Huvud
Massage

Prostens hemlighet

Prostatens hemlighet är en biologisk vätska som utsöndras av prostatakörteln. Det är en del av ejakulatet, det är viktigt för befruktning och för diagnostiska ändamål.

Sammansättning och funktioner

Utsöndringen av prostata är 91% vatten, innehåller salter såsom fosfater, klorider, citrater, kalcium, natrium, kalium och zinksalter. Den innehåller enzymer och specifika element: epitelceller, lecitinkorn, leukocyter, amyloidkroppar.

Ejaculat är ungefär 30-35% av prostata-sekretionen, det är nödvändigt att behålla fertiliseringsförmågan hos spermatozoa när de lämnar kroppen hos en man. Det är hemligheten som främjar spermatozoas rörelse.

Metoden för att erhålla sekretionen av prostata

Var uppmärksam, hur man överlämnar prostats hemlighet, din läkare måste berätta. Före proceduren ska en man tömma blåsan i en steril behållare. Vidare gör doktorn med en speciell teknik massor av prostata, varefter mekaniskt mottar en hemlighet från ett sexuellt organ på en bild eller i ett provrör. I medel erhålles 0,5-2 ml. Om det inte är möjligt att erhålla den nödvändiga analysen, måste mannen passera urinen, där hemligheten kommer att vara närvarande.

Vid en mikroskopisk undersökning av denna biologiska vätska uppskattas innehållet av leukocyter, epitelceller, mängden lecitinkorn och mikroorganismer. En frisk person kännetecknas av närvaron av ett stort antal lecitinkorn, inte mer än 10 leukocyter i det undersökta området, fullständig frånvaro av mikroorganismer. Beroende på resultaten av studien kan du bedöma närvaron av en sjukdom.

Dekodning av prostata utsöndringsindikatorer

 1. Leukocyter. Leukocyter i utsöndringen av prostata bör normalt vara i små mängder: högst 10 i det aktuella området. Deras överskott indikerar närvaron av en inflammatorisk process, det vill säga prostatit. Men det finns fall där leukocyter kommer in i hemligheten från urinröret (med urinrör). För ett mer objektivt resultat är det möjligt att räkna det totala antalet vita blodkroppar med en speciell enhet - en räknekammare. Deras normala innehåll är sålunda 300 stycken. i 1 mikroliter.
 2. Erytrocyter. Normalt borde de inte vara i provet, men enstaka träffar är tillåtna. Deras närvaro indikerar prostatit eller möjliga prostatacancer.
 3. Epitelceller. I en frisk person är de närvarande i enstaka prover, ett stort antal av dem, särskilt i kombination med leukocyter, indikerar inflammatoriska processer i prostata.
 4. makrofager Liksom leukocyter indikerar deras stora innehåll en inflammatorisk process. De finns också när stasis är hemlig.
 5. Lecitinkorn. I normen borde det finnas ett stort antal. Det är deras närvaro som ger ejaculatet en vitaktig färg. Med prostatit minskar antalet.
 6. Jätteceller förekommer med stillastående fenomen eller inflammatoriska processer.
 7. Amyloidkropparmen borde vara frånvarande hos en frisk person. De är en klump av hemlig oval form. Deras utseende tyder på närvaron av ett stagnerat fenomen i prostata, vilket indikerar närvaron av inflammation eller adenom. Även sådana element finns i äldre män.
 8. Mikroorganismer. Mikroskopisk undersökning av prostatakörtelns utsöndring för mikroorganismer bör visa sin fullständiga frånvaro. Om de finns, speciellt med en blandning av vita blodkroppar, är det nödvändigt att fastställa sin exakta form för behandling. För detta ändamål framställs utsöndringen av prostatakörtelns utsöndring i näringsmedia och deras efterföljande bestämning. Dessutom är det nödvändigt att genomföra tester för resistens mot verkan av olika mediciner av de detekterade mikroorganismerna.
 9. Ibland tillgriper en sådan metod som kristallisering av prostatsekretionen. Denna metod är baserad på vissa egenskaper hos hemligheten, beroende på prostatens funktion.
 10. Detektion möjligt atypiska celler, förekommer i cancer eller adenom. När de detekteras är det möjligt att anta sjukdomsstadiet. En liknande metod kan övervaka sjukdomsgraden.
 11. Slime. Slem i utsöndringen av prostata indikerar också förekomst av inflammatoriska processer.

slutsats

Utsöndring av prostatahemligheten är ett viktigt diagnostiskt kriterium för sjukdomar som prostatit, adenom eller cancer.

Mikroskopi av sekretionen av prostata kan inte bara bestämma sjukdomen, utan också utvecklingsstadiet. I fall av bakteriell prostatit kan en specifik typ av patogen bestämmas av odlingskultur. Och också för att fastställa, för vilka droger det är stabilt och, beroende på detta, att välja en effektiv behandling.

Vad gör närvaron av epitel i utsöndringen av prostata

Prostatakörteln - en oparad organ beläget på mannen i bäckenet, basen skarvas med blåsan och ansluten med ett gäng symphysis pubis. Organets bakre yta ligger intill ändtarmen.

Prostatakörteln är en exokrin funktion utför, belyser specifik hemlighet, eftersom det fungerar som en mekanisk ventil som förhindrar ejakulatet genom att blanda det med urin. Prostata spelar en viktig roll vid bildandet av sexuellt beteende och orgasm.

Prostatsekretionsfunktioner

Prostatisk hemlighet, som produceras av körteln, är nödvändig för att säkerställa livskraften hos spermier och lämnar hankroppen. Omkring 30% av utsöndrat ejakulat beror på utsöndringen av prostata. Överträdelse av kompositionen av denna vätska påverkar spermiernas fruktbarhet negativt. De patologiska tillstånden i prostatakörteln i frånvaro av behandling leder till infertilitet.

Behåll en neutral syra-basbalans i urinröret.
Tack vare den enzymatiska aktiviteten tillhandahålls den erforderliga koncentrationen av seminalvätska, processen för utlösning underlättas. Antibakteriell aktivitet: skydd av könsorganet från infektion.

Tekniken för att få en prostatisk utsöndring

Om en prostatisk sjukdom misstänks, rekommenderar urologen att en man skickar prostatahemligheten för analys. Korrekt vätskeintag garanterar noggrannheten hos de mottagna data. 4 dagar innan det planerade förfarandet bör överges sexuell aktivitet. För att erhålla biologiskt material är det nödvändigt att en utbildad specialist utför manipulationen.

En man behöver tömma sin urinblåsa. Om det på grund av den pågående inflammatoriska processen uppstår urladdning från urinrörets lumen, är det nödvändigt att skölja. Läkaren utför en massage i prostatakörteln, vilket stimulerar utsöndringen av prostata utsöndring.

Vätskan som ska separeras uppsamlas i en steril behållare och skickas till ett laboratorietest. Hemligheten släpptes inte efter stimulering i den yttre miljön, kom in i blåsans hålighet. Mannen samlar urin, urinen centrifugeras för att separera prostata vätskan.

Kontra

 • exacerbation av hemorrojder;
 • sprickor i anala regionen;
 • det finns en möjlighet till malign prostatacancer;
 • diagnostiserad tuberkulös process av prostata.

Testparametrar

Färgen på opaliserande vätska är transparent vit. Brownish, uttalade vita, gula, rödaktiga nyanser indikerar utvecklingen av den patologiska processen. Volymen av biomaterial är 0,5-2 ml. Prostatit kännetecknas av en minskning av utsöndringen. När stillastående fenomen, tvärtom ökar mängden vätska. Karakteristisk lukt på grund av spermin. Densitet: 1,022. Alla andra värden indikerar en patologi. pH är neutralt eller något surt. Alkalisering eller försurning indikerar en sjukdom och som följd försämring av spermafunktionen. Erytrocyter utanför patologin finns inte. Hematospermi (en blandning av blod i sperma) indikerar en kronisk prostatit, adenom eller karcinom hos orgeln.

Epitel (borttagna celler av excretionskanaler) i utsöndringen av prostata uppträder som separata celler. Det är möjligt att upptäcka 1-2 epitelceller i synfältet. En ökning av antalet indikerar desquamation (ökad avskalning av rörets epitelfodring), som detekteras under inflammatorisk process. Cylindrisk epitel i tillståndet av fett eller proteindegenerering kan indikera utvecklingen av malign process.

Makrofager finns i kronisk inflammation. Lecitinkorn: flera (upp till 10 miljoner i 1 ml). Reduktion av innehållet av lecitin observeras med prostatit. Mikroskopiska svampar ses i hemlighet med patologi. Bakteriella celler finns i bakteriell prostatit. I den normala prostatiska vätskan är närvaron av enskilda opportunistiska patogener acceptabla.

Det borde inte finnas något E. coli. Leukocyter: högst 10 i synfältet. En ökning av antalet leukocyter indikerar en inflammatorisk process i prostata eller urinrör. Jätteceller, amyloida kroppar finns med stagnerande fenomen i körteln. Den oförändrade hemligheten kristalliserar efter torkning, kristallerna ser ut som ormbunkar (ett vargsymtom). Atypiska celler indikerar utvecklingen av en malign tumör.

Hemligheten i prostata körtel avkodning

För diagnos av olika sjukdomar i prostatakörteln, utförs studier, gör nödvändigtvis en analys av prostatsekretionen. Detta gör det möjligt att bestämma hur det utför sina funktioner och i vilket tillstånd det är. Med hjälp av denna analys kan du identifiera cancer eller infertilitet, men bara om det fanns en korrekt tolkning. Sammansättningen av prostasjuice kan hjälpa till med att diagnostisera. Denna undersökning utses alltid av urologen, eftersom han med hjälp kan få all nödvändig information.

Prostatsekretionsanalys

Analys av sekretionen av prostatakörteln är ett billigt förfarande som utförs ganska snabbt och är av stor betydelse för att diagnostisera manliga sjukdomar.

Hemligheten hos prostata är nödvändig för att spermierna ska ha fertilitet. På grund av det kommer spermatozoer att vara aktiva även efter att de lämnar människans kropp. Analysen analyseras endast av läkaren, varefter han fastställer diagnosen. Om färgen kommer att ha en gulaktig nyans - detta kan indikera en överträdelse i prostataarbetet.

När en sådan analys är föreskriven och eventuella kontraindikationer

För att en urolog ska kunna förskriva en analys av prostata, ska patienten ha följande symtom:

 1. Smärta i ljummen, i ljummen;
 2. Urinering är svår, med det finns det ont;
 3. När du besöker toaletten finns det rez;
 4. Ganska ofta vill jag gå på toaletten, speciellt på natten;
 5. Urin lämnar kroppen i små portioner, trycket är väldigt litet och svagt;
 6. Bestämning av fertilitet.

Det finns fall där det inte finns något behov av att utföra prostata utsöndringsanalys:

 1. Inflammatoriska processer i kroppen, även om de inte är associerade med prostatakörteln;
 2. Kroppstemperatur över 38 grader;
 3. Förstöring av hemorrojder och analfissur;
 4. Tuberkulos av prostata.

I dessa fall är prostata massage kontraindicerad.

Om en regel fastställs enligt vittnesbörd kan andra medicinska förfaranden utföras efter undersökningen.

Alla utnämningar bör endast göras av läkaren, och patienten följer alla instruktionerna. Sjukdomar i prostatakörteln påverkar kroppens reproduktiva funktion. Därför är det mycket viktigt för eventuella manifestationer av det urogenitala systemets sjukdom att få råd från en urolog.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Forskningsregler

Utan en omfattande undersökning är det omöjligt att fastställa en exakt diagnos och välja den mest effektiva behandlingen. Avkodning är av stor betydelse. Leukocyter är av största vikt. Om kursen överskrids måste du genomgå en behandling. Var noga med att vara uppmärksam på färgen på den erhållna saften. En urolog som granskar saftens sammansättning och dechiffrerar dess värden kommer att ligga till grund för diagnosen.

Det finns flera regler som förberedelser för analys av prostatakörteln. För några dagar behöver du inte gå in i intimitet. Denna period är från 4 till 7 dagar. Använd inte alkohol i 3 dagar före analysen. Samtidigt måste du avstå från att besöka bastun och från stor fysisk ansträngning.

Före analysen är det obligatoriskt att utföra enema.

I analysprocessen behöver du massera prostata:

 1. Mannen ligger på höger sida och vilar på armbågen och knäet;
 2. Specialisten groper prostata och trycker försiktigt på isthmusen. Det visar sig massaprostata. Detta är nödvändigt för att utsöndra en hemlighet genom urinröret;
 3. Isolerad juice placeras i sterila rätter.

Tolkning av indikatorer

För vissa indikatorer utförs analysen och resultaten bestäms. Juice av prostata körteln har en viss komposition. Normen för vissa ämnen som finns i den:

Normala makroskopiska parametrar:

 1. Mängden utsöndrad utsöndring från 4 ml till 2 droppar;
 2. Färgskugga, mer som en vit, men nebelosnezhny;
 3. I utseende, tjock vätska, ganska viskös;
 4. pH är surt.

Normala mikroskopiska parametrar:

 1. Leukocyter - indikatorer från 0 till 12;
 2. Erytrocyter - singel i synfältet;
 3. Amyloida kroppar är frånvarande;
 4. Lecitinkorn - ett stort antal (1/2 fält).

Vid detektering av prostatit kommer prostatsekretionsanalysen att ha andra indikatorer.

Om det beror på infektion och analysen utförs vid exacerbation sker kompositionen enligt följande:

 1. Färgen på saften kommer att vara gul, grumlig med en brun kant;
 2. Lukt - sötnosig;
 3. pH-syra;
 4. Leukocyter upp till hälften i sikte;
 5. Epitelceller från 1/3 till 1/4;
 6. Lecitinkorn kommer att vara singel;
 7. Kristaller och blodkroppar kommer att observeras.

Med kronisk prostatit, som beror på infektion eller utan det, kommer testresultaten att vara annorlunda. Du kan använda mikroskopi för att studera. Med hjälp av massage prostata extrahera vätskan och genomföra sin studie.

De viktigaste indikatorerna i analysen:

 1. leukocyter;
 2. Lecitinkorn;
 3. Amyloid kroppar;
 4. Epitelceller.

Parametrarna för leukocyter bör inte överstiga 10, och till ett större värde kommer doktorn att dra slutsatsen att det finns en inflammatorisk process i prostata. Med normala parametrar av körtelsaftens sammansättning är det tidigt att dra slutsatser att patienten är helt frisk. Mycket tjock juice kan hjälpa kork i prostata-kanalen. Därför är det nödvändigt att göra en terapeutisk massage i prostatan för att undvika komplikationer.

Resultaten av testen visar närvaron av inflammatoriska processer i urinröret. Med en liten mängd lecitinkorn kan man anta oegentligheter i penisarbetet. Fortfarande experter kan erbjuda den bakteriologiska metoden för analys av en hemlighet av prostata.

Om en patient har kronisk prostatit bör ett diagnostiskt test av hemligheten utföras och natriumkloridkristallerna ska undersökas. Urologen kommer att kunna bestämma den sjukdom som utvecklas i en mans kropp.

Massage kan bota prostatit, men utan medicinering kan det inte. Prostatakörteln behöver en man för förmågan att befrukta och slutföra samlag.

Tilldelningar för prostatit

Inflammation i prostatakörteln hos män kan uppstå i alla åldrar, åtföljs av obehagliga symptom, av vilka en är fördelningen av prostata olika natur eller slag, beroende på vilken form och svårighetsgrad.

Tilldelningar och deras egenskaper

Prostatit kännetecknas av utseendet av ett flytande ämne ur urinröret, varierande i volym, konsistens, färg och transparens.

Tilldelningar skiljer sig från varandra i utseende och är: med slem och purulent innehåll; med pus; prostatoricheskimi; spermatoricheskimi.
Tilldelningar med prostatit med slem och pus representeras av en flytande genomskinlig substans av mjölkaktig nyans. Smärtan, rezi och andra tecken på begynnelsen av inflammation i hankörteln är frånvarande.

Vätskan innehåller urethral slem, lågt antal vita blodkroppar och seröst exsudat. Sådana utsöndringar är karakteristiska för infektiös prostatit på grund av införandet av patogena mikrober genom det sexuella sättet.

Purulent urladdning i prostata representeras av en tjock vätska med gul eller grön nyans, vars sammansättning representeras av ett stort antal leukocytceller, urethral slem och skadat epitel.

Ofta urladdning med pus fläckar i rosa färg på grund av massiv inflammation (som indikeras av närvaron av bloddroppar isolerade från härden). Purulent form är oftare med fläckiga former. Men om detta symptom börjar bli följt av hög feber och smärta, så blir den flaccid form akut.

Den inflammerade inflammationen, som passerar med purulenta sekretioner, kan utvecklas till skleros av prostata, infertilitet, försämring av urinsystemets funktioner, minskning av manlig kraft och leder till andra störningar i den intima sfären.

Prostatojenie den kroniska formen karaktäriserar vit allokering vid en prostatit, som uppträder på grund av depression av en tonus av muskler i en körtel. Det flytande ämnet avlägsnas från urinröret med urin eller under avföring, följt av klåda och obehag i anuset.

En tät substans med vitaktig eller (om bakterierna av sexuella infektioner har gått ihop) kan en gulaktig punkt också vara genomskinlig i konsistens. Juicer kan mekaniskt pressas ut ur körteln på grund av muskelspasmer eller passage i ändtarmen med alltför hårt avföring.

Mjölkutsläpp är synligt under dagen (efter ökad motoraktivitet eller motion).

För spermathea är en godtycklig produktion av semen karakteristisk, åtföljd av ett smärtsymptom. Spermier utsöndras när musklerna i kanalerna är svaga vid ökat tryck i blodomloppet till underlivet. Utsläpp från urinröret i kronisk form av prostatit uppträder i små portioner efter spasm och spänning av muskelvävnad i ljummen eller avföring.

Samtidiga abstinenssymptom

Uttrycket av tecken på sjukdomen vid akuta eller kroniska former av inflammation i hankörteln är associerad, främst med bakteriell infektion. Prostatit börjar ofta på grund av stagnation eller försummad uretrit, med fördelningen hos män med prostatit kommer att skilja sig åt i volym, färg, transparens och komposition.

I akuta former av inflammation i prostatan alltid passera temperaturen är hög, en känsla av kyla, frekvent behov av att urinera hindrad (falskt alarm), inguinal smärta. Akut prostatit åtföljs alltid av transparent urladdning, sällan - vitaktig med en blandning av pus.

Kronisk prostatit kan också sträcka sig till stagnation av blod och körtelutsöndring åtföljdes av effekt multiplikation av patologiska mikroorganismer, varigenom uppkomsten av ödem, en ökning av prostatavolym, och deskvamation av epitelceller av slemhinnor vävnad.

På grund av detta blir kanalerna i excretionskanalerna omöjliga, ackumulerar slem, döda celler, döda mikroorganismer. Det finns en purulent massa som, med en speciell massage i prostata genom kanalen av urinering, kommer ut.

Med prostatit är det också möjligt att skilja slem från anusen, och när färgning av hemligheten uppträder ett ämne av curdled natur.

Sådana ostmassor bildas med ett svagt immunförsvar, som ofta äger rum när en patogen mikroflora kommer in i blodet och lymf från urinvägarna, såväl som anusen.

Svagt immunförsvar är huvudfaktorn i utvecklingen av prostatit och sekret med olika egenskaper.

Vit uretrisk urladdning med prostatit (med prostata), passerar alltid med:

 • svårighet och smärtsam urinering
 • brinnande känsla i ljummen;
 • obehag under avföring
 • Utseendet av flytande trådar i urinen;
 • störningar i det intima området
 • problem med uppfattningen.

Ofta utförs prostaterapi samtidigt med spermatorrhea (satsvis ofrivillig urladdning). Och då är alla ovanstående symtom också förknippade med smärta och muskler (oförmåga att förmå musklerna i perineum att behålla den hemliga substansen). Hemligheten börjar komma ut med fröens droppar.

Med pus i urladdningen är det nödvändigt att konsultera en kvalificerad läkare så snart som möjligt så att sepsis inte uppstår (blodinfektion). Medföljande den gula pus lumbar smärtan, en dålig lukt från kanalen av urinering, pus i urinen och en tät konsistens.

Diagnostiska tekniker, terapi och förebyggande

Läkaren genomför en undersökning och undersöker patienten utför en rektal undersökning prostata, och fastställer huruvida det finns ett val för prostatit, deras egenskaper och volym tilldelats ytterligare diagnostiska metoder.

Rektal undersökning med hjälp av den klassiska diagnostiska metoden för palpation bestämmer tecken på inflammation i prostata - en ökning i kroppen, dess svullnad och skarp ömhet.

Tilldelningar, såväl som urinrörsplattor, måste skickas för undersökning till laboratoriet, eftersom de är av stor betydelse för diagnosens noggrannhet.

Lär dig färgen (grönaktig, gul, mjölkaktig, transparent, rosa) och innehållet i sekretionerna av leukocyter och amyloider, lipoidkorn.

En smet på floran suger typen av mikroorganism. Detta hjälper till att välja rätt antibiotikum för behandling. Var noga med att genomföra ett test för att identifiera mikrobes känslighet för drogen.

När pus ofta administreras ultraljud, MRI och CT, sperma och bröstbiopsi, urofluometriya, mikrobiologi hemlig studie av venöst blod på hus- och obligatoriska allmänna blod- och urinprov.

Isoleringen för analys kan erhållas efter artificiell fasthållning av urinering i 3 timmar, genom att utföra en speciell palpation av underdelen av penis genom att pressa i form av en massage i riktning från puben till huvudet.

Terapi av prostatit baseras på användningen av antibakteriella medel av en grupp fluorokinoloner, makrolider eller tetracykliner. Obehaglig klåda i urinröret avlägsnas med antihistaminläkemedel.

Patienten föreskrivs också analgetika i form av rektala suppositorier, tabletter, suspensioner och injektioner. Används för att avlägsna svullnaden i körteln antiandrogener. Förbättra urinering med alfa-blockerare. Människors och symptomatiska medel används ofta.

Förebyggande, vilket kan gälla mannen i ditt liv för att upprätthålla en hälsosam reproduktiva systemet, bör vara att stärka immunförsvaret, vitamin terapi, snabb behandling av kronisk härdar av infektion, avhållsamhet från hypotermi, tillräcklig motorisk aktivitet, begriplighet i sexuella relationer, en permanent partner, att ge upp alkohol.

Att bli av med prostatit är inte lätt, du behöver tålamod och tid. Ta hand om dig själv och var bra!

Amyloidkroppar i utsöndringen av prostata

För diagnos av olika sjukdomar i prostatakörteln, utförs studier, gör nödvändigtvis en analys av prostatsekretionen. Detta gör det möjligt att bestämma hur det utför sina funktioner och i vilket tillstånd det är. Med hjälp av denna analys kan du identifiera cancer eller infertilitet, men bara om det fanns en korrekt tolkning. Sammansättningen av prostasjuice kan hjälpa till med att diagnostisera. Denna undersökning utses alltid av urologen, eftersom han med hjälp kan få all nödvändig information.

Prostatsekretionsanalys

Analys av sekretionen av prostatakörteln är ett billigt förfarande som utförs ganska snabbt och är av stor betydelse för att diagnostisera manliga sjukdomar.

Hemligheten hos prostata är nödvändig för att spermierna ska ha fertilitet. På grund av det kommer spermatozoer att vara aktiva även efter att de lämnar människans kropp. Analysen analyseras endast av läkaren, varefter han fastställer diagnosen. Om färgen kommer att ha en gulaktig nyans - detta kan indikera en överträdelse i prostataarbetet.

För att göra en analys av prostatajuice behöver du göra en massage. Denna procedur är smärtlös och ger stor nytta.

När en sådan analys är föreskriven och eventuella kontraindikationer

För att en urolog ska kunna förskriva en analys av prostata, ska patienten ha följande symtom:

 1. Smärta i ljummen, i ljummen;
 2. Urinering är svår, med det finns det ont;
 3. När du besöker toaletten finns det rez;
 4. Ganska ofta vill jag gå på toaletten, speciellt på natten;
 5. Urin lämnar kroppen i små portioner, trycket är väldigt litet och svagt;
 6. Bestämning av fertilitet.

Det finns fall där det inte finns något behov av att utföra prostata utsöndringsanalys:

 1. Inflammatoriska processer i kroppen, även om de inte är associerade med prostatakörteln;
 2. Kroppstemperatur över 38 grader;
 3. Förstöring av hemorrojder och analfissur;
 4. Tuberkulos av prostata.

I dessa fall är prostata massage kontraindicerad.

Om en regel fastställs enligt vittnesbörd kan andra medicinska förfaranden utföras efter undersökningen.

Alla utnämningar bör endast göras av läkaren, och patienten följer alla instruktionerna. Sjukdomar i prostatakörteln påverkar kroppens reproduktiva funktion. Därför är det mycket viktigt för eventuella manifestationer av det urogenitala systemets sjukdom att få råd från en urolog.

Forskningsregler

Utan en omfattande undersökning är det omöjligt att fastställa en exakt diagnos och välja den mest effektiva behandlingen. Avkodning är av stor betydelse. Leukocyter är av största vikt. Om kursen överskrids måste du genomgå en behandling. Var noga med att vara uppmärksam på färgen på den erhållna saften. En urolog som granskar saftens sammansättning och dechiffrerar dess värden kommer att ligga till grund för diagnosen.

Det finns flera regler som förberedelser för analys av prostatakörteln. För några dagar behöver du inte gå in i intimitet. Denna period är från 4 till 7 dagar. Använd inte alkohol i 3 dagar före analysen. Samtidigt måste du avstå från att besöka bastun och från stor fysisk ansträngning.

Före analysen är det obligatoriskt att utföra enema.

I analysprocessen behöver du massera prostata:

 1. Mannen ligger på höger sida och vilar på armbågen och knäet;
 2. Specialisten groper prostata och trycker försiktigt på isthmusen. Det visar sig massaprostata. Detta är nödvändigt för att utsöndra en hemlighet genom urinröret;
 3. Isolerad juice placeras i sterila rätter.

Du kan se scenerna i fotot. Det kan vara så att saften inte kommer ut. Då ska patienten gå på toaletten och i den första delen av urinen kommer prostatens hemlighet att vara.

Tolkning av indikatorer

För vissa indikatorer utförs analysen och resultaten bestäms. Juice av prostata körteln har en viss komposition. Normen för vissa ämnen som finns i den:

Normala makroskopiska parametrar:

 1. Mängden utsöndrad utsöndring från 4 ml till 2 droppar;
 2. Färgskugga, mer som en vit, men nebelosnezhny;
 3. I utseende, tjock vätska, ganska viskös;
 4. pH är surt.

Normala mikroskopiska parametrar:

 1. Leukocyter - indikatorer från 0 till 12;
 2. Erytrocyter - singel i synfältet;
 3. Amyloida kroppar är frånvarande;
 4. Lecitinkorn - ett stort antal (1/2 fält).

Vid detektering av prostatit kommer prostatsekretionsanalysen att ha andra indikatorer.

Om det beror på infektion och analysen utförs vid exacerbation sker kompositionen enligt följande:

 1. Färgen på saften kommer att vara gul, grumlig med en brun kant;
 2. Lukt - sötnosig;
 3. pH-syra;
 4. Leukocyter upp till hälften i sikte;
 5. Epitelceller från 1/3 till 1/4;
 6. Lecitinkorn kommer att vara singel;
 7. Kristaller och blodkroppar kommer att observeras.

Med kronisk prostatit, som beror på infektion eller utan det, kommer testresultaten att vara annorlunda. Du kan använda mikroskopi för att studera. Med hjälp av massage prostata extrahera vätskan och genomföra sin studie.

De viktigaste indikatorerna i analysen:

 1. leukocyter;
 2. Lecitinkorn;
 3. Amyloid kroppar;
 4. Epitelceller.

Parametrarna för leukocyter bör inte överstiga 10, och till ett större värde kommer doktorn att dra slutsatsen att det finns en inflammatorisk process i prostata. Med normala parametrar av körtelsaftens sammansättning är det tidigt att dra slutsatser att patienten är helt frisk. Mycket tjock juice kan hjälpa kork i prostata-kanalen. Därför är det nödvändigt att göra en terapeutisk massage i prostatan för att undvika komplikationer.

Resultaten av testen visar närvaron av inflammatoriska processer i urinröret. Med en liten mängd lecitinkorn kan man anta oegentligheter i penisarbetet. Fortfarande experter kan erbjuda den bakteriologiska metoden för analys av en hemlighet av prostata.

Om en patient har kronisk prostatit bör ett diagnostiskt test av hemligheten utföras och natriumkloridkristallerna ska undersökas. Urologen kommer att kunna bestämma den sjukdom som utvecklas i en mans kropp.

Massage kan bota prostatit, men utan medicinering kan det inte. Prostatakörteln behöver en man för förmågan att befrukta och slutföra samlag.

Adaptrar för massage av prostata

Påverkar hemorrojder prostata?

Analyser för prostatit hos män

Förklaring av prostatsekretionsanalys

Den främsta uppgiften för prostatakörteln är utvecklingen av utsöndring. Detta ämne är mycket viktigt för livskraften, motiliteten hos spermatozoa. Sekretionen av prostata kan under analys och dess avkodning indikera närvaron av prostatit, adenom eller andra patologier som kräver obligatorisk behandling. Utför forskning i laboratoriet, terapin genomförs för att förhindra eventuella komplikationer.

Vad är prostatens hemlighet?

När du pratar om juicen av prostatakörteln, förstår vätskan, som är en manlig biologisk komposition. Tilldelas i norm eller takt vid sexuell upphöjning av mannen. Sekretionen av körteln är en del av ejakulationsprocessen och ingår i spermierna. Normalt producerar prostatan ca 2 ml juice per dag, men om körteln inte fungerar ordentligt kan den inte alls bilda eller ha patogena mikroorganismer i kompositionen, vilket medför utveckling av sjukdomar. För analys och upptäckt av abnormiteter tas en prostatisk hemlighet för analys.

Vid 95% procent av prostatajuice består av vanligt vatten, som många biologiska vätskor. Resterande 5% är mikrofloran och specifika ämnen som kan bli en markör för närvaron av eventuella avvikelser. Bland delarna av kirtlets utsöndring kan identifieras:

 • fosfater;
 • klorider;
 • proteiner;
 • salter av kalcium, zink;
 • olika grupper av enzymer;
 • bikarbonater;
 • citrat.

Förutom ovanstående komponenter måste prostatajuice innehålla:

 • näringsceller;
 • speciella amyloidkroppar;
 • leukocyter;
 • lecitinkorn.

Vem är föreskriven prostatasekretionsanalys

För provtagning och analys är det nödvändigt att genomgå utbildning och ett speciellt förfarande som bland män anses vara obehagligt. Ingen vill göra forskning, men allvarliga orsaker till detta är:

 • rezi, smärta vid urinering
 • diagnos av manlig infertilitet
 • smärta i ljummen, perineum;
 • frekvent uppmaning att urinera med en svag ström;
 • tjock, gul urladdning ur urinröret med en obehaglig lukt.

Förberedelse för analys

Innan surrendering av prostata utsöndras måste en man uppfylla vissa villkor. De kommer att bidra till att få ett tillförlitligt resultat och för att undvika felaktigheter i laboratorieundersökningen. Det är inget svårt att förbereda, man rekommenderas att följa sådana regler:

 • Avstå från samlag i 5-7 dagar innan du tar den hemliga analysen.
 • Det rekommenderas inte att dricka alkohol, besöka badhuset, bastun;
 • Det är inte önskvärt vid detta förberedande skede att träna eller ta emot någon annan allvarlig fysisk belastning.

Hur man tar prostata juice

För att ta juice i prostata körs en speciell massage först. Studiet av prostatautsöndring kan bara göras så att du kan utföra manipulation i laboratoriet eller på egen hand hemma, men det andra alternativet kan visa sig vara behäftade med olämplig uppförande. För analys, ta materialet enligt följande:

 1. Mannen ligger på soffan.
 2. Det upptar embryostillingen (armbågar och knä pressas till magen).
 3. Läkaren kommer in i fingret i anuset, gropar prostata och utför massagebevegelser i ca 5 minuter. Några män saknar två gruvor.
 4. Omedelbart efter detta sänds den uppsamlade vätskan för undersökning.

För att genomföra studien behövs endast 1 droppe material, denna mängd är tillräcklig för att upptäcka sjukdomar. Ibland uppstår inte samling av hemlighet på grund av den psykiska stämningen hos en man, han sticker bara inte ut. Under sådana förhållanden utförs morgon (första) urinprovtagning, men en tillförlitlig och informativ karaktär av en sådan undersökning är mycket låg. Du kan rita ett staket av prostatajuice hemma, för denna massageprostata kan spendera en kompanjon av livet. Materialet ska appliceras på ett glas och täckas av andra och omedelbart levereras för analys.

Förklaring av analysen

En liten mängd material appliceras på glaset och skickas till ett laboratorium för analys. En analys av prostats utsöndring hjälper till att bestämma närvaron av element i juice, normalt tillstånd eller patologiska abnormiteter i kompositionen. Följande indikatorer beaktas vid dekryptering:

 • indikatorn för amyloidkroppar;
 • nivå av leukocyter;
 • närvaron av epitelceller;
 • ett mått på lecitinkorn.

Norm och avvikelser

Vid avkodning måste läkaren ta hänsyn till alla indikatorer som han jämför med normen. Förekomsten av vissa element indikerar utvecklingen av prostatit, adenom eller närvaron av en inflammatorisk process. Det finns vissa indikatorer som kan indikera aktiviteten av en infektionssjukdom som orsakas av patogenen, som till exempel har kommit genom excretionskanalerna. Viktiga indikatorer som kan indikera att patienten behöver genomgå behandling beskrivs nedan.

Leukocyter i utsöndringen av prostata

Detta är ett av de faktorer som tas i beaktande vid dechifiering av analysen av prostasjuice. Med en normal (hälsosam) tillstånd hos en person, bör mängden i det undersökta området inte vara mer än 10. Om det finns fler av dem indikerar detta en akut inflammatorisk process i prostatakörteln. Också beaktas och röda blodkroppar (röda blodkroppar), vilket inte borde vara i analysen alls. Tillåtet en enda närvaro, om massagen var för intensiv. Om mer än 2 enheter hittas, indikerar detta utvecklingen av prostatit eller en malign tumör.

Lecitinkorn i stora mängder

I hemligheten av detta element borde vara väldigt mycket. Under ett mikroskop är fröarna prickade i synvinkel. Det finns upp till 10 miljoner. En hög indikator i studien indikerar könsorganens hälsa och fräsch funktion hos spermier (förmågan att befruktas). Att minska antalet korn tyder på en möjlig kronisk inflammatorisk process. Ibland saknar lecitinelement helt, vilket indikerar en felaktig massage i prostata.

Samma resultat kommer att bli om det finns en inflammatorisk process och rörets kanaler är igensatta. I det här fallet kommer en man att ordineras en kurs av massage för att reglera blodcirkulationen, ta bort inflammation. I regel består terapin av 10-12 procedurer i 3-5 minuter, varefter inflammationen bör minska kraftigt, sårhet försvinner och normal sekretion av utsöndring.

Amyloidkroppar

Denna komponent i prostatafördelningen är en kondenserad komponent av substansen, oval och med en skiktad struktur, ibland en oregelbunden form. Om en person inte har några patologier, men under analysen detekteras de inte. Innehållet av amyloidkroppar i hemlighet indikerar en möjlig utveckling av hypertrofi hos körteln, adenom eller inflammatorisk process.

Den sista delen av hemligheten, som indikerar en eventuell förekomst av inflammation på grund av nedsatt funktion av körteln eller penetrering av bakterier. Frånvaron av makrofager i analysen anses vara normen, om de är, då har den patologiska mikrofloran trängt in i vävnaden. Prostasjuice hos en frisk person bör inte innehålla dessa ämnen.

Video: Analysera utsöndringen av prostata

Hemlig analys

Prostatsekretionsanalys

Analys av sekretionen av prostatakörteln är ett laboratorietest som gör att du kan utvärdera prostata-funktionen och på ett tidigt stadium identifiera sådana sjukdomar som prostatit, prostatacancer eller manlig infertilitet.

Denna undersökning är utbredd inom medicinsk praxis, eftersom det effektivt avgör orsakerna till sjukdomar, kräver inte lång förberedelse för genomförande och är ekonomiskt lönsam.

Hemligheten i prostatakörteln spelar en viktig roll i ejakulatets befruktningskapacitet. Tack vare utsöndringen av prostatakörteln kan spermatozoa stödja motorisk aktivitet utanför kroppen hos en man.

Indikationer för ledning

Följande indikationer finns för analys av prostatsekretion:

 • smärta i perineum eller i ljummen
 • arbetad, smärtsam urinering
 • rezi med urinering
 • ökad urinlösningsfrekvens, särskilt på natten
 • frekvent urinering i små portioner med en trög ström;
 • bestämning av fertilitet (förmåga att reproducera avkomma) hos en man.

Kontra

Kontraindikationer för analys av prostatahemlighet är följande:

 • akuta inflammatoriska sjukdomar i kroppen;
 • ökning i kroppstemperatur till 38,0 - 39,0 ° C;
 • akuta hemorrojder;
 • anus fraktur;
 • tuberkulos av prostata.

Ibland kan en sjukdom som orsakats av inflammation i prostata försämra en människors reproduktiva funktion. Lär dig om infertilitet med prostatit kan vara på denna sida.

att genom olika åtgärder

4-7 dagar före den planerade analysen rekommenderas att avstå från samlag. I 2-3 dagar - från att dricka alkohol, tung fysisk aktivitet och från att besöka en bastu eller ett bad.

Före undersökningen är det önskvärt att utföra en rengörande enema.

För att få hemligheten i prostata måste du utföra en prostata massage:

 1. Patienten ligger på sin högra sida eller upptar knä-armbågens position.
 2. Läkaren med ett finger, som sätts in i ändtarmen, groper prostatakörteln.
 3. Genom att sträcka käftarnas lobar från periferin till mitten, pressar doktorn på prostatsmuskeln, vilket stimulerar sekretionen av sekretionen genom urinröret.
 4. Hemligheten samlas omedelbart i en steril behållare.

Om utsöndring inte uppstår, uppmanas patienten att urinera, samla in den första delen av urinen. Det kommer att vara hemligheten i prostatakörteln.

Förklaring och normer

Analysen av prostatakörteln undersöks av makroskopiska och mikroskopiska kriterier.

Makroskopiska parametrar

Mikroskopi av sekretionen av prostata (prostata)

Mikroskopisk undersökning av utsöndringen av prostata (prostata)

Leukocyter i utsöndringen av prostata (prostata). Vid normal utsöndring är antalet vita blodkroppar från 0 till 10-12 i synfältet eller upp till 2000 i 1 ml när man räknar in i kammaren. Antalet ökar med inflammatoriska processer, men resultaten påverkas av tekniken för att ta materialet och blandningen av innehållet i urinröret.

Erytrocyter i utsöndringen av prostata (prostatakörteln) är normala i en normal hemlighet; en ökad mängd detekteras i inflammatoriska processer och neoplasmer.

Epitelceller i utsöndringen av prostata (prostata). De underlägsna kanalerna i prostatakörteln är fodrade med ett cylindriskt och övergångsepitel. Normalt finns enskilda celler i det cylindriska epitelet i hemlighet. Ett stort antal epitelceller, speciellt i tillståndet av fettdegenerering och i kombination med ett antal leukocyter, indikerar en inflammatorisk process.

Makrofager i utsöndringen av prostata (prostatakörteln) finns i kroniska inflammatoriska processer och i utsöndringsstasis.

Jätteceller i utsöndringen av prostata (prostatakörteln) typ av celler av främmande kroppar kan vara i samma fall som makrofager.

Amyloidstenar i prostata (prostatakörteln) är en kondenserad hemlighet hos körteln, har en oval form och en skiktad struktur, ibland en oregelbunden form. Normalt frånvarande. Deras utseende indikerar stagnation i prostata, vilket kan uppstå i inflammatoriska processer, adenom, hos äldre med hypertrofi i körteln.

Lecitinkorn i utsöndringen av prostata (prostatakörteln) - en specifik produkt av sekretionen av prostatakörtelns epitel, ge en hemlighet till mjölkformen, hänvisa till fosfatider; en normal hemlighet är rik på dem. En minskning av deras antal, tillsammans med en ökning av antalet leukocyter observerade i maligna tumörer i prostata, inflammatoriska processer. Vid utsöndring av prostatakörteln kan det finnas en Trusso-Lallemane-kalv som liknar vaxformade cylindrar och Bettcher-kristaller, som liknar Charcot-Leiden-kristallerna. Deras utseende är associerad med prostatit.

Celler av maligna neoplasmer i utsöndringen av prostata (prostatakörteln). Dessa celler finns oftare i form av komplex med skulpterade kanter, med de raderade gränserna mellan cellerna.

Svampens delar i utsöndringen av prostata (prostatakörteln) finns i svampinfektion i prostata.

Retentionssyndrom (stasis syndrom) observeras i adenom i körteln; manifesteras av överflöd av makrofager, närvaron av multinucleära celler, såsom främmande kroppar och amyloidkroppar.

Detaljerad tolkning av resultaten av prostatsekretionsanalys

Har du problem med prostatakörteln? Var noga med att gå till urologens kontor. Under undersökningen får du en analys av prostatsekretionen. Endast på detta sätt är det möjligt att få den högsta tillförlitliga informationen om prostata körtelens arbete. Laboratorieforskningen kommer exakt att bestämma graden av skador på körtlarna. deras reservkapacitet, förekommande inflammatoriska processer, förekomsten av patogena mikroorganismer. Vid kronisk form av prostatit är det nödvändigt att ta analysen en gång var sjätte månad för att spåra effektiviteten av behandlingen och vid behov ändra den.

Förfarande för godkännande av testet

Innan du tar provet ska en man inte gå in i en sexuell kontakt i minst 4 dagar. Fence sekretion uppstår under en prostata massage av en läkare-urolog. Läkaren, som trycker på penisens huvud, klämmer prostatsjuice på en glid eller i ett provrör. Utforska det under ett mikroskop bestämma:

 • antal leukocyter;
 • om det finns infektionssjukdomar;
 • förekomsten av virus och bakterier
 • antal lecitinkorn.

Ibland är det inte möjligt att samla den nödvändiga mängden prostatahemlighet för forskning. I det här fallet tar läkaren den första urinen efter massagen. Urinen innehåller mycket prostatajuice, vilket gör det möjligt att genomföra en studie.

Viktigt! Det är omöjligt att utföra ett staket av juice av en prostata vid diagnos av en tuberkulos av en körtel. misstanke om bildandet av en malign tumör, hemorrojder i en akut form och förekomst av sprickor i ändtarmen.

Förklaring av analysen

 1. Leukocyter. I en frisk person kan upp till 10 leukocyter detekteras i prostata utsöndringsregionen i fråga. Utvecklingen av prostatit framgår av deras högre innehåll. Ibland kommer leukocyter in i hemligheten från urinröret. För att beräkna deras antal så exakt som möjligt med en räknekammare. Norm - för en mikrolit juice finns 300 vita blodkroppar.
 2. Erytrocyter. I en frisk man är de frånvarande i sekretionsvätskan eller kan detekteras i ett enda nummer. På neoplasma eller prostatit indikerar närvaron av erytrocyter i utsöndringen av prostatakörteln.
 3. Lecitinkorn. Deras höga innehåll i saften ger den en vitaktig färg och indikerar inga problem. Antalet lecitinkorn mindre än normalt visar prostatit.
 4. Epitelceller. I den friska prostatakörteln kan de vara i ett enda nummer. Ett stort antal epitelceller tillsammans med leukocyter indikerar utvecklingen av inflammatoriska processer och kräver omedelbar behandling.
 5. makrofager i stort antal indikerar en inflammatorisk process eller stagnation.
 6. Amyloidkroppar - En blodproppssaft med oval form, finns inte i analysen av en frisk man. Deras närvaro indikerar problem med stagnation i prostata, inflammation eller adenom. Hos äldre män finns ofta amyloidkroppar i analysen.
 7. Jätteceller finns endast i sekretorisk vätska endast i inflammatoriska processer och stagnerande fenomen.
 8. organismer kan endast detekteras vid genomförande av en mikroskopisk undersökning. Deras fullständiga frånvaro indikerar en hälsosam prostata. Om mikroorganismer hittas under analysen görs odling på odlingsmediet omedelbart för att exakt bestämma deras utseende och korrekt ordinera behandlingen. De testade mikroorganismerna testas för resistens mot de komplexa effekterna av droger.
 9. Bättcher's Kristaller har ingen betydelse för definitionen av sjukdomen och uppträder vanligen när juicen av prostatakörtlarna torkar.
 10. Atypiska celler. Deras upptäckt innebär utveckling av adenom eller cancer. Med antalet celler kan man bestämma sjukdomsfasen och övervaka dess utveckling.
 11. slem som konstaterades under studien indikerar inflammation.

Resultat av en sekretionsanalys för prostatit

Sekretorisk vätska har en grumlig gul färg med en söt lukt och en sur pH-reaktion. Ökat antal leukocyter och epitel. Det finns isolerade lecitinkorn eller Trusso-Lallemane-kroppar.

Resultat av en sekretionsanalys för prostata av en kronisk bakterieform

Prostasjuice har en tråkig gul färg. tegelfärg med en söt lukt och sur pH-reaktion. Erytrocyter - upp till 25 celler, leukocyter - 1/3 av synfältet. Ett högt innehåll av epitel- och amyloidkroppar, upp till 15 makrofager. ett enda antal lecitinkorn.
Bakteriell prostatit karakteriserar retinalt syndrom eller stagnerande. I en vätska stort makrofaginnehåll. amyloidkroppar och stora multinucleerade celler.

Resultat med smärtsamt bäckensyndrom

Vätskan i prostata är rödbrun i färg och luktfri med ett surt pH. Sammansättningen av leukocyter är normal, men antalet erytrocyter ökar till 1/3 av cellerna. I synfältet är upp till 15 makrofager och upp till 30 epitelceller. Det finns många amyloidkroppar och i enskilda tal finns det lecitinkorn.

Slutsats: Tidig utredning av sekretionsvätska i prostata hjälper män att undvika allvarliga sjukdomar, starta effektiv behandling.