Huvud
Förebyggande

Förstorad prostata: patologiska processer och deras behandling

Under hela livet hos en man förändras prostata körtelns storlek ständigt. Vid tidpunkten för födseln är den mycket liten och över tiden ökar den i storlek.

Toppet av organs tillväxt beror på puberteten.

Vid majoritetstidpunkten når det ett visst värde och ändras inte till 40 år.

Vid en ålder av femtio, överskrider prostataformen redan det värde som observerades under 20-30 år, men det här är en naturlig process och om det inte finns några patologiska processer i körteln sker ökningen inom normens gränser.

 • Åldrande av kroppen
  Expansion av prostata i tonåren och vuxenlivet är annorlunda. Om vid den första tillväxtpiken ökade prostatakörteln jämnt, så sker den andra förändringen huvudsakligen mot blåsan. Betydande tillväxt leder till en felfunktion av urinering, eftersom den förstorade prostata, klämmer urinröret, förhindrar fri tömning av blåsan. Och ju mer det har ökat i storlek, desto mer uttalade symtomen och det sämre mannen.
 • adenom
  I det fall prostatastorleken överstiger normen diagnostiserar urologen godartad hyperplasi. Tecken på en ökning av prostata detekteras inte omedelbart, vävnaderna växer gradvis och börjar bara orsaka obehag när prostata blir överdrivet stor. Utan diagnostiska verktyg är det omöjligt att veta om starten av en patologisk förändring i prostata. Du kan se adenomen på bilden.
 • prostatit
  En förstorad prostata kan vara ett tecken på inflammatoriska processer som förekommer i organen, i vilket fall urologen diagnostiserar prostatit. Inflammation i prostatakörteln kan bero på matpathogens organinfektion eller som ett resultat av stagnation i bäckenorganen, som orsakas av en stillasittande livsstil och oregelbunden sex.
 • onkologi
  Cancer, liksom godartad utbildning, utvecklas långsamt, med symptom som liknar adenom, diagnostiseras med ett blodprov för PSA. För att kunna diagnostisera en malign tumör i de tidiga stadierna är det efter 40 år önskvärt att genomföra en dynamisk observation av förändringen i prostata.

Beroende på typ av patologi ordinerar läkaren lämplig behandling. För att bestämma typen av sjukdom och utesluta cancer, utförs instrumental och laboratorieundersökningar, studeras volymen och tjockleken hos prostata, blodkompositionen. Efter att ha fått resultaten bestäms läkaren med behandlingstekniken.

Metoder för behandling:

 1. läkemedel för att förhindra patologisk tillväxt av prostata väljs individuellt. Bland droger är följande grupper utmärkande:
  • antibiotika;
  • hormonella preparat;
  • naturläkemedel;
  • alfa-blockerare.
 2. sjukgymnastik brukar användas som en hjälpmetod för behandling. Utnämnda förfaranden som magnetoterapi, elektrofores, prostatamassage, mikrostrålbehandling, laserbehandling och andra.
 3. Folkmekanismer Behandlingen syftar till att eliminera inflammatoriska processer i prostatakörteln. Därför används medicinska örter, rötter, bär och biprodukter.
 4. Kirurgiska metoder behandling används om konservativ behandling inte hjälper och situationen förvärras.
  Typer av kirurgiska ingrepp:
  • transuretral resektion av prostata;
  • transuretral mikrovågstermoterapi;
  • transuretral laser prostatektomi under ultraljud observation;
  • en transuretral del av prostata;
  • transuretral nålablation av prostata;
  • öppen kirurgi.

Tidig undersökning och omfattande behandling gör att du kan undvika allvarliga komplikationer och operation, för att upprätthålla fertilitet hos män, så det är viktigt att konsultera en läkare vid de första symtomen på en miktur.

Prostataförstoring: orsaker till abnormiteter

En signifikant förändring i prostata är inte alltid åtföljd av patologiska processer, och därför är denna process svår att spåra.

Som ett resultat av åldrande minskar produktionen av testosteron, och östrogen ökar tvärtom, vilket bidrar till att överskrida kroppens tillväxthastighet.

Ibland kan orsakerna till prostataförstoring undvikas oberoende.

Faktorer som negativt påverkar prostatakörteln innefattar följande:

 • otillräcklig fysisk aktivitet
 • nikotinberoende
 • alkoholmissbruk
 • fetma;
 • oregelbundet kön eller promiskuitet
 • skada.

Stagnerande fenomen i bäckenorganen orsakar ofta prostataförstoring. Detta kan undvikas om du ändrar din livsstil: Ät rätt, träna, utesluta dåliga vanor och led ett vanligt sexliv.

Prostataförstoring: Symptom som karakteriserar patologiska processer

Som framgår av artikeln ökar prostaten av olika anledningar: åldrande, godartad eller malign tumör i kroppen, prostatit.

Den kliniska bilden av symptom på prostataförstoring av olika skäl är liknande i en sådan indikator som svårigheten vid urineringsprocessen på grund av överdriven tryck på urinvägarna. Men prostata adenom och prostatit har sina egna särdrag. Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

Symptom på adenom:

 • frekvent urinering
 • Urinen fortsätter att droppa efter avslutad tömningsprocess;
 • omöjlighet att utstå trängseln att urinera;
 • smärta vid urinering
 • inte passera känslan av en fullblåsan.

Det finns tre stadier av adenom (BPH):

 1. Kompenseras. Det kännetecknas av frekvent men smärtsam urinering. Perioden i vilken detta stadium utvecklas är lång, upp till 10 år.
 2. Subcompensated. Under urinering finns det smärtor, urinströmmen är svag, intermittent. Vid akut respiratoriska infektioner kan stress, förgiftning (alkohol, droger) vara akut urinretention. Om du inte vidtar åtgärder för att behandla sjukdomen, går det om ett par år i nästa steg.
 3. Dekompenserad. För tömningen av blåsan gör mannen avsevärda ansträngningar, försök till vilka bråken utvecklas. Det finns allvarliga kränkningar av njurfunktionen. Kroppen är ständigt i ett tillstånd av berusning. På detta stadium är patienten på sjukhus för akutvård.

Symtom på prostatit

Beroende på vilken typ av sjukdom som orsakades av en ökning i prostata, kan symtomen variera. Den akuta formen präglas av svår smärta i underlivet, ryggen, perineum, hög kroppstemperatur, smärta vid urinering och avföring, purulent urladdning från urinröret. Patologiska processer utvecklas snabbt, men om behandlingen är aktuell, är återhämtningen snabb och effektiv.

Med kronisk prostatit är alla symptom vaga och svagt uttryckta. Smärtan känns som att dra, det finns ingen allmän förgiftning av kroppen. För att diagnostisera en kronisk form kommer indikatorer som sexuell dysfunktion, nervösa sjukdomar och svårigheter att urinera att komma fram.

Vanligt prostatakörtelproblem hos män - prostatan är förstorad

Vissa experter tror det under synd av ett syndrom, kallad kronisk prostatit, Det finns många typer av patologier, inte bara av prostata, men av kroppen som helhet.

Studerar detta problem ibland är det svårt att skilja, var orsaken, och var konsekvensen av sjukdomen; att förstå införandet och förväxling av olika förutsättningar för dess förekomst; följa klassificeringsgränsen med en enda funktion.

Negativa konsekvenser för urogenitala funktioner är uppenbara, men kedjan av omständigheter som leder till dem är väldigt varierande. Med hjälp av denna artikel kommer du att lära dig många användbara fakta om ökningen av prostatakörteln hos män, om orsakerna och behandlingen av sjukdomen.

Orsaker till prostataförstoring hos män

Vad kan orsaka en förstorad prostata? Skälen kan vara:

 1. Sedentary livsstil. De som ständigt sitter på kontoret framför datorn om dagen, framför TV: n på kvällen, minskar blodcirkulationen i bäckenet oundvikligen, förutsättningarna för utvecklingen av sjukdomen uppstår. Detsamma gäller för lastbilschaufförer.
 2. Brist på sexuell aktivitet. Ejaculation är en naturlig massage av prostata. Män som har sex mindre än tre gånger i veckan är berövade av sådant förebyggande och står i fara. De som utan längre livstid utan sexuell livslängd, utan alternativ profylaktisk aktivitet, är mer benägna att utveckla prostatit.
 3. Hormonala störningar. Testosteron är det huvudsakliga hormonet som är ansvarigt för en mans förmåga att befruktas och andra specifikt maskulina egenskaper. Adenom i prostata är en följd av dess brist. Prostatit händer ofta på normal nivå, men den inflammerade prostata omvandlar inte den till en aktiv form. Om dess innehåll är under 6,1 nmol / l behöver en man behandling.
 4. Brott mot blodcirkulationen. Blodkärl i prostata pressas på grund av utseende av ödem i den. Detta leder till stagnation av blod.
 5. ibland ödem orsakad av medfödda anomalier i prostata strukturen, på grund av vilket det inte producerar tillräckligt med testosteron. Förtäring av urinkanalen förvärvas också av yttre påverkan, på grund av trauma, sjukdom, som ett resultat blir utflödet av urin svårare.
 6. skador. När på grund av skador perineum skadas uppstår stagnation i prostata. Deras utveckling går in i inflammation, ibland blir det kroniskt.
 7. underkylning. Akut prostatit är en följd av en en gångs superkylning av bäckenregionen. Till exempel, för fans av vinterfiske, extrema turister. Kronisk prostatit förekommer hos dem som systematiskt inte observerar försiktighetsåtgärder vid arbete, som lever i kallt utkast.
 8. Överdriven sexuell aktivitet. Konstant förändring av partner leder till venerala sjukdomar, en följd av vilken är inflammation i prostata.
 9. Missbruk av onani. De negativa konsekvenserna av onani är först och främst psykologiska. En man känner sig underlägsen på grund av brist på normalt kön, ständigt i ett tillstånd av stress, depression, vilket leder till sjukdom. Dessutom gör frekventa onanistiska handlingar musklerna i prostataflabby, fullständig utlösning sker inte, vilket leder till blodstagnation.
 10. Nervös överspänning. Till denna kategori av orsaker är: kronisk trötthet, hög stress på mentalt arbete, depression, stress, regelbunden sömnbrist.
  Prostatit orsakas av specifika ämnen, som i sådana fall frisätter nervändar.

 • Alkoholmissbruk. Förutom att minska immuniteten leder alkoholmissbruk till svullnad i prostata.
 • Andra skäl: transuretral manipulationer utan lämplig profylax, användning av urinvägskatetern.
 • Ålder ändras: inflammation i urinröret (uretrit), som sträcker sig till prostata; tidigare sjukdomar; lumbosakral radikulit; vanlig förstoppning som stör normal urinering kemisk effekt av gjutning i urinprostata stenar i prostatakörteln.
 • Orsaker till bakteriell prostatit: Försvagad immunitet, förutom prostats nederlag med egna antikroppar (se ovan), underlättar åtkomsten till den av olika mikroorganismer.
 • Genitourinary, intestinal infections. Syndrom av urogenitala organ - pyelonefrit, cystit, andra, tarminfektioner - sprids till prostatakörteln.
 • Oskyddad sex. Venereala sjukdomar: gonorré, mykoplasmos, candidiasis, trichomoniasis, klamydia - leder ofta till prostatit.

  För oralsex partner i munnen av patientens penis falla mikrober under normala förhållanden som orsakar angina, herpes, bihåleinflammation, karies, bronkit. Kommer till prostata, de orsakar inflammation.

 • Mikroorganismer som påverkar prostata. Dessa inkluderar: bakterier: streptokocker; pinnar (pseudomonas, tarm), andra arter; Candida svamp, mögel svamp, andra; papillomavirusviruset.
 • Symtom och tecken

  Nedan finns symtomen på en förstorad prostata:

  1. Böda krävs oftare, särskilt på natten, denna process är mer smärtsam, resultatet av försök att tömma blåsan är allt obetydligt.
  2. Patienten upplever smärtor i: en ljum, ägg, en perineum, en länd.
  3. Utsläppen av slem från urinröret börjar.
  4. Temperaturen stiger.

  Distinguish dessa sjukdomar kan specialister på grundval av data analys, vävnadsprover, ultraljud. Mer information om olika sjukdomar i prostata och deras symtom finns på vår hemsida.

  Möjliga konsekvenser

  Om prostata förstoras och minskar inte efter hembehandling, troligtvis, du är inte disciplinerad nog, att följa all läkares rekommendationer utan tillsyn. Jag måste gå till frihetsrestriktionerna, som ska placeras på ett sjukhus.

  Men om du bryter regimen här, vänta på komplikationer som leder till långtidsinventering, möjligen med kirurgisk ingrepp.

  Obligatorisk sjukhusvistelse av patienter med prostatit utförs med syftet:

  • Förloppet av intravenösa antibiotika
  • kirurgisk operation (till exempel med en abscess).

  Behovet av sådana behandlingsmetoder uppstår när sjukdomen förvärras eller extremt försummas, risken för komplikationer.

  Nu när du är medveten om de eventuella konsekvenser som väntar dig i närvaro av en förstorad prostata, vad de ska göra - nästa viktiga ämne som vi diskuterar i avsnittet nedan.

  Metoder för att stoppa prostataväxten

  Hur man minskar prostata i storlek? Att passera eller genomföra en kurs av antibiotika, men inte alla tillvägagångssätt för denna typ av behandling, beror helt på ett konkret fall. Individuella egenskaper hos prostata strukturen spelar en roll, närvaron / frånvaron av allergier hos patienten, orsakerna till sjukdomen, graden av dess svårighetsgrad.

  Urologen bestämmer sig för en metod för behandling av en förstorad prostata. Behandlingen inkluderar:

 • antibiotika - Det viktigaste sättet att förstöra bakterier. För att utse dem måste urologen se till att han hanterar bakterieformen av prostatit. Annars tar antibiotika bara skada.

  Vanligtvis läkare för behandling av bakteriell prostatit utser fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloksatsin, lomefloxacin, moxifloxacin, ofloxacin. De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.

 • ljus. Rektala suppositorier är fyllda med antibiotika, propolis, spasmolytika, glandulära komponenter och andra komponenter vid behandling av prostatit. Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin.

  Användningen av suppositorier för prostatit eliminerar svullnad, smärta, inflammation. Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.

 • Kinesiska plaster Prostatic Navel agera på inflammation av prostata genom penetration av mikropartiklar av läkemedlet genom huden. Detta uppnåddes genom nanoteknik.

  Använd dem enkelt: Det är bra att tvätta platsen runt naveln med tvål, raka av håret där, ta av klistermärkena, lim klisteret. Efter tre dagar att ta bort, igen för att tvätta platsen för limning.

  På en dag, håll ett bandhjälp. Förloppsbehandling av prostatit - sex patchar, 24 dagar. Parallellt kan du dricka antibiotika för att förbättra effekten.

 • Folkmetoder

  Bland de testade folkmekanismerna för behandling av prostatit är:

  Överhettning leder till svullnad i prostata. Uppehållstiden i ångrummet, värme, måste strikt regleras. Också, bör man ta hand om kylning efter ångrummet.

  Finska forskare har visat: en bastu ökar libido, det vill säga en sexuell attraktion. I detta skiljer sig det från det vanliga badrummet med en temperatur på 37 grader, vilket rörligheten och antalet spermatozoer tvärtom minskar.

  Bastu har en avkopplande effekt på mjuk muskel i prostata, ökar blodflödet i underlivet, förbättrar immuniteten. Patientens tillstånd med prostatit förbättras om bastun kombineras med ett diaphoretiskt te, användningen av äppelcidervinäger.

  I patientens diet med prostatit är den största delen upptagen av grönsaker, frukter. Kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation, påskynda återhämtning.

  Lök, vitlök dödar de bakterier som orsakar sjukdomen; förbättra blodcirkulationen, styrkan.

  Zink, som är nödvändigt för prostataarbetet, finns i marina produkter: räkor, alger, krabbor, fisk, musslor.

  Med en stor prostata bör sådana livsmedel undvikas:

  1. Alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te.
  2. Oljig, rökt, stekt rätter.
  3. Halvfabrikat, snabbmat, bakverk.
  4. Baljväxter.
  5. Konserverad mat.

  slutsats

  Olika orsaker till prostatit innebär ingen mindre differentiering av behandlingsmetoder. Förebyggande av sjukdomen bygger först och främst på eliminering eller neutralisering av dess orsaker. Varje orsak efter detektering under diagnosen ger analyser specifika sätt att behandla inflammation i prostata.

  Enkla övningar för att förebygga prostata sjukdomar, se följande video:

  Hembehandling av prostata med medicinsk och folkmedicin

  Prostaten är människans inre sexuella organ, som syntetiserar hemligheten för transport av spermier. Om prostatakörteln ökar i storlek hos män, väljs behandlingen av en urolog. I de tidiga stadierna undertrycks adenom med hjälp av medicinska och folkmedicinska lösningar. Lanserade former av sjukdomen elimineras med kirurgiska metoder.

  Orsaker till glandular överväxt

  Prostata ökar av två skäl:

  • om det påverkas av ett adenom
  • när det fanns en prostatit.

  Adenom refererar till godartade formationer. Tumörets maligna karaktär förvärvas hos 10% av patienterna. Sjukdomen påverkar män efter 50 år. I det här fallet, ju äldre patienten är, desto större är risken för att utveckla godartad prostatahyperplasi (BPH).

  Hos äldre män modifieras testosteron till ett hormon som påverkar prostata negativt. Processen av degenerering av en ghoul till en annan leder till bildandet av en godartad tumör. Det finns tre typer av prostatahyperplasi:

  1. Neoplasm uppträder på kärnans främre vävnader. Det förstorar prostata. Det sprawling orgel pressar på blåsan, vilket resulterar i svåra symtom på sjukdomen.
  2. Vävnaderna på orgelns baksida växer. Tecken på prostata adenom är raderade i detta fall, funktionerna i urinvägarna försvagas. Blåsan töms inte helt, stagnerande vätska utvecklas i den.
  3. Körteln ökar jämt över hela ytan. Denna form flyter nästan asymptomatiskt. Urinering är inte upprörd, smärta stör inte. En sådan utveckling av sjukdomen anses vara den mest fördelaktiga.

  Med prostatit förstärks körteln något. Organets tillväxt orsakas av följande faktorer:

  • hypotermi;
  • fetma;
  • alkoholism;
  • rökning;
  • infektiösa patologier som leder till inflammation i orgeln;
  • långvarig frånvaro av kön
  • blodflödesstörning i bäckenregionen;
  • reducerad motorisk aktivitet (bidrar till förekomsten av stillastående fenomen);
  • obalanserad näring.

  Framväxten av BPH kan inte undvikas. Det förekommer mot bakgrund av åldersrelaterade förändringar i kroppen. Men prostatit är en riktig varning. För att göra detta behöver du bara skapa ett sätt att arbeta och vila. I de flesta fall lider unga män som inte uppmärksammar hälsan av prostatit.

  symtomatologi

  Den förstorade prostata börjar ge obehag i ett tidigt utvecklingsstadium. Det bryter människans vanliga livrytm. Män klagar över följande symptom:

  • snabb urinering, först på natten, då dygnet runt
  • urininkontinens
  • strålens huvud är försvagat;
  • urin droppar men flödes inte;
  • urinvägar blockerad av en övervuxen tumör;
  • en känsla av överflöd av blåsan efter det töms
  • blåsan smärta orsakad av inflammation, brutit ut mot bakgrund av stagnation (kvarvarande urin bidrar till utvecklingen av bakteriefloran, penetrering av inflammation i urinledarna och njurarna);
  • försvagad erektion, minskad längtan;
  • smärta i ländryggen
  • Urin med blodintag, som bildas med stenar och slemhinnor.

  Sådana tecken minskar signifikant livskvaliteten, vilket tvingar patienten att söka medicinsk hjälp. Endast läkaren kan diagnostisera: Prostatit, hyperplasi och abscess i prostata har liknande symtom.

  effekter

  Komplikationer som utvecklas mot bakgrund av prostata adenom är livshotande. Lanserade former av sjukdomar leder till följande konsekvenser:

  1. Akut retention av urin. En överflödig blåsa kan inte tömmas. Hans frisättning hindras av ett överlappande urinvägar. Utan akutsjukvård leder urinretention till njurskada, hydronekros och koma.
  2. Urinvägsinflammation. Stagnerande fenomen i blåsan framkallar utvecklingen av bakteriell mikroflora. Detta leder till inflammation i organen och körtlarna i det urogenitala systemet. En man kan utveckla uretrit, cystit, pyelonefrit, prostatit och andra patologier.
  3. Urolitiasis. Med stillastående fenomen och hög koncentration av salter i urinen bildas beräkningar i njurarna och urinblåsan. Stenar blockerar urinröret, vilket orsakar en akut fördröjning i urinen.

  Terapeutisk behandling

  Konservativ behandling av prostata adenom utförs vid början av sjukdomsutvecklingen och om det finns kontraindikationer för kirurgisk ingrepp. Patienterna ordineras:

  • läkemedel som hämmar utvecklingen av tumörprocesser;
  • antiinflammatoriska läkemedel;
  • hormonella droger som stoppar syntesen av testosteron;
  • antibiotika;
  • antispasmodika;
  • homeopatiska preparat.

  Alla droger, förutom homeopatiska läkemedel, ger biverkningar. De minskar trycket, försvagar kraften, främjar snabb trötthet. Men ordentligt organiserad behandling av prostatakörteln, under kontroll av en läkare, undviker uppkomsten av oönskade åtföljande patologier.

  Radikal behandling

  I de tidiga stadierna är behandlingen av prostatakörteln hos män lättare. I det här fallet ger läkare goda förutsägelser. När urinvägarna är involverade i den patologiska processen förlängs återhämtningen. Möjlig utveckling av svåra komplikationer.

  Vid de startade formerna finns ett problem: hur man behandlar ett prostata adenom, vilka tekniker man ska välja. I svåra fall är det bästa sättet att avlägsna körteln, även om det orsakar vissa komplikationer.

  Operationen utförs med olika tekniker:

  1. I urinrörets lumen startas en medicinsk verktygslåda. Med hjälp av detta extraheras delvis expanderad vävnad. Detta låter dig återställa urinering. Efter en sådan operation i hotellets patienter kastas sperma i blåsan. Detta leder till reproduktiv dysfunktion.
  2. Urinrörets lumen förstoras, vilket gör det möjligt att normalisera urinering. Med denna operation påverkas prostata inte. Metoden används om prostatakörteln är något förstorad. Riskerna och komplikationerna med denna teknik minimeras.
  3. Behandlat prostataadenom framgångsrikt med laserterapi. Efter avlägsnande av tumören med en laser utvecklas komplikationer inte praktiskt taget.
  4. Med en patologisk ökning i prostata utförs en kavitetsoperation. Metoden är inte lätt, det ger många komplikationer. På detta sätt skärs körteln som en sista utväg.

  För vissa män är alla typer av kirurgisk behandling av prostata hyperplasi kontraindicerade. Prostata adenom elimineras inte av kirurgi av följande skäl:

  • blodkoagulerbarhet är störd
  • könsorganen påverkas av infektion
  • det finns hjärtsvikt
  • patienten lider av en dekompenserad form av diabetes;
  • tillåter inte ålder (patienten är mycket gammal).

  I det här fallet står läkarna inför en svår uppgift: hur man behandlar prostata, hur man lättar patientens tillstånd. Det finns bara en väg ut - komplex terapi med användning av läkemedel och folkmedicin.

  Metoder för folkhantering

  Örter och biodlingsprodukter hjälper till att hantera prostatahyperplasi. Behandling med folkläkemedel innefattar användningen av växtbaserade avkok, tinkturer på alkohol, hemstödpiller.

  Systematisk användning av hemberedda produkter bidrar till att bli av med tecken på sjukdomen, för att förbättra urinering, minska tumörens storlek.

  propolis

  Den bästa positiva dynamiken ges av behandling av prostata adenom med propolis - ett ämne som har kraftiga antiseptiska och regenererande egenskaper. Förberedelser med bilim hjälper till att undertrycka prostatens abscess för att ta bort tecken på inflammation.

  För behandling använd tinktur på alkohol och suppositorier. Lika effektivt är läkemedel och görs hemma.

  1. Tinkturen är beredd enligt följande: propolis är fryst, strimlad i spån, blandad med medicinsk alkohol (1: 4). Insistera på en flaska med mörkt glas. Behandlas börja om 10 dagar. Produkten läggs till varm mjölk eller vatten. I 200 ml vätska späds 30 droppar tinktur. Använd dagligen tre gånger före måltid.
  2. Stearinljus tillverkas enligt följande förfarande: jordproteolen kombineras med kakaosmör (1:20) eller getfett (1: 5), suppositorier bildas från massan. Introducera ljusen i anus före sängen.

  Den komplexa behandlingen fungerar mest effektivt, därför rekommenderas att man använder tinktur samtidigt med lokala preparat.

  bee Podmore

  Behandla prostata sjukdomar med beredningar baserade på bie podmor. Från råvaror förbereder:

  1. Buljong. Lägg i 0,5 liter vatten, lägg 2 matskedar podmor, efter kokning i två timmar, svalna, filtrera, filtrera. Läkemedlet är lagrat i kylskåpet. Ta en matsked dagligen på en tom mage.
  2. Tinktur. Ubåten sätts i en glasbehållare, häll i vodka så att den täcker råmaterialet. Produkten skakas i 14 dagar. Använd en tesked tre gånger om dagen.

  Medel med podmorom behandlad i 30 dagar. Gör två kurser om året.

  Pollen och apilak

  Adenom av prostata behandlas med medel med royal gelé (apilakom) och pollen av blommor.

  1. Apilac är en instabil substans. Att behandla användningen av läkemedel med den. Tabletten placeras under tungan och löses upp. Suppositorier används en gång om dagen efter avföring. Före proceduren, gör en enema med en lösning av medicinska örter.
  2. Pollen och honung blandas i ett förhållande 1: 1. Använd tre gånger om dagen, tillsammans med ett avkok av medicinska växter.

  30 dagar behandlas. Gör en 20-dagars paus. Den fullständiga behandlingstiden med dessa folkmedicin är 12 månader.

  Användning av medicinska örter

  Periodiskt behandlat prostataenom med örter som har följande effekter:

  • antiinflammatoriska;
  • kramplösande;
  • bedövningsmedel;
  • lugnande;
  • diuretikum.

  Kokade hemmafrontmedel på örter hjälper till att bota hyperplasi i prostata. För att göra detta sköts apotek och råvaror: häststång, björnbär, yarrow, calendula.

  1. Infusioner. Förbered växtbaserade extrakt på traditionellt sätt: de kokar med kokande vatten och insisterar. I 0,5 liter vätska, tillsätt 2 matskedar av en av växterna eller samlingen (råvarorna blandas i lika stora mängder). Efter 15 minuter filtreras huven. Hela volymen konsumeras under dagen, dricker medicinen i lika delar. En halvtimme senare äter de. Behandlas tre månader.
  2. Phyto te tillverkat av kummin är något som kan behandlas med adenom. I 300 ml kokande vatten brygga en matsked planta frön, puff i 5 minuter, insistera 10 minuter, filtrera. Använd extraktet för en dag och drick regelbundet en nypa. 1-2 månader behandlas. Frö läggs till olika rätter.
  3. Pumpajuice. För behandling av manliga genitala organ från massapumpan pressa saften, använd utan begränsning och tillsätt honung. Det minskar tumören och återställer urinprocessen.
  4. Fröer av pumpa. Fröerna avskalas, tuggas, utan att den gröna filmen tas bort. Den minsta dagliga normen är 30 frön.
  5. Honung med pumpa frön. Till 200 g honung tillsätt 500 g smul från pumpa frön. Skrupa upp maten med en sked, rulla in i bollen. Använd en söt medicin på en tom mage. Enkeldos - en boll.
  6. Honung med selleri. Växtfrön och honung blandas i lika stora mängder. Använd drogen dagligen för 3 teskedar, pressad med infusion av örter.
  7. Hasselnoten (Hassel). I 250 ml kokande vatten sätt en matsked torkade löv, insistera. Medlet är uppdelat i tre lika stora delar som konsumeras under hela dagen. 14 dagar behandlas.
  8. Lakrits. Häll i en matsked rhizomer i 500 ml vatten, insistera på 20 minuter. De dricker före måltider fem gånger om dagen. 10 dagar behandlas.
  9. Suppositorier med havtornsolja och gran (1: 1). Tampongen impregneras med en blandning av oljor, injiceras i anuset. 30 dagar behandlas. De vilar i 14 dagar, gör en andra kurs.

  Effektiva sätt att behandla prostata adenom är många. De ska väljas av läkaren för varje enskild patient individuellt. En bra positiv dynamik ges av komplex behandling: kombinationen av traditionella och traditionella medicinmetoder.

  Behandling av prostata med folkmekanismer

  prostata

  Prostater (grekiska) - står framför

  Vår hälsa är ett tillstånd av känsligt balans, vilket tillhandahålls av många system i kroppen. Men en av de viktigaste komponenterna i denna balans är vårt förtroende för vår egen hälsa, i våra egna förmågor. När sjukdomen slår grunden till vårt förtroende för själva grunden för vårt eget väsen, förstörs det väldigt snabbt vårt "försvar". En av hörnstenarna i vår personlighet, oavsett om vi gillar det eller inte, är sexualitet: förmågan att utföra sexuella funktioner, förtroende för möjligheten att uppfylla dem och i sin egen sexuella attraktionskraft. Varje inkräktande på dessa "heliga helgonar" av personen skapar omedelbart en hel massa problem. Eventuella sjukdomar i prostata angriper den manliga sexuella kraften på det mest entydiga sättet.

  Sjukdomar i prostata är ett av de vanligaste hälsoproblemen som män står inför, och prostatacancer är en av de mest skrämmande sjukdomarna. Prostatacancer, som bröstcancer hos kvinnor, påverkar själva kärnan i manlig sexualitet. Förutom själva cancer kan de möjliga konsekvenserna av behandling vara skrämmande: problem med att kontrollera urinering (urininkontinens) och omöjligheten av erektil dysfunktion (impotens).

  Men här är allting inte hopplöst alls. Rädsla är född mer sannolikt på grund av brist på information om dessa sjukdomar och tvivel om möjligheten att ens en enkel fortsättning av livet efter detektion av en tumör. Men medicin står inte stilla, och idag botas många tumörsjukdomar framgångsrikt och för gott. Paradoxen i strukturen av den allmänna opinionen, vilket skapar i oss en medfödd rädsla för någon tumörsjukdom, speciellt cancer innan: vi kan lätt räkna upp de välkända namnen på de personer som dött av cancer - eftersom det är ett trångt begravning ritual. Men människor som framgångsrikt förtjänat cancer och fortsätter att leva och leva bra, skrika inte om det i varje hörn och samla inte släktingar och vänner för att informera dem om det. De lever bara kvar. Och de är mycket mer talrika än de som fortfarande kan vinna sjukdomen.

  Om vi ​​återvänder till ämnet i vår bok är även prostatacancer inte slutet på livet (inklusive sexuell). När cancer upptäcks i ett tidigt skede kan det vara helt botat. Förbättrade behandlingsmetoder minskar risken för impotens och inkontinens väsentligt. Och om komplikationer uppstår kan deras manifestationer kompenseras av olika medicinska medel.

  Det är viktigt att förstå att cancer inte är källan till alla problem som är förknippade med prostata. Den vanligaste inflammationen och godartade tumörer i prostatakörteln. Till skillnad från cancer utgör de inte en fara för livet. Men om rätt tid och rätt behandling inte har tagits emot kan dessa sjukdomar bli mycket obehagliga och smärtsamma följder, vilket underminerar din styrka och försvagar kroppen.

  För många män blir prostata problem ett verkligt faktum med ålder. Men ändå, utan att försumma regelbundna kontroller, kan du i samarbete med en läkare minska risken för allvarlig sjukdom och inte tillåta sjukdom att störa ditt normala liv. Den här boken hjälper dig att bättre förstå orsakerna till att prostata sjukdomar uppträder, känna igen sina symptom i ett tidigt skede och ta ett vägt, kunskapsbaserat beslut om behandling.

  Adenom av prostata - godartad tumörliknande proliferation av prostatakörteln. Oftast förekommer det hos män över 50 år.

  symptom: frekvent urinering, särskilt på natten svårighet att urinera tills den är helt försenad.

  Vad händer? Den långsamma proliferationen av prostatakörteln, som gradvis ökar i storlek, komprimerar slutligen urinröret och orsakar svårigheter att tömma urinblåsan. Först lämnar urinen en tunn ström, då utsöndringen av jämn droppar urin kräver en stark belastning.

  Vad ska jag göra? Det viktigaste för en prostata sjukdom är efterlevnaden av en föreskriven diet. Produkter som innehåller zink är användbara och nödvändiga, och därför innehåller kosten ärter, flingor och bönor, pumpafrön och nötter. Att utesluta från diet senap och peppar, konserverad mat och rökt produkter, alkoholhaltiga drycker och öl.

  Goda resultat ges av operativt kirurgiskt ingrepp.

  Recept. Traditionell medicin rekommenderar att för adenom av prostata dricker 2 tesked linolja, och även ta granvatten på en tom mage. Det är mycket användbart att äta färska lökar.

  Trigger utvecklingen av prostata adenom, störa hennes hormonbalans är felaktig kost (överdriven konsumtion av animaliskt fett), rökning, alkoholmissbruk och stress.

  Hur behandlas det?

  Du undviker att besöka offentliga platser och ta långa resor eftersom du är rädd för att vänta i linje på toaletten. Du står upp på morgonen trött på att behöva gå på toaletten på natten. Du bär inte längre ljusbyxor, för du är rädd för att dra dem och de märker kanske. Det gör med oss ​​godartad prostatahyperplasi (BPH), som stör vårt normala liv.

  Men många män är mer benägna att komma till rätta med de olägenheter som BPH orsakar än att behandlas. Men om manifestationerna av sjukdomen når till den punkt där de börjar på allvar påverka livskvaliteten, rådfråga du en läkare bättre. Det finns olika metoder för behandling av BPH.

  Överlevnad i d

  Om dina symtom är milda - till exempel, får du upp till toaletten en gång eller två gånger per natt - och de gör inte mycket bry, kan du och din läkare bestämmer något förrän du gör och titta på utvecklingen av symptom. Du kommer att genomgå periodiska kontroller för att ta reda på om ditt tillstånd förbättras, förblir oförändrat eller förvärras.

  Fördelarna med att vänta under tillsyn är att du inte får någon radikal behandling. Du behöver inte betala för behandling. Risken med detta tillvägagångssätt är att ditt tillstånd plötsligt kan försämras skarpt eller andra problem, som en infektion, kan uppstå. Men det händer lyckligtvis, sällan.

  Medan du väntar

  Små förändringar i din livsstil hjälper dig att hålla BPH-symtom under kontroll och förhindra försämring.

  Begränsa vätskeintaget. Drick inte vatten och andra drycker i flera timmar innan du lägger dig, så att du sällan står upp på toaletten på natten.

  Töm blåsan. Försök att helt tömma blåsan varje gång du urinerar.

  Begränsa dig själv i alkohol. Alkohol ökar bildandet av urin och kan orsaka stagnation av vätska i prostatakörteln.

  Var försiktig med obegränsat intag av diuretika. De kan orsaka en sammandragning av muskelgruppen som styr urinströmmen från urinröret (uretral sfinkter). Detta gör urinering svårt.

  Håll dig aktiv. Sittande på ett ställe leder till stagnation av urin. Att göra ett litet antal enkla övningar hjälper dig till att minska de problem som BPH orsakar.

  Koka inte över. Kallt väder kan leda till stagnation av urinen.

  mediciner

  Drogbehandling är den vanligaste metoden för behandling och kontroll av milda symptom på BPH. Det kan också vara att föredra män med en mild form av BPH som tror att symptomen orsakar dem ångest eller de som inte vill klara de befintliga problemen.

  Den ryska läkemedelsmarknaden ger läkare och patienter ett betydande sortiment av läkemedel för medicinsk behandling av BPH.

  Dessa läkemedel, som skiljer sig åt i deras farmakoterapeutiska effekt, kan hjälpa till att lösa patienternas problem, förutsatt att de används rationellt. Därefter anges huvudgrupperna av läkemedel som används vid behandling av prostata adenom. Valet av ett specifikt läkemedel av din läkare är baserat på många indikatorer och egenskaper hos din kropps svar, så vi diskuterar inte dessa kriterier. Det är mycket viktigare att en man som tar dessa eller andra droger vet vilka "överraskningar" han kan förvänta sig av sina läkemedel. Vad som än kan sägas, har droger som helt saknas "biverkningar" ännu inte uppfunnits.

  Hormoner och deras analoger

  Användningen av hormonella läkemedel för behandling av BPH är baserad på det faktum att tillväxten av körtelvävnaden i prostatakörteln regleras av nivån av könshormoner. I utvecklingen av prostata adenom hör en viktig roll till könshormoner - androgener och östrogener, liksom vävnadstillväxtfaktorer. Begränsning av påverkan av manliga könshormoner (androgener) uppnås med denna speciella grupp av läkemedel som blockerar testosteronsyntesen genom testema vid hypotalamus-hypofysenivå eller förhindrar androgen verkan vid prostatakörtelns nivå. Trots minskningen i prostatakörteln och förbättringen av urinfjernningsgraden, finns hormonella preparat för närvarande begränsad användning på grund av den höga förekomsten av biverkningar (impotens, minskad sexuell lust etc.). Dessa biverkningar är naturligtvis skrämda bort av de flesta män. I det fall då läkaren finner en hög risk för att utveckla en hormonberoende tumör i prostata (cancer), är valet av dessa läkemedel motiverat även om det redan har angivits obehagliga effekter.

  Den ryska läkemedelsmarknaden för hormonbehandling erbjuder sju preparat av fyra aktiva substanser. Det gestagener "Megeys" och "Oxyprogesterone kapronat", en semi-syntetiskt östrogen "Sinestrol" och gonadotropinfrisättande hormon - "Sinarel".

  Alfa alrenoblokatory

  Huvudanvändningen av dessa läkemedel är vid behandling av högt blodtryck. Samtidigt studier under de senaste decennierna har visat att såväl-blockerare har en betydande effekt på blodkärlen i prostatakörteln - normal deras tillstånd, förbättrar blodcirkulationen. Dessa läkemedel karakteriseras dock av biverkningar från kardiovaskulärsystemet (tryckreduktion, ökad hjärtfrekvens, yrsel, etc.). Dessutom måste de appliceras flera gånger om dagen, eftersom de avlägsnas relativt snabbt från kroppen eller deras koncentration i bloddropparna till en nivå där de upphör att ha en terapeutisk effekt. Dessa omständigheter har lett till ny forskning som visar att det finns tre typer (XJ-receptor Utbredd droger -. "Prazosin", "Alfuzosin", "terazosin" och andra -. Inte agera selektivt på någon subtyp-receptorn har därför utvecklat läkemedel "Tamsulosin" ( "Omnic"), som uppvisar en selektivitet för receptorer, huvudsakligen närvarande i prostata män. Omnic har minimala effekter på blodtryck och effekten av behandlingen sker snabbt. Detta läkemedel kan tillsätta Tillsammans med andra läkemedel som ofta används hos äldre patienter är detta faktum särskilt viktigt för behandling av äldre patienter.

  a-blockerare ger en positiv effekt i omkring två tredjedelar av fallen. Dessutom agerar de snabbt. På bara en eller två dagar efter läkemedlets början noterar många män ökningen i urinströmmen och upplever inte så ofta urinering, särskilt på natten.

  Läkare vet fortfarande inte alla de långsiktiga effekterna av c-betablockerare: deras fördelar och nackdelar. Men hittills anses dessa läkemedel vara säkra. Bland biverkningarna kan vara huvudvärk, illamående, yrsel och en känsla av trötthet, så läkemedlet är bäst om natten. Några män klagar också på svaghet och förmörkelse i ögonen med en kraftig ökning från benäget (ortostatisk hypotension). För att minska risken för sådana biverkningar kan din läkare börja behandlingen med små doser, gradvis öka dem.

  Antineoplastiska medel

  Studiegruppen av läkemedel på verkningsmekanismen på prostatakörteln liknar hormonalt ("Depostat", "Zoladex", "Supre Fact", "Flutamid", etc.). Några av drogerna i denna grupp används vid behandling av prostatacancer eller i närvaro av tecken som är misstänksama för latent prostatacancer, vilket inte kan bekräftas även med biopsi ("fluorouracil").

  Erfarenheten visar att vid behandling av BPH, följande grundläggande "undergrupper" av läkemedel: antiandrogener, antimetaboliter och analoger av gonadotropinfrisättande hormoner. Den största andelen är upptagen av antimetaboliter (pyrimidinanaloger) - 31,8% ("Fluorouracil"); 27,3% stod för analoger av gonadotropa frisättande hormoner (Goserelin, Buserelin, Lei-prorelin); 22,7% - på antiandrogener ("Bicalutamid", "Flutamid"). Försumbar del användning av könshormoner: antiandrogener - 13,6% ( "Cyproterone") och gestagener - 4,5% ( "Gestonorona kaproat").

  På den ryska marknaden registrerade 14 länder (Österrike, Israel, Indien, Spanien, Tyskland och Förenade kungariket) sina antitumörläkemedel för behandling av BPH.

  Antiparkinson preparat

  För närvarande ingår det antiparkinsoniska läkemedlet "Bromocriptine" i arsenalen hos en urolog för medicinsk behandling av BPH. Mekanismen i sin verksamhet är ganska komplicerad. Dess användning för behandling av BPH baseras på förmågan att minska sekretionen av prolaktin. 11 synonymer av bromokriptin har registrerats på den ryska marknaden, bland dem två inhemska.

  Fitopreparat

  Sedan antiken har medicinska växter använts i stor utsträckning för behandling av urologiska sjukdomar. I de gamla sumeriska listorna, som går tillbaka till 1750 f.Kr. E., det finns indikationer på deras användning för behandling av sjukdomar i urinering hos män. Dessa var främst laddningar innehållande växter såsom persilja, selleri, Hypericum, tranbär, nässla, pumpa och t. D. Avgifter hade flera nackdelar förknippade med framställning av dessa infusioner, dekokter och begränsad hållbarhet. För närvarande har möjligheterna till fytoterapi ökat avsevärt tack vare utseendet av färdiga läkemedel som innehåller växtekstrakter i form av kapslar, tabletter, lösningar etc.

  Enligt moderna idéer bestäms effektiviteten av fytoterapeutiska medel som används vid behandling av BPH av innehållet i fytosteroler i dem, varav de viktigaste är sitosteroler. Mekanismen för deras handling är multifunktionell:

  undertryckande av prostaglandinsyntes i prostatakörteln och därigenom åstadkomma en antiinflammatorisk effekt;

  undertryckande av tillväxten av förstorade (hyperplastiska) celler i prostatakörteln;

  undertryckande effekt på ett antal enzymer involverade i hormonell metabolism;

  blockerande effekt på androgena och andra hormonella receptorer;

  inflytande på vävnadstillväxtfaktorer.

  Sortimentet av fytopreparationer för behandling av BPH är för närvarande 21 handelsnamn. Tyvärr är bara en av dem - "Tykveol" - producerad av två inhemska läkemedelsföretag. En tredjedel av drogerna produceras av tyska företag.

  Två droger - "Koprivit" och "Spemann" - innehåller de aktiva substanserna i många växter, därför är de karakteriserade som kombinerade läkemedel. De återstående 9/10 sortimenten innehåller i en eller annan form följande växter: Serenoa repens - amerikansk fanformad palm; Cucurbita rero - vanlig pumpa; Pygeum africanum - afrikansk plommon; Urtica dioica - nässla; Xanthium strumarium är vanligt.

  Preparaten från Serenoa repens innefattar fettsyror och deras derivat, en liten mängd fytosteroler, alifatiska alkoholer, olika polyprener. Studier tyder flerstegsåterkopplingsmekanism för mekanismen läkemedelsutveckling av BPH, vilket yttrar sig som en receptorundertrycka effekter känsliga för manliga könshormoner, tillväxthämning av körtelceller och behandling för inflammation i prostatan nivån.

  Enligt inhemska och utländska studier har Pygeum africanum extrakt inte hormonella egenskaper. Det påverkar tillväxten av celler i prostaglandets glandulära epitel och återställer störd sekretorisk aktivitet. Vid applicering av läkemedlet observerade minskningen svårigheter vid urinering, försvinnandet eller lindringen av känsla av ofullständig tömning av blåsan, försvinnandet av urinströmmen diskontinuitet, och så vidare. D.

  "Koprivit" är en kombinerad beredning som innehåller, förutom näsolja, pumpaolja, tokoferolkoncentrat från grodd veteolja.

  En annan kombinerad preparat, "Spemann", som innehåller extrakt av örter, bidrar huvudsakligen till att förbättra hastigheten och friheten för urinfrisättning.

  Polyenantibiotika

  Dessa antibiotika bindar irreversibelt steroler i tarmarna, hämmar deras absorptions- och resorptionsprocesser och påverkar utbytet av kolesterol och lipider. I detta fall observeras en minskning av serum östrogennivåer, vilket bidrar till bättre urinseparation och en minskning av återstående urinvolym.

  Det finns 6 preparat av två aktiva substanser på den ryska läkemedelsmarknaden. Förberedelser levorina - alla inhemska, mepatritsina - italiensk produktion.

  Förberedelser för behandling av urologiska sjukdomar hos andra grupper

  Denna grupp av läkemedel innefattar antimikrobiella medel (uroantiseptika), finasterid och polypeptider.

  På den inhemska läkemedelsmarknaden är uroantiseptika representerade av flera aktiva substanser, men vid behandling av BPH har pimedinsyrapreparat, enligt många publikationer, funnit bred tillämpning. Hennes möte med konservativ behandling, särskilt i de inledande skeden, beror på behovet av att eliminera urinvägsinfektion och normalisera urinering.

  Denna aktiva ingrediens är registrerad i 6 handelsnamn som produceras av utländska företag, med en andel på 50% i sortimentet som tillverkas i Slovenien. Individuella droger uppträdde i arsenalen hos urologer i slutet av 80-talet.

  Finasterid (proscar, finast) är en hämmare av 5-alfa-reduktas. För närvarande anser urologer att det är det mest lovande läkemedlet vid behandling av prostata adenom. Dess verkningsmekanism är på grund av följande modifieringar: celler i prostatisk testosteron metaboliseras av enzymet 5-alfa-reduktas-inhibitorn är 5-alfa-dihydrotestosteron; I cellens cytoplasma binder den till androgen proteinreceptorn och bildar androgenreceptorkomplexet. Detta komplex tränger in i cellkärnan och aktiverar DNA, vilket i sin tur leder till tillväxt och differentiering av prostata-cellernas celler. Finasterid blockerar omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron. Läkemedlet binder inte till androgenreceptorer och ger inte biverkningar som är karakteristiska för "klassiska" hormonella läkemedel. En viktig positiv punkt i behandlingen är dess goda tolerans och frånvaron av uttalade biverkningar. Även om data från vissa studier indikerar en minskning av libido och potens, återställs dessa störningar oberoende under behandling med finasterid eller vid slutet.

  Finasteridpreparat under varunamnen "Proscar" (Nederländerna) och "Finast" (Indien) registrerades i Ryssland 1995 och 1997.

  Fördelarna med alfa-blockerare framför preparat av finestried är starkare verkan, snabbt svar, gynnsam effekt på blodtryck och lipidkoncentration, såväl som brist på respons på ett specifikt plasmaprostata-antigen.

  I början av 90-talet i den arsenal av Urology polypeptider inhemskt producerad "Prostatilen" och "Vitaprost" såsom pulver för injektioner och rektala suppositorier. De är isolerade från tjurarnas prostata, de representerar ett komplex av peptider och förbättrar processerna för mikrocirkulationen. De rekommenderas för patienter med prostata adenom, belastad med kronisk prostatit.

  Homeopatiska läkemedel

  Verkningsmekanismen för homeopatiska läkemedel mot BPH är inte fullständigt förstådd, men de har en diuretisk effekt och en antiinflammatorisk effekt på prostatakörteln.

  kirurgi

  Vid en tidpunkt var kirurgi den vanligaste behandlingen för prostata adenom. Men eftersom läkemedel har blivit mer använda och nya, har mindre radikala behandlingsmetoder uppträtt, nu går de sällan till operation. Det är bara nödvändigt när läkemedel inte leder till lättnad eller när det finns sådana försvårande faktorer som:

  Blödning från urinröret.

  Stenar i blåsan.

  Kirurgi är den mest effektiva metoden för behandling av BPH. Detta är guldstandarden, enligt vilken alla andra behandlingsmetoder utvärderas. Men samtidigt är han farligast för hans postoperativa konsekvenser. Det finns en liten risk för impotens, risken för okontrollerad läckage av urin och risken att minska urinröret.

  Lyckligtvis står de flesta patienter inte inför sådana komplikationer. Kirurgisk ingrepp rekommenderas inte för män med vissa sjukdomar, som diabetes mellitus, cirros, allvarliga psykiska störningar eller allvarlig lung-, njure- och hjärtsjukdom.

  I allmänhet kan indikationer för kirurgisk behandling av prostataadenom beskrivas enligt följande:

  Ineffektivitet av långvarig drogbehandling.

  Förekomst av akut urinretention.

  Stor (mer än 50 ml) volym urin kvarstår i urinblåsan efter urinering.

  Komplikationer av BPH (blåsstenar, frekventa förvärringar av kronisk inflammation i urinvägarna, nedsatt njurfunktion och några andra).

  Närvarande, kirurgisk behandling inkluderar öppen prostatektomi (prostatacancer avlägsnande genom ett snitt i bukväggen) i olika modifieringar och transuretral (genom urinröret utan att öppna den främre bukväggen) kirurgi (resektion, dissektion, indunstning).

  Transuretral avlägsnande av prostata

  Transuretral avlägsnande av prostata är den vanligaste operationen vid behandling av prostatakörteln.

  Operationen utförs antingen under generell anestesi, eller du får spinalanestesi, i vilken känslighet är blockerad under midjan. Kirurgen sätter in ett tunt endoskopiskt instrument i urinröret och skrapar den förstorade prostata vävnaden med speciella blad. Efter denna operation brukar patienter brukar spendera en till tre dagar på sjukhuset. Under de första dagarna utsöndras urinen genom katetern.

  Transuretral avlägsnande av prostata är det vanligaste kirurgiska förfarandet för godartad prostatisk hyperplasi (BPH). Ett tunn instrument sätts in i urinröret till den punkt där prostatakörteln omger den. Små blad "skrapa" överskott av prostatavävnad, vilket förbättrar urinpassagen.

  Transuretral avlägsnande av prostata-stället är mycket effektivt och lindrar snabbt symtomen på sjukdomen. De flesta män har urinflöde några dagar efter operationen. Ibland uppträder blod eller blodproppar i urinen efter operation. Vid tidpunkten för urladdning från sjukhuset väger patienten sig redan. Först kan du känna smärta eller stark uppmaning när urinen passerar genom det opererade området. Dessa obehagliga känslor kommer slutligen att försvinna.

  I mycket sällsynta fall kan denna operation leda till impotens eller urininkontinens. Vanligtvis är dessa fenomen tillfälliga. Övningar för de nedre bäckenmusklerna (Kegel övningar) hjälper ofta till att få kontroll över blåsan. Återställandet av sexuell funktion går vanligtvis från några veckor till en månad. Det kan dock ta upp till ett år för en fullständig återhämtning.

  En annan obehaglig följd av denna operation kan vara den så kallade "torr orgasmen" (omvänd utlösning). Detta brott mot spermier, istället för att kastas ut genom penis, rör sig uppåt och går in i urinblåsan vilket leder till infertilitet. Med hänsyn till att prostataadenom oftast utvecklas hos tillräckligt vuxna män, som oftast redan har barnbarn, räddar denna komplikation sällan patienterna.

  Transuretral avlägsnande av prostata kan också orsaka förminskning av urinröret eller ärrbildning i den. Detta behandlas emellertid genom enkla sträckningsförfaranden på poliklinisk grund.

  Från 10 till 20% av männen som genomgått transuretral avlägsnande av prostata-området behöver en återoperation om 10-15 år, eftersom prostatavävnad växer igen.

  Transuretral snitt av prostata

  Transuretral snitt av prostata är lämplig för dem med prostata körtel liten eller något förstorad. Detta är också ett alternativ för dem som inte rekommenderas för mer radikal intervention på grund av dålig hälsa, eller för dem som fruktar infertilitet under utlösning.

  Exstision av prostata görs med hjälp av ett speciellt instrument som introduceras genom urinröret. Men i stället för att ta bort prostata vävnaden gör doktorn en eller två små snitt i prostata. Skärningarna gör att urinrörets lumen kan expandera, vilket gör det lättare att urinera.

  Denna procedur orsakar mycket mindre komplikationer än andra kirurgiska operationer. Därefter behöver du inte ens stanna på sjukhuset för natten. Inskärningen av prostata är emellertid mindre effektiv än avlägsnandet av prostata-platsen, och kräver ofta återanvändning. Vissa män noterar endast en liten ökning av urinflödet efter denna operation.

  Öppna prostatektomi

  Den vanligaste formen av öppen prostatutomy är det radikala avlägsnandet av prostatakörteln i cancer. I detta fall avlägsnas järnet helt. Med partiell prostatektomi, som används vid behandling av prostataadenom, avlägsnas endast den inre delen av prostata och ytterdelen lämnas.

  Denna typ av operation används endast med mycket förstorad prostata eller med andra försvårande faktorer, såsom stenar i urinblåsan. Operationen kallas öppen prostatektomi, för att komma till prostata gör kirurgen ett snitt i underlivet och sätter inte in instrument via urinröret.

  Öppen prostatektomi avlägsnar mest effektivt symptomen på BPH. Förbättring sker i 98% av männen som genomgick denna operation. Men öppen prostatektomi har störst sannolikhet för postoperativa komplikationer. Efter operationen brukar patienter brukar spendera fyra till fem dagar på sjukhuset.

  Återhämtning efter operation

  Beroende på vilken typ av operation du har överfört kan det ta några veckor i flera månader för en fullständig återhämtning. Under denna period bör du avstå från att lyfta vikter och fysisk aktivitet som orsakar vibrationer i bäckenorganen. Du bör inte arbeta med tung utrustning, cykla och överbelasta musklerna i den lägre pressen, till exempel när du spelar bowling.

  För att undvika förstoppning, äta mer växtfoder: frukt, grönsaker och korn. Fibrer mjuka avföringen och förbättra tarmperistalmen. För att städa urinsystemet och påskynda återhämtningen drick du upp till åtta glas vatten om dagen.

  Temperaturen är högre än kirurgens skalpel

  Termisk behandling - även kallad termoterapi - är en mer mild metod än kirurgiska metoder. Sådan behandling används för behandling av olika typer av energi: mikrovågsugn, radiofrekvens och laser - för att skapa en temperatur som förstör proliferationen av prostatavävnad. Huvudprincipen för denna metod är att ge tillräckligt med värme under en kort tid för att förstöra prostatakörlens celler. Denna metod kan vara mer effektiv vid behandling av måttliga och svåra former av BPH än droger. Dessutom ger denna metod inte sådana biverkningar som kirurgisk ingrepp. Det finns flera typer av termoterapi.

  Mikrovågsbehandling

  Transuretral mikrovågstermoterapi är en datorstyrd mikrovågsstrålning för uppvärmning och förstörelse av den inre delen av en förstorad prostata.

  Under proceduren avger enheten en mikrovågsenergi genom en kateter insatt i urinröret. En liten intern mikrovågsugn radiator är inbyggd i katetern, vilket ger en dos mikrovågsenergi som värmer de förstorade prostatacellerna och förstör dem. Kallt vatten cirkulerar runt radiatorn, skyddar urinröret från höga temperaturer.

  För att eliminera smärta, görs lokalbedövning. Under proceduren kan du känna dig varm i prostata och blåsans område. Du kan också ha starka urinblåsningar och urinblåsningar. Vanligtvis är dessa känslor lätt överförda och försvinner när förfarandet är över. Du får gå hem när du kan urinera, vanligtvis händer det samma dag. Cirka 30% av männen efter denna procedur måste ha en urinkateter i flera dagar eller veckor.

  Denna behandlingsmetod tar flera veckor innan du märker en förbättring av ditt tillstånd. Hur länge effekten av behandlingen kommer att vara, är inte heller okänd. Studien visade att efter ett år var 60 procent av männen nöjda med resultaten av behandlingen, men efter fyra år uttryckte endast 23 procent tillfredsställelse. Två tredjedelar av dem var tvungna att tillgripa ytterligare metoder för behandling av BPH. De bästa svaren över tid gavs till män som ursprungligen hade svaga symptom, eller de som hjälpte sig av medicinering, men de ville inte ta medicin.

  Termoterapi använder datorstyrd uppvärmning för att säkert försämra proliferationen av prostataceller. Uppvärmningskällan kan vara mikrovågsenergi, såsom visas i fig. 6, radiovågor, elström eller laser energi.

  Under återhämtningsperioden anses sådana manifestationer som oträcklig uppmaning att urinera, frekvent urinering, en liten mängd blod i urinen, som normalt. Du kan också ändra mängden spermier som utsöndras av ejakulationen. I motsats till mer radikala kirurgiska ingrepp orsakar mikrovågsterapi vanligtvis inte impotens, urininkontinens och återutlösning.

  Proceduren rekommenderas inte för män med protes eller ett metallimplantat i penis.

  I vårt land används nuvarande apparater Direx (Termex II); Texnomatik (Primus II) och andra.

  Radiofrekvensbehandling

  Transuretral nålablation använder energi av högfrekventa radiovågor för att värma och förstöra prostatavävnad. Energi kommer direkt till prostata genom två nålar, vilka injiceras med en speciell kateter kallad ett cystoskop. Justerar cystoskopets position försiktigt, läkaren introducerar nålar i prostata.

  Vanligen är nålablationen mindre effektiv för att minska symptomen på BPH och öka urinflödet än traditionell operation, men motsvarar ungefär effektiviteten av den tidigare metoden. Denna form av värmeenergi ger läkaren möjlighet till ett individuellt tillvägagångssätt vid behandling av prostata av en ovanlig form. Hur länge effekten av behandlingen varar är ännu inte känd. Denna metod rekommenderas inte för behandling av män med stora prostata.

  Denna procedur orsakar inte heller impotens eller inkontinens. Bland biverkningarna kan vara urinretention, blod i urinen, smärtsam urinering och liten risk för omvänd utlösning.

  Elektrovaporizaiiya

  Transuretral elektrodaporering av prostata är en modifikation av den transuretrala mikrovågstertermoteringen, vilket möjliggör nästan blodlöst avlägsnande av prostata vävnaden. Detta minskar tiden och stannar på sjukhuset och användningen av en kateter. Emellertid tar förfarandet mer tid än transuretral mikrovågstertermoterapi, eftersom vävnaderna inte skärs av, men indunstas.

  Ett speciellt metallverktyg genererar en högfrekvent elektrisk ström som "förångar" överskott av vävnad, genast "brygger" den för att förhindra blödning.

  Eftersom denna typ av kirurgi är tekniskt enklare och orsakar mindre blödning, är det lämpligt för patienter med hög risk för komplikationer, inklusive de som tar läkemedel som minskar blodets koagulering.

  Liksom vid andra mindre invasiva terapier är den långsiktiga effektiviteten hos denna procedur okänd.

  Laserterapi

  Laserterapi utförs på ungefär samma sätt som andra värmebehandlingar, men i stället för mikrovågsenergi, radiovågor eller elström använder den laserstrålens energi. Det orsakar inte impotens och långvarig inkontinens. Några laserprocedurer kräver emellertid långvarig användning av katetern.

  Transuretral utbrändhet av prostata ligner mycket på elektroförångning. Den enda skillnaden är att det inte är elektrisk ström, men laser energi används för att förstöra prostata vävnaden. Förfarandet är vanligtvis säkert, åtföljt av en liten blödning, ger ofta en bra effekt och förbättrar väsentligt urinströmmen strax efter proceduren.

  Optisk laseramputation av prostatan är användningen av en tillräcklig mängd laserergi för uttorkning och förstörelse av överskott av prostataceller. Processen med full återhämtning efter denna procedur tar från flera veckor till flera månader. Denna metod har en stor nackdel: på grund av svullnad och exfoliering av döda vävnader kan du uppleva urinretention i flera dagar och du måste bära en kateter. Också i flera dagar eller till och med veckor efter operationen kan du uppleva en brännande känsla.

  Intermediate laser terapi. Denna procedur bär laserenergin inuti prostatakörteln och inte till urinväggen. Det förbättrar något urinflödesindex och minskar prostatakörtelns storlek. Det hjälper också män med en stor prostatakörtel.

  Efter detta ingripande finns det en stark inflammation i prostata vävnaden, så du måste använda kateter i upp till tre veckor. Intermediate laser terapi orsakar ingen blodförlust och kan bli en väg ut ur situationen för män som är kontraindicerade vid kirurgisk operation.

  Prostetiska stenter

  Denna metod består i det faktum att små, täckt med metallspiral (cmenm) införs i urinröret för att öka dess clearance och inte för att ge prostatakörteln för att komprimera uretra. Vävnaderna växer runt stenten och håller den på plats.

  En av fördelarna med denna procedur är att den endast varar i 10-15 minuter och kräver ingen anestesi. Om det kan orsaka blödning är det väldigt obetydligt och kräver inte längre användning av katetern. Studier har dock visat att cirka 23 procent av männen måste ta bort stenten på grund av fel placering eller komplikationer som uppstår.

  För vissa män hjälper stenten inte, andra upplever irritation vid urinering eller utvecklar urinvägsinfektion.

  Dessa komplikationer, liksom de svårigheter som kan uppstå vid avlägsnande av en stent, om det orsakar problem, har lett till det faktum att denna metod har blivit mindre vanlig de senaste åren. Stenter rekommenderas vanligtvis till män med urinretentionsproblem som inte vill använda kateter. De visas också för dem som inte kan göra mer komplicerade operationer på grund av ålder eller samtidiga sjukdomar.

  Prick av prostata adenom?

  Godartad prostatahyperplasi är en sådan vanlig sjukdom att sökandet efter nya metoder för behandling sker. Transuretral injektion av olika läkemedel, inklusive alkoholer, droger eller enzymer, kan spela en stor roll i den framtida behandlingen av prostata. En kombination av substanser som kan lösa prostatavävnad införs i urinröret med hjälp av en kateter. Laboratorieexperiment och preliminära studier visar att förfarandet är säkert.

  Forskare studerar också effektiviteten av att injicera en högkoncentrerad lösning av salt i den förstorade prostatakörteln. För att minska koncentrationen av saltlösning absorberar prostataceller ytterligare vatten. De absorberar så mycket vatten att de brister och dör.

  Alla dessa metoder är under utveckling.

  Beslutsfattande

  Det finns så många behandlingsalternativ för prostata adenom att det är svårt att bestämma vilken av dem som är bäst för dig. Varje behandling kan förbättra ditt tillstånd, men på olika sätt. Varje metod har sina fördelar och nackdelar. Du måste bestämma frågan: vilken behandling som mest effektivt löser dina problem med de minsta biverkningarna.

  Under beslutet bör du och din läkare ta hänsyn till följande viktiga punkter.

  Attityd till utvecklingen av eventuell infertilitet.

  Möjlighet att genomföra sexuellt liv.

  Allvarlighet av symptom

  Om sjukdoms manifestationer inte stör dig mycket och ditt tillstånd inte orsakar några andra problem, borde du noga vänta och se om dina symtom förbättras eller förvärras. Å andra sidan, om du har svåra symtom av tömning dysfunktion, nedsatt funktion i prostata, eller om det finns andra komplicerande villkors faktorer, såsom ofta urinvägsinfektioner, blödning eller stenar i urinblåsan, kan du behöva operation.

  Valet av eventuella mellanliggande alternativ beror på ditt personliga beslut. Håller du med om en liten förbättring av symtomen, eller vill du ha en större förbättring? Vill du ha omedelbar lättnad, eller är du redo att vänta? Vill du ta mediciner dagligen? Håller du med om eventuella biverkningar?

  Prostata storlek

  Vissa behandlingar är mer lämpade för en signifikant förstorad prostata (40 gram eller mer). Andra är mer effektiva med en liten eller måttligt förstorad prostata.

  Män med stor prostatakörtel är lämpliga för följande typer av terapi:

  Transuretral avlägsnande av prostata.

  Transuretral mikrovågsterapi.

  Män med en liten eller måttligt förstorad prostata rekommenderas följande behandling:

  Transuretral snitt av prostata.

  Transuretral nålablation.

  Transuretral elektrodaporisering av prostata.

  ålder

  Det bästa behandlingsalternativet för en man 50-60 år är kanske inte lämplig för en man efter 80 år. De yngre förväntar sig en längre effekt av behandlingen. För äldre män kan omedelbar förbättring vara viktigare än en bestående effekt. Dessutom återhämtar yngre män vanligtvis snabbare efter operation och andra komplicerade förfaranden än män över 70 år.

  Hälsostatus

  Om du har andra hälsoproblem kan du inte få kirurgi och du kan få problem med att återhämta sig. Kirurgiska åtgärder rekommenderas vanligtvis inte för män med följande sjukdomar:

  Allvarlig sjukdom i lungorna, njurarna eller hjärtat.

  Allvarlig psykisk störning.

  Vissa patienter är inte lämpliga för medicinsk behandling, eftersom de inte tolererar vissa typer av droger eller läkemedel.

  Möjlighet att ha barn

  Om du vill ha barn i framtiden, avstår du naturligtvis från terapier som kan orsaka infertilitet. Transuretral avlägsnande av prostata, transuretral snitt av prostata, öppen prostatektomi och laserterapi kan leda till omvänd utlösning. Sålunda stiger spermierna i blåsan, i stället för att kastas ut genom penis. Risken för ryggutlösning beror på typen av behandling. När du tar bort transuretral prostatadelen risk är ca 70% med transuretral incision av prostatan - omkring 40. Den öppna prostatektomi leder till infertilitet hos 80% av fallen. Efter nålablation, mellanliggande laserterapi och användning av alfa-blockerare sker omvänd ejakulation mindre ofta. Till skillnad från impotens, som kan vara tillfällig, återstår ejakulation för alltid.

  Möjlighet till sexuellt liv

  Under en kirurgisk operation kan nerver eller blodkärl som ligger i omedelbar närhet av prostatakörteln skadas. Detta kan leda till impotens. Sannolikheten för impotens efter transuretral avlägsnande av prostata är ca 14%. Dock återställs vanliga sexuella funktioner, inklusive erektion och orgasm, inom några månader efter operationen.

  Impotens - även tillfälligt - är en orsak till oro för många män. Diskutera denna fråga med din läkare innan du bestämmer dig för en operation.

  Vad är viktigare?

  Är förbättringen av det tillstånd som du förväntar dig av en viss behandlingsmetod uppväger risken för komplikationer?

  Transuretral avlägsnande av prostata är den vanligaste behandlingen för prostataadenom, till stor del för att den har använts under lång tid och läkare är medvetna om sin långsiktiga effektivitet. Men det innebär också risk. Förutom en impotens och omvänd ejakulation transuretral prostatektomi parti kan leda till urinvägsinfektion hos 16% av fallen och en risk procent får inkontinens. Öppen prostatektomi ger en större effekt, men är också mer riskabelt. Till sin ort mindre ofta än transuretral avlägsnande av prostata, eftersom - detta är ett allvarligt kirurgiskt ingripande.

  Noggranna behandlingsmetoder har visat sin effektivitet, och samtidigt är de vanligtvis förknippade med en lägre risk för komplikationer. Med sparsamma metoder sker förbättring långsammare än i ett kirurgiskt ingrepp. Och eftersom de flesta av dessa metoder används nyligen, är deras långsiktiga effektivitet inte fullt ut förstådd.

  När det gäller droger ger alfa-blockerare och finasterid en mycket bra långsiktig effekt, särskilt när de används i kombination. Men hos vissa män kan de orsaka biverkningar.

  Kompetens hos din läkare

  Det är alltid bättre att välja den behandlingsmetod där din läkare är specialist. Vanligtvis upplevde du mer din läkare i denna typ av behandling, desto mindre risk för biverkningar du upplever och desto större är risken för en signifikant förbättring av tillståndet.

  Återhämtningstid

  Återhämtningsperiodens längd beror på den specifika behandlingen. Om du väljer mediciner, behöver du inte oroa sig för att ligga i sängen och sakna arbete.

  Procedurer för värmebehandling kräver ofta inte sjukhusvistelse. Ibland bor patienterna på sjukhuset för en natt. Det beror helt på det specifika förfarandet, din läkare, och hur snart du kan självständigt urinera. Det tar vanligtvis några dagar att återhämta sig från värmebehandling. Ett undantag är laserterapi. Vissa gamla lasermetoder kräver användning av en kateter i upp till tre veckor. Många nya tekniker tillåter att kateteret används endast 24 timmar efter proceduren.

  Kirurgisk behandling av prostata adenom kräver sjukhusvistelse. Med öppen prostatektomi spenderar patienten från två till fem dagar på sjukhuset, med transuretral avlägsnande av prostata-området - från en till tre dagar.

  Om du ska ha en öppen prostatektomi måste du ta en månad från jobbet. Inom två månader efter operationen kommer du inte att kunna lyfta vikter, utsätta det nedre bäckenområdet för att vibrationera och påkalla musklerna i den nedre pressen.

  Är de förfaranden som används för att diagnostisera smärtstillande prostata adenom? De flesta är smärtfria, men du kan uppleva lite obehag. Ibland används lokalbedövning för att eliminera smärta. Förbättringen av det flexibla cystoskopet har gjort förfarandet för cystoskopi - vilket utförs på ditt läkarkontor - mycket lättare att bära.

  Ju större prostataformen är desto tyngre uttrycks det i symtom?

  Nej det är det inte. Detta är en vanlig missuppfattning. Prostatan kan vara stor, men ge inte allvarliga symptom. Omvänt, med en liten ökning av prostata, kan symtomen vara mycket allvarliga. Faktum är att i prostataens adenom växer inte de yttre delarna av körteln, men de inre. Och även om dimensionerna i prostatakörteln i allmänhet kan förbli nästan lika, ser vävnaderna som passerar genom prostata sig att komprimeras.

  Under de senaste månaderna har jag haft flera blåsinfektioner. Kan det här relateras till BPH? Det kan finnas ett förhållande. Ibland stör BPH fullständig tömning av blåsan, vilket kan leda till infektion. Tala om detta med din läkare och bestäm om du ska göra en analys som bestämmer hur stor mängd urin som återstår i urinblåsan efter urinering.

  Om jag har blivit diagnostiserad med BPH, måste jag få kirurgi?

  Om du har svaga symptom som inte stör dig mycket, kan läkaren föreslå att du inte gör någonting än, men vänta och observera. Om du blir värre kan du bli ordinerad med ett läkemedel eller den mildaste behandlingen, så att du blir lättad.

  Min far har BPH. Betyr detta att jag blir sjuk med denna sjukdom?

  Inte nödvändigtvis. Men eftersom BPH ofta återkommer med släktingar, är du mer benägna att bli sjuk än någon som inte har haft BPH i familjen.

  Kan BPH-behandling minska risken för cancer?

  Kanske, men det beror på den specifika behandlingen. Nya studier har visat att mottagning av finasterid förhindrar eller försenar utvecklingen av prostatacancer med 25% hos män över 55 år. Samma studier har emellertid funnit att finasterid kan orsaka biverkningar i samband med könsorganet och öka risken för progression av prostatacancer i sitt svåra stadium.

  Andra behandlingar för BPH minskar inte risken för prostatacancer, förutom att det är fullständigt avlägsnat. Även om du genomgår behandling för BPH, måste du regelbundet kontrollera om cancer föreligger. Vissa behandlingar för BPH kan hjälpa till att upptäcka prostatacancer i ett tidigt skede. Under t ex TMU har 10-15% män prostatacancer.

  Om den behandlingsmetod som valts först inte hjälpte, kan jag prova en annan? Självklart kan du. Konservativ behandling, som mediciner, är vanligtvis det första valet som patienten och hans läkare gör. Om konservativa metoder inte ger det önskade resultatet kan du fortsätta till en mer radikal behandling.

  Behöver jag lyssna på en annan läkares åsikt innan jag bestämmer mig för någon behandling? Inte nödvändigtvis. Det beror på hur mycket du litar på din läkare, och på den metod du föredrar. Om du har valt en mer konservativ behandling, såsom medicinering eller terapi är mild och samtidigt din läkare har tillräcklig erfarenhet av tillämpningen av denna metod för behandling, och du är mycket nöjd med detta val är inte nödvändigt en second opinion. Men om du inte håller med din doktors rekommendationer, rådgör du bättre med en annan läkare.

  Vad är prostata adenom?

  Vid födseln har din prostatakörtel storleken på en ärt. Som barn växer det väldigt långsamt, men det ökar snabbt i tonåren. Vid 20 års ålder når hon sin mogna stat.

  De flesta män upplever emellertid upprepad tillväxt av prostatakörteln. När en man når ungefär 45 år börjar cellerna i den centrala delen av prostatakörteln - där hon omger urinröret - att multiplicera snabbare än normalt. Utvidgning, prostata vävnaden klämmer ofta urinröret och förhindrar passage av urin (se figuren). Inom medicinen är det tillstånd som kallas adenom i prostata, men vanligare var den internationella termen "godartad prostataförstoring" eller i förkortad form i de senaste åren - BPH.

  En urinrör, ett rör genom vilket urinen lämnar mocheblåsan, omges av prostatakörteln. I benign prostatahyperplasi (BPH) vävnader i det centrala partiet av prostata växer, ökas genom att komprimera uretra och, störa det normala flödet av urin.

  Sannolikheten för BPH ökar med ålder. Det drabbar mer än hälften av män i åldern 60-70 år och cirka 90% av männen över 80 år. Orsakerna till ökningen av prostata är inte tydliga. Forskare tror att med ålder blir prostata mer känslig för effekterna av manliga hormoner, inklusive testosteron. Dessa hormoner, som verkar på vissa körtelvävnader, får dem att växa. Andra faktorer är också sannolikt viktiga. Om dina nära släktingar i den manliga linjen har BPH, ökar dina chanser att bli sjuk, eftersom det indikerar en viss genetisk predisposition. Det beror troligen på livets sätt. Av okända skäl är gifta män mer benägna att BPH än ogifta män.

  Detta tillstånd kan vara så annorlunda att det ibland inte orsakar några problem. Endast ungefär hälften av män med BPH-manifestationer blir så märkbara och obehagliga att de måste ta itu med detta problem till doktorn. Dessa manifestationer kan vara som följer.

  Frekvent urinering på natten.

  En svag ström av urin.

  Vid urinering avbryts urinströmmen och uppstår sedan igen.

  Urinen fortsätter att osa när du har avslutat urinering.

  Hyppig eller oacceptabel uppmaning att urinera.

  Omöjlighet att tömma blåsan.

  BPH skapar ett allvarligt hot mot din hälsa när det börjar förhindra tömningen av blåsan. En ständigt full blås kan leda till en kronisk återkommande infektion i blåsan och njursjukan.

  BPH utvecklas inte alltid med tiden. Enligt en studie försämras milda, måttliga manifestationer av BPH endast i 20% av fallen. I de övriga 20% av fallen förbättras tillståndet med ålder, medan det hos andra patienter kvarstår på samma nivå.

  Adenom av prostata är en godartad prostatatumör. Oftast förekommer denna sjukdom hos män över 50, men nu finns det fall av sjukdom hos unga män (20-30 år). De främsta orsakerna till sjukdomen är kronisk prostatit, cirkulationsstörningar i bäckenorganen, hormonella störningar.

  Vid det första skedet av sjukdomen uppmärksammar en trög urinström, frekvent urinering, frekventare uppmaning att urinera på natten. När sjukdomen fortskrider finns det klagomål om svårighet att urinera, behovet av att påkänna bukmusklerna för att tömma urinblåsan. Urinflödet blir intermittent, ibland urin utsöndras genom droppe.

  Samråd med en specialist

  När det gäller hälsa får några skämt en dålig smak. Men den absoluta principen om kommunikation - "hur man ställer en fråga, den här och får ett svar" - handlar också om medicinsk antagning. Läkaren som lyssnar på dina klagomål är bara en person som inte är nöjd med klärvojans gåva. Ju mer tydligt, tydligt och i detalj beskriver du dina klagomål och problem, desto mer exakt och snabbare kommer diagnostikprocessen att bli och behandlingen blir effektivare.

  Om du har några problem med urinering, anmäla dig till en tid med en urolog eller berätta för din läkare om symtomen - den med vilken du ständigt kommunicerar.

  Endast en läkare kan på ett tillförlitligt sätt avgöra om du har BPH och om du behöver behandling. Om sjukdoms manifestationer inte stör dig och det hotar inte din hälsa, behöver du inte behöva behandling. Men det betyder inte att allt är i ordning och du kan inte uppmärksamma dessa symtom. Dina symptom kan vara symtom av BPH, och prekursorer av de mer allvarliga sjukdomar såsom stenar i urinblåsan, blåsinfektion, cancer i urinblåsan, biverkningar av läkemedel, hjärtproblem, diabetes, neurologiska störningar, prostatit eller prostatacancer.

  Läkaren kommer först och främst att fråga dig om vad som stör dig, hur länge det började, hur symtomen utvecklas och hur ofta du upplever dem. Han kan också fråga om du har andra hälsoproblem, oavsett om du tar mediciner och om dina släktingar är sjuka med prostata sjukdomar. Ytterligare inspektioner kan innehålla följande förfaranden:

  Finger (rektal) undersökning för att ta reda på om din prostata förstoras och att utesluta prostatacancer.

  Urinanalys för att utesluta infektion och andra sjukdomar som orsakar liknande symtom.

  Ett test för ett specifikt prostatantigen (PSA) för att utesluta prostatacancer.

  Hur är diagnosen gjord?

  Om de preliminära undersökningsresultaten tyder på förekomsten av BPH, kan din läkare föreslår att du gör några ytterligare tester för att bekräfta eller avvisa diagnosen BPH och bestämma dess svårighetsgrad. Ett av de praktiska verktygen för att systematisera primära klagomål är följande frågeformulär för den totala bedömningen av symptom i prostata sjukdomar.

  Det internationella systemet för total bedömning av symptom i prostata sjukdomar (IPSS)

  I form av ett kort frågeformulär ges symptom, som patienten kan svara självständigt och utan att tillgripa ytterligare forskning. Det totala poänget av "poäng" gör att du först kan bedöma svårighetsgraden och övertygelsen hos de existerande sjukdomarna.

  Det internationella systemet av den totala symptompoäng i prostata sjukdom inkluderar en extra fråga om livskvalitet som tillåter dig att avgöra hur mycket problem du symptom. Här är frågan: "Hur skulle du reagera på vad du skulle behöva leva resten av sitt liv med samma manifestationer av sjukdomen, eftersom de är nu" Svaret, ringde jag konto oro av ett antal uttryckt 0-6, där 0 betyder "Fine" och 6 - "fruktansvärt". Du och din läkare kan använda denna bedömning av ångest för att hitta rätt behandling för dig, om alls. Om du till exempel har måttliga symtom men med låga ångestvärden, för att minimera symtom, kommer du att vara mer benägna att få minimal behandling, om alls än radikala åtgärder och mediciner med eventuella biverkningar. Å andra sidan kommer en patient med samma symptom, men en hög ångest, sannolikt att acceptera de möjliga biverkningarna av en mer radikal behandling för att få lättnad.

  Livskvalitet på grund av existerande sjukdomar i urinering

  I allmänhet är det tillfredsställande

  Generellt otillfredsställande

  Hur skulle du reagera om du måste leva med dina urologiska problem för resten av ditt liv

  Svaga symptom: 0 till 7 poäng.

  Måttliga symptom: 8 till 19 poäng.

  Starka symptom: 20 till 35 poäng.

  Om du hittar måttliga och svåra symtom är läkaren nästan skyldig att ge dig en ytterligare undersökning. Vad kommer att innehålla en sådan undersökning, säger nedan.

  Utvärdering av urinströmmen

  Detta test mäter styrkan och volymen av urinströmmen. En stråle som avger mer än 15 ml urin per sekund (ml / s) anses vara normalt eller indikerar en sjukdom i mild form. Måttliga symtom är ofta förknippade med en strålkraft på 10-15 ml / s. En stråle mindre än 10 ml / s är vanligtvis ett tecken på en svår form av BPH. Genom att bestämma resultaten av detta test kan din läkare ta reda på om urinströmmen sänks över tid och hur snabbt. Men kom ihåg att med våld, blir jetstrålen vanligtvis reducerad. En svag stråle urin kan vara en återspegling av andra problem, till exempel försvagning av blåsans muskler.

  Utvärdering av återstående volym urin

  Detta test avgör om du kan tömma blåsan helt. Detta kan göras på två sätt: genom att införa en liten kateter genom urinröret i blåsan eller genom att undersöka blåsan med ultraljud.

  Ultraljudsundersökning

  Ultraljudsmetoden för att mäta restvolymen av urin är vanligare, men mindre noggrann. Eftersom resultaten av studien kan variera är det ofta nödvändigt att upprepa det flera gånger för att få ett korrekt resultat. Ultraljud används också för att mäta volymen av prostatakörteln. Dessutom kan det avslöja problem med njurarna, njurstenarna eller prostata eller tumörer.

  Urodynamisk studie

  Om läkaren anser att dina symptom är mer sannolikt att bero på problem med urinblåsan, BPH än han kan rekommendera dig att göra tester på studier av funktionen och mätningen av trycket i blåsan.

  Genom urinröret sätts en liten kateter in i urinblåsan. Trycket i urinblåsan mäts under urinering. Därefter hälls vatten i blåsan för att mäta sitt inre tryck och för att bestämma hur effektivt det går ut.

  cystoskopi

  Denna procedur är gjord med ett cystoskop - ett tunt flexibelt rör som har en lins i slutet med ett belysningssystem. Cystoskopet sätts in genom urinröret och låter läkaren se det från insidan, inklusive den del som passerar genom prostata, liksom blåsan. Förfarandet kan detektera kränkningar såsom prostataförstoring, klämma urinröret eller blåshalsen, anatomiska abnormiteter eller bildning av stenar i urinblåsan.

  Intravenös (kontrasterande) pyelografi

  Intravenös (kontrast) pyelografi är en röntgen av urinvägarna, vilket hjälper till att upptäcka obstruktion eller patologi. Intravenöst administrerat kontrastmedlet är speciell och är en konventionell röntgenbild njure, urinblåsa och urinledare (rör som förbinder njurarna och urinblåsa). Kontrast substans, dåligt permeabel för röntgenstrålar, låter dig se det blockerade området. Idag används denna procedur mindre ofta, eftersom nya moderna metoder för att erhålla bilder av interna organ har dykt upp. Dessutom kan kontrastmedlet orsaka en allergisk reaktion.

  Örterbehandling

  1. Asparagus officinalis - 2-3 teskedar råmaterial för 200 ml kokande vatten, koka i 5 minuter. När extraktet framställs från plantornas rhizom, koka i 10 minuter, för det tar en st. en sked av krossad rhizom. Förberedd på detta sätt tas extraktet av ett vinglas var 4: e timme.

  2. Lakrits är naken, smidig - 1 msk. Skeda markens rötter med 500 ml vatten och koka i 10 minuter. Efter kylning, spänna och ta ett glas före varje måltid.

  3. Hasseln är dendritisk, hasselös - 1 matsked hackad torkad löv eller bark häll ett glas kokande vatten. Drick 1 till 2 matskedar. sked flera gånger om dagen.

  4. Burdock stor, burdock - 1 msk hackad torkad löv eller bark häll ett glas kokande vatten. Drick 1-2 msk. sked flera gånger om dagen.

  5. Burdock stor, burdock - 1 msk. Sked den krossade rotkocken i 10 minuter i 500 ml vatten, spänna och dricka på ett glasvin 4 gånger om dagen innan du äter.

  hirudotherapy

  Poängen i prefixet av leeches:

  pekar längs mitten av buken vid botten av penis och ovanför skönbenet;

  pekar på toppen av coccyxen och i området av framkanten av sakrummet;

  peka på 3 tvärgående tår under naveln;

  peka längs mittlinjen på nivån II och III i ländryggkotan, punkter på 2 och 4 av de tvärgående tåren utanför dem i båda riktningarna.

  Antalet leeches är 3-5 per procedur. Förfaranden hålls varannan dag. 12 behandlingar rekommenderas för behandling.

  Terapeutisk fysisk träning

  För att normalisera blodcirkulationen i bäckenorganen hos män bör öka den totala fysiska aktivitet: vandring, aktivt engagera sig i idrott och sjukgymnastik, som stillasittande stillasittande livsstil bidrar till stagnation i bäckenorganen, vilket följaktligen leder till en försämring av symtomen på en adenom. Det är nödvändigt att undvika hypotermi (använd varmt underkläder under den kalla årstiden, undvik att simma i kallt vatten).

  Separat visar patienten med prostata adenom särskilda övningar som syftar till att förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

  övningar

  1. Ge dig ut på ett halvt steg bort från väggen (vänd mot henne), så att lätt vila fingrarna på väggen, var det bekvämt att flytta från ena foten till den andra, utan att ta strumpor från golvet. En sådan "run" är som en dans, det involverar hela kroppen. Att andas rytmiskt. Varaktigheten av träningen är 1-3 minuter.

  2. Sitt på en stol som vetter mot ryggen. Håll kvar på ryggen, rotera ständigt jämnt med ett handfat i en cirkel, andas membranet och under en utandning dra en kraftig anus (anus). Det rekommenderas att andas in och andas ut under en rotation. Upprepa övningen 10-12 gånger.

  3. Böj benen i knä, händer under huvudet i den bakre positionen på baksidan. Andas in i din mage 10 gånger i en snabb takt, sedan 20 gånger något för att flytta bassängen från sida till sida, gnida koppen. Andas andas. Om träningen inte uppvärms efter träningen, bör träningen upprepas.

  4. Startposition - stående, ben vid varandra. Sitt ner, lut dig framåt och försök nå med golvens palmer så långt som möjligt. Upprepa 3-4 gånger.

  5. Startpositionen - ligger på baksidan, benen i knäna är böjda och anslutna, fötterna står på golvet. Sprid kolonierna, övervinna händerna motstånd. Återgå till startpositionen. Upprepa 5 gånger.

  6. Den ursprungliga positionen är densamma. Övningen är densamma som den föregående. När höfterna är upptagna svänger de från sida till sida. Upprepa 5 gånger.

  7. Startposition - Liggande på baksidan, bensträckta, armar som ligger fritt längs stammen. Lyft dina höfter utan att lyfta fötterna från golvet (fötterna glider på golvet). Håll dig kvar i denna position i 4 sekunder och återgå till startpositionen. Upprepa 5 gånger.

  8. Startpositionen - ligger på magen. Ryggböjning med stöd på händer och utan stöd.

  9. Utgångsställning - stående, ben ihop. Krama skinkorna, känna spänningen i perineumets muskler, stanna kvar i denna position tills det är bekvämt och slappna av. Upprepa 5 gånger.

  10. Startpositionen är på alla fyra, händerna är rakade, palmer ligger på golvet. Luta dig framåt, böj sedan tillbaka och sitta på dina klackar och sedan sakta tillbaka till startpositionen. Upprepa 5 gånger.

  11. Den ursprungliga positionen ligger på magen. Alternativ och samtidig lyftning av raka ben. Rörelse med fötter, som i stilbadning, virka, bröstslag.

  Hälsokost

  När prostatacancer för tarmfunktionen bör övervakas noggrant - måste den tömmas regelbundet. Ihåg förstoppning leder till stagnation av blodflödet i bäckenet och, som en konsekvens, till en försämring i patienten. För att förbättra avföring är nödvändigt för att komma in i kosten för patienten följande produkter: grönsaker (rödbetor, morötter, kål, pumpor, gurkor, tomater), frukt, bär, mejeriprodukter (ost, yoghurt, yoghurt, grädde, gräddfil), torkad frukt (katrinplommon, torkade aprikoser, fikon, russin), honung, vegetabiliska oljor (solros, majs, oliv, bomullsfröolja), spannmål (bovete, korn, hirs).

  Från patientens diet är det nödvändigt att utesluta alkohol, skarpa rökt, inlagda rätter, eftersom deras användning bidrar till kränkning av urinutflöde och aktiverar också tumörtillväxten.

  avgifter

  3 msk. skedar av örten St John's wort, hollyweed ört fem-lobed, 1 msk. sked av örtbärbär, 500 ml vatten.

  1,5 msk. sked samling häll kokande vatten, insistera på 3 timmar, dränera..

  Ta 1/2 kopp 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltiden.

  3 msk. skedar av gräs hästsvansfält, näsblad lämnar dioecious, 2 msk. sked med cowberryblad, 500 ml vatten.

  2 msk. Sked den strimlade samlingen med häll kokande vatten, insistera på 4-5 timmar, stam.

  Ta 1/2 kopp 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltiden.

  3 msk. skedar av svamp chaga, 2 msk. skedar av St John's wort's herb, rhizome of the ara, vanligt, 1 msk. sked av vinbär ört, 1 tesked herb celandine stor, 500 ml vatten.

  2 msk. Sked den strimlade samlingen med häll kokande vatten, insistera i 2-3 timmar, stam, tillsätt honung efter smak.

  Ta 1/2 kopp 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltiden.

  5 msk. skedar av rosen höfter, hagtorn frukter, svart currant frukter, 4 msk. skedar av blommor av calendula officinalis, 3 msk. sked gräs herbaceous fem-lobed gräs Weedwort, 2 msk. skedar av kamomillblommor, 1 msk. en sked av humle av gemensam horsemeat, rhizomes med rötterna av blå cyanosis, örter av sötklöver, 1 liter vatten.

  3 msk. Sked den strimlade samlingen med häll kokande vatten, insistera i 1 timme, koka sedan i ett vattenbad i 5-7 minuter, och insistera sedan på ytterligare 2 timmars spänning.

  Ta 1/2 kopp 3 gånger om dagen i 15-20 minuter före måltid.

  2 msk. skedar av vinbär örter, Johannesört, kamilleblommor, 1 msk. en sked av celandine gräs, 500 ml vatten.

  1 msk. sked samling häll kokande vatten, insistera i 5-6 timmar, dränera.

  Ta 1 glas 3 gånger dagligen före måltiden.

  4 msk. skedar av löv av plantain stor, 1 msk. en sked kamilleblommor, 500 ml vatten.

  3 msk. Sked den strimlade samlingen med häll kokande vatten, insistera på 2 timmar, stam.

  Ta 1/3 kopp 3-4 gånger om dagen i 15-20 minuter före måltid.

  2 msk. skedar av kamilleblad, örter av oregano, bladblad av växt, 1 st. en sked med rosa höfter, en ört av vinrör, 500 ml vatten.

  2 msk. sked samling häll kokande vatten, insistera i 1 - 1,5 timmar, dränera.

  I en varm form, 1/2 kopp 3-4 gånger om dagen innan du äter.

  Infusion av lakritsrot

  1 msk. en sked av torra lakritsrötter naken, 500 ml vatten.

  Strimlad rötter häll kokt vatten vid rumstemperatur, insistera på 12 timmar, stam.

  Ta 1/3 kopp i 30 minuter före måltid 3-4 gånger om dagen.

  Buljong av en hasselnöt

  2 msk. sked torkade blad av hasselnöt, 650 ml vatten.

  Hakade löv häll kokande vatten, koka över låg värme i 10 minuter, insistera i 30 minuter, stam.

  Ta 1/3 kopp 3 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.

  Avkodning av en stor krus

  2 msk. skedar av torra rötter av stor burka, 500 ml vatten.

  Rötter hacka, häll varmt vatten, simma i ett vattenbad i 10 minuter, insistera i 2-3 timmar, dränera.

  Ta 1/2 kopp 3-4 gånger om dagen i 30 minuter före måltid.

  Avkok av aspargus officinalis

  2 teskedar torkade sparris medicinska rötter, 250 ml vatten.

  Strimlad rötter häll kokande vatten, koka i 10 minuter på låg värme, insistera i 3-4 timmar, dränera.

  Ta 2 msk. sked 3-4 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.

  Hur man utvärderar icke-traditionella metoder för behandling av prostata

  Om du vill använda metoder, metoder eller produkter av alternativ, icke-traditionell eller traditionell medicin i din behandling, rekommenderas följande.

  Undersök säkerheten och effekten av produkten eller behandlingen. De fördelar du får från att ta drogen eller genomgå en behandling bör överväga den därmed sammanhängande risken. För att lära dig mer om den här produkten eller metoden kan du söka litteraturen om den här produkten eller metoden i ett offentligt bibliotek eller på Internet. Men kom ihåg att många webbplatser bara kan annonsera representationer av denna metod eller produkt.

  Se till att terapeuten eller säljaren är tillförlitlig. Om din terapeut har en licens, be om information om honom hos den lokala eller regionala hälsomyndigheten, kontrollera hans examensbevis och licenser och avgöra om han har några klagomål. Om du köper en produkt från en butik, apotek eller företagsrepresentant, kontrollera även om det finns några klagomål om produkterna i detta företag.

  Tala med din läkare. Läkaren hjälper dig att räkna ut om denna behandling kommer att gynna dig och om det är säkert. Många ytterligare och icke-traditionella behandlingsmetoder och läkemedel kan vara inkompatibla med de läkemedel som du redan tar, eller kan orsaka förvärring av dina andra sjukdomar.

  Byt inte ut den testade metoden med otestad testning. Om det är vetenskapligt bevisat att läkemedlet, kirurgin eller annan behandling som läkaren har ordinerat till dig kan hjälpa dig, försök inte ersätta denna medicin med ett alternativt läkemedel, en metod eller en behandling, vars effektivitet inte har bevisats.

  Valet är ditt

  Stark hälsa uppstår inte av sig själv. Det är vanligtvis resultatet av viktiga beslut som vi fattar, till exempel att inte röka, inte dricka mycket alkohol, kontrollera ditt emotionella tillstånd och ha tryggt sex.

  De beslut som du tar varje dag, stödja hälsan på din prostata eller hjälpa till att återställa hennes hälsa. Livsstilsförändringar, som att välja hälsosam mat och ökad fysisk aktivitet, kan förhindra uppkomsten av prostata sjukdomar eller sakta ner dem. Regelbundna besök på läkaren och en årlig undersökning av prostatakörteln ökar chanserna att hitta en prostata sjukdom i ett tidigt skede, när det är behandlingsbart och helt kan botas. När du diskuterar metoder för kompletterande och alternativ medicin med din läkare kan du undvika eventuella farliga biverkningar av tvivelaktiga droger och behandlingar.

  Det faktum att du läser den här boken är redan ett viktigt första steg och ett tecken på att du vill göra rätt beslut om behandling och förebyggande av prostata sjukdomar.

  Den information och råd som finns i boken hjälper dig att behålla din prostata i ett hälsosamt tillstånd och leva ett långt och hälsosamt liv.

  Spelar alkohol någon roll i sannolikheten för prostata sjukdom? Det finns inga tecken på att måttlig alkoholkonsumtion leder till prostatasjukdom. Måttlig kan kallas två munnen (70 ml) per dag och en nypa (35-50 ml) för män efter 65 år. Men om du regelbundet överstiger denna ränta kan dricka alkohol påverka din hälsa. Människor som konsumerar alkohol i stora doser byter ofta sin mat och får inte den nödvändiga mängd näringsämnen. Dålig näring kan försvaga ditt immunförsvar och minska kroppens naturliga försvar mot sjukdom.

  Är sojasås en bra källa till soja?

  Nej det är det inte. Sojasås innehåller inte tillräckligt med substanser som bekämpar cancer, och det har mycket natrium. Om du är känslig för natrium kan sojasås leda till ökat blodtryck.

  Är det sant att stress kan leda till sjukdomar i prostatakörteln? Det är inte bevisat att stress ökar risken för prostata sjukdom, men det finns några bevis för att det kan spela en roll här. Stressen försvagar immunsystemet, kroppen blir svårare att bekämpa sjukdomar, inklusive cancer. Forskare hävdar också att stress kan orsaka spänning i musklerna i det nedre bäckenet, vilket stör den normala funktionen av prostata och kan leda till prostatit.

  Infusion av löv och bark av hasselnöt

  1 msk. en sked torkade löv och bark av hasselnöt, 500 ml vatten.

  Råa häll kokande vatten, insistera på 2 timmar, stam.

  Ta 1/3 kopp 3-4 gånger om dagen.

  Avkok av hasselnötsskal

  1 kg krossad hasselnötskal, 2 liter vatten.

  Skall häll kokande vatten, koka över låg värme tills volymen av vätskan minskar till 1 liter.

  Ta in 30 ml 3 gånger om dagen före måltiden (eller i intervallet mellan måltiderna).

  Behandling av hypertrofi

  1. lök lök. Lök används fräscha.

  Makroskopisk undersökning av utsöndringen av prostata

  Number. Den normala mängden sekretion varierar från 3-4 ml till 1-2 droppar.

  Color. Vätskan är vitaktig i färg, har en tjock, viskös konsistens. Med suppurativa processer i prostatakörteln blir vätskan matt, och blodblandningen ger det olika nyanser av rött.

  Lukten. Normalt har en karakteristisk lukt på grund av närvaron av en speciell förening - spermin. Inflammatoriska och andra patologiska processer i prostatakörteln ger en annan lukt till hemligheten.

  Reaktion (pH). Normalt är pH något surt; Vid inflammatoriska processer i prostata körs pH-värdet till den sura sidan.

  Mikroskopisk undersökning av utsöndringen av prostata

  Leukocyter. Vid normal utsöndring är antalet vita blodkroppar från 0 till 10-12 i synfältet eller upp till 2000 i 1 ml när man räknar in i kammaren. Antalet ökar med inflammatoriska processer, men resultaten påverkas av tekniken för att ta materialet och blandningen av innehållet i urinröret.

  Erytrocyter är normala i en normal hemlighet; en ökad mängd detekteras i inflammatoriska processer och neoplasmer.

  Epitelceller. De underlägsna kanalerna i prostatakörteln är fodrade med ett cylindriskt och övergångsepitel. Normalt finns enskilda celler i det cylindriska epitelet i hemlighet. Ett stort antal epitelceller, speciellt i tillståndet av fettdegenerering och i kombination med ett antal leukocyter, indikerar en inflammatorisk process.

  Makrofager finns i kroniska inflammatoriska processer och i stasis av sekret.

  Jätteceller som celler av främmande kroppar kan vara i samma fall som makrofager.

  Amyloidstenar (korpuskler) är en kondenserad hemlighet hos körteln, har en oval form och en lamellär struktur, ibland en oregelbunden form. Normalt frånvarande. Deras utseende indikerar stagnation i prostata, vilket kan uppstå i inflammatoriska processer, adenom, hos äldre med hypertrofi i körteln.

  Lecitinkorn - en specifik produkt av sekretionen av epitel i prostatakörteln, ge en hemlighet till mjölkformen, referera till fosfat-typ; en normal hemlighet är rik på dem. En minskning av deras antal, tillsammans med en ökning av antalet leukocyter observerade i maligna tumörer i prostata, inflammatoriska processer. Vid utsöndring av prostatakörteln kan det finnas en Trusso-Lallemane-kalv som liknar vaxformade cylindrar och Bettcher-kristaller, som liknar Charcot-Leiden-kristallerna. Deras utseende är associerad med prostatit.

  Celler av maligna neoplasmer. Dessa celler finns oftare i form av komplex med skulpterade kanter, med de raderade gränserna mellan cellerna.

  Elementen av svampen finns i svampinfektion i prostata.

  Retentionssyndrom (stasis syndrom) observeras i adenom i körteln; manifesteras av överflöd av makrofager, närvaron av multinucleära celler, såsom främmande kroppar och amyloidkroppar.

  Hur man upprätthåller prostatahälsan

  I motsats till populär tro är prostata sjukdom inte något oundvikligt för varje man. Tyvärr finns det inget sådant verktyg som kan garantera att du inte kommer att få problem med prostata. Men du kan göra något för att minska risken för sjukdom eller bromsa sjukdomsprogressionen. De tre viktigaste reglerna som du måste följa för att bibehålla hälsan hos din prostatakörtel - och hela organismens hälsa - är att äta rätt, vara fysiskt aktiv och regelbundet kontrollera din läkare.

  Projekt som kan hindra utvecklingen av prostata sjukdomar

  Maten du äter och dryckerna du dricker kan minska risken för prostatacancer, särskilt cancer. Studier visar att vissa växtbaserade produkter är effektiva för att förebygga och kontrollera prostatacancer. Du behöver inte äta dessa produkter varje dag, men det är bättre att de ofta visas på bordet.

  Tomaterna och produkterna från dem

  Tomater innehåller ett ämne lykopen, vilket ger dem en röd färg. Lycopen anses vara en stark antioxidant. Antioxidanter är ämnen som skyddar celler från fria radikaler, giftiga molekyler som kan skada celler.

  Studier har visat att frekvent ätning av tomater, produkter från dem, liksom andra produkter rik på lykopen, minskar risken för prostatacancer. Lykopen finns i mat, tillagad med tomater, - i soppor, såser och ketchup för spagetti och pizza - är en mer effektiv skydd mot cancer än lykopen som finns i råa livsmedel: i tomater och tomatjuice. Kanske är anledningen att vår kropp är lättare att absorbera lycopen från tomater, när de har kulinarisk behandling.

  Andra studier tyder på att lykopen också förhindrar utveckling av koloncancer, bröst, lungor, bukhålan och hjärtattacker. En liten mängd lycopen finns i vattenmeloner, rosa grapefrukt och i två tropiska frukter - ananas och guava.

  Men det måste sägas att vissa författare (t.ex. författaren av metoden för "livnär sig på blodgrupper" Peter DAdamo) anser lykopen tomat ursprung som ansvarar för vissa inflammatoriska sjukdomar i mag-tarmkanalen och insulinupodobny effekten av tomatsåser, bidrar till fetma.

  Soja produceras från sojabönor, den här växtens födelseplats är norra Kina, nu odlas de över hela världen. Vissa komponenter av soja (isoflavoner) stimulerar bindningsproteinerna i vår kropp (globuliner) som stöder könshormonerna testosteron och östrogen på en viss nivå. Associerade hormoner är svagare. Och eftersom cancer lever på testosteron, föreslår forskare att ju svagare dess effekt desto lägre risk att utveckla och utveckla cancer.

  I Asien, där soja är en av de viktigaste livsmedelsprodukterna, är vissa cancerformer, inklusive prostatacancer, mycket mindre vanliga. Det är emellertid inte exakt känt huruvida detta beror på användningen av soja, andra livsmedel, livsstilen eller genpumpen hos befolkningen.

  Förutom att förhindra cancer, minskar risken för att utveckla godartad prostatahyperplasi (BPH) enligt vissa rapporter. Soja kan också sänka kolesterol.

  Sojabönor. Blötlägg dem för natten, och koka sedan i ungefär två och en halv timme för att göra dem mjuka. Sojabönor kan förberedas i förväg och sedan förvaras i kylskåp, frysta eller förvaras i vakuumpaket. Tillsätt sojabönor till dina favoriträtter, till exempel soppor, chili, gryta och sallader.

  Tofu. Neutral smak och svampig struktur gör det väldigt bekvämt att laga olika typer av mat. Tofu kan användas istället för kött. Det finns tofu mer flytande konsistens, det kan tillsättas till sopppuré eller användas istället för gräddfil och majonnäs.

  Tempe och miso. Båda dessa produkter är gjorda av jästa sojabönor. Tempe säljs som en kaka, miso är en pasta. De kan läggas till soppor och sallader eller användas som köttbyte.

  Texturerat sojaprotein. Det ser ut som brunt kött och kan kokas i krukor med andra produkter, som används som fyllning för pannkakor mm. Även säljs är hamburgare med sojaprotein.

  Sojamjölk. Använd i alla rätter och äta med flingor.

  Sojamjöl. Du kan lägga till alla bakade produkter tillsammans med vanligt mjöl. Lägg två fulla matskedar sojamjöl i glaset och häll det vanliga till ett helt glas. I bakade rätter kan du också ersätta ägget med en matsked sojamjöl och en eller två matskedar vatten.

  Grönt te innehåller en naturlig substans, epigallocatechin gallat (EGCG), som liknar dem som finns i grönsaker och rött vin. Liksom andra anti-cancermedel stör EGCG aktiviteten av enzymer som är nödvändiga för utvecklingen av cancer. Studier utförda i USA 1998 visade att en svag koncentration av EGCG placerad i ett provrör tillsammans med cancerceller hindrar deras tillväxt och vid en stark koncentration dödar EGCG cancerceller. Studier har dock inte funnit några tecken på att grönt te kan hjälpa män med progressiv prostatacancer, som inte längre är mottaglig för hormonbehandling. De flesta av de män som deltog i zksperimente hade biverkningar såsom illamående, kräkningar, diarré, sömnlöshet och extremt nervös skick samtidigt som sex till tolv koppar grönt te om dagen. Forskare tror att för att avgöra om grönt te kan vara användbart vid behandling av cancer vid andra stadier av sjukdomen krävs ytterligare forskning.

  Skaldjurfamiljen ägg

  Cruciferous grönsaker inkluderar vanlig kål, broccoli, bröstkål, blomkål, lövkål, senap, rovor och rutabaga. Dessa grönsaker innehåller ämnen som förhindrar de medel som orsakar cancer.

  I de regioner där människor äter mycket vitlök är prostatacancer mindre vanligt, liksom cancer i allmänhet. En teori tyder på att svavelhalten i vitlök ökar immuniteten, vilket hjälper kroppen att bekämpa sjukdomen. Svavel försenar också spridningen av cancer och ökar produktionen av enzymer i kroppen som hjälper till att förstöra ämnen som orsakar tillväxt av en cancerous tumör. Ett enkelt sätt att konsumera mer vitlök är att använda rå vitlök för att förbättra smak av kött och lägga till grönsakssåser.

  Vitaminer och mineraler

  De flesta för att förebygga prostatacancer forskning om betydelsen av vitaminer och mineraler inte dra några definitiva slutsatser. Det har exempelvis funnits studier för att avgöra om vitaminerna C, D, E och mineralselen bidrar till förebyggande av prostata sjukdomar. Selen - restelement som är närvarande i många livsmedel, ökar det antioxidanteffekten av vitamin A. Vissa forskare föreslår att dessa substanser kan minska risken för prostatacancer. Andra studier visar att de inte har någon effekt här. Studier som pågår ska svara på frågan om vilken roll - om någon av det är möjligt att tala - spela vissa vitaminer och mineraler för att bibehålla hälsan hos prostatan.

  Forskare undersöker också effekten av zink på villkoret av prostata. Mest av allt zink finns i kött, skaldjur, fjäderfä och helkorn. Prostatan innehåller mer zink än något annat organ, och forskare föreslår att en brist på zink kan leda till utveckling av prostata sjukdomar. För vissa män bidrog det dagliga intaget av zinktillskott att minska prostatakörteln och lindra symtomen på godartad prostatahyperplasi (BPH). Zink hjälper också till att lindra inflammation vid kronisk prostatit. Det är emellertid ännu inte känt hur zink hjälper till att bekämpa sjukdomen och till vilken den fungerar mest effektivt.

  Om du tror att du inte konsumerar tillräckligt med vitaminer och mineraler, kan du ta multivitamin eller mineralberedningar. Dock rekommenderar de flesta läkare inte att ta sådana tillskott endast för att förebygga prostata sjukdomar. Det är inte exakt känt vilken roll de spelar för att förebygga prostata sjukdomar och i vilka doser de ska tas. Vissa vitaminer och mineraler i stora mängder kan vara giftiga.

  Prata om dessa kosttillskott med din läkare eller en kvalificerad nutritionist och ta reda på vilka mediciner som är mest lämpade för dig.

  Begränsa fettintaget

  Vissa forskare föreslår att det finns en länk mellan en fet och fet diet och utvecklingen av prostatacancer. En studie utförd av forskare vid Fred Hutchinson Cancer Research Center i Seattle, USA, visade att konsumera stora mängder kalorier ökar risken för att utveckla både lokaliserad och icke lokaliserad prostatacancer.

  Det är ännu inte känt exakt huruvida utvecklingen av cancer är förknippad med den totala mängden fett som konsumeras, eller med någon särskild typ av fett. Det är också svårt att dra en linje mellan effekten av en hög total kaloriintag och en hög fetthalt. Upprättandet av denna skillnad kompliceras av det faktum att vanligen fetma livsmedel är både högkalorier.

  För tillfället kan man med säkerhet säga: ju mindre fet och mindre kalorisk mat du äter desto bättre.

  Mat bör balanseras

  Det bästa sättet att minska mängden fett och kalorier i din kost är att äta mer mat av vegetabiliskt ursprung. Sådana mat - frukter, grönsaker och produkter gjorda av fullkorn, - innehåller många vitaminer, mineraler, vegetabiliska fibrer och komponenter som är nödvändiga för kroppen, skyddar oss från cancer. Om du förbrukar mer växtfoder begränsar du fettintaget och får många friska komponenter. Det är mycket viktigt att maten är balanserad och tillräcklig.

  Följande är de typer och mängder livsmedel som rekommenderas för daglig konsumtion.

  Frukt och grönsaker: 8-10 delar i en daglig kost. Genom att öka mängden frukt och grönsaker i din kost kan du förbättra din totala hälsa. Förutom att frukt och grönsaker är praktiskt taget fettfria och mycket kalorier, ger de kroppen fibrer och en mängd olika näringsämnen, inklusive kalium och magnesium. De innehåller också fytokemikalier som hjälper till att minska risken för kardiovaskulär sjukdom och vissa cancerformer. Att ersätta mer fettiga och högkalibrerade livsmedel med frukt och grönsaker kan vi kvalitativt förbättra vår näring utan att minska volymen. En annan viktig punkt - lägg inte till grönsaker och frukter kryddor och såser med hög fetthalt.

  Kolhydrater: 4-8 delar. Detta inkluderar spannmål: bröd, flingor, spannmål, ris, pasta. I hela korn innehåller mer fibrer och näringsämnen, inklusive magnesium, än i bearbetade. Kolhydrater innehåller inte bara lite

  fet, men också mycket rik på komplexa näringsämnen. Bröd och pasta är mycket kaloriföda och innehåller en liten mängd fett. Så att de förbli så, se vad du äter med dem. Det är till exempel bättre att äta pasta med tomatbaserade såser, ketchups och grönsakssåser, och inte med grädde, gräddfil eller ost. Köp vanligt jästbröd i stället för bröd bakat med torrt bakpulver ("torrjäst"), söta rullar och annan bakning, vilket tillsätts mycket fett.

  Proteiner / Mejeriprodukter: 4-7 delar. Denna grupp innehåller produkter av både vegetabiliskt och animaliskt ursprung. Vegetabiliska produkter rik på protein inkluderar bönor: bönor, ärtor och linser. För animaliska produkter som innehåller mycket protein är fisk, skaldjur, fågel, kött, ägg och mejeriprodukter som mjölk eller ost. Delar är små: en halv kopp bönor, fisk av 80-90, 40-60, fjäderfä eller kött, en kopp mjölk eller 40 g ost. Obs. Det fortsätter att vara uppvärmd debatt om det finns en koppling mellan att äta mjölk och utveckla en cancerous tumör. Vissa studier visar att konsumtion av mejeriprodukter rika på kalcium kan öka risken för prostatacancer, men andra studier motbevisa detta. Idag har forskare kommit fram till att det inte finns tillräckligt med data för att bevisa eller motbevisa att det finns ett sådant förhållande. Men de tror att den viktigaste uppgiften just nu är att avgöra om någon av de ämnen som ingår i mejeriprodukter, oavsett om det är fett, kalcium eller andra komponenter som ökar risken för prostatacancer. De mejeriprodukter innehåller mycket näringsämnen, så forskarna föreslår män med en ökad risk för prostatacancer inte att överge dem helt och att ge företräde åt hälsosamma livsmedel som lättmjölk och yoghurt i små mängder genom att inkludera dem i en diet baserad på grönsaker, frukter, helkorn och bönor.

  Fetter, godis och alkohol: måttligt. Alkohol, fetter och socker innehåller mycket kalorier, men de har inga användbara näringsämnen. Det mest uppenbara sättet att minska mängden konsumerat fett är att minska intaget av rena fetter (margarin, smör och vegetabilisk olja) som du använder när du lagar mat. Dessutom äter mindre godis: godis, efterrätter och drycker som innehåller socker.

  Var aktiv

  Det är välkänt att regelbunden motion hjälper till att förhindra hjärtattacker, såsom ökat blodtryck och kolesterolnivåer i blodet. När det gäller cancer är det inte så enkelt. Studier visar emellertid att regelbunden motion kan minska risken för onkologiska sjukdomar, inklusive prostatacancer.

  Fysiska övningar stärker immunsystemet, ökar ämnesomsättningen och påskyndar matsmältningen och assimileringen av mat, det vill säga till fördel för alla processer som är faktorer för förebyggande av cancer. Övning hjälper dig också att behålla en hälsosam vikt, vilket är en annan faktor för att förebygga vissa typer av cancer. Regelbunden fysisk aktivitet kan också minska risken för BPH, eller minska dess manifestationer till ett minimum. Män som regelbundet deltar i fysisk utbildning brukar inte ha så svåra symptom som de som har en lågaktivitetslivsstil.

  Om du är i färd med att återhämta sig från ett kirurgiskt ingrepp eller annan behandling, var noga med att konsultera din läkare innan du börjar träna (se "Hur man kommer igång").

  Vilken fysisk form är du i?

  Mer än 68% av den vuxna befolkningen i Ryssland utövar inte tillräckligt mycket för att ge reella fördelar för deras hälsa, och mer än 25% engagerar sig inte i fysisk träning på fritiden. Förbunds hälsoprogram rekommenderar 30-60 minuters fysisk aktivitet under en fungerande fem dagarsperiod eller 20 minuter intensiv fysisk aktivitet minst tre gånger i veckan.

  Om det mesta av dagen du sitter, lämnar din fysiska form mycket att önska. Här är några tecken på dålig fysisk kondition:

  Du känner dig nästan hela tiden trött

  Du har inte tid för dina kamrater

  Du undviker fysisk aktivitet, för att du snabbt blir trött

  Går även lite till fots, chockar du dig och känner dig trött

  Hur man formar sig själv

  Även om du inte har gjort fysiska övningar innan, är det aldrig för sent att börja. Genom att regelbundet göra övningarna kommer du att få din kropp att forma och förbättra din hälsa.

  Tre typer övningar hjälper dig med detta, och om du lyckas kombinera dem med en hälsosam diet, kommer du att minska risken för prostatacancer eller åtminstone mildra symtomen. För att utöva maximal nytta för dig, utför olika typer av övningar.

  Med aerob träning sker övning av andningsorganen och cirkulationssystemen, hjärtklappning och andning ökar, hjärta och lunghälsa förbättras. Dessutom ökar de kroppens övergripande motstånd och stärker immunförsvaret. Försök att göra aeroba övningar varje dag, eller åtminstone nästan varje dag, i trettio minuter. Om du inte tränar trettio minuter i rad, bryta dina lektioner tre gånger i tio minuter.

  Den enklaste aerobiska träningen går: lätt, bekvämt och billigt. Allt du behöver är ett par bekväma skor. Andra aeroba övningar inkluderar:

  Jag cyklar.

  Skidåkning.

  Tennis.

  Dans.

  Aerobics.

  Flexibilitetsövningar

  Gör övningar om flexibilitet före och efter aeroba övningar, du kommer att öka amplituden av rörelser, sträckande leder, muskler och ligament. Övning för stretching hjälper också till att undvika smärta och ledskador under träning. Stretch ska vara snyggt och långsamt. Sträck bara muskeln så länge du känner en liten spänning. Under stretching, se efter andning, så att den inte går av. Här är fyra typer av streckmärken som du kan försöka.

  Sträckning av anklarna. Stå i armlängden från väggen, skjut framåt lite och lägg händerna på väggen. Böj ett ben i knäet och lägg det lite framåt. Flytta det andra benet något tillbaka, knäet rakt, försök att lägga hälen på golvet. Föra kroppen framåt tills du känner sträckan, medan ryggen är rak, förekommer rörelsen i höftled. Håll i en halv minut. Koppla av. Upprepa detsamma på det andra benet.

  Stretch av höftled. Ligga på ryggen på bordet eller på sängen så att höften på ett ben är så nära kanten som möjligt. Koppla av det här benet och låt det hänga fritt från kanten. Böj det andra benet i knäet, ta det med händerna och dra knäet mot bröstet tills nedre delen pressar mot ytan som du ligger på. Håll i denna position i trettio sekunder. Koppla av. Upprepa samma sak genom att ändra dina ben.

  Stretch av pectoral muskler. Stäng armarna bakom huvudet, ta tillbaka armbågarna och ta ett djupt andetag. Håll i trettio sekunder. Koppla av.

  Sträckning av nedre delen av ryggen. Ligga på ryggen på en hård yta. Böj dina knän och lyfta benen i sin tur till kroppen. Ta knäna med händerna och dra dem till axlarna. Stoppa när du känner en sträcka i nedre delen av ryggen. Håll i denna position. Sätt tillbaka benen i sin tur till sin ursprungliga position. Om du har osteoporos eller en implanterad artificiell led behöver du inte göra denna övning.

  Dessa övningar stärker dina muskler, vilket gör att du kan förbättra hållning, balans och samordning av rörelser. De stärker också benen och påskyndar metaboliska processer i kroppen, vilket gör att du kan styra vikten. Utövar styrka minst två gånger i veckan. Först gör varje övning fem gånger, gradvis medför antalet repetitioner till 25.

  Här är sex styrkor övningar du kan försöka.

  Att höja strumpor och klackar. Stå, klättra på tårna, rulla sedan på foten och överför kroppens vikt till klackarna och slita strumporna av golvet. Denna övning stärker kalvsmusklerna, fötterna och fotledens muskler.

  Övning för pressnummer 1. Ligga på ryggen på en hård yta och böj knäna. Tryck på nedre delen av ryggen på golvet och fokusera på spänningen i pressens muskler. Koppla av och försök igen.

  Öva på pressnummer 2. Ligga på ryggen och böj högerbenet i knäet, den vänstra foten ligger rakt på golvet. Stram hårt pressens muskler och långsamt höja ditt vänstra ben uppåt utan att böja det. Koppla av och försök igen. Byt dina ben. Gör inte denna övning om du har osteoporos.

  Push-ups från väggen. Stå vänd mot väggen på ungefär detta avstånd för att lägga händerna på väggen och samtidigt var armarna lite böjda vid armbågarna. Böj långsamt dina armar och överför dem till kroppens vikt. Böj dina armar och återgå till startpositionen. När dina händer blir starkare, rör dig bort från väggen.

  Squats på väggen. Stå med ryggen mot väggen så att dina klackar är ungefär trettio centimeter från henne. Luta din rygg mot väggen och dra långsamt ner den tills dina ben är böjda i 45 graders vinkel. Längs långsamt upp dina ben och klättra upp på väggen till startpositionen. Denna övning stärker lårens quadriceps-muskler, som fungerar när man går och klättrar.

  Böjning av händer. Sätt fötterna på axelns bredd, för ett bättre arbete av muskler, ta en liten behållare med vatten i handen. Böj din arm i armbågen tills behållaren ligger på axelnivå. Dra sedan långsamt upp armen. Denna övning stärker bicepsna, som fungerar när man lyfter och bär föremål. Under träningen, stå rakt, böj inte eller böj i midjan.

  Hur man undviker försämring av välbefinnande under övningar

  I de flesta fall riskerar vi när vi gör för många övningar, gör dem för intensivt, utan förberedande uppvärmning eller med otillräcklig uppvärmning. För att minska risken för obehagliga följder, fortsätt enligt följande.

  Börja gradvis. Röj inte omedelbart för att göra komplexa och intensiva övningar. Gradvis öka klassens rytm och varaktighet. För att komma till en halvtimme träning, börja med tio minuter och öka sedan klasstiden med fem minuter. Om du har svårt att prata under övningarna kanske du är återvinning.

  Träna måttligt, men regelbundet. Ta aldrig med dig illamående, yrsel, allvarlig funktionsnedsättning, mycket snabbare hjärtfrekvens, känsla av tryck eller smärta i bröstet. Om du upplever något av dessa symptom, sluta omedelbart och sök medicinsk hjälp.

  Gör alltid uppvärmning och hitch. Detta kommer att minska belastningen på hjärtat och förbereda musklerna för arbete.

  Hur blir du förlovad

  Följande tips hjälper dig att hålla dig aktiv och stödja motivation för lektioner.

  Ange mål. Börja med enkla uppgifter och gradvis sätta upp mer och mer långsiktiga mål för dig själv. Vanligtvis är det värt att hålla regelbundna klasser i ett halvt år, och då blir de vana. Ange riktiga mål som du kan uppnå. Om dina mål är för höga och du inte kan uppfylla dem kommer det att leda till besvikelse.

  Lägg till variation. Så att du inte tråkigt, ändra aktiviteter. Till exempel, prova växlande vandring och cykling med simning och övning av okomplicerad aerobic i en grupp. När vädret är bra gör du övningar och övningar i luften. Kanske vill du bli medlem i hälsoklubben, där du kommer att erbjudas många typer av fysisk aktivitet.

  Spåra förbättringar. Håll en dagbok, spela in det du gör i varje lektion, hur länge eller hur många gånger du gör varje övning och hur du känner under och efter lektionerna. Sådana register hjälper dig att flytta mot målet och påminner dig om att du blir mycket mer utbildad.

  Uppmuntra dig själv. Tänk själv en inre uppmuntran baserad på känslan av prestation, självkänsla och kontroll av ens eget beteende. Efter varje lektion, sitta ner för några minuter och slappna av. Njut av de trevliga känslorna som tränar och tänk på vad du just har gjort något bra och användbart. Sådan inre uppmuntran hjälper dig att inte ge upp dina studier och göra fysisk utbildning en integrerad del av ditt liv.

  Kontrollera regelbundet med din läkare

  Årliga kontroller hjälper inte dig att minska risken för prostatacancer, BPH eller prostatit, eftersom motion och hälsosam kost kan hjälpa. Sådana undersökningar är dock helt enkelt nödvändiga för att behålla din hälsa. Om du fortfarande har något

  prostata sjukdom, palpation rektal undersökning och ett test för ett visst prostataantigen hjälper till att identifiera det i det tidigaste skedet när det kan botas. Om du inte besöker doktorn regelbundet, registrera dig med honom just nu för att ta ett test, inklusive prostata, och göra det till en regel att göra det en gång om året.

  Om du har några symtom eller tecken på sjukdom i prostatakörteln: täta urinträngningar, svårigheter att urinera, smärta vid urinering, smärta i nedre delen av magen eller ryggen, blod i urin eller sperma - kommer att granskas med detta så snart som möjligt, även om du tror, att inget hemskt händer. När allt kommer omkring kan du och göra misstag, så varför riskerar din hälsa.

  Prostats deltagande i processen med urinering

  I stort sett är prostatakörteln inte alls ett organ i urinvägarna, men på grund av sin plats har en stark inverkan på hennes hälsa.

  Ditt urinsystem börjar faktiskt med njurarna, där blodet är renat från de metaboliska produkterna och urinen. Urin passeras sedan från njurarna till blåsan genom långa muskelrör som kallas urinledarna. Urin är i blåsan tills en annan urinering, under vilken musklerna i blåsans kontrakt, och sfinkteren slappnar av och urinen lämnar kroppen genom urinröret.

  Prostatakörteln ligger runt den övre delen av urinröret. Du kan tänka dig prostatakörteln i form av ett litet äpple utan kärna. Urinröret passerar bara genom denna kärna. När prostata är hälsosam orsakar det inga problem. Men om sjukdomen börjar kan bröstvävnad resultera i inflammation, hyperplasi eller tumörtillväxt utsatts för svullnad eller tillväxt, ökar i volym, komprimera urinröret och på grund av detta hämma normal urinering.

  Deltagande av prostatakörteln i den sexuella funktionen

  Huvudfunktionen hos prostatakörteln är utvecklingen av en hemlighet, som är den viktigaste delen av seminalvätskan. Denna hemlighet ger rörlighet för spermatozoer och på grund av detta bestäms de viktigaste indikatorerna på hankönets fertilitet för befruktning. Det kan sägas utan överdrift att i en framväxtprocess spelar denna hemlighet lika viktig roll som små spermatozoas hälsa. Genom små kanaler i den glandulära delen av prostata hemlighet som kommer in i urinröret (uretrit), som sedan transporterar urin från blåsan och sperma från testiklarna ut genom penis.

  Under manlig orgasm hemliga prostata hemlighet blandat med sädesblåsorna, prostata belägna på båda sidor och med sperma för bildande av ett frö vätska. Spermatozoa stiger från testiklarna längs långa rör som kallas spermatiska kanaler. Muskelkontraktioner orsakar ejakulation, under vilken sperma genom urinröret sprutas ut från penis.

  För att förhindra omvänd spermierörelse (av lagarna i hydrostatik, denna viskösa fluiden utsätts för en stor motstånd mot rörelse genom en smal urinrör) och skriva in det in i blåsan under utlösning komprimerad ringformig muskel muskulär delen av prostatakörteln är belägen runt halsen av urinblåsan (inre sfinktern). Sphincten förhindrar också att urinen kommer in i spermierna. Denna bebis är inte tillgänglig för medvetenhetskontroll och är därför ofrivillig.