Huvud
Förebyggande

Analysen av de sanna orsakerna till prostataförstoring i 2 gånger

Prostatit är en av de vanligaste manliga sjukdomarna, vilket kräver kompetent behandling. Hur börjar sjukdomen och hur utvecklas den? Vad är konsekvenserna för patienten och vad ska man göra om det finns en ökning av prostatakörteln i hälften? Frågor relaterade till manliga hälsan så mycket, och ju förr du få svar på dem, desto mer troligt att du kan upptäcka tecken på förekomst av problem, och boka tid med en specialist.

Ändra storleken på prostata. Vad säger det?

Förstoring av prostata är ett vanligt fenomen som observerats i den manliga kroppen efter en 30-årig period. Nästan varje man lider av detta problem och möter också irritationer, inflammatoriska processer och andra obehagliga förändringar i kroppen.

Prostata hos någon person vid födseln är liten. Förstoring av prostatakörteln i hälften eller mindre utförs gradvis. I de första stadierna händer detta när pojken växer upp. Vid puberteten ökar testosteronnivåerna. Dessa processer orsakar en förändring av prostata, men de är ganska naturliga och talar inte om förekomsten av hälsoproblem. Med nått 17 års ålder har prostatan redan full funktionell förmåga.

Under den följande perioden, i högst 30 år, är ökningen i denna kropp gjord till en lägre takt. Hos män i trettio år observeras nästan inga sjukdomar i prostatakörteln. Men så snart denna kategori av människor passerar märket på 40 år förändras situationen väsentligt. Det finns en signifikant ökning av prostatakörteln, och detta beror på en mängd olika faktorer. Ett stort antal män, vars ålder är 60 år eller mer, har förändringar i kroppens storlek nästan 2 gånger.

Vid puberteten görs processen med prostataförstoring jämnt, vilket inte kan sägas om förändringarna som inträffar efter en 40-årig period. I dessa fall är utvidgningen koncentrerad till urinrörets miljö. Så snart tillväxten når vissa värden observeras pressningen av denna kanal, och detta orsakar allvarliga problem. Denna ökning har sitt eget namn, vilket är känt för många - adenom eller godartad prostatahyperplasi.

Vad är prostatens funktioner?

Prostatakörteln är ett litet organ av mäns storlek. Det ser ut som en kastanj och ligger direkt bredvid urinröret, på toppen av det, men under blåsan.

Prostata är uppdelad i två komponenter:

Denna kropp kännetecknas av närvaron av olika vävnader, nämligen muskulär samt glandulär. Skapandet av hormoner är ansvarig för körtelvävnad, och reglering av urinrörets lumen utförs av muskeldelen. Närvaron av muskelvävnad bidrar till utflödet längs kanalen i den prostatiska sekretionen. Denna process stoppar utvecklingen av prostatit och blir ett hinder för stillastående formationer.

Prostatakörteln utför en mycket viktig funktion och ansvarar för:

 • särdrag hos spermiernas sammansättning
 • sexlivets funktioner
 • naturlig urinrör
 • ett hinder för fröets penetrering i blåszonen.

Arbetet i denna kropp påverkar väsentligt funktionen hos det genitourära systemet, och även mindre störningar kan påverka människornas reproduktiva förmåga.

Dessutom ger denna körtel en speciell vätska, som har en betydande skyddsfunktion. Huvudbeståndsdelen av denna utsöndrade substans är citronsyra, som effektivt kan förstöra mikroorganismer som kan skada människors hälsa. I den intima närheten av detta lilla organ verkar som ett slags ventil i urinrörets område.

Som du kan se är den här kroppen väldigt viktig och de minsta misslyckandena i sitt arbete kan orsaka allvarliga problem som inte alltid kan elimineras. Faktum är att prostatan ligger på ett sådant sätt att specialister har svårt att diagnostisera det och om det behövs behandling.

Vad orsakar prostataförstoring?

För att utan tvekan säga att utvidgningen av prostata är nödvändigtvis orsakad av utvecklingen av någon sjukdom är omöjligt. Snarare är denna funktion beroende av naturlig åldrande. Men det finns en annan faktor som aktivt påverkar detta lilla organ - testiklarnas funktion. Vid genomförda undersökningar har det visat sig att förändring av storleken på en prostata inte utförs hos de män som har bestämt sig för att avlägsna ett ägg i en ung ålder.

En viktig roll tilldelas den hormonella bakgrunden, som också har en signifikant effekt. Med en minskning av produktionen av testosteron (vanligtvis händer med ålder) ökar östrogenvärdet. Dessa processer leder till utseende av prostata adenom eller hyperplasi av godartad. Detta är inte alla anledningar som har en negativ inverkan på det manliga genitourära systemet.

De vanligaste faktorer som bidrar till en 2-faldig ökning av prostata är:

 • förekomsten av övervikt
 • otillräcklig aktivitet (stillasittande livsstil);
 • överdriven sexuell intimitet, eller vice versa brist på sex;
 • lidit skador
 • Rökning, samt överdriven konsumtion av alkoholhaltiga drycker.

Svårigheter med människors hälsa, för det mesta, väntar på de personer vars arbete är förknippat med ett ständigt sittande på ett ställe.

Riskgruppen innehåller sådana kategorier av yrken som:

När man sitter på ett ställe länge finns det ett brott mot blodcirkulationen i bäckenområdet. Detta orsakar stagnation, vilket leder till abnormiteter i prostata körningens funktion. Enligt undersökningen är det genetiska programmet, som aktiverar deras expansion, inte mindre viktiga orsaker till ökningen av prostata i 2 gånger eller mindre.

Tecken på prostataförstoring

Symtom på problem med prostatakörteln manifesterar sig efter ett tag. Mängden vävnader ökar vid låga halter, så om prostatan är något förstorad, finns det inget obehag. Dessutom är tecknen på patologi beroende av orsakerna som har påverkat klyftans utvidgning.

Följande typer av sjukdomar kan leda till utvidgning av denna kropp:

 • prostatit;
 • BPH (eller adenom);
 • utveckla prostatacancer.

I fall med godartad hyperplasi observeras utveckling av nodulära neoplasmer. Adenomets placering kan göras på olika sätt. I vissa fall kan den komma in i blåsans område, ibland expanderar den direkt i rektumets zon.

Experter definierar tre steg i BPH:

Vanligt prostatakörtelproblem hos män - prostatan är förstorad

Vissa experter tror det under synd av ett syndrom, kallad kronisk prostatit, Det finns många typer av patologier, inte bara av prostata, men av kroppen som helhet.

Studerar detta problem ibland är det svårt att skilja, var orsaken, och var konsekvensen av sjukdomen; att förstå införandet och förväxling av olika förutsättningar för dess förekomst; följa klassificeringsgränsen med en enda funktion.

Negativa konsekvenser för urogenitala funktioner är uppenbara, men kedjan av omständigheter som leder till dem är väldigt varierande. Med hjälp av denna artikel kommer du att lära dig många användbara fakta om ökningen av prostatakörteln hos män, om orsakerna och behandlingen av sjukdomen.

Orsaker till prostataförstoring hos män

Vad kan orsaka en förstorad prostata? Skälen kan vara:

 1. Sedentary livsstil. De som ständigt sitter på kontoret framför datorn om dagen, framför TV: n på kvällen, minskar blodcirkulationen i bäckenet oundvikligen, förutsättningarna för utvecklingen av sjukdomen uppstår. Detsamma gäller för lastbilschaufförer.
 2. Brist på sexuell aktivitet. Ejaculation är en naturlig massage av prostata. Män som har sex mindre än tre gånger i veckan är berövade av sådant förebyggande och står i fara. De som utan längre livstid utan sexuell livslängd, utan alternativ profylaktisk aktivitet, är mer benägna att utveckla prostatit.
 3. Hormonala störningar. Testosteron är det huvudsakliga hormonet som är ansvarigt för en mans förmåga att befruktas och andra specifikt maskulina egenskaper. Adenom i prostata är en följd av dess brist. Prostatit händer ofta på normal nivå, men den inflammerade prostata omvandlar inte den till en aktiv form. Om dess innehåll är under 6,1 nmol / l behöver en man behandling.
 4. Brott mot blodcirkulationen. Blodkärl i prostata pressas på grund av utseende av ödem i den. Detta leder till stagnation av blod.
 5. ibland ödem orsakad av medfödda anomalier i prostata strukturen, på grund av vilket det inte producerar tillräckligt med testosteron. Förtäring av urinkanalen förvärvas också av yttre påverkan, på grund av trauma, sjukdom, som ett resultat blir utflödet av urin svårare.
 6. skador. När på grund av skador perineum skadas uppstår stagnation i prostata. Deras utveckling går in i inflammation, ibland blir det kroniskt.
 7. underkylning. Akut prostatit är en följd av en en gångs superkylning av bäckenregionen. Till exempel, för fans av vinterfiske, extrema turister. Kronisk prostatit förekommer hos dem som systematiskt inte observerar försiktighetsåtgärder vid arbete, som lever i kallt utkast.
 8. Överdriven sexuell aktivitet. Konstant förändring av partner leder till venerala sjukdomar, en följd av vilken är inflammation i prostata.
 9. Missbruk av onani. De negativa konsekvenserna av onani är först och främst psykologiska. En man känner sig underlägsen på grund av brist på normalt kön, ständigt i ett tillstånd av stress, depression, vilket leder till sjukdom. Dessutom gör frekventa onanistiska handlingar musklerna i prostataflabby, fullständig utlösning sker inte, vilket leder till blodstagnation.
 10. Nervös överspänning. Till denna kategori av orsaker är: kronisk trötthet, hög stress på mentalt arbete, depression, stress, regelbunden sömnbrist.
  Prostatit orsakas av specifika ämnen, som i sådana fall frisätter nervändar.

 • Alkoholmissbruk. Förutom att minska immuniteten leder alkoholmissbruk till svullnad i prostata.
 • Andra skäl: transuretral manipulationer utan lämplig profylax, användning av urinvägskatetern.
 • Ålder ändras: inflammation i urinröret (uretrit), som sträcker sig till prostata; tidigare sjukdomar; lumbosakral radikulit; vanlig förstoppning som stör normal urinering kemisk effekt av gjutning i urinprostata stenar i prostatakörteln.
 • Orsaker till bakteriell prostatit: Försvagad immunitet, förutom prostats nederlag med egna antikroppar (se ovan), underlättar åtkomsten till den av olika mikroorganismer.
 • Genitourinary, intestinal infections. Syndrom av urogenitala organ - pyelonefrit, cystit, andra, tarminfektioner - sprids till prostatakörteln.
 • Oskyddad sex. Venereala sjukdomar: gonorré, mykoplasmos, candidiasis, trichomoniasis, klamydia - leder ofta till prostatit.

  För oralsex partner i munnen av patientens penis falla mikrober under normala förhållanden som orsakar angina, herpes, bihåleinflammation, karies, bronkit. Kommer till prostata, de orsakar inflammation.

 • Mikroorganismer som påverkar prostata. Dessa inkluderar: bakterier: streptokocker; pinnar (pseudomonas, tarm), andra arter; Candida svamp, mögel svamp, andra; papillomavirusviruset.
 • Symtom och tecken

  Nedan finns symtomen på en förstorad prostata:

  1. Böda krävs oftare, särskilt på natten, denna process är mer smärtsam, resultatet av försök att tömma blåsan är allt obetydligt.
  2. Patienten upplever smärtor i: en ljum, ägg, en perineum, en länd.
  3. Utsläppen av slem från urinröret börjar.
  4. Temperaturen stiger.

  Distinguish dessa sjukdomar kan specialister på grundval av data analys, vävnadsprover, ultraljud. Mer information om olika sjukdomar i prostata och deras symtom finns på vår hemsida.

  Möjliga konsekvenser

  Om prostata förstoras och minskar inte efter hembehandling, troligtvis, du är inte disciplinerad nog, att följa all läkares rekommendationer utan tillsyn. Jag måste gå till frihetsrestriktionerna, som ska placeras på ett sjukhus.

  Men om du bryter regimen här, vänta på komplikationer som leder till långtidsinventering, möjligen med kirurgisk ingrepp.

  Obligatorisk sjukhusvistelse av patienter med prostatit utförs med syftet:

  • Förloppet av intravenösa antibiotika
  • kirurgisk operation (till exempel med en abscess).

  Behovet av sådana behandlingsmetoder uppstår när sjukdomen förvärras eller extremt försummas, risken för komplikationer.

  Nu när du är medveten om de eventuella konsekvenser som väntar dig i närvaro av en förstorad prostata, vad de ska göra - nästa viktiga ämne som vi diskuterar i avsnittet nedan.

  Metoder för att stoppa prostataväxten

  Hur man minskar prostata i storlek? Att passera eller genomföra en kurs av antibiotika, men inte alla tillvägagångssätt för denna typ av behandling, beror helt på ett konkret fall. Individuella egenskaper hos prostata strukturen spelar en roll, närvaron / frånvaron av allergier hos patienten, orsakerna till sjukdomen, graden av dess svårighetsgrad.

  Urologen bestämmer sig för en metod för behandling av en förstorad prostata. Behandlingen inkluderar:

 • antibiotika - Det viktigaste sättet att förstöra bakterier. För att utse dem måste urologen se till att han hanterar bakterieformen av prostatit. Annars tar antibiotika bara skada.

  Vanligtvis läkare för behandling av bakteriell prostatit utser fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloksatsin, lomefloxacin, moxifloxacin, ofloxacin. De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.

 • ljus. Rektala suppositorier är fyllda med antibiotika, propolis, spasmolytika, glandulära komponenter och andra komponenter vid behandling av prostatit. Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin.

  Användningen av suppositorier för prostatit eliminerar svullnad, smärta, inflammation. Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.

 • Kinesiska plaster Prostatic Navel agera på inflammation av prostata genom penetration av mikropartiklar av läkemedlet genom huden. Detta uppnåddes genom nanoteknik.

  Använd dem enkelt: Det är bra att tvätta platsen runt naveln med tvål, raka av håret där, ta av klistermärkena, lim klisteret. Efter tre dagar att ta bort, igen för att tvätta platsen för limning.

  På en dag, håll ett bandhjälp. Förloppsbehandling av prostatit - sex patchar, 24 dagar. Parallellt kan du dricka antibiotika för att förbättra effekten.

 • Folkmetoder

  Bland de testade folkmekanismerna för behandling av prostatit är:

  Överhettning leder till svullnad i prostata. Uppehållstiden i ångrummet, värme, måste strikt regleras. Också, bör man ta hand om kylning efter ångrummet.

  Finska forskare har visat: en bastu ökar libido, det vill säga en sexuell attraktion. I detta skiljer sig det från det vanliga badrummet med en temperatur på 37 grader, vilket rörligheten och antalet spermatozoer tvärtom minskar.

  Bastu har en avkopplande effekt på mjuk muskel i prostata, ökar blodflödet i underlivet, förbättrar immuniteten. Patientens tillstånd med prostatit förbättras om bastun kombineras med ett diaphoretiskt te, användningen av äppelcidervinäger.

  I patientens diet med prostatit är den största delen upptagen av grönsaker, frukter. Kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation, påskynda återhämtning.

  Lök, vitlök dödar de bakterier som orsakar sjukdomen; förbättra blodcirkulationen, styrkan.

  Zink, som är nödvändigt för prostataarbetet, finns i marina produkter: räkor, alger, krabbor, fisk, musslor.

  Med en stor prostata bör sådana livsmedel undvikas:

  1. Alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te.
  2. Oljig, rökt, stekt rätter.
  3. Halvfabrikat, snabbmat, bakverk.
  4. Baljväxter.
  5. Konserverad mat.

  slutsats

  Olika orsaker till prostatit innebär ingen mindre differentiering av behandlingsmetoder. Förebyggande av sjukdomen bygger först och främst på eliminering eller neutralisering av dess orsaker. Varje orsak efter detektering under diagnosen ger analyser specifika sätt att behandla inflammation i prostata.

  Enkla övningar för att förebygga prostata sjukdomar, se följande video:

  Vilka sjukdomar är förstorad prostata?

  Många män över 40 år har en förstorad prostata. Det patologiska tillståndet kan detekteras av misstag under en förebyggande undersökning. Eller sjukdomen börjar ge en man mycket obehag och tvinga honom att gå till sjukhuset. Oftast är utvidgningen av prostatakörteln ett symptom på kongestiv prostatit.

  Prostata ligger i mitten av det lilla bäckenet och är anatomiskt kopplat till många genitala organ av män. Därför leder en ökning av dess storlek till utseende av obehagliga symtom och olika komplikationer. Det är ganska farligt att förstora prostata i en ung ålder. Varför det fanns ett sådant tillstånd - bara läkaren kan på ett tillförlitligt sätt ta reda på det. I vilket fall måste du börja behandlingen så snart som möjligt.

  karakteristiska symptom

  Den förstorade prostatakörteln ligger bredvid blåsan och ändtarmen, så det börjar trycka på dessa organ och irritera dem. Det är också möjligt att blockera urinrörets lumen på grund av detta kan akut urinretention förekomma. Kompressionen av urinvägarna orsakar stasis av den prostatiska utsöndringen. Vanligen uppvisar en ökning av prostata sig genom sådana symtom:

  • svårighet vid urinering, trög urinström;
  • känner att blåsan inte tömdes helt
  • utsöndring av urin efter urinering
  • smärta i ljummen och skrotum, värre när du besöker toaletten
  • smärta i ryggen och underlivet;
  • minskad libido, brist på sexuell lust;
  • dålig erektion, snabb och smärtsam utlösning;
  • raderade känslor och obehag under samlag.

  Svårighetsgraden av symtomen beror på prostata. Om det ökar något - kan en man inte ens märka det. Men om körteln förstoras två eller flera gånger kommer den kliniska bilden att vara starkt uttalad.

  Ibland leder sjukdomar i prostatakörteln till inflammation i blåsan eller njurarna. I detta fall kan en liten mängd blod uppträda i urinen. Kanske en skarp kränkning av urinrörets patency, vilket leder till akut retention av urin. Mannen har skarpa smärtor och en känsla av sprickbildning i underlivet. Under lång tid kan han inte urinera.

  Möjliga orsaker

  Kronisk inflammation eller utvidgning av prostatakörteln är vanligare hos män över fyrtiotalet. Vid yngre ålder utvecklar akut bakteriell prostatit. Orsaken till sjukdomen är penetrering av skadliga mikrober - ofta patogener är klamydia eller trichomonads. En ökning av körvolymen kan orsaka sådana sjukdomar:

  • kronisk kongestiv eller infektiös prostatit;
  • hyperplasi, adenom, fibros eller andra godartade neoplasmer;
  • prostatacancer stadium II-IV.

  Godartade tumörer är ofta maligna, det vill säga de blir till maligna tumörer. Prostatacancer svarar väl på I-II-behandling, men prognosen för III och IV är mer ogynnsam. Utvecklingen av prostata sjukdomar hos män främjas av sådana faktorer:

  • oregelbundet intimt liv, avbrott i samlag
  • låg fysisk aktivitet
  • användning av alkoholhaltiga drycker, rökning
  • minskning av lokal och allmän immunitet
  • undernäring, brist på vitaminer och mineraler i kosten.
  • frekvent stress, psyko-emotionell stress;
  • konstant superkylning, arbete vid låga temperaturer;
  • störning av det endokrina systemet;
  • Förekomst av foci av kronisk infektion i kroppen.

  På grund av låg rörlighet har män lymfo- och blodflöde från bäckenorganen, vilket orsakar blodstasis. En sällsynt utlösning leder till ackumulering av en prostatisk hemlighet i körteln, på grund av vilket stagnerande fenomen utvecklas. Mot bakgrund av försvagad immunitet skapas gynnsamma betingelser för infektion.

  Viktigt! Oftast indikerar prostataförstoring prostatit. Cirka 80% av all prostatit är kronisk abakteriell (eller stillastående). I det här fallet är det inte möjligt att isolera patogenen (virus, svamp eller bakterie).

  Akut och kronisk prostatit

  En ökning i körvolymen som är mer karakteristisk för kronisk prostatit. Med akut inflammation kommer andra symptom framhäva - hög feber, frossa, förgiftning, svår smärta i ljummen. Det första att göra när dessa tecken visas är att gå till doktorn.

  Med stillastående prostatit är det möjligt att öka körtelvolymen med 2-3 gånger. Med fingersökning av ändtarmen kan du känna den komprimerade och smärtsamma prostata. För att klargöra diagnosen behöver du TRUS - ultraljud, om vilken sensorn sätts in i rektummen hos män. Urin, sperma och prostatiska sekretioner behövs också. Närvaron av leukocyter och bakterier indikerar en inflammatorisk process.

  För att förstå vilken mikroorganism som orsakade utvecklingen av prostatit - krävs en bakteriologisk (eller kultur) studie. Baserat på hans resultat kan läkaren ordinera de mest lämpliga antibiotika.

  Tillvägagångssättet vid behandling av akut och kronisk prostatit är väldigt annorlunda. I det första fallet behövs antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel. I andra hand är fysioterapi av stor betydelse. Mycket effektiva terapeutiska bad och enemas, prostata massage, örtmedicin.

  Tips! Det är aldrig värt att behandlas självständigt - det kan orsaka obehagliga konsekvenser. Till exempel kan prostata massage med akut prostatit leda till generalisering av infektion.

  Undersökningsplan

  Många sjukdomar i prostatakörteln utvecklas på grund av otillbörlig eller felaktig behandling av kronisk prostatit. De är ganska farliga, och det kan vara mycket svårt att behandla dem. Till exempel behandlas uttalad hyperplasi, åtföljd av en överträdelse av urinering eller återflöde, kirurgiskt.

  Med rektal undersökning kan prostataförstoring bestämmas, men det räcker inte för att göra en diagnos. För att förstå, vilken sjukdom hos män är det möjligt först efter inspektion som inkluderar:

  • En allmän analys av urin och blod är en allmän klinisk studie som måste göras av alla utan undantag.
  • Bakteriologisk undersökning av urin, sperma, prostatisk sekretion - är nödvändig för att fastställa etiologin hos sjukdomen.
  • Transuretral ultraljud (TRUS) - låter dig se komprimerade vävnader, stenar, cyster, abscesser.
  • Bestämning av PSA-nivån i blodet - koncentrationen av prostataspecifikt antigen ökar i många sjukdomar i prostatakörteln.
  • Beräkning av prostata hälsoindex - ger möjlighet att bedöma risken för att utveckla cancer hos män.
  • MR är en mer informativ, men också dyrare metod för att diagnostisera prostata patologi.
  • Biopsi och histologisk undersökning - är endast föreskriven om misstänkt för prostatacancer. Detta är en invasiv diagnosmetod, som endast utförs vid behov.

  Viktigt! För att göra en diagnos behöver du flera undersökningsmetoder. Endast efter att ha fått resultaten av testen kan läkaren bestämma vilken sjukdom en man har. Först efter denna behandling är föreskriven.

  De huvudsakliga behandlingsmetoderna

  I vissa fall väljer läkare observationstaktik. Det indikeras för mindre hyperplasi av prostata, liten storlek cyst, cancer (om behandlingen kan skada patienten mer än själva tumören). Dynamisk observation innebär noggrann övervakning av människors tillstånd.

  I detta fall rekommenderar läkare en gång var 6-12 månader att genomgå ett test med en prostata TRUS, en PSA-nivå, ibland behövs en biopsi. Allt detta hjälper till att upptäcka sjukdomsprogressionen i tid och vidta lämpliga åtgärder.

  Vid akut och kronisk prostatit visas män konservativ behandling, inklusive mediciner och fysioterapi. Med krävande cyster, abscesser, komplicerad hyperplasi eller adenom är kirurgisk behandling nödvändig. Läkare punkterar abscess eller cyster, tar bort proliferationen av prostatavävnad eller hela körteln.

  De mest säkra operationerna är TUR (transuretral resektion), laserbehandling och laparoskopisk prostataavlägsnande. I pre- och postoperativperioden måste antibiotika förskrivas.

  Läkemedel för prostata sjukdomar

  Valet av läkemedel utförs individuellt med hänsyn till människans allmänna tillstånd, orsak och svårighetsgrad av sjukdomen, förekomst av kontraindikation och samtidiga sjukdomar. För behandling av prostata sjukdomar används följande grupper av läkemedel:

  • antibakteriella medel;
  • alfa-blockerare;
  • antiinflammatoriska läkemedel från NSAID-gruppen;
  • speciella ljus;
  • naturläkemedel;
  • immunomodulatorer;
  • multivitaminkomplex.

  För att bekämpa prostatacancer anges kemoterapi, strålbehandling och kirurgisk behandling. I de sista etapperna visas en palatal terapi, smält för att minska en sjuk persons lidande.

  Hur kan jag minska den förstorade prostata?

  Vanligtvis tänker män inte på vad som borde vara en hälsosam prostatakörtel och vad man ska göra för att upprätthålla dem i det normala tillståndet. Att ignorera de grundläggande reglerna för förebyggande av kroppssjukdomar med tiden leder till tillväxten och utseendet i det starkare könet av obehagliga symptom. Med alla sina problem och frågan om hur du kan minska prostata behöver du bara kontakta en urolog. Ingen förnekar effektiviteten hos människors förhållningssätt, men att utföra diagnos och diagnostisera är ett oumbärligt behandlingsställe. Mest troligt kommer doktorn själv att ge råd om ett antal naturliga tillvägagångssätt för att behandla problemet, men bara i kombination med traditionella metoder.

  Innehållet i artikeln

  Varför prostataformen kan förändras?

  Den viktigaste faktorn som framkallar en ökning av prostatakörteln är åldern hos mannen. Den specialiserade kroppen tjänar till att utveckla en hemlighet genom vilken spermier levereras från de yttre kanalerna och utåt i utlösningsprocessen. Hos unga män överstiger deras storlek inte storleken på en valnöt. Vid 40 års ålder är det mer som en stor aprikos. Och vid åldern av sextio når prostaten parametrarna för citronen.

  Denna process kallas godartad proliferation, hyperplasi eller adenom, prostata. Om du inte vidtar några åtgärder kommer storleken på prostatakörteln att öka ytterligare. Som ett resultat kommer det att bli ett blockering av urinröret och en överträdelse av urinflödet. Organets vävnader kan bli inflammerade när som helst på grund av störningar i metaboliska processer i dem och bli fokus för den smittsamma processen. Den farligaste konsekvensen av patologi är utvecklingen av cancer som ett resultat av celldegenerering.

  Ogynnsamma yttre förhållanden eller interna störningar i kroppen kan leda till att förändringar i prostata kommer att börja ske mycket tidigare. Droppen i nivået av testosteronhormon bidrar till aktiv produktion av östrogen. Och detta ämne är ansvarigt för en aktiv ökning av prostata i storlek. Det finns också goda nyheter - negativa konsekvenser kan förebyggas. För detta, från en ung ålder måste killarna uppmärksamma sin livsstil och lära sig några enkla rekommendationer för förebyggande av adenom.

  Kroppsstorlek i normalt och onormalt tillstånd

  Trots att det finns grundläggande parametrar för prostatastorlek, bör de inte uppfattas som obligatoriska indikatorer för normen. Uppgifterna kan variera beroende på kroppens vikt, storlek, ålder, fysiska och sexuella aktivitet, hans allmänna tillstånd. Nyligen har experter något ökat till och med gränserna för de genomsnittliga siffrorna, men de motsvarar inte alltid situationen. Exempelvis prostata längd 20 till 45 mm, en bredd på 23 till 43 mm och en tjocklek av 10 till 23 mm och en volym i intervallet 20-26 cm ^ anses normalt. Men mindre avvikelser är tillåtna, förutsatt att det inte finns några patologiska processer i vävnaderna.

  Om basvolyldata ökar med mer än 10 enheter från baslinjen, talar läkare redan om misstanke om patologi. Ändringen av andra parametrar kan vara ojämn. Ibland är det även svårt att fastställa de verkliga dimensionerna av bildningen på grund av svullnad av vävnaderna. För att få de mest exakta resultaten är det nödvändigt att genomföra ultraljud genom ändtarmen, kontrasten röntgen eller tomografi. Sådana signifikanta förändringar är svåra att inte märka, de åtföljs av ett antal symtom och minskar livskvaliteten hos en man.

  Prostata minskning med medicinering

  Det finns många alternativ hur man minskar prostatakörteln, utan att tillgripa radikala tekniker. När du ser dessa symptom som frekvent urinering, urininkontinens, konstant känsla av fullkomlighet i urinblåsan och smärta frigörprocessvätskor, är det nödvändigt att omedelbart gå till doktorn. I det här fallet kan du försöka undvika konservativa metoder för att påverka det drabbade organet.

  Effektiva syntetiska droger

  Med mediciner kan du minska volymen av prostatakörteln på kort tid och eliminera de smärtsamma symptomen. Det är strängt förbjudet att själv välja läkemedel. Endast en läkare kan välja den optimala listan över produkter efter fullständig diagnos och utvärdering av de medföljande faktorerna.

  Här är de mest populära drogerna för att minska prostata:

  • Alfa-blockerare. Till de positiva stunderna att använda sådana läkemedel som Alfuzosin, Doxazosin, Tamsulosin och deras analoger är ett snabbt resultat. De etablerar snabbt en process av urinutflöde, men de har många kontraindikationer och orsakar ofta biverkningar. Medlen kan inte bota problemet, de ger bara tillfällig lättnad, så de används tillsammans med andra läkemedel.
  • Inhibitorer av 5-alfa-reduktas. Produkter som kan både minska storleken på prostata och förhindra återfall av tillståndet. Hittills är de mest populära Proscar och Avodart. Förutom det höga priset har de några fler brister. Långtidsbehandling av läkemedel kan leda till minskad styrka och försämring av sædets sammansättning. Mottagning av produkter följs ofta av toleranta men obehagliga biverkningar.
  • Hormonala preparat. Användningen av så starka och farliga medel tillgripas i extrema fall. Deras effektivitet beror på inhiberingen av syntesen av könshormoner, vilket leder till en saktning eller stopp av tillväxten av utbildningen. Det är viktigt att komma ihåg att långvarig användning av produkter som Sinarel eller Megaeus kan provocera en minskning av libido upp till kemisk kastration.
  • Symptomatisk betyder. I vissa fall kan tillväxten av prostata bero på flödet i hennes vävnader i den smittsamma processen. I denna situation innefattar terapi antibiotika, antispasmodik, antiinflammatoriska läkemedel. Eftersom orsaken till inflammation och svullnad i orgelet tas bort kommer dess storlek att återgå till normalt. Ibland är situationen komplicerad av närvaron av flera patologier hos en patient. I detta fall är behandlingen multidirektionell, med beaktande av alla negativa aspekter.

  I så fall kan även den mest sparsamma behandlingen vara tillräcklig för att få önskat resultat. Ofta behöver man inte ens ta droger, terapi är begränsad till användningen av lokala läkemedel, till exempel rektala suppositorier.

  Ett regelbundet besök hos urologen i syfte att genomföra en förebyggande undersökning avslöjar början av tillväxten av en godartad tumör i ett tidigt skede

  Terapi baserad på kosttillskott

  Den ökande populariteten hos biologiskt aktiva tillsatser som ett medel för att behandla prostataadenom och andra sjukdomar i körteln beror på deras beprövade effektivitet. Fonder baserade på naturliga komponenter bidrar inte bara till att minska prostata, utan också öka kroppens funktionalitet. Det viktigaste är att inte glömma nyanser av deras mottagning. Trots kompositionens renhet kan ignorering av instruktionerna för kosttillskott orsaka negativa konsekvenser.

  Det finns flera alternativ för läkemedel, här är de mest populära av dem:

  1. Prostonor. Ett läkemedel som samtidigt minskar prostatavolymen och ökar sannolikheten för ett botemedel mot prostatit. Dessa är dyra droppar baserade på chaga, pumpa frön, magnesium och palm sabal. Varaktigheten av deras antagning är 2-5 veckor, beroende på läkarens rekommendationer. Medlet är indicerat för intag även vid prostatacancer, men under förutsättning att blodnivåerna övervakas.
  2. Kinesiskt urologiskt gips. Produkten, baserad på en imponerande lista över växtbaserade komponenter, lindrar symtomen på inflammation i prostata och minskar dess storlek. Den klistras strax under naveln och lämnas i 3 dagar, varefter den ändras. Innan behandlingen påbörjas, kontakta en läkare och läs instruktionerna noggrant.
  3. Pro-State Power. Den fytosterolrika produkten kan bekämpa svullnaden i körtelvävnaderna och eliminera tillväxtfaktorerna för godartad bildning i de tidiga stadierna av sjukdomen.

  Det positiva ögonblicket att använda sådana droger är avsaknaden av inflytande på syntesen av könshormoner. Komponenter agerar exklusivt lokalt och framkallar väldigt sällan biverkningar. Vanligtvis är huvudkontraindikationen mot mottagningen den individuella intoleransen av växtextrakt.

  Minskning av prostata storlek med folkmetoder

  Idag är män mer och mer intresserade av hur man reducerar adenom i prostata med alternativ medicin. Effektiva och säkra metoder för att påverka organet finns existerande. Det är bara att använda dem som ett oberoende verktyg rekommenderas inte. Endast i kombination med fysioterapi och medicinering ger de önskade resultat.

  Medicinska infusioner, tinkturer och buljonger

  Med den överdrivna storleken på prostata fungerar avkoket från hasselnötterbladet perfekt. Det är nödvändigt att ta en matsked av den torkade ingrediensen, brygga ett glas kokande vatten och koka på låg värme i 5 minuter. Den färdiga produkten filtreras och berusas halva glaset upp till 4 gånger om dagen. Perioden för att ta produkten är vanligtvis inte begränsad till specifika indikatorer, men det är bättre att diskutera ögonblicket med läkaren.

  En annan kvalitetsprodukt är tinktur från Kalanchoe. 100 ml alkohol eller vodka tas per 100 g löv. Komponenterna blandas, placeras i en glasbehållare, täckt med lock och infunderas i 20 dagar. Den mottagna vätskan tar inom en månad på 1 tsk per dag.

  Med svullnad av prostata hos olika etiologier, bekämpar infusion av lökskalar också. För att göra det måste du ta 100 g bruna blad, tvättas ordentligt under rinnande vatten. De hälls ett glas kokande vatten och insisterade under locket i 3 timmar, varefter förformen filtreras. Drick det ska vara en matsked tre gånger om dagen i 3-5 dagar, beroende på symptomens svårighetsgrad.

  Effektiv grönsaksterapi

  I kampen mot den patologiska utvidgningen av prostata kan du använda den vanligaste pumpan. Det är bäst att tillgripa komplex terapi, som kombinerar konsumtionen av vegetabilisk juice och dess frön. Drick du måste dricka varje dag för 200 ml med 14-21 dagar. Fröna ätas i en rå torkad form under samma period - 50-100 g per dag. Vid rengöring av elementen bör du försöka att inte skada den gröna filmen, den innehåller det maximala antalet användbara komponenter.

  Inte mindre användbart i närvaro av problem med prostata lök. Det kan helt enkelt konsumeras dagligen för 1 liten lök, oavsett måltider. Om detta alternativ är obehagligt, bereddes buljongen från grönsaken. För att göra detta måste du skalla och finhacka löken, häll den med kokande vatten och håll den i 5 minuter vid låg värme. Den resulterande kompositionen filtreras, kyls något och drunkas vid 100 ml per dag för 1 mottagning.

  Användning av honungsstearin

  Folkmekanismer behöver inte tas internt, de kan användas för lokal exponering för problemområdet. Särskild uppmärksamhet i detta fall förtjänar ett honungsljus. De är beredda från ett kycklingägg, en matsked honung och rågmjöl (volymen av komponenten måste bringas till ett tjockt tillstånd). Honung kan ersättas med smält smör, men i det här fallet är det nödvändigt att välja formarna och vänta tills ämnena fryser. Varje dag ska man sätta på ett ljus på morgonen och på kvällen är kursens varaktighet 2-3 veckor eller det är överens med läkaren.

  Kost vid behandling av prostataförstoring

  Korrekt näring är nyckeln till kroppens hälsa, det har en positiv effekt på prostatakörteln. Avslag på olika stimulanser i form av kaffe, alkohol, kolsyrade drycker och kryddiga kryddor minskar den irriterande effekten på organets vävnader och minskar dess volym. Om du utesluter från menyn fet, saltad, rökt, sylt och stekt rätter, normaliserar kroppen metabola processer. Detta kommer att fungera som en garanti för snabbare återhämtning av skadade vävnader och återhämtning. Missa inte snabbmat, halvfabrikat och konserveringsmedel, som är farliga även för friska människor.

  Basen av kosten med en förstorad prostata bör vara neutrala frukter och grönsaker, gröna, magert kött och flodfisk. Ett bra tillägg kommer att vara gröt, surmjölkprodukter och skaldjur. Särskild uppmärksamhet ägnas åt dricksregimen, vars efterlevnad ger normal avföring och tvättning av blåsan. För att dricka är det bara nödvändigt vätskor: vatten, juice, kompott, fruktdrycker, örtte.

  Minskning av prostata genom kirurgi

  Om konservativa behandlingsmetoder inte ger det önskade resultatet måste man tillgripa radikala tillvägagångssätt. Kirurgi gör att du snabbt kan minska prostata till önskad storlek och återställa blåsans funktionalitet. Detta minskar också sannolikheten för malignitet vid bildandet och utvecklingen av cancer. Men betrakta inte denna metod som en idealisk lösning. Operationer har många kontraindikationer, de garanterar inte att tumörtillväxt inte kommer att fortsätta och kan leda till komplikationer.

  Hittills har flera alternativ utvecklats för kirurgisk behandling av en förstorad prostata:

  1. Transuretral kirurgi. Instrumentet sätts in genom urinröret. Förfarandet utförs under visuell övervakning av en läkare. Risken för biverkningar är minimal, men i fallet med bulktumörer är detta synsätt inte alltid relevant.
  2. Prostatectomy. Tillgång till prostata öppnas genom ett snitt i underlivet. Med detta tillvägagångssätt lyckas läkaren kontrollera sina handlingar så mycket som möjligt. Förfarandet är traumatiskt, men det låter dig ta bort alla spår av en godartad tumör från kroppen så kvalitativt som möjligt.
  3. Exponering för lasern. En modern teknik som är mycket effektiv, men många är inte tillgängliga på grund av den betydande kostnaden. Att ta bort onödig vävnad med hjälp av en laser gör det möjligt att försegla blodkärl samtidigt, med undantag av komplikationer.

  Vart och ett av metoderna har sina fördelar och nackdelar, så du måste noggrant studera alla potentiella risker, de önskade resultaten och diskutera dem med din läkare. Med rätt förberedelse för manipulering, deras tydliga genomförande och överensstämmelse med villkoren för återhämtningsperioden kan du räkna med att bli av med problemet. Genomförande av profilunderhållsbehandling hindrar henne från att återvända.

  Profylax av förnyelse av prostata tillväxt

  Att få positiva resultat från behandlingen ska inte vara lugnande. Om organ har ökat i storlek en gång kan det hända igen. För att förhindra detta är det nödvändigt att lyssna noga till den behandlande läkaren och införa ett antal förebyggande åtgärder i sitt liv.

  För att förhindra utveckling av adenom för första gången eller efter att behandlingen är nödvändig:

  • Titta på maten, vägra från uppenbarligen skadliga produkter. En viktig punkt är att hålla tarmarnas arbete och kämpa med förstoppning.
  • Behålla fysisk aktivitet. Sportaktiviteter kommer att normalisera metaboliska processer i bäckenorganen, vilket minskar risken för stagnation av prostatsekretion.
  • Att leda ett aktivt sexuellt liv, vilket kommer att ge mannen en funktionell hälsa och livslängd.
  • Slå ut dåliga vanor. Rökning och alkohol förgiftar inte bara kroppens vävnader, utan påverkar också de endokrina körtlarna. Detta leder till oönskade hormonella misslyckanden.

  Besök till urologen bör bli en vana, särskilt efter 40 år. Förebyggande undersökningar tar bara några minuter, och det kan på ett tidigt stadium avslöja prostata i sjukdomen så mycket som möjligt.

  Symtom, orsaker, symptom på prostataförstoring

  Prostatakörteln ligger anatomiskt mellan blåsan och urinröret. Detta är ett mycket viktigt järn i kroppen av män, som utför många olika funktioner. Under påverkan av olika faktorer ändras dess storlek. Och oavsett vad dessa källor är, behöver ökningen av en sådan viktig kropp omedelbar behandling. Viktigast - i tid för att känna igen detta problem, och hjälpa till i denna kunskap om symptomen på att ändra prostata.

  Syfte och funktion av utsöndring

  Prostatakörteln består av muskel- och körtelvävnad. Den senare är ansvarig för produktionen av hormoner och utsöndring av prostata och muskulatur - kontrollerar urinrörets lumen.

  Muskelvävnad bidrar till att utflöda hemligheten och låter det inte stagnera. Och som du vet, genererar den stillastående sekretionen prostatit.

  I allmänhet är prostatakörteln ansvarig för:

  • kvalitet och sammansättning av spermier;
  • sexuell funktion
  • obstruktionen av sperma i blåsan;
  • naturlig urinering.

  Kvaliteten på arbetet i denna kropp som helhet har en effekt på urinsystemets aktivitet och de minsta störningarna kan påverka kvinnans genitalfunktionalitet negativt.

  Prostata hemlig utsöndring spelar en skyddande roll. Den innehåller citronsyra, som avgiftar skadliga organismer. I samband med intimitet fungerar prostatakörteln som en slags ventil.

  Platsen för prostata komplicerar i stor utsträckning undersökningen och vidare behandling. Självklart, om kroppen är fördubblad, då diagnostiseras det mycket lättare, men behandlingen blir mer radikal.

  0 av 7 uppdrag slutförda

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

  Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

  Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

  Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%

  Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
  Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

  Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
  Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

  Allt är bra!
  Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

  • aldrig
  • En gång om dagen
  • Mindre ofta än i 50% av fallen
  • Cirka 50% av fallen
  • Ofta än i hälften av fallen
  • Nästan alltid

  Hur storleken ändras

  När ett barn är födt, har en prostatakörtel i en mans framtid en liten volym och i form liknar en kastanj. Vid pubertets ålder som ett resultat av ökad testosteron börjar prostata att växa jämnt. Sexuell mognad inträffar vid 17 år och de närmaste 20 åren förändras prostataformen, vilket är en helt vanlig process, och ingen behandling används här.

  Efter 30 år lider ungefär 10% av männen av en ökning av prostata. Och efter att ha övervunnit den 40-åriga milstolpen är varje sekund som representerar den starka halvan mottaglig för tillväxt av prostata. Vid 60 års ålder ökar deras antal och når 50%, och vid 80-90 års ålder har redan 9 av 10 män en förstorad prostata.

  Ökande, prostata utövar trycket på urinröret och gör tömningen ganska svårt.

  Detta tillstånd kallas adenom eller godartad hyperplasi (BPH), där en särskild behandling föreskrivs. Med tiden utvecklas adenomen, tillståndet förvärras, spasmer uppträder, och mannen kan inte längre tömma sig helt.

  Hyperplasi kan åtföljas av förtjockning av blåsans väggar, och ju tidigare en diagnos görs, ju mer positiva förutsägelser kommer att vara. Celler med BPH är inte atypiska, men beredskapen att öka bör varna männen. Till min stora ånger är utvidgningen av prostata en ålder och ett naturfenomen som framkallar återkommande infektioner av njurarna och genitourära sjukdomar. Det är värdelöst att kämpa med denna process, men alla kan sakta ner dess intensitet.

  Tecken och orsaker

  Inte alla män med förstorade prostata-symtom. Dessutom har vissa inte ens problem med att urinera. Symtomen kan emellertid vara obetydliga, eftersom blåsans muskler kompenserar för trycket på urinröret.

  Om prostata pressar på blåsan, så finns det sådana symptom:

  • Efter tömning fortsätter urinen att droppa;
  • förhöjd temperatur;
  • urinering blir svårt;
  • ökad svaghet och regelbunden sjukdom;
  • Efter tömningen förblir känslan av en icke-tom bubbla kvar;
  • kränkningsförmåga
  • smärta i perineum, ökar med tömning.

  Svårighetsgraden av symtomen beror på hur mycket prostatakörtlarna på urinröret.

  Om vätska ackumuleras som ett resultat av tryck i blåsan uppträder följande symptom:

  • konstant uppmanar, speciellt ofta på natten;
  • tömning blir smärtsam
  • över blåsan är kontrollen förlorad;
  • konstant tryck på blåsan;
  • Jag vill tömma mig snabbt.

  Om bubblan delvis tömmes uppstår allvarliga problem:

  • stagnerande urin leder till en ökning av den patologiska floran som orsakar permanenta infektionssjukdomar;
  • skadade kapillärer på prostata, vilket leder till utseendet av blodiga införlivningar i urinen;
  • snabb spridning av blåsans väggar återspeglas också av blodets närvaro i urinen;
  • Förtunning av blåsans väggar komplicerar urinflödet och orsakar venös trängsel, på grund av vilka stenar bildas.

  Otillbörlig behandling kan leda till att urinen återvänder till njurarna, vilket leder till njursvikt.

  Under mer än ett år har forskning redan gjorts för att finna orsaken till prostata tillväxt. Men mycket kvarstår att ifrågasättas. Men läkare lyckades fortfarande ta reda på varför prostata ökar. Först och främst är dessa åldersrelaterade förändringar och testiklarnas funktion. Förresten var ett intressant faktum att den förstorade körteln inte uppträder hos dem som i ung ålder har tagits bort testiklar.

  Andra orsaker förekommer även vid utvecklingen av sådan patologi. Till exempel kan tillväxten av den manliga kroppen påverkas av en minskning av testosteron. Och det händer säkert med åldern. När testosteron minskar ökar östrogen i kroppen av män, nämligen det påverkar prostata, det växer.

  Dessutom kan ökad prostata också öka DHT (dihydrotestosteron). Och poängen är detta: prostata producerar ett sådant ämne som dihydrotestosteron. Trots det faktum att testosteronindex sänks hos äldre män, stoppar arbetet med produktion av dihydrotestosteron inte. Som ett resultat ackumuleras DHT gradvis i prostata, vilket leder till tillväxten av prostataceller.

  Om att sammanfatta, kan orsakerna till BPH identifieras:

  • Infektion. Kan uppstå som följd av gonorré, uretrit, tuberkulos, ont i halsen, influensa.
  • Förvrängd blodcirkulation. Anledningen - stillasittande arbete, övervikt, passiv livsstil.
  • Trauma i bäckenorganen. Kan störa blodcirkulationen.
  • Inflammatoriska processer. Infektioner kan komma in i blodet under samlag.
  • Låg immunitet. Nervosituationer, allvarliga känslomässiga upplevelser, undernäring och övermattning påverkar försvararen av människors hälsa negativt.
  • Hormonal obalans. Negativ påverkar också oregelbundet sexuellt liv.
  • Förstoppning. Om de är kroniska och frekventa, orsakar de patologiska inflammatoriska processer.

  BPH: s sociala betydelse. Som statistik visar har många män med förstorad prostata vissa sjukdomar i sexuell funktion (de kan också klassificeras som speciella symptom på godartad hyperplasi).

  • erektil dysfunktion
  • orimlig minskning av libido;
  • Brott mot utlösning;
  • missnöje i sex.

  De främsta orsakerna till denna process är den dåliga kvaliteten på människors dagliga liv:

  • trötthet;
  • brist på sömn;
  • obehag i urinvägarna.

  På natten bekymrar han hushållet med frekvent och oavbruten uppgång.

  Som ett resultat förändras partnerns humör (och gillar du om du vaknar 7-8 varje kväll?).

  På jobbet faller produktiviteten.

  Vilken typ av arbetskapacitet kan vara, om en man är ständigt trött, inte sov, irriterad, nervös, är han alltid plågad av obehagliga symptom. Allt detta leder naturligtvis till ett brott mot relationerna. Självklart kommer en snabb behandling och efterlevnad av en viss kost att hjälpa till att återställa relationerna i familjen och på jobbet.

  Diagnos och terapi

  Den förstorade prostata bör behandlas - det är förståeligt för alla. Men vilken typ av terapi är ordinerad, och också hur man bestämmer tekniken?

  När det gäller vilka symptom som uppenbaras i sjukdomen, har läkaren möjlighet att rekommendera sådana laboratorietester:

  • allmän undersökning av urin och blod
  • blod på PSA;
  • blod på cancer-embryonalt antigen.

  PSA (prostatiskt specifikt antigen) är ett speciellt protein som produceras av körteln. Den tillåtna koncentrationen är 4 ng / ml. Men den här indikatorn är inte heller den viktigaste. Enligt statistiken har 25% av männen med normal PSA-nivå en prostatatumör och hälften har hög PSA med hälsa, allt är i ordning.

  Kom ihåg: du kan bara diagnostisera cancer på basis av en biopsi.

  Ofta vid BPH: s första skede kan behandling med folkmedicinska läkemedel (nässlebuljonger, extrakt av spray, propolis eller pumpafröolja) hjälpa till.

  Operativ behandling föreskrivs i fallet när prostatakörteln ökas två eller flera gånger och sjukdomen åtföljs av sådana symptom:

  • urin stagnerar i urinblåsan;
  • i urinvägsinfektionen sker
  • det fanns urolithiasis.

  Kirurgi för att ta bort en del av prostata utförs genom urinröret. Om BPH har stor volym, utförs kirurgi genom bukväggen och urinblåsan.

  Hur varnar man mot BPH? Först och främst, utesluta från kosten kryddig mat och ta inte alkohol. Använd kål, persilja, grått bröd, sparris, apelsiner och jordgubbar.

  Det trevligaste förebyggandet av BPH är ett vanligt sexliv. Delta i utomhussporter och gå mer utomhus. Om du följer alla dessa rekommendationer, kommer symptomen på BPH inte att störa dig.

  Ökningen i huvudmannen är orsakad av en människas naturliga åldrande, men det är viktigt att man uppmärksammar symtomen oavsett ålder. Och då kommer behandlingen bli snabb och effektiv.