Huvud
Strömförsörjning

Vad är medicinsk urologisk massage - indikationer på beteende, teknik och användning av massageapparater

Att utföra en urologisk massage i prostatakörteln, urinröret och andra bäckenorgan hos män är nödvändigt för prostatit, trängsel, kroniska inflammatoriska sjukdomar. Utföra ett obehagligt förfarande bör vara under strikt övervakning av en läkare endast av en kvalificerad specialist. Lär dig hur exponeringen är möjlig genom att läsa metodiken nedan och på videon.

Vad är urologisk massage

Förfarandet att massera prostata och andra genitala organ av en man är en av de effektiva metoderna för förebyggande och kontroll av prostatit, inflammation i genitourinär sfären. Medicinska manipuleringar har inget att göra med erotiska. De bör genomföras i speciella institutioner som föreskrivs av läkaren. Självutnyttjande av tekniken, som kan studeras med video, hotar att förvärra patientens tillstånd.

vittnesbörd

Terapi, som består i att utföra en massage, har följande indikationer i urologi:

 • kronisk prostatit;
 • erektil dysfunktion orsakad av inflammatoriska processer
 • få en prostatahemlighet för diagnos
 • ineffektivitet av läkemedelsbehandling;
 • uretrit av kronisk form;
 • inflammation i testis och bilagor;
 • atoni av prostata;
 • inflammation i Cooper-körtlarna;
 • blåsor;
 • spermatorrhea;
 • inflammatoriska processer av seminala vesiklar.

Experter känner till flera typer av wellness massage. För terapeutiska ändamål utförs följande typer av urologiska förfaranden:

 • Massage i Cooper-körtlarna - innebär att det smittade innehållet pressas in i urinröret. Efter sådana manipuleringar rekommenderas patienten att utföra urinering för att avlägsna skadliga ämnen från kroppen.
 • Urinrörets massage är indicerad för kronisk uretrit. Urologisk procedur utförs med hjälp av en speciell sond. Urinrörsmassagen påverkar hela urinrörets längd.
 • Massor av appendages och testiklar - det bör göras för att minska puffiness och smärta i dessa områden, eliminera lymfflödesfel, normalisera kontraktil förmågan hos musklerna.
 • Massage av sällsynta vesiklar - det urologiska förfarandet är nödvändigt vid en vesikel. Sjukdomen uppstår ofta mot bakgrund av uretrit, inflammation i prostatakörteln.
 • Prostata Massage - indikationer på manipulation bli stagnerande fenomen, som bildas av stress, överdrivna fysiska / idrotts laster är för hög eller låg manlig sexuell aktivitet, infektiösa sjukdomar i prostata.

Funktioner av proceduren

Påverkan på de intima områdena hos en mans kropp har vissa nyanser som läkare preliminärt förhandlar med patienten. Det är nödvändigt att urskilja urologisk och erotisk massage. Den andra typen syftar till att få glädje, sådana tjänster tillhandahålls av specialiserade massagebarn eller en partner. Det första alternativet är avsett för behandling av prostatit, andra sjukdomar i det genitourinära området, som endast utförs av professionella massörer av medicinska skäl.

En annan egenskap är relaterad till patientens känslor. Klassisk massage i prostata, urinrör eller cupern körtlar kan vara en obehaglig, smärtsam procedur. Att göra sådana manipuleringar kvalitativt kan bara de kvalificerade läkarna väl veta en teknik för att utföra en palpation. Massageprogrammet och dess varaktighet bestäms individuellt beroende på sjukdomen, dess svårighetsgrad och period.

Kontra

De viktigaste kontraindikationerna för proceduren för urologisk massage är följande faktorer:

 • nederlag av manliga könsorgan med tuberkulos;
 • akut period av inflammation i prostatakörteln, urinröret;
 • förekomsten av neoplasmer i prostata (stenar, adenom, cyster);
 • patologi i rektum i patienten (hemorrojder, trombos, proktit);
 • skador på testiklarna orsakade av trauma
 • störningar av urinering
 • hög kroppstemperatur orsakad av inflammation i prostata eller andra organ.

Urologisk massageapparat

Att utföra urologisk massage hemma är tillåtet, om det finns en speciell massageapparat. Du kan köpa enheten i apoteket och centra som säljer medicinsk utrustning. Urologisk massager används för förebyggande och behandlingsprocedurer riktade mot urinrörsjukdomar, kupernalkörtlar, prostata, seminala vesiklar, testiklar och bilagor. En kvalificerad läkare är skyldig att välja vilken apparat som är lämplig för en viss man. Enheten används som en del av en integrerad behandling tillsammans med läkemedelsbehandling.

Prostamassagen är en apparat som består av en kompressor, ett rör, en manometer och en arbetskammare. Att utföra en urologisk massage med en sådan enhet innefattar flera steg:

 1. Det är nödvändigt att sätta en kondom på arbetskammaren och smörj försiktigt med en fet kräm. Förbered enheten försiktigt i ansiktet på hanen.
 2. Använd en kompressor, fyll kammaren med luft tills den stannar.
 3. Patienten bör slappna av och anstränga musklerna i anuset för att bilda kammarens utsprång, genom vilka en mekanisk effekt utförs.
 4. Sessionerna utförs inte mer än 5 minuter, så luften från apparaten måste avlägsnas genom att öppna en specialventil. Behandlingstiden är 12 procedurer.

Kontraindikationer för behandling av sjukdomar hos den manliga sexuella sfären på detta sätt är följande faktorer:

 • prostatacancer och godartade tumörer i detta område;
 • Förekomsten av infektioner;
 • prostatit orsakad av bakteriella patogener;
 • bildandet av sprickor i rektum av patienten.

Framställning av

Förfarandet för att förbereda förfarandet reduceras till tidig rengöring av rektumet hos patienten. Utför den i en halvtimme före den avsedda terapeutiska effekten. För att uppnå önskad effekt, använd enema. Dessutom ska patienten noga tvätta området kring anus och könsorganen. Proceduren för massering av prostata utförs när blåsan är full. Detta villkor garanterar en bättre palpation av körteln.

Hur man gör urologisk massage

Specialister använder följande teknik för massage i bäckenorganen hos män:

 1. Patienten måste ligga på sin högra sida, trycka på knäna böjda vid knäna till magen.
 2. Läkaren går in i pekfingret i patientens rektum. För att undvika vävnadstrauma används ett neutralt smörjmedel.
 3. Läkaren groper för prostatakörteln och utför lätt tryck. Effekten ska inte vara stark, så att ont inte uppträder.
 4. Varaktigheten av det urologiska förfarandet är 1-1,5 minuter. Behandlingsförloppet - 10-12 sessioner.

video

recensioner

Александр, 41 år gammal

Jag behövde en prostata massage, eftersom jag led av kronisk inflammation i denna körtel. Först var jag väldigt rädd, men urologen förklarade hur processen pågick. Efter flera sessioner passerade rädslan. Behandling kan inte kallas trevlig, men den är effektiv. Efter den nödvändiga kursen kände jag stor lättnad, då symptomen försvann.

Många människor förvirrar denna massage med erotiska, även om det inte är något trevligt med det. Under mycket lång tid förberedde han sig moraliskt för sessionerna, tittade på en video om fördelarna med sådana manipuleringar. Han kände inte smärta i processen, men det fanns vissa obehag. Kombinationen av läkemedelsterapi och massage hjälpte hantera kronisk uretrit.

Han började uppleva svårigheter med urinering. När jag gick till en av klinikerna i Moskva lärde jag mig att jag har kronisk prostatit. Urologen har utsett eller nominerat tabletter för mig, men de hjälpte inte eller hjälpte, då doktorn har registrerat massor. Sessionerna gick inte förgäves - efter ett tag märkte jag betydande förändringar till det bättre, återställdes erektionen.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Vad är urologisk massage och hur man gör det

Det har länge varit känt att prostata är ett viktigt organ hos den manliga kroppen. Detta organ har en dubbelfunktion: den separerar vätskedelen av den seminalvätska och spelar rollen som en ytterligare sfinkter av blåsan. Därför svarar alla brott i arbetet med denna körtel i en man som är mycket smärtsam.

Sexuella infektioner, åldersinvolution, stagnerande fenomen leder till cirkulationsstörningar, ödem och dysfunktion i prostata, kupernkörtlar, seminala vesiklar. För att minska de negativa effekterna av dessa fenomen har urologisk massage utvecklats, som nu används allmänt i både traditionell och alternativ medicin. Hur man gör urologisk massage, visste i många även forntida kulturer.

Urologisk massage: vad är det?

Indikationer för urologisk massage är inflammatoriska eller dysfunktionella störningar hos den manliga sexuella sfären. Detta är en av komponenterna i en omfattande urologisk behandling, som liksom varje massage syftar till att normalisera blodflödet och lymfdräneringen i svårtillgängliga delar av könsorganen.

Hur man gör urologisk massage?

För att undvika smitta och slemhinnestrauma utförs massage i sterila handskar med hjälp av neutrala smörjmedel. Massage utförs på patientens ställning på höger sida med böjda knän eller i knä-armbågens position.

De viktigaste metoderna för massage är utjämning och knådning, som utförs av pekfingret. Procedurens varaktighet är från trettio sekunder till en minut. Kursens varaktighet är från tio till tjugo procedurer. I denna massage kan man utföra dagligen, varannan dag eller i intervaller om tre till fyra dagar.

Det är inte tillåtet att utföra en massage på grund av en akut inflammatorisk process eller infektion.

I programmet för "First Wellness Course", som erbjuds av MS Center. Norbekov är, bland de huvudsakliga metoderna för fysisk och psykologisk återhämtning, uppmärksamhet åt urologisk automatsystem, dess huvudriktningar och implementeringsmetoder. Genom att anmäla dig till kurser för hälsoförbättring kommer du att behärska denna användbara färdighet som gör det möjligt att självständigt återställa manlig hälsa och styrka utan operation eller dyra mediciner.

Vad är urologisk massage för?

Under lång tid var huvudkroppen ansvarig för människors hälsa prostata. Det är faktiskt mycket viktigt, utför flera funktioner på en gång i kroppen: den är ansvarig för sammansättningen och isoleringen av den seminalvätska, är en ytterligare sfinkter för urinkanalen, deltar i en erektion under samlag. Det finns många faktorer som kan leda till organs dysfunktion och inflammatoriska processer. I det här fallet ordineras urologisk massage, vad det är och hur det är gjort, det är nödvändigt att fråga läkaren.

Infektioner av reproduktionsorganen, åldersförändringar, långvarig abstinens eller tvärtom, överdriven sexuell aktivitet - allt detta leder till störningar i prostata, koperera och andra könkörtlar i det starkare könet. Den urologiska massagen normaliserar utflödet av blod och lymf från kroppen, hjälper till att lindra inflammation, förbättrar kvaliteten på människans intima liv, ökar libido.

Typer av urologisk massage

Denna procedur kan utföras både för terapeutiska och förebyggande ändamål och för diagnostisering av sjukdomar: extraktion av sekret från prostata. Dessutom är det en effektiv massage för styrka.

Praktiskt taget alla män anser att sådan manipulation är förödmjukande och oacceptabel, eftersom metoden att genomföra den inte är mycket bekväm. Tyvärr har läkare inte hittat ett bättre sätt att hantera sådana pikta problem.

Det finns flera typer av procedurer:

 • urinrörets massage;
 • Massager av Cooper körtlarna;
 • massage av sällsynta vesiklar;
 • massage i prostatakörteln;
 • medlem och bilagor.

Urinrörets massage används för patologiska processer i urinkanalen. Det är oftast följderna av de överförda infektionerna av Littrean körtlar och Morgan lacunae. Under behandlingen med en speciell enhet masseras urinröret på sparkeln (metallrör).

Massage av Cooper körtlar är ordinerad för inflammation av dessa strukturer, vilket kan leda till problem med styrka. I de flesta fall framstår sjukdomen som en komplikation av infektiös uretrit. Efter proceduren måste patienten urinera, för att frigöra kanalen från hemligheten.

Massor av sällsynta vesiklar används i blåsor, som nästan alltid medföljer uretrit och prostatit. Symtom på denna sjukdom är oftast ett brott mot utlösning vid samlag och en minskning av libido.

Massage i prostatakörteln indikeras för kronisk prostatit, trängsel i organ, minskad sexuell lust efter en kvinna, brist på erektion.

Huvudsyftet med en sådan massage är att förbättra blodcirkulationen, lymfdränering, dra tillbaka en försenad hemlighet. Under manipulation pressas det inflammatoriska exsudatet ut ur körteln i urinröret och släpps utåt.

Massan i skrotan förklaras oftast efter trauma. Med sjukdomen i testiklarna och seminiferösa tubuler används proceduren för att minska smärta, svullnad, förbättra dricks- och kontraktilfunktioner, öka blodkärlens och vävnadens ton.

För att öka manlig libido och varaktigheten av erektion utförs en vakuummassage av penis. Applicera för detta ändamål en speciell enhet som verkar på principen för pumpen, stimulerar blodflödet till kroppen.

Teknik för att utföra en urologisk massage

Hur man gör massage korrekt, känner en urolog, och bara han borde genomföra denna procedur. Manipulation genom ändtarmen utförs, eftersom den inre delen av könsorganen är i nära kontakt med den.

Före proceduren är det lämpligt att göra en rengörande enema minst en halvtimme före förfarandet.

Var noga med att undvika infektion, före massage ska läkaren ha sterila handskar, smörjas med petroleumgel eller annat neutralt smörjmedel. Optimal för proceduren knä-armbågsställning eller liggande på höger sida med knä böjda vid knäna.

Efter att ha utfört psykologisk träning och har fått människans samtycke till manipulation, fortsätter doktorn att utföra det. För att göra detta, sätt in pekfingret i ändtarmen, palms inre sida ska riktas mot pungen. Att känna sig mindre smärtsam uppmuntras patienten att slappna av.

På ett avstånd av ca 5 cm från slemhinnan i ändtarmen kan du föra prostata. Läkaren uppskattar palpatoriskt storleken på körteln och dess struktur. Förfarandet för stimulering av prostatakörteln består av stroking, knådning. Detta görs från periferin till mitten för att släppa organet från en stillastående utsöndring eller inflammatorisk vätska.

Om proceduren utförs på rätt sätt, ska mannen ha erektion med fördelningen av sperma. I slutet behöver du urinera eller tvätta urinröret och urinblåsan. Gör detta med en kateter och antiseptika.

Den korrekta massagen av prostata för att öka styrkan hos män varar ungefär en minut, du måste spendera den varje dag eller varannan dag - det här problemet bestäms av läkaren. För att uppnå ett positivt resultat krävs minst 10 förfaranden.

För att stimulera kanalen används urinrörsmassagen, kallad "bougie". Innan proceduren börjar är blåsan fylld med en antiseptisk lösning. Efter att ha fuktat instrumentet i sterilt glycerin, injicera det i urinröret. Vidare håller du penis för hand, börja rörelsen från huvud till rot och vice versa. Buzhirovanie varar i ca två minuter. När allt kommer omkring måste du urinera.

Indikationer och kontraindikationer för massage

Det är användbart att återigen lista vilka sjukdomar som är en indikation för att ordinera ett sådant intimt förfarande. Massage urologisk utnämning under sådana förhållanden:

 • katarrhal prostatit;
 • manifestationer av vesikulit;
 • uretrit;
 • symtom på cupperit;
 • spermatorrhea;
 • atoni av prostata;
 • inflammation i testiklarna och bilagorna.

Efter manipulationen känner mannen en betydande förbättring av sitt hälsotillstånd, smärta och obehag minskar, han upplever en energiöverskott. Den positiva effekten på de aktiva punkterna ökar libido, en sådan massage är bra för att förbättra styrkan.

Trots sådana positiva egenskaper, det finns kontraindikationer för stimulering av de manliga organ i reproduktionssystemet. Du kan inte göra den här proceduren vid processer såsom epididymit, prostatit, uretrit i det akuta skedet. Detta kan bara bidra till den försämrade tillstånd: vid inflammation ödematös vävnad och väl försedd med blod, efter massagen blodflödet kommer att öka ännu mer, respektive, kommer att öka svullnad och ömhet.

Vid akuta infektionssjukdomar hos manliga könsorgan (tuberkulos, gonorré) blir utnämningen och appliceringen av massage omöjlig.

Du kan inte manipulera prostata när du utvecklar neoplasmer i det: stenar, cyster, adenom. Massage kan leda till traumatisering av organet eller bidra till ökad tumörtillväxt.

Sår i rektum, såsom hemorrojder, proktit, trombos, är också kontraindikationer för denna procedur.

Det bör noteras att massage är bara en av komponenterna i behandlingen. För att uppnå ett bra resultat bör behandlingen utföras i samband med medicinering, uppvärmning och akupunktur under ledning av den ansvariga läkaren.

Metoden för urologisk massage

Problem i samband med maskulin hälsa kan förekomma i alla åldrar. Om de första obehagliga symptomen uppstår ska du omedelbart kontakta en specialist för att få expert hjälp. Sjukdomar i genitourinary systemet kräver komplex behandling, inklusive antibakteriella, antiinflammatoriska läkemedel, fysioterapiprocedurer. Till de typer av medicinska händelser är också urologisk massage.

Vad är det, och varför utses det?

Det här är en typ av terapeutisk massage, som utförs för att få en prostatsekretion (för analys) eller för brott i prostatakörteln. Tack vare honom förbättrar blodtillförseln i körteln och utflödet av hennes sekretion uppstår. Det är viktigt att välja en kvalificerad specialist som vet hur man gör urologisk massage och har stor erfarenhet av att utföra liknande förfaranden.

Annars finns det risk för att massagen blir smärtsam eller skadlig för hälsan. Under inga omständigheter kan du själv utföra manipuleringar (eller ta hand om anhöriga), om det inte finns någon erfarenhet i denna fråga, och tekniken för att utföra massagen har inte studerats.

De viktigaste indikationerna för den urologiska massagen är följande:

 • kronisk form av prostatit;
 • erektil dysfunktion mot bakgrund av inflammatoriska processer;
 • behovet av att få en utsöndring av prostata;
 • ineffektiv behandling med antibiotika;
 • kronisk form av uretrit
 • inflammationer i testiklarna och deras bilagor, sällsynta vesiklar, Cooper-kirtlar;
 • atoni av prostata;
 • blåsor;
 • spermatorrhea.

Korrekt utförd massage för män har en positiv effekt på att återställa hälsan och är en oumbärlig assistent i urologin. Det bidrar till att förbättra blodtillförseln, vilket resulterar i mer syre och näringsämnen som börjar återhämtningsprocessen i den patogena zonen. Bland de positiva faktorerna kan identifieras följande:

 • dilatation av blodkärl;
 • irritation av nervändar på lokal nivå;
 • återställande av processer av mikrocirkulation i prostatakörteln;
 • minskning av trängsel i bäckenområdet.

Dessutom tillåter denna typ av mekanisk åtgärd prostata vävnader att absorbera droger bättre, vilket förbättrar den positiva effekten av deras administrering och påskyndar återhämtningsprocessen. Ett viktigt inslag i prostata massage är det faktum att under mötet nyttiga mikroorganismer aktiveras, vilket i kombination med antibiotika för att bättre rena kroppen av ackumulerade infektioner.

Massage för män - träning och metoder för genomförande

Förutom att välja en sjukvårdspersonal som har erfarenhet av att utföra en urologisk massage, behöver patienten slutföra flera fler förberedande förfaranden. Några timmar före sessionen måste du rengöra tarmarna. För detta ändamål, använd enema.

Det kan göras från växtbaserad infusion (till exempel kamille) eller med vanligt kokt vatten. Vätskans temperatur bör vara ca 37ºC. Därefter måste du ta en hygienisk dusch och inte äta mat.

Manlig massage rekommenderas att utföras med full blåsan, som kommer att pressa prostata till ändtarmen. Detta tillstånd kommer att garantera bättre tillgång till kroppen.

Vid slutet av proceduren uppträder utsöndring av prostats utsöndring i urinröret, vilket kan innehålla patogena mikroorganismer. I det här fallet blir det bättre om allt detta tvättas omedelbart med urin från kroppen. Att fylla urinen, bara tillräckligt många minuter för fyrtio innan förfarandet för att dricka en liter rent stillvatten eller juice.

Det finns flera typer av urologisk massage:

 • stimulering av prostata;
 • stimulering av urinröret
 • stimulering av testiklar och bilagor;
 • stimulering av Cooper-körtlarna;
 • stimulering av partiella vesiklar.

Utnämningen av en läkare av ett förfarande beror direkt på sjukdomsplatsen och de önskade resultaten. Som regel rekommenderas patienten att ta knä-armbågens position för massagetiden. Denna position anses vara den mest bekväma och garanterar maximal avslappning av bäckensmusklerna.

Palpation utförs strikt i sterila medicinska handskar, vilket minimerar risken för infektion. Samtidigt ligger doktorn bakom patienten och försiktigt, utan ansträngning, sätter in ett finger i anuset, så att mannen klarar av det obehag som har uppstått.

Efter att ha upptäckt prostatakörteln måste läkaren först utvärdera formen och storleken, kroppens densitet, dess konsistens. Vid denna tidpunkt är patienten viktig att informera om smärtsamma förnimmelser har uppstått.

Huvuddelen av massagen för män är i käftens ljusslag från kanten mot det centrala separationsspåret (längs utflödeskanalerna). Den högra halvan av orgelet är mest känslig för manipulation, det är från detta att proceduren börjar, går sedan till vänster dela.

En viktig roll här spelas av densiteten av organets yta. Ju mjukare det är desto lättare och försiktigare trycket borde vara. Ett tydligt tecken på korrekt gjort massage är frånvaron av obehagliga eller smärtsamma känslor hos patienten.

Massage i urinröret innebär exponering för urinkanalen med hjälp av ett specialverktyg - en metallsparkie. I början ger proceduren ett litet obehag, men resultatet berättigar till obehagliga känslor. Så förbättrar processen för blodcirkulationen i körteln, dess hemlighet avslöjas, och erektilfunktionen återställs.

En hel kurs med massage tar vanligen tio sessioner, som äger rum varannan dag. Varaktigheten av ett förfarande är 1-3 minuter.

Detta förfarande är kontraindicerat om en man har tuberkulos eller onkologisk sjukdom i det genitourinära systemet, stenar, cystor, akuta inflammationer, testikelskador, trombos, hemorrojder, hög kroppstemperatur.

Självklart kommer den urologiska massagen själv inte att lätta en man från sjukdom, men kommer att öka den positiva effekten av fysioterapi och drogbehandling. Det viktigaste - under behandlingen att följa rekommendationerna från den behandlande läkaren och leda en hälsosam livsstil.

Vad är urologisk massage och varför behövs det?

Massage-salongen för män "7x7" inbjuder sina kunder till användbara urologiska sessioner som utförs av spektakulära skönheter. Våra skickliga hantverkare kommer att göra ett obehagligt förfarande till en sanning med äkta nöje. Sexiga flickaktiga kroppar som är glädjande för ögat, och mjuka fingrar hos befälhavaren hjälper klienten att uppnå paradisetillfredsställelse.

Urologisk massage i prostatakörteln kan ta med nytta och skada kropp, beroende på hur man utför det. Våra massörer kan du överlåta din hälsa, för varje flicka i salongen "7x7" äger den professionella tekniken för massage.

Regelbunden urologisk massage som utförs av en effektiv massör är:

 • återställande av arbetsfunktioner i prostata;
 • avlägsnande av sönderdelande utsöndring och stagnation;
 • stabilisering av urinering
 • normalisering av sexuellt liv
 • ökad styrka och långvarigt samlag
 • bli av med komplex och öka libido;
 • god hälsa och humör.

Vad är urologisk massage

Några är medvetna om reglerna och funktionerna i ett sådant program i detalj. En kvalitativ session kombinerar massor av prostata, cupern körtlar och seminal vesiklar. Om det behövs (vid specifika sjukdomar eller problem med urinering) verkar mästaren dessutom på urinväggen.

Eftersom prostatan är en av de viktigaste organen i den manliga kroppen - det utsöndrar sädesvätska och fungerar som en ventil i urinblåsan - hennes hälsa är direkt relaterad till arbetet i kroppen som helhet. Åldersrelaterade hormonella misslyckanden, sexuella infektioner, stillastående fenomen - allt detta påverkar prostatafunktionen, kan orsaka blodcirkulationstörningar, stasis och organdysfunktion. Det enklaste sättet att undvika obehagliga följder är vanlig urologisk massage i prostata.

Indikationer för sitt beteende är:

 • dysfunktion hos manliga könsorgan
 • erektil dysfunktion
 • inflammatoriska processer i kroppen;
 • förebyggande effekten.

Det finns kontraindikationer

Eftersom sessionen genomförs genom direkt exponering för kroppen, bör huvudkontraindikationerna till proceduren beaktas för att inte orsaka ytterligare skada. Det är omöjligt att massera prostatan vid akuta sjukdomar i det reproduktiva systemet och bäckenorganen (hemorrojder, prostatit, etc), I närvaro av stenar i prostatakörteln, i fallet med allvarliga cancerformer. Försiktighet bör ges till stimulering med ökad känslighet hos kunden, eftersom ytterligare exponering kan orsaka allvarlig smärta.

Hur man ordentligt masserar en urologisk man

För att kunna uppfylla ett sådant program till mannen, är det nödvändigt att ha tekniken för dess genomförande och vet strukturen av den manliga kroppen, eftersom överdrivet tryck på den mjuka vävnaden eller en besvärlig rörelse av ett finger kan orsaka sprickor och stukningar. Om du beställer en sådan tjänst i programmet "Mister" eller "Vulcan of Passion", behöver du inte oroa dig. Våra barn är professionella inom sitt område, de kommer att kunna hitta ett tillvägagångssätt även till de mest begränsade och blygda klienterna, och kommer att genomföra proceduren försiktigt och noggrant.

Massage i prostatakörteln kan utföras ytligt och fullständigt. Den ytliga sessionen genomförs genom huden av perineum - mästaren pressar och gnuggar området mellan skrotet och analöppningen. Massörarnas rörelser kommer att vara snygga men säkert, medan du kan röra och smyga på tjejen, vilket hjälper till att excitera och hjälpa dig att få ut det mesta av förfarandet.

Urologisk massage med slutet kräver intern penetration, en sådan session utförs i det bakre läget genom ändtarmen. Beroende på männs preferenser kan programmet utföras med en massörs händer eller med speciella sexleksaker. Även, som praktiken visar, är den bästa urologiska prostata massager ett finger av en vacker massör. Befälhavaren känner känslan av kroppen, och kan förhindra obehag från starkt tryck eller plötsliga rörelser. Proceduren utförs med mjuka rörelser (upp-ner och i en cirkel) - vätta smörjmedelshuvud finger glider över ytan av prostata massera kroppen på alla sidor och sträckning av eventuell stagnation av sekret. Slutet av sessionen kommer säkert att vara en orgasm, och närvaron av en spektakulär ung tjej bredvid bara stärka spänningen och slutglädjen.

Allmän ide om urologisk massage och korrekt implementering

Ett av de effektiva sätten att behandla och förebygga sjukdomar i genitourinary sfären hos män är urologisk massage. Trots att användningen avsevärt minskar behandlingens varaktighet och hjälper till att återställa erektilfunktionen, har den inte blivit utbredd bland den starka hälften av mänskligheten. Många tror att urologisk massage är ett extremt obehagligt och smärtsamt förfarande, men med rätt beteende är sådana manifestationer uteslutna. Denna manipulation bör endast utföras av en specialist, så inte självmedicinera.

Grundläggande vyer

Beroende på exponeringsområdet utmärks följande typer av urologisk massage:

 • stimulering av prostata;
 • stimulering av urinröret
 • stimulering av partiella vesiklar och bulbouretralkörtlar.

Förutom den härdande och förebyggande effekten kan denna manipulering göras med ett diagnostiskt syfte. En läkare som korrekt utför urologisk massage bedömer prostatens tillstånd, dess storlek, form, konsistens, eventuella cysterförhållanden, liksom tillståndet för det genitourära systemet som helhet.

Tänk på indikationerna och kontraindikationerna.

Till de villkor under vilka du kan göra urologisk massage, inkluderar:

 1. Kronisk prostatit.
 2. Kronisk uretrit.
 3. Inflammation av testiklarna, deras bilagor, sällsynta vesiklar, bulbouretralkörtlar.
 4. Erektil dysfunktion, som inträffade efter de inflammatoriska sjukdomarna i genito-urinvägarna.
 5. Spermatorrhoea.
 6. Atoni av prostata.

Vid akuta inflammatoriska processer bör denna procedur ordineras ordentligt först efter antibiotikabehandlingens början och lindring av de markerade tecknen på inflammation. Om denna manipulation görs vid exacerbationstidpunkten, men sjukdomsförloppet kan förvärras, och behandlingen kommer att öka.

Kontraindikationer inkluderar:

 • Brottad urinering.
 • Prostata neoplasmer.
 • Kroniska infektionssjukdomar i bäckenorganen i exacerbationsstadiet.
 • Hemorrojder.
 • Urolitias eller närvaron av cystiska formationer.
 • Tuberkulos av prostata.
 • Paraproctitis.
 • Akut inflammation.
 • Pararektala fistler.
 • Skador på testiklar.
 • Trombos.

Metod för genomförande

En halvtimme innan den urologiska massage utförs, rengörs tarmar med enema.

För att korrekt genomföra denna procedur läggs patienten på höger sida med knän böjda i knäleden, vilket bör pressas till magen så mycket som möjligt. I den här positionen slappar bäckensbottenmusklerna och massageprocessen underlättas.

Denna procedur görs genom endotarmen, eftersom bara på detta sätt kan du få palpation tillgång till prostata och vesiklar. Läkaren måste bära sterila handskar för att förhindra infektion och applicera ett neutralt smörjmedel eller liknande medel med anestesiåtgärder till anusområdet hos patienten.

Denna procedur görs i ungefär en minut. Behandlingsförloppet är 15 dagar. Ursprungligen görs urologisk massage en gång om dagen, sedan 1-2 gånger i veckan.

Urologisk massage i prostata görs på ett annorlunda sätt. Tekniken är enligt följande: med pekfingret genom ändtarmen utförs lätt tryck på körtelvävnaden, bedövas förberedelse. Ett så måttligt sätt att massera utförs på grund av det faktum att under inflammationstiden finns en betydande ömhet i prostata, vilket efter att massagen försämras. Den analgetiska effekten härrör från förbättringen av utflödet av prostats utsöndring, ökningen av blodcirkulationen och normalisering av muskeltonen.

Således fungerar korrekt urologisk massage som ett effektivt medel för att förebygga och behandla sjukdomar i det genitourära systemet hos män, normalisering av erektilfunktionen och genomförande av diagnostiska test. Tekniken för att göra denna procedur är ganska enkel, men du borde inte göra det själv, men det är bättre att vända sig till en specialist i tid. En kvalificerad läkare kommer att utföra denna massage kvalitativt och smärtfritt.

Urologisk massage vad är det?

Mycket ofta män frågar vad är urologisk massage? För många lyder denna fras som en skrämmande medicinsk procedur, som handlar om könsorganen. Prostata är en av de viktigaste organen i den manliga kroppen, som är ansvarig för sammansättningen av den seminal vätskan.

Urologisk massage görs genom en rektum hos en man. Genom det här organets tunna vägg når massagern prostata och knådar den. Utanför kan dessa organ inte röras eller ses eftersom de är djupt inuti. Först slår massören ut och knådar sedan organen (seminalblåsorna, Cooper's körtel och prostata).

Typer av urologisk massage

Det finns flera typer av urologisk massage. Varje art ansvarar för dess organ.

Stimulering av prostata. Massagern sätter försiktigt ett finger in i männens anus och går in i ändtarmen. Här gropar hon för prostata och börjar stimulera henne, sträckande rörelser. När en man känner sig nöjd är han väldigt exalterad och sprutar ut den främsta vätskan. Stimulering av prostatan hjälper till att frigöra en stagnerande vätska i vilken en infektion kan bildas från kroppen. Massage förbättrar också blodcirkulationen i könsorganet.

Stimulering av urinröret. Många män undviker denna procedur, eftersom de anser att det är otäckt och blygt, men med hjälp av en massage kommer du att göra profylax av prostatit, vilket kan ge flera gånger mer problem. Efter stimulering av urinröret, kommer erektionen av penis märkbart att förbättras. Tack vare urologisk massage kommer urinröret att berika med syre och bli av med döda celler. Efter flera sessioner förbättras urinrörets funktion.

Stimulering av seminala vesiklar. Urologisk massage av sädesblåsor görs också genom ändtarmen. Massagern sätter in ett finger i den analöppna öppningen och försiktigt sönder de partiella vesiklarna. Efter en sådan massage upplever en man mer nöje under samlag och splittar sig aktivt på grund av sin slutsats.

Urologisk massage. Fördelar och kontraindikationer

Hittills har urologisk massage kunnat bota män av många sjukdomar i det genitourära systemet. Efter en sådan massage kommer manens sexuella aktivitet att öka märkbart och hans andra hälft känner helt enkelt inte igen sin man i sängen. Dessutom är urologisk massage för en man viktig i det att han efter det aktivt kan utsöndra den seminala vätskan. Som regel, i 70% av fallen, om en man inte kan slutföra samlaget med slutet, hjälper massagen av prostata honom.

Du kan inte utföra urologisk massage under en aktiv manifestation av urogenitalt infektion i en mans kropp. Om han har prostatacancer, så kan du glömma massagen. Massagern ger dig inte ett förfarande för akut prostatit, hög kroppstemperatur och smärtsam urinering.

Urologisk massage

Prostata massage som syftar till behandling av sjukdomar i urinblåsan och prostatan, följt av smärta i övre låret, korsbenet, inguinal veck, ovanför knät och den främre ben kylning.

Vad är en urologisk massage för?

Med sjukdomar i prostata och urinblåsan främjar urologisk massage omstruktureringen av nervsystemet och dess eliminering av patologier i det urogenitala systemet hos män.

Blåsans område ligger i coccyxen. Med sin sjukdom (cystit) upplever patienterna smärta, ärrbildning och repor i underlivet framför korsbenet och coccyxen. Därför masse ryggradens triangel och övre sätesmusklerna, den nedre tredjedelen av korsbenet, Gunter kanalen (den nedre delen av Sartorius - plats luxation kanal gunterova) höftbenskammen zonen.

Genom många excretionskanaler i prostatakörteln som öppnar sig på urinhinnan slemhinnan införs patogena mikroorganismer i prostata genom urinröret. Prostata kontaktar den inflammerade bakre delen av urinröret, så bakterierna enkelt tränger in i körteln, bosätta sig där, vilket leder till en parenkymal akut prostatit. Gör därför en urologisk massage i prostata, testiklar, penis. Massage med kuperit, atony prostata, katarrala former av prostatit, spermatapi, vesikulit, inflammation i testikeln med bilagor på grund av trauma.

Prostata massage syftar till att stimulera prostatan och urinröret, sädesblåsor och Cowper körtlar vid behandling av prostatit, kronisk uretrit, en inflammation i testiklarna, vezikulita, trots sin låga popularitet. Hittills anses en urologisk massage av en man som en smärtsam och förödmjukande procedur. Samtidigt kan bra specialister bota många urologiska problem och återvända en man till det normala intima livet.

Massageens teknik

Urologisk massage utförs en halvtimme efter rengöringsproceduren i en pose på höger sida (liggande). Benen böjs vid knäna och pressas till magen för maximal åtkomst till de inre organen och avkoppling av bäckensbottenmusklerna.

Om urinröret är inflammerat utförs urinmassage i rektum efter den akuta perioden. Uretrit, eller vesiklar på en bakgrund gonecystitis, komplikationer av gonorré behandlas effektivt med användning av den samtidiga funktionen olja (0,5-2 min) vid grenen och ändtarmen (i framväggen). När körtlarna upphör att undersökas och leukocyterna försvinner ur urinen, avslutas den urologiska massagen. Effekten är att aktivera blodcirkulationen och avlägsna från de drabbade och fyllda lobulerna en patologisk hemlighet som lingrar i dem och sönderdelas.

Kronisk uretrit behandlas med en massage av en rak metallstång - bougie. Det injiceras i urinröret (endast i främre delen) och fixeras med vänster hand. Använd fingrarna på höger hand, stroke och tryck lätt på penis, från roten och sluta vid urinrörets ytteröppning. Förfarandet varar i en minut, utförs varannan dag.

Urologisk massage i Maslow

För att undvika exacerbation av prostatit, vilket leder till epididymit, används urologisk massage på Maslow med hjälp av följande teknik:

Patientens rektum masseras med ytlig och plan sträckning.
Läkaren doserar manipuleringarna, fixar patientens känslor och konsistensen i körteln: den täta körteln masseras mer kraftigt, den mjuka är svagare. Massageens rörelser riktas mot excretionskanalerna i körteln. Efterföljande massageprocedurer innefattar försiktigt tryck på prostatakörteln med ökande tryck.

Även dosering och inte grov massage rörelser initialt leda till att patienten plötsligt behov av att urinera med stickningar och smärta i urinröret och tillbaka till förbipasserande som anges i ländryggen. Också med en spasm i sphincten och en fördröjning i urinen efter massagen ett tag.

Efter spolning av kanalen med urin (ta till analys) sätts en svag lösning av mangan (1: 5000) till den för sköljning, inklusive blåsan. Så förhindra utvecklingen av infektion i urinröret och urinblåsan från utsöndrad utsöndring från prostatakörteln. Hemligheten undersöks också för närvaron av leukocyter, bakterier med lecitinkroppar. Från analysens indikationer beror pausetiden och antalet efterföljande förfaranden.

Urologisk massage främjar aktiveringen av blodtillförsel, vilket optimerar effekten av läkemedel.

När vesikeln är probed bubblor, full av en hemlighet. Massera genom ändtarmen, flytta till prostata, göra kort pauser och upprepa 2 gånger manipuleringen.

Graft- och testikelmassage med inflammation. I det här fallet, sluta smärta och svullnad, aktivera lymfdräneringen, höja tonen i kärlens spermier, förkorta de sträckta musklerna för svullnad i testikeln.

När du fixar en sjukt testikel med en hand, den andra - massera spermatorkabeln. Sedan sträcker och gnuggar testikelns övre pol på ingreinsringen utifrån. Patienttillägget smutsas lätt och ströms, pressas, inklusive testikeln, efter 2-3 sessioner.

Kontraindikationer för användning av urologisk massage

Driver urologisk massage förvärras när infektiösa processer, prostatacancer, akut prostatit, adenom, prostata tuberkulos, stenar och närvaron av cystor, urineringsstörningar, hög temperatur, epididymit, proktit, trombos och hemorrojder.

Urologisk massage vad är det


Kaffe är bra och dåligt för hälsan?
Det är allmänt trott att kaffe skadar kroppen.


Kinesisk gymnastik Qigong för nybörjare
Vad är den kinesiska gymnastiken zynun? Gymnast.

Särskildhet att utföra vissa förfaranden urologisk massage orsakar ibland missförstånd mellan doktorn och klienten. Faktum är att urologisk massage ofta kan förväxlas med erotisk. Det finns emellertid en stor skillnad mellan dem. Den första har ett tydligt terapeutiskt eller profylaktiskt mål, medan den andra syftar till att öka känsligheten hos manliga könsorgan. Prostata massage är vanligtvis strikt anvisas en läkare, som en integrerad del av komplex behandling av sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet, såsom kronisk uretrit, vazikulit, testikelinflammation och bihang, spermatorrhea, och vissa former av prostatit och prostata. Erotisk samma massage kan ske på vilja till båda parter, oavsett ålder och doktors vittnesbörd.

Nuancer under urologisk massage

Innan du börjar en session urologisk massage, Experten i detalj berättar patienten tekniken för dess genomförande. Sådan noggrannhet är nödvändig för att efter det att proceduren för urologisk massage har börjat förekomma det inte någon missförstånd på den masserade delen. Först efter att patienten har tagit del av alla subtiliteter av de pågående åtgärderna, passerar specialisten direkt i en urologisk massage.

Typer av urologisk massage

Beroende på vilket organ av det manliga genitourära systemet kommer att påverkas, urologisk massage att dela upp i kategorier. Totalt utmärks fyra typer av urologisk massage: urinrörets massage, prostata, kupertkörtlar och massor av vesiklar. Tänk på funktionerna i varje typ av urologisk massage.


Urinrörets massage (urinrörsmassage) är ett förfarande som föreskrivs för inflammatoriska sjukdomar i detta organ. Massagesessionen har olika effekter på könsorganen, som utförs genom endotarmen.
Med inflammation i Cooper-körtlarna utförs urologisk massage också rektalt. Inom 1-2 minuter gör specialisten effekter av varierande grad av intensitet.
Varje typ av urologisk massage är direkt relaterad till kroppen som behöver behandling, eftersom alla tekniker utförs direkt på det eller rektalt. Det är i alla fall inte rekommenderat att utföra urologisk massage på egen hand. Alla procedurer för urologisk massage ska endast utföras enligt läkarens recept och i närvaro av en specialist.

Teknik för prostata-massage

Som ett medel för att förebygga många sjukdomar, inklusive prostatit, används massage (hygienisk) massage i stor utsträckning.
Den klassiska metoden för allmän massage används. Lännen och benen behandlas med djupt knådning och starka gnisttekniker. Händer och mage behandlas mycket enkelt. Sedan utförs massage av kragezonen och huvudet från det masserade sittets position.

Urologisk massage av testiklar och dess bilagor

Syftet med massage - för att lindra smärta, minska svullnad, förbättra lymfflödet vid stagnationsfenomen i äggstockarna, för att höja tonen i de fartyg som ingår i sädesledare, för att förbättra den kontraktila funktionen hos muskler som sträcks ödem testiklar.

Urologisk massage av sädesblåsor

Det faktum att de partiella vesiklarna ligger högt över prostata, kan de palperas endast om patologi eller överflödar dem med en hemlighet (frö). Inflammation av seminala vesiklar observeras ofta med urinrit. Infektion tränger in i de partiella vesiklarna från urinrörets baksida, och ofta också lymfatiskt. Vesikulit kan också uppstå med inflammation i prostatakörteln.

Massage i prostatakörteln - urologisk massage

Etiologisk punkt, vilket orsakar en kronisk inflammation i prostatan, är primärt olika infektionssjukdomar, särskilt gonorréinfektion, men kronisk prostatit kan inträffa utan infektion på grundval av sexuella övergrepp eller omvänt, sexuell avhållsamhet. Syftet med urologisk massage - för att förbättra blodcirkulationen i körteln och avlägsna från de drabbade lobulerna en fördröjd och sönderfallande patologisk hemlighet som irriterar prostata parenkymen.

Urologisk massage av Cooper-körtlarna

Gonorré uretrit hos män ofta kompliceras av inflammation i Cowper körtlar, eftersom infektionen lätt kan tränga till Cowper körtlar genom sina kanaler öppna till bulbär urinröret. Massage i Cooper-körtlarna börjar efter dämpning av en akut inflammatorisk process.

Urologisk massage - urinrörsmassage

Prostata massage av urinröret används i kronisk inflammation i urinröret, oftast efter gonorré littreevskih körtlar ligger i hela urinröret, samt luckor morganevyh, som ligger huvudsakligen på den övre väggen av mullrande del av urinröret, bland andra behandlingar, och massage- appliceras urinröret.

Vilka är fördelarna med en urologisk massage? Indikationer, fördelar och kontraindikationer

Allmänna begrepp

Urologisk massage används för diagnostiska och terapeutiska ändamål med kronisk prostatit. Denna metod började användas 1936. Men 1968 vägrade många industriländer att använda den, med tanke på att de var ineffektiva och till och med skadliga. Cirka från mitten av det tjugonde århundradet vände sig specialisterna igen till den glömda behandlingsmetoden, eftersom antibakteriella läkemedel inte gav den korrekta effekten. Idag bekräftar många forskare den positiva effekten av en sådan massage och säger att metoden hjälper till att återställa prostata körningens funktionella aktivitet och läker (i en komplex) kronisk prostatit. Detta är en ganska komplicerad medicinsk diagnostisk procedur, som endast föreskrivs av prokologen eller urologen i närvaro av speciella indikationer (efter en fullständig undersökning), men utförs av professionella läkare.

Fördelarna och frekvensen av förfarandena

Efter en hel kurs ökar en man styrka, sexuell handling blir längre och ljusare. Dessutom frigörs järn från skadliga bakterier och sönderdelningssekretioner. Antalet sessioner bestäms av den behandlande läkaren, med beaktande av patientens individuella egenskaper och sjukdomsförloppet. Metoden innebär i genomsnitt 10-15 procedurer. Vanligtvis efter den godkända kursen på två veckor krävs en upprepning. För att konsolidera resultatet används hydroterapi, härdande enemas och lerbad. I särskilt försummade fall föreskrivs mediciner: antibakteriella, restorativa, antiinflammatoriska läkemedel, liksom immunmodulatorer och vitaminer.

vittnesbörd

Urologisk massage för årets existens har visat sig från den positiva sidan och har fått patientens speciella förtroende. Med kompetent och korrekt tillämpning kan en man inte bara helt återställa sexuell aktivitet utan också bli av med obehagliga patologier. Denna metod används för olika former av prostatit (asymptomatisk, bakteriell prostatit och kronisk bäckensmärta). Det visas för behandling av cupperit, vesikulit, spermatapi, kronisk uretrit, inflammation i testiklarna och bilagor. Det ordineras för personer som lider av erektil dysfunktion. Trots att förfarandet är användbart har det ett antal kontraindikationer som läkaren måste ta hänsyn till.

Sjukdomar där det är förbjudet att genomföra en urologisk massage i prostata

Innan proceduren utförs måste läkaren noggrant undersöka patienten och efter diagnosen att tillämpa denna eller den här typen av terapi. Det är strängt förbjudet att utföra massage med akut bakteriell prostatit, eftersom detta kan leda till utveckling av sepsis och smittspridning. Kontraindikationer inkluderar prostatacancer (detektion av maligna former), cyster och obstruktion av prostata.

Typer av terapeutisk massage

I medicinsk praxis, det finns fyra typer av urologisk massage: prostata, urinrör, sädesblåsorna och Cowper körtlar. Alla arter har sina egna egenskaper. Låt oss överväga varje art i detalj.

Urinrörets massage

Indikationer för dess användning är en överförd gonoréinfektion och kronisk inflammation i urinröret. Massage utförs med hjälp av en speciell metall expanderare (bougie). Det injiceras i urinröret, som tidigare tvättats med en bakteriedödande lösning. Antiseptisk vätska fylls också med urinblåsan och först efter allt börjar manipulering den urologiska massagen. Patienten ligger på ryggen, och doktorn lägger försiktigt en rak expander och fixerar den med en hand. Den andra handen ger släta slag från roten av penis till öppningen av urinröret, som slutar på penisens huvud. Sessionen varar i en minut, upprepas om några dagar.

Massage i Cooper-körtlarna

Ofta, med gonorré urethrit, tränger infektionen in i Cooper körtlarna, vilket orsakar en inflammatorisk process. För att avlägsna akut inflammation, föreskriver läkaren antibakteriell terapi, varefter en massage utförs. Blåsan fylls med 20% lösning av borsyra eller kaliumpermanganat (i förhållandet 1: 500). Mannen ligger på ryggen, benen i knäna ska spädas och pressas till bukhålan. Läkaren lägger på handskar och smörjer pekfingret med petroleumgel och injicerar sedan det i anusen medan tummen är på perineum. Sålunda klämmer experten i rektum med pekfingret och trycker på den stora grenen på grenen. Förfarandet är ganska smärtsamt, varar inte längre än två minuter. Efter slutet av sessionen erbjuds patienten att tömma. Detta är nödvändigt för att avlägsna innehållet i körteln. En massage utförs tills patientens tillstånd återgår till normalt.

Behandling av partiella vesiklar

Det utförs genom ändtarmen. Med massagerörelser flyttar doktorn ett finger mot körteln. Under proceduren är det ett litet tryck på de partiella vesiklarna, som gradvis ökar. Den hålls i en halv minut varannan timme.

Prostatisk massage

Urologisk massage är indikerad för olika infektiösa patologier, såväl som på grundval av sexuell abstinens eller omvänt sexuella övergrepp. Det huvudsakliga syftet med förfarandet - för att förbättra blodflödet i prostatakörteln, samt ta bort en avklingande utsöndring som irriterar prostatan parenkymet. Det ordineras först efter det att sjukdomen har gått ut under tiden. Det är gjort på en fullblåsan. Patienten ligger på sin högra sida, benen är pressade till magen. Ibland hålls sessioner stående och sittande (knä-armbåge). Förfarandet utförs rektalt. Under sin tid lägger doktorn särskild uppmärksamhet åt de kompakterade platserna. I slutskedet producerar experten en sekretion.

funktioner

Före proceduren rensas patienterna av enema. För att ge bättre åtkomst till ändtarmen, det mest föredragna läget för patienten - ligger på höger sida med hårt pressade knä i bukhålan. Denna position hjälper till att helt slappna av i bäckenmusklerna. Den terapeutiska behandlingen är ganska smärtsam och ger obehagliga känslor, så läkare använder ofta anestetika. Efter massagen förbättrar människan blodtillförseln, muskeltonen och normaliserar kanalernas patency. En sådan massage i sig lindrar inte av kronisk prostatit, därför används den som ett adjuvans tillsammans med mediciner.

Självhanteringsterapi

Urologisk massage hemma bör ske med särskild vård, efter att ha studerat tekniken tidigare. Det är bäst att konsultera en prokolog som föreskriver denna procedur för dig. För att maximalt slappna av musklerna måste du ta rätt hållning, som beskrivits ovan. Du behöver sterila handskar och petroleumjelly. Fingeret injiceras 5 cm i anuset, då är det nödvändigt att känna prostata och börja försiktigt trycka på den. Huvudrörelserna är lätta att sträcka och försiktigt pressa. Sessionen varar inte mer än en minut och slutar med fördelningen av en liten mängd hemlighet. Det är dock bättre att ge upp sig av en erfaren och kunnig läkare. Kom ihåg, ju tidigare behandlingen administreras, ju tidigare kommer du att återhämta sig.