Huvud
Massage

Uretrit hos män - symptom och behandling hemma

Uretrit hos män är en urologisk sjukdom där urinröret påverkas. Inflammatorisk process kan börja under påverkan av många faktorer. Uretrit är uppdelad i två stora grupper: icke infektiös och infektiös.

Infektiös uretrit kan bero på olika specifika patogener (gardnerelly, Gonococcus) och icke-specifik (Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus).

De mest mottagliga för denna sjukdom är de människor som har ett promiskuöst sexliv, lider av urolithiasis, diabetes, genomgick instrumental forskning av blåsan och urinröret.

skäl

Uretrit kan delas in i följande typer:

 1. Primär - den karakteristiska karaktären hos den typ som den inflammatoriska processen påverkar direkt urinröret, vilket ofta uppstår under samlag.
 2. Sekundär - typ specificitet i kontakt infektion i urinröret självt inflammatoriska fokus, som har, som regel, i angränsande organ (exempelvis prostata, urinblåsa, sädesblåsor, såväl som i andra bäckenorgan).

Beroende på orsaksmikrobiella medel skiljer man mellan specifik och icke-specifik uretrit.

Orsaker till icke-specifika skador:

 • Staphylokockbakterier,
 • streptokockmikroorganismer,
 • E. coli och andra bakteriepatogener.

Särskild urinritning orsakas oftast av patogener som orsakar sexuellt överförbara sjukdomar.

Typer av ospecifik urinrör:

 • Gonorré (orsakssamband för gonokocker, Neisseria gonorrhoeae).
 • Mykoplasma (orsakad av mykoplasmer).
 • Ureaplasmisk (orsakad av ureaplasmer, Ureaplasma urealyticum).
 • Gardnerella (orsakad av gardnerella, Gardnerella vaginalis).
 • Trichomonas (orsakad av Trichomonas, Trichomonas vaginalis);
 • Mykotisk (orsakad av svampar).
 • Klamydia (orsakad av klamydia, Chlamydia trachomatis).
 • Viral (orsakad av virus, oculogenital klamydozoonos, herpes).
 • Bakteriella (orsakad av stafylokocker, streptokocker, Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, enterokocker, Pseudomonas aeruginosa, korynebakterier).
 • Blandad uretrit orsakas av flera olika infektioner.

Typer av icke-infektiös uretrit:

 • Traumatisk - sker efter cystoskopi, ureteroscopy, kateterisering, bougienage, införandet av främmande föremål i urinröret efter tårar och tårar av urinröret;
 • Allergisk - uppstår som en allergisk reaktion vid intolerans av några ämnen;
  Kongestiv - uppstår med venös trängsel i organen i det lilla bäckenet.

Provoke uppkomsten av sjukdomshypertermin i kroppen, medicinsk manipulation - kateterisering av blåsan eller avlägsnande av staket, trauma på penis, foki för kronisk infektion i kroppen. Symtom på specifika urinrör hos män utvecklar sig som regel efter samlag.

Symtom på uretrit hos män

Beroende på vilken typ av patogen som provocerade denna sjukdom och dess stadier kan symtommönstret variera från våldsamma manifestationer till asymptomatiskt flöde.

Symtom på infektiös uretrit uppträder vanligen 5 till 14 dagar efter infektion, och tecken på icke-infektiös uretrit kan förekomma mycket tidigare (se bild). Hos män är huvudsymptomen smärta, brinner längs urinröret under urinering, och även efter det.

Samma person kan störa slemhinnor eller purulent urladdning från mynningen av urinröret, urinröret och rodnad bindnings käftar, särskilt på morgonen, kanske utseendet på seminal vätska, eller blod i urinen.

Om du inte saknar symptom på uretrit och vänder dig till en specialist i tid, behandlas den akuta formen i 7-10 dagar utan några komplikationer. Om akut urinväg inte behandlas, minskar symtomatologin, och sjukdomen kommer att gå över i kronisk form om 1-2 veckor.

Symptom, beroende på typ

Tabellen visar de mest karakteristiska symptomen på uretrit för olika typer av urinrit.

Kronisk uretrit

Denna sjukdom kan inträffa under långa månader och till och med år, men i slutändan gäller patienten fortfarande för medicinsk hjälp. Kronisk uretrit hos män är farlig eftersom det kan leda till komplikationer som kronisk prostatit eller striktur i urinröret.

Uretrit i kroniskt stadium är mycket svårare att behandla än vid akut inflammation, eftersom det kräver införande av droger direkt i urinröret.

diagnostik

Vid de första tecknen på uritrit är det viktigt att konsultera en urolog. I vissa fall, när sjukdomen främjades av sexuell infektion, föreskrivs ett samråd med dermatovenerologen.

För att bestämma diagnosen, särskilt om sjukdomen passerar asymptomatiskt, är det ibland inte en medicinsk undersökning som räcker till. Studiens huvudsakliga metoder är urinanalys, som anses vara den enklaste. Om det finns en ökad nivå av leukocyter i urinen, indikerar detta en inflammatorisk process. Vanligtvis lämnas analysen på morgonen. För detta tas den första delen av vätskan. För testning av bakteriell uritrit är ett blodprov obligatoriskt.

Ytterligare metoder för studier av bakteriell uritrit innefattar:

 1. Tre glasat prov;
 2. Urinalysis av Nechiporenko;
 3. ureteroscopy;
 4. Urinkultur;
 5. Polymeraskedjereaktion av sekretioner (PCR);
 6. Om det finns ett förhöjt leukocytantal i blodet och urinen finns det ett protein i urinen (proteinuria), då kan detta indikera en bakteriell uretrit.

En obligatorisk metod är ett smet från urinröret, det är bakteriologiskt och mikroskopiskt. För att förbereda sig för denna diagnos bör dagen före förfarandet, samlag, undantas från användningen av antibiotika. Dessutom kan du inte urinera i ungefär två timmar före en stroke. Ultraljud av blåsan, njuren, prostata och urinledaren kan också ordineras.

Behandling av urinrit hos män

Först av allt måste läkaren identifiera orsakssambandet till sjukdomen och engagera sig då bara i behandlingen. När allt kommer omkring kan felaktigt föreskrivna droger enkelt överföra sjukdomen från akut till kronisk. Symptomen på sjukdomen kommer att försvinna, och mannen kommer att anta att han helt har återhämtat sig, men med en liten minskning av immuniteten blir urinritningen återigen värre.

 1. Den huvudsakliga metoden för behandling av urinrit hos män är administrering av vissa läkemedel, det vill säga användningen av antibiotika. Viktigast var patogenerna känsliga för dem. För detta måste ett antal diagnostiska studier genomföras.
 2. Samtidigt med antibiotikumet utförs antiseptisk lokal behandling, som består i tvättlösningar glans medlemmens antiseptika (avkok av kamomill, furatsilina lösnings- och andra). Det rekommenderas också att hålla bad (varar i 15-20 minuter) med användning av dessa produkter.

Under sjukdomsförloppet rekommenderas en riklig vitaminiserad dryck och en strikt diet ordineras. Dessutom kommer immunmodulatorer att ordineras för att hjälpa kroppen att klara infektionen.

Vid behandling av urinrit hos män är det viktigt att börja behandlingen. Om det startas i tid och utförs korrekt, kommer sjukdomen att försvinna utan spår.

Funktioner av terapi av olika typer av uritrit

Beroende på vem som är orsakad av uretrit, kommer behandlingen med droger för män att variera avsevärt.

 1. Bakteriell och gonorré. En bra effekt med gonorrisk uretrit uppnås med användning av antibiotika i cefalosporingruppen. Också kan utnämnas tetracyklin, erytromycin, oletetrin, kanamycin.
 2. Ureaplazmenny, gardnerrezny, mykoplasma uretrit. Behandlingen utförs med hjälp av preparat av tetracyklin-serien (Doxycyklin), fluorokinoler, makrolider (klaritromycin), linkosamider i kombination med immunostimulantia.
 3. Trichomonas. De valfria läkemedlen är metronidazol, trichopolum, metrogil. Om trichomoniasisförloppet är kroniskt tillsätts antibiotikabehandling till behandlingen.
 4. Candidiasis. Det kräver att antifungala läkemedel utses för att klara Candida. Tilldela flukonazol, klotrimazol, nystatin, pimafucin.
 5. Chlamydia. Det mest effektiva antibiotikumet, som tillåter att framgångsrikt bekämpa patologin, är azitromycin. Med felaktigt urval av läkemedlet kan chlamydial uretrit leda till allvarliga komplikationer - infertilitet, Reiter syndrom, epididymit, inflammatoriska sjukdomar.

Självbehandling med starka antibiotika med ett brett spektrum av verkan utan en klar behandlingsregim kan leda till utveckling av patogenens resistens mot läkemedel och övergången av sjukdomen till kronisk form.

komplikationer av

Uretrit är en allvarlig sjukdom, tveka inte att kontakta en läkare med detta problem, eftersom otillbörlig eller felaktig behandling kan leda till utveckling av allvarliga komplikationer. Kanske kan smittspridningen till andra organ, patienter utveckla cystit, pyelonefrit, den inflammatoriska processen kan påverka testiklarna och deras bilagor.

Den mest allvarliga komplikationen av uritrit hos män är prostatit, vilket kan leda till oöverskådlig infertilitet och sexuell dysfunktion.

förebyggande

För att minimera risken för urinrör, bör män följa sådana regler:

 • Undvik skada på penis;
 • drick tillräckligt med vätskor;
 • undvika frekventa förändringar i sexpartner;
 • snabb behandling av sjukdomar;
 • undvik hypotermi.

Hur man behandlar uretrit hos män

De vanligaste urologpatienterna är män som söker behandling för urinvägar. Sjukdomen manifesterar sig vid vilken ålder som helst, men passerar med starka symtom. Allvarlig klåda och rezi vid urinering tillåter inte att en man väntar på ett återfall utan att gå till doktorn. Om den akuta formen av sjukdomen inte behandlas kommer den inflammatoriska processen att sprida sig till prostata och testiklar, vilket kommer att ge ännu mer smärtsamma processer.

Vad är urinrör hos män?

Uretrit hos kvinnor och män varierar på olika sätt. Om sjukdomen i honkroppen är nästan asymptomatisk på grund av anatomiska egenskaper i urinvägarna, drabbas männen mer av denna sjukdom. Urinrör hos män är en inflammation i urinröret som orsakas av olika orsaker. Den vanligaste bland dem är en veneral sjukdom som främjar inflammation.

Efter att ha kommit in i patogenernas urinrör, är det efter några timmar ökad trötthet, svaghet, som föregår huvudsymptomen på urinrit. Icke-infektiösa urinvägar har också, men sällan. Faktorer i sådana fall är allergiska reaktioner, genital trauma, metaboliska störningar eller undernäring.

Uretrit hos män kan påverka reproduktionsfunktionen negativt och medföra en allvarlig störning av funktionaliteten hos det genitourära systemet. Identifiering av tecken som indikerar starten av inflammatorisk process i urinröret är därför en indikation på läkarens möte för samråd för en undersökning och omfattande behandling.

Symtom och tecken på inflammation i urinröret

De första symptomen på uretrit hos en man manifest, beroende på patogenens inkubationsperiod, från flera timmar (allergisk) till flera år (tuberkulär). De vanligaste av alla typer av urinrit är följande symptom:

 • Brännande, klåda, smärta vid urinering.
 • Purulent urladdning.
 • Frekvent urinering.

Hyperemi eller hög feber med urinritning, som regel, observeras inte. Tilldelningar beror på patogenen och är av annan art. Ofta är detta en grön eller vit urladdning med en obehaglig lukt som uppträder på morgonen och bildar gula skorpor på penis. Med inflammation i urinröret, rodnad och limning av det yttre hålet, smärta i underlivet, kan molnig urin observeras.

orsaker till

Uretrit hos en man kan provoceras av flera skäl. Som redan nämnts är de vanligaste könsbetingade sjukdomarna. Men urinrörets inflammation kan uppstå om mannen ignorerar reglerna för personlig hygien, eftersom könsorganen snabbt samlas in smuts och multiplicerar patogena bakterier.

Tarmbacillus, som kvarstår på ytan av det intima området efter evakuering av tarmen, ökar väldigt aktivt sin population på huden. När det kommer in i urinröret uppträder tecken på utveckling av uretrit omedelbart. Till sjukdomskrävande mikrober, som påverkar urinröret, är:

 • stafylokocker;
 • streptokocker;
 • E. coli.

Urolithiasis kan också orsaka utveckling av urinrit. Stenar som är i njurarna, under vissa förutsättningar, kan förekomma i en urinrör hos en man, vilket orsakar hans inflammation. Medicinska ingrepp orsakar ofta inflammation, eftersom mikroskopiska nötningar snabbt blir infekterade med infektionen i kroppen och sedan blivit inflammerad.

Diagnos - vilka test ska jag ta?

Förekomsten av något av ovanstående symtom - ett tillfälle för ett besök till en urolog, som borde göra en diagnos baserad på kliniska och laboratorieanalys. Under den inledande undersökningen, inspekterar läkaren utsläpp från urinröret genom att trycka på, inspekterar svullnad och rodnad av urinröret svampar känns hur smärtsamt och packas urinröret och om inguinal lymfkörtlar förstoras.

Varje patient med misstänkt uritrit undersöks för HIV-infektion och syfilis, och refereras också till följande test:

 1. Urogenital smear.
 2. Bakposev från urinröret för känslighet mot antibiotika.
 3. PCR-studier för att identifiera patogener av uretrit.
 4. Allmän analys av urin.
 5. Tre-glas urinprov.
 6. Ureteroscopy.
 7. Allmänt blodprov.
 8. Biokemi av blod
 9. Revmoproby om uritrit uppträder efter angina.

Än att behandla en urinrit hos män - beredningar

Innan behandlingen fortsätter, varnar läkaren att under sexuell behandling av urinrör är allt kön, oralt kön, onani förbjudna. Om sjukdomen orsakas av sexuell infektion, är behandlingen av den sexuella partnern obligatorisk. Dieten bör också observeras, förutom kryddig, saltad, marinerad, stekt, kryddig mat. Att dricka alkohol är strängt förbjudet, och dricksvatten bör konsumeras dagligen minst 2 liter för att förbättra ämnesomsättningen och snabb återhämtning.

antibiotika

Det är omöjligt att bota uretrit utan antibiotika. Typ av medicin, dosering och behandlingsschema för urinritning bestäms av läkaren beroende på patogenen och på grundval av typ av patologi. Allmänna antibiotika för uritrit är inte föreskrivna, eftersom varje mikroorganism har sin egen känslighet mot läkemedel.

 • För behandling av gonokock uretrit, föreskrivs antibiotika som azitromycin och cefipmaxon.
 • För behandling av trichomoniasis uritrit är trididazol och metronidazol mer lämpliga.

antiseptika

En utmärkt analgetisk effekt ger antiseptiska läkemedel, som inte bara föreskrivs i form av att ta tabletter inuti. Det finns antiseptiska läkemedel i flytande form, som behöver flera gånger om dagen för att tvätta urinröret för att undertrycka tillväxten av parasitiska svampar. Till exempel, "Klorhexidin" med urinrit är föreskriven inte bara för extern användning, men också för att tvätta blåsan.

De effektiva antiseptiska läkemedlen inkluderar: Miramistin, Furatsilin.

Salvor och ljus

I ett komplex av antibakteriell terapi används aktuella preparat (salvor och suppositorier) som påskyndar återhämtningsprocessen. Till exempel, är antivirala salva "Acyklovir" effektiv vid behandling av viral uretrit orsakad av herpes. Rektala suppositorier i deras effektivitet lika med injektioner, så urologer är ofta föreskrivs för behandling av olika typer av uretrit hos män: "Metronidazol", "Hexicon" "Indometacin", "TSifran".

immunomodulatorer

Dessa är ämnen som påverkar det mänskliga immunförsvaret. Det är känt att ju högre immunitet desto snabbare återhämtning kommer. Immunmodulatorer är obligatoriska läkemedel för behandling av urinrit hos män. De ordineras förutom antibiotika så att de inte sänker immunsystemet.

Effektiva beredningar av inhemsk produktion: "Timalin," Myelopid. "

vitaminer

Under behandling av urinrit måste vitamins brist i kroppen fyllas på, så läkare föreskriver i komplexa terapi multivitaminkomplex med vitaminerna A, E,

C, D och mineraler. Rätt diet kan kompensera för bristen på vissa vitaminer, men inte i sin helhet. Till exempel innehåller vitamin A i form av estrar i livsmedel av animaliskt ursprung, så med en strikt diet kan dess reserver inte kompletteras i rätt normer.

Populära vitaminkomplex med uretrit: "Bio-max", "Pikovite forte".

Behandling av uretrit med folkmedicin

Det är omöjligt att bota uretrit på ett populärt sätt. Men för att underlätta tillståndet kommer det att hjälpa decoctions och tinkturer av örter. Vi erbjuder flera folkrecept som hjälper till med kronisk uretrit och kommer att bli en utmärkt profylax för återfall:

 • Infusion av svartbär löv. Utmärkt ersättning för vitaminkomplexet och antiseptisk. Ta 30 gr. torra löv med ett glas kokande vatten, insistera i en timme, sedan belastning. Drick tre måltider om dagen före måltider (15 minuter). Om möjligt, ät friska bär av svart vinbär till mat. Inträdeslängd är inte begränsad.
 • Infusion av bark av ek. Vil hjälpa till att lindra brännande och smärta vid urinering. Brew kokande vatten (1 glas), en matsked av ekbark, insistera på tre timmar. Produkten ska vara full i 1 msk. l. 3 gånger om dagen före måltid i varm form. Dessutom används infusionen för män i form av brickor eller lotioner.
 • Infusion av blommor av en cornflower. En tesked torkade blommor av cornflower häll kokande vatten, insistera en timme, använd sedan 2 matskedar varje. l. före måltider 3 gånger om dagen tills den naturliga mikrofloran återställs och den inflammatoriska processen passerar.

komplikationer

Behandling av sjukdomen hos urinrör hos män är nödvändig, eftersom ignorering av den inflammatoriska processen kan leda till nederlaget för inte bara urinröret, men också pungen, testiklarna, prostata. Det är svårt att behandla uretrit, men reproduktionssystemssjukdomar kan leda till oförmåga att föröka sig, och sådana processer är ofta irreversibla.

Hos män kan komplikationen av uritrit leda till: prostatit, funiculit, seminala vesiklar, bildandet av epidermit eller orchitis.

Kronisk desquamative uretrit kan orsaka epitel keratinisering och stafylokock patologi till mer komplexa konsekvens uretrit - förträngning i urinröret, som uppstår på grund av ärrbildning slemhinnevävnad. Denna sjukdom leder till en kränkning av utflödet av urin, kasta det i sin linda med bildandet av njursvikt och pyelonefrit.

Typer av urinrör hos män

Manlig uretrit är uppdelad i flera typer och arter. Det är infektiöst och icke-infektiöst, primärt och sekundärt, det vill säga det kommer från redan infekterade organ i urinröret. Klassificering av urinrit hos män utförs också enligt dess egenskaper (typer av patogener).

 1. ospecifik. Nonspecifik urinrit är en sjukdom som orsakas av herpes, stafylokocker, svampinfektioner och andra typer av tillståndsbetingad patogen mikroflora. Hittills kan ingen säga hur denna typ av sjukdom överförs. Behandlingsproblemet är att en sådan uretrit åtföljs av olika sjukdomar eller blandade infektioner. Ibland kan ospecifik urinrör orsaka även en allergisk reaktion.
 2. candida. Sjukdomen påverkar slemhinnan i urinröret med en svamp. Oftast är candidal uritrit en följd av oskyddad sex, men infekteras oftare under långvarig behandling med antibakteriella läkemedel. Före uppkomsten av denna typ av uritrit uppträder en mycket svår klåda hos en man som brinner i könsorganet.
 3. Trichomonas. Urusritets orsaksmedel är Trichomonas. Sjukdomens insidiousness ligger i det faktum att de första symptomen manifesteras endast 7-14 dagar efter infektion. Ett kännetecken av trichomoniasis uretrit är en skumaktig utmatning av ljusfärg. Behandling av sjukdomen bör genomföras omedelbart från alla sexuella partners, eftersom den överförs sexuellt.
 4. bakteriell. Orsaken till bakteriell uretrit är närvaron av en bakteriell mikroflora i urinröret. Sjukdomen kan inträffa efter ett trauma i urinröret, kateterisering av blåsan, cystoskopi. En liten sten eller sand från njurarna kan också komma in i urinröret hos en man med urin, vilket kommer att provocera en mikrobiell sjukdom.
 5. kronisk. Kronisk inflammation i urinröret är som regel följderna av inte fullständigt härdad uretrit. Hans behandling är den mest tidskrävande och långvariga bland alla typer av sjukdomar, och framgång beror direkt på strikt resultat av urologens möten. Ofta sker kronisk uretrit i kombination med prostatit och andra manliga patologier. Därför föreskrivs en omfattande behandling med både traditionella och icke-traditionella medicinska metoder.
 6. bakre. Med bakre uretrit (inflammation i den bakre urinröret) uppträder inflammationsprocessen i prostata och membrankörtlar. De viktigaste symptomen på denna typ av sjukdom är blodutsläpp i urinen, en tråkig konsistens, frekvent uppmaning att urinera, svår smärta. Med posterior uretrit finns inga andra tecken på en inflammatorisk process.
 7. Chlamydia. Som namnet antyder är patologins orsaksmedel klamydia (klamydia). Det är en intracellulär lobed parasit som kan utvecklas både inuti och utanför cellen. Det finns chlamydial uretrit med oskyddad sexuell kontakt, att komma på slemhinnan i könsorganet. Chlamydiainfektion har en toxisk effekt på kroppen och manifesterar sig hos en man på 7 till 20 dagar.
 8. allergisk. En man kan få urinrör om han får något allergen i urinvägarna. Till exempel genom produkter som konsumeras, eller genom läkemedel. Det faktum att patienten är allergisk uretrit är indikerad av sjukdomens symtom: inflammatoriskt ödem, som tränger in i slemhinnorna och de submucösa skikten. Han kan till och med blockera urinen ur urinröret.
 9. nongonococcal. Non-gonokock uretrit är inte resultatet av infektion med gonokocker, men provoceras av andra protozoer eller virus. Det överförs också sexuellt, och inkubationsperioden är från 7 till 20 dagar. Symptom på sjukdomen är inte mycket annorlunda än de andra. Den asymptomatiska formen av patologi förtjänar särskild uppmärksamhet, eftersom man, i avsaknad av subjektiva skäl, sällan vänder sig till läkaren för behandling.
 10. Akut gonorré uretrit. Gonoréisk uretrit hos män uppstår efter oskyddad samlag. Det är en veneral sjukdom som uppträder i en akut form. Patologi kännetecknas av komprimering av könsorganets huvud, brinnande, akut smärta, rodnad i urinrörets öppning. Denna form av uritrit ger sig framgångsrikt till terapi, eftersom det sällan blir till en kronisk form på grund av den akuta kursen.
 11. mykoplasma. Denna typ av uretrit orsakas av mykoplasmainfektion. Mykoplasmer är naturliga invånare i människokroppen, men vissa av deras arter anses patogena. Antalet personer som infekterats med mykoplasma överstiger antalet patienter ibland, men med reducerad immunitet, kan sjukdomen manifesteras i akut, subakut eller indolent form. Denna infektion är väl mottaglig för antibiotikabehandling, om den då kommer fram till ljuset.
 12. gonokock. Det kallas också gonorré uretrit. Det tillhör den typ av specifik patologi, det vill säga det är en infektion patogener såsom GONOKOCK, klamydia, candida, mykoplasma, trichomonas. Gonokock uretrit är refererad till venerala sjukdomar. Gonokokk, som kommer in i urinröret, förstör inte bara epitelet utan ändrar också det, vilket leder till utvecklingen av patologier i dessa vävnader.
 13. gardnerelleznoy. Gardnerellezny uretrit kännetecknas av asymptomatisk läckage. En man blir smittad med honom efter oskyddad sexuell kontakt med en kvinna som är infekterad med bakteriell vaginit med närvaron av en gardnerella. Trots det faktum att efter en infektion är en man uppenbarligen helt frisk, efter en sådan uretrit uppstår komplikationer i form av epidermit, prostatit, cupperit.
 14. svamp-. Orsaken till uppkomsten av svamp uretrit hos en man är en candidal patogen (svampinfektion). De första tecknen på en svamppatologi kan inträffa redan några timmar efter infektion, vilket underlättar diagnosen och behandlingen av denna typ av urinrit. Med detta urinlagrets nederlag blir manorganet väldigt känsligt för irriterande, och även den sexuella handlingen åtföljs av svår smärta.

Uretrit hos män - orsaker, symptom, diagnos, behandling och förebyggande

Till urologen ofta män av olika ålder, som möter uretrit. Denna sjukdom uppenbarar sig som ett starkt symptom i form av gnidning och bränning med urinering, vilket medför obehag. I avsaknad av behandling kan den akuta formen av sjukdomen passera in i den kroniska, vilket kommer att ge allvarliga komplikationer till ett människors genitourinary system. Se typ och principer för behandling för urinritning.

Vad är uretrit hos män

Urinflammation i män - detta är urinröret. Under urinröret förstås urinkanalen i form av ett tunt ihåligt rör med en böjning, vars längd är 16-24 cm och bredden är upp till 8 mm. Sjukdomskrävande mikrober, virus eller svampar kan slå sig i väggarna i denna kanal och orsaka en inflammatorisk process på sitt slemhinna. Patologi är vanligare hos män som har ett aktivt sexliv, försummar barriärmedel.

På grund av den speciella strukturen hos urinröret multipliceras den patogena mikrofloran snabbt. Detta leder till svullnad i slemhinnan, en försening i urinflödet och komplikationer är akut smärta, förgiftning. Uretrita uppenbaras av allvarlig smärta, åtföljd av smittspridning upp i genitourinary organen i frånvaro av behandling.

Orsaker till urinflammation

En specifik inflammatorisk process i urinröret orsakar sexuella infektioner. Han är utsatt för unga män som ofta byter sina sexpartners eller övar sex utan att använda kondom. De viktigaste patogenerna för specifika uretrit är trichomonader, Candida-svampar, mykoplasma, gonokocker, klamydia. Andra orsaker till sjukdomen:

 • svår hypotermi - leder till akut inflammation, förvärrar kronisk patologi
 • urolithiasis - Trauma till slemhinnan i urinröret under rörelse av sand eller stenar;
 • kateterisering, cystoskopi - diagnostiska och terapeutiska förfaranden som kan orsaka komplikationer;
 • allergiska reaktioner - inflammation mot bakgrund av penetration i kroppen av utländska agenter;
 • cystit, prostatit, pyelonefrit - inflammatoriska sjukdomar hos mänets urogenitala system;
 • kroniska infektionsfett i kroppen;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • Försummelse av personlig hygien;
 • försvagning av immunitet mot bakgrund av stress, psyko-emotionell stress, undernäring, vitaminbrist eller hypovitaminos, dåliga vanor.

Nonspecifik uritrit orsakas av mikrober: E. coli, stafylokocker, streptokocker. Kronisk sjukdom tar som ett resultat:

 • immunsystemets svaghet;
 • Spridningen av patologi till andra organ
 • Felaktig eller ofullständig behandling av akut urinrör.

Det finns flera typer av klassificering av sjukdomen, beroende på olika faktorer. Berömda arter:

 1. Enligt smittämnet - en specifik och ospecifik urinrit hos män. Den första typen är orsakad av bakteriella (inklusive gonorré), virus-, svamppatogener. Nonspecifik urinrit är en purulent inflammation, vars utveckling främjas av stafylokocker, streptokocker, E. coli. Sjukdomen utvecklas mot bakgrund av förkylningar, problem med mag-tarmkanalen. Blandad uretrit kan orsaka tuberkelbacillus.
 2. Under sjukdomsförloppet, kronisk och akut urinrör hos män. Den senare kännetecknas av skarp smärta, svår klåda och brännande. Den kroniska processen börjar med felaktig behandling eller brist på det, dess symptom uttalas inte, men det är farligare.
 3. Enligt kursens särdrag - primär och sekundär urinritning. Primären bildas i urinröret, med det sekundära infektiösa medlet in i urinröret från ett annat inflammatoriskt fokus.
 4. Genom lokalisering av inflammation på urinväggen - totalt, främre, bakre.

Symtom på uretrit hos män

Tecken på urinrit hos män skiljer sig beroende på arten av inflammationen. Med en kronisk typ av sjukdom passerar urinrörets puffiness, blir urladdningen mindre i volymen. I frånvaro av terapi tränger bakteriestammar in i prostatakörteln och seminala vesiklar, leder till utveckling av prostatit, epididymit, vesikulit och andra komplikationer. Den akuta kursen kännetecknas av symptom:

 • riklig purulent urladdning ur urinröret med gulgrön färg;
 • subfebrilitet - beständig ökning av kroppstemperaturen;
 • ökad uppmaning att urinera
 • svullnad i urinröret
 • klåda, brännande, skarp smärta
 • spotting i slutet av urinering.

diagnostik

Misstänkt för sig själv tecken på uritrit, bör en man kontakta en urolog för råd och analys. Läkaren tar hänsyn till klagomål, genomgår en undersökning av könsorganen, studerar orsakerna till sjukdomen. I laboratoriediagnostik utförs bacussis från urogenitalt distrikt. Detta hjälper till att identifiera vilken typ av mikrober som orsakar sjukdomen. Med hjälp av en PCR-metod (polymeras kedjereaktion) från urologiskt smet bestäms patogenen snabbt och noggrant.

En man ger en analys av urin och blod för att bestämma nivån på urinvägskador, reumatiska tester tas. Mikroskopi av smet från urinröret utförs för att studera materialet på cellulär nivå. Av de instrumentella metoderna används uretroskopi, vilket utförs efter försvagning av den akuta processen för undersökning av urinrörets väggar. Det är möjligt att utföra ultraljudsdiagnos för visualisering av blåsan, prostata, njurarna. I en kronisk process utförs uretrografi - radiologisk undersökning av urinröret efter införandet av en röntgenkontrast substans i den.

Behandling av urinrit hos män

De flesta fall av sjukdomar behandlas framgångsrikt hemma, men för vissa terapeutiska förfaranden kommer en man att behöva besöka sjukhuset. Endast svåra former av sjukdomen kräver sjukhusvistelse av patienten. Principer för behandling av uretrit:

 • avstående från sexuell aktivitet under behandlingen
 • överensstämmelse med vattenbalans, riklig dricka
 • vägran av alkohol
 • antibiotikabehandling;
 • medel för immunterapi
 • lokal behandling efter nedsättning av den akuta processen (instillation (administrering) av läkemedel i själva urinröret, användning av salvor);
 • korrigering av näring: vägran från fett, stekt, kryddig, rökt, syltad, saltad mat, kolsyrade drycker;
 • undvik hypotermi, stress.

Medicinsterapi

Läkemedlet för urinritning hos män är endast föreskrivet av den behandlande läkaren efter bakteriologisk undersökning och bestämning av patogenen. Felaktigt urval av läkemedlet kan orsaka komplikationer. Används ofta antibiotika i form av tabletter, injektioner, suppositorier:

 1. När ospecifik uretrit - doxycyklin, erytromycin, klaritromycin, tetracyklin, ceftriaxon, fluorokinoloner, sulfonamider.
 2. När specifika urethral inflammation - spiramycin, oletetrin, doxycyklin, Tsefodizim, cefotaxim, cefoxitin, rifampicin, spektinomycin.
 3. Gonorré - Miramistin, natamycin, nitazola, klorhexidin, tinidazol, tsidipol, Metronidazol, Furazolidone, Cefaclor, Fuzidin, Spiramycin.
 4. Med candidiasisuritrit - Amphotericinum, Levorin, Clotrimazol, Nystatin.
 5. I klamydia, fluorokinoloner, doxycyklin, levomycetin, azitromycin.
 6. Med trichomonad form - Metronidazol, Nitazol, Trichomonacid. Det sista läkemedlet injiceras genom urinröret. 1% lösning används. Förfarandet utförs varje dag i 5-6 dagar.
 7. Med mykoplasmos - tetracyklin.
 8. Herpesvirusformen av sjukdomen - Penciclovir, Acyclovir, Ganciclovir, Ribavirin.

Kronisk gonorré uretrit kräver administrering av en lösning av antibiotika till urinröret. Terapi kompletteras med antagning av droger baserat på binjurarna hos hormonen (Prednisolon, Dexamethason). Terapi kan kompletteras genom att tvätta urinrör antiseptika purpose immunstimulanter (Timalin, Myelopid), multivitamin (betoning på vitamin A och E). Sjukgymnastik används utanför exacerbationsfasen - magnetbehandling, elektrofores, laserbehandling, behandling med ultrafrekventa pulser utförs.

Traditionell medicin

För att upprätthålla immunitet, bekämpa inflammatorisk process, mildra de akuta tecken på uretrit, kan du använda vissa metoder för traditionell medicin. Du kan ansöka dem efter samråd med din läkare. De mest populära av dem är:

 1. Du måste slipa fräsch persilja löv, häll en matsked rå 500 ml kokande vatten, insistera några timmar under locket, filtrera. När exacerbation krävs för att ta en blandning av 50 ml varannan timme.
 2. På ett glas kokande vatten måste du ta en tesked hackad gul zelenuk (har antiseptiska och antimikrobiella egenskaper). Infusera blandningen tar 15-20 minuter, drick sedan det varmt istället för te under dagen. Som en ersättning zelenochuk bra för vinbär löv.
 3. Avkok av barken av ek. Används för purulent urladdning, ödem, klåda. Har en astringent och antiseptisk effekt. En matsked av råvaror bör bryggas med ett glas kokande vatten, insistera en halvtimme, dränera. Läkemedlet används för att skölja urinröret.
 4. Infusion cornflower kommer att återställa balansen i mikroflora, förstöra patogena mikroorganismer. Du måste brygga en matsked blommor med ett glas kokande vatten, insistera en timme, dränera. Ta blandningen vara 50 ml före varje måltid.

Uretrit hos män: symptom och behandling

Uretrit är en inflammatorisk process på urinrörslemhinnan (urinväggen), vilket orsakar ett antal bakteriella, virala och svampmedel. Det anses vara den vanligaste patologin hos genitourinary systemet hos män som har ett aktivt sexliv utan att använda barriärmedel och har mer än en partner. Ofta bakar han på bakgrunden av andra inflammatoriska sjukdomar i könsorganen.

Med tanke på egenskaperna hos den anatomiska strukturen hos män är urinröret svårare än hos kvinnor.

I urinröret faller patogen mikroflora på följande sätt:

Orsaker till urinflammation

Läkare identifierar en viss lista över faktorer som framkallar utvecklingen av uretrit.

De inkluderar:

 • kronisk stress;
 • hypotermi;
 • lokala skador
 • bristande respekt för personlig hygien
 • alkoholism;
 • bERIBERI;
 • fastande;
 • dålig näring
 • allvarliga systemiska patologier
 • kroniska sjukdomar;
 • samtidiga sjukdomar i det genitourära systemet.

Uretrita kan orsaka 2 grupper av orsaker:

Med tanke på den patologiska mekanismen för uretrit:

 • primära, När inflammationen bildas direkt i urinröret
 • sekundär, vid vilken ett infektiöst medel går in i urinröret från ett patologiskt fokus i ett annat organ.

När det gäller lokalisering av inflammation på urinväggen, uretrit:

Symtom på uretrit hos män

Med utvecklingen av denna sjukdom gör mannen följande klagomål:

 • purulent urladdning ur urinröret, som kan ha en färg från gul till grön och frigörs i stora mängder vid starten av inflammatorisk process.
 • ett subfebrilt tillstånd
 • uppmaning att urinera
 • urinrörelsens svullnad
 • klåda;
 • i slutet av urinering kan det finnas spotting i små mängder;
 • smärta i processen med urinering
 • bränning;
 • skarp smärta i urinröret.

En sådan klinik utvecklas oavsett vilken urinritning som är ospecifik eller specifik. Den enda skillnaden är att nonspecifik urinritning bekräftas när smeten för andra infektioner inte ger en positiv analys.

Orsaker och symptom på kronisk uretrit

Chronisering av processen är ganska sällsynt och det händer mot bakgrund av sådana situationer:

 • svag patientens immunförsvar;
 • förekomsten av det patologiska medlet på andra organ
 • felaktig eller otillräcklig behandling av uretrit i byggnadsformen.

Var uppmärksam: När sjukdomen passerar in i det kroniska scenet passerar urinrörets puffiness och utsläppet minskar. Ofta tror en man att sjukdomen har gått, men faktum är att sjukdomen har gått in i en latent fas. Om du inte utför terapi, kommer bakteriernas stammar som har avgjort i prostatakörteln och seminala vesiklar till slut att prova prostatit, epididymit, vesikulit.

Diagnos av uretrit hos män

Bekräftelse av diagnosen är baserad på en patients undersökning, som inkluderar sådana stunder:

 • Urologisk konsultation. Läkaren finner ut en mans klagomål, gör en objektiv undersökning av könsorganen. Ta även hänsyn till förekomsten av kroniska sjukdomar, urinrör i anamnesen.
 • Laboratoriediagnostik:
  • Bakposev smälter ur urinröret. Det gör det möjligt att identifiera och bestämma typen av patogena mikroorganismer och fastställa deras känslighet mot antibiotika.
  • PCR. Ger dig möjlighet att snabbt och korrekt identifiera patogenen i ett urologiskt smet.
  • Urinanalys. Med hjälp av den bestämmer nivån av urinvägskador.
  • Smörjmikroskopi. Dess uppgift är att fokusera materialet på mobilnivån.
 • Instrumentala metoder:
  • Ureteroscopy. Det utförs efter nedsänkning av en akut period för att undersöka väggarna i urinröret under optisk förstoring.
  • Ultraljudsdisposition. Det gör det möjligt att visualisera blåsan, prostata, njurarna och utvärdera eventuella förändringar i dem.
  • Urethrography. Det här är röntgendiagnosen i urinröret, efter det att den radiologiska substansen infördes preliminärt. I akut stadium utförs inte.

Behandling av urinrit hos män

Behandling av denna patologi kan i de flesta fall utföras hemma när patienten besöker en medicinsk institution för terapeutiska förfaranden. Sjukhusisering av patienten krävs endast i svåra fall.

viktigt: Före behandling av uretrit är det nödvändigt att korrekt identifiera orsaksmedlet eftersom effektiviteten av behandlingen direkt beror på detta, är risken för processövergången till kronisk utesluten.

Behandling av urinrit innefattar sådana föremål:

 • avstående från sexuell aktivitet under behandlingen
 • anslutning till dricksregimen
 • vägran av alkohol
 • antibiotikabehandling;
 • vägran från kryddig och kryddig mat;
 • medel för immunterapi (om nödvändigt);
 • lokal behandling (utförd efter nedsättning av akuta symptom i form av instillation av läkemedel i flytande form i själva urinröret).

Läkemedel och mediciner med uretrit

Valet av ett antibiotikum är rätten att endast utföras av den behandlande läkaren efter bakteriologisk undersökning. Detta är motiverat av det faktum att felaktig selektion av ett läkemedel kan orsaka komplikationer och ineffektivitet av behandlingen. Antibiotika kan användas i vilken form som helst (tabletter, injektioner, suppositorier).

Vid ospecifik urinrör visas följande beredningar:

 • doxycyklin;
 • erytromycin;
 • fluorokinoloner;
 • ceftriaxon;
 • klaritromycin;
 • tetracyklin;
 • sulfonamider.

Läkemedel för behandling av specifika urinrör:

 • oletetrin;
 • Tsefodizim;
 • erytromycin;
 • cefotaxim;
 • spektinomycin;
 • rifampin;
 • cefoxitin;
 • ceftriaxon;
 • doxycyklin;
 • Spiramycin.

Uretrit hos män, orsakad av gonorré, behandlas med följande droger:

 • Miramistin;
 • nitazol;
 • tinidazol;
 • klorhexidin;
 • natamycin;
 • Furazolildon;
 • metronidazol;
 • Tsidipol.

Kandidatur urinrör kräver utnämning av sådana läkemedel:

Uretrit, orsakad av klamydia, behandlas genom administrering av doxycyklin, levomycetin och fluorokinoloner. När en mykoplasma detekteras i ett smet utses en man från Tetracyclin-gruppen. Herpesvirusuritrit inbegriper behandling med Acyclovir, Ribavirin, Ganciclovir, Penciclovir.

Med effektiva metoder för behandling av urinritning hemma kan du se genom att titta på den här videorecensionen:

Förebyggande av uretrit

För att minimera risken för urinrör, bör män följa sådana regler:

 • Undvik skada på penis;
 • drick tillräckligt med vätskor;
 • undvika frekventa förändringar i sexpartner;
 • snabb behandling av sjukdomar;
 • undvik hypotermi.

Viktorova Julia, obstetrik-gynekolog

9 618 visningar totalt, 1 visningar idag

Uretrit hos män: symtom och behandlingsregim

Uretrit är en inflammatorisk lesion i slemhinnan. Det diagnostiseras hos patienter av alla kön och ålder, är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna.

På grund av karaktären av penis anatomi inflammation i urinröret hos män har en karakteristisk klinisk bild av sjukdomen och dess behandling. Komplikationer av uritrit tar en lokal karaktär som påverkar alla delar av reproduktions- och urinvägarna.

I den här artikeln kommer vi att diskutera orsakerna, slag, symptom, diagnos och behandling av uretrit exemplet med den manliga urinvägarna.

Vad är det

Uretrit är en inflammation i slemhinnan i urinröret eller urinröret. Urinröret skiljer sig från urinröret - det är flera gånger längre och har en S-formad böjning, vilket medför betydande skillnader i urinröret hos män och kvinnor.

klassificering

Beroende på orsaken till uretrit hos män är indelade i smittsam och icke-infektiös och infektionssjukdomar, i sin tur, gonokock och icke-gonokock.

Noninfectious urethrit hos män är av följande typer:

 • traumatisk;
 • allergisk;
 • stagnerande (kongestiv).

Non-gonokock uretrit är uppdelad i arter beroende på patogenen:

 • viral;
 • tuberkulos;
 • ureaplazmennogo;
 • mykoplasma;
 • gardnerelleznoy;
 • bakteriell (orsakad av en villkorligt patogen mikroflora);
 • chlamydial;
 • trichomonas;
 • mykotisk (candida, svamp);
 • blandad.

Under sjukdomsförloppet isoleras fräsch (akut, subakut och torpid) och kronisk uretrit.

Beroende på lokaliseringen av den patologiska processen:

 • anterior urethrit i den främre delen av urinröret, dvs placerad närmare utloppet av glanspenisen;
 • bakre delen - i den bakre delen av urinröret, dvs lokaliserad närmare blåsan.

Frisk (akut) uretrit uppstår i tre steg:

 • Inkubationsperioden är tiden från infektionstiden till sjukdomsuppkomsten, som varar från 1-2 dagar till 2 veckor.
 • period av allvarliga symptom.
 • period av omvandling - fullständig återhämtning under gynnsamma förhållanden (behandling) eller förkortning av processen, dvs övergången av sjukdomen till en kronisk form i en ogynnsam variant.

I den kliniska bilden av kronisk uretrit skiljer sig också tre alternerande perioder:

 • exacerbation (symptom uttalas).
 • remission (asymptomatisk kurs, emellertid är den inflammatoriska processen inte tillåten, den fortsätter i en implicit form).
 • instabil remission (milda kliniska manifestationer).

symptom

Inkubationstiden för bakteriell uretrit varar från 5-7 dagar till två månader. Ungefär hälften av urinvägarna hos män har en latent kurs (latent), då symptomen inte alls är närvarande eller är så outtryckta att de inte uppmärksammar patienten. De första uttryckta tecknen på sjukdomen kan i detta fall manifesteras om några månader (i vissa fall - år) från infektionsdagen.

Låt oss lista de viktigaste symptomen på urinrör hos män:

 1. Klåda, vilket observeras i könsorganet.
 2. Hyperemia. Det observeras nära öppningen av urinröret från utsidan.
 3. Smärtsamma känslor, brinner i urinröret. Vanligtvis uppstår de under urinering eller efter tömning av urinblåsan.
 4. Tilldelning. Särskilt ofta händer de på morgonen. Karaktäriserad av en obehaglig lukt, slim eller purulent. Ofta grå eller vit, efter torkning blir de gula.
 5. Svullnad av penis. Det åtföljs av stor ömhet när den berörs. Som ett resultat kan smärta uppstå i sexuella handlingar.

Det patologiska tillståndet kan åtföljas av en vidhäftning i urinröret. Om en man är sjuk med urinrör kan det finnas blodiga föroreningar i urinen eller sperma, smärtsamma erektioner.

Vanligtvis upplever män med urinväg inte svaghet och trötthet. Vid en patologi av bakteriell karaktär är den upphöjda temperaturen möjlig. Den inflammatoriska processen kan spridas till prostatakörteln. Ovanstående symtom är oftast inte uppenbarade samtidigt.

Symtom på urinrit beroende på patogenen

Tabellen nedan är det mest typiska symptomet på olika typer av urinrör.

Infektiös uretrit:

Icke-infektiös uretrit:

komplikationer

Uretrit är en allvarlig sjukdom, tveka inte att kontakta en läkare med detta problem, eftersom otillbörlig eller felaktig behandling kan leda till utveckling av allvarliga komplikationer.

Kanske kan smittspridningen till andra organ, patienter utveckla cystit, pyelonefrit, den inflammatoriska processen kan påverka testiklarna och deras bilagor. Den mest allvarliga komplikationen av uritrit hos män är prostatit, vilket kan leda till oöverskådlig infertilitet och sexuell dysfunktion.

diagnostik

Om tecken på sjukdomen uppträder, bör du söka hjälp från en specialist. Urologen utser en grundlig undersökning. Trots allt är symtomen och behandlingen av urinrit hos män beroende av typ av sjukdom och de faktorer som provocerade det.

I allmänhet består diagnosen av följande undersökningsmetoder:

 • Ultraljud av det urogenitala systemet;
 • studie av utfällningar genom polymerkedjereaktionsmetoden;
 • urinalys av Nechiporenko;
 • allmän och tre-glas urinanalys
 • Studie av ett smet som tagits ur urinröret
 • ett allmänt blodprov
 • utför uretroskopi
 • sår urin på ett näringsmedium.

Det är dessa typer av undersökningar som gör det möjligt att bestämma arten av sjukdomen och i framtiden att föreskriva rätt behandling.

Behandling av urinrit hos män

Effektiv behandling av uretrit kommer att bidra till att undvika möjliga komplikationer. Det utförs med hjälp av olika droger - antibiotika, antiseptika, antioxidanter, immunterapi, vitaminer, immunmodulatorer, aktuella medel. Läkemedlet doseras av läkaren. Det är viktigt att observera rätt näring, att ge upp alkohol från cigaretter.

Antibakteriella läkemedel utgör grunden för behandling för uretrit hos någon etiologi. Spektrumet av antibiotika som används vid behandling av denna sjukdom är ganska brett. Använda droger från gruppen av cefalosporiner, tetracyklin, makrolider, fluokinoloner, mindre vanliga läkemedel penicillin-serier. Kandidat uritrit kräver utseende av svampdödande medel. I många fall förskrivs två antibakteriella läkemedel på en gång.

Läkemedel för behandling av specifika urinrör:

 • oletetrin;
 • Tsefodizim;
 • erytromycin;
 • cefotaxim;
 • spektinomycin;
 • rifampin;
 • cefoxitin;
 • ceftriaxon;
 • doxycyklin;
 • Spiramycin.

Vid ospecifik urinrör visas följande beredningar:

 • doxycyklin;
 • erytromycin;
 • fluorokinoloner;
 • ceftriaxon;
 • klaritromycin;
 • tetracyklin;
 • sulfonamider.

Kandidatur urinrör kräver utnämning av sådana läkemedel:

Uretrit hos män, orsakad av gonorré, behandlas med följande droger:

 • Miramistin;
 • nitazol;
 • tinidazol;
 • klorhexidin;
 • natamycin;
 • Furazolildon;
 • metronidazol;
 • Tsidipol.

Den genomsnittliga behandlingen tar 10 dagar. Det är nödvändigt att strikt följa systemet för att ta antibakteriella läkemedel. Oavsiktligt stopp behandling är inte möjligt, det kan leda till övergången av sjukdomen till en kronisk form.

Uretrit, orsakad av klamydia, behandlas genom administrering av doxycyklin, levomycetin och fluorokinoloner. När en mykoplasma detekteras i ett smet utses en man från Tetracyclin-gruppen. Herpesvirusuritrit inbegriper behandling med Acyclovir, Ribavirin, Ganciclovir, Penciclovir.

Förebyggande av uretrit

Tillgänglig förebyggande av uretrit och dess komplikationer:

 1. Eliminering av överdriven fysisk stress, stressiga situationer
 2. Regelbundet besök hos urologen för förebyggande undersökning
 3. Överensstämmelse med dricksregimen
 4. Avslag från oskyddade och oavsiktliga sexuella kontakter
 5. Regelbunden tömning av blåsan;
 6. Avslag från användning av alkohol;
 7. Tidig behandling av nya sjukdomar, sex- och svampinfektioner;
 8. Överensstämmelse med hygienregler, användning av övervägande bomullsunderkläder, använd endast personliga hygienprodukter, sängkläder, handdukar.

För att förhindra uretrit från att gå in i kronisk form, orsakar det inte komplikationer, det är nödvändigt att behandla sina manifestationer under ledning av en urolog i tid. Lämplig diagnos, noggrann uppföljning av läkarens råd, vägran av självbehandling hjälper till att återställa och återställa hälsan hos det genitourära systemet.

Se också

Tröst i män

Chlamydia hos män

vesiculitis

orkit

Dropsy testis hos män

Peyronies sjukdom

1 kommentar

Jag har behandlat svår primär uretrit följer (omedelbart på den första dagen efter upptäckten - hade fastnat ihop och svullna läppar penis med en vit beläggning, en smärtsam känsla i form av en stark brännande känsla när man kissar, på kvällen var det inte, och hade dessa symptom på morgonen) som krävs medicinering kapslar Azitromycin 3PCS av 500 mg (Mark Health 56grn skrevs den oktober 2014) Miramistin 50ml lösning (Brand Darnitsya 52grn) kapslar doxycyklin 100mg 20st (HFZ Borshchahivskiy 12grn 20 kapslar) Varje Multivitamins 30 eller 60tabl. (I mitt fall Dopelgerts tillgångs A till Zink 30tabl 98grn) Amiksin IC 0,125 mg Tabell 3 (Interchem 72grn) Den första dagen: för 1 timme före måltid eller 2 timmar efter måltid dryck 2 azitromycin kapslar dricka 250 ml vatten samtidigt - tabletter orsaka dröm. Efter varje resa till toaletten som möjligt, tvätta penis rinnande vatten vid rumstemperatur (något varm), skakades och sedan till läpparna av penis miramistina droppande 2-3 droppar lösning och bifoga en liten bomullstuss i lösningen till läpparna och stänga förhuden och dropp ens en droppe (bomull skall bytas efter varje resa till toaletten, och vandring kommer att vara mer än vanligt), när svullnaden kommer att äga rum (2-3den) så långt som möjligt för att sträcka lite huvud för att försöka släppa lösningen in i kanalen. Endast de första två dagarna ska tillämpas! För natten tar du bort bomullsull och drar bara in i penisområdet. Under middagen dricker du ett multivitaminspiller. Vid behandling av dagen bör du dricka minst 1,5 liter vatten miniralnoy exklusive teer, dvs. att en dag fanns 2,5-3 liter flytande berusad. Jag rekommenderar att köpa Morse med tranbär, jag drack äppel-tranbär "Sadochok". Också användbart är gröna. Det är önskvärt att avstå från kaffe. Dag 2: på morgonen under frukosten dryck multivitamin två timmar dricka en tablett 500 mg azitromycin, sedan två timmar före middagen dricker tre kapslar (300 mg) doxycyklin. På natten, minst en timme före sänggåendet, dricker du ett multivitamin. Dag 3: Drick ett multivitamin under frukosten. Efter två timmar efter frukost dricka 2 kapslar av doxycyklin, sedan efter 6 timmar (mellan lunch och middag en kapsel) och läggdags en kapsel också. Endast 4 kapslar per dag. Dag 4: Under frukost, dricka en multivitamin och sedan en timme efter frukost dricka en kapsel av doxycyklin. Efter lunch, 1 kapsel, efter middagen, 1 kapsel. Miramistin droppar bara på morgonen, mitt på dagen och innan du lägger dig. Dag 5, 8: Efter frukost dryck multivitaminer Tabell 1, genom 2 timmar efter frukost och 2 timmar före middagen en kapsel doxycyklin. Från och med dag 8 används miramistin inte längre, eller till flaskänden droppar vi strax före sänggåendet! Om miramistin på dig har slutat tidigare, inget fruktansvärt, men köp inte längre på grund av värdelöshet. Dag 6-7, Dag 9: Efter frukost drick 1 bord Amiksin IC. 2 timmar efter frukost och 2 timmar före middagen, 1 kapsel doxycyklin. Under lunchen, 1 bord av multivitaminer. Miramistin droppar bara på morgonen och före sänggåendet till 7 dagar inklusive. Dag 10 och följande: Efter frukost 1 bord. multivitaminer. Sedan att dricka en multivitamin till sin slutsats, som regel 1tabl en dag, men inte mer än 2 månader från början av mottagandet av multivitaminer. Stig också ner eller gå nödvändigtvis till doktorn!

Klicka här för att avbryta svar.

Beräkning av kroppsmassindex på nätet

Välj en kategori

Vanliga sjukdomar

Magnetic Storms

Citat av dagen

Vi måste verkligen skaka oss fysiskt för att vara hälsosam moraliskt.