Huvud
Strömförsörjning

Kegel övningar för män

I medicinens historia mitten XX-talet amerikansk läkare Arnold Kegel in som författare till gymnastik för kvinnor, vilket underlättar leverans och påskyndar återhämtningen av kroppen efter dem. Men många decennier senare, visade det sig att muskel övningar är användbara för män - i privatlivet, behandling av prostatit, hemorrojder, enures.

Vad är Kegel gymnastik?

I kroppen finns det muskler som vanligtvis kallas intima. Dessa muskler är så viktiga för att det mänskliga sexuella systemet fungerar som de gamla kinesiska läkarna betraktade dem "livets och dödens portar". Hos män är mellan testiklarna och anus den pubic-coccygeal muskel. Denna lilla muskel kontrollerar processen med urinering, erektion (penisstimulering) och ejakulation (utstötning av fröet). Dessutom, tillsammans med närliggande muskler, skyddar det bäckensgolvorganen från nedåtgående.

Fysiologiskt är en erektion hos män en rush av blod till penisens klyfösa kroppar, vilket leder till att penis ökar och förvärvar fasthet. Det innehåller emellertid bara en del av de ihåliga cellerna, den andra ligger i bäckens djup. För en kvalitativ erektion ska blodet fylla alla klyfösa kroppar. Detta beror till stor del på den pubic-coccygeal muskel, som utför tre huvudfunktioner: kompression, sammandragning och utstötning.

Gymnastik Kegel för män är utformad för att lära sig hur man mentalt hanterar denna muskel. Han bör stressa eller slappna av inte själv, men när hans herre behöver det. Grunden för Kegel övningar är förmågan att avsiktligt begränsa urineringens verkan. Utbildning av intima muskler syftar till att förstärka den pubic-coccygeal muskeln och öka blodflödet till bäckenområdet.

Än intim gymnastik för män är användbart för män

Hem övningar med hjälp av Kegel övningar hjälp:

 • öka libido (sexuell lust);
 • stärka erektion
 • förbättra kvaliteten på sexuella handlingar, eliminera prematur utlösning hos män;
 • öka orgasmens känsla
 • förhindra utvecklingen av prostatit, hemorrojder, urininkontinens, avföring.

Särskilt värdefull är att Kegel övningar för män påverkar prostatakörteln. Rollen av denna gymnastik i behandling och förebyggande av prostatit, prostata adenom är stor. Efter träning minskar stillastående fenomen i bäckenorganen. På grund av detta upplever patienter med hemorrojder, enuresis och encopresis (inkontinens av avföring) också lättnad.

För styrka

Om den pubic-coccygeal muskeln försvagas, har män ett problem med erektion, så det är nödvändigt att stärka den. Den sexuella handlingen regleras av ett komplex av komplexa neurofysiologiska reflexer. Först stimulerar den intima muskeln en erektion. Då fyller blodet i penisens klyfösa kroppar, och så snart trycket når maximalt utlöses ejakulationsmekanismen. Övning för att öka styrkan bidrar till att normalisera denna process.

En annan effekt av gymnastikkegel - förvärring av penisens känslighet, vilket kan stärka orgasmens ljusstyrka avsevärt. Den ökade excitabiliteten hos penisens huvud kan emellertid leda till för tidig utlösning. Penis anpassar emellertid till ett nytt tröskelvärde efter 2-3 veckor. Utveckla en intim muskel, utför övningar Kegel, det är vettigt och att uppleva seriella orgasmer.

Vid urininkontinens

Hos män uppträder enuresis ofta efter operation på prostatakörteln, urologiska infektioner, stroke. Träning av bäckensgolvsmusklerna med Kegel övningar hjälper till att behärska deras spänningar och avkoppling. Som ett resultat blir trängseln att urinera hos män mindre vanlig. Efter att ha lärt sig att dra på baksidan av bäckenbotten, kan du bli av med handlingar av ofrivillig avföring.

Med prostatit

Eftersom en av de främsta orsakerna till inflammation i "andra hjärtat" av moderna kvinnor, särskilt i städerna - deprimerande fysisk inaktivitet, bäcken svårt utflöde av venöst blod. Hennes stasis orsakar en inflammatorisk process i den ömma prostatakörteln. När man utför övningar Kegel för män normaliseras blodcirkulationen, prostata återhämtar sig.

Med hemorrojder

De främsta orsakerna till denna sjukdom - stagnation i bäckenregionen, lyfter överdrivna vikter, frekvent förstoppning. Kegel övningar med fysisk aktivitet, balanserad näring effektivt kan hjälpa muskler och kärl i anus att återställa normal funktion. Förbättringen av blodflödet avlägsnar sjukdomens svårighetsgrad, de hemorroida noderna minskar med tiden, upphör att falla ut.

Hur man utför Kegel övningar för män

Vid daglig träning kan gymnastik förbättra hälsan i några månader. Övningar är enkla, det finns ingen specifik instruktion för deras genomförande. Du kan träna muskler varhelst och när som helst - för andra är det helt osynligt. Det enda villkoret är att genomförandet av komplexet ska vara regelbundet, och det ska göras korrekt.

Det svåraste är att känna var den pubic-coccygeal muskeln är. När du urinerar bör du försöka avbryta lagen. Den muskeln, som i dessa sekunder stammar, och du behöver träna. Den första uppgiften att behärska Kegels metod är att lära sig att avbryta urinflödet. Då kan du övervinna och kontrollera utlösning. Det tar dock tid och tålamod.

Så, hur man gör Kegel övningar korrekt? Först med en tom blåsan. För det andra, utan att musklerna i buken och skinkorna medverkar. Kegelövningar för män utgör ett sådant komplex:

 1. Först måste du spänna muskeln i 1-2 sekunder och sedan slappna av.
 2. Samma, men i en snabb takt (med rätt prestanda, rinner penis).
 3. Räkna från 1 till 5, komprimera gradvis muskeln och sedan räkna från 5 till 1 släppa.
 4. Håll muskeln i spänning, varje gång förlänga tiden.
 5. Raging, stoppa jet 5 eller flera gånger.
 6. Tryck, som med förstoppning (utstötning).
 7. Att tvinga penis i ett tillstånd av erektion att fluktuera upp och ner.

Det rekommenderas att starta Kegel övningar för män med 10 stammar, avslappningar och poppar och lägger till en varje dag. Om musklerna är betydligt trötta måste du ta en paus för en dag eller två. Effektiviteten av övningar med metoden av Kegel ökar om parallellt med att applicera universella anal-tränare. De kan användas av män, tjejer, kvinnor. Luften pumpas in i kammaren, vilken expanderar och, genom att utöva tryck, tränar bäckensmusklerna. Detta är särskilt användbart vid behandling av kronisk prostatit.

Kontra

Innan du börjar träna dina muskler med hjälp av Kegels metod måste du vara säker på att det saknas ett antal sjukdomar och tillstånd i männas bäckenorgan. Dessa är:

 • prostatit, hemorrojder - i exacerbationsstadiet
 • purulenta, inflammatoriska patologier;
 • tumörer, tromboser;
 • postoperativt tillstånd vid avlägsnande av prostata adenom.

Video: hur man gör övningar för att stärka bäckens golvmuskler

recensioner

Michael, 25 år: Svag erektion, för tidig utlösning - idag är det här ett problem för många män, även unga. Försök Kegels teknik är värt det. Skada kommer inte att hända, men fördelarna för män är uppenbara. Bekant försökt, säger de, ger bra resultat. Bara det är svårt att omedelbart hitta rätt muskel. Det viktigaste är att det här inte är en fiktion, det hjälper verkligen att skapa sex.

Dmitry, 33 år gammal: En vän berättade för mig hur han plockade upp svampen, tvekade länge, men var tvungen att gå till doktorn. Det visade sig att prostatit redan uppträdde. Läkaren först skrev starka läkemedel, och sedan Kegel övningar. Jag vet inte vad som hjälpte mer - medicin eller gymnastik, men mannen botades helt. Mest troligt påverkades det både i komplexet.

Andrew, 22 år gammal: Min bror lärde mig på internet att för män finns en sådan gymnastik Kegel. Jag bestämde mig för att prova det, tränade varje dag. Innan dess var hans intima liv med sin fru inte särskilt bra. När de kränktes var erektionen förlorad. Sedan säger han att samlaget förbättrats, kön började känns på något sätt på ett nytt sätt, skarpare. Överraskande verkar detta vara en väldigt effektiv metod för män.

Kegel övningar - gymnastik från för tidig utlösning

Kegel övningar blev utbredd i början av 50-talet av förra seklet, när den amerikanska gynekologen introducerade sin egen metod för att toning muskelvävnad. Tekniken var avsedd för kvinnor som lider av urininkontinens. Övningen har visat att övningarna haft en positiv effekt på det genitourära systemet som helhet, i synnerhet på nöjet av intimitet.

Grunden för Kegel-tekniken

I mitten av förra seklet presenterade gynekologen Arnold Kegel sitt övningssystem för att stärka muskelgrupper i lilla bäckenet. Initialt var övningarna avsedda för kvinnor som lider av vissa sjukdomar i det genitourära systemet.

Som det visade sig, passar detta komplex perfekt som ett förebyggande medel för män, vilket hjälper till att undvika stillastående fenomen i bäckenområdet för att förhindra utveckling av prostatit, hemorrojder och adenom.

Det bör noteras att liknande övningar, medföljande meditation, användes många århundraden sedan i vissa orientaliska metoder. Deras uppgift var att öka energi och generell föryngring av kroppen.

Något senare observerades en positiv effekt av gymnastik på en manlig kropp. Förutom förebyggande åtgärder är det också kapabelt att ha en märkbar härdande effekt i sjukdomar som kronisk prostatit, hemorrojder och prematur utlösning.

Det enda villkoret för att få ett konkret resultat är systematisk och uthållighet.

Effekt av laddningskegel vid utlösning

För att förstå den komplexa influenser Kegel orgasm, måste du förstå mekanismen för denna process. Spermier och epididymis lämnar under verkan av glatta muskelceller tubuli skickas till ductus ejaculatorius, där den blandas med prostata hemlighet - den så bildade "klar att använda" sädesvätska.

I orgasmens stund kommer bäckens muskulatur till spel. Faktiskt, de karakteristiska rytmiska sammandragningarna i musklerna och orsaka en rad känslor, uppfattas som en orgasm. Muskelkontraktioner leder till ejakulationsutstötning från urinröret. Från det här ögonblicket för att förhindra ejakulation är omöjligt. Detta är en slags "trigger trigger", varefter skottet är oundvikligt.

En möjlig orsak till den snabba utlösning - minskad tonen i bäckenmuskulaturen, i synnerhet PC musklerna (PC muskeln). Till detta kan leda till exempel en stillasittande livsstil, brist på ordentlig fysisk aktivitet, olika sjukdomar. Det är på förstärkning av LK-muskeln som Kegel-komplexet är riktat. Resultatet av en ökning av muskeltonen är förmågan att inte bara förlänga samlaget utan också medvetet styra ögonblicket av orgasm, tryck eller vice versa, påskynda "utlösaren". Denna förmåga blir inte överflödig om partnerna vill uppnå en samtidig orgasm.

Fördelar med Kegel gymnastik

Först och främst bör det noteras att Kegels intima gymnastik praktiskt taget inte innehåller kontraindikationer och biverkningar. Det kan också utföras när du tar mediciner.

Särskilt användbar är den här metoden för män som leder en stillasittande livsstil. Det kan användas både för förebyggande ändamål och som en del av ett komplex av medicinska åtgärder för sjukdomar i det genitourära systemet.

Klasser rekommenderas till de representanter för det starkare könet som upplever vissa störningar av sexuell funktion och vill stärka erektion. Bland fördelarna med Kegels teknik är följande punkter:

 • Som ett resultat av regelbundna övningar förstärks muskelgrupperna i bäckenet, involverade i erektion, urinering och ejakulation.
 • Efter gymnastik förbättras blodcirkulationen i bäckenområdet markant, vilket positivt påverkar erektilfunktionen och organens arbete.
 • Övningar hjälper till att bli av med inkontinens av urin eller avföring.

Effektiviteten av metoden var vetenskapligt bevisad i början av detta århundrade. Studien innebar mer än 50 patienter över 20 år. Alla män som deltog i experimentet led erektil dysfunktion i mer än sex månader. Observationer utfördes i 6 månader.

Deltagarna blev ombedda att ändra kosten flera gånger, komplettera den med vissa produkter, och regelbundet utföra gymnastik utformad av den amerikanska gynekologen. Efter experimentets slut noterades en förbättring av reproduktionssystemets funktion hos 75% av deltagarna.

Dessutom noterade alla som deltog i studien andra positiva förändringar:

 • ökad libido;
 • öka längden på orgasmen och mer levande känslor under intimitet
 • delvis eller fullständig eliminering av problemet med för tidig utlösning.

När är det bättre att göra övningarna

Kegel övningar för män

En annan obestridlig fördel med gymnastiken är att den kan utföras vid vilken som helst lämplig tidpunkt. För att göra detta är det tillräckligt att tilldela 5-10 minuter 2-3 gånger om dagen. I början rekommenderas att gymnastik ligger ner. När du förstår övningarna, och musklerna stärks tillräckligt, kan du försöka sitta medan du står och när du går.

Experter rekommenderar att gymnastik utförs omedelbart efter urinering, under någon aktivitet relaterad till spänningen hos muskelgrupper i bukområdet och efter intimitet.

Innan du börjar bör du se till att du inte har följande sjukdomar: purulent inflammation i bäckenorganen, liksom tumörer och trombi i detta område. Det rekommenderas inte att utföra avgiften omedelbart efter operationen. Du kan börja studera först efter rehabiliteringsperiodens slut.

Hur utförs Kegel träning?

Teknologins framgång beror i stor utsträckning på om du korrekt kan bestämma platsen för den pubic-coccygeal muskelgruppen som behöver användas.

Det enklaste sättet att hitta rätt muskler är att: lägga ett finger bakom pungen utan att trycka på det, då ska du föreställa dig att du måste stoppa urinflödet genom att klämma på de inre musklerna.

Det enklaste sättet att träna den pubic-coccygeal muskelgruppen är att stoppa eller sakta ner jet under urinering. För att göra detta, utför utdragsrörelser, försök att stoppa strålen. Under träningen behöver du inte spänna skinkorna, magen eller benen. Det är inte rekommenderat att hålla andan.

I det inledande skedet är det osannolikt att du inte kommer att stoppa eller sänka urinering betydligt, men med regelbundna sessioner efter en viss tid kommer du att märka positiva resultat. Det bör noteras att förmågan att kontrollera urinering hjälper till att reglera och varaktigheten av intimitet. Vissa använder jelqing-metoden.

Hur man utför gymnastiken korrekt

Därefter överväga tekniken för att utföra Kegel övningar. Hur man gör dem korrekt och på vilka punkter ska man uppmärksamma? Först måste du ta en bekväm position. Nybörjare bör ligga ner för att minska tyngdkraftseffekten på det små bäckens muskelvävnad.

Laddningskegeln består av flera typer av övningar, som var och en har en viss effekt på muskeln. För att utveckla förmågan att kontrollera muskeln är det nödvändigt att alternera spänningen och avslappningen i muskelfibrerna. Du måste börja med några förkortningar, vilket regelbundet ökar deras antal. Det rekommenderas att repetera komprimeringen minst tre gånger om dagen.

Öka uthålligheten kommer att hjälpa till med en sådan övning: du bör spänna dina muskler och hålla dem i detta tillstånd så länge som möjligt. Övningen måste upprepas flera gånger. Gör det, försök att öka reduktionstiden varje dag.

Utöka räckvidden för exponering blygd-svansmuskelgrupp kan uppnås genom att gradvis under 5 sekunder av kompression och samma långsamma relaxa av muskelvävnad.

Snabbt toning muskelgruppen kommer att hjälpa nästa träning: försök att maximalt snabbt påkänna och slappna av muskeln. Förkortningar bör upprepas så många gånger som möjligt. Korrektheten av denna övning kommer att anges genom förskjutning av penis.

Huvudvillkoren för träningens effektivitet är att Kegel-övningarna är korrekta för män. Bilderna illustrerar klart implementeringsmetoden.

Vad ska man göra om det är svårt att göra övningarna

Inte alla kan lära sig Kegels metod på en gång. Vissa män kan ha några problem. I fall då det är någon obehag eller efter 1-1,5 månader efter början av klasserna finns inga positiva förändringar, är det nödvändigt att konsultera en läkare. Kanske har du felaktigt definierat muskelgruppen för träning, eller om du inte stramar det tillräckligt.

För undersökningen kan läkaren använda en speciell sond som sätts in i anuset. Med hjälp av sonden mäts kompressionskraften och retentionstiden. Baserat på studiernas resultat kan läkaren anpassa träningens prestanda och ge de nödvändiga rekommendationerna.

Charge för inflammation i prostata och adenom

Eftersom en av de främsta orsakerna till inflammation i prostatakörteln är stillastående processer i bäckenregionen, är en effektiv metod att förhindra och behandla denna sjukdom att utföra övningar som främjar blodcirkulationen. För detta kan Kegels träningssystem användas med framgång.

Det enda du behöver tänka på är detta: när laddningen utförs, bör huvudfokus vara att få muskeln i anuset. För att göra det lättare att utföra gymnastik i det inledande skedet kan du anspänna anus tillsammans med gluteal musklerna. När musklerna förstärks tillräckligt, bör du försöka använda endast LK-muskeln.

Döma av svaren hos de flesta män lyckades de besegra sjukdomen exakt tack vare Kegels gymnastik. Dessutom, med regelbundna sessioner, är metoden en effektiv profylax för utvecklingen av inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Tillsammans med användningen av medicinsk behandling och iakttagandet av en viss livsstil, kommer regelbunden träning att bidra till att stoppa sjukdomsutvecklingen och undvika utseende av maligna tumörer med efterföljande avlägsnande av prostatakörteln.

Restaurering av muskelvävnad efter operation med Kegel gymnastik

Behovet av kirurgisk ingrepp sker vid utveckling av neoplasmer i prostatakörteln. Samtidigt tas inte bara organet bort, utan även närliggande vävnader, inklusive muskelvävnad. Resultatet är ganska obehagliga konsekvenser: urininkontinens, erektil dysfunktion, minskad känslighetsintensitet under intimitet.

Efter rehabiliteringsperioden är över (från 3 till 6 veckor) kan du börja träna med Kegels metod. Regelbundna sessioner kommer att främja återhämtningsprocesserna i musklerna, förbättra blodcirkulationen, vilket i sin tur kommer att påverka de regenerativa processerna positivt. Över tiden kommer det också att vara möjligt att återuppta kontrollen över urinering och återställa erektilfunktionen.

Att döma av svaren hos män som redan har försökt denna teknik på sig själva, kan de första positiva förändringarna förväntas efter 1-2 månaders regelbunden träning. Om du utför avgiften korrekt, efter 3 månader kommer du att kunna kontrollera hur länge samlaget är. Efter förbättringens gång borde lektionerna fortsätta. Detta kommer att bidra till att ständigt bibehålla muskelvävnad i tonen och kommer att förhindra många sjukdomar i det genitourära systemet.

Läkaren är en sexopatolog och andrologist i den första kategorin.
Erfarenhet av arbete: 27år

Kegel övningar och deras fördelar för män

På vår sida gjordes upprepade gånger information som Kegel övningar är till stor nytta för både män och kvinnor. I den här artikeln hittar du information om hur, Hur exakt övningar för träning av bäckenbottenmusklerna kan hjälpa män att klara vissa hälsoproblem och kanske att reglera deras sexliv, hantera erektil dysfunktion.

Många är fortfarande övertygade om att sådana övningar är uteslutande för kvinnan. Vi kommer att försöka förstöra fördomarna för män som orsakas av denna avvecklade falska åsikt. I själva verket Kegelövningar kan hjälpa män att stärka bäckens golv avsevärt, som stöder blåsan och tarmarna. Även dessa muskler hjälper män att framgångsrikt utföra sexuella funktioner. En stor fördel med Kegels övningar är det Du kan göra dem osynliga för andra, var du än är - i bilen, på kontoret, i bio och så vidare. Naturligtvis kommer möjligheten att öva övningar utanför hemmet inte att komma omedelbart, det kommer att bli nödvändigt att träna. Men innan du börjar göra dessa övningar måste du räkna ut, hur de påverkar bäckens golv hos män, och att bekanta sig direkt med vissa tekniker för deras genomförande.

ANVÄNDNING AV CAMEL'S ÖVNINGAR FÖR Män

Tyvärr kan musklerna i bäckens golv försvagas av olika faktorer. Försvagningen av musklerna kan påverkas av allvarliga sjukdomar, till exempel diabetes. I vissa fall försvagning av bäckens golv är en följd av operation för att ta bort prostata. Kegelövningar kan hjälpa män att förebygga, bota eller till och med helt undvika vissa problem som orsakas av försvagning av bäckens membranmuskler. Ett av dessa problem är ett fel i urinering. Kegelövningar kan vara till stor nytta för de män som lider av inkontinens och urininkontinens. Också, dessa övningar kan förbättra situationen, när urinering inte sker helt, åtföljd av urinlösning och efter att ha gått på toaletten. Dessutom har vissa studier visat positiva effekter av Kegel övningar på de män som lider av erektil dysfunktion.

Hur man utför övningar av kegel

Det viktigaste som kommer att krävas av män som har bestämt sig för att förbättra sin hälsa med Kegel övningar är flitighet och uthållighet, vilket kommer att hjälpa dem att känna musklerna i bäckenet, utveckla dem på lämpligt sätt och lära sig hantera dem. Så, vi erbjuder alla intresserade män några viktiga punkter i assimileringen av Kegel övningar.

1. Bestäm rätt muskler.

För att vara säker på att du känner för att arbeta bäckenbottenmuskulaturen, försök att dra när du anstränga sig för att undvika utsläpp av gas från tarmen; försök sedan sträcka de muskler som du normalt drabbas av för att stoppa urinprocessen. Samtidigt, För att försäkra dig om att du gör allt rätt, observera i början av spegeln hur musklerna i inguinen beter sig: med rätt kompression av musklerna, bör penisens botten röra sig något mot bukhålan. Även testiklarna bör också öka något. Om allt händer som beskrivet här bestäms bäckens golvmuskler korrekt. Du kan fortsätta att studera metoden.

2. Förbättra tekniken att utföra övningar.

När du lyckats identifiera bäckens golvmuskler måste du tömma urblåsan och ligga ner på golvet. Dra musklerna i bäckenmembranet, försök hålla den här spänningen i tre sekunder och slapp sedan av dem igen i tre sekunder. Upprepa denna övning flera gånger i rad., men försök att inte överexerera dina muskler. När du har förstärkt musklerna du letar efter kan du utföra Kegel övningar medan du sitter, står eller ens går.

3. Arbeta bara med bäckens membrans muskler.

För att uppnå bättre resultat är det nödvändigt att fokusera på arbetet med endast bäckensbottenmusklerna. Var försiktig och försök inte dra musklerna i buken, höfterna eller glutealområdet alls. Håll inte andan. Tvärtom andas djupt och fritt vid träningstillfället.

4. Upprepa övningarna tre gånger om dagen.

Sedan du har behärskat tekniken för att göra Kegel övningar, börja göra dem regelbundet. Det kommer att räcka för att utföra 3 uppsättningar per dag för 10 repetitioner. När du lär dig att göra dessa övningar i ryggläge är perfekt, kan du fortsätta att träna sina bäckenmuskulaturen även när du borstar tänderna, tvätta bilen eller komma i garaget - detta gör att du kan förlora någon tid.

Kegelövningar måste utföras efter varje urinering - detta kommer att hjälpa dig att bli av med rester av urin i urinblåsan, vilket inte alltid var möjligt att göra helt tidigare. Lär dig att drabba bäckensbottenmusklerna varje gång du ska göra några ganska vanliga saker: till exempel om du känner att du kommer att nysa eller hosta, om du ska skratta eller skrika; om du ska lyfta något tungt och så vidare. övrigt lära sig att styra musklerna i bäckens membran även vid samlag - detta kommer att tillåta lite för att stärka erektionen och förlänga samlaget, fördröja utlösningen.

Om du inte kan utöva Kegels övning

Om du känner att Kegel övningar orsakar allvarliga obehag eller smärta, tveka inte att gå till doktorn (andrologist eller urolog). Kanske obehaget i utförandet av Kegel övningar påverkas kanske av några andra problem, närvaron som du inte ens gissar. I det här fallet kommer det att bli nödvändigt att genomgå en läkarundersökning.

Det finns ytterligare en anledning till varför du inte kan göra Kegel övningar - du har bara inte lärt dig att kontrollera musklerna i bäckenet. I det här fallet kan du också kontakta en specialist som ger professionellt stöd. Under professionellt stöd kan det vara underförstått inte mycket trevligt, men väldigt nödvändigt förfarande: En speciell sond introduceras i endotarmen, vilket gör att du kan bestämma hur korrekt du styr musklerna i bäckenmembranet. I vissa fall Det här är det enda sättet att kontrollera Kegels övningar, vilket kan hjälpa män att bli av med ett betydande antal hälsoproblem.

När det är önskvärt att vänta på resultaten

Om du övar regelbundet övning av Kegel övningar, Du kommer att kunna se ett positivt resultat i tre till sex veckor. Till exempel kommer du att bli av med frekvent uppmaning att urinera. För att uppnå ett annat viktigt resultat - förbättra sexuell funktion - Det kan ta betydligt längre tid - upp till sex veckor. Skönheten i Kegels övningar för bäckensbottenmusklerna är att du kan träna dem under hela ditt liv och De kommer alltid att gynna din hälsa.

Kegel övningar för män

Vad är "Kegel övningar för män", hur man utför dem och vilka tekniker som finns tillgängliga med enheter, läs i den här artikeln.

Kegelövningar syftar till att förbättra styrkan och stärka människornas sexuella hälsa. De stärker de ytliga och djupare musklerna i bäckenet. Dessa är samma muskler som är ansvariga för den rätta positionen i bäckenorganen och kontrollerar alla processer i detta område. Studier på speciellt beredda metoder har redan hjälpt tusentals män.

Kegel för män: för vilka är dessa övningar?

Behandling av impotens. Kegel övningar stärker musklerna som är ansvariga för att hålla blod under en erektion. Krama och frigöra dessa muskler, du kan stärka dem. De kommer att vara mer tillförlitliga för att blockera blod i penis, erektionen blir fast och kontrollerad.

Sexuell uthållighet och kontroll över utlösningen ökar, eftersom bäckens muskler också svarar på detta. Ytterligare plus - ökar orgasmens intensitet.

Restaurering av erektion efter operation. Speciellt rekommenderas Kegel övningar för proceduren om du genomgår rehabilitering efter prostatektomi eller liknande operation som kan orsaka tillfällig eller progressiv impotens. I den här situationen är det bättre att börja träna så tidigt som möjligt. Om du saknar ögonblicket kan erektion bara återhämta sig delvis. Övningar ökar inte bara musklerna utan ger också regelbundet blodflöde till penis. Utan detta kan förkortning, upptorkning av penis förekomma. Naturligtvis, när du utför övningar, måste du utföra andra föreskrivna förfaranden av läkaren.

Förebyggande av sjukdomar i excretionssystemet. Övningar ökar blodflödet i ljumskområdet, och detta har en fördelaktig effekt på prostata, urinblåsan och rektum. Regelbunden träning minskar risken för att utveckla problem med inkontinens och stagnation i prostata.

Resultatet av att förstärka dessa muskler är synligt efter en veckas motion.

Erectile Dysfunction Foundation (USA) har utvecklat ett speciellt träningsprogram för Kegel - Private Gym. En efterföljande klinisk studie på medelålders och medelålders män med problem i den intima sfären visade att:

 • erektion förbättrades i 75% av fallen
 • i 40% av fallen ökade kontrollen över utlösningen
 • 90% rapporterade ökad orgasm;
 • 80% förbättrade bäckens golvorganers hälsa.

Mer information om programmet Privat Gym hittar du i slutet av artikeln. Under tiden, ta reda på vilken typ av muskler som behöver utbildas. Hur man hittar dem, och vad dessa övningar är - förenklade, i "folk" -versionen.

Hur hittar man och tränar bäckens muskler?

I det vanliga livet känner vi praktiskt taget inte arbetet med dessa inre muskler. Det finns dock flera sätt att känna dem. Till exempel, när du urinerar, försök att stoppa strålen flera gånger, känna vilken muskel som spänner just nu. Försök sedan motsatsen, tryck resten av urinen ur penis, se till att den "fungerar" just nu.

Ett annat sätt - när du står, under en erektion, försök att tvinga en medlem att studsa upp. Detta kommer att minska samma muskel som i det första exemplet. Det kallas pubic-coccygeal eller LK-muskler. För att förstärka denna grupp av muskler kan du börja övningarna.

Kegel övar hemma

Långsam kompression, detta är huvudövningen:

 • maximera muskelns belastning, som för att stoppa urinering, i 3 sekunder;
 • slappna av det maximalt även i 3 sekunder;
 • upprepa 50 gånger.

förkortningar:

 • belastning och slappna av muskeln så snart som möjligt
 • gör 10 stycken;
 • Gör 5 uppsättningar med 10 snitt.

Push-out, revers keg:

 • försök att spänna, som om du trycker resten av urinen ur penis efter urinering;
 • du kommer att känna spänningen i komplexet av muskler, särskilt bukpressen, fixa detta tillstånd i 3 sekunder och sedan slappna av.
 • gör övningen 50 gånger.

Du kan utföra alla 3 övningar - 150 nedskärningar per dag kommer att erhållas, men det är bättre att börja bara med långsamma nedskärningar. Gradvis öka fixeringstiden i ett stressat läge - börja med 3 och ta upp till 5 sekunder. I vilket fall som helst, öka belastningen gradvis, hålla koll på dina känslor.

När du behärskar dessa övningar kommer du att kunna utföra dem på ett sådant sätt att det blir omärkligt från utsidan. Som du kan se är övningarna enkla, ta inte mycket tid och du kan utföra dem var som helst.

Privat Gym, personlig tränare för dina bäckenmuskler

Övningarna som beskrivs ovan är ingångsnivån, du kan prova dem om du vill förstå hur Kegels teknik fungerar. För rehabilitering efter operationer, för att bekämpa impotens utvecklar och certifierar läkare specialutbildningar. Vi föreslår att bekanta sig med programmet Privat Gym, som utvecklas och passerat klinisk prövning av Stiftelsen av erektil dysfunktion i USA.

Programmet innehåller en beskrivning av övningarna, utformad i 2 månader. De första 4 veckorna av träning utförs så att belastningen på musklerna gradvis ökar. För varje vecka - din lista över övningar. Sedan 4 veckors träning med belastning, även med ökande belastning. Du kan upprepa programmet efter en stund. Den privata gymssatsen innehåller instruktioner - vanlig och video, samt en uppsättning viktmedel. Viktningsmedel behövs för kraftarbete, dessa träningar fullbordar kursen och stärker bäckens golvmuskler mycket mer än standardutbildning.

 • KÖP FÖRDELAR! ACTION!

Rabatter för PeniMaster Pro, Har tid att köpa, de är begränsade i tid!

Gratis frakt nästan alla produkter för sexuell hälsa!

Köpte en obekväm förlängare? Ersätt med ytterligare 10% rabatt!

Med dessa och andra kan du ta reda på handlingssidan.

Topphemligheter om hur man korrekt utför Kegel övningar för män

Tänk i detalj hur du utför Kegel-träning för män korrekt.

Förutom vem har tänkt upp, är en liten historia

Detta utbildningssystem uppfanns av den amerikanska doktorn Arnold Kegel. Initialt var det ett mål att få bäckensmusklerna och de intima zonen till en tonus hos de som födde kvinnor och gravida kvinnor.

Efter alla dräktighetsprocedurer och sedan barnets födelse i honan blev bäckensgolvets muskler blöta. Det fanns problem med urinering, förlorade tidigare nöjen under sammansättningen.

På grund av den komplexa professor i motion dam återvände till sin forna elasticitet och tonen musklerna i din kärlek, och även gör dem mer motståndskraftig än de var innan barnet är fött.

Efter professorns död insåg man att med tanke på likheten hos den sexuella strukturen i könsområdet skulle doktorns träningssystem också vara mycket effektivt för män.

Alla plusser från konstant träning

Vad är användningen av Kegel övningar för män och resultaten efter daglig träning:

 1. ökar uthållighet i sängen och visas kontroll över en förtidig finish;
 2. förbättrar blodflödet i det ihåliga orgelet, vilket ökar dess stridsberedskap och styvhet;
 3. pumpas genom tekniken av "muskel av kärlek" kan du få mer nöje och förnimmelser i sängen;
 4. risken för prostata sjukdom, prostata adenom försvinner;
 5. förhindra risken för prostatit;
 6. eliminerar risken för sjukdomar i samband med inkontinens eller urinering;
 7. förbättra cirkulation blod i det lilla bäckenet
 8. ökad libido och kvalité av sexuellt liv;
 9. Höjningsvinkeln hos den manliga värdigheten i förhållande till kroppen återställs, det blir mer akut som i unga år;
 10. risken för utveckling av hemorrojder försvinner.

Vad är den här kroppen

Detta är huvudmuskeln i bäckenbotten och kallas för pubic-coccygeal. Det börjar i pubicområdet och slutar på coccyxens plats, därav namnet.

Andra termer och dess synonymer

 • LK-muskel;
 • membran i bäckenbotten;
 • kärlekens muskel
 • den pubic-coccygeal muskel;
 • pubic-coccygeal muscle;
 • Kegelmuskel;
 • PC-muskel.

För vilka funktioner i bäckenet är ansvarig

 1. korrekt funktion av det urogenitala området
 2. blodcirkulation i könsorganet, inflytande och utflöde;
 3. kontroll över tömningen av tarmarna.

Med tillräcklig träning uppnår bonden medveten spänning, avkoppling och imitation av tryckande rörelser i denna muskel.

Och dessa åtgärder görs när det är nödvändigt för människan, och inte godtyckligt.

Vad händer om du inte följer sin ton

flabbiness

Om du ofta sitta, inte leder en aktiv livsstil, lite drag, stöder inte tonen musklerna i bäckenbotten och träna PC muskeln, de blir slapp, och blodcirkulationen i detta område blir många gånger värre.

Dåligt blodflöde till kroppen

Då människans värdighet illa fylld med blod, det är svårt att uppnå sin kampberedskap. Och om det visar sig att uppnås kan utflödet från könsorganet, även med koalition, inträffa vid något oväntat ögonblick.

Och då börjar det allvarligt begränsa personen, för han vet inte varför erektionen försvinner.

Problem med ändtarmen

Dessutom, på grund av svaghet och slaphet i lumbosakralmuskulaturen minskar retentionstid rektal kraft.

Dålig uthållighet i sängen

En annan populär minus är oförmågan att begränsa den för tidiga finishen i sängen med en älskad och frustrerad kärleksspel. Tidigare talade vi också om sätt att hantera en snabb finish här.

För att börja studera instruktionerna om hur man gör Kegel övningar för män korrekt måste du alltid alltid hitta platsen för vår muskel.

Hur man bestämmer platsen för denna muskel

1 metod att hitta

 • När du går på toaletten lite, koncentrera dig på att se till att stoppa urinflödet. För detta spänner du alltid på samma muskel som ligger inom bäckenområdet.
 • Kom ihåg platsen för detta område, vilken typ av muskel du anstränger för att stoppa vätskan i toaletten. Det är du som behöver träna.
 • "Kram ut" resterna av strålen du tillåter också denna muskel. Prova nu upprepning liknande spänningar och kompression redan utanför toaletten.
 • Om du inte lyckades sluta jet, så tills din muskel är för svag och det finns ett större incitament att arbeta med det.
 • Liknande kompressioner som på toaletten kommer att användas av dig i sängen med din älskare för att undvika för tidig finish.

2 metod att hitta

 • När ditt sexuella organ är i kampberedskap och har maximal erektion, behöver du inducera honom börja studs. Detta kommer att ske med hjälp av stammen bara lapanniokockmuskeln.
 • Med en sådan "studsande" kan du lägga handen på skrotet för att fullt ut uppleva muskelspänningen och dess exakta position.
 • Muskeln som kontraherar, rör sig och stammar är den du söker. Det är det vi ska pumpa och träna. Utövandet av sådana hopp i framtiden är ett av svaren på frågan om hur man utför Kegels metod för män. Ta den här metoden själv. Liknande metoder för styrka som vi har beskrivit här.

Börja träna i tre steg

Vår muskel, som vi kommer att arbeta, omger prostata.

Förmågan att medvetet slappna av och stretch "Love muskler" kan du fördröja eller stoppa förväg avsluta i sängen med en favorit, samt ge dig en hel del andra fördelar, som vi skrev om i artikeln.

För detta är det nödvändigt att börja förstärka det och hålla det i gott skick dagligen.

Steg 1. Stress och avkoppling

 1. Stram kärlekens muskel med all sin kraft och behåll den i sådan spänning för 3 sekunder.
 2. Stopp komprimering, slappna av helt i 3 sekunder. Dessa två första steg är 1 cykel.
 3. Sådana cykler du behöver göra 20-30 under dagen.
 4. Gradvis, vid slutet av veckan, öka antalet cykler till 50 per dag.
 5. Du måste utföra dessa övningar varje dag i två veckor. Det är inte alltid nödvändigt att träna Kegel-träningen för män hemma, eftersom det kan göras var som helst och var som helst.

Steg 2. Lär dig att isolera från andra muskelgrupper

 1. Först kommer du att ha en tendens stammen tillsammans med lk-muskeln och andra muskler i bäckenet: skinkor, press, mage, ben, tår, muskler i ansiktet. I början kommer det att vara normalt för en nybörjare.
 2. Men din uppgift är att lära dig att komprimera och slappna av den pubic-coccygeal muskel isolerade från andra muskler. Lär dig att arbeta bara med det. Detta kommer att ge en större effekt.
 3. Det är viktigt att gradvis öka belastningen och antalet cykler när du tränar denna speciella kärlekskärl. Det är som i gymmet när du kom för att svänga. De gjorde sin norm på 15-30 minuter och lämnade sig för att vila. Allt behöver vila.
 4. Constancy - bestäm framgångsfaktorn. Bestäm ditt minimum, vilket du enkelt och utan mycket arbete utför. Och hädanefter börja gradvis öka belastningen. Det är som i gymmet. Denna typ av måttlig och daglig Kegel gymnastik för män och en uppsättning övningar för kompression och avkoppling ger sina frukter.

Steg 3. Komprimering görs längre i tid och avkoppling är kortare

 1. Nu strävar kärlekens muskel med all sin kraft och hålls i sådan kompression för 10 sekunder.
 2. Koppla av den här muskeln på 4 sekunder. Sådana första två nya steg utgör 1 ny cykel.
 3. Sådana cykler du behöver göra 20-30 på en dag och öka gradvis deras antal till 70-100 per dag.
 4. Det är möjligt att bryta övningen att utföra cykler på 2 delar: 50 på morgonen och 50 på kvällen. Till exempel, 50 när du går till jobbet på morgonen och samma kväll på vägen hemma.
 5. Det tredje steget ska genomföras inom 4 veckor. Och då behöver du bara hålla muskeln tonad, släng inte i träningspasserna, och repetera dem regelbundet och återvända till dem.

Titta på följande video om Kegels övning för män och lektioner om hur man förbättrar det.

När det gäller ökad uthållighet i sängen med en älskad man talade vi också i en annan artikel med intressanta uppenbarelser.

Efter avslutad 3 steg

När du går igenom alla 3 steg, är du redan du kan experimentera och hitta vad som fungerar bäst för dig individuellt.

Exempel på individuella preferenser

 • Någon kommer att vara bekväm att göra 2-3 lång kompression i 15 sekunder med en 2 sekunders paus mellan dem.
 • För andra kommer det att finnas en idealisk serie korta klämningar i 5 sekunder.
 • Någon kommer att använda 2-3 korta pressar (för att det ska vara enkelt och utan stor ansträngning), en paus för återhämtning, och igen 2-3 korta pressningar.
 • Vissa människor kommer att göra först om 40 mycket kort kompression som uppvärmning, och sedan 15 långa. Hur bekvämt.
 • Vissa börjar med lätt komprimering på 10-15 sekunder, och gradvis med nästa steg ökar styrkan. När de når maximal kompression, minskar de också gradvis lasten utan att gå i ett avslappnat tillstånd. Endast 3-5 steg med kompressionskraft. Med frekvent träning börjar Kegels muskler hos män vid varje steg att öka kompressionstiden.

Hur man testar styrkan hos musklerna erfarna män efter långa rutiner

 1. När du redan lär dig hur du gör din värdighet i ett spännande tillstånd lätt och utan belastning, sätter erfarna män en handduk på den.
 2. Här är din kropp redan lätt studsa med en liten handduk, draperad ovanpå. Detta kommer inte mycket att komplicera uppgiften, särskilt om du har praktiserat länge.

Det rekommenderas att du gör det med en handduk på morgonen. Återigen krävs det konsekvens. Således kommer du vara mindre benägna att ställa frågor om hur man ökar männs styrka.

Användningen av teknik i sängen för att förlänga närheten

I sängen med din favoritapplikation av tekniken för långvarig kompression av musklerna hjälper Kegel till att fördröja finishen.

 1. Spänning med maximal kraft. När du känner att en flock hästar transporteras bort i fjärran, och målet är oundviklig när tåget närmar sig sitt slut station, börjar du anstränga pubococcygeal muskel med all den maximala effekt som du har. Precis som du lärde dig under träning. Cirka 20-30 sekunder räcker, någon behöver och mer.
 2. Vet hur man känner igen tillvägagångssättet till den kritiska punkten. Vid en kritisk gräns börjar någon att rulla ögonen. I det här fallet börjar din prostata som regel regelbundet minska, sådana vibrationer uppträder i könet. Alla borde tydligt förstå omfattningen av excitationen i hans kropp och förstå början av detta kritiska ögonblick i förväg. Många har inte lärt sig att känna igen den toppen när lokomotivet bär bort, och därför frågar de ofta varför en man snabbt slutar sin verksamhet.
 3. Komprimering är bättre att börja tidigare än vanligt. Du kommer aldrig att förlora din säd, oavsett hur önskvärt och fortsätta att hålla en spänning pubococcygeal muskler, behöver du inte ge slack och inte slappna av för en sekund. Det är bättre att hålla en lång pressning i några sekunder innan det är för sent. Gör precis som nämnts i artikeln och visades för nybörjare i videon lektionen om Kegel träning för män hemma. När vibrationen stannar kan du koppla av.
 4. Dra ut vid rätt tidpunkt. Underlätta tekniken genom att det är bättre att dra ut sin värdighet och därigenom hålla pressen. Fortsätt friktion efter att de släppts och det finns inget behov av muskelspänningar.
 5. Använd små knep. Om det under övning du arbetat med pubococcygeal muskel isolering, redan en partner i sängen, kan du fuska och hjälpa sig själva omfatta andra muskler för att bevara fröet (någon ansträngande press, någon skinkor, ben, muskler i munnen, käken, eller fingrar på benen). Men det här är bara i sängen för att förlänga intimiteten. Under den utbildning som krävs för att göra komprimeringen separat från andra muskler, som beskrivs i steg 2. Det är det enda sättet att verkligen pumpar.

Om vilka subtiliteter som är glömda

1. Förväxla inte träningspraxis med den första fasen att hitta en muskel

 1. Varje gång stoppar vätskestrålen i toaletten inte nödvändigt! Detta är en metod som endast är utformad för att ta reda på var kärlekens muskel ligger i kroppen. Gäller endast vid inledning i nybörjare.
 2. Kärnan i själva tekniken är att lära sig att slappna av och komprimera denna muskel under alla förhållanden och inte bara i en toalett.
 3. När du redan har hittat och känt det, är den mycket steg-för-steg-övningen av kompression och avkoppling bäst utförd med en tom bubbla. Att det inte fanns något övertryck på prostata.
 4. Det är på toaletten att det kommer att vara lämpligt att träna Kegel-träningen för män med inkontinens efter operationen.

2. Applicera de finaste andningsandningarna

 1. Att andas bättre än magen, det måste finnas en sådan bukspray under träning. I detta fall ska luften inandas av näsan, inte genom munnen.
 2. Subtilitet av andning. Inspirationen gör vanligtvis muskelspänningen, och vid en lugn utandning är avslappningen redan klar. Förvirra inte.

3. Kompression görs i olika former och även när man går

Kanske är det lättast för en nykomling att påkalla en muskel när han ligger ner.

Men med erfarenhet och övning borde en person komma till det faktum att stressen av vilken tid som helst ska uppnås och sitta, stå och jämnt under gång. Utan begränsningar i poses.

4. Felaktig tro

 • För många okunniga människor orsakar teknikkens namn ett missförstånd eller skandal, vilket är ett stort misstag på grund av inkompetens.
 • Denna övning är för riktiga män som vill bli bättre bland andra.
 • Önskan att träna manliga Kegel övningar för att stärka bäckenbottenmuskulaturen ger dig ytterligare kunskaper i sängen, är inte inneboende i de vanliga killar.

5. När resultaten är synliga

Beroende på hur mycket muskeln försvagades först före början av alla metoder, kommer resultaten fram till följande termer:

 • 1-2 månader;
 • eller om ett halvt år (om membranet i bäckensgolvet var initialt särskilt svagt).

Till exempel finns det förändringar i sängen när det gäller muskelpumpning och uppskjutning av för tidig finish

Det bestäms mycket av din uthållighet och önskan att ta itu med problemet vid roten. Det viktigaste är att inte ge upp och ge tid varje dag att utveckla sig själv.

Hur man korrekt utför Kegel övningar för män

Den moderna världen, det laddade arbetsschemat och många andra dagliga affärer tillåter inte att tilldela tid att gå in för sport eller att göra gymnastik. Även om varje man förstår vikten av fysisk aktivitet för sin hälsa. Ett bra alternativ till gymmet eller körningen är Kegel övningar. Det har länge visat sig att en enkel träning kommer att ge enorm fördel, vilket påverkar sexuella förmågor hos det starkare könet. Tänk på vad Kegels gymnastik är, vad är dess kontraindikationer?

Dra nytta av tillämpningen av Kegel-tekniken

Arnold Kegels lektioner kräver inte mycket tid, men de har otvivelaktiga fördelar för människors hälsa. Om du utför regelbundna övningar kan du uppnå imponerande resultat.

Det är värt att veta: Kegel övningar för män löser många hälsoproblem - bidra till att öka styrkan, förbättra erektilfunktionen. Och också lindra prostatit, stärka musklerna mot inkontinens.

Om du utför Kegel-övningar korrekt för män, kan du uppnå följande resultat:

 1. Signifikant ökar tonen i pubic-coccyge muskeln.
 2. Ökar blodcirkulationen i bäckenets område, vilket bidrar till att stärka erektilfunktionen.
 3. Ökad uthållighet hos män i sängen, vilket i sin tur gör att du kan bli av med okontrollerad utlösning.
 4. Allvarliga patologier i prostatakörteln förhindras - inflammation i prostata, adenom i kirtlet organ.
 5. Ökar sexuell lust, orgasmen blir mer levande, vilket förbättrar kvaliteten på intimiteten avsevärt.

Med hjälp av Arnold Kegels övningar kan hemorrojida sjukdom förebyggas, eftersom övningarna syftar till att återställa normal cirkulation i bäckenorganen.

Gymnastiken har en gynnsam effekt på muskelsystemet, i synnerhet på bäckenbotten, som en konsekvens - på urinprocessen. Om urinen inte håller, så är orsaken i de flesta fall ett problem med sfinkteren. Träning bidrar till att stärka det, därmed är inkontinens nivån.

Synpunkter från läkare på Kegel övningar är helt positiva. Officiell medicin erkände verkligen att metoden bidrar till att stärka perineumets muskler, vilket i sin tur neutraliserar många problem med genitourinary systemet.

Metodens historia

Arnold Kegel har utvecklat en unik uppsättning övningar, men inte för män, men för behandling av det rättvisa könet. Under första hälften av 1900-talet skapade gynekologen en träning som bidrog till att stärka tonen i perineala muskler. Metoden skapas utifrån läkarens anteckningar. Han märkte att kvinnor efter barnets födelse led av ofrivillig urinering, vilket berodde på en minskning av bäckens muskulaturs elasticitet.

Kontrollgruppen utförde ett experiment. Han visade att träning verkligen hjälper till att stärka musklerna, och de allra flesta kvinnor avlägsnade inkontinenssyndromet. Men samtidigt var det en ytterligare effekt - kvinnor noterade förbättringar i sexuellt liv. De har ökat längden på orgasmen, med denna känsla blev mer levande och uttalad.

Lite senare genomfördes andra studier som drog slutsatsen att de förändrade yrkena skulle vara utan tvekan för männen. Enligt de mottagna uppgifterna bidrar regelbundna klasser till att uppnå en god erektion, öka intimiteten, hjälpa till att kontrollera utlösningen.

För information rekommenderas Kegel övningar för män för profylax och terapi av prostatit och hemorrojder. Detta beror på det faktum att patologi uppstår på grund av nedsatt cirkulation i bäckenorganen och spänningen av musklerna. Utbildningen är inriktad på att stärka LC-muskeln, vilket gör att du kan bota sjukdomar och förbättra ditt intima liv.

Tala i allmänhet är träningen inte annorlunda för män och kvinnor, eftersom de syftar till att förbättra tonen i perineala muskler.

Kegel övningar för män hemma

Så, hur man utför korrekt Kegel övningar för män? Beskrivningen av tekniken hemma säger att det är nödvändigt att utföra klasser i steg. Metoden är uppdelad i fyra steg, vilket kräver sekventiell utförande.

Indikationer för Kegel övningar:

 • Minskad sexuell lust eller bristande intresse för intimitet;
 • Otillräcklig hårdhet hos reproduktionsorganet i det exciterade tillståndet;
 • Frånvaron av spontana erektioner på morgonen och på natten, vilket är normen för en frisk man;
 • Tidig utlösning, som inte kan kontrolleras.

Orsaken till dålig erektion är dålig fyllning av blodet med cavernösa kroppar, eftersom cirkulationen är bruten i bäckenet. Om du övar regelbundet, så kan du se förbättringar om två veckor.

 1. Den första stegs instruktionen säger: du behöver spänna och sedan slappna av muskeln. Jag upprepar 10-15 gånger i ett tillvägagångssätt. Först rekommenderas att träna 4 gånger om dagen i flera minuter. Över tiden ökar antalet sessioner per dag upp till 6-8 gånger och antalet muskelkontraktioner till totalt 150 sträckor.
 2. I det andra steget måste du sträcka muskeln i tre sekunder och sedan slappna av i samma tid. Börja träna med 10 repetitioner, öka gradvis till 50 repetitioner per dag. I detta fall måste du öka och spänningen i tid - 20-30 sekunder.
 3. I det tredje steget måste du spänna muskeln, fixa i fem sekunder, försök att spänna ännu hårdare - igen i fem sekunder. Totalt bör det finnas 4-5 spänningssteg. Dagen är klar upp till 10 gånger.
 4. Den fjärde etappen innebär växlande avslappning och spänning av den pubic-coccygeal muskel. Det är viktigt att uppnå "spänningen" effekten. Upprepa upp till tio gånger om dagen.

Viktigt: LC-muskeln måste under träning andas djupt och jämnt. Med spänning inandas och andas ut musklerna under avkopplingsfasen.

Motion Kegel för män bör göras på en tom blåsan. Om du inte följer denna regel kommer mannen att koncentrera sig på viljan att gå på toaletten och inte på korrekt genomförande av lektionen.

Om träning utförs hemma rekommenderas att ändra din position - i första etappen, sitta på en stol, i andra etappen gå upp och på det tredje draget. Under klassen ska utöva endast PC muskler och andra "arbete" inte borde vara, så du bör försöka att inte anstränga magmusklerna och skinkor, även om den första gången de kommer att krympa omedvetet. Men allt kommer med övning, om den första lektionen inte fungerade behöver du inte kasta övningar. Med varje efterföljande tid blir det bättre och bättre.

Kontra

Kegels metod, som utförs regelbundet, bidrar till att avsevärt förbättra kvaliteten på det intima livet. Recensioner av män som har varit engagerade i flera månader, noterar en ökning av styrka, förbättrad erektion, ökade känslor under sex.

Kontraindikationer på en teknik lite. De inkluderar:

 • Inflammatoriska processer i bäckenorganen, speciellt i den akuta fasen;
 • Vaskulära störningar i nedre extremiteterna och i bäckenregionen;
 • Blödning efter operation
 • Tumör neoplasmer av vilken lokalisering som helst.

I den första träningen rekommenderas att du fokuserar på din andning. Många män försöker göra allt rätt, omedvetet hålla andan. Otillräcklig syreförsörjning kommer att påverka slutresultatet, och inte till det bättre.

Arnold Kegels metod för att förstärka den pubic-coccygeal muskel fungerar verkligen effektivt, vilket framgår av läkares och patienters recensioner. Det viktigaste är att vara beständig, var tålamod och ge dig själv tid till din hälsa varje dag.