Huvud
Strömförsörjning

Prostatitförebyggande hos män: övningar och gymnastik

För att skydda dig från den ledsna utsikten att bli sjuk prostatit, en man måste leda ett aktivt liv, flytta mer. En utmärkt lösning är att anmäla sig till sportsektionen, "Health" -gruppen.

Eller självständigt lära sig en uppsättning övningar och ägna honom fria stunder. För förebyggande prostatit Alla fysiska träningar är användbara, med början på vanliga morgonövningar.

Men utvecklade och speciella övningar specifikt emot prostatit.

nytta

Fördelen med motionsterapi med prostatit är vetenskapligt bevisad. prostatit Det utvecklas om organen i det lilla bäckenet inte levereras tillräckligt med syre. Med fysisk ansträngning förbättras utbudet av vävnader med syre. Följaktligen är fysisk ansträngning användbar för behandling av prostatit.

 1. Gör det mer intensivt blodcirkulationen hela organismen och genitourinary systemet specifikt.
 2. Ökar tonen hos män, förbättrar aktiviteten nervsystemet.
 3. Eliminerar effekterna av en immobile livsstil, rester av inflammation under perioden eftergift.
 4. stärker muskler perineum, bäcken och höfter.

Övningar från prostatit

Ett komplex av övningar för att förebygga prostatit (för prostata) syftar till att stärka perineumets muskler.

För att avslöja dem enkelt: mannen försenar en ström av urin hos urinera.

De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

 • växelvis spänna, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare, desto bättre;
 • vi spänner musklerna, håll dem spända i 4 sekunder, slappna av
 • smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Denna cykel upprepas fem gånger om dagen.

Vecka öka antalet repetitioner av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Gör den här gymnastiken dagligen, medan problemet är brådskande.

Innan du utför cykelövningar mot prostatit:

 • Stäng våra ögon, koncentrera dig helt på inspiration / utandning.
 • Vi lägger ner, tar bort alla påfrestningar, slappnar av kroppen från fötterna till kronan.

Terapeutisk gymnastik

För förebyggande av prostatit hos män är övningarna lämpliga för följande:

Ex. 1. Rygget är rakt, vi står, vi sprider benen brett. Med båda händerna tar vi vänster fot, vi vilar vårt ansikte i knäet. Håll posen i 15 sekunder. Gör detsamma med rätt fot och knä.

Ex. 2. Kroppens sluttningar är vänster-höger. Trettio gånger.

Ex. 3. Svänger benen fram och tillbaka. Ett hundra gånger vardera.

Ex. 4. Hoppa på plats. Vi växlar högt, lågt. Vi börjar med femtio, gradvis ta upp till tre hundra gånger.

Ex. 5. Palmer på baksidan av huvudet till slottet. Vi andas in i halva crouching, böjer knäna och släpper våra händer till våra hjärtan. Andas ut. Vid inandning, långsamt till utgångsläget.

Ex. 6. Händerna sänks. Gradvis böja höger knä, höja höften maximalt. Då samma med vänster knä.

Ex. 7. Vi squat ner. Vid inandning tar vi långsamt upp, tar vår högra fot åt ​​sidan. Då - samma med vänster fot. Tio gånger för varje.

Ex. 8. Vi står på det halvböjda högerbenet. Den vänstra kastas över låret och underbenet. Frys i en minut. Vi byter ben.

Ex. 1. Ligger på magen, lyfter kroppens topp. Vi lyfter våra fötter och tar våra anklar med våra händer. Håll pose i en halv minut.

Ex. 2. Försöker göra tvinnar. Vi sprider våra ben till sidorna, så långt som möjligt, kvar i stället i en halv minut. Förtvivla inte att det är verkligen omöjligt att sitta på en garn. Varje dag lägger vi till en millimeter till en millimeter förlängningar... Kanske, när det kommer ut, som en gymnast på TV. Men om det inte gör är försöken själva användbara.

Ex. 3. Vi sitter rakt, sträcker våra ben framåt, vi föder upp. Vi går på skinkorna. Om fyrtio "steg" skinkor i taget.

Ex. 4. Vi böjer ryggen. Vi kontrakt och dra i anus muskeln. Vid utandning slappnar vi av. Tre gånger per cykel. 15 gånger om dagen.

Ex. 5. Vi knäböjer ner, uppfödas på hälens sidor, stänger de stora tårna. Vi håller ryggen rak. Sitt ner med rumpan mellan klackarna, rör på sålarnas sålar, spänna / koppla av de gluteala musklerna. Tio gånger per cykel, fem cykler per dag.

Ex. 6. Sitt ner rakt, sträck våra ben framåt. Lägg dina palmer på dina anklar, lut dig framåt. Vi försöker nå ut med vadderna på våra fingrar på strumporna.

Ligga ner på baksidan

Ex. 1. Vi lyfter bäckenet och sprider våra knän till sidorna. Så sex gånger per cykel. Tre cykler om dagen.

Ex. 2. Vi reducerar / utspädda ben, böjda / böjda på knäna växelvis. 11 gånger per cykel. Två gånger om dagen.

Ex. 3. Alternativt höja våra ben, böja i knäna, applicera på magen. Fem gånger per cykel, två cykler om dagen.

Ex. 4. "Björk". Vi håller midjan med våra händer, vi leder bäcken och benen vertikalt. Fem gånger per cykel, två cykler om dagen.

Ex. 5. Händer i huvudet, benen böjer sig vid knäna. Flytta bäckenet till vänster (andas in) / höger (andas ut).

Ex. 6. Haka till bröstet, palmer på pannan. Dra det högra benet uppåt. Sedan lämnade. Tio gånger vardera.

Ligger på magen

Ex. 1. "Båten". Vi lägger våra händer längs kroppen och håller den så här.

Vi lyfter våra ben samtidigt, utan att böja, och toppen av kroppen. Vi längtar i stället, hur mycket vi kommer att stå emot. Vi slappna av.

Ex. 2. Vi lägger ner vår mage på bollen (helst en speciell "gymnastik"). En halvtimme rullar vi på bollen på golvet. En gång om dagen.

Ex. 3. Händer längs kroppen. Omvända ökar våra armar och ben. Vi gör det tills vi blir trött.

På buken andning

Så upprepa sju gånger.

Det viktigaste i alla övningar - de ger en belastning på zonens plats prostata. Således intensifieras blodflödet i det, musklerna utvecklas.

slutsats

för förebyggande av prostatit övningar gör inte nödvändigtvis alla ovanstående. Välj de mest lämpliga som du gillar och få. Det viktigaste är inte att vara lat för att göra dem varje dag.

Terapeutisk träning kan förhindra förekomsten av prostatit, öka hastigheten på remission och konsolidera resultatet av behandlingen. Men om sjukdomen redan har börjat krävs komplex behandling för att övervinna det. Det inkluderar att ta mediciner enligt ordningen, massage, motionsterapi, fysioterapi, kost.

Fysiska övningar för att förebygga prostatit

I förebyggandet av prostatit är alla medel bra, inklusive laddning. Men förutom enkla övningar rekommenderas det också att utföra speciella övningar som uteslutande är utformade för att bekämpa denna otäcka sjukdom.

Sådana övningar för att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen, så att i detta område venöst blod inte stagnera, vilket innebär att risken för prostatacancer inflammation minskar. Vad är det då måste vara övning för att förhindra prostatit och hur användbara de är för prostata hälsa?

Vilka övningar är effektiva för att förebygga prostatit?

Med det kan du stärka perineumets muskler, vilket också är mycket viktigt för prostatas hälsa. Att bestämma deras plats är enkel: under urinering är det nödvändigt att hålla urinströmmen tillbaka. I det här fallet kommer mannen att känna vilka muskler som just nu arbetade. De måste också utbildas.

Kegels komplexa övningar är följande: För det första måste du kraftigt stressa och slappna av dessa muskler, och ju snabbare detta är gjort desto bättre. Då minskningen är klar: i 4 sekunder måste du spänna dem och sedan smidigt slappna av. Och det sista är spänning. Det håller samma mängd, du måste spänna upp smidigt - precis som under avföring, och sedan slappna av.

Det rekommenderas att göra gymnastik enligt följande:

 • Börja med 8 repetitioner av alla tre varianterna av övningarna.
 • Veckans ökning med 4-6 gånger tills den här siffran är 45 repetitioner.
 • Utför dagligen upp till 5 gånger.

Stå på golvet

Följande övningar för förebyggande av prostatit kan återkalla övning. De är användbara inte bara för prostata, men för alla andra organ. Inom ramen för sådan utbildning är det nödvändigt att göra:

 1. 30 gånger laterala backar - till höger och till vänster.
 2. 100 slag med varje fot - fram och tillbaka.
 3. Hoppar av olika höjder. Det är alternativt högt och lågt. Start rekommenderas från femtio och gradvis öka till 300 per dag.

I sittande ställning

Den enklaste av de tillgängliga är backarna framåt. Det är nödvändigt att sitta på plattan, benen för att sträcka sig framåt, handflatar fritt för att lägga på anklarna och göra lutningar. Vi rekommenderar att du trycker på tårna med fingertopparna.

Det kommer att vara bra att försöka sitta på garnet. För att göra detta måste du sprida dina ben så långt som möjligt. I denna position tar det ungefär en halv minut.

Rörelsen på skinkorna är följande: Sitt plan, ben sträcker sig framåt och später ut dem. Att röra på skinkorna borde vara i olika riktningar. Ett tillvägagångssätt bör innehålla cirka 40 rörelser.

Ligger på baksidan

De mest effektiva övningarna för att förebygga prostatit, utförs liggande på baksidan:

 • 3 uppsättningar av 6 gånger - höja bäckenet och samtidigt sprida knäna till sidorna.
 • 2 uppsättningar av 11 gånger - för att minska och utspädda benen. I det här fallet kan de böjas och böjas på knäna.
 • 2 uppsättningar av 5 gånger - ligga platt på ryggen, höja sedan benen, medan du böjer på knäna så att du lägger dem i magen.
 • 2 närmar sig 5 gånger - "björk". Händerna stödjer kroppen (nedre delen av ryggen), medan bäcken och benen riktas vertikalt uppåt.

För nästa övning måste benen böjas vid knäna, händerna läggs under huvudet. Därefter måste du flytta bäckenet i alla riktningar, medan du tittar på andan: höger - andetag, vänster utandning.

Ligger på magen

Övningar för prostata som en profylax av prostatit gör och ligger på magen. Till exempel "båt".

Händer bör placeras längs kroppen och ändrar inte sin position. Samtidigt är det nödvändigt att höja nedre extremiteterna (i ett icke-böjt läge) och kroppens övre del. I denna position måste du stanna så länge som möjligt. Då - slappna av. För ett tillvägagångssätt måste du upprepa träningen tre gånger.

I butiker säljs en speciell gymnastikboll. Han för nästa övning kommer att göra det bättre än enkelt. Kärnan är detta: magen måste ligga på bollen och rulla på den med kroppen - i en halvtimme (en gång om dagen).

Ytterligare gymnastikövningar

Den första övningen syftar till att förstärka musklerna i anusen (kan kombineras med en profylaktisk massage i prostata). Det är nödvändigt att klämma och dra åt dem, håll i 10 sekunder och slappna av. För ett tillvägagångssätt - 3 gånger. Det rekommenderas att göra det flera gånger om dagen.

En person som tror att rätt andning på något sätt kan påverka prostata, är djupt misstag. Det är inte för ingenting att östlig medicin lägger tonvikten på respiratorisk gymnastik.

Det är värt att uppmärksamma buken andning:

 1. Ta ett mycket djupt andetag.
 2. Bloating magen.
 3. Håll i rörelse i 12 sekunder.
 4. Dra kraftigt in i magen.
 5. Också, med ansträngning, andas ut;
 6. Upprepa 3-7 gånger.

Det är bara att lägga till att förebyggande av prostatit hos män i hemmet genom olika övningar, så varje medlem av det starkare könet kan välja exakt det komplex som bäst passar honom.

Läs om hälsa

Terapeutiska övningar med prostatit eller prostata adenom (i bilder)

Dessa fysiska övningar kan förhindra utvecklingen av prostatit, och med stillastående prostatit hjälper till att bli av med denna sjukdom. För äldre män hindrar denna terapeutiska gymnastik prostata adenom eller bidrar till suspensionen av tillväxten.

Terapeutisk gymnastik syftar till att förbättra blodcirkulationen i bäckenområdet, vilket är en effektiv profylax för prostatit och prostata adenom.

Vad är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom? Prostatit, idag, diagnostiseras oftast hos unga män. Det är en inflammation i prostatakörteln på grund av hypotermi, infektion eller stillasittande livsstil (kongestiv prostatit). Prostatacenom, män blir vanligtvis sjuka 50 år och äldre. Prostata adenom är en tumör, proliferation av prostatakörteln. Man tror att orsaken till prostata adenom är åldersrelaterade hormonella förändringar hos män. Också orsaken till denna sjukdom kan bli en "försummad" prostatit.
Medicinska övningar rekommenderas inte under sjukdomsperioden, men på grund av obehag kommer knappast någon att vilja delta i gymnastik under denna period.

Det är inte nödvändigt att utföra hela övningskomplexet, beroende på ålder och fysisk kondition, kan du välja flera av de mest bekväma övningarna.

För att börja med, de enklaste, men effektiva övningarna för att stärka och förebygga prostatakörteln.

Återföring av anus. Denna övning måste synkroniseras med andning: inandas anus i en inspiration, vid utandning - slappna av spända muskler. Övning sker 20 gånger, på morgonen och på kvällen.

Avbrytande av urinering. Det kan tyckas konstigt, men den här processen kan också kallas en fysisk träning, för när den utövas, är bäckensmuskeln ansträngd. Under urinering är det nödvändigt att retardera strålen, som spänner mot muskelgruppen som ligger nära prostata. Det är denna övning med prostatit i händelse av att det regelbundna utförandet förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln. I ett tillvägagångssätt rekommenderas det att utföra 30 sådana skär, utan fördröjning under lång tid i ett stressat tillstånd.

Går på skinkorna. Förstärker musklerna i höfterna och småbäckenet. Övning är inte svårt och det är lämpligt att göra det mycket och ofta. Startpositionen, sitter på skinkorna på golvet, med utsträckta raka ben, baksidan är jämn. Det är nödvändigt att försöka röra sig utan hjälp av händerna.

Går på skinkorna med prostatit och prostata adenom

Börja med att gå framåt, något som hjälper honom att svänga händerna i tid med rörelsen. Vi fortsätter, sedan bakåt. Att gå på skinkorna hjälper också till att återställa erektionen.

Träna med en tennisboll kan delvis ersätta prostata massage.

Du måste sitta på tennisbollen för grenområdet och, med stöd av händerna, hålla balansen i 3-5 minuter.

Först kan du känna obehag och till och med smärta, men det är normalt.

Sex.

Den trevligaste träningen. I detta fall påverkas prostatakörteln lika negativt av både brist på kön och försvagande sexmaroner. En sjuk man bör undvika försenad utlösning, övning av avbrutet samlag och plötslig uppsägning av friktionsrörelser. Detta kommer att negativt påverka prostatakörteln och människans välbefinnande.

Under samlag, och i synnerhet under orgasm, musklerna runt anus och prostata kontrakt och koppla av i en viss rytm, vilket är en bra övning dessa muskler, vilket är viktigt för behandling av prostatit. Denna muskelaktivitet på effekten på prostata är många gånger större än den traditionella massagen av prostatakörteln genom anusen.

Om ovanstående övningar endast syftade till att förbättra blodcirkulationen i prostata, stimulerar följande övningar förutom att stimulera prostatakörteln hela cirkulationssystemet. Detta är särskilt viktigt med stagnerande prostatit.

Lårlift.

Stå på inspirationen långsamt höja knäet böjd vid knäet till läget där låret kommer att vara parallellt med golvet. Vid utandning utan att röra golvets fot, tvinga gluteusmuskeln, ta ditt ben bakom ryggen. Fix foten i bakre position i 3 till 4 sekunder. I denna övning är det viktigt att hålla ryggen upprätt och inte böja sig i nedre delen. Tre tillvägagångssätt för varje ben i 10 -12 gånger.

Lyftning av låret med prostatit och prostata adenom

Denna övning kan utföras både hemma och på jobbet. Om du upplever svårigheterna under träningen kan du hålla fast vid stödet, till exempel bakom dörren.

knäböj.

Den ursprungliga positionen: benen är bredare än axlarna, fötterna är parallella, händer framför honom. Vid inandning, utför långsamt inte en djup squat och fixa kroppen i det nedre läget i 3 till 4 sekunder. Vid den lägsta punkten bör tyngdpunkten hållas på klackarna. Två till tre närmar sig varje ben i 10 -12 gånger.

Kramper för prostatit och prostata adenom

pushups. Allt är klart. Och du behöver inte vrida ur golvet. Som sin fysiska kondition och ålder kan en man använda någon yta: en stol eller en vägg. Inandas, andas upp.

Krama från golvet med prostatit

Lyft skinkorna.

Den välbekanta "bro" -övningen från barndomen. Ligga på golvet, sträck dina armar längs kroppen. Böj dina knän. Stå med fötterna på golvet.

Inhale och böja i nedre delen av ryggen, spänna gluteal muskler. Under uppstigningen komprimeras också musklerna i anuset. Håll i det övre läget, håll den statiska spänningen i 1-2 sekunder. Att gå ner för att andas ut.

Bro eller lyft av skinkor med prostatit

Denna övning, förutom att stimulera prostata, stärker också gluteal musklerna, så det rekommenderas av fitnessinstruktörer och kvinnor och män.

Ben sax.

Ligga på ryggen, tryck nedre delen av ryggen på golvet. Armarna sträcker sig ut på kammarens sidor, palmerna pressas till golvet. Händerna förblir lätta under hela träningen.

Övning sax med prostatit och prostata adenom

Långt böjer knäna, lyfta benen 15 cm från golvet. Detta kommer att vara din startposition.

Lyft nu vänster benet 45 °, och den högra ner till ett avstånd på 5-8 cm från golvet. Gör omvänd rörelse, sänka vänster och lyft höger ben, inte vidrör golvet. Benen rör sig i ett vertikalt plan. Gör det maximala antalet repetitioner för dig.

"Saxar "fötter som ligger på magen. Detta är en variant av föregående övning, utförd på liknande sätt, men ligger bara på magen.

Övning sax ligger på buken med prostatit

I detta fall rör benen i horisontalplanet. Genom arbetskraft och effektivitet är överlägsen den tidigare versionen.

Ryggböjning med stöd på händerna.

Ligger på hans mage vilande på hans händer, samtidig lyftning av huvudet, armarna och benen med övning i nedre delen av ryggen. Detta är en lätt version av föregående övning. Gör maximalt antal gånger för dig.

Böjning av ryggen som ligger på buken med prostatit

cykel. Mycket enkel träning. Om en man på grund av svaga muskler i pressen eller baksidan inte kan utföra de tidigare tre övningarna, kan du utföra dessa enkla rörelser.

Motioncykel med prostatit

Ligga på ryggen för att höja benen och skildra på cykel, kommer sådan gymnastik med prostata adenom att bidra till att förbättra blodcirkulationen i bäckenvävnaderna.

Curative gymnastik om prostatit och prostata adenom kan kompletteras med indier från indisk gymnastik Yoga.

Lotus Pose.

I denna position sträckes skrotet, vilket bidrar till blodförsörjningen.

Lotusställning med prostatit och prostata adenom

Dra dina ben framåt. Ta det vänstra benet och placera foten bredvid höger lår. Böj sedan högerbenet och skjut det in i mellanrummet mellan låret och kalvsmusklerna. Nu kommer båda fötterna att ligga mellan benen och kalvarna på benen.

För att få en terapeutisk effekt måste du stanna kvar i 5 till 15 minuter efter att du har tagit ställningen.

Stå på axlarna, "björk". I detta tillstånd strömmar blodet från perineum, vilket är viktigt vid lindring av smärta från raspiraniya i perinealområdet.

Björkställning med prostatit och prostata adenom

För att ta denna position måste du ligga på mattan, slappna av, sakta räta upp benen och så långsamt höja dem. Ryggraden, bäcken och benen ska ta sig upprätt. Håll ryggen på dina händer. Elbowsna ligger på golvet och hakan pressar mot bröstet. Baksidan av deltoida musklerna och nacken berör mattan. Låt inte din kropp sva, håll dina ben raka. I detta fall upprätthålls kroppens position inte av spänning utan genom att upprätthålla jämvikt.

Sträckningsövning.

I den här positionen är midjan, skinkorna, skrotarna och hamstringarna mycket väl utsträckta.

Sträcker sig med prostatit och prostata adenom

Sitt på golvet, räta ryggen, sträck dina ben. Luta dig framåt och med dina indexfingrar grip de stora tårna. Böj framåt tills ditt ansikte rör knäna (eller hur mycket du får). Försök att inte böja knäna, riva inte av dina klackar från golvet. Händerna är böjda i armbågarna och vilar mot golvet med armbågarna. Dra upp bukmusklerna, detta underlättar att sträcka ryggen och låren. Äldre eller feta män kan hålla sina anklar.

För att ge terapeutisk effekt i denna position måste du stanna i 3 till 10 minuter. Det rekommenderas att börja med en halv minut och gradvis ta till en godtagbar tid för dig.

De som har svårt att utföra denna övning kan göra det omväxlande med ett ben och samma hand.

Tillägg det terapeutiska komplexet för prostatakörteln kan vara en annan övning, som för många av oss är så vanligt att vi, utföra det nästan varje dag, inte ens tänker på den helande effekt som den har. Det går trappan.

Oavsett hur frestande i slutet av arbetsdagen att klättra hem med hjälp av en hiss, vägra det fortfarande och gå uppför trappan till fots. När du tränar, öka lasten, steg över först genom steget och sedan genom två eller till och med tre. Tro mig, det är svårt att ens tänka på den bästa träningen för att förbättra tonen i prostata och dess indirekta massage. Dessutom, längs sättet som du förbättrar kroppens allmänna fysiska egenskaper, ökar dess uthållighet och minskar trötthet.

Kontrastdusch på perinealområdet. Detta förfarande höjer blodflödet i de organ som området appliceras på.

Gör det som du vill - rikta strömmen från duschen till grenområdet och ändra dess temperatur enligt följande:

Varmvatten, temperatur 40 - 45 grader. - 30 sekunder.

Kallt vatten vid rumstemperatur - 15 sekunder.

Överdriv inte det med kallt vatten, så att du kan skada dig själv. Procedurens varaktighet är 3-5 minuter. Förfarandet görs bäst på kvällen före sänggåendet.

simning

Under resan involveras alla muskler hos en person, så blodet cirkulerar aktivt genom kroppen. Ett effektivt verktyg för förebyggande av prostatit är i synnerhet hjärtsimulatorer ellipsoidal maskin. Trots enkelheten sprider denna simulator effektivt blod på kroppen utan belastning på lederna.

Komplex av övningar för förebyggande av prostatit hos män

Mer än 60% av medelålders män lider av prostatit. För denna sjukdom som kännetecknas av smärtsamma symptom som inte bara påverkar en mans tillstånd, men också på hans sexliv. Därför börjar nästan alla representanter för det starkare könet, som når 30-35 år, tänka på förebyggandet av denna sjukdom.

Men eftersom inte alla vill svälja olika piller föredrar de flesta att utföra fysiska övningar för att förebygga prostatit. Hur fungerar de? Och var är kopplingen mellan sport och prostata funktioner?

Fördelar med kurativ gymnastik

Det finns en speciell uppsättning övningar som utvecklats av läkare för förebyggande av prostatit, vilket regelbundet genomförande av vilka hjälper män att undvika att "dö" med denna sjukdom.

Vad orsakar prostatit i allmänhet? De främsta orsakerna till detta är olika infektioner, bakterier och virus. Men den viktigaste orsaken, som observeras hos 70% av männen, är ett brott mot mikrocirkulationen i det lilla bäckenet. Detta fenomen leder till att prostatakörteln inte får alla de näringsämnen som sprids genom kroppen genom de blodkärl som är nödvändiga för järn för normal funktion.

Som ett resultat är metaboliska processer i kroppen störda, lokala immunitetsminskningar och patogener har alla chanser att överleva. Och när de bosätter sig i prostatacancer, blir slemhinnan inflammerad, vilket orsakar utveckling av prostatit, ger behandling med folkmedicin inte alltid snabba positiva resultat.

Övningar för att förebygga prostatit kan normalisera utflödet / tillströmningen av blod i det lilla bäckenet och göra musklerna mer fasta och elastiska. Om blod kommer att cirkulera fritt, kommer järnet alltid får allt den behöver substans, och nedgången av skyddande krafter kommer inte att ske, vilket innebär att kroppen själv kan motstå patogener och sjukdomar kommer inte att utvecklas.

Vilka övningar behöver utföras och hur ofta?

Vilka övningar du ska göra för att förhindra prostatit, upptäcker du nu. Men först vill jag säga några ord om hur man utför dem varje dag. I det här fallet är det inte nödvändigt att göra alla övningar som vi föreslog samtidigt. Du kan välja själv 5-6 övningar och utföra dem hemma en gång om dagen.

Övning # 1

Du behöver en liten babyboll. Sitt på en soffa eller stol, så att dina knän är böjda och skapa en vinkel på 90 C. Lös sedan bollen mellan dem. Börja med all styrka att pressa den (i spänning måste du stanna 3-4 sekunder) och sedan slappna av knäna. Upprepa 10 gånger.

Övning # 2

Denna övning du kan utföra på jobbet, sitter vid datorn. Sitt på en stol, räta ryggen, börja klämma och krossa musklerna i skinkorna. Utför träningen ska vara långsam 10-20 gånger.

Övning 3

Denna övning anses vara en av de mest effektiva, både vid behandling av prostatit och för förebyggande. Med honom är vi alla bekanta med själva skolan. Och den här "björken". Hur man utför den här övningen tror vi, du vet. Det viktigaste är att hålla benen i vertikal position i 10-15 sekunder. Totalt måste du göra 5-7 repetitioner.

Övning 4

För att utföra denna övning måste du ligga på ryggen, lägga händerna längs bagaget och benen böja sig vid knäna så att de bildar en rätt vinkel. Sedan, utan att hämta händerna från golvet, måste du höja dina skinkor så högt som möjligt och stanna i denna position i 5 till 10 sekunder. För en är det nödvändigt att upprepa denna övning 7-10 gånger.

Övning 5

Denna övning liknar den föregående. Endast det anses vara det mest effektiva. När det utförs, under bältesupphöjningen, måste du späda dina knän i sidorna, försöka dra anusen i dig. Upprepa också 7-10 gånger.

Fysisk övning # 6 för förebyggande av prostatit

Det enklaste sättet är att normalisera blodcirkulationen i det lilla bäckenet och stärka musklerna. Och oftare och "djupare" du kommer att crouch, desto bättre.

Övning nummer 7 för förebyggande av prostatit

En annan mycket enkel övning som absolut alla kan utföra är backar åt vänster, höger, framåt och bakåt. Skidor behöver göras 20 gånger i varje riktning.

Övning # 8

För att utföra denna övning måste du ligga på magen, händerna för att dra längs stammen. Börja att lyfta benen en åt gången, samtidigt som du försöker att inte böja dem i knäna. På varje ben måste du göra 10-15 reps.

Övningar för att förebygga prostatit hos män är mycket effektiva, särskilt om de kombineras med vidhäftning till en terapeutisk kost. Om du är mycket orolig för din hälsa och tror att sjukdomen är på väg att komma, fråga din läkare om hjälp. Han kommer att ge dig profylaktiska droger, som tillsammans med träningsterapi och rätt näring kommer att bidra till att förebygga utvecklingen av prostatit.

Video med övningar för att förebygga prostatit

Recensioner om övningskomplexet för förebyggande av prostatit hos män

Min bror har ett problem som prostata.Prochitala hel uppsättning övningar för hennes profilaktiki.Posovetovala utför allt i ordning, övningarna är inte svårt, tillgänglig för att utföra både vsem.Ya Jag tror det viktigaste som kommer att skydda en man från prostatan från dess vozniknoveniya.Brat observerar en diet i prostata och gör övningarna och känns bra.

Vid en ålder av trettiotvå märkte jag att i sängen med min fru var allt inte så smidigt som vi skulle ha velat. På något sätt smidigt och gradvis började våra relationer försämras i våra liv. Min fru är nästan 8 år yngre än mig. Jag började oroa mig för vårt förhållande. Rummaging på Internet. hittade en uppsättning övningar. Först trodde jag inte att någon gymnastik kunde lösa ett sådant problem. Men efter ett par månader märkte jag inte själv hur sakerna hade förändrats. Det var en rush av styrka och energi, jag kände mig igen som en man. Min fru var inte heller likgiltig. Våra relationer har förvärvat en helt annan karaktär.

En bra uppsättning övningar, förresten. Det viktigaste är att allt syftar till att förbättra blodcirkulationen i ett litet bäcken. Ja, skratta inte, samma övningar för kvinnor är ganska lämpliga (naturligtvis inte från prostatit men från många kvinnliga sår kommer att rädda). Tja, för män, i kombination med en diet med prostatit, är det väldigt viktigt och värdefullt. Det viktigaste här, och det svåraste är att göra allt regelbundet, bättre dagligen. Det är nödvändigt att perebaryvat latskap.

På grund av arbetets karaktär måste du ofta sitta på kalla ytor. Tydligen var detta den främsta orsaken till min sjukdom. För ungefär ett år sedan kände jag de första symptomen - svårigheter med urinering och urinrör, som uppstod mot bakgrund av prostatit. Jag gick till doktorn, och alla antaganden blev sanna. Sedan dess har jag letat efter mycket pengar, antibiotika har eliminerats i första hand, eftersom de är ganska ineffektiva i min sjukdom. Läkaren rådde en aktiv livsstil, mer fysisk ansträngning. Jag hittade dessa övningar online, noterade 7 av dem. Jag har utfört dagligen i 4 månader. Tack gud, min prostata har inte stört mig ännu för den här gången.

När hennes man började allvarliga hälsoproblem trodde de omedelbart att det endast var planerad behandling i kliniken. De blev vana vid det faktum att det finns specialutbildade människor - läkare. Jag började undra hur de behandlar prostatit i allmänhet, för jag vet att denna sjukdom är mycket gammal. I denna artikel föreslog vi en metod för att kombinera en läkande diet + speciella övningar. Övningar okej, med sorg i halvt utförd) Men för att tvinga min man att säga adjö ett tag med grönsaker, var frukt och lök svårt. Men resultatet var imponerande! Redan och till läkaren är det inte nödvändigt. Intressant, jag skulle aldrig trodde det fungerade.

Med prostatit mötte min man nyligen, men fördärva det intima livet, välbefinnandet och bara stämningen var denna sjukdom redan grundligt. Män gillar inte att klaga på hälsoproblem i en sådan plan. Det var min första tysta. Då erkände han. Vi gick för att se en läkare, diagnosen - prostatit. Vi började leta efter en väg ut tillsammans. De läste artikeln, förstod att anledningen är verkligen i en stillasittande livsstil. Övningar började göra tillsammans - jag också kommer inte att hindras av fysisk aktivitet och för företaget roligare. Och effekten är redan där, vi fortsätter. Vi hoppas verkligen att övningarna i kombination med medicinska rekommendationer och behandling leder till återhämtning.

Effektiva övningar för att förebygga prostatit!

Prostatit täcker cirka 30% av männen över hela världen. Det är inte alltid lätt att bota sjukdomen, till följd av komplikationerna blir de till svaga tumörer.

Människans kropp drabbas av smärtsamma smärtor. Hans sexliv reduceras till ett minimum.

Bra hälsa, kära läsare! Med dig i kontakt Alexander Burusov - en expert på herrklubben "Viva Man".

Idag kommer vi att överväga behandlingen av prostatit med folkmedicin, massage och läkemedel. Trots allt övningar för att förebygga prostatit - det är inte bara en effektiv återhämtning utan också ett bra sätt att minska smärta!

De flesta yrken antar en stillasittande livsstil - det här är dåligt. Korrekt säger visdom, "rörelse är livet".

En hel del "office plankton" -förare kommer sannolikt att vara föremål för prostatit. Därför förebyggande av livet, vilket bör vara din credo - rörelsen!

förebyggande

Det finns tre grupper av prostataprofylax:

 • primär
 • sekundär
 • Profylax med massage
 • Förebyggande av folkmedicin

Primär prevention

Det har karaktären av en varning. Själva namnet säger - "gör det först!". Sådana åtgärder är bättre för män som har fyllt 30 år.

Det innebär att personen själv eliminerar alla symptom utan att utlösa sjukdomen. Fysiska övningar med prostatit och adenom rekommenderas starkt inte bara för primärt men också för sekundärt förebyggande.

När primärprevention rekommenderas:

 • Gör mer motion
 • Håll en riktig diet
 • Att leda en hälsosam livsstil

Detta gäller för personer som leder en stillasittande livsstil. Tidigare har detta redan sagts. Vi gick ut för att poke bollen med vänner, spelade tennis med familjen, simmade - allt detta har en fördelaktig effekt på kroppen och läkare säger detta och kallar metoderna effektiva.

Det är användbart att behandla hemma. Med övningar för att förhindra prostatit ökar en person sin muskelton och sprider blod i hela kroppen - påskyndar blodflödet.

Systematisk kön är bra i detta avseende. I sin frånvaro är det användbart att tillgripa onani.

Gymnastik med prostatit

Enkelt och enkelt Kegelövning bör studeras av alla män. Träning har en fördelaktig effekt på anal muskler och rektum. Dess genomförande kräver ingen speciell insats och tillgången till ett gym.

Instruktioner för genomförande:
 • Det är nödvändigt att växelvis dra in musklerna i skinkorna. Stram hårt bäckenet och dra sedan in anusringen. Gör först 10 gånger, öka sedan och utföra regelbundet.
 • Detta komplex innefattar även retention av urinering. Under processen håller du en liten stund och släpper sedan ut. Och så flera gånger. Detta kommer att ge upphov till skönhetsmusklerna. Var inte rädd om det under träningen är en skarp smärta i underlivet, är det normalt. Efter 2-3 dagar av lidande kommer att vara.
 • Också, efter att ha stigit på morgonen, med långsamma cirkulära rörelser masserar en plats för prostata. Tryck, men inte mycket. På så sätt masserar du huden på din perineum.
 • Gymnastik med prostatit: På morgonen och på kvällen kan du utöva gymnastik, du borde stå i full tillväxt, lägg dig lite och stanna kvar i samma position för att flytta dina knän i förväg. Gör det i 2-3 minuter.
 • Träning "Birch" - Ligger på ryggen, drar benen till toppen, fixar ryggen med händerna i 10-15 sekunder.

Fysiska övningar med prostatit och adenom är nödvändiga för kroppen. Därför försumma inte detta.

Sekundär förebyggande

Det rekommenderas för personer som redan har haft inflammation i prostata. Förfarandena är mycket relevanta, annars blir det enkla formuläret ett allvarligt problem.

När sekundär förebyggande åtgärder rekommenderas:

 • Drick medicinering ordinerad av en läkare
 • Att skicka en regelbunden undersökning med en urolog
 • Efter behandlingens huvudbehandling tar urologen förebyggande underhåll var sjätte månad. Läkare ordinerar rektala suppositorier. De placeras i tjocktarmen.

Prostatisk massage

Ofta rådgör läkare massage till patienter för att förhindra utveckling av återkommande sjukdom och med prostatit i tidig form så att den inte blir kronisk och prostata adenom. Utomhus och anal massage är vad du behöver. Charge med prostatit är mycket viktigt.

Kön i sin vanliga manifestation och onani har effekten att massera kön och yttre organ. Ejaculation är ett utmärkt sätt att tömma ditt urogenitala system.

Yogakurser är också en bra massage för prostatit. Det bekräftas att yoga inte bara bidrar till en sund ande utan också till kroppen. Därför är personer som är engagerade i gymnastik mindre utsatta för sjukdom än andra.

Vattenförfarande

Stärka din hälsa med en enkel kontrastdusch. Dusch bör tas på morgonen och kvällen, ändra temperaturen. Men inte plötsligt, men i steg.

Först benen, då armarna, bröstet och ryggen. Det tar 30-35 minuter att stanna i duschen då.

Varje medlem av kroppen häller inte mer än 5 minuter. Torka av dig själv med en handduk efter att ha slutfört wellnessproceduren, var uppmärksam på perinealzonen. Du gnuggar kroppen för att taunting.

Ta en dusch i 30-35 dagar. Då kan du upprepa proceduren.

Traditionell medicin för prostatit

Du borde veta att prostatit är en allvarlig sjukdom. Behandling med folkrättsmedel måste nödvändigtvis samordnas av läkaren. Ingen självbehandling!

Efter att ha ifrågasatt att du har lärt dig av din läkare som du kan och inte kan göra, försöker du att följa exakt enligt instruktionerna. Det finns många sätt att behandla. Låt oss överväga några effektiva rekommendationer.

När en sjukdom kroppen behöver zink. Det finns i äpplen, fisk, pumpa frön, kål, kött, dill, persilja. Blompollen och propolis hjälper till att stärka immuniteten.

Det är bra att brygga kastanjeskal. Fulla män vill inte dricka: tinktur provocerar en stark aptit.

Grön persilja är bra, men dess frö ännu bättre! Fröna maldes, hälldes med 200 ml varmt vatten, kyldes. Att dricka följer fem gånger en matsked te.

Människor i sjukdomens första steg rekommenderas att dricka sin egen urin. Med denna behandling flyttas en stor frukost.

Torr bark brygga i ett glas kokt vatten. Ta in 4 gånger om dagen för en fjärdedel av fartyget.

En underbar effekt på kroppen ger propolis. Vi får infusion av propolis. Vi tar en tiondel av ahem och blandar den med 2 g kakaosmör.

Från det återstående ämnet gör vi anal ljus. Vi presenterar dem före sänggåendet i en månad. När vi slutar ett tag och en månad senare utför vi operationen igen.

Persilja frön är en sak, och dess juice - andra. Det rekommenderas att man dricker en matsked varje dag innan man äter.

Diet - prostatens fiende

Hälsosam kost är alltid en garanti för hälsa och framgång. Med inflammation i prostata ökar betydelsen av korrekt näring bara. Organismen behöver rätt kost.

Det är bäst att utesluta alkohol från ditt liv. Detta är en riktig fiende i kroppen. Speciellt med akut prostatit.

Rökt, saltad, kryddig, kryddig, konserverad mat bör helst raderas från din matlista. Akut prostatit gillar inte svamp, bönor, blomkål, kaffe och starkt te.

Drick aspargesjuice. Blanda morötter, rödbetor, gurksaft med asparges och få en trippel gynnsam effekt.

Ät juice av svart älskling på en tom mage. Efter dricksvatten, vänta 15 minuter, ta sedan 2-3 bordsskedar av elderberry - det här är expertens råd.

slutsats

Prostatit är ett problem. En man kan förhindra det på ett tidigt stadium. Och kan springa.

Allt beror på personen. I hans händer, hans hälsa och framtid. Eternal outhakable råd - Flytta mer.

Sitt dig inte. Gå in för sport. Ha sex

Håll dig vid uppsättningen övningar du behöver. Byt diet om det inte är användbart.

Permanent avlägsna alkohol, kryddig och konserverad mat från ditt liv. Drick färskpressad juice.

VARNING:

Om du vill bota kronisk prostatit och dess komplikationer på kort tid, bli av med vaskulär erektil dysfunktion och ge inte möjlighet att utveckla adenom, var noga med att kolla in vårt omfattande effektiva program för återhämtning hemma.

Det tar ungefär 20 minuter om dagen, och du får de första märkbara resultaten inom några veckor. Detta program är det första programmet av sitt slag i CIS, fullt bevisad effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och vaskulär erektil dysfunktion.

Med vänliga hälsningar, Alexander Burusov

Avgift från prostatit

Många människor har ingen aning om orsakerna och följderna av prostata sjukdom, hur effektivt det kan vara att använda en prostatit för att bekämpa denna vanliga sjukdom. De flesta män gömmer sin sjukdom av olika skäl till sista stund.

Inte vidtagna åtgärder i tid för att förebygga och bota det är fyllda med förvärring och utveckling av sjukdoms kroniska form - prostata adenom, liksom minskad styrka hos män.

Enligt statistiska uppgifter har bara de senaste tjugo åren fördubblats antalet patienter med en sådan diagnos. Varannan man på planeten är benägen för denna sjukdom, och enligt viss information är deras antal 75-85%. Medicinska anläggningar ljuder larmet om ökningen av antalet patienter bland ungdomar.

Typer av terapeutisk gymnastik

Aktiv livsstil och unik terapeutisk gymnastik är förutom läkemedelsbehandling av sjukdomen, vilket påskyndar återhämtningen. Det är inte nödvändigt att vänta på manifestationen av en sjukdom, fysiska övningar är också nödvändiga för att förebygga det. Dessa förfaranden kräver inte mycket tid, särskild utrustning.

Förbättra kroppens funktion och förebygga sjukdomen kan uppnås med tillräckligt effektiva och överkomliga medel:

 • Kegel träning;
 • Avbrytande av urinering
 • Går på skinkorna;
 • Träna på tennisbollen;
 • knäböj;
 • push-ups;
 • Motion "cykel";
 • Saxben;
 • Böjer baksidan;
 • Lyfter låren;
 • Lyft skinkorna.

Kegel övning

Ett av de effektiva sätten att förbättra arbetsförmågan hos körteln, förebygga prostatit, stärka erektionen är övningar baserat på anusutdragning. Tillsammans med fördröjningen i urinering hjälper de också människor som är benägna att för tidig utlösning.

Processen består i en tät sammandragning av anusens muskler på inspiration och avkoppling vid utandning. Dessa åtgärder åtföljs av en fördröjning av andning och spänning i musklerna i flera sekunder, antalet repetitioner upp till 20 gånger på morgonen och kvällarna.

Fördröjd urinering

Denna teknik utförs med användning av ungefär samma teknik som i den metod som just diskuterats. Urinströmmen fördröjs genom sammandragning av muskelgruppen i prostata. Antalet avbrott justeras gradvis till 30 gånger per tillvägagångssätt. Att regelbundet tillämpa denna typ av träning kan förbättra blodkroppens cirkulation, vilket har en positiv effekt på funktionaliteten.

Går på skinkorna

Denna övning är en effektiv laddning för prostatit. Det påverkar positivt det allmänna tillståndet i bäckenmusklerna, låren, främjar deras förstärkning. Tekniken för rörelse är inte svår att utföra, den kan användas regelbundet och intensivt.

Det utförs sitter på skinkorna, håller ryggen rakt, ben sträcker sig framåt. Från detta initiala tillstånd görs försök att gå fram och tillbaka, och hjälper bara med en vågvåg. Denna gymnastik anses vara den bästa i prostata adenom, återställer styrka.

Träna på en tennisboll

Denna typ av gymnastik ersätter i viss mån massage för prostata. Det består i att sitta på bollen i några minuter. Vissa smärta sensioner i perineum och den fysiska ansträngningen som används för att bibehålla balansen ger en fördelaktig masseringseffekt.

knäböj

Skillnaden från konventionella sit-ups är exekveringsmetoden. Startpositionen är som följer: benen ligger på axelns bredd, fötterna ser parallellt ut, armarna sträcker sig framåt. Vid inandning börjar vi en långsam och grundig knäböjning. Kroppen är fixerad i det nedre läget i 4-5 sekunder, tyngdpunkten sugs tillbaka till klackarna. Det finns tillräckligt med 3 tillvägagångssätt om dagen 10 gånger.

pushups

Det är märkligt att push-ups påverkar prestandan på prostata positivt. Belastningens intensitet beror på den fysiska förberedelsen av personen - de mindre förberedda och äldre kan börja trycka sig från stolen eller väggen.

Övning "cykel"

Denna övning är lätt att utföra, så det rekommenderas för personer med svaga buksmuskler och rygg. Det består i att simulera en cykeltur som ligger på ryggen, med benen uppåt uppåt. Förbättrar blodcirkulationen i ländryggsregionen.

Ben sax

Ligger på baksidan, börjar de höja benen med något böjda knän. I fotens läge på ett avstånd av 15-20 cm från golvet flyttas benen växelvis upp och ner, ett ben höjs och den andra sänks samtidigt. Antalet rörelser per tillvägagångssätt är inte begränsat.

En svårare variant av denna övning är dess prestation som ligger på magen. Skillnaden i det här fallet är att benen rör sig i horisontalplanet.

Back arching

Denna övning, även kallad en "båt", anses vara en lätt form av den andra varianten av saxfot. Med ett liknande startläge börjar rörelser av huvud, ben och armar samtidigt, böja baksidan. Maximalt antal repetitioner beror på beredskap och ålder av personen.

Lårlift

I stående läget, höja långsamt benet tills låret är parallellt med golvet, spänna musklerna i skinkan för att dra tillbaka benet och fixa i denna position i 3-4 sekunder. Upprepa tre gånger 10 gånger per fot.

Lyft skinkorna

I den bakre positionen på baksidan med benen böjda vid knäna för att göra en bro - på inhalationen för att böja och lyfta ryggen samtidigt som musklerna i skinkorna och anusen sitter fast. Efter 2-3 sekunder, låt den falla som du andas ut.

Allmänna fysiska övningar

Förutom speciell gymnastik kan aktiva fysiska övningar användas som profylax. Jogging, promenader, cykling och ridning är för allmän hälsofrämjande.

Vandring eller ridning, cykling påverkar positivt den allmänna känslomässiga stämningen hos en person, som har en gynnsam effekt på hälsan.

Som en effektiv fysisk träning, som stärker alla muskelgrupper i det mänskliga muskuloskeletala systemet, kan man rekommendera att lyfta upp trappstegen. Unga, energiska män har bra träning, en förstärkande effekt, och en positiv effekt på prostatafunktionen ger steg över två steg. Människor utan träning, fysiskt svag och äldre åldersgrupp kan välja ett mjukt rörelseförlopp, vila halvvägs till golvet.

Som du kan se behöver inte alla övningar speciell förberedelse, mycket tid, specialutrustning. Det viktigaste är att använda dem regelbundet, men tillåter inte överansträngning.

Kontra

Även om fysiska övningar som har en gynnsam effekt på prostata körtelens funktioner har också en positiv effekt på personens allmänna tillstånd, är det i vissa fall nödvändigt att avstå från dem. Det rekommenderas att avbryta terapeutiska gymnastikklasser:

 • Vid en kraftig exacerbation, när vila behövs vid hög temperatur;
 • Om trycket hos patienter med högt blodtryck ökar;
 • Om hjärtritmen störs hos patienter med hjärt- och kärlsjukdomar.

slutsats

Oavsett hur mycket man berömmer fördelarna med terapeutisk gymnastik, utan ett omfattande tillvägagångssätt och en kombination av fysiska övningar med medicinsk behandling för fullständig återhämtning och återställande av prostatakörteln, är det omöjligt att uppnå. Men det är bäst att förhindra sjukdomen med förebyggande åtgärder.

Ett sådant sätt är ett regelbundet och balanserat sexliv. Samtidigt är det effektivt inte bara för förebyggande av sjukdomen, men också för dess behandling. Sammandragningen av musklerna i anala och nära prostatakörteln under samlag, och i synnerhet vid utlösningsprocessen, förbättrar blodcirkulationen, ökar tonen i nervcellerna, för att inte tala om en persons allmänna känslomässiga upplyftning.

Övningar för prostata och styrka

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Efter fyrtio år av varje man kan fångas smittsamma sjukdomar som är baserade på hormonella förändringar i kroppen. En av dessa sjukdomar är prostatit. Kronisk kurs av sjukdomen leder till stillastående blodprocesser, och som ett resultat finns det problem med prostatakörteln. Men någon sjukdom är bäst förhindrad, snarare än lång och svår att behandla.

En särskild uppsättning övningar är effektiv inte bara för att förebygga alla manliga sjukdomar, inklusive prostata adenom och prostatit, men kan också bidra till förbättring av styrkan. Utföra dagliga övningar kan avsevärt förbättra könskvaliteten, förhindra för tidig utlösning och dålig erektion.

Övningar för prostata och styrka

Fysisk träning är bra för människors hälsa.

Försämringen av erektionen och utvecklingen av prostatit sker mot bakgrund av otillräcklig syreförsörjning till bäckenorganen. I avsaknad av förebyggande och härdande verkan kan prostata adenom utvecklas. För att förhindra denna process rekommenderas att du använder övningsterapi.

 1. Efter övningarna stimuleras blodtillförseln i genitourinärsystemet.
 2. Arbetsförmågan hos nervsystemet är normaliserat (ofta uppstår problem med styrka från nervös överbelastning, stress)
 3. Om hypodynamin i prostata är närvarande, då med hjälp av regelbundna fysiska övningar kan det elimineras så snart som möjligt.
 4. Med prostatit rekommenderas att stärka musklerna i perineum, liksom i höftled, vilket kan göras med hjälp av fysioterapiövningar.

Fysisk träning bidrar till ökad styrka

faktum! Observera att effektiviteten av fysiska övningar i närvaro av manliga sjukdomar har vetenskapligt bevisats. Detta förklaras av det faktum att grundorsaken till sjukdomsbildningen är blodstagnationen i organen i det lilla bäckenet. Det är bara tillämpningen av övningar med prostatit bör ske i samband med den huvudsakliga läkemedelsförloppet.

Komplexa övningar

Det finns fysiska övningar som eliminerar bristande kraft och fungerar som en förebyggande åtgärd av inflammerade foci i prostata, de består av följande fysiska ansträngning:

 • LFK, som hjälper till att stärka alla muskler;
 • tillämpning av yoga
 • Kegels teknik med prostatit och dålig styrka.

Män, i närvaro av problem i könsorganet kan tillämpas på olika tekniker. Experter rekommenderar varje morgon att börja med en kort tio minuters träning. Dessa är de första stegen som hjälper till att övervinna de stillastående processerna.

OBS! Fem minuters laddning accelererar återhämtning med inflammation i prostatakörteln.

Alla övningar bör vara omfattande och utförs dagligen samtidigt. Börja uppvärmning är bäst från belastningen på ryggraden, vilket bidrar till utvecklingen av dess flexibilitet, sträckning och förstärkning av musklerna. För att göra detta, använd böjning och lutning. Att göra övningar, du kan inte glömma andningen - andetag och utandningar görs långsamt och jämnt.

Övningsövningar för män

Det är viktigt att börja motionsbehandling, eftersom upprätthålla en stillasittande livsstil, ständig stress, oregelbundna och felaktig kost orsakar stillastående processer, vilket ökar risken för att utveckla prostatit, impotens, och även cancer.

Förebyggande åtgärder som förbättrar styrkan

Denna övning riktar sig till prostatakörteln, vilket ger en hemlighet som finns i spermierna - detta kommer att bestämma spermatozoas aktivitet. Följaktligen beror inte bara styrkan, men också den reproduktiva funktionen direkt på prostata.

för genomförande av övningar du behöver göra några steg:

 1. Mannen tar en bekväm position, sitter på en plan yta. I detta fall är benen i ett utsträckt läge. Nu när hans ben sträcker sig framåt börjar mannen gå vidare på skinkorna. Du måste göra tre uppsättningar trettio steg.
 2. Mannen sitter på golvet, ändrar inte positionen med förlängda ben. Nu behöver du inte gå framåt, men gör maximal sluttning. Det totala antalet repetitioner är sextio (du kan göra det för tre tillvägagångssätt).
 3. Mannen stiger upp och börjar göra svängningar med sin vänstra fot till sidan (tjugo mahov) och därefter, höger (tjugo mahov). Det är implementerat i tre metoder.
 4. I stående läge är fötterna på axelns bredd, mannen börjar göra backar - tjugo backar till vänster och tjugo sluttningar till höger. Det finns tre tillvägagångssätt för varje sida.
 5. En man ligger bekvämt på ryggen, på en platt fast yta, skinkorna ska vara förhöjda samtidigt. Denna position kallas "björk" (den ska vara på ungefär tio minuter och vila sedan). Det finns tre uppsättningar av tio minuter.

Utför övningar för prostata och styrka

Bara en halvtimme på morgontiden kommer att hjälpa till att återställa och till och med stärka den manliga kraften och spara från farliga sjukdomar.

Massera perineum för att förbättra tillståndet för prostata

Efter fyrtio år rekommenderas män att göra prostata massage för att undvika inflammation och problem med styrka. Preliminärt är det nödvändigt att skicka inspektion (undersökning av prostata hjälper till att bestämma den patologiska förändringen på ett tidigt stadium). Därför kommer prostasmassage efter diagnosbekräftelse att ingå som ett obligatoriskt föremål i den komplicerade behandlingen. Men för att förhindra inflammation är det bäst att göra förebyggande massage.

Varning! Massage kan ske utan svårighet själv eller med hjälp av någon. När prostataadenom diagnostiseras är självmedicinering förbjuden, och manipulationer utförs exklusivt av en högkvalificerad specialist.