Huvud
Behandling

Användningen av chockvågsterapi i prostatit: fördelarna och feedbacken på effektiviteten

I moderna mediciner, sjunker kirurgiska behandlingsmetoder alltmer i bakgrunden. Hårdvara metoder för terapi är mycket olika.

De behöver god teknisk utbildning från läkare. Under de senaste åren har popularitet började få chockvågsterapi. Det används ofta i urologi för behandling av prostatit, liksom urolithiasis.

Det kan sägas att detta är ett av de vanligaste icke-medicinska sätten att bli av med en obehaglig sjukdom. För att göra detta är det tillräckligt att gå igenom cykeln av UHT-sessioner. Populariteten av denna metod är att patienten inte upplever smärtsamma, obehagliga känslor.

Långsiktig forskning inom akustiska vågornas inflytande på kroppen bidrog till att utveckla en metod för UVT. I detta fall används lågfrekventa vågor som inte uppfattas av det mänskliga örat. Stötvågor skiljer sig i pulsens korta varaktighet, såväl som i en tillräckligt hög energipolitude.

De spreds utan dröjsmål i mjuka vävnader och behöll sin absoluta integritet. I detta fall har det en positiv effekt på brosket, såväl som benvävnad. Genom att passera in i vävnader bidrar chockvågor till att återställa ämnesomsättningen, aktivera cellförnyelseprocesserna.

Effekt av UHT vid behandling av prostatit

Prostatit är den vanligaste diagnosen som urologer lägger på patienter. De flesta män lider av en icke-bakteriell form.

Livskvaliteten försämras på grund av förekomsten av smärta, restriktioner i sexlivet. Förutom att eliminera orsakerna som orsakar störning av stillastående eller kronisk prostatit, i praktiken, använder ofta chockvågsterapi.

Med modern utrustning kan du minska behandlingstiden för upp till 7 procedurer. Tack vare UVT: s speciella, unika effekter har läkare blivit mycket lättare att hantera prostatit. Förfarandena påverkar inte den allmänna hälsan negativt.

Penetrerar sig in i prostata, utförs chockens akustiska våg följande åtgärder:

 • ökar lymfflödet och blodflödet från 40 till 100 gånger: på grund av detta elimineras stillastående processer;
 • anesthetiserar väl: på grund av detta upplever patienten inte smärta, obehag under behandlingen;
 • provocerar neoangeogenes: nya mikrokapillärer börjar växa, återställer störd metabolism;
 • har en effekt på förkalkningar, som ligger i prostata: akustiska vågor förstör dem på grund av den återställda metabolismen. De utsöndras från kroppen på ett naturligt sätt;
 • tar bort fibroblaster som finns i prostata: kirurgisk ingrepp är inte nödvändig. Denna funktion av proceduren är viktig. Trots allt kan fibros prova smärta i prostata i många år.

Den naturliga metoden att återställa kraften påverkar inte matsmältningsorganet negativt (till skillnad från tabletter). Åldersbegränsningar i förfarandet i detta fall är frånvarande.

Förberedelse och genomförande av förfarandet

Behandlingsförloppet, förebyggande av urologiska sjukdomar genom chockvågsterapi består i regel av 7-10 procedurer (beroende på patientens tillstånd). De hålls med ett intervall på 5-7 dagar. Förfarandet är icke-invasiv, poliklinisk.

Apparat för prostata UTT

Under genomförandet tillämpar läkaren sändaren av den akustiska vågen till perineum i prostata. Den är utrustad med ett speciellt munstycke. Procedurens varaktighet är 10-20 minuter.

I prostataområdet under denna tid med viss energi kommer frekvensen att överföras omkring 3000 pulser. Förfarandet överförs helt enkelt av patienterna. Det kräver inte användning av anestesi, sjukhusvistelse.

Fördelar med chockvågsterapi för prostata sjukdomar

Efterfrågan på UVT är inte överraskande. Tillsammans har denna teknik ett antal fördelar:

 • hög effektivitet av behandlingen: I kampen mot många sjukdomar uppnås framgång i 96% av fallen;
 • smärtsamma känslor elimineras omedelbart utan medicineringin: hjälper till att bli av med smärta utan att använda ineffektiva tabletter;
 • Ett bra alternativ till kirurgi: Före tillkomsten av denna teknik behandlades många urologiska sjukdomar uteslutande genom kirurgisk ingrepp. För att bekämpa dem är det tillräckligt att genomföra flera sessioner av UVT.

Shockwave terapi i andrologi

Eugene
A.
Efremov

Ph.D., huvud. Institutionen för Andrologi och Mänsklig Reproduktion FGBU "Urologiska forskningsinstitutet" från Rysslands hälsovårdsministerium

Valery
V.
Simakov

Sci. et al. Institutionen för Andrologi och Mänsklig Reproduktion FGBU "Urologiska forskningsinstitutet" från Rysslands hälsovårdsministerium

Stötvåg terapi (SWT) är erkänd som den "gyllene standarden" i behandling av urolitiasis genom icke-invasiv, tolereras väl, ett litet antal kontraindikationer, låga komplikationsfrekvens. För närvarande är det aktivt att söka efter nya områden inom urologi och andrologi för tillämpningen av denna behandlingsmetod.

Metodens historia

Få personer vet att chockvåggeneratorn utvecklades 1951 av F. Rieber (USA) för extrakorporeal behandling av hjärntumörer, och detta var en revolutionerande prestation av den tiden. Visst var metoden inte allmänt använd på grund av otillfredsställande kliniska resultat. Men efter 10 år attraherade forskare och läkare praktiskt intresse förmågan hos högaktiva akustiska vågor att orsaka sönderfall av konkrement. På 60-talet av XX-talet. utvecklingen av ultraljudsmetoder för krossningsberäkningar börjar, som sedan mer än 30 år ansågs vara "guldstandarden" för behandling av urolithiasis. I mitten och slutet av 1970-talet utförde E. Eisenberg och K. Shossi experimentella studier av den första litotriptorn i försöksdjur (hundar) som hade implanterats med mänskliga njursstenar.

I klinisk andrologi metod för fjärr UHT funnit sin tillämpning vid behandling av sjukdomar såsom Peyronies sjukdom, kronisk bäckensmärta syndrom (CPP), erektil dysfunktion (ED), och därför forskning och utveckling inom detta område av intresse inte bara forskare utan även utövare.

Typer av chockvågor och modern utrustning

Elektrohydraulisk chockvåggenerator. Apparater med elektrohydraulik har ett instabilt fokus som gör det svårt att peka på stötpunkten noggrant, kräver permanent korrigering och utesluter möjligheten att manuell användning. Apparater med denna typ av generator kan inte vara bärbara, eftersom generatorn själv är ganska skrymmande och volymen av vatten som behövs för kylning är väldigt signifikant.

Mekanisk generator för chockvågor. En mekanisk chockvåggenerator är ett system som använder en kompressor för att skapa det nödvändiga trycket i manöverhandtaget. I det ögonblick som impulsöverföringen till huden verkar anordningen som en konstruktionsram, som komprimerar den erforderliga ytan. Cellerna komprimeras under påverkan av en chockvåg, men vågen fokuserar inte i vävnaderna, men divergerar eller defokuserar. Sådana anordningar har hittat applikation i kosmetologi, de kompletterar perfekt de fokuserade generatorerna. Liknande maskiner används för vibro-massage.

Piezoelektrisk chockvåggenerator. Källvattenkällans källa består av två rader av piezoelektriska kristaller placerade på arbetshuvudets inre yta. Egenheten hos denna typ av anordningar är att de inte använder vattenkylning. Genom kraften av slag och penetrationsdjupet hos chockvågen är inte piezoelektriska anordningar mindre än elektromagnetiska. I världen representeras piezoelektriska anordningar av Richard Wolf; Av olika anledningar har de inte fått mycket fördelning. Denna källa av chockvågor utmärks av ett väsentligt större livslängd hos huvudet (5 miljoner pulser) och frånvaron av elektromagnetisk strålning.

Elektromagnetisk Shock Wave Generator. I hjärtat av denna generator är en elektromagnetisk spole, som alstrar en elektromagnetisk puls och omvandlar den till ljud. I dessa enheter används vattenkylning, ofta också för att korrigera djupet av fokusering genom polymerlinser. I vårt land den här typen av tryckvågskälla representeras av företag Dornier Medtech (endast stationär maskin för UHT inom ortopedin företaget DornierEposUltra, bärbara modeller AR2 och Väduren) och Storz Medical (Duolith och Modulith). Inrikes litotriptory presenterade LLC "Fizmedpribor" och OOO "NPP" Medolit " som, förutom lithotripters, producerar också utrustning för användning inom ortopedi. Vanligtvis regleras djupet av fokusering av en vattenkudde eller med silikonlinser. Apparaten är utrustad med dessa typer av generatorer, deras arbetande delarna är lätta och kompakta.

Förändringar i kroppen som påverkas av UVT

Den mekaniska effekten av chockvågor i vävnader involverar aktivering av jonkanaler i cellmembran och förbättring av metabolism neoangiogenes, produktionen av vaskulär endotelial tillväxtfaktor, vilket slutligen kommer att leda till en minskning av smärta.

Lågintensiv stötvåg terapi (NUVT) genom stimulering av vaskulär tillväxtfaktor och dess receptor och ökad kväveoxid mottagna mångsidig klinisk användning: i kardiologi - för behandling av kranskärlssjukdom; i kombustiologii - för behandling av brännskador; i traumatologi - för att påskynda konsolidering av frakturer, behandling av epikondylit och calcaneal spurs. lågintensiv våg effekter och används i kirurgiska praxis för acceleration av epitelisering av neurotrofiska sår hos patienter med diabetes, och även för att minska tiden för att engraftment transplanterade hudtransplantat.

Kontraindikationer för extrakorporeal UVT (ESWT) är:

 • kränkningar av blodkoagulering (hemofili)
 • användning av antikoagulantia, särskilt marcumar (marcumar);
 • trombos;
 • tumörer, karcinom (tumörer som ligger bredvid behandlingszonen);
 • terapi med kortison upp till 6 veckor före den första terapeutiska proceduren;
 • infektion i det drabbade området
 • närvaro av en pacemaker
 • akuta infektionssjukdomar.

Peyronies sjukdom

Förekomsten av Peyronies sjukdom i utvecklade länder ökar ständigt: denna sjukdom drabbar upp till 1-5% av medelålders män och i vissa publikationer - upp till 12%. Trots det faktum att sjukdomen inte utgör ett allvarligt hot mot kroppen försvårar det livskvaliteten signifikant, vilket orsakar ED, depression och självkänsla.

Sedan den första beskrivningen av användningen av ESWT hos patienter med Peyronies sjukdom (Bellofronte et al.) I 1989, denna typ av terapi redan fått acceptans i klinisk praxis. Enligt kliniska studier, har majoriteten av patienterna rapporterade en signifikant minskning av smärta, tills fullständig lindring av smärta, återställande av erektil funktion, minskad plackstorlek och graden av krökning av penis. Allt detta leder till en förbättring av patientens livskvalitet.

Behandling av Peyronies sjukdom med ESWT

 • Behandlingen utförs 1-2 gånger i veckan och ger en bra effekt: efter 2-3 behandlingar minskar symtomen på sjukdomen.
 • Det kan användas som en oberoende terapi och i kombination med andra metoder.
 • Praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar.
 • Metod 1: Proceduren utförs 2 gånger i veckan. Antal sessioner 6-8.
 • Metod 2: Förfarandet utförs en gång i veckan. Antal sessioner 4-5.

Biverkningar hos vissa patienter kan uppleva en lätt övergående lokal hudrodnad på platsen för kontakt med den medicinska huvudet petekiala blödningar i huden, som vanligtvis inte kräver ytterligare särskild behandling.

De bästa resultaten av ESWT ges med sjukdomsperioden i mindre än ett år, då bruttoförändringar i vävnader ännu inte har utvecklats och injektionsmetoder för behandling ännu inte har tillämpats. Under dessa förhållanden uppnås långsiktig eftergift. Vid Peyronies sjukdom är lång (mer än 2 år) använd tidigare intrakavernös injektioner förekommande komplikationer av dessa injektioner (hematom) tillämpar ESVL ineffektivt. Sådana patienter behöver rekommendera kirurgisk behandling. ESWT ger inte omedelbara resultat.

Syndrom av kronisk bäckensmärta

CPP enligt definitionen av European Association of Urology kallas permanent eller periodiskt återkommande bäckensmärta, tillsammans med symtom på dysfunktion i nedre urinvägarna, tarm, könsorgan manliga eller kvinnliga. Orsaken till CPP och mekanismen av smärta är fortfarande inte helt klarlagda, yttranden från forskare i denna fråga isär. Det är känt att livskvaliteten hos patienter med CPPS kan bli extremt reducerad. Svårighetsgraden hos patienter med kronisk prostatit, vissa författare jämför med känslor i angina pectoris. Alla traditionella möjligheter till konservativ terapi visar en otillräcklig grad av effektivitet.

Hittills har användningen av ESWT i CPPS studerats väl i olika studier. Till exempel, österrikiska forskare från universitetssjukhuset i Linz genomfört en studie för att utvärdera effekt och säkerhet av ESWT vid behandling av CPP män. Studien omfattade 60 patienter med CPPS under en period av minst 3 månader och inte haft en positiv effekt på konservativ terapi. Alla deltagare delades in i två lika grupper. Behandlingen utfördes på följande sätt: i 1: a gruppen UHT sessioner utfördes en gång per vecka under en månad, för en session utförd 3.000 pulser utförs en procedur placebo i den 2: a gruppen. Resultaten utvärderades genom graden av smärtlindring, livskvalitet, erektil funktion och graden av urinvägar. För att göra detta, patienter fullföljde en enkät av symtom på kronisk prostatit Index (CPSI) IPSS frågeformulär frågeformulär av internationella indexet av erektil funktion (IIEF), bildar en visuell analog skala för smärta. Förfarandet för ESWT utfördes vid låga energinivåer genom perineum, anestesi var inte nödvändig. I placebogruppen användes samma metod, endast utan energiöverföring. Alla patienter genomgick behandling utan komplikationer. Som ett resultat av alla patienter i ESWT gruppen visade signifikant statistiskt signifikanta positiva förändringar i form av smärtlindring, livskvalitet och minska dizuricheskih händelser jämfört med placebogruppen, vilket var en liten försämring av dessa indikatorer.

Programmet för behandling av CPPS med användning av ESWT

Detta program är helt säkert och bekvämt för patienten, proceduren utförs 1-2 gånger i veckan. Det kan användas både oberoende och som en del av komplex terapi.

 • Metod 1: Proceduren utförs med beräkningen för 7 poäng. Antalet sessioner är 8-12.
 • Metod 2 (komplex): proceduren utförs med beräkningen av 5 punkter och den lumbosakrala regionen. Antal sessioner 6-8.

ESWT i CPPS kan ses som en snabb och kostnadseffektiv behandling för öppenvård, vilket inte kräver mycket tid och ansträngning från medicinsk personal.

ESWT vid behandling av ED

Det är känt att orsakerna till ED är en minskning i perfusion av cavernös vävnad, en minskning av produktionen av kväveoxid och andra avkopplande faktorer på grund av mikrocirkulationsstörningar. Därför kan en patogenetiskt motiverad metod för korrigering av kärlsjukdomar i penisvävnaderna vara NUVT.

De första kliniska studierna uppvisade uppmuntrande resultat av detta antagande (Y. Vardietal, 2010). Teoretiska data, experimentella studier och kliniska observationer har bekräftat att NUVT ökar produktionen av kväveoxid, vaskulär tillväxtfaktor VEGF och Flt-1-receptorer, vilket därigenom aktiverar neoangiogenes i kavernösa vävnaden och följaktligen förbättrar den sexuella funktionen hos patienter som lider av vaskulär form av ED.

Under 2011 har personalen på VMAs urologi klinik. Kirov (St. Petersburg) rapporterade sin erfarenhet av användningen av NIHT vid behandling av patienter med ED-vaskulär genesis. Studien omfattade 37 patienter i åldern 48 till 61 år. De första 3 veckorna fick patienterna 2 sessioner av NSWT per vecka (6 sessioner under den första behandlingsperioden) följt av en 3 veckors paus. Vid 6: e veckan upprepades behandlingstiden. Kursen slutade den 9: e veckan, och resultaten av terapin utvärderades vid 9, 12 och 15 veckor. Behandlingen utfördes på apparaten EMS (SwissDolorClast® CLASSIC). Inflytningsområdet omfattade 5 zoner: huvudet, stammen, roten, penisens vänstra och högra ben. Förfarandet tog inte mer än 20 minuter, inga biverkningar observerades i form av smärtsyndrom, hematom och priapism avslöjades. En positiv effekt i form av en ökning av frekvensen och kvaliteten på spontana och adekvata erektioner noterades hos mer än en tredjedel (38,8%) av patienterna. Samtidigt uppnådde 6 (60%) av försökspersonerna av 10 som före behandling som behandling för PDE-5 förmågan att uppnå en lämplig erektion utan farmakologiska preparat.

Således är baserade på laboratoriestudier och kliniska observationsresultat kan vara tillförlitligt hävda att ESVL genom att öka produktionen av kväveoxid, vaskulär tillväxtfaktor och dess receptorer främjar neoangiogenes. En lågintensiv chockvåg är en effektiv, säker, icke-invasiv metod för att korrigera erektilpatologin i vaskulär genesis. Efter att ha utfört multicenterstudier för att bedöma deras långsiktiga resultat och klargöra indikationerna NUVT kan vara en lovande och populärt sätt att behandla ED arteriogen kompletterar utbudet av moderna terapier.

Hos patienter med mild till måttlig ED kan tekniken genomföras som en oberoende behandling, och i fall av allvarlig sjukdom rekommenderas det i kombinationsbehandling.

Mekanism för UVT-effekter

Programmet för behandling av ED med användning av NVWT

Impulser av chockvågor överförs genom gummimembranet och huden till stammen och basen av penis, med fokus på 5 olika inflytningsområden (segment). Varje UHT-session är 300 vågpulser riktade växelvis i 5 segment i penis. Den fullständiga behandlingstiden omfattar 12 sessioner i 9 veckor.

Förfarandet är helt säkert och bekvämt, 1-2 gånger i veckan.

Kan användas ensamt eller i kombination med andra metoder. Förfarandet är inriktat på 5 anatomiska punkter:

 • glanspenisen;
 • penisens kropp till vänster;
 • penisens kropp till höger;
 • penisens rota
 • Benen på penis på båda sidor.

Metod 1: Proceduren utförs 2 gånger i veckan. Antal sessioner 6-8.

Metod 2: Förfarandet utförs en gång i veckan. Antal sessioner 5.

Således har ESWT bestämt sin plats i andrologi. Det kan rekommenderas för behandling av CPPS, Peyronies sjukdom, ED, även om vissa punkter i ansökan kräver ytterligare studier.

Vad är fördelen med chockvågsterapi för prostatit?

Shockwave Therapy (UVT) är ett effektivt och säkert förfarande som syftar till att behandla och förebygga ett brett spektrum av sjukdomar. Under de senaste 20 åren har denna teknik gjort ett betydande steg i utvecklingen och täckte huvudområdena medicin. Shockvågsterapi med prostatit är inte det enda, men effektiva sättet att bli av med denna sjukdom.

Principen för chockvågsterapi

UHT har länge framgångsrikt använts i klinisk praxis av ortopedister, traumatologer, urologer, kosmetologer. Den största fördelen med detta förfarande är ett omedelbart resultat. I urologiskt fält används UHT för att behandla sjukdomar som:

 • prostatit;
 • Pelvic pain syndrome;
 • Adenom av prostata;
 • Erektil funktion.

Den terapeutiska effekten är baserad på koncentrationen av fokuserade chockvågor (CVS) på patologins fokus. Under inverkan av en akustisk våg löses fibroser, bildas nya kärl, kollagen och hyaluronsyra produceras.

Apparaten med chockvågsterapi består av flera element:

 • Procedurbordet;
 • Emitter av fokuserade pulser;
 • Fokuseringssystem;
 • Kontur med gnistgap;
 • Kontrollpanelen.

Principen för operation är baserad på omvandling av en akustisk puls till en våg som kan penetrera till ett djup av 12 cm. Det gör ingen skada på vävnaderna i pulsöverföringszonen.

Patologins fokus kan ligga på olika djup. För att noggrant påverka det, utförs ultraljudsdisposition före UVT-sessionen. I processen med forskning förtydligas den exakta lokaliseringen av den patologiska processen.

Resultatet av UVT

Shockwave terapi har använts i medicin och kosmetologi sedan 90-talet av förra seklet. Under denna tidsperiod har flera studier genomförts, vilket bekräftar effektiviteten av CVS: s inverkan. Vi har ackumulerat statistik som gör det möjligt för oss att med säkerhet ange den otvivelaktiga effekten av UHT vid behandling av olika former av prostatit, inklusive kronisk.

Enligt läkarna kan patienterna efter den första behandlingstiden uppleva mild smärta. Vid slutet av den första dagen efter förfarandet passerar de utan spår. Sårhet uppstår på grund av splittring i fibrotiska, cystiska och andra formations patologi.

Kontraindikationer för användning av chockvågsterapi

Liksom alla andra fysioterapitekniker har UHT kontraindikationer. På alla områden av medicin är de egna. I andrologi är dessa följande tillstånd:

 • Akut bakterieinfektioner i det drabbade området;
 • Tumörbildningen är godartad och malign;
 • Vaskulär trombos;
 • Infektionssjukdomar i akut form;
 • Planerad mottagning av antikoagulantia;
 • Blodkoagulationsstörningar
 • Sår av hud och muskelvävnad i exponeringsområdet.

Resultatet av behandling av prostatit med chockvågsmetod

Vid behandling av prostatit genom chockvågsterapi inträffar följande:

 • I vävnaderna observeras utveckling av vaskulära tillväxtfaktorer;
 • Endotelväxtfaktorn för proliferation (delning) av celler produceras;
 • Aktiviteten hos mastceller, som producerar antiinflammatoriska föreningar, ökar.

Behandling av prostatit med UVT-metod möjliggör:

 • Multiplicera förbättra blodflödet i prostata;
 • Eliminera trängsel i bäckenet;
 • Aktivera processer för anestesi, helande och regenerering

Hur är proceduren för behandling av prostatit chock-våg metod

Under chockvågsterapinsessionen ligger patienten i en liggande position. Benen är något böjda och något dilaterade i höftled. Effekten på patologins inriktning utförs av en sensor (applikator) av cylindrisk form. Diametern är 15 mm. Innan proceduren startas behandlas sensorn med ett speciellt lim.

 1. Sensorn sätts in i den centrala delen av perineum.
 2. Placera applikatorn i en vinkel på 30 ° till vänster.
 3. Därefter i en vinkel på 30 ° till höger.
 4. Placera sensorn i mitten av perineum vinkelrätt mot huden. Denna bestämmelse förblir oförändrad till slutet av förfarandet.

Vad du behöver veta om patienten

Det förbrukade materialet i chockvågsterapiapparaten är en kula. Den rör sig med en given periodicitet och bildar stötvågens riktning och kraft. Kula är gjord av slitstarkt material, men är konstruerat för ett visst antal slag. Således är hennes tjänsteperiod begränsad.

Innan du betalar för sjukhusvård, erbjuder behandlingar behandling av prostatit shockwave terapi, måste du se till att pengarna väl kommer att spenderas. För att göra detta kan du be den medicinska personalen att skicka dokument om att leveranserna ska skiftas i rätt tid.

UHT för prostatit

Shockwave Therapy (UHT) med prostatit är en relativt ny riktning i urologi. Tidigare användes tekniken i ortopedisk riktning, vid behandling av neurologiska sjukdomar, liksom olika patologier i lederna och i trauma. Om du gräver djupare in i historien, användes UHT för att förstöra beräkningar i njurarna. UHT för prostata är användbar på grund av effekterna på de inflammatoriska processerna, eftersom de drabbade vävnaderna har en ökad densitet.

Stötvågsterapi av prostata

Kärnan i metoden

Shockwave-terapi av prostata är en metod att påverka det drabbade organet med hjälp av impulser av en akustisk typ. För mänsklig hörsel är frekvensen inte hörbar, eftersom den är bortom perception. Bildandet av chockvågor förekommer i den naturliga miljön (seismisk aktivitet på jorden, arbete av enheter nära en person etc.).

Medicinsk träning behandlar UHT som ett sätt att behandla prostata, som redan har vunnit positiva recensioner. Skapandet av impulser sker genom magnetiska svängningar eller vattenrörelse. På grund av kroppens låga motståndskraft mot sådana vågor överbryggar impulserna lätt kroppens och det flytande mediet, som når prostata vävnaderna, och skadas av inflammation. Webbplatser som inte är utsatta för patologi undviker effekterna av vågor.

Med utvecklingen av patologi i prostatakörteln ökar tätheten hos vävnader. Den främsta orsaken till inflammation är stagnation av blod i bäckenorganen. Shockwave terapi för behandling av prostatit är aktuell på grund av punkteffekten på det komprimerade mediet och dess förstöring. Det är särskilt viktigt att använda UVT vid behandling av återstående traumatiska händelser.

Shockwave terapi för prostatit, enligt recensioner av specialister, medicinsk forskning och patienter, orsakar inte smärt syndrom och skadar inte friska vävnader. Detta innebär fullständig säkerhet för patienten. Men det är viktigt att observera ökade försiktighetsåtgärder för patienter med patologier i bensystemet, annars kan UVT leda till fraktur. Den farligaste kontraindikationen är osteoporos.

Förfarandet för UHT vid akut prostatit

När prostataadenom bildas finns det en signifikant komprimering och en ökning av prostata. UHT med prostatit förstör inflammerade noder och tätningar, stimulerar blodflödet och ökar blodcirkulationen, hjälper till att minska svårighetsgraden av inflammatorisk process och därmed accelererar återhämtningsprocessen.

En ytterligare positiv aspekt är möjligheten att minska antalet mediciner som används under behandlingen, minska doseringen och minimera risken för biverkningar av droger. UHT minskar även kursens varaktighet för terapi av katarrhal form av prostatit.

Allt om behandling av prostatit med hjälp av UVT är bara känt av en specialist. Så kan utnämningen endast ges av den behandlande läkaren, som kommer att bedöma effektiviteten och lämpligheten hos tekniken i ett visst fall.

Kontra

Även med hänsyn till den relativa säkerheten hos terapitekniken allokerar läkare ett antal kontraindikationer, där användningen av UHT blir oacceptabel.

Kontraindikationer för UHT:

 • tekniken används inte om en patient har en infektion i bäckenet som påverkar intilliggande organ
 • Terapi är kontraindicerat för män som har onkologi med lokalisering i könen i köns- eller urinvägarna. Annars kan blödning uppstå på grund av snabb eliminering av uppbyggnaden, du måste utföra en operation för att stoppa blodet.
 • Fel i hjärtventilen, speciellt i dekompressionsform;
Enhet för behandling av prostatit med UVT-metod
 • vidhäftning till sekundär sjukdom uppenbarar sig sig som en purulent prostatit eller en flegmonös form av prostata, när det finns risk för förstörelse av abcesserna och infektionen i blodet eller systemisk skada på kroppen;
 • med ohälsade sår eller skador lokaliserade i bäckenregionen. Tekniken är kontraindicerad både vid skador på leder och ben.
 • Du kan inte utföra UHT efter kokning i urinröret.

Utbredd behandling har förvärvats på relativt kort tid. Shockwave-terapi med prostatit fick positiva recensioner i olika kategorier av män i olika åldersgrupper. Många experter är benägna att tro att UHT är det bästa sättet att eliminera prostata adenom när det gäller prestanda och harmlöshet.

Biverkningar

Medicin har registrerat kliniska fall av biverkningar från SWT. Bland de vanligaste reaktionerna i kroppen är:

 • Hyperemi i området där de påverkas av en akustisk impuls;
 • svullnad;
 • Utseendet av smärta - har främst en kort natur.

Sådana fenomen elimineras på egen hand om 7-10 dagar.

Effektivitet av UVT

Terapi av prostata adenom med hjälp av UHT möjliggör att påskynda utvecklingen av nya grenar av kapillärer, vilket upprepade gånger förbättrar blodcirkulationen genom bäckenet. På grund av den kvalitativa cirkulationen av blodstagnande fenomen elimineras och metaboliska processer normaliseras.

Ofta finns det en bildning av fibros i prostata på grund av det patologiska tillståndet i orgeln. Genom UVT säkerställs resorption av fibros.

Vid detektering STEN- sjukdom formen UHT tilldelning används för destruktion av concrements genereras och matas ut i form av sand stenar i urinen. Med denna terapi är det möjligt att förstöra njurstenar, behandlingsförloppet är annorlunda och beror på stenarnas sammansättning.

recensioner

Prostata är ansvarig för ett stort antal funktioner i reproduktionssystemet. Detektion av prostatit uppträder ofta vid äldre ålder över 65 år, då stagnation bildas eller intensifieras på grund av passiv livsstyrning och utseendet på andra sjukdomar i hjärt- eller reproduktionssystemen.

Om chockvågsterapi av prostatitisöversikter möts alltmer på grund av den växande populariteten hos denna teknik. UHT används i Ryssland i 6 år. Bristen på forskning om fysioterapeutiska procedurer mot prostatit leder till vaksamhet hos vissa specialister. Synpunkter från läkare som använder tekniken noterar accelerationen av regenerering av skadade vävnader och en minskning under patientens behandling.

Användningen av UHT i urologi

Många patienter som lider av patologi i prostatakörteln vill prova tekniken för chockvågsterapi, men de möter brist på information eller feedback. Idag innehåller flera forum ofta motstridiga uppgifter och ibland vilseleder patienten.

Bevis på effektiviteten hos tekniken är den utbredda användningen av anordningar för UVT, och de har köpts av ledande och specialiserade medicinska institutioner. Resultaten är mycket mer optimistiska än förväntat. Förbättringen i tillståndet är mycket snabbare, smärtan i processen eller efter att behandlingen inte kommer eller går bort om några dagar. Även den psykologiska stämningen hos deltagarna i UHT förbättras.

Enligt recensioner av patienter som genomgick UHT kan man konstatera att det finns positiva förändringar efter 1 procedur. Om prostatit inte är akut tar behandlingen cirka 2 veckor. Efter denna tid kan du vägra att använda droger, i vissa fall är det en fullständig återhämtning. Vid avancerade och akuta former av sjukdomen används UVT i 2-4 månader.

För att uppnå bästa möjliga resultat av terapi, föreskrivs 5 till 7 procedurer. Det rekommenderas att utföra dem med en period av 10 dagar i en poliklinisk inställning. När behandlingen är klar återgår mannen till en normal rytm av livet utan att det behövs sjukhusvistelse.

Den viktigaste nackdelen med metoden - ett högt pris - för en genomsnittlig bosatt UHT kommer att orsaka allvarliga skador på budgeten. Med tanke på effektiviteten av behandlingen föredrar många patienter idag att "betala" för deras hälsa.

Verkliga recensioner av män

Idag är det svårt att hitta riktiga återkopplingar på webben på grund av den höga kostnaden för proceduren och delikatessen av ämnet, eftersom män inte gillar att prata om prostatit.

User Nemia, 38 år gammal, 6 av dem med prostatit:

"Jag blev behandlad i Ryssland i hopp om att prostatit fortfarande skulle komma undan, men det hände inte. Jag åkte till Israel, som det visade sig, de kan inte hjälpa, de skriver samma sak som i Ryssland. Jag kom över på Internet på UHT och anmälde mig till en kurs bestående av 10 förfaranden, varav en paus är 2 veckor. Under lång tid fanns inga resultat, men efter den 7: e proceduren var symptomen nästan borta. "

"Jag bestämde mig för att dela med mig av UVT. Prostatit bildades på grund av en misslyckad operation, det fanns också en krökning av penis. Efter en andra operation observerades inga positiva förändringar. Det registrerades på UHT och efter 7 sessioner av en smärta har drabbats återställdes erektionen, kurvorna har praktiskt taget lämnats. Prostata receded, även om jag inte utförde diagnosen. "

slutsats

Prostatit är en sjukdom som är benägen för utveckling, därför blir det nästan alltid en kronisk form, om det inte fanns någon lämplig, snabb behandling. Kursen kommer att komplettera SWT, som ger snabb borttagning av kompakterade, inflammerade områden och ökar blodcirkulationen i hela bäckenregionen.

Metod för chockvågsterapi vid behandling av prostatit

Över gränsen för fyrtioårsjubileet blir människokroppen mer mottaglig för olika sjukdomar, hittills obetydliga. Antalet sjukdomar i kardiovaskulära och genitourära system ökar betydligt. Dessutom ökar antalet onkologiska sjukdomar.

Vid denna ålder börjar nästan varje femte man lida av prostatit. Speciellt för hans behandling har många metoder skapats - både konservativa och krävande fysioterapi. En av de vanligaste metoderna är chockvågsterapi.

Kärnan i chockvågsterapimetoden

Metoden är att använda chockvågor. Dessa vågor uppfattas inte av mänsklig hörsel, eftersom deras frekvens ligger under hörapparatens tröskelvärde. Under naturliga förhållanden bildas de mot bakgrund av seismisk aktivitet, inom industrin - under drift av maskiner. I medicin används speciella anordningar för deras bildning, baserat på verkan av antingen en magnet eller vattendoscillationer. Som ett resultat av deras arbete bildas chockvågor.

Stötvågorna har en låg motståndskoefficient, och därigenom sprider sig snabbt i mjuka vävnader, och vätskemedium (normal prostatavävnad myagkoelasticheskoy konsistens, men vågor passera därigenom utan att utöva en viss effekt). I mer täta medier med passagen av vågorna är deras destruktion (på grund av denna effekt, chock - våg terapi används ofta i traumatologi vid behandling av kronisk trauma).

För normal vävnad Datavågor är ofarliga (dock bör det användas med försiktighet i skelettet, särskilt med tecken på benskörhet, eftersom du kan orsaka spontan fraktur på benet, vilket är extremt farligt för benskörhet av bäckenet).

När prostatit utvecklas blir den prostatiska vävnaden tätare. Att passera genom ett sådant tyg bidrar chockvågor till förstörelsen av sälar och knutar. Dessutom stimuleras blodtillförseln i detta område, vilket bidrar till eliminering av inflammatorisk process och snabb återhämtning.

Förfarandet ger inte några obehagliga känslor; Det är helt smärtfritt.

Fördelen med denna metod ligger inte bara i den direkta effekten på körtelvävnaden, men också i möjligheten att använda mindre doser av läkemedel vilket avsevärt minskar deras toxiska effekt på kroppen. Behandlingstiden med den kombinerade metoden reduceras signifikant; Kvaliteten på behandlingen lider inte av detta.

Shockwave terapi är indicerat i de flesta fall av katarrhal prostatit.

Kontraindikationer för användning av HC-terapi

Använd inte denna metod för individer med akut infektionsprocess i bäckenregionen, med en progressiv onkologisk process inom vågaktivitet i tillståndet för dekompensering av hjärt-kärlsjukdomar.

 • Vid akut infektiös process är försämring av tillståndet under förfarandet möjligt, vilket kan resultera i all behandling som utförts.
 • Med utveckling av purulent eller flegmonisk form av prostatit, eftersom det finns en risk för bristning av purulent formation under proceduren.
 • När vågorna appliceras på den progressiva tumören kan den förfallna med utveckling av nekros eller blödning, vilket kan leda till snabb död hos patienten
 • Under dekompensationstillståndet kan hjärtat inte tillfredsställande leverera vävnader och organ med blod. Genomförd vågterapi genom att stimulera blodcirkulationen kan leda till livshotande störningar i hjärtats arbete
 • Använd inte denna metod för individer med intolerans mot denna procedur.
 • Absolut kontraindikation för förfarandet är en frisk fraktur av bäckenbenen.
 • Det rekommenderas inte att utföra denna procedur hos personer med nedsatt urinblåsa och urinrör.

Även om chockvågsterapi har använts i urologi relativt nyligen har den kunnat visa sin effektivitet, vilket har gjort det möjligt att bli en av de bästa behandlingarna för prostatit.

Video om chokvågsterapi vid behandling av prostatit.

Shockwave terapi i urologi och andrologi

Shockwave terapi urologiska - 1000 gnid.

Shockwave Therapy (UVT) är den nyaste metoden för behandling och rehabilitering i modern medicin.

Förändringar i kroppen som påverkas av UVT

Den mekaniska effekten av chockvågor i vävnader involverar aktivering av jonkanaler i cellmembran och förbättring av metabolism neoangiogenes, produktionen av vaskulär endotelial tillväxtfaktor, vilket slutligen kommer att leda till en minskning av smärta.

Lågintensiv stötvåg terapi (NUVT) genom stimulering av vaskulär tillväxtfaktor och dess receptor och ökad kväveoxid mottagna mångsidig klinisk användning: i kardiologi - för behandling av kranskärlssjukdom; i kombustiologii - för behandling av brännskador; i traumatologi - för att påskynda konsolidering av frakturer, behandling av epikondylit och calcaneal spurs. lågintensiv våg effekter och används i kirurgiska praxis för acceleration av epitelisering av neurotrofiska sår hos patienter med diabetes, och även för att minska tiden för att engraftment transplanterade hudtransplantat.

Kontraindikationer för chockvågsterapi är:

 • kränkningar av blodkoagulering (hemofili)
 • användning av antikoagulantia, särskilt marcumar (marcumar);
 • trombos;
 • tumörer, karcinom (tumörer som ligger bredvid behandlingszonen);
 • terapi med kortison upp till 6 veckor före den första terapeutiska proceduren;
 • infektion i det drabbade området
 • närvaro av en pacemaker
 • akuta infektionssjukdomar.

Shockvågsterapi i urologi och andrologi.

I klinisk andrologi har metoden för fjärr UVT funnit sin tillämpning vid behandling av sjukdomar som Peyronies sjukdom, kronisk bäckensmärta syndrom (CPPS), prostatit, erektil dysfunktion (ED) och därför är forskning och utveckling på detta område av intresse inte bara för forskare utan även för praktiserande läkare.

 1. Peyronies sjukdom och UVT

Sedan den första beskrivningen av användningen av ESWT hos patienter med Peyronies sjukdom (Bellofronte et al.) I 1989, denna typ av terapi redan fått acceptans i klinisk praxis. Enligt kliniska studier, har majoriteten av patienterna rapporterade en signifikant minskning av smärta, tills fullständig lindring av smärta, återställande av erektil funktion, minskad plackstorlek och graden av krökning av penis. Allt detta leder till en förbättring av patientens livskvalitet.

Behandling av Peyronies sjukdom med ESWT

 • Behandlingen utförs 1-2 gånger i veckan och ger en bra effekt: efter 2-3 behandlingar minskar symtomen på sjukdomen.
 • Det kan användas som en oberoende terapi och i kombination med andra metoder.
 • Praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar.

Biverkningar hos vissa patienter kan uppleva en lätt övergående lokal hudrodnad på platsen för kontakt med den medicinska huvudet petekiala blödningar i huden, som vanligtvis inte kräver ytterligare särskild behandling.

De bästa resultaten av ESWT ges med sjukdomsperioden i mindre än ett år, då bruttoförändringar i vävnader ännu inte har utvecklats och injektionsmetoder för behandling ännu inte har tillämpats. Under dessa förhållanden uppnås långsiktig eftergift. Vid Peyronies sjukdom är lång (mer än 2 år) använd tidigare intrakavernös injektioner förekommande komplikationer av dessa injektioner (hematom) tillämpar ESVL ineffektivt. Sådana patienter behöver rekommendera kirurgisk behandling. ESWT ger inte omedelbara resultat.

Detta program är helt säkert och bekvämt för patienten, proceduren utförs 1-2 gånger i veckan. Det kan användas både oberoende och som en del av komplex terapi.

 1. UHT vid behandling av erektil dysfunktion (ED).

Det är känt att orsakerna till ED är en minskning i perfusion av cavernös vävnad, en minskning av produktionen av kväveoxid och andra avkopplande faktorer på grund av mikrocirkulationsstörningar. Därför kan den patogenetiskt motiverade metoden för korrigering av vaskulära störningar i penisens vävnader vara UHT.

Under 2011 har personalen på VMAs urologi klinik. Kirov (St. Petersburg) rapporterade sin erfarenhet av användningen av NIHT vid behandling av patienter med ED-vaskulär genesis. Studien omfattade 37 patienter i åldern 48 till 61 år. Kursen slutade den 9: e veckan, och resultaten av terapin utvärderades vid 9, 12 och 15 veckor. En positiv effekt i form av en ökning av frekvensen och kvaliteten på spontana och adekvata erektioner noterades hos mer än en tredjedel (38,8%) av patienterna. Samtidigt uppnådde 6 (60%) av försökspersonerna av 10 som före behandling som behandling för PDE-5 förmågan att uppnå en lämplig erektion utan farmakologiska preparat.

På grundval av resultaten av laboratorieundersökningar och kliniska observationer, hävdar autentiskt att ESWT genom att öka produktionen av kväveoxid, den vaskulära tillväxtfaktorn och dess receptorer främjar neoangiogenes. Shockvåg med låg intensitet är en eEffektiv, säker, icke-invasiv korrigeringsmetod erektil patologi vaskulär genes. Efter att ha utfört multicenterstudier, utvärderar deras långsiktiga resultat och klargör indikationerna UHT kan visas perspektiv och Ett populärt sätt att behandla arteriogen ED, kompletterar arsenalen med moderna terapimetoder.

Hos patienter med mild till måttlig ED kan tekniken genomföras som en självständig typ av behandling, och i fall av svår form rekommenderad sjukdom i kombinationsterapi.

Mekanism för UVT-effekter

Programmet för behandling av ED med användning av UVT

Impulser av chockvågor överförs genom gummimembranet och huden till stammen och basen av penis, med fokus på 5 olika inflytningsområden (segment). Varje UHT-session är 300 vågpulser riktade växelvis i 5 segment i penis. Den fullständiga behandlingstiden omfattar 12 sessioner i 9 veckor.

Förfarandet är helt säkert och bekvämt, 1-2 gånger i veckan. Kursen görs individuellt från 6 till 12 sessioner.

 1. Prostatit och kronisk bäckensmärtssyndrom (CPPS).

CPP enligt definitionen av European Association of Urology kallas permanent eller periodiskt återkommande bäckensmärta, tillsammans med symtom på dysfunktion i nedre urinvägarna, tarm, könsorgan manliga eller kvinnliga.

SYMPTOMER FÖR CHRONIC TASK PAIN SYNDROME:

Smärta i perineum

• Smärta i underlivet;

• Smärta i bäckenområdet

• Smärta i de yttre könsorganen;

• Smärta är lång, kronisk, monotont, utmattande;

• Brott mot sexuell aktivitet.

Huvudsakliga orsaker till kronisk syndrom

• Inflammation av prostata;

• Kemisk inflammation (processen att kasta upp urinen

i prostatakörteln vid urinering);

• Störning av blodcirkulationen i prostatakörteln

(stagnation av blod i bäckenorganen);

• Brott mot immunsystemet;

• Överträdelse av nervsystemets funktioner.

Programmet för behandling av CPPS med användning av ESWT

Detta program är helt säkert och bekvämt för patienten, proceduren utförs 1-2 gånger i veckan. Det kan användas både oberoende och som en del av komplex terapi.

ESWT i CPPS kan ses som en snabb och kostnadseffektiv behandling för öppenvård, vilket inte kräver mycket tid och ansträngning från medicinsk personal.

Således har ESWT bestämt sin plats i andrologi. Det kan rekommenderas för behandling av CPPS, prostatit, Peyronies sjukdom, ED.

Shockwave terapi är en modern effektiv behandling för prostatit

Prostatit har blivit en riktig plåga av moderna män. Omkring ett dussin år sedan betraktades prostatiska inflammationer som karaktäristiska hos äldre manliga män, men idag förekommer denna typ av patologi även vid 20-åringar. I samband med en så stor förekomst utvecklas och introduceras olika fysioterapeutiska metoder för anti-prostatisk terapi, varav en är UVT.

Shockwave terapi med prostatit

I själva verket är chockvågsterapi en fysioterapiteknik som utövar en terapeutisk effekt genom akustiska impulser vid en frekvens många gånger under vad mänsklig hörsel kan absorbera. I naturen uppstår chockvågor på grund av seismisk aktivitet, liksom vissa typer av specialiserad industriutrustning. I medicin reproduceras sådana vågor med hjälp av speciell hårdvarautrustning som arbetar på grundval av vibrationer eller magnetiska effekter.

Stötvågor har ett relativt lågt motstånd, så de avviker snabbt i mjukvävnadsstrukturer och vätskor. Om prostatakörteln är hälsosam, passerar vågorna lugnt igenom det, utan att påverka vävnaderna. Men med inflammatoriska processer i kroppen finns strukturella förändringar, dess vävnader är förtätade, vilket gör att chockvågor kan reagera på stagnation och förstöra komprimerade strukturer.

UVT är helt ofarligt för friska vävnader, därför anses den vara helt säker för kroppen. Men i närvaro av vävnader i vävnadssystemet är det nödvändigt att använda UHT med stor försiktighet, eftersom chockvågsverkan kan orsaka frakturer, särskilt hos patienter med osteoporos.

UHT är en smärtfri teknik och orsakar inte obehag. Och på grund av den uttalade terapeutiska effekten blir det möjligt att minska doseringen av mediciner, vilket undviker biverkningarna från långvarig medicinerapi av NSAID. Vidare är det under påverkan av chockvågbehandling möjligt att minska den övergripande behandlingen av prostatit.

Indikationer för ledning

Chockvågmetoden för behandling har ett ganska stort antal indikationer:

 • Komplex behandling av UHT är ordinerad för patienter med patologier i prostata, såsom katarrhal, beräknad eller kronisk prostatit.
 • Shockwave-terapi används också i de inledande stadierna av prostatisk adenomutveckling.
 • Sådan terapi används inte bara vid behandling av prostatiska sjukdomar, tekniken klarar sig perfekt med kalciumsalter och deras avsättningar ackumuleras i kroppens periartikulära strukturer.
 • Ofta används sådan fysioterapi för att eliminera muskelpatologier, bindväv eller tendonsjukdomar, ligamentapparater etc.
 • Effektiv UHT och vertebral osteokondros, intervertebrala bråck, artros och för att påskynda benläkning efter fraktur.
 • UVT är dessutom effektivt inte bara med läkande, men också med förebyggande syfte.

Behandling med chockvågor utförs i samband med läkemedelsbehandling som en extra metod. När den används vid behandling av kronisk inflammation i prostata, kan tekniken väsentligt förlänga remission och förhindra förvärring av den patologiska processen.

Princip för verksamheten

Specifika akustiska impulser med hjälp av specialutrustning återskapas och tränger lätt in i mjukvävnadsstrukturerna och vätskan i patientens kropp, men en mängd tätningar och knutar utgör ett betydande hinder för dem. Om friska vävnader passerar fritt dessa vågor, kan chockvågan inte undvikas. Detta är precis hur UVT påverkar sjuka vävnader.

Stressvågornas styrka påverkar destruktivt strukturformationerna och knutpunkterna i prostata, återställer blodcirkulationen försiktigt och eliminerar stillastående fenomen i både prostata och lavvattenregionen som helhet. Dessutom, på grund av chockvågsverkan minskar ödemet, och efter 1-2 procedurer har patienterna en uttalad analgetisk effekt.
Principen för chockvågsterapi för prostatit:

apparat

Moderna anordningar för att utföra UVT kännetecknas av säkerhet och hög effektivitet. Det mest budgetmässiga betraktas som en pneumatisk enhet för ESWT, vilket alstrar ett ultraljudsvågspektrum.

I allmänhet kan apparater för utförande av chockvågsterapi vara elektromagnetiska eller elektrohydrauliska, pneumatiska och piezoelektriska. De vanligaste enheterna är Masterimpulse, Shokmaster, Duolite i olika modifieringar, BTL, Rumelit, Kimatur och många andra.

att genom olika åtgärder

Särskild utbildning för prostatektomi av prostata är inte nödvändig. Vanligtvis föreskrivs en sådan fysioterapiteknik för patienter som redan befinner sig vid återhämtningsstadiet, men i förväg måste det nödvändigtvis genomgå en omfattande undersökning för detektering av kontraindikationer.

Processen i UVT-sessionen är enkel att genomföra:

 1. På patientens skrotområde appliceras en speciell gel;
 2. Därefter justeras anordningen i enlighet med patientens individuella egenskaper;
 3. Den medföljande sensorn är fast fastsatt på kroppsytan, och sedan börjar utrustningen att utföra den terapeutiska effekten.

Varaktigheten av en session kan variera från fem minuter till en halvtimme, beroende på den specifika diagnosen, patientens tillstånd och andra faktorer. Hela sessionen övervakas av en specialist. Hela banan av anti-prostata UHT är vanligtvis ca 5-7 sessioner, var och en utförs en gång i veckan, och även om 10 dagar.
På videon om prostatacancer:

Kontra

Även om shockwave-behandling i allmänhet och är säker för patienter, innan du behandlar prostatit behöver du läsa kontraindikationerna.

Kontraindikationer inkluderar:

 • Brist på myokardium av dekompenserad typ;
 • Infektiösa lesioner av akut natur i alla kroppsstrukturer;
 • Tidigare traumatiska skador på leder eller höftbenstrukturer;
 • Individuell intolerans mot UHT;
 • Onkopatologi av urogenitala organ
 • Purulent eller flegmonisk prostatit, där det kan finnas ett brott mot pustulära blåsor och utflödet av purulent exsudat;
 • Buzhirovanie urinrör.

Tekniken är ganska populär vid behandling av prostatiska patologier, särskilt de senaste åren, då prostatiska inflammationer har blivit så utbredd bland moderna män.

recensioner

Patienter som förskrivits liknande procedurer noterade en märkbar lindring av tillståndet, snabb ökning av ödemet och återställande av urinfunktionen. Smärta symptomatologi minimeras efter den första sessionen, och efter den andra försvinner helt och hållet.

Läkare säger att ett sådant förfarande är säkert för patienter. Vissa patienter upplever lindrödhet i skrotområdet. Ibland uppstår obehagliga känslor hos patienter till vilka UHT utförs för att krossa prostata och njurstenar, som ofta förekommer i beräkningar av prostatit. Men efter frigöring av konkrement passerar obehag symptomatologi.

Men dessa reaktioner anses vara en vanlig förekomst. I allmänhet, stötvåg terapi urologists positionerat som en mycket effektiv metod för behandling av prostatisk uppsättning av problem, eftersom det är säkert, betyder inte orsaka sidoreaktioner och komplikationer, och kan signifikant påskynda läkning, minska doseringen tas inflammatoriska och antibakteriella läkemedel.