Huvud
Analyser

Behandling av prostatit med chockvågsterapi

Hittills är en av de vanligaste sjukdomarna hos män prostatit. Inflammatoriska processer i prostatakörteln ger många olägenheter i vardagen. Detta är en smärtsam känsla och problem med urinering och sexuell dysfunktion. För att bekämpa denna sjukdom används ett helhet komplex av terapeutiska åtgärder och metoder, inklusive fysioterapi. Bland den senare av de mest moderna och effektiva är chockvågsterapi (UHT) med prostatit.

Vad är kärnan i chockvågsterapi?

Shockwave Therapy (UHT) påverkar prostata med akustiska pulser med låg frekvens, vars frekvens ligger under nivån av uppfattningen av det mänskliga örat.

Sådana lågfrekventa chockvågor bildas i den naturliga miljön under seismisk aktivitet eller under drift av tung utrustning.

I medicinsk praxis genereras sådana vågor med hjälp av specialutrustning med magnet- eller vattendoscillationer.

På grund av den låga motståndskoefficienten kan chockvågen lätt passera genom människans naturliga miljö, vare sig den är flytande eller mjukvävnader som inte påverkas av den patologiska processen.

När patologiska processer i prostatakörteln med stagnerande fenomen blir vävnaden tätare. Vågor påverkar stillastående fenomen och förstör ett tätt medium.

UVT är helt ofarligt för vävnader som inte har patologiska förändringar, så denna metod är helt säker för kroppen. Men med stor omsorg tillämpa tekniken för sjukdomar i bensystemet. Vågor kan provocera benfraktur, speciellt med osteoporos.

I prostatitprocessen försvåras väggarna i prostatakörteln. Shockwave-terapi verkar destruktivt på sälar och knölar. Det förbättrar också blodcirkulationen i prostata, minskar den inflammatoriska processen och på så sätt påskyndar återhämtningen.

Chockvågsterapin är helt smärtfri procedur, det ger inte patienten några negativa känslor och obehag.

Den positiva effekten av denna metod har också den andra sidan - det blir möjligt att minska koncentrationen av droger i behandlingen, minska doseringen, vilket kommer att rädda kroppen från alltför negativ påverkan.

Stötvågsterapi med inflammation i prostatakörteln gör det möjligt att minska varaktigheten av komplex behandling, inklusive medicinering, vilket avsevärt förbättrar en människas känslomässiga tillstånd. Oftast används UHT för att behandla catarrhal prostatit.

Förberedelse för prostatektomi och dess beteende

Ingen särskild utbildning krävs. Shockvågsterapi för prostata utförs vid patientens återhämtningsstadium. Det enda villkoret för utförandet av UHT är genomgången av en fullständig omfattande undersökning för att fastställa förekomsten av kontraindikationer.

Hur är UHT gjort:

 1. På ytan av skrotets hud appliceras en speciell gel.
 2. Enheten justeras enligt patientens individuella egenskaper och egenskaper.
 3. Sensorn är fast fastsatt på ytan av huden.
 4. Inkludera utrustning som har en terapeutisk effekt.
 5. Procedurens varaktighet kan ligga inom 5-30 minuter.
 6. Behandling utförs under konstant övervakning av medicinsk personal (oftast är denna process övervakad av en särskild anställd).

Vanligtvis består chockvågsterapi för behandling av kronisk inflammation i prostata av fem till sju procedurer. De är sällsynta. I de flesta fall utförs denna åtgärd en gång i veckan, och i vissa fall, även en gång var tionde dag.

Förfarandet för behandling av prostatit med hjälp av UVT är i allmänhet säkert, men i närvaro av vissa sjukdomar och störningar kan det leda till en förvärring av tillståndet och ett återfall av inflammatoriska processer.

Vad är kontraindikationerna för användningen av UHT?

Absolut säkerhet, smärtlöshet och komfort i förfarandet betyder emellertid inte att det finns absolut inga kontraindikationer för dess användning.

Shockwave terapi för behandling av prostatit rekommenderas inte starkt och är inte ordinerad under följande villkor:

 • akuta infektiösa processer i bäckenorganen;
 • onkologiska sjukdomar i det urogenitala systemet (som en följd av snabb desintegration av neoplasmen kan blödning uppstå, vilket leder till ett hot mot patientens livstid);
 • Dekompenserat hjärtsvikt;
 • flegmonös eller purulent form av prostatit (det finns risk för brist på abscesser i organ och läckage av pus);
 • senaste trauma mot höftbenen eller lederna;
 • bukett urinröret;
 • individuell intolerans av detta förfarande.

Denna metod för terapi med prostatit har använts i stor utsträckning inte så länge sedan men lyckades få positiv feedback från patienter i olika åldersgrupper. Också bland experter finns det en uppfattning att denna metod i moderna mediciner rankas först i effektiviteten av prostata behandling.

Finns det några biverkningar?

Om du utesluter från listan över patienter är de män till vilka denna procedur kontraindiceras, mycket få biverkningar.

Detta kan vara en liten rodnad (rodnad) i huden, svullnad som passerar snabbt efter sessionen och den ömhet som observerats vid akustisk pulsanslutning.

Med den beräknade formen av prostatit kan chockvågsterapi, som appliceras för att krossa de bildade njurstenarna, orsaka obehagliga känslor när de förstörda stenarna avlägsnas från njurarna under urinering. Men sådana förändringar försvinner i regel efter sju till tio dagar.

Den positiva effekten och effektiviteten hos chockvågsterapimetoden

Apparatmetoden för UVT, när den appliceras, ger följande terapeutiska effekter:

 • förbättrar blodflödet och lymfflödet avsevärt och eliminerar alltså stagnerande fenomen;
 • har en analgetisk effekt som liknar en smärtstillande medel, som redan är märkbar från det första förfarandet;
 • orsakar tillväxten av nya mikrokapillärer, vilket därigenom återställer metabolismen störd under sjukdom;
 • avlägsnar de fibrösa formationer som inträffade under den patologiska processen
 • förstör förkalkningar, med vissa typer av prostatit som bildas i kanalen och störa den naturliga metabolismen och cirkulationen;
 • återställer käftens naturliga funktioner, som påverkas av den inflammatoriska processen,
 • bidrar till regenerering av drabbade vävnader och återupptagandet av normal organfunktion.

För den beräknade formen av prostatit föreskrivs chockvågsterapi för att krossa de bildade stenarna i njurarna. Efter en tid efter behandlingstiden förstörs stenar, varefter de avlägsnas från njurarna under urinering.

Feedback om användningen av chockvågsterapi

Att behandla prostatit med hjälp av chockvågsterapi i Ryssland började bara för några år sedan. Och den vetenskapliga effektiviteten av denna metod är inte bevisad. Men detta gäller även effektiviteten av andra fysioterapiprocedurer.

Men enligt recensioner, efter behandling av prostatit med chockvågsterapi, sker en accelererad utveckling av regenerativa processer i det drabbade organet, och patienten återhämtar sig mycket snabbt.

De flesta män med prostata problem innan de försöker en ny teknik försöker hitta så mycket information om förfarandet och personer som har försökt behandlingen från egen erfarenhet. Faktum är att man på olika forum diskuterar ett sådant brådskande problem för att bestämma hur mycket man kan lita på vid behandling med chockvågsterapi.

För närvarande sprider forum, inklusive utländska, information om effektiviteten hos UHT, många specialiserade kliniker har köpt enheter för proceduren. Och resultaten överträffade alla förväntningar, eftersom patienterna förbättrade sitt tillstånd mycket, ömningen praktiskt taget inte störde, obehaget började försvinna från vardagen ökade den psykologiska stämningen.

Enligt männen som försökte behandlingen kan man säga att vissa förbättringar känns efter det första förfarandet. Om sjukdomen inte fortskrider i snabb takt, tar terapin cirka två veckor, varefter mannen kommer att kunna sluta ta mediciner, och ibland är det en fullständig återhämtning. I mer komplicerade fall kan chockvågsterapi vara mer än en månad.

För en bra terapeutisk effekt föreskrivs fem till sju procedurer, men ett förfarande utförs vanligtvis i tio dagar på poliklinisk basis. Efter behandlingen kan en man återvända till sin vanliga livsstil, vilket är väldigt bekvämt.

Den enda nackdelen med SWT är kostnaden, vilket är för högt för den genomsnittliga invånaren i landet. Effektiviteten efter behandlingen överstiger dock alla förväntningar, och patienter väljer fortfarande att genomgå en chockvågsterapi.

I vissa fall normaliseras nästan fullständig återställning av erektilfunktionen, försvinnandet av negativa smärtsensioner, miktureringen, det störda psykologiska tillståndet återställs. Den höga kostnaden för UHT bör inte vara ett hinder för en återgång till det normala livet, eftersom långvarig medicinering är mycket dyrare.

UHT för prostatit

Shockwave Therapy (UHT) med prostatit är en relativt ny riktning i urologi. Tidigare användes tekniken i ortopedisk riktning, vid behandling av neurologiska sjukdomar, liksom olika patologier i lederna och i trauma. Om du gräver djupare in i historien, användes UHT för att förstöra beräkningar i njurarna. UHT för prostata är användbar på grund av effekterna på de inflammatoriska processerna, eftersom de drabbade vävnaderna har en ökad densitet.

Stötvågsterapi av prostata

Kärnan i metoden

Shockwave-terapi av prostata är en metod att påverka det drabbade organet med hjälp av impulser av en akustisk typ. För mänsklig hörsel är frekvensen inte hörbar, eftersom den är bortom perception. Bildandet av chockvågor förekommer i den naturliga miljön (seismisk aktivitet på jorden, arbete av enheter nära en person etc.).

Medicinsk träning behandlar UHT som ett sätt att behandla prostata, som redan har vunnit positiva recensioner. Skapandet av impulser sker genom magnetiska svängningar eller vattenrörelse. På grund av kroppens låga motståndskraft mot sådana vågor överbryggar impulserna lätt kroppens och det flytande mediet, som når prostata vävnaderna, och skadas av inflammation. Webbplatser som inte är utsatta för patologi undviker effekterna av vågor.

Med utvecklingen av patologi i prostatakörteln ökar tätheten hos vävnader. Den främsta orsaken till inflammation är stagnation av blod i bäckenorganen. Shockwave terapi för behandling av prostatit är aktuell på grund av punkteffekten på det komprimerade mediet och dess förstöring. Det är särskilt viktigt att använda UVT vid behandling av återstående traumatiska händelser.

Shockwave terapi för prostatit, enligt recensioner av specialister, medicinsk forskning och patienter, orsakar inte smärt syndrom och skadar inte friska vävnader. Detta innebär fullständig säkerhet för patienten. Men det är viktigt att observera ökade försiktighetsåtgärder för patienter med patologier i bensystemet, annars kan UVT leda till fraktur. Den farligaste kontraindikationen är osteoporos.

Förfarandet för UHT vid akut prostatit

När prostataadenom bildas finns det en signifikant komprimering och en ökning av prostata. UHT med prostatit förstör inflammerade noder och tätningar, stimulerar blodflödet och ökar blodcirkulationen, hjälper till att minska svårighetsgraden av inflammatorisk process och därmed accelererar återhämtningsprocessen.

En ytterligare positiv aspekt är möjligheten att minska antalet mediciner som används under behandlingen, minska doseringen och minimera risken för biverkningar av droger. UHT minskar även kursens varaktighet för terapi av katarrhal form av prostatit.

Allt om behandling av prostatit med hjälp av UVT är bara känt av en specialist. Så kan utnämningen endast ges av den behandlande läkaren, som kommer att bedöma effektiviteten och lämpligheten hos tekniken i ett visst fall.

Kontra

Även med hänsyn till den relativa säkerheten hos terapitekniken allokerar läkare ett antal kontraindikationer, där användningen av UHT blir oacceptabel.

Kontraindikationer för UHT:

 • tekniken används inte om en patient har en infektion i bäckenet som påverkar intilliggande organ
 • Terapi är kontraindicerat för män som har onkologi med lokalisering i könen i köns- eller urinvägarna. Annars kan blödning uppstå på grund av snabb eliminering av uppbyggnaden, du måste utföra en operation för att stoppa blodet.
 • Fel i hjärtventilen, speciellt i dekompressionsform;
Enhet för behandling av prostatit med UVT-metod
 • vidhäftning till sekundär sjukdom uppenbarar sig sig som en purulent prostatit eller en flegmonös form av prostata, när det finns risk för förstörelse av abcesserna och infektionen i blodet eller systemisk skada på kroppen;
 • med ohälsade sår eller skador lokaliserade i bäckenregionen. Tekniken är kontraindicerad både vid skador på leder och ben.
 • Du kan inte utföra UHT efter kokning i urinröret.

Utbredd behandling har förvärvats på relativt kort tid. Shockwave-terapi med prostatit fick positiva recensioner i olika kategorier av män i olika åldersgrupper. Många experter är benägna att tro att UHT är det bästa sättet att eliminera prostata adenom när det gäller prestanda och harmlöshet.

Biverkningar

Medicin har registrerat kliniska fall av biverkningar från SWT. Bland de vanligaste reaktionerna i kroppen är:

 • Hyperemi i området där de påverkas av en akustisk impuls;
 • svullnad;
 • Utseendet av smärta - har främst en kort natur.

Sådana fenomen elimineras på egen hand om 7-10 dagar.

Effektivitet av UVT

Terapi av prostata adenom med hjälp av UHT möjliggör att påskynda utvecklingen av nya grenar av kapillärer, vilket upprepade gånger förbättrar blodcirkulationen genom bäckenet. På grund av den kvalitativa cirkulationen av blodstagnande fenomen elimineras och metaboliska processer normaliseras.

Ofta finns det en bildning av fibros i prostata på grund av det patologiska tillståndet i orgeln. Genom UVT säkerställs resorption av fibros.

Vid detektering STEN- sjukdom formen UHT tilldelning används för destruktion av concrements genereras och matas ut i form av sand stenar i urinen. Med denna terapi är det möjligt att förstöra njurstenar, behandlingsförloppet är annorlunda och beror på stenarnas sammansättning.

recensioner

Prostata är ansvarig för ett stort antal funktioner i reproduktionssystemet. Detektion av prostatit uppträder ofta vid äldre ålder över 65 år, då stagnation bildas eller intensifieras på grund av passiv livsstyrning och utseendet på andra sjukdomar i hjärt- eller reproduktionssystemen.

Om chockvågsterapi av prostatitisöversikter möts alltmer på grund av den växande populariteten hos denna teknik. UHT används i Ryssland i 6 år. Bristen på forskning om fysioterapeutiska procedurer mot prostatit leder till vaksamhet hos vissa specialister. Synpunkter från läkare som använder tekniken noterar accelerationen av regenerering av skadade vävnader och en minskning under patientens behandling.

Användningen av UHT i urologi

Många patienter som lider av patologi i prostatakörteln vill prova tekniken för chockvågsterapi, men de möter brist på information eller feedback. Idag innehåller flera forum ofta motstridiga uppgifter och ibland vilseleder patienten.

Bevis på effektiviteten hos tekniken är den utbredda användningen av anordningar för UVT, och de har köpts av ledande och specialiserade medicinska institutioner. Resultaten är mycket mer optimistiska än förväntat. Förbättringen i tillståndet är mycket snabbare, smärtan i processen eller efter att behandlingen inte kommer eller går bort om några dagar. Även den psykologiska stämningen hos deltagarna i UHT förbättras.

Enligt recensioner av patienter som genomgick UHT kan man konstatera att det finns positiva förändringar efter 1 procedur. Om prostatit inte är akut tar behandlingen cirka 2 veckor. Efter denna tid kan du vägra att använda droger, i vissa fall är det en fullständig återhämtning. Vid avancerade och akuta former av sjukdomen används UVT i 2-4 månader.

För att uppnå bästa möjliga resultat av terapi, föreskrivs 5 till 7 procedurer. Det rekommenderas att utföra dem med en period av 10 dagar i en poliklinisk inställning. När behandlingen är klar återgår mannen till en normal rytm av livet utan att det behövs sjukhusvistelse.

Den viktigaste nackdelen med metoden - ett högt pris - för en genomsnittlig bosatt UHT kommer att orsaka allvarliga skador på budgeten. Med tanke på effektiviteten av behandlingen föredrar många patienter idag att "betala" för deras hälsa.

Verkliga recensioner av män

Idag är det svårt att hitta riktiga återkopplingar på webben på grund av den höga kostnaden för proceduren och delikatessen av ämnet, eftersom män inte gillar att prata om prostatit.

User Nemia, 38 år gammal, 6 av dem med prostatit:

"Jag blev behandlad i Ryssland i hopp om att prostatit fortfarande skulle komma undan, men det hände inte. Jag åkte till Israel, som det visade sig, de kan inte hjälpa, de skriver samma sak som i Ryssland. Jag kom över på Internet på UHT och anmälde mig till en kurs bestående av 10 förfaranden, varav en paus är 2 veckor. Under lång tid fanns inga resultat, men efter den 7: e proceduren var symptomen nästan borta. "

"Jag bestämde mig för att dela med mig av UVT. Prostatit bildades på grund av en misslyckad operation, det fanns också en krökning av penis. Efter en andra operation observerades inga positiva förändringar. Det registrerades på UHT och efter 7 sessioner av en smärta har drabbats återställdes erektionen, kurvorna har praktiskt taget lämnats. Prostata receded, även om jag inte utförde diagnosen. "

slutsats

Prostatit är en sjukdom som är benägen för utveckling, därför blir det nästan alltid en kronisk form, om det inte fanns någon lämplig, snabb behandling. Kursen kommer att komplettera SWT, som ger snabb borttagning av kompakterade, inflammerade områden och ökar blodcirkulationen i hela bäckenregionen.

Användningen av chockvågsterapi i prostatit: fördelarna och feedbacken på effektiviteten

I moderna mediciner, sjunker kirurgiska behandlingsmetoder alltmer i bakgrunden. Hårdvara metoder för terapi är mycket olika.

De behöver god teknisk utbildning från läkare. Under de senaste åren har popularitet började få chockvågsterapi. Det används ofta i urologi för behandling av prostatit, liksom urolithiasis.

Det kan sägas att detta är ett av de vanligaste icke-medicinska sätten att bli av med en obehaglig sjukdom. För att göra detta är det tillräckligt att gå igenom cykeln av UHT-sessioner. Populariteten av denna metod är att patienten inte upplever smärtsamma, obehagliga känslor.

Långsiktig forskning inom akustiska vågornas inflytande på kroppen bidrog till att utveckla en metod för UVT. I detta fall används lågfrekventa vågor som inte uppfattas av det mänskliga örat. Stötvågor skiljer sig i pulsens korta varaktighet, såväl som i en tillräckligt hög energipolitude.

De spreds utan dröjsmål i mjuka vävnader och behöll sin absoluta integritet. I detta fall har det en positiv effekt på brosket, såväl som benvävnad. Genom att passera in i vävnader bidrar chockvågor till att återställa ämnesomsättningen, aktivera cellförnyelseprocesserna.

Effekt av UHT vid behandling av prostatit

Prostatit är den vanligaste diagnosen som urologer lägger på patienter. De flesta män lider av en icke-bakteriell form.

Livskvaliteten försämras på grund av förekomsten av smärta, restriktioner i sexlivet. Förutom att eliminera orsakerna som orsakar störning av stillastående eller kronisk prostatit, i praktiken, använder ofta chockvågsterapi.

Med modern utrustning kan du minska behandlingstiden för upp till 7 procedurer. Tack vare UVT: s speciella, unika effekter har läkare blivit mycket lättare att hantera prostatit. Förfarandena påverkar inte den allmänna hälsan negativt.

Penetrerar sig in i prostata, utförs chockens akustiska våg följande åtgärder:

 • ökar lymfflödet och blodflödet från 40 till 100 gånger: på grund av detta elimineras stillastående processer;
 • anesthetiserar väl: på grund av detta upplever patienten inte smärta, obehag under behandlingen;
 • provocerar neoangeogenes: nya mikrokapillärer börjar växa, återställer störd metabolism;
 • har en effekt på förkalkningar, som ligger i prostata: akustiska vågor förstör dem på grund av den återställda metabolismen. De utsöndras från kroppen på ett naturligt sätt;
 • tar bort fibroblaster som finns i prostata: kirurgisk ingrepp är inte nödvändig. Denna funktion av proceduren är viktig. Trots allt kan fibros prova smärta i prostata i många år.

Den naturliga metoden att återställa kraften påverkar inte matsmältningsorganet negativt (till skillnad från tabletter). Åldersbegränsningar i förfarandet i detta fall är frånvarande.

Förberedelse och genomförande av förfarandet

Behandlingsförloppet, förebyggande av urologiska sjukdomar genom chockvågsterapi består i regel av 7-10 procedurer (beroende på patientens tillstånd). De hålls med ett intervall på 5-7 dagar. Förfarandet är icke-invasiv, poliklinisk.

Apparat för prostata UTT

Under genomförandet tillämpar läkaren sändaren av den akustiska vågen till perineum i prostata. Den är utrustad med ett speciellt munstycke. Procedurens varaktighet är 10-20 minuter.

I prostataområdet under denna tid med viss energi kommer frekvensen att överföras omkring 3000 pulser. Förfarandet överförs helt enkelt av patienterna. Det kräver inte användning av anestesi, sjukhusvistelse.

Fördelar med chockvågsterapi för prostata sjukdomar

Efterfrågan på UVT är inte överraskande. Tillsammans har denna teknik ett antal fördelar:

 • hög effektivitet av behandlingen: I kampen mot många sjukdomar uppnås framgång i 96% av fallen;
 • smärtsamma känslor elimineras omedelbart utan medicineringin: hjälper till att bli av med smärta utan att använda ineffektiva tabletter;
 • Ett bra alternativ till kirurgi: Före tillkomsten av denna teknik behandlades många urologiska sjukdomar uteslutande genom kirurgisk ingrepp. För att bekämpa dem är det tillräckligt att genomföra flera sessioner av UVT.

Vad är fördelen med chockvågsterapi för prostatit?

Shockwave Therapy (UVT) är ett effektivt och säkert förfarande som syftar till att behandla och förebygga ett brett spektrum av sjukdomar. Under de senaste 20 åren har denna teknik gjort ett betydande steg i utvecklingen och täckte huvudområdena medicin. Shockvågsterapi med prostatit är inte det enda, men effektiva sättet att bli av med denna sjukdom.

Principen för chockvågsterapi

UHT har länge framgångsrikt använts i klinisk praxis av ortopedister, traumatologer, urologer, kosmetologer. Den största fördelen med detta förfarande är ett omedelbart resultat. I urologiskt fält används UHT för att behandla sjukdomar som:

 • prostatit;
 • Pelvic pain syndrome;
 • Adenom av prostata;
 • Erektil funktion.

Den terapeutiska effekten är baserad på koncentrationen av fokuserade chockvågor (CVS) på patologins fokus. Under inverkan av en akustisk våg löses fibroser, bildas nya kärl, kollagen och hyaluronsyra produceras.

Apparaten med chockvågsterapi består av flera element:

 • Procedurbordet;
 • Emitter av fokuserade pulser;
 • Fokuseringssystem;
 • Kontur med gnistgap;
 • Kontrollpanelen.

Principen för operation är baserad på omvandling av en akustisk puls till en våg som kan penetrera till ett djup av 12 cm. Det gör ingen skada på vävnaderna i pulsöverföringszonen.

Patologins fokus kan ligga på olika djup. För att noggrant påverka det, utförs ultraljudsdisposition före UVT-sessionen. I processen med forskning förtydligas den exakta lokaliseringen av den patologiska processen.

Resultatet av UVT

Shockwave terapi har använts i medicin och kosmetologi sedan 90-talet av förra seklet. Under denna tidsperiod har flera studier genomförts, vilket bekräftar effektiviteten av CVS: s inverkan. Vi har ackumulerat statistik som gör det möjligt för oss att med säkerhet ange den otvivelaktiga effekten av UHT vid behandling av olika former av prostatit, inklusive kronisk.

Enligt läkarna kan patienterna efter den första behandlingstiden uppleva mild smärta. Vid slutet av den första dagen efter förfarandet passerar de utan spår. Sårhet uppstår på grund av splittring i fibrotiska, cystiska och andra formations patologi.

Kontraindikationer för användning av chockvågsterapi

Liksom alla andra fysioterapitekniker har UHT kontraindikationer. På alla områden av medicin är de egna. I andrologi är dessa följande tillstånd:

 • Akut bakterieinfektioner i det drabbade området;
 • Tumörbildningen är godartad och malign;
 • Vaskulär trombos;
 • Infektionssjukdomar i akut form;
 • Planerad mottagning av antikoagulantia;
 • Blodkoagulationsstörningar
 • Sår av hud och muskelvävnad i exponeringsområdet.

Resultatet av behandling av prostatit med chockvågsmetod

Vid behandling av prostatit genom chockvågsterapi inträffar följande:

 • I vävnaderna observeras utveckling av vaskulära tillväxtfaktorer;
 • Endotelväxtfaktorn för proliferation (delning) av celler produceras;
 • Aktiviteten hos mastceller, som producerar antiinflammatoriska föreningar, ökar.

Behandling av prostatit med UVT-metod möjliggör:

 • Multiplicera förbättra blodflödet i prostata;
 • Eliminera trängsel i bäckenet;
 • Aktivera processer för anestesi, helande och regenerering

Hur är proceduren för behandling av prostatit chock-våg metod

Under chockvågsterapinsessionen ligger patienten i en liggande position. Benen är något böjda och något dilaterade i höftled. Effekten på patologins inriktning utförs av en sensor (applikator) av cylindrisk form. Diametern är 15 mm. Innan proceduren startas behandlas sensorn med ett speciellt lim.

 1. Sensorn sätts in i den centrala delen av perineum.
 2. Placera applikatorn i en vinkel på 30 ° till vänster.
 3. Därefter i en vinkel på 30 ° till höger.
 4. Placera sensorn i mitten av perineum vinkelrätt mot huden. Denna bestämmelse förblir oförändrad till slutet av förfarandet.

Vad du behöver veta om patienten

Det förbrukade materialet i chockvågsterapiapparaten är en kula. Den rör sig med en given periodicitet och bildar stötvågens riktning och kraft. Kula är gjord av slitstarkt material, men är konstruerat för ett visst antal slag. Således är hennes tjänsteperiod begränsad.

Innan du betalar för sjukhusvård, erbjuder behandlingar behandling av prostatit shockwave terapi, måste du se till att pengarna väl kommer att spenderas. För att göra detta kan du be den medicinska personalen att skicka dokument om att leveranserna ska skiftas i rätt tid.

Ultra Wave Therapy (UVT).

Ultra Wave Therapy (UVT).

Ditt meddelande Aleksey »20 april 2014, 00:18

Re: Ultravågsterapi (UVT).

Ditt meddelande DrRostovtseva »20 april 2014, 12:01

Re: Ultravågsterapi (UVT).

Ditt meddelande Aleksey »20 april 2014, 14:32

Re: Ultravågsterapi (UVT).

Ditt meddelande Aleksey »20 april 2014, 14:36

Re: Ultravågsterapi (UVT).

Ditt meddelande DrRostovtseva »20 april 2014, 14:50

Re: Ultravågsterapi (UVT).

Ditt meddelande Aleksey »20 april 2014, 19:25

Re: Ultravågsterapi (UVT).

Ditt meddelande DrRostovtseva »20 april 2014, 20:17

Stötvågsterapi med prostatit

Diamant Maryina Grove

adress: Moskva, st. Sheremetevskaya, 27

Metro: Marina Grove

telefoner: +7 (495) 221-21-16

Arbetstid:
Pn.- Fri. 9:00 - 21:00
Lör 9:00 - 20:00
Sun. 9:00 - 15:00

Gör ett möte

Shockwave terapi med prostatit är det mest effektiva sättet att bli av med en vanlig manlig sjukdom. Med ålder blir kroppen mer mottaglig för sjukdom och negativt inflytande från utsidan. Sannolikheten för att de mest olika sjukdomarna uppträder ökar, inklusive onkologiska sjukdomar, hjärt-kärlsjukdomar och problem med genitourinärsystemet. Många män över 40 år lär sig för första gången vad prostatit är. I modern medicin låter sjukdomen inte som en mening, sjukdomen behandlas bra, viktigast av allt - i tid för att se en läkare.

Vår klinik i Maryina Roscha (NEAD) använder en dokumenterad pålitlig enhet för chockvågsterapi. Du kan hitta och läsa recensioner om behandling av UHT-sjukdomar, effekt och effekt. Vi inbjuder dig till ett gratis samråd med en expert på UVT. Läkaren ska göra en undersökning och göra en behandlingsplan. Normalt omfattar behandlingstiden 10 förfaranden. Tänk dig, bara 10 dagar och du kommer glömma vad smärta är! Du kan göra ett avtal med en läkare via telefon 8 (495) 221-21-16 eller genom ett online-rekordformulär.

Behandling av prostatit med chockvågsterapi

Från namnet på terapi är det tydligt att det är baserat på effekten av chockvågor. Hörsel skiljer inte sådana vågor. I naturen förekommer sådana fenomen i samband med seismisk aktivitet. För användning för att ge en terapeutisk effekt finns det speciella anordningar som hjälper till att bilda sådana vågor som snabbt sprider sig och har fördelaktiga effekter vid behov.

Stötvågor hjälper till att bli av med sälar och knutar med prostatit. Förfarandet stimulerar blodtillförseln vid behov, eliminerar inflammation och hjälper till att återställa så snart som möjligt. Förfarandet är smärtfritt.

Shockwave terapi med prostatit är effektiv genom att den har en riktad effekt. Specialisten riktar vågorna till där det är viktigt. Tack vare terapin blir det möjligt att använda mindre droger, vilket reducerar den toxiska effekten på kroppen.

Shockwave terapi för prostatit: vem ska inte

Nu anses UHT vara ett av de bästa sätten att behandla med prostatit. Detta beror på det faktum att det är svårt för läkemedel att tränga in i inflammationszonen. Medan chockvågen passerar obehindrat genom hälsosamma vävnader och aktiverar ämnesomsättningen och mikrocirkulationen i det område där det behövs. Vävnaderna regenereras snabbt och en signifikant analgetisk effekt uppnås.

Men med alla fördelar med metoden finns det också kontraindikationer:

 • akuta infektioner i bäckenregionen;
 • onkologiska sjukdomar;
 • dekompensering av hjärtat;
 • bäckens senaste fraktur.

Ställ inte dig själv själv diagnos. Kom och se en läkare! Du kommer att få professionell rådgivning, effektiv behandling av din sjukdom och, om det inte finns några begränsningar, kommer att passera UVT. Priset för proceduren för behandling av prostatit i vår klinik i Maryina Roshcha är 1600 rubel. Vid samtidig betalning av en behandlingsbehandla rabatten på 10%.

Sjukvårdsbehandlingar kräver ingen särskild träning från dig. Kom inte i full mage, helst inte nätverket en timme före proceduren. Sessionen utförs på kroppens utsatta delar i en liggande eller sittande position. Själva förfarandet är absolut smärtfritt.

Effektiv behandling av cron. prostatit med användning av UVT

Prostatit är en vanlig sjukdom som ett stort antal män kämpar för. Om det i gamla dagar var svårt att övervinna, kan idag nästan alla eliminera sjukdomen på kortast möjliga tid.

Behandling av cron. prostatit bör vara betrodd av erfarna proffs som har tillräcklig erfarenhet och kan studera alla funktioner i ett visst fall. Men denna regel är inte den enda i kampen mot sjukdomen. En kompetent utvald teknik och strikt överensstämmelse med doktors recept är också en viktig faktor vid framgångsrikt bortskaffande av sjukdomen.

Funktioner av utvecklingen av kronisk prostatit

I utvecklingen av denna typ av sjukdom uppträder en signifikant ökning av prostata, vilket leder till en problematisk urinering. Detta leder i sin tur till att blåsan inte tömmer och det finns irritation för regelbunden urinering. Å andra sidan, urinen som förblir i pelleten bladen, varigenom bildandet av stenar i urinblåsan, vilket hindrar processen för urinutflöde massa av njurarna, och igen, är bildade oönskade stenar, men i njurarna. Denna funktion är anledningen till att njurarnas funktion kommer att utföras med betydande överbelastningar, vilket leder till snabb slitage av dessa organ.

Behandling av cron. prostatit kan produceras på flera sätt, men om du vill uppnå höga och snabba resultat är det bättre att lita på beprövade effektiva tekniker som har gjort det möjligt för många patienter att bli av med denna sjukdom.

Ett av de mest effektiva sätten att bota cron. prostatit är UVT. Denna teknik (chockvåg) ger en möjlighet under en relativt kort period, utan användning av skadliga läkemedel för att bli av med en allvarlig sjukdom.

Denna metod används inom urologin för inte så länge sedan, men den här tekniken användes tidigare på andra områden - vid behandling av gemensamma sjukdomar, samt efter trauma, i neurologi och ortopedi. Dessutom användes chockvågsterapi i stor utsträckning ännu tidigare, vid behandling av njursjukdomar hos njurstenarna. Det gjorde det möjligt att förstöra stenformationer utan problem.

Snabb behandling av kronisk prostatit

De huvudsakliga svårigheterna med behandlingskursen är att observera processerna för stagnation av prostata. Hela funktionen är att i prostatakörteln, som inkluderar den körtelvävnad, såväl som små ihåliga ring täppa purulent slem massor och nypa svullnaden, sker en gradvis tillväxt och konsolidering av tumören. På grund av detta är det svårt att tolerera smärta som läkemedel inte klarar av eftersom de inte kan sippra in i zonen av inflammatoriska processer.

Tack vare användningen av chockvågsterapi, cron. prostatit till nästa nivå, eftersom detta förfarande ger en möjlighet att gradvis återställa nivån på permeabilitet tyger. Som ett resultat förbättrar blodcirkulationen betydligt, liksom effektiviteten av behandlingen med mediciner ökar.

Vad är funktionerna i proceduren

Principen för UVT består i genomförandet av normaliserad verkan av vågor (infraljud) med en specifik längd, tryck och även effekt på inflammerade zoner, kännetecknad av en ökad densitet jämfört med normala, friska vävnader.

Tack vare användningen av denna teknik, bota. Prostatit redan i början visar positiva resultat. Detta beror på det faktum att i förfarandet enligt UHT, penetrerar de tryckvågor fritt genom frisk vävnad "vilar" i inflammation i prostataområdet, och aktiverar metabolismen i det drabbade området processer och blutwurst mikrocirkulationen.

Hela processen ger en analgetisk effekt, arbetar med regenerering av störda kapillärer, minskar inflammation, och förbättrar också avsevärt produktionen av kollagen i de djupaste områdena av vävnader.

Användning av UHT

På grund av påverkan av lågfrekventa akustiska vågor överförda av en speciell enhet utförs en speciell effekt på prostata. Detta ger en möjlighet:

 • bli av med stillastående fenomen;
 • för att aktivera lymfdräneringen och cirkulationen;
 • starta processen för att stimulera bildandet av helt nya kapillärer, vilket förbättrar blodcirkulationen av den skadade platsen;
 • att krossa de bildade stenarna.

Varför ska jag tillgripa UHT-terapi

Den enorma fördelen med denna metod är dess fullständiga smärtlindring. Hur utförs UHT?

Vid användning av denna metod utförs behandling för prostatit enligt följande:

 1. På ytan av skrotets hud appliceras en speciell gel.
 2. Enheten justeras enligt patientens personliga egenskaper och egenskaper.
 3. Sensorn är fast fastsatt på ytan av huden.
 4. Inkludera utrustning som har en terapeutisk effekt.
 5. Varaktigheten av detta förfarande kan ligga i intervallet 5 till 30 minuter.
 6. Det utförs under konstant tillsyn av medicinsk personal (oftast är denna process kontrollerad av en separat specialist).

Den vanliga kursen, som använder vågchokterapi för att bota cron. prostatit, består av fem till sju procedurer. De är sällsynta. I de flesta fall utförs denna åtgärd en gång i veckan, och i vissa fall även i dussin dagar.

I de flesta fall märker patienter att svårigheter i urinering och smärta i prostata börjar försvinna efter den första sessionen. Detta gör det möjligt att skapa ett positivt humör hos patienter, vilket är en mycket viktig faktor som möjliggör ytterligare effektiv behandling.

Det är av denna anledning att många kliniker föredrar att använda denna progressiva och högeffektiva metod.

Huruvida det är nödvändigt att genomföra upprepade behandlingskurser

Det är ledsen, men med ålder utvecklas denna sjukdom bara. Dessa behandlingar är cron. prostatit tillåter inte bara de sjuka att leva normalt (inklusive sexuellt), men hindrar också signifikant utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Samtidigt, efter vissa tidsperioder (vanligtvis några år), rekommenderar experter dig att upprepa sessionerna med vågchokterapi för att bibehålla effekten av cron-behandling på den önskade nivån. prostatit.

Vilka kontraindikationer finns för UHT? Vem ska inte använda denna behandling?

Före detta förfarande utförs en detaljerad undersökning först. Det är nödvändigt att detektera närvaron av en inflammatorisk process i prostata, eller omvänt att fixa sin frånvaro.

Dessutom rekommenderas det inte att genomgå UVT om behandlingen är cron. Prostatit krävs för att utföras med en påvisad onkologisk sjukdom. I detta fall kan detta förfarande påskynda processen för canceraktivering.

Specialiserade förebyggande utförs om det avslöjas ökad vaskulär skörhet och minskad blodproppar.

Också, UTV är inte lämpligt för patienter som har en infaserad pacemaker.

Hur effektivt är UHT? Är rehabiliteringsperioden nödvändig efter behandling med denna metod?

I detta fall är det ett effektivt förfarande i alla sinnen som garanterar ett 100% positivt resultat. UHT kan kombineras med andra metoder eller kan användas separat. Den löser, på grundval av informationen, en specialist-urolog.

Ingen specialiserad rehabiliteringsprocess efter behandlingen av denna cron. sjukdom är inte nödvändig. Efter sessionerna kan en person omedelbart återvända till det aktiva livet, göra sitt arbete och sin familj.

Shockwave terapi med prostatit

För att behandla prostatit, använder läkare olika metoder för återhämtning, varav en är chockvågsterapi. Kärnan i denna metod för behandling ligger i påverkan av chockvågor på det sjuka organet. Tänk inte att detta förfarande är bullrigt, mänsklig hörsel det är inte märkbart, eftersom deras frekvens ligger under tröskeln för hörseluppfattning. I medicin används enheter för att utföra proceduren, baserat på magneter eller chockvågor.

Dessa vågor har en låg motståndskoefficient, på grund av vilken de direkt sprids i det flytande mediet och vävnaderna. Det är värt att notera att prostatit endast har utvecklats de senaste åren, och därför är det logiskt att hantera förebyggandet för män efter 45 år.

Läkare rekommenderar att du utför chockvågsterapi varje år för att förhindra sjukdomen.

fördelarna med förfarandet

Den främsta fördelen med sådan behandling kan kallas sin smärtlindring, vilket inte kan sägas om andra metoder för fysioterapi. Om du jämför denna metod med massage, så är deras effektivitet ungefär densamma, och rektalpåverkan på prostata orsakar mycket obehag för män. Effektiviteten av detta förfarande för sjukdomen ligger i följande egenskaper:

 • stenar i prostata avlägsnas;
 • prostatakörteln minskar i storlek vilket förbättrar urinprocessen.
 • förbättrar blodcirkulationen och lymfflödet;
 • återhämtningen kommer snabbare
 • smärtsamma känslor minskar
 • nya kapillärer uppträder i cirkulationen;
 • ärr lös upp.

Förberedelser för att utföra UVT är olika: de skiljer sig i kraft, hastighet och storlek. En större effekt kan uppnås från en enhet med hög prestanda. Ofta kan du hitta feedback om att proceduren inte lyckades, kanske bara för din typ av prostatit var enheten svag.

En annan fördel med chockvågsterapi vid behandling av prostatit kan kallas att, tack vare användningen, det är tillåtet att minska doseringen av läkemedel som tas för att inte förgifta din kropp. Naturligtvis, helt förlita sig på denna metod är inte nödvändigt, det är nödvändigt att fortsätta komplex behandling.

Hur utförs proceduren?

Förfarandet utförs i kliniken, men förmodligen finns det inte många sådana institutioner i statliga institutioner, du måste söka till en betald privat klinik med den senaste behandlingen. Förfarandet i sig är ganska enkelt: patienten ligger på soffan, gelén appliceras på pungen, sensorn är fixerad till huden och enheten är påslagen. För varje patient måste du ange olika parametrar beroende på de individuella egenskaperna och sjukdomsförloppet. Hela proceduren är under överinseende av läkaren. Dess längd bestäms av urologen och varierar från 5 minuter till en halvtimme, beroende på sjukdomsstadiet.

Varaktigheten av behandlingen bestäms också av läkaren. Men vanligtvis för att övervinna inflammationen i prostata är 5-6 sessioner tillräckligt.

Det är ofta inte nödvändigt att utföra sådana förfaranden, bara en gång i veckan, annars kan resultatet av terapi vara motsatt.

Efter det första läkningsprocessen passerar smärtan i prostata och urineringsprocessen förbättras.

En läkare för behandling av prostatakörteln kan ordinera olika förfarandemetoder som utförs av en radikal eller fokuserad våg. Skillnaden mellan dessa metoder ligger i de olika djupet av penetration och kostnad. Innan du börjar denna behandling måste du skicka ett blodprov, urin, hemlighet och gå igenom ultraljud.

Denna procedur kan betraktas som unik, efter det är den effektiv och ingen återhämtning krävs. Det är värt att veta att med inflammation i prostata körtelvävnaden observeras, vilket innebär att vågorna passerar genom dem, förstör noderna och stimulerar blodcirkulationen.

Oftast ordinerar en läkare sådan behandling för katarralt inflammation i prostata. Men det är värt att veta att inte alla patienter har råd med en sådan terapi, eftersom det är en av de mest kostsamma. Denna procedur kan utföras inte oftare än en gång i veckan, eftersom under kapillärerna skadas, vilket behöver tid att återhämta sig.

Kontra

Innan behandlingen påbörjas måste patienten klara alla prov och genomgå en fullständig undersökning. Kontraindikationer till chockvågsterapi med prostatit är följande:

 • bräcklighet av blodkärl;
 • nyligen brutna av bäckenorganen;
 • nedsatt blodkoagulering
 • kardiovaskulära sjukdomar;
 • onkologiska sjukdomar;
 • närvaron av hjärtritmutgången.

Om patienten diagnostiseras med cancer, bör han vägra sådan behandling, eftersom vågens påverkan kan prova tumörens tillväxt. När det finns en akut infektiös prostatit kan ett sådant förfarande leda till en märkbar försämring av patienten rätt under den, och då kan den tidigare behandlingen anses vara värdelös. Inte heller utföra procedurer i samband med varig inflammation i prostatan samt effekterna av vågor kan bryta genom bildandet av pus och sprider alla de inre organen.

Om det finns kontraindikationer, bör denna metod inte användas för behandling, oavsett hur effektiv den är.

Så det fanns flera fall med biverkningar: svullnad av prostata vävnad och ömhet under proceduren. Om patienten upplever en obehaglig känsla under behandlingen, är det nödvändigt att berätta för läkaren om det.

recensioner

Alexey, 45 år gammal. För behandling av prostatit användes inga metoder. Han drack antibiotika, hembuljonger, uteslutna alla dåliga vanor, gick igenom en massagebana, men det var ingen lättnad. På forumet läser jag om chockvågsterapi, vars effektivitet kommer efter den första applikationen. Jag hittade en privat klinik i Moskva, anmälde mig till den första mottagningen, betalade omkring 2000 rubel, men det var ingen lättnad. Jag rådfrågade doktorn, men doktorn sa att lättnad bara kommer efter 7-8 procedurer. Jag trodde att de försökte få pengar ut ur mig. Men jag kom till det andra förfarandet om 10 dagar, resultatet och efter det att den första inte imponerade på mig. Men jag bestämde mig för att gå igenom minst en halvtimme av återhämtning. Och efter 3 procedurer jag kände mig förbättringar: Jag slutade springa till toaletten på natten, smärtorna i perineum blev måttliga och sexlivet förbättrades. Han slutförde behandlingen till slutet, med en paus på två veckor mellan varje procedur, och nu lever jag fullt liv. Men den enda nackdelen är kostnaden för förfarandet, för 4,5 månaders behandling var jag tvungen att betala cirka 20 000 rubel.

Anton, 48 år gammal. På semester i Israel rådde proktologen mig att gå till behandling av chockvågsterapi för att förhindra prostatit. Läkaren hjälpte till att träffa en utländsk läkare, och sedan sjukdomen var på ett tidigt stadium bestämde vi oss för att göra tre förfaranden. Min semester var 21 dagar, och jag lyckades bara gå igenom en återuppbyggnad. Positiva förändringar blev märkbara efter det första förfarandet: smärta i ljummen och obehag under samlag försvann. Efter tre procedurer glömde jag om prostatit och i ett år stör inte hans symtom mig.

Det är värt att notera att i Ryssland användes denna metod endast för behandling 6-7 år sedan. Men under denna tid lyckades han försäkra sig om sin säkerhet och effektivitet.

Den största nackdelen med förfarandet kan kallas sitt höga pris, men folk som hör feedback från sina vänner och bekanta är villiga att spendera mycket pengar för att bota prostatit.

Shockwave terapi med prostatit är en enkel metod, tillgänglig för alla.

En av de mest effektiva icke-medicinska metoder i modern urologisk praktiken har blivit en chock-wave terapi för prostatite.Spetsifika patologi ligger i dess enskilda flöden, ofta symptomfri, och ett brett utbud av etiologiska orsaker som kan provocera uppkomsten och utvecklingen av negativa processer. Behandling av sjukdom i prostatan, utförs beroende på stadiet av sjukdomen, och provokatör bidra till dess förekomst.

En betydande del av den mänskliga hälften av mänskligheten, under en viss livstid, utsätts för den negativa processen och söker medicinsk hjälp även när behandlingen ger betydande svårigheter. Antalet föreskrivna läkemedel, vilka var och en verkar nödvändiga, leder ibland till uppkomsten av negativa biverkningar som kräver ytterligare korrigering och även medicinering. Användningen av chockvågsterapi vid behandling av prostatit är ett framgångsrikt alternativ till konservativ behandling av sjukdomen, som nyligen har blivit utbredd.

Metodens effektivitet

Chockvåg terapi för prostatacancer i modern praxis att behandla sjukdomen började få spridning relativt nyligen, efter ett alternativt förfarande har tillgripit patienter har provat alla de traditionella metoderna för konservativ behandling, men inte fått, samtidigt, någon betydande lättnad. Specificitet teknik som används, och vanan att lösa problemet med droger, blev allt detta ett hinder för att få tillgång till denna ursprungliga terapeutiskt medel.

Vissa män känner redan en stor lättnad i det första förfarandet

Några av de män som kom för första gången kände märkbar lättnad redan i det första förfarandet, och framgångsrikt fick den eftertraktade befrielsen från den kroniska processen. Detta är förståeligt, eftersom maskinvarumetoden, när den appliceras, ger följande terapeutiska effekter:

 • signifikant förstärker blodflödet och lymfflödet och eliminerar alltså stagnerande fenomen;
 • har en analgetisk effekt som liknar en smärtstillande medel, som redan är märkbar från det första förfarandet;
 • orsakar tillväxten av nya mikrokapillärer, vilket därigenom återställer metabolismen störd under sjukdom;
 • avlägsnar de fibrösa formationer som inträffade under den patologiska processen
 • förstör förkalkningar, med vissa typer av prostatit som bildas i kanalen och störa den naturliga metabolismen och cirkulationen;
 • återställer käftens naturliga funktioner, som påverkas av den inflammatoriska processen,
 • bidrar till regenerering av drabbade vävnader och återupptagandet av normal organfunktion.

Kärnan i metoden

Akustiska impulser, ohörbara för det mänskliga örat, men utbredd i naturen, återskapas med hjälp av speciella hårdvaruanpassningar. Grunderna för reproduktion av ljudvibrationer är magnetiska eller vibrationer. En naturlig chockvåg har en låg motståndskoefficient. Det passerar lätt genom människans naturliga miljö, vare sig den är flytande eller mjukvävnad. Slagkraftvågor rekonstituerade med hjälp av speciell utrustning, passerar den lätt genom vävnaderna, som inte påverkas av den patologiska processen, men har en effekt på patologiskt tätning som oundvikligen uppstår i kronisk sjukdom.

Behandling av prostatit med chockvågsterapi

Denna funktion har möjlig utbredd användning av stötvåg terapi i andra grenar av medicinen, särskilt vid trauma och sjukdomar i rörelse apparata.Udarno våg terapi för prostatacancer förstör den karakteristiska förtjockning av väggarna i prostatan, en destruktureringen inverkan på hur noderna och blodcirkulationen i prostata odnovremennovosstanavlivaet. Detta minskar och eliminerar den inflammatoriska processen, vilket på så sätt accelererar återhämtningen.

Kontraindikationer för användning

Absolut säkerhet, smärtlöshet och komfort i förfarandet betyder emellertid inte att det finns absolut inga kontraindikationer för dess användning. Shockwave terapi vid behandling av prostatit rekommenderas inte starkt och är inte ordinerad under följande villkor:

 • akuta infektiösa processer i bäckenorganen;
 • onkologiska sjukdomar i det urogenitala systemet på grund av risken för blödning som uppstår när tumören sönderfall
 • Dekompenserat hjärtsvikt;
 • flegmonös eller en purulent form av prostatit, farlig med en potentiell bristning av abscesser och utflödet av pus;
 • senaste trauma mot höftbenen eller lederna;
 • urinrörsplastik.

Om du utesluter från listan över potentiella patienter, vars vittnesbörd kan innebära vissa risker, vid UHT-sessionerna, är biverkningar endast en liten mängd. Detta kan vara en liten rodnad (rodnad) i huden, svullnad som passerar snabbt efter sessionen och den ömhet som observerats vid akustisk pulsanslutning. När STEN- prostatit bildar stötvågen behandling, tillämpas och formas för krossning njursten, mozhetvyzyvat obehag under injektion förstörde njursten vid urinering.

Recensioner av män som genomgick chockvågsterapi

recensioner

Den enda faktorn som fortfarande inte tillåter vissa patienter att vända sig till en progressiv teknik är den relativt höga kostnaden för behandlingskursen. Men nyligen har chockvågsterapi med prostatit, vars recensioner utsätts för extrem välvilja, blivit mer vanligt förekommande fysioterapi taktik.

Svaren på män som har behandlats med UHT berättar för förbättringar som känns efter det första förfarandet. Brist på snabb framsteg av sjukdomen möjliggör en behandling med två veckor. Efter denna kurs är det inte längre nödvändigt att ta mediciner. Recensioner av vissa patienter säga att för att uppnå optimal terapeutisk effekt, tillräckligt för fem till sju behandlingar, och efter behandlingen, mannen kan återgå till ett normalt liv.

I vissa fall normaliseras nästan fullständig återställning av erektilfunktionen, försvinnandet av negativa smärtsensioner, miktureringen, det störda psykologiska tillståndet återställs. Den höga kostnaden för UHT bör inte vara ett hinder för en återgång till det normala livet, eftersom långvarig medicinering är mycket dyrare.