Huvud
Massage

Behandling av prostatit med chockvågsterapi

Hittills är en av de vanligaste sjukdomarna hos män prostatit. Inflammatoriska processer i prostatakörteln ger många olägenheter i vardagen. Detta är en smärtsam känsla och problem med urinering och sexuell dysfunktion. För att bekämpa denna sjukdom används ett helhet komplex av terapeutiska åtgärder och metoder, inklusive fysioterapi. Bland den senare av de mest moderna och effektiva är chockvågsterapi (UHT) med prostatit.

Vad är kärnan i chockvågsterapi?

Shockwave Therapy (UHT) påverkar prostata med akustiska pulser med låg frekvens, vars frekvens ligger under nivån av uppfattningen av det mänskliga örat.

Sådana lågfrekventa chockvågor bildas i den naturliga miljön under seismisk aktivitet eller under drift av tung utrustning.

I medicinsk praxis genereras sådana vågor med hjälp av specialutrustning med magnet- eller vattendoscillationer.

På grund av den låga motståndskoefficienten kan chockvågen lätt passera genom människans naturliga miljö, vare sig den är flytande eller mjukvävnader som inte påverkas av den patologiska processen.

När patologiska processer i prostatakörteln med stagnerande fenomen blir vävnaden tätare. Vågor påverkar stillastående fenomen och förstör ett tätt medium.

UVT är helt ofarligt för vävnader som inte har patologiska förändringar, så denna metod är helt säker för kroppen. Men med stor omsorg tillämpa tekniken för sjukdomar i bensystemet. Vågor kan provocera benfraktur, speciellt med osteoporos.

I prostatitprocessen försvåras väggarna i prostatakörteln. Shockwave-terapi verkar destruktivt på sälar och knölar. Det förbättrar också blodcirkulationen i prostata, minskar den inflammatoriska processen och på så sätt påskyndar återhämtningen.

Chockvågsterapin är helt smärtfri procedur, det ger inte patienten några negativa känslor och obehag.

Den positiva effekten av denna metod har också den andra sidan - det blir möjligt att minska koncentrationen av droger i behandlingen, minska doseringen, vilket kommer att rädda kroppen från alltför negativ påverkan.

Stötvågsterapi med inflammation i prostatakörteln gör det möjligt att minska varaktigheten av komplex behandling, inklusive medicinering, vilket avsevärt förbättrar en människas känslomässiga tillstånd. Oftast används UHT för att behandla catarrhal prostatit.

Förberedelse för prostatektomi och dess beteende

Ingen särskild utbildning krävs. Shockvågsterapi för prostata utförs vid patientens återhämtningsstadium. Det enda villkoret för utförandet av UHT är genomgången av en fullständig omfattande undersökning för att fastställa förekomsten av kontraindikationer.

Hur är UHT gjort:

 1. På ytan av skrotets hud appliceras en speciell gel.
 2. Enheten justeras enligt patientens individuella egenskaper och egenskaper.
 3. Sensorn är fast fastsatt på ytan av huden.
 4. Inkludera utrustning som har en terapeutisk effekt.
 5. Procedurens varaktighet kan ligga inom 5-30 minuter.
 6. Behandling utförs under konstant övervakning av medicinsk personal (oftast är denna process övervakad av en särskild anställd).

Vanligtvis består chockvågsterapi för behandling av kronisk inflammation i prostata av fem till sju procedurer. De är sällsynta. I de flesta fall utförs denna åtgärd en gång i veckan, och i vissa fall, även en gång var tionde dag.

Förfarandet för behandling av prostatit med hjälp av UVT är i allmänhet säkert, men i närvaro av vissa sjukdomar och störningar kan det leda till en förvärring av tillståndet och ett återfall av inflammatoriska processer.

Vad är kontraindikationerna för användningen av UHT?

Absolut säkerhet, smärtlöshet och komfort i förfarandet betyder emellertid inte att det finns absolut inga kontraindikationer för dess användning.

Shockwave terapi för behandling av prostatit rekommenderas inte starkt och är inte ordinerad under följande villkor:

 • akuta infektiösa processer i bäckenorganen;
 • onkologiska sjukdomar i det urogenitala systemet (som en följd av snabb desintegration av neoplasmen kan blödning uppstå, vilket leder till ett hot mot patientens livstid);
 • Dekompenserat hjärtsvikt;
 • flegmonös eller purulent form av prostatit (det finns risk för brist på abscesser i organ och läckage av pus);
 • senaste trauma mot höftbenen eller lederna;
 • bukett urinröret;
 • individuell intolerans av detta förfarande.

Denna metod för terapi med prostatit har använts i stor utsträckning inte så länge sedan men lyckades få positiv feedback från patienter i olika åldersgrupper. Också bland experter finns det en uppfattning att denna metod i moderna mediciner rankas först i effektiviteten av prostata behandling.

Finns det några biverkningar?

Om du utesluter från listan över patienter är de män till vilka denna procedur kontraindiceras, mycket få biverkningar.

Detta kan vara en liten rodnad (rodnad) i huden, svullnad som passerar snabbt efter sessionen och den ömhet som observerats vid akustisk pulsanslutning.

Med den beräknade formen av prostatit kan chockvågsterapi, som appliceras för att krossa de bildade njurstenarna, orsaka obehagliga känslor när de förstörda stenarna avlägsnas från njurarna under urinering. Men sådana förändringar försvinner i regel efter sju till tio dagar.

Den positiva effekten och effektiviteten hos chockvågsterapimetoden

Apparatmetoden för UVT, när den appliceras, ger följande terapeutiska effekter:

 • förbättrar blodflödet och lymfflödet avsevärt och eliminerar alltså stagnerande fenomen;
 • har en analgetisk effekt som liknar en smärtstillande medel, som redan är märkbar från det första förfarandet;
 • orsakar tillväxten av nya mikrokapillärer, vilket därigenom återställer metabolismen störd under sjukdom;
 • avlägsnar de fibrösa formationer som inträffade under den patologiska processen
 • förstör förkalkningar, med vissa typer av prostatit som bildas i kanalen och störa den naturliga metabolismen och cirkulationen;
 • återställer käftens naturliga funktioner, som påverkas av den inflammatoriska processen,
 • bidrar till regenerering av drabbade vävnader och återupptagandet av normal organfunktion.

För den beräknade formen av prostatit föreskrivs chockvågsterapi för att krossa de bildade stenarna i njurarna. Efter en tid efter behandlingstiden förstörs stenar, varefter de avlägsnas från njurarna under urinering.

Feedback om användningen av chockvågsterapi

Att behandla prostatit med hjälp av chockvågsterapi i Ryssland började bara för några år sedan. Och den vetenskapliga effektiviteten av denna metod är inte bevisad. Men detta gäller även effektiviteten av andra fysioterapiprocedurer.

Men enligt recensioner, efter behandling av prostatit med chockvågsterapi, sker en accelererad utveckling av regenerativa processer i det drabbade organet, och patienten återhämtar sig mycket snabbt.

De flesta män med prostata problem innan de försöker en ny teknik försöker hitta så mycket information om förfarandet och personer som har försökt behandlingen från egen erfarenhet. Faktum är att man på olika forum diskuterar ett sådant brådskande problem för att bestämma hur mycket man kan lita på vid behandling med chockvågsterapi.

För närvarande sprider forum, inklusive utländska, information om effektiviteten hos UHT, många specialiserade kliniker har köpt enheter för proceduren. Och resultaten överträffade alla förväntningar, eftersom patienterna förbättrade sitt tillstånd mycket, ömningen praktiskt taget inte störde, obehaget började försvinna från vardagen ökade den psykologiska stämningen.

Enligt männen som försökte behandlingen kan man säga att vissa förbättringar känns efter det första förfarandet. Om sjukdomen inte fortskrider i snabb takt, tar terapin cirka två veckor, varefter mannen kommer att kunna sluta ta mediciner, och ibland är det en fullständig återhämtning. I mer komplicerade fall kan chockvågsterapi vara mer än en månad.

För en bra terapeutisk effekt föreskrivs fem till sju procedurer, men ett förfarande utförs vanligtvis i tio dagar på poliklinisk basis. Efter behandlingen kan en man återvända till sin vanliga livsstil, vilket är väldigt bekvämt.

Den enda nackdelen med SWT är kostnaden, vilket är för högt för den genomsnittliga invånaren i landet. Effektiviteten efter behandlingen överstiger dock alla förväntningar, och patienter väljer fortfarande att genomgå en chockvågsterapi.

I vissa fall normaliseras nästan fullständig återställning av erektilfunktionen, försvinnandet av negativa smärtsensioner, miktureringen, det störda psykologiska tillståndet återställs. Den höga kostnaden för UHT bör inte vara ett hinder för en återgång till det normala livet, eftersom långvarig medicinering är mycket dyrare.

Shockwave terapi med prostatit är en enkel metod, tillgänglig för alla.

En av de mest effektiva icke-medicinska metoder i modern urologisk praktiken har blivit en chock-wave terapi för prostatite.Spetsifika patologi ligger i dess enskilda flöden, ofta symptomfri, och ett brett utbud av etiologiska orsaker som kan provocera uppkomsten och utvecklingen av negativa processer. Behandling av sjukdom i prostatan, utförs beroende på stadiet av sjukdomen, och provokatör bidra till dess förekomst.

En betydande del av den mänskliga hälften av mänskligheten, under en viss livstid, utsätts för den negativa processen och söker medicinsk hjälp även när behandlingen ger betydande svårigheter. Antalet föreskrivna läkemedel, vilka var och en verkar nödvändiga, leder ibland till uppkomsten av negativa biverkningar som kräver ytterligare korrigering och även medicinering. Användningen av chockvågsterapi vid behandling av prostatit är ett framgångsrikt alternativ till konservativ behandling av sjukdomen, som nyligen har blivit utbredd.

Metodens effektivitet

Chockvåg terapi för prostatacancer i modern praxis att behandla sjukdomen började få spridning relativt nyligen, efter ett alternativt förfarande har tillgripit patienter har provat alla de traditionella metoderna för konservativ behandling, men inte fått, samtidigt, någon betydande lättnad. Specificitet teknik som används, och vanan att lösa problemet med droger, blev allt detta ett hinder för att få tillgång till denna ursprungliga terapeutiskt medel.

Vissa män känner redan en stor lättnad i det första förfarandet

Några av de män som kom för första gången kände märkbar lättnad redan i det första förfarandet, och framgångsrikt fick den eftertraktade befrielsen från den kroniska processen. Detta är förståeligt, eftersom maskinvarumetoden, när den appliceras, ger följande terapeutiska effekter:

 • signifikant förstärker blodflödet och lymfflödet och eliminerar alltså stagnerande fenomen;
 • har en analgetisk effekt som liknar en smärtstillande medel, som redan är märkbar från det första förfarandet;
 • orsakar tillväxten av nya mikrokapillärer, vilket därigenom återställer metabolismen störd under sjukdom;
 • avlägsnar de fibrösa formationer som inträffade under den patologiska processen
 • förstör förkalkningar, med vissa typer av prostatit som bildas i kanalen och störa den naturliga metabolismen och cirkulationen;
 • återställer käftens naturliga funktioner, som påverkas av den inflammatoriska processen,
 • bidrar till regenerering av drabbade vävnader och återupptagandet av normal organfunktion.

Kärnan i metoden

Akustiska impulser, ohörbara för det mänskliga örat, men utbredd i naturen, återskapas med hjälp av speciella hårdvaruanpassningar. Grunderna för reproduktion av ljudvibrationer är magnetiska eller vibrationer. En naturlig chockvåg har en låg motståndskoefficient. Det passerar lätt genom människans naturliga miljö, vare sig den är flytande eller mjukvävnad. Slagkraftvågor rekonstituerade med hjälp av speciell utrustning, passerar den lätt genom vävnaderna, som inte påverkas av den patologiska processen, men har en effekt på patologiskt tätning som oundvikligen uppstår i kronisk sjukdom.

Behandling av prostatit med chockvågsterapi

Denna funktion har möjlig utbredd användning av stötvåg terapi i andra grenar av medicinen, särskilt vid trauma och sjukdomar i rörelse apparata.Udarno våg terapi för prostatacancer förstör den karakteristiska förtjockning av väggarna i prostatan, en destruktureringen inverkan på hur noderna och blodcirkulationen i prostata odnovremennovosstanavlivaet. Detta minskar och eliminerar den inflammatoriska processen, vilket på så sätt accelererar återhämtningen.

Kontraindikationer för användning

Absolut säkerhet, smärtlöshet och komfort i förfarandet betyder emellertid inte att det finns absolut inga kontraindikationer för dess användning. Shockwave terapi vid behandling av prostatit rekommenderas inte starkt och är inte ordinerad under följande villkor:

 • akuta infektiösa processer i bäckenorganen;
 • onkologiska sjukdomar i det urogenitala systemet på grund av risken för blödning som uppstår när tumören sönderfall
 • Dekompenserat hjärtsvikt;
 • flegmonös eller en purulent form av prostatit, farlig med en potentiell bristning av abscesser och utflödet av pus;
 • senaste trauma mot höftbenen eller lederna;
 • urinrörsplastik.

Om du utesluter från listan över potentiella patienter, vars vittnesbörd kan innebära vissa risker, vid UHT-sessionerna, är biverkningar endast en liten mängd. Detta kan vara en liten rodnad (rodnad) i huden, svullnad som passerar snabbt efter sessionen och den ömhet som observerats vid akustisk pulsanslutning. När STEN- prostatit bildar stötvågen behandling, tillämpas och formas för krossning njursten, mozhetvyzyvat obehag under injektion förstörde njursten vid urinering.

Recensioner av män som genomgick chockvågsterapi

recensioner

Den enda faktorn som fortfarande inte tillåter vissa patienter att vända sig till en progressiv teknik är den relativt höga kostnaden för behandlingskursen. Men nyligen har chockvågsterapi med prostatit, vars recensioner utsätts för extrem välvilja, blivit mer vanligt förekommande fysioterapi taktik.

Svaren på män som har behandlats med UHT berättar för förbättringar som känns efter det första förfarandet. Brist på snabb framsteg av sjukdomen möjliggör en behandling med två veckor. Efter denna kurs är det inte längre nödvändigt att ta mediciner. Recensioner av vissa patienter säga att för att uppnå optimal terapeutisk effekt, tillräckligt för fem till sju behandlingar, och efter behandlingen, mannen kan återgå till ett normalt liv.

I vissa fall normaliseras nästan fullständig återställning av erektilfunktionen, försvinnandet av negativa smärtsensioner, miktureringen, det störda psykologiska tillståndet återställs. Den höga kostnaden för UHT bör inte vara ett hinder för en återgång till det normala livet, eftersom långvarig medicinering är mycket dyrare.

Metod för chockvågsterapi vid behandling av prostatit

Över gränsen för fyrtioårsjubileet blir människokroppen mer mottaglig för olika sjukdomar, hittills obetydliga. Antalet sjukdomar i kardiovaskulära och genitourära system ökar betydligt. Dessutom ökar antalet onkologiska sjukdomar.

Vid denna ålder börjar nästan varje femte man lida av prostatit. Speciellt för hans behandling har många metoder skapats - både konservativa och krävande fysioterapi. En av de vanligaste metoderna är chockvågsterapi.

Kärnan i chockvågsterapimetoden

Metoden är att använda chockvågor. Dessa vågor uppfattas inte av mänsklig hörsel, eftersom deras frekvens ligger under hörapparatens tröskelvärde. Under naturliga förhållanden bildas de mot bakgrund av seismisk aktivitet, inom industrin - under drift av maskiner. I medicin används speciella anordningar för deras bildning, baserat på verkan av antingen en magnet eller vattendoscillationer. Som ett resultat av deras arbete bildas chockvågor.

Stötvågorna har en låg motståndskoefficient, och därigenom sprider sig snabbt i mjuka vävnader, och vätskemedium (normal prostatavävnad myagkoelasticheskoy konsistens, men vågor passera därigenom utan att utöva en viss effekt). I mer täta medier med passagen av vågorna är deras destruktion (på grund av denna effekt, chock - våg terapi används ofta i traumatologi vid behandling av kronisk trauma).

För normal vävnad Datavågor är ofarliga (dock bör det användas med försiktighet i skelettet, särskilt med tecken på benskörhet, eftersom du kan orsaka spontan fraktur på benet, vilket är extremt farligt för benskörhet av bäckenet).

När prostatit utvecklas blir den prostatiska vävnaden tätare. Att passera genom ett sådant tyg bidrar chockvågor till förstörelsen av sälar och knutar. Dessutom stimuleras blodtillförseln i detta område, vilket bidrar till eliminering av inflammatorisk process och snabb återhämtning.

Förfarandet ger inte några obehagliga känslor; Det är helt smärtfritt.

Fördelen med denna metod ligger inte bara i den direkta effekten på körtelvävnaden, men också i möjligheten att använda mindre doser av läkemedel vilket avsevärt minskar deras toxiska effekt på kroppen. Behandlingstiden med den kombinerade metoden reduceras signifikant; Kvaliteten på behandlingen lider inte av detta.

Shockwave terapi är indicerat i de flesta fall av katarrhal prostatit.

Kontraindikationer för användning av HC-terapi

Använd inte denna metod för individer med akut infektionsprocess i bäckenregionen, med en progressiv onkologisk process inom vågaktivitet i tillståndet för dekompensering av hjärt-kärlsjukdomar.

 • Vid akut infektiös process är försämring av tillståndet under förfarandet möjligt, vilket kan resultera i all behandling som utförts.
 • Med utveckling av purulent eller flegmonisk form av prostatit, eftersom det finns en risk för bristning av purulent formation under proceduren.
 • När vågorna appliceras på den progressiva tumören kan den förfallna med utveckling av nekros eller blödning, vilket kan leda till snabb död hos patienten
 • Under dekompensationstillståndet kan hjärtat inte tillfredsställande leverera vävnader och organ med blod. Genomförd vågterapi genom att stimulera blodcirkulationen kan leda till livshotande störningar i hjärtats arbete
 • Använd inte denna metod för individer med intolerans mot denna procedur.
 • Absolut kontraindikation för förfarandet är en frisk fraktur av bäckenbenen.
 • Det rekommenderas inte att utföra denna procedur hos personer med nedsatt urinblåsa och urinrör.

Även om chockvågsterapi har använts i urologi relativt nyligen har den kunnat visa sin effektivitet, vilket har gjort det möjligt att bli en av de bästa behandlingarna för prostatit.

Video om chokvågsterapi vid behandling av prostatit.

Hjälper chockvågsterapi med prostatit?

Shockwave Therapy (UVT) är effekten på infekterade vävnader av infraljudsstrålning. Inflammad prostatavävnad är mer tät, om den jämförs med strukturen hos ett friskt organ. Denna funktion gör att chockvågan passerar genom friska vävnader utan att skada dem och påverkar endast inflammationsfokus.

Sådan selektivitet tillhandahålls av våglängden och strålningskraften. Shockwave terapi med prostatit förbättrar metabolismen och metaboliska processer direkt i inflammerade vävnader, utan att påverka hela kroppen.

Hur fungerar UHT?

Initialt användes chockvågsterapi som den enda effektiva icke-invasiva metoden för fragmentering av biologiska stenar i njuren och urinblåsan. Under de senaste åren är metoden populär i terapin av prostatit.

Effekten av chockvågsterapi i prostatit beror på:

 • Eliminering av stillastående processer;
 • Krossande stenar i prostatakörteln;
 • Normalisering av lokal metabolism;
 • Stängning av vävnadsinflammation

Metoden eliminerar snabbt smärta i urinering. Effekten av UVT riktas mot krossningen av förkalkningar och fibrösa formationer i prostata vävnaderna. Detta bidrar till att eliminera stillastående processer.

Infraljudsexponering avlägsnar ödem i prostata vävnaden, vilket minskar trycket på blåsan. Patientnotation - efter flera sessioner av UHT-styrka ökas markant och smärtsamma känslor under utlösning, karakteristiska för en kronisk form av prostatit, passerar.

Huvuddragen hos UHT är stimulering av tillväxt av nya kapillärer. Detta ökar blodflödet till prostatakörteln. Stimulering av blodcirkulationen i de cavernösa kropparna bidrar till att förbättra erektionen.

Effekten utförs av en radiell eller fokuserad våg. De skiljer sig i djupet av penetration i vävnaden - från 65 till 130 mm. Ju större djupet av påverkan desto desto bättre blir den terapeutiska effekten.

Kontraindikationer UHT

Metoden används inte vid behandling av bakteriella former av prostatit. Den möjliga skada av chockvågsterapi i detta fall är spridningen av bakteriell infektion som ett resultat av stimulering av cirkulationen.

UHT används inte i onkologi. Infraljudsexponering kan orsaka att tillväxten av maligna celler accelererar.

Om blodproppar bryts, bör du rådfråga en läkare om möjligheten att behandla en chokvågsmetod. I detta fall anges stödjande terapi före UHT-sessionen.

Användningen av chockvågsterapi i prostatit: fördelarna och feedbacken på effektiviteten

I moderna mediciner, sjunker kirurgiska behandlingsmetoder alltmer i bakgrunden. Hårdvara metoder för terapi är mycket olika.

De behöver god teknisk utbildning från läkare. Under de senaste åren har popularitet började få chockvågsterapi. Det används ofta i urologi för behandling av prostatit, liksom urolithiasis.

Det kan sägas att detta är ett av de vanligaste icke-medicinska sätten att bli av med en obehaglig sjukdom. För att göra detta är det tillräckligt att gå igenom cykeln av UHT-sessioner. Populariteten av denna metod är att patienten inte upplever smärtsamma, obehagliga känslor.

Långsiktig forskning inom akustiska vågornas inflytande på kroppen bidrog till att utveckla en metod för UVT. I detta fall används lågfrekventa vågor som inte uppfattas av det mänskliga örat. Stötvågor skiljer sig i pulsens korta varaktighet, såväl som i en tillräckligt hög energipolitude.

De spreds utan dröjsmål i mjuka vävnader och behöll sin absoluta integritet. I detta fall har det en positiv effekt på brosket, såväl som benvävnad. Genom att passera in i vävnader bidrar chockvågor till att återställa ämnesomsättningen, aktivera cellförnyelseprocesserna.

Effekt av UHT vid behandling av prostatit

Prostatit är den vanligaste diagnosen som urologer lägger på patienter. De flesta män lider av en icke-bakteriell form.

Livskvaliteten försämras på grund av förekomsten av smärta, restriktioner i sexlivet. Förutom att eliminera orsakerna som orsakar störning av stillastående eller kronisk prostatit, i praktiken, använder ofta chockvågsterapi.

Med modern utrustning kan du minska behandlingstiden för upp till 7 procedurer. Tack vare UVT: s speciella, unika effekter har läkare blivit mycket lättare att hantera prostatit. Förfarandena påverkar inte den allmänna hälsan negativt.

Penetrerar sig in i prostata, utförs chockens akustiska våg följande åtgärder:

 • ökar lymfflödet och blodflödet från 40 till 100 gånger: på grund av detta elimineras stillastående processer;
 • anesthetiserar väl: på grund av detta upplever patienten inte smärta, obehag under behandlingen;
 • provocerar neoangeogenes: nya mikrokapillärer börjar växa, återställer störd metabolism;
 • har en effekt på förkalkningar, som ligger i prostata: akustiska vågor förstör dem på grund av den återställda metabolismen. De utsöndras från kroppen på ett naturligt sätt;
 • tar bort fibroblaster som finns i prostata: kirurgisk ingrepp är inte nödvändig. Denna funktion av proceduren är viktig. Trots allt kan fibros prova smärta i prostata i många år.

Den naturliga metoden att återställa kraften påverkar inte matsmältningsorganet negativt (till skillnad från tabletter). Åldersbegränsningar i förfarandet i detta fall är frånvarande.

Förberedelse och genomförande av förfarandet

Behandlingsförloppet, förebyggande av urologiska sjukdomar genom chockvågsterapi består i regel av 7-10 procedurer (beroende på patientens tillstånd). De hålls med ett intervall på 5-7 dagar. Förfarandet är icke-invasiv, poliklinisk.

Apparat för prostata UTT

Under genomförandet tillämpar läkaren sändaren av den akustiska vågen till perineum i prostata. Den är utrustad med ett speciellt munstycke. Procedurens varaktighet är 10-20 minuter.

I prostataområdet under denna tid med viss energi kommer frekvensen att överföras omkring 3000 pulser. Förfarandet överförs helt enkelt av patienterna. Det kräver inte användning av anestesi, sjukhusvistelse.

Fördelar med chockvågsterapi för prostata sjukdomar

Efterfrågan på UVT är inte överraskande. Tillsammans har denna teknik ett antal fördelar:

 • hög effektivitet av behandlingen: I kampen mot många sjukdomar uppnås framgång i 96% av fallen;
 • smärtsamma känslor elimineras omedelbart utan medicineringin: hjälper till att bli av med smärta utan att använda ineffektiva tabletter;
 • Ett bra alternativ till kirurgi: Före tillkomsten av denna teknik behandlades många urologiska sjukdomar uteslutande genom kirurgisk ingrepp. För att bekämpa dem är det tillräckligt att genomföra flera sessioner av UVT.

Effekt av chockvågsterapi för prostatit

Hittills är en av de vanligaste sjukdomarna hos män prostatit. Inflammatoriska processer i prostatakörteln ger mycket obehag i vardagen, åtföljt av obehag och smärtsamma känslor, liksom problem med urinering. För behandling av prostatit används ett helt komplex av terapeutiska åtgärder som kommer att bidra till att förbättra patientens tillstånd. En av de moderna och effektiva metoderna är chockvågsterapi med prostatit.

Vad är kärnan i chockvågsterapi?

Shockwave Therapy (UVT) är behandling av prostatit med hjälp av akustiska pulser, vars frekvens ligger under nivån av uppfattningen om mänsklig hörsel.

Stötvågor bildas i den naturliga, naturliga miljön under seismisk aktivitet, under förhållandena i människors liv med arbetstekniken. I medicinsk praxis återskapas dessa vågor med hjälp av speciella anordningar som utvecklas på grundval av magnetiska åtgärder eller fluktuationer i vatten.

Enhet för att utföra UHT

På grund av den låga motståndskoefficienten kan vågan snabbt sprida sig i organens mjuka vävnader och vätskemediet (genom prostata vävnad som inte har patologi, vågorna påverkar inte organet). I patologiska processer i prostatakörteln med stillastående fenomen blir vävnaden tätare, vågorna verkar på stillastående fenomen och förstör det täta mediet. Till exempel har en bred tillämpning av tekniken förvärvat vid behandling av långvariga konsekvenser efter skador på området för trauma.

UVT är helt ofarligt för vävnader som inte har patologiska förändringar, så denna metod är helt säker för kroppen. Men med stor omsorg tillämpa tekniken för bensinsjukdomar, annars kan vågorna prova benfraktur, speciellt med osteoporos.

I prostatitprocessen försvåras väggarna i prostatakörteln. Shockwave-terapi verkar destruktivt på sälar och knölar. Det förbättrar också blodcirkulationen i prostata, minskar den inflammatoriska processen och på så sätt accelererar återhämtningen.

Shockwave-behandling är ett helt smärtfritt förfarande, det ger inte patienten några negativa känslor eller obehag. Den positiva effekten av denna metod har också den andra sidan - det blir möjligt att minska koncentrationen av läkemedel i behandling, minska doseringen, vilket kommer att begränsa kroppen från orimliga negativa effekter.

Genomföra en UHT på en sjukhusklinik

Shockwave terapi vid behandling av prostatit kan minska längden på komplex behandling, inklusive medicinering, vilket starkt förbättrar en människas känslomässiga tillstånd. Oftast används UHT för att behandla catarrhal prostatit.

Vad är kontraindikationerna för användningen av UHT?

Trots säkerheten vid denna behandlingsmetod finns vissa kontraindikationer:

 • Stötvågsterapi är inte föreskriven för akuta infektioner i bäckenorganen;
 • Förfarandet tillämpas inte på män med cancerprocesser i könsorganens organ (detta kan provocera blödning på grund av snabb desintegration av neoplasmen, vilket leder till ett hot mot patientens livstid).
 • Dekompenserat hjärtsvikt;
 • Kontraindikation mot UHT är förloppet av prostatit i purulenta eller flegmoniska former (risken för att pustulerna bryts i orgeln).
 • Med färska skador på höftled och ben
 • Hos män efter kokning av urinröret

Finns det några biverkningar?

I vissa fall observerades mindre biverkningar vid behandling med chockvågsterapi:

 • Hyperemi i området akustisk puls;
 • svullnad;
 • Ömhet.

Men sådana förändringar försvinner i regel efter sju till tio dagar.

Effekten av chockvågsterapimetoden, effekten på kroppen med prostatit

Behandling av prostatit med chockvågsverkan kan bilda tillväxten av nya kapillärer, på grund av vilken blodcirkulationen i bäckenorganen förbättras avsevärt, stagnerande fenomen i prostatakörteln försvinner, metaboliska processer förbättras.

Effekter av vågor på prostata

Det är inte sällsynt att prostata bildar fibros på grund av inflammatoriska processer, och chockvågor bidrar till deras resorption.

För den beräknade formen av prostatit föreskrivs chockvågsterapi för att krossa de bildade stenarna i njurarna. Efter en tid efter behandlingstiden förstörs stenar, varefter de avlägsnas från njurarna under urinering.

Recensioner om behandling av prostatit med chokstrålebehandling

För att behandla prostatit med hjälp av akustiska lågfrekventa impulser i Ryssland började det bara för ungefär sex år sedan. Vid vilken vetenskaplig effektivitet av denna metod inte bevisas, liksom effektiviteten efter andra fysioterapeutiska förfaranden.

Men enligt recensioner, efter behandling av prostatit med chockvågsterapi, sker en accelererad utveckling av regenerativa processer i det drabbade organet, och patienten återhämtar sig mycket snabbt.

De flesta patienter noterar effektiviteten av behandlingen

De flesta män med prostata problem innan de försöker en ny teknik försöker hitta så mycket information om förfarandet och personer som har försökt behandlingen från egen erfarenhet. Faktum är att man på olika forum diskuterar ett sådant brådskande problem för att bestämma hur mycket man kan lita på vid behandling med chockvågsterapi.

För närvarande är forumen, inklusive utländska, fulla av information om effektiviteten hos UHT, många specialiserade kliniker har köpt enheter för proceduren. Och resultaten överträffade alla förväntningar, eftersom patienterna förbättrade sitt tillstånd så mycket, att ömheten nästan inte störde, obehagsläget började försvinna från vardagen ökade det psykologiska humöret.

Enligt meningarna från män som har försökt sig själva kan det hävdas att vissa förbättringar känns efter det första förfarandet. Om sjukdomen inte fortskrider i snabb takt, tar terapin cirka två veckor, varefter mannen kommer att kunna sluta ta mediciner, och ibland är det en fullständig återhämtning. I mer komplicerade fall kan chockvågsterapi vara mer än en månad.

För en bra terapeutisk effekt föreskrivs fem till sju procedurer, men ett förfarande utförs vanligtvis i tio dagar på poliklinisk basis. Efter behandlingen kan en man återvända till sitt vanliga sätt att leva, vilket är ganska bekvämt.

Prostata har stor betydelse för hur man arbetar med sexuell funktion hos varje man. Ofta påverkar sjukdomen män efter att ha fyllt 65 år, när det finns en utveckling av stillastående fenomen i prostata, vilket kan provocera många andra sjukdomar. Därför kommer tidig komplex medicinsk behandling tillsammans med chockvågsterapi att hjälpa till att återställa prostatens funktion och den normala livsstilen hos män.

Stötvågsterapi med prostatit

Diamant Maryina Grove

adress: Moskva, st. Sheremetevskaya, 27

Metro: Marina Grove

telefoner: +7 (495) 221-21-16

Arbetstid:
Pn.- Fri. 9:00 - 21:00
Lör 9:00 - 20:00
Sun. 9:00 - 15:00

Gör ett möte

Shockwave terapi med prostatit är det mest effektiva sättet att bli av med en vanlig manlig sjukdom. Med ålder blir kroppen mer mottaglig för sjukdom och negativt inflytande från utsidan. Sannolikheten för att de mest olika sjukdomarna uppträder ökar, inklusive onkologiska sjukdomar, hjärt-kärlsjukdomar och problem med genitourinärsystemet. Många män över 40 år lär sig för första gången vad prostatit är. I modern medicin låter sjukdomen inte som en mening, sjukdomen behandlas bra, viktigast av allt - i tid för att se en läkare.

Vår klinik i Maryina Roscha (NEAD) använder en dokumenterad pålitlig enhet för chockvågsterapi. Du kan hitta och läsa recensioner om behandling av UHT-sjukdomar, effekt och effekt. Vi inbjuder dig till ett gratis samråd med en expert på UVT. Läkaren ska göra en undersökning och göra en behandlingsplan. Normalt omfattar behandlingstiden 10 förfaranden. Tänk dig, bara 10 dagar och du kommer glömma vad smärta är! Du kan göra ett avtal med en läkare via telefon 8 (495) 221-21-16 eller genom ett online-rekordformulär.

Behandling av prostatit med chockvågsterapi

Från namnet på terapi är det tydligt att det är baserat på effekten av chockvågor. Hörsel skiljer inte sådana vågor. I naturen förekommer sådana fenomen i samband med seismisk aktivitet. För användning för att ge en terapeutisk effekt finns det speciella anordningar som hjälper till att bilda sådana vågor som snabbt sprider sig och har fördelaktiga effekter vid behov.

Stötvågor hjälper till att bli av med sälar och knutar med prostatit. Förfarandet stimulerar blodtillförseln vid behov, eliminerar inflammation och hjälper till att återställa så snart som möjligt. Förfarandet är smärtfritt.

Shockwave terapi med prostatit är effektiv genom att den har en riktad effekt. Specialisten riktar vågorna till där det är viktigt. Tack vare terapin blir det möjligt att använda mindre droger, vilket reducerar den toxiska effekten på kroppen.

Shockwave terapi för prostatit: vem ska inte

Nu anses UHT vara ett av de bästa sätten att behandla med prostatit. Detta beror på det faktum att det är svårt för läkemedel att tränga in i inflammationszonen. Medan chockvågen passerar obehindrat genom hälsosamma vävnader och aktiverar ämnesomsättningen och mikrocirkulationen i det område där det behövs. Vävnaderna regenereras snabbt och en signifikant analgetisk effekt uppnås.

Men med alla fördelar med metoden finns det också kontraindikationer:

 • akuta infektioner i bäckenregionen;
 • onkologiska sjukdomar;
 • dekompensering av hjärtat;
 • bäckens senaste fraktur.

Ställ inte dig själv själv diagnos. Kom och se en läkare! Du kommer att få professionell rådgivning, effektiv behandling av din sjukdom och, om det inte finns några begränsningar, kommer att passera UVT. Priset för proceduren för behandling av prostatit i vår klinik i Maryina Roshcha är 1600 rubel. Vid samtidig betalning av en behandlingsbehandla rabatten på 10%.

Sjukvårdsbehandlingar kräver ingen särskild träning från dig. Kom inte i full mage, helst inte nätverket en timme före proceduren. Sessionen utförs på kroppens utsatta delar i en liggande eller sittande position. Själva förfarandet är absolut smärtfritt.

Vad är fördelen med chockvågsterapi för prostatit?

Shockwave Therapy (UVT) är ett effektivt och säkert förfarande som syftar till att behandla och förebygga ett brett spektrum av sjukdomar. Under de senaste 20 åren har denna teknik gjort ett betydande steg i utvecklingen och täckte huvudområdena medicin. Shockvågsterapi med prostatit är inte det enda, men effektiva sättet att bli av med denna sjukdom.

Principen för chockvågsterapi

UHT har länge framgångsrikt använts i klinisk praxis av ortopedister, traumatologer, urologer, kosmetologer. Den största fördelen med detta förfarande är ett omedelbart resultat. I urologiskt fält används UHT för att behandla sjukdomar som:

 • prostatit;
 • Pelvic pain syndrome;
 • Adenom av prostata;
 • Erektil funktion.

Den terapeutiska effekten är baserad på koncentrationen av fokuserade chockvågor (CVS) på patologins fokus. Under inverkan av en akustisk våg löses fibroser, bildas nya kärl, kollagen och hyaluronsyra produceras.

Apparaten med chockvågsterapi består av flera element:

 • Procedurbordet;
 • Emitter av fokuserade pulser;
 • Fokuseringssystem;
 • Kontur med gnistgap;
 • Kontrollpanelen.

Principen för operation är baserad på omvandling av en akustisk puls till en våg som kan penetrera till ett djup av 12 cm. Det gör ingen skada på vävnaderna i pulsöverföringszonen.

Patologins fokus kan ligga på olika djup. För att noggrant påverka det, utförs ultraljudsdisposition före UVT-sessionen. I processen med forskning förtydligas den exakta lokaliseringen av den patologiska processen.

Resultatet av UVT

Shockwave terapi har använts i medicin och kosmetologi sedan 90-talet av förra seklet. Under denna tidsperiod har flera studier genomförts, vilket bekräftar effektiviteten av CVS: s inverkan. Vi har ackumulerat statistik som gör det möjligt för oss att med säkerhet ange den otvivelaktiga effekten av UHT vid behandling av olika former av prostatit, inklusive kronisk.

Enligt läkarna kan patienterna efter den första behandlingstiden uppleva mild smärta. Vid slutet av den första dagen efter förfarandet passerar de utan spår. Sårhet uppstår på grund av splittring i fibrotiska, cystiska och andra formations patologi.

Kontraindikationer för användning av chockvågsterapi

Liksom alla andra fysioterapitekniker har UHT kontraindikationer. På alla områden av medicin är de egna. I andrologi är dessa följande tillstånd:

 • Akut bakterieinfektioner i det drabbade området;
 • Tumörbildningen är godartad och malign;
 • Vaskulär trombos;
 • Infektionssjukdomar i akut form;
 • Planerad mottagning av antikoagulantia;
 • Blodkoagulationsstörningar
 • Sår av hud och muskelvävnad i exponeringsområdet.

Resultatet av behandling av prostatit med chockvågsmetod

Vid behandling av prostatit genom chockvågsterapi inträffar följande:

 • I vävnaderna observeras utveckling av vaskulära tillväxtfaktorer;
 • Endotelväxtfaktorn för proliferation (delning) av celler produceras;
 • Aktiviteten hos mastceller, som producerar antiinflammatoriska föreningar, ökar.

Behandling av prostatit med UVT-metod möjliggör:

 • Multiplicera förbättra blodflödet i prostata;
 • Eliminera trängsel i bäckenet;
 • Aktivera processer för anestesi, helande och regenerering

Hur är proceduren för behandling av prostatit chock-våg metod

Under chockvågsterapinsessionen ligger patienten i en liggande position. Benen är något böjda och något dilaterade i höftled. Effekten på patologins inriktning utförs av en sensor (applikator) av cylindrisk form. Diametern är 15 mm. Innan proceduren startas behandlas sensorn med ett speciellt lim.

 1. Sensorn sätts in i den centrala delen av perineum.
 2. Placera applikatorn i en vinkel på 30 ° till vänster.
 3. Därefter i en vinkel på 30 ° till höger.
 4. Placera sensorn i mitten av perineum vinkelrätt mot huden. Denna bestämmelse förblir oförändrad till slutet av förfarandet.

Vad du behöver veta om patienten

Det förbrukade materialet i chockvågsterapiapparaten är en kula. Den rör sig med en given periodicitet och bildar stötvågens riktning och kraft. Kula är gjord av slitstarkt material, men är konstruerat för ett visst antal slag. Således är hennes tjänsteperiod begränsad.

Innan du betalar för sjukhusvård, erbjuder behandlingar behandling av prostatit shockwave terapi, måste du se till att pengarna väl kommer att spenderas. För att göra detta kan du be den medicinska personalen att skicka dokument om att leveranserna ska skiftas i rätt tid.

Shockwave terapi vid behandling av prostatit

Shockwave terapi vid behandling av prostatit

prostatit - En känd sjukdom bland den manliga delen av Kievs befolkning och att behandla urologin. Tyvärr ger medicin inte tydligt definierade skäl som utlöser uppkomsten av icke-infektiös prostatit. I fallet med bakteriell prostatit För en erfaren urolog kommer det inte vara svårt att ordinera en antibiotikakurs och om några veckor för att befria sjukdomen. I fallet med stillastående eller kronisk prostatit behandling kan inte fortsätta så snabbt och effektivt - ofta många män "lever" i år och årtionden och upprätthåller ett mer eller mindre normalt hälsotillstånd mellan årstiderna för förvärring - vår och höst.

Från sjukdomens namn "kronisk prostatit"Du kan redan föreställa dig orsaken till dess förekomst - det är stillastående fenomen i prostata. Tänk dig en finporerad svamp fylld med vatten - var och en av dess mikroskopiska lober innehåller en vätska. Krama en svamp, du tömmer den, har spenderat en sorts dränering, sänker den i vattnet - svampen kommer att absorbera fukt igen. Prostaten hos en man i sin struktur ligner mycket på en svamp, fylld av prostata körteln. Orsaker till kronisk prostatit alla är kända och vi kommer inte att bo på dem. Det är viktigare att förstå hur man förebygger eller botar den redan existerande stillastående eller kronisk prostatit.

Läkare vet det kronisk prostatit - En av de få sjukdomarna i medicin, som kännetecknas av en mycket stor lista över alla typer av medicinska och fysioterapi tekniker för behandling. Vår medicin "introduceras" i protokollen för behandling av prostatit i Kiev, ett antal tabletter med biverkningar som i framtiden kommer att kräva ytterligare behandling. Ett av de största problemen vid behandling av prostatit är beslutet eller eliminering av stagnation i prostatakörteln. Medicin hjälper bara delvis och endast under upptagandet - så fort patienten slutar behandling - upphör deras effekt också.

Förutom att eliminera orsakerna som leder till starten av kongestiv eller kronisk prostatit, behövs också en effektiv behandlingsmetod. Nyligen är en effektiv metod för behandling av prostatit chockvågsterapi (UVT). Tack vare utseendet på den ukrainska marknaden för den schweiziska utrustningen Storz Medical (Stortz Medical) eliminerades stagnerande fenomen i prostata och följaktligen kunde behandlingen av prostatit bli möjlig i bara 7 procedurer.

På grund av de unika effekterna av chockvågen terapi, som används även i kardiologi vid behandling av kranskärlssjukdom, har urolog blivit mycket lättare att "slåss" med prostatit, vid vad som är absolut säker för hälsan hos patienten.

Akustisk (chock) våg som tränger in i prostata:

 • ökar blodflödet och lymfflödet från 40 till 100 (!) gånger, helt eliminerar stillastående processer;
 • har en bedövningsmedel (analgetisk) effekt redan med det första förfarandet
 • orsakar neoangeogenes (den enda metoden i medicin) är tillväxten av nya mikrokapillärer, återställande av störd metabolism;
 • "Avlägsnar" fibrotiska strukturer i prostata utan behov av kirurgisk ingrepp. Det bör noteras att fibros är ofta en stark "vägg" på vägen till full återhämtning och i åratal prova smärta i prostata;
 • akterpå förkalkning i prostata (med beräknad prostatit) - den akustiska vågen "förstör" dem och tack vare den återställda metabolismen elimineras de naturligt från kroppen.

Vilken utrustning används för att behandla prostatit?

Tack vare de unika munstyckena som finns i schweiziska enheter väljer doktorn den lämpligaste som bildar önskad akustisk våg. Till exempel är en av sådana bilagor i den schweiziska utrustningen Storz Medical, som används i kliniken "Avatage", DeepImpact (DeepImpact). Ur namnet själv är det redan klart att den är avsedd för djup penetration - upp till 7 cm. Dessutom, den har både en radiell och plan form av en ljudvåg av hög energi - en unik prestation av teknikteknik, som inte har några analoger bland producenter av liknande utrustning. Stötvågen bildande (ej att förväxla med ultraljud) i munstycket Deep Impact spektrum infra påverkar direkt hela prostata, omedelbart "dispergering" zastoynfe i prostatakörteln, eliminerar fibroid bildning och förkalkning, löser problemet med prostatit hos män är absolut säker. Den enda bieffekten av chockvågsterapi vid behandling av prostatit - detta är den möjliga bildningen av blåmärken eller blåmärken i applikationsplatsen UVT. I världen praktiserar, inte ett enda fall av komplikationer efter behandling av prostatit chockvågsterapi. Det är inte konstigt att chockvågsterapi så snabbt blir populär bland läkare i Kiev.

Unika huvuden (bilagor) för chockvågsterapi i kliniken "Avatage"

Det är viktigt att komma ihåg att stötvåg terapi vid behandling av prostatit kan vara både oberoende och självförsörjande behandling (monoterapi), och att agera i kombination med medicinering - är absolut nödvändigt preliminärt samråd med läkare.

Vem kommer att dra nytta av chockvågsterapi?

Alla män som:

 • lider av kongestiv eller kronisk prostatit;
 • har i prostata förkalkningar, det vill säga en diagnos är etablerad - beräknad prostatit;
 • frisk, men bestämde sig för att genomgå en kurs av chockvågsterapi för förebyggande av prostatit.

Behandling av prostatit med chockvågsterapi i kliniken "Avatage"

Behandling av eller förebyggande av prostatit i medicinsk centrum för chockvågsterapi "Avatage" består av 7 procedurer med ett intervall på 5 - 7 dagar. Förfarandet är polikliniskt och icke-invasivt (att skära, sticka, "shove" inuti kommer inte att vara något) - till perineum i prostataområdet appliceras sändaren av en akustisk våg med ett speciellt munstycke. Procedurens varaktighet (utan hänsyn till tidpunkten för kommunikation med läkaren) är cirka 10 minuter. Under denna period med en viss frekvens och energi i prostataområdet kommer "överförda" 3000 pulser (stroke) - strängt enligt det schweiziska protokollet för behandling av prostatitstockwavebehandling.

På skärmen på den schweiziska enheten övervakade UVT Storz Medical antalet pulser efter proceduren

För att förhindra spekulationer på marknaden för sjukvård i Kiev, minns vi att kostnaden för förfarandet inte är beroende på vilken tid på anläggningen, och tidigare protokoll behandla prostatit antal pulser (eller beats). Om i någon av klinikerna i Kiev ange att priset för förfarandet UHT, till exempel i 10 minuter - 100 UAH, och för 15 - 150 UAH. - kom ihåg: du mötte antingen scammers, eller inte med chockvågsterapi, eller båda, eller med amatörer.

Den mest moderna och endast i Kiev schweiziska maskin Storz Medical Fokuserad chockvåg terapi för behandling av prostatit, Peyronies sjukdom, erektil dysfunktion, och CPP

Medicinsk centrum "Avatage" har 11 års erfarenhet av chockvågsterapi på schweizisk utrustning Storz Medical. Effektiviteten av behandling av prostatit chockvågsterapi i kliniken "Avatage" är 100%. I vår praxis fanns det inga fall av missnöjda män efter det att chockvågsterapiprocedurerna genomfördes. Män förbättrar inte bara deras hälsa utan har också sex under sin behandling.