Huvud
Förebyggande

Stenar i prostata är en följd av kronisk prostatit

Prostatit är en vanlig manlig sjukdom som nästan aldrig har en isolerad kurs. Oftast påverkar sjukdomen grannorganen och vävnaderna och påverkar främst kanterna av kanalen, sällsynta vesiklarna och några andra manliga organ som finns i det lilla bäckenet. Som ett resultat av detta börjar inflammationer i dessa organ. De kompletterar de kliniska bilderna av klassisk prostatit. Men det här är inte komplikationer, de är samtidiga patologier, orsaken till vilka är inflammatoriska processer i prostatakörteln. Komplikationer är sjukdomar som uppträder mot bakgrund av prostatit och dess medföljande patologier. Det är en sådan komplikation och är beräknad prostatit, som är benägen för frekventa återfall.

Fördelen med denna sjukdom är föremål för en liten andel representanter för den starka hälften, mestadels äldre män som har kronisk prostatit. I denna sjukdom finns i prostatakörteln stenar - bildandet av patologiskt ursprung, de är täta i sin struktur, stenig och är resultatet av det faktum att hemligheten med filmjölk obyzvestvilsya verkade nekrotiska massor och inflammatoriska exsudat.

Oftast är ovanstående patologier en följd av kronisk prostatit. Men det händer att utseendet av stenar bidrar till ett oregelbundet sexliv, eller dess fullständiga frånvaro. Symtomatologin kan variera och beror på exakt var stenarna i prostata finns, beroende på storlek och inflammatoriska processer.

Sådana stenar är av fyra typer, de skiljer sig i kemisk sammansättning:

 1. fosfat - bestå av salter och fosforsyra
 2. urat - från salter av urinsyra
 3. oxalat - från oxalsyra
 4. kalcium - från kalcium.

Du kan ta bort stenar från prostata genom att krossa med örtdekok och specialläkemedel. Detta gäller bara fosfat-, urat- och oxalatstenar. Men den senare kan bara avlägsnas genom kirurgi eller krossning.

Stenarna som bildas i prostatakörteln är primära (sanna) och sekundära (falska). Den senare migrerar till prostata från njurarna och karbamiden. Vanligtvis är sådana stenar runda och deras genomsnittliga storlek är 2,5 cm.

symtomatologi

I sällsynta fall gör patienterna klagomål som är direkt relaterade till konkrement. Men när en infektion uppstår, blir symtomen uttalade och ganska specifika.

Kronisk beräknad prostatit kännetecknas av ett antal specifika symtom, på grundval av vilket läkaren har misstankar om bildandet av stenar. Dessa inkluderar:

 • smärta (vanligtvis intensifierad efter utlösning, fysisk ansträngning och skakning). Lokaliseras huvudsakligen i nedre delen av buken, i skrotets och sakrummets område, ofta utsöndras smärta till könsorganen)
 • hemospermi (blod uppträder i ejakulatet)
 • frekvent urinering.

Diagnostiska åtgärder

Om det finns misstanke om beräknad prostatit, kommer läkaren att ordinera en ytterligare undersökning. Det är mycket viktigt att skilja denna sjukdom från prostatit, som fortskrider i kronisk form, eftersom symtomen på dessa sjukdomar är mycket lika. Diagnos är röntgen, ultraljud eller palpation av prostata.

En måste-urolog måste samla en anamnese. Under palpation upptäcker en specialist vanligtvis anfall i prostata, och själva undersökningen ger smärta till patienten.

På ultraljud är stenarna tydligt synliga, och ett röntgenfoto ger möjlighet att bedöma stenens antal, storlek och struktur.

Dessutom, särskilt om en infektion är bunden, tilldelas laboratorietester för att identifiera orsaksmedlet för denna infektion i sig.

Avlägsnande av stenar från prostata

Du kan bli av med stenar konservativt eller kirurgiskt. Läkaren fattar alltid ett beslut om huruvida denna metod eller metod är lämplig och effektiv, baserat på klagomål, forskningsindikatorer och hur mycket stenar kan behandlas.

Konservativa metoder syftar till upplösning av prostata stenar. För detta ändamål föreskrivs läkemedel som lindrar inflammation och verkar antibakteriellt, förbättrar mikrocirkulationen i körteln. Dessutom föreskrivs en mängd vitaminkomplex och fysiska förfaranden.

Om stenar finns i prostata, är prostationsmassagen strängt kontraindicerad till patienten!

Det finns dock fall där konservativ behandling är maktlös och ger inga resultat. I det här fallet kan man inte göra utan en operation, som utan ett extremt mått på behandling.

Denna sjukdom är nödvändig för att behandla, och ju tidigare behandlingen startas, desto bättre. Concrements i prostata är fulla av allvarliga komplikationer, upp till förlust av körteln. Dessutom, i mycket försummade fall kan skleros i prostatakörteln utvecklas.

Återhämtningsperioden efter behandlingen är mycket snabb, patienten blir signifikant bättre från de första dagarna då läkemedlet tas eller efter operationen. För att undvika utseende av stenar i framtiden bör du uppmärksamma din hälsa, besöka urologen i tid och vidta alla möjliga åtgärder för att förhindra utveckling av prostatit.

Användbar information om att ta bort stenar från prostata

Ofta leder sjukdomar i prostatakörteln, i synnerhet löpande prostatit, till komplikationer. Ett exempel kan vara beräknad prostatit. Denna sjukdom kännetecknas av utseende i prostatan av fasta organiska och oorganiska formationer - stenar. De bildas av en stagnerande sekretion av prostata och urin som tränger in i prostata-kanalen. I folket kallas dessa formationer stenar. Symtom på denna sjukdom är mycket lik symptomerna på kronisk prostatit och är periodiskt manifesterade i faserna av förvärring. Men över tid, och så svår urinering kan ge patienten stort lidande. I vissa fall blir urinering omöjligt, och detta är redan livshotande. Dessutom upplever det smärtsamt svår smärta. För att undvika allvarliga komplikationer rekommenderas så snart som möjligt att se en läkare för behandling av denna patologi. I de tidiga stadierna används konservativa behandlingsmetoder. I avancerade skeden krävs avlägsnande av prostata stenar kirurgiskt.

diagnostik

För diagnosen kommer patienten att hänvisas av läkaren till följande diagnostiska undersökningar.

 • Biokemiskt blodprov - blodet tas från venen
 • Den allmänna eller gemensamma analysen av ett blod - kommer från ett finger
 • En studie som syftar till att studera patientens urineringshastighet
 • Urincytologi
 • Analys av urin av Nechiporenko för att identifiera antalet leukocyter, erytrocyter och cylindrar, vilket möjliggör bestämning av njurarnas och urinvägarna.
 • Magnetisk resonans eller beräknad tomografi
 • Ultraljud av genitourinary systemet

Med sådana studier som ultraljud, MR och CT kan du visuellt se stenarna, speciellt om de är tillräckligt stora.

Metoder för behandling av stenar i prostata

Endast efter att ha identifierat orsakerna och ställer in en fullständig och noggrann diagnos kan doktorn välja behandlingstaktik - antingen det är konservativa metoder eller kirurgiskt ingripande krävs.

Konservativ behandling innehåller en helhetssyn på problemet.

Medicinsterapi

Ofta föreskriver läkare för sina patienter med denna sjukdom följande läkemedelsgrupper.

 • Antibakteriella läkemedel - norfloxacin, ofloxacin, erytromycin, klaritromycin och andra. De minskar risken att sprida sjukdomen.
 • Alfablockerare - doxazosin, terazosin och andra. De leder de smidiga musklerna i prostata till en tonus, vilket minskar spänningar, musklerna slappar och urinering sätter sig.
 • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel. De används för att avlägsna inflammatorisk process, svullnad i prostatakörteln och eliminering av smärtssyndromet. Detta, till exempel, diklofenak, ibuprofen, nimesulid och andra läkemedel.

Fysioterapeutiska förfaranden

Det är önskvärt att använda fysioterapeutisk behandling förutom läkemedelsbehandling. Det hjälper till att lindra muskelspänning, inflammation och svullnad, tack vare den elektromagnetiska effekten på prostatakörteln. I grund och botten används ultraljud, laser och magnetisk terapi. Det rekommenderas att göra sådana förfaranden med kurser, med små avbrott. Om förfarandet inte fungerar ska syftet med denna procedur ses över och ersättas med en annan.

Massage i prostata. Det används ofta vid behandling av prostatacancer och ger ett utmärkt resultat för att spåra sjukdomenes positiva eller negativa dynamik. Utförs strikt av en läkare i en specialiserad institution. Dess beteende är förbjudet i akuta skeden av sjukdomen. Hemligheten hos prostata som utsöndras under varje massage skickas till en laboratoriestudie för att avgöra om behandlingen är effektiv.

Kirurgisk ingrepp. Det används i fall av ineffektiva konservativa behandlingsmetoder och vidare utveckling av sjukdomen. Avlägsnande av stenar från prostata kan utföras på flera sätt.

 • Endoskopisk borttagning
 • Krossning med hjälp av en laser. Minimalt invasiv, smärtfri operation utan blodförlust. Som ett resultat krossas stenarna, förvandlas till sand och kommer ut naturligt genom urinröret.
 • electrocision
 • Fjärrkontroll med magnetiska eller ultraljudsvågor. Principen för denna operation liknar laserskrossning. Och resultatet leder också till krossning av stenarna, inte av lasern, utan av vågorna som kommer in i prostata från sensorerna som är fästa vid kroppen. Stenarna går ut på egen hand.

Komplikationer är mycket farligare än själva sjukdomen, så börja inte, men gå till läkaren i god tid.

Behandlas stenarna i prostatakörteln?

Beräknad prostatit (stenar i prostata) - Närvaron i acini och tubuli i prostata av täta partiklar av organisk (eller oorganisk) morfologi. Denna sjukdom uppträder hos 80% av männen med ålder från 55 år och äldre.

De viktigaste etiologiska faktorerna för denna sjukdom är:

 • Kroniska oöppnade inflammatoriska fenomen i prostata (kronisk prostatit, venerala infektiösa lesioner av prostata, prostata adenom, prostatacancer);
 • Stagnation av blodcirkulationen i bäckenet på grund av en lågaktivitetslivsstil;
 • Traumatiska effekter på organen i genitourinärsystemet, vilket leder till funktionella skador
 • Infektiösa, inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna och urogenitala infektioner;
 • Oregelbundet sexuellt liv;
 • Okontrollerat intag av sulfanilamidpreparat;
 • Irrationell näring.

Utseendet på stenar i prostatakörteln främjas också av hypotermi, stressiga situationer och nervstörningar, rökning och överdriven konsumtion av alkoholhaltiga drycker.

klassificering

Det finns flera typer av konkrement (stenar). De kan skilja sig åt med flera kriterier.

Enligt den kemiska sammansättningen skiljer sig följande typer av konkrement:

 • Fosfat: bildad från salter av fosforsyra;
 • Oxalat: bildas från salterna av oxalsyror;
 • Beredda konkretioner: De svåraste att förstöra konkretioner bildas av kalciumsalter;
 • Urater: bildas av salter av urinsyra.

Enligt metoden och bildningsmekanismen förekommer prostatiska beräkningar:

 1. Endogen (primär) - bildad på grund av icke-komprimerande processer i prostata (med långvarig stagnation av prostatisk utsöndring, bildning av amyloidkroppar och avsättning av kalcium- och fosfatsalter på dem); kan lokaliseras i någon del av prostata; ha en rund ovoid form; Diametern av stenen av endogena ursprung är 2-2,5 millimeter.
 2. Exogen (sekundär) - bildningen sker med urinprostatisk reflex (urin som kastas i prostata kanaler); lokalisering - distal tubuler i körteln; form av konkrement - spetsig; diameteren av stenen - upp till 4-5 millimeter.

Klinisk bild

Stenar i prostatakörteln främjar utseendet på en rad olika symtom, vars manifestation beror på mängden, lokalisering, storlek och form av stenarna, liksom sjukdomsperioden.

Tecken på prostatastenor kan vara både generella symptomatiska manifestationer av patologi och specifika.

Vanliga manifestationer av beräknad prostatit inkluderar:

 • känsla av kroppens generella svaghet
 • minskning av arbetets aktivitet och koncentration av uppmärksamhet;
 • subfebril kroppstemperatur (37,5 0 С);
 • illamående;
 • vanliga huvudvärk;
 • minskad aptit.

Specifika manifestationer av denna sjukdom är:

 • Sy sårande smärta i nedre delen av buken och grenarna, bestråla skrotet, gluteusmusklerna, penis och även nedre extremiteter. Smärtor förekommer som regel efter ett långt sittande och promenader (även en kort), kön, annan oreglerad fysisk ansträngning;
 • ökad smärta under avföring
 • skarp smärta med erektion och med utlösningsprocessen;
 • konstant smärta i lumbosakralområdet
 • kränkningar av urinering: allvarliga smärtstillande spasmer, oliguri, nocturi (frekvent urinering på natten);
 • hematuri (en blandning av blod i urinen);
 • hemospermi (en blandning av blod i sæden);
 • minskad libido;
 • impotens eller erektil dysfunktion.

Utseendet på flera av ovanstående symtom kan vara ett tecken på stenar i prostata och är därför en allvarlig anledning att kontakta en urolog.

diagnostik

Diagnos av denna sjukdom innefattar insamling av anamnese data, undersökning, laboratorium och instrumentella metoder för undersökning.

Patienterna är skyldiga att utföra en manuell rektalundersökning, där en tätning i prostatakörteln och kräpning kan detekteras (vid ackumulering av små stenar). Det bör noteras att endast stenar av stor storlek kan behandlas rektalt, så manövreringen utförs mycket noggrant. Palpation är smärtsam, med järnvävnadens död blir blabby.

Vid diagnos av beräknade lesioner av prostata är följande metoder de mest informativa:

 • Ultraljud - diagnos;
 • Röntgenundersökning
 • cystogram;
 • Bakteriologisk studie av ejakulat;
 • Mikroskopisk undersökning av ejakulatet;
 • Histologisk analys av erhållna biopsiprover;
 • Bakteriell frösperma och prostatisk utsöndring.

Patienten ges också ett kliniskt och biokemiskt blod- och urintest.

behandling

Behandling av stenar i prostatakörteln ger en omfattande utfasning terapi: antibiotika, antiinflammatoriska terapi och rehabilitering metoder för inflytande. Kirurgisk ingrepp är möjlig.

Antibiotikabehandling omfattar:

 • "Erytromycin" ("Ermitzin"): 100 mg 2-3 gånger per dag; Upptagningstiden är 14 dagar.
 • "Vibramycin" ("Doxycyklin", "Unidox"): 100 mg 2 gånger per dag; Varaktigheten av behandlingen är 10-14 dagar.
 • Norfloxacin (Bactinor, Nolitsin): 400 mg två gånger dagligen; Upptagningstiden är 7-14 dagar.
 • "Ofloxacin" ("Flobocin"): 200 mg 2 gånger per dag; Behandlingstiden är 7-14 dagar.
 • "Clamithromycin" ("Fromilide"): 500 mg 2 gånger per dag; Behandlingstiden - 5-10 dagar.

Alfa-adrenoblocker (för att förbättra urodynamiken):

 1. Doxazosin: 4-8 mg, 1 gång / dag;
 2. "Tamsulosin": 1 tablett (400 mg) 1 gång per dag, på morgonen.

Antiinflammatoriska läkemedel av icke-steroida grupp:

 • "Diklak" ( "diklofenak"): en tablett (75 mg), en gång / dag, entré hastighet - 7-10 dagar;
 • "Ibuprofen": 1 tablett (200 mg), 2 gånger per dag, behandlingskurs - 7-10 dagar;
 • "Meloxicam" ( "Revmoksikam"): en tablett (15 mg), 2 gånger / dag behandling - 7-10 dagar.

Förutom att ta medicin och fysioterapi måste du följa specialdiet. För bör uteslutas en balanserad kost från kosten av sådana livsmedel: stekt, rökt och fett kött (inklusive fjäderfä), bakverk, heta kryddor, salt, kryddor, spenat, ängssyra.

Med ineffektivitet av läkemedelsbehandling av stenar i prostata visas kirurgiskt. Avlägsnande av stenar från prostatakörteln kan utföras på följande sätt:

 1. Endoskopisk ektomi med användning av metoden för transuretral resektion av prostata;
 2. Laser krossning;
 3. electroresection;
 4. Dytotripsy är avlägsen, med hjälp av ultraljud eller magnetiska vågor.

Avlägsnande av små stenar från prostata görs, huvudsakligen genom laserteknik. Under påverkan av laserstrålning krossas stenarna och omvandlas till sand, som därefter går naturligt. Fördelarna med denna teknik är blodlöshet, smärtlöshet, minimalt invasiv, driftstid (inte mer än 15 minuter).

Behandlingens taktik väljs individuellt beroende på processens försummelse. Vid behandling av en patient måste följande mål vara uppfyllda:

 • Korrekt urval av adekvat antiinflammatorisk terapi;
 • Normalisering av utflöde av sekretionen av prostata;
 • Förbättring av trofism hos prostata vävnader med hjälp av fysioterapi;
 • Ett faserat behandlingsschema under ultraljudskontroll
 • Förbud mot massagebehandling;
 • Effekter på etiologiska faktorer, deras eliminering.

effekter

Den aktuella behandlingen kan förbättra prognosen för sjukdomsutfallet. Sen diagnostik av närvaron av stenar i prostata kan få allvarliga negativa konsekvenser:

 1. Ökad risk för förorening med patogen mikroflora;
 2. Utseendet på prostatakörtelns mikroabscesser (på grund av traumatisering av körteln genom den bildade stenen);
 3. Sexuella störningar (smärta, erektil dysfunktion, etc.);
 4. Funktioner i urinvägarna (ständiga smärtanfall, brännande känsla, oliguri);
 5. infertilitet;
 6. Adenom, skleros av prostata;
 7. Patologisk ärrbildning och följaktligen deformation av prostatakörteln;
 8. Nekros av prostata.

Användningen av folkmekanismer vid behandling av beräknad prostatit

Under de senaste åren har effektiviteten av behandling av stenar i prostata med folkmekanismer bevisats. För undertryckande av inflammatoriska processer i prostata sekretion och normalisera viskositet rekommenderas att ta linolja, gran vatten, färsk lök. Även positiva mottagande infusioner av majs pistillmärken och oxalsyra rot buljong höfter och andra diuretika naturläkemedel.

Stenar i prostatakörteln är en allvarlig sjukdom med en långvarig smärtsam kurs, som med felaktig och otidsbegränsad behandling kan få konsekvenser svår att behandla. Det är därför som du diagnostiserar dig själv med generella och specifika symptom, bör du omedelbart kontakta en högkvalificerad specialist.

Dina frågor

Du tar bort stenar i prostata med en laser eller burk på andra sätt

Hej, kära dinar!

I vår klinik utförs någon endoskopisk operation på prostatakörteln (laser, elektrokoagulation, plasmaenergi etc.). Emellertid bör avlägsnande av prostata stenar ha sitt vittnesbörd. Vilka indikationer har du för denna operation?

Du kan anmäla dig till ett möte online i avsnittet Inspelning i receptionen
eller genom att ringa vår +7 (967) 123-31-31.
Till din fråga svarade: en urolog, cms. Butnaru Denis Viktorovich

Få mer information om sjukdomen "Prostatit"

Avlägsnande av stenar från prostata

Omkring 45% av alla män står inför en sådan sjukdom som stenar i representativ körtel. Även om problemet kan sägas vara av en intim natur, är hjälp från urologer oumbärlig här. De kommer inte bara att tillhandahålla kvalitetsrådgivning utan också berätta hur man tar bort stenar från prostata i bladet till dem. R. M. Fronstein. Därför, om du hittar de första symptomen, fråga om hjälp. Slösa inte tid, i sådana situationer fungerar det mot dig.

Varför visas stenar i prostata?

Anledningen till utseendet på stenar kan vara flera:
● en stillasittande livsstil
● kronisk inflammation i prostata
● oregelbundet sexuellt liv
● ta läkemedel för sulfanilamidgruppen
● skada.
Dessutom bildas stenarna på grund av felaktig, obalanserad näring och användningen av salt i stora mängder.

Våra läkare

Hur kan närvaron av stenar i prostatakörteln bestämmas av symptomen?

Symtom på närvaron av stenar i prostatakörteln är mycket lika med symptomen på prostatit. En man känner allvarliga smärtor i perineum och pubic-delen, som intensifieras under fysisk ansträngning eller samlag. I sperma finns en närvaro av blod, styrka och sexuell lust minskas betydligt. I blåsan känns tyngd och "sprängning". Det är svårt att släppa ur blåsan.

I 1-2 månader efter det att de första symptomen uppenbarats kan en man ha irritation, generell svaghet, feber och ibland depression.

Hur diagnostik utförs

För att göra rätt diagnos måste läkaren utföra en digital rektalundersökning. Diagnosen bekräftas av röntgen eller ultraljud. När det gäller laboratoriemetoder för undersökning måste patienten skicka ett blod- och urintest (generellt), en analys av utsöndringen av prostata och spermogram.

Visste du Stenar kan vara falska och sanna. Falska stenar "växer" i njuren eller urinblåsan och går till urinröret och täpper till prostata-kanals mun på väg. Sanna stenar utvecklas exklusivt i prostatakörteln.

Behandling av prostata stenar

Lithotripsy av prostata i urologi kliniken. R. M. Fronstein hålls på flera sätt. Om prostata stenar inte löser upp under drogbehandling, används andra metoder:

● kontakta litotripsy Metoden är krossningen av stenar. Små stenar (sand) lämnar sig själv, de större tas bort med hjälp av en speciell enhet;
● fjärrkontroll;
● laser.

Till anteckningen: Varje patient har en annan sjukdomsförlopp. Därför väljs borttagning av stenar från prostata och ytterligare rehabilitering individuellt. Vår urologiska klinik sysselsätter erfarna läkare med stor kunskap inom urologi, de kommer att ge dig flera sätt att lösa ditt problem. Här kommer du att lyssnas, hjälpas, behandlas med förståelse

Stenen i prostata: orsaker och metoder för behandling

Prostata utvecklar en hemlighet som spelar en viktig roll i spermatozoas vitala aktivitet. Prostatakörteln är belägen mycket nära urinblåsan, vilket resulterar i alla dess sjukdomar, kronisk prostatit, adenom, eller fibros, hela urogenitala systemet börjar också att fungera korrekt, särskilt kände problem med urinering.

Denna sjukdom, som stenar i prostata, uppträder ganska ofta och främst hos medelålders och äldre män. I prostata salter av fosfor och kalcium, epitelceller, proteiner och kolesterol ansamlas och kombinera i en enda enhet, på grund av vilka det finns stenar i storleks par mm i diameter. De kan vara var som helst i prostata och i kanalerna. I vilket fall som helst ger beräknad prostatit i närvaro av en jämn beräkning obehag och smärta.

Det finns vissa orsaker till att dessa formationer förekommer i prostata:

 • Brist på kön;
 • Kronisk inflammation i prostata, prostatit;
 • Sedentärt arbete, stagnerande processer i kroppen;
 • Skador på genitourinary system;
 • Mottagande av sulfanilamidgruppsberedningar;
 • Felaktig näring, mottagning av salt, kryddig och fet mat.

Män kan misstänka närvaron av stenar i prostata, även i ung ålder. Alla symptom är väldigt likartade för prostatit:

 • Aching i perineum;
 • Obehagliga känslor under samlag och fysisk ansträngning;
 • Närvaro av blod i spermierna;
 • Minskade libido och svaghet i penis.

Stenar orsakar inflammation i körteln, vilket leder till ökningen och mannen har svårt att urinera, urinen kommer inte ut helt och det finns en känsla av inte helt tömt urinblåsa. På forum, kan du läsa en hel del folk rättsmedel för att behandla sjukdomen, men i detta fall är det bättre att inte riskera det och gå för en konsultation med en urolog, som kommer att hålla den nödvändiga forskningsorgan och utse en massage eller kirurgi.

Stenar i prostata: de grundläggande metoderna för behandling av stenar i prostata

Behandling av stenar i prostatakörteln väljs ut beroende på storleken och mängden konkrement och förkalkningar och patientens tillstånd.

Metoder för behandling av denna sjukdom innefattar:

 • Mottagning av läkemedel;
 • sjukgymnastik;
 • Applicering av laser;
 • Operativ ingripande
 • Folkmekanismer;
 • Diet.

Drogbehandling består av följande läkemedel:

 • antibiotika, hjälper till att lindra inflammation i prostata. De mest effektiva läkemedlen är augmentin och ciprofloxacin;
 • Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, vilket gör det möjligt att minska smärtsamma förnimmelser. Det bästa är diclofenac;
 • antispasmodika, vilket ökar kanalen i prostata, så att hemligheten tas bort tillsammans med stenarna i urinröret och genom urinväggen lämnar urinen från människans organ;
 • blockerare. De slappnar av urinrörets muskler och urinröret expanderar och stenarna utsöndras enkelt och smärtfritt med urinen. Sådana droger inkluderar omniks, som ordineras i flera månader.

Kirurgisk ingrepp ordineras när drogerna inte hjälpte och stenarna kom inte ut ur prostata eller när en mans tillstånd förvärrades.

Det finns två typer av operationer:

 • prostatektomi - innebär avlägsnande av prostatakörteln
 • resektion - Avlägsnande av en del av prostatan, där stenarna och kalciten är belägna.

I modern medicin används en lågintensiv laser med ultraljud också. Under proceduren känner patienten inte smärta. Med en laser krossas stenarna i prostata. Mannen på huden i prostata är installerade sensorer, så att lasern verkar direkt på stenen och splittrar den i små partiklar. Sålunda utsöndras dessa partiklar lätt tillsammans med urin. För fullständigt avlägsnande av prostata stenar är det nödvändigt att skicka ca 10 sessioner.

Behandling med folkrättsmedel innebär användning av rötter, örter och frukter. För detta används pumpa frön, hassel, kastanjeskal, honung och propolis, persilja och asparges.

Kostnaden för behandling i olika städer

Ukraina

 • Kiev kliniska sjukhuset: 4000-5000 hryvnian;
 • Centrum för operativ urologi: 6000-8000 hryvnian.

Moskva

 • SM-Clinic: från 37 500 rubel;
 • Klinik för hanehälsa: 25000-40000 rubel;
 • CLINIC OF ANDROLOGY: från 10 000 rubel.

Saratov

 • Medical Di Hospital: 19600-24200 rubel;
 • Medicinsk klinik "Uggla": 21000 rubel.

Novosibirsk

 • Statligt regionalt kliniskt sjukhus i Novosibirsks regionala kliniska sjukhus: 14470-34010 rubel;
 • Uromedtsentr: 20 000 rubel;
 • Clinic of NIITO: 15000-45000 rubles;
 • Medsi, tvärvetenskaplig klinik: från 28 000 rubel;
 • Norges medicinska centrum: från 32000 rubel.

Hur man botar stenar i prostata?

Utseendet av stenar i prostatakörteln är en komplikation av kronisk prostatit. En sådan sjukdom kallas beräknad prostatit. I synnerhet förekommer det ofta med långvarig (mer än ett år) inflammatorisk process i prostata hos äldre män.

Så här ser stenarna ut i prostata.

Stenas orsak

Mekanismen för bildning av sådana stenar är förknippad med avsättning av täta strukturer runt obehandlade inflammerade vävnader. Organismen försöker lokalisera dessa centra oberoende och att bilda ett skyddande kuvert kring dem. Efter skapandet av täta byggnadsställningar i sådana foci av inflammation uppträder en gradvis deponering av olika substanser:

 • prostatsekretion;
 • nekrotiska massor;
 • inflammatorisk exuduktus;
 • fosfater;
 • kalkhaltiga salter.

Stenar i prostata behandlas med olika metoder, beroende på deras sammansättning och formningsmekanism. Det finns två sätt att bilda stenar:

 • endogena stenar - i det här fallet så små stenar (till 4 mm) bildas på grund av stagnerande av prostatit, de inte orsaka problem, och under många år kan förbli odiagnostiserade;
 • exogena stenar - deponeras ofta i prostata distala delar eftersom urin (i mikrodoser) går in i prostata-kanalerna.

Deras komposition liknar stenar i urinvägarna. Orsaken till deras förekomst är kronisk inflammation, som, vilket reducerar tonen i vävnaderna, öppnar kanalerna i prostatakörteln. Stenar kan också bildas och med manifestationer av godartad hyperplasi (adenom).

Allmänna behandlingsprinciper

Behandling av stenar i prostata beror på typen av avlagringar själva, svårighetsgraden av processen och också på patientens individuella egenskaper. Med asymptomatisk sjukdom är behandling vanligtvis inte nödvändig. När det finns klagomål på patienten och identifieringen av sådana stenar, utförs en uppsättning terapeutiska åtgärder. Sådan behandling bör vara omfattande och påverka alla aspekter av sjukdomen. Den innehåller:

 • drogterapi;
 • fysioterapeutiska behandlingsmetoder;
 • folkmekanismer;
 • diet;
 • laserbehandling;
 • operativa metoder.

Behandlingen av prostatit, komplicerad av stenlagringar, kännetecknas av frekventa återfall och lång varaktighet. Behandlingsprocessen kan förlängas även i åratal, sjukdomen är svår att behandla med standard konservativa metoder.

Medicinsterapi

Patienten är ordinerad terapi med vitaminer, liksom antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel. Terapi utförs med hjälp av olika doseringsformer.

 • Norfloxacin (eller andra kommersiella namn på läkemedlet: Bactinor, Nolycin);
 • Ofloxacin (Floccin, Tarivid);
 • Doxycyklin (Unidox, Vibramycin);
 • Erytromycin (Ermitzin, Erythrocin);
 • Klaritromycin (Fromilid, Klabaksa).

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel:

 • Diklofenak (Diclaca, Dicloberla)
 • Ibuprofen (Imeta, Ibufen);
 • Meloksikami (Revmoxicam, Movalisa);
 • Nimisulida (Nimida, Nice).

Fysioterapeutiska behandlingsmetoder

Med beräknad prostatit är det möjligt att använda fysioterapeutiska procedurer som utförs av ultraljud. Samtidigt utesluts enheter som fungerar på grundval av generatorn.

Sådana inflytande på stenar kan bara stoppa tillväxten av kalkylen, samt bidra till återställandet av själva prostatafunktionen. De tillåter helt inte att bli av med stenar.

Denna kategori av patienter är kontraindicerad i prostata-massage på grund av den potentiella traumatism som stenar kan påföra på det sjuka organets vävnader.

Laserbehandling

Stenar i prostata behandlas med en terapeutisk laser med låg intensitet. Denna procedur för patienten är smärtfri, men inte invasiv och bekväm. Denna behandlingsmetod representerar en mild krossning av stenar genom att utsätta dem för en laserstråle. För att genomföra sessionen är patienten fäst vid huden med sensorer i prostataområdet.

Laser för att ta bort stenar från prostata.

Lasern fungerar direkt på stenen, som krossas och blir till sand. Därefter utsöndras sådana fraktioner oberoende av urinkanalerna. Denna procedur varar i 15 minuter, det kräver inte sjukhusvistelse. För att helt förstöra den bildade stenen, spendera omkring 10 liknande sessioner. Mycket gynnsam med denna metod för behandling är det faktum att vävnaderna hos det mest sjuka ordet inte berör.

Traditionella behandlingsmetoder

Att behandla stenar i prostata används och folkmedicin, som är baserade på rötter, örter och frukter av olika växter:

 • pumpa frön - de är kända för det höga innehållet av zink, vilket är nödvändigt för att upprätthålla människors hälsa, äta ca 30 frön i rå form före varje måltid.
 • hassel - att behandla barken eller löven på detta träd brygg och dricka växelvis;
 • Kastanjeskal - det bryggs i kokande vatten och fylls i stället för te;
 • honung och propolis - dessa naturliga komponenter har en kraftfull antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt;
 • persilja - en halvtimme före en måltid, växtsaften en matsked tar varje dag, hjälpsam och frön, som mals till ett pulver, häll sedan kokande vatten 4 tsk (. 1 msk), ta infusion av st.lojke minst 6 gånger under dag;
 • sparris - för utsöndringen av urinsyra hjälper sparris juice, och det kan blandas med juicer rödbetor, morötter eller gurka, dricka mer än 0,5 liter per dag.

Utmärkt och mer sofistikerade recept har visat sig:

 • Bukovica svart blandas med samma volym gryzhnitsy (ostudnika nakna) bryggt sked av denna blandning till en pint kokande vatten, efter kylning take minst 3 gånger per dag på ett golvmunstycke;
 • bark (3 msk) är nödvändigt att insistera i halv en liter kokande vatten (2 timmar), blandning sked infusion, med citronsaft i 100 g vatten att dricka genom ett sugrör före måltid (3 gånger om dagen);
 • Marenufärgning (roten) males i ett pulver och en matsked omrörs i 100 g kallt vatten, tas på en tom mage en gång om dagen.

diet

Behandling av stenar i prostata kräver en speciell diet. För att lokalisera sjukdomen och förhindra tillväxt av stenar rekommenderade patienter med beräknad prostatit en speciell restriktiv diet.

Hälsosam mat förhindrar inte bara problem med prostata, men undviker också många andra sjukdomar.

Patienter rekommenderas att använda:

 • grönsaker (betor, morötter, potatis, gurkor, pumpor, kucchini, lök och blomkål);
 • gröna (persilja, selleri, sallad, sparris);
 • frukt (päron, äpplen, melon och druvor);
 • Mager kött (nötkött), samt fjäderfä i kokt eller stuvat
 • havsfisk;
 • spannmål (havregryn, bovete, vete);
 • grönsaks soppa, kokta på andra buljong;
 • grått bröd;
 • nötter, torkad frukt och honung;
 • olivolja eller solrosolja.

Det bör uteslutas från kosten:

 • rökt, saltad och kryddig mat;
 • fett kött
 • bakning;
 • rädisa, rädisa, spenat och sorrel;
 • kryddor och kryddor.

Övervakning av en sådan diet kommer att bidra till att bekämpa denna sjukdom

Operativa behandlingsmetoder

I fall av uttalad symtomatologi, uthållig allvarlig smärta samt frånvaron av effekten av konservativa behandlingsmetoder rekommenderas att operationen utförs. Ett sådant kirurgiskt ingrepp kan vara i form av:

 • transuretral resektion av prostata - avlägsnande av prostata vävnaden utförs utan externa snitt genom resektoskopet, som sätts in i urinrörets hålrum, utförs avlägsnandet av det sjuka organet;
 • prostatektomi - kirurgi för att ta bort prostata kan utföras genom yttre snitt under naveln eller i perineum, och kan även utföras och laparoskopiskt efter flera punkteringar.

Dessa operationer hjälper till att helt avlägsna det sjuka organet och lokalisera sjukdomen.

förebyggande

För att förhindra bildandet av stenar i prostata bör följa de enkla reglerna:

 • regelbunden undersökning med en läkare
 • rationell nutrition;
 • kontroll av kroppsvikt
 • spela sport;
 • regelbundet sexliv.

Man bör komma ihåg att tidig upptäckt och diagnos av denna sjukdom kommer att bidra till att bekämpa det mer effektivt, vilket inte leder till kirurgisk ingrepp.

Stenar i prostata är orsakerna till uppkomsten och hur man drar tillbaka?

Beräknad prostatit eller prostata stenar framstår som en komplikation av prostatit, som har gått in i kronisk form. Detta problem händer med ungefär en tredjedel av patienterna ungefär 10 år efter sjukdomsuppkomsten. Deponeringsformen i rörets kanaler, täppa dem ihop, vilket komplicerar det normala utflödet av hennes hemlighet. Överträdelse får sig att känna av allvarliga värk i smärta, problem med urinering, sexuella störningar. I denna artikel kommer vi att prata om vilka stenar, av vilka skäl och med vilka metoder för traditionell och traditionell medicin som de behandlas.

Typer av stenar i prostata

Stenar i prostatakörteln är föremål för följande klassificering. På bildningsmekanismen är de endogena och exogena. Den första bildas på grund av stillastående processer i orgeln, så att de kan förekomma på något ställe. Stenbildning bildas av amyloidkroppar, som förekommer i en kondenserad prostatisk hemlighet. Sedan börjar kalcium- och fosfatsalterna att laga på dem, vilka bildar sediment. Formen är långsträckt eller rund och medelstorleken är 2 - 2,5 mm.

Utbildning exogena stenar inträffa endast om det finns ett urinrör-prostata återflöde, dvs patologisk tvingas kasta som strömmar genom urinröret in i urinkanalen cancer och eventuell smitta krypande in i dem, som uppstod på grund av inträngning av bakterier in i prostatan från urinen. Deponering av denna art återfinns endast i käftarnas periferiska kanaler.

De bildas av andra ämnen - urat, urinsyra och oxalsyra. De är inte runda och släta, men spetsiga och större - upp till 4 mm. Förutom de listade ämnena innefattar kompositionen av både endogena och exogena stenar epitel av kanalen på orgeln och dess hemlighet.

Avlagringarna är sanna, som bildas direkt i prostata, och falskt, skapas i njurar och urinblåsa och in i prostatan med urin genom urinröret. Falska stenar finns exklusivt i munstyckena på körteln.

Orsaker till stenens utseende

Stenbildning i prostatakörteln orsakas av hennes kroniska sjukdomar, åtföljd av en långvarig stagnation av den ständigt utsöndrade hemligheten. Dessa är:

 • kronisk bakteriell och icke-bakteriell prostatit;
 • adenom och prostatacancer;
 • hyperplasi av prostata.

Följande faktorer ökar sannolikheten för utseendet av denna patologi ytterligare:

 • kronisk stress och trötthet;
 • hypotermi;
 • brist på motion;
 • överdriven användning av alkohol och tobak
 • instabil sex;
 • urogenitala infektiösa och inflammatoriska sjukdomar;
 • urolitiasis;
 • icke-iakttagande av renhet hos externa genitala organ
 • traumatiserar dem.

Stenar i körteln störa hennes normala arbete och orsakar mycket obehagliga känslor hos män.

Symptom på sjukdomen

Symtom på stenar i prostata (Calculouse prostatit) varierar beroende på hur mycket de kommer att vara, storleken och villkoren för utseende av insättningar, liksom varaktigheten av sjukdomen. Av dessa kan vi identifiera gemensamma och specifika manifestationer. Till exempel män upplever ofta symptom som är karakteristiska och andra sjukdomar - svaghet, försämrad prestanda och aptit, illamående, huvudvärk, konstant trötthet, har de ökat temperaturen till låg kvalitet.

Andra symptom som indikerar stenar i prostata är:

 • smärta i ljummen och perineum som ges till närliggande organ
 • smärta med erektion, ejakulation och avföring
 • kronisk smärta i sakrum och nedre delen av ryggen;
 • smärtsam urinering
 • Ofta behöver man gå upp på toaletten på natten;
 • minskad urinproduktion med snabb uppmaning;
 • en blandning av blod i urinen och sperma
 • minskad libido;
 • minska kraften tills den helt försvinner.

Urologer noterar att symtom på stenar i prostatakörteln liknar dem med vanlig kronisk prostatit. Detta är en konstant smärta i ljummen, en störning i processen med urinering och sexuell funktion. Skillnaden är att när stenens smärta intensifieras, om patienten sitter på något fast, efter käftens massage och efter utlösningen. Störningar i den sexuella sfären anses inte som en direkt följd av förekomsten av deponier i prostata, men är resultatet av en kränkningsskada i penis med denna typ av prostatit. En blandning av blod i urinen eller utsöndrat hemlighet förklaras av traumatisering av körtelvävnaden på en sten eller stenar under en massage. Det är också noterat att förloppet av beräknad prostatit kan vara asymptomatisk om stenarna inte är infekterade.

Stenar i prostata - behandling

Behandling av stenar i prostatakörteln liknar behandlingen av kronisk prostatit. Skillnaden är uttryckt i det faktum att kalkylös prostatitmassage är kontraindicerad på grund av sin uppenbara traumatism för inflammerade körtelvävnader. Behandla sjukdomen på många sätt. Medicinsk terapi som föreskrivs för patienter inkluderar användningen av sådana mediciner:

 1. Antibiotika, vars mål är att avlägsna inflammation i prostata. Läkemedel som föreskrivs i närvaro av stenar är Augmentin eller Ciprofloxacin. De första läkemedelspatienterna tar under 1 - 1, 5 veckor för 1000 mg två gånger om dagen, och den andra - för 200 mg.
 2. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel ordineras för att minska smärtaintensiteten. Det bästa botemedlet är diklofenak. Det tar en kurs om 5 till 10 dagar, en gång om dagen för 100 mg av läkemedlet i tablettform och 3 ml i ampuller.
 3. Spasmolytics, som de utför avlägsnande av stenar från prostata. Dessa läkemedel ökar prostatakanalernas diameter, vilket förbättrar transporten av stillastående sekret och insättningar till urinröret. För att göra detta, använd No-shpu och Baralgin. De tas 3-4 gånger om dagen, 10-12 dagar i rad.
 4. Alfa-adrenoblocker, avkopplande urinrörets muskelskikt, vilket bidrar till expansion. Med beräknad prostatit från denna läkemedelsgrupp används Omnix i en daglig dos på 0,44 mg. Dricktabletter 1 - 3 månader.

Om läkemedelsbehandling är ineffektiv eller om akutvård krävs, ges patienter en operation:

 • resektion av prostata (avlägsnande av en del av körteln med stenar);
 • prostatektomi (borttagning av hela prostata);
 • omskärelse (omskärelse);
 • dränering av abcessen (avlägsnande av pus från kaviteten i prostata med en punkteringsnål)./ li>

Utförs också laserbehandling, Resultatet av detta är kvarhållande remission i kronisk fas, avlägsnande av infektion från körteln, förbättring av metabolism och mikrocirkulation i den. För att göra detta, använd 3 typer av laserterapi:

 • yttre (bestrålning av hela perineum);
 • Akupunktur (bestrålning av punkter på kroppen som är ansvarig för prostata);
 • Intrarektal (laser exponering för körteln genom ändtarmen).

Loppet av laserterapi med beräknad prostatit är 8 - 12 sessioner. Komplement till konservativet behandling med folkmekanismer, för vilka de använder

 1. Råpumpa frön. De är helt enkelt ätit upp så många som 30 bitar. per dag.
 2. Avkodning av den röda roten. För att få en medicinsk vätska 25 g råmaterial hälls 1 liter kokande vatten, insisteras det i 1 timme. Drick som te, 3 gånger om dagen.
 3. Rektala suppositorier från propolis. Förbered dem från kakaosmör och propolis-extrakt, vilket erhålles genom dess indunstning i alkohol. Ta sedan 200 g olja och 1 g propolis-extrakt, blanda och bilda suppositorier. Behandlingsförloppet är 1 månad.
 4. Avkok av löv och bark av hassel. För beredningen ta 1 msk. l. råmaterial, häll 1 msk. kokande vatten. Drick till 1/4 msk. 4 gånger om dagen.

Inflammat och förstorat prostata och stenar i den - inte den bästa kombinationen, därför bör behandling av denna patologi vara aktuell och komplex, det vill säga inkludera både konservativa och folkliga metoder.

Avlägsnande av stenar i prostata

Om du pratar om stenar i njurarna och gallblåsan accepteras utan förlägenhet, är deras närvaro i prostata ofta dold från utomstående. Denna sjukdom är en av de klassiska komplikationerna av en annan sjukdom - kronisk prostatit.

Orsaker till prostatacancer

I urinröret bildas endogena eller exogena stenar, vilket orsakar smärtsamma förnimmelser. Orsaken till concrements i prostata är prostatiska uretra, återflödes - ett tillstånd i vilket det finns en gjutnings urin avancerade prostatiska kanalerna in i det inre av prostata acini. Det uppstår eftersom mannen avstår från att urinera under lång tid, trycket i urinblåsan ökar och blåsans nacke börjar strömma in i prostata urinröret. Tillsammans med detta kommer den yttre sfinkteren i urinröret att stängas. Exkretoriska kanaler i prostata öppen in i urinröret och i fallet med ökat tryck i urinröret av urinen penetrerar vävnaden hos prostatakörteln som orsakar en kemisk brännskada i det, då finns det aseptisk inflammation, och så småningom den skadade delen av prostata - förkalkad.

Behandling för prostatakalkyler

Vet om förekomsten av konkretioner i prostatakörteln är nödvändig före starten av sjukgymnastik eller massage i prostatakörteln. Förekomsten av konkrement är en direkt kontraindikation för utnämningen av digital prostata massage med förvärring av kronisk prostatit. Vår klinik erbjuder borttagning av stenar från prostata med en laser i Moskva. Proceduren utförs av erfarna specialister som har utövat denna typ av sjukdomar under många år.

När du har hittat stenar i prostatakörteln, kommer den bästa behandlingen för dig inte att vara en laser eller ultraljud, men ett verkligt avlägsnande av stenar från prostata med hjälp av speciella innovativa enheter

Stenarna i prostatakörteln, eller som de kallas calculi - är tät, ofta en typ av stenig struktur, den patologiska bildningen av prostata hos män, som resulterar från förkalkning av nekrotiska massorna, tjockna utsöndring av inflammatoriska exsudat. Enligt statistik förekommer stenar i prostatakörteln oftast med kronisk prostatit. Om detta händer, behöver du ett verkligt avlägsnande av stenarna från prostata. Även stenarna i prostata körs upp på grund av bristen på regelbundet sexliv. De kliniska manifestationerna av denna vanliga sjukdom beror på vilken del av körteln som är belägen betongkoncentration. Det är viktigt i detta fall, dess storlek, och även om det finns inflammation i prostatakörteln själv. Stenar i prostatakörteln, inte komplicerad av kronisk prostatit, visar vanligtvis inte sig själva, men de behöver fortfarande sin snabba behandling och borttagning.

Ta inte med det här! Om du vill göra ett verkligt avlägsnande av stenar från prostata, bör du läsa den här artikeln till slutet för att lära dig mer om alla vanliga metoder och om den innovativa metod som framgångsrikt används idag på marknaden. Du kommer att lära dig att det vanliga avlägsnandet av stenar från prostata kan ge patienten tillräckligt starka smärtor, vilket kommer att vara signifikant när partiklarna av stenarna krossas av laserutgången. Du måste också förstå att efter det vanliga avlägsnandet av stenar från prostata, kommer de att börja bildas igen och visas om tre eller fyra år. Följaktligen måste du gå igenom denna obehagliga procedur. För att undvika sådana negativa konsekvenser är det bäst att du använder speciella innovativa enheter som behandlar vatten. Det här vattnet vid användningen löser framgångsrikt och effektivt upp stenar, vilket bevisas inom ramen för specialstudier. Viktigast är att stenarna kommer ut i form av mjuka silty substanser och skadar inte slemhinnan. Det är viktigt att förstå att stenarna efter ett sådant innovativt borttagning inte kommer att dyka upp igen, och kemi och tabletter orsakar endast komplikationer. Instrument effektivt återställer syra-basbalans, vars kränkning är en av anledningarna till utseendet av stenar. Titta på hur effektivt instrument upplöser stenar i gallan och i njurarna.

Hur stenarna förekommer i prostatakörteln och vilken behandling som behövs i detta fall. De kliniska manifestationerna av prostata stenar påminner statistiskt om de vanliga manifestationerna av kronisk prostatit. Patienter är oftast berörda av smärta i perineum, som förstärks i stående position eller vid defekering. Ofta finns det också allvarliga smärtor direkt efter samlaget. Dessutom har vissa patienter ställer ofta klagomål av blod i sperma, och smärtsam ejakulation, att inte tala om en minskning av libido och försämring av kvaliteten på erektion som en stor manlighet. I vissa fall leder vissa stenar i prostatakörteln till smärtsam och snabb urinering, vilket orsakar ökat obehag. Närvaron av sådana stenar hos män leder slutligen till atrofi av själva mjölkens vävnad och dess skleros. I regel är diagnosen prostata stenar i den så kallade digitala prostataundersökningen hos män, vilket orsakar psykisk stress och mer komplicerad ultraljud eller röntgenundersökning.

Stenar i prostatakörteln kräver naturligtvis uppmärksamhet, där behandling är obligatorisk. Sådan behandling för män, när de redan har hittat stenar i prostatakörteln, kan vara både konservativa och kirurgiska. Vanligtvis används i första hand antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel i enlighet med indikationerna. Kan användas och innebär att förbättra blodmikrocirkulationen, liksom vissa fysioterapiprocedurer eller vitaminterapi. Bland sådana förfaranden kan det finnas, för de som har hittat stenar i prostatakörteln, som vid första anblicken en omfattande behandling, som kallas prostata-massage. Prostationsmassagen sker i sin tur inte med stenar. Endast i vissa fall visas den medicinska kirurgiska borttagningen av stenen genom den så kallade perinealbanan. Denna procedur kallas adenomektomi eller dränering, som utförs av perinealdelen i patienten.

Man bör komma ihåg att stenar i prostatakörteln kräver behandling, eftersom behandling misslyckad i tid kan leda till oönskade inflammationer i prostatakörteln. Det är därför det är mycket viktigt att bli av med stenar i prostata så snart som möjligt utan att fördröja denna procedur. För att göra detta använder läkare ofta den så kallade lågintensiva terapeutiska lasern. Denna procedur utförs på poliklinisk grund och kräver inte sjukhusvistelse. Detta förfarande är ganska bekvämt, smärtfritt och icke-invasivt. Det tar lite tid. Som regel övertygar läkare i kliniker det tillräckligt om tio sessioner för att förstöra sådana stenar. Sensorerna hos den medicinska anordningen appliceras på patientens hud i prostataprojektionen, och sedan vid en speciell lasers handling delas stenen in i en sorts sandkorn, som sedan lämnar sig själv. Med förstörelsen av sådana prostata stenar hos män är omgivande vävnad inte skadad, men själva förfarandet har negativa konsekvenser, som i regel inte säger läkare. Tänk dig, under vilka förutsättningar kommer dessa korn att komma ut. Utgången av dessa korn kan orsaka ganska starka negativa känslor.

Efter avlägsnande av prostata i patient stenar brukar passera alla tidigare klagomål, som har varit i prostata stenar och restaurerade normal funktion av prostatakörteln, men i färd med att skriva in korn patienter har varit nya negativa känslor som orsakar dem lidande. Om du inte vill uppleva sådana negativa känslor är det bäst att göra ett verkligt avlägsnande av stenar från prostata utan operation. Du behöver bara dricka speciellt behandlat vatten. Då börjar stenarna upplösas försiktigt och gradvis. Utsignalen från upplösta stenar orsakar inte negativa känslor. Efter ett verkligt avlägsnande av stenarna utan operation, visas de inte igen. De andra förfaranden efter avlägsnande av stenar i ett par år stenarna tenderar att dyka upp igen, eftersom läkarna inte ta itu med den grundläggande orsaken till deras utseende.