Huvud
Symptom

Pumpaolja från prostatit

Pumpa är en växt som länge varit känd för sina medicinska egenskaper. Pumpa frön och olja används fortfarande för komplex behandling av många sjukdomar. Det är känt att denna växt hjälper till att bekämpa de två mest obehagliga människornas sjukdomar: prostatit och prostata adenom. För behandlingen används inte bara frön utan även pumpafröolja.

Även i medeltida Europa hade bara mycket rika män råd med pumpaolja. det var i stor efterfrågan som kraftförstärkare, så det var väldigt dyrt. Priset likställdes med värdet av guld.

Pumpa Olja: Fördel och Skada

Användbara egenskaper hos pumpafrön beror på att de innehåller ett stort antal vitaminer, mikroelement och aminosyror samt mättade fetter.

Oljan skiljer sig ännu inte större koncentration av näringsämnen i jämförelse med frön. På grund av avsaknaden av ett yttre skal är det lättare att smälta, och har en mer uttalad effekt på mag-tarmkanalen.

 • Regelbunden användning av pumpaolja hjälper till att normalisera levern, GIT,
 • Förbättra hudtillståndet.
 • Oljan har en positiv effekt på hjärt- och nervsystemet.
 • Har en positiv effekt på männs sexuella funktion, hjälper till med prostatapatologier.

emellertid Obehandlad användning av olja kan orsaka problem:

 • Det stimulerar aktiviteten i matsmältningskanalen, och ökad tarmaktivitet kan leda till utveckling av diarré.
 • Dessutom bidrar det snabba intaget av stora mängder fett till minskningen av gallblåsan. Detta är skadligt vid patologiska processer i hepatobiliärsystemet.
 • Olja - en relativt hög kaloriprodukt, så det kan leda till ökad kroppsvikt, om den konsumeras i stora mängder.
 • Liksom alla vegetabiliska produkter kan olja orsaka allergiska reaktioner.
Foto 1: Oljan innehåller mer fett och alla komponenter i den är mer koncentrerade. På grund av frånvaron av det yttre skalet är det lättare att smälta och har en starkare effekt på mag-tarmkanalen. Källa: Flickr (Jason Glyn).

Kontra

De viktigaste kontraindikationerna mot användningen av pumpaolja är:

 • Individuell intolerans
 • Förmåga till diarré;
 • Kronisk cholecystit
 • Dyskinesi av gallkanaler i hyperkinetisk typ;
 • Gallsten sjukdom.

Hur pumpaolja hjälper män

Pumpaolja rekommenderas för behandling och förebyggande av manliga sjukdomar: prostatit, adenom i prostata, samt med minskning av sexuell lust och erektion.

Pumpa är på andra plats efter sesam av innehållet av zink, vilket förhindrar prostata hyperplasi genom att påverka hormonmetabolism.

Vitaminer i grupp A, D, E, niacin, selen och magnesium har en fördelaktig effekt på sexuell funktion.

Pumpaolja har följande användbara egenskaper:

 • Stimulerar kroppens immunförsvar
 • Minskar inflammation
 • Har antioxidant effekt
 • Minskar koncentrationen av atherogena lipider i blodet;
 • Eliminerar diurese;
 • Normaliserar spermatogenes;
 • Förhindrar utveckling av urolithiasis.

Var uppmärksam! Med alla dess dygder kan pumpaolja inte ersätta medicinsk behandling, men det kan perfekt komplettera det. Därför är det extremt fel att använda det som det enda sättet för behandling.

Pumpaolja från prostatit

Den kallpressade oljan har en antiinflammatorisk effekt till stor del på grund av sin rika vitaminkomposition.

Dessutom har pumpan en skadlig effekt på patogena mikroorganismer, vilket är viktigt för inflammation i prostatakörteln av smittsam natur.

Ökad diuresi hjälper till att minska ödem och tvätta ut inflammatoriskt exsudat. Detta påskyndar slutförandet av de första två faserna av inflammation och främjar starten på en tredje regenerering.

Aminosyror, som ingår i oljan, bidrar till fullständig återställning av körtelvävnaden.

Pumpaolja för behandling av adenom

Den främsta orsaken till prostata adenom är hormonell obalans. Zink, som ingår i oljan, är inblandad i reglering av testosteronnivåer i blodet och förhindrar hyperplasi hos körteln. Den befintliga tumören kan inte botas med detta men det är möjligt att stoppa den patologiska processen eller använda den som profylax.

Pumpaolja innehåller två av de mest kraftfulla naturliga antioxidanterna - vitamin C och E, som är väsentliga för förebyggande av prostatacancer.

Hur man applicerar pumpaolja

Som ett terapeutiskt medel tar oljekapslar eller i vanligt form, gör mikroclyster och terapeutiska oljetamponger.

 • Olja i flaskan kan tas oralt på en tesked innan måltider tre gånger om dagen.
 • Kapslar rekommenderar en bit på morgonen, eftermiddag och kväll.
 • För introduktion i rektum som en mikroklysta i taget kan du inte ange mer än 10 ml olja, utspätt i ett halvt glas vatten. Förfarandet bör helst utföras före sänggåendet i 10 dagar.
 • Också effektiv är en tampong blöt i pumpaolja. Det injiceras i ändtarmen till ett djup av ca 10 cm över natten.

Var uppmärksam! Var försiktig när du applicerar tamponger från pumpaolja, detta kan ge upphov till svåra att defekera.

Preparat baserade på pumpaolja

Pumpaolja är en del av läkemedel för behandling av prostatit och prostata adenom:

 • Peptiden är indicerad för behandling av kronisk prostatit och BPH av I och II grader.
 • Cholenol är ett hepatoprotektivt medel som minskar proliferationen av prostataceller, eliminerar dysuri, ökar styrkan, eliminerar smärtssyndrom.
 • Tykveol - ett preparat från pumpafrön frisätts i kapslar, i form av en oljig lösning och suppositorier. Det ordineras för behandling av kroniska inflammatoriska processer i prostata.
Foto 2: Tyqveol är ett läkemedel som är tillverkat av pumpa frön och har samma fördelaktiga egenskaper som fröna själva. Det frigörs i kapslar, i form av en oljig lösning och suppositorier. Källa: Flickr (Media Kitchen).

Särskilda egenskaper för att använda pumpaolja i terapin av prostatit

Pumpaolja är en bra hjälp för att stärka immunitet, korrekt metabolism, förbättra hår och hårbotten. Pumpasfröjuice har användbara egenskaper, på grund av vilket den används vid behandling av vissa sjukdomar.

Några ord om pumpaolja

Produkten innehåller många användbara vitaminer och biologiska ämnen. Kompositionen innefattar sådana element som:

 • fytosteroler;
 • fosfolipider;
 • flavonoider;
 • tokoferoler;
 • karotenoider.

Varje påverkar vissa funktioner i kroppen. Bland den betydande verkan markerade förebyggande av maligna svulster, stimulering av fettomsättningen, regenerering av viktiga funktioner i hudtillståndet förbättring, eliminering av mikrober, förhindra minskningen av styrka, justering av cellmetabolism, metaboliska utvinningsprocesser.

Varje medicin kan vara förfalskad, det gäller även livsmedelsprodukter. Pumpa produkt är också mottaglig för kalk "utsläpp" i butikerna. Att inte längre skada din kropp och inte störa behandlingen med billig falsk är det värt att veta den verkliga kostnaden för pumpafröolja. För en bra produkt sätter säljare ett högt pris, så för medicinen måste du betala 700 rubel.

Sammansättningen av en icke-verklig produkt kan ordineras ursprunglig information, men det betyder inte att oljan uppfyller kraven. En falsk folkrengöring kostar flera gånger billigare än idag.

Den "rätt" oljan säljs i glasflaskor med en obligatorisk indikation på datum, hållbarhetstid. På flaskans väggar finns ett sediment med strimmiga band av svart färg.

Effekt av pumpaolja på människors hälsa

Produkten är användbar för den manliga kroppen på grund av det höga innehållet av zink, magnesium och användbara vitaminer. Det tillåter inte utvecklingen av proliferation i prostata, det tar bort inflammation. Leder också till normal produktion av hormoner.

Pumpaolja ska inte tas om du har njurstenar. Du måste vara försiktig och med diarré.

Urologer rekommenderar att män inkluderar pumpafröolja i menyn. Det fungerar underverk - det har en positiv effekt på hela genitourinary systemet, tar bort prostatakörtelns inflammatoriska process, eliminerar puffiness. Påverkade också positivt produktionen av sperma och erektion. Med regelbunden användning av pumpafröolja förbättrar en man reproduktiva funktioner.

Hela mitt liv behöver en man mer vitaminer än en kvinna. Särskilt gäller det zink. Om en man får nog av kroppen i kroppen, så ökar prostatakörteln inte, därför är detta ögonblick ett försvar mot prostatit. Brist på en viktig mikroelement observeras efter 50 år, vilket kan prova utseende av prostatit.

Prostatit är den vanligaste orsaken till en mans behandling av en urolog. Denna inflammation i prostata (den andra hjärnan hos en man) uppstår på grund av många faktorer, såsom:

 • hormonell obalans
 • tobaksrökning
 • dricka alkohol
 • passivt sätt att leva
 • sittande ställning (ofta);
 • regelbundna stressiga situationer
 • sällsynt samlag
 • bäckens hypotermi.

Notera också att pumpa olja finns det en annan viktig faktor för män hälsa - ett fettlösligt vitamin E. Det normaliserar hormonstatus, ökar möjligheten för manlig fertilitet. Brist på detta vitamin kan leda till sjukdomar i det genitourära systemet, så det tar bara nytta, annars kommer behandlingen att vara lång.

Hur man botar en pumpa produkt

Ingredienserna i pumpaprodukten innehåller karotenoider och omega-3-fetter. Dessa komponenter kan bryta processen för att öka prostatacellerna. Pumpaolja fungerar bra i början, om prostatit inte beror på infektion. Men i alla fall bör behandlingen vara lång.

Produkten överträffade deras analoger mineralinnehåll i sin sammansättning finns det ca 50. I spetsen av användbara delar märkta substanser, såsom zink, magnesium, kalcium, järn och fosfor. Alla spelar en viktig roll i en mans kropp. Vid behandling av prostatit fylls manliga organ med användbara mineraler och hälsotillståndet förbättras väsentligt.

Som om den här "guld" -produkten inte behandlades, är det nödvändigt att samråda med den behandlande läkaren.

Metoder för behandling av prostatit med pumpaolja

Den enklaste metoden att äta en användbar produkt äter frön i sin rena form. Män som kämpar med prostatit, är denna metod endast lämplig som en profylax mot inflammation i prostata.

För att eliminera obehagliga symptom med prostatit rekommenderas det att göra mjuka insatser. För att göra detta måste du göra gasbind med bomullsull för att göra en tampong. Fuktar det generellt med pumpaolja och läggs i ändtarmen och lägg dig sedan i några minuter. Innan du gör det måste du utföra ett rengöringsförfarande med enema. Det är gjort för natten. Manipuleringar med en swab utförs två gånger om dagen. Ofta gör urologer en prostata massage med pumpafröolja.

Pumpaolja orsakar rörelse av stenar. Om du känner att formationerna har börjat flytta - sänk dosen av olja till en halv liten sked.

Om det är nödvändigt att behandla bakteriell prostatit, blandas pumpaolja (en tesked) med mors (tranbär). Om det inte finns någon dryck kan du koka varmt vatten. Ett sådant recept kommer att eliminera bakterier i prostata och närliggande vävnader. Behandlingen är 7 dagar.

Även pumpafröolja är full i sin rena form. I närvaro av prostatit bör ätas innan man äter två teskedar olja (4 gånger om dagen). Enligt instruktionerna bör pumpajuice tas 60 minuter före måltiden, och inte rekommenderas att dricka med vatten. Om det är absolut outhärdligt att svälja, kan du ta några saftar av juice (orange) eller ta en bit rågbröd. Nästan alltid pumpafröolja är berusad flera gånger om dagen.

Denna underbara produkt bör användas i kall form, kan inte värmebehandlas, annars kommer alla användbara egenskaper att gå bort och behandlingen blir ineffektiv. Du kan lägga till det i sallader, strö kötträtter.

Vem kan inte behandlas med pumpaolja?

Om en man har diabetes, och han planerar att behandla prostatit med pumpaolja, bör han definitivt rådfråga en specialist, först därefter ta den dos som indikeras av läkaren.

När gallstenssjukdom måste också vara försiktig vid användning av pumpafrön olja som en hög risk för förflyttning av stenar - är att minska doseringen av produkten och varaktigheten av ökningen behandlingskur.

Tarmförstöring är också en kontraindikation, eftersom produkten kan förvärra tillståndet, vilket resulterar i eventuell uttorkning.

För att lära dig mer om fördelarna med pumpafrön till den manliga kroppen, se följande video:

Värderbar produkt vid behandling av prostatit - vi använder pumpaolja

Pumpa läkemedel i många år förblir pålitliga assistenter vid behandling av prostatit och andra sjukdomar hos den manliga sexuella sfären.

De är tillgängliga, lätta att använda, och erfarenheten av många århundraden av användning bekräftar deras höga effektivitet.

Fördelarna med pumpor

Pumpa är en av de mest läckra, användbara och oumbärliga produkterna, används för att upprätthålla maskulin hälsa. Utmärkt för behandling och förebyggande av prostatit.

Denna rotans unika karaktär eftersom alla dess delar är lämpliga för användning och är lämpliga för framställning av hälsoprodukter.

Från massan erhölls utmärkta salvor och användbara desserter, från skalet och frön av tinkturer och avkokningar. Och vet du hur användbar och rik på vitaminer pumpaolja?

Pumpaolja med prostatit

Här är en lista över användbara ämnen för behandling av prostatit med pumpaolja:

 • Nästan alla de mest värdefulla vitaminer (E, A, C, K, D, F, PP, B1, B2, B6, B9) och mineraler (järn, selen, kalcium, kalium, zink och andra).
 • Biologiskt aktiva substanser.
 • vegetabiliska flavonoider har antiinflammatoriska och baktericidala egenskaper, stimulerar mognad av spermatozoa.
 • Karotonidy skydda den manliga kroppen från utvecklingen av maligna neoplasmer, från prostata adenom.
 • tokoferoler har antioxidantegenskaper, mättar kroppen med energi och styrka.
 • Linolsyra - En av omega-6-syrorna, som skyddar kroppen mot tidig åldrande och kärlsjukdomar, har immunmodulerande och antiinflammatoriska egenskaper, förbättrar ämnesomsättningen.
 • Delta serine - hjälper till att minska inflammatorisk process av seminala vesiklar och prostata.

Regelbundet intag av denna produkt tjänar till att förhindra impotens och prostata adenom, stärker immunsystemet, minskar smärta vid urinering, stärker blåsan, förbättrar prostata vävnadens elasticitet.

Hur tar man pumpaolja med prostatit?
Det finns flera sätt att använda den här produkten. Vi kommer att lära känna dem mer i detalj.

Pumpaolja kan druckas oförändrad eller i form av speciella kapslar.

 • Ren olja ska tas tre gånger om dagen i en halvtimme före måltid.

En bra bakteriedödande och antiinflammatorisk effekt med prostatit är en drink från tranbärsmor och skedar av pumpaolja.

Det kan tas ett glas 2-3 gånger om dagen i 7 dagar.

Pumpasuppläggningar

Stearinljus med pumpaolja eliminerar obehagliga symtom vid kronisk prostatit, hjälper till att lindra smärta vid urinering och tecken på inflammation.

Behandlingsschema:

 1. Först skördar vi tamponger från bitar av gasbind och bomullsull. De ska visa sig vara täta, storleken på lite mer än apotekspiller.
 2. Totalt behövs 7-14 tamponger för behandling, därför är det av praktiskt intresse rekommenderat att de förbereds i förväg och förvaras i en steril behållare eller en ren cellofanpåse.
 3. Bomullspinne administreras 1-2 gånger om dagen (morgon och kväll eller strax före sänggåendet) efter rengöring av enema och hygienprocedurer. För att göra detta, är de väl blöta i pumpaolja och injiceras i ändtarmen.
 4. Behandlingstid - upp till 7 dagar.

microclysters

Även om denna procedur anses inte vara den trevligaste, men den har en hög effektivitet vid behandling av prostatit. Om du kombinerar användningen av mikroclyster och tamponger kan du uppnå en mycket bättre effekt. Olja av pumpa frön med prostatit på detta sätt används som följer:

Behandlingsschema
Förfarandena utförs före sänggåendet.

 • För 1/2 kopp svalt eller varmt vatten, späd 10 ml olja.
 • Den beredda vätskan injiceras med hjälp av en vanlig apotekspäron. Efter introduktionen rekommenderas att du ligger på din sida i 15 minuter.
 • Kurs - upp till 10 dagar

Fördelar och nackdelar

Folkmetoder har ganska hög effektivitet vid behandling av prostatit. De är lätta att använda och tillgängliga för de flesta patienter.

Man bör komma ihåg att de inte ger en omedelbar förbättring i staten. Pumpaolja bör användas under lång tid och följa den rekommenderade kursen.

Vilket är bättre - smör eller frön?

Denna fråga kan inte ges ett entydigt svar. En patient kan komma närmare med hjälp av pumpaolja och andra - pumpafrön.

Fröer är inte sämre än oljans fördelaktiga egenskaper. De är också rika på vitaminer, mikroelement, zink, linolsyra och växtflavonoider.

Du kan försöka båda sätten för att bättre förstå vilken som är rätt för dig!

Med vad det är möjligt att kombinera behandling

Behandling av prostatit kräver ett integrerat tillvägagångssätt.

Patienterna ska alltid följa läkarens instruktioner: ta de nödvändiga medicinerna, delta i fysioterapi.

Vi måste följa en hälsosam livsstil: att engagera sig i hamnen, göra morgonövningar, äta rätt, ha mer vila och sova, undvik stressiga situationer.

Kontra

Användning av pumpaolja rekommenderas inte:

 • Människor med kolelithiasis. Denna produkt har en ökad koleretisk effekt. Men dess användning kommer att vara användbar för patienter med cholecystit, tillsammans med gallstopp.
 • När det är allergiskt mot pumpa.
 • Patienter med diabetes mellitus.

Tillämpning av pumpaolja kan bli en utmärkt assistent vid behandling av prostatit. Den har en ganska hög terapeutisk effektivitet och är tillgänglig för de flesta patienter. Glöm inte att konsultera en läkare före behandling. Var frisk!

Användbar video

På behandlingen av pumpaolja av prostatit och andra sjukdomar, se videon:

Pumpaolja med prostatit

Nyligen finns inflammation i prostatakörteln hos fler och fler män. Pumpaolja med prostatit kan hjälpa dem att klara av många av dess symtom och bli av med orsaken till sjukdomen. Men det är osannolikt att det endast är möjligt att återvinna det, det är endast möjligt i de tidigaste skeden av sjukdomen. Pumpan är mycket användbar för människors hälsa, det rekommenderas att äta för att förbättra arbetet med reproduktiva och genitourära system. I frön är koncentrationen av vitaminer och andra element maximala, varför de kan användas för terapeutiska ändamål.

Pumpa olja är lätt att hitta på apoteket, det kan köpas utan läkare recept, tk. det utgör inte ett hot mot människors hälsa. Men förhandssamråd med en specialist är i alla fall nödvändigt, för Det kan hända att drogerna kommer att minska oljens effektivitet eller deras kombination kommer att påverka negativt. På grund av samma situationer med läkaren är det nödvändigt att samordna andra åtgärder.

Användbara egenskaper hos olja

Innan vi pratar om hur man dricker pumpaolja med prostatit, kommer vi att överväga vilka användbara åtgärder den har. Inte många vet hur många medicinska egenskaper det har. Pumpkin kött och frön är användbara i sig själva, men i sådan koncentrerad form kan de konkurrera med många sjukdomar i nivå med läkemedel. Den regelbundna användningen kan:

 • Stärka immuniteten
 • Stimulera ämnesomsättningen
 • Minska mängden "dåligt" kolesterol i blodet
 • Öka vävnadsregenerering
 • Eliminerar parasiter (maskar, bakterier, virus)
 • Antimikrobiell verkan

Den terapeutiska och profylaktiska effekten av olja från pumpafrön tillhandahålls av dess komponenter. Alla är nödvändiga för en mans organism för normal funktion, trots allt kan det inte producera många av dem. Denna produkt påverkar praktiskt taget nästan alla kroppssystem:

 1. Digestive. Processen med gallsekretion justeras, levern återställs, surhet i magen är normaliserad, mikrofloran i tarmen är normal
 2. Immun. Organens skyddande krafter ökar, resistens mot patogena organismer, sannolikheten för många sjukdomar
 3. Cardiovascular. Blodkärlen blir starkare och mer elastiska, hjärtfrekvensen börjar fungera utan misslyckande, trycket stabiliseras. Med olja rensas kärlens väggar av kolesterol, plack elimineras
 4. Urogenitalt. Produkten har en liten diuretisk effekt, så urinering förbättras, njurarna arbetar mer aktivt, inflammationer avlägsnas och spermatogenes förbättras
 5. Reproduktions. Hjälper upprätthålla en balans av hormonell bakgrund, t. den innehåller element som är en integrerad del av hormoner. Det hjälper processen med spermatogenes, förbättrar utsöndringen av prostata och ökar livskraften hos spermatozoa. Är förebyggande av könsorganssjukdomar

För andningsorganen är det viktigt att ge en antiinflammatorisk verkan som skyddar mot bronkit eller lunginflammation. Också bland de användbara åtgärderna av pumpaolja är hans förmåga att förbättra synen, att lindra allergier, för att hjälpa till att läka sår, sår, brännskador.

Kvinnor kan använda olja för kosmetiska ändamål, eftersom det hjälper till att mätta näringsämnena och fuktar huden och håret, skyddar mot för tidig åldrande, rengöring från döda celler.

För att lära dig att ta pumpaolja med prostatit, behöver du konsultera en läkare och hitta rätt behandling. Förutom inflammation i prostata kan den användas för adenom i prostatakörteln, sänka styrkan, infertilitet. När det är nödvändigt att behandla prostatit är den lämplig för att bli av med både akuta och kroniska former, såväl som från bakteriell eller icke-infektiös.

Strukturen av läkemedlet

Olja av en pumpa vid en prostatit har i strukturen alla möjliga ämnen som jag hjälper en människas organism att normalt fungera. Bland alla element i det största antalet innehåller den:

 • Vitaminer A, E, F, grupp B
 • Zink och selen, järn, kalcium
 • flavonoider
 • fytosteroler
 • Omega-3 och -6 fettsyror, etc.

Vitamin A med prostatit hjälper slimhinnorna, vilket inte tillåter dem att få infektioner i kroppen, skyddar huden. Retinol hjälper till att utse nya celler, främjar metabolismen, saktar åldringsprocessen. Utan det kommer normal spermatogenes inte att uppstå, vissa könshormoner kommer inte att produceras. Det anses också som en kraftfull antioxidant, som inte ger upphov till cancer eller godartade tumörer. E-vitamin är en annan antioxidant som skyddar den första substansen från oxidation. Därför är det viktigt att de kommer in i kroppen samtidigt.

Tocopherol reducerar kolesterol, förhindrar bildandet av blodproppar, hjälper reproduktionssystemet. F-vitamin avser omättade fettsyror, påverkar positivt kardiovaskulärets aktivitet, förbättrar fettmetabolismen, hjälper till att rengöra kroppen av toxiner och toxiner. Med det, snabbare reparation skadad av inflammation i vävnaden, och huden blir starkare skyddad mot parasiter. B-vitaminer förbättrar nervsystemet och matsmältningssystemet, förbättrar hematopoiesis processer, stärker immuniteten.

Enligt recensioner om pumpaolja från prostatit föredrar det starkare könet det för andra, eftersom det innehåller en rekordmängd zink och selen - oumbärlig för mänsubstanser. Med denna sjukdom accelererar de återhämtningen, de tillåter snabbt återkomsten av "manlig kraft" och gör spermatozoa mer livskraftiga. De är komponenter i testosteron, vilket ökar attraktionen mot motsatt kön och styrka. Olja hjälper därför patienter att hantera erektil dysfunktion.

Flavonoider har en antioxidant effekt, vilket tar bort fria radikaler från kroppen. Det visades också att de har sådana egenskaper:

 1. Antiinflammatorisk
 2. antiviral
 3. antiallergisk
 4. antitumör

Med prostatit förskriver läkare alltid läkemedel som har samma egenskaper. Därför är oljan från pumpa frön så effektiv. Fytosteroler är växtsteroler som kan minska absorptionen av "dåligt" kolesterol. De har också en positiv effekt på de endokrina och reproduktiva systemen.

Metod för applicering

Du kan använda pumpaolja för att bli av med inflammatorisk prostata sjukdom på olika sätt. Det kan tas oralt, upplösas och användas som enema, köpa tabletter som innehåller olja i kompositionen. Patienterna väljer oftast oral administrering. I ren form druckas produkten 2 teskedar på en tom mage på morgonen. En halvtimme efter det måste du äta.

I den normala banan av patologin, upprepa proceduren 3 gånger om dagen, i svåra fall kan du öka till 5. Inga obehagliga känslor när du tar det, var inte rädd att oljan lämnar efter sig själv eftersmaken. Han har en mycket trevlig lukt, för vilken han uppskattas ännu mer. Varaktigheten av behandlingen för granskning av pumpaolja från prostatit är vanligtvis 2-3 veckor, men det är bättre att klargöra det från behandlingsläkaren. Om patienten har samtidiga sjukdomar kan den öka till några månader. För dem som gillar att klä sig med oljasalader eller laga mat med andra rätter, kan du ersätta grönsak eller olivolja i en pumpa.

Om du vill uppnå en ökning av antiinflammatorisk verkan (nödvändigt för att förvärra sjukdomen) kan du blanda den med tranbärsmor. Under dagen behöver du dricka 2-3 koppar dryck, varaktigheten av behandlingen - en vecka. Vissa patienter är intresserade av hur man tar pumpaolja med prostatit i form av rektala suppositorier. För att göra detta måste du först tillverka tamponger, eller bitar av gasbindning med bomull, från vilken tamponger kan tillverkas oberoende. Då ska patienten:

 • Tömma tarmarna på ett naturligt sätt eller med enema med avkok av kamomill
 • Det är bra att suga i en tampong och försiktigt doppa in i ändtarmen så djupt som möjligt
 • Lämna det där i minst en halvtimme för att absorbera de nödvändiga ämnena. När du sätter in en tampong innan du lägger dig, lämna den hela natten
 • Upprepa proceduren två gånger om dagen

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av prostatit, standardvärdet är 7 dagar. Något mindre trevligt än ljus med pumpaolja, microclysters. En lösning för dem görs genom att späda ca 10 ml råmaterial i 0,1 liter vatten, varefter blandningen upphettas till 37-39 grader. Den resulterande infusionen administreras endast till en förrensad rektum. Läkemedlet måste finnas inom en halvtimme.

Att bedriva enema behandling rekommenderas inte mer än en gång i veckan, motsatsen kan leda till en kränkning av tarmmikrofloran. Varaktigheten är 1-2 månader. Därefter får proceduren upprepas för förebyggande ändamål en gång i månaden. Förvara förpackningen med olja i upp till 10 månader.

Kontra

Inte alla patienter använder pumpaolja med prostatit kommer att gynna, för vissa kan det orsaka komplikationer. Först och främst är det förbjudet att använda det för dem som har en individuell intolerans mot produkten (eller pumpa och dess frön). Behandling är också kontraindicerad när:

 1. Diabetes mellitus
 2. Gallsten sjukdom
 3. Tarmsjukdomar
 4. kolecystit

Missbruk av ämnet kan leda till att patienten alltid kommer att ha en lös avföring. Behandling av prostatit med pumpaolja kan också orsaka allergiska reaktioner. Oftast förekommer de i form av hudutslag, klåda, låg temperatur. Använd produkten i form av ljus är förbjuden i närvaro av analfissurer eller förvärring av hemorrojder. Som komprimering är det bäst att inte applicera det på blödande sår, på platser av nekros.

Preparat baserade på pumpaolja

Baserat på pumpaoljan tillverkar tillverkarna ett stort antal olika preparat. På apoteket kan du köpa dem i fri tillgång, tk. De har inga kontraindikationer eller biverkningar.

tykveol. Den finns i form av oljor, kapslar och ljus. Huvudkomponenterna för var och en av dessa är pumpafrön. Begagnade Tykveol inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet (prostatit, uretrit, cystit), leversjukdomar (cirros, hepatit). För extern användning kan du lägga till hudpatologier.

Rektalt appliceras agenten till 1 enhet. 1-3 gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av prostatit. Biverkningar är oftast allergiska reaktioner, mindre ofta - dyspepsi och diarré. Den enda kontraindikationen är den individuella intoleransen hos komponenterna.

Peponen. Kapslar och rektala suppositorier som används för kronisk prostatit. Som med föregående medicin är Peponens huvudkomponent oljepumpa. Instruktionen för användning läser:

 • Inuti kapseln tas 1-2 st. tre gånger om dagen
 • Rektalt ljus används för 1 st. 1-3 gånger om dagen

Med försiktighet är det nödvändigt att använda läkemedlet för personer med magsår och duodenalsår, förvärring av cholecystit, gravida kvinnor. På apoteket kan du köpa produkten utan läkares recept. Kombineringsterapi med Pentoonen är möjlig med andra läkemedel.

Stearinlys med pumpafröolja. Kan användas av män av alla ålders- och hälsotillstånd. De har ett stort antal farmakologiska egenskaper: hepatoprotektiv, antioxidant, antiinflammatorisk, antisclerotisk och andra. När de introduceras i anusen, höjer de lokal immunitet, främjar vävnadsregenerering, förhindrar infektioner från att komma in i kroppen. Kan användas mot prostatit, cirros, magssår, hemorrojder, analfissurer.

Med olika diagnoser är varaktigheten av behandling med ljus annorlunda. Minst av allt, gastrointestinala sjukdomsterapi varar i ca 2 veckor, det längsta är att använda dem för leverkänslor (ca 6 veckor).

Hur korrekt att ta pumpaolja med prostatit i form av suppositorier för rektal administrering? En man behöver ligga på sin sida och dra knäna till bröstet. Suppositoriet införs noggrant för att inte skada den rektala slemhinnan. Efter detta måste du ligga ner i ca 40 minuter, så att stötpastaet helt försvinner.

Pumpaolja med prostatit: fördelar, indikationer och kontraindikationer

Pumpaolja med prostatit är en av de mest populära traditionella medicinerna som används för behandling.

Pumpaolja innehåller en nödvändig uppsättning näringsämnen som har en positiv effekt på människors hälsa. Dessa fördelaktiga substanser tillåter pumpaolja att betydligt överstiga andra växtbaserade läkemedel.

I urologisk praxis ordinerar läkare pumpaolja med prostatit tillsammans med en kurs av grundläggande specifik läkemedelsbehandling, hårdmetoder för exponering och fysioterapi.

Detta tillvägagångssätt låter dig snabbt stoppa symptomen på inflammation, förhindra övergången av den akuta formen till en kronisk.

Användningen av pumpaolja i prostatit uppnås på grund av uttalad antiinflammatorisk effekt. Ödem i kanalen och folliklarna i prostatafallet, vilket gör att mannen känner sig frisk igen. Parankyma av prostata återställs på grund av en signifikant minskning av antalet cytokiner och inflammatoriska enzymer. Gradvis regeras sjukdomen. Pumpaolja är en bra hjälp vid behandling av prostatit, vilket påskyndar återhämtningsprocesserna i prostatakörteln.

Antibakteriell effekt stoppar infektionens rörelse från urinröret till blåsan, urinrör och njurar. De glattmuskelfibrerna i prostata återställs, vilket gör att genitourinary systemets normala funktion återkommer. Pumpaolja tjänar även som en förebyggande förberedelse för många sjukdomar, till exempel för pyelonefrit eller urolithiasis.

Indikationer för användning av pumpaolja i prostatit inkluderar:

 • akut prostatit (katarrhal, follikel, parenkymal);
 • kronisk prostatit (proliferativ, granulomatös, sklerotisk);
 • syndrom av kronisk bäckensmärta (inflammatorisk, icke-inflammatorisk);
 • asymptomatisk prostatit (bakteriell, abakteriell);
 • stagnerande prostatit (infektiös, neurologisk, kongestiv).

Förutom prostatit används pumpaolja aktivt vid behandling av olika sjukdomar:

 • komplikationer av prostatit (abscesser, proktit, tromboflebit);
 • adenom (godartad hyperplasi);
 • störningar i sexuell funktion (minskad libido, erektil dysfunktion);
 • Infertilitet (primär, sekundär, minskad spermierate).

De viktigaste kontraindikationer för behandling av pumpa olja i prostatit inkluderar allergiska reaktioner, komplikationer i närvaro av vissa sjukdomar (t ex inte rekommenderas för pumpafrön olja om du har fått diagnosen STEN- kolecystit).

Enema är kontraindicerat vid rektumssjukdomar, akut inflammation eller hemorrojder i det svåra skedet. Vid självtillverkade tinkturer är det viktigt att följa receptet av preparatet, vilket finns i medicinska artiklar eller på forum. Det rekommenderas inte att blanda olja med drycker (kolsyrade vatten, te eller andra typer), det är möjligt att minska effektiviteten och absorptionen av biologiskt aktiva substanser.

Pumpaolja för män: behandling av prostatit, preparat baserade på pumpaolja

Behandling av prostatit med pumpaolja leder till den snabba försvinnandet av obehagliga symtom på sjukdomen, återställandet av människors hälsa, även med en långsam kronisk sjukdom. Den unika sammansättningen av pumpaolja bidrar till normaliseringen av fysikalisk-kemiska förändringar i utsöndringen av prostatakörteln som uppträder vid inflammation.

Sådana förändringar stoppar de patologiska förändringarna i prostatakörteln, leder till återställandet av blodcirkulationen, återställer bindvävstillståndet. Pumpaolja hjälper till att bekämpa processen att vända prostatit till adenom i prostata, etc.

Farmakologiska preparat baserade på pumpaolja är lämpliga för att äta män och kvinnor för olika sjukdomar eller som förebyggande, återställande åtgärd.

Preparatets sammansättning innefattar alla användbara bioaktiva ämnen av pumpafrön, komplex av vitaminer, karotenoider, tokoferoler och vissa sorters syror tillsätts:

 • linolensyra;
 • arakin;
 • stearin;
 • linolsyra;
 • palmitinsyra;
 • oljesyra.

Formuleringar som inkluderar pumpa olja, vanligtvis kompletteras aktiva substanserna i kemiskt ursprung: d.v.s., pumpa oljekomponenter bidrar till en nedgång i prostatainflammation och andra kompletterande element i läkemedelsbehandlings antidizuricescoe och antiseptiska effekter.

Pumpaolja för män ingår i följande beredningar:

Droger tolereras väl med regelbunden användning, läggs till den dagliga kosten, ger en daglig mängd vitaminer och mikrodelar som behövs för kroppen. Profylaktiskt intag av pumpa-derivat ökar immuniteten, förhindrar utveckling av exacerbationer, återfall av kroniska sjukdomar eller olika komplikationer.

Trots det stora antalet positiva effekter bör behandling av en man med pumpa produkter i vilket fall som helst utses endast med samtycke från en specialist. Läkaren kommer att kunna välja den nödvändiga dosen av pumpafrön eller pumpaolja, föreskriva den nödvändiga behandlingstiden.

Vid behandling av prostatit kan du inte begränsa dig till att bara ta pumpa produkter. Behandling av prostatit med läkemedel är oundvikligt, men tillsatsen av konservativ behandling med pumpafrön eller olja kommer att påskynda processen för återhämtning.

Pumpaolja för prostatit: Metoder för applicering, recept, recensioner

Pumpaolja med prostatit har en hel komplex terapeutisk effekt, tack vare vilken behandling av inflammation sker mycket snabbare. Pumpkinderivat påverkar utflödet av venöst blod från bäckenorganen, leder till en minskning av risken för trombos, aterosklerotiska avsättningar.

Användningsmetoderna vid behandling av prostatit är olika, beror på patientens individuella preferenser.

Pumpaolja för prostatit kan användas enligt följande:

 • kapslar (för oral administrering erhålles efter pressning av pumpafrön);
 • Inuti (olja appliceras direkt i flytande form utan förbehandling);
 • mikroclyster (rektal administrering av den aktiva substansen i ändtarmen);
 • tamponger (urologiska tamponer, fuktad med pumpaolja, injiceras i urinröret).

Det mest föredragna sättet att använda är oral administrering av pumpaolja tillsammans med huvudprodukten, skyddskapselskalet förhindrar upplösning av aktiva substanser i den sura miljön i magen. En fullständig absorption i tarmen leder till en snabb ackumulering av höga koncentrationer av aktiva molekyler i lesionen.

Det finns många recept för behandling av prostatit, där du kan inkludera pumpaolja. Här är några exempel:

 • Byte av solrosolja med pumpa vid beredning av rätter som inte kräver stekning (till exempel dressing av grönsaksallad).
 • Mottagande av pumpaolja på tom mage. Du måste dricka en matsked olja, som man då kan dricka med vatten.
 • Användning av pumpaolja som en extra komponent för framställning av mikrocykler.

Som regel är det i behandlingen av pumpaolja inte nödvändigt att introducera några andra växtbaserade läkemedel i kosten. Förutom pumpaolja kan du äta en liten handfull pumpa frön om dagen.

Priset på pumpaolja är från 290 till 420 rubel per 250 ml. Med tanke på konsumtionsekonomin är kostnaden för olja relativt låg. Pumpa frön kostar 250 till 390 rubel per kilo. Avslutade läkemedel baserade på pumpaolja med prostatit är dyrare, från 450 till 710 rubel per förpackning, beroende på doseringen, tillverkaren.

Pumpaolja med prostatit

Pumpa - en vanlig grönsak, och att det kan vara användbart? - Det är det som den goda delen av jordens befolkning tänker på. Men alla dessa människor är djupt misstag, eftersom det innehåller en stor mängd användbara ämnen. Idag kommer vi att överväga hur man applicerar pumpaolja till prostatit och huruvida resultatet kommer att bli från detta?

Läkande egenskaper hos pumpa låter den användas i folkrecept för behandling av många sjukdomar. Dessutom använder även farmakologiska växter pumpaolja för att producera vissa läkemedel.

Det är känt att vid behandling av inflammation i prostata, använder folkrecept ofta pumpafrön, och att denna metod är effektiv. Men är det möjligt att behandla prostatit med pumpaolja? Hur man ansöker det, och varför är det så användbart?

Användbara egenskaper för pumpaolja

Faktum är att frön och oljan är desamma, för det andra erhålls genom att klämma ihop den första. Så det här är en underbar antioxidant, antiinflammatorisk, sårläkning, smärtstillande och regenererande. Produkten innehåller en stor mängd makro- och mikroelement, vitaminer, syror, bioaktiva ämnen och mineraler.

Men särskilt viktigt är det faktum att pumpaoljan innehåller zink - ett element som är centralt för människors hälsa. Det är han som spelar en nyckelroll i återhämtningsprocesserna i patientprostata, och det är han som tar en aktiv roll i det starkare köns reproduktionssystemet.

Kanske inte bara behandlingen av prostatit med pumpaolja, men också förebyggandet av denna sjukdom med denna botemedel. Det kan till och med sägas att det är mer lämpligt att använda det för förebyggande ändamål än för terapeutiska sådana. Vid komplex behandling av inflammation i prostatakörteln kommer det att ge ett resultat, men det blir ohållbart som den enda åtgärden som används.

Hur används pumpaolja i prostatit?

Behandling av kronisk prostatit med pumpaolja är ett underbart tillskott till traditionell terapi. Det kan intagas oralt och administreras rektalt i form av mikroclyster. Nu kommer vi att överväga mer detaljerat förfarandet, som använder pumpaolja för prostatit.

Produkten kan köpas på något apotek, och det är ganska billigt. Om den tas i ren form, är det nödvändigt att ta 2 teskedar och dricka dem på tom mage, och efter en halvtimme måste äta. Det är lämpligt att använda tre gånger om dagen, och om möjligt - fyra gånger. Värre från det här bara kommer inte.

Många kommer att tro att olja inte är så lätt att dricka. Men pumpan har en trevlig arom, så det borde inte vara obehagliga förnimmelser. Kursen varar i flera veckor, och det är bättre att fråga läkaren för den exakta varaktigheten av behandlingen.

Men mikroclysters kommer inte att överföras exakt av alla. Men rektal behandling är mest effektiv, så det är lämpligt att ta itu med det, eller ännu bättre, att kombinera båda mottagningsmetoderna.

Du kan injicera pumpaolja med hjälp av en spruta med en kateter, speciella tamponger som är förfuktade i den eller en liten medicinsk päron. Behandlingsförloppet varar 10 dagar, under användning av 0,5 liter olja. Vissa terapeuter råder lite utspädd med vatten.

Det är viktigt att innan du kommer in i rektum av denna produkt - det är nödvändigt att rengöra tarmarna. Hjälp i denna cirkel Esmarha.

Dosering och behandlingstiden bör väljas beroende på individens individuella egenskaper och prostatiternas gång. För att inte förvärra sjukdomen behöver du inte experimentera - det är lättare att söka råd från en urolog.

I sin tur kommer pumpaolja, om den tas i komplex behandling av inflammation i prostata, att ge följande effekt:

 • Det kommer att underlätta processen med urinering, avlägsna inflammation i prostata.
 • Kommer att lindra smärtan
 • Öka styrkan.
 • Normaliserar funktionerna i prostata körteln.

Farmakologiska preparat med pumpaolja

Många har hört talas om förekomsten av ett sådant läkemedel som "Tykveol". Det säljs i ett apotek i tre former: kapslar, vätska och ljus. Vid behandling av prostatainflammation används det senare alternativet, eftersom det är rektala suppositorier som har maximal effekt på prostata.

Det finns kontraindikationer, till exempel, magsår i magen och tolvfingertarmen i ökningen. "Tyqveol" är ett bekvämt alternativ till mikroclyster.

Kontraindikationer mot användningen av pumpaolja

Behandling av manlig prostatit med pumpaolja är absolut säker för män, eftersom det inte bara har kontraindikationer, men orsakar inte ens allergiska reaktioner.

Men med försiktighet bör det användas om en kolelitias diagnostiserades tidigare och i allmänhet är det bättre att inte använda det om diarré är närvarande på administreringsdagen.

Behandling av prostatit med pumpa frön och olja

Pumpa för många verkar så vanligt att få människor tänker på dess helande egenskaper. Ändå är förmågan att behandla prostatit med pumpaolja bara en liten del av de fantastiska möjligheterna för denna frukt som är vanligt för alla. Listan över patologier som pumpa och dess produkter hjälper till att bli av med är nästan oändliga, så det är bättre att berätta om kompositionen av pumpaolja, tack vare vilken det ger så mycket nytta för människokroppen.

Fördelarna med pumpaolja

Oljan erhålls efter pressning av pumpafrön. Nästan alla vegetabiliska fetter är friska, men de bioaktiva ämnena, vitaminerna, mineralerna, makro- och mikroelementen i pumpaolja gör det till en unik produkt. Det är annorlunda
Pumpa-produkten är en av de mest aktiva antioxidanterna. Dessutom har den antiinflammatoriska egenskaper och har en sårläkningseffekt. Zink, som finns i stora mängder i olja, är mest nödvändig för prostata körningens normala funktion, utan vilken funktionaliteten hos mänens reproduktionssystem äventyras. Med avseende på den terapeutiska effekten ger mottagandet av den pressade squashen lättare urinering och en minskning av smärta i prostata.

Ändå bör man komma ihåg att pumpaolja bara är en del av ett helt komplex av åtgärder som vidtas för att behandla prostatit och prostata adenom. Med hjälp av det för förebyggande ändamål kan män minska sannolikheten för förekomst av sjukdomar i reproduktionsorganen. Med sin behandling är pumpa och dess produkter extremt gynnsamma för en snabb återhämtning. Det är emellertid orimligt att fastställa alla förhoppningar på den mirakulösa kraften av pumpafrön och olja. Vägen till återhämtning måste nödvändigtvis överenskommas med en kvalificerad läkare.

Det måste sägas att pumpaolja är ett koncentrat av de näringsämnen som finns i fröet från fostret. Därför ska vi inte glömma deras tillämpning när vi pratar om sätt att använda pumpa och dess derivat vid behandling av prostatit. I de flesta fall är frön mer benägna att vara profylaktiska än terapeutiska, men det finns också receptbelagda läkemedel, där de är en av huvudkomponenterna. Det är fortfarande nödvändigt att tillägga att den helande effekten endast är gjord av råa frön. Oljan bör inte heller utsättas för värmebehandling och raffinering, varför dess egenskaper reduceras till noll.

Användning av olja för behandling

Pumpaolja med prostatit bör bli en vanlig produkt för män. Med utvecklingen av sjukdomen, liksom med sexuell dysfunktion, är det nödvändigt att dricka 2 tsk olja före varje måltid (i ½ timme). Den har en behaglig doft och smak, så det bör inte orsaka avstötning. Kursen varar i flera veckor. Om varje morgon att dricka olja lite efter en tom mage kan du uppnå en diuretisk effekt. Det är svårare för en man att lägga på terapeutiska enemas, vilket bör utföras regelbundet. Förfarandena kan vara tråkiga, men för att återställa sin hälsa måste man också gå till offren.

Oljan själv introduceras i form av mikrocykler, eftersom endast några få gram och en liten mängd varmt kokt vatten är tillräcklig för att leverera läkemedlet till prostata. För att injicera lösningen kan du använda en gummipäron eller en spruta med en kateter. Men före mikrocykler är det nödvändigt att rensa tarmarna, och detta görs redan med hjälp av en mugg av Esmarch. Sådan behandling kan vara i flera veckor. Som regel förbrukas en liter pumpaolja per kurs. Behandlingen utförs på kvällarna, och varje procedur tar inte mer än ½ timme. Efter att ha tagit medicinska mikroklymer måste du ligga i vila i ca 15 minuter.

Istället för microclysters kan du applicera bomullsgas tamponger. Fördypad i olja injiceras de i anusen.

Naturligtvis, före behandlingsproceduren är det nödvändigt att rensa tarmarna med hjälp av Esmarchs rån.

Pumpaolja används också för prostata massage, men denna procedur bör ordineras av en läkare och utförs av en professionell specialist.

Självmassande prostata kan bara förvärra problemet.

För att förhindra sjukdomar i reproduktionssystemet kan du dricka 1-2 teskedar olja innan du äter. Den förebyggande kursen kan vara från 2 till 4 veckor.

Farmakologiska beredningar

Farmakologer använder också aktivt läckande egenskaper hos pumpaolja. På grundval av denna produkt produceras många preparat, både inhemska och utländska. Bland dem:

Tykveol produceras i form av vätska, och i form av kapslar, och i form av rektala suppositorier. Läkemedlet används för att läka många sjukdomar, men det är effektivt vid behandling av prostata adenom, prostatit och relaterad sexuell dysfunktion.

Läkemedlet har få kontraindikationer. Det kan inte tilldelas:

 • med förvärring av magsår och duodenalsår
 • med överkänslighet mot det
 • när allergiska reaktioner på dess användning.

Dessutom kan det inte ges till barn under 12 år. Eftersom Tyqeol kan användas som läkemedel för många patologier (det används också för att behandla hudproblem, sår och brännskador), ska läkemedlet ha plats i varje medicinskåp.

Behandling med frön

Ljus, som har alla medicinska egenskaper hos pumpaolja, kan tillverkas hemma. För att göra detta, blanda de torkade och pulveriserade pumpa frön med kakaosmör. Förloppet av behandling av prostatit med ljus är en vecka. Därefter görs en halv månadspaus, varefter förfarandet återupptas.

Om vi ​​fortsätter att prata om användningen av pumpafrön i behandlingen av det manliga reproduktionssystemet, bör vi nämna det botemedel som de blandar med honung. Från denna komposition framställs bollar som återställer den normala utsöndringen av prostatakörteln. Dessutom har detta läkemedel en återställande effekt på kroppen. Massförhållandet frön till honung i beredningen är 5/2.

För att göra de lösliga pärlorna måste blandningen placeras i kylskåpet. När kompositionen är ordentligt förtjockad måste du rulla bollarna på en körsbärs storlek. Sådana "tabletter" tas på morgonen. Kursen varar från 4 veckor till 1 månad, men den positiva dynamiken från mottagningen av pumpa-honungskulor observeras en vecka efter behandlingens början. För att upprätthålla prostatahälsan ska kursen genomföras två gånger per år.

Honung och pumpa frön kan användas tillsammans på ett annat sätt:

 1. Frön mals i ett pulver.
 2. I ett glas med kokt vatten tillsättes en dessertsked honung.
 3. Pulver tas och tvättas med en "honungsdrink" före måltid två gånger om dagen.

Kurs - 1 månad. Att göra det bättre 2 gånger om året, på vår- och höstmånaderna.

Från solrosfrön och honung som samlas i maj, bereds också en läkande emulsion. För detta görs fräscha frön i en murbruk, vatten tillsätts gradvis till det. Till slut tillsätts honung till blandningen. Det bör tas på morgnar och kvällar.

På apotek kan du köpa färdiga läkemedelsberedningar, gjorda på basis av biprodukter (honung, propolis) och pumpafrön.

För förebyggande av reproduktionssystemets patologi rekommenderas det att äta tre dussin pumpa frön dagligen, men det bör noteras att överdriven konsumtion av dem, som en överdos av pumpaolja, kan leda till tarmsjukdomar.