Huvud
Skäl

Övningar för återhämtning från prostata kirurgi

Kära patient!

Du får en lista med speciella effektiva gymnastikövningar för att stärka bäckens golv.

Med hjälp av dem förstärker du bäckens golv och därigenom kan du förhindra ofrivillig urinering - till exempel vid lyftning av vikt och nysning.

Vad du behöver rita före träningsstart!

Många har svårt att acceptera bäckensbottenmusklerna i princip. Därför är det viktigt att "känna" bäckenmembranet innan du börjar träna och känna musklerna.

Den riktiga andningstekniken bidrar också till framgången för gymnastiken för bäckensmusklerna. Därför håll aldrig luften under övningar. Försök att andas in och jämnt pressa dina muskler vid utandning.

Övningar för uppfattning om bäckens muskulatur:

 • Skjut foten i golvet. Riva inte av hälen från golvet! Placera ena handen på benet och lyfta skinkorna från golvet.
 • Nu känner igen arbetet i bäckensgolvsmuskulaturen (med hand) och musklerna i skinkorna (genom det upphöjda bäckenet). Sitt i ryttarens ställning på en rulle eller handduk för huvudet.
 • Ta djupt andetag och runda på ryggen. Vid utandning räkna ut på grund av bildandet av en liten böjning av ryggraden i nedre delen av ryggen. Stam samtidigt sfinkteren (musklerna som komprimerar anusen) i hela bälkregionen. Försök att vikla en rulle eller rulle under armen.

ÖVNINGAR AV RELAXATION AV THIN BED MICE

 • Lägg ner på din rygg och sträck dina armar och ben uppåt mot taket något böjd och avslappnad. Tillbringa lite tid i denna position.
 • Kom på knäna. Luta kroppen framåt och luta armbågar och underarmar på golvet. Placera pannan på ena sidan och håll ryggen rak. Tillbringa 1-2 minuter i denna position och andas fritt. Upprepa denna övning beroende på ditt tillstånd.

ÖVERSIKT FÖR STRESSMASKULATORISK TAZA

 • Placera armbågarna ovanpå varandra i den bakre positionen. Inandas genom näsan och sträcker bäckens membrans utlopp genom att lyfta sfinkteren inuti kroppen. Tryck samtidigt på de korsade höfterna mot varandra.
 • Upprepa denna övning flera gånger växelvis växlande ben.
 • Ligga på ryggen och sprida benen till bredden på dina höfter. Andas in genom näsan. När utandning genom den öppna munen sträcker du bäckens golv genom att lyfta benkroppens nedre del i kroppen. Samtidigt riva din fot av golvet. Foten på det andra benet pressar hårt på golvet. Upprepa denna övning flera gånger växelvis växlande ben.

Hitta tid för lektioner flera gånger under dagen!

Regelbundna övningar utgör grunden för framgång.

Diagnos och behandling av prostatacancer i Tyskland

Behandlingsschemat med oss

 • 1. Registrering av ansökan på webbplatsen eller via telefon
 • 2. Förberedelse av det medicinska förslaget inom 12 timmar
 • 3. Beslutsfattande och utnämning av behandlingsdatum.
 • 4. Mottagande av visum och ankomst till Tyskland, Dortmund
 • 5. Drift och rehabilitering
 • 6. Extrahera och återvänd hem

Rak-Prostaty.ru - Informationssida om behandling av prostatacancer i Tyskland
© 2018, Alla rättigheter förbehållna. Impressum
Sekretesspolicy

För att webbplatsen ska fungera normalt använder vi cookies, samlar information om IP-adressen och besökarnas plats. Om du inte håller med det här, bör du sluta använda webbplatsen

Prostatacancer efter operation. Kegel övning

Prostatacancer efter operation, vad händer. Efter operationen, innan du kommer till allmänna avdelningen, kommer du att stanna en stund i en särskild avdelning. I det kommer en erfaren läkare att hjälpa dig att få ut ur tillståndet av anestesi: det kommer att övervaka ditt tryck, välbefinnande, allmänt tillstånd.

För att säkerställa ett kontinuerligt utflöde av vätska från operationsområdet lämnar läkaren den så kallade sängen i prostataavloppet. Observera att lite blod kommer ut med vätskan. Om det inte finns några komplikationer kommer avloppet att avlägsnas efter 4-5 dagar..

Vad behövs för en postoperativ urinkateter.

För att förhindra att urin kommer in i urinröret och orsakar komplikationer, installerar kirurgen en urinarkateter. Katetern kan orsaka inte mycket goda känslor, spasmer och obehag. Men om urinläkningens helande är normal kommer läkaren att ta bort katetern efter 8-9 dagar. Med strålterapi blir katetern längre i blåsan. Patienten skickas vanligen hem med kateteret borttagen, men i princip är det möjligt att fortsätta den postoperativa återhämtningen med en kateter och hemma. Nödvändiga instruktioner glöm inte att fråga läkaren. Insistera inte på att ta bort katetern tidigare än nödvändigt. Speciellt kateterutvinning, absolut smärtfri övning, som läkaren kommer att tillbringa sekunder. Under kateterns tid fungerar inte blåsens bäckensmuskler, och patienten glömmer hur man korrekt utför urinaktiviseringsåtgärden. När katetern avlägsnas tar det lite tid och ansträngning att återigen lära sig att styra denna process. Vid prostatacanceroperation bör maximal period av fullständig återhämtning av urineringens funktion (utan att använda en kateter naturligt) vara högst 6 månader. Om en man vill påskynda processen att återvända till det normala livet, måste han lära sig att utföra Kegel-träning.

Efter operationen av prostatacancer, kommer läkaren att föreskriva en kurs av antibakteriellt skydd. Det är mycket önskvärt att korrekt följa läkarens rekommendationer för denna kurs. Negativa inflammatoriska processer i blåsan, under kateterets funktion, kan leda till allvarliga konsekvenser. Avbrytande av antibiotika är möjlig endast efter kateterets avlägsnande.

Öva Kegel för återhämtning i prostatacancer efter operation.

Denna övning gör det möjligt för patienten att återställa bäckensmuskelens arbete på kort tid.

1. Försök att pressa musklerna långsamt, som om du vill stoppa processen med urinering. Fixa maximal komprimering i 5 sekunder. Koppla av. Efter 15 sekunder, repetera.

2. I den andra träningen, spänna snabbt och även snabbt slappna av musklerna i perineum.

3. Tredje: träna som om du vill urinera med ansträngning.

Varje övning innehåller 3-5 repetitioner, 10 gånger om dagen.

Postoperativ smärta. Smärta i prostatacancer efter operation.

Naturligtvis, efter operationen på prostata kommer du att känna effekten av smärtssyndromet. Läkaren kommer att föreslå att du reducerar effekten av detta syndrom med analgetika. De kan vara en narkotisk åtgärd eller utan det. Hemma kan du använda icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: paracetamol, ibuprofen etc. Smärtinfektioner kan vara upp till 20 dagar.

Återhämtning av sexuell aktivitet efter prostatacanceroperation.

Omedelbart ska vi berätta att vid operation av en prostatacancer är kommunikation mellan urinrör och spärrkanaler bruten. Spermatozoa deltar inte i fertiliseringsprocessen. En man blir oförskämd. Om kirurgen har förmågan att spara nervknippen som passerar nära urinröret, kan man i det senare behålla en erektion, ejakulation (inga spermier) och orgasm. Erektionen återgår till den omvandlande patienten (förutsatt att nervbuntarna bevaras) mycket senare i 5-6 månader, i motsats till funktionen av ordentlig urinering. Ibland är det möjligt att stimulera returen av denna erektion (och denna process är längre, ca 2-3 år) med särskilda hämmare erektornyh vakuumanordningar och andra.

Hemma efter sjukhuset.

Efter urladdning från sjukhuset kan du ta en dusch omedelbart, ett bad - först efter att kateteret har tagits bort.

Sitta inte hela dagen på soffan framför TV: n, gå oftare ut på gatan för att inte tjäna trombos i venerna i underarmarna. Men det är inte nödvändigt att engagera sig i tyngdlyftning eller reparation av lägenheter.

Om kost och tarmen efter prostatacanceroperation.

Det finns inga förbud mot produkter som används efter prostatacanceroperationer. Naturligtvis bör det vara hälsosam mat. Viktigast av allt måste du komma ihåg några regler:

1. Maten ska inte orsaka någon förstoppning.

2.Använd i vilket fall som helst inte applicera enema inom en månad efter operationen.

3. Vid behov kontakta en läkare om inflammation, okontrollerad kräkningar, hög feber, förstoppning finns.

Under året kommer du att genomgå flera ytterligare PSA-undersökningar, rektalundersökning och röntgenundersökning på sjukhuset.

Kegel övningar för en hälsosam prostata

Korrekt behandling av prostatit bör vara omfattande. Det är inte bara piller, kostförändringar och fysioterapiprocedurer, men speciellt valda gymnastik. Kegels övningar för prostata är vad som kan göra ett viktigt bidrag till läkningsprocessen.

Innehållet i artikeln

Några ord om Kegel övningar

De skapades av en amerikansk gynekolog av tyskt ursprung, först för kvinnor. Senare tänkte doktorn på människors hälsa och utvecklade ett speciellt komplex för det starkare könet med prostatit. Idag har nästan alla kvinnor hört eller försökt minst en gång för att göra sådan gymnastik. Ladies denna komplexa hjälper till att träna musklerna i höfterna, stärker musklerna i slidan, som så småningom leder inte bara hälsa, men också harmoni i sexliv par.

Tyvärr är den viktigaste typen av fysisk aktivitet hos män oftast likgiltig, men den diagnostiserade "inflammationen i prostata" förändrar allt. Män med prostatit försöker fånga något halm för att rädda människors hälsa. Kegelövningar kan användas mot prostatit, och de kan till och med hantera komplikationer - prostata adenom och cystit.

Fördelar med övning

Vad ger Kegels övningar till en man:

 • ökar tonen i musklerna i alla organ i det lilla bäckenet;
 • blodcirkulationen förbättras väsentligt
 • bidra till förbättring av styrkan
 • hjälpa en man att reglera varaktigheten av samlag och, vid behov, förlänga det till det ögonblick som partnerens orgasm
 • minska sannolikheten för utveckling och hjälp vid behandling av hemorrojder, eftersom rektum ligger direkt ovanför prostatakörteln.

Allt detta är i slutändan mycket användbart vid behandling av prostatit och adenom. Hane prostatakörteln kommer att stärkas, dess funktion kommer att återställas. En separat bonus kan anses vara brist på nödvändighet i ett gym och en speciell tränare, vilket innebär att en sjuk man helt enkelt inte har någon anledning att skjuta upp återgången till hälsa och aktivt liv.

Förresten! Kirurger rekommenderar starkt att utföra Kegelövningar före operationen av adenomektomi och prostatektomi. Detta gör det möjligt att skicka det postoperativa återhämtningsstadiet snabbare och skydda mot återfall.

Komplex av övningar

Övningar utförs verkligen bättre i ett komplex, eftersom effekten med uppvärmda muskler är mycket högre. Om så önskas kan du växla och ändra sin sekvens.

 1. Stå upp, bena isär, axelbredd isär. Försök att minska samtidigt pubic-coccyx muskel och anus muskler. Håll dem i spänning så länge som möjligt. Att slappna av i 5 sekunder. I ett tillvägagångssätt måste du göra denna övning 10 gånger. På en dag bör sådana tillvägagångssätt vara minst två. För att träningen ska kunna bli effektiv måste du övervaka muskelspänningen. Musklerna i pressen, skinkorna och låren kan inte användas.
 2. Startpositionen är densamma. Det är nödvändigt att pressa pubic-coccyx muskeln och samtidigt hålla andan i några sekunder. Du kan göra en lätt utandning. Efter 4-5 sekunder, kläm muskeln ännu mer och håll andan igen. Enkel utandning. Krama muskeln så mycket som möjligt och andas inte in. I detta tillstånd måste du stå i 10 sekunder. Nu kan du koppla av och andas in i luften. Detta är en mycket effektiv övning för prostatit. Det fungerar inte bara på det små bäckens muskler. På grund av fördröjningen i andningen ökar volymen av lungorna och blodet börjar komma in i kroppen med ökad hastighet. Att hålla andan hjälper också att förbättra musklerna i bukhålan och hos män med prostatit vanligtvis med dessa stora problem.
 3. Utgångsläget ligger på baksidan. Benen ska pressas i knäna, inte riva av golvet. Vidare blir övningen variativ. Huvudåtgärderna kan tas både från övning 1 och från övning 2. Det vill säga att du kan knippa pubic-coccyx muskeln samtidigt med musklerna i anusen vid tiden tills det blir omöjligt. I det andra fallet måste du träna med en fördröjning av andningen.

De två första övningarna en man kan utföra var som helst. För att göra detta behöver du inte ens behöver vara hemma, i själva verket fördela själv några minuter av hälsa utan användning av möjliga sportutrustning och på arbetsplatsen. Var inte generad av kollegor, de kommer inte märka någonting. Den tredje träningen är för huset. En man kan kombinera trevliga saker med nöje och utföra övningar medan man tittar på tv.

När ska man utföra Kegel övningar

I allmänhet finns det inga förbud här, men det är bättre att vänta 1-2 timmar efter att ha ätit. Så, du kan utföra övningar på morgonen, vid vakning. Detta kommer att göra det möjligt för kroppen att muntra upp och anpassa sig till ett fungerande humör. På kvällen är det bättre att utföra sådan gymnastik 2-3 timmar före sänggåendet.

Ytterligare rekommendationer

Alla övningar med prostatit bör utföras utan smärta. Gör inte omedelbart det maximala antalet repeteringar. I början är det viktigt att förstå tekniken korrekt. Detta kommer att vara mycket mer användbart än att upprepa gymnastik med felaktiga åtgärder. Dessutom är musklerna hos en man med prostatit försvagad, och med tung belastning under de första dagarna kan överbelastningen uppstå.

Antalet övningar i varje tillvägagångssätt bör gradvis ökas. Det maximala antalet i metoden, som kallas läkare - 20. Sträva måste se till att stärka musklerna Kegel regelbundet övningar under dagen. Med andra ord, göra några ansatser på morgonen och glömma gymmet på kvällen - inte är önskvärt. Det är bättre att göra 3 tillvägagångssätt med avbrott efter ca 8 timmar från det sista.

Övning "Retention av urin"

Detta är en annan övning Kegel, men det utförs inte med resten av gymmet, men bara på toaletten, när en man vill urinera. Effektiviteten av urinretentionen är bevisad i många länder.

Så under urinering måste en man hålla kvar urinflödet med hjälp av musklerna, stå i några sekunder och slappna av dem igen. Om det händer måste du öva mer. Här är bäckensbottens muskler ansvariga för blodtillförseln till flera organ på en gång. Spänningar av muskler som en man kan känna, om han under en fördröjning lägger handen på området ovanför pubicområdet.

Gradvis träning behöver vara komplicerad. Urinfördröjningar för en handling av urinering bör vara något, även om träningen kan utföras även efter att blåsan töms. Läkare ringer numren från 10 till 20.

Om en man med prostatit fall av falska önskningar i en toalett, kände han ingen tömning av urinblåsan, och under urinering, var han i smärta, Kegel övningar för inflammerad prostata, förändrades allt.

Gradvis kommer antalet resor till toaletten att minska, och för varje handling av urinering kommer allokeras betydligt mer än tidigare, mängden urin.

Specialister vid University of California i San Francisco, ens trodde att varje människa till fullo kan återta kontrollen över sin blåsa på bara 6-12 veckor, om han regelbundet skulle utföra Kegel övningar för urinretention.

Kontraindikationer för övningar

Med det överflöd av användbara recensioner finns Kegels övningar och kontraindikationer tillgängliga. De kan inte utföras med "kronisk bäckensmärksyndrom" och kronisk prostatit. Anledningen till detta är följande. Muskelspänning leder ibland till irritation av nerver i prostatakörteln och bäckenbotten. Om man tidigare kände smärta svagt, efter att gymnastikupplevelser i detta område blivit mycket starkare. I detta fall är gymnastikens prestation kontraindicerat. Kanske kan träningen återställas efter en tid.

Kegels gymnastik utförs även uteslutande på en tom blåsan. Det finns två punkter här. Först, för att minska bäckens golv, om du vill urinera mycket svårt, och ännu mer - en sjuk man. För det andra, med så lång avskräckning av urin, tillsammans med gymnastik, expanderar urinläkaren. Om arten av sjukdomen är smittsam kan bakterierna stiga högre, komma in i blåsan och därmed orsaka blåsor.

I allmänhet är dessa kontraindikationer inte så allvarliga, och de berör ett mycket begränsat antal män. Entusiastiska recensioner från patienter med prostatit kan hittas mycket mer. Och givetvis måste alla företag nödvändigtvis samordnas med läkaren och under hans överinseende.

Övningar för prostatit enligt Kegelsystemet

Män som leder en aktiv livsstil, står sällan inför en sådan obehaglig sjukdom som inflammation i prostata. Oftast ökar denna öde de som flyttade lite.

Efter att ha lärt sig om prostatacancer, förtvivlan inte. Det finns många sätt att bli av med sjukdomen, så det är dags att prata om hur, vilka övningar med prostatit bidrar till att snabbt stärka hälsan och besegra sjukdomen.

eftersom Den främsta orsaken till denna sjukdom är stillastående processer i körteln, då i prostata adenom övningar bör hjälpa till att bli av med stillastående inflammatoriska processer.

Läkare och instruktörer har utvecklat speciella tekniker, hjälpa till i behandlingen. Dessa inkluderar:

 • en uppsättning speciella och fysiska övningar,
 • träningsterapi,
 • gymnastik,
 • simning
 • löpning,
 • gå vanligt och på skidor,
 • cyklar.

För att uppnå resultatet är det nödvändigt att regelbundet utöva övningar för behandling av prostatit. Innan vi fortsätter med genomförandet är det lämpligt att besöka läkaren för att bestämma den enskilda belastningen. Glöm inte att det här är en allvarlig sjukdom.

Kegel övningar med prostatit

Gynekolog A. Kegel i sin tid skapade för kvinnor en särskild uppsättning övningar som hjälper dem att träna höftmusklerna, sträcker sig som uppstår under arbetet. Mycket senare var detta komplex något modifierat och började rekommenderas till män, eftersom Kegel övar med prostatit och utveckling av prostata adenom.

Hos män som regelbundet är engagerade i detta program, förbättras blodcirkulationen och muskeltonen i närheten av könsorganen ökar. Dessutom bidrar ett komplex av övningar Kegel med prostatit till att förbättra styrkan.

Låt oss dö över faktumet, vilka övningar som ska göras med prostatit enligt Kegel-systemet. Det finns inget komplicerat, slå sig ner bekvämare och utföra:

 1. Kram pubic-coccyx muskeln (LK-muskeln), håll i några sekunder andetag, pressa mer, håll andan, kläm så mycket och känna det här tillståndet i några sekunder. Koppla av och andas ut. Upprepa 10 gånger, minst tre gånger om dagen. Utför kan inte bara hemma utan även när hon gick, reser.
 2. Bli fötterna ifrån varandra axelbredd isär. Minska LC-musklerna och anusmusklerna, stanna i detta tillstånd för maximal tid. Utför 10 gånger minst två gånger om dagen.
 3. Ligga på övningen. Böj benen i knäna och, som i föregående beskrivningar, kläm musklerna. Utför varje antal gånger om dagen.

På motion blir: motion med prostatit

Det är inte nödvändigt att gå till gymmet varje dag för att bota prostata adenom. Laddning eller övning med prostatit kan utföras hemma.

Det är tillrådligt att avsätta för studietid på morgonen före frukost och på kvällen i 2-3 timmar före sänggåendet.

Korrekt utvalda uppsättningar övningar för behandling av prostatit kommer att låta dig känna energiöverskott och bli av med sjukdomen snabbare. Utföra varje fysisk träning, du bör lyssna på känslorna. Om något orsakar obehag eller smärta bör träning stoppa eller minska belastningen.

Knäskador med prostatit

Stå rakt, lägg benen något bredare än axlarna. Nu kan du börja krossa smidigt och sprida knäna till sidorna.

Under squats måste du se till att fötterna inte kommer från golvet, men baksidan är alltid rak.

För den första lektionen är 5 sit-ups tillräckligt. Gradvis kommer deras nummer att nå 10 till 15. Squatting görs på inspiration och rätning vid utandning.

Knäböj golvet

Crouching, det är nödvändigt att sprida benen bredare än axlarna. Alternativt måste knäna på inspirationen röra golvet, vid utandning sker en återgång till startpositionen.

För ett tillvägagångssätt utförs 10 till 15 berör av golvet av varje knä.

Öka benen till sidorna

Denna övning med adenom och prostatit måste utföras liggande på baksidan. Benen stiger, så blir de uppfödda gradvis till sidorna. Håll dem ett tag i luften och sätt dem ihop.

Samma åtgärder kan göras liggande på baksidan, när benen är böjda vid knäna.

Kommer på bollen

Att utföra denna övning mot prostatit kräver en stor boll (du kan ta en basket). Magen måste ligga på bollen. Luta händerna på golvet, du måste flytta på bollen på rummet.

Varaktigheten av en sådan promenad är upp till 5 - 7 minuter.

Gymnastik med prostatit

Med stagnerande processer i prostatakörteln bidrar till kurativ gymnastik med prostatit. Tack vare väl valda gymnastikövningar ökar blodcirkulationen, den sjuka kroppen får en naturlig massage, binjurarna stimuleras, vilket resulterar i eliminering av kvarstående fenomen av prostata adenom.

Patienten bör dock komma ihåg det Gymnastik i prostata adenom bör inte orsaka smärta eller obehag. Du kan inte göra gymnastik i en tid när det finns återfall av sjukdomen eller den vassa försämringen. För sådana övningar är det bättre att välja tiden för eftergift.

Försök att göra gymnastik med Kirill Pavletsov, titta på videon.

Sjukgymnastik (LFK) med prostatit

En av de effektiva behandlingsmetoderna är terapeutisk träning med prostatit. Endast en läkare kan för varje patient välja den uppsättning övningar som han kommer att rekommenderas att utföra.

Sådana studier syftar till att förbättra prostatakörteln och hela organismen som helhet. På grund av deras vanliga prestanda hos patienterna förbättras blodcirkulationen i det lilla bäckenet, vilket utesluter stagnation av blodet.

Beroende på patientens tillstånd beräknar läkaren den fysiska belastningen. Detta innebär att träningsterapi med prostatit justeras när patienten återhämtar sig.

Klasser av fysioterapi övningar med prostatit eller prostata adenom kan ske i särskilda grupper under ledning av en läkare. Inte alla är bekväma vid bestämd tid att besöka en medicinsk institution varje dag för att utföra en uppsättning övningar. I sådana fall utgör urologen ett individuellt komplex för patienten, som utförs av patienter hemma vid en lämplig tidpunkt.

Vanligtvis består övningskomplexet av LFK av flera delar:

 • Den förberedande delen, som inkluderar olika typer av promenader, löpning, andning övningar.
 • Huvuddelen består vanligtvis av fysiska övningar för behandling av prostatit.
 • Den sista delen Lektioner ska låta kroppen slappna av och lindra spänningen. Efter hela träningspleykomplexet är det önskvärt att få vattenprocedurer.

Prostatit och cykel: hur man hjälper till vid behandling av sjukdomar

Många män, fläktar av cykelturer, är intresserade av huruvida en cykel är användbar för prostatit.

Under lång tid trodde man att förekomsten av prostata adenom bör alla cykel glömmas bort, eftersom sitter på en smal sadel, kan en människa skadas som grenen biter bokstavligen i sadeln medan ridning.

Men tiden går vidare och idag löses detta problem till förmån för fans av cykelrekreation: Att cykla med prostatit kan användas för terapeutiska och förebyggande ändamål, om du väljer rätt sadel. Försäljningen har redan förekommit speciella sadlar, vars produktion tar hänsyn till den anatomiska strukturen hos könsorganen. På denna plats finns ett spår eller en spår som löser alla problem.

Men innan du sitter på din tvåhjuliga häst måste du besöka en urolog och diskutera längden på rutten för att inte få oacceptabel fysisk ansträngning med prostatit på könsorganen.

Samma regler gäller för träningscyklar. Om sadeln är smal, är det bättre att ge upp träning på den här moderna enheten och välja något säkrare och mer användbart för dig själv som inte skadar din hälsa.

Det rekommenderas inte att använda cykeln för att förvärra sjukdomen, med akut smärta i perineum eller kronisk inflammation i prostata, även med en säker bekväm sadel, som under sådana promenader ökar blodflödet till bäckenorganen, vilket kan göra att den stagnerar i prostatakörteln.

Det viktigaste är att tro att sport och fysiska övningar för behandling av prostatit hjälper till att återhämta sig. Ge inte själv njutning och ett mirakel kommer att hända: den manliga kraften kommer tillbaka, och sjukdomen kommer att gå iväg. publicerad av econet.ru

Materialet är bekant. Kom ihåg att självmedicinering är farlig för livet, för råd om användning av mediciner och behandlingsmetoder, kontakta din läkare.

Gymnastik Kegel för män efter prostataavlägsnande: En beskrivning av tekniken, fördelar över analoger

Kirurgi för att ta bort prostata - procedurer är komplexa, vilket innebär risk för komplikationer, men i vissa fall nödvändiga och obligatoriska. Radikala metoder används exklusivt i svåra fall - med ineffektivitet av läkemedelsbehandling och andra konservativa tekniker. Operativ ingrepp, som består i att avlägsna körtelorganet, utser representanter för den starka hälften av samhället, som lider av adenom och cancer.

Inte härdad i tid hyperplasi av prostatakörteln, förr eller senare kan det orsaka omvandling av en godartad tumör till en malign. Det är därför ofta för behandling av prostata adenom förskrivs kirurgiskt ingripande.

Kirurgisk ingrepp är nästan alltid associerad med risk för komplikationer, i synnerhet urineringstörning, försvagning av erektion och potens.

För att minska antalet biverkningar och tidig återhämtning av hälsa och välbefinnande normalisering, läkare rekommenderar parallellt med korrigeringen av kosten, följa alla regler och underhålla och mycket hälsosamt sätt att leva, som utförs av män efter prostata borttagning Kegel övningarna.

Beskrivning av proceduren

Gymnastik Kegel - en teknik som, när den används systematiskt, kommer att bidra till en ökning av tonen och stärka bäckensmusklerna. Tekniken utvecklades under det senaste århundradet av den kända läkaren A. Kegel. Kegel Gymnastik för män efter prostataavlägsnande är det bästa sättet att förbättra erektion och maskulin potential samt att bekämpa en sådan sjukdom som urininkontinens. Komplexets plus är förmågan att utföra övningar var som helst och när som helst: på jobbet, hemma, vid ratten, på natten, på kvällen, på morgonen.

Kegels behandlingssystem består i att använda bäckens golvmuskler. I det vanliga livet är dessa muskler nästan alltid utan rörelse. På grund av detta försvagar och förlorar de fullständigt elasticitet. Som ett resultat noteras utvecklingen av olika patologiska tillstånd och sjukdomar, och kvaliteten på sexuellt liv minskas betydligt.

Gymnastik Kegel för män efter borttagning av prostata är det bästa sättet:

 • kämpar med ofrivillig urinering
 • förbättring av erektion
 • ökad maskulinitet;
 • förbättra sexuell hälsa
 • normalisering av allmänna villkor och välbefinnande.

Till skillnad från andra metoder är det i detta fall inte nödvändigt att spendera pengar på inköp av dyra mediciner och enheter.

Systematisk tillämpning av tekniken kommer att bidra till att eliminera alla problem i det genitourinära och reproduktiva systemet.

Fördelarna med metoden

Denna teknik har flera fördelar jämfört med analoger.

Everyday Kegel gymnastik efter borttagning av prostata hjälper:

 • eliminering av konsekvenserna av kirurgisk ingrepp
 • eliminering av stillastående fenomen;
 • härdning av sådan sjukdom som ofrivillig urinering;
 • förstärkning av bäckensmusklerna
 • bekämpa ett sådant fenomen som för tidig utlösning;
 • normalisering av erektion
 • ökning av manlig potential
 • normalisering av det psykologiska tillståndet.

Tack vare denna metod kommer att kunna bli av komplikationer efter operation för prostatacancer åtgärda komplexa tomter eller fullständigt avlägsnande av prostata, urininkontinens (någon hosta, nysningar och fysisk aktivitet åtföljs av ofrivillig urinering).

Så, de främsta fördelarna med tekniken är:

 • effektivitet och effektivitet;
 • oskadlighet;
 • snabbt resultat;
 • brist på finansiella kostnader.

Du kan tillämpa metoden när och var som helst. För att uppnå maximala resultat bör träning göras dagligen.

Kegel övningar för män efter prostataavlägsnande: teknik, hur ofta att göra, resultatet

Detta komplex, med lämplig och systematisk applikation, hjälper på kortast tid att bli av med obehagliga komplikationer av radikala tekniker, i synnerhet urininkontinens.

Gymnastik hjälper till att stärka bäckensmusklerna, ökar manlig kapacitet, normaliserar erektionen och ökar längden. Innan du börjar utföra övningar Kegel efter borttagning av prostata, måste män lära känna de grundläggande principerna och egenskaperna hos terapeutisk gymnastik.

Ursprungligen bör du hitta den pubic-klavikulära muskeln. För detta ändamål används tekniken för att stoppa urinering i mitten av processen. Det bör förstås att Kegel övningar för män efter avlägsnande av prostata kommer först att ges kraftigt. Med tiden kan du, genom konstant träning, lära dig hur du gör alla övningar korrekt.

 1. Kontroll av funktionen av den pubic-coccygeal muskel. Efter att ha kontraherat muskeln räknas upp till fem, sedan slappna av det. Upprepa träningen minst tio gånger.
 2. Uthållighetskontroll. Denna övning består i en stark sammandragning av muskeln. Efter reduktion måste du fixa positionen så länge som möjligt.
 3. "Elevator". Denna övning hjälper till att öka spänningsområdet. Efter muskelkontraktion, räkna upp till fem och slappna av. Då måste du klippa muskeln ännu mer och räkna till fem igen för att slappna av. Totalt är det nödvändigt att göra fyra tillvägagångssätt. Vid varje tillvägagångssätt är det nödvändigt att öka muskelkontraktionen. Upprepa sedan. Varaktigheten av träningen är tjugo minuter.
 4. Utvecklingen av hastighet. Denna övning hjälper till att uppnå maximal hastighet för muskelton. Det är nödvändigt att spänna och slappna av musklerna så snabbt som möjligt.

Var och en av övningarna måste utföras minst tio gånger. Kegelövningar för män efter prostataavlägsnande kan göras dagligen. Det viktigaste är att endast bäckensmusklerna är inblandade. Här är en annan effektiv övning. Du bör spänna dina muskler, som om du håller urin. I denna position måste du stanna i fem sekunder, varefter du ska koppla av. Upprepa - tio gånger.

Det största misstaget för många företrädare för den starka hälften av samhället som utövar gymnastik för första gången är lusten att involvera så många ytterligare muskler som möjligt, i synnerhet musklerna i skinkorna och pressen. De agerar ofta ofrivilligt.

Alla nybörjare bör undvika sådan spänning. Plus Kegel gymnastik - möjligheten att bära den överallt. Ingen av de anställda eller förbipasserande kommer att märka och förstå att övningarna utförs. Denna teknik, till skillnad från liknande övningar, kan användas under ockupationen genom en annan sak (arbetar på en dator eller när du kör bil). Andra metoder kräver knäböj, en förändring av bagagepositionen.

Frekvens av gymnastik komplex applikation

För att uppnå maximal effekt är det inte tillräckligt att göra ett par övningar per vecka. För detta är det nödvändigt att utföra en uppsättning övningar och helst varje dag. Experter rekommenderar män som nyligen har genomgått operation för att göra övningar en gång om dagen (i början).

I framtiden kan frekvensen ökas till två gånger om dagen. Om gymnastiken utförs med ett profylaktiskt mål eller som en hjälpmetod för terapi av prostatit, är det att föredra att utföra det två gånger om dagen.

Ju fler övningar för att minska och slappna av musklerna utförs desto bättre blir effekten och resultatet. Den optiska varaktigheten för en övning är 10 sekunder.

När resultaten är synliga

Förhoppningsvis, efter den första träningen kommer erektionen och styrkan att normaliseras, och problemet med ofrivillig urinering kommer att försvinna, i alla fall dumma.

Med rätt och regelbunden övning kan resultaten uppnås om tre till sex veckor. Endast hårt arbete och högst ansträngningen kommer att bidra till att förbättra den allmänna kondition och hälsa, förbättra och förlänga erektioner, en ökning med manliga egenskaper, öka varaktigheten av samlag, decongesting stärka bäckenbottenmuskulaturen, kampen mot ofrivillig urinering och förbättra livskvaliteten, inklusive sexuell.

Finns det några kontraindikationer

Trots att tekniken är effektiv och helt ofarlig bör du konsultera en specialist innan du använder den.

Det rekommenderas inte för dess användning till representanter för en stark hälsa av samhället, som lider av purulenta eller inflammatoriska processer i bäckenorganen, såväl som trombotiska komplikationer eller neoplasmer.

Kontraindikerad för att utföra gymnastik omedelbart efter applicering av radikala tekniker. Endast efter en månad efter operationen kan du göra Kegel övningar. Efter rehabilitering är de inte något du kan, de måste göras.

Gymnastik och övningar för att förstärka musklerna i det lilla bäckenet efter prostataavlägsnande

Prostataavlägsnande är ett komplext men nödvändigt kirurgiskt ingrepp, visat endast i fall som inte är mottagliga för terapeutisk hjälp.

För att minska antalet biverkningar och för att återställa hälsan så snart som möjligt är det viktigt att noggrant följa instruktionerna från den behandlande läkaren, uppmärksamma rätt livsstil, kost, gymnastik.

vittnesbörd

Full eller delvis resektion av prostatakörteln tillämpas i följande fall:

En godartad eller malign tumör växer och klämmer ur urinblåsan och gör det svårt att urinera. Om terapeutiska åtgärder inte hjälper, kirurger tillgriper avlägsnandet av en del av prostatan eller dess fullständiga excision. Valet av kirurgi beror på käftens tillstånd och graden av vävnadsproliferation.

Modern kirurgi erbjuder både klassisk resektion och mild laparoskopisk kirurgi. I fallet med maligna tumörer administreras en kemoterapi-kurs samtidigt. Vanligtvis går operationen utan komplikationer. Riskerna för sexuell dysfunktion, vattenförgiftning, blödning eller inflammation minimeras.

Återhämtningsperiod

Efter fullständig eller partiell borttagning av prostata kommer lättnad nästan omedelbart. Men kirurgiskt ingripande är fylld med biverkningar.

De flesta experter noterar problem med urinering:

 • smärta;
 • ofrivilligt läckage
 • retention av urin.

Rehabilitering efter borttagning av prostata:

 1. Under återhämtningsperioden är en hel natts sömn viktig (inte mindre än 7-8 timmar).
 2. Det är lämpligt att undvika arbete vid en senare tidpunkt.
 3. Det rekommenderas att helt överge dåliga vanor. Rökning påverkar blodkärlen och hindrar blodcirkulationen, vilket är farligt för patienter som överlevde operation.
 4. Alkohol som orsakar uttorkning av kroppen är förbjuden. Speciellt farligt är öl, kolsyrade drycker som innehåller alkohol och koffein, samt en mängd olika cocktails. Högst 1 portion alkohol per vecka är tillåtet, med företräde för naturliga druvviner.
 5. En mycket viktig punkt är kost. I efteroperationsperioden kan du inte övervätta, den dagliga kosten får inte överstiga 2000 kilokalorier. Att äta är nödvändigt i små, små portioner, som har brutit en daglig ration för 4 receptionsmat. Förbjudna rätter som innehåller stora mängder fett, socker, salt, kryddor och konserveringsmedel.
 6. Det är nödvändigt att helt överge konserver, pickles och marinader, röka delikatesser, heta såser.
 7. Det rekommenderas inte snabbmat som innehåller ett stort antal "tomma" kalorier och bidrar till övermålning.

Mer detaljer kan du läsa om rehabilitering här.

I hjärtat av kosten bör ligga:

 • grönsaker och frukter;
 • helkornsprodukter
 • vitt kött
 • havs- och sötvattenfisk med låg fetthalt
 • vegetabilisk olja av den första pressningen;
 • Mjölkprodukter med låg fetthalt.

I kosten kan du lägga till:

 • musslor;
 • ostron;
 • räkor;
 • scallops;
 • havskräftor;
 • havskala;
 • nötter;
 • torkade frukter;
 • diskar från soja.

Produkter bättre att laga, gryta eller baka. Det är nödvändigt att begränsa mängden te och kaffe, både naturligt och lösligt. Te är bättre att dricka med mjölk, vilket gör det inte starkt och inte tillsätter socker. Konsumera inte för mycket vätska, helst 1,5 liter om dagen.

Hur man tränar bäckenbottenmusklerna för män efter prostataavlägsnande?

En av orsakerna till prostatit är brist på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att leda det mest aktiva sättet att leva och observera alla doktors recept. Helt stillastående livsstil är kontraindicerad, stagnation av blod i bäckenregionen och förvärring av biverkningar är möjlig. Urologer rekommenderar regelbundna belastningar på minst 2 timmar dagligen.

Särskilt användbart:

 • går i en måttlig takt
 • cykling;
 • simma (helst i en pool eller ren vattenkropp för att undvika infektioner);
 • yoga;
 • qigong;
 • tai chi och andra varianter av orientalisk gymnastik, välverkande på lederna och kardiovaskulärsystemet.

Under återhämtningsperioden efter avlägsnande av prostata är hemmet övningar som tar bort stagnanta fenomen i det lilla bäckenet, förbättrad blodtillförsel och påskynda metabolismen mycket användbara. Gör ett mini-komplex av dem, som kan göras på morgonen, omedelbart efter uppvaknandet, eller på kvällen, innan du lägger dig. Det är önskvärt att inkludera i de komplexa övningarna för olika muskelgrupper som både kan stärka och slappna av i bäckens golv.

Gymnastikens huvudsyfte är att få fullständig kontroll över musklerna, detta kommer att bidra till att reglera urinering, undvika inkontinens eller stagnation av urin. Samtidigt löses problemet med förstoppning och obehagliga känslor i ländryggsregionen.

Börja med de rörelser som hjälper till att styra musklerna i det lilla bäckenet:

 1. Ligga på ryggen, korsa dina ben.
 2. Inhalera och andas djupt genom munnen, dra i magen och spänna sphinctens muskler.
 3. Krama benen med all din kraft samtidigt. Det är viktigt att känna en stark spänning i bäckenet och i underlivet.
 4. Fixa kroppen i några minuter och slappna av.
 5. Upprepa rörelsen 10 gånger.

Musklerna i bäckensgolvet kommer att stärka övningen med att lyfta och dildera benen:

 1. Ligga på ryggen.
 2. Böj benen i knäet, fötterna på golvet parallellt med varandra.
 3. För utandningar, dra i bukväggen och sfinkteren, höja bäckenet så att scapula kvarstår på golvet.
 4. Håll kroppen i 10-15 sekunder, sänk kroppen och slappna av.
 5. Upprepa rörelsen 10 gånger.

Ligga på ryggen, sträcka raka ben, lägg dem på golvet, händer längs kroppen. Dra upp bukväggen när du andas ut, höja benen och gör snabba, korsande rörelser. Höj inte dina fötter högt. Upprepa övningen 8-10 gånger.

Simulera rida på en cykel, gör cirkulära rörelser först medurs och sedan moturs. Övning polerar bäckens golv, tränar blåsan, förbättrar blodcirkulationen i bukområdet och underbenen. Gör upp till 100 i en riktning. Komplettera komplexet med en mini-stretcher.

Var noga med att lära dig Kegel övningar. De hjälper inte bara till att förbättra blodtillförseln, utan också lindra de obehagliga följderna av kirurgi - i synnerhet urininkontinens. Dagliga träningspassar förstärker ständigt musklerna i bäckenet och blåsans väggar.

Övningar kan göras under morgon eller kväll gymnastik, samt vid någon ledig tid:

Kegel övningar för män efter prostataavlägsnande:

 1. Stram dina muskler som om med all styrka du kan hålla urinering.
 2. Samtidigt spänner musklerna runt anus och bukvägg.
 3. Håll andan i några minuter och slappna av.
 4. Upprepa övningen 8-10 gånger och ta en paus.

Stark effekt kommer att märkas efter en vecka med regelbunden träning.

Den postoperativa perioden är en mycket viktig tid, där livskvaliteten beror på de kommande åren. Försumma inte motion och diet, glöm inte årliga läkarundersökningar. Korrekt sätt att leva hjälper till att undvika obehagliga komplikationer, komplexa åtgärder kommer inte bara att förbättra den övergripande hälsan utan också bidra till att upprätthålla sexuella funktioner och mental balans.

Kegel övningar för män: video lektioner hemma

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på video lektioner, hur du utför det korrekt Kegel övningar för män hemma med inkontinens, för att stärka bäckens golv, med svag erektion hos män eller hennes minskning, prostatit, prostata adenom, tillstånd efter operation.

Övningar av Kegel på inkontinens

Urininkontinens hos män är en förödmjukande sjukdom som berövar tröst i livet. Med detta problem, cirka 7% av männen i "blomstrande" krafter. Lösningen ligger i det medicinska planet och inom psykologin, trots att en bra terapeutisk effekt uppnås genom Kegel gymnastik - speciella övningar för män med inkontinens.

Kombination av Kegel övningar och träning av blåsan

Kegel övningar för bäcken golvmuskler och blås utbildning rekommenderas ofta som den första raden av tillvägagångssättet för behandling av alla former av urininkontinens. De kan hjälpa till och förbättra symptomen signifikant hos många patienter, bland annat hos äldre som har haft blåsproblem i många år.

Stressfull urininkontinens leder till en ofrivillig förlust av urinkontroll. Samtidigt ökar intra-abdominal tryck under hosta eller nysning. Incontinens utvecklas när bäckenbottenmusklerna försvagar.

Kegelövningar syftar till att stärka bäckensgolvsmusklerna som stöder urinblåsan och stänger sfinkterna. Dr Kegel utvecklade först dessa övningar för att hjälpa kvinnor före och efter förlossningen, men de är mycket användbara för att förbättra abstinens hos alla kvinnor och även hos män.

Du behöver utöva blåsan med specifika övningar mellan urinering.

Patienter gör först korta mellanrum mellan urinering, och sedan uppträder gradvis deras urinering var 3-4 timmar.

Om uppmaningen att urinera inträffar mellan planerade övningar, ska patienterna förbli på plats tills lusten sjunker. Samtidigt flyttar patienten långsamt till badrummet eller toaletten.

De första resultaten av behandlingen, förutsatt att övningarna utförs regelbundet och att de utförs korrekt, observeras 2-3 veckor efter behandlingens början. De vanligaste initiala positiva förändringarna är försvinnandet av läckage av urin med liten fysisk ansträngning, särskilt under första hälften av dagen.

Övning av övningar

Urinering är en kontrollerad process av hjärnans övergripande inflytande på bäckens golv. Deras försvagning och andra problem med blåsans sphincter - en av orsakerna till urininkontinens, dess "läcker" efter avgången på toaletten "på en liten".

Övningar av Arnold Kegel - som syftar till att förstärka de intima musklerna, så att de kan återfå kontrollen över urineringens verkan.

Och om dessa övningar hjälper efter en operation på prostata (transuretral resektion av prostata i adenom)?

Ett viktigt faktum är att A. Kegels övningar hjälper till att återvända mannen till ett helt liv efter en operation för att ta bort prostata.

Övningar utförs i ett komplex, de är enkla, kräver ingen speciell utrustning, tidskostnader: de kan göras av någon man.

Vem passar inte Kegel-komplexet?

Tyvärr har metoden begränsningar och inte alla som lider av inkontinens kan använda den.

Kontraindikationer inkluderar:

 1. återhämtningsperioden efter operation på buken eller könsorganen;
 2. tumörer i bäckenregionen, inklusive prostata;
 3. akuta inflammatoriska och infektionssjukdomar i könsorganen.

Lyckligtvis, efter eliminering av kontraindikationerna beskrivna ovan, blir träningsuppsättningen tillgänglig för utförande.

Teknik för att utföra urininkontinens

Till att börja med måste du hitta och bestämma musklerna i bäckenet som är involverade i övningarna. Det kommer att hjälpa till i denna rutinmässiga urinering:

 1. vid urinkörning - stoppa muskulöst starkt urinflöde och kom ihåg vilka inre muskler som tenderar att spänna;
 2. upprepa muskulär kontraktion och avkoppling "på torr" för att upprepa och komma ihåg känslan;
 3. försök att göra alltför i ett knep läge om du har svårigheter.

Om du är osäker på huruvida den valda platsen är korrekt, försök flera gånger att avbryta urinflödet. Övningen ska inte påkalla musklerna i den främre bukhålan, skinkorna - arbetet utförs endast inuti bäckenet.

När rätt muskelgrupp hittas, gå direkt till tekniken med Kegel övningar:

 1. I första etappengör kortvarig kompression av musklerna - tre uppsättningar av 10 gånger (som om stoppar och återupptar urinering). Gradvis öka antalet muskelkontraktioner med fem gånger för att uppnå 30 nedskärningar och avslappningar i en session.
 2. I andra steget- Försök att hålla en paus på kontraktionen kontinuerligt i 5-10 sekunder (sluta urinera i fem till tio sekunder). Antal tillvägagångssätt 3.
 3. I tredje etappen- Fördjupa inflytningsmåttet på bäckens golvmuskulatur. Det är, klämma djupare och djupare - dra i skrotet - punkten mellan anus och könsorganen inuti, i sig själv.
 4. Det sista steget- långsam träning av bäckensbottenmusklerna från första till sista etappen. När du håller fast i spänningstonen, släpp inte, varje spänningsnivå. Därefter görs en återgång bakåt - gradvis avlägsnande av spänning. Övningsmönstret är standard, består av tre metoder, kvantitativt nog fem till tio övningar i taget.

Du kan leta efter klarhet video tutorials, visar rätt teknik för att utföra Kegel övningar i artikelns andra del.

Förbättring av staten

De första tecknen på att urininkontinens börjar passera dig kommer att märka efter två till tre veckors regelbundna. Om effekten inte är märkbar, då:

 1. övningar utförs inte korrekt
 2. Problemet ligger inte bara i bäckens golvets svaghet, besök urologen.

Användbara tips

 1. Starta övningarna Kegel för män med urinering, så det är lättare att visualisera och känna musklernas funktion.
 2. Studera övningarna gradvis, ta din tid, rusa inte.
 3. Överstryk inte musklerna i bäckenet. Efter Kegel övningar bör det finnas en trevlig värme, en viss väckelse på en intim plats och utseendet av lämpliga tankar om motsatt fält. När du arbetar med muskler känner du lite spänning och avkoppling.
 4. Om, efter en uppsättning övningar, det finns nya känslor eller urladdning ur urinröret - blod är aktivt involverat i det område som behandlas och det stagnerande fenomenet elimineras.

Arnold Kegels komplex kan verka för enkelt att eliminera inkontinensproblemet. Men detta är inte så, utövaren blir snart tydlig varför dessa övningar är populära i mer än 60 år.

Det här är en bedräglig känsla, det är värt att starta dem - det blir omedelbart klart. En annan mycket snabbt kommer till insikten att inte förgäves dessa övningar har efterfrågats i mer än 60 år.

Kegel övningar efter operation för att ta bort prostata

Är Kegel träning effektiv för män med prostatit, är det nödvändigt efter prostataavlägsnande?

I början var övningarna av Kegels teknik konstruerad och riktad specifikt för kvinnor.

Men i praktiken har deras enorma fördel etablerats för behandling och förebyggande av sjukdomar i det genitourära systemet för män.

Med tanke på det faktum att den muskulösa strukturen hos den pubic-coccygeal delen hos män och kvinnor är nästan identisk, skiljer övningstekniken således praktiskt taget inte ut.

Hur gör du övningarna korrekt? Och vad är varianten av träning med prostatit och efter avlägsnande av prostata?

Övningar på Kegel stimulerar funktionen av den pubic-coccygeal muskel. Hon är ansvarig för arbetet:

 1. Endotummen (stöder den i upprätt läge);
 2. urinrör (ger kontroll över urinprocessen);
 3. prostata (denna muskel främjar normal utlösning - utlösning).

Hos män främjar den aktiva pubic-coccyge muskeln erektil funktion för ett aktivt sexuellt liv.

Efter avlägsnande av prostata

För män efter prostataavlägsnande är Kegel gymnastik ordinerad för att stärka musklerna i "bäckenbotten" för att förhindra spontan urinering vid nysning, hostning eller lyftning av vikter.

Den allmänna förstärkningen av bäckensgolvets muskler optimerar erektilfunktionen, förhindrar impotens, risken för vilken ökar efter avlägsnande av prostatakörteln (koncentrationen av testosteron i blodet sjunker kraftigt).

Glöm det inte för Kegel övningar har egna kontraindikationer:

 1. paraproktit är kronisk eller akut
 2. hemorrojder med blödning
 3. endotation i ändtarmen
 4. Förekomst av bråck: navel eller inguinal;
 5. kronisk inkontinens av feces, urin (med brott mot rektalplastik, dysfunktion av pubic-coccygeal muscle plexus).

Teknik: före operation

Innan prostata avlägsnas är en enkel version av Kegel-träningen användningen av en konditionerad belastning för penis.

Det tillverkas endast i ett tillstånd av erektion ("morgon" är också lämplig).

Om en medlem inte är värd, uppnås det nödvändiga tillståndet av onanering utan utlösning.

Därefter måste du, som medlem av "kamppositionen, redo", försöka höja den högre utan att använda händerna - bara bäckens och ljumskans muskler.

Det utförs av den pubic-coccygeal muskel. Det måste utbildas.

Vi bör börja med banal mindre "höja och sänka" medlemmen, använd sedan extra last (en varm våthandduk). Gör övningen minst en gång om dagen.

Denna övning minskar sannolikheten för prostata adenom 20 gånger.

Teknik: efter operation

Kegel övningar för män efter prostata borttagning kommer att vara annorlunda. Först måste du ligga på ryggen på golvet. Höj sedan bäckenet, vila med dina fötter (händer ens vila på golvet med handflatorna).

I det här läget borde du stanna minst en minut och rita in analoga ringen med jämna mellanrum. När träningen utförs, aktiveras den pubic-coccygeal muskeln.

Om något av övningarna orsakar obehag, bör smärta i skönhet, anus, skjuta upp gymnastikens prestanda och söka råd från en urolog.

Gymnastik Kegel för män med prostatit

I komplexet är det möjligt att separat skilja Kegel övningar för män med prostatit. Alla syftar till att träna den pubic-coccygeal muskel.

Den enklaste träningen utförs utan preliminär erektion - en kortvarig urineringsfördröjning. Du kan lära dig hur man urinera avsnitt-för-avsnitt, för fyra till fem tillvägagångssätt med ett intervall på flera sekunder.

Användbara tips

 1. Övning rekommenderas att utföras dagligen samtidigt.
 2. Isolera ansträngning, använd inte musklerna i benen och skinkorna, så lär dig snabbt.
 3. Overtraining behövs inte.
 4. Ska jag öka belastningen? Ja, men lite, inte tidigare än en två veckors träning.

När Kegel övningar för män efter avlägsnande av prostata utförs, bör vistelsetiden i stället för "broen" med betoning på axelbladen och huvudet ökas först efter två till tre veckor.

Övningar för Kegel - utmärkt profylax av prostatit, det bästa verktyget för rehabilitering efter prostataavlägsnande.

Om något inte är klart

Teknik av Kegel övningar för dem som inte hade en operation beskrivs i detalj i början av artikeln i avsnittet "TEKNISKA GENOMFÖRANDET UNDER URINÄR KONTAMINATION"