Huvud
Förebyggande

Prostatakörteln

TRUS - transrectal ultraljud ersätter framgångsrikt transabdominal undersökning. För diagnostik av sjukdomar i bäckenorganen är det extremt viktigt att ha en bra visualisering - konturernas tydlighet och noggrannhet, eftersom här är symmetrin och formen av organen så informativ som plasmaets sammansättning i blodanalysen.

Syftet med undersökningen

Varje form av medicinsk undersökning utförs endast enligt läkarens recept. Endast en expert, och sedan inte omedelbart kan avgöra vilka test som behövs. Uppgift TRUSS i prostatakörteln är att utvärdera dess tillstånd, symmetri, struktur, storlek och även att undersöka de närliggande organen - blåsan, bäcken i bäckenet och andra.

Följande symptom är anledningen till att gå till doktorn och utföra en prostatisk TRUS;

 • frekvent urinering, vanligtvis åtföljd av smärta eller brännande;
 • kränkningar av erektil funktion
 • smärtsamma känslor i perineum eller i underlivet - lika kan associeras med blåsans sjukdomar och fungera som tecken på prostatit;
 • när det finns tätningar i ändtarmen
 • när man ställer in en sådan diagnos som infertilitet.

Det är omöjligt att utföra TRUZI prostatakörtel med en sådan sjukdom som hemorrojder, speciellt under en exacerbation.

Transrectal examination avser en av de mest informativa metoderna, säger experter och tillåter dig att bekräfta eller förneka följande diagnoser eller antaganden med hög noggrannhet.

 • Manlig infertilitet - Enligt statistiken är misstanke om infertilitet den vanligaste orsaken till att en specialist kontaktas.
 • Detta tillstånd kan inte betraktas som positivt, eftersom prostata körtelsjukdomar tyvärr är mycket vanliga, men ut ur falsk skam, är patienter försenade med ett besök till doktorn.
 • Patologier i körteln är cysta, prostatit (kronisk, akut, bakteriell), konkrement, såväl som hyperplasi eller adenom.
 • Godartade och maligna former.
 • Erektil dysfunktion.
 • Bladderpatologi.
 • Åderbråck i det lilla bäckenet, andra förändringar i blodkärlen.

TRUS: Vad är det?

Principen för transrektal ultraljud skiljer sig inte från konventionell ultraljud: en sensor som sätts in i rektum avger ultraljudsvågor. Den senare reflekterade, skapar ekon. Signalen plockas upp av sensorn och analyseras.

Genom skillnaden mellan ultraljudsvåg och dess reflektion, beräkna avståndet till organet, dess form, densitet, struktur, och så vidare. Alla mottagna data visualiseras på skärmen i realtid.

Om det förekommer misstänkta områden under processen, utförs en biopsi. För detta införs en nål i prostatakörteln och mikroskopiska prov tas för analys. Enligt experter är skada under undersökningen utesluten.

Förberedelser för undersökningen

TRUSI prostatakörteln - proceduren är ganska enkel, och som recensionerna säger, nästan smärtfri. Men som någon annan manipulation krävs viss förberedelse.

Vad är det Bara några av förändringarna i dagens regim och menyn för stabil, normal drift av tarmarna.

 • 2-3 dagar före undersökningen är det nödvändigt att undvika att produkter orsakar ökad gasseparation: kål, jäst och söta bakverk, pasta, frukt. Du kan inte dricka kolsyrade vatten och dricker, alkohol är strängt förbjudet, särskilt på tröskeln till manipulationen.
 • Det är nödvändigt att utesluta för denna tid droger som bidrar till flytning av blod - samma aspirin. I detta avseende behöver du råd från din läkare.
 • 12 timmar upp till TRUSS i prostatakörteln - den sista måltiden. Undersökningen är som regel planerad på morgonen, så det är nödvändigt att äta middag senast 19 timmar och tillräckligt lätt.
 • förfarande utförs på en tom mage: på morgonen får man dricka lite stillvatten.
 • 24 timmar före transrektal undersökning, måste du göra en rengörande emalj. Manipulation kan utföras självständigt eller överlämna det till specialister om detta ingår i listan över tjänster. I Moskva utför många av kliniken utbildning för att lindra patientens tillstånd.

I vissa fall kan psykologisk förberedelse vara nödvändig, eftersom sådana manipulationer uppfattas av män ganska smärtsamt, vilket leder till ett tillstånd av förträngning och styvhet. Under sådana förhållanden är det smärtsamt att utföra en prostata-TRUS utan smärta, vilket bara kommer att förvärra patientens erfarenhet. Med uppenbara tecken på oro, rekommenderas att ta en lugnande i förväg - Novopasit, Persen och så vidare.

 • 0,5-1 timme före proceduren måste du dricka ca 1 liter stillvatten: för att bättre visualisera prostatablåsan bör vara komplett.

Hur man gör TRUS

Förfarandet tar ungefär 20-30 minuter.

 1. Det är nödvändigt att frigöra området som undersöks.
 2. Då placeras patienten på soffan på vänster sida. Knä bör böjas och dras till bröstet. I denna position är prostatakörteln i den mest lämpliga positionen för undersökning.
 3. Det är nödvändigt att slappna av och sakta, andas lugnt. Stress av något slag kommer att göra manipuleringen smärtsam.
 4. Kondomen sätts på sensorn, smörjs med gel för att minimera obehag och injiceras i ändtarmen till ett djup av 5-6 cm.
 5. Först undersöker doktorn prostatakörteln, sedan de seminalblåsorna.
 6. Efter avslutad procedur behöver patienten tömma blåsan, varefter en annan studie görs för att bestämma resterande urin.

Kostnaden för manipulering varierar från 600 till 2500 rubel. Priset beror på klinikens nivå, utrustningen och naturligtvis platsen: i Moskva eller St Petersburg, kommer undersökningen att kosta mer.

Hur och för vad bärs proteskörteln

Prostata prostata kallas prostataundersökning hos män genom ultraljud genom ändtarmen. En speciell enhet sätts in i ändtarmen. Därför är förfarandet uppkallat efter transrektal ultraljudsundersökning av prostata (abdominal kontraktion). Det finns också ett sätt att studera prostata genom bukväggen, men det görs sällan på grund av sin brist på information.

Sensorn som sätts in i ändtarmen är tunn nog och mjuk, så patienten får inte känna någon smärta, förutom det psykologiska obehaget. Smärta och obehag kan uppstå om patienten har inflammatoriska sjukdomar vid undersökningsstället (till exempel förvärrade hemorrojder, sprickor, polyps i ändtarmen). Tilldelas inte all skräp, men endast för vissa indikationer. Innan proceduren genomförs ska patienten vara ordentligt förberedd.

Vem bär minstrelen

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Transrectal ultraljud bör utföras planerat för alla medlemmar av det starkare könet över 40 år. Människor av yngre ålder gör endast denna forskning i vissa fall. Om läkaren skickade dig till prostatakörteln betyder det inte att du är allvarligt sjuk. Kanske bör du bara utesluta vissa sjukdomar. Under alla omständigheter är det nödvändigt att skicka den här undersökningen.

I grund och botten görs ultraljud av prostata i sådana fall:

 • Det finns prostatit eller en misstanke om prostatit;
 • doktorn misstänkte prostata adenom;
 • läkaren fann en tumörliknande bildning i rektalområdet;
 • I spermogrammet eller urinalysen hittades abnormiteter;
 • patienten störs av en kränkning och försvagning av styrkan, frekvent uppmaning att urinera;
 • mannen känner smärta i skrot och underliv.

Studien genomförs för att se möjliga patologier av prostata eller att överväga tumörens natur. Tack vare prostatorkrockarna diagnostiseras det ofta med en sjukdom som prostatacancer. Om en patient diagnostiseras med infertilitet, kommer prostata trunkar att behövas för att bekräfta eller avvisa diagnosen. Ett annat viktigt mål för trumpeten är att fastställa prostatakörtelns storlek för korrekt administrering av terapeutiska åtgärder.

Förberedelser för förfarandet

För att tydligt undersöka prostatakörteln på ultraljud ska läkaren förklara för patienten vad förberedelsen är. Patientens uppgift är att lyssna på läkaren och förbereda sig ordentligt. I annat fall kommer resultaten att vara falska, och prostratekörteln måste upprepas.

Utbildningen sker i 2 steg:

 1. Befrielse av tunntarmen. 2-3 timmar före undersökningen är det nödvändigt att tömma tarmarna på ett naturligt sätt. Om du inte kan göra det själv, använd rektala suppositorier baserade på glycerin eller en speciell mikroclyster som säljs i ett apotek. Många gillar inte att använda läkemedel och gör enema med en päron och 1,5 liter lätt varmt vatten. Alla manipuleringar bör göras mycket noga och ligga på höger sida.
 2. Fyllning av blåsan. I de flesta fall är utbildning genomförs på följande sätt: 1 timme före studien patienten dricker ca 800 ml vatten och inte urinera förrän i slutet av TRUS prostata. Om du har problem med urinering, måste du rapportera dem till läkaren. Om din läkare har ordinerat prostata undersökning för att identifiera problem med urinering, bör patienten dricka 1,5 liter vatten under 40 minuter innan TRUS. Efter avslutad procedur måste patienten omedelbart gå på toaletten för att tömma blåsan.

Hur gör en feg

Inmatning av ultraljudsrummet, patienten bör känna blåsans fullhet - det betyder att förberedelsen i andra etappen var framgångsrik. Patienten tar det optimala läget för att sätta in sensorn i ändtarmen - ligger på vänster sida, med knä böjda vid knäna. Läkaren har till uppgift att sätta en kondom på sensorn och sedan införa den rektalt till ett djup av 6 cm eller mer (beroende på syftet med studien). En djupare introduktion av anordningen görs vid diagnos av prostata och seminalblåsor.

Som regel tar förfarandet inte mycket tid. Läkaren undersöker de nödvändiga organen för bara ett par minuter, sedan utfärdar en slutsats. I det fall då blåsans funktion kontrolleras (det är normalt om det tömmes), ska patienten efter det första undersökningsfasen på ett litet sätt gå på toaletten. Den andra etappen består av sensorens upprepade introduktion: doktorn undersöker organen i det lilla bäckenet och gör beräkningar med hänsyn till volymen av kvarvarande urin.

Prostatakörteln har många positiva aspekter: högt informativt värde, ingen skada på kroppen, överkomligt pris, snabbt kvitto på resultatet. I vila beror allt på doktorens kvalifikation. Om läkaren inte litar på dig är det bättre att kontakta en annan specialist.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

Instruktioner för förberedelse för transrektal ultraljud

TRUS - USA-undersökning av prostata genom att införa en speciell sensor genom anusen. Metoden är transrektal.

Vem är indikerad av TRUZI

Ultraljudsundersökning genom rektum används oftare än undersökning av prostata genom bukväggen (transabdominal). Transrectal bedömning används för att undersöka patienter som har överskott av fett i vissa områden, eftersom ultraljud genom buken inte ser de exakta patologiska processerna.

Jämfört med konventionell ultraljud anses TRUS vara den mest informativa. En specialist under denna utvärderingsmetod kan se organens tillstånd så tydligt att man efter en session kan göra en noggrann diagnos.

När TRUS är möjligt att ta de nödvändiga cellerna av inre organ för en biopsi.

Transrectal undersökning av prostata administreras till patienter enligt följande kriterier:

 • täta vandringar för litet behov med smärtsamma känslor i processen med urinering;
 • problem med styrka;
 • sekundär infertilitet

Denna studie har kontraindikationer. Dessa inkluderar hemorrojder eller hemorrojder i det akuta skedet, svårigheter med avföring, kirurgisk ingrepp på rektalområdet.

I fallet med allvarliga patologier i patienten görs TRUZI i närvaro av hämningar.

Gör dig redo för TRUSI korrekt

Förberedelser för studien av prostata bör börja hemma. Observera att klinikerna inte nämner att i en heminställning måste du förbereda dig för sessionen. Förberedelse för prostata TRUS är en viktig punkt, med iakttagande av vilka de rätta resultaten visas.

48 timmar före TRUS bör man uppmärksamma vissa nyanser. Självklart måste du ompröva din mat - att utesluta mat, vilket provar utseendet av gaser. Den senast ätna produkten ska vara tidigast 12 timmar före proceduren. Så, om manipulering är planerad på morgonen, då ska middagen vara lätt, så att TRUZI kan gå på tom mage.

Också före proceduren är det nödvändigt att genomföra rensningsförfarandet i tarmarna (enema). Vanligtvis utförs denna manipulation omedelbart före undersökningen. Detta kan göras självständigt, genom att köpa microclysters för detta. Om en man litar på läkare och inte upplever obehag, kan du tillåta detta förfarande till specialister om sjukhuset tillhandahåller sådana tjänster. Innan proceduren (i 60 minuter) måste en man konsumera minst en liter vätska. Det viktigaste är att blåsan är full.

Dessutom kan en specialist be en man att komma till en session i lös kläder, som lätt och snabbt kan tas bort.

Funktioner av transrectal undersökning

Förfarandet för varaktighet är vanligtvis från fem minuter till 20 minuter. En utvärderingsperiod genomförs på klinikens territorium på poliklinik.

Det är inte lätt att närma sig prostata, eftersom körteln ligger i mitten av bäckenet och rör bakväggen till rektumområdet. Därför är en effektiv metod för att undersöka prostatan TRUS. För att uppnå full approximation av rektalsensorn till det drabbade området är det endast möjligt att sätta in det i analöppningen. Sonden (sensorn) är liten i storlek, innan den granskas smörjs den med petroleumgel. Experten lägger försiktigt in i ändtarmen. Det här ögonblicket kan orsaka lite obehag, men i allmänhet ingår inte detta förfarande i antalet smärtsamma diagnostik.

Vad kommer att berätta för TRUZI

Specialister som tolkar resultaten från TRUZI använder ett antal kriterier för detta. Denna fysiska storlek, dimensioner, konsistens, prostata strukturen och närvaron av olika formationer.

Prostatnormen är från 3 till 3,5 cm (35 mm). Den genomsnittliga uppskattningen av den totala volymen är 25 ml.

Om du närmar dig preparatet av TRUS kan du bestämma förekomsten av sådana patologier som:

 • inflammation i prostata
 • prostatacancer;
 • hyperplasi av prostata;
 • cysta.

Prostatit. Med denna inflammatoriska process brinner det i urinröret, obehagliga känslor vid urinering, störd libido. Även förstorad prostata signalerar betent prostata.

Prostatacancer. Bildandet av en malign typ diagnostiseras oftare hos hanpopulationen efter 50 år. Denna ganska allvarliga sjukdom är farlig för sin "tystnad" under lång tid.

Hyperplasi i körteln. Det finns en ökning i prostatakörteln, vilket provar svårigheter med urininkontinens. Hyppig eller sällsynt urinering indikerar ett adenom. Enligt statistiken diagnostiseras nästan varje andra man med denna patologi. Om fallet startas, kommer kirurgens hjälp att krävas.

Cysten. Med denna patologi upptäcker specialisten småpåsar med en vätska inuti. TRUZI visar sin exakta plats och storlek.

Med tillräcklig förberedelse för studien uppträder inga biverkningar.

Forskningsprocess

 • För det första bör en man frigöra forskningsområdet, det vill säga ta saker under bältet. Då ligger patienten på vänster sida. Knä böj och tryck mot bröstet. Denna position anses vara optimal och bekväm för att bedöma tillståndet hos prostata.
 • I proceduren måste du slappna av din kropp så mycket som möjligt, försök att utjämna din andning. Som övning visar, spänningar bidrar till utseendet av smärtsamma förnimmelser.
 • Specialisten drar på en speciell gummi, smörjd med vaselin och introducerar den till mannen i den analgången (5 cm djup). Först studerar uzisten prostata och sedan de seminalblåsor. Så prostatens tillstånd bedöms.
 • Efter slutet av sessionen måste mannen gå för ett litet behov, så att en specialist kan uppskatta hur mycket urin kvarstår i blåsan.

Till ett pris kostar TRUSI från 600 rubel till 2500 rubel. Kostnaden beror på klinikkens nivå, utrustningens kvalitet och den region där sjukhuset ligger.

Följande video kommer att berätta om processen med ultraljud av prostata:

Vad är prostatacancer?


TRUSU av prostatakörteln är en av de mest informativa metoderna för forskning av detta organ, baserat på egenskaperna hos en ultraljudsvåg. Det är hon som reflekterar från organen och vävnaderna, bildar deras bild. Så här ser läkaren på bildskärmen på enheten.

Vad är TRUUS-analys? Vid genomförandet av denna speciella undersökning administreras en sensor av en speciell design till patienten rektalt (det vill säga i ändtarmen) som kan du visualisera en komplett och korrekt bild av prostata. Metoden är smärtfri och säker för hälsan, icke-invasiv.

Vad utförs prostatacanceroperation för?

Transrectal ultraljudsundersökning av prostata kan rekommenderas som en planerad studie hos äldre män (över 40 år), tillsammans med definitionen av prostataspecifikt antigen (PSA) i blodet. Det utses också i följande fall:

 • misstanke om prostata adenom
 • när det är obehag eller smärta vid urinering
 • styrka störningar
 • smärta i perineum
 • natturation, speciellt om det åtföljs av obehag
 • om paret inte kan föreställa ett barn, i avsaknad av patologi hos en kvinna
 • "Svag", "tunn" urinstråle
 • en ökning av PSA, även om det finns en ökning i nivå i jämförelse med det som upptäckts tidigare, även om det ligger inom det normala området
 • vid patologin avslöjad av läkaren genom rektal undersökning
 • med en avvikelse i analysen av urin eller spermogram.

Förberedelser för forskning

TUSM av prostata hänvisar till de diagnosmetoder som kräver att patienten tar preliminära åtgärder. För att inte behöva gå till studien igen, bör preparatet för sköldkörteln vara följande:

1. 2-3 timmar före proceduren måste tarmarna tömmas

 • Den optimala metoden för detta är att hålla emmen med kallt eller rumstemperaturvatten i en volym av ungefär en och en halv liter.
 • Om detta är svårt, kan du använda mikro-enema-typ "Norgalaks" eller "Microlax" innehållet i den lilla röret placeras i liggande ställning i ändtarmen (bäst - på höger sida). Efter ett tag, gå på toaletten.
 • Glycerinstearinljus. Introduceras genom anus i den bakre positionen på sidan eller baksidan, när en pose inträffar, gå på toaletten.

2. Fyll på blåsan

 • Om du har tilldelat en TRUS med problem som infertilitet, förhöjt PSA, eller minskad styrka, bara dricka 3-4 glas vatten en timme före studien, varefter inte urinera.
 • Om ultraljudet skulle hjälpa till att ta reda på orsaken till problemet med urinering, är det bättre att komma till kontoret med 1,5 liter kapacitet med stillt vatten eller te 40 minuter före den angivna tiden. Du börjar att dricka vätskan där och när du känner dig villig att urinera, berätta ultraljudsläkaren om detta och han bjuder in till studien för studien.

Teknik för forskning

Hur gör prostatacancer? En man med en fylld blås ligger på vänster sida, böjer knäna och leder dem till bröstet. På en speciell sensor, som har en liten diameter (ca 2 cm), sätt på en kondom utformad för denna studie. Sensorn injiceras rektalt, det vill säga i ändtarmen. Introduktionsdjupet är ca 6 cm.

Om du vill göra prostata och prostata rör krävs ett större djup av införandet.

Om det är nödvändigt att utvärdera och tömma urinblåsan, då är patienten efter grundundersökningen bett att gå på ett litet sätt. Undersök sedan prostata och blåsan, gör beräkningar och slutsatser om patologin baserat på mängden kvarvarande urin.

Förklaring av forskningsdata

 1. Transrectal ultraljud av prostatakörteln beskriver normalt körteln som ett symmetriskt organ som har en triangulär, oval eller halvcirkelformad form. Vid den transversella avsökningen är den bakre konturen av körteln normalt inte tydligt åtskild från ändtarmen.
 2. Kontur av körteln - jämn, klar. Ekogenitet beskrivs med orden "finkornig", som bildas av signaler av genomsnittlig ekogenitet. Organets struktur är inhomogen. Kapseln skiljs tydligt från körtelvävnaden genom echomodality.
 3. Körets mått: längd 24-40 mm, tjocklek 15-23 mm, bredd 27-43 mm. Volym - högst 200 kubikcentimeter (enligt andra uppgifter - högst 280 cm 3).
 4. Vid utförande av transrektal ultraljud av prostata visualiseras hypoechoa periuretralkörtlar, liksom ett hypoecho-tuberkel med triangulär form, upp till 2 mm i storlek.
 5. Också synliga är: rektum, blåsans hals, paraprostatisk fiber, ejakulatoriska kanaler.

Ytterligare data på körteln som behövs för diagnos och differentiering av organs patologi erhålls med användning av färgdoppler-skanning.

Recensioner om förfarandet, dess kostnad

Bilden visar hur transrectal ultraljud av prostata utförs

Testimonials på prostata truZi indikerar att det finns lite att njuta av i denna procedur. Ingen upplever smärta under forskningen, men obehag, speciellt om du pre-tune till utseendet av smärtsamma förnimmelser, är en vanlig förekomst.

Samtidigt säger människor som lämnar feedback om prostatacancer att studien är informativ, dess resultat är tillförlitliga.

Slutsatsen av en doktorssonolog att "det inte finns några ekon av patologi" indikerar att det inte finns något att oroa sig för, om det inte finns några klagomål från styrka och urinering, kan du göra en andra undersökning om ett år eller mer.

I det här fallet, om en man som är äldre än 40 år, ska PSA-kontrollen under denna tid genomföras minst en gång per år.

Kostnaden för prostatacancer är mellan 550 och 2200 rubel. Detta pris på sköldkörteln beror på:

 • från diagnoscentrets plats
 • kvalifikationer för specialister som utför förfarandet
 • tillgång till utrustning av expertklass.

Var att göra TRIZ

Detta görs bäst i riktning mot din behandlande urolog. I det här fallet kan studien både betalas och frigöras. genomföras i ett tvärvetenskapligt center såväl som i en specialiserad urologisk klinik, samt på stadssjukhuset eller i polikliniken.

Således är prostatacancer en smärtfri och säker metod att undersöka körteln. Förfarandet kräver lite förberedelse. Men om några minuter efter början av sitt innehav kommer du att veta om allt är i ordning, huruvida patologin för detta organ är orsaken till ditt tillstånd. Du kan också gå till sjukhuset årligen för att se till att du har det bra med prostata hälsa.

Titta på videon, som prostatakörteln

Svar på vanliga frågor

• Förberedelse för ultraljud i bukhålan, som inkluderar
• US Trimester Screening - Vanliga Frågor
• 2 screening för graviditet
• Förberedelser för ultraljud av njurarna, förberedelse för studien
• Hur tar ultraljud i tarmen
• Ska jag vara rädd för ultraljud av njurarna
• Vad är transvaginal ultraljud?
• Vad är den gula kroppen i äggstocken
• Vad du inte vet om follikulometri
• Avkodning av fetalt CTG
• Fetometri hos fostret per vecka (tabell)
Sköldkörtel ultraljud, norm (tabell)
• Vid vilken tidpunkt visar ultraljudet graviditeten
• Hur gör duplexskanning av huvudets och nackens kärl
• Vad är anekogenformning
• Vad är gipoehogennoe utbildning
• livmoderns m-eko, norm
• Leverstorlek är normalt hos vuxna på ultraljud
• Ultraljud för bröst för vilken dag cykeln gör
• Ultraljud i mage, förberedelse och passage
• Hur man kontrollerar dina tarmar med ultraljud
• TRUS av prostata som gör
• KTG 8 poäng - vad betyder detta?
• UZDG under graviditeten - vad är det?
• Ultraljud av huvudets och nackens kärl, liksom det

© 2017 Det är tillåtet att kopiera material endast om den direkta länken till källan UZIlab.ru är aktiv
Annonsörer | Från webbplatsens författare | Webbplatskarta

TRUS: Vilken typ av granskning och hur man förbereder sig för det?

Våra förfäder sov inte så som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det är svårt att tro, men forskare och många historiker tenderar att tro att en modern person inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din själsförälder gör dessa 13 saker kan du med.

Hur är det att vara en jungfru i 30 år? Vad intressant, kvinnor som inte hade sex nästan tills de kom i medelåldern.

Varför behöver jag en liten ficka på mina jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför det kan behövas. Det är intressant att det i början var en plats för hr.

Topp 10 förstörda stjärnor Det visar sig att ibland slutar den högsta berömmelsen i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

15 symtom på cancer, vilka kvinnor oftast ignorerar. Många tecken på cancer liknar andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

Vad gör prostata TRUS för?

Sjukdomar i prostatakörteln finns hos de flesta män. För att bestämma vilka behandlingspatologier som är mest effektiva, genomföra en studie av prostata. Tidig terapi gör det möjligt att undvika förekomsten av komplikationer, som manifesteras i form av adenom, cancer och andra sjukdomar. Diagnos av prostatakörteln inbegriper rektal och ultraljud. Emellertid, under de senaste åren, skickas fler och fler patienter till ett sådant förfarande som prostata-TRUS.

Beskrivning av proceduren

TRUS harbinger är ultraljud. Den är gjord med hjälp av en speciell enhet som skapar en bild av de inre organen. Det låter dig bestämma sin nuvarande status och identifiera de pågående patologiska processerna. Bilden själv skapas med hjälp av en ultraljudsvåg.

Denna studie av prostata skapar en bild i realtid. Det betyder att du kan se blodflödet genom kärlen och andra processer som förekommer inom och runt det drabbade organet.

När det gäller prostata TRUS är den största skillnaden från ultraljud att denna undersökning innebär införandet av en elektronisk sensor genom anusen. Med detta tillvägagångssätt tränger läkaren direkt i prostatakörteln, vilket gör det möjligt att få den mest kompletta informationen om organets nuvarande tillstånd.

Fördelarna med TRUS är:

 • skapar en detaljerad bild av de processer som förekommer i mjukvävnaden i prostata;
 • gör det möjligt att exakt bestämma storleken och formen på det drabbade organet och därmed förenkla upptäckten av inflammation.
 • eftersom TRUZI-prostata görs genom anusen, visar det tillfälligt på skärmen på enheten en bild som visar seminalblåsor;
 • Metoden är helt säker för organismen.
 • har praktiskt taget inga kontraindikationer;
 • leder inte till negativa konsekvenser.

Transrectal undersökning av prostata kan ingå ett obegränsat antal gånger. Dessutom tillåter metoden dig att ta en liten bit vävnad av det drabbade organet under proceduren.

Ofta är patienter som har stora fettpålagringar i buken uppmanade att registrera sig i en transrektal undersökning. Detta beror på det faktum att det med hjälp av konventionella metoder (genom magen) är omöjligt att få en klar bild: signalen går knappt genom fettvävnaden.

Det är nödvändigt att anmäla sig till en övergångsundersökning i följande fall:

 • när misstänkt för att ha prostatasjukdom
 • för att bestämma prostatens storlek och form, vilket är nödvändigt för diagnos av patologier;
 • för profylax av prostata sjukdomar och detektion av en cancer tumör i tidiga stadier;
 • i närvaro av infertilitet hos män.

Dessutom är förberedelse för en TRUS nödvändig när en läkare misstänker prostatacancer. Ofta uttrycks ett sådant antagande efter direkt palpation av prostata, under vilken urologen har detekterat komprimering i organet.

Dessutom är ett möte för transrectal undersökning av prostatakörteln nödvändig om:

 • ökat innehåll av PSA;
 • det fanns svårigheter i samband med urinering;
 • efter varje urinering i patienten finns en känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • signifikanta avvikelser från normala parametrar avslöjas vid analys av blod och urin;
 • en man klagar över smärtsyndrom, lokaliserad i perineum.

TRUZI gör för att avslöja följande sjukdomar:

Förberedande skede

Förberedelse för TRUS börjar inom några dagar. Först av allt måste patienten avstå från att konsumera produkter som framkallar gasbildning i kroppen: bönor, ärter, kål, jästkakor, pasta. Behöver också utesluta från kosten kolsyrade drycker och vissa frukter: druvor, grönt äpple och plommon. Dessutom innehåller preparatet för TRUS andra förändringar i näring. I synnerhet bör det vara mer än några dagar att äta kokt kött, kyckling och fisk, soppor och spannmål. En sådan diet förbättrar rektumets tillstånd.

Den sista måltiden ska ske senast 18 timmar innan procedurens start. Ungefär en timme efter att ha ätit måste du ta aktivt kol eller andra sorbenter.

Förberedelse för förfarandet innefattar nödvändigtvis att man ställer enema för att rensa ändtarmen. TRUZI gör bara på en tom mage. Det är tillåtet att dricka några sippor på morgonen. Dessutom behöver de flesta män psyko-emotionell träning. Detta beror på det faktum att TRUS göra genom anus, som inte varje patient kan enkelt hantera. Om en man inte kan lugna sig själv, rekommenderas att man tar lämpligt läkemedel.

att genom olika åtgärder

TRUZI gör i 10-15 minuter. Innan proceduren börjar, ska patienten ligga på sin sida, trycka benen på bröstet och slappna av musklerna. Läkaren lägger kondom på sensorn och applicerar sedan en gel på den. Sedan sätts enheten in i endotarmen till ett djup som inte överstiger 7 cm. Som regel upplever patienten ingen smärta.

Under proceduren sänder enheten en ultraljudsignal, vilken återspeglas från prostata och vävnader som finns runt den, skapar en tydlig bild av de processer som förekommer i kroppen och dess tillstånd.

Förekomsten av sjukdomar bestäms när:

 • en förstorad prostata;
 • heterogena former av organet;
 • fyllning av blodkärl.

I framtiden utför doktorn en undersökning av partiella vesiklar för att utesluta deras nederlag. Det är värt att notera att närvaron av en bred lumen i sina tubuler endast kan vittna för långvarig avhållsamhet. Därför kompletteras TRUS alltid med andra diagnostiska förfaranden. Oftast upplever patienten endast obehagliga känslor när läkaren utför en biopsi av prostata för närvaro av en tumör i den.

Trots att TRUZI är helt säkert för den manliga kroppen och inte orsakar någon skada på den, finns det en viss lista över kontraindikationer. Så, denna procedur kan inte utföras om endotarmen är borttagen från mannen. Dessutom kan TRUZI inte göras om den akuta formen av hemorrojder diagnostiseras, eftersom när sonden är insatt finns det allvarliga smärtor och det finns risk för skadliga inflammerade områden.

Prostatakörteln

TRUSI prostatakörteln - ultraljudsundersökning av prostata transrektala vägen, det vill säga genom ändtarmen. Vilken är syftet med denna undersökning och hur utförs proceduren?

Indikationer för TRUS

Transrectal ultraljud av prostatakörteln ersatte den vanliga transabdominala undersökningen (genom bukväggen). TRUS kan användas till patienter med lokala fettpålagringar i buken, eftersom ultraljudssignalen knappast passerar genom subkutan fett.

Jämfört med konventionell ultraljud är transrectal undersökning mer informativ. Specialisten har möjlighet att på ett adekvat sätt bedöma tillståndet hos många interna organ, vilket inte kan göras en transabdominal sensor. Dessutom kan du, när du undersöks genom endotummen, samtidigt utföra en biopsi, det vill säga ta prov av celler av inre organ för studien.

TRUS är tilldelat patienter:

 • vid de första tecknen på prostatit (frekvent och smärtsam urinering);
 • i störningar av styrka;
 • i fallet med diagnosen infertilitet
 • med smärta i perineum eller i underlivet
 • i händelse av smärtsam avföring eller förstoppning
 • om det finns förseglingar i anus eller i prostatakörteln vid läkarundersökning.

Transrectal undersökning har kontraindikationer, inklusive hemorrojder i akutstadiet, kirurgiska operationer i rektum eller tarmobstruktion. Om patientens tillstånd är livshotande kan TRUS emellertid utföras även om det finns kontraindikationer.

Förberedelser för prostatakörteln

Transrectal undersökning kräver förberedande behandling av patienten. Flera dagar före förfarandet är det nödvändigt att utesluta livsmedel som orsakar ökad gasproduktion från kosten. Dessa inkluderar legumes, ärter, färskkål, jästkakor eller pasta, färsk frukt (druvor, plommon, gröna äpplen), såväl som kolsyrade drycker och alkohol. Menyn ska bestå av kokt kycklingkött eller fisk, kokta grönsaker och soppor, flytande porridge.

På kvällens kväll ska den sista måltiden vara upp till 18-19 timmar. Efter en och en halv timme efter middagen måste du ta aktivt kol, antalet tabletter beräknas enligt följande: För varje 10 kg vikt behöver du 1 tablett. Aktivt kol kan ersättas med starkare sorbenter (Polyphepan, Polysorb), de ska tas enligt instruktionerna.

Innan du går och lägger dig, måste du göra en rengörande emalj. På morgonen kan du inte äta, du kan bara göra några sippor av vatten. Läkaren kan be dig att ta en kondom i studien. Förvärva speciella kondomer för transrektal eller transvaginal ultraljud.
De flesta män före förfarandet kräver psykologisk förberedelse. Emosionell klämning eller nervös överansträngning kan kraftigt hindra forskning eller orsaka smärtsamma känslor. Det är värt att ta mjuka lugnande droger, till exempel Persen eller Novopassit.

Hur fungerar proceduren?

Vanligtvis håller TRUS inte mer än 20 minuter. Patienten ligger på sin vänstra sida, pressar knäna till bröstet och försöker andas lugnt och avslappnat. Specialisten sätter på en kondom på sensorns rör, smörjer den med gel och försiktigt sprutar den in i rektumets hål i ett djup på 5-7 cm. Patienten får inte känna några smärtsamma känslor.

Prostatakörteln ligger bakom ändtarmen. Sensorn skickar ultraljudssignaler genom tarmväggen och skannar sedan svarbilden. Oroliga tecken är förstorade storlekar av körteln, dess heterogena struktur, fyllighet av artärer och vener, stärkt kärlmönster. Dessa data som doktorn återspeglar i ultraljudsprotokollet.

Efter att ha undersökt basen av prostatakörteln, fortsätter specialisten att undersöka de sämsta vesiklarna. Friska seminalblåsor har en likformig konsistens, normal ekogenitet (vävnadens förmåga att reflektera ljud) och vaskulärt mönster. Läkaren ska leta efter en förstorad lumen av blåsorna, men detta kan vara vid långvarig sexuell avhållsamhet, så läkaren ska genomföra en patientintervju.

Om en biopsi utförs samtidigt med TRUS (avlägsnande av biomaterialet) måste patienten bedövas. Biopsi under kontroll av TRUZI är mest säker, eftersom specialisten tydligt ser var nålen är för vävnaden.

Efter avslutad studie skriver den specialistdiagnostiker en åsikt i protokollet. Ibland skrivs flera bilder för den behandlande läkaren, vilket underlättar formuleringen av en noggrann diagnos.

Fördelar med TRUS-metoden

Denna metod är icke-invasiv (icke-traumatisk), så förfarandet är helt säkert för människors hälsa. TRUS är ett tillräckligt informativt sätt att diagnostisera, så patienten behöver inte ha ytterligare forskningsåtgärder - analyser eller biopsier av alla organ.

TRUZI ersätter helt föråldrade röntgenstrålar. Transrectal metod låter dig se alla mjuka vävnader i bukhålan. Dessutom kan TRUZI, till skillnad från röntgenstrålar, ofta utföras, eftersom det inte finns någon skadlig strålning på patientens kropp. TRUS är en relativt billig diagnostisk studie, vars kostnad i Moskva kliniker varierar omkring 1000 rubel.

Det är bland annat också ett snabbt sätt att diagnostisera. För att skriva en slutsats behöver en specialist mindre än en halvtimme. Detta är mycket viktigt om det finns misstankar om malaktig bildning av prostata eller andra inre organ.

Denna ultraljudsmetod har bara en nackdel - det är en mänsklig faktor. Procedurens framgång och effektivitet beror direkt på doktorens diagnostik. Därför rekommenderas, med det minsta tvivel om kompetens hos en specialist, att gå vidare med en annan läkare.

Screening av prostatacancer på ultraljud och TRUS

Prostatacancer på ultraljud ses i ekologiska tecken: heterogenitet, suddiga gränser för vävnader. Ultraljudsundersökning möjliggör bestämning av patologiska förändringar i ett tidigt skede.

Typer av ultraljudsprostatacancer onkologi

Visserligen är ultraljudsdifferentiell diagnos av prostatacancer inte en absolut korrekt metod. Resultaten av forskning för att hjälpa till att etablera förekomsten av neoplastiska processer, men att avgöra vilken typ av tumörerna utan ytterligare analys är omöjligt.

Fördelen med ultraljudsdisposition är en stor sannolikhet att upptäcka förändringar även i ett tidigt skede.

Det finns två huvudtyper av forskning:

 1. Transabdominal metod (ultraljud) - utförs via bukavdelningen.
 2. Transuretral metod (TRUS) - sensorn sätts in genom anus i ändtarmen och appliceras direkt på prostatakörteln.

Innan diagnosen utförs bestämmer den behandlande läkaren förekomsten av kontraindikationer för varje undersökningsmetod.

Ultraljud av prostata vid misstänkt cancer

Med noggrannhet kan prostatacancer inte bestämmas av ultraljud. Resultaten av ultraljud kommer endast att visa närvaron av tumörbildning. Upprätta naturen och naturen efter biopsi och leverans av ett blodprov för PSA. Enligt ultraljud detekteras tidiga tecken på prostatacancer som inte förekommer kliniskt.

Diagnostikstudien utförs i flera steg:

 • Förberedelser för ultraljud - studien utförs transabdominal metod. För att öka noggrannheten hos ultraljudsresultat är det nödvändigt att skapa optimala förhållanden för att bestämma placeringen av körteln och dess volymer. Patienten ges ca 1 liter vatten cirka en timme före undersökningen.
 • Genomförande - En speciell gel appliceras på avsökningsområdet, vilket förbättrar sensorns förmåga att känna igen ultraljudsvågor och reducerar friktionen. Under undersökningen undersöker läkaren de inre organen i det lilla bäckenet. Skanningsresultaten visas.
 • Förklaring av ultraljud - studien överensstämmer med den utvecklade metoden och varar ca 10-20 minuter. Resultaten av ultraljudet deklareras av läkaren som utför diagnostik. Konditionen i prostatakörteln, lymfkörtlar, urinrör kontrolleras. Om man misstänks för intilliggande patologier, föreskrivs en andra studie av andra organ.

Vanlig ultraljud, utförd av bukmetoden, på grund av låg informativitet vid misstänkt prostatacancer, är mycket sällan föreskriven. Endast i dessa fall är det inte möjligt att genomföra TRUS på grund av hälsokrav eller på grund av psykologisk avvisning av patientens undersökning.

Prostatacancer i cancerdiagnos

Om det finns misstankar om en onkologisk sjukdom, är det först och främst föreskrivet transrektal ultraljud. Ultraljudssensorn levereras direkt till prostata, vilket förbättrar resultaten avsevärt och hjälper till att få en mer tillförlitlig bild än i en konventionell studie.

Transrectal ultraljud av prostatacancer är inte föreskriven i närvaro av följande sjukdomar:

 • Proktit.
 • Eventuella inflammatoriska processer i ändtarmen.
 • Förekomsten av hemorrojder.

Kontraindikationer beror på det faktum att ultraljudssensorn för screening injiceras i ändtarmen genom anusen, att med ovanstående sjukdomar kan det orsaka allvarlig skada.

Definiera prostatacancer med TRUS, som i fallet med konventionell ultraljud, är det svårt. Undersökning visar avvikelsen av körtelvävnadens volym, inklusioner av neoplasmer.

Resultaten av TRUS är mer informativa än med vanlig ultraljud. Det finns en möjlighet att identifiera även små tumör neoplasmer. TRUSI visar morfologiska förändringar i vävnader vid ett tidigt utvecklingsstadium.

Under beredningen för undersökningen rekommenderas patienten att avstå från att äta och göra en rengörande enema. Under proceduren läggs patienten på en soffa eller urologisk stol i ljungläge, på vänster sida, med knä spända till bröstet.

Diagnos av prostatacancer som använder TRUS är en informativ och tillförlitlig metod, men vissa patienter vägrar det på grund av obehag under det.

Vad visar ultraljud i prostatacancer?

Ultraljudsdata innehåller flera grundläggande uppgifter om prostata i sig, blåsans hals, sädesblåsor och vener. Läkaren som utför studien ägnar särskild uppmärksamhet åt konturernas skarpa, jämnheten och ekogeniteten hos vävnaderna.

Tre storlekar av prostatakörteln undersöks nödvändigtvis:

Flera faktorer påverkar diagnosen:

 • Körvolymen beräknas genom att multiplicera summan av tre grundläggande dimensioner med en faktor på 0,52.
 • Echogenicitet - ultraljudsskyltar som indikerar cancer - en signifikant minskning av vävnadsgenomsläppligheten.
 • Strukturens homogenitet.
 • Förekomsten av stenar, cystiska formationer, en ökning i volymen av lymfkörtlar.
 • Tillståndet för de halvledande kanalerna.

Efter att ha mottagit all data, gör doktorn en detaljerad ultraljudsbild som bidrar till att skilja inflammatoriska och tumörprocesser. Med positiva eller kontroversiella resultat av diagnosen utses en punktur följd av cytologisk och histologisk undersökning.
Prostatacancer på ultraljud är som följer:

 • Ökad volym av prostatakörteln.
 • Fuzzy konturer.
 • Ökad storlek på lymfkörtlar och formationer. Histogramets densitet på ultraljud bör inte vara mer än 19 conv. u En ökning av noder på upp till 2 cm är ett indirekt tecken på närvaron av metastasering.

I prostatacancer ses förändringar i strukturen hos körtelvävnaden, intilliggande lymfkörtlar. Echogena tecken har ingen uttalad symtomatologi.

Tillförlitlighet av ultraljudsundersökning i prostatacancer

Moderna metoder för ultraljudsdisposition av ultraljud och TRUS är inte lika med avseende på bekvämlighet, kostnad och snabbhet för att erhålla resultat. Detektionsstatistiken ligger på 80%.

Det finns flera fördelar med ultraljud:

 • Låg kostnad.
 • Resultatets hastighet.
 • Informativitet - Känsligheten hos ultraljud kan upptäcka förändringar i vävnaderna i början.
 • Möjligheten att återstå - det finns ingen bevisad effekt av ultraljud på prostatacancer. Ofta är flera upprepade studier tilldelade för att övervaka graden av tumörutveckling.

Nackdelarna med en diagnostisk studie är:

 • Omöjlighet att bestämma tumörens natur. Även om en volymetrisk utbildning upptäcks kommer det inte att vara möjligt att bestämma dess natur. För att klargöra diagnosen är det nödvändigt att donera blod till PSA och, om det finns förändringar, för att göra en biopsi.
 • Beroende på resultatet av doktorens erfarenhet. De diagnostiska egenskaperna hos ultraljud är direkt relaterade till utredarens professionalism.

I ny ultraljudsteknik ökade informationen och tillförlitligheten av resultaten. Ultraljud och TRUS används för att detektera de första tecknen på prostatakörtelns avvikelse från normen. Genom att utföra forskningen kan du misstänka cancer i ett tidigt skede, vilket har en positiv effekt på sjukdomsprognosen.

TRUSU av prostata: hur man förbereder och hur man gör

Vad är TRUUS-analys? Vid genomförandet av denna speciella undersökning administreras en sensor av en speciell design till patienten rektalt (det vill säga i ändtarmen) som kan du visualisera en komplett och korrekt bild av prostata. Metoden är smärtfri och säker för hälsan, icke-invasiv.

Vad utförs prostatacanceroperation för?

Transrectal ultraljudsundersökning av prostata kan rekommenderas som en planerad studie hos äldre män (över 40 år), tillsammans med definitionen av prostataspecifikt antigen (PSA) i blodet. Det utses också i följande fall:

 • misstanke om prostata adenom
 • när det är obehag eller smärta vid urinering
 • styrka störningar
 • smärta i perineum
 • natturation, speciellt om det åtföljs av obehag
 • om paret inte kan föreställa ett barn, i avsaknad av patologi hos en kvinna
 • "Svag", "tunn" urinstråle
 • en ökning av PSA, även om det finns en ökning i nivå i jämförelse med det som upptäckts tidigare, även om det ligger inom det normala området
 • vid patologin avslöjad av läkaren genom rektal undersökning
 • med en avvikelse i analysen av urin eller spermogram.

Förberedelser för forskning

TUSM av prostata hänvisar till de diagnosmetoder som kräver att patienten tar preliminära åtgärder. För att inte behöva gå till studien igen, bör preparatet för sköldkörteln vara följande:

1. 2-3 timmar före proceduren måste tarmarna tömmas

 • Den optimala metoden för detta är att hålla emmen med kallt eller rumstemperaturvatten i en volym av ungefär en och en halv liter.
 • Om detta är svårt, kan du använda mikro-enema-typ "Norgalaks" eller "Microlax" innehållet i den lilla röret placeras i liggande ställning i ändtarmen (bäst - på höger sida). Efter ett tag, gå på toaletten.
 • Glycerinstearinljus. Introduceras genom anus i den bakre positionen på sidan eller baksidan, när en pose inträffar, gå på toaletten.

2. Fyll på blåsan

 • Om du har tilldelat en TRUS med problem som infertilitet, förhöjt PSA, eller minskad styrka, bara dricka 3-4 glas vatten en timme före studien, varefter inte urinera.
 • Om ultraljudet skulle hjälpa till att ta reda på orsaken till problemet med urinering, är det bättre att komma till kontoret med 1,5 liter kapacitet med stillt vatten eller te 40 minuter före den angivna tiden. Du börjar att dricka vätskan där och när du känner dig villig att urinera, berätta ultraljudsläkaren om detta och han bjuder in till studien för studien.

Teknik för forskning

Om du vill göra prostata och prostata rör krävs ett större djup av införandet.

Om det är nödvändigt att utvärdera och tömma urinblåsan, då är patienten efter grundundersökningen bett att gå på ett litet sätt. Undersök sedan prostata och blåsan, gör beräkningar och slutsatser om patologin baserat på mängden kvarvarande urin.

Förklaring av forskningsdata

 1. Transrectal ultraljud av prostatakörteln beskriver normalt körteln som ett symmetriskt organ som har en triangulär, oval eller halvcirkelformad form. Vid den transversella avsökningen är den bakre konturen av körteln normalt inte tydligt åtskild från ändtarmen.
 2. Kontur av körteln - jämn, klar. Ekogenitet beskrivs med orden "finkornig", som bildas av signaler av genomsnittlig ekogenitet. Organets struktur är inhomogen. Kapseln skiljs tydligt från körtelvävnaden genom echomodality.
 3. Körets mått: längd 24-40 mm, tjocklek 15-23 mm, bredd 27-43 mm. Volym - högst 200 kubikcentimeter (enligt andra uppgifter - högst 280 cm 3).
 4. Vid utförande av transrektal ultraljud av prostata visualiseras hypoechoa periuretralkörtlar, liksom ett hypoecho-tuberkel med triangulär form, upp till 2 mm i storlek.
 5. Också synliga är: rektum, blåsans hals, paraprostatisk fiber, ejakulatoriska kanaler.

Ytterligare data på körteln som behövs för diagnos och differentiering av organs patologi erhålls med användning av färgdoppler-skanning.

Recensioner om förfarandet, dess kostnad

Bilden visar hur transrectal ultraljud av prostata utförs

Testimonials på prostata truZi indikerar att det finns lite att njuta av i denna procedur. Ingen upplever smärta under forskningen, men obehag, speciellt om du pre-tune till utseendet av smärtsamma förnimmelser, är en vanlig förekomst.

Samtidigt säger människor som lämnar feedback om prostatacancer att studien är informativ, dess resultat är tillförlitliga.

Slutsatsen av en doktorssonolog att "det inte finns några ekon av patologi" indikerar att det inte finns något att oroa sig för, om det inte finns några klagomål från styrka och urinering, kan du göra en andra undersökning om ett år eller mer.

I det här fallet, om en man som är äldre än 40 år, ska PSA-kontrollen under denna tid genomföras minst en gång per år.

Kostnaden för prostatacancer är mellan 550 och 2200 rubel. Detta pris på sköldkörteln beror på:

 • från diagnoscentrets plats
 • kvalifikationer för specialister som utför förfarandet
 • tillgång till utrustning av expertklass.

Var att göra TRIZ

Detta görs bäst i riktning mot din behandlande urolog. I det här fallet kan studien både betalas och frigöras. genomföras i ett tvärvetenskapligt center såväl som i en specialiserad urologisk klinik, samt på stadssjukhuset eller i polikliniken.

Således är prostatacancer en smärtfri och säker metod att undersöka körteln. Förfarandet kräver lite förberedelse. Men om några minuter efter början av sitt innehav kommer du att veta om allt är i ordning, huruvida patologin för detta organ är orsaken till ditt tillstånd. Du kan också gå till sjukhuset årligen för att se till att du har det bra med prostata hälsa.

Titta på videon, som prostatakörteln