Huvud
Analyser

Behandling av trichomoniasis uretrit

Lämna en kommentar 951

Sjukdomar i könsorganen och det genitourära systemet stör jämställdhet mellan män och kvinnor. Ett vanligt sjukdom är trichomoniasis uretrit eller trichomoniasis. Det är sexuellt överfört och skadar urinröret. Vid en patologi upplever patienten en känsla av obehag i könsorganet, brinnande och kliande känns. En vitaktig eller grå vätska släpps från könsorganen. Sjukdomar bör botas i tid, eftersom det utvecklas mycket snabbt och efter ett par månader kan redan bli kronisk. Felaktig eller otrolig behandling skadar genitourinary systemet, infektioner och andra sexuellt överförbara sjukdomar uppstår.

Orsaker och patogenes

Patologi uppstår på grund av utseendet i kroppen av en bakterie som Trichomonas. Den är patogen för den manliga och kvinnliga kroppen, särskilt de vaginala trichomonerna. Den främsta orsaken till infektion är all sexuell kontakt (vaginal, oral, anal). I kvinnokroppen bättrar bakterierna i slidan och hos män befinner de sig i prostata, ibland i partiella vesiklar. Patologi är exponerad och urinröret.

Vid kvinnor under månadsvaginalutsläpp från skadliga mikroorganismer, men Trichomonas är fast fastsatt på epitelets celler och "matar" på järn, vilket är i menstruationsblod.

I samlagsprocessen delas Trichomonas-bakterien, och en del av den kommer från den sjuka organismen till den friska. Det finns en inflammatorisk reaktion, särskilt det är märkbart om ett betydande antal parasiter har trängt in. De släpper ut skadliga toxiner som förgiftar organen i det lilla bäckenet. En stor mängd hyaluronidas, ett farligt enzym, kan lossa vävnaderna. Bakterier och deras giftiga produkter genom den försvagade vävnaden blir lättare att tränga in i de intercellulära utrymmena.

Manifestation av trichomoniasis uretrit hos män

Patologi utgör en fara för sexuella funktioner hos män och kroppen som helhet. Tidig behandling förhindrar uppkomst av akut sjukdom och komplikationer. Tecken på patologi hos män skiljer sig något från manifestationen av samma sjukdom hos kvinnor. De får känna sig en vecka efter infektion, men ibland kanske de inte förekommer i en månad eller två. Patienten har sådana symptom:

 • brännande och klåda i könsorganet
 • smärtsam urinering
 • irritabilitet;
 • sömnlöshet;
 • urladdning av blod under utlösning;
 • Förekomsten av vit eller grå urladdning från urinröret.

Trichomonas uretrit hos män i akut form präglas av en skarp stickning i penisens huvud. Patienten störs av konstant klåda och vattnig vitaktig urladdning. Om du inte uppmärksammar smärtsamma manifestationer i tid, kommer hemospermi att uppträda (närvaron av blod i sperma). Fördröja inte behandlingen, för i en månad passerar uretriten till ett annat stadium, torpiden.

Symtom hos kvinnor

Något symptom på patologi hos kvinnor sammanfaller med manifestationer av denna patologi hos män. Men kvinnor känner tydligare förekomsten av sjukdomen i kroppen, eftersom det finns fler tecken och de har en intensifierad karaktär. När Trichomonas påverkar kvinnokroppen observeras följande symtom:

 • brännande och klåda;
 • smärtsam urinering och samlag
 • grönaktig urladdning från slidan
 • brist på sömn, irritabilitet.

Symtomatiker manifesterar sig med speciell kraft under menstruationscykeln eller när de sexuella organen är underkylade. Trichomonas uretrit hos kvinnor påverkas oftast av vagina, infektionen avgör sig i detta område. Kvinnan, förutom de viktigaste symptomen, märker svullnaden av den yttre labia, skumdämpning med pus. Skeden blir rödaktig, och könsvarta och granularitet uppträder.

Kliniska former

Trichomoniasis är av tre typer: akut och kronisk. Oftast observeras patologi exakt i en akut form, där de inflammatoriska processerna i könsorganen fortskrider aktivt och manifesteras. Den akuta formen kan enkelt och snabbt passera till kronisk uretrit med stor fysisk ansträngning, sexuellt överexcitation, efter att ha druckit alkohol.

Symtomatisk av kronisk trichomonas uretrit liknar tecken på gonorré. För det första är patienten slöseri, svag i kroppen. Då tillsätts de återstående tecknen på sjukdomen, inklusive allvarlig smärta vid urinering eller i lugnt tillstånd. Detta tillstånd kräver akut läkarvård för hjälp.

Asymptomatisk sjukdomssjukdom ses hos 20-35% av patienterna, så sjukdomen går i kronisk form.

Med urinrör av kronisk natur behövs kvalificerad vård, självmedicinering hjälper inte. Denna form av patologi är svår att behandla. I tid utan att märka tecken eller i händelse av deras frånvaro, utvecklas sjukdomen, komplikationer uppstår. Hos män leder uretrit utan behandling till sårbildning eller erosion av penis.

Det finns också icke-infektiösa former av trichomoniasis uretrit. Det är associerat med stagnation i det lilla bäckens organ, inklusive i penis eller vagina. Att leda till patologi kan vara överdriven aktivitet i sexuellt liv eller omvänt fysisk inaktivitet. Icke-infektiös uretrit uppstår på grund av en allergisk reaktion på grund av mekaniska skador och skador. Någon form av urinrör behöver behandling i tid.

diagnostik

För att upptäcka trichomonads i kroppen är det nödvändigt att klara ett komplex av test. Om minst en ser vaginala Trichomonas, bekräftas diagnosen. Efter upptäckten är det nödvändigt att genomgå medicinsk forskning för att identifiera infektionssjukdomar. Eftersom tillsammans med trihomonadnoy i kroppen "live" chlamydia, gonokocker. För att göra detta föreskrivs PCR-diagnostik (polymerkedjereaktion). Det är med hennes hjälp att du kan hitta andra bakterier.

Läkaren utser patienten för att passera en bakteriekultur på floran. Det finns också en gynekologisk undersökning, där en swab ur urinröret eller vagina tas. Vid upptäckt av trichomonads i andra analyser kommer det inte längre att finnas ett behov. Men om smeten har givit ett negativt resultat, görs dessutom ett test för att snabbt bestämma antigenet. Med ett positivt resultat föreskriver läkaren den nödvändiga behandlingen. Om en sjuk man eller kvinna har en permanent sexpartner, ska läkaren informera honom om sjukdomen. Båda bör genomgå en behandling, även om den friska partnern inte har symtom på sjukdomen. Detta undviker reinfektion.

Komplikationer och konsekvenser

Om trichomonas uretrit inte behandlas i tid uppstår komplikationer som är svåra att behandla, eller till och med bli kroniska alls. Komplikationer som härrör från denna patologi liknar icke-gonokock uretrit. I värsta fall uppstår erosiva formationer och ett sår av könsorgan. De liknar de lesioner som uppstår i en venerisk sjukdom som syfilis. Mycket ofta försvårar problemet genom att sår såras. Utan frånvaro av terapi har en man komplikationer, upp till infertilitet.

Hos män leder komplicerad patologi till epididymit, där epididymis är inflammerad. Först stiger temperaturen och symptom på akut trichomonas uretrit uppträder, och då utvecklas inflammation kraftigt. Patologi leder till prostatit och andra sjukdomar i könsorganen och genitourinary systemet.

behandling

Patologin behöver behandling, och båda parter måste klara behandlingskursen. Även om det finns inflammation, bör du konsultera en läkare, han kommer att välja individuell behandling, baserat på patientens symtom. Oftast ses sjukdomen hos män, de är de viktigaste vektorerna av patologi.

Konservativ terapi

Terapi består av användning av mediciner. Det varar från två veckor till en månad, beroende på graden av sjukdomen. Under denna period är kön strängt förbjudet i någon form. Efter diagnosen ordinerar läkaren läkemedel som syftar till att bekämpa och eliminera trichomonads i kroppen. Antibiotika ordineras för att eliminera bakterieinfektioner. Om det finns en kronisk form av uritrit, utförs en installation. Förfarandet kännetecknas av införandet av droger i blåsan eller urinröret.

Efter behandlingstiden ordinerar läkaren upprepade tester. Inte alla och inte alltid kan övervinna denna patologi. Med återfall föreskrivs patienterna en ytterligare medicineringskurs. Behandlingsframgången beror på sjukdomsformen och omfattningen. Om sjukdomen är akut, försök sedan förhindra övergången till kronisk. Vid kronisk uretrit är läkemedel förskrivna för att återställa immunitet och urinrör.

Passera den terapeutiska kursen är det värt att avstå från fysisk ansträngning, att observera riktig näring. Under denna period är det nödvändigt att hålla sig till en speciell kost: att utesluta stekt, fet mat, såväl som sura och salta livsmedel. Glöm inte den dagliga normen för vätska (1,5 liter), vilket rekommenderas att öka. Resultatet beror mer på patienten själv, iakttagande av alla doseringsregler för drogerna och läkarens rekommendationer, patologin kommer snabbt att recede.

Folkmekanismer

I folkmedicin finns det många läkemedelsrecept, inklusive trichomoniasis uretrit. Gynnsam effekt på tranbärsjuice. Traditionell medicin rekommenderar att man använder vinbär: häll 2 matskedar kokande vatten och drick flera gånger om dagen. Vinbär tar bort inflammatoriska processer och främjar utsöndring av urin. Bären kommer att vara användbar i någon form. Trichomoniasis - en allvarlig sjukdom, du kan använda folkmedicinska lösningar efter att ha hört en läkare, för att inte orsaka mer skada på kroppen.

Vid behandling av patologi används persilja. Ta ca 80 gram gröna och häll mjölken så att den täcker gräset helt. Blandningen placeras i ugnen och lämnas för att stå och filtreras därefter. Under dagen måste du ta färdig infusion varje timme. Effektiva medel är blommorna av cornflower: Ta en tesked i ett glas kokande vatten, låt stå i en timme, och sedan filtrera och dricka.

förebyggande

Många venereologer och gynekologer tenderar att tro att denna patologi hos män inte kan förebyggas. Det är bara möjligt att förhindra en sjukdom. Det är viktigt att inte bryta mot flera regler. Det är nödvändigt att behålla personlig hygien. Du kan inte använda någon annans handduk när du torkar dina könsorgan. Under inga omständigheter får du inte bära och bära någon annans underkläder.

Varje samlag bör skyddas, du borde använda en kondom varje gång du har samlag. Ett stort antal partners är farliga för reproduktionssystemet, sannolikheten för infektion ökar betydligt. Om icke-skyddat samlag har uppstått, är det nödvändigt att överlämna testerna omedelbart. Tidigare upptäckt av sjukdomen kommer att bidra till att undvika komplikationer och öka risken för full återhämtning.

Trichomonas uretrit: symptom, diagnos, behandling

Ett av de vanligaste patologierna i urinvägarna, sexuellt överförda - trichomoniasis uretrit. Denna sjukdom klassificeras som en långsam infektion, som under lång tid inte kan visa några symtom. Frånvaron av snabb behandling leder till utvecklingen av kronisk trichomoniasis uretrit.

Viktigt! Män är mycket mer benägna att vara bärare av infektion.

I honkroppen börjar infektionen utvecklas i slidan och påverkar sedan urinröret. Sjukdomens orsaksmedel är Trichomonas (den enklaste organismen av flagellärfamiljen). Hos kvinnor är Trichomonas lokaliserade i slidan, hos män påverkas prostatakörteln och sällsynta vesiklar.

Sexuell kontakt är det huvudsakliga sättet att överföra trichomonads. Mikroorganismer, som kommer in i människokroppen, orsakar inflammation. Den kliniska bilden beror på antalet trichomonader, desto mer av dem, desto ljusare är de. Men oftast finns det inga tecken på infektion under lång tid.

Symptom på trichomoniasis och möjliga komplikationer

Efter att ha fått Trichomonas i skeden, varar inkubationstiden för sjukdomen en halv och en halv, men den kan minskas till 5 dagar.

Hos kvinnor framträder symtomen mycket senare, eftersom slidan huvudsakligen påverkas. Infektion kan förekomma i akut, subakut eller kronisk form

Symtom hos kvinnor och män är lika i många avseenden, men det finns ändå vissa skillnader.

Symtom på trichomoniasis uritrit hos män:

 • det brinner, stickningar eller klåda i penisens huvud
 • obehag under och efter ett intimt förhållande;
 • urladdning av vitaktig färg från urinröret
 • frekvent urinering tillsammans med smärta
 • en blandning av blod i spermierna.

Viktigt! Ovanstående symptom är lethargic, och en man kan inte ens märka dem, med tanke på att orsaken till symtomen ligger i ett annat problem. Som ett resultat strömmar den akuta formen i kronisk form.

Tröga infektioner är svåra att behandla.

Otillbörlig behandling av en specialist kan leda till vissa komplikationer hos män:

 • epididymit (inflammatorisk process i epididymis);
 • orkit;
 • erosiva defekter och sår i vävnaderna i urin- och könsorganen;
 • infertilitet;
 • minskad styrka.

Trichomoniasis uretrit hos kvinnor är en komplikation av vaginit och andra lesioner i könsorganen, därför uppenbaras av följande symtom:

 • smärta vid urinering och under samlag
 • patologisk urladdning från slidan, utseende av en obehaglig lukt;
 • brännande och klåda i området av de yttre könsorganen.

Ofta trichomoniasis uretrit hos kvinnor åtföljs av andra sexuellt överförbara sjukdomar, vilket i hög grad komplicerar diagnosen. De vanligaste komplikationerna hos kvinnor är nederlag av äggstockar, urinblåsor, livmoderrör och livmoderhals.

Ulcer lesioner och erosioner kan uppstå både hos företrädare för båda könen.

Diagnos av trichomoniasis uretrit

För att identifiera patogenen i kroppen använder män eller kvinnor tre huvudmetoder:

 • Mikroskopisk undersökning. Det snabbaste och enklaste sättet att upptäcka trichomonads. Ta ett smet från urinröret och undersök det under ett mikroskop.
 • PCR. Den mest exakta metoden för diagnos, men också den dyraste. Studien gör det möjligt att identifiera partiklar av Trichomonad DNA.
 • kultur gröda. Utsläppen från urinröret sönders i ett speciellt medium, och i de framväxande kolonierna bestäms närvaron av trichomonads. Efter att ha upptäckt dem utför de genast ett test för antibiotikaresensibilitet. Det tar ungefär två veckor att få resultatet.

För laboratoriediagnos är det nödvändigt att ta biologiskt material från patienten. För att genomföra studien är den lämplig:

 • frisk urin;
 • separerad från urinröret;
 • vaginal urladdning;
 • hemlighet av sädesblåsor och prostata.

Förutom försöken för att identifiera patogenen utför doktorn en undersökning och undersökning av patienten, liksom vissa instrumentstudier, till exempel ultraljud. De tillåter att bestämma närvaron och omfattningen av den inflammatoriska processen, såväl som att utesluta andra sjukdomar.

Metoder för behandling av trichomoniasis uretrit

Behandling av trichomoniasis uritrit utförs även i frånvaro av symtom och patienten är bara infektionsbärare. Terapi gör det möjligt att utesluta den ytterligare spridningen av sjukdomen. Ofta är bärare män som överför infektionen till kvinnor som har ett uttalat symptom på inflammation.

OBS! För period av diagnos och behandling är alla samlag förbjudna.

Undersökningen rekommenderas inte bara för patienten, men också för hans sexpartner. Behandling av trichomoniasis uritrit utförs enligt följande metoder:

 • antibakteriell terapi;
 • metronidazol och dess analoger;
 • instillation i urinröret
 • antiinflammatoriska läkemedel.

Dessa åtgärder är tillräckliga för återhämtning, om behandlingen påbörjades i tid.

Terapi för kronisk sjukdom varar längre. Förutom läkemedelsbehandling är kost och dricka nödvändiga.. Ibland föreskrivs immunmodulatorer och diuretika. I detta fall är fysisk aktivitet begränsad. Patienten bör noggrant övervaka att det inte finns någon hypotermi. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt.

Viktigt! Efter behandlingens gång tas materialet från urinröret och en studie utförs för närvaro av trichomonader. Patienten kan betraktas som frisk om trichomonads är frånvarande. Ett positivt resultat kräver en upprepning av behandlingsförloppet.

Dessutom kan de utföra vitaminterapi för generell förstärkning av kroppen.

förebyggande

Profylax av trichomoniasis uretrit är inte komplicerad. Det är nödvändigt att undvika tillfälliga sexuella relationer, särskilt med företrädare för en riskgrupp (prostituerade och narkomaner). Användning av kondom i nästan 100% av fallen skyddar mot infektion.

När symtom på sjukdomen uppträder bör du genast underrätta din sexpartner och konsultera en läkare.

Radevich Igor Tadeushevich, en sexuellt patologisk andrologist av 1: a kategorin

1,106 visningar totalt, 4 visningar idag

Trichomonal Uretrit

Bland en mängd sexuellt överförbara sjukdomar förtjänar trichomoniasis särskild uppmärksamhet. De är sjuka både män och kvinnor. Sjukdomens insidiousness ligger i det faktum att många former av trichomoniasis är hemlighetsfulla, inte uppenbarar sig nästan inga symtom. Utvecklingen av trichomoniasis uretrit kan inte heller ge en klar klinisk bild. Särskilt ofta finns sådana hemliga former hos män: mer än 80% av patienterna har latenta infektioner.

Orsaker och mekanism för utveckling av trichomonas etiologi uretrit

Sjukdomens orsaksmedel är Trichomonas vaginalis - den enklaste unicellulära mikroorganismen från flagellatklassen. Han är extremt instabil i miljön, så det huvudsakliga sättet att överföra trichomoniasis är sexuellt. Som ett undantag är det möjligt att överföra patogenen i vardagen genom en vanlig handduk, loofah, linne. Men i praktiken är denna väg extremt sällsynt.

Hos kvinnor fortsätter Trichomonas i den vaginala miljön, medan de hos män kvarstår länge i prostata-kärlens partikelblåsor eller parenchyma. Uretrit kan utvecklas i representanter för båda könen. Och man tror att denna lokalisering av infektionen nödvändigtvis utvecklas när mikroben kommer in i kroppen i första hand.

Uretrit är nederlaget i slemhinnan i urinröret under påverkan av olika mikroorganismer.

I oskyddad samlag introduceras Trichomonas i epitel i genito-urinvägarna. Där kvarstår de och orsakar en specifik inflammation. De utsöndrar enzymer som främjar lossning av slemhinnorna och ytterligare penetrering av patogenen i kroppen. Trichomonas kan också överföras med flödet av lymf eller blod. Detta hjälper henne att vara resistent mot droger.

Möjligheten att mikroorganismer absorberar trichomonas av celler, vilka är orsakssambanden till andra STI, bevisas. I en sådan situation kan latent flöde ha gonorré och virusinfektioner. I detta fall leder behandling med trichomoniasis till massiv död av Trichomonas och frigör patogener av andra sexuella infektioner. Störa vaginal biocenosen hos kvinnor minskar infektionen kroppens motståndskraft och förmåga att motstå mucosal hinder för andra sexuellt överförbara sjukdomar, såsom herpes och humant papillomvirus infektion med HIV.

Klinik och symtom på sjukdomen

Inkubationstiden för sjukdomen varierar från en vecka till två månader. Det finns vissa skillnader mellan hur trichomoniasis uretrit uppträder hos män och kvinnor. Beroende på svårighetsgraden av den inflammatoriska processen kan sjukdomen förekomma i sådana former:

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

 1. Akut.
 2. Subakut.
 3. Kronisk.

Isolera en speciell form av denna infektion - trichomonas bärare, där symptom på sjukdomen inte observeras. Ofta upptäcker vagnen av patogenen hos män som, utan att veta om deras tillstånd, kan infektera sina sexuella partners.

Akut form diagnostiseras endast i 10% av fallen. Hennes första symptom är klåda i huden och slemhinnan på glanspenisen, obehaglig stickning i hennes område. Det kan vara vattnigt vitt utsläpp av ett skummigt tecken från öppningen av urinröret, vilket orsakar svår klåda. Det finns också rez och klåda med urinering och andra dysursymptom: smärta, ökad uppmaning. Smärta bekymrar patienten under eller efter samlag. Ibland finns det hemospermi - utseendet av orenheter i blodet i vätskan. Under en akut period kan det finnas en kortvarig ökning av kroppstemperaturen.

Om en man inte uppmärksammar dessa manifestationer, så kommer de så småningom att minska, vilket indikerar förkortningen av processen. Obehandlad uretrit främjar infektionens övergång till prostata, testiklar. Med testikelns nederlag kan det finnas en överträdelse av spermatozoas produktion i ejakulatet och deras bildning leder till infertilitet. Trichomonas epididymit finns också ofta.

Ibland bildas i försummade fall, som inte är så sällsynta, erosiva och ulcerativa defekter i släktorganens slemhinnor. Detta är fyllt med utseendet av cicatricial förändringar i urinröret under deras helande, vilket leder till bildandet av ureterskärningar.

Hos kvinnor är sjukdomen mer uppenbar än hos män. Dess tecken är vit skummig urladdning ur urinröret, hyperemi i vaginala slemhinnan och labia, gnidning, svår klåda med urinering. Klåda intensifieras också under menstruationen. Kvinnor och kvinnor klagar över smärta och ömhet under samlag. I kombination med trichomonas colpit blir utsläpp från könsorganet större, irritation av lårens och perineums hud uppträder. När den infektiösa processen sprider sig till livmodern, äggstockarna och äggledarna, kan infertilitet utvecklas.

Förloppet av den kroniska processen karakteriseras av en förändring i de successiva faserna av exacerbationer och remissioner. Ofta förekommer exacerbationer mot bakgrund av en minskning av organismens immunologiska reaktivitet, med missbruk av alkoholhaltiga drycker och förvaltning av alltför aktivt sexuellt liv.

Med trichomonadal uretrit upplever kvinnor svårt klåda med urinering

Diagnos av patologi

Laboratoriediagnos av trichomoniasis uretrit innefattar:

 • mikroskopi av smet av urladdning ur urinröret;
 • bakteriologisk odling från urinröret;
 • bakteriologisk odling och antibiotikum av den prostatiska sekretionen;
 • PCR-studie av uretrisk urladdning;
 • serologisk undersökning av blod genom ELISA för detektering av antitrichomonadala antikroppar;
 • bakposev urin.

Inte alltid mikroskopisk undersökning tillåter att se patogenen. Därför används ofta andra metoder, som kan tilldelas upprepade gånger. Nackdelen med bakteriologisk forskning är hur länge den genomförs. Resultatet ges 7-10 dagar efter att materialet tagits. Den mest exakta metoden är PCR-diagnostik. Kärnan är att identifiera patogenens DNA i materialet, även om dess antal är väldigt liten.

Ett fullständigt diagnostiskt program för trichomoniasis bör utföras inte bara av patienten själv utan också av alla hans nuvarande sexuella partner.

Viktigt! Nödvändiga metoder för forskning, såväl som behandling, utses av en kvalificerad urolog, gynekolog eller dermatovenerolog.

Instrumentala forskningsmetoder används för att diagnostisera följderna av trichomonasinfektion och dess komplikationer. Användning av ultraljud, inflammation av testiklarna, deras bilagor, prostata, äggstockar, äggledarrör samt diagnos av limprocessen i det lilla bäckenet kan detekteras. Spikar kan bildas i livmodern och dess rör, vilket är en av orsakerna till infertilitet. De kan identifieras med hysterosalpografi.

Behandling av Trichomonasinfektion

Behandling av trichomoniasis uretrit kräver en del ansträngning från patientens sida. Det är inte alltid möjligt att snabbt bli av med denna infektion. Den kroniska, försummade processen är mottaglig för terapi mycket värre än fräsch. Den akuta formen av trichomoniasis uretrit är en indikation för behandling av patienterna. I subakut och kronisk form av sjukdomsbehandlingen utförs på poliklinisk basis. För det första föreskrivs antiprotozoala läkemedel med selektiv antitrichomonadal verkan. Oftast är det:

Dosering och mottagningsfrekvens bestäms av läkaren. Varaktigheten av dessa läkemedel är 10 dagar. Efter det är det nödvändigt att upprepa de diagnostiska laboratorietesterna för att vara övertygad om patogenens förstörelse. I vissa fall behövs en upprepad kurs av anti-trichomoniasis-läkemedel. Avbryt inte drogen själv, ändra dosen. Allt detta kommer att leda till bildandet av läkemedelsresistenta former av infektion, och sedan återhämta sig från denna sjukdom blir mycket svårare.

OBS! Behandling äger rum båda könspartnerna, alla samlag under denna period är förbjudet.

Lokal terapi består i att utföra instillationer i urinröret av antiseptiska lösningar med anti-trichomoniasisverkan: Metrogil. Speciellt de är indicerade för kronisk infektion. Som symptomatiska medel kan antiinflammatoriska läkemedel förskrivas.

Ofta utom trichomoniasis har patienten andra STI. I detta fall utförs deras kombinerade behandling med antibakteriella läkemedel i enlighet med antibiotikodata. Det är viktigt att genomgå en fullständig behandling av antibiotikabehandling för fullständig återhämtning från STI. Det är också nödvändigt att ta antibiotika för kronisk trichomoniasis uretrit. Kronisk process kräver andra korrigeringsmetoder: utnämning av immunostimulanter och vitaminterapi. Allt detta bidrar till återställandet av skyddsmekanismer och snabb eliminering av patogenen från kroppen.

Under behandlingen är det viktigt att inte bryta mot reglerna för rationell näring som föreskrivs av läkaren: använd inte kryddig, stekt, fet, sur mat, alkohol, kaffe, choklad. Behöver också eliminera överdriven fysisk aktivitet, stress, hypotermi.

Profylax av trichomoniasis uretrit

Följande enkla regler kan räddas från trichomoniasis:

 • Överensstämmelse med personlig hygien med hjälp av individuella vårdartiklar;
 • otillåtlighet av tillfälliga sexuella förbindelser med overifierade partner
 • användning av mekaniskt preventivmedel (kondomer);
 • årlig STI-screening.

Om det emellertid var oskyddad sexuell kontakt med den opålitliga sexpartnern, är det nödvändigt att överlämna analyser om sexuella infektioner. I detta fall garanterar den tidiga behandlingen, med infektion med trichomoniasis, fullständig återhämtning utan konsekvenser och komplikationer.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Trichomoniasis uretrit hos män

Bland de smidigt överförda sjukdomar, sexuellt överförbara sjukdomar, ingår trichomoniasis.

Denna sjukdom orsakas av mikroorganismer Trichomonas vaginalis med flagella, på grund av vilken de snabbt rör sig.

Trichomonas i den manliga kroppen multiplicerar i urinröret, sämre sladdar, prostatakörtel, blåsan.

Utvecklingen av Trichomonas i urinröret leder till utseendet av en sådan sjukdom som trichomoniasis uretrit.

Om en man inte misstänker detta, kan han fungera som bärare av en farlig sjukdom.

När smittade med dessa mikroorganismer påverkas urinröret och infektionen griper närliggande vävnader.

Vad är det

Uretrit kallas urinvägsinflammation och hela genitourinary systemet. Denna sjukdom orsakar ofta utvecklingen av prostatit och infertilitet, liksom andra sjukdomar i genitourinary sfären.

Historien om sjukdomsförloppet

I utvecklingen av trichomoniasis uretrit är det tre huvudfaser:

 • akut inflammation
 • subakut inflammation;
 • kronisk inflammation

Förekomsten och betydelsen

Trichomoniasis uretrit uppträder hos män ganska ofta, upp till 90% av fallen.

Riskfaktorer

De provokerande faktorerna i sjukdomsutvecklingen är följande:

 • oskyddad sex;
 • hypotermi;
 • försvagning av immunitet
 • brist på vitaminer
 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler
 • felaktig kost;
 • alkoholmissbruk
 • stillasittande livsstil;
 • kroniska sjukdomar i inre organ.

Orsaker och konsekvenser

Orsaken till utvecklingen av trichomoniasis uretrit är patogena mikroorganismer i prostatakörteln. Infektion sker endast under samlag. Mikroorganismer släpper ut farliga toxiner som tränger igenom alla vävnader i kroppen.

Det finns också allvarlig skada på urinröret. Som ett orsakssamband till sjukdomen med uritrit verkar Trichomonas, som har formen av en päron.

Vid oändlig behandling av en trichomoniasis uretrit i en organism av mannen Följande komplikationer och sjukdomar kan utvecklas:

Video: "Vad är trichomoniasis uretrit"

Symtom och metoder för diagnos

Efter en intim affinitet upplever vissa sjuka män klåda, Brännande känsla av stickningar i regionen av glanspenisen. Också karaktäristiskt för sjukdomen är vattnisk ansvarsfrihet vitaktig. Ibland utvecklas hemospermi.

men Infektionen uppträder oftast utan de karakteristiska symptomen. Vanligtvis börjar de manifestera sig först efter 15 dagar eller 2 månader efter infektionen. En akut form av sjukdomen med adekvat adekvat behandling passerar om några dagar. Efter detta återställer mannen antingen helt eller blir en bärare av infektion.

Många patienter med urinrör hos ett sådant infektiöst ursprung klagar över frekvent urinering på natten. Detta orsakar dem irritabilitet och sömnlöshet.

Spermier av en sjuk man kan också innehålla en blandning av blod. På många sätt liknar den kliniska bilden av akut trichomoniasisuritrit symptomen på gonorré. När sjukdomen kan uppträda mucopurulent urladdning. Trichomoniasis manifesterar sig också som luftbubblor i sekret. I frånvaro av behandling passerar trichomoniasis uretrit i kronisk form.

Att förvärra urinrör leder till stor fysisk aktivitet, alkoholintag och intensiva sexuella relationer. Vid kronisk uretrit utvecklas infektion i prostatakörteln och i spermatkabeln.

Differentiell diagnos utförs i form av analyser på STI. Om Trichomonas detekteras som ett resultat av forskningen görs en ny undersökning för förekomsten av andra sexuella infektioner i kroppen.

För forskning, ta frisk urin, urladdning ur urinröret, hemligheten i prostata och vesiklarna. Vid diagnosering av uretrit används också en odlingsmetod för diagnostisering av trichomoniasis.

Goda resultat erhålls genom immunofluorescerande blodanalys och Trichomonas-analys med PCR. Den senare metoden är den mest exakta, eftersom den kan upptäcka DNA från patogena mikroorganismer.

Mikroskopi av inbyggt blod är en klassisk metod för att detektera trichomoniasis uretrit. Med ett nytt smet kan du få information om patogenen och närvaron av trichomonads.

Video: "Trichomoniasis: Orsaker och symtom"

Behandling av sjukdomen

Det första utseendet på obehagliga symptom på trichomoniasis uretrit bör leda till att en man snabbt kommer till en venereolog och urolog. Detsamma gäller för kvinnor, eftersom båda parter ska behandlas omedelbart.

Sexuella handlingar under denna period är förbjudna. Med trichomoniasis uretrit är det nödvändigt att genomgå behandling oavsett förekomst av inflammation. Varje sådan patient fungerar som en infektionsbärare och kan infektera andra.

Behandling bör ske på poliklinisk basis och under fullständig kontroll av en läkare. Efter avslutningen utförs en upprepad analys för närvaron av trichomonader. I det här fallet behöver patienten strikt följa alla läkares recept, oavsett form av behandling.

preparat

Efter att ha utfört diagnosen och bestämmer sjukdoms huvudfaktorn, föreskrivs mediciner som kan bekämpa de enklaste mikroberna.

Dessa inkluderar metronidazol, vilket har en bra effekt på Trichomonas. Även allmänt använda analoger av detta läkemedel, till exempel, Nitazol, Fasizhin, Trihopol. Med intolerans mot metronidazol förskrivs starkare läkemedel.

Vid behandling av akut trichomonas uretrit används specifika anti-trichomonadiska läkemedel. Vid kroniska former av sjukdomen antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder utnämns eller nomineras tillsammans med lokal terapi. De är ett effektivt botemedel mot bakteriell infektion. Med blandade infektionsformer används antimykotiska och antimikrobiella medel.

Syftet med drogerna beror till stor del på sjukdomsförloppet och sjukdomen. Med kronisk trichomoniasisuritrit rekommenderas vanligtvis att du också tar immunmodulatorer och administrerar vitaminterapi. Detta gör det möjligt att öka patientens immunitet och återställa urinröret.

Kirurgisk behandling

Utveckling av trichomoniasis uretrit kan leda till prostatit, vilket i vissa fall kräver behandling i form av ett kirurgiskt ingrepp. Men det utförs endast med viktiga indikationer.

Dessa inkluderar:

 • smalning av urinröret, vilket inte tillåter en man att urinera normalt
 • phimosis, när glanspenisen inte öppnas;
 • Abscess av prostata, under vilken den dräneras av en speciell nål;
 • inflammation av sämsta vesiklar och obstruktion av prostatisk utsöndring;
 • avlägsnande av prostata. Denna operation krävs för prostata adenom eller sklerotiska förändringar i den.

Sålunda utses operationen i frånvaro av resultat från andra behandlingsmetoder.

Folkmekanismer

Behandling av akut och kronisk uretrit utförs av en urolog. Men med trichomoniasis uretrit bör du också konsultera en venerolog.

Trots att traditionell medicin spelar en stödjande roll, används de ofta i behandlingen av denna sjukdom. I det här fallet kan du använda medicinska växter för mat, i form av infusion eller buljong.

Samlingen av örter har en bra effekt på urinröret. Dessa inkluderar fälthästar, salvia, Johannesört, spetsiga, blommiga blommor, fänkålfrukter.

Folkrättsmedel för uretrit:

 • Tranbärsjuice fräsch;
 • infusion erhållen från blad av svart vinbär
 • avkok av persilja gröna på mjölk;
 • infusion av torkade blommor av en cornflower;
 • avkok, infusioner på bär av en svart vinbär.

diet

Först av allt är skarpa, sura, röka, saltade och stekta livsmedel uteslutna från den dagliga kosten. Men du måste dricka mer vatten än vanligt. Du bör också äta mer grönsaker, frukter, fisk och skaldjur, jästa mjölkprodukter, magert kött och fisk.

förebyggande

Liksom varje sjukdom är det mycket lättare att förhindra urinrör hos män än att behandla det. Förebyggande av sjukdomen är att förhindra infektion med infektionen.

Detta kräver att vissa regler följs:

 • personlig hygien, det vill säga användningen av underkläder och handdukar;
 • vägran att ha sex med olika partner
 • män bör använda kondomer under samlag
 • Vid oskyddad kontakt måste du omedelbart ta prov för att hitta sjukdomen i tid.
 • Det är varmare att klä sig under den kalla årstiden. Det är särskilt viktigt att skydda dina ben och inguin från kallt.
 • regelbundet ta en dusch
 • att gå in för sport;
 • besök en urolog en gång per år.

utsikterna

Om behandlingen startas i tid och utförs på rätt sätt, kan trichomoniasis uretrit hos män fullständigt botas. Men i frånvaro av behandling kan infertilitet utvecklas. Detta beror på att Trichomonas vaginalis utsöndrar farliga toxiner som negativt påverkar reproduktionen. De minskar signifikant rörelsen hos spermier.

Med trichomoniasis uretrit kan även erosion av slemhinnor utvecklas. Det finns också en hård chancre. Detta beror på den asymptomatiska banan av sjukdomen och dess otillbörliga behandling.

Komplikationer kan vara ett trichomoniasisår, som har mjuka kanter och pus på botten. Trichomoniasis uretrit hos män leder ofta till komplikationer. Det kan exempelvis vara en prostatit eller en trichomoniasis-epididymit.

Dessa sjukdomar kan i sin tur leda till infertilitet. Försvårande faktorer i detta fall är missbruk av alkoholhaltiga drycker och kraftig fysisk ansträngning.

Manifestation och behandling av trichomoniasis hos kvinnor och män

Uretrit - inflammation i urinröret - är en ganska vanlig patologi. Anslå mer än hundra av de orsaksfaktorer som påverkar dess utveckling, och en stor grupp av dem sexuellt överförbara infektioner (STI). Framför allt är det stora intresse för den medicinska världen inlärningsvägar, mekanismer för utveckling, kännetecken för flödet, samt moderna metoder för att diagnos och behandling av trikomonasinfektion (Trichomonas uretrit).

Trichomoniasis uretrit är en av de vanligaste sexuellt överförbara infektionerna. Uttaget av urinröret anses vara ett särskilt tecken på denna sjukdom och kan båda åtföljas av levande kliniska manifestationer och kan vara praktiskt taget asymptomatiska.

Var uppmärksam! Enligt WHO är omkring 10% av världens befolkning smittad med trichomonads: 170 miljoner nya fall diagnostiseras varje år i världen.

Orsaker och faktorer som orsakar sjukdomens utveckling

Orsakar sjukdomar patogena mot människokroppen parasitiska protozoer Trichomonas vaginalis. Storleken på dessa små unicellulära mikroorganismer är 13-18 μm. Urogenital Trichomonas kan bara leva på de urogenitala organens slemhinnor. I miljön och andra delar av kroppen (till exempel mag-tarmkanalen) dör de snabbt. Påverka även dessa mikroorganismer negativt:

 • torkning;
 • höga temperaturer (45 ° C och högre);
 • direkt solljus;
 • osmotiska tryckfluktuationer;
 • vara ute i luften.

Huvudhabitatet för trichomonader hos män är urinröret, sällsynta vesiklar och prostata. I honkroppen "parasiteras" parasiterna i vagina.

Sålunda sker överföringen av patogenen från infektionskällan - en sjuk person eller bärare - vanligen sexuellt. Vid den första penetrationen i kroppen orsakar Trichomonas alltid ljusa tecken på urinritning.

Patogenes av trichomoniasis uretrit

Under oskyddad samlag överförs Trichomonas enkelt från en sjuk person till en frisk person. På grund av närvaron av flagella och ett specifikt böljande membran, kan dessa mikroorganismer "klamra" sig i slemhinnorna och utföra aktiva rörelser. Inkubationsperioden - tiden från infektion till utseendet på de första tecknen på den smittsamma processen - är i genomsnitt 2-14 dagar.

I patogenesen av sjukdomen framhävs flera viktiga punkter:

 • Den direkta skadliga effekten av trichomonads på täckcellerna aktiverar immunsystemet: akut inflammation börjar.
 • Mikroorganismer separerar specifika proteiner som är ansvariga för patogenens patogenicitet. Till exempel orsakar hyaluronidas och andra enzymer mjukning och lossning av slemhinnor. Flera toxiner stör det genitourära systemet.
 • Penetration av trichomonads i det intercellulära utrymmet - här är de svårare att "få" antibiotika och andra läkemedel.

Om patogen kommer in i hankroppen sprider den sig i hela urinröret och orsakar inflammatoriska reaktioner. Ingången till infektion hos kvinnor är slidan, och bara lite senare kommer protosoiderna in i urinröret. Därför, med trichomoniasis hos kvinnor, diagnostiseras de kombinerade lesionerna i det genitourinära systemet - vaginit och uretrit.

Kliniska tecken på sjukdomen

Trichomoniasis avser sjukdomar med hög smittsamhet (infektiöshet), så det med samma frekvens utvecklas hos representanter för båda könen. Den kliniska manifestationen av sjukdomen förblir annorlunda, vilken är kopplad till de anatomiska egenskaperna hos det geniturinära systemets struktur hos män och kvinnor.

Under sjukdomen utmärks två huvudformer: akut och kronisk.

Akut infektion kännetecknas av livlig symptomatologi. Inflammatorisk process i könsorganen fortskrider aktivt, det finns en tendens till förstörelse. Om du lämnar tecken på akut trichomoniasis uritrit utan uppmärksamhet, omvandlas sjukdomen till en kronisk form inom 1-2 veckor. Denna process underlättas också av:

 • intensiv fysisk aktivitet
 • sexuell aktivitet
 • alkoholmissbruk.

Var uppmärksam! Cirka 25-35% av fallen fortsätter det akuta stadiet av trichomoniasis uretrit somymptomatiskt. Detta är också en predisponeringsfaktor vid övergången av sjukdomen till kronisk form.

Kronisk trichomoniasis uretrit karakteriseras av en mindre uttalad klinisk manifestation och ett långsamt flöde. Trots den nästan fullständiga frånvaron av symtom är en person fortfarande källa till infektion, liksom risken för att utveckla allvarliga komplikationer.

Trichomoniasis hos män

Symptom på akut form av trichomoniasis hos representanter för det starkare könet framträder vanligtvis 5-7 dagar efter infektion. Patienterna är oroade över akut stickning i penisens huvud, mild obehag och förbränning vid urinering. På framsteg av inflammation och mekanisk skada på orsakssystemet av små kärl sägs hemospermi - utseendet av blod i sperma vid tidpunkten för utlösning.

Om en man inte lägger vikt på smärtsamma tecken, efter 7-14 dagar, förvärvar trichomoniasis en kronisk form, som kännetecknas av utseendet på följande symtom:

 • konstant klåda och brännande i könsorganet, intensifierar efter urinering;
 • smärta längs urinröret
 • sömnlöshet;
 • nervositet, irritabilitet, ökad ångest;
 • hemospermi - regelbunden urladdning av blod under utlösning;
 • riklig vattenig urladdning från urinröret med vit eller grå färg.

Kronisk Trichomonas uretrit hos män skiljer lång böljande kurs, varvid perioderna av exacerbation, oftast orsakad av alkoholmissbruk, depression av immunitet eller total kylning, omväxlande relativ välbefinnande. I slutändan leder sjukdomen till bildandet av sådana komplikationer som:

 • erosion på könsorganen
 • inflammation i prostata av trichomonas etiologi;
 • impotens;
 • astenozoospermi - låg rörlighet för spermatozoa
 • infertilitet.

Trichomoniasis hos kvinnor

Hos kvinnor har symtomen på trichomoniasis vissa skillnader. Man tror att representanterna för den vackra hälften av mänskligheten drabbas av sjukdomen mer allvarligt, och symtomen på trichomoniasis är mer uttalade i dem.

Om STI påverkar kvinnokroppen klagar patienterna:

 • klåda, brinnande i området av vulva och vagina;
 • obehag, ömhet under samlag och med varje urinering
 • gulaktig eller lätt vattnig urladdning från slidan med en obehaglig lukt;
 • puffiness, hyperemi av slemhinna hos de yttre könsorganen och vagina.

Trichomoniasis uretrit hos kvinnor kan vara komplicerat:

 • vulvit - inflammation i slemhinnan icke-statlig och perineum, åtföljd av svullnad av labia;
 • bartolinit;
 • cystit;
 • infertilitet.

Särskild uppmärksamhet förtjänar trichomoniasisförloppet under graviditeten. Trichomonas vaginalisundersökning är inte inkluderad inom ramen för garanterad medicinsk vård, men det rekommenderas att alla kvinnor som planerar graviditet rekommenderas.

Men det händer också att trichomoniasis uretrit diagnostiseras efter graviditetens början. Hur förändras flödet i det här fallet? Är denna sjukdom farlig för en framtida mor och foster?

Det är viktigt att förstå att trichomonas, som en enkel organism inte är i stånd att tränga igenom barriären gemoplatsentarny pålitliga, så för nio månader, ingenting hotar utvecklings barnet. Men i svåra fall infektionen orsakar allvarliga kränkningar i hur den kvinnliga urogenitala systemet: graviditet får inte förekomma alls, eller avslutad spontan abort (missfall) i början av graviditeten. Det finns också studier som indikerar en länk mellan trichomoniasis hos en gravid kvinna och utvecklingen av förtidigt arbete.

Var uppmärksam! Framtida mammor som har diagnostiserats med trichomoniasis uritrit rekommenderas att genomgå behandling utan att vänta på leverans. Antimikrobiell terapi, i synnerhet metronidazol, utförs från och med graviditetens ll trimester.

Infektion av barnet kan ske vertikalt - under passage genom moderns infekterade födelsekanal. I detta fall bör behandlingen av nyfödda och puerpera startas så tidigt som möjligt för att undvika negativa hälsoeffekter.

Principer för diagnostik

Diagnos av trichomoniasis uretrit består av flera steg:

 • Samlingen av klagomål och anamnese gör att läkaren kan bestämma omfattningen av befintliga problem och göra en plan för ytterligare åtgärder. Berätta för specialisten om de förändringar i kroppen som stör dig när de första klagomålen har uppstått, om du har tagit mediciner i detta avseende. Glöm inte att nämna tidigare STI och andra sjukdomar.
 • Medicinsk undersökning. Under visuell undersökning av de yttre könsorganen kan hyperemi, svullnad, inflammatoriska förändringar i urinrörets slimmembran och vagina (hos kvinnor) ses. Dessutom utvärderar venerologen mängden, färgen, lukten, karaktären och konsistensen av patologisk excreta.
 • Laboratorieförsök som syftade till att upptäcka T. vaginalis i kroppen.

Metoder för laboratoriediagnostik är:

 • Enkel mikroskopisk undersökning (utan färgning): Utförs omedelbart efter att ha erhållit ett patologiskt biomaterial - separerat från urinröret, vagina. Detta diagnostiska test är baserat på ljus-, darkfield- eller faskontrastmikroskopitekniker. Det ger dig möjlighet att få resultat omedelbart efter provtagningen, men behåller hög noggrannhet endast i svåra former av sjukdomen.
 • Bakteriografisk undersökning av smuts färgade av Gram / Romanovsky-Giemsa. En enkel och prisvärd metod för diagnos, men i samband med subjektiviteten i tolkningen, överstiger dess tillförlitlighet inte 60-75%.
 • Bakteriologiska (kultur) tester är baserade på växande kolonier av mikroorganismer på specifika näringsämnen. Lämplig för diagnos av kroniska och raderade former av trichomoniasis uretrit.
 • Immunoenzymanalys (ELISA) är en metod för immunologisk diagnostik, som består i bestämning av specifika antikroppar mot patogener av STI, inklusive trichomoniasis.
 • PCR är ett modernt diagnostiskt test, under vilket kedjan av patogenens DNA bestäms i kroppen. Den har hög noggrannhet och behöver inte bekräftas med andra metoder.

Terapi av STI

Behandling av trichomoniasis uretrit består av flera steg. Samtidigt minskar en tidig uppringning till en läkare varaktigheten av behandlingen. Beroende på sjukdomsmisslyckandet kommer det att vara från 1-2 dagar till flera veckor eller till och med månader.

Var uppmärksam! För varje behandlingsperiod bör varje samlag avslutas.

Patienter med diagnosen trichomoniasis uretrit är förskrivna läkemedel baserade på metronidazol för aktiv utrotning av patogenen. Bland dem är:

Drogbehandling sker med orala läkemedel (för oral administrering), mindre ofta - genom installationer (infusion av läkemedelslösning i urinröret). Medel för topisk applicering - vaginala suppositorier och salvor - med urinrör är ineffektiva. Det är viktigt att behandlingsförloppet är en läkare med hänsyn tagen till trichomoniasis trender och närvaron av samtidig STI. Patienten måste slutföra den antimikrobiella behandlingens gång till slutet: oregelbundenheten att ta tabletter kan provocera kronisk inflammation och utveckling av läkemedelsresistenta infektionsformer.

Förutom läkemedelsbehandling kan en patient tilldelas:

 • immun, återställande terapi;
 • massage i prostatakörteln;
 • fysioterapeutiska förfaranden.

Testet och den sexuella partnern hos den sjuka är obligatorisk. Även om ingenting stör honom, är Trichomonas mycket troligt att han finns i hans kropp, och han kommer behöva komplex behandling av sjukdomen. Vid diagnos av trichomoniasis uritrit i kombination med andra STD-preparat, gör venerologen en behandlingsplan som syftar till att eliminera alla patogener. Som regel innefattar den en kombination av flera antibakteriella medel.

Förebyggande av sjukdomen är i överensstämmelse med lojalitet till sin sexuella partner, användning av individuella medel för skydd mot sexuellt överförbara infektioner (kondom), regelbundna kontroller gynekologi / andrologi. Trots den höga förekomsten och trög, ibland nästan symptomfri, Trichomonas uretrit kan inte ignoreras: denna patologi leder ofta till allvarliga komplikationer, såsom impotens och infertilitet.