Huvud
Analyser

Övningar som masserar prostata

Om en man har problem med styrkan är det enda rätta sättet att gå till doktorn att bestämma orsakerna till erektil dysfunktion. Det kan vara en förhöjning av kroniska sjukdomar i organ och kroppssystem, psykologiska obalans, inflammation i prostatakörteln eller prostata adenom.

Att behandla kränkningar av funktionerna hos hanehälsan följer komplex terapi. Att bara ta läkemedel kommer inte att få ett resultat. I listan över aktiviteter för att återställa styrkan och bota prostata är träning inte den sista platsen.

Daglig muskulär aktivitet bör bibehållas för att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen. Övningar som hjälper till att träna prostata är enkla, men kräver regelbunden utförande.

Förutom speciell gymnastik bör allmän fysisk aktivitet ökas.

Dagliga övningar för prostata

Övningar för behandling av prostata sjukdomar och återställning av potens har följande positiva aspekter:

 1. accelererad produktionen av testosteron;
 2. blodflödet ökar;
 3. De neuros psykologiska processerna stabiliseras.
 4. ökar sexuell aktivitet och uthållighet.

Denna video visar en uppsättning hemövningar som ökar manlig styrka.

Övning kräver ingen speciell förberedelse, bara önskan och det dagliga utförandet behövs.

Det ungefärliga komplexet består av:

 • spänningen i anusens muskler på inspiration och avkoppling - vid utandning.
  Utför minst 20 gånger;
 • i det horisontella läget på baksidan pressas axelbladet och coccyxen på golvet, höjer benen.
  Gör en övning "sax", växelvis korsa benen 20 gånger i rad. Vila 1-2 minuter.
 • Utan att ändra positionen kan du fästa händerna på låset på baksidan av huvudet, utföra träningen "cykel".
  Imitera att cykla i 2-3 minuter. Dagligen ökar tiden för utförandet;
 • Den ursprungliga positionen ligger på buken. Lyft huvudet och axlarna, samt benen och utöva träningen "sax";
 • två övningar utförde sittande mot en stol mot ryggen.
 • Området mellan testiklarna och anusen växlar omväxlande så mycket som möjligt till sätet och slappna av. Men musklerna i skinkorna bör inte stressas.
 • Roterar kroppen från sida till sida utan involvering av gluteal muskler och ben. Ytterligare övningskomplex för män

  Den mest effektiva övningen för prostata

  Sådan träning kallas Kegel-övning, som syftar till att stärka bekkenbottens muskler. Övning är den maximala spänningen hos de muskelfibrer som är ansvariga för urinering.

  Hur man utför Kegel övningar för män

  Vid inandning, spänner musklerna som om de försöker hålla urinflödet. Vid utandning - slappna av. Du bör börja från 5-6 gånger, gradvis öka till 25-30 gånger. Denna övning kan utföras flera gånger om dagen, praktiskt taget utan att lossna från huvudsysselsättningen.

  Regelbunden fysisk träning

  Ökningen i fysisk aktivitet påverkar inte bara allmän hälsa utan även behandling av prostata sjukdomar. Det viktigaste är att observera en måttlig regim. Lasten ska inte överstiga kapaciteten och ge obehag.

  Den vanligaste träningen:

  • cykla eller gå;
  • simning;
  • morgonövningar
  • sysselsättning på simulatorer.

  För att förebygga prostatit, välj en lämplig uppsättning övningar, till exempel som i videon nedan.

  En annan nödvändig övning för att stärka styrkan och behandlingen av prostata sjukdomar är regelbundet kön.

  Intima kontakter stimulerar mest flödet av blod till genitala organ och syntesen av testosteron. Detta sparar mannen från stagnation i prostata.

  Övningar för prostata: hur de är användbara

  Sedentär livsstil, brist på aktivitet, stress - allt detta leder ofta till störningar i prostatakörteln, som så småningom utvecklas till allvarliga sjukdomar som: prostata adenom eller kronisk prostatit.

  De flesta män tror inte varför det är viktigt att träna prostata. Experter hävdar att dagligen, speciellt utvalt av läkare ökar betydligt minska risken för prostata sjukdom.

  Om vad som är användbara övningar för prostata hos män, berättas ofta vid mottagning av en läkare. Övningar är användbara både som förebyggande åtgärder, för helt friska män, och som hälsofrämjande åtgärder, i kombination med medicinsk behandling och fysioterapi i närvaro av existerande sjukdomar.

  Fysiska övningar ordineras som en integrerad behandling för många sjukdomar i prostatakörteln, och även som förebyggande åtgärder för riskerade patienter. Övningar för prostata massage har stor terapeutisk värde vid behandling och förebyggande av många sjukdomar.

  Effekten av övningarna beror på hur ofta de utförs.

  Den rekommenderade uppsättningen övningar för prostata massage är inte svårt, sådana övningar kan utföras vid vilken som helst lämplig tidpunkt.

  1. Ritning i anusen. Det rekommenderas att dra in anus på inspiration, för att återvända till utgångspositionen vid utandning, för att slappna av. Övning upprepa ca 20 gånger.
  2. Övning "sax". I den bakre positionen på baksidan, höja benen, sprida dem i olika riktningar, korsa dem, återgå till sin ursprungliga position. Upprepa ca 15 gånger.
  3. Övning "cykel". Från läget på baksidan, böja benen och dra dem i tur och ordning till bröstet. Det rekommenderas att utföra 25 övningar för var och en av benen.

  Eftersom någon sjukdom är bättre att förebygga än att bota, stor betydelse i denna lekutbildning för förebyggande av prostatacancer. Det finns ett antal enkla yrken som tjänar till att förhindra prostata patologier.

  Många experter rekommenderar att Kegel används som profylax av prostatit och stagnerande fenomen i prostata.

  Detta komplex består av följande övningar:

  • Ta det sexuella organet i tonus och slappna av. Upprepa 10 gånger flera gånger om dagen.
  • Introducera det sexuella organet i spänning, håll det i ett sådant tillstånd som möjligt, och slapp sedan av abrupt. Gör 10 gånger i flera tillvägagångssätt per dag.
  • Stram muskeln, räkna upp till 5, och slapp sedan av.
  • Stryk snabbt penis och slappna av snabbt, upprepa 10 gånger.

  För att uppnå maximal terapeutisk effekt och bevara den länge, är det nödvändigt att utföra övningarna varje dag, följ instruktionerna och öka antalet repeteringar.

  Övningar för behandling av adenom utförs också av komplexet, med iakttagande av reglerna och obligatorisk regelbundenhet:

  • I sittande läge kläm knäna så tätt som möjligt, dra i magen, håll den här positionen i ca 1 minut. Efter det, koppla av i 5 minuter. Upprepa 30 gånger.
  • Från det benägna läget på ryggen, höja benen och försök hålla dem i denna position så länge som möjligt. Sedan ett par minuter att koppla av. Att göra 15 gånger.
  • Sitt på golvet, ben sträcker sig framåt. Flytta utan hjälp av händer och fötter på skinkorna.
  • Dessutom, för behandling av prostata adenom visas push-ups från golvet och träningen "cykel".

  Sjukgymnastik för prostata sjukdomar bör ordineras av en läkare, självmedicinering är kontraindicerad.

  Övningar efter operation på prostatakörteln ordineras som en komplex återhämtningsbehandling.

  De hjälper till att stärka musklerna, accelerera regenerering av vävnader, förbättra blodtillförseln och förhindra även oönskade postoperativa följder, till exempel ofrivillig urinering.

  Dessa övningar utförs under överinseende av en läkare och har inga regleringsbegränsningar. De bör utföras så många gånger som staten tillåter.

  • I sittplatsen sätter foten ordentligt på golvet utan att lyfta klackarna från golvet. En hand att sätta på benet, lyfta skinkorna av golvet.
  • Sitt på kudden, böj ryggen med ett djupt andetag, räta ut som du andas ut, försök att böja något bakom ryggen. På samma gång, spänna sfinkteren, linda bäckenet med bäckenet.
  • Ställ upp dina ben och armar i ett litet avslappnat tillstånd från ett läge på baksidan. Håll dig i denna position så länge som möjligt.
  • Stående på knäna böjer sig ner och lutar armbågarna på golvet. Sätt ditt panna på dina händer och håll ryggen rak. Håll dig i denna position i ungefär två minuter.

  Övningar för prostata

  Övningar från prostatit: terapeutisk effekt och kontraindikationer

  De mest effektiva övningarna för prostatit är övningar för pressen, springningen, hoppa, knebben och övningar som rekommenderas av Bubnovskijs teknik, vilket mobiliserar kroppens styrka.

  Det är viktigt att komma ihåg att den terapeutiska effekten av övningar från prostatit uppnås först efter en tid med regelbunden utförande.

  Många patienter är ofta intresserade av vilka stadium och former av prostatit de använder. Läkare säger att motion är effektiv som en förebyggande åtgärd, liksom i de tidiga stadierna av prostata sjukdom.

  Tillsammans med användningen av mediciner och fysioterapi ger övningar en signifikant chans för en fullständig botning av sjukdomen. Vid senare stadier av träningen hjälper de till att lindra smärta och lindra symtomen på sjukdomen. Effekten av motion kan uppnås i alla former av prostatit, men det är förbjudet att utföra dem vid sjukdomens förvärringar.

  Trots fördelarna med terapeutisk fysisk utbildning finns det vissa kontraindikationer.

  Övningar från prostatit är kontraindicerade i: muskuloskeletala sjukdomar, högt blodtryck, hjärtsjukdomar, akuta former av prostatacancer och även i ålderdom.

  Fysiska övningar med prostatit: Exekveringsteknik och återkoppling

  Rekommenderade övningar för behandling av prostatit:

  • Stå rakt upp, lägg dina ben ihop, ta händerna bakom ryggen. Ett ben böjer sig framåt, sedan långsamt vända sig till sidan, raka, återgå till sin ursprungliga position. Gör detsamma med det andra benet.
  • Böj dina ben i knäområdet och lägg händerna under huvudet. Bäckenet rör sig från ena sidan till den andra tills ländryggen uppvärms.
  • Placera fötterna bredvid dig, placera dina armar i armbågarna, lyft bäckenet, lutar på armbågarna och klackarna.
  • I den bakre positionen på baksidan utföra träningen "åka på cykel".
  • Ligga på ryggen, böj och tryck benen i magen, känna din skinkor med fötterna. Höj bäckenet, lutar på fötterna, axlarna och armbågarna. Återgå till föregående position, upprepa.
  • Stå på alla fyra, sitta på dina klackar och smala din skinkor och skrotmuskler. Gör en utandning. När du återvänder till startpositionen, ta andan.

  Rekommenderad övning med prostatit för profylax:

  • I sittande läge ska du andas in och blåsa upp din mage så djupt som möjligt. Då ska du hålla andan i 8-10 sekunder, dra i magen och göra djup utandning. Upprepa övningen flera gånger.
  • Luta sig på en fot, den andra medan du vinklar rörelser framåt och bakåt. Det rekommenderas att göra mellan 30 och 100 rörelser med varje ben, beroende på fysisk beredskap.
  • Stående i rak position för att luta kroppen i sidorna. Det rekommenderas att utföra 25 lutningar i varje sida.
  • Ställ ut benen framför dig i sittläget utan att böja samtidigt i knäet. Dra in fötterna med fingertopparna inom 20-30 minuter.

  Patienternas vittnesmål indikerar att träning tillsammans med den höga terapeutiska effekten i prostata sjukdomar också är effektiv i en sådan sjukdom som hemorrojder. Belasta på musklerna i buken press, skinkor och perineum, leder till tonus av kärl, nervändar, blodflöde från organen i det lilla bäckenet.

  Terapeutisk träning för behandling och förebyggande av prostatit och prostata adenom - en uppsättning övningar med video

  När en sjukdom som heter "Prostatit" är nödvändig för att utföra särskilda övningar för prostata och göra sådana övningar en norm för vardagen. Korrekt utvalt komplex förstärker den försvagade muskeln, lindrar mannen av ett antal obehagliga symptom i det störda arbetet i genitourinary systemet, ökar självkänslan. Enkla övningar för prostatakörteln kan utföras hemma i någon ledig tid, vid första nödvändigheten.

  Vad är prostataövning?

  För att stärka musklerna på lårets inre yta behöver du enhetlig fysisk aktivitet. För friska män är detta en effektiv profylax av prostata adenom, för patienter - förmågan att återställa mäns styrka och för alltid glömma prostatit. Med fysisk aktivitet, rätt näring och fullständig frånvaro av dåliga vanor är laddning för prostata en effektiv metod för att bekämpa en sådan obehaglig sjukdom.

  Bland de ytterligare fördelarna med träningskomplexet, lägger läkare på att stärka musklerna i skinkorna, benen och buken. en effektiv metod för att bekämpa inflammation, exacerbationer av prostatit och själva kronisk sjukdom. Den behandlande läkaren rekommenderar regelbundet att utföra övningar för den inflammerade prostatakörteln för att snabbt överföra den kroniska sjukdomen till ångerstadiet.

  Varför är det viktigt att träna prostata

  Med prostatit, internt obehag håller en man i spänning, vilket gör honom extremt nervös och irriterad i familjen och omgivningen. Utvecklingen av en karaktäristisk sjukdom överhuvudtaget orsakar underlägsenhetskomplexet. För att eliminera eller förhindra stillastående vätska i prostatakörteln är det nödvändigt att välja ett träningskomplex som består av enkla övningar för prostata körteln, för att utföra det i en bekväm hemmiljö. Om du använder denna metod för behandling och förebyggande presenteras de positiva förändringarna i kroppen nedan:

  • stimulering av systemiskt blodflöde i det genitourära systemet;
  • behandling och förebyggande av hypodynami av prostata;
  • eliminering av problem i nervsystemet
  • stärka perineumets svaga muskler
  • behandling, produktiv återhämtning av höftled.

  Övningar för prostatit

  Med ett tillfredsställande tillstånd av prostata krävs behandling för att börja med ett besök hos urologen. För det första bestämmer specialisten etologin för den patologiska processen och ger sedan värdefulla råd om produktiv återhämtning av det drabbade organet. Män från riskgruppen bör välja sig själva övningar för att förebygga prostatit och regelbundet skärpa tekniken för deras genomförande. Här är vad urologerna rekommenderar:

  • gör yoga
  • LFK full kurs;
  • förverkligandet av Kegels teknik hemma.

  fysisk träning

  Hem gymnastik med prostatit ger bra resultat i kampen mot en karaktäristisk sjukdom. Följande manipuleringar visas att utföras i 5 minuter dagligen och tillbringa 5 minuter ledig tid på den. Repetition för varje övning - 2-3, närmar sig - efter vilja. Rörelserna ska vara snygga och andas - även djupt. Här är effektiva övningar för behandling av prostatit, som dessutom stramar kropp och muskler, ta bort ett sådant obehagligt problem med hälsan:

  1. Placera stammen på en vågrät yta, sträck dina armar längs kroppen till de räta benen. Ibland lyfter du ett knä mot bröstet och håller det i denna position i 15 sekunder. På två - för att återgå till startpositionen. Liknande manipuleringar utförs med andra benet. 2-3 repetitioner visas.
  2. Håll dig i ett horisontellt läge, böj knäna. Ibland - höja skinkorna upp och håll den vid toppunkten i 15 sekunder. När du har gått ner och återgå till ursprunglig position. Upprepa träningen 3-4 gånger i rad.
  3. Vänd på magen, händerna är raka framför kroppen, benen längs hela längden. Styr din andning samtidigt höja dina armar och ben, imitera Superman. Håll i en sådan höjd av 15 sekunder och återvänd sedan till början.
  4. Stå på alla fyra, dra upp magen så mycket som möjligt. Dra omedelbart den högra armen och dra tillbaka vänster ben, för att stå i 15 sekunder. Återgå till originalet, i några sekunder för att slappna av i kroppen och upprepa rörelsen från motsatt sida.
  5. Ligga i ryggen, ta ett djupt andetag och maximera bukmusklerna i en kvart minut, varefter du kan koppla av. I början börjar patienten kväva efter 5 sekunder, sedan redo att hålla på och en minut.

  Knäskador med prostatit

  Med en karaktäristisk sjukdom är prostatakörteln i ett stillastående tillstånd. För att normalisera utflödet av urin och återställa reproduktionssystemets funktioner är det nödvändigt att regelbundet utföra sluttningar och knäböjningar. Det finns flera modifieringar av den senaste träningen, som är ensam användbara när du förlåter, hjälper till att återställa hälsan på normal tid på kortast möjliga tid. Övningar visas dagligen, samtidigt som du inte uppmärksammar den växande känslan av obehag. Alltså:

  1. Ta upprätt position medan du står med en hand på stolens baksida. Ibland - utföra djupt squats, två - ta startpositionen. Det rekommenderade antalet repeteringar är 3-5 gånger.
  2. Fortsätt hålla stolens baksida, utföra kvalitetsklättror och klättra sedan på båda fötternas tår. Denna övning är effektiv i inflammerad prostata, är ett säkert sätt att förhindra kronisk prostatit.
  3. Den sista träningen är att lyfta benen när det är nödvändigt att växelvis stå på en liten höjd, samtidigt som man maximerar gluteusmusklerna och inte bara.

  Terapeutisk fysisk träning

  För att normalisera de försämrade funktionerna i prostata rekommenderas det att utföra dagliga enkla övningar, tillgängliga i prostata hemma. Fördelarna med fysioterapi övningar är enorma, och med stark noggrannhet på det karakteristiska hälsoproblemet kan man glömma en gång för alla. Här är de effektiva metoderna för varje dag till patienten:

  1. Ta ställningen sitter på skinkorna, med benen utsträckta framför honom. Gör progressiva rörelser av bytet, så att kroppen successivt rör sig.
  2. Ta ställningen ner, armar och ben i sömmarna. Det är viktigt att inte bara ljuga, utan också att utföra den klassiska träningen "Cykel", speciellt användbar för inflammerad prostata.
  3. I stående position rekommenderas att höja benen i motsatta riktningar. Först utföra 20 mahov högerfot, sedan samma vänster.

  Kegel övningar för män

  Att säkerställa prostatas hälsa är viktigt inte bara fysisk aktivitet och rätt näring utan även en fullständig avvisning av dåliga vanor. Var inte överflödig kommer Kegel övningar, som får utföras i någon inställning, omärkligt för andra. Huvudmålet är att träna prostatens muskler, stärka dem och förhindra att den underliggande sjukdomen återkommer. Till exempel, när du går på toaletten rekommenderas att fånga in strålen, vilket påverkar störd blodcirkulation. Andra Kegel övningar presenteras nedan:

  1. Stänk musklerna i perineum i 10 sekunder och slappna av dem smidigt. Utför denna övning i 1 minut - det kommer att vara upp till 3-4 tillvägagångssätt.
  2. Skarpt att spänna och försvaga muskler i en prostata, så att man upptar önskvärt horisontellt läge. Upprepa övningen i flera minuter.
  3. Massage i perineum är ett effektivt sätt att återställa prostatafunktionerna. En av huvudreglerna är rörlighetens regelbundenhet.

  Övningar efter avlägsnande av prostata adenom

  Om en patient har allvarligare hälsoproblem än klassisk prostatainflammation krävs ett integrerat tillvägagångssätt för problemet. En av lösningarna är avlägsnandet av prostata adenom kirurgiskt med en efterföljande period av rehabilitering. För att återställa det berörda organets funktioner rekommenderar läkare att utföra sådana enkla övningar i hemmiljö:

  1. Från det benägna läget lyfter du raka ben i en vinkel på 45 grader och sedan tillbaka till originalpositionen. Utför 4-5 repetitioner av en övning.
  2. I samma utgångsläge är det nödvändigt att dra och släppa fotstrumporna rytmiskt i en minut, efter att ha gjort en minuts paus och upprepa tillvägagångssättet. Endast 4-5 repetitioner.
  3. I det benägna läget med händer under skinkorna, spänna sfinkteren i 10 sekunder, varefter du kan slappna av och igen upprepa tillvägagångssättet, spänna och träna i ändtarmen.
  4. Ligga på ryggen, höja benen i en vinkel på 45 grader, rotera sedan foten moturs i ett sådant upphängt läge.
  5. Ligga på baksidan med händerna på sömmarna och benen längs kroppen är det nödvändigt att skjuta en båge, och i denna position är det nödvändigt att stå i några sekunder. Sedan slappna av och upprepa övningen 4-5 gånger.

  Kontra

  Om prestationen av de karakteristiska övningarna försämrar funktionen av den inflammerade prostata, och patienten känner sig sämre, är det angeläget att söka hjälp från en behandlande urolog. Det är möjligt att de pålagda belastningarna är ojämna, komplicerar bara det genitourära systemet. Tveka inte med hastigheten att svara på det rådande hälsoproblemet, annars kan det bara förvärras.

  Övningar för prostata och styrka: hur man förbättrar hälsan (med video)

  Många processer i prostatakörteln hos en man uppstår från stillastående processer i bäckenområdet. För att hantera dem och förhindra olika skador måste man utföra övningar för prostata. Vilka övningar som behöver göras kommer att diskuteras i den här artikeln.

  Varför är det nödvändigt?

  Prostatit, ett brott mot styrka och andra sjukdomar i det genitourära systemet för män kan inte behandlas omedelbart och kräver ett långsiktigt integrerat tillvägagångssätt. Prostatakörteln spelar en viktig roll i den manliga kroppen, en kränkning i prostata körteln stör mekanismen för utlösning och påverkar direkt erektionen och styrkan. Vid diagnosering av prostatit förskriver läkaren en kurs av antibakteriell, antiinflammatorisk behandling. För snabb behandling av prostatit och nedsatt styrka måste en man ändra sin livsstil, följa en diet och starta olika fysiska aktiviteter. Anatomin hos prostata är ganska komplicerad, men det indikerar att muskler saknas direkt i körteln. Därför kan fysiska övningar öka och öka bara tonen i bäckensgolvsmusklerna.

  Den främsta orsaken till prostatit är ackumuleringen av blod och utsöndringar nära och inuti körteln. För en ändamålsenlig åtgärd av orsaken till prostatit utvecklades en uppsättning specialutbildning som accelererar blodflödet i körteln och därigenom återhämtar sig.

  Tilldela 4 block av åtgärder för att förbättra blodtillförseln till prostata. Ingen av dessa sessioner ersätter huvudbehandlingen för prostatit.

  1. Fysisk aktivitet.
  2. Kegel övningar.
  3. Laddning.
  4. Sexuell intimitet.

  Fyra block av händelser

  Låt oss titta på varje block i detalj.

  Den vanligaste fysiska aktiviteten av en liten nivå av komplexitet har en fördelaktig effekt på prostata. Det viktigaste är att det ska vara regelbundet, inte ansträngande och utan tunga belastningar.

  Fysisk aktivitet kan erhållas i gym, men du kan börja med enklare träning. Dessa inkluderar promenader. Du kan börja från ett litet avstånd, till exempel, för att börja sluta använda hissen och gå på golv. En liten belastning kommer att ha en positiv effekt på prostata, styrkan och övergripande hälsa hos kroppen.

  Vidare är det möjligt att komplicera, steg genom några steg. Förutom att klättra till golvet används promenader under resan till jobbet och arbetet. Eller byt ut någon landtyp av transport och istället gå till fots.

  En användbar effekt på prostata är att cykla.

  Förutom att gå, positivt på hälsan, påverkas prostata och styrka av cykling. Denna metod för fysisk aktivitet gör det inte bara möjligt att upprätthålla hälsan utan också att kämpa med övervikt, vilket spelar en viktig roll vid utvecklingen av stillastående processer i prostata.

  När du väljer denna typ av träning, måste du förbereda dig väl för detta. Välj en funktionellt korrekt cykel och sport uniform. Det rekommenderas att använda denna typ under den varma säsongen, eftersom det på vintern bara kan förvärra sjukdomsförloppet.

  Ridning gäller också för måttlig fysisk aktivitet. Regelbundna besök på ryttarklubben eller hippodromen kommer att gynna hela kroppen och förbättra det emotionella tillståndet.

  Running på samma sätt som att gå, hos män förbättrar uthållighet, hjälper till att stärka musklerna. För att förbättra styrkan är detta en effektiv träning. Körning på morgonen kommer nödvändigtvis att öka muskeltonen, och det kan göras efter operationen. Squats är också effektiva, men de rekommenderas inte att utföras omedelbart efter operationen. Squats fungerar bättre på den redan utbildade organismen. Squats är otroligt användbara, men innan de utförs är det nödvändigt att kneda alla vävnader och massera dem från toppen ner. Massera muskler är också nödvändigt efter fysisk ansträngning, de slappna av och träning blir effektivare.

  Dessa är allmänna fysiska aktiviteter som kan utföras under dagen. De är lämpliga för någon person, oavsett ålder och initial fysisk kondition. De utförs också efter operation på körteln. Män efter operationen får inte tillåtas öka spänningsnivån, inklusive körning endast med en pulsregulator.

  Det finns klasser som uteslutande fokuserar på stillastående processer i bäckenområdet och prostatakörteln. Dessa är Kegel övningar. Dessa studier uppfanns av en tysk gynekolog. De rekommenderades oftast att utföras av kvinnor före och efter förlossningen, för att stärka bäckensmusklerna och för återhämtning efter födseln att passera snabbare. Senare upptäcktes att dessa övningar också är användbara för män med sjukdomar i det genitourära systemet.

  Kegelövningar syftar till stillastående processer i prostata och småbäcken.

  Huvudträningen syftar till att komprimera musklerna i anusen. För att göra detta måste du ta andan, vilket ska vara långsamt och så djupt som möjligt. Samtidigt med inandningen bör musklerna i anusen komprimeras så mycket som möjligt. Efter att ha andat, måste musklerna sakta slappna av samtidigt som utandningen.

  Det är inte alltid första gången du förstår vad du behöver göra. För att bestämma bestämt musklerna som behöver klippas är det tillräckligt att utföra denna övning under urinering. För att göra detta är det nödvändigt att fördröja och släppa ut jeten, detta kommer att ge en uppfattning om vilka muskler som behöver minskas.

  Övning ska göras 5 gånger under dagen. Efter en vecka bör antalet tillvägagångssätt ökas med 5 tills du får göra 30 övningar i taget. Fördelen med denna övning är att den utförs stående, ligger, sitter, under en arbetsdag, i kollektivtrafiken.

  Dessa övningar måste också utföras efter operation på prostata. Att utföra en prostata-massage tillsammans med denna ockupation kan träna bäckenets golvyta hos män.

  Laddningselement

  För att förbättra käftens funktion är det tillräckligt att utföra en morgonövning, som kan bestå av flera element, men det ställer tonen från mycket morgon till hela organismen.

  Det finns träningspass som kan ingå i morgonövningarna.

  Denna video visar prestationen av en övning för att behandla prostatit och förbättra styrkan. Den syftar till att träna bäckenbotten.

  Sex är den bästa träningen för körteln och styrkan. Kön ger dig möjlighet att öka blodflödet i körteln, stimulerar körkärlens aktivitet och förbättrar utsöndringen av prostatajuice. Inom en vecka är det nödvändigt att det finns 3 sexuella handlingar, vilket signifikant förbättrar körtelns tillstånd.

  Träning för prostatakörteln är mycket, det här är en effektiv metod som kan öka tonen i bäckens golv och muskler i musklerna direkt i närheten av mäns prostata. Det viktigaste är att starta dem i tid med regelbunden frekvens.

  Lista över de mest effektiva övningarna för prostata och styrka

  Övningar för prostata kan inte ignoreras eller friska män, eller de som lider av problem med styrka, oroade sig för prostatit eller andra sjukdomar i prostata. Speciellt gymnastikkomplex bidrar till en intensiv minskning av bäckensmusklerna, stärker dem, gör att du kan vara i en tonus. Det är också viktigt att under en övning utförs en lätt och säker massage i prostata, och blodcirkulation och metabolism i prostatakörtelns vävnader aktiveras. Därför är läkare enhälliga i uppfattningen att det är obligatoriskt att förebygga och behandla prostata sjukdomar och för att förbättra styrkan.

  Flera användbara komplex

  Terapeutiska övningar för prostata och styrka bör utföras hemma varje dag. De tar bara 10-15 minuter, men om de utförs regelbundet kommer resultatet att bevaras under lång tid. De mest effektiva övningarna för män inkluderar släta varv och lyft på benen och underdelen av bagaget. Dessa övningar kan grupperas i flera komplex (de kan utföras tillsammans, och du kan växla - den första dagen du utför en uppsättning övningar, den andra dagen du gör en annan uppsättning).

  • Komplex nummer 1.

  Dessa övningar för en hälsosam prostata måste utföras från den bakre positionen:

  1. Lämnar benen på sidorna: kroppen och armarna pressas tätt på golvet, endast ben är uppfödda på sidorna. Först bör bara knäna planteras (benen böjda, fötterna står på golvet). Då måste du sträcka dina ben framåt och höj upp den något från golvet och lägg dem ut ur denna position.
  2. Höj bäckenet (broen på bekostnad av höfterna): Benen är böjda och dras så nära som möjligt till skinkans område, fötterna pressas på golvet, knäna bör hållas vid lårets bredd. På inspiration måste du lyfta bäckenet uppåt så att kroppen bildar en rak linje med höfterna. Håll i denna position för två andetag och vid utandning sänka bäckenet.
  3. Lyft knäna till bröstet: Böj benen, spänna i bukpressens muskler, andas ut, dra övre delen av låren mot torso tills knäna rör bröstet. På toppen av träningen, ta en kort paus och pressa musklerna på pressen. Vid inandning, sätt tillbaka benen till sin ursprungliga position.
  4. Övning "cykel": Lägg händerna bakom huvudet, lyft axlarna något från golvet, lyft benen och böja dem - det här är startpositionen. Simulera nu långsamt cykelpedalernas rotation, alternerande raka ett ben och böja den andra.

  För en bra effekt bör träning göras dagligen.

  • Komplex nummer 2.

  För att utföra den andra uppsättningen övningar för prostatakörteln måste du ta en stående position. Under träningen, se efter andning - det ska vara smidigt, utan att fördröja luften. Försök att dra åt alla muskler - speciellt det gäller muskler i bukpressen, skinkor. Håll ryggen rakt, ta bort axelklingorna, sänk axlarna.

  1. Grundläggande träning: Inom tre minuter måste du sträcka alla kroppens muskler. Börja med varv till sidorna, luta vänster och höger, cirkelrörelser med kroppen medurs och moturs. Dessa rörelser är användbara för att kombinera med cirkulära rörelser och svängande händer.
  2. Klättrar med stöd: Luta händerna på stödet (till exempel på väggen eller på baksidan av stolen). Vid inandning, stiga upp på tårna, vid utandning återgå till startpositionen, vid nästa inspiration att sänka, böja knäna, höja inte dina klackar. Deep squatting gör inte - det är dåligt för lederna.
  3. Att höja benen: Det är inget annat än att gå på bekant för alla på platsen. Du kan göra olika variationer: 1) Under träningen, försök höja dina knä så högt som möjligt; 2) Ta steg med överlappningar (försök att få dina klackar till skinkor).
  • Komplex № 3.

  Den tredje gruppen av medicinska övningar för prostata utförs stående på alla fyra, vilar hans palmer på golvet.

  1. Höj det böjda benet: håll ryggen i rak position, pressa skinkorna och lyft ett ben. Håll för 3-4 andetag, och sänk sedan ner den.
  2. Ta det raka benet på sidan: Stram kroppens muskler och, utan att ändra bekkenets läge, lyfta benet till sidan (medan du slappar av). Utan att sänka benet, ta det tillbaka så att det bildar en linje med kroppen. Gå tillbaka till startpositionen och byt sida.
  3. Squatting: på inspiration, böja ryggen, hukta med att andas ut, sänka skinkorna mellan benen (händerna sträcker sig över huvudet, men kom inte från golvet, pannan ska röra golvet). Håll i denna position för 4-5 andetag och återgå till startposition.

  Övningar bör göras både för män med potensproblem och för friska män för förebyggande.

  • Komplex № 4.

  Den sista gruppen av effektiva övningar för prostata bör utföras från stället som sitter på golvet.

  1. Går på skinkorna. För att utföra denna övning, sitta på golvet, sträck dina ben framför dig (böj inte dem under hela träningen), håll ryggen rak. Nu behöver du göra steg på skinkorna utan hjälp av händerna. Försök först att ta steg framåt och sedan tillbaka. Vid utövandet av denna övning är bäckens golvmuskler väl utvecklade, dessutom finns det massage - det är användbart för att förebygga manliga sjukdomar och problem med styrka.
  2. Övning "båt". Sitter på golvet, riva benen från golvet och dra dem framför dig (håll dem bredvid varandra). Samtidigt måste händerna dragas framåt. Om flexibilitet tillåter, ska benen dras, om det inte fungerar, kan de böjas något på knäna. Håll dig i denna position, du behöver minst 5 andningscykler.

  Statiska gymnastikregler

  Förutom de aktiva övningarna som beskrivs ovan bör män definitivt inkludera Kegels gymnastik i gymmet för prostata och potentia (det är en del av träningsterapi som används för prostata problem eller problem med potens). Helt enkelt Kegel övningar hjälper män:

  • Ta musklerna i prostata. Gymnastik syftar till att träna musklerna i det lilla bäckenet, inklusive män och kvinnor med skönhet och intimitet.
  • Hjälp att aktivera mikrocirkulation av blod och lymf, leverera vävnader med syre - det hjälper till att bli av med stagnation, minska inflammation i prostata hos en man.

  Kegelövningar består i spänning och avslappning av perineumets muskler.

  Kegelmäns män rekommenderas att förebygga eller behandla hemorrojder, prostata-inflammationer, prostata adenom, urinretention, problem med styrka. Kegels gymnastik är enkel - den bygger på spänningar och avslappning av perineala muskler. Vid inandning måste du spänna dessa muskler och vid utandning - slappna av. Övning rekommenderas att göra 15-25 gånger, på morgonen och på kvällen (du kan ofta, eftersom det är helt säkert).

  Det finns ett antal kontraindikationer för utförandet av fysiska övningar för prostata och gymnastik Kegel. Under perioder av förvärring, när en man lider av svår smärta, urinretention, feber, är det bättre att ge upp motorisk aktivitet - när exacerbationer rekommenderar läkare bäddstöd. Övningar och gymnastik Kegel mer lämpad för att utföra i en kronisk sjukdomsperiod eller för att förebygga problem med styrka.

  Terapeutiska övningar kan inte utföras hos män med abscesser, eftersom någon fysisk belastning kan provocera en ökad fördelning av pus. Också övningar och gymnastik Kegel förbjudna efter operation på bukorganen (inklusive prostata), inom några veckor efter operationen bör vara i viloläge. Om du är osäker på huruvida din motoraktivitet är till nytta för dig, är det bättre att konsultera din läkare - läkaren kommer att säga om du kan göra gymnastik i ditt tillstånd och bidra till att göra ett bättre program för fysisk träning.

  Sammanfattningsvis vill vi notera att den positiva effekten av gymnastik för prostata eller förbättring av styrkan kommer endast att ske om Kegels övningar och gymnastik utförs korrekt. Innan du gör någon rörelse hemma, studera diagrammen och videon, vilket tydligt förklarar reglerna för övningar för prostatakörteln och styrkan.

  Övningar för behandling av prostatit

  Övningar för prostata är ett effektivt verktyg i kampen mot sjukdomen. Försumma inte fysisk aktivitet. Genom att utföra komplex träning, kommer du att avsevärt förbättra arbetet med musklerna i bäckendelen. Utöver detta kommer du att minska skillnaderna i index av buk-tryck. Sammantaget kommer detta att leda till en naturlig massage av din prostata, vilket senare förbättrar metaboliska processer i prostatakörteln och ökar blodflödet till kroppen.

  Hur det hjälper

  Övningar för behandling av prostatit samt dess förebyggande kan i sin tur bidra till förbättring av binjurfunktionen, arbetet i nervsystemet hos män, eliminering av inflammatoriska processer i prostata. För att undvika olika komplikationer och förhindra försämring av patientens tillstånd är det nödvändigt att välja ett komplex av övningar kvalitativt och individuellt.

  I kampen mot prostata kommer det att vara mycket användbart för olika typer av belastningar.

  För en tidig återhämtning av patienten, såväl som förebyggande av hans sjukdom, är det nödvändigt att hålla gymnastik på morgonen, simma eller springa, och välbefinnande kommer att vara till nytta. Glöm inte att alla dessa fysiska aktiviteter är utöver den huvudsakliga drogterapin.

  I det här tillståndet måste du vara försiktigare: var i fred, stör inte dig själv med onödiga belastningar. Vid försämring av sjukdomen är det nödvändigt att ta anestesimedel.

  Mycket användbart är morgonövningarna i 5 minuter. Rotationsrörelser av huvud, kropp och leder i extremiteterna utförs. Detta hjälper dig att eliminera all stagnation efter en lång sömn.

  Fysiska övningar med prostatit kan innefatta ett övningssystem från yoga. Om vi ​​betraktar hela yrkeskomplexet vid sjukdomsdagen, är det nödvändigt att i sina kompositioner fylla ihop för att uppnå en tillräcklig flexibilitet i dina rygg- och höftmuskler. Det spelar ingen roll i vilket skick du kommer att göra detta, i vilken position som helst, skapa viktigast den högsta amplituden.

  0 av 13 jobb avslutade

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

  I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

  Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%
  2. Prostatitest 0%

  Det är allt bra.

  Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

  Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

  Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

  Det är bråttom att se en läkare!

  Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

  • Ja
  • ingen

  Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

  • Detta var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • vanligtvis
  • Förlorat mitt konto

  Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

  • aldrig
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

  • Påverka inte
  • Nästan stör inte
  • Till viss del påverkar de
  • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

  Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

  • Jag tänkte inte alls
  • Jag tänkte nästan inte
  • ibland
  • Mycket ofta

  Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

  • Jag skulle inte uppmärksamma
  • Normalt skulle leva
  • tillfredsställande
  • Blandade känslor
  • Jag skulle känna mig otillfredsställande
  • Mycket dåligt
  • fruktansvärt

  komplexa klasser

  Låt oss analysera mer detaljerat de övningar som ska utföras som en hel komplex.

  1. Du bör börja träna från stående position, benen är anslutna och händerna placeras på bältet. Vi höjer omedelbart högerbenet och utför en lutning till vänster. När du lutar, ta ett djupt andetag. Vi kommer in i utgångsläget, samtidigt som vi borde spänna inuti sphincterens muskler och andas ut högt. Vidare gör vi detsamma, bara nu i andra riktningen.
  2. Detta komplex är gymnistiskt det enklaste: Börja i vertikal position, ben ihop, händer bakom ryggen. Vi utför böjningen av benet i knäet direkt framför oss, ta det till sidan och räta ut det och sänk det sedan. Vi gör allt lika bra med den andra foten.
  3. Vi är i vertikal position, benen är placerade på axlarna, lägger händerna på midjan. Vi utför en bild, så vi skiljer oss och vi sänker våra ben tillsammans. Det är nödvändigt att övervaka din andning under träning. Inhalera djupt, när vi höjer våra ben och andas försiktigt ut i omvänd rörelse. Glöm inte att när man sänker benen är det önskvärt att man kontraherar musklerna i den inre sphincten.
  4. Vi utför vår övning, ligger i ett horisontellt läge, böjer knäna och kasta händerna bakom huvudet. 12 gånger i snabb takt, andas vi med hjälp av magen. Därefter flyttar vi från en kant till den andra med ett bassäng 24 gånger, utan att glömma att andas på ett uppmuntrat sätt. Du bör utföra komplexet tills du känner att länden är helt uppvärmd.
  5. Vi flyttar till det horisontella läget och lägger våra händer längs kroppen. Du bör ta ett djupt andetag och sticka ut magen. Vidare, långsamt binder i luftens bröst, fyll dem mentalt med din mage.
  6. Ett sådant övningskomplex i kampen mot prostatit måste utföras i vågrätt läge på golvet och vända på ryggen. Händerna ligger längs stammen, i ett böjt läge, och benen är ihop och böjda vid knäna. Det är nödvändigt att komprimera musklerna i anus och samtidigt höja bäckenet med fokus på klackarna och armbågarna.

  Kegel övningar

  Du kanske tror att det här komplexet av övningar bara är för kvinnor.

  Men denna gymnastik är den mest effektiva även för enkel förebyggande - de förstärker musklerna i din bäckenregion.

  För att kunna göra Kegel-träning måste du spänna dina muskler som om du försöker stoppa urinflödet. Du borde stanna i denna spänning i 5 sekunder. Gör från två till tre repetitioner från 10 till 20 gånger om dagen.

  Det bör noteras att alla ovanstående fysiska övningar med prostatit är vettigt att växla, för att påskynda processen med din återhämtning.

  Utbildning av prostata med nöje

  Ett av de manliga problemen är den förstorade prostata (BPH - benign prostatahyperplasi). Du kan läsa om det här. För att behålla prostata i ett normalt tillstånd kan du utföra en speciell övning för prostata, riktad mot träning, den så kallade åtta muskeln. Det är den här muskeln som täcker anusen med ena sidan och den andra med basen av penis.

  Denna övning kallas kegelövningen. Det gör det möjligt att stärka bäckensgolvets muskler, som stöder organen i det lilla bäckenet. Övningen namngavs efter grundaren, den amerikanska gynekologen med tyska rötter, Dr Arnold Kegel, som först formulerade denna övning på 1940-talet som ett sätt att stärka kvinnornas bäckensbottens muskler för att hjälpa dem vid barnets födelse. Kegel insåg dock snabbt att denna övning också kan användas av män. Trots att det för sanningen ska sägas att denna övning av indiska yogier, antika taoister och tibetanska munkar användes redan före Kegel i många århundraden. Jo, jag tror att vi inte är så viktiga som kom på träningen. Vi kommer helt enkelt använda denna enkla men effektiva övning.

  Vad är användbart för Kegel övningar för män?

  Det har ett ganska brett utbud av medicinska och sexuella fördelar:

  • förbättrar tillståndet i bäckensgolvsmusklerna, vilket förbättrar penisens erektion
  • Under en längre tid upprätthålls en erektion genom att förbättra penisflödet i penis;
  • på grund av ökat blodflöde ökar penis indirekt;
  • förbättrar förmågan att kontrollera orgasm, vilket ger större sexuell uthållighet;
  • ökar styrkan och volymen av ejakulationen;
  • hjälper till att bota urininkontinens
  • förbättrar prostata hälsa;
  • förebyggande och behandling av prostatit (inflammation i prostatakörteln);
  • förhindrar att bäckenorganen utelämnas (faller).
  • långvarigt samlag flera gånger
  • hjälper till att bota för tidig utlösning;
  • förebyggande och behandling erektil dysfunktion (impotens);

  Vad är syftet med Kegel-träningen?

  Prostata är en körtel i storleken på en valnöt. Den ligger under blåsan och omger den övre delen av urinröret (urinröret). Hos ungdomar är bäckensbottensmusklerna som regel fjädrande och starka, hjälper till att hålla bäckenorganen på plats och hjälpa till med kontroll av blåsan och sexuell funktion. Med ålder har män ofta prostataförstoring (BPH), vilket sätter tryck på urinröret. Försvagningen av bäckensbottenmusklerna kan leda till medicinska och sexuella problem.

  Ökad styrka i bekkenbottenmusklerna kan hjälpa dig att bättre kontrollera blåsan och urinflödet. Kom ihåg att det tar tid att stärka alla muskler i kroppen. Behandlingsgolvets muskler är inget undantag. Detta kan hjälpa Kegel övningar.

  Hur känns musklerna i bäckenbotten?

  Innan du börjar träna bäckenbottenmusklerna (bäckenbottenmusklerna) behöver du veta var de är. Hitta dem är enkelt nog. Det vanligaste sättet är att stoppa eller sakta urinflödet i mitten av urinering. Efter detta, försök att anstränga den analfinkteraren, som om du försöker kontrollera gasutloppet. Försök sedan göra båda dessa samtidigt. Om du gör allt på rätt sätt märker du att penisens botten är lite upptagen i magen. Med rätt träning bör du kunna känna eller se hur dina testiklar stiger och faller. Nu är du redo att utföra Kegel-träningen.

  Hur man utför Kegel träning?

  Innan du börjar Kegel-träningen är det nödvändigt att tömma blåsan och tarmen. Se till att musklerna i låren, buken och skinkorna är avslappnade och inte delta i träningen.

  Övningen utförs enligt följande. Efter att ha gjort djup andning, är det nödvändigt att smidigt och långsamt minska musklerna i bäckenet. Dessa nedskärningar ska kännas och området av perineum. I 3-5 sekunder lämnar musklerna i förkortat tillstånd (om det är svårt att hålla musklerna i detta tillstånd under denna tid kan du förkorta tiden till 1-2 sekunder). Men i framtiden, när musklerna i det lilla bäckenet blir starkare, kan du hålla dem i förkortat tillstånd under lång tid (5-20 sekunder).

  Gör sedan en långsam och jämn EXOCH, samtidigt som du slappnar av i bäckenbottenmusklerna i 3-5 sekunder. Gör inte abrupta kontraster och muskelavslappningar. I början utövas träningen 5 gånger och gradvis ökar till 20. Och muskelnedsättning och avkoppling tas som en rörelse. Övning kan göras 3-4 gånger om dagen i 20 gånger.

  Om det finns obehagliga känslor, sluta träna, och sedan kan du fortsätta. När du utför övningen bör uppmärksamheten nödvändigtvis vara koncentrerad på perineum, det vill säga på det små bäckens muskler. Det är självklart önskvärt att börja Kegel-träningen innan man utför problem med prostata. Du kan inte göra Kegel övningar om du har en kateter insatt i penis.

  När och var gör övningarna?

  Du kan utföra träningen var som helst och när som helst. Människor runt dig vet inte ens att du gör det. Dra nytta av detta och inkludera övningen i ditt dagliga liv. Till exempel kan du utföra det när du kör bil, i kollektivtrafik, i linje, när du tittar på TV, läser en bok etc. Det viktigaste är att träna regelbundet och samvetsgrant och du kommer att se positiva resultat. Låt denna övning bli en del av ditt dagliga liv.

  Läs mer om ämnet "Prostata":

  Tack för att du delade den här artikeln på sociala nätverk!