Huvud
Analyser

Örter med prostata adenom

Adenom i prostatan är en godartad tumör. I avsaknad av behandling kan denna patologi leda till allvarliga konsekvenser och leverera många smärtsamma förnimmelser. Örter med prostata adenom kan eliminera alla symtom på sjukdomen, förutsatt att behandlingen påbörjades i ett tidigt skede av inflammatorisk process.

Denna behandlingsmetod orsakar inte biverkningar och skadar därför inte andra inre organ. Dessutom rådgör läkare ofta sina patienter att använda örter samtidigt som de använder läkemedel för att påskynda deras återhämtning.

infusioner

Under behandlingen av adenom med örter använder man vanligtvis infusioner av växter. För att bevara fördelarna med ingredienser är det bäst att använda porslin, glas eller rostfria rätter. Nästa kommer vi att överväga de mest populära ört recepten, som används för att eliminera adenom. För att underlätta navigering i infusionen listar vi dem av huvudingrediensen.

persilja

För att förbereda läkemedlet behöver du bara 3 tsk. persilja och kokande vatten. Bäst av allt, om gräset hakas så fint som möjligt, är en kaffekvarn perfekt för detta ändamål. Det resulterande pulvret hälles i ett glas kokande vatten och blandas.

Blandningen måste placeras på låg värme och kokas i 15 minuter. För behandling av adenom används infusion av örter dagligen. En dag får man inte dricka mer än 1 glas infusion.

Aloe Vera

Infusion av örter från adenom rekommenderas att förbereda sig från en ung växt, eftersom den innehåller mer användbara spårämnen. Lämplig växt, som inte är mer än 2 år, kommer dessutom att behöva ytterligare 0,25 liter vodka. Det valda arket males med en kniv och placeras i en glasbehållare. Därefter sätts kärlet på ett mörkt och kallt ställe i 10 dagar.

Att använda sådant gräs med adenom rekommenderas varje dag för 1 tsk. För maximal effekt konsumeras infusionen före frukost. Ett sådant folkläkemedel lindrar väldigt snabbt inflammation och förbättrar blodcirkulationen i kroppen. Mottagning av den resulterande blandningen är begränsad till 2 veckor, varefter en paus görs.

Echinacea

Användningen av sådana örter som echinacea kommer att vara användbar inte bara för behandling av adenom utan också för att förbättra immuniteten. Dessutom behöver den prutnyak och 1 liter vodka. Örter tas i samma mängd (100 g) och krossas. Därefter blandas alla ingredienser i en transparent behållare.

Det rekommenderas att insistera örter i minst 10 dagar. Sedan skall blandningen filtreras och droppas 3 gånger om dagen. Män att bli av med prostata adenom är bäst att använda tinktur 20 minuter före huvudmåltiden. Behandlingsförloppet är 3 veckor.

Grushanka och Tuya

Samling av sådana örter som päron och thuja blandas i samma mängd. För 1 kopp kokande vatten behöver du 1 matsked. blandning. Därefter måste läkemedlet läggas på ett vattenbad och hålles där i 15 minuter.

Under dagen rekommenderas att man dricker ett glas infusion innan man äter. Behandlas på detta sätt tillåts inte mer än en månad, lättnad bör komma under den första veckan av behandlingen. Det bör noteras att i detta fall används örter för prostatit och adenom detsamma, så det här receptet är en av de mest effektiva.

Björkblad och lök

Fjädrarna av lök i kombination med björkblad gör att du kan bli av med de uttalade symtomen på adenom. De angivna komponenterna blandas i samma mängd och hälls med kokande vatten. För att få ut det mesta av denna åtgärd måste du vänta 20 minuter.

Infusion av örter för behandling av adenom rekommenderas att användas i 20 minuter före frukost och lunch, drick inte mer än 400 ml per dag.

Växtbaserade bad

Fytoterapi är inte begränsad till recept som kan konsumeras inuti. Vid behandling av prostataadenom har örter också nytta av varma bad med tillsats av lämpliga ingredienser. För att förbättra urinering kan ett stillasittande eller vanligt bad användas.

För ett stillasittande bad måste du samla örter från lind, timjan, salvia och kamille. För att eliminera inflammationen måste du ta ca 5 matskedar. samling för 3 liter vatten. Den erhållna blandningen sätts på elden och kokas i flera minuter. Därefter hälls lösningen i ett bad. För terapeutiska ändamål, ta det inte mer än 25 minuter. Det rekommenderas att tillgripa denna behandlingsmetod flera gånger i veckan, för ofta tar ett bad ett negativt inslag på artärtrycket.

Beroende på dina personliga preferenser kan örterna med prostata adenom ändras. För att uppnå ett positivt resultat i sådan behandling är det nödvändigt att ha en regelbunden tillvägagångssätt. Du kan inte hoppa över dessa procedurer, annars kommer behandlingen att misslyckas.

För att göra ett vanligt bad kan du kombinera sådana örter som kamomill och ekbark. På 3 liter kokande vatten rekommenderas att ta cirka 2 matskedar. av varje komponent. Den medicinska infusionen ska stå i ca 2 timmar, varefter den måste filtreras och läggas till badet. Sådan behandling av prostatakörteln kommer att ta bort de huvudsakliga tecknen på inflammation efter 1 vecka. Det rekommenderas att inte stanna i badrummet i mer än 20 minuter, varefter det är nödvändigt att skölja under duschen.

Om du kombinerar denna terapi med adenomer med infusioner för internt bruk, kan du ta bort den inflammatoriska processen på bara en vecka.

Det mest effektiva sättet

Välj örter för prostata eller behandling av adenom är nödvändigt på grund av vad orsaken var utvecklingen av inflammation. Därför är det bäst att konsultera en läkare om vilka örter som är mest effektiva.

För att eliminera smärta, förbättra immunitet, normalisera arbetet i hjärtat och genitourinary systemet, använd följande växtarter:

Samling av örter i prostata adenom påverkar kroppen på olika sätt. Kelandin bekämpar till exempel inflammation i närvaro av bakteriell infektion eller hypotermi. Man bör komma ihåg att denna växt är giftig, därför är det omöjligt att överskrida dosen eller självständigt för att uppfinna recept som använder denna komponent.

Malurt snabbt undertrycker infektionen i kroppen. Infusioner med tillsats av sådana örter är mycket effektiva. Om flera gånger om dagen för att ta denna infusion, så börjar mannen snart stå, vilket indikerar återhämtningen av kroppen.

Calendula, aloe och echinacea kan också användas för infusioner. Det enklaste receptbelagda läkemedlet för adenom är att ta det valda örtet och häll alkohol. Om några dagar kommer botemedlet att vara klart för användning.

Dessutom bör det noteras att för förebyggande av prostata adenom med användning av örter yarrow eller St John's wort. De har en stark antibakteriell effekt, förbättrar patientens övergripande välbefinnande och eliminerar inflammation.

Man måste komma ihåg att de listade behandlingsmetoderna är extra, de kan inte fungera som en grund för terapi. Därför måste man alltid konsultera en läkare innan de används.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Effektiv behandling av prostata adenom folkmekanismer: örter och örtberedningar

Folkrättsmedel behandlar prostata adenom försiktigt, gradvis, utan sidoskadlig. Det viktigaste stället bland dem är ockuperat av medicinska örter.

Med prostata adenom, vilka örter är mest effektiva att använda? Svaret på denna fråga läses i artikeln.

Användbara ämnen

Nödvändiga örter för prostata behandling:

 • vår adonis;
 • salvia;
 • rötter av akonit
 • fräken;
 • senap;
 • blå blueness;
 • calendula;
 • löv av plantain;
 • kalanchoe;
 • citronbalsam.

Medicinska örter från prostata adenom innehåller också koppar, järn, mineraler och många andra ämnen som är användbara för prostata hälsa.

För att undvika kontraindikationer innan du tar traditionell medicin för att behandla prostataadenom, kontakta en läkare.

Naturliga lösningar har emellertid vanligtvis mycket mindre skadliga effekter än de som du köper på apotek.

Använd personligen skördade medicinska örter för prostatakörteln i skogen, grönsaksgården eller köpta på marknaden. Åtminstone är du säker: de kommer inte att orsaka skada. Det handlar bara om målmedvetna metoder för sådan användning.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin - örter

Pion. För att öka libido. Lugnar också, bedövar. På apotek säljer de färdiga infusion, rötter, rhizom av växten. Förbered enligt instruktionerna på förpackningen. Ta fyrtio droppar per dag i 1 månad.

Nettles. Återställer prostata vävnad, tar bort inflammation. Ökar tonen, främjar produktionen av spermier. Avkok av 50 g nässla tagen varje dag på natten.

Kardborre. Roten på den unga burken hjälper till mot sclerotisk och ärrbildning i prostata, seminalblåsor. Frisk buljong är varm på golvet. sked fyra gånger om dagen.

Groblad. Löv och frön från växten bidrar till återställandet av prostata. Används även som smärtstillande, antiinflammatoriskt, baktericidmedel. Avkokdryck på konst. sked fyra gånger om dagen.

De mest effektiva recepten

teer

För att behandla prostata adenom är te tillverkad av:

 • persilja;
 • selleri;
 • jordgubbar;
 • torkade horsetailblad;
 • morötter;
 • blombjörnbär;
 • löv, hasselskal.

Dessa örter för prostata kan tas i några lober, tillsammans eller separat. Brew som vanligt te.

bad

Dagligen ta ett varmt (43 grader Celsius) stillasittande bad med tillsats av något av ovanstående örter. Med prostataadenom förbättrar örterna blodcirkulationen och lindrar symtomen.

lavemang

Vi gör uppvärmningsdekor med avkok av kamomill, vändning, salvia, mjölk och smör. Förvärm prostata från utsidan med påsar med salt, sand, paraffin.

dill Dill har en baktericid effekt. Det kan ätas rå.

Receptet för extraktet:

 1. Tillsätt 1 tesked pundad dillfrön till ett glas kokande vatten. Insistera en och en halv timme.
 2. Drick med slam.
 3. Drick ett glas på morgonen på en tom mage.
 4. Varje dag gör vi ny infusion.

Persilja. Persilja är en krydda och värdefull medicinska ört. Återställer manlig kraft. Hennes vitaminer, mineraler är användbara för prostata, sänker blodsockernivån, för ögonen, förbättrar tarmmikrofloran. Avlägsnar inflammation.

recept:

 1. 4 ch. Av en sked av frön att mala.
 2. Häll ett glas kokande vatten.
 3. Koka i 15 minuter.
 4. Enligt Art. sked 6 gånger om dagen.

Honung sbiten med örter. Honung sbiten - en helt naturlig produkt, är till salu. Den innehåller honung, samlar örter enligt det ursprungliga receptet. Innehåller vitaminer, fördelaktiga mikrodelar, antiinflammatoriska och bakteriedödande ämnen. Applicera enligt anvisningarna på förpackningen. Förbättring av patientens tillstånd med prostata adenom noteras efter första dosen.

Ingefära.

recept:

 1. 10 gram rot ingefära läggs till ett hundra gram vodka.
 2. Vi insisterar femton dagar.
 3. Drick tre gånger om dagen före måltiden i 20 minuter för femton droppar.

Lök. Koppar som finns i lök multiplicerar verkan av järn, zink, som finns i dess vävnader. Sammansättningen av lök liknar komponenterna i könshormoner. Därför ökar hans äta sexuell attraktion och saktar åldrande. Vi äter gröna fjädrar, lökar och frön.

 1. Vi äter på räkorna för en dröm som kommer fräsch eller ångad på en potatisångad.
 2. Frön blandas med honung i lika delar, vi äter 1 tsk tre gånger om dagen.
 3. Vi gör en gruel från trehundra gram lök. Lägg till sex hundra gram torrt vitt vin, ett hundra gram honung. Skaka det, insistera. Drick 50 gram tre gånger om dagen.

Vitlök. Vid en tumör i prostata bildas fria radikaler. Vitlök har i sammansättningen av ämnen som neutraliserar deras effekt.

Dricker:

 1. Det finns flera vitlöksklyfta om dagen.
 2. Gör en sallad av vitlök, spenat, persilja.
 3. Vi gör en cocktail av vitlök, nypressad citronsaft och honung. Vi håller i mörkret i två veckor. Vi dricker en dag för 3 msk. sked.

Fitopreparat innehåller extrakt av örter, mineraler som har en komplicerad effekt: lindra inflammation, smärta, spasmer i körteln, vissa dödar även bakterier. De är lämpliga för regelbunden tillträde under sjukdom, eftergift och för profylax. Tabletterna Prostalamin, kapslar Prostate Forte är populära.

Och också mer här om effektiv behandling av prostata adenom med celandine.

Medicin och sjukgymnastik

På ett tidigt stadium av prostata adenom är det möjligt att bota det med mediciner.

För detta används preparat:

 • alfa-blockerare;
 • immunokorrigeringsmedel (Reoferon, Pyrogenital);
 • inhibitorer av 5-alfa-reduktas;
 • medel för att förbättra blodcirkulationen (Trental);
 • ibland antibiotika.

Om denna behandling är ineffektiv, föreskrivs prostata adenom kirurgiskt ingrepp.

De visade metoderna för fysioterapi med prostata adenom:

 1. Cryotherapy - frysning av prostata med flytande kväve.
 2. Thermoablation - destruktion av körtelvävnaden vid höga temperaturer.
 3. Transuretral nålablation - nålen injiceras i prostatan för att överföra radiofrekvenspulser.
 4. Transuretral mikrovågstermoterapi genom urinröret införs en mikrovågsgenerator som påverkar cellerna som ska tas bort.

Mudbehandling adenom i prostata.

Smuts appliceras:

För den framgångsrika behandlingen av prostataadenom måste man förändra livets sätt att tänka, patientens psykologi. Ta alla åtgärder för att bli av med övervikt. Intensivt behandla kärlsjukdom. Eliminera negativa faktorer: alkohol, immobilitet, hypotermi. Att normalisera ett sexuellt liv. Följ kosten.

En av orsakerna till prostataadenom är ekologi. Utvärdera ur den synvinkel den plats där du bor. Det är klart, i vuxen ålder, det är knutet till arbete.

Men efter pensionen, när problemet med prostataadenom blir särskilt bråttom, är det värt att överväga att välja det baserat på dessa överväganden.

ljus

Rågmjöl (3 delar av en sked) blandas med ч. Skedar av ägg, honung före mottagning av testet. Vi gör ljus. Vi lägger den i frysen. Vi lägger månen på kvällen och på morgonen. Kursen förnyas efter en sju dagars paus.

övningar:

 1. På morgonen efter att ha lyftt fem minuter gör vi en yttre perinealmassage.
 2. Innan måltiden blir vi fullvuxna. Vi lurar lite. Vi höjer våra knän en efter en. På morgonen och på kvällen i fem minuter.
 3. Mer att gå, springa, flytta i någon form.

Med prostata adenom är rektalmassage inte bara inte användbar, men det är också farligt! Från honom kommer processen att utvecklas! Särskilt farlig maskinvaruvibrationsmassage!

Huruvida det är möjligt att bota?

Endast örter kan inte botas av adenom.

Behandling av prostataadenom med örter och mediciner indikeras vid ett tidigt skede av sjukdomen om patienten vägrar kirurgi och:

 • flödeshastigheten för urin från 5 till 15 ml / s;
 • volymen urin från 100 ml;
 • volymen av kvarvarande urin är mindre än 150 ml;
 • test för livskvalitet från 3 poäng;
 • test för att bedöma symptom från 8 till 19 poäng.

Behandling av adenom med mediciner är kontraindicerat om:

 1. På den lilla tiden finns det ärr.
 2. Processen gick in i ett akut stadium.
 3. Det finns misstankar om prostatacancer.
 4. Nyresvikt i det akuta skedet (blod i urinen).

Användningen av folkmedicin i sådana fall kommer inte att skada, men ur effektivitetssynpunkt blir det självbedrägeri.

Kursens längd

Ta bort symptomen på folkmetoder i en riktig månad eller två. Därefter applicera dem redan i form av förebyggande åtgärder. Ideellt blir det pågående förebyggandet av prostata adenom en livsstil. Som ett resultat uppnås immunitet inte bara från prostata sjukdomar.

Något nationellt recept används i minst tjugo dagar. Juicer, persilja, vitlök, honung, pollen ger effekt på ännu längre tid.

Det viktigaste är att inte ge upp kursen tre dagar efter den första lättnaden. Vem manifesterar kommer, leva länge i god hälsa.

Behandling av prostata adenom slutar vanligtvis efter operation och återhämtningsperiod. När konservativ behandling av ett tidigt stadium-terapi slutar efter avslutad läkare, är det kirurgiskt ingripande inte längre nödvändigt.

Och även om symptomen och hur man känner igen prostata adenom, ta reda på i artikeln.

slutsats

Behandlas från adenom med hormonella medel, antibiotika, andra mediciner, en kirurgisk operation. Med prostata adenom används örterna som en extra åtgärd eller i avsaknad av tillgång till traditionell behandling, för förebyggande och vid remissionstiden.

Örter för prostata adenom: behandling, avkok och infusioner

En godartad tumör i form av prostata adenom kan orsaka stort obehag i sin tillväxt och orsaka allvarliga komplikationer i det starkare könet.

Plus, det faktum att hyperplasi har en långsam utveckling, som gör att du kan ta tillräckligt med tillräckliga åtgärder för att börja behandlingen.

När det gäller kirurgi inträffar det vanligen när sjukdomen är komplicerad kronisk och i ett tidigare skede inte appliceras.

Av denna anledning finns det många alternativa metoder för att bekämpa prostata adenom, som vanligtvis inte provocerar utvecklingen av biverkningar, och är ganska relevanta i början av sjukdomen.

Till liknande metoder är det möjligt att säkert transportera en av kategorierna av icke-traditionell medicin, kallad travoterapiey.

Örter för behandling av prostata adenom förlorar inte deras relevans, och i form av komplex terapi tvärtom, förbättrar signifikant effekten av återhämtning och smärtlindring.

Vilka infusioner aktuella

Behandling av prostata adenom med örter, involverar många sätt, och en av dem är beredning av infusioner. Det är värt att notera att om en ört är mer relevant i form av lotion, är inte det faktum att som en tinktur, behåller alla positiva egenskaper, liksom inte dyker upp negativa.

Det är nödvändigt att överväga separat de mest populära varianterna av tinkturer från prostatit och adenom i prostata, till exempel en sådan tinktur som Aloe Vera.

För att förbereda det, måste du mäta upp 250 gram vodka och ta ett blad av en växt, så är det mycket fint rasa, häll i en glasburk och häll vodka.

Därefter måste den helande elixiren identifieras i en otillgänglig plats för ljus och insisterade i 10 dagar.

Det är värt att notera, för behandling av prostata adenom behöver denna infusion mycket, eftersom behandlingen måste genomföras under lång tid, och därför beredda denna infusion bör vara med en marginal.

Denna tinktur tas på en tom mage, omedelbart efter morgonuppvakningen, i en dos av högst en tesked.

Många vittnesmål från dem som regelbundet utför behandling på detta sätt, talar om en betydande förbättring i kroppen, bokstavligen en månad ansökan och efter 2 symptom av BPH och prostatit, är det så gott som outtalade.

Persilja. Sådan ört från prostataadenom som persilja används också mycket framgångsrikt i växtbaserade läkemedel.

För att förbereda beredningen ska persilja krossas noggrant och hälls i kokande vatten, volymen 250 ml.

Efter det ska gräset infunderas, ca 15-20 minuter, och infusionen är klar för konsumtion i form av små portioner under hela dagen.

För att behandla prostata sjukdomar med denna infusion ska vara 3-4 veckor, och efter kursen, som indikeras av patienternas recensioner, kommer symptomen som manifesterar prostata adenom och prostatit att minska i bakgrunden.

Björk och lök. Ofta för behandling av prostatit har björkblad och fjädrar av lök redan använts länge. För att förbereda detta läkemedel hälls björkblad och lökfjädrar i lika stora proportioner i halva en sked med kokande vatten och infunderas i 10-15 minuter.

Ta denna växtbaserade infusion med prostatit bör vara två gånger om dagen före frukost och lunch vid 120 ml.

Dessutom, att detta läkemedel är populärt vid behandling av prostatit, det kan användas i prostata adenom.

Förutom ovanstående är det i folkmedicinen många andra lika effektiva och effektiva formuleringar av infusioner, men dessa är de viktigaste och mest produktiva vid behandling av prostata sjukdomar.

Den stora fördelen med dessa tinkturer är att de har full tillgänglighet.

Behandling med örtbad

Behandling av prostataadenom med hjälp av örter har visat sig inte bara i form av infusioner inuti, men också i form av tillsatser vid badning.

De behandlas med örter på detta sätt i form av en sittposition, och ljuger, och till exempel bad med sittposition, är mest relevanta för avlägsnande av inflammation.

För att förbereda ett sådant bad, måste du ta en kalk, timjan, kamomill och salvia, blanda allt i lika proportioner och göra ett halvt glas av blandningen tre liter kokande vatten. Därefter filtreras den färdiga infusionen nödvändigtvis och hälls i bäckenet.

Med tiden bör ett sådant bad tas i ungefär 15-30 minuter, och det beror på vilken symptomatologi som uppenbaras, och vilket stadium av sjukdomen som uppstått.

Dessutom kan någon människa välja andra örter, baserat på vilken kommer att tas denna protsedura.Takaya bad bör tas dagligen vid sänggåendet i 3-4 veckor, och det är viktigt att notera att effekten av detta förfarande kommer att vara fallet fullständig disciplin och regelbundenhet, det vill säga att hoppa över sessioner kan ge ingenting till all behandling.

Om du väljer ett standardbad för dig själv, med möjlighet att ligga och slappna av, bör örterna med prostata adenom ha följande sammansättning:

 1. Ta 50 gram torkad kamomill.
 2. Samma mängd ekbark.
 3. Den hälls i 3 liter kokande vatten, det insisteras 2 timmar.
 4. Det filtreras och hälls i badet.

Det tar ett bad inom tjugo minuter, och efter det är det nödvändigt att stå i duschen.

Det rekommenderas att ta ett sådant bad varje kväll, i 21 dagar, varefter en paus på 3-4 dagar, och igen för att upprepa kursen.

Vilka örter är mest effektiva

Även den behandlande läkaren som omedelbart inte kan bestämma vilka örter som är mest relevanta vid behandling av prostataadenom och prostatit, beror inte lika mycket på själva sjukdomen, utan på grunden till orsaken.

Från detta uttalande är det lätt att förstå att örter för prostata adenom eller andra sjukdomar skall väljas baserat på orsaken, och viktigast av allt, varje prostata terapi behandling av prostatit och andra sjukdomar, bör i varje fall styras av den behandlande läkaren.

Det är urologen, och ingen annan, som kan ge en adekvat ledtråd, vilken samling örter som för närvarande är mer relevant, och hur man utför behandlingen så att återhämtningen kommer att komma riktigt snabbt.

Många experter urologi och andrologi, rekommenderar att deras patienter är några beprövade verktyg och läkemedel för behandling av urologiska sjukdomar karaktär, en av dessa verktyg - Kinesiska urologisk gips «ZB prostata NAVEL GIPS», etablerat sig som en riktigt hög kvalitet terapimetod.

Med hjälp av ZB prostata NAVEL GIPS», kan du avsevärt minska smärtsyndrom, och när de används i kombinationsterapi för att påskynda processen izlecheniya.Ochen ofta prostata skador, gäller örter:

 • Att lindra inflammation.
 • Smärta syndrom.
 • För att förbättra immunsvaret.
 • För att normalisera processerna i hjärt-kärlsystemet.
 • Att mätta kroppen med nödvändiga vitaminer och element.

Ett antal av dessa örter innehåller en imponerande lista men värderas särskilt:

Ofta börjar adenom i prostata prostata för att visa, eller prostata inflammationsprocesser och följaktligen kan varje ört, som alla medicinska preparat användas på sitt eget sätt och agera därefter.

Det är på grund av dessa skäl att varje ört ska behandlas separat, baserat på dess riktade åtgärder.

Ofta, under försämringen av immunsystemet, påverkas den manliga kroppen av infektionen, och på grund av detta förekommer prostatit och prostata adenom.

Applicera i så fall de typer av örter som kommer att stärka immunförsvaret och ha en antibakteriell effekt, vilket leder till att infektionen elimineras.

En av dessa örter är yarrowen, som rekommenderas att appliceras i form av infusion, speciellt med akut inflammation i prostata adenom.

Drick denna infusion följer i form av te i 5-7 dagar, och i slutet av kursen kommer en mans kropp att bli märkbart starkare, och immunsystemet kommer igen att kunna bekämpa sjukdomen.

Faktum är att naturen är rik på många örter som kan ha helande effekter på den manliga kroppen, men innan man fortsätter med denna behandling är det lämpligt att rådgöra med en läkare som kan indikera hur ört eller växter påverkar situationen.

Folkmedel för prostatit och prostata adenom - recept för behandling och förebyggande hemma

Behandling av prostata sjukdomar med alternativa metoder är en lång process. Till skillnad från droger påverkar folkmedicinen det patologiska fokuset utan att orsaka några biverkningar. Det är lämpligt att tillämpa medicinska recept i de tidiga stadierna av prostata adenom, prostatit hos män. Lär dig om folkliga metoder för att eliminera inflammation och godartad neoplasma i prostatakörteln.

Läkemedel mot prostatit och prostata adenom

Icke-traditionella behandlingsmetoder fungerar som assistenter, associerade med klassisk medicin. Folkmedel för behandling av prostatit och prostata adenom hjälper till att stärka och konsolidera effekten av att ta mediciner, minska intensiteten hos kliniska manifestationer. En stor fördel med alternativa metoder är att de kan användas hemma, med hjälp av de mest tillgängliga komponenterna. Så, för behandling av prostatit rekommenderar prostata adenomläkare:

 • Tinktur av bark av asp. Normaliserar urinering, lindrar inflammation och klåda. 6 matskedar torra bark eller nyre aspen att fylla med medicinsk alkohol eller kvalitetsvodka. Ta bort föreningen på en sval plats i två veckor. Efter denna period infusionsstam och ta en tesked före huvudmåltiderna. Behandlingstiden för inflammation, adenom i prostatakörteln är en månad.
 • Drick baserad på vitlök och citron. Drogen normaliserar storleken på prostata, ger tillbaka kraften. Juice en citron med ett glas varmt vatten. Sedan, genom en speciell press, pressa ut 2 vitlöksklyfta, lägg till en tesked honung. Drick på en gång. Behandlingstiden är 14 dagar. Du kan återuppta drycken i en vecka.
 • Fröer av pumpa. Vid behandling av prostata adenom, prostatit, används frön från frön. De är rika på zink och har en positiv effekt på människors hälsa. Råprodukten torkas, avskalas och hakas sedan i köttkvarn. Lägg till honung i den erhållna massan och skapa bollar med en diameter på 1-2 cm. Folkemedlen för behandling av adenom, inflammation i prostata konsumeras tre gånger om dagen före måltiderna. Tugga inte eller svälj bollarna. Kursen varar i en månad.
 • Avkok av asparges. Skölj och slip produkten och häll sedan 200 ml vatten. Koka kompositionen i 10 minuter. Den mottagna drycken ska tas var fjärde timme för 10 ml. Ett avkok av asparges ska behandlas en månad.
 • Infusion av bark och löv av hassel. Grenar tillsammans med löv att samla i början av våren, för att torka upp. En matsked av en torrblandning häll 200 ml kokande vatten, insistera på 40 minuter. Stryk drycken och drick ett kvarts glas 2-3 gånger om dagen. För att bli behandlad med infusion behöver du 20 dagar.

Örter med prostatit och prostata adenom

Fytoterapi hjälper till att minska de negativa effekterna av att ta kemikalier. En signifikant nackdel med sådan behandling är behovet av individuellt urval av medicinska växter och doser. Dessutom behöver du förstå frågan om periodicitet, funktionerna i att skörda medicinska örter. Vid behandling av prostatit, prostata adenom är växter med antimikrobiella egenskaper nödvändigtvis involverade. Fytoterapi av sjukdomar i prostata körs ut:

 • Svalört. Sked torrblad av plantan häll 250 ml varmt vatten, stå i 4 timmar. Den resulterande kompositionen att spänna och konsumera 1 msk. l. till huvudmåltiderna under månaden.
 • Ivan teet. En tesked torra strimlade växter häll ett glas kokande vatten, insistera en halvtimme. Ta en folkmedicin för prostatit och prostata adenom behöver två gånger om dagen på tom mage. Behandlingstid - 3 veckor.
 • Roten av nätet. Handfull torra råvaror häll 350 ml vatten och koka i 15 minuter och stå sedan i 2 timmar. Den resulterande kompositionen är uppdelad i tre måltider och drick en halvtimme före måltid. Behandlingsförloppet varar i två månader.
 • Kockrot. 2 msk. l. torr pulveriserad komponent läggs i en halv liter kokande vatten, koka på låg värme i 15 minuter, och insistera sedan en halvtimme. Ta 100 ml före huvudmåltiderna. Det är nödvändigt att läka rotbördan i 1,5-2 år.

Recept från lökskal

Regelbunden applicering av recept på basis av denna växt ökar chanserna att återhämta sig från prostatit, adenom i prostata. Folkmedicin med lökskal kan användas som ett komplement till andra metoder för behandling av prostata patologier. Recept som innehåller denna komponent hjälper till att eliminera inflammation, svullnad, smärtssyndrom, öka kroppens motståndskraft mot de negativa effekterna av yttre faktorer. Traditionell medicin erbjuder följande sätt att använda lökskalor för behandling av prostatit, prostata adenom:

 1. Huvudingrediens (glas) sköljs och kokas i 5 minuter i en halv liter vatten. Tåla sedan medlen i en halvtimme. Ta formeln för 1 tesked tre gånger om dagen i 4 veckor.
 2. 200 g lökskalor blandade med 100 g hasselnötterblad. Häll kompositionen 500 ml vatten vid rumstemperatur och koka sedan i 8 minuter. Den filtrerade blandningen tas på en matsked innan huvudmåltiderna. Behandlingstid - en månad.

valnötter

Produkten innehåller en stor mängd zink. Detta mikronäringsämne är användbart för människors hälsa, eftersom det främjar produktionen av testosteron, aktiverar spermatogenes, normaliserar balansen mellan könshormoner (androgener). Dessutom innehåller valnötter den starkaste antioxidanten tokoferol. Närvaron av magnesium, kalium i produkten påverkar positivt det kardiovaskulära systemet. Behandling av prostataadenom med folkmekanismer med valnötter görs med följande recept:

 • Blanda 10 g av den krossade produkten med ett lika stort antal raka pumpafrön. Mala den torra blandningen i en kaffekvarn. Nöt mycket sked av honung. Ta folkmedicinen i små portioner tre gånger om dagen med grönt te. Behandlingstiden är inte begränsad.
 • 300 g omogna pericarp valnötter häller en liter medicinsk alkohol. Behållaren är tätt stängd, läggs på en mörk plats i 2 veckor. Klar tinktur till stam och använd 25-30 droppar 3-4 gånger per dag. Att behandlas av det angivna medlet inte mindre än en månad.

Juice från prostatit och prostata adenom

För all enkelheten i detta verktyg bidrar till att uppnå bra resultat. I alternativ medicin ges en särskild roll till malaria. Så den breda distributionen mottogs genom naturoterapi av Rudolf Brous. Tekniken är baserad på det dagliga intaget av infusioner av örter och grönsaksjuicer. Naturopath säger att i processen för behandling av tumörprocesser "dör en ny formation av utmattning", medan kroppen får alla ämnen som är nödvändiga för normal funktion. Följande recept anses vara effektiva:

 • Aspargesjuice blandad med gurka, betor, morot och ta utan strikt periodicitet. Det rekommenderas att dricka minst 600 ml av blandningen per dag. Behandlingstiden är 3 veckor.
 • Persilja är finhackad, pressad juice genom ostkotan. Den mottagna vätskan tar 5-10 ml före huvudmåltiderna. Terapeutiska kursen varar i en månad.
 • Ta 1 kg svarta äggbär och socker. Frukt för att passera genom juicer, tillsätt socker. Sätt produkten i brand och koka. Klar juice fylls i färdigberedda steriliserade burkar och pastöriseras därefter i 20 minuter. Använd produkten på en matsked strax efter att ha vaknat. Behandlingsförloppet är 1,5 veckor.

Terapeutisk gymnastik

Folkmedel för prostata adenom, prostatit är extremt användbara, men om du kombinerar sin ansökan med genomförandet av speciella övningar, kan du uppnå en signifikant förbättring i staten. Medicinsk gymnastik rekommenderas på morgonen. Som uppvärmning rekommenderas det att massera perineum i cirkulära rörelser i ca 5 minuter, varefter du kan börja utföra grundläggande övningar:

 1. I den bakre positionen på baksidan, utsträckta armarna längs kroppen. Lilla vilar på fötterna, böja benen i knäna, samtidigt som man drar benen i magen. Återgå till startpositionen. Gör 12-15 repetitioner. Antal tillvägagångssätt - 2.
 2. Ta ett vågrätt läge, förläng dina armar längs kroppen. Böj lemmarna, koppla fötterna. Böj långsamt dina knän så långt som möjligt. Återgå till startpositionen, något ansträngande extremiteterna. Kompletta 2 uppsättningar med 15 repetitioner.
 3. I stående läget, gör grunda sittplatser medan du drar armarna framför dig. När de återgår till startpositionen, böjs inte benen helt. Gör 2-3 uppsättningar med 6 repetitioner.
 4. Placera armarna längs stammen i den bakre positionen. Böj det högra benet i knäet och lyft upp det långsamt och sänk det sedan. Upprepa samma övning för vänster underben. Gör 6-12 repetitioner. Antal tillvägagångssätt - 2.
 5. Startposition: Sitter på skinkorna på golvet med raka ben, baksidan är jämn. Försök att gå vidare utan hjälp av händerna. "Walk" på skinkorna behöver i 5 minuter.
 6. Stå på fötterna. Böj höger underben i knäleden, bär höftliftet upp till parallell med golvet. Gör samma för vänster fot. Komplett 2 uppsättningar av 10 repetitioner.

Biproduktion med prostatit och prostata adenom

I prostatacancer rekommenderas regelbunden användning av honung, propolis, pollen. Bee-produkter har en positiv effekt på kroppen. Så, honung har bakteriedödande, antiinflammatoriska egenskaper. Det rekommenderas att ta en matsked av denna produkt dagligen. Beespine - ett unikt verktyg som du kan minska tillväxten av celler i vävnaderna i prostata. Propolis används som ett naturligt antibiotikum. Behandling av adenom med folkmekanismer baserade på biprodukter utförs enligt följande recept:

 • 40 g propolis insisterar i ett glas ren alkohol tills lösningen av råmaterialen. Till kompositionen tillsättes kakaosmör (0,1 g 2 g olja). Från det erhållna ämnet för att bilda ljus. Att introducera ett suppositorium på natten. Behandlingsperioden är 3 månader.
 • Sked en matsked bivax med ett glas vodka och stå i 2 veckor. Klar tinktur stam och ta 15 droppar före måltider tre gånger om dagen. Behandlad folkmord bör vara minst en månad.
 • Ta 250 ml enbärinfusion och tillsätt en liknande mängd lakrits. Introducera 500 ml blommönster. Insistera 3 timmar. Ta en folklig botemedel en halv kopp före måltider två gånger om dagen. Behandlingsförloppet är en månad.

Bad från prostatit och prostata adenom

Hydroterapi har en fördelaktig effekt på prostatakörtelns muskler. Utför behandling med iakttagande av temperaturbegränsningar. Bestäm den tillåtna ränta kommer att hjälpa en läkare. Med akut prostatit är det omöjligt att värma vatten över 35 ° C. Behandling av kronisk inflammation kan utföras i en badtunna. Frågan om tillåtligheten av hydroterapi i tumörprocesser är kontroversiell.

Vissa folkläkare tillåter patienter att ta varma bad och till och med att bada i ett bad och förklara sin ställning genom att säga att dessa förfaranden ger upphov till hypertermi. Det är känt att tumörceller dör vid långvarig exponering för höga temperaturer. Det är emellertid extremt oönskat att engagera sig i sådana behandlingsmetoder på grund av den höga risken för överhettning. Hemma kan du ta ett stillesittat bad med en acceptabel vattentemperatur:

 • Barrträd. 200-250 g torra hackade tallgrenar häll 200-250 ml kokande vatten och insistera 2-3 timmar. Häll den beredda kompositionen i det förberedda vattnet i förväg. Ta ett bad i 15 minuter, utan att glömma att skrota med en mjuk tvättduk. Förfarandet bör vara två gånger i veckan i en månad.
 • Herbal. 100 g lavendel häll 5 liter kokande vatten och insistera 15 minuter. Klar att tömma, häll i badet. Vattenförfarandet bör vara 10 minuter, så att du kan komma ihåg massage i perineum. Behandlingsförloppet består av 10 sessioner.
 • Terpentin. Värm vattnet till 37 ° C och häll det i badkaret. Tillsätt terpentinemulsion (20 ml till 200 ml vatten). Varaktigheten av en session är 10 minuter. Behandlingsförloppet - 10 procedurer.

Vilka örter hjälper till att bli av med prostata adenom

Vilka örter kommer att hjälpa till vid behandling av prostata adenom och hur mycket är herbalism berättigad i förhållande till denna typ av patologi? I antiken, när syntetiska droger inte hördes, användes bara styrkan av örter, olika patologier behandlades, inklusive prostata adenom.

Behandling med recept av örter och infusioner av örter är ett alternativ till traditionell medicin, dessutom är den lämplig för män vars normala droger orsakar många biverkningar. Experters kommentarer om örtbehandling av prostata adenom är oftast positiva, men det rekommenderas inte att utföra terapi på egen hand, det bör överenskommas med läkaren.

Effekten av infusioner och avkok

Behandling av prostata adenom kan utföras med hjälp av växtbaserade infusioner och avkok, som har helande egenskaper. Tyvärr är behandling av folkmedicin i män inte populär, och skulden är banal latskap - det är lättare att dricka en färdig tablett än att dagligen och noggrant brygga, insistera och behålla proportioner.

Behandling av hennes prostatakörtel är mycket populär. För tinktur använd 100 g torkad krossad bark, placerad i en glasbehållare (0,5 liter) och fylld med 200 ml vodka. Två veckor insisterar tätt corked och på en mörk plats. Innan appliceringen, spänna och pressa barken noggrant, beräknas den erhållna mängden tinktur för 2-2,5 månaders användning. Varje dag utan avbrott drick 20 droppar upplösta i vatten (15-20 ml), tre gånger om dagen.

Med prostataadenom kan den inflammatoriska processen undertryckas med 2 msk. l. gräs våren primrose. För att göra detta brygg i 2,5 koppar kokande vatten, insistera under natten och påfrestningen. Att dricka på en tom mage på morgonen och före en dröm på ett glas buljong. Behandlingsförloppet för prostataadenom är 40 dagar.

Gräs hellebore Kaukasisk har en uttalad antitumör effekt, detta bekräftas av svar från läkare som observerade patienter som behandlade prostata adenom med folkmekanismer. Örtan i form av ett pulver på 50 mg tvättas med varmt vatten, strikt på en tom mage 1-2 timmar före frukost. Behandlingsprocessen i prostatakörteln beroende på människans allmänna välbefinnande kan vara en månad, och i upp till ett år, vilken behandling som behövs bestämmer läkaren individuellt.

Folkrättsmedel kan användas som ett hjälpmedel för grundläggande behandling.

 • Lakris med cornflower.

Folkmekanismer är vanliga örter som växer i naturen i fälten, och bara några få människor i den moderna världen känner till sina medicinska egenskaper. I prostata adenom rekommenderas: lakrits, cornflower på 1 del och 3 delar av en bärbärblad. Blanda noggrant, ta 10 g av blandningen och häll kokande vatten (250 ml). Håll i ett vattenbad i en kvarts timme, kyla, försiktigt pressa och sätt till den ursprungliga volymen med kokt vatten. Readymade folk remedy dricka 3-4 gånger om dagen för 2-3 st. l. i 20 minuter. före måltiderna.

Vilket av folkmedicinen hjälper till att lindra inflammation i prostata i adenom? Ljubka tvåbladigt gräs hjälper till att avlägsna inflammatorisk process, men med hjälp av enema, kan du "få" till prostatakörteln snabbare. För att göra detta ska 100 g försiktigt pundas, häll olivolja (1 liter) och läggas på en varm plats i 2 veckor. Behandlingen av prostata utförs med en emulsion, för detta piskas en tesked av den beredda infusionen grundligt i 50 ml vatten och injiceras i ändtarmen. Kursbehandling - minst 15 dagar.

För prostata är aspargesjuice medicinsk eller infusion - den balsam, behandlingen är enkel. För infusion är nog 3 tsk. örter häll 300 ml brant kokande vatten och insistera 2 timmar, insvept i en behållare. Det rekommenderas att dricka tre gånger om dagen för 100 ml. Sour sparris dricker 1-2 glas, för maximal effekt, kan du lägga till en mängd färska grönsaksjuicer.

Vad ska jag göra mer?

Behandling av folkmedicin för prostataadenom kan vara annorlunda, men i denna artikel är vi bara intresserade av örter. Med den interna typen av användningen har vi redan träffat - det är dags att prata om externa användningsmetoder, liksom om enemas.

Behandling av prostata utförs med hjälp av kalendula, kamomill, yarrow, motherwort, ingefära, violett och propolis. Varför föredrar de flesta experter microclysters? Läkarna säger om detta: Åtgärderna för växtbaserade läkemedel verkar lokalt och har ingen negativ effekt på inre organ. Volymen av mikrocyklister överstiger inte 50 ml, den injiceras med en konventionell päron.

Med prostata adenom rekommenderas att hålla ett sessilt bad.

 • Växtbaserade bad.

Behandling av prostataadenom med stillasittande bad är ingenstans lättare, för i lika stora proportioner kan du använda följande örter: salvia, kamomill, krypande timjan, lind (blommor) och tillsätt 2 msk. l. blommor av willow-tea och fuktigt vete. För 3 liter kokande vatten, ta 5 msk. l. Blanda, koka och häll i bäckenet. Buljongen bör vara en tolerabel temperatur, för prostata och de yttre könsorganen är överdriven överhettning inte välkommen. Sitter i ett improviserat bad behöver från 5 till 15-20 minuter.

Som "teblad" för växtbaserade bad kan du använda mint (50 g) och havre (1,5 koppar kli), de häller i 5-6 liter kokande vatten och insisterar. Som ersättare kan du använda ekbark och kamille, baden görs över natten i 15 dagar.

Vilka örter anses vara mest effektiva för behandling av prostata adenom? Analysera recensioner av specialister och män, du kan göra en lista med inställningar:

 1. Persilja. Stark antiinflammatorisk, bidrar till normalisering av sexuell funktion i adenom på grund av det höga innehållet av vitaminerna A och C, mineraler och insulin.
 2. Lök frön. Fördelaktig effekt på sexuell funktion.
 3. Renhet, hemlock. Starkt bakteriedödande medel hämmar tillväxten av tumörer.

De senare örterna är giftiga, så det är inte rekommenderat att förbereda droger själv och utan att rådgöra med en läkare.

Är det möjligt att eliminera alla symptom i prostata adenom med hjälp av örter? Kanske svarar specialister, men man bör komma ihåg att växtbaserade läkemedel är ett sekundärt botemedel som hjälper till med behandling av BPH. Och alla recept måste vara överens med den behandlande läkaren.

Dessutom kan örterna hjälpa till med adenom, men bara i början av utvecklingsprocessen och som förebyggande åtgärd. I avancerade fall krävs en kurs av allvarlig terapi upp till RP.

Behandling av prostatit med örter, fytoterapi med prostata adenom

Det finns många olika läkemedelsregimer för att bekämpa prostata adenom, men det betyder inte att du kan glömma fördelarna med fytoterapi med prostatit. För det första har behandlingen av prostatit med örter inga biverkningar, och för det andra - effektiviteten av folkrecept har verifierats med tiden. Detta möjliggör användningen av örter för prostata under en lång tid (månader / år) utan rädsla eller vitaminbrist av dysbios, vilket är särskilt viktigt vid kronisk inflammation i prostatan adenom. I själva verket tillåter behandlingen av prostataadenom med örter dig att ta bort alla symtom på sjukdomen, oavsett om det är smärtsamt urinering eller problem med tarmarbete.

Framställning av fytopreparationer för behandling av prostataadenom

För framgångsrik användning av örter i prostata adenom är det mycket viktigt att ordentligt förbereda växter. Alla medicinska växter som används för att behandla inflammation i prostatakörteln används antingen i form av infusion eller i form av avkok. Samtidigt för buljonger är mer lämpliga antenndelar av växter - löv, blommor, stjälkar och för buljonger är det bättre att ta rötter, njurar, frön eller bark. Den valda växten är markerad (maximal storlek för buljonger är 5 mm, för tinkturer - 3 mm, frön är malda).

Sedan, i enlighet med det valda receptet, är den färdiga blandningen placerades i ett glas eller emaljerade krukor, häll kokande vatten och hölls i ett vattenbad (ca 15 minuter infusioner, dekokter - 30 minuter). Därefter kyls vätskan till rumstemperatur och filtreras (om växten innehåller astringenter eller tanniner, sedan filtrera före kylning).

Det är väldigt viktigt att förstå att avkok och infusioner av örter i prostata adenom inte kan skördas för framtida användning, eftersom de medicinska egenskaperna hos växter med tiden förloras.

Vilka örter behandlar prostatit?

För att svara på frågan: "vad örter för att dricka prostatan", utan att gå via undersökning av en läkare, det är svårt nog som inflammation i prostatan adenom kan orsakas av en mängd olika orsaker, från infektioner och slutar med felaktig blodflödet. Därför bör valet av ett naturligt läkemedel närmar sig, baserat på orsaken till sjukdomen och dess manifestationer, i varje enskilt fall.

Typiskt används i folk recept växter, minskar inflammation, eller som har milt lugnande medel diuretisk verkan, med förmåga att minska smärta, för att normalisera blodtillförseln för att aktivera immunsystemet och för att mätta den med vitaminer.

Generellt sett, om vi anser alla örter från prostatit, så är de mest effektiva av dem:

 • persilja;
 • hemlock;
 • malört;
 • röd rot;
 • selleri;
 • kalanchoe;
 • vinterkrasse;
 • ingefära;
 • kummin svart;
 • echinacea;
 • vintergröna;
 • nässlor;
 • celandine;
 • kamomill;
 • kardborre;
 • aloe;
 • groblad;
 • Thlaspi;
 • Cypern;
 • bovin livmodern;
 • tranbär;
 • calendula;
 • malört;
 • kryddnejlika;
 • mjölon;
 • rölleka;
 • St John's Wort.

Låt oss betrakta mer utförligt effekten av var och en av dessa växter, liksom metoderna för deras användning i adenom i prostatakörteln.

Behandling av prostatit med persilja

Petrushka från prostatit folkläkare har rekommenderat patienter i många århundraden. Patienten som har valt denna växt som läkemedel borde vara tålamod, eftersom behandlingstiden, både persilja själv och dess frön, är mycket lång (2-3 månader).

Avkok av rosen av persilja mot inflammation i prostata bereds enligt följande: krossa ett halvt glas växtrötter, häll sedan 1 liter kokande vatten och koka över låg värme i ca 1/3 timmar. Sedan måste blandningen kylas och filtreras. Den beredda buljongen ska vara full i hela dagen.

Med frön av persilja är något annorlunda: ta 4 teskedar frön, malda till ett pulver, häll ett glas kokt vatten och insistera i en termos i 15 minuter. Klar för att koka avkok och ta matsked fyra gånger om dagen.

Behandling av prostata adenom med hemlock

Hemlocket med prostatit kan användas som en tinktur, en lösning för mikroclyster eller i torr form (frön). Vanligtvis börjar tinktur av hemlock att dricka 1 droppe, blandas med 50 g vatten flera gånger om dagen och gradvis ökar till 15 droppar. Sådan behandling varar flera månader.

Det är viktigt samtidigt att du övervakar din hälsa och fruktar sådana tecken på förgiftning som huvudvärk, illamående eller yrsel. Om sådana reaktioner upptäcks ska behandlingen avbrytas.

Behandling av prostatit med malurt

Korrekt applicering av malurt med prostatit tillåter dig att återställa metabolismen och döda de enklaste patogenerna av pyogena infektioner i prostata.

För en fullständig behandlingskurs har patienten vanligen ca 100 g torrsubstans. Behandlingen är som följer. Malvark rynka i händerna och sikt genom en kolv. Det som siktades, ta en nypa var 3: e timme i 3 dagar (inklusive på natten). Därefter konsumeras ytterligare 4 dagar 6 gånger om dagen med jämna mellanrum (på natten är det inte längre nödvändigt att dricka).

Den del som inte siktades, ångades i vatten och användes för mikrobloggtjänst. De måste göras under alla 7 dagar efter användning av den torra blandningen. För enema kommer att behöva ta 1 tsk. överdelar fasta ämnen och häll liter kokande vatten, låt svalna under huven 40 C. 100g gjutna infusion och 50 är för närvarande administreras före sänggåendet i anus, och 50 g - in i urinröret. Gå in i urinröret bör vara ett snabbt tryck på sprutan, håller kanten på urinröret vid sprutans spets.

Med kronisk prostatit på den 4-5: e behandlingsdagen kan pus börja komma ut. Detta bekräftar effektiviteten att använda malurt i inflammation i prostatakörteln.

Behandling av prostatit med ivan te

Denna medicinska växt har en ljus lugnande och antiinflammatorisk effekt, lugnande prostatakörteln, så sprayen kallades ofta manligt te.

Ivan te med prostatit används som alla andra te - 1 tsk. råmaterial för ett glas kokande vatten. Drick det två gånger om dagen, inte sötning. Applicera ivan-te från prostatit bör vara i 1-2 månader, utan att stoppa behandlingen även efter symptomförsvinnandet.

Kontraindikationer för att ta cypriotisk med prostatit utöver individuell intolerans är inte.

Behandling av prostatit med röd rod

Röda rot i folkmedicin har funnit bred tillämpning vid behandling av prostatainflammation och sådana komplikationer som manlig infertilitet och sexuell dysfunktion. Behandling av prostatit röd rot uppstår på grund av biologiskt verksamma ämnen som ingår i anläggningen, vilken åtgärd är inriktad på avslappning av glatta muskulaturen i prostatakörteln, vilket hjälper till att förbättra cirkulationen av blod och urin utflöde.

Preparat som innehåller en röd rot kan lätt hittas i alla apotek. De människor som föredrar att förbereda läkemedlet själva, använd ett sådant recept: 100 gram röd rotkotelett och häll 200 gram vodka, låt det brygga i en vecka. Därefter filtreras tinkturen och tas på 20 droppar, spädning av dem i 100 g vatten. Drick innan du lägger dig i en månad.

Behandling av prostatit med selleri

Bland de vanligaste lösningarna för prostatit tar selleri på andra plats. Och det här är inte förvånande, eftersom denna växt innehåller en stor mängd zink och E-vitamin - vad som är nödvändigt för inflammerad prostata.

För att behandla prostata adenom används saften av denna växt, som är lätt att förbereda hemma. Det är nog bara att ta färsk selleri rötter och skicka dem genom juicer. Den resulterande saften att dricka 3-4 gånger om dagen för 2 teskedar, innan du äter. För att få maximal effekt är det bäst att förbereda en ny del juice varje dag.

Behandling av prostatit i Kalanchoe

Elena Malysheva: "Prostatit besegras av europeiska läkare: deras upptäckt inom människors hälsa är idealisk, det är ett genombrott och det kallas."

Det finns många recept för behandling av prostata adenom kalanchoe, den vanligaste av dessa är följande: lägre lämnar Kalanchoe tvättas och marken, och sedan skålen (100 g) den resulterande blandningen, häll 200 g av vodka och insistera i 10 dagar på ett mörkt ställe. Sedan filtreras tinkturen genom en sil eller gasbindning, placeras för förvaring på en sval plats (det är möjligt i kylskåp). Förberedd på detta sätt tinktur av Kalanchoe från prostatit tas två gånger om dagen för 1 tsk på en tom mage (morgon och kväll 20 minuter innan du äter) tills förbättringen. Därefter måste du ta en paus på 2 veckor och dricka igen en tinktur 2-3 veckor.

Stern i behandlingen av prostatit

För att behandla prostatit kan du använda både rapsfrön och juice från löv och stjälkar.

Behandling av juice kommer att ta en patient 2 månader, under vilken han behöver fyra gånger om dagen för att dricka 2 matskedar. färsk juice.

Förutom juice, med kroniska former av inflammation i prostata, rekommenderas att män i sin diet innehåller följande vitaminsalat:

 • gröna lökar;
 • betor;
 • maskros;
 • selleri;
 • rapsblad.

Alla salladsdelar tas i lika stora proportioner och tankas med solrosolja.

Från rapsfröet framställs ett avkok, vars sammansättning i lika delar innefattar frön av lanserad psyllium, persilja, lök, koriander och morötter. Alla frön måste slipas i en kaffekvarn och gnidas sedan in i en murbruk. Sedan 2 msk. Blanda 0,5 liter kokande vatten, täck och täck i en halvtimme på en liten eld. Sedan förpackas behållaren med avkodning i en handduk och får stå i en halv dag. Erhållen infusionsstam och drick 100 ml på morgonen en halvtimme före måltid och på kvällen 200 ml innan du går och lägger dig under månaden. Därefter - bryt i 2 veckor och upprepa behandlingsförloppet.

Behandling av prostatit med ingefära

Applicera ingefära med prostatit rekommenderas av företrädare för östlig medicin. Hittills kan roten till den här växten hittas ganska ofta, så med att förbereda ett recept från prostataadenom bör det uppstå problem.

För tinkturer är det nödvändigt att ta 50 g rot och 0,5 liter vodka. Roten är bäst skuren i ringar med en tjocklek på 1-2 mm och häll vodka. Låt det brygga i en halv månad. Klar tinktur rekommenderas att använda tre gånger om dagen i 15 minuter före måltiden, 15 droppar.

Behandling av prostatit med svart kummin

Svart kummin med prostatit kan användas antingen oralt eller direkt i inflammationsområdet.

I adenom i prostatakörteln användes huvudsakligen inte frön från växten, men dess olja. Olja av svart kummin med prostatit kan användas som ett verktyg för gnidning. Oljan gnids i cirkulära rörelser i pungen och nedre delen av ryggen.

För de som föredrar oral behandling är följande recept lämpligt: ​​För 100 ml vatten, ta en tesked torkad kamomill, en sked honung och en sked med kumminolja. Den resulterande buljongen är berusad flera gånger hela dagen, med jämna mellanrum.

Echinacea med prostatit

Echinacea är en extremt användbar växt, så alla kan enkelt hitta recept för behandling av inflammation i prostatakörteln med hjälp av gräs, blomställningar eller rötter av Echinacea.

Men enligt folkläkare är den mest fördelaktiga effekten på prostatakörteln en tinktur från sina rötter. Förbered det enligt följande: rötter Echinacea slipa och häll 95% alkohol så att den knappt täckte rötterna. I detta tillstånd insisteras råmaterialen i 2 veckor, sedan pressas och filtreras. Klar tinktur är full 30 droppar tre gånger om dagen, en halvtimme före måltiderna.

Grushanka med prostatit

Inte mindre användbart i adenomen i prostatakörteln, från bladen som du kan förbereda både vatten och alkohol infusioner.

För vatteninfusion är det nödvändigt att ta en nypa blad av vintergrön och kasta den i ett glas kokande vatten, låt det brygga i värmen i 3 timmar. Därefter filtreras infusionen och druckas 50 ml tre gånger om dagen före måltid, i 4 veckor.

Alkoholtinktur kräver mer tid för dess förberedelse, men det är beredd 1 gång för en behandling, och inte varje dag som ett vatten. Gör så här: Ta en halv kopp finhackade löv av vintergröna och häll ett glas vodka och låt det stå på ett mörkt ställe i 21 dagar. Efter filter och drick tre gånger om dagen före måltiden, 30 droppar per sked vatten.

Nässla med prostatit

Det finns tre populära recept för användning av nässlor med prostatit:

 1. Alkoholtinktur - 5 tsk. frön för 250 ml port, allt detta koka i 5 minuter och drick: eller 1 tsk. tre gånger om dagen eller 75 ml vid sänggåendet.
 2. Vattenalkohol extrakt. Skillnad från den tidigare förskrivning av BPH, för det kommer att vara nödvändigt att inte frön och nässlor rötter, som mals i en kaffekvarn och hälldes 40% alkohol så att råmaterialet är helt täckt (förhållande 1: 1). Låt det brygga i 3 veckor och drick 3 gånger om dagen för 2 tsk. innan du äter.
 3. Te från nätet. Det är faktiskt det snabbaste och mest opretentiösa receptet. Det räcker att ta 30 g färska blad eller 10 g torkade, häll dem med kokande vatten, låt stå i 10 minuter och drick istället för vanligt te 3 gånger om dagen. Du kan också använda färdigt phyto-te i påsar som säljs på apotek.

Behandling av prostatit celandine

Användningen av celandine i prostata adenom kan lindra inflammation i prostata orsakad av hypotermi eller bakteriell infektion.

För att behandla prostata adenom med celandine måste du ta matsked torkat gräs, hugga det och häll ett glas kokande vatten. Sedan, med ett lock, låt det brygga i två timmar. Renhet i prostatit bör tas varje dag i en månad, 1 msk. innan du äter.

Vid användning av avkok och infusioner av celandine mot prostatit är det viktigt att inte överskrida den rekommenderade dosen, eftersom denna växt är giftig.

Behandling av prostatit med kamomill

Kamille med prostatit är tillrådligt att ta både oralt och i form av mikroclyster. Avkok av kamille för att förbereda arbete representerar inte, för du kan köpa denna helande anläggning i ett apotek i form av phyto-te i påsar. Drick kamomill tre gånger om dagen för 1 glas istället för vanligt te.

För microclysters är det bättre att styra paketet för en mindre vattenhalt (50-100 ml), vänta tills buljongen kyler ner till rumstemperatur. Douching utförs på kvällen före sänggåendet.

Kockrot med prostatit

Infusioner gjorda av burdockrot har en uttalad härdande effekt i sklerotiska och cikatriciala förändringar av prostata och seminalblåsor, inflammatoriska processer, som utgör grunden för prostatit. Infusion av burdockrötter bereds enligt följande: 15 g krossad rot hälls med 2 koppar kokande vatten och infunderas i 2 timmar. Ta i varm form för en halv kopp 4 gånger om dagen.

Alo med prostatit

Behandling av aloe prostatit är förknippad med denna växts förmåga att aktivera kroppens försvar. Man bör också komma ihåg att aloe fortfarande växer och ackumulerar zink, vilket har en nyckelroll i processen att återställa prostata-aktivitetens aktivitet. Att förbereda en aloe på något speciellt sätt, för behandling av prostatit, är det inte nödvändigt. Det kommer att vara tillräckligt att skära en bit av 25 mm lång bit för bit, äta den dagligen i 30 dagar. De som inte gillar smaken av denna växt, kan köpa aloe i ampuller och punktera injektionsgången, återställa kroppens försvar.

Plantain med prostatit

Fröer och blad av plantain med prostatit används på grund av denna växts förmåga att utöva en tonisk, analgetisk, antiinflammatorisk, antiseptisk och bakteriostatisk effekt på blåsan och prostata.

Det vanligaste receptet för prostatit med användning av plantain är följande infusion: 1 msk. krossade blad av plantain häll ett glas kokande vatten och insistera i ca två timmar, filtrera och dricka i två månader innan du äter, fyra gånger om dagen.

Fältlarver med prostatit

Officiell medicin dra nytta av användningen av fält larver med prostatit, bekräftar inte. Och i folkmedicin har denna anläggning inte hittat bred tillämpning, och detta trots uttalad förstärkning, tonisk, diuretikum, spasmolytisk, sårläkning och antimikrobiella effekter.

Traditionell medicin rekommenderar ett recept för behandling av inflammation i prostata: 2 matskedar yarutka med en glida är täckta i en 1-liters termos med kokande vatten och låt stå i 40 minuter. Ready-made infusion ska filtreras, annars blir det snabbt surt. Buljongen smakar som vatten från kokt majs, den ska druckas fyra gånger om dagen i 3-4 veckor.

Bor uterus med prostatit

Den bovin livmodern utövar en allmän förstärkning, diuretikum, analgetiska, immunmodulerande, resorptiva, antitumala, antimikrobiella och antiinflammatoriska effekter på patienten.

De mest effektiva mot prostatit har tinktur framställd genom följande recept: 5 matskedar strimlad blad hälls 0,5 liter vodka och placeras på ett mörkt ställe, vari infusions infunderas under 21 dagar. Från tid till annan ska infusionen skakas. Sedan filtrera och drick en timme innan du äter 25 droppar, tre gånger om dagen.

Under de tre veckorna, när man förbereder tinktur, från en prostatit är det bra att dricka avkropp från bladen på livmodern. Förbereda buljongen är lätt! För 1 kopp kokande vatten ta 1 msk gräs och koka över låg värme i 10 minuter, svalna sedan under locket till rumstemperatur (3-4 timmar). Drick buljongen ska vara 1 matsked. 5 gånger om dagen.

Tranbär med prostatit

Tranbärsjuice med prostatit kan förbättra cellernas metabolism, avlägsna inflammation i körteln och öka urinutsöndringen. Om du inte kan få färsk juice, kan du använda blad av tranbär, ånga det istället för teblad, som vanligt te eller blandning med andra medicinska växter, som kamille eller spray.

För att uppnå den terapeutiska effekten bör tranbär dricka 4 gånger om dagen för 1 glas i 1-2 månader, även efter att symptomen på inflammation i prostatakörteln försvinna.

Calendula med prostatit

Behandling med calendula prostatit varar ungefär tre månader, varefter det är nödvändigt att ge kroppen vila i 2 veckor och genomföra en upprepad behandling, vars varaktighet är en och en halv månad. I kroniska former av inflammation i prostata, rekommenderas att alternativa behandlingskurser och raster i 1-2 år, vilket kommer att stärka kroppen och slutligen bli av med prostata adenom.

Som praktiken har visat, kan det bästa resultatet i behandlingen uppnås om du använder kalendula inte separat från andra växter, men som en del av örtberedningar. Den mest effektiva är 2 samlingar:

 1. Det tar 25 g kalendula och vinbärsblommor, 15 g fänkålfrukter och roten på en fältbearbetning, 10 g blad av nässla och hästsail. Alla ingredienser är väl krossade och hälls i en termos i proportionen: 2 matskedar råvaror per liter kokande vatten. Efter att örterna har bryggdats i 3 timmar lägger hon till honung för att smaka och dricka ungefär en tredjedel av glaset tre gånger om dagen.
 2. 30g kalendula blandad med 25g horsetail, 15g rot av elecampane och 10gr blad av mint, salvia och nässla. Allt detta är knuffigt och täckt i en termos med kokande vatten i andelen 4-6 matskedar. per liter vatten. Insistera örter i 2 timmar, tillsätt honung och drick tre gånger om dagen i en halvtimme innan du äter en tredje kopp.

Behandling av prostatit med kryddnejlika

Behandling av prostatit med nötkött är enkel, vilket kräver ingen massa ingredienser eller tid. Det är tillräckligt att ta en liten torkad växt, slipa den och häll ett glas kokande vatten, låt lite tid stå. Infusion bör tas på tom mage några minuter före måltiden i en halv kopp. Du bör inte förbereda en stor mängd nötkött på en gång, det blir mer effektivt att förbereda en ny del av infusionen dagligen.

Björnbär med prostatit

Bearberry är en ganska effektiv lösning för att lindra inflammation som uppstår med olika sjukdomar i det genitourära systemet, inklusive prostatit. Som övning visar användningen av björnörrar, är de mest effektiva recepten de som plantans löv inte lånar till värmebehandling. Det är antingen alkoholtinkturer eller tinkturer på kallt vatten.

Mjölon lika effektiv vid kronisk prostata inflammation (förekommande normalisering av urinvägarna och att tillhandahålla en antiinflammatorisk effekt), och vid en akut infektiös formen sjukdom (fina naturliga antiseptiska förstör patogener). Vid behandling av prostata-adenom mjölon kan användas som te (5-10 g råmaterial i ett glas kokande vatten och låt stå i 5 minuter) för en mugg efter varje måltid. Även i form av en alkohol tinktur (2 msk krossas blad häll 100 g av vodka och insistera på en mörk plats i 2 veckor) till 15 droppar tre gånger om dagen.

Yarrow med prostatit

Den vanligaste orsaken till akut prostatit är en infektion låtar från en annan inriktning på en försvagning av immunitet, så det är viktigt att använda växter som inte bara stärker kroppens försvar, men har också en antibakteriell effekt, såsom rölleka.

 • Vid akut inflammation i prostatan adenom är mycket bra nästa infusion: ta 20g rölleka stjälk och körsbär, gullris 15g, 30g majs silke och mals. 2 tsk. Blandningen hälles i en kopp kokande vatten och insisterade i 15 minuter. Drick som vanligt te.
 • Vid kronisk inflammation: ta 10g rölleka och björklöv, 20 g mjölon lämnar brygga i en halv liter kokande vatten i två timmar insisterar och filter. Ät 2 matskedar varje. dagen innan måltiderna.

Även denna växt kan användas för mikroclysters. För detta 2 msk. Grå och kamilleblommor ångas i ett glas kokande vatten, kyls till rumstemperatur och injiceras i urinröret med en kvart kopp innan du lägger dig.

St John's wort med prostatit

St John's wort med prostatit är användbar eftersom det snabbt eliminerar alla stillastående fenomen i det lilla bäckenet, vilket ofta är orsaken till prostatit. För att behandla prostata adenom måste skördas av Johannesört under blomningstiden, så att gräsens toppar skärs med blommorna.

Förbered infusionen av St John's wort helt enkelt: skördad gräs, tillsammans med blommans mark och ångad i en andel av 4 matskedar. för en kopp kokande vatten. Filtrera och drick ett halvglas 4 gånger om dagen, innan du äter.

Trots att alla dessa örter har en läkande effekt och kunna bota både akut och kronisk inflammation i prostatan, att använda sin långa tid det rekommenderas inte, eftersom det i detta fall kan ha olika biverkningar, inklusive njur och potensproblem.

Leva hälsosamt "Prostatit utsätts för en kur Farväl... Smärta, täta urinträngningar, problem med potensen, misständningar i sängen, denna billiga läkemedel som kallas"