Huvud
Skäl

Örter med prostata adenom

Adenom i prostatan är en godartad tumör. I avsaknad av behandling kan denna patologi leda till allvarliga konsekvenser och leverera många smärtsamma förnimmelser. Örter med prostata adenom kan eliminera alla symtom på sjukdomen, förutsatt att behandlingen påbörjades i ett tidigt skede av inflammatorisk process.

Denna behandlingsmetod orsakar inte biverkningar och skadar därför inte andra inre organ. Dessutom rådgör läkare ofta sina patienter att använda örter samtidigt som de använder läkemedel för att påskynda deras återhämtning.

infusioner

Under behandlingen av adenom med örter använder man vanligtvis infusioner av växter. För att bevara fördelarna med ingredienser är det bäst att använda porslin, glas eller rostfria rätter. Nästa kommer vi att överväga de mest populära ört recepten, som används för att eliminera adenom. För att underlätta navigering i infusionen listar vi dem av huvudingrediensen.

persilja

För att förbereda läkemedlet behöver du bara 3 tsk. persilja och kokande vatten. Bäst av allt, om gräset hakas så fint som möjligt, är en kaffekvarn perfekt för detta ändamål. Det resulterande pulvret hälles i ett glas kokande vatten och blandas.

Blandningen måste placeras på låg värme och kokas i 15 minuter. För behandling av adenom används infusion av örter dagligen. En dag får man inte dricka mer än 1 glas infusion.

Aloe Vera

Infusion av örter från adenom rekommenderas att förbereda sig från en ung växt, eftersom den innehåller mer användbara spårämnen. Lämplig växt, som inte är mer än 2 år, kommer dessutom att behöva ytterligare 0,25 liter vodka. Det valda arket males med en kniv och placeras i en glasbehållare. Därefter sätts kärlet på ett mörkt och kallt ställe i 10 dagar.

Att använda sådant gräs med adenom rekommenderas varje dag för 1 tsk. För maximal effekt konsumeras infusionen före frukost. Ett sådant folkläkemedel lindrar väldigt snabbt inflammation och förbättrar blodcirkulationen i kroppen. Mottagning av den resulterande blandningen är begränsad till 2 veckor, varefter en paus görs.

Echinacea

Användningen av sådana örter som echinacea kommer att vara användbar inte bara för behandling av adenom utan också för att förbättra immuniteten. Dessutom behöver den prutnyak och 1 liter vodka. Örter tas i samma mängd (100 g) och krossas. Därefter blandas alla ingredienser i en transparent behållare.

Det rekommenderas att insistera örter i minst 10 dagar. Sedan skall blandningen filtreras och droppas 3 gånger om dagen. Män att bli av med prostata adenom är bäst att använda tinktur 20 minuter före huvudmåltiden. Behandlingsförloppet är 3 veckor.

Grushanka och Tuya

Samling av sådana örter som päron och thuja blandas i samma mängd. För 1 kopp kokande vatten behöver du 1 matsked. blandning. Därefter måste läkemedlet läggas på ett vattenbad och hålles där i 15 minuter.

Under dagen rekommenderas att man dricker ett glas infusion innan man äter. Behandlas på detta sätt tillåts inte mer än en månad, lättnad bör komma under den första veckan av behandlingen. Det bör noteras att i detta fall används örter för prostatit och adenom detsamma, så det här receptet är en av de mest effektiva.

Björkblad och lök

Fjädrarna av lök i kombination med björkblad gör att du kan bli av med de uttalade symtomen på adenom. De angivna komponenterna blandas i samma mängd och hälls med kokande vatten. För att få ut det mesta av denna åtgärd måste du vänta 20 minuter.

Infusion av örter för behandling av adenom rekommenderas att användas i 20 minuter före frukost och lunch, drick inte mer än 400 ml per dag.

Växtbaserade bad

Fytoterapi är inte begränsad till recept som kan konsumeras inuti. Vid behandling av prostataadenom har örter också nytta av varma bad med tillsats av lämpliga ingredienser. För att förbättra urinering kan ett stillasittande eller vanligt bad användas.

För ett stillasittande bad måste du samla örter från lind, timjan, salvia och kamille. För att eliminera inflammationen måste du ta ca 5 matskedar. samling för 3 liter vatten. Den erhållna blandningen sätts på elden och kokas i flera minuter. Därefter hälls lösningen i ett bad. För terapeutiska ändamål, ta det inte mer än 25 minuter. Det rekommenderas att tillgripa denna behandlingsmetod flera gånger i veckan, för ofta tar ett bad ett negativt inslag på artärtrycket.

Beroende på dina personliga preferenser kan örterna med prostata adenom ändras. För att uppnå ett positivt resultat i sådan behandling är det nödvändigt att ha en regelbunden tillvägagångssätt. Du kan inte hoppa över dessa procedurer, annars kommer behandlingen att misslyckas.

För att göra ett vanligt bad kan du kombinera sådana örter som kamomill och ekbark. På 3 liter kokande vatten rekommenderas att ta cirka 2 matskedar. av varje komponent. Den medicinska infusionen ska stå i ca 2 timmar, varefter den måste filtreras och läggas till badet. Sådan behandling av prostatakörteln kommer att ta bort de huvudsakliga tecknen på inflammation efter 1 vecka. Det rekommenderas att inte stanna i badrummet i mer än 20 minuter, varefter det är nödvändigt att skölja under duschen.

Om du kombinerar denna terapi med adenomer med infusioner för internt bruk, kan du ta bort den inflammatoriska processen på bara en vecka.

Det mest effektiva sättet

Välj örter för prostata eller behandling av adenom är nödvändigt på grund av vad orsaken var utvecklingen av inflammation. Därför är det bäst att konsultera en läkare om vilka örter som är mest effektiva.

För att eliminera smärta, förbättra immunitet, normalisera arbetet i hjärtat och genitourinary systemet, använd följande växtarter:

Samling av örter i prostata adenom påverkar kroppen på olika sätt. Kelandin bekämpar till exempel inflammation i närvaro av bakteriell infektion eller hypotermi. Man bör komma ihåg att denna växt är giftig, därför är det omöjligt att överskrida dosen eller självständigt för att uppfinna recept som använder denna komponent.

Malurt snabbt undertrycker infektionen i kroppen. Infusioner med tillsats av sådana örter är mycket effektiva. Om flera gånger om dagen för att ta denna infusion, så börjar mannen snart stå, vilket indikerar återhämtningen av kroppen.

Calendula, aloe och echinacea kan också användas för infusioner. Det enklaste receptbelagda läkemedlet för adenom är att ta det valda örtet och häll alkohol. Om några dagar kommer botemedlet att vara klart för användning.

Dessutom bör det noteras att för förebyggande av prostata adenom med användning av örter yarrow eller St John's wort. De har en stark antibakteriell effekt, förbättrar patientens övergripande välbefinnande och eliminerar inflammation.

Man måste komma ihåg att de listade behandlingsmetoderna är extra, de kan inte fungera som en grund för terapi. Därför måste man alltid konsultera en läkare innan de används.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Vilka örter hjälper till att bli av med prostata adenom

Vilka örter kommer att hjälpa till vid behandling av prostata adenom och hur mycket är herbalism berättigad i förhållande till denna typ av patologi? I antiken, när syntetiska droger inte hördes, användes bara styrkan av örter, olika patologier behandlades, inklusive prostata adenom.

Behandling med recept av örter och infusioner av örter är ett alternativ till traditionell medicin, dessutom är den lämplig för män vars normala droger orsakar många biverkningar. Experters kommentarer om örtbehandling av prostata adenom är oftast positiva, men det rekommenderas inte att utföra terapi på egen hand, det bör överenskommas med läkaren.

Effekten av infusioner och avkok

Behandling av prostata adenom kan utföras med hjälp av växtbaserade infusioner och avkok, som har helande egenskaper. Tyvärr är behandling av folkmedicin i män inte populär, och skulden är banal latskap - det är lättare att dricka en färdig tablett än att dagligen och noggrant brygga, insistera och behålla proportioner.

Behandling av hennes prostatakörtel är mycket populär. För tinktur använd 100 g torkad krossad bark, placerad i en glasbehållare (0,5 liter) och fylld med 200 ml vodka. Två veckor insisterar tätt corked och på en mörk plats. Innan appliceringen, spänna och pressa barken noggrant, beräknas den erhållna mängden tinktur för 2-2,5 månaders användning. Varje dag utan avbrott drick 20 droppar upplösta i vatten (15-20 ml), tre gånger om dagen.

Med prostataadenom kan den inflammatoriska processen undertryckas med 2 msk. l. gräs våren primrose. För att göra detta brygg i 2,5 koppar kokande vatten, insistera under natten och påfrestningen. Att dricka på en tom mage på morgonen och före en dröm på ett glas buljong. Behandlingsförloppet för prostataadenom är 40 dagar.

Gräs hellebore Kaukasisk har en uttalad antitumör effekt, detta bekräftas av svar från läkare som observerade patienter som behandlade prostata adenom med folkmekanismer. Örtan i form av ett pulver på 50 mg tvättas med varmt vatten, strikt på en tom mage 1-2 timmar före frukost. Behandlingsprocessen i prostatakörteln beroende på människans allmänna välbefinnande kan vara en månad, och i upp till ett år, vilken behandling som behövs bestämmer läkaren individuellt.

Folkrättsmedel kan användas som ett hjälpmedel för grundläggande behandling.

 • Lakris med cornflower.

Folkmekanismer är vanliga örter som växer i naturen i fälten, och bara några få människor i den moderna världen känner till sina medicinska egenskaper. I prostata adenom rekommenderas: lakrits, cornflower på 1 del och 3 delar av en bärbärblad. Blanda noggrant, ta 10 g av blandningen och häll kokande vatten (250 ml). Håll i ett vattenbad i en kvarts timme, kyla, försiktigt pressa och sätt till den ursprungliga volymen med kokt vatten. Readymade folk remedy dricka 3-4 gånger om dagen för 2-3 st. l. i 20 minuter. före måltiderna.

Vilket av folkmedicinen hjälper till att lindra inflammation i prostata i adenom? Ljubka tvåbladigt gräs hjälper till att avlägsna inflammatorisk process, men med hjälp av enema, kan du "få" till prostatakörteln snabbare. För att göra detta ska 100 g försiktigt pundas, häll olivolja (1 liter) och läggas på en varm plats i 2 veckor. Behandlingen av prostata utförs med en emulsion, för detta piskas en tesked av den beredda infusionen grundligt i 50 ml vatten och injiceras i ändtarmen. Kursbehandling - minst 15 dagar.

För prostata är aspargesjuice medicinsk eller infusion - den balsam, behandlingen är enkel. För infusion är nog 3 tsk. örter häll 300 ml brant kokande vatten och insistera 2 timmar, insvept i en behållare. Det rekommenderas att dricka tre gånger om dagen för 100 ml. Sour sparris dricker 1-2 glas, för maximal effekt, kan du lägga till en mängd färska grönsaksjuicer.

Vad ska jag göra mer?

Behandling av folkmedicin för prostataadenom kan vara annorlunda, men i denna artikel är vi bara intresserade av örter. Med den interna typen av användningen har vi redan träffat - det är dags att prata om externa användningsmetoder, liksom om enemas.

Behandling av prostata utförs med hjälp av kalendula, kamomill, yarrow, motherwort, ingefära, violett och propolis. Varför föredrar de flesta experter microclysters? Läkarna säger om detta: Åtgärderna för växtbaserade läkemedel verkar lokalt och har ingen negativ effekt på inre organ. Volymen av mikrocyklister överstiger inte 50 ml, den injiceras med en konventionell päron.

Med prostata adenom rekommenderas att hålla ett sessilt bad.

 • Växtbaserade bad.

Behandling av prostataadenom med stillasittande bad är ingenstans lättare, för i lika stora proportioner kan du använda följande örter: salvia, kamomill, krypande timjan, lind (blommor) och tillsätt 2 msk. l. blommor av willow-tea och fuktigt vete. För 3 liter kokande vatten, ta 5 msk. l. Blanda, koka och häll i bäckenet. Buljongen bör vara en tolerabel temperatur, för prostata och de yttre könsorganen är överdriven överhettning inte välkommen. Sitter i ett improviserat bad behöver från 5 till 15-20 minuter.

Som "teblad" för växtbaserade bad kan du använda mint (50 g) och havre (1,5 koppar kli), de häller i 5-6 liter kokande vatten och insisterar. Som ersättare kan du använda ekbark och kamille, baden görs över natten i 15 dagar.

Vilka örter anses vara mest effektiva för behandling av prostata adenom? Analysera recensioner av specialister och män, du kan göra en lista med inställningar:

 1. Persilja. Stark antiinflammatorisk, bidrar till normalisering av sexuell funktion i adenom på grund av det höga innehållet av vitaminerna A och C, mineraler och insulin.
 2. Lök frön. Fördelaktig effekt på sexuell funktion.
 3. Renhet, hemlock. Starkt bakteriedödande medel hämmar tillväxten av tumörer.

De senare örterna är giftiga, så det är inte rekommenderat att förbereda droger själv och utan att rådgöra med en läkare.

Är det möjligt att eliminera alla symptom i prostata adenom med hjälp av örter? Kanske svarar specialister, men man bör komma ihåg att växtbaserade läkemedel är ett sekundärt botemedel som hjälper till med behandling av BPH. Och alla recept måste vara överens med den behandlande läkaren.

Dessutom kan örterna hjälpa till med adenom, men bara i början av utvecklingsprocessen och som förebyggande åtgärd. I avancerade fall krävs en kurs av allvarlig terapi upp till RP.

Örter för prostata adenom: behandling, avkok och infusioner

En godartad tumör i form av prostata adenom kan orsaka stort obehag i sin tillväxt och orsaka allvarliga komplikationer i det starkare könet.

Plus, det faktum att hyperplasi har en långsam utveckling, som gör att du kan ta tillräckligt med tillräckliga åtgärder för att börja behandlingen.

När det gäller kirurgi inträffar det vanligen när sjukdomen är komplicerad kronisk och i ett tidigare skede inte appliceras.

Av denna anledning finns det många alternativa metoder för att bekämpa prostata adenom, som vanligtvis inte provocerar utvecklingen av biverkningar, och är ganska relevanta i början av sjukdomen.

Till liknande metoder är det möjligt att säkert transportera en av kategorierna av icke-traditionell medicin, kallad travoterapiey.

Örter för behandling av prostata adenom förlorar inte deras relevans, och i form av komplex terapi tvärtom, förbättrar signifikant effekten av återhämtning och smärtlindring.

Vilka infusioner aktuella

Behandling av prostata adenom med örter, involverar många sätt, och en av dem är beredning av infusioner. Det är värt att notera att om en ört är mer relevant i form av lotion, är inte det faktum att som en tinktur, behåller alla positiva egenskaper, liksom inte dyker upp negativa.

Det är nödvändigt att överväga separat de mest populära varianterna av tinkturer från prostatit och adenom i prostata, till exempel en sådan tinktur som Aloe Vera.

För att förbereda det, måste du mäta upp 250 gram vodka och ta ett blad av en växt, så är det mycket fint rasa, häll i en glasburk och häll vodka.

Därefter måste den helande elixiren identifieras i en otillgänglig plats för ljus och insisterade i 10 dagar.

Det är värt att notera, för behandling av prostata adenom behöver denna infusion mycket, eftersom behandlingen måste genomföras under lång tid, och därför beredda denna infusion bör vara med en marginal.

Denna tinktur tas på en tom mage, omedelbart efter morgonuppvakningen, i en dos av högst en tesked.

Många vittnesmål från dem som regelbundet utför behandling på detta sätt, talar om en betydande förbättring i kroppen, bokstavligen en månad ansökan och efter 2 symptom av BPH och prostatit, är det så gott som outtalade.

Persilja. Sådan ört från prostataadenom som persilja används också mycket framgångsrikt i växtbaserade läkemedel.

För att förbereda beredningen ska persilja krossas noggrant och hälls i kokande vatten, volymen 250 ml.

Efter det ska gräset infunderas, ca 15-20 minuter, och infusionen är klar för konsumtion i form av små portioner under hela dagen.

För att behandla prostata sjukdomar med denna infusion ska vara 3-4 veckor, och efter kursen, som indikeras av patienternas recensioner, kommer symptomen som manifesterar prostata adenom och prostatit att minska i bakgrunden.

Björk och lök. Ofta för behandling av prostatit har björkblad och fjädrar av lök redan använts länge. För att förbereda detta läkemedel hälls björkblad och lökfjädrar i lika stora proportioner i halva en sked med kokande vatten och infunderas i 10-15 minuter.

Ta denna växtbaserade infusion med prostatit bör vara två gånger om dagen före frukost och lunch vid 120 ml.

Dessutom, att detta läkemedel är populärt vid behandling av prostatit, det kan användas i prostata adenom.

Förutom ovanstående är det i folkmedicinen många andra lika effektiva och effektiva formuleringar av infusioner, men dessa är de viktigaste och mest produktiva vid behandling av prostata sjukdomar.

Den stora fördelen med dessa tinkturer är att de har full tillgänglighet.

Behandling med örtbad

Behandling av prostataadenom med hjälp av örter har visat sig inte bara i form av infusioner inuti, men också i form av tillsatser vid badning.

De behandlas med örter på detta sätt i form av en sittposition, och ljuger, och till exempel bad med sittposition, är mest relevanta för avlägsnande av inflammation.

För att förbereda ett sådant bad, måste du ta en kalk, timjan, kamomill och salvia, blanda allt i lika proportioner och göra ett halvt glas av blandningen tre liter kokande vatten. Därefter filtreras den färdiga infusionen nödvändigtvis och hälls i bäckenet.

Med tiden bör ett sådant bad tas i ungefär 15-30 minuter, och det beror på vilken symptomatologi som uppenbaras, och vilket stadium av sjukdomen som uppstått.

Dessutom kan någon människa välja andra örter, baserat på vilken kommer att tas denna protsedura.Takaya bad bör tas dagligen vid sänggåendet i 3-4 veckor, och det är viktigt att notera att effekten av detta förfarande kommer att vara fallet fullständig disciplin och regelbundenhet, det vill säga att hoppa över sessioner kan ge ingenting till all behandling.

Om du väljer ett standardbad för dig själv, med möjlighet att ligga och slappna av, bör örterna med prostata adenom ha följande sammansättning:

 1. Ta 50 gram torkad kamomill.
 2. Samma mängd ekbark.
 3. Den hälls i 3 liter kokande vatten, det insisteras 2 timmar.
 4. Det filtreras och hälls i badet.

Det tar ett bad inom tjugo minuter, och efter det är det nödvändigt att stå i duschen.

Det rekommenderas att ta ett sådant bad varje kväll, i 21 dagar, varefter en paus på 3-4 dagar, och igen för att upprepa kursen.

Vilka örter är mest effektiva

Även den behandlande läkaren som omedelbart inte kan bestämma vilka örter som är mest relevanta vid behandling av prostataadenom och prostatit, beror inte lika mycket på själva sjukdomen, utan på grunden till orsaken.

Från detta uttalande är det lätt att förstå att örter för prostata adenom eller andra sjukdomar skall väljas baserat på orsaken, och viktigast av allt, varje prostata terapi behandling av prostatit och andra sjukdomar, bör i varje fall styras av den behandlande läkaren.

Det är urologen, och ingen annan, som kan ge en adekvat ledtråd, vilken samling örter som för närvarande är mer relevant, och hur man utför behandlingen så att återhämtningen kommer att komma riktigt snabbt.

Många experter urologi och andrologi, rekommenderar att deras patienter är några beprövade verktyg och läkemedel för behandling av urologiska sjukdomar karaktär, en av dessa verktyg - Kinesiska urologisk gips «ZB prostata NAVEL GIPS», etablerat sig som en riktigt hög kvalitet terapimetod.

Med hjälp av ZB prostata NAVEL GIPS», kan du avsevärt minska smärtsyndrom, och när de används i kombinationsterapi för att påskynda processen izlecheniya.Ochen ofta prostata skador, gäller örter:

 • Att lindra inflammation.
 • Smärta syndrom.
 • För att förbättra immunsvaret.
 • För att normalisera processerna i hjärt-kärlsystemet.
 • Att mätta kroppen med nödvändiga vitaminer och element.

Ett antal av dessa örter innehåller en imponerande lista men värderas särskilt:

Ofta börjar adenom i prostata prostata för att visa, eller prostata inflammationsprocesser och följaktligen kan varje ört, som alla medicinska preparat användas på sitt eget sätt och agera därefter.

Det är på grund av dessa skäl att varje ört ska behandlas separat, baserat på dess riktade åtgärder.

Ofta, under försämringen av immunsystemet, påverkas den manliga kroppen av infektionen, och på grund av detta förekommer prostatit och prostata adenom.

Applicera i så fall de typer av örter som kommer att stärka immunförsvaret och ha en antibakteriell effekt, vilket leder till att infektionen elimineras.

En av dessa örter är yarrowen, som rekommenderas att appliceras i form av infusion, speciellt med akut inflammation i prostata adenom.

Drick denna infusion följer i form av te i 5-7 dagar, och i slutet av kursen kommer en mans kropp att bli märkbart starkare, och immunsystemet kommer igen att kunna bekämpa sjukdomen.

Faktum är att naturen är rik på många örter som kan ha helande effekter på den manliga kroppen, men innan man fortsätter med denna behandling är det lämpligt att rådgöra med en läkare som kan indikera hur ört eller växter påverkar situationen.

Örter med prostatit och prostata adenom

Effektiva örter för behandling av prostata

Prostatit är en av de vanligaste patologierna som uppträder hos män äldre än 40 år. Hittills är inflammation i prostatakörteln en riktig plåga för det starkare könet. Behandlingen tar mer än ett år, ofta kan patienterna inte helt bli av med problemet. Dessutom stör prostatit funktionen hos det genitourinära systemet, leder till impotens och adenom, problemet med urinering, helt upp till dess omöjlighet. Prostatit är viktigt att börja behandla redan med de första symptomen. Vanligtvis börjar sjukdomen med en kraftig temperaturhopp, smärta vid urinering, blod i urinen och avföring, den allmänna dåliga hälsan hos mannen.

Självklart är speciellt akuta former av sjukdomen betoning på drogbehandling, men användningen av traditionell medicin ger också god effekt. Läkemedel och biprodukter är huvudingredienserna i hem recept. Användningen av örter leder till en minskning av inflammatorisk process, lindrande smärta, förbättrad blodcirkulation i kroppen. Dessutom är örtmedicin den säkraste, mest effektiva, tillgängliga behandlingen för inflammation i prostatakörteln.

Naturligtvis kan samlingen av örter köpas på något apotek, men det ger inte 100% garanti för att förpackningen blir de deklarerade växterna. Därför är det bättre att köpa varje ört separat i ett apotek eller hos en läkare. Men det är säkrare att samla och torka själva växterna. Medicinsk örter är inte giftiga, så deras användning har inga biverkningar. Det är viktigt att bara välja de som hjälper till att förbättra patientens tillstånd med prostatit.

Effekten av växtbaserad medicin på en mans kropp

Inflammation i prostatakörteln kan uppstå på grund av infektion av körtelvävnaderna genom infektion. I vissa fall utvecklas inflammation till patologi. Drogbehandling av sjukdomen syftar framförallt till att lindra inflammation, förbättra blodcirkulationen i prostata. För förebyggande underhåll i tidiga skeden och ytterligare hjälp kan läkaren utse eller nominera en fytoterapi. Örmedicin bekämpar symtom på prostatit, som på ett positivt sätt påverkar patientens allmänna tillstånd.

Behandling med örter har följande effekter på hankroppen:

Med prostatit är det viktigt att välja medicinska växter med uroseptisk verkan. Sådana örter inkluderar skummande, cowberry, björkknoppar, häststångsfält. Dessa och andra växter lindrar inflammation, puffiness, avlägsna gifter som frigörs under mikroberlivets livstid.

Binder blodcirkulationen

För behandling av prostatakörtelns inflammatoriska processer är det nödvändigt att välja växter som kan aktivera enzymernas excreta, förbättra ämnesomsättningen och blodtillförseln till organ. Bland dem finns en mallin, kamomill, Johannesört.

Stagnerande fenomen uppträder som ett resultat av bristen på fysisk aktivitet och oregelbundet sexuellt liv. Dessutom minskar prostatit potensen, vilket ytterligare förvärrar situationen. Därför måste du välja medicinska örter-afrodisiakum, såsom ginseng, persilja, selleri, kiprej.

Minska stagnation av venöst blod

Växter som främjar normalisering av metabolism och blodcirkulation, bidrar till att förbättra blodtillförseln till bäckenorganen. För att göra detta, använd hästkastan, sötklöver.

Förutom att behandla inflammation i prostata kan växter ha en immunmodulerande effekt, vilket ökar kroppens förmåga att motstå infektioner. Ginger, mint, ginseng, valerian används ofta för dessa ändamål.

Kemiska läkemedel har biverkningar som orsakar ytterligare hälsoproblem. Läkemedel är inte giftiga, de har en mild effekt på patientens kropp. Dessutom mättar örter det med vitaminer, fördelaktiga mikroelement och ämnen, vilket aktiverar patientens immunitet och förbättrar hans allmänna tillstånd.

Effektiva recept för prostatit

För att behandla inflammation i prostatakörteln kan du använda färdiga torrväxlingsblandningar eller göra dem själv. Tillämpa avgifter på flera sätt, skillnaden mellan vilken handlingshastighet och effektiviteten av behandlingen av sjukdomen. Det är lättast att ta medicinska dekoktioner inuti, men du kan göra enemas, komprimerar, bad.

Tänk på de mest effektiva recepten av folkmedicin baserat på medicinska växter:

Infusion av persilja

För beredning av infusion är det nödvändigt 3 tsk. hackad persilja frön i en kaffekvarn, häll ett glas vatten. Sätt blandningen i brand, bära ut en kvart i timmen. Efter buljongen, svalna och ta under dagen i små sippor.

För att göra en tinktur av aloe vera hemma behöver du en en årig växt och en fjärdedel av en liter vodka. Aloe löv krossas, läggs i en glasburk, hälls med vodka. Avlägsna blandningen till en mörk sval plats under 10 dagar. Ta en tinktur på en tesked i en tom mage i två månader. Om det behövs, upprepa kursen efter en månads paus.

För att förbereda infusionen är det nödvändigt att mala torra fjädrarna av purjolök och björkblad. En halv matsked häll 500 ml varmt vatten, insistera en timme. Därefter kyldes avkokningen med avkokning. Ta en infusion av ett halvt glas på morgonen på tom mage och före middagen. För att uppnå större effekt används lökinfusion tillsammans med blompollen. Pollen är full på en tesked två gånger om dagen före måltiderna.

Avkok mot adenom

För att förbereda buljongen måste du blanda lika delar av torr St. John's wort, motherwort, bearberry. 1 msk. l. krossad blandning sättes till termoserna, hälls 500 ml kokande vatten, insisterar i ungefär en timme. Ytterligare filter, drick hälften av glaset före varje måltid i 30 minuter.

Avkok av burdock är användbart i prostata adenom. eftersom växten har en antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt och lindrar också svullnaden i prostata. För att förbereda medicinen måste du ta ett par matskedar hackade torra burdockrötter, häll 500 ml vatten, lägg skopan på elden och koka i 10 minuter. Därefter insistera i flera timmar, dra och ta på en tredje kopp tre gånger om dagen före måltiderna.

För att förbereda infusionen ska du hugga det rengjorda vitlökshuvudet, häll 500 ml kokande vatten över det, låt det brygga hela natten. Ta en kvart kopp före varje måltid 10 dagar.

Infusion av örter med honung

Innan du förbereder infusionen behöver du blanda de torkade frukterna av enbär, lakritsrot och persilja, fänkålfrukt och kamille. 2 msk. l. grundblandningen hälls i 500 ml kokande vatten, det insisteras på ett par timmar i en termosflaska. Före användning filtreras infusionen, lite honung läggs till och hälften av glaset är berusat två gånger om dagen efter intag. Buljongen främjar avlägsnandet av inflammation i prostatakörteln, har en analgetisk effekt.

Växtbaserade bad med prostatit

För ett bad av standardstorlekar behöver du 50 g torr kemistkamomil, som måste fyllas med tre liter kokande vatten. Efter några timmar filtreras avkoket och läggs till badet. Dessutom, förutom kamille, kan du använda barken av ek.

Sessionen varar i 10-15 minuter, varefter det är nödvändigt att skölja under en kontrastdusch. Behandlingsförloppet varar i några veckor, för vilket badet tas varje tredje dag. Efter en månads paus upprepas kursen.

För att ta ett bad kan du också förbereda en växtbaserad samling av salvia, marsvin, kamomill och lind. 6 msk. l. torr pulveriserad blandning häll 3 liter kokande vatten, insistera, filtrera och ansöka om stillasittande bad. Efter sessionen måste du ligga i sängen i ungefär en timme. Dagliga rutiner löper två veckor. Förutom badet kan den beredda infusionen användas som enema.

Propolis ljus

För behandling av prostatit är det användbart att använda naturliga ljus kokta hemma. För att göra detta behöver du 100 g getfett och 20 g propolis. Ingredienserna blandas i en gryta och kokas i några timmar på låg värme. Häll sedan blandningen på gasväv, bild ett ljus. Att sätta ett ljus följer på natten för en månad.

Adenom diet

Det är ingen hemlighet att du kan förbättra din hälsa med rätt näring och prostatit är inget undantag. Vid sjukdom rekommenderas att man lägger till i spannmålsprodukterna, poretter, huvudsakligen bovete och majs. Kemiska kryddor och kryddor bör bytas ut med en vanlig färsk lök, och det är lämpligt att använda den så mycket som möjligt.

En bra effekt ges av en matsked linolja, blötläggning på morgonen på en tom mage. Glöm inte biodlingens produkter. En riktig propolis honung hjälper till att bekämpa prostatit. För att göra detta äts det på en tesked före varje måltid. Honung bör hållas i munnen tills den löser sig helt.

Regelbunden konsumtion av pumpafrön hjälper till att stoppa utvecklingen av sjukdomen. Dessutom är det användbart att förbereda en blandning av kilo hackade valnötter och ett kilo solrosfrön. Produkterna måste slipas i köttkvarn, blandas med honung för smak, sätta i en glasburk och insistera i 24 timmar. Med prostatit, ta blandningen på en matsked två gånger om dagen i 10 dagar.

Är örterna i stånd att bota prostatit?

Effekten av fytoterapi beror på sjukdomsfasen. Om prostatit diagnostiseras tidigt i utvecklingen av den inflammatoriska processen, så finns det en chans att helt återhämta sig. Om sjukdomen har en kronisk form eller det har utvecklats till prostatacancer, då kommer infusioner och avkok inte ersätta medicinsk behandling. En läkare kan ordinera en behandlingskurs som använder droger och växtbaserade läkemedel. Ett integrerat tillvägagångssätt hjälper till att förbättra patientens tillstånd, reglera blodcirkulationen i kroppen och minska inflammatorisk process.

Att välja rätt samling av medicinska växter hjälper en erfaren fytoterapeut. Eftersom självbehandling i avancerade skeden endast kan förvärra symtomen. Dessutom kan vissa växtbaserade blandningar minska effekten av läkemedelsbehandling. Därför bör du rådfråga din läkare innan du tar några örter.

Om det finns möjlighet att självständigt samla de nödvändiga medicinska växterna, är det här att föredra, snarare än att köpa färdiga fytotyper. Samla växter på platser långt ifrån vägar, växter och kraftverk.

Växter kan absorbera negativa atmosfärutsläpp, som smuts och sediment från jorden. Vid behandling av prostatainflammation är örter det mest effektiva och prisvärda sättet. Det kräver inte att patienten gör stora pengar, men det ger bra resultat förutsatt att tinkturerna regelbundet tas, de utförda rutinerna och det positiva humöret för återhämtning.

Örter för behandling av prostata adenom

Adenom av prostata är en godartad tumör som under tillväxten orsakar alltmer obehag och orsakar allvarliga komplikationer. Denna sjukdom utvecklas emellertid långsamt, vilket ger tillräckligt med tid för en omfattande kamp mot den. Operativ ingripande i detta fall radikalt och i tidiga skeden är inte nödvändigt.

Därför finns det Ett alternativt sätt att bekämpa sjukdomen. vilken orsakar inte biverkningar och kan utföras från början av ursprungssteget. Detta är en växtbaserad behandlingsmetod som har visat sig vara effektiv i folkmedicin. Typer av behandling - främst infusioner och avkok, som måste tas vid vissa tider på dagen, samt bad, enemas och en viss diet.

Herbal infusioner och örtte

Dekoktioner är berusade 3-4 under dagen och innan de äts. Dessa är avkok av löv av hassel och medicinal sparris, lungwort, tall. Även om de efter kokning måste insisteras från 5 minuter före kylning. Genom att använda dem kan du minska frekvent uppmaning och tryck vid urinering.

Det finns alkoholhaltiga infusioner som måste tas vid vissa tider på dagen:

 1. Lakrits, lakrits naken (1 msk per 500 ml.) Koka i 10 minuter och drick 50 g. före varje måltid
 2. Kockrot (1 matsked per 500 ml) koka i 10 minuter och drick på ett glas fyra gånger om dagen före måltiderna.
 3. Lökskal (1,2 koppar för 500-600 ml.) Koka i 5 minuter, låt stå i en timme, drick på tom mage på morgonen och före middagen;
 4. Aloe (1 blad per 250 gram) hälls och infunderas i 10 dagar, att dricka på en tom mage på morgonen;
 5. En vitlöksklyfta för 15 skedar vatten hälls med vatten och infunderas i 10 timmar, druckit 1/4 kopp efter varje måltid.

Du kan koka och insistera 5-7 buljonger av gran, misteltav, asp. Roten på teckensnittet är särskilt effektiv. Den måste användas så snart som möjligt.

De buljonger som används under dagen tillämpas av kursen från två veckor till en månad. Infusioner som används vid olika tidpunkter på dagen - en kurs om fem till tjugo dagar.

Växtberedningar och te

För att fullständigt bota prostata adenom behöver du närma sig hembehandling på ett komplicerat sätt. Samtidigt kommer sådana beredda skördar av örter att bli mer effektiva:

Kipray, horsetail, celandine, medinitsa-1/4 lika stor del av varje torrt ört (1 liter per halv liter vatten) insisteras 40 minuter och en halv kopp öl är berusad fyra gånger om dagen. En sådan samling kan användas för mikroklappar.

Blommor cornflower och naken lakrits - 1 del, lämnar björnbär - 3 delar. Brew 10 g per glas, stå i 15 minuter, sval 45. Ta 2-3 matskedar 15 minuter före måltid.

Rot av valerian och ark av melissa för 15gr. Doftande rot- och getegås med 45 gr. Brew 1 msk. på ett glas och insistera 15 min. Drick med svårighet urinering och spasmer i urinblåsan.

Vit misteltex, kardborre rot, majsstammar, gås goatee, ört peppar ört 15 gr. vardera. Brewed 1 msk. - 1 glas, insisterade tills helt kylt.

Herbal preparat är lätt att köpa i nästan alla apotek. Förutom att äta urtete, oavsett mat, rekommenderas att de ingår i kosten. Den ska vara försedd med ett högt fiberinnehåll, och innehåller även mer lök och vitlök. Ett komplett utbud av användbara örter för prostata kan hittas endast i klostret från prostatit.

Andra växtbaserade behandlingar

Örter i behandling av prostatacancer kan användas och externa metoder. För detta är det möjligt att genomföra terapeutiska mikroklappar från sådana gräs som propolis, kalendula, kamomill, ingefära, yarrow, violett, morwort. Mikrolykster är mycket mer användbara, eftersom de inte påverkar lever- och mag-tarmkanalen. De kommer in i blodet snabbare och är mycket mer effektiva i beröm. Mikroklyster administreras med 40-50 ml med hjälp av en päron.

Du kan utföra terapeutiska växtbaserade bad, inklusive stillasittande. De hjälper till med inflammation. För detta, i lika stor utsträckning, tas herrens salvia, kamomill, lind, krypande timjan. Två matskedar örtgräs waddling och blommor av willow-tea. I allmänhet tas 5 matskedar ur örter per 3 liter kokande vatten. Vidare måste de kokas, filtreras och hällas i ett stort bassäng.

Det tar ett bad i sittande läge från 15 minuter till en kvart i timmen. För stillasittande bad kan du använda mintinfusion och havrebuljong: 50 gr. mynta löv för 1,5 koppar korn eller 2 koppar havregryn rör i 5-6 liter kokande vatten. Utbytbar avkok för bad kan tillverkas av kamomill ekbark. Förfarandet görs före sänggåendet, regelbundet i två veckor.

Växtbaserade behandlingar

Ovanstående växtbaserade infusioner och buljonger rekommenderas växlande varannan vecka. Det finns dock en separat behandlingskurs, som omfattar tre steg.

Den första etappen. Stekt krossade jordnötter blandade med krossad rot av althea och häll 0,5 liter kokande mjölk. Det insisteras på 20 minuter i en öppen termos, efter 12 timmar i sluten och äter 4 gånger om dagen. På kvällen används en båge och ett par vitlöksklyfta i mat. Denna del av kursen varar i 10 dagar. Då en två veckors paus.

Den andra etappen. Ett glas havre och 3 msk. björkpannor kokas i 4 liter vatten, efter 10 timmar infunderas. Efter 1 glas torra höfter kokta i 4 liter vatten och infunderas i 10 timmar. Den används tillsammans med den önskade växtbaserade tinkturen inom 10 dagar, varefter en paus på två veckor.

Den tredje etappen. De första och andra behandlingspunkterna upprepas successivt, medan infusionen av örter som går i kombination med ovanstående förändringar. Efter en månad upprepas kursen efter behov.

De mest effektiva örterna för behandling

Persilja - avlägsnar inflammatorisk process och normaliserar sexuella funktioner. Innehåller vitamin A och C i stora mängder, mineraler och insulin.

Lök frön - Återställ sexuell dysfunktion.

Renhet - har en bakteriedödande egenskap och fördröjer utvecklingen av tumörer. Verkan av denna ört mot adenom bekräftas officiellt av medicin. Liknande fastigheter har hemlock. Emellertid bör dessa örter användas försiktigt, eftersom de är giftiga.

Således är det möjligt att enkelt och billigt härma ett adenom från ett tidigt stadium, och för att förhindra dess förekomst och undvika kostsamma och svåra operationer.

Hem rättsmedel för prostatit och prostata adenom

Prostatit och prostata adenom är de sjukdomar som en man står inför i mogen och ålderdom. Orsakerna till utvecklingen av sådana patologier är olika negativa faktorer som påverkar organismer i den starka hälften av mänskligheten. Det är uppenbart att tidigare ett problem upptäcks, prognosen är gynnsam för övrigt i inledningsskedet är ganska effektiva huskurer behandling av prostatacancer adenom hos män.

Tecken på en utvecklande sjukdom

Mycket ofta uppmärksammar patienter inte symptomen, och behandling av prostata sjukdom börjar inte i tid. Därför, i tid för att känna igen sjukdomen, är det nödvändigt att känna till dess särdrag.

Den primära orsaken till prostatainflammation och efterföljande komplikationer, såsom akut, kronisk prostatit, cystor, infertilitet och prostata adenom, blir ofta en kränkning av mikrocirkulationen i bäckenorganen. Detta inkluderar sexuella infektioner, vävnad och bäckenskada, stillasittande livsstil och hypotermi.

Det är värt att säga att folkläkemedel med prostatit är mycket effektiva vid bekämpning av sjukdomen orsakad av någon orsak, förutom sexuella infektioner. Om orsaken till inflammation ligger i dem, då kan inte antibakteriella droger inte göra.

Typiska symptom på inflammation i prostata är:

 • frekvent uppmaning att urinera och avfyra;
 • smärtsam urinering med skärningar och brinnande
 • smärta i ändtarmen under avföring
 • fördröjning eller oförmåga att urinera.

För att behandla prostata adenom med folkliga metoder var möjligt, är det nödvändigt att söka omedelbar hjälp från en läkare, utan att fördröja besöket.

Behandling med folkmedicin

Möjlig effektiv behandling av prostatit hemma med folkmekanismer. Men för att användningen av znakhar-recept ska vara så effektiv som möjligt är det nödvändigt att få läkares samråd innan den börjar. Han måste bedöma graden av skada på prostatakörteln, utesluta eller omvänt, diagnostisera prostataadenom, utvärdera möjligheten att använda folkrecept. Om du ignorerar detta krav kan du missa tiden eller börja använda medicinen felaktigt. Nedan finns de vanliga folkmedicinska remedierna för prostatit och prostata adenom som kan användas hemma.

Propolis från prostata adenom

De läkemedel som ger bier till människor är mycket välsmakande och användbara. Men ofta vid behandling av olika sjukdomar används inte bara söta biprodukter, men även de som har en bitter smak och används inte för mat.

Behandling av prostatit med propolis består i användning av detta ämne som ett terapeutiskt extrakt. För att förbereda ett läkemedel från inflammerad prostata och adenom behöver du:

 1. En bit propolis som väger 40 gram placeras i flera timmar i frysen.
 2. Skär den med en skarp kniv i små bitar eller riv den på en stor rivare.
 3. Häll ett glas alkohol och placera på ett mörkt ställe i 10 dagar, skaka dagligen.
 4. Sätt på en liten eld och koka tills vätskan blir brun.
 5. Avlägsna från värme och tillsätt 200 gram smält smör.
 6. När blandningen har svalnat, är det nödvändigt att bilda rektala ljus från den.
 7. Håll ljusen i kylskåpet.

Sådana ljus bör placeras rektalt i adenom i prostatakörteln en på natten under månaden. Efter detta är en paus på 2 månader nödvändig och obligatorisk övervakning av den behandlande läkaren för att bestämma sjukdomsdynamiken.

Behandling av prostata med biisoppa

Kända trollkarlar och inte helt vanliga medel, varav en kan kallas behandling av prostata adenom med bi subsp. Podmore är döda bin, men för behandling behöver du bara ta "färska" bin, utan en karakteristisk lukt, mögel och smuts.

För att förbereda ett medicinskt avkok för behandling av prostatit måste du ta 2 matskedar bikupmor, häll 500 ml vatten och sätt på en liten eld under locket. Koka buljongen i ca 2 timmar, sedan sval och påfrestning. Det färdiga läkemedlet lagras i kylskåpet. Det ska tas in innan varje måltid för 1-2 msk i en månad, och sedan en halvårs paus görs. Om nödvändigt, upprepa behandlingen.

Använda en mamma

Du kan bota prostatit hemma med hjälp av mumier. Det hjälper till att snabbt eliminera symtomen på sjukdomen, om sjukdomen är i ett tidigt skede, och kräver flera kurser om sjukdomen är igång.

Du måste ta 2 mumier (0,25 gram) och lösa upp i 100 gram morot eller havtornsjuice. Juicen ska vara färskpressad. Det är uppenbart att den hartsartade mumman helt inte löser sig, men tabletten ska minska minst två gånger och ge dess användbara egenskaper till saften. För att underlätta upplösningen kan tabletten skäras i flera små bitar.

Dagligen, i en månad måste du ta färskpressad morotsjuice eller havtorn till 100 gram 2 gånger om dagen. Du kan alternera juice genom att ta båda sina slag. På morgonen är saften full i magen, på kvällen - strikt före sänggåendet, så att du inte behöver äta eller dricka något annat. Efter en månad måste du ta en paus i 10 dagar och kontakta en läkare.

Behandling av lökskal

För att behandla denna manliga sjukdom är det möjligt och lökskal, som används som avkok för att dricka. Varaktigheten av sådan behandling är en och en halv till två månader, varefter det är nödvändigt att övervaka specialistens dynamik.

Du måste ta ett glas lökskal, häll 500 ml kokande vatten och koka i ytterligare 10 minuter på en liten eld. Sedan ska disken med buljongen vikas och insisteras i en timme. Under denna tid svalnar buljongen lite. Därefter tillsätt 2 tsk honung till den spända buljongen och drick i lika stora delar 5-6 gånger om dagen.

Behandling med lök

Detta recept har samma effekt och egenskaper som det föregående, men det är mer praktiskt att använda det om det inte går att hitta lökskalor i rätt mängd.

För behandling hemma, ta 2 medellökpärlor, finhacka och häll 500 ml kokande vatten. Insistera alla i 2 timmar, spänna och lägg till en matsked honung. Ta infusion av 50 gram under dagen med lika stora tidsintervaller mellan doserna.

Behandling av prostata med hjälp av calanchoe juice

Om du inte vet hur du behandlar prostata adenom, använd följande recept. Det är nödvändigt att ta några löv och stammar från Kalanchoe-växten och sätt i kylskåpet i 3 dagar. Sedan skicka dem genom köttkvarnen och pressa ut saften från massan. Därefter filtreras saften, hälls i en ren, torr behållare och läggs igen i kylskåpet.

Efter en dag häll vodka till saften i ett förhållande av 1: 1. Ta drogen bör vara på matsked 4-5 gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdoms svårighetsgraden och är 1-5 kurser per månad med avbrott på en månad.

Saltbehandling

Möjlig effektiv behandling av prostata med saltkompress och bandage. Till sådana metoder var mer effektiva, de behöver växla med andra recept av traditionell medicin.

Kärnan i behandlingen med saltförband är att på nedre delen av ryggen, buken och perineum är det nödvändigt att införa varma bandage från salt. Saltet måste förvärmas i en stekpanna, hällas i en linnepåse och därefter växlas på de angivna platserna. Applikationerna ska inte vara för varma, annars kan du få brännskador i mjukvävnaden. Förvara bandaget som behövs tills det avger värmen och värmer upp 1-2 gånger om dagen.

Pumpa frön

Pumpa frön är ett av de mest effektiva sätten att behandla prostata med folkmedicinska lösningar. De innehåller vegetabiliska fetter, som motverkar tillväxten av tumörer, stärker immunsystemet, fungerar som en utmärkt förebyggande mot cancer.

För att få en pumpa-baserad medicin måste du rengöra de råa pumpafrön, slipa dem i en blandare från en homogen massa och lägg sedan till lite honung för att göra en tjock men plastmassa. Med en tesked sprids produkten på pergamentet och bollarna bildas, som sedan måste frysas. Sådana "piller" kan ätas under dagen och äter från 2 till 5 bollar. Således kan behandling med folkmedicin inte bara vara användbar, men också utsökt.

Soda Behandling

Förutom alla dessa metoder kan du behandla prostata adenom med läsk. Det är väldigt tillgängligt och inte svårt att förbereda. På ett glas kallt kokt vatten måste du ta en tesked soda, rör och drick. Du måste dricka lösningen en gång om dagen, på morgonen på tom mage. En sådan drink med prostata adenom underlättar väsentligt urinering. Men om patienten har magproblem är det bättre att ge upp sodavaror.

Andra sätt att behandla prostatit

Faktum är att det finns många olika folkmekanismer vid behandling av prostatit, alla som behöver kan välja ett par lämpliga recept för sig själva och regelbundet använda dem för att bota prostatit hemma.

Till exempel, för att behandla prostatit, kan du använda linolja, vattenmelon, buljonger av svart älskling. ivan-te och många andra grönsakskomponenter.

För användning av avkod:

2 små skedar av något av de angivna örtberedningarna bryggs i ett glas kokande vatten, insisterade tills kylning, filter och dryck under dagen till 50 ml.

Att bota prostata adenom kan du använda gran, cedernötter, bi pollen, pergue, bönor och även chaga. Men innan du börjar använda folkmedicinska läkemedel mot adenom och andra patologier, behöver du rådgöra med din läkare som ska ge råd om vilka medel som hjälper till att effektivt och effektivt eliminera tecken på sjukdomen.

Vilka örter från prostatit är mest effektiva

Det finns många medicinska växter som hjälper till med prostatit.

Men om du vet vilka örter från prostatit som är mest effektiva, och applicera dem, kan du bota mycket snabbare.

Varför är örtbehandling effektiv?

Traditionell medicin erbjuder många verktyg för behandling av prostatit hos män. Dekoktioner, infusioner, juiceterapi, suppositorier - du kan välja vilken form av botemedel som helst.

Fytoterapi ger mycket bra resultat, särskilt om sjukdomen inte är för försummad. Men innan du använder recepten av traditionell medicin är det inte överflödigt att konsultera en urolog. Vilka är fördelarna med fytoterapi med prostatit:

 • naturliga botemedel bärs mycket lättare än medicinskt;
 • Fyto-droger orsakar inte biverkningar.
 • du kan ta infusioner och avkok i lång tid;
 • fullständigt skydd mot dysbios, vilket ofta leder till långvarig användning av tabletter;
 • fytopreparationer är kompatibla med varandra, så flera sjukdomar kan behandlas samtidigt;
 • Drogerna hjälper både med akut och kronisk prostatit.

Du kan kombinera fyto- och fysioterapi med hjälp av dekoder för magnetophores, elektrofores eller fonophores.

Effektiva örter för behandling av prostatit

 1. Pion. Indikation: prostatit, minskad libido. Anläggningen bedövar, lugnar, ökar libido. Du kan köpa färdig infusion i apoteket eller förbereda avkod från växtens rhizom och rötter enligt instruktionerna på förpackningen. Du bör ta infusion av 40 droppar 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 1 månad.
 2. Stinging Nettle. Den har antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper, främjar återställandet av skadad prostatavävnad, främjar vitalitet och sexuell aktivitet hos män, spermier. Gräs med prostatit tas varje dag på natten till 50 g.
 3. Mugget är stort. Roten till en ung burdock är särskilt effektiv. Indikationer: ärr och sklerotiska formationer i prostata och seminalblåsor samt inflammation, på grund av vilken prostatit bildas. Ta buljong för 2 matskedar. 4 gånger om dagen. Du måste förbereda en ny buljong och dricka den varm.
 4. Löv och frön av plantain. Baktericidal, analgetisk, antiinflammatorisk. Främjar återhämtning av prostatakörteln. Ta ett avkok av 1 msk. l. 4 gånger om dagen.
 5. Kiprei är smalbladig. Indikation: kronisk prostatit. Från denna växt måste du göra te. Ingredienser: gräs (1 tsk), kokande vatten (1 msk.). Häll gräset med vatten och insistera. Drick 1 msk. 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 2 veckor.
 6. Fröer av pumpa. Detta är ett mycket gammalt och bevisat botemedel mot prostatit. Fröer innehåller en stor mängd zink, vilket är nödvändigt för människors hälsa. Du måste äta 30 pumpa frön innan du äter varje dag.

Traditionell medicin erbjuder andra läkemedel för prostatit.

Läkande växter Hassel och Aspen

Således har bark och löv av hassel och asp har härdande egenskaper. Hur man förbereder ett botemedel mot prostatit:

 1. Avkok av bark och löv av hassel. Indikation: prostata adenom, inflammation i njurarna. Ingredienser: bark och löv (2 msk.), Kokande vatten (2 msk.). Råvaror krossas, hälls med vatten och insisterar på 2 timmar, sedan belastning. Ta ½ msk. 4 gånger om dagen före måltiden.
 2. Avkok av barken av hassel. Ingredienser: bark (1 msk.), Kokande vatten (2 msk.). Fyll barken med vatten och stå på ett vattenbad i 10 minuter. Torka sedan, pressa och tillsätt varmt vatten så att originalvolymen erhålls. Ta ½ msk. 4 gånger om dagen före måltiden.
 3. Aspen (bark). Det är nödvändigt att samla barken senast i slutet av april. Torka råvarorna. Skala 100 g bark och överför till en glasbehållare, häll sedan 200 g vodka. Du behöver inte fylla upp råvarorna helt. Kork behållaren och stå infusionen i 14 dagar. Torka sedan på det. Ta 20 droppar infusion 3 gånger om dagen före måltiden. Samtidigt bör infusionen spädas ¼ st. vatten. Ta det varje dag. Behandlingsförloppet är 2-3 månader.

Aspen och Hassel är kraftfulla lösningar för prostata adenom.

Inflammation av prostata: behandling med örter

Det finns många fler örter som är mycket effektiva vid behandling av sjukdomen.

Särskilt bra behandla gräsens prostatit. Fältet och bovin livmodern.

Fältfilé är ett multifunktionellt läkemedel som används för att behandla ett brett spektrum av sjukdomar. Sammansättningen av örten är rik på saponiner, glykosider, alkaloider, flavonoider, mikroelement. Detta gör henne till en naturlig healer. Så det har astringent, hemostatisk, diuretikum, sårläkning, antibakteriell, antiinflammatorisk effekt på kroppen. En mycket viktig punkt: denna ört bidrar till en signifikant minskning av trycket, så hypotensiva patienter måste vara extremt försiktiga.

Yarutka kan användas på många sätt. För det första, eftersom den har en skarp smak, läggs den till sallader, soppor, kålsoppa och andra rätter. För det andra är det möjligt att förbereda buljonger och infusioner från yarutki:

 1. Ingredienser: yarutka (löv och frukt). Skölj råvarorna i pulver och ta 0,3 gram 2 till 4 gånger om dagen. Kurs - 2 veckor.
 2. Ingredienser: gräs, blommor, böter (1,5 liter), kokande vatten (250 ml). Häll råvarorna med vatten och insistera på 4 timmars avlopp. Ta 1 tsk. från 4 till 5 gånger om dagen. Särskilt väl hjälper till med impotens.
 3. Ingredienser: yarutka (1 del råmaterial - löv, frön, böter, blommor), medicinsk alkohol (10 delar). Häll råvaran med alkohol genom en sik för att omedelbart spänna. Insistera på 6 månader. Ta 1 tsk. i 30 minuter. före måltider på morgonen. Behandlingsförloppet är 4 månader.

Läkemedlet hjälper inte bara med prostatit men också med impotens, ökar aktiviteten hos spermatozoa, förbättrar det övergripande välbefinnandet.

Hysterektomi av prostatit

Ortiliya mycket användbart vid behandling av akut och kronisk prostatit, inflammation i urinblåsan, effektivt botar det cystit och pyelonefrit, öka libido och spermiekvalitet.

Den har antibakteriell, antitumör, resorption och smärtstillande effekt på kroppen, hjälper till att stärka immuniteten, öka vitaliteten. Här är recepten baserade på livmodern:

 1. Buljong. Ingredienser: gräs (1 msk.), Kokande vatten (1 msk.). Häll gräset med vatten, låt det stå i en lugn eld i 10 minuter. omblandning ibland. Ta bort från värme och insistera i 3 timmar, dränera. Ta 1 msk. l. från 3 till 5 gånger om dagen.
 2. Tinktur. Ingredienser: gräs (5 ss), vodka (1/2 l). Häll gräset med vodka, insistera i 3 veckor, ibland skaka, dränera sedan. Ta 15 droppar tre gånger om dagen före måltiderna. Du kan späda tinkturen i juice eller vatten.

Men du måste överväga det faktum att kroppen kan utveckla intolerans mot livmodern. I detta fall måste behandlingen av detta gräs överges.

Medicinsk förband med prostatit

Det finns andra recept som gör att prostata behandlas med örter. Detta är en medicinsk samling. Här är några av recepten:

 1. Tinkturer. Ingredienser: tinkturtinktur (10 g), tvål (10 g), mistelvita (20 g), kina (10 g). Tinkturer säljs på apotek. Blanda dem och ta 30 till 50 droppar tre gånger om dagen.
 2. Buljong. Ingredienser: Mistelvita (15 g), Kockrot (15 g), Moss Island (15 g), Majsstigmas (15 g), Peperkorn (15 g), Kokande vatten (1 msk.). Du måste blanda örterna, ta 1 msk. l. blandning och häll vatten. Insisterar. Ta 2-3 msk. dagligen.
 3. Buljong. Sammansättning: 15 kg råttor, bomullsgrönsak (15 g), suggras (15 g), pilgryn (15 g), mistelvita (100 g), kokande vatten (1 msk.). Rör örterna, ta 1 msk. l. torrblandning och häll vatten, insistera. Ta 1 msk. tre gånger om dagen.

Förutom örter, honung, nötter, vin och andra produkter är det mycket användbart vid behandling av prostatit.

Behandling av manlig sjukdom med honung och nötter

Här är några verktyg med honung kan hjälpa till i kampen mot sjukdomen:

 1. Infusion. Ingredienser: Lökgruel (300 g), naturlig honung (100 g), torrt vitt vin (0,6 l). Kombinera lökgran och honung, och tillsätt sedan vin. Blanda väl och lämna på en sval plats i en vecka, skaka regelbundet behållaren. Filtrera trots allt. Ta från 2 till 4 st. l. tre gånger om dagen före måltiderna.
 2. Tinktur av honung och aloe. Komponenter: Aloeblad (1/2 kg), Honung (1/2 kg), Rött vin (0,5 l). Det är viktigt att växten är en flerårig och honung - fräsch. Det är nödvändigt att krossa löv av aloe till tillståndet av gruel, blanda sedan med honung. Därefter häll vinet i blandningen och häll i en glasbehållare och stäng tätt. Insistera i kylskåpet i 1 vecka. Sedan filtreras infusionen. Ta 1 tsk. i 1 timme före en måltid. Så ta infusionen i 7 dagar. Då måste du gradvis ta dosen till 1 msk. l. och ta ytterligare 3 veckor.

Det är värt att komma ihåg att med en allergisk reaktion på biodlingsprodukter är dessa medel inte lämpliga.

Ett annat effektivt verktyg är framställt av honung och pepparrot.

Ingredienser: pepparrot (8 msk), valnötterblad (2 msk), blommande bastar av basilika (2 msk), rött vin (1 liter). Pepparrot krossad i en gruel, även nötterna, slipa. Rör och häll vinet. Häll allt i en glasbehållare och insistera i 24 timmar, ibland skaka. Ta sedan in i infusionen och koka på låg värme i 10 minuter. varefter svalna. Sedan filtreras infusionen.

Behandlingen beror på formen av prostatit. Så, i akut form ta infusion av 50 gram varje timme och i kronisk form ta 100 g.

När sjukdomen försummas, är det nödvändigt att ständigt övervaka urologen, eftersom en folkmedicin kanske inte är effektiv.