Huvud
Analyser

Effektiv behandling av prostata adenom folkmekanismer: örter och örtberedningar

Folkrättsmedel behandlar prostata adenom försiktigt, gradvis, utan sidoskadlig. Det viktigaste stället bland dem är ockuperat av medicinska örter.

Med prostata adenom, vilka örter är mest effektiva att använda? Svaret på denna fråga läses i artikeln.

Användbara ämnen

Nödvändiga örter för prostata behandling:

 • vår adonis;
 • salvia;
 • rötter av akonit
 • fräken;
 • senap;
 • blå blueness;
 • calendula;
 • löv av plantain;
 • kalanchoe;
 • citronbalsam.

Medicinska örter från prostata adenom innehåller också koppar, järn, mineraler och många andra ämnen som är användbara för prostata hälsa.

För att undvika kontraindikationer innan du tar traditionell medicin för att behandla prostataadenom, kontakta en läkare.

Naturliga lösningar har emellertid vanligtvis mycket mindre skadliga effekter än de som du köper på apotek.

Använd personligen skördade medicinska örter för prostatakörteln i skogen, grönsaksgården eller köpta på marknaden. Åtminstone är du säker: de kommer inte att orsaka skada. Det handlar bara om målmedvetna metoder för sådan användning.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin - örter

Pion. För att öka libido. Lugnar också, bedövar. På apotek säljer de färdiga infusion, rötter, rhizom av växten. Förbered enligt instruktionerna på förpackningen. Ta fyrtio droppar per dag i 1 månad.

Nettles. Återställer prostata vävnad, tar bort inflammation. Ökar tonen, främjar produktionen av spermier. Avkok av 50 g nässla tagen varje dag på natten.

Kardborre. Roten på den unga burken hjälper till mot sclerotisk och ärrbildning i prostata, seminalblåsor. Frisk buljong är varm på golvet. sked fyra gånger om dagen.

Groblad. Löv och frön från växten bidrar till återställandet av prostata. Används även som smärtstillande, antiinflammatoriskt, baktericidmedel. Avkokdryck på konst. sked fyra gånger om dagen.

De mest effektiva recepten

teer

För att behandla prostata adenom är te tillverkad av:

 • persilja;
 • selleri;
 • jordgubbar;
 • torkade horsetailblad;
 • morötter;
 • blombjörnbär;
 • löv, hasselskal.

Dessa örter för prostata kan tas i några lober, tillsammans eller separat. Brew som vanligt te.

bad

Dagligen ta ett varmt (43 grader Celsius) stillasittande bad med tillsats av något av ovanstående örter. Med prostataadenom förbättrar örterna blodcirkulationen och lindrar symtomen.

lavemang

Vi gör uppvärmningsdekor med avkok av kamomill, vändning, salvia, mjölk och smör. Förvärm prostata från utsidan med påsar med salt, sand, paraffin.

dill Dill har en baktericid effekt. Det kan ätas rå.

Receptet för extraktet:

 1. Tillsätt 1 tesked pundad dillfrön till ett glas kokande vatten. Insistera en och en halv timme.
 2. Drick med slam.
 3. Drick ett glas på morgonen på en tom mage.
 4. Varje dag gör vi ny infusion.

Persilja. Persilja är en krydda och värdefull medicinska ört. Återställer manlig kraft. Hennes vitaminer, mineraler är användbara för prostata, sänker blodsockernivån, för ögonen, förbättrar tarmmikrofloran. Avlägsnar inflammation.

recept:

 1. 4 ch. Av en sked av frön att mala.
 2. Häll ett glas kokande vatten.
 3. Koka i 15 minuter.
 4. Enligt Art. sked 6 gånger om dagen.

Honung sbiten med örter. Honung sbiten - en helt naturlig produkt, är till salu. Den innehåller honung, samlar örter enligt det ursprungliga receptet. Innehåller vitaminer, fördelaktiga mikrodelar, antiinflammatoriska och bakteriedödande ämnen. Applicera enligt anvisningarna på förpackningen. Förbättring av patientens tillstånd med prostata adenom noteras efter första dosen.

Ingefära.

recept:

 1. 10 gram rot ingefära läggs till ett hundra gram vodka.
 2. Vi insisterar femton dagar.
 3. Drick tre gånger om dagen före måltiden i 20 minuter för femton droppar.

Lök. Koppar som finns i lök multiplicerar verkan av järn, zink, som finns i dess vävnader. Sammansättningen av lök liknar komponenterna i könshormoner. Därför ökar hans äta sexuell attraktion och saktar åldrande. Vi äter gröna fjädrar, lökar och frön.

 1. Vi äter på räkorna för en dröm som kommer fräsch eller ångad på en potatisångad.
 2. Frön blandas med honung i lika delar, vi äter 1 tsk tre gånger om dagen.
 3. Vi gör en gruel från trehundra gram lök. Lägg till sex hundra gram torrt vitt vin, ett hundra gram honung. Skaka det, insistera. Drick 50 gram tre gånger om dagen.

Vitlök. Vid en tumör i prostata bildas fria radikaler. Vitlök har i sammansättningen av ämnen som neutraliserar deras effekt.

Dricker:

 1. Det finns flera vitlöksklyfta om dagen.
 2. Gör en sallad av vitlök, spenat, persilja.
 3. Vi gör en cocktail av vitlök, nypressad citronsaft och honung. Vi håller i mörkret i två veckor. Vi dricker en dag för 3 msk. sked.

Fitopreparat innehåller extrakt av örter, mineraler som har en komplicerad effekt: lindra inflammation, smärta, spasmer i körteln, vissa dödar även bakterier. De är lämpliga för regelbunden tillträde under sjukdom, eftergift och för profylax. Tabletterna Prostalamin, kapslar Prostate Forte är populära.

Och också mer här om effektiv behandling av prostata adenom med celandine.

Medicin och sjukgymnastik

På ett tidigt stadium av prostata adenom är det möjligt att bota det med mediciner.

För detta används preparat:

 • alfa-blockerare;
 • immunokorrigeringsmedel (Reoferon, Pyrogenital);
 • inhibitorer av 5-alfa-reduktas;
 • medel för att förbättra blodcirkulationen (Trental);
 • ibland antibiotika.

Om denna behandling är ineffektiv, föreskrivs prostata adenom kirurgiskt ingrepp.

De visade metoderna för fysioterapi med prostata adenom:

 1. Cryotherapy - frysning av prostata med flytande kväve.
 2. Thermoablation - destruktion av körtelvävnaden vid höga temperaturer.
 3. Transuretral nålablation - nålen injiceras i prostatan för att överföra radiofrekvenspulser.
 4. Transuretral mikrovågstermoterapi genom urinröret införs en mikrovågsgenerator som påverkar cellerna som ska tas bort.

Mudbehandling adenom i prostata.

Smuts appliceras:

För den framgångsrika behandlingen av prostataadenom måste man förändra livets sätt att tänka, patientens psykologi. Ta alla åtgärder för att bli av med övervikt. Intensivt behandla kärlsjukdom. Eliminera negativa faktorer: alkohol, immobilitet, hypotermi. Att normalisera ett sexuellt liv. Följ kosten.

En av orsakerna till prostataadenom är ekologi. Utvärdera ur den synvinkel den plats där du bor. Det är klart, i vuxen ålder, det är knutet till arbete.

Men efter pensionen, när problemet med prostataadenom blir särskilt bråttom, är det värt att överväga att välja det baserat på dessa överväganden.

ljus

Rågmjöl (3 delar av en sked) blandas med ч. Skedar av ägg, honung före mottagning av testet. Vi gör ljus. Vi lägger den i frysen. Vi lägger månen på kvällen och på morgonen. Kursen förnyas efter en sju dagars paus.

övningar:

 1. På morgonen efter att ha lyftt fem minuter gör vi en yttre perinealmassage.
 2. Innan måltiden blir vi fullvuxna. Vi lurar lite. Vi höjer våra knän en efter en. På morgonen och på kvällen i fem minuter.
 3. Mer att gå, springa, flytta i någon form.

Med prostata adenom är rektalmassage inte bara inte användbar, men det är också farligt! Från honom kommer processen att utvecklas! Särskilt farlig maskinvaruvibrationsmassage!

Huruvida det är möjligt att bota?

Endast örter kan inte botas av adenom.

Behandling av prostataadenom med örter och mediciner indikeras vid ett tidigt skede av sjukdomen om patienten vägrar kirurgi och:

 • flödeshastigheten för urin från 5 till 15 ml / s;
 • volymen urin från 100 ml;
 • volymen av kvarvarande urin är mindre än 150 ml;
 • test för livskvalitet från 3 poäng;
 • test för att bedöma symptom från 8 till 19 poäng.

Behandling av adenom med mediciner är kontraindicerat om:

 1. På den lilla tiden finns det ärr.
 2. Processen gick in i ett akut stadium.
 3. Det finns misstankar om prostatacancer.
 4. Nyresvikt i det akuta skedet (blod i urinen).

Användningen av folkmedicin i sådana fall kommer inte att skada, men ur effektivitetssynpunkt blir det självbedrägeri.

Kursens längd

Ta bort symptomen på folkmetoder i en riktig månad eller två. Därefter applicera dem redan i form av förebyggande åtgärder. Ideellt blir det pågående förebyggandet av prostata adenom en livsstil. Som ett resultat uppnås immunitet inte bara från prostata sjukdomar.

Något nationellt recept används i minst tjugo dagar. Juicer, persilja, vitlök, honung, pollen ger effekt på ännu längre tid.

Det viktigaste är att inte ge upp kursen tre dagar efter den första lättnaden. Vem manifesterar kommer, leva länge i god hälsa.

Behandling av prostata adenom slutar vanligtvis efter operation och återhämtningsperiod. När konservativ behandling av ett tidigt stadium-terapi slutar efter avslutad läkare, är det kirurgiskt ingripande inte längre nödvändigt.

Och även om symptomen och hur man känner igen prostata adenom, ta reda på i artikeln.

slutsats

Behandlas från adenom med hormonella medel, antibiotika, andra mediciner, en kirurgisk operation. Med prostata adenom används örterna som en extra åtgärd eller i avsaknad av tillgång till traditionell behandling, för förebyggande och vid remissionstiden.

De mest effektiva recepten för behandling av prostatit med örter

Fytoterapi med prostatit är en effektiv förebyggande och terapeutisk metod. Användningen av folkmusik rättsmedel hjälper till att lindra inflammation, smärta, minska svårighetsgraden och utvecklingen av sjukdomen. Örter växlar bra med traditionell medicin, vilket ökar dess effekt. De används i en mängd olika former: infusioner, dekokter, ljus, frukt. Innan du använder örtmedicin måste du konsultera en läkare som kommer att berätta vilka örter med prostatit som kommer att bli effektivare och säkrare när de behandlas.
Behandling med örter prostata har flera fördelar:

 • lätt tolereras av kroppen
 • Har inte en negativ effekt på kroppens arbete;
 • praktiskt taget inga kontraindikationer
 • ha en gynnsam effekt på bostadsbyggnadens arbete
 • möjlighet att använda ett komplex av flera typer av örter och samtidigt med medicinska preparat;
 • Tillämpning av växtbaserade läkemedel i olika former och utan avbrott
 • inte leda till leverdysfunktion
 • möjligheten till intern och extern användning
 • kan användas vid olika stadier av sjukdomsutvecklingen. Vid val av örter är det nödvändigt att ta hänsyn till deras medicinska egenskaper. För behandling av folkmedicin är det rekommenderat att använda växter, vars verkan riktas till:
  eliminering av patogena mikroorganismer
 • avlägsnande av inflammation, smärt syndrom;
 • normalisering av metaboliska processer;
 • förstärkning av immunsystemet
 • aktivering av sexuell lust;
 • förnyelse av vital energi.

Örter för prostata behandling

Eliminera inflammation i prostatan och lindra symptomen på villkoret män för att hjälpa växter som brännässla, johannesört, persilja, ingefära, svalört, vinterkrasse, röd rot, tranbär, aloe, malört, höglänta livmoder, pion, kardborre, groblad.

 • Nässla extrakt kännetecknas av anti-inflammatoriska egenskaper, och främjar normalisering av reproduktiva funktioner såsom inflammation i prostata pressar mot de seminala kanaler. Du måste använda den som avkok. För att göra det måste du kombinera fem skedar med näsfrö och 0,5 liter druvport. Koka sedan blandningen i 5 minuter. Den fjärde delen av ett glas filtrerat avkok ska vara full innan du lägger dig.
 • För behandling av prostatit och adenom kan te tas på basis av en smalbladig spray. En tesked råvara hälls i ett glas kokande vatten. Permanent te är önskvärt att använda 2 gånger om dagen i 2 veckor.
 • St John's wort förbättrar blodcirkulationen, stärker cirkulationssystemet och har en analgetisk effekt. En sked av en växt bör kokas i en kvart i en timme i 100 g vatten. I nuvarande medel tillsätt ett annat glas kokande vatten. Inom 2 veckor ska läkemedlet tas före måltid i en mängd av 1/3 kopp.
 • Stärka immunsystemet och normalisera arbetet i genito-urinorganen är en ingefäradryck. Grönsaken av ingefära måste hällas i 1 liter kokt vatten. I teet kan du lägga citron, honung. Ginger används också som krydda, vilket inte minskar dess positiva effekter på människors hälsa.
 • Celandine har antibakteriella, helande och rengörande funktioner. För tinkturer av celandine behöver färsk juice, som är utspädd med alkohol i ett förhållande av 1: 1. I en halv kopp vatten tillsätt 1 droppe av drogen. Dosen av celandine ökas dagligen till 30 droppar. Börja sedan minska det enligt samma schema.
 • I medicin övas det att behandla prostatit med gräsfrö. I 100 gram vatten tillsätt 30 droppar lötsaftjuice och äta efter måltider fyra gånger om dagen.
 • Aloe hjälper till att främja blodcirkulationen och lindra symtomen på sjukdomen. Effektiv åtgärd gör en blandning av mark aloe, honung och vin. Läkemedlet ska placeras i kylskåp i 7 dagar, sedan drick en tesked innan du äter.
 • Användningen av läkemedel baserade på periwinkle hjälper till att bestämma kroppens skyddsfunktioner, normaliserar fröets produktivitet, stimulerar prostatakörtelns vävnader.
 • Du kan behandla sjukdomen med hjälp av tranbärsblad, som har medicinska egenskaper. Två skedar löv koka kvart i timmen i 100 g vatten. Läkemedlet konsumeras före måltiden tre gånger om dagen.
 • Med en diuretisk effekt främjar myrsfeber utsöndringen av patogena mikroorganismer från prostata, lindrar inflammation.
 • Förekomsten av en hög koncentration av spårämnen i ginseng bidrar till att stärka immunsystemet, avlägsna inflammatorisk process, läkning av slemhinneskador, sår, sår.
 • Tinktur av pionen främjar avlägsnandet av smärta, spasmer och ökad sexuell lust som undertrycker inflammerad prostata. Tinkturen är beredd från växtens rot och förbrukas 40 droppar tre gånger om dagen.
 • Kock har en skadlig effekt på orsaken till sjukdomen: neoplasmer i prostata och seminalblåsor. Mjölkbuljong ska tas varm 4 gånger om dagen för 0,5 kopp.
 • Plantain har antiinflammatorisk, antibakteriell, analgetisk effekt. En sked av tinktur från plantain bör druckas tre gånger om dagen.
 • Kamille är känd för dess antibakteriella och antiinflammatoriska förmågor. För att göra kamille bör torra plantblommor finhackas, häll ett glas kokande vatten och häll i ungefär en timme. Drick innan du äter.

Växter i kampen mot prostatit

Behandling med folkmedicin innebär att man inte bara använder örter, men också av växter. Läkande egenskaper har hassel och asp, som aktivt används i kampen mot sjukdomen hos prostata adenom.
För att förbereda ett läkemedel från hasseln, kommer det att behöva bark och löv. Grönsakskomponenterna ska krossas, häll kokande vatten och insistera minst 2 timmar. Innan du äter, måste du dricka 0,5 koppar medicin minst 4 gånger om dagen.
Det andra alternativet för att använda en hassel är i avkoket från barken. I 10 minuter på ett vattenbad bör man koka en sked av råvaror och två glas vatten. I den färdiga produkten måste du lägga till vatten för att få den ursprungliga volymen. En halv kopp medication konsumeras före måltiden 3 gånger om dagen.
För att förbereda tinktur från asp, kommer dess torra bark, som samlas i april, att behövas. 100 gram råmaterial bör hällas i 200 ml vodka. Att insistera betyder att det är nödvändigt inom två veckor. Innan du äter är det önskvärt att ta 20 droppar medicin, som späds i en fjärdedel av ett glas vatten.

Växtbaserade preparat för behandling av prostatit

Egenheten för behandling med folkmedicin är att det för detta ändamål är tillåtet att applicera flera typer av örter samtidigt. Växtberedningar i prostatit har en komplicerad effekt på problemet, och på så sätt accelererar återhämtningsprocessen.
Läkemedlet från tinkturen av tenn, mozznianka, mistelvita och porslin kan tas tre gånger om dagen för 30 droppar.
För att förbereda infusionen från örtsamlingen behöver 15 gram mistelvita, kardborre, isländsk mos, majsstammar, bergspeper. Sked en örtblandning häll ett glas kokande vatten och insistera. Använd drogen varje dag för 2 matskedar.
En sked av det växtbaserade blandning bestående av kardborre rot, Potent, halvgräs sand, vide, mistel, häll kopp kokande vatten. Använd tinkturer på en sked 3 gånger om dagen.
Antiinflammatoriska och lugnande egenskaper har en samling av björkblad, hästslag och vanlig hassel. Alla komponenter ska anslutas i lika stora proportioner. 4 matskedar råmaterial hälls i 1 liter vatten. Läkemedlet är kokt i 5 minuter. Efter en timme kan tinkturen ta 0,5 kopp tre gånger om dagen.
Med den kroniska formen av prostatit hos män kommer det att hjälpa örtsamling av St John's wort, linden, kamille, celandine. En blandning av örter placeras på ett vattenbad där den kokas i 3 timmar. Den färdiga produkten ska tas före sänggåendet.
När xp-inflammation i prostata adenom rekommenderas, rekommenderas att avkodas från motherwort, björkblad i förhållandet 2: 1. Till dem läggs en del av hundrosen och plantainen. Alla komponenter placeras i ett vattenbad i 2 timmar. Det är önskvärt att ta tinkturen varje dag efter att ha ätit.
Frukterna av enbär och fennikel kombineras med beräkningen av 3 till 1. Därefter tillsätts i en mängd av 1: 1 kamille och persilja. Gräs måste hällas med vatten och insisterar. Använd morgon och kväll för 50 g.

Brickor av örter för behandling av prostatit och adenom

I kombination med naturliga infusioner och avkok från adenom appliceras vattenprocedurer med tillsats av medicinska växter. Det rekommenderas att följa några rekommendationer för att ta ett helande bad:

 1. Vattentemperaturen bör ligga inom 39 ° C;
 2. Procedurens varaktighet är 15 minuter;
 3. badet tas i sittande läge innan du lägger dig
 4. Spola inte gräset med rent vatten.
 5. kroppen rekommenderas att bli våt med en mjuk handduk och sedan värmas
 6. behandlingsförloppet består av 10 förfaranden.

När man väljer en växtbaserad samling för att ta ett bad med prostata adenom, är det nödvändigt att överväga möjligheten att framkalla en allergisk reaktion i kroppen. Ofta för vattenprocesser använd sådana örter som: kamille, sträng, Johannesört, ängväxter, lavendel.

 • Det är nödvändigt att förbereda ett avkok av 2,5 skedar kamille per 1 liter vatten, som hälls i 6 liter vatten. Alternativt använd samma schema som kamomill.
 • I 5 liter vatten bör tillsättas Johannesört med en hastighet av 60 g växt per 0,5 liter kokande vatten.
 • Lavendel är en lugnande effekt. Tinktur av 70 gram råmaterial och 0,5 liter vatten sätts till ett 5-liters bad.
 • Antiinflammatoriska, analgetiska och lugnande egenskaper karakteriserar änggräs. För att förbereda en vattenlösning är det nödvändigt att koka ett halv kilo växt i 5 liter vatten. Kyl sedan till önskad temperatur. Procedurens varaktighet är 10 minuter.
 • Tar bort symptomen på sjukdomen i nålarnas tallarbad. Det är önskvärt att förkoka och tillsätt det vatten som är förberedt för förfarandet. Denna manipulation rekommenderas för män efter långvarig exponering för frost.

Vid försämring av välbefinnandet under proceduren måste det stoppas.

Honung och nötter för prostata behandling

Honung har antiseptiska egenskaper och i kombination med läkande komponenter kan ha en positiv effekt med prostata adenom.

 • För att förbereda honungsbaserad medicinering behövs 300 g lök, 100 g honung och 500 ml torrt vitt vin. Honung måste blandas med lök och tillsätt sedan alkoholen. Blanda blandningen på en mörk plats i ca 7 dagar. En filtrerad dryck bör konsumeras innan du äter 2 skedar.
 • Honung-vininfusionen av aloe består av 500 g aloeblad, 500 g honung och 500 ml rödvin. I glasburk kombineras krossad aloe, honung och vin. Läkemedlet är infuserat i kylskåp i 1 vecka. Du måste dricka medicin på en tesked innan du äter.
 • Sammansättningen av medicinen innehåller 8 skedar pepparrot, 2 skedar av valnöt, 2 matskedar av toppen av basilika blommor, en sked rödvin. Ingredienser ska krossas, häll vätska och lämna en dag i en glasbehållare. Då ska läkemedlet kokas i en kvart i en timme på en långsam eld. Under dagen 4-5 gånger ska tinkturen druckas till 50 g.

Andra metoder för behandling av adenom

Gräs med prostatit rekommenderas för användning vid beredning av kompresser och lotioner. De hjälper till att ta bort inflammation, svullnad, smärta, förbättra blodcirkulationen.
Strukturen innefattar en kompress eukalyptus, celandine, liljekonvalj, skott av enbär, Ålandsrot löv, körsbär, vinbär, och ringblomma blommor och klöver. Stärka effekten hjälper honung.
Örter från prostatit kan användas för att förbereda enemas. Det hjälper till att ta bort inflammation, smärta, dödar patogena mikroorganismer. För manipulering lämplig: salvia, kamomill, calendula, motherwort, celandine, linden, johannesört.

Profylax av prostatit

För att förhindra sjukdomens utseende, kommer det att hjälpa rotbördan. Den består av vitaminer, spårämnen, fettsyror, eteriska oljor. Det bidrar till att stärka immuniteten och därmed skydda mot inflammation i adenomen. I det strimlade tillståndet är det tillräckligt att lägga det till mat i små mängder. Det är lämpligt att använda roten på hösten av de växter som växte långt från vägen, industrianläggningar.
Förhindra utvecklingen av sjukdomen kommer att hjälpa den systematiska dagliga konsumtionen av pumpafrön, eftersom de fungerar som huvudkällan till zink för män. De bör ätas i torkad form eller göra en blandning av frön med honung.
Glöm inte rätt mat, avvisande av dåliga vanor och motion. De bidrar till att stärka kroppen och normalisera arbetet i alla organ och system.

Fytoterapi ökar popularitet bland icke-traditionella metoder för behandling av prostatit. Örter kan användas vid vilken ålder som helst, i alla skeden av sjukdomsutvecklingen och samtidigt inte tänka på kostnaden eller kontraindikationerna.
Innan du använder växtbaserade tinkturer, kontakta en specialist. Han utser de mest effektiva örterna och beredningarna med hänsyn till alla särdrag hos sjukdomsutvecklingen hos män.

Örter med prostata adenom

Adenom i prostatan är en godartad tumör. I avsaknad av behandling kan denna patologi leda till allvarliga konsekvenser och leverera många smärtsamma förnimmelser. Örter med prostata adenom kan eliminera alla symtom på sjukdomen, förutsatt att behandlingen påbörjades i ett tidigt skede av inflammatorisk process.

Denna behandlingsmetod orsakar inte biverkningar och skadar därför inte andra inre organ. Dessutom rådgör läkare ofta sina patienter att använda örter samtidigt som de använder läkemedel för att påskynda deras återhämtning.

infusioner

Under behandlingen av adenom med örter använder man vanligtvis infusioner av växter. För att bevara fördelarna med ingredienser är det bäst att använda porslin, glas eller rostfria rätter. Nästa kommer vi att överväga de mest populära ört recepten, som används för att eliminera adenom. För att underlätta navigering i infusionen listar vi dem av huvudingrediensen.

persilja

För att förbereda läkemedlet behöver du bara 3 tsk. persilja och kokande vatten. Bäst av allt, om gräset hakas så fint som möjligt, är en kaffekvarn perfekt för detta ändamål. Det resulterande pulvret hälles i ett glas kokande vatten och blandas.

Blandningen måste placeras på låg värme och kokas i 15 minuter. För behandling av adenom används infusion av örter dagligen. En dag får man inte dricka mer än 1 glas infusion.

Aloe Vera

Infusion av örter från adenom rekommenderas att förbereda sig från en ung växt, eftersom den innehåller mer användbara spårämnen. Lämplig växt, som inte är mer än 2 år, kommer dessutom att behöva ytterligare 0,25 liter vodka. Det valda arket males med en kniv och placeras i en glasbehållare. Därefter sätts kärlet på ett mörkt och kallt ställe i 10 dagar.

Att använda sådant gräs med adenom rekommenderas varje dag för 1 tsk. För maximal effekt konsumeras infusionen före frukost. Ett sådant folkläkemedel lindrar väldigt snabbt inflammation och förbättrar blodcirkulationen i kroppen. Mottagning av den resulterande blandningen är begränsad till 2 veckor, varefter en paus görs.

Echinacea

Användningen av sådana örter som echinacea kommer att vara användbar inte bara för behandling av adenom utan också för att förbättra immuniteten. Dessutom behöver den prutnyak och 1 liter vodka. Örter tas i samma mängd (100 g) och krossas. Därefter blandas alla ingredienser i en transparent behållare.

Det rekommenderas att insistera örter i minst 10 dagar. Sedan skall blandningen filtreras och droppas 3 gånger om dagen. Män att bli av med prostata adenom är bäst att använda tinktur 20 minuter före huvudmåltiden. Behandlingsförloppet är 3 veckor.

Grushanka och Tuya

Samling av sådana örter som päron och thuja blandas i samma mängd. För 1 kopp kokande vatten behöver du 1 matsked. blandning. Därefter måste läkemedlet läggas på ett vattenbad och hålles där i 15 minuter.

Under dagen rekommenderas att man dricker ett glas infusion innan man äter. Behandlas på detta sätt tillåts inte mer än en månad, lättnad bör komma under den första veckan av behandlingen. Det bör noteras att i detta fall används örter för prostatit och adenom detsamma, så det här receptet är en av de mest effektiva.

Björkblad och lök

Fjädrarna av lök i kombination med björkblad gör att du kan bli av med de uttalade symtomen på adenom. De angivna komponenterna blandas i samma mängd och hälls med kokande vatten. För att få ut det mesta av denna åtgärd måste du vänta 20 minuter.

Infusion av örter för behandling av adenom rekommenderas att användas i 20 minuter före frukost och lunch, drick inte mer än 400 ml per dag.

Växtbaserade bad

Fytoterapi är inte begränsad till recept som kan konsumeras inuti. Vid behandling av prostataadenom har örter också nytta av varma bad med tillsats av lämpliga ingredienser. För att förbättra urinering kan ett stillasittande eller vanligt bad användas.

För ett stillasittande bad måste du samla örter från lind, timjan, salvia och kamille. För att eliminera inflammationen måste du ta ca 5 matskedar. samling för 3 liter vatten. Den erhållna blandningen sätts på elden och kokas i flera minuter. Därefter hälls lösningen i ett bad. För terapeutiska ändamål, ta det inte mer än 25 minuter. Det rekommenderas att tillgripa denna behandlingsmetod flera gånger i veckan, för ofta tar ett bad ett negativt inslag på artärtrycket.

Beroende på dina personliga preferenser kan örterna med prostata adenom ändras. För att uppnå ett positivt resultat i sådan behandling är det nödvändigt att ha en regelbunden tillvägagångssätt. Du kan inte hoppa över dessa procedurer, annars kommer behandlingen att misslyckas.

För att göra ett vanligt bad kan du kombinera sådana örter som kamomill och ekbark. På 3 liter kokande vatten rekommenderas att ta cirka 2 matskedar. av varje komponent. Den medicinska infusionen ska stå i ca 2 timmar, varefter den måste filtreras och läggas till badet. Sådan behandling av prostatakörteln kommer att ta bort de huvudsakliga tecknen på inflammation efter 1 vecka. Det rekommenderas att inte stanna i badrummet i mer än 20 minuter, varefter det är nödvändigt att skölja under duschen.

Om du kombinerar denna terapi med adenomer med infusioner för internt bruk, kan du ta bort den inflammatoriska processen på bara en vecka.

Det mest effektiva sättet

Välj örter för prostata eller behandling av adenom är nödvändigt på grund av vad orsaken var utvecklingen av inflammation. Därför är det bäst att konsultera en läkare om vilka örter som är mest effektiva.

För att eliminera smärta, förbättra immunitet, normalisera arbetet i hjärtat och genitourinary systemet, använd följande växtarter:

Samling av örter i prostata adenom påverkar kroppen på olika sätt. Kelandin bekämpar till exempel inflammation i närvaro av bakteriell infektion eller hypotermi. Man bör komma ihåg att denna växt är giftig, därför är det omöjligt att överskrida dosen eller självständigt för att uppfinna recept som använder denna komponent.

Malurt snabbt undertrycker infektionen i kroppen. Infusioner med tillsats av sådana örter är mycket effektiva. Om flera gånger om dagen för att ta denna infusion, så börjar mannen snart stå, vilket indikerar återhämtningen av kroppen.

Calendula, aloe och echinacea kan också användas för infusioner. Det enklaste receptbelagda läkemedlet för adenom är att ta det valda örtet och häll alkohol. Om några dagar kommer botemedlet att vara klart för användning.

Dessutom bör det noteras att för förebyggande av prostata adenom med användning av örter yarrow eller St John's wort. De har en stark antibakteriell effekt, förbättrar patientens övergripande välbefinnande och eliminerar inflammation.

Man måste komma ihåg att de listade behandlingsmetoderna är extra, de kan inte fungera som en grund för terapi. Därför måste man alltid konsultera en läkare innan de används.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Vi tar bort symptomen på prostata hyperplasi med örter

Adenom eller godartad prostatahypertrofi är en tumör som utvecklas i prostatas vävnader. Denna patologi finns i 10% av 45-åriga män. Medan kroppen åldras uppträder sjukdomen mycket oftare - hos 50-åriga män diagnostiseras det i 30% av fallen, och vid 60 års ålder uppträder adenom hos 50% av patienterna. I urologi har många metoder utvecklats för att bota sjukdomen i början, men de hjälper inte alltid att bli av med sjukdomen för alltid.

Huvudproblemet med adenom är att i den första etappen av tumörens början känner en man inte några obehagliga symptom.

Vad som är farligt är prostata adenom

Hyperplasi, trots godartad natur, bär många hot. Det är därför som det rekommenderas att inte låta denna sjukdom i sig, utan att behandla adenomen omedelbart efter upptäckten.

De vanligaste konsekvenserna av hyperplasi, om den inte behandlas:

 • cystit;
 • pyelonefrit;
 • njursvikt
 • utebliven behandling av njurarna
 • urolithiasis, där konkretioner bildar sig i blåsan, och inte bara i njurarna;
 • hematuri;
 • orkit;
 • uretrit.

Den allvarligaste komplikationen av godartad hyperplasi är prostatacancer. I detta fall avlägsnas komplikationen av järn i de flesta fall helt, vilket i hög grad påverkar människans välbefinnande - syftet med orgelet innebär att hormonella bakgrund regleras i representanterna för den starka hälften av mänskligheten.

Hur man behandlar ett adenom

Det finns flera effektiva metoder för behandling av prostata adenom. I början av sjukdomen kan således tillväxten av körtelvävnaderna kontrolleras med hjälp av läkemedel från apoteket, terapeutisk gymnastik och näringsjustering. Senare, om det finns tecken på negativa förändringar i urinvägarna (försvagning av väggarna i MP, kronisk inflammation) rekommenderas fysioterapi eller kirurgisk ingrepp. I sista, tredje etappen är adenom endast mottaglig för kirurgisk behandling.

Ett bra komplement till den normala terapeutiska eller kirurgiska planen är behandlingen av prostataadenom med örter, vilka i de flesta fall överlägsna apoteksprodukterna i deras egenskaper. Ibland rekommenderar behandlaren själv vissa örtberedningar som hjälper till att minska symtomen och minska hyperplasiens aktivitet. Traditionella läkarna hävdar att örter säkert kan ersätta tabletter, eftersom de flesta läkemedel är gjorda av växtråvaror - koncentrat, extrakt och extrakt från medicinska örter.

Vilka växter kan användas för adenom?

Listan över användbara lösningar innefattar örter för behandling av adenom med följande egenskaper:

 • Spasmolytisk - för att eliminera ömhet och svårigheter med urinering. Vidare slutar prostatahemmen efter att ha eliminerat spasmen ackumulera i kanalerna.
 • Antimikrobiell - adenom från det andra steget framkallar inflammation i urinblåsa, urinledare, njurar. Detta medför ytterligare obehag och generell försämring av välbefinnandet.
 • Anti - adenom i 60% av fallen uppstår mot prostatainflammation, och i 70% av hypertrofi initierar inflammation i det urogenitala området.

Speciellt högt värderade växter som innehåller analoger av progesteron och androgener. Tillsammans hjälper de till att organisera kroppens arbete, eliminera puffiness, återskapa förmågan att smärtfri urinering.

Sammansättningen av enkelkomponent- och multikomponentdroger baserade på medicinska växter innefattar:

Varje växt av ovanstående har en positiv effekt på prostata med hyperplasi. Om man vill förbereda sig från en örtsamling, som kombinerar växter med komplementära egenskaper, kan de avsevärt lindra mannens tillstånd.

De bästa lösningarna för adenom är recept

Traditionell medicin erbjuder hundratals recept från prostata adenom som kan användas hemma. Alla är indelade i tre grupper:

 1. Dekokter. Framställd av växtråvaror och kokt vatten, blandat i ett 1:20 förhållande. Efter kokning hålls blandningen i eld i högst 10 minuter. Om produktens sammansättning innehåller rötter eller rhizomer, behåll buljongen på elden du behöver lite mer - upp till 20 minuter. Därefter filtreras buljongen och kyles.

I vissa fall kan proportionerna och tidpunkten för beredningen av läkemedel från prostatacenom skilja sig från de som anges ovan. Samtidigt är det enligt förskrivningarna möjligt att bereda kompositioner baserade på följande örter i prostataadenom:

 • Infusion av persilja frön från trädgården, kokta enligt det klassiska receptet. För dagen måste du dricka 200 ml av läkemedlet, 2-3 gulor åt gången.
 • Infusion av skalade lök, kokta enligt det klassiska receptet (1:10). Drick produkten rekommenderas på en tom mage på morgonen för en månad på en matsked.
 • Infusion från samlingen, som består av lika delar av björkblad och fjärrlök, utarbetat enligt det klassiska receptet (1:15). Ta infusion bör vara 100 ml på tom mage på morgonen och strax före lunchen.
 • Vitlök infusion, beredd enligt det klassiska receptet från 500 ml kokande vatten och krossad vitlök huvud (insistera 8 timmar). Drick ett läkemedel du behöver 50 ml kort före varje måltid.
 • Tinktur av vitex och ringblomma, kokta enligt ett klassiskt recept. Ta drogen på en tesked tre gånger om dagen i tre veckor.
 • Avkok av lakritsrot (lakrits), beredd från 500 ml vatten och en matsked råvara enligt det klassiska receptet. Dricka ett läkemedel rekommenderas en tre veckors kurs på 50 ml per mottagning tre gånger om dagen.
 • Avkok från samlingen, bestående av majsblomma och lakritsrot (3 delar) med tillägg av 1 del av bärbärblad, som du måste förbereda enligt det klassiska receptet. Ta drogen 2 till 4 gånger om dagen för 2 matskedar kort före måltiderna.
 • Avkok från samlingen bestående av citronbalsam (1 h), valerianrot (1 h), rue (3 h), lapchatka (3 h). Förbered ett läkemedel enligt det klassiska receptet, ta det en i taget i händelse av problem med urinering.
 • Avkok av kullrot, kokad enligt ett vanligt recept. Ta drogen 50 ml fyra gånger om dagen.

Förutom att använda insidan av örten för behandling av adenom används framgångsrikt i form av externa medel - bad och kompresser. För dem finns samlingar med växter som har antiinflammatorisk och astringent effekt: kamomill, kalendula, bark av ek. Varaktigheten av sådana förfaranden bör vara från 15 minuter till en halvtimme. Vattnet ska inte vara för varmt - inte mer än 40 grader. För att förbättra effekten av terapeutiska bad kan du använda avkokar av ekbark och kamille som en mikroclyster upp till 50 ml.

Ytterligare tips

Under behandling av adenom med örter rekommenderas att vidta försiktighetsåtgärder. Vissa växter har en väldigt stark inverkan på kroppen, och om reglerna för inträde (dosering, upptagningstidens längd) inte uppfylls kan det finnas problem i form av överdosering. Även folkberedningar kan orsaka en allergisk reaktion.

Vid vilka symtom ska du sluta ta örter:

 • med en kritisk minskning eller ökning av blodtrycket
 • när hudens svullnad eller klådautslag verkar på huden;
 • med försvagning av intestinal peristaltik
 • när hepatisk eller renal kolik inträffar (speciellt om sammansättningen av de tagna läkemedlen innefattar örter med en diuretisk effekt);
 • med ökade symptom på adenom;
 • med ökad dåsighet
 • med domningar i enskilda delar av kroppen.

Vid användning av örter som ett komplement till medicinsk behandling måste ta hänsyn till det faktum att växtbaserade läkemedel kan påverka graden av assimilering av vissa läkemedel, eller till och med ändra sina farmakologiska egenskaper. Det är därför innan du börjar en växtbaserad medicin rekommenderas att rådfråga en läkare om alla örter som kommer att användas under behandlingen.

Från videon lär du dig vilka åtgärder som ska vidtas när symptom på ett adenom uppträder:

Örter för prostata adenom: behandling, avkok och infusioner

En godartad tumör i form av prostata adenom kan orsaka stort obehag i sin tillväxt och orsaka allvarliga komplikationer i det starkare könet.

Plus, det faktum att hyperplasi har en långsam utveckling, som gör att du kan ta tillräckligt med tillräckliga åtgärder för att börja behandlingen.

När det gäller kirurgi inträffar det vanligen när sjukdomen är komplicerad kronisk och i ett tidigare skede inte appliceras.

Av denna anledning finns det många alternativa metoder för att bekämpa prostata adenom, som vanligtvis inte provocerar utvecklingen av biverkningar, och är ganska relevanta i början av sjukdomen.

Till liknande metoder är det möjligt att säkert transportera en av kategorierna av icke-traditionell medicin, kallad travoterapiey.

Örter för behandling av prostata adenom förlorar inte deras relevans, och i form av komplex terapi tvärtom, förbättrar signifikant effekten av återhämtning och smärtlindring.

Vilka infusioner aktuella

Behandling av prostata adenom med örter, involverar många sätt, och en av dem är beredning av infusioner. Det är värt att notera att om en ört är mer relevant i form av lotion, är inte det faktum att som en tinktur, behåller alla positiva egenskaper, liksom inte dyker upp negativa.

Det är nödvändigt att överväga separat de mest populära varianterna av tinkturer från prostatit och adenom i prostata, till exempel en sådan tinktur som Aloe Vera.

För att förbereda det, måste du mäta upp 250 gram vodka och ta ett blad av en växt, så är det mycket fint rasa, häll i en glasburk och häll vodka.

Därefter måste den helande elixiren identifieras i en otillgänglig plats för ljus och insisterade i 10 dagar.

Det är värt att notera, för behandling av prostata adenom behöver denna infusion mycket, eftersom behandlingen måste genomföras under lång tid, och därför beredda denna infusion bör vara med en marginal.

Denna tinktur tas på en tom mage, omedelbart efter morgonuppvakningen, i en dos av högst en tesked.

Många vittnesmål från dem som regelbundet utför behandling på detta sätt, talar om en betydande förbättring i kroppen, bokstavligen en månad ansökan och efter 2 symptom av BPH och prostatit, är det så gott som outtalade.

Persilja. Sådan ört från prostataadenom som persilja används också mycket framgångsrikt i växtbaserade läkemedel.

För att förbereda beredningen ska persilja krossas noggrant och hälls i kokande vatten, volymen 250 ml.

Efter det ska gräset infunderas, ca 15-20 minuter, och infusionen är klar för konsumtion i form av små portioner under hela dagen.

För att behandla prostata sjukdomar med denna infusion ska vara 3-4 veckor, och efter kursen, som indikeras av patienternas recensioner, kommer symptomen som manifesterar prostata adenom och prostatit att minska i bakgrunden.

Björk och lök. Ofta för behandling av prostatit har björkblad och fjädrar av lök redan använts länge. För att förbereda detta läkemedel hälls björkblad och lökfjädrar i lika stora proportioner i halva en sked med kokande vatten och infunderas i 10-15 minuter.

Ta denna växtbaserade infusion med prostatit bör vara två gånger om dagen före frukost och lunch vid 120 ml.

Dessutom, att detta läkemedel är populärt vid behandling av prostatit, det kan användas i prostata adenom.

Förutom ovanstående är det i folkmedicinen många andra lika effektiva och effektiva formuleringar av infusioner, men dessa är de viktigaste och mest produktiva vid behandling av prostata sjukdomar.

Den stora fördelen med dessa tinkturer är att de har full tillgänglighet.

Behandling med örtbad

Behandling av prostataadenom med hjälp av örter har visat sig inte bara i form av infusioner inuti, men också i form av tillsatser vid badning.

De behandlas med örter på detta sätt i form av en sittposition, och ljuger, och till exempel bad med sittposition, är mest relevanta för avlägsnande av inflammation.

För att förbereda ett sådant bad, måste du ta en kalk, timjan, kamomill och salvia, blanda allt i lika proportioner och göra ett halvt glas av blandningen tre liter kokande vatten. Därefter filtreras den färdiga infusionen nödvändigtvis och hälls i bäckenet.

Med tiden bör ett sådant bad tas i ungefär 15-30 minuter, och det beror på vilken symptomatologi som uppenbaras, och vilket stadium av sjukdomen som uppstått.

Dessutom kan någon människa välja andra örter, baserat på vilken kommer att tas denna protsedura.Takaya bad bör tas dagligen vid sänggåendet i 3-4 veckor, och det är viktigt att notera att effekten av detta förfarande kommer att vara fallet fullständig disciplin och regelbundenhet, det vill säga att hoppa över sessioner kan ge ingenting till all behandling.

Om du väljer ett standardbad för dig själv, med möjlighet att ligga och slappna av, bör örterna med prostata adenom ha följande sammansättning:

 1. Ta 50 gram torkad kamomill.
 2. Samma mängd ekbark.
 3. Den hälls i 3 liter kokande vatten, det insisteras 2 timmar.
 4. Det filtreras och hälls i badet.

Det tar ett bad inom tjugo minuter, och efter det är det nödvändigt att stå i duschen.

Det rekommenderas att ta ett sådant bad varje kväll, i 21 dagar, varefter en paus på 3-4 dagar, och igen för att upprepa kursen.

Vilka örter är mest effektiva

Även den behandlande läkaren som omedelbart inte kan bestämma vilka örter som är mest relevanta vid behandling av prostataadenom och prostatit, beror inte lika mycket på själva sjukdomen, utan på grunden till orsaken.

Från detta uttalande är det lätt att förstå att örter för prostata adenom eller andra sjukdomar skall väljas baserat på orsaken, och viktigast av allt, varje prostata terapi behandling av prostatit och andra sjukdomar, bör i varje fall styras av den behandlande läkaren.

Det är urologen, och ingen annan, som kan ge en adekvat ledtråd, vilken samling örter som för närvarande är mer relevant, och hur man utför behandlingen så att återhämtningen kommer att komma riktigt snabbt.

Många experter urologi och andrologi, rekommenderar att deras patienter är några beprövade verktyg och läkemedel för behandling av urologiska sjukdomar karaktär, en av dessa verktyg - Kinesiska urologisk gips «ZB prostata NAVEL GIPS», etablerat sig som en riktigt hög kvalitet terapimetod.

Med hjälp av ZB prostata NAVEL GIPS», kan du avsevärt minska smärtsyndrom, och när de används i kombinationsterapi för att påskynda processen izlecheniya.Ochen ofta prostata skador, gäller örter:

 • Att lindra inflammation.
 • Smärta syndrom.
 • För att förbättra immunsvaret.
 • För att normalisera processerna i hjärt-kärlsystemet.
 • Att mätta kroppen med nödvändiga vitaminer och element.

Ett antal av dessa örter innehåller en imponerande lista men värderas särskilt:

Ofta börjar adenom i prostata prostata för att visa, eller prostata inflammationsprocesser och följaktligen kan varje ört, som alla medicinska preparat användas på sitt eget sätt och agera därefter.

Det är på grund av dessa skäl att varje ört ska behandlas separat, baserat på dess riktade åtgärder.

Ofta, under försämringen av immunsystemet, påverkas den manliga kroppen av infektionen, och på grund av detta förekommer prostatit och prostata adenom.

Applicera i så fall de typer av örter som kommer att stärka immunförsvaret och ha en antibakteriell effekt, vilket leder till att infektionen elimineras.

En av dessa örter är yarrowen, som rekommenderas att appliceras i form av infusion, speciellt med akut inflammation i prostata adenom.

Drick denna infusion följer i form av te i 5-7 dagar, och i slutet av kursen kommer en mans kropp att bli märkbart starkare, och immunsystemet kommer igen att kunna bekämpa sjukdomen.

Faktum är att naturen är rik på många örter som kan ha helande effekter på den manliga kroppen, men innan man fortsätter med denna behandling är det lämpligt att rådgöra med en läkare som kan indikera hur ört eller växter påverkar situationen.

Behandling av prostatit med örter, fytoterapi med prostata adenom

Det finns många olika läkemedelsregimer för att bekämpa prostata adenom, men det betyder inte att du kan glömma fördelarna med fytoterapi med prostatit. För det första har behandlingen av prostatit med örter inga biverkningar, och för det andra - effektiviteten av folkrecept har verifierats med tiden. Detta möjliggör användningen av örter för prostata under en lång tid (månader / år) utan rädsla eller vitaminbrist av dysbios, vilket är särskilt viktigt vid kronisk inflammation i prostatan adenom. I själva verket tillåter behandlingen av prostataadenom med örter dig att ta bort alla symtom på sjukdomen, oavsett om det är smärtsamt urinering eller problem med tarmarbete.

Framställning av fytopreparationer för behandling av prostataadenom

För framgångsrik användning av örter i prostata adenom är det mycket viktigt att ordentligt förbereda växter. Alla medicinska växter som används för att behandla inflammation i prostatakörteln används antingen i form av infusion eller i form av avkok. Samtidigt för buljonger är mer lämpliga antenndelar av växter - löv, blommor, stjälkar och för buljonger är det bättre att ta rötter, njurar, frön eller bark. Den valda växten är markerad (maximal storlek för buljonger är 5 mm, för tinkturer - 3 mm, frön är malda).

Sedan, i enlighet med det valda receptet, är den färdiga blandningen placerades i ett glas eller emaljerade krukor, häll kokande vatten och hölls i ett vattenbad (ca 15 minuter infusioner, dekokter - 30 minuter). Därefter kyls vätskan till rumstemperatur och filtreras (om växten innehåller astringenter eller tanniner, sedan filtrera före kylning).

Det är väldigt viktigt att förstå att avkok och infusioner av örter i prostata adenom inte kan skördas för framtida användning, eftersom de medicinska egenskaperna hos växter med tiden förloras.

Vilka örter behandlar prostatit?

För att svara på frågan: "vad örter för att dricka prostatan", utan att gå via undersökning av en läkare, det är svårt nog som inflammation i prostatan adenom kan orsakas av en mängd olika orsaker, från infektioner och slutar med felaktig blodflödet. Därför bör valet av ett naturligt läkemedel närmar sig, baserat på orsaken till sjukdomen och dess manifestationer, i varje enskilt fall.

Typiskt används i folk recept växter, minskar inflammation, eller som har milt lugnande medel diuretisk verkan, med förmåga att minska smärta, för att normalisera blodtillförseln för att aktivera immunsystemet och för att mätta den med vitaminer.

Generellt sett, om vi anser alla örter från prostatit, så är de mest effektiva av dem:

 • persilja;
 • hemlock;
 • malört;
 • röd rot;
 • selleri;
 • kalanchoe;
 • vinterkrasse;
 • ingefära;
 • kummin svart;
 • echinacea;
 • vintergröna;
 • nässlor;
 • celandine;
 • kamomill;
 • kardborre;
 • aloe;
 • groblad;
 • Thlaspi;
 • Cypern;
 • bovin livmodern;
 • tranbär;
 • calendula;
 • malört;
 • kryddnejlika;
 • mjölon;
 • rölleka;
 • St John's Wort.

Låt oss betrakta mer utförligt effekten av var och en av dessa växter, liksom metoderna för deras användning i adenom i prostatakörteln.

Behandling av prostatit med persilja

Petrushka från prostatit folkläkare har rekommenderat patienter i många århundraden. Patienten som har valt denna växt som läkemedel borde vara tålamod, eftersom behandlingstiden, både persilja själv och dess frön, är mycket lång (2-3 månader).

Avkok av rosen av persilja mot inflammation i prostata bereds enligt följande: krossa ett halvt glas växtrötter, häll sedan 1 liter kokande vatten och koka över låg värme i ca 1/3 timmar. Sedan måste blandningen kylas och filtreras. Den beredda buljongen ska vara full i hela dagen.

Med frön av persilja är något annorlunda: ta 4 teskedar frön, malda till ett pulver, häll ett glas kokt vatten och insistera i en termos i 15 minuter. Klar för att koka avkok och ta matsked fyra gånger om dagen.

Behandling av prostata adenom med hemlock

Hemlocket med prostatit kan användas som en tinktur, en lösning för mikroclyster eller i torr form (frön). Vanligtvis börjar tinktur av hemlock att dricka 1 droppe, blandas med 50 g vatten flera gånger om dagen och gradvis ökar till 15 droppar. Sådan behandling varar flera månader.

Det är viktigt samtidigt att du övervakar din hälsa och fruktar sådana tecken på förgiftning som huvudvärk, illamående eller yrsel. Om sådana reaktioner upptäcks ska behandlingen avbrytas.

Behandling av prostatit med malurt

Korrekt applicering av malurt med prostatit tillåter dig att återställa metabolismen och döda de enklaste patogenerna av pyogena infektioner i prostata.

För en fullständig behandlingskurs har patienten vanligen ca 100 g torrsubstans. Behandlingen är som följer. Malvark rynka i händerna och sikt genom en kolv. Det som siktades, ta en nypa var 3: e timme i 3 dagar (inklusive på natten). Därefter konsumeras ytterligare 4 dagar 6 gånger om dagen med jämna mellanrum (på natten är det inte längre nödvändigt att dricka).

Den del som inte siktades, ångades i vatten och användes för mikrobloggtjänst. De måste göras under alla 7 dagar efter användning av den torra blandningen. För enema kommer att behöva ta 1 tsk. överdelar fasta ämnen och häll liter kokande vatten, låt svalna under huven 40 C. 100g gjutna infusion och 50 är för närvarande administreras före sänggåendet i anus, och 50 g - in i urinröret. Gå in i urinröret bör vara ett snabbt tryck på sprutan, håller kanten på urinröret vid sprutans spets.

Med kronisk prostatit på den 4-5: e behandlingsdagen kan pus börja komma ut. Detta bekräftar effektiviteten att använda malurt i inflammation i prostatakörteln.

Behandling av prostatit med ivan te

Denna medicinska växt har en ljus lugnande och antiinflammatorisk effekt, lugnande prostatakörteln, så sprayen kallades ofta manligt te.

Ivan te med prostatit används som alla andra te - 1 tsk. råmaterial för ett glas kokande vatten. Drick det två gånger om dagen, inte sötning. Applicera ivan-te från prostatit bör vara i 1-2 månader, utan att stoppa behandlingen även efter symptomförsvinnandet.

Kontraindikationer för att ta cypriotisk med prostatit utöver individuell intolerans är inte.

Behandling av prostatit med röd rod

Röda rot i folkmedicin har funnit bred tillämpning vid behandling av prostatainflammation och sådana komplikationer som manlig infertilitet och sexuell dysfunktion. Behandling av prostatit röd rot uppstår på grund av biologiskt verksamma ämnen som ingår i anläggningen, vilken åtgärd är inriktad på avslappning av glatta muskulaturen i prostatakörteln, vilket hjälper till att förbättra cirkulationen av blod och urin utflöde.

Preparat som innehåller en röd rot kan lätt hittas i alla apotek. De människor som föredrar att förbereda läkemedlet själva, använd ett sådant recept: 100 gram röd rotkotelett och häll 200 gram vodka, låt det brygga i en vecka. Därefter filtreras tinkturen och tas på 20 droppar, spädning av dem i 100 g vatten. Drick innan du lägger dig i en månad.

Behandling av prostatit med selleri

Bland de vanligaste lösningarna för prostatit tar selleri på andra plats. Och det här är inte förvånande, eftersom denna växt innehåller en stor mängd zink och E-vitamin - vad som är nödvändigt för inflammerad prostata.

För att behandla prostata adenom används saften av denna växt, som är lätt att förbereda hemma. Det är nog bara att ta färsk selleri rötter och skicka dem genom juicer. Den resulterande saften att dricka 3-4 gånger om dagen för 2 teskedar, innan du äter. För att få maximal effekt är det bäst att förbereda en ny del juice varje dag.

Behandling av prostatit i Kalanchoe

Elena Malysheva: "Prostatit besegras av europeiska läkare: deras upptäckt inom människors hälsa är idealisk, det är ett genombrott och det kallas."

Det finns många recept för behandling av prostata adenom kalanchoe, den vanligaste av dessa är följande: lägre lämnar Kalanchoe tvättas och marken, och sedan skålen (100 g) den resulterande blandningen, häll 200 g av vodka och insistera i 10 dagar på ett mörkt ställe. Sedan filtreras tinkturen genom en sil eller gasbindning, placeras för förvaring på en sval plats (det är möjligt i kylskåp). Förberedd på detta sätt tinktur av Kalanchoe från prostatit tas två gånger om dagen för 1 tsk på en tom mage (morgon och kväll 20 minuter innan du äter) tills förbättringen. Därefter måste du ta en paus på 2 veckor och dricka igen en tinktur 2-3 veckor.

Stern i behandlingen av prostatit

För att behandla prostatit kan du använda både rapsfrön och juice från löv och stjälkar.

Behandling av juice kommer att ta en patient 2 månader, under vilken han behöver fyra gånger om dagen för att dricka 2 matskedar. färsk juice.

Förutom juice, med kroniska former av inflammation i prostata, rekommenderas att män i sin diet innehåller följande vitaminsalat:

 • gröna lökar;
 • betor;
 • maskros;
 • selleri;
 • rapsblad.

Alla salladsdelar tas i lika stora proportioner och tankas med solrosolja.

Från rapsfröet framställs ett avkok, vars sammansättning i lika delar innefattar frön av lanserad psyllium, persilja, lök, koriander och morötter. Alla frön måste slipas i en kaffekvarn och gnidas sedan in i en murbruk. Sedan 2 msk. Blanda 0,5 liter kokande vatten, täck och täck i en halvtimme på en liten eld. Sedan förpackas behållaren med avkodning i en handduk och får stå i en halv dag. Erhållen infusionsstam och drick 100 ml på morgonen en halvtimme före måltid och på kvällen 200 ml innan du går och lägger dig under månaden. Därefter - bryt i 2 veckor och upprepa behandlingsförloppet.

Behandling av prostatit med ingefära

Applicera ingefära med prostatit rekommenderas av företrädare för östlig medicin. Hittills kan roten till den här växten hittas ganska ofta, så med att förbereda ett recept från prostataadenom bör det uppstå problem.

För tinkturer är det nödvändigt att ta 50 g rot och 0,5 liter vodka. Roten är bäst skuren i ringar med en tjocklek på 1-2 mm och häll vodka. Låt det brygga i en halv månad. Klar tinktur rekommenderas att använda tre gånger om dagen i 15 minuter före måltiden, 15 droppar.

Behandling av prostatit med svart kummin

Svart kummin med prostatit kan användas antingen oralt eller direkt i inflammationsområdet.

I adenom i prostatakörteln användes huvudsakligen inte frön från växten, men dess olja. Olja av svart kummin med prostatit kan användas som ett verktyg för gnidning. Oljan gnids i cirkulära rörelser i pungen och nedre delen av ryggen.

För de som föredrar oral behandling är följande recept lämpligt: ​​För 100 ml vatten, ta en tesked torkad kamomill, en sked honung och en sked med kumminolja. Den resulterande buljongen är berusad flera gånger hela dagen, med jämna mellanrum.

Echinacea med prostatit

Echinacea är en extremt användbar växt, så alla kan enkelt hitta recept för behandling av inflammation i prostatakörteln med hjälp av gräs, blomställningar eller rötter av Echinacea.

Men enligt folkläkare är den mest fördelaktiga effekten på prostatakörteln en tinktur från sina rötter. Förbered det enligt följande: rötter Echinacea slipa och häll 95% alkohol så att den knappt täckte rötterna. I detta tillstånd insisteras råmaterialen i 2 veckor, sedan pressas och filtreras. Klar tinktur är full 30 droppar tre gånger om dagen, en halvtimme före måltiderna.

Grushanka med prostatit

Inte mindre användbart i adenomen i prostatakörteln, från bladen som du kan förbereda både vatten och alkohol infusioner.

För vatteninfusion är det nödvändigt att ta en nypa blad av vintergrön och kasta den i ett glas kokande vatten, låt det brygga i värmen i 3 timmar. Därefter filtreras infusionen och druckas 50 ml tre gånger om dagen före måltid, i 4 veckor.

Alkoholtinktur kräver mer tid för dess förberedelse, men det är beredd 1 gång för en behandling, och inte varje dag som ett vatten. Gör så här: Ta en halv kopp finhackade löv av vintergröna och häll ett glas vodka och låt det stå på ett mörkt ställe i 21 dagar. Efter filter och drick tre gånger om dagen före måltiden, 30 droppar per sked vatten.

Nässla med prostatit

Det finns tre populära recept för användning av nässlor med prostatit:

 1. Alkoholtinktur - 5 tsk. frön för 250 ml port, allt detta koka i 5 minuter och drick: eller 1 tsk. tre gånger om dagen eller 75 ml vid sänggåendet.
 2. Vattenalkohol extrakt. Skillnad från den tidigare förskrivning av BPH, för det kommer att vara nödvändigt att inte frön och nässlor rötter, som mals i en kaffekvarn och hälldes 40% alkohol så att råmaterialet är helt täckt (förhållande 1: 1). Låt det brygga i 3 veckor och drick 3 gånger om dagen för 2 tsk. innan du äter.
 3. Te från nätet. Det är faktiskt det snabbaste och mest opretentiösa receptet. Det räcker att ta 30 g färska blad eller 10 g torkade, häll dem med kokande vatten, låt stå i 10 minuter och drick istället för vanligt te 3 gånger om dagen. Du kan också använda färdigt phyto-te i påsar som säljs på apotek.

Behandling av prostatit celandine

Användningen av celandine i prostata adenom kan lindra inflammation i prostata orsakad av hypotermi eller bakteriell infektion.

För att behandla prostata adenom med celandine måste du ta matsked torkat gräs, hugga det och häll ett glas kokande vatten. Sedan, med ett lock, låt det brygga i två timmar. Renhet i prostatit bör tas varje dag i en månad, 1 msk. innan du äter.

Vid användning av avkok och infusioner av celandine mot prostatit är det viktigt att inte överskrida den rekommenderade dosen, eftersom denna växt är giftig.

Behandling av prostatit med kamomill

Kamille med prostatit är tillrådligt att ta både oralt och i form av mikroclyster. Avkok av kamille för att förbereda arbete representerar inte, för du kan köpa denna helande anläggning i ett apotek i form av phyto-te i påsar. Drick kamomill tre gånger om dagen för 1 glas istället för vanligt te.

För microclysters är det bättre att styra paketet för en mindre vattenhalt (50-100 ml), vänta tills buljongen kyler ner till rumstemperatur. Douching utförs på kvällen före sänggåendet.

Kockrot med prostatit

Infusioner gjorda av burdockrot har en uttalad härdande effekt i sklerotiska och cikatriciala förändringar av prostata och seminalblåsor, inflammatoriska processer, som utgör grunden för prostatit. Infusion av burdockrötter bereds enligt följande: 15 g krossad rot hälls med 2 koppar kokande vatten och infunderas i 2 timmar. Ta i varm form för en halv kopp 4 gånger om dagen.

Alo med prostatit

Behandling av aloe prostatit är förknippad med denna växts förmåga att aktivera kroppens försvar. Man bör också komma ihåg att aloe fortfarande växer och ackumulerar zink, vilket har en nyckelroll i processen att återställa prostata-aktivitetens aktivitet. Att förbereda en aloe på något speciellt sätt, för behandling av prostatit, är det inte nödvändigt. Det kommer att vara tillräckligt att skära en bit av 25 mm lång bit för bit, äta den dagligen i 30 dagar. De som inte gillar smaken av denna växt, kan köpa aloe i ampuller och punktera injektionsgången, återställa kroppens försvar.

Plantain med prostatit

Fröer och blad av plantain med prostatit används på grund av denna växts förmåga att utöva en tonisk, analgetisk, antiinflammatorisk, antiseptisk och bakteriostatisk effekt på blåsan och prostata.

Det vanligaste receptet för prostatit med användning av plantain är följande infusion: 1 msk. krossade blad av plantain häll ett glas kokande vatten och insistera i ca två timmar, filtrera och dricka i två månader innan du äter, fyra gånger om dagen.

Fältlarver med prostatit

Officiell medicin dra nytta av användningen av fält larver med prostatit, bekräftar inte. Och i folkmedicin har denna anläggning inte hittat bred tillämpning, och detta trots uttalad förstärkning, tonisk, diuretikum, spasmolytisk, sårläkning och antimikrobiella effekter.

Traditionell medicin rekommenderar ett recept för behandling av inflammation i prostata: 2 matskedar yarutka med en glida är täckta i en 1-liters termos med kokande vatten och låt stå i 40 minuter. Ready-made infusion ska filtreras, annars blir det snabbt surt. Buljongen smakar som vatten från kokt majs, den ska druckas fyra gånger om dagen i 3-4 veckor.

Bor uterus med prostatit

Den bovin livmodern utövar en allmän förstärkning, diuretikum, analgetiska, immunmodulerande, resorptiva, antitumala, antimikrobiella och antiinflammatoriska effekter på patienten.

De mest effektiva mot prostatit har tinktur framställd genom följande recept: 5 matskedar strimlad blad hälls 0,5 liter vodka och placeras på ett mörkt ställe, vari infusions infunderas under 21 dagar. Från tid till annan ska infusionen skakas. Sedan filtrera och drick en timme innan du äter 25 droppar, tre gånger om dagen.

Under de tre veckorna, när man förbereder tinktur, från en prostatit är det bra att dricka avkropp från bladen på livmodern. Förbereda buljongen är lätt! För 1 kopp kokande vatten ta 1 msk gräs och koka över låg värme i 10 minuter, svalna sedan under locket till rumstemperatur (3-4 timmar). Drick buljongen ska vara 1 matsked. 5 gånger om dagen.

Tranbär med prostatit

Tranbärsjuice med prostatit kan förbättra cellernas metabolism, avlägsna inflammation i körteln och öka urinutsöndringen. Om du inte kan få färsk juice, kan du använda blad av tranbär, ånga det istället för teblad, som vanligt te eller blandning med andra medicinska växter, som kamille eller spray.

För att uppnå den terapeutiska effekten bör tranbär dricka 4 gånger om dagen för 1 glas i 1-2 månader, även efter att symptomen på inflammation i prostatakörteln försvinna.

Calendula med prostatit

Behandling med calendula prostatit varar ungefär tre månader, varefter det är nödvändigt att ge kroppen vila i 2 veckor och genomföra en upprepad behandling, vars varaktighet är en och en halv månad. I kroniska former av inflammation i prostata, rekommenderas att alternativa behandlingskurser och raster i 1-2 år, vilket kommer att stärka kroppen och slutligen bli av med prostata adenom.

Som praktiken har visat, kan det bästa resultatet i behandlingen uppnås om du använder kalendula inte separat från andra växter, men som en del av örtberedningar. Den mest effektiva är 2 samlingar:

 1. Det tar 25 g kalendula och vinbärsblommor, 15 g fänkålfrukter och roten på en fältbearbetning, 10 g blad av nässla och hästsail. Alla ingredienser är väl krossade och hälls i en termos i proportionen: 2 matskedar råvaror per liter kokande vatten. Efter att örterna har bryggdats i 3 timmar lägger hon till honung för att smaka och dricka ungefär en tredjedel av glaset tre gånger om dagen.
 2. 30g kalendula blandad med 25g horsetail, 15g rot av elecampane och 10gr blad av mint, salvia och nässla. Allt detta är knuffigt och täckt i en termos med kokande vatten i andelen 4-6 matskedar. per liter vatten. Insistera örter i 2 timmar, tillsätt honung och drick tre gånger om dagen i en halvtimme innan du äter en tredje kopp.

Behandling av prostatit med kryddnejlika

Behandling av prostatit med nötkött är enkel, vilket kräver ingen massa ingredienser eller tid. Det är tillräckligt att ta en liten torkad växt, slipa den och häll ett glas kokande vatten, låt lite tid stå. Infusion bör tas på tom mage några minuter före måltiden i en halv kopp. Du bör inte förbereda en stor mängd nötkött på en gång, det blir mer effektivt att förbereda en ny del av infusionen dagligen.

Björnbär med prostatit

Bearberry är en ganska effektiv lösning för att lindra inflammation som uppstår med olika sjukdomar i det genitourära systemet, inklusive prostatit. Som övning visar användningen av björnörrar, är de mest effektiva recepten de som plantans löv inte lånar till värmebehandling. Det är antingen alkoholtinkturer eller tinkturer på kallt vatten.

Mjölon lika effektiv vid kronisk prostata inflammation (förekommande normalisering av urinvägarna och att tillhandahålla en antiinflammatorisk effekt), och vid en akut infektiös formen sjukdom (fina naturliga antiseptiska förstör patogener). Vid behandling av prostata-adenom mjölon kan användas som te (5-10 g råmaterial i ett glas kokande vatten och låt stå i 5 minuter) för en mugg efter varje måltid. Även i form av en alkohol tinktur (2 msk krossas blad häll 100 g av vodka och insistera på en mörk plats i 2 veckor) till 15 droppar tre gånger om dagen.

Yarrow med prostatit

Den vanligaste orsaken till akut prostatit är en infektion låtar från en annan inriktning på en försvagning av immunitet, så det är viktigt att använda växter som inte bara stärker kroppens försvar, men har också en antibakteriell effekt, såsom rölleka.

 • Vid akut inflammation i prostatan adenom är mycket bra nästa infusion: ta 20g rölleka stjälk och körsbär, gullris 15g, 30g majs silke och mals. 2 tsk. Blandningen hälles i en kopp kokande vatten och insisterade i 15 minuter. Drick som vanligt te.
 • Vid kronisk inflammation: ta 10g rölleka och björklöv, 20 g mjölon lämnar brygga i en halv liter kokande vatten i två timmar insisterar och filter. Ät 2 matskedar varje. dagen innan måltiderna.

Även denna växt kan användas för mikroclysters. För detta 2 msk. Grå och kamilleblommor ångas i ett glas kokande vatten, kyls till rumstemperatur och injiceras i urinröret med en kvart kopp innan du lägger dig.

St John's wort med prostatit

St John's wort med prostatit är användbar eftersom det snabbt eliminerar alla stillastående fenomen i det lilla bäckenet, vilket ofta är orsaken till prostatit. För att behandla prostata adenom måste skördas av Johannesört under blomningstiden, så att gräsens toppar skärs med blommorna.

Förbered infusionen av St John's wort helt enkelt: skördad gräs, tillsammans med blommans mark och ångad i en andel av 4 matskedar. för en kopp kokande vatten. Filtrera och drick ett halvglas 4 gånger om dagen, innan du äter.

Trots att alla dessa örter har en läkande effekt och kunna bota både akut och kronisk inflammation i prostatan, att använda sin långa tid det rekommenderas inte, eftersom det i detta fall kan ha olika biverkningar, inklusive njur och potensproblem.

Leva hälsosamt "Prostatit utsätts för en kur Farväl... Smärta, täta urinträngningar, problem med potensen, misständningar i sängen, denna billiga läkemedel som kallas"