Huvud
Symptom

Örter för behandling av prostata adenom

Adenom av prostata är en godartad tumör som under tillväxten orsakar alltmer obehag och orsakar allvarliga komplikationer. Denna sjukdom utvecklas emellertid långsamt, vilket ger tillräckligt med tid för en omfattande kamp mot den. Operativ ingripande i detta fall radikalt och i tidiga skeden är inte nödvändigt.

Därför finns det Ett alternativt sätt att bekämpa sjukdomen, vilken orsakar inte biverkningar och kan utföras från början av ursprungssteget. Detta är en växtbaserad behandlingsmetod som har visat sig vara effektiv i folkmedicin. Typer av behandling - främst infusioner och avkok, som måste tas vid vissa tider på dagen, samt bad, enemas och en viss diet.

Herbal infusioner och örtte

Dekoktioner är berusade 3-4 under dagen och innan de äts. Dessa är avkok av löv av hassel och medicinal sparris, lungwort, tall. Även om de efter kokning måste insisteras från 5 minuter före kylning. Genom att använda dem kan du minska frekvent uppmaning och tryck vid urinering.

Det finns alkoholhaltiga infusioner som måste tas vid vissa tider på dagen:

 1. Lakrits, lakrits naken (1 msk per 500 ml.) Koka i 10 minuter och drick 50 g. före varje måltid
 2. Kockrot (1 matsked per 500 ml) koka i 10 minuter och drick på ett glas fyra gånger om dagen före måltiderna.
 3. Lökskal (1,2 koppar för 500-600 ml.) Koka i 5 minuter, låt stå i en timme, drick på tom mage på morgonen och före middagen;
 4. Aloe (1 blad per 250 gram) hälls och infunderas i 10 dagar, att dricka på en tom mage på morgonen;
 5. En vitlöksklyfta för 15 skedar vatten hälls med vatten och infunderas i 10 timmar, druckit 1/4 kopp efter varje måltid.

Du kan koka och insistera 5-7 buljonger av gran, misteltav, asp. Roten på teckensnittet är särskilt effektiv. Den måste användas så snart som möjligt.

De buljonger som används under dagen tillämpas av kursen från två veckor till en månad. Infusioner som används vid olika tidpunkter på dagen - en kurs om fem till tjugo dagar.

Växtberedningar och te

För att fullständigt bota prostata adenom behöver du närma sig hembehandling på ett komplicerat sätt. Samtidigt kommer sådana beredda skördar av örter att bli mer effektiva:

Kipray, horsetail, celandine, medinitsa-1/4 lika stor del av varje torrt ört (1 liter per halv liter vatten) insisteras 40 minuter och en halv kopp öl är berusad fyra gånger om dagen. En sådan samling kan användas för mikroklappar.

Blommor cornflower och naken lakrits - 1 del, lämnar björnbär - 3 delar. Brew 10 g per glas, stå i 15 minuter, sval 45. Ta 2-3 matskedar 15 minuter före måltid.

Rot av valerian och ark av melissa för 15gr. Doftande rot- och getegås med 45 gr. Brew 1 msk. på ett glas och insistera 15 min. Drick med svårighet urinering och spasmer i urinblåsan.

Vit misteltex, kardborre rot, majsstammar, gås goatee, ört peppar ört 15 gr. vardera. Brewed 1 msk. - 1 glas, insisterade tills helt kylt.

Herbal preparat är lätt att köpa i nästan alla apotek. Förutom att äta urtete, oavsett mat, rekommenderas att de ingår i kosten. Den ska vara försedd med ett högt fiberinnehåll, och innehåller även mer lök och vitlök. Ett komplett utbud av användbara örter för prostata kan hittas endast i klostret från prostatit.

Andra växtbaserade behandlingar

Örter i behandling av prostatacancer kan användas och externa metoder. För detta är det möjligt att genomföra terapeutiska mikroklappar från sådana gräs som propolis, kalendula, kamomill, ingefära, yarrow, violett, morwort. Mikrolykster är mycket mer användbara, eftersom de inte påverkar lever- och mag-tarmkanalen. De kommer in i blodet snabbare och är mycket mer effektiva i beröm. Mikroklyster administreras med 40-50 ml med hjälp av en päron.

Du kan utföra terapeutiska växtbaserade bad, inklusive stillasittande. De hjälper till med inflammation. För detta, i lika stor utsträckning, tas herrens salvia, kamomill, lind, krypande timjan. Två matskedar örtgräs waddling och blommor av willow-tea. I allmänhet tas 5 matskedar ur örter per 3 liter kokande vatten. Vidare måste de kokas, filtreras och hällas i ett stort bassäng.

Det tar ett bad i sittande läge från 15 minuter till en kvart i timmen. För stillasittande bad kan du använda mintinfusion och havrebuljong: 50 gr. mynta löv för 1,5 koppar korn eller 2 koppar havregryn rör i 5-6 liter kokande vatten. Utbytbar avkok för bad kan tillverkas av kamomill ekbark. Förfarandet görs före sänggåendet, regelbundet i två veckor.

Växtbaserade behandlingar

Ovanstående växtbaserade infusioner och buljonger rekommenderas växlande varannan vecka. Det finns dock en separat behandlingskurs, som omfattar tre steg.

Den första etappen. Stekt krossade jordnötter blandade med krossad rot av althea och häll 0,5 liter kokande mjölk. Det insisteras på 20 minuter i en öppen termos, efter 12 timmar i sluten och äter 4 gånger om dagen. På kvällen används en båge och ett par vitlöksklyfta i mat. Denna del av kursen varar i 10 dagar. Då en två veckors paus.

Den andra etappen. Ett glas havre och 3 msk. björkpannor kokas i 4 liter vatten, efter 10 timmar infunderas. Efter 1 glas torra höfter kokta i 4 liter vatten och infunderas i 10 timmar. Den används tillsammans med den önskade växtbaserade tinkturen inom 10 dagar, varefter en paus på två veckor.

Den tredje etappen. De första och andra behandlingspunkterna upprepas successivt, medan infusionen av örter som går i kombination med ovanstående förändringar. Efter en månad upprepas kursen efter behov.

De mest effektiva örterna för behandling

Persilja - avlägsnar inflammatorisk process och normaliserar sexuella funktioner. Innehåller vitamin A och C i stora mängder, mineraler och insulin.

Lök frön - Återställ sexuell dysfunktion.

Renhet - har en bakteriedödande egenskap och fördröjer utvecklingen av tumörer. Verkan av denna ört mot adenom bekräftas officiellt av medicin. Liknande fastigheter har hemlock. Emellertid bör dessa örter användas försiktigt, eftersom de är giftiga.

Således är det möjligt att enkelt och billigt härma ett adenom från ett tidigt stadium, och för att förhindra dess förekomst och undvika kostsamma och svåra operationer.

Effektiv behandling av prostata adenom folkmekanismer: örter och örtberedningar

Folkrättsmedel behandlar prostata adenom försiktigt, gradvis, utan sidoskadlig. Det viktigaste stället bland dem är ockuperat av medicinska örter.

Med prostata adenom, vilka örter är mest effektiva att använda? Svaret på denna fråga läses i artikeln.

Användbara ämnen

Nödvändiga örter för prostata behandling:

 • vår adonis;
 • salvia;
 • rötter av akonit
 • fräken;
 • senap;
 • blå blueness;
 • calendula;
 • löv av plantain;
 • kalanchoe;
 • citronbalsam.

Medicinska örter från prostata adenom innehåller också koppar, järn, mineraler och många andra ämnen som är användbara för prostata hälsa.

För att undvika kontraindikationer innan du tar traditionell medicin för att behandla prostataadenom, kontakta en läkare.

Naturliga lösningar har emellertid vanligtvis mycket mindre skadliga effekter än de som du köper på apotek.

Använd personligen skördade medicinska örter för prostatakörteln i skogen, grönsaksgården eller köpta på marknaden. Åtminstone är du säker: de kommer inte att orsaka skada. Det handlar bara om målmedvetna metoder för sådan användning.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin - örter

Pion. För att öka libido. Lugnar också, bedövar. På apotek säljer de färdiga infusion, rötter, rhizom av växten. Förbered enligt instruktionerna på förpackningen. Ta fyrtio droppar per dag i 1 månad.

Nettles. Återställer prostata vävnad, tar bort inflammation. Ökar tonen, främjar produktionen av spermier. Avkok av 50 g nässla tagen varje dag på natten.

Kardborre. Roten på den unga burken hjälper till mot sclerotisk och ärrbildning i prostata, seminalblåsor. Frisk buljong är varm på golvet. sked fyra gånger om dagen.

Groblad. Löv och frön från växten bidrar till återställandet av prostata. Används även som smärtstillande, antiinflammatoriskt, baktericidmedel. Avkokdryck på konst. sked fyra gånger om dagen.

De mest effektiva recepten

teer

För att behandla prostata adenom är te tillverkad av:

 • persilja;
 • selleri;
 • jordgubbar;
 • torkade horsetailblad;
 • morötter;
 • blombjörnbär;
 • löv, hasselskal.

Dessa örter för prostata kan tas i några lober, tillsammans eller separat. Brew som vanligt te.

bad

Dagligen ta ett varmt (43 grader Celsius) stillasittande bad med tillsats av något av ovanstående örter. Med prostataadenom förbättrar örterna blodcirkulationen och lindrar symtomen.

lavemang

Vi gör uppvärmningsdekor med avkok av kamomill, vändning, salvia, mjölk och smör. Förvärm prostata från utsidan med påsar med salt, sand, paraffin.

dill Dill har en baktericid effekt. Det kan ätas rå.

Receptet för extraktet:

 1. Tillsätt 1 tesked pundad dillfrön till ett glas kokande vatten. Insistera en och en halv timme.
 2. Drick med slam.
 3. Drick ett glas på morgonen på en tom mage.
 4. Varje dag gör vi ny infusion.

Persilja. Persilja är en krydda och värdefull medicinska ört. Återställer manlig kraft. Hennes vitaminer, mineraler är användbara för prostata, sänker blodsockernivån, för ögonen, förbättrar tarmmikrofloran. Avlägsnar inflammation.

recept:

 1. 4 ch. Av en sked av frön att mala.
 2. Häll ett glas kokande vatten.
 3. Koka i 15 minuter.
 4. Enligt Art. sked 6 gånger om dagen.

Honung sbiten med örter. Honung sbiten - en helt naturlig produkt, är till salu. Den innehåller honung, samlar örter enligt det ursprungliga receptet. Innehåller vitaminer, fördelaktiga mikrodelar, antiinflammatoriska och bakteriedödande ämnen. Applicera enligt anvisningarna på förpackningen. Förbättring av patientens tillstånd med prostata adenom noteras efter första dosen.

Ingefära.

recept:

 1. 10 gram rot ingefära läggs till ett hundra gram vodka.
 2. Vi insisterar femton dagar.
 3. Drick tre gånger om dagen före måltiden i 20 minuter för femton droppar.

Lök. Koppar som finns i lök multiplicerar verkan av järn, zink, som finns i dess vävnader. Sammansättningen av lök liknar komponenterna i könshormoner. Därför ökar hans äta sexuell attraktion och saktar åldrande. Vi äter gröna fjädrar, lökar och frön.

 1. Vi äter på räkorna för en dröm som kommer fräsch eller ångad på en potatisångad.
 2. Frön blandas med honung i lika delar, vi äter 1 tsk tre gånger om dagen.
 3. Vi gör en gruel från trehundra gram lök. Lägg till sex hundra gram torrt vitt vin, ett hundra gram honung. Skaka det, insistera. Drick 50 gram tre gånger om dagen.

Vitlök. Vid en tumör i prostata bildas fria radikaler. Vitlök har i sammansättningen av ämnen som neutraliserar deras effekt.

Dricker:

 1. Det finns flera vitlöksklyfta om dagen.
 2. Gör en sallad av vitlök, spenat, persilja.
 3. Vi gör en cocktail av vitlök, nypressad citronsaft och honung. Vi håller i mörkret i två veckor. Vi dricker en dag för 3 msk. sked.

Fitopreparat innehåller extrakt av örter, mineraler som har en komplicerad effekt: lindra inflammation, smärta, spasmer i körteln, vissa dödar även bakterier. De är lämpliga för regelbunden tillträde under sjukdom, eftergift och för profylax. Tabletterna Prostalamin, kapslar Prostate Forte är populära.

Och också mer här om effektiv behandling av prostata adenom med celandine.

Medicin och sjukgymnastik

På ett tidigt stadium av prostata adenom är det möjligt att bota det med mediciner.

För detta används preparat:

 • alfa-blockerare;
 • immunokorrigeringsmedel (Reoferon, Pyrogenital);
 • inhibitorer av 5-alfa-reduktas;
 • medel för att förbättra blodcirkulationen (Trental);
 • ibland antibiotika.

Om denna behandling är ineffektiv, föreskrivs prostata adenom kirurgiskt ingrepp.

De visade metoderna för fysioterapi med prostata adenom:

 1. Cryotherapy - frysning av prostata med flytande kväve.
 2. Thermoablation - destruktion av körtelvävnaden vid höga temperaturer.
 3. Transuretral nålablation - nålen injiceras i prostatan för att överföra radiofrekvenspulser.
 4. Transuretral mikrovågstermoterapi genom urinröret införs en mikrovågsgenerator som påverkar cellerna som ska tas bort.

Mudbehandling adenom i prostata.

Smuts appliceras:

För den framgångsrika behandlingen av prostataadenom måste man förändra livets sätt att tänka, patientens psykologi. Ta alla åtgärder för att bli av med övervikt. Intensivt behandla kärlsjukdom. Eliminera negativa faktorer: alkohol, immobilitet, hypotermi. Att normalisera ett sexuellt liv. Följ kosten.

En av orsakerna till prostataadenom är ekologi. Utvärdera ur den synvinkel den plats där du bor. Det är klart, i vuxen ålder, det är knutet till arbete.

Men efter pensionen, när problemet med prostataadenom blir särskilt bråttom, är det värt att överväga att välja det baserat på dessa överväganden.

ljus

Rågmjöl (3 delar av en sked) blandas med ч. Skedar av ägg, honung före mottagning av testet. Vi gör ljus. Vi lägger den i frysen. Vi lägger månen på kvällen och på morgonen. Kursen förnyas efter en sju dagars paus.

övningar:

 1. På morgonen efter att ha lyftt fem minuter gör vi en yttre perinealmassage.
 2. Innan måltiden blir vi fullvuxna. Vi lurar lite. Vi höjer våra knän en efter en. På morgonen och på kvällen i fem minuter.
 3. Mer att gå, springa, flytta i någon form.

Med prostata adenom är rektalmassage inte bara inte användbar, men det är också farligt! Från honom kommer processen att utvecklas! Särskilt farlig maskinvaruvibrationsmassage!

Huruvida det är möjligt att bota?

Endast örter kan inte botas av adenom.

Behandling av prostataadenom med örter och mediciner indikeras vid ett tidigt skede av sjukdomen om patienten vägrar kirurgi och:

 • flödeshastigheten för urin från 5 till 15 ml / s;
 • volymen urin från 100 ml;
 • volymen av kvarvarande urin är mindre än 150 ml;
 • test för livskvalitet från 3 poäng;
 • test för att bedöma symptom från 8 till 19 poäng.

Behandling av adenom med mediciner är kontraindicerat om:

 1. På den lilla tiden finns det ärr.
 2. Processen gick in i ett akut stadium.
 3. Det finns misstankar om prostatacancer.
 4. Nyresvikt i det akuta skedet (blod i urinen).

Användningen av folkmedicin i sådana fall kommer inte att skada, men ur effektivitetssynpunkt blir det självbedrägeri.

Kursens längd

Ta bort symptomen på folkmetoder i en riktig månad eller två. Därefter applicera dem redan i form av förebyggande åtgärder. Ideellt blir det pågående förebyggandet av prostata adenom en livsstil. Som ett resultat uppnås immunitet inte bara från prostata sjukdomar.

Något nationellt recept används i minst tjugo dagar. Juicer, persilja, vitlök, honung, pollen ger effekt på ännu längre tid.

Det viktigaste är att inte ge upp kursen tre dagar efter den första lättnaden. Vem manifesterar kommer, leva länge i god hälsa.

Behandling av prostata adenom slutar vanligtvis efter operation och återhämtningsperiod. När konservativ behandling av ett tidigt stadium-terapi slutar efter avslutad läkare, är det kirurgiskt ingripande inte längre nödvändigt.

Och även om symptomen och hur man känner igen prostata adenom, ta reda på i artikeln.

slutsats

Behandlas från adenom med hormonella medel, antibiotika, andra mediciner, en kirurgisk operation. Med prostata adenom används örterna som en extra åtgärd eller i avsaknad av tillgång till traditionell behandling, för förebyggande och vid remissionstiden.

Vilka örter hjälper till att bli av med prostata adenom

Vilka örter kommer att hjälpa till vid behandling av prostata adenom och hur mycket är herbalism berättigad i förhållande till denna typ av patologi? I antiken, när syntetiska droger inte hördes, användes bara styrkan av örter, olika patologier behandlades, inklusive prostata adenom.

Behandling med recept av örter och infusioner av örter är ett alternativ till traditionell medicin, dessutom är den lämplig för män vars normala droger orsakar många biverkningar. Experters kommentarer om örtbehandling av prostata adenom är oftast positiva, men det rekommenderas inte att utföra terapi på egen hand, det bör överenskommas med läkaren.

Effekten av infusioner och avkok

Behandling av prostata adenom kan utföras med hjälp av växtbaserade infusioner och avkok, som har helande egenskaper. Tyvärr är behandling av folkmedicin i män inte populär, och skulden är banal latskap - det är lättare att dricka en färdig tablett än att dagligen och noggrant brygga, insistera och behålla proportioner.

Behandling av hennes prostatakörtel är mycket populär. För tinktur använd 100 g torkad krossad bark, placerad i en glasbehållare (0,5 liter) och fylld med 200 ml vodka. Två veckor insisterar tätt corked och på en mörk plats. Innan appliceringen, spänna och pressa barken noggrant, beräknas den erhållna mängden tinktur för 2-2,5 månaders användning. Varje dag utan avbrott drick 20 droppar upplösta i vatten (15-20 ml), tre gånger om dagen.

Med prostataadenom kan den inflammatoriska processen undertryckas med 2 msk. l. gräs våren primrose. För att göra detta brygg i 2,5 koppar kokande vatten, insistera under natten och påfrestningen. Att dricka på en tom mage på morgonen och före en dröm på ett glas buljong. Behandlingsförloppet för prostataadenom är 40 dagar.

Gräs hellebore Kaukasisk har en uttalad antitumör effekt, detta bekräftas av svar från läkare som observerade patienter som behandlade prostata adenom med folkmekanismer. Örtan i form av ett pulver på 50 mg tvättas med varmt vatten, strikt på en tom mage 1-2 timmar före frukost. Behandlingsprocessen i prostatakörteln beroende på människans allmänna välbefinnande kan vara en månad, och i upp till ett år, vilken behandling som behövs bestämmer läkaren individuellt.

Folkrättsmedel kan användas som ett hjälpmedel för grundläggande behandling.

 • Lakris med cornflower.

Folkmekanismer är vanliga örter som växer i naturen i fälten, och bara några få människor i den moderna världen känner till sina medicinska egenskaper. I prostata adenom rekommenderas: lakrits, cornflower på 1 del och 3 delar av en bärbärblad. Blanda noggrant, ta 10 g av blandningen och häll kokande vatten (250 ml). Håll i ett vattenbad i en kvarts timme, kyla, försiktigt pressa och sätt till den ursprungliga volymen med kokt vatten. Readymade folk remedy dricka 3-4 gånger om dagen för 2-3 st. l. i 20 minuter. före måltiderna.

Vilket av folkmedicinen hjälper till att lindra inflammation i prostata i adenom? Ljubka tvåbladigt gräs hjälper till att avlägsna inflammatorisk process, men med hjälp av enema, kan du "få" till prostatakörteln snabbare. För att göra detta ska 100 g försiktigt pundas, häll olivolja (1 liter) och läggas på en varm plats i 2 veckor. Behandlingen av prostata utförs med en emulsion, för detta piskas en tesked av den beredda infusionen grundligt i 50 ml vatten och injiceras i ändtarmen. Kursbehandling - minst 15 dagar.

För prostata är aspargesjuice medicinsk eller infusion - den balsam, behandlingen är enkel. För infusion är nog 3 tsk. örter häll 300 ml brant kokande vatten och insistera 2 timmar, insvept i en behållare. Det rekommenderas att dricka tre gånger om dagen för 100 ml. Sour sparris dricker 1-2 glas, för maximal effekt, kan du lägga till en mängd färska grönsaksjuicer.

Vad ska jag göra mer?

Behandling av folkmedicin för prostataadenom kan vara annorlunda, men i denna artikel är vi bara intresserade av örter. Med den interna typen av användningen har vi redan träffat - det är dags att prata om externa användningsmetoder, liksom om enemas.

Behandling av prostata utförs med hjälp av kalendula, kamomill, yarrow, motherwort, ingefära, violett och propolis. Varför föredrar de flesta experter microclysters? Läkarna säger om detta: Åtgärderna för växtbaserade läkemedel verkar lokalt och har ingen negativ effekt på inre organ. Volymen av mikrocyklister överstiger inte 50 ml, den injiceras med en konventionell päron.

Med prostata adenom rekommenderas att hålla ett sessilt bad.

 • Växtbaserade bad.

Behandling av prostataadenom med stillasittande bad är ingenstans lättare, för i lika stora proportioner kan du använda följande örter: salvia, kamomill, krypande timjan, lind (blommor) och tillsätt 2 msk. l. blommor av willow-tea och fuktigt vete. För 3 liter kokande vatten, ta 5 msk. l. Blanda, koka och häll i bäckenet. Buljongen bör vara en tolerabel temperatur, för prostata och de yttre könsorganen är överdriven överhettning inte välkommen. Sitter i ett improviserat bad behöver från 5 till 15-20 minuter.

Som "teblad" för växtbaserade bad kan du använda mint (50 g) och havre (1,5 koppar kli), de häller i 5-6 liter kokande vatten och insisterar. Som ersättare kan du använda ekbark och kamille, baden görs över natten i 15 dagar.

Vilka örter anses vara mest effektiva för behandling av prostata adenom? Analysera recensioner av specialister och män, du kan göra en lista med inställningar:

 1. Persilja. Stark antiinflammatorisk, bidrar till normalisering av sexuell funktion i adenom på grund av det höga innehållet av vitaminerna A och C, mineraler och insulin.
 2. Lök frön. Fördelaktig effekt på sexuell funktion.
 3. Renhet, hemlock. Starkt bakteriedödande medel hämmar tillväxten av tumörer.

De senare örterna är giftiga, så det är inte rekommenderat att förbereda droger själv och utan att rådgöra med en läkare.

Är det möjligt att eliminera alla symptom i prostata adenom med hjälp av örter? Kanske svarar specialister, men man bör komma ihåg att växtbaserade läkemedel är ett sekundärt botemedel som hjälper till med behandling av BPH. Och alla recept måste vara överens med den behandlande läkaren.

Dessutom kan örterna hjälpa till med adenom, men bara i början av utvecklingsprocessen och som förebyggande åtgärd. I avancerade fall krävs en kurs av allvarlig terapi upp till RP.

Örter för behandling av prostata adenom. Recept för tinkturer, bad och ljus

Godartad hypertrofi av prostatakörteln hos människor kallas oftare prostata adenom. Denna manliga sjukdom är en godartad tumör. Oftast är de sjuka män efter 45 år. Med varje nytt år ökar risken att bli sjuk. Det finns ingen allmän orsak till förekomsten av adenom. Varje patient har sin egen uppsättning faktorer, på grund av vilka sjukdomen uppträdde. Åldersrelaterade förändringar i människans kropp är emellertid direkt relaterade till utvecklingen av godartad prostatahypertrofi.

Denna sjukdom är "rik" i komplikationer. Bland dem, urolog läkare särskilja såsom: njursvikt, den inflammatoriska processen av hela urin-excretory systemet och utelämnandet av njurarna. Behandling av prostata adenom bör startas redan med de första symptomen. Såsom: smärta vid tömning av urinblåsan, avtagande process, blod i urin och avföring, allmänt dåligt hälsotillstånd hos patienten. Ett alternativ till kemiska droger och hormonella droger är fytoterapi.

Kampen mot godartad prostatahypertrofi, baserad på intaget av örter, är en av de mest effektiva och tillgängliga metoderna. Örter för behandling av prostata adenom är fritt tillgängliga på apotek och har inga biverkningar.

Infusioner av örter i prostata adenom

Infusion av persilja

ingredienser: ett glas kokande vatten, 3 tesked persilja.
Mala frön med en kaffekvarn. Häll det resulterande pulvret med kokande vatten, blanda noggrant. Sätt blandningen på elden och koka i 15-20 minuter. Kyl det ner. Infusionen är klar.
Infusion av persilja används hela dagen i små sippor.

Infusion av Aloe Vera

Ingredienserna: en årig blomma av Aloe Vera, en fjärdedel av en liter vodka.

Låt växterna finhackas och sätta i en glasburk. Häll Aloe Vera med vodka och sätt i en mörk, kall plats. Det tar 10 dagar att insistera. Därför bör den andra delen ta hand om på förhand.

Ta tinktur från Aloe Vera på morgonen på en tesked strax efter sömn på en tom mage. Kursen är två månader. Om det behövs, bör upprepa behandlingen vara efter 20-30 dagar.

Infusion av lökskal

Ingredienserna: 1,2 kopp lökskal, 500-600 ml vatten.

Vatten sätta på eld, koka upp. Tillsätt lökskalven i potten. Koka i 5 minuter. Broth låt det brygga i en timme.

Applicera infusion av lökskal på morgonen på en tom mage på en matsked.

Behandlingsförloppet är en månad. Du kan upprepa det var 10-15 dagar.

Infusion av lök

ingredienser: Björk löv och fjäderlök i lika stora mängder, en liter kokande vatten.

Skivad torkad purjolök och björkblad. Häll kokande vatten på golvet med en skedblandning och låt stå i en timme. Kyl och töm. Infusionen är klar för användning.

Drick det ska vara på morgonen på tom mage och under lunchen innan du äter. Dosen är ett halvt glas åt gången.

För att åtgärda effekten av infusionen kan du dricka blompollen. En halv tesked två gånger om dagen före måltiderna. Förvara infusion och pollen på en mörk, sval plats.

Infusion av vitlök

ingredienser: ett huvud vitlök, 15 matskedar kokande vatten för varje tandkärl (ca en halv liter för hela grönsaken).

Behandla huvudet med hjälp av vitlök. Den resulterande muffinen ska fyllas med kokande vatten i rätt proportion. Låt stå i 8 timmar. Infusionen är klar.

Ta det med en kvart kopp före varje måltid. Behandlingsförloppet är 10 dagar.

Infusion av Vitex

ingredienser: 100 gram Vitex, 100 gram Echinacea, en liter vodka.

Ehinatsiyu och Vitex slipa. Lägg vodka till dem och lägg dem i en mörk obeväpnad plats. Infusera i 10-12 dagar. Att be. Tinkturen är klar.

Ta denna tinktur 3 gånger om dagen i 15-20 minuter innan du äter. Kursen är tre veckor.

Infusion av vintergrön och thuja

ingredienser: gräs av vintergrön och ört thuya i lika stora proportioner, ett glas kokande vatten.

Bland vintergrön och thuja. Ta en matsked av den resulterande blandningen och häll den med ett glas kokande vatten.

Rör omedelbart. Sätt i ett vattenbad i 15 minuter. Ta av blandningen från värmen, töm den.

Ta en infusion av päron och thuja behövs ungefär en tredjedel av glaset 3 gånger om dagen i en halvtimme innan du äter. Behandlingsförloppet är en månad.

Örter för behandling av prostata adenom kan användas inte bara i form av tinkturer. Läkare råder att använda örter och extrakt ur örter när man tar ett bad. Du kan använda eteriska oljor (extrakt från medicinska växter), i stället för torkade örter.

Växtbaserade bad med prostata adenom

I apoteket, köp torkad hackad ek bark och kamille blommor fält. Vanligtvis för en standard storlek bad ta 50 gram av varje växt, häll 3 liter kokande vatten (varmt vatten fungerar inte) och tillåta att brygga i ett par timmar. Därefter filtrerades den erhållna blandningen och tillsattes till badet.

Ett bad med tillsats av barkdum och blommor av kamomill bör ta 15-20 minuter. Därefter måste du skölja med en kontrastdusch.

Behandlingsförloppet är två till tre veckor. Avbrottet mellan att ta bad är tre till fyra dagar.

Du kan upprepa procedurens gång efter en månads paus.

Förutom tinkturer och bad anses det användbart för adenom att ta blandningen.

Blandar med prostata adenom

Blandning av nötter

ingredienser: 1 kilo skalade valnötter, 1 kilo skalade solrosfrön.

Använd en köttkvarn, hugga muttrarna och fröna. Rör omedelbart och sätt i en burk i kylskåpet. Insistera under dagen. Blandningen är klar för användning.

Att äta en nötblandning i ett prostata adenom följer på en bordsked två gånger om dagen på morgonen och på kvällen.

Kursen kan upprepas efter 10 dagar. För att förbättra smaken kan du lägga till honung.

Cure prostata adenom kan respektera rätt diet.

Korrekt diet

 • Ät ett stort antal spannmål. För detta ändamål är gröt mer lämplig än andra;
 • Ät mer bovete och majsgröt;
 • Dagligen, drick en matsked linolja. Detta ska ske på morgonen på tom mage;
 • Byt ut alla kryddor med färska lök. Ät det så ofta som möjligt;
 • Denna propolis honung hjälper också till i kampen mot adenom. Ta det ska vara 2-3 teskedar en dag innan du äter. Förvara produkten i munnen tills den är helt absorberad;
 • Med hjälp av 1,2 koppar pumpa frön kommer att bidra till att stoppa utvecklingen av sjukdomen.

Dessutom kan du, för behandling, ta hand om dina egna egna ljus. För att göra dem behöver du getfett (100 gram) och 20 gram mark propolis. Rör om ingredienser och simma i 2-3 timmar. Kyl på gasväv och bild ett ljus.
Att sätta ett ljus från getfett är nödvändigt för natten under en månad.

Örter för behandling av prostata adenom anses nu vara en av de mest effektiva metoderna för kamp. Ett stort plus är det faktum att denna behandlingsmetod inte kräver patienten en stor pengar eller tid. Det viktigaste som krävs för fytoterapi - efterlevnad av proceduren för att ta procedurer och tinkturer, och viljan att återhämta sig så snabbt som möjligt.

Örter med prostata adenom

Adenom i prostatan är en godartad tumör. I avsaknad av behandling kan denna patologi leda till allvarliga konsekvenser och leverera många smärtsamma förnimmelser. Örter med prostata adenom kan eliminera alla symtom på sjukdomen, förutsatt att behandlingen påbörjades i ett tidigt skede av inflammatorisk process.

Denna behandlingsmetod orsakar inte biverkningar och skadar därför inte andra inre organ. Dessutom rådgör läkare ofta sina patienter att använda örter samtidigt som de använder läkemedel för att påskynda deras återhämtning.

infusioner

Under behandlingen av adenom med örter använder man vanligtvis infusioner av växter. För att bevara fördelarna med ingredienser är det bäst att använda porslin, glas eller rostfria rätter. Nästa kommer vi att överväga de mest populära ört recepten, som används för att eliminera adenom. För att underlätta navigering i infusionen listar vi dem av huvudingrediensen.

persilja

För att förbereda läkemedlet behöver du bara 3 tsk. persilja och kokande vatten. Bäst av allt, om gräset hakas så fint som möjligt, är en kaffekvarn perfekt för detta ändamål. Det resulterande pulvret hälles i ett glas kokande vatten och blandas.

Blandningen måste placeras på låg värme och kokas i 15 minuter. För behandling av adenom används infusion av örter dagligen. En dag får man inte dricka mer än 1 glas infusion.

Aloe Vera

Infusion av örter från adenom rekommenderas att förbereda sig från en ung växt, eftersom den innehåller mer användbara spårämnen. Lämplig växt, som inte är mer än 2 år, kommer dessutom att behöva ytterligare 0,25 liter vodka. Det valda arket males med en kniv och placeras i en glasbehållare. Därefter sätts kärlet på ett mörkt och kallt ställe i 10 dagar.

Att använda sådant gräs med adenom rekommenderas varje dag för 1 tsk. För maximal effekt konsumeras infusionen före frukost. Ett sådant folkläkemedel lindrar väldigt snabbt inflammation och förbättrar blodcirkulationen i kroppen. Mottagning av den resulterande blandningen är begränsad till 2 veckor, varefter en paus görs.

Echinacea

Användningen av sådana örter som echinacea kommer att vara användbar inte bara för behandling av adenom utan också för att förbättra immuniteten. Dessutom behöver den prutnyak och 1 liter vodka. Örter tas i samma mängd (100 g) och krossas. Därefter blandas alla ingredienser i en transparent behållare.

Det rekommenderas att insistera örter i minst 10 dagar. Sedan skall blandningen filtreras och droppas 3 gånger om dagen. Män att bli av med prostata adenom är bäst att använda tinktur 20 minuter före huvudmåltiden. Behandlingsförloppet är 3 veckor.

Grushanka och Tuya

Samling av sådana örter som päron och thuja blandas i samma mängd. För 1 kopp kokande vatten behöver du 1 matsked. blandning. Därefter måste läkemedlet läggas på ett vattenbad och hålles där i 15 minuter.

Under dagen rekommenderas att man dricker ett glas infusion innan man äter. Behandlas på detta sätt tillåts inte mer än en månad, lättnad bör komma under den första veckan av behandlingen. Det bör noteras att i detta fall används örter för prostatit och adenom detsamma, så det här receptet är en av de mest effektiva.

Björkblad och lök

Fjädrarna av lök i kombination med björkblad gör att du kan bli av med de uttalade symtomen på adenom. De angivna komponenterna blandas i samma mängd och hälls med kokande vatten. För att få ut det mesta av denna åtgärd måste du vänta 20 minuter.

Infusion av örter för behandling av adenom rekommenderas att användas i 20 minuter före frukost och lunch, drick inte mer än 400 ml per dag.

Växtbaserade bad

Fytoterapi är inte begränsad till recept som kan konsumeras inuti. Vid behandling av prostataadenom har örter också nytta av varma bad med tillsats av lämpliga ingredienser. För att förbättra urinering kan ett stillasittande eller vanligt bad användas.

För ett stillasittande bad måste du samla örter från lind, timjan, salvia och kamille. För att eliminera inflammationen måste du ta ca 5 matskedar. samling för 3 liter vatten. Den erhållna blandningen sätts på elden och kokas i flera minuter. Därefter hälls lösningen i ett bad. För terapeutiska ändamål, ta det inte mer än 25 minuter. Det rekommenderas att tillgripa denna behandlingsmetod flera gånger i veckan, för ofta tar ett bad ett negativt inslag på artärtrycket.

Beroende på dina personliga preferenser kan örterna med prostata adenom ändras. För att uppnå ett positivt resultat i sådan behandling är det nödvändigt att ha en regelbunden tillvägagångssätt. Du kan inte hoppa över dessa procedurer, annars kommer behandlingen att misslyckas.

För att göra ett vanligt bad kan du kombinera sådana örter som kamomill och ekbark. På 3 liter kokande vatten rekommenderas att ta cirka 2 matskedar. av varje komponent. Den medicinska infusionen ska stå i ca 2 timmar, varefter den måste filtreras och läggas till badet. Sådan behandling av prostatakörteln kommer att ta bort de huvudsakliga tecknen på inflammation efter 1 vecka. Det rekommenderas att inte stanna i badrummet i mer än 20 minuter, varefter det är nödvändigt att skölja under duschen.

Om du kombinerar denna terapi med adenomer med infusioner för internt bruk, kan du ta bort den inflammatoriska processen på bara en vecka.

Det mest effektiva sättet

Välj örter för prostata eller behandling av adenom är nödvändigt på grund av vad orsaken var utvecklingen av inflammation. Därför är det bäst att konsultera en läkare om vilka örter som är mest effektiva.

För att eliminera smärta, förbättra immunitet, normalisera arbetet i hjärtat och genitourinary systemet, använd följande växtarter:

Samling av örter i prostata adenom påverkar kroppen på olika sätt. Kelandin bekämpar till exempel inflammation i närvaro av bakteriell infektion eller hypotermi. Man bör komma ihåg att denna växt är giftig, därför är det omöjligt att överskrida dosen eller självständigt för att uppfinna recept som använder denna komponent.

Malurt snabbt undertrycker infektionen i kroppen. Infusioner med tillsats av sådana örter är mycket effektiva. Om flera gånger om dagen för att ta denna infusion, så börjar mannen snart stå, vilket indikerar återhämtningen av kroppen.

Calendula, aloe och echinacea kan också användas för infusioner. Det enklaste receptbelagda läkemedlet för adenom är att ta det valda örtet och häll alkohol. Om några dagar kommer botemedlet att vara klart för användning.

Dessutom bör det noteras att för förebyggande av prostata adenom med användning av örter yarrow eller St John's wort. De har en stark antibakteriell effekt, förbättrar patientens övergripande välbefinnande och eliminerar inflammation.

Man måste komma ihåg att de listade behandlingsmetoderna är extra, de kan inte fungera som en grund för terapi. Därför måste man alltid konsultera en läkare innan de används.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Behandling av prostataadenom med folkmedicin, örter

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Enligt de genomsnittliga statistiska uppgifterna måste nästan varje andra manlig patient som har korsat den 50-55 åriga ålderslinjen personligen möta ett sådant fenomen som prostataadenom. Med tiden, redan närmare 70 år och äldre, ökar denna statistiska indikator till 85-90%.

Det är viktigt att komma ihåg att prostata adenom inte bara är en av de vanligaste manliga sjukdomarna utan också en mycket farlig sjukdom. "Har tjänat" det, patienten får inte bara många komplikationer i förhållande till genitourinary systemet, men faller också automatiskt in i gruppen medborgare som är utsatta för onkologi.

Prostata adenom är en farlig sjukdom, full av komplikationer

På ett tillförlitligt sätt identifieras orsakerna till adenom inte. Det är känt att det inte har något att göra med skadliga vanor, med sexuell aktivitet, med sexuellt överförbara sjukdomar, heller inte med sexuell läggning eller med några andra egenskaper hos livsaktivitet. De flesta forskare är överens om att prostataadenom som sådant framträder helt enkelt på grund av den fysiska åldringen hos den manliga kroppen.

Behandling av prostataadenom kan utföras kirurgiskt eller kirurgiskt beroende på sjukdomens svårighetsgrad och dess respons på konservativ terapi.

Transuretral resektion av prostata (TUR-prostata) används i 90% av fallen vid behandling av prostata adenom

Under alla omständigheter bestäms det optimala behandlingsalternativet av en strikt kvalificerad läkare. Tillsammans med detta kommer ett bra komplement till konservativ terapi att vara en mängd olika folkmedicinska lösningar. Det handlar om sådana kompletterande aktiviteter som du uppmanas att lära dig vidare. Det är mycket viktigt att förstå att detta är ett användbart tillägg, men inte en fullvärdig behandling. Och effektiviteten hos folkrecepten observeras endast vid de inledande stadierna av sjukdomsförloppet. Därför, när du planerar att anta traditionell medicin, kontakta en kvalificerad läkare och följ sina instruktioner.

Traditionell medicin för behandling av tumörer

De mest populära folk recepten

I hjärtat av folkres recept är naturliga ingredienser donerade av naturen. Och det här är en stor fördel: användningen av dem, förutsatt att det inte finns någon individuell intolerans och en tendens till allergier, eliminerar helt risken för negativa biverkningar. Tillsammans med detta, som noterat tidigare, kan något av följande recept endast betraktas som ett tillägg till huvudbehandlingen.

Folk recept i tillägg till grundläggande behandling

Använda pumpa

Först bereda saften från massan av en ny pumpa. Drick ett glas av denna dryck dagligen och lägg till för smak en stor sked honung. Varaktigheten av kursen är upp till 2-3 veckor.

Pumpajuice med honung

För det andra har råa pumpa frön utmärkta egenskaper. Skala dem från skalen, försök att hålla det gröna skalet och äta upp till 100 gram under dagen. Kursens varaktighet är en månad. Om du vill kan du mala frön och lägga till dina favoriträtter - som du vill.

Använd löken

Goda resultat i kampen mot prostataadenom i tidiga skeden ges av vanliga lök. Allt du behöver göra är att äta en liten glödlampa dagligen. Om möjligt bör detta ske på natten. Kursens varaktighet är upp till 2 månader. Du kan mala löken och lägga den till andra rätter. De viktigaste kraven 2: frånvaro av värmebehandling och bevarande av den ursprungliga mängden växtjuice.

Lök för behandling

Inte mindre effektiv lök i form av infusion. För att göra detta, ta 2 medellånga glödlampor, slipa dem noggrant och häll en halv liter kokande vatten. Wrap behållaren i ett tätt tyg och lämna i 2 timmar, sedan spänna. Den mottagna flytande användningen under dagen i små portioner, ungefär 50 ml.

Ett annat alternativ på detta är på lökskal. Ta ett glas av ämnet, skölj noggrant och häll en halv liter vatten. Vi skickar till elden. Låt oss koka i ca 7 minuter på låg värme. Ta ur ugnen och låt den ligga i 40-50 minuter. Lägg i 3 stora skedar av färsk honungsbi i den infuserade vätskan. Infusion förbrukas tre gånger under dagen, ungefär hälften av glaset. Kursens längd är 5 dagar.

Buljong av lökskal

För ökad effektivitet kompletteras lökterapi med omslag. Först av allt ger vi oss en 5-dagars vila efter behandling med infusion. Sedan gör vi följande: Vi tar ca 200 g salt, vi späds ut i ett par liter vatten, vi fuktar vävnaden i lösningen, kläm den och linda den störande delen av kroppen i ett par timmar. Vi upprepar i en vecka.

Använda Nötter

Valnötter - en oföränderlig del av många recept av traditionell medicin. Att hjälpa patienter med prostata adenom efter recept.

Valnötter - foto

En stor sked nötkärnor blandas med samma antal förrenade pumpa frön. Mala hela eller slipa på ett bekvämt sätt. Till den resulterande massan lägger du till en stor sked av naturlig honung. Blandningen läggs till te istället för socker att smaka och dricka 3 gånger under dagen.

Ett annat bra recept är baserat på användningen av nötter. Ta ett par stora skedar av detta råmaterial och häll lite mindre än två glas vatten. Vi skickar arbetsstycket till en liten eld i ca 20 minuter, låt oss brygga i ca 2 timmar. Infusion konsumeras inuti. Schemat är följande: 3 doser per dag med en volym av cirka 100 ml.

Valnötpartitioner

Vi använder bee podmore

Be-svepning främjar aktivt immunitet. Följaktligen ökar kroppens förmåga att bekämpa olika sorters sjukdomar.

I fallet med prostata adenom måste du värma infusionen av ämnet och använda den stora skedan 30 minuter innan du äter. Upprepa 2 gånger om dagen. Parallellt med en varm infusion av podmora används en lösning av 100 ml varmt vatten och en liten sked honung. Kursens varaktighet är en månad. Efter att du måste göra en 2-veckors paus och, om nödvändigt, upprepa kursen.

Funktioner av tillämpningen av medicinska växter

I kampen mot prostata adenom är olika terapeutiska örter mycket effektiva. På recept baserade på dem du är inbjuden att lära dig i följande tabell.

Tabell. Örter och växter mot adenom

Örter för behandling av prostata adenom och prostatit

Traditionell medicin erbjuder en stor uppsättning recept för att bli av med olika sjukdomar. Behandling av prostata adenom med örter gör det möjligt för dig att kompetent komplettera en uppsättning aktiviteter som syftar till att förbättra patientens tillstånd. Det är inte nödvändigt att överväga alternativa läkemedelsmedel som det enda sättet att påverka kroppen, eftersom någon traditionell behandling endast utgör ett tillägg till behandlingsschemat med officiella farmaceutiska preparat.

Vad hjälper en sådan behandling?

För behandling av prostata adenom används växtbaserad terapi mer för att lindra de obehagliga symtomen på sjukdomen än för att eliminera själva problemet. Använd detta alternativ för att bekämpa sjukdomen i prostataområdet kan vara med hjälp av avkok och tinkturer och genom att införa växtbaserade kompositioner i ändtarmen. Övning är också tillägget av en lösning baserad på den härdande växten i badet.

För behandling av prostatit och adenom används följande grupper av örter och örter:

 1. för att sluta blöda. Oftast inkluderar sådana avgifter bark ek, lök eller vitlök. Problemet bör behandlas efter operation för att avlägsna adenom, eftersom insamlingen främjar aktiv vävnadsreparation och läkning. Dessutom möjliggör förnyelsen av blodcirkulationen i prostatakörteln att normalisera funktionen av prostata som helhet;
 2. för att stoppa tumörtillväxten. Prostatisk insamling av denna typ kan påverka adenom, vilket resulterar i att den upphör att öka i storlek. Den gemensamma antitumörsamlingen innehåller kalendula, vinrör och molnbär;
 3. uroseptika med effekten av restaurering. De främjar aktivt regenerering av vävnader och restaurering av skadade kroppsdelar. Tack vare sådana samlingar är det inte bara möjligt att behandla, men också att desinficera. Dessa inkluderar kamille, löv och rötter av plantain, torra kalendula, celandine i någon form och yarrow;
 4. urindrivande avgifter. Örter från godartat prostata adenom med en diuretisk effekt kan minska blåsans tryck, vilket ger ett urinflöde. Urin utsöndras naturligt från kroppen, parallellt minskar inflammationen. Sådana växtprodukter inkluderar dogros, enbär, nässla, cowberry, som används både separat och som en del av en urologisk samling;
 5. antiinflammatoriska örter. Dekoktioner av persilja och bärbärare hjälper till att klara de inflammatoriska processer som ofta uppstår mot bakgrund av prostata adenom;
 6. Växtbaserade samlingar, vars åtgärder riktas mot förstöringen av mikrober. Till sådana antiseptiska folkmedicin inkluderar roten till kardborre, celandine och molnbär.

Trots läkemedlets uppenbara naturlighet bör du inte tillgripa dem om läkaren inte rekommenderar att du använder traditionell medicin i princip. Varje specifikt fall av prostata adenom skiljer sig åt i dess egenskaper för att undvika negativa konsekvenser, måste alla, även de mest naturliga recepten, godkännas av behandlingsläkaren i förväg.

försiktighetsåtgärder

Traditionell medicin varnar för att det är möjligt att använda olika växtbaserade tinkturer och preparat endast enligt doktors recept samt i den föreskrivna terapin.

Överdosering av naturliga ingredienser kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner och leda till negativa följder, inte bara för prostataadenom, utan för kroppen som helhet.

När man börjar fytoterapi är det viktigt att överväga följande försiktighetsåtgärder:

 • Försök inte bota prostata adenom bara genom växtbaserade avgifter, eftersom denna metod fungerar uteslutande i samband med traditionell medicinsk verksamhet.
 • för behandling av prostataadenom, speciellt när det gäller den postoperativa återhämtningsperioden, använd inte växtbaserade recept för alkohol eller vodka, vilket har en negativ effekt på prostatakörteln. Företräde ges till buljonger på vattnet;
 • Preliminärt samråd med en läkare är också nödvändig för att korrekt utforma en terapi. Olika örter kan på olika sätt påverka traditionella läkemedel som tas för behandling: att minska eller öka deras aktivitet;
 • det är att föredra att använda medicinska avgifter, och inte bara en typ av växt.

Dekoktioner och infusioner

Den vanligaste användningen av örter för att hantera prostata adenom är att använda dem i form av avkok och infusioner.

 1. Fjädrar av gröna lök och björkblad krossas och hälls i 0,5 liter kokande vatten. För att insistera ska läkemedlet vara tills det är helt nedkylt och tas på morgonen efter sömnen och före lunch innan du äter. Under dagen dricker du ett glas drogen i 2 uppdelade doser. Effektiv tinktur är inte bara i behandlingen av adenom, men också för förebyggande av prostata-tillstånd i allmänhet.
 2. Hakad färsk persilja hälls i ett glas kokande vatten och infunderas i 20 minuter. Den mottagna dosen av ett nationellt läkemedel ska vara berusat under dagen i doser som inte överstiger en nypa. Ta inte hela glaset omedelbart. I genomsnitt krävs flera veckor av sådan behandling för positiva effekter.
 3. 0,5 kg färska aloeblad blöts till en fin fraktion och tillsätter 0,5 liter vin och honung till den resulterande uppslamningen. Infusion kräver exponering i kylskåpet i ungefär en vecka, varefter han tar en kurs på en tesked 3 gånger om dagen.
 4. Renhet, som är en universell terapeutisk växt, kan i detta fall användas i form av juice eller som avkok. Sked av den krossade torra växten bör hällas med kokande vatten i mängden 300 g. Framtidens medicin ska vara i minst 2 timmar. Behandlingsförloppet inkluderar att ta emot den resulterande buljongen på en stor sked 3 gånger om dagen i en månad.
 5. Lakritsrotet blandas med björnbäret i en andel av ungefär 1: 3, varefter kokande vatten läggs till blandningen och lämnar i en och en halv timme. Ta 3 gånger om dagen för en tesked.
 6. Ett annat recept med lakrits använder en matsked av den krossade rotan av växten, som är fylld med vatten i mängden 2 glas. Vid måttlig värme bör blandningen kokas och kokas i 10 minuter. Efter att du har tagit bort medicinen från elden, ska du lämna den i en mörk plats i 2 timmar. Stam och ta matsked 2-3 gånger om dagen.
 7. Det bör läggas till örttinktur av rosen höfter, du kan använda drycken utan begränsningar. Dessutom har denna recept näring kroppen med C-vitamin och ökar immuniteten.
 8. En matsked frön och blad av gräsmatta gräs hälls med kokande vatten i mängden 250 g. Infektera botemedlet i minst 2 timmar, sedan spänna och ta ett glas en gång om dagen före måltider.
 9. Torr elecampan i mängden en soppsked fylls med ett glas kokande vatten, kokas sedan över en halvtimme vid låg värme. Den resulterande blandningen filtreras och tas minst 2 gånger om dagen för 100 ml.

Användning av växtbaserade bad

Behandling av prostata adenom med naturliga örter kan också utföras genom att lägga till avkok till specialbrickor. Förutom det faktum att värmen är utmärkt för det inflammerade organet, avlägsnar den välvalda fytosporan de negativa effekterna av adenomtillväxt.

Användningen av bad kräver en läkares förhandsgodkännande, eftersom allergiska reaktioner på naturliga komponenter av laddning är möjliga.

Herbal eller någon form av en av dem läggs direkt till vattnet, som sedan ska användas som ett bad under en kort tid. Under inga omständigheter kan denna metod användas efter nedkylning av vattnet, eftersom detta kan leda till ytterligare inflammation.

Det finns två alternativ för att ta ett bad med komplex terapi för prostata adenom:

 1. bad stillasittande typ - det bör läggas till en samling timjan, lime, kamille, salvia. Doseringen av läkemedel är ca 5 matsked örtte per 3 liter kokande vatten. Den resulterande blandningen kokas och avlägsnas omedelbart från elden och lägger till bäckenet. Ta ett bad med denna komposition krävs minst 20 minuter före sänggåendet. Behandlingsförloppet är cirka 2 veckor av det dagliga förfarandet.
 2. ett bad av vanlig typ - kan användas med tillsats av en blandning av ekbark och torkad kamomill med en hastighet av 50 g samling för varje 3 liter vatten, beroende på badets volym. Att insistera på en botande bör vara minst 3 timmar. Vidare måste det filtreras och hällas i ett bad. Mottagningstid - högst 20 minuter med efterföljande obligatorisk sköljning under dusch. Behandlingsförloppet är minst 3 veckor varje natt före sängen.

Rektal behandling

En annan metod, tack vare vilken prostata adenom administreras, är administrering av örtinfusioner direkt i ändtarmen. Microclysters med växtbaserade läkemedel kan aktivt agera direkt på inflammationsfokus, lindra smärtssyndrom och främja läkning.

Att utföra proceduren själv blir inte svårt, för det behöver du bara själva lösningen och en vanlig medicinsk spruta. Som en helande buljong kan du använda recept som rekommenderas för intag. De mest optimala är samlingarna från följande gräs:

Du kan kombinera örter i olika varianter eller använda färdiga urologiska samlingar.

Förutom mikroklism på grundval av självberedda formuleringar föreslår traditionell medicin användningen av färdiga fytokarlar. De utmärks emellertid också av närvaron av vissa kontraindikationer, vilket måste beaktas innan man förskriver terapi.

Användningen av traditionella medicin recept i kampen mot prostata adenom är ett utmärkt sätt att komplettera behandlingsplanen ordinerad av en läkare. Korrekt utvalda örter kommer att påskynda återhämtningsprocessen och förkorta rehabiliteringsperioden efter operationen.