Huvud
Symptom

Örter för behandling av prostata adenom

Adenom av prostata är en godartad tumör som under tillväxten orsakar alltmer obehag och orsakar allvarliga komplikationer. Denna sjukdom utvecklas emellertid långsamt, vilket ger tillräckligt med tid för en omfattande kamp mot den. Operativ ingripande i detta fall radikalt och i tidiga skeden är inte nödvändigt.

Därför finns det Ett alternativt sätt att bekämpa sjukdomen, vilken orsakar inte biverkningar och kan utföras från början av ursprungssteget. Detta är en växtbaserad behandlingsmetod som har visat sig vara effektiv i folkmedicin. Typer av behandling - främst infusioner och avkok, som måste tas vid vissa tider på dagen, samt bad, enemas och en viss diet.

Herbal infusioner och örtte

Dekoktioner är berusade 3-4 under dagen och innan de äts. Dessa är avkok av löv av hassel och medicinal sparris, lungwort, tall. Även om de efter kokning måste insisteras från 5 minuter före kylning. Genom att använda dem kan du minska frekvent uppmaning och tryck vid urinering.

Det finns alkoholhaltiga infusioner som måste tas vid vissa tider på dagen:

 1. Lakrits, lakrits naken (1 msk per 500 ml.) Koka i 10 minuter och drick 50 g. före varje måltid
 2. Kockrot (1 matsked per 500 ml) koka i 10 minuter och drick på ett glas fyra gånger om dagen före måltiderna.
 3. Lökskal (1,2 koppar för 500-600 ml.) Koka i 5 minuter, låt stå i en timme, drick på tom mage på morgonen och före middagen;
 4. Aloe (1 blad per 250 gram) hälls och infunderas i 10 dagar, att dricka på en tom mage på morgonen;
 5. En vitlöksklyfta för 15 skedar vatten hälls med vatten och infunderas i 10 timmar, druckit 1/4 kopp efter varje måltid.

Du kan koka och insistera 5-7 buljonger av gran, misteltav, asp. Roten på teckensnittet är särskilt effektiv. Den måste användas så snart som möjligt.

De buljonger som används under dagen tillämpas av kursen från två veckor till en månad. Infusioner som används vid olika tidpunkter på dagen - en kurs om fem till tjugo dagar.

Växtberedningar och te

För att fullständigt bota prostata adenom behöver du närma sig hembehandling på ett komplicerat sätt. Samtidigt kommer sådana beredda skördar av örter att bli mer effektiva:

Kipray, horsetail, celandine, medinitsa-1/4 lika stor del av varje torrt ört (1 liter per halv liter vatten) insisteras 40 minuter och en halv kopp öl är berusad fyra gånger om dagen. En sådan samling kan användas för mikroklappar.

Blommor cornflower och naken lakrits - 1 del, lämnar björnbär - 3 delar. Brew 10 g per glas, stå i 15 minuter, sval 45. Ta 2-3 matskedar 15 minuter före måltid.

Rot av valerian och ark av melissa för 15gr. Doftande rot- och getegås med 45 gr. Brew 1 msk. på ett glas och insistera 15 min. Drick med svårighet urinering och spasmer i urinblåsan.

Vit misteltex, kardborre rot, majsstammar, gås goatee, ört peppar ört 15 gr. vardera. Brewed 1 msk. - 1 glas, insisterade tills helt kylt.

Herbal preparat är lätt att köpa i nästan alla apotek. Förutom att äta urtete, oavsett mat, rekommenderas att de ingår i kosten. Den ska vara försedd med ett högt fiberinnehåll, och innehåller även mer lök och vitlök. Ett komplett utbud av användbara örter för prostata kan hittas endast i klostret från prostatit.

Andra växtbaserade behandlingar

Örter i behandling av prostatacancer kan användas och externa metoder. För detta är det möjligt att genomföra terapeutiska mikroklappar från sådana gräs som propolis, kalendula, kamomill, ingefära, yarrow, violett, morwort. Mikrolykster är mycket mer användbara, eftersom de inte påverkar lever- och mag-tarmkanalen. De kommer in i blodet snabbare och är mycket mer effektiva i beröm. Mikroklyster administreras med 40-50 ml med hjälp av en päron.

Du kan utföra terapeutiska växtbaserade bad, inklusive stillasittande. De hjälper till med inflammation. För detta, i lika stor utsträckning, tas herrens salvia, kamomill, lind, krypande timjan. Två matskedar örtgräs waddling och blommor av willow-tea. I allmänhet tas 5 matskedar ur örter per 3 liter kokande vatten. Vidare måste de kokas, filtreras och hällas i ett stort bassäng.

Det tar ett bad i sittande läge från 15 minuter till en kvart i timmen. För stillasittande bad kan du använda mintinfusion och havrebuljong: 50 gr. mynta löv för 1,5 koppar korn eller 2 koppar havregryn rör i 5-6 liter kokande vatten. Utbytbar avkok för bad kan tillverkas av kamomill ekbark. Förfarandet görs före sänggåendet, regelbundet i två veckor.

Växtbaserade behandlingar

Ovanstående växtbaserade infusioner och buljonger rekommenderas växlande varannan vecka. Det finns dock en separat behandlingskurs, som omfattar tre steg.

Den första etappen. Stekt krossade jordnötter blandade med krossad rot av althea och häll 0,5 liter kokande mjölk. Det insisteras på 20 minuter i en öppen termos, efter 12 timmar i sluten och äter 4 gånger om dagen. På kvällen används en båge och ett par vitlöksklyfta i mat. Denna del av kursen varar i 10 dagar. Då en två veckors paus.

Den andra etappen. Ett glas havre och 3 msk. björkpannor kokas i 4 liter vatten, efter 10 timmar infunderas. Efter 1 glas torra höfter kokta i 4 liter vatten och infunderas i 10 timmar. Den används tillsammans med den önskade växtbaserade tinkturen inom 10 dagar, varefter en paus på två veckor.

Den tredje etappen. De första och andra behandlingspunkterna upprepas successivt, medan infusionen av örter som går i kombination med ovanstående förändringar. Efter en månad upprepas kursen efter behov.

De mest effektiva örterna för behandling

Persilja - avlägsnar inflammatorisk process och normaliserar sexuella funktioner. Innehåller vitamin A och C i stora mängder, mineraler och insulin.

Lök frön - Återställ sexuell dysfunktion.

Renhet - har en bakteriedödande egenskap och fördröjer utvecklingen av tumörer. Verkan av denna ört mot adenom bekräftas officiellt av medicin. Liknande fastigheter har hemlock. Emellertid bör dessa örter användas försiktigt, eftersom de är giftiga.

Således är det möjligt att enkelt och billigt härma ett adenom från ett tidigt stadium, och för att förhindra dess förekomst och undvika kostsamma och svåra operationer.

Vilka örter hjälper till att bli av med prostata adenom

Vilka örter kommer att hjälpa till vid behandling av prostata adenom och hur mycket är herbalism berättigad i förhållande till denna typ av patologi? I antiken, när syntetiska droger inte hördes, användes bara styrkan av örter, olika patologier behandlades, inklusive prostata adenom.

Behandling med recept av örter och infusioner av örter är ett alternativ till traditionell medicin, dessutom är den lämplig för män vars normala droger orsakar många biverkningar. Experters kommentarer om örtbehandling av prostata adenom är oftast positiva, men det rekommenderas inte att utföra terapi på egen hand, det bör överenskommas med läkaren.

Effekten av infusioner och avkok

Behandling av prostata adenom kan utföras med hjälp av växtbaserade infusioner och avkok, som har helande egenskaper. Tyvärr är behandling av folkmedicin i män inte populär, och skulden är banal latskap - det är lättare att dricka en färdig tablett än att dagligen och noggrant brygga, insistera och behålla proportioner.

Behandling av hennes prostatakörtel är mycket populär. För tinktur använd 100 g torkad krossad bark, placerad i en glasbehållare (0,5 liter) och fylld med 200 ml vodka. Två veckor insisterar tätt corked och på en mörk plats. Innan appliceringen, spänna och pressa barken noggrant, beräknas den erhållna mängden tinktur för 2-2,5 månaders användning. Varje dag utan avbrott drick 20 droppar upplösta i vatten (15-20 ml), tre gånger om dagen.

Med prostataadenom kan den inflammatoriska processen undertryckas med 2 msk. l. gräs våren primrose. För att göra detta brygg i 2,5 koppar kokande vatten, insistera under natten och påfrestningen. Att dricka på en tom mage på morgonen och före en dröm på ett glas buljong. Behandlingsförloppet för prostataadenom är 40 dagar.

Gräs hellebore Kaukasisk har en uttalad antitumör effekt, detta bekräftas av svar från läkare som observerade patienter som behandlade prostata adenom med folkmekanismer. Örtan i form av ett pulver på 50 mg tvättas med varmt vatten, strikt på en tom mage 1-2 timmar före frukost. Behandlingsprocessen i prostatakörteln beroende på människans allmänna välbefinnande kan vara en månad, och i upp till ett år, vilken behandling som behövs bestämmer läkaren individuellt.

Folkrättsmedel kan användas som ett hjälpmedel för grundläggande behandling.

 • Lakris med cornflower.

Folkmekanismer är vanliga örter som växer i naturen i fälten, och bara några få människor i den moderna världen känner till sina medicinska egenskaper. I prostata adenom rekommenderas: lakrits, cornflower på 1 del och 3 delar av en bärbärblad. Blanda noggrant, ta 10 g av blandningen och häll kokande vatten (250 ml). Håll i ett vattenbad i en kvarts timme, kyla, försiktigt pressa och sätt till den ursprungliga volymen med kokt vatten. Readymade folk remedy dricka 3-4 gånger om dagen för 2-3 st. l. i 20 minuter. före måltiderna.

Vilket av folkmedicinen hjälper till att lindra inflammation i prostata i adenom? Ljubka tvåbladigt gräs hjälper till att avlägsna inflammatorisk process, men med hjälp av enema, kan du "få" till prostatakörteln snabbare. För att göra detta ska 100 g försiktigt pundas, häll olivolja (1 liter) och läggas på en varm plats i 2 veckor. Behandlingen av prostata utförs med en emulsion, för detta piskas en tesked av den beredda infusionen grundligt i 50 ml vatten och injiceras i ändtarmen. Kursbehandling - minst 15 dagar.

För prostata är aspargesjuice medicinsk eller infusion - den balsam, behandlingen är enkel. För infusion är nog 3 tsk. örter häll 300 ml brant kokande vatten och insistera 2 timmar, insvept i en behållare. Det rekommenderas att dricka tre gånger om dagen för 100 ml. Sour sparris dricker 1-2 glas, för maximal effekt, kan du lägga till en mängd färska grönsaksjuicer.

Vad ska jag göra mer?

Behandling av folkmedicin för prostataadenom kan vara annorlunda, men i denna artikel är vi bara intresserade av örter. Med den interna typen av användningen har vi redan träffat - det är dags att prata om externa användningsmetoder, liksom om enemas.

Behandling av prostata utförs med hjälp av kalendula, kamomill, yarrow, motherwort, ingefära, violett och propolis. Varför föredrar de flesta experter microclysters? Läkarna säger om detta: Åtgärderna för växtbaserade läkemedel verkar lokalt och har ingen negativ effekt på inre organ. Volymen av mikrocyklister överstiger inte 50 ml, den injiceras med en konventionell päron.

Med prostata adenom rekommenderas att hålla ett sessilt bad.

 • Växtbaserade bad.

Behandling av prostataadenom med stillasittande bad är ingenstans lättare, för i lika stora proportioner kan du använda följande örter: salvia, kamomill, krypande timjan, lind (blommor) och tillsätt 2 msk. l. blommor av willow-tea och fuktigt vete. För 3 liter kokande vatten, ta 5 msk. l. Blanda, koka och häll i bäckenet. Buljongen bör vara en tolerabel temperatur, för prostata och de yttre könsorganen är överdriven överhettning inte välkommen. Sitter i ett improviserat bad behöver från 5 till 15-20 minuter.

Som "teblad" för växtbaserade bad kan du använda mint (50 g) och havre (1,5 koppar kli), de häller i 5-6 liter kokande vatten och insisterar. Som ersättare kan du använda ekbark och kamille, baden görs över natten i 15 dagar.

Vilka örter anses vara mest effektiva för behandling av prostata adenom? Analysera recensioner av specialister och män, du kan göra en lista med inställningar:

 1. Persilja. Stark antiinflammatorisk, bidrar till normalisering av sexuell funktion i adenom på grund av det höga innehållet av vitaminerna A och C, mineraler och insulin.
 2. Lök frön. Fördelaktig effekt på sexuell funktion.
 3. Renhet, hemlock. Starkt bakteriedödande medel hämmar tillväxten av tumörer.

De senare örterna är giftiga, så det är inte rekommenderat att förbereda droger själv och utan att rådgöra med en läkare.

Är det möjligt att eliminera alla symptom i prostata adenom med hjälp av örter? Kanske svarar specialister, men man bör komma ihåg att växtbaserade läkemedel är ett sekundärt botemedel som hjälper till med behandling av BPH. Och alla recept måste vara överens med den behandlande läkaren.

Dessutom kan örterna hjälpa till med adenom, men bara i början av utvecklingsprocessen och som förebyggande åtgärd. I avancerade fall krävs en kurs av allvarlig terapi upp till RP.

Örter för behandling av prostata adenom

Sjukdom i prostatakörteln anses vara en mycket vanlig sjukdom bland män. Med denna sjukdom påverkas prostata vävnad, varefter en person börjar känna obehag i kroppen. Det finns så många sätt att bekämpa prostata problem och en av dem är behandling av örter, vilket kan ha en positiv effekt på adenom. Samling, enema, ett bad och ett avkok från gräs, kommer nödvändigtvis att ge en kamp om sjukdom.

Vilka infusioner av örter ska tas?

Enligt många medicinska experter kommer behandling av prostata adenom att bli mer accelererad och positiv om du tar urinsamling, olika infusioner från en viss ört, tillsammans med receptbelagd medicinering.

Det är värt att överväga de mest populära sorterna av växtbaserade infusioner:

 • Aloe Vera. För beredning måste du ta en aloe leaf och 250 gram vodka. Finhackat löv ska hällas i en kruka och tillsätt vodka där. Då måste den kokta "elixiren" sätta på en mörk plats och hålla den i ca 10 dagar. Det är värt att säga att det är bäst att förbereda flera sådana parter på en gång, eftersom mottagandet av en sådan anläggning måste ta lång tid. Ta denna tinktur bör vara omedelbart efter sömn, en tesked. Enligt undersökningen kände de flesta män som använde denna behandling känslor av förbättringar i kroppen efter den första månadens tillträde, och efter den andra månaden blev prostata körproblem mindre uttalade.
 • Persilja. För matlagning behöver du finhackad persilja och ett glas kokt vatten. Gräset ska kastas i kokande vatten och insisterade i ca 20 minuter, sedan ska den kokta infusionen tas i små portioner hela dagen. Förloppet av sådan behandling är flera veckor, varefter prostata körproblemen går till bakgrunden.
 • Fjädrar av lök. Som förberedelse behöver du björkblad, lökpennor och 0,5 liter kokande vatten. En halv sked av denna blandning hälls med kokande vatten, varefter det insisteras på en kort tid. Det tas omedelbart efter sömn och före måltid. Vid en tid bör du dricka en halv kopp av denna infusion. Det är värt att säga att ett sådant verktyg används inte bara för att behandla prostata adenom, men också för att förhindra prostatit.

Det finns så många olika recept och ingredienser för sådana infusioner, men ovanstående är grundläggande och bevisade i kampen mot prostata problem. En stor fördel med ett sådant verktyg är tillgängligheten av alla ingredienser.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Växtbaserade bad

En väl beprövad metod för prostatit och prostata adenom är användningen av bad med olika örter.

För att behandla denna typ av sjukdom används ofta två typer av gräsbaserade bad:

 • Sittande bad.
 • Vanligt bad.

Sittande bad kan hantera mycket bra med inflammation. För att förbereda ett sådant bad behöver du lind, timjan, kamomill och salvia. För 3 liter kokande vatten måste du kasta 5 matskedar av denna växtbaserade samling. Efter kokning måste du tömma allt och häll i en bekväm bassäng.

Detta bad bör tas från 15 till 25 minuter, beroende på vilka symptom som uppenbaras och på vilket stadium är det i allmänhet sjukdomen. Dessutom kan varje man välja själv och andra komponenter på grundval av vilka sådana bad kommer att göras. Ta dem före sänggåendet, i flera veckor. Det är värt att nämna att huvudregeln för att uppnå önskat resultat är disciplin och regelbundenhet. Under inga omständigheter får du inte missa ett enda sådant förfarande, eftersom detta kan ge ett misslyckande under hela behandlingen.

För att göra dig själv ett vanligt bad måste du köpa torkad kamomill och ekbark. Lägger 3 liter kokande vatten till 50 gram av varje ört, vi insisterar på alla vätskor (cirka två timmar). Därefter filtreras allt och läggs till badet. Ta det i ca 20 minuter, skölj sedan med en enkel dusch. Det rekommenderas att utföra sådan behandling varje dag innan du går och lägger dig i tre veckor. Mellan mottagningar måste du göra små pauser, vilket inte får vara mer än fyra dagar.

Man bör säga att kombinationen av sådana förfaranden och användningen av gräsbaserade blandningar kommer att betraktas som en mycket bra komplex behandling.

I de flesta fall är det detta sätt att bekämpa prostata problem som läkare rekommenderar.

Vad är det bästa sättet att hjälpa till?

Härav visar det sig att valet av denna eller den växten måste komma från orsaken till sjukdomsuppkomsten. Eventuell behandling med folkrättsliga åtgärder bör inte genomföras på eget initiativ. Från första början är det nödvändigt att konsultera vårdande läkare som kommer att kunna berätta vilka örter som ska behandlas mycket snabbare och bättre, eller vilken örtsamling som borde samlas in bättre för det här fallet.

Ofta patienter med lesioner i prostatan, med hjälp av örter som kan lindra inflammation, lindra smärta, stärka immunförsvaret, normalisera processer i det kardiovaskulära systemet och mätta kroppen med alla nödvändiga element och vitaminer.

För behandling av adenom och prostatit används följande örter mest:

 • Hemlock.
 • Malört.
 • Echinacea.
 • Persilja.
 • Kalanchoe.
 • Calendula.
 • St John's Wort.
 • Yarrow.
 • Aloe.
 • Nettles.
 • Svalört.
 • Winter.
 • Mjölon.
 • Thlaspi.

När en prostata-adenom, akut prostatit form eller prostata inflammationsprocessen börjar, kan var och en av de ovanstående örter användas på olika sätt på kroppen och agera annorlunda. Av denna anledning är det lämpligt att överväga dem alla separat.

Hemlocket med prostata adenom kan användas i olika former. På grundval av det är det möjligt att göra tinkturer och lösningar för enemas.

Det kan också konsumeras i torr form eller gjorda växtbaserade samlingar på grundval. Det är värt att notera att inte alla människor kan väl svara på mottagandet av dessa örter och behandling av prostatit eller adenom måste omedelbart stoppa vid minsta förekomsten av biverkningar.

Du kan förbereda en samling, vars huvudkomponent kommer att vara malurt. Med rätt mottagning kan du döda en mängd olika infektioner i prostatakörteln, vilket kommer att förbättra hälsan och stärka immunförsvarets reaktion på ytterligare skador på kroppen. Ofta görs infusioner, vilket måste tas flera gånger om dagen. Mycket ofta rekommenderar läkare att ta malurt, med kronisk prostatit och inflammation i prostata. Det är nödvändigt att varna för att några dagars behandling hos män kan gå pus och det är ganska skrämmande, utan tvärtom, speglar denna indikator det utmärkta arbete av gräs, för att eliminera inflammation.

Echinacea är en användbar noggrann växt och varje man kan hitta många olika sätt att använda den. Traditionella healare drog slutsatsen att den bästa effekten är besad av tinktur baserat på den. Det är värt att säga att samlingen av örter, med införandet av Echinacea, kommer också att vara mycket användbar. För att förbereda ett sådant verktyg måste du ta roten till echinacea och häll den med alkohol så att den helt täcker ytan av den lite. Att insistera på att det är nödvändigt i flera veckor, varefter patienten ska använda den för 20-30 droppar (beroende på sjukdomsförloppet) flera gånger om dagen.

Det är värt att nämna att prostata sjukdomar börjar gå till bakgrunden efter att ha fått ett sådant botemedel. Du måste ta det systematiskt, för annars kommer personen inte att uppnå önskad effekt.

En av de mest kända folkmekanismerna, som redan har visat sig, är persilja. Den används i alla dess former och påverkar positivt de drabbade områdena i prostata.

Det sägs att tillsättningen av sådana örter i din dagliga kost, kommer att ha en positiv effekt inom en snar framtid och mannen kan inte bara uppnå goda resultat i kampen mot sjukdomen, men också en hel del att förbättra sin styrka.

I vissa fall behandlas prostata adenom med en vintergreen. Den används i vatten- och alkoholtinkturer, som endast ska tas som föreskrivet av läkaren. Behandlingsförloppet ska ligga i ca en månad, varefter den manliga kroppen kommer att gradvis återhämta sig från sjukdomen. Det är värt att notera att behandlingen med andra örter tillsammans med örten också välkomnas i folkmedicin. Med det kan du göra en utmärkt växtskörd, vilket mycket väl hjälper till att eliminera många av symtomen.

Användning av celandine under växtbaserad behandling hjälper till att lindra prostatakörtelns inflammatoriska processer, som bildas som ett resultat av att komma in i kroppen av en bakteriell infektion eller en allvarlig hypotermi i kroppen. Örmedicin på grundval av den kan vara användbar i närvaro av andra symtom.

Mycket ofta, med försvagad immunitet, påverkas kroppen av infektion, vilket sedan leder till manifestationen av prostatit eller adenom. I sådana fall bör gräs användas som inte bara kan återställa styrkan av immunitet, men måste även ha antibakteriella funktioner för att säkerställa att infektionen elimineras helt. En av dessa örter är yarrowen. Under akut inflammation i prostata adenom rekommenderas att man använder infusion från denna växt. I kort tid bör det tas som te, varefter kroppen blir mycket starkare och kommer att kunna bekämpa sjukdomen mer effektivt.

Under kronisk prostatit är det nödvändigt att använda sådant gräs tillsammans med björkblad och att ta sådan infusion varje dag innan man äter mat. Många experter hävdar att medicinsk behandling i kombination med sådana infusioner, har mycket bra inverkan på hela behandlingsprocessen, som varje patient förväntar sig att uppnå.

Det sägs att det finns så många olika örter och medel för prostata adenom och prostata skador, men innan var och en av dem måste vara säker på att få råd från en läkare som kommer att kunna mer exakt anger som gräs eller växter kommer att bidra till situationen.

Insamling av olika örter, beredda infusioner eller bad med tillsats av växtkomponenter bör endast vidtas enligt rekommendationer från en specialist.

Örter för behandling av prostata adenom

Prostata adenom är en godartad proliferation av prostatakörteln. Oftast är den här sjukdomen hos män äldre än 50 år. På grund av asymptomatisk utveckling är det svårt att diagnostisera i början. Utseendet hos sjukdomen indikeras av svårigheter med urinering. De uppkommer på grund av kompressionen av urinröret och sträckningen av blåsans väggar. Den terapeutiska regimen för prostata adenom innehåller mediciner, fysioterapi och örter för behandling av prostata.

Effektiviteten av behandling av prostata adenom med örter

Fytoterapi har en mjuk effekt på kroppen. Örter som används för prostata adenom bör tas under lång tid. Resultatet av behandlingen manifesteras gradvis. Biverkningar är oftast frånvarande, men sannolikheten för deras förekomst föreligger. Innan behandlingen med prostata adenom pågår, kontakta din läkare. Även naturliga preparat och kosttillskott har kontraindikationer.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Av stor betydelse är tillväxt, bearbetning och lagringsförhållanden för ingredienser för folkmedicinska lösningar. Idag kan örtberedningar beredas på egen hand eller köpas på apotek. I det första fallet kommer patienten att ha möjlighet att kontrollera hela processen själv.

Behandling av prostata adenom varar 1-2 månader beroende på patientens allmänna tillstånd, sjukdomsstadiet och de komplikationer som uppstått på grund av tumören. Efter återhämtning, glöm inte bort förebyggande. Det kan utföras med hjälp av de metoder som används vid behandling. Det rekommenderade doserings- och intagschemat i detta fall justeras av läkaren.

För att de åtgärder som vidtas för att motivera sig måste följa flera regler:

 • Behandlingsförloppet är inte mindre än 20 dagar.
 • Oavsiktliga avbrott negerar alla erhållna resultat.
 • Recept ska godkännas av den behandlande läkaren och inte motsätta varandra.
 • Fytoterapi används i komplexet. Det ersätter inte den traditionella behandlingen och kirurgisk ingrepp. Operationen är endast tilldelad när andra metoder inte används.
 • Behandling kommer att bli effektivare om patienten korrekt justerar daglig behandling och diet.

Att välja växter för matlagning av dekoktioner och tinkturer, ljus, badpreparat och mikrocykler är nödvändiga, med tanke på deras helande egenskaper. Till exempel bidrar Calendula, Moroshka och Yarrow till minskningen av tillväxten. Sporish, Rosehip och nässla förbättrar excretionssystemet. Renhet, kamille och plantain accelererar regenerering. Bearberry och burdock rot karaktäriseras av antiseptiska egenskaper, och Lakritsa med Valeriana är antiinflammatoriska.

När du behandlar prostata adenom, använd inte tinkturer. De är gjorda på basis av alkohol, som i denna situation är kontraindicerad i någon form. Förberedande preparat rekommenderas från flera komponenter. Sådana blandningar har stor effekt, eftersom ingredienserna som kommer in i dem förbättrar varandra.

Recept baserade på medicinska växter

De mest populära fytosporerna är:

 • Klosterkollektionen (St John's Wort, Rosehip, Devyasil, Dushitsa).
 • Örter i Kaukasus (Cinquefoil, Biloba, Licorice, Angelica).
 • Urter av Primorye (i dess sammansättning av 20 komponenter).
 • Örter i Amur-regionen (innehåller 40 härdande ingredienser).

De kan köpas på apoteket. På förpackningen finns en lista över örter som ingår i kompositionen och en tydlig instruktion för användning. De som föredrar att göra "naturliga" droger med egna händer, användbara recept, tidtestad. Symtom försvinner inte omedelbart, homeopatiska läkemedel har en kumulativ effekt. Fördelarna med dem kommer säkert att vara.

För att eliminera problem med urinering med prostata adenom används följande ingredienser:

 • Kornblå, Lakrits, Toloknyanka. De tas i proportionen 1: 1: 3 (en del är lika med 2 teskedar), blanda väl. Efter häll i en gryta 10 gram av den beredda blandningen. Till det tillsätt ett glas kokande vatten. Kompositionen upphettas i ett vattenbad under kvart i timmen. Sedan svalna och filtrera. Den erhållna blandningen är berusad 3 matskedar före måltid.
 • Ivan-te. Från det förbereder infusioner, som tas två gånger om dagen. Läkemedlet är lämpligt inte bara för behandling, men också för förebyggande.
 • Melissa, Valeriana, Lapchatka, Ruta (andel 1: 1: 3: 3, en del - 15 g). För buljong krävs en matsked av blandningen. Använd endast med illamående. En enstaka dos är ½ kopp.
 • Mistelten vit, Highlander peppar, majs stigmas, Cinquefoil (i samma antal). Ta en matsked av blandningen, häll den med ett glas kokande vatten. Den erhållna kompositionen kyles och filtreras. Det tar bort inflammation, återställer urinflödet.

Gryzhnik nakna, björkknoppar, majs silke, bearberry, blåklint, Sambucus örtartade, Horsetail (i ett förhållande av 2: 3: 2: 3: 2: 3: 1, den ena sidan är lika med 5 g). 1 liter kräver 4 matskedar av blandningen. Infusionen ska sättas på en varm plats i 10-12 timmar. Därefter måste det filtreras. Förbättrar det genitourära systemet, förstör den patogena mikrofloran, rengör kroppen.

Beredning av läkemedelsinfusioner från växtbaserade preparat bör ske i enlighet med receptet. Särskild uppmärksamhet bör ges på doser. Många växter anses giftiga, så de bör inkluderas med försiktighet. Att avvika från de normer som rekommenderas av den behandlande läkaren rekommenderas inte.

Lökskal

Lök är ganska effektiva vid behandling av prostata adenom. Med hjälp kan du återställa inte bara aktiviteten hos denna körtel, men även erektilfunktionen. För att göra detta, använd lökskal. Den innehåller vitaminer (P, B, C, E), flavonoider och organiska syror.

Innan du preparerar läkemedelskompositionen måste du välja några bra glödlampor. Skalorna, som avlägsnades efter bearbetningen, tvättas med kallt vatten. Placera sedan i en lämplig storlek och häll vatten (700 ml). Kompositionen sätts på en liten eld och kokas. Stäng av gasen efter 5-10 minuter. Då ska pannan stängas med lock och lämnas ensam i en timme. Den färdiga kompositionen lagras i kylskåpet. Behandlingsförloppet - 7 dagar, endos är ½ matsked. Drick medicinen innan du äter. Avbrottet mellan kurserna ska vara minst 2-3 dagar.

Till lökskallarna kan du lägga till löv av skogen. Komponenterna tas i ett förhållande av 2: 1, de ska sköljas i förväg. Därefter placeras de i emaljerade rätter, i vilket kallt vatten (0,5 L) läggs också till. Sedan måste kompositionen släckas, den måste koka i 10 minuter. I sista skedet kyls och filtreras det. Buljongen är full i 5 dagar tre gånger om dagen. Den dagliga normen är 150 ml. Du kan också smör från lökskallarna.

Innan du använder huvudkomponenten måste du se till att det inte finns någon allergi mot alla komponenter i formuleringen. Detta kommer att undvika allvarliga komplikationer, såsom Quinckes ödem eller anafylaktisk chock. För de som lider av dålig blodkoagulering är lökan också kontraindicerad.

kastanj

För att minska proliferationen av prostata adenom, applicera skallen på den mogna hästhästkastanjen. För att förbereda infusionen kommer det att ta 25 frukter, vanligtvis skördas de i september. Ingrediensen finhackas, späds sedan med kokande vatten. För 0,5 ml vätska ta 3 matskedar jordskal. Efter att kompositionen sätts på en varm plats i 12 timmar. Nästa steg är att använda ett vattenbad. Den filtrerade infusionen indunstas tills dess volym minskar till 200 ml. Inträdesordningen är som följer: inom 14 dagar dricker 25 droppar innan du äter. Förfarandet upprepas 3 gånger om dagen.

En bra tinktur är baserad på hästkastan, men användningen bör tillåtas av läkaren. Detta beror på närvaron av alkohol i sin komposition. För att göra detta läkemedel behöver du 25 g jordskal och 250 ml alkoholhaltig vätska. Tinkturen bereds i 10 dagar. Ta det två gånger om dagen, endos är 10 droppar. Behandlingsperioden bestäms av läkaren. Den fördelaktiga verkan av hästkastanjfrön förklaras av närvaron av glykosiden av esculin och vitamin E.

propolis

Det används inte bara för att behandla prostata adenom, men också för att bli av med många andra sjukdomar. Den största fördelen med denna naturliga botemedel är dess unika sammansättning. Propolis innehåller mineraler (zink, fluor, mangan, kisel, koppar), aminosyror, vitaminer, flavonoider. Det kombineras ofta med andra biodlingsprodukter och medicinska växter.

 • Receptet är det första. För beredning behöver du Echinacea, Kalanchoe och propolis. Örter blandas i samma proportion, en enkel tesked propolis-tinktur (30%) sättes till den resulterande blandningen. Den medicinska kompositionen konsumeras två gånger om dagen före måltiden, den dagliga normen är 2 matskedar. Behandlingstiden för prostata adenom är 3 månader, efter var 30: e dag tar de en paus. Du kan göra tinkturen själv. För att göra detta måste du förbereda rätter från mörkt glas. Sätt i finhackad propolis och alkohol (i ett förhållande 4: 1). Kompositionen lämnas på en sval plats i 10-12 dagar.
 • Det andra receptet. Tinktur av oljebaserad propolis får användas för missbruk. Kursen består av 10 rutiner. För att göra huvudingrediensen behöver du vegetabilisk olja och propolis (andel 1: 4). Därefter måste kompositionen värmas upp.
 • Receptet är det tredje. Ljus från prostata adenom med propolis kan köpas på apoteket eller görs av dig själv. När du väljer det senare alternativet måste du ta kakaosmör (20 g) och propolis (1 g). Ingredienserna blandas i ett vattenbad, ljus bildas. Denna mängd ingredienser är tillräckligt för 10 stycken. Införandet av ljus utförs innan du lägger dig, efter rengöring av tarmarna. Behandlingstiden är högst 30 dagar. Bryt mellan kurser - inte mindre än två veckor.

Behandling av prostata adenom hemma är under överinseende av en läkare.

bee Podmore

Bli av med prostata adenom kan vara med hjälp av en screech. Det finns flera naturpreparat som bygger på bland dem:

 • Buljong. Det kommer att behöva beespine (2 msk) och kallt vatten (0,5 liter). Ingredienser ska placeras i emaljvaror och sätta på en svag eld. Koka blandningen i 2 timmar. Efter det är det kvar att tömma och kyla det. Denna åtgärd används också för att behandla impotens och prostatit. Kursens längd är 1,5 månader. Den dagliga normen är 3 matskedar, den får användas tillsammans med honung.
 • Infusion. För 0,5 liter kallt vatten, ta en matsked havsmat. Kompositionen sätter på en långsam gas och omedelbart efter att ha kokt nära ett tätt lock. På elden ska infusionen förbli i ytterligare 2 timmar. Sedan kyles blandningen och passerar genom ostklaven. Lägg till en matsked honung och propolis tinkturer till vätskan. Resultatet är ett läkemedel som du behöver dricka tre gånger i veckan. Detta bör göras före måltiden. Behandlingen varar 3 veckor, efter en paus, som varar i 7 dagar, är nödvändig.

Beespine har antikoagulerande, analgetiska, regenererande, hemostatiska, diuretiska och immunmodulerande egenskaper.

persilja

Med prostata adenom hjälper saft av persilja. Den blandas med honung i förhållandet 1: 1. På grundval av denna växt gör ett avkok. För att göra detta, är grönsakerna finhackade och tillagt kokande vatten (250 ml). Terapi för prostata adenom varar inte mer än en månad. Efter att hennes obekväma symptom går bort, men det garanterar inte en fullständig återhämtning. Sjukdomen kommer att återkomma om mannen inte följer de förebyggande åtgärder som läkaren föreskriver.

andra

Metoder för alternativ medicin, genom vilken du kan bota prostata adenom, mycket. Läkande egenskaper har Asparagus officinalis, Burdock stor, Ivan-te, Medunitsa, tallskott, pumpa. För att behandla prostatacenomen använder du jämn mat, till exempel salt. Lotioner gjorda med sin lösning, minska sårhet, förbättra utflödet av urin.

Oavsett det sätt på vilket patienten kommer att eliminera obehag och olust provocerad av BPH, är det nödvändigt att följa läkarens rekommendation, antagningsreglerna och doseringen av läkemedel föreningar. Annars kommer nya problem istället för den förväntade befrielsen.

Prophylax av prostataadenom med folkmedicin

Vid utförandet använd samma recept, som vid behandling av ett prostata adenom. Detta är motiverat av deras effektivitet och användarvänlighet. Aloe Vera, Renhet, Persilja, Lakrits, Frysta, Plantain, Calendula - listan är ganska omfattande. Det viktigaste är att välja rätt kombination av ingredienser, kontrollera kompositionens kompatibilitet och se till att det är säkert. Naturliga läkemedel kan orsaka allergisk reaktion.

Med prostata adenom bör man inte glömma rätt näring, regelbunden (inte överdriven) fysisk aktivitet och förstärkning av kroppen. Dessa faktorer fixar den härdande effekten, eliminerar de prostatiska symptomen och hjälper till att undvika återfall. Stress, exponering för låga temperaturer, icke-iakttagande av dagens regim kommer att ge upphov till behandling, prova utseendet på komplikationer.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Örter för behandling av prostata adenom. Recept för tinkturer, bad och ljus

Godartad hypertrofi av prostatakörteln hos människor kallas oftare prostata adenom. Denna manliga sjukdom är en godartad tumör. Oftast är de sjuka män efter 45 år. Med varje nytt år ökar risken att bli sjuk. Det finns ingen allmän orsak till förekomsten av adenom. Varje patient har sin egen uppsättning faktorer, på grund av vilka sjukdomen uppträdde. Åldersrelaterade förändringar i människans kropp är emellertid direkt relaterade till utvecklingen av godartad prostatahypertrofi.

Denna sjukdom är "rik" i komplikationer. Bland dem, urolog läkare särskilja såsom: njursvikt, den inflammatoriska processen av hela urin-excretory systemet och utelämnandet av njurarna. Behandling av prostata adenom bör startas redan med de första symptomen. Såsom: smärta vid tömning av urinblåsan, avtagande process, blod i urin och avföring, allmänt dåligt hälsotillstånd hos patienten. Ett alternativ till kemiska droger och hormonella droger är fytoterapi.

Kampen mot godartad prostatahypertrofi, baserad på intaget av örter, är en av de mest effektiva och tillgängliga metoderna. Örter för behandling av prostata adenom är fritt tillgängliga på apotek och har inga biverkningar.

Infusioner av örter i prostata adenom

Infusion av persilja

ingredienser: ett glas kokande vatten, 3 tesked persilja.
Mala frön med en kaffekvarn. Häll det resulterande pulvret med kokande vatten, blanda noggrant. Sätt blandningen på elden och koka i 15-20 minuter. Kyl det ner. Infusionen är klar.
Infusion av persilja används hela dagen i små sippor.

Infusion av Aloe Vera

Ingredienserna: en årig blomma av Aloe Vera, en fjärdedel av en liter vodka.

Låt växterna finhackas och sätta i en glasburk. Häll Aloe Vera med vodka och sätt i en mörk, kall plats. Det tar 10 dagar att insistera. Därför bör den andra delen ta hand om på förhand.

Ta tinktur från Aloe Vera på morgonen på en tesked strax efter sömn på en tom mage. Kursen är två månader. Om det behövs, bör upprepa behandlingen vara efter 20-30 dagar.

Infusion av lökskal

Ingredienserna: 1,2 kopp lökskal, 500-600 ml vatten.

Vatten sätta på eld, koka upp. Tillsätt lökskalven i potten. Koka i 5 minuter. Broth låt det brygga i en timme.

Applicera infusion av lökskal på morgonen på en tom mage på en matsked.

Behandlingsförloppet är en månad. Du kan upprepa det var 10-15 dagar.

Infusion av lök

ingredienser: Björk löv och fjäderlök i lika stora mängder, en liter kokande vatten.

Skivad torkad purjolök och björkblad. Häll kokande vatten på golvet med en skedblandning och låt stå i en timme. Kyl och töm. Infusionen är klar för användning.

Drick det ska vara på morgonen på tom mage och under lunchen innan du äter. Dosen är ett halvt glas åt gången.

För att åtgärda effekten av infusionen kan du dricka blompollen. En halv tesked två gånger om dagen före måltiderna. Förvara infusion och pollen på en mörk, sval plats.

Infusion av vitlök

ingredienser: ett huvud vitlök, 15 matskedar kokande vatten för varje tandkärl (ca en halv liter för hela grönsaken).

Behandla huvudet med hjälp av vitlök. Den resulterande muffinen ska fyllas med kokande vatten i rätt proportion. Låt stå i 8 timmar. Infusionen är klar.

Ta det med en kvart kopp före varje måltid. Behandlingsförloppet är 10 dagar.

Infusion av Vitex

ingredienser: 100 gram Vitex, 100 gram Echinacea, en liter vodka.

Ehinatsiyu och Vitex slipa. Lägg vodka till dem och lägg dem i en mörk obeväpnad plats. Infusera i 10-12 dagar. Att be. Tinkturen är klar.

Ta denna tinktur 3 gånger om dagen i 15-20 minuter innan du äter. Kursen är tre veckor.

Infusion av vintergrön och thuja

ingredienser: gräs av vintergrön och ört thuya i lika stora proportioner, ett glas kokande vatten.

Bland vintergrön och thuja. Ta en matsked av den resulterande blandningen och häll den med ett glas kokande vatten.

Rör omedelbart. Sätt i ett vattenbad i 15 minuter. Ta av blandningen från värmen, töm den.

Ta en infusion av päron och thuja behövs ungefär en tredjedel av glaset 3 gånger om dagen i en halvtimme innan du äter. Behandlingsförloppet är en månad.

Örter för behandling av prostata adenom kan användas inte bara i form av tinkturer. Läkare råder att använda örter och extrakt ur örter när man tar ett bad. Du kan använda eteriska oljor (extrakt från medicinska växter), i stället för torkade örter.

Växtbaserade bad med prostata adenom

I apoteket, köp torkad hackad ek bark och kamille blommor fält. Vanligtvis för en standard storlek bad ta 50 gram av varje växt, häll 3 liter kokande vatten (varmt vatten fungerar inte) och tillåta att brygga i ett par timmar. Därefter filtrerades den erhållna blandningen och tillsattes till badet.

Ett bad med tillsats av barkdum och blommor av kamomill bör ta 15-20 minuter. Därefter måste du skölja med en kontrastdusch.

Behandlingsförloppet är två till tre veckor. Avbrottet mellan att ta bad är tre till fyra dagar.

Du kan upprepa procedurens gång efter en månads paus.

Förutom tinkturer och bad anses det användbart för adenom att ta blandningen.

Blandar med prostata adenom

Blandning av nötter

ingredienser: 1 kilo skalade valnötter, 1 kilo skalade solrosfrön.

Använd en köttkvarn, hugga muttrarna och fröna. Rör omedelbart och sätt i en burk i kylskåpet. Insistera under dagen. Blandningen är klar för användning.

Att äta en nötblandning i ett prostata adenom följer på en bordsked två gånger om dagen på morgonen och på kvällen.

Kursen kan upprepas efter 10 dagar. För att förbättra smaken kan du lägga till honung.

Cure prostata adenom kan respektera rätt diet.

Korrekt diet

 • Ät ett stort antal spannmål. För detta ändamål är gröt mer lämplig än andra;
 • Ät mer bovete och majsgröt;
 • Dagligen, drick en matsked linolja. Detta ska ske på morgonen på tom mage;
 • Byt ut alla kryddor med färska lök. Ät det så ofta som möjligt;
 • Denna propolis honung hjälper också till i kampen mot adenom. Ta det ska vara 2-3 teskedar en dag innan du äter. Förvara produkten i munnen tills den är helt absorberad;
 • Med hjälp av 1,2 koppar pumpa frön kommer att bidra till att stoppa utvecklingen av sjukdomen.

Dessutom kan du, för behandling, ta hand om dina egna egna ljus. För att göra dem behöver du getfett (100 gram) och 20 gram mark propolis. Rör om ingredienser och simma i 2-3 timmar. Kyl på gasväv och bild ett ljus.
Att sätta ett ljus från getfett är nödvändigt för natten under en månad.

Örter för behandling av prostata adenom anses nu vara en av de mest effektiva metoderna för kamp. Ett stort plus är det faktum att denna behandlingsmetod inte kräver patienten en stor pengar eller tid. Det viktigaste som krävs för fytoterapi - efterlevnad av proceduren för att ta procedurer och tinkturer, och viljan att återhämta sig så snabbt som möjligt.

Effektiv behandling av prostata adenom folkmekanismer: örter och örtberedningar

Folkrättsmedel behandlar prostata adenom försiktigt, gradvis, utan sidoskadlig. Det viktigaste stället bland dem är ockuperat av medicinska örter.

Med prostata adenom, vilka örter är mest effektiva att använda? Svaret på denna fråga läses i artikeln.

Användbara ämnen

Nödvändiga örter för prostata behandling:

 • vår adonis;
 • salvia;
 • rötter av akonit
 • fräken;
 • senap;
 • blå blueness;
 • calendula;
 • löv av plantain;
 • kalanchoe;
 • citronbalsam.

Medicinska örter från prostata adenom innehåller också koppar, järn, mineraler och många andra ämnen som är användbara för prostata hälsa.

För att undvika kontraindikationer innan du tar traditionell medicin för att behandla prostataadenom, kontakta en läkare.

Naturliga lösningar har emellertid vanligtvis mycket mindre skadliga effekter än de som du köper på apotek.

Använd personligen skördade medicinska örter för prostatakörteln i skogen, grönsaksgården eller köpta på marknaden. Åtminstone är du säker: de kommer inte att orsaka skada. Det handlar bara om målmedvetna metoder för sådan användning.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin - örter

Pion. För att öka libido. Lugnar också, bedövar. På apotek säljer de färdiga infusion, rötter, rhizom av växten. Förbered enligt instruktionerna på förpackningen. Ta fyrtio droppar per dag i 1 månad.

Nettles. Återställer prostata vävnad, tar bort inflammation. Ökar tonen, främjar produktionen av spermier. Avkok av 50 g nässla tagen varje dag på natten.

Kardborre. Roten på den unga burken hjälper till mot sclerotisk och ärrbildning i prostata, seminalblåsor. Frisk buljong är varm på golvet. sked fyra gånger om dagen.

Groblad. Löv och frön från växten bidrar till återställandet av prostata. Används även som smärtstillande, antiinflammatoriskt, baktericidmedel. Avkokdryck på konst. sked fyra gånger om dagen.

De mest effektiva recepten

teer

För att behandla prostata adenom är te tillverkad av:

 • persilja;
 • selleri;
 • jordgubbar;
 • torkade horsetailblad;
 • morötter;
 • blombjörnbär;
 • löv, hasselskal.

Dessa örter för prostata kan tas i några lober, tillsammans eller separat. Brew som vanligt te.

bad

Dagligen ta ett varmt (43 grader Celsius) stillasittande bad med tillsats av något av ovanstående örter. Med prostataadenom förbättrar örterna blodcirkulationen och lindrar symtomen.

lavemang

Vi gör uppvärmningsdekor med avkok av kamomill, vändning, salvia, mjölk och smör. Förvärm prostata från utsidan med påsar med salt, sand, paraffin.

dill Dill har en baktericid effekt. Det kan ätas rå.

Receptet för extraktet:

 1. Tillsätt 1 tesked pundad dillfrön till ett glas kokande vatten. Insistera en och en halv timme.
 2. Drick med slam.
 3. Drick ett glas på morgonen på en tom mage.
 4. Varje dag gör vi ny infusion.

Persilja. Persilja är en krydda och värdefull medicinska ört. Återställer manlig kraft. Hennes vitaminer, mineraler är användbara för prostata, sänker blodsockernivån, för ögonen, förbättrar tarmmikrofloran. Avlägsnar inflammation.

recept:

 1. 4 ch. Av en sked av frön att mala.
 2. Häll ett glas kokande vatten.
 3. Koka i 15 minuter.
 4. Enligt Art. sked 6 gånger om dagen.

Honung sbiten med örter. Honung sbiten - en helt naturlig produkt, är till salu. Den innehåller honung, samlar örter enligt det ursprungliga receptet. Innehåller vitaminer, fördelaktiga mikrodelar, antiinflammatoriska och bakteriedödande ämnen. Applicera enligt anvisningarna på förpackningen. Förbättring av patientens tillstånd med prostata adenom noteras efter första dosen.

Ingefära.

recept:

 1. 10 gram rot ingefära läggs till ett hundra gram vodka.
 2. Vi insisterar femton dagar.
 3. Drick tre gånger om dagen före måltiden i 20 minuter för femton droppar.

Lök. Koppar som finns i lök multiplicerar verkan av järn, zink, som finns i dess vävnader. Sammansättningen av lök liknar komponenterna i könshormoner. Därför ökar hans äta sexuell attraktion och saktar åldrande. Vi äter gröna fjädrar, lökar och frön.

 1. Vi äter på räkorna för en dröm som kommer fräsch eller ångad på en potatisångad.
 2. Frön blandas med honung i lika delar, vi äter 1 tsk tre gånger om dagen.
 3. Vi gör en gruel från trehundra gram lök. Lägg till sex hundra gram torrt vitt vin, ett hundra gram honung. Skaka det, insistera. Drick 50 gram tre gånger om dagen.

Vitlök. Vid en tumör i prostata bildas fria radikaler. Vitlök har i sammansättningen av ämnen som neutraliserar deras effekt.

Dricker:

 1. Det finns flera vitlöksklyfta om dagen.
 2. Gör en sallad av vitlök, spenat, persilja.
 3. Vi gör en cocktail av vitlök, nypressad citronsaft och honung. Vi håller i mörkret i två veckor. Vi dricker en dag för 3 msk. sked.

Fitopreparat innehåller extrakt av örter, mineraler som har en komplicerad effekt: lindra inflammation, smärta, spasmer i körteln, vissa dödar även bakterier. De är lämpliga för regelbunden tillträde under sjukdom, eftergift och för profylax. Tabletterna Prostalamin, kapslar Prostate Forte är populära.

Och också mer här om effektiv behandling av prostata adenom med celandine.

Medicin och sjukgymnastik

På ett tidigt stadium av prostata adenom är det möjligt att bota det med mediciner.

För detta används preparat:

 • alfa-blockerare;
 • immunokorrigeringsmedel (Reoferon, Pyrogenital);
 • inhibitorer av 5-alfa-reduktas;
 • medel för att förbättra blodcirkulationen (Trental);
 • ibland antibiotika.

Om denna behandling är ineffektiv, föreskrivs prostata adenom kirurgiskt ingrepp.

De visade metoderna för fysioterapi med prostata adenom:

 1. Cryotherapy - frysning av prostata med flytande kväve.
 2. Thermoablation - destruktion av körtelvävnaden vid höga temperaturer.
 3. Transuretral nålablation - nålen injiceras i prostatan för att överföra radiofrekvenspulser.
 4. Transuretral mikrovågstermoterapi genom urinröret införs en mikrovågsgenerator som påverkar cellerna som ska tas bort.

Mudbehandling adenom i prostata.

Smuts appliceras:

För den framgångsrika behandlingen av prostataadenom måste man förändra livets sätt att tänka, patientens psykologi. Ta alla åtgärder för att bli av med övervikt. Intensivt behandla kärlsjukdom. Eliminera negativa faktorer: alkohol, immobilitet, hypotermi. Att normalisera ett sexuellt liv. Följ kosten.

En av orsakerna till prostataadenom är ekologi. Utvärdera ur den synvinkel den plats där du bor. Det är klart, i vuxen ålder, det är knutet till arbete.

Men efter pensionen, när problemet med prostataadenom blir särskilt bråttom, är det värt att överväga att välja det baserat på dessa överväganden.

ljus

Rågmjöl (3 delar av en sked) blandas med ч. Skedar av ägg, honung före mottagning av testet. Vi gör ljus. Vi lägger den i frysen. Vi lägger månen på kvällen och på morgonen. Kursen förnyas efter en sju dagars paus.

övningar:

 1. På morgonen efter att ha lyftt fem minuter gör vi en yttre perinealmassage.
 2. Innan måltiden blir vi fullvuxna. Vi lurar lite. Vi höjer våra knän en efter en. På morgonen och på kvällen i fem minuter.
 3. Mer att gå, springa, flytta i någon form.

Med prostata adenom är rektalmassage inte bara inte användbar, men det är också farligt! Från honom kommer processen att utvecklas! Särskilt farlig maskinvaruvibrationsmassage!

Huruvida det är möjligt att bota?

Endast örter kan inte botas av adenom.

Behandling av prostataadenom med örter och mediciner indikeras vid ett tidigt skede av sjukdomen om patienten vägrar kirurgi och:

 • flödeshastigheten för urin från 5 till 15 ml / s;
 • volymen urin från 100 ml;
 • volymen av kvarvarande urin är mindre än 150 ml;
 • test för livskvalitet från 3 poäng;
 • test för att bedöma symptom från 8 till 19 poäng.

Behandling av adenom med mediciner är kontraindicerat om:

 1. På den lilla tiden finns det ärr.
 2. Processen gick in i ett akut stadium.
 3. Det finns misstankar om prostatacancer.
 4. Nyresvikt i det akuta skedet (blod i urinen).

Användningen av folkmedicin i sådana fall kommer inte att skada, men ur effektivitetssynpunkt blir det självbedrägeri.

Kursens längd

Ta bort symptomen på folkmetoder i en riktig månad eller två. Därefter applicera dem redan i form av förebyggande åtgärder. Ideellt blir det pågående förebyggandet av prostata adenom en livsstil. Som ett resultat uppnås immunitet inte bara från prostata sjukdomar.

Något nationellt recept används i minst tjugo dagar. Juicer, persilja, vitlök, honung, pollen ger effekt på ännu längre tid.

Det viktigaste är att inte ge upp kursen tre dagar efter den första lättnaden. Vem manifesterar kommer, leva länge i god hälsa.

Behandling av prostata adenom slutar vanligtvis efter operation och återhämtningsperiod. När konservativ behandling av ett tidigt stadium-terapi slutar efter avslutad läkare, är det kirurgiskt ingripande inte längre nödvändigt.

Och även om symptomen och hur man känner igen prostata adenom, ta reda på i artikeln.

slutsats

Behandlas från adenom med hormonella medel, antibiotika, andra mediciner, en kirurgisk operation. Med prostata adenom används örterna som en extra åtgärd eller i avsaknad av tillgång till traditionell behandling, för förebyggande och vid remissionstiden.