Huvud
Strömförsörjning

Örter med prostata adenom

Adenom i prostatan är en godartad tumör. I avsaknad av behandling kan denna patologi leda till allvarliga konsekvenser och leverera många smärtsamma förnimmelser. Örter med prostata adenom kan eliminera alla symtom på sjukdomen, förutsatt att behandlingen påbörjades i ett tidigt skede av inflammatorisk process.

Denna behandlingsmetod orsakar inte biverkningar och skadar därför inte andra inre organ. Dessutom rådgör läkare ofta sina patienter att använda örter samtidigt som de använder läkemedel för att påskynda deras återhämtning.

infusioner

Under behandlingen av adenom med örter använder man vanligtvis infusioner av växter. För att bevara fördelarna med ingredienser är det bäst att använda porslin, glas eller rostfria rätter. Nästa kommer vi att överväga de mest populära ört recepten, som används för att eliminera adenom. För att underlätta navigering i infusionen listar vi dem av huvudingrediensen.

persilja

För att förbereda läkemedlet behöver du bara 3 tsk. persilja och kokande vatten. Bäst av allt, om gräset hakas så fint som möjligt, är en kaffekvarn perfekt för detta ändamål. Det resulterande pulvret hälles i ett glas kokande vatten och blandas.

Blandningen måste placeras på låg värme och kokas i 15 minuter. För behandling av adenom används infusion av örter dagligen. En dag får man inte dricka mer än 1 glas infusion.

Aloe Vera

Infusion av örter från adenom rekommenderas att förbereda sig från en ung växt, eftersom den innehåller mer användbara spårämnen. Lämplig växt, som inte är mer än 2 år, kommer dessutom att behöva ytterligare 0,25 liter vodka. Det valda arket males med en kniv och placeras i en glasbehållare. Därefter sätts kärlet på ett mörkt och kallt ställe i 10 dagar.

Att använda sådant gräs med adenom rekommenderas varje dag för 1 tsk. För maximal effekt konsumeras infusionen före frukost. Ett sådant folkläkemedel lindrar väldigt snabbt inflammation och förbättrar blodcirkulationen i kroppen. Mottagning av den resulterande blandningen är begränsad till 2 veckor, varefter en paus görs.

Echinacea

Användningen av sådana örter som echinacea kommer att vara användbar inte bara för behandling av adenom utan också för att förbättra immuniteten. Dessutom behöver den prutnyak och 1 liter vodka. Örter tas i samma mängd (100 g) och krossas. Därefter blandas alla ingredienser i en transparent behållare.

Det rekommenderas att insistera örter i minst 10 dagar. Sedan skall blandningen filtreras och droppas 3 gånger om dagen. Män att bli av med prostata adenom är bäst att använda tinktur 20 minuter före huvudmåltiden. Behandlingsförloppet är 3 veckor.

Grushanka och Tuya

Samling av sådana örter som päron och thuja blandas i samma mängd. För 1 kopp kokande vatten behöver du 1 matsked. blandning. Därefter måste läkemedlet läggas på ett vattenbad och hålles där i 15 minuter.

Under dagen rekommenderas att man dricker ett glas infusion innan man äter. Behandlas på detta sätt tillåts inte mer än en månad, lättnad bör komma under den första veckan av behandlingen. Det bör noteras att i detta fall används örter för prostatit och adenom detsamma, så det här receptet är en av de mest effektiva.

Björkblad och lök

Fjädrarna av lök i kombination med björkblad gör att du kan bli av med de uttalade symtomen på adenom. De angivna komponenterna blandas i samma mängd och hälls med kokande vatten. För att få ut det mesta av denna åtgärd måste du vänta 20 minuter.

Infusion av örter för behandling av adenom rekommenderas att användas i 20 minuter före frukost och lunch, drick inte mer än 400 ml per dag.

Växtbaserade bad

Fytoterapi är inte begränsad till recept som kan konsumeras inuti. Vid behandling av prostataadenom har örter också nytta av varma bad med tillsats av lämpliga ingredienser. För att förbättra urinering kan ett stillasittande eller vanligt bad användas.

För ett stillasittande bad måste du samla örter från lind, timjan, salvia och kamille. För att eliminera inflammationen måste du ta ca 5 matskedar. samling för 3 liter vatten. Den erhållna blandningen sätts på elden och kokas i flera minuter. Därefter hälls lösningen i ett bad. För terapeutiska ändamål, ta det inte mer än 25 minuter. Det rekommenderas att tillgripa denna behandlingsmetod flera gånger i veckan, för ofta tar ett bad ett negativt inslag på artärtrycket.

Beroende på dina personliga preferenser kan örterna med prostata adenom ändras. För att uppnå ett positivt resultat i sådan behandling är det nödvändigt att ha en regelbunden tillvägagångssätt. Du kan inte hoppa över dessa procedurer, annars kommer behandlingen att misslyckas.

För att göra ett vanligt bad kan du kombinera sådana örter som kamomill och ekbark. På 3 liter kokande vatten rekommenderas att ta cirka 2 matskedar. av varje komponent. Den medicinska infusionen ska stå i ca 2 timmar, varefter den måste filtreras och läggas till badet. Sådan behandling av prostatakörteln kommer att ta bort de huvudsakliga tecknen på inflammation efter 1 vecka. Det rekommenderas att inte stanna i badrummet i mer än 20 minuter, varefter det är nödvändigt att skölja under duschen.

Om du kombinerar denna terapi med adenomer med infusioner för internt bruk, kan du ta bort den inflammatoriska processen på bara en vecka.

Det mest effektiva sättet

Välj örter för prostata eller behandling av adenom är nödvändigt på grund av vad orsaken var utvecklingen av inflammation. Därför är det bäst att konsultera en läkare om vilka örter som är mest effektiva.

För att eliminera smärta, förbättra immunitet, normalisera arbetet i hjärtat och genitourinary systemet, använd följande växtarter:

Samling av örter i prostata adenom påverkar kroppen på olika sätt. Kelandin bekämpar till exempel inflammation i närvaro av bakteriell infektion eller hypotermi. Man bör komma ihåg att denna växt är giftig, därför är det omöjligt att överskrida dosen eller självständigt för att uppfinna recept som använder denna komponent.

Malurt snabbt undertrycker infektionen i kroppen. Infusioner med tillsats av sådana örter är mycket effektiva. Om flera gånger om dagen för att ta denna infusion, så börjar mannen snart stå, vilket indikerar återhämtningen av kroppen.

Calendula, aloe och echinacea kan också användas för infusioner. Det enklaste receptbelagda läkemedlet för adenom är att ta det valda örtet och häll alkohol. Om några dagar kommer botemedlet att vara klart för användning.

Dessutom bör det noteras att för förebyggande av prostata adenom med användning av örter yarrow eller St John's wort. De har en stark antibakteriell effekt, förbättrar patientens övergripande välbefinnande och eliminerar inflammation.

Man måste komma ihåg att de listade behandlingsmetoderna är extra, de kan inte fungera som en grund för terapi. Därför måste man alltid konsultera en läkare innan de används.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Användbara örter för prostatit och prostata adenom

Hälsningar, kära läsare. Det här är Alexander Burusov, och idag kommer vi att prata med dig om behandling av manliga sjukdomar med örter. I denna artikel föreslår jag att du överväger de bästa örterna för prostatit och prostata adenom.

Efter 40 år har många män problem i det genitourära systemet på grund av prostata sjukdomar. Vanliga fall av att behandlingen försenas i åratal, vilket påverkar vardagens kvalitet. Inflammation av prostata gör det svårt att urinera, bryter mot den sexuella funktionen, leder till adenom.

Män som bryr sig om sin hälsa, tillsammans med drogbehandling, bör helst ta örter med prostatit och prostata adenom. Eftersom naturliga naturläkemedel eliminerar inflammatoriska processer, förbättrar blodcirkulationen och stöder generellt kroppen, som försvagas av läkemedel, minskar manifestationen av biverkningar.

De första symptomen i kroppen manifesteras i form av smärtsamma känslor under urinering, temperaturen stiger, urin och avföring avslöjar blod, plus generell försämring av välbefinnande uppstår.

Fytoterapeutisk effekt av örter

En av orsakerna till inflammation kan vara en infektion som infekterar prostata vävnaden. Medicin eliminerar denna inflammation och förbättrar blodcirkulationen. Växtbaserad behandling påverkar positivt kroppen hos en man under sjukdom, och är också ett utmärkt sätt att förebygga.

Vilka örter är bäst att plocka upp, läkaren eller apotekaren kan berätta. De mest kända och populära är:

 • Tansy, cowberry, horsetail fält, björk knoppar bidra till att eliminera infektionen, ta bort inflammation, ta bort toxiner.
 • Kamille, Johannesört, kanin förbättra metaboliska processer och återställa blodcirkulationen.
 • Ginseng, persilja, purjolök, selleri påverka deras användbara egenskaper av styrka.
 • Donnick och hästkastanj bidra till att normalisera metabolismen och minska stagnationen av venöst blod.
 • Ginger, mint, valerian stödja kroppen mot att infektera infektionen, höja immuniteten.

Utan drogbehandling, naturligtvis, inte att göra, men örterna hjälper att mätta kroppen med vitaminer och andra fördelaktiga substanser, och detta är en extra källa till styrka för ett försvagat immunförsvar.

Användbara recept

I ett apotek kan du köpa en färdig samling av flera örter, men det är bättre att ta varje gräs separat eftersom det i detta fall kommer att erhållas en mer exakt dos av en viss växt. Applicera infusion inuti, som komprimerar, lägg till badet.

Ett mer effektivt sätt är ett avkok för att dricka. Förbered dem är inte svårt, det viktigaste att observera dosering och sätt att använda. När allt kommer omkring ger även en naturlig medicin endast effekt i rätt proportioner.

Avkok av persilja

Du behöver: 1 glas vatten och 3 tsk persilja frön. Frön måste slipas före detta. Tumla på låg värme i ca 25 minuter.

Du kan ta i 40 minuter. Några sippor om dagen är nog. Det är, drick en nypa, men på olika tider på dagen, inte samtidigt.

Aloe tinktur

Anläggningen måste vara minst ett år gammal. Mala ett ark, häll 250 gram vodka. Alla häller i en glasburk.

Vanligtvis tas infusionen till en mörk platskylare, varav den håller 10 dagar. Att dricka på tom mage: 2 månader i rad för 1 hl, sedan en månad att vila och om du behöver repetera kursen.

Infusion av St. John's wort, motherwort och bearberry

Det är användbart i adenom av prostata-lösningen av Johannesört, modervort och bärbär. Blanda på samma del av växterna, hugg, häll i en termos av 1 msk och häll 0,5 liter kokande vatten.

Lösningen infunderas i en timme. Drick ungefär en halvtimme före en måltid, hälften av glaset.

Buljong från burdock

Röda marken, ta 2 matskedar per 0,5 liter vatten. Koka i 10 minuter. Buljongen ska stå i flera timmar, då kan du filtrera.

Drick tre måltider om dagen innan du äter. Dosering är den tredje delen av glaset.

Tinktur av vitlök

1 skalad och hackad vitlökshuvud hälls med 0,5 liter kokande vatten. Låt stå fram till morgon. Det tas 1/4 kopp före måltiden 10 dagar.

Infusion av honung-ört

Frukt av enbär och fänkål, lakritsrot, persilja och kamilleblandning och slip. Andelarna är lika. På golvet i en liter kokande vatten 2 msk blandning.

Stäng i termos i 2 timmar. Stam, lägg till honung efter smak. Drick en halv kopp innan måltiden på morgonen och kvällen.

Växtterapi och näring

Förutom dekokningar för prostata adenom är bad av örter, ljus och till och med rätt näring användbara. Bad med kamille eller barken av ek har en mycket fördelaktig effekt på kroppen. Du kan använda avkok av en blandning av kamomill, salvia och lind.

Mycket användbart Propolis ljus och getfett: 100 g fett och 20 g propolis blanda och koka i ca 2 timmar på låg värme. Häll sedan på en ren gasbind eller annat tyg och rulla ett ljus. Att sätta det är nödvändigt innan en dröm, ständigt inom en månad.

hjälp växtbad salvia, myrsvin, kamille och lind. Växter bör vara naturligt torra och strimlade. Vid 6 msk. l. Blandningen kommer att behöva tre liter kokande vatten: insistera lite tid, påfrestning och tillsätt till vattnet.

I ett integrerat tillvägagångssätt är allt viktigt, inklusive rätt näring. Inte ett undantag och prostata adenom. Behandling ger en större effekt om du omger sjukdomen från alla håll.

Spannmål och majsgröt kommer att vara väldigt praktisk, men istället för kött kryddor i butiken är det bättre att äta mer lök. Linfröolja kommer att ge en terapeutisk effekt om du dricker det på morgonen - 1 msk på tom mage.

En bra medicin är en tesked Propolisnogo honung. Ät eller svalna det på en gång är inte nödvändigt, låt det gradvis smälta i munnen. I menyn kan du ange och pumpa frön, vilket kommer att stoppa utvecklingen av sjukdomen.

Honung-nut dessert

1 kg valnötter och 1 kg solrosfrön blanda och slipa i köttkvarn. Till denna gröt lägger honung, insistera på en glasburk 1 dag. Ta 10 dagar för 1 msk innan måltider till frukost och middag.

Mycket användbar morot, betor och gurkajuice, liksom aspargesjuice. Men de måste dricka ungefär en liter om dagen.

Om sjukdomen är igång, lita inte bara på örter. Effektiviteten av växter är högst i sjukdomens initiala steg, och ännu mer i förebyggande regim.

Man bör komma ihåg att vissa växter kan minska de terapeutiska effekterna av droger. Så expertens råd kommer inte att skada. Korrekt utvalda örter, hälsosam mat och en önskan att återhämta sig kommer att göra sitt jobb, och resultatet blir nödvändigtvis positivt.

Vad är fördelen med växtbaserad behandling?

Behandling av medicinska växter har en positiv dynamik, för det "gröna apoteket" så mycket fördelar:

 • Växter innehåller inte kemikalier.
 • Snabbt och lätt smält.
 • Har inga starka biverkningar.
 • Gynnsam för tarmmikrofloran och dess arbete.

Dekoktioner och tinkturer kan konsumeras under lång tid, de är inte skadliga för njurarna och leveren.

Men det betyder inte att du kan ta någon samling och dricka den med glasögon för ingenting. Varje kompetent specialist och läkare kommer att bekräfta att för varje sjukdom finns en växtbaserad samling. En ört med prostatit bör väljas med vissa egenskaper.

De bör bidra till att återställa den sexuella funktionen (sparris, Cypern, körteln), för att undertrycka verkan av mikrober (åkerfräken, kungsljus, röd blåbär, nässlor), har anti-inflammatorisk effekt (kamomill, johannesört, svalört, succession, kardborre), öka immunitet (ingefära), höja allmänna tillståndet i organismen (ginseng), och arbetsfunktionen på prostata rekonstituering (nässla, aloe, toadflax, celandine, honungsklöver).

Föreskrifter för förebyggande

För att förhindra sjukdomen i det mest oupphörliga ögonblicket är det bättre att förhindra det. Förebyggande av växtinfusioner och växtbaserade bad är ganska trevligt och inte svårt.

Tiden att förbereda buljongen krävs lite, men som en följd är mannen fortsatt vaken och full av styrka vid vilken ålder som helst. Det är bättre att dricka örter under profylax, ständigt stöttar kroppen i formen, då kommer det att reagera med god hälsa och en laddning av energi.

En utmärkt förebyggande effekt ger infusion root av althea med löv av hallon, cowberry, blommor av kemistens kamille och nässlor. Här kan du lägga till en fälthästsail och rot av badan och calamus.

All mala, ta 2 matskedar och en halv liter kokande vatten. Låt stå fram till morgon. En sådan utsökt drink du kan dricka tre gånger om dagen i 2 månader - en tredje kopp.

En bra förebyggande kraft för skydd av människors hälsa, enligt fytoterapeutister, har althea rot. Infusioner på grundval av detta ger tillräckligt starkt skydd mot sjukdomar hos den sexuella manliga sfären, och från bakteriella och infektiösa orsaker till sjukdomen.

För att inte släppa någon sjukdom i sig är det nödvändigt att ta hand om upprätthållandet av immunitet. Vilken typ av örter i detta fall? Vi listar huvud:

 • Echinacea. Det anses mycket effektivt. Extraktet av hennes blommor aktiverar hela organismens arbete.
 • ginseng. Det påverkar både det övergripande arbetet med immunitet och på lokal nivå. Det blockerar skadliga bakteriers aktivitet vid den första inpressionen i kroppen.
 • celandine. En naturlig alkaloid. Ökar immuniteten, döljer smärta och neutraliserar deras orsak. Renhet är bra för både förebyggande och behandling av sjukdomen.
 • ingefära Utmärkt immunitet. Det kan läggas till alla måltider.

Sammanfattning

Användbara örter för förebyggande och behandling av prostatit är väldigt mycket. "Gröna apoteket" är rik på sortiment. Det viktigaste är att inte glömma att örter i alltför stora eller felaktiga doser kan ha olika effekter på kroppen eller inte alls.

Vid eventuella sjukdomar, liksom prostata adenom, är sammansättningen av infusioner och dekokter av örter bättre att byta. När allt kommer omkring blir kroppen snabbt vant vid egenskaperna hos samma växt, och vissa växtämnen kan till och med ackumuleras harmlöst. Med rätt och kompetent tillvägagångssätt kommer fytoterapi bara att ge bra och gott humör.

Örter för behandling av adenom och prostatit

Prostatit och adenom är vanliga prostatiska sjukdomar som uppträder hos män över 40 år. Enligt medicinsk statistik lider 85 äldre män av 100 av en eller annan form av dessa sjukdomar. I detta fall kallas olika inflammatoriska processer i denna körtel prostatit, medan adenom inte är en onkologisk tumör i den.

Orsaker till sjukdomen

Adenom och prostatit uppträder på grund av trängsel i bäckenområdet. De resulterar i brist på rörlighet, konstant sittande, vissa typer av infektionssjukdomar och stup.

Medicin kan inte erbjuda patienterna en fullständig botemedel mot dessa två sjukdomar, det kan bara minska intensiteten hos symtomen. Det är därför det är bättre att förhindra adenom och prostatit, för om de utvecklas, kommer de sannolikt att förbli hos en person för livet.

symptom

Symtom på dessa två sjukdomar kan vara mycket lika, för uttalandet av den exakta diagnosen bör samråda med en läkare. Misstanke om adenom uppträder i sådana fall:

 • För att lindra urin måste du påkänna dina magmuskler.
 • Minskning av urintrycket.
 • Regelbundna nattresor till toaletten.
 • Urininkontinens.
 • Förekomsten av blod i urinen.
 • Omöjlighet att utföra urinering även med en stark önskan.
 • Smärta i processen med urinering.

Allt detta är karakteristiskt för en godartad prostatatumör. Efter att ha upptäckt sådana sjukdomar, bör du omedelbart söka kvalificerad hjälp, eftersom ju snabbare du börjar behandlingen, desto mer framgångsrik blir det. Samtidigt finns det fall där symptomen på adenom kombineras med sådana symptom på prostatit:

 • Ett vanligt behov av att tömma blåsan i kombination med plötsliga temperaturförändringar.
 • Minskning av urintrycket och samtidig skärande smärta.
 • Klåda och smärta i körteln.
 • Urin innehåller främmande föroreningar, såsom pus, flingor och trådformiga formationer.
 • Kronisk trötthet och humörstopp.

Sålunda kan symtomen på prostatit lätt förväxlas med manifestationerna av adenom och vice versa. Under alla omständigheter kan endast läkaren göra en noggrann diagnos och ordinera lämplig behandling.

Folkmetoder

Folk recept som används för att behandla prostatit och adenom kan inte helt bli av med dessa sjukdomar. Ändå kan de ta bort de obehagliga förnimmelserna och stödja läkemedelsterapin. Vid användning av populära recept för behandling av dessa sjukdomar är nödvändigt för att säkerställa obligatorisk godkännande av den behandlande läkaren, eftersom de aktiva ingredienserna av örter kan ingå oönskade reaktioner med de kemiska beståndsdelarna i läkemedel.

Ett bra stöd för människors recept kommer också att få en anpassning av kost och livsstil. Man bör komma ihåg att det är brist på rörlighet och den felaktiga menyn är de vanligaste orsakerna till adenom och prostatit, så för din framgångsrika behandling behöver du eliminera dessa skadliga faktorer.

Från menyn måste du utesluta sådana produkter:

 • Industriellt konfektyr.
 • Stärkelse produkter.
 • Varm peppar.
 • Rökt fisk och kött.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Starkt bryggt te och kaffe, inklusive löslig.

Du bör också ge upp cigaretter och sena måltider. Regelbunden motion och promenader utomhus stärker kroppen och tillåter den att bekämpa sjukdom ensam, och folkrecept baserade på örter hjälper till att glömma obehagliga symptom.

Samling av örter

Denna samling kommer att vara särskilt effektiv under den första etappen av adenom. Den är framställd av sådana komponenter:

 • 100 g kalendula blommor;
 • 100 gram fälthästsail
 • 100 g yarrow.

Örter ska blandas och läggas i en ren torr burk, förvaras utom räckhåll för solljus. Per liter tinktur måste du ta 1 msk. l. samling, sätt den i en halv liter termos och häll kokande vatten. Låt stå i 10 timmar. Ta infusion i 30 minuter före måltider tre gånger om dagen, bryta sitt nummer i lika delar. Nyckeln till framgång för denna behandling är regelbundenhet. Det måste tas dagligen i 3 månader, det ger ett gott och varaktigt resultat.

Celandine mot adenom

Dekoktioner och tinkturer av celandine har en kraftfull antitumör effekt. Denna ört växer överallt, så du kan samla det själv för att behandla adenom. För insamling är det nödvändigt att välja så mycket som möjligt ekologiskt rena ställen som ligger långt ifrån spår och växter. Efter samlingen måste gräset spridas ut för att torka, det är bra att hugga den torkade celandinen. Infusion bereds på följande sätt:

 1. 1 msk. l. celandine sätta i en termosflaska och häll 250 ml nykokt vatten.
 2. Infusionen är tätt stängd och hålls i 2 timmar.
 3. Den resulterande vätskan filtreras genom en fin sil eller gasbindning.

Denna infusion ska tömmas i en torr, ren flaska och förvaras i kylskåp. Ta drogen du behöver 1 msk. l. 30 minuter före varje måltid. Behandlingsförloppet är 30 dagar, då måste du ta en paus på samma gång.

Lökskal

Lökskal är grunden till ett enkelt folkrecept för prostata adenom. Sådan behandling är mycket överkomlig, eftersom det inte kräver stora investeringar i medel. Läkemedlet är framställt av sådana ingredienser:

 • handfull lökskal
 • 5 tsk. naturlig honung;
 • 5 liter vatten.

Lökskalken ska tvättas noggrant och läggas i en kruka med kokande vatten. Skålen kokas i 5 minuter, varefter pannan är täckt med lock och hålls i 1 timme. Buljongen filtreras, honung läggs till och 100 ml är berusad före varje måltid.

nässla

Bland örter är nässla särskilt effektiv för behandling av prostatit och adenom. Du kan bara ta det efter att ha råd med en läkare eftersom det är kontraindicerat för personer med risk för blodproppar. Den mest lämpliga för behandlingen är rhizomerna av den dioecious sorten av nässla, deras handling kan stärkas vid montering av sådana komponenter:

 • kalganiska rötter;
 • nakenlakorice;
 • rhizom av nässla.

Allt detta tas i lika stora proportioner. För buljong ta 1 tsk. sådan uppsamling för 0,5 liter vatten. Buljongen kokas i tio minuter, det insisteras en kvart i timmen och filtreras. För behandling måste du dricka denna mängd buljong i 2 uppdelade doser, före frukost och middag.

Blomstert te

Behandling av prostata adenom är särskilt effektiv på sommaren när det är möjligt att skörda färska örter och växtblommor. Doftande och välsmakande blommeteppar hjälper till att bekämpa symptomen på denna sjukdom. För att förbereda det måste du ta:

 • blommor av mendicant;
 • körsbärstammar;
 • blad av svart nightshade.

Allt detta måste blandas i lika stora proportioner. För te tas 2 matskedar. l. samling per liter vatten. Blandningen hälles med nykokt vatten och åldras i ungefär en timme. Du kan dricka detta te om du vill, när som helst på dagen.

Växtbad

Örter kan användas som badinfusioner som är effektiva vid behandling av prostata adenom. För beredning av infusioner för bad är det nödvändigt att sammanställa en samling av sådana komponenter:

 • 100 gram fläsk;
 • 100 g St John's wort;
 • 100 g läkemedelsklöver;
 • 100 gr timjan;
 • 100 g torra blad av björnbär;
 • 100 gram kamomillblommor;
 • 100 g plantain leaves;
 • 100 g björkblad;
 • 100 gr linfrö;
 • 100 gr Willow-Tea.

Den mottagna mängden av insamlingen kommer att räcka för tio bad, för ibland lämnar exakt 100 g av blandningen. För att göra tinkturen, häll gräset med två liter kokande vatten, håll i två timmar, filtrera och häll i badrummet med bekvämt varmt vatten. Det är nödvändigt att stanna i ett sådant bad i minst en kvart i timmen, för att uppnå önskad effekt är det tillräckligt att genomföra proceduren en gång i 3-4 dagar.

Birktinktur

Om en doktors undersökning visade att orsaken till prostataadenom är en brist på zink i kroppen, kan många symtom på sjukdomen tas bort genom att ta zinkhaltiga läkemedel. Samtidigt erbjuder folkrecept ett effektivt verktyg baserat på björk. Bladen och örhängen i detta träd kan samlas helt gratis, och effekten av deras tinktur är inte värre än den för dyra mediciner.

Läkemedlet bereds på följande sätt:

 1. 2 msk. l. lakan eller örhängen björk ska fyllas med två glas kokande vatten.
 2. Infusera i två timmar och filtrera.

För att minska tumörstorleken hos prostata måste du dricka 100 ml tinktur fem gånger om dagen.

toadflax

Linfrö innehåller många användbara ämnen som bidrar till behandlingen av en godartad prostatatumör. En särskilt hög koncentration finns i blommorna i denna växt. För att förbereda en helande salva måste du ta:

 • 2 msk. l. grundfärger av linne.
 • 1 msk. l. alkoholstyrka på 70 grader.
 • 100 g internt fläskfett.

Blommorna blandas grundligt med alkohol och åldras i ca fyra timmar. Fettet upphettas och blandas med en blomalkoholblandning, överförs till en lerkruka och placeras i en förvärmd ugn till + 80 ° C. Där salva ska stå i 2 timmar, varefter det måste filtreras genom flera lager av gasbindning. För behandling måste smörj perineum vid behov, när det uppstår smärta.

Filbert för enemas

Med en ökning av prostata kan läkaren rekommendera enemas. En bra effekt ges av enema i enlighet med ett folkrecept från olika delar av hasselnötsbusken. Buljongen är beredd på detta sätt:

 1. Nötter av hasselnöt, dess löv och bark från buskens grenar krossas grundligt.
 2. 2 msk. l. Blandningen hälls i ett glas kokande vatten, lägg på elden och kokas i en halvtimme.

Före användning bör buljongen vara välfiltrerad, eftersom ingreppet av främmande kroppar i kroppen är extremt oönskat. Applicera som mikroclyster i en mängd av 50 ml, frekvensen av procedurer ställs in av läkaren.

Flower-herbal samling

Reduktion av storleken på prostata adenom kan uppnås med hjälp av folkmedicinsteknik. För honom är det nödvändigt att ta sådana ingredienser:

 • 20 g hasselnötblad.
 • 16 gram guldstav.
 • 20 g hagtornblommor.
 • 20 gram salvia gräs.
 • 40 g stjälkrötter.
 • 30 g av en sikta.
 • 25 g askblad.
 • 20 g klöver.
 • 40 gram lapchatkovyh rötter.
 • 20 gr blad av Veronica.
 • 20 g av den första damen.

Alla dessa örter är blandade, för terapeutiskt avkok tas 2 koppar vatten per 1 msk. l. samling. Örter fylls med vatten och kokas i tio minuter på låg värme, varefter de står i en halvtimme och filtreras. Den mottagna vätskan ska delas in i fyra receptioner, den ska druckas en timme efter varje måltid inom en månad.

Video: Hur man behandlar prostatit hemma?

Recept från persilja

Det finns flera folkrecept baserat på frö av den vanligaste persiljan. Det är bäst att köpa det på specialiserade marknader eller apotek. De frön som säljs i butiker för trädgårdsarbete kan behandlas med kemikalier för att förhindra råtta, så för behandling är de inte lämpliga. Avkok av persilja är beredd på detta sätt:

 1. 100 gr frön ska slipas i en speciell kvarn eller kaffekvarn.
 2. 4 tsk. Pulver häll 250 ml kokande vatten, elda och koka i en kvart i timmen.
 3. Avkokning kyles och filtreras.

Detta verktyg tas för 1 msk. l. fem gånger om dagen. Det finns ett annat alternativ för att använda persilja, den här gången i form av infusion. Den är beredd enligt följande:

 1. Hela frön i en mängd 1 tsk. Häll 250 ml rent kallt vatten.
 2. Infusionen avlägsnas till en mörk plats och åldras över natten.

På morgonen ska infusionen filtreras och uppdelas i fyra delar, som du behöver dricka om dagen. Detta recept tar effektivt bort inflammatoriska processer i prostata.

Effektiv behandling av prostata adenom folkmekanismer: örter och örtberedningar

Folkrättsmedel behandlar prostata adenom försiktigt, gradvis, utan sidoskadlig. Det viktigaste stället bland dem är ockuperat av medicinska örter.

Med prostata adenom, vilka örter är mest effektiva att använda? Svaret på denna fråga läses i artikeln.

Användbara ämnen

Nödvändiga örter för prostata behandling:

 • vår adonis;
 • salvia;
 • rötter av akonit
 • fräken;
 • senap;
 • blå blueness;
 • calendula;
 • löv av plantain;
 • kalanchoe;
 • citronbalsam.

Medicinska örter från prostata adenom innehåller också koppar, järn, mineraler och många andra ämnen som är användbara för prostata hälsa.

För att undvika kontraindikationer innan du tar traditionell medicin för att behandla prostataadenom, kontakta en läkare.

Naturliga lösningar har emellertid vanligtvis mycket mindre skadliga effekter än de som du köper på apotek.

Använd personligen skördade medicinska örter för prostatakörteln i skogen, grönsaksgården eller köpta på marknaden. Åtminstone är du säker: de kommer inte att orsaka skada. Det handlar bara om målmedvetna metoder för sådan användning.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin - örter

Pion. För att öka libido. Lugnar också, bedövar. På apotek säljer de färdiga infusion, rötter, rhizom av växten. Förbered enligt instruktionerna på förpackningen. Ta fyrtio droppar per dag i 1 månad.

Nettles. Återställer prostata vävnad, tar bort inflammation. Ökar tonen, främjar produktionen av spermier. Avkok av 50 g nässla tagen varje dag på natten.

Kardborre. Roten på den unga burken hjälper till mot sclerotisk och ärrbildning i prostata, seminalblåsor. Frisk buljong är varm på golvet. sked fyra gånger om dagen.

Groblad. Löv och frön från växten bidrar till återställandet av prostata. Används även som smärtstillande, antiinflammatoriskt, baktericidmedel. Avkokdryck på konst. sked fyra gånger om dagen.

De mest effektiva recepten

teer

För att behandla prostata adenom är te tillverkad av:

 • persilja;
 • selleri;
 • jordgubbar;
 • torkade horsetailblad;
 • morötter;
 • blombjörnbär;
 • löv, hasselskal.

Dessa örter för prostata kan tas i några lober, tillsammans eller separat. Brew som vanligt te.

bad

Dagligen ta ett varmt (43 grader Celsius) stillasittande bad med tillsats av något av ovanstående örter. Med prostataadenom förbättrar örterna blodcirkulationen och lindrar symtomen.

lavemang

Vi gör uppvärmningsdekor med avkok av kamomill, vändning, salvia, mjölk och smör. Förvärm prostata från utsidan med påsar med salt, sand, paraffin.

dill Dill har en baktericid effekt. Det kan ätas rå.

Receptet för extraktet:

 1. Tillsätt 1 tesked pundad dillfrön till ett glas kokande vatten. Insistera en och en halv timme.
 2. Drick med slam.
 3. Drick ett glas på morgonen på en tom mage.
 4. Varje dag gör vi ny infusion.

Persilja. Persilja är en krydda och värdefull medicinska ört. Återställer manlig kraft. Hennes vitaminer, mineraler är användbara för prostata, sänker blodsockernivån, för ögonen, förbättrar tarmmikrofloran. Avlägsnar inflammation.

recept:

 1. 4 ch. Av en sked av frön att mala.
 2. Häll ett glas kokande vatten.
 3. Koka i 15 minuter.
 4. Enligt Art. sked 6 gånger om dagen.

Honung sbiten med örter. Honung sbiten - en helt naturlig produkt, är till salu. Den innehåller honung, samlar örter enligt det ursprungliga receptet. Innehåller vitaminer, fördelaktiga mikrodelar, antiinflammatoriska och bakteriedödande ämnen. Applicera enligt anvisningarna på förpackningen. Förbättring av patientens tillstånd med prostata adenom noteras efter första dosen.

Ingefära.

recept:

 1. 10 gram rot ingefära läggs till ett hundra gram vodka.
 2. Vi insisterar femton dagar.
 3. Drick tre gånger om dagen före måltiden i 20 minuter för femton droppar.

Lök. Koppar som finns i lök multiplicerar verkan av järn, zink, som finns i dess vävnader. Sammansättningen av lök liknar komponenterna i könshormoner. Därför ökar hans äta sexuell attraktion och saktar åldrande. Vi äter gröna fjädrar, lökar och frön.

 1. Vi äter på räkorna för en dröm som kommer fräsch eller ångad på en potatisångad.
 2. Frön blandas med honung i lika delar, vi äter 1 tsk tre gånger om dagen.
 3. Vi gör en gruel från trehundra gram lök. Lägg till sex hundra gram torrt vitt vin, ett hundra gram honung. Skaka det, insistera. Drick 50 gram tre gånger om dagen.

Vitlök. Vid en tumör i prostata bildas fria radikaler. Vitlök har i sammansättningen av ämnen som neutraliserar deras effekt.

Dricker:

 1. Det finns flera vitlöksklyfta om dagen.
 2. Gör en sallad av vitlök, spenat, persilja.
 3. Vi gör en cocktail av vitlök, nypressad citronsaft och honung. Vi håller i mörkret i två veckor. Vi dricker en dag för 3 msk. sked.

Fitopreparat innehåller extrakt av örter, mineraler som har en komplicerad effekt: lindra inflammation, smärta, spasmer i körteln, vissa dödar även bakterier. De är lämpliga för regelbunden tillträde under sjukdom, eftergift och för profylax. Tabletterna Prostalamin, kapslar Prostate Forte är populära.

Och också mer här om effektiv behandling av prostata adenom med celandine.

Medicin och sjukgymnastik

På ett tidigt stadium av prostata adenom är det möjligt att bota det med mediciner.

För detta används preparat:

 • alfa-blockerare;
 • immunokorrigeringsmedel (Reoferon, Pyrogenital);
 • inhibitorer av 5-alfa-reduktas;
 • medel för att förbättra blodcirkulationen (Trental);
 • ibland antibiotika.

Om denna behandling är ineffektiv, föreskrivs prostata adenom kirurgiskt ingrepp.

De visade metoderna för fysioterapi med prostata adenom:

 1. Cryotherapy - frysning av prostata med flytande kväve.
 2. Thermoablation - destruktion av körtelvävnaden vid höga temperaturer.
 3. Transuretral nålablation - nålen injiceras i prostatan för att överföra radiofrekvenspulser.
 4. Transuretral mikrovågstermoterapi genom urinröret införs en mikrovågsgenerator som påverkar cellerna som ska tas bort.

Mudbehandling adenom i prostata.

Smuts appliceras:

För den framgångsrika behandlingen av prostataadenom måste man förändra livets sätt att tänka, patientens psykologi. Ta alla åtgärder för att bli av med övervikt. Intensivt behandla kärlsjukdom. Eliminera negativa faktorer: alkohol, immobilitet, hypotermi. Att normalisera ett sexuellt liv. Följ kosten.

En av orsakerna till prostataadenom är ekologi. Utvärdera ur den synvinkel den plats där du bor. Det är klart, i vuxen ålder, det är knutet till arbete.

Men efter pensionen, när problemet med prostataadenom blir särskilt bråttom, är det värt att överväga att välja det baserat på dessa överväganden.

ljus

Rågmjöl (3 delar av en sked) blandas med ч. Skedar av ägg, honung före mottagning av testet. Vi gör ljus. Vi lägger den i frysen. Vi lägger månen på kvällen och på morgonen. Kursen förnyas efter en sju dagars paus.

övningar:

 1. På morgonen efter att ha lyftt fem minuter gör vi en yttre perinealmassage.
 2. Innan måltiden blir vi fullvuxna. Vi lurar lite. Vi höjer våra knän en efter en. På morgonen och på kvällen i fem minuter.
 3. Mer att gå, springa, flytta i någon form.

Med prostata adenom är rektalmassage inte bara inte användbar, men det är också farligt! Från honom kommer processen att utvecklas! Särskilt farlig maskinvaruvibrationsmassage!

Huruvida det är möjligt att bota?

Endast örter kan inte botas av adenom.

Behandling av prostataadenom med örter och mediciner indikeras vid ett tidigt skede av sjukdomen om patienten vägrar kirurgi och:

 • flödeshastigheten för urin från 5 till 15 ml / s;
 • volymen urin från 100 ml;
 • volymen av kvarvarande urin är mindre än 150 ml;
 • test för livskvalitet från 3 poäng;
 • test för att bedöma symptom från 8 till 19 poäng.

Behandling av adenom med mediciner är kontraindicerat om:

 1. På den lilla tiden finns det ärr.
 2. Processen gick in i ett akut stadium.
 3. Det finns misstankar om prostatacancer.
 4. Nyresvikt i det akuta skedet (blod i urinen).

Användningen av folkmedicin i sådana fall kommer inte att skada, men ur effektivitetssynpunkt blir det självbedrägeri.

Kursens längd

Ta bort symptomen på folkmetoder i en riktig månad eller två. Därefter applicera dem redan i form av förebyggande åtgärder. Ideellt blir det pågående förebyggandet av prostata adenom en livsstil. Som ett resultat uppnås immunitet inte bara från prostata sjukdomar.

Något nationellt recept används i minst tjugo dagar. Juicer, persilja, vitlök, honung, pollen ger effekt på ännu längre tid.

Det viktigaste är att inte ge upp kursen tre dagar efter den första lättnaden. Vem manifesterar kommer, leva länge i god hälsa.

Behandling av prostata adenom slutar vanligtvis efter operation och återhämtningsperiod. När konservativ behandling av ett tidigt stadium-terapi slutar efter avslutad läkare, är det kirurgiskt ingripande inte längre nödvändigt.

Och även om symptomen och hur man känner igen prostata adenom, ta reda på i artikeln.

slutsats

Behandlas från adenom med hormonella medel, antibiotika, andra mediciner, en kirurgisk operation. Med prostata adenom används örterna som en extra åtgärd eller i avsaknad av tillgång till traditionell behandling, för förebyggande och vid remissionstiden.

Vilka örter hjälper till att bli av med prostata adenom

Vilka örter kommer att hjälpa till vid behandling av prostata adenom och hur mycket är herbalism berättigad i förhållande till denna typ av patologi? I antiken, när syntetiska droger inte hördes, användes bara styrkan av örter, olika patologier behandlades, inklusive prostata adenom.

Behandling med recept av örter och infusioner av örter är ett alternativ till traditionell medicin, dessutom är den lämplig för män vars normala droger orsakar många biverkningar. Experters kommentarer om örtbehandling av prostata adenom är oftast positiva, men det rekommenderas inte att utföra terapi på egen hand, det bör överenskommas med läkaren.

Effekten av infusioner och avkok

Behandling av prostata adenom kan utföras med hjälp av växtbaserade infusioner och avkok, som har helande egenskaper. Tyvärr är behandling av folkmedicin i män inte populär, och skulden är banal latskap - det är lättare att dricka en färdig tablett än att dagligen och noggrant brygga, insistera och behålla proportioner.

Behandling av hennes prostatakörtel är mycket populär. För tinktur använd 100 g torkad krossad bark, placerad i en glasbehållare (0,5 liter) och fylld med 200 ml vodka. Två veckor insisterar tätt corked och på en mörk plats. Innan appliceringen, spänna och pressa barken noggrant, beräknas den erhållna mängden tinktur för 2-2,5 månaders användning. Varje dag utan avbrott drick 20 droppar upplösta i vatten (15-20 ml), tre gånger om dagen.

Med prostataadenom kan den inflammatoriska processen undertryckas med 2 msk. l. gräs våren primrose. För att göra detta brygg i 2,5 koppar kokande vatten, insistera under natten och påfrestningen. Att dricka på en tom mage på morgonen och före en dröm på ett glas buljong. Behandlingsförloppet för prostataadenom är 40 dagar.

Gräs hellebore Kaukasisk har en uttalad antitumör effekt, detta bekräftas av svar från läkare som observerade patienter som behandlade prostata adenom med folkmekanismer. Örtan i form av ett pulver på 50 mg tvättas med varmt vatten, strikt på en tom mage 1-2 timmar före frukost. Behandlingsprocessen i prostatakörteln beroende på människans allmänna välbefinnande kan vara en månad, och i upp till ett år, vilken behandling som behövs bestämmer läkaren individuellt.

Folkrättsmedel kan användas som ett hjälpmedel för grundläggande behandling.

 • Lakris med cornflower.

Folkmekanismer är vanliga örter som växer i naturen i fälten, och bara några få människor i den moderna världen känner till sina medicinska egenskaper. I prostata adenom rekommenderas: lakrits, cornflower på 1 del och 3 delar av en bärbärblad. Blanda noggrant, ta 10 g av blandningen och häll kokande vatten (250 ml). Håll i ett vattenbad i en kvarts timme, kyla, försiktigt pressa och sätt till den ursprungliga volymen med kokt vatten. Readymade folk remedy dricka 3-4 gånger om dagen för 2-3 st. l. i 20 minuter. före måltiderna.

Vilket av folkmedicinen hjälper till att lindra inflammation i prostata i adenom? Ljubka tvåbladigt gräs hjälper till att avlägsna inflammatorisk process, men med hjälp av enema, kan du "få" till prostatakörteln snabbare. För att göra detta ska 100 g försiktigt pundas, häll olivolja (1 liter) och läggas på en varm plats i 2 veckor. Behandlingen av prostata utförs med en emulsion, för detta piskas en tesked av den beredda infusionen grundligt i 50 ml vatten och injiceras i ändtarmen. Kursbehandling - minst 15 dagar.

För prostata är aspargesjuice medicinsk eller infusion - den balsam, behandlingen är enkel. För infusion är nog 3 tsk. örter häll 300 ml brant kokande vatten och insistera 2 timmar, insvept i en behållare. Det rekommenderas att dricka tre gånger om dagen för 100 ml. Sour sparris dricker 1-2 glas, för maximal effekt, kan du lägga till en mängd färska grönsaksjuicer.

Vad ska jag göra mer?

Behandling av folkmedicin för prostataadenom kan vara annorlunda, men i denna artikel är vi bara intresserade av örter. Med den interna typen av användningen har vi redan träffat - det är dags att prata om externa användningsmetoder, liksom om enemas.

Behandling av prostata utförs med hjälp av kalendula, kamomill, yarrow, motherwort, ingefära, violett och propolis. Varför föredrar de flesta experter microclysters? Läkarna säger om detta: Åtgärderna för växtbaserade läkemedel verkar lokalt och har ingen negativ effekt på inre organ. Volymen av mikrocyklister överstiger inte 50 ml, den injiceras med en konventionell päron.

Med prostata adenom rekommenderas att hålla ett sessilt bad.

 • Växtbaserade bad.

Behandling av prostataadenom med stillasittande bad är ingenstans lättare, för i lika stora proportioner kan du använda följande örter: salvia, kamomill, krypande timjan, lind (blommor) och tillsätt 2 msk. l. blommor av willow-tea och fuktigt vete. För 3 liter kokande vatten, ta 5 msk. l. Blanda, koka och häll i bäckenet. Buljongen bör vara en tolerabel temperatur, för prostata och de yttre könsorganen är överdriven överhettning inte välkommen. Sitter i ett improviserat bad behöver från 5 till 15-20 minuter.

Som "teblad" för växtbaserade bad kan du använda mint (50 g) och havre (1,5 koppar kli), de häller i 5-6 liter kokande vatten och insisterar. Som ersättare kan du använda ekbark och kamille, baden görs över natten i 15 dagar.

Vilka örter anses vara mest effektiva för behandling av prostata adenom? Analysera recensioner av specialister och män, du kan göra en lista med inställningar:

 1. Persilja. Stark antiinflammatorisk, bidrar till normalisering av sexuell funktion i adenom på grund av det höga innehållet av vitaminerna A och C, mineraler och insulin.
 2. Lök frön. Fördelaktig effekt på sexuell funktion.
 3. Renhet, hemlock. Starkt bakteriedödande medel hämmar tillväxten av tumörer.

De senare örterna är giftiga, så det är inte rekommenderat att förbereda droger själv och utan att rådgöra med en läkare.

Är det möjligt att eliminera alla symptom i prostata adenom med hjälp av örter? Kanske svarar specialister, men man bör komma ihåg att växtbaserade läkemedel är ett sekundärt botemedel som hjälper till med behandling av BPH. Och alla recept måste vara överens med den behandlande läkaren.

Dessutom kan örterna hjälpa till med adenom, men bara i början av utvecklingsprocessen och som förebyggande åtgärd. I avancerade fall krävs en kurs av allvarlig terapi upp till RP.

Vi tar bort symptomen på prostata hyperplasi med örter

Adenom eller godartad prostatahypertrofi är en tumör som utvecklas i prostatas vävnader. Denna patologi finns i 10% av 45-åriga män. Medan kroppen åldras uppträder sjukdomen mycket oftare - hos 50-åriga män diagnostiseras det i 30% av fallen, och vid 60 års ålder uppträder adenom hos 50% av patienterna. I urologi har många metoder utvecklats för att bota sjukdomen i början, men de hjälper inte alltid att bli av med sjukdomen för alltid.

Huvudproblemet med adenom är att i den första etappen av tumörens början känner en man inte några obehagliga symptom.

Vad som är farligt är prostata adenom

Hyperplasi, trots godartad natur, bär många hot. Det är därför som det rekommenderas att inte låta denna sjukdom i sig, utan att behandla adenomen omedelbart efter upptäckten.

De vanligaste konsekvenserna av hyperplasi, om den inte behandlas:

 • cystit;
 • pyelonefrit;
 • njursvikt
 • utebliven behandling av njurarna
 • urolithiasis, där konkretioner bildar sig i blåsan, och inte bara i njurarna;
 • hematuri;
 • orkit;
 • uretrit.

Den allvarligaste komplikationen av godartad hyperplasi är prostatacancer. I detta fall avlägsnas komplikationen av järn i de flesta fall helt, vilket i hög grad påverkar människans välbefinnande - syftet med orgelet innebär att hormonella bakgrund regleras i representanterna för den starka hälften av mänskligheten.

Hur man behandlar ett adenom

Det finns flera effektiva metoder för behandling av prostata adenom. I början av sjukdomen kan således tillväxten av körtelvävnaderna kontrolleras med hjälp av läkemedel från apoteket, terapeutisk gymnastik och näringsjustering. Senare, om det finns tecken på negativa förändringar i urinvägarna (försvagning av väggarna i MP, kronisk inflammation) rekommenderas fysioterapi eller kirurgisk ingrepp. I sista, tredje etappen är adenom endast mottaglig för kirurgisk behandling.

Ett bra komplement till den normala terapeutiska eller kirurgiska planen är behandlingen av prostataadenom med örter, vilka i de flesta fall överlägsna apoteksprodukterna i deras egenskaper. Ibland rekommenderar behandlaren själv vissa örtberedningar som hjälper till att minska symtomen och minska hyperplasiens aktivitet. Traditionella läkarna hävdar att örter säkert kan ersätta tabletter, eftersom de flesta läkemedel är gjorda av växtråvaror - koncentrat, extrakt och extrakt från medicinska örter.

Vilka växter kan användas för adenom?

Listan över användbara lösningar innefattar örter för behandling av adenom med följande egenskaper:

 • Spasmolytisk - för att eliminera ömhet och svårigheter med urinering. Vidare slutar prostatahemmen efter att ha eliminerat spasmen ackumulera i kanalerna.
 • Antimikrobiell - adenom från det andra steget framkallar inflammation i urinblåsa, urinledare, njurar. Detta medför ytterligare obehag och generell försämring av välbefinnandet.
 • Anti - adenom i 60% av fallen uppstår mot prostatainflammation, och i 70% av hypertrofi initierar inflammation i det urogenitala området.

Speciellt högt värderade växter som innehåller analoger av progesteron och androgener. Tillsammans hjälper de till att organisera kroppens arbete, eliminera puffiness, återskapa förmågan att smärtfri urinering.

Sammansättningen av enkelkomponent- och multikomponentdroger baserade på medicinska växter innefattar:

Varje växt av ovanstående har en positiv effekt på prostata med hyperplasi. Om man vill förbereda sig från en örtsamling, som kombinerar växter med komplementära egenskaper, kan de avsevärt lindra mannens tillstånd.

De bästa lösningarna för adenom är recept

Traditionell medicin erbjuder hundratals recept från prostata adenom som kan användas hemma. Alla är indelade i tre grupper:

 1. Dekokter. Framställd av växtråvaror och kokt vatten, blandat i ett 1:20 förhållande. Efter kokning hålls blandningen i eld i högst 10 minuter. Om produktens sammansättning innehåller rötter eller rhizomer, behåll buljongen på elden du behöver lite mer - upp till 20 minuter. Därefter filtreras buljongen och kyles.

I vissa fall kan proportionerna och tidpunkten för beredningen av läkemedel från prostatacenom skilja sig från de som anges ovan. Samtidigt är det enligt förskrivningarna möjligt att bereda kompositioner baserade på följande örter i prostataadenom:

 • Infusion av persilja frön från trädgården, kokta enligt det klassiska receptet. För dagen måste du dricka 200 ml av läkemedlet, 2-3 gulor åt gången.
 • Infusion av skalade lök, kokta enligt det klassiska receptet (1:10). Drick produkten rekommenderas på en tom mage på morgonen för en månad på en matsked.
 • Infusion från samlingen, som består av lika delar av björkblad och fjärrlök, utarbetat enligt det klassiska receptet (1:15). Ta infusion bör vara 100 ml på tom mage på morgonen och strax före lunchen.
 • Vitlök infusion, beredd enligt det klassiska receptet från 500 ml kokande vatten och krossad vitlök huvud (insistera 8 timmar). Drick ett läkemedel du behöver 50 ml kort före varje måltid.
 • Tinktur av vitex och ringblomma, kokta enligt ett klassiskt recept. Ta drogen på en tesked tre gånger om dagen i tre veckor.
 • Avkok av lakritsrot (lakrits), beredd från 500 ml vatten och en matsked råvara enligt det klassiska receptet. Dricka ett läkemedel rekommenderas en tre veckors kurs på 50 ml per mottagning tre gånger om dagen.
 • Avkok från samlingen, bestående av majsblomma och lakritsrot (3 delar) med tillägg av 1 del av bärbärblad, som du måste förbereda enligt det klassiska receptet. Ta drogen 2 till 4 gånger om dagen för 2 matskedar kort före måltiderna.
 • Avkok från samlingen bestående av citronbalsam (1 h), valerianrot (1 h), rue (3 h), lapchatka (3 h). Förbered ett läkemedel enligt det klassiska receptet, ta det en i taget i händelse av problem med urinering.
 • Avkok av kullrot, kokad enligt ett vanligt recept. Ta drogen 50 ml fyra gånger om dagen.

Förutom att använda insidan av örten för behandling av adenom används framgångsrikt i form av externa medel - bad och kompresser. För dem finns samlingar med växter som har antiinflammatorisk och astringent effekt: kamomill, kalendula, bark av ek. Varaktigheten av sådana förfaranden bör vara från 15 minuter till en halvtimme. Vattnet ska inte vara för varmt - inte mer än 40 grader. För att förbättra effekten av terapeutiska bad kan du använda avkokar av ekbark och kamille som en mikroclyster upp till 50 ml.

Ytterligare tips

Under behandling av adenom med örter rekommenderas att vidta försiktighetsåtgärder. Vissa växter har en väldigt stark inverkan på kroppen, och om reglerna för inträde (dosering, upptagningstidens längd) inte uppfylls kan det finnas problem i form av överdosering. Även folkberedningar kan orsaka en allergisk reaktion.

Vid vilka symtom ska du sluta ta örter:

 • med en kritisk minskning eller ökning av blodtrycket
 • när hudens svullnad eller klådautslag verkar på huden;
 • med försvagning av intestinal peristaltik
 • när hepatisk eller renal kolik inträffar (speciellt om sammansättningen av de tagna läkemedlen innefattar örter med en diuretisk effekt);
 • med ökade symptom på adenom;
 • med ökad dåsighet
 • med domningar i enskilda delar av kroppen.

Vid användning av örter som ett komplement till medicinsk behandling måste ta hänsyn till det faktum att växtbaserade läkemedel kan påverka graden av assimilering av vissa läkemedel, eller till och med ändra sina farmakologiska egenskaper. Det är därför innan du börjar en växtbaserad medicin rekommenderas att rådfråga en läkare om alla örter som kommer att användas under behandlingen.

Från videon lär du dig vilka åtgärder som ska vidtas när symptom på ett adenom uppträder: