Huvud
Analyser

Överflöd av örter för blåsor

Cystitis är bekant för många, särskilt kvinnor. Praktiskt sett försökte alla att behandla det i en hemmiljö. Ofta tror kvinnor att dricka en cowberry, kan du bli av med cystitis. Detta är en myt. Örter, som läkemedel, måste väljas individuellt. Riskera inte din hälsa, särskilt cystit är mer sannolikt för kvinnor av reproduktiv ålder.

Fytoterapi för blåsor

Innan du använder örter för cystit, rekommenderas att eliminera smärta och orsakssambandet till sjukdomen. Som antibakteriella medel som används av olika växter som har en diuretisk effekt och lugnande väggarna i urinväggen. Växtbaserade läkemedel för blåsor effektivt lindra inflammation och, med regelbunden användning, gör det lättare att känna lättnad i 2-3 dagar.

Nästan alla kvinnor som hade blåsor brukade lindra gräsets tillstånd. Vanligtvis används de som ett antibakteriellt och antiinflammatoriskt medel. Akut cystit kräver uppmärksamhet och noggrann behandling. För att behandla är det nödvändigt minst 1 månad. Den längsta termen är en kronisk typ av sjukdom. Även om du dricker tabletter under behandlingsperioden, måste tiden gå tillräckligt för att lämna de sista mikroberna. Men förbättringen är förstärkt växtbaserade infusioner, som måste dricka en lång tid, för att inte provocera ett återfall.

Örter för kvinnlig inflammation

Inflammation av urinblåsan hos kvinnor är svår. Urval av växtbaserade infusioner kräver också ett speciellt tillvägagångssätt. Själv konsumera inte örterna, från cystitisen du köpt. Om det kommer till det, ta besväret att åtminstone läsa eller fråga mormor om okänt gräs, från hjälp av cystitis.

Inte alla örter, som är från blåsor, fungerar lika. Låt oss överväga en variant av tinktur. Häll kokande vatten på 1 del av varje sort: plantain, lime blom, poplar knoppar, persilja frön och spray. Denna komposition kommer att lindra ömhet, stoppa ytterligare inflammation.

Med kronisk blåsan tas väldigt olika örter, de är "rädda" av dem. Detta Eucalyptus, johannesört, inula, ringblomma, echinacea, älgört, tranbär blad, fläder och vide. De fyra sista typerna placeras i 2 delar, resten är singel. Ett sådant kit förhindrar täta återfall under den kalla årstiden.

Som du kan se kan inte alla örter som är lämpliga för blåsor vara fulla i någon uppsättning. Varje komposition är unik och utvald i flera år. Det visar sig att cystit är inte så lätt att behandla.

Barnbehandling med fytopreparationer för blåsor

Kinefron är som kvinnor förskrivna för barn. Dessa är gula tabletter av naturligt ursprung. I kompositionen finns det några örter, så det anses vara säkert. Men allt är relativt. Varje växt kan orsaka allergier eller andra problem. Vi behöver ett individuellt tillvägagångssätt. Om en vuxen drycker piller, eftersom läkaren sa det, i fallet med ett barn, är det inte värt risken. Bättre än en gång fråga ett par frågor till läkaren om komponenterna i drogen och försäkra.

För barn passar vanliga växtbaserade kit inte, eftersom deras handling och sammansättningen av växten själv kan spela ett grymt skämt på barnets hälsa. Tänk på 3 typer av tinktur, vilka används vid behandling av blåsning hos barn. Gräs, med cystit som väljs av doktorn, ska fungera försiktigt och användas i små doser.

libbsticka

I denna anläggning en stor andel av eteriska oljor, mineraler och coumarins. Detta indikerar en diuretisk verkan. Dosen för barn får inte överstiga 1 stor sked för 180 gram vatten. Infusionskoka i fem minuter, lämna den. Ta det strikt i enlighet med åldern. Upp till fem år - 1 matsked att sträcka för en dag. Upp till tio år - 2 msk. sked. Äldre barn tar 3 skedar hela dagen.

enbär

Denna ört, används endast för blåsor i en mogen stat. Utmärkt slagsmål mot bakterier, har samma effekt som liknande diuretika. Innan infusionen behöver du mala en matsked enbär till en säd, fyll ett glas kallt vatten och koka och spänna. Mottagningssystemet som vid den första varianten.

Björkblad

Eventuella problem med urinväggen kan lindras genom infusion från unga björkblad. De är rika nog med mineraler, vitaminer och användbara syror, som kroppen behöver vid inflammation. Åtgärder är inte bara diuretika, men också diaphoretic. Väl lämpad för rengöring av blod, med ökande lymfkörtlar. För att få färdig infusion måste du hälla en halv matsked med ett glas kallt vatten, koka, kyla. I en ansträngd buljong lägg till en tredjedel av ett glas mjölk, 1 del honung. Denna färdiga mix är lämplig för barn från 2 år, tagit 3 matskedar två gånger om dagen.

Typer av örter för behandling av blåsor

Linfrön. Behandling med färdigbuljong bör inte ta mer än 3 dagar. På en liter vatten sätta ett ofullständigt glas krossade löv. 30 minuter ska kokas, låt den brygga och dränera. Drick inte mer än en liter per dag. Buljongen rekommenderas att förbrukas varm, 100 gram var 40: e minut. I en mindre dos lämplig för barn.

Blommor av en cornflower. En stor sked blommor blandas från ett glas vatten och hälls i en termos. Efter några timmar är infusionen klar. Ät 50 ml före måltid. De verkar som andra infektioner med diuretika.

Corn stigma är en effektiv smärtstillande medel. 2-3 matskedar tillsätt till 200 ml vatten. Lämna på ett mörkt ställe i flera timmar. Stam och drick med honung högst 2 glas om dagen. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.

Björk knoppar. 200 gram njure och ett glas vatten lämnar i 4-5 timmar. Tillsätt ytterligare 400 gram och laga mat i högst 20 minuter. Ge potten och drick med honung. Hållbarhet - 3 dagar. Verkar som resten av diuretisk tinktur.

Kronisk syn på inflammation

Längre terapi är tänkt här. Örten för blåsor, som hjälper till att försiktigt och ganska försiktigt, används efter att ha tagit mediciner. Om någon inte vet, så kom ihåg att det kroniska scenen med relapses elimineras i 1,5 år. Så dra dig ihop, börja behandlingen.

 • Juniper. Bra gräs, med cystit som används i försummade fall. 3 delar hälls i två glas vatten. Infusion används som teblad. Det är tillrådligt att dricka en liter per dag.
 • Häststången. Schema, som med enbär, men här måste gräset kokas i 10 minuter. Drick inom en dag 800 ml.
 • Lakrits. Verkar som en stark antiinflammatorisk. Så det är bra att köra en stat. Drick i varm form. Endast tjugo gram av anläggningen hälls kokande vatten (1L). Dag att insistera. I små proportioner används den för barn.
 • Persilja. Den vanligaste örenen för blåsor. Ta 100 gram persilja och häll vatten. Vi lagar mat i 30 minuter och insisterar 4-5 timmar. Dryck ska ligga i tom mage för 100 ml. Användningsförloppet är 21 dagar. Sedan vila - en vecka, upprepa sedan. Hjälp infusioner med persilja 100%.

För att fastställa blåsans arbete i ett kritiskt tillstånd, bör det ta tid - minst 20 dagar. Det är inte nödvändigt att dricka samma formel. Du kan fråga läkaren vilken typ av örter som passar dig, alternativa dem.

Cowberry kan ersättas med bärbärare. Tymmeändring för kamomill eller kalendula. För barn finns det fler "läckra" ersättningar.

Vanliga växtbaserade läkemedel

Slutligen överväga växtbaserade samling för blåsor, men inte en, men flera. Du kan och borde använda olika typer av buljong, så du blir inte trött på behandlingen.

Observera att följande infusioner har sin egen riktning. Örter för blåsor - en allvarlig fråga.

 • För att stärka blåsan måste du blanda en tesked krossad lök med äppelpuré och honung. Ta innan måltiderna. Vid varje mottagning frisk dosering. I små doser lämpliga för barn.
 • Ett annat alternativ, 20 gram askbark, häll 200 ml varmt vatten. Koka några minuter, insistera, dränera. Ta tre gånger om dagen för ett par skedar. Oumbärlig infusion för kronisk cystit och svag blåsan. För barn är inte lämplig.
 • Några gram björkblad blötläggs i 500 gram kallt vatten. Koka några minuter, även insistera och påkänna. Tre gånger om dagen, ta en eftermiddagssked med mat. Väl lämpad för förebyggande av njurstenar.
 • Ta hästsvansfältet tillsammans med kamomill på ena sidan, insistera och ta sedan sippor hela dagen. Det här alternativet sparar smärtan på att gå på toaletten.
 • Att tvätta bakterierna ur kroppen, i synnerhet ur urinkanalen, rekommenderas att konsumera ett par koppar nässla per dag. Förbättrar njurfunktionen.

Allt detta är bra och effektivt, men glöm inte näring. Det påverkar väsentligt cystitisförloppet. Till exempel, vid ett akut stadium, utesluter fasta produkter. Om möjligt drick mycket utspädd morotjuice. Sluta dricka kalla drycker - bara värme, bli vana. Om du behöver en diet ska det vara mejeri och grönsaker.

Det är viktigt att vara uppmärksam på din hälsa, speciellt under perioden av förhöjning av blåsan. Det rekommenderas att inte överkylas och följ alla läkarens anvisningar, oavsett vad de är. Det är värt att påminna om att försummelse av blåsan kan förorsaka infertilitet.

Vilka fördelar kommer att medföra användning av medicinska örter - det här lär du dig av videon:

Örter från cystit hos kvinnor

Vad är naturläkemedel för blåsor hos kvinnor? Denna fråga har alltid varit aktuell. Cystitis är trots allt en sjukdom i utsöndringssystemet, huvudsakligen hos kvinnor. Från antiken till idag vänder många till de medicinska egenskaperna hos örter. När läkarna och läkarna, som visste örterna, var engagerade i läkning, och idag är hela vetenskapen - fytoterapi - engagerad i att studera och behandla.

Fytoterapi för blåsor

Behandling av folkrecept

Behandling av cystit hos kvinnor borde ha en delikat strategi. Det är nödvändigt att fullständigt bota sjukdomen, eftersom sjukdomens insidthet i förmågan att återvända igen och igen. Cystitis kännetecknas av frekvent urinering, skärande smärta i buken, temperatur. Alla dessa symtom ger en känsla av obehag. För att förhindra sjukdomen, bota cystit, kan du använda folkmedicinska lösningar.

Genomförbarhet för att använda örter i kampen mot blåsor

Traditionellt används medicineringsmetoden för att behandla cystit, men det har också konsekvenser. En växtbaserad behandling kan användas som ett komplex med droger och för förebyggande av sjukdom. Urten från blåsor hjälper till att öka effekten av huvudbehandlingen och för att lindra eller eliminera eventuella biverkningar av kemiska preparat. Goda örtberedningar, stärka kroppen, eftersom de är rika på vitaminer. Och vilka örter som är bäst att använda, är det nödvändigt att samordna med en specialist.

Kontra

Med blåsinflammation är medicinska örter kontraindicerade i händelse av att det finns en allergisk reaktion mot läkemedel eller komponenter i växtbaserade läkemedel för komplex behandling. Ört te för blåsan ska ges till gravida kvinnor och patienter i allvarligt tillstånd med extrem försiktighet eller under överinseende av en läkare. Självmedicinering endast efter samråd med den behandlande läkaren.

Vad dricker gräs vid behandling av en cystit hos kvinnor?

Vilken typ av gräs hjälper till med cystitis? Folk recept för inflammation i blåsan består huvudsakligen av en rik arsenal av örter. Alla örter har speciella helande egenskaper och har olika effekter på blåsan och kroppen som helhet. Växter klassificeras i antibakteriell, antiinflammatorisk, diuretikum, smärtstillande, immunodulerande, kan omslutas. Vilken typ av ört att dricka med blåsor? Gräs med blåsor, en komplett lista över växter:

 • björnörrar (bärbär)
 • tranbär;
 • echinacea;
 • calendula;
 • majs stigmas;
 • vitlök;
 • kamomill;
 • fälthästsail
 • St John's wort;
 • linfrö;
 • mjölon;
 • enbär;
 • rölleka;
 • celandine;
 • nässlor;
 • timjan;
 • rosmarin;
 • citronbalsam och mint;
 • fläderbär;
 • vinbär;
 • tansy;
 • björkknoppar;
 • malört;
 • oregano;
 • salvia;
 • knotweed;
 • aloe;
 • hallon;
 • rosa höfter;
 • lime träd;
 • persilja;
 • golvet föll,
 • libbsticka;
 • havre;
 • tranbär.
Tillbaka till innehållet

antibakteriell

Vissa örter har ett naturligt antibiotikum. Det ackumuleras i urinen och kan ta bort onödiga bakterier. Det bästa av örterna med antibakteriella egenskaper kallas: cowberry, kamomill, enbär, johannesört, öron, timjan, årtusenden, goldenrod, Ledum. Goldenrod tar försiktigt. Förberedelsen av buljongen följer en tydlig instruktion, eftersom goldenrooten är en giftig växt. Cowberry kan vara berusad som örtte med löv och bär, med citron och honung till drycken. Örtberedningar av örter hjälper till att känna sig mycket bättre på kortast möjliga tid, eftersom symtom och obehag passerar.

Antiinflammatoriska örter och med omslagsverkande

Mot cystitis bekämpar väl gräs med antiinflammatorisk effekt. Sådana örter inkluderar också tranbär, liksom tranbär, kamille och ek. Det rekommenderas att använda tranbärsjuice eller morsor. Kamille är den bästa ört som har lugnande egenskaper. För natten behöver du dricka te från buljongens buljong och ta ett kamomillbad. Förfarandet hjälper till att slappna av och lindra symtomen på sjukdomen. Drick med cystitis örter, som tar bort inflammatorisk process och kuver blåsan. När läkemedlet bryggs bildas slem, och när den används sätter den sig i excretoryorganen, skyddar mot skador och därigenom utövar en antibakteriell egenskap. För en sådan effekt används althaea-rötterna, fröet av lin och plantain.

Med smärtstillande medel, diuretika och immunmodulerande egenskaper

De mest effektiva diuretiska örterna för cystit hos kvinnor är sporis och horsetail. Användning av fälthästslag i närvaro av orenhet i urinanalysen är strängt förbjuden. Kiselsammansättningen bildar en skyddande reaktion i kroppen och har en diuretisk effekt. Havre tillhör växter med ett diuretikum samt immunodulerande verkan. Ett avkok av havrekorn används. Den innehåller fosfor, magnesium och kalcium, eftersom det tar bort toxiner från kroppen och stärker immunförsvaret. Återställer immunsystemet och infusion av echinacea. Bra vid sjukdom hos ett gräs med spasmolytiska egenskaper: skum, kamille och johannesört. Passar en känsla av obehag, eliminerar smärta.

Avgifter och terapeutiska bad

Badet tas för att lindra symtomen på blåsans inflammation. Det är viktigt att veta hur man tar ett bad ordentligt och vilka örter som ska användas för att eliminera sjukdomen. Koka vattnet i förväg och i termosarna, ungefär en halvtimme, insistera på växtbaserad samling, dränera sedan och häll i badrummet. Ta bör sitta, vid en temperatur av 37-38 ° C, inte mer än 15 minuter. Används kamille, älskling, kalendula, Johannesjurs, salvia, celandine, valerian. Du kan inte använda örter med diuretiska egenskaper för bad. De mest effektiva baden med tillsats av växtbaserade avgifter. I apoteket kan du köpa ett läkemedel från naturläkemedel från blåsan. Den används inte bara för ett bad, men används även inuti som te.

Effektiva recept för akut cystitis

Cystit hos kvinnor i akut form är svårt, så kraftiga växter används. Det bör tydligt följas med formeln och dosen:

 • Avkok av linfrön. För 1 liter kokande vatten, ta 5 matskedar frön, koka i ungefär en halvtimme, omrör hela tiden. Därefter bör buljongen insisteras i 6 timmar, sedan äta i varma former var halva timmen. Varaktighet - 3 dagar.
 • God tinktur av Echinacea rötter. Häll fräscha rötter med alkohol, insistera i 2 veckor, sedan spänna och ta 20-30 droppar tre gånger i en halvtimme före måltiderna.
 • Tinktur av timjan, avlägsnande av patogener. För 500 ml behöver du 20 gram timjan, insistera i ca 2 timmar och drick flera skedar 2-3 gånger per dag. Varje dag, laga en ny dryck.
 • Avkok av bladen av cowberry. På 250 ml behövs 2 stora skedar blad, för att hålla på ett vattenbad ungefär en halvtimme, för att lösa ett glas kokt vatten för att förvaras i ett kylskåp. Använd den tredje delen av glaset en halvtimme före måltiden 3 gånger om dagen.
Tillbaka till innehållet

Den mest effektiva i terapin av kronisk patologi

Själva namnet på kronisk blåsan orsakar rädsla. Efter att formen av akut cystit är lanserad eller otydlig behandling leder till kronisk blåsan. Men det finns potions som rekommenderas i sådana fall:

 • St John's Wort. För 250 ml 1 stor sked av råvaror, koka i 15 minuter, låt det brygga, dränera och i 3 timmar under dagen att dricka.
 • Mjölon. För 400 ml vatten 2 tsk råvaror, insistera 2 timmar och drick en halv kopp tre gånger om dagen.
 • Nettles. För 250 ml 1 tsk nätkaka, koka i ett par minuter, låt det brygga och ta en tredjedel av glaset 3 gånger om dagen.
Tillbaka till innehållet

Fytoterapi av barns behandling

En svår och viktig uppgift är att behandla barnets blåsan så att sjukdomen inte återkommer. Barn behöver dricka mycket, särskilt komposit av bär och fruktdrycker, så att bakterierna som finns i urinen tas ut. Ät te från decoctions av linden, melissa, älskare, kamomill och valerian. För att stärka immuniteten spelar tinkturer från echinacea och ginseng med propolis en viktig roll. Var noga med att förbereda ett bad med avkok av guldblomma, kamille och salvia. Det är viktigt att genomföra fytoterapi i kombination med en medicamentisk metod, annars är det inte så effektivt för folk som barn.

Egenskaper hos de älskande

För behandling används lovande rötter. Förbered rötter under blomningen är förbjudet, för att vid denna tidpunkt växten är giftig. För att göra tinkturen, slipa den torkade rotan. Häll ett glas kokande vatten en tesked råvaror och brygg i 15 minuter. Koka rötterna inte kan, för att de förlorar sina helande egenskaper. Ta en halv kopp 2-3 gånger om dagen. Lubistok har en multifunktionell effekt på kroppen:

 • lugnar smärtan
 • har lugnande egenskaper
 • ett diuretikum;
 • bekämpar inflammatoriska processer.
Tillbaka till innehållet

enbär

Behandlingen använder enbärsfrukt. De är rika på vitaminer och eteriska oljor, som har lugnande egenskaper, diuretika och desinfektionsmedel. För att få medicinen behöver du mala de torkade frukterna och ta en tesked blandningen, häll ett glas vatten och koka upp det. Använd 2 gånger om dagen på en matsked. Inträdeslängden beror på tidpunkten för fullständig återhämtning.

Björkblad

Björkblad kännetecknas av antiseptisk, antiinflammatorisk, sårläkning, stärkande, diuretikum och smärtstillande egenskaper. Björkblad är en naturlig diuretik, som tar bort mikrober och bakterier från blåsan. Innehåller mycket vitamin C. Det kan inte tas med allergiska reaktioner eller individuell intolerans. För att göra en dryck behöver du en matsked hackade torra löv och 2 glas vatten. Koka upp blandningen, spänna och placera på en sval plats. Ät 50-60 ml två gånger om dagen. Du kan lägga till lite honung i drycken för smakämnen.

Användningen av örter av gravida kvinnor

Det är viktigt att konsumera frukt, inklusive tranbär. Inte alla örter kan tas under graviditeten. Eftersom många av dem kan påverka barnets utveckling. Under graviditet med blåsan är det enligt tydliga regler och föreskrifter tillåtet att ta lingonberry, bergaska, vinbär, hundros, havre, kamomill, häststång och fänkål.

Örter för blåsor hos kvinnor: en lista

I komplex terapi hjälper örterna från cystit hos kvinnor att genomföra snabb behandling och öka risken för full återhämtning. Läkemedelskomponenter av vegetabiliskt ursprung rekommenderas att kombinera med antibiotikabehandling, vilket har en katastrofal effekt på orsakssambandet till sjukdomen. I de fall då antibiotika inte är möjligt är fytoterapi det enda alternativet.

Terapeutiska egenskaper hos fyto-läkemedel

Örter som behandlar blåsor verkar omedelbart i flera riktningar:

 • har antiinflammatorisk effekt
 • har antimikrobiell effekt
 • främja utsöndringen av patogena bakterier;
 • lindra spasmer och smärta;
 • stärka lokal immunitet.

Den bästa terapeutiska effekten ges av örtberedningar, vars komponenter styr varandra.

Vid akut och kronisk sjukdomsförlopp används olika örter för cystitis.

Läkemedel med antibakteriella, diuretiska och antiinflammatoriska effekter är avsedda för oral administrering. Dessutom rekommenderar folkmedicin att ta med sig och terapeutiska bad för att lindra symtomen.

Lista över örter för blåsor hos kvinnor

Till växter med antibakteriell verkan, som är mycket effektiva vid behandling av blåsans inflammation, innefattar:

 • goldenrod;
 • tranbär;
 • mjölon;
 • rölleka;
 • kamomill;
 • enbär.

Följande är en lista över vilka örter att dricka med blåsor är avsedda att ge diuretikverkan:

Diuretisk effekt utövas av många växtkomponenter mot cystit hos kvinnor, men dessa tre fytopreparationer har den starkaste effekten. Före användning, två av dem först nödvändigtvis att konsultera en urolog eller nephrologist, eftersom dessa medel är mycket giftiga och har kontraindikationer, inklusive cystit med blod.

En bra antiinflammatorisk effekt har följande växtbaserade läkemedel som används för cystit och uretrit:

Vegetabiliska preparat bidrar till att förbättra lokal blodcirkulation, utöva en regenererande effekt på blåsans slemhinnor och bidra till att stärka lokal immunitet.

För att lindra kramp och smärta i den komplexa behandlingen av blåsans inflammation, applicera:

 • frön av dill;
 • tansy;
 • evigt;
 • majs stigmas.

Växtbaserade preparat av denna kategori lindrar inte bara spasmer, utan eliminerar även svullnad på grund av en diuretisk effekt.

För att stärka immuniteten under behandlingen rekommenderas det att ta immunostimulerande örter, som inkluderar eleuterokocker och ginseng. De innehåller ett stort antal vitaminer och andra näringsämnen som hjälper till att stärka kroppen.

Apotekskostnader

Apoteket erbjuder ett brett urval av växtbaserade läkemedel mot cystit hos kvinnor. Bland dem:

 • Fitonefrol;
 • Tsistofit;
 • Örtsamling Baikal №9.

De aktiva ingredienserna i läkemedlet Fitonefrol är läkemedelskalendula, eleutherococcus, pepparmynta, bärbärblad och dillfrön. Fytopreparationen har följande terapeutisk effekt:

 • antiinflammatoriska;
 • antimikrobiell;
 • ett diuretikum;
 • kramplösande.

De växtbaserade aktiva substanserna renar urinsystemet från de patogena bakterierna som provocerade den inflammatoriska processen. I växtkomponenterna som ingår i kompositionen innehåller ett stort antal flavonoider, vilka har en antispasmodisk och analgetisk effekt på grund av avslappning av krampaktiga muskler. Phyteonephrol är ordinerad för blåsor, uretrit, urolithiasis och pyelonefrit. Behandling med läkemedlet utförs i 2-4 veckor.

Cystophyten innehåller örter och andra komponenter av vegetabiliskt ursprung med en diuretikum, antimikrobiell, antiinflammatorisk och immunmodulerande verkan. Dessa inkluderar dogrose, cowberry, björkblad, fänkålfrukt, lakritsrötter.

Herbal samling Baikal №9 kan användas inte bara som en diuretikum, antimikrobiell, antiinflammatorisk, men antipyretisk. Den innehåller timjan, gentian, malurt och andra örter som har en botande effekt.

Förberedelse av växtbaserade avkodningar hemma

Vilka örter att dricka med blåsor hos kvinnor beror till stor del på sjukdomsförloppet. Vid akut och kronisk kurs tas olika medicinska komponenter av vegetabiliskt ursprung. För beredning av läkemedelsbuljonger kan du använda både apoteksprodukter och örter, samlade ihop.

Vid akut sjukdom

I den akuta formen av sjukdomen är de mest effektiva:

 • majs stigmas;
 • linfrön;
 • björkknoppar;
 • mjölon;
 • kamomill.

Från phyto-medel bereds preparat, och de kan också användas separat för beredning av buljonger.

Buljong från majs stigmas

Grönsakskomponenten har i första hand en smärtstillande och antispasmodisk effekt.

För att förbereda drycken behöver du två matskedar av huvudkomponenten och ett glas varmt vatten. Buljongen ska infunderas under ett par timmar, varefter det kan tas. Medlet är full i små sippor hela dagen. Den maximala dagliga dosen får inte överstiga 0,5 liter.

Avkok av linfrön

En liter vatten kommer att behöva fem matskedar frön med en glid. De använda komponenterna placeras i en emaljpanna och sätts på en svag eld. Produkten kokas i en halvtimme. Den indunstade volymen justeras till 1 liter. Den resulterande buljongen får infusera i ytterligare en halvtimme. Den filtrerade drycken tas i ett halvt glas varannan timme. Behandlingsförloppet ska inte överstiga mer än en vecka.

Blandning av örter

Örter från cystit hos kvinnor används oftast i samlingar för att förbättra terapeutisk effektivitet. Väl etablerad blandning av blad av nässla, enbär, kamille, cornflower, lin och mynta. Var och en av komponenterna är tagna i lika delar. Från den resulterande blandningen extraheras en matsked, som bryggs med ett glas kokande vatten. Efter en halvtimmes infusion kan den resulterande drycken tas på en tredjedel av glaset tre gånger om dagen. Behandlingstiden är 1 vecka.

En bra terapeutisk effekt är också växtbaserade samling av fänkål, Johannesjurs och majsstammar. Blandningen framställes på samma sätt som ovan. Ett glas kokande vatten behöver en matsked av produkten. Efter två timmars infusion tas en tredjedel av glaset tre gånger om dagen. Inträdeslängd är 7-10 dagar.

I kronisk form

Örter i cystit hos kvinnor, som används i den kroniska naturligtvis inte bidrar till ett botemedel, men endast bidra till att undanröja symptomen och minskar inflammation under perioden exacerbation. Även växtkomponenter tas och för att förebygga att minska risken för återfall. Mest effektiva:

 • avkok av horsetail;
 • en infusion av enbär
 • lakritsrot;
 • tranbär te;
 • urologisk samling av örter.

Avkogning av hästslag

En liter vatten kommer att kräva två matskedar av grönsakskomponenten. Vätskan hälls i en emaljerad panna och markgräset läggs där. Koka över låg värme i en kvart i timmen. Därefter måste buljongen infuseras i en halvtimme. Ta ett glas upp till tre gånger om dagen i två veckor.

Juniper buljong

Ett glas varmt nykokt vatten kommer att behöva ett par matskedar örtmedel. Infusionstiden bör inte vara mindre än 8 timmar. Det rekommenderas att använda termos för dessa ändamål. På en dag kan du ta upp till två glas av denna buljong i små portioner under hela dagen.

Läkemedlet bidrar till att öka immuniteten och förhindra att sjukdomen återkommer. Med exacerbation främjar enbär det snabbaste symtomfallet.

Infusion av lakritsrot

En liter vatten behöver två stora skedar med en skiva krossad rot. Blandningen kokas över låg värme, varefter den hälls i en termosflaska och lämnas för att infuera i 10 timmar. Ta en fjärdedel av ett glas var 2-3 timmar. Det har en antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt. Tillämpningsområdet är två veckor.

Lingonberry te

Bladen och frukt tranbär har diuretikum, antiinflammatoriska, immunstimulerande och antibakteriell aktivitet, men naturläkemedel ordineras ofta för kronisk cystit hos kvinnor. I en halv liter kokande vatten bryts 2 teskedar av komponenten. Insistera om två timmar. Den resulterande infusionen tas på en tredjedel av glaset tre gånger om dagen. Produkten kan spädas med varmt vatten och berusas som te.

Blandning av örter

I sjukdomens kroniska lopp är medicinska örter från cystit hos kvinnor mest effektiva som avgifter. En av de mest effektiva är en blandning av willow-tea, löv av cowberry, kamomill och timjan. Vegetabiliska komponenter tas i lika stora mängder. Från den erhållna samlingen, extrahera en matsked av produkten, som fylls med en liter kokande vatten. Buljongen måste infunderas i ett par timmar, varefter det kan tas ett halvt glas upp till tre gånger om dagen.

Kontraindikationer av örter för blåsan

Behandling av cystit med örter är kontraindicerad hos patienter med hjärt- och njurinsufficiens på grund av den diuretiska effekten.

Från användningen av fyto-läkemedel rekommenderas också att vägra när en allergisk reaktion uppstår.

Användning av örtberedningar hos gravida och ammande kvinnor är endast möjlig efter samråd med en läkare.

Växtbaserade bad

Behandling av cystit med örter hos kvinnor utförs inte bara genom deras intag, utan även genom att använda medicinska brickor av dem. Men många medicinska specialister är emot denna metod, eftersom de tror att heta och varma bad kan leda till komplikationer. Trots detta fortsätter många kvinnor att träna denna behandlingsmetod, och de övergivna recensionerna säger att växtbaserade bad har hjälpt till att lindra symtomen. Innan du tillämpar denna behandlingsmetod rekommenderas det fortfarande att få ett urologsamråd först.

Följande vegetabiliska komponenter används för framställning av medicinska bad:

 • björkblad;
 • calendula;
 • oregano;
 • St John's wort;
 • kamomill;
 • lövblad.

Några av de vegetabiliska komponenterna bryggs i en liter kokande vatten i mängden 5 matskedar. Efter en 2-timmars infusion hälls den resulterande infusionen i ett bad, vilket tas i 10 minuter. Buljongen kan också användas som ett stillasittande bad.

Detta är bara en liten lista över vilka örter som behandlar cystit hos kvinnor. I folkmedicin används många växtdelar för att eliminera inflammatorisk process i blåsan.

Än det är möjligt att ersätta gräs

Cystit hos kvinnor förutom örter behandlas också med tabletter och växtbaserade läkemedel. Dessa inkluderar:

Dessa är diuretika, höghastighetsdroger med antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. De innehåller ett komplex av växtkomponenter som är mest effektiva vid inflammation i blåsan. De ordineras ofta under graviditet och GV, eftersom de anses vara säkraste.

Fytopreparationer är föreskrivna inte bara med en botande, men också ett förebyggande mål i kronisk sjukdom.

Bland kontraindikationerna för användningen av växturoseptika är individuell intolerans, njursjukdom och hjärtsvikt.

Trots dessa läkemedels naturliga sammansättning måste deras användning överenskommas med den behandlande läkaren.

Man bör komma ihåg att behandlingen av cystit utan antibiotikabehandling i de flesta fall inte ger ett positivt resultat, eftersom patologin ofta är bakteriell i naturen. Endast en övergripande strategi för behandling, som består av användningen av antibiotika i kombination med nitrofuraner, diet och naturläkemedel kan hjälpa till att bota sjukdomen permanent första gången.

Historien om en av våra läsare:

Medicinsk örter från cystit - Behandling av blåsor hos kvinnor med örter

Vilka örter ska ta med blåsor - recepten av tidningen "Bulletin" HLS ".

Många urologer förutom den huvudsakliga behandlingen erbjuder sina patienter cystitisbehandling med örter. Insamling av medicinska örter tar snabbt bort symtomen på cystit, hjälper till att bota medmorbida sjukdomar. Användningen av örter vid behandling av infusioner minskar risken för återkommande sjukdom, övergången av akut cystit till kronisk.
Användningen av medicinska örter är särskilt viktig vid behandling av kronisk blåsan, Eftersom kroppen snabbt blir van vid antibiotika, dämpar denna behandling endast tillfälligt sjukdomen, exacerbationer händer oftare.
För att förhindra blödning i kronisk form tillsammans med administrering av antibiotika rekommenderas behandling av blåsor med örter. Med en kronisk form av cystit hos kvinnor utan att använda örter är det nästan omöjligt.
För att förhindra akut cystit i kronisk form, bör infusioner och tinkturer av medicinska örter fortsätta att dricka mer 3-4 veckor efter försvinnandet av symtom på blåsan.
Vi ska analysera vilka örter som ska dricka från blåsan, överväga behandlingen av blåsor hos kvinnor med örter på exemplet av läsarnas recensioner av tidningen Herald of Healthy Hells.

Vi rekommenderar också att du läser artikeln "VAD ÄR CYSTISM, SYMPTOMER OCH BEHANDLING"

Samling av örter från cystit nr 1
Mala och blanda 10 g persilja frön, 10 g kärleksroten, 25 g enbär frukt, 25 g björkblad. Häll 1 liter kokande vatten. Håll på låg värme i 7-8 minuter, sedan 1 timme på en varm plats. Ta 1 glas 3 gånger om dagen före måltiden ("Herald of Healthy Habits", 2016 nr 11, sidan 6).

Insamling av örter för cystit nummer 2
1 msk. l. blad av bärbär, 1 msk. l. löv av cowberry, 1 msk. en sked av löv av nötkött sötbitig (wolfberry bär) häll 500 ml kokande vatten, insistera 1 timme. Ta 2-3 msk. l. 3-4 gånger om dagen i 30 minuter före måltiden ("Herald of HAP" 2015 nr 21, s. 8).

Hur behandlar cystitis med nässla?
Snabbt bota cystit i hemmet hjälper en kvinna nässla. Hon dricker 3-4 koppar infusion om dagen, och sjukdomen går. Infusion gör det här: 1 msk. l. lämnar nässle häller 1 kopp kokande vatten, insisterar 1 timme. Drick tre gånger om dagen i en halvtimme före en måltid (HLS 2014 nr 12, sidan 28, nr 16, sidan 31).

Cherry twigs hjälpte.
När en kvinna hade blåsor lyckades hon bota honom snabbt med ett avkok av årliga körsbärstickor. Du kan klippa av kvistar när som helst på året. Hon kastade en nypa krossade kvistar i en liter krus med kokande vatten, kokt i 10 minuter. Drick ett avkok istället för te för 2-3 koppar om dagen. Dessutom, efter behandling med denna huskur försvann och tinnitus, hörsel förbättrats avsevärt (HLS 2013 №2, s. 32, HLS 2011 №14, s. 30).

Folk behandling av cystitis gräs sporer.
Kvinnan lyckades bota cystit med infusion av sporrows. Hon hällde 1 msk. en sked torra örter 1 glas varmt vatten, kokt i 5 minuter, insisterade 1 timme. Såg 1/4 kopp 3 gånger om dagen i 20-30 minuter före måltiden ("Herald of Healthy Holidays" 2015 nr 18, s. 35).

Insamling av medicinska örter från cystit nr 3
En utmärkt folkmedicin för kronisk och akut cystitis - ger en märkbar effekt.
Det är nödvändigt att ta 2 tsk. i krossad form av rosen höfter, cikoria gräs, sporer, timjan, gröna stjälkar av havre. Häll denna samling örter med två glas kokande vatten, insistera 2 timmar. Ta 3/4 kopp 2 gånger dagligen före måltiden (HLS 2013 nr 10, sidan 32).

Hur man behandlar cystit hos kvinnor med fänkålfrön.
1 tsk. Dill mjölet i en kaffekvarn i ett mjöl, häll 1 kopp kokande vatten, låt det brygga i en timme. Drick i 2 uppdelade doser tillsammans på morgonen och kvällen på en tom mage. Behandlingen av cystitisbehandling är 1 vecka. Denna enkla folkmedicin hjälper till att lindra smärta snabbt, den första dagen, men kursen måste utföras till slutet (HLS 2012 nr 14, sid 31, 2009 nr 22, s. 29).

bluegrass
2 msk. l. vete gräs rhizomer häll på kvällen 500 ml kokande vatten, att insistera i en tätt tillsluten behållare till morgonen, stam och dricka under hela dagen i tre uppdelade doser i form av värme under 20-40 minuter före måltid (HLS 2012 №1, s. 30).

Juniper.
Du kan behandla cystit med enbärbär. Kvinnan lyckades bli av med blåsor med hjälp av denna folkmedicin. Här är receptet: 1 msk. l. Bär häll ett glas varmt kokt vatten, håll i ett vattenbad i 15 minuter. Ta 1 msk. l. 4 gånger om dagen efter måltiden. Förvaras i kylskåp i högst 2 dagar. (HLS 2012 nr 4, sidan 40)

Hur man behandlar cystit hos kvinnor med avkok av aspenbark.
Ta bort den gröna barken från askens grenar och torka dem. Brew 1 msk. l. krossad bark för 200 ml vatten, koka i 3 minuter. Drick buljongen ska vara varm, 1 glas om dagen före måltiden. Drycken är väldigt bitter. Behandlingsförloppet är 10 dagar (HLS 2012 nr 11, sid 32).

Feedback om behandling av cystitis folkmorska.
En kvinna 30 år sedan lärde sig från sin mamma ett effektivt folkmedel mot blåsan, akut och kronisk, från blåsans svaghet. Detta recept hjälpte alla som använde det.
Det är nödvändigt att ta 20 gram av bark eller blad av asp och häll ett glas kokande vatten, koka i 5-7 minuter, för att linda upp, låt stå i en halvtimme, avlopp, ta 3 msk. l. tre gånger om dagen i 30 minuter före måltiden (HLS 2006 nr 11 sidan 30).

Avkok av blommans löv.
Med inflammation i njurarna och urinblåsan 1 msk. l. Lökpumma Häll 1 kopp varmt vatten, låt sjuda i 15 minuter, kyla och ta en halv kopp 3 gånger dagligen före måltid.
(HLS 2011 nr 24, sid 6)

Behandling av cystit hos Grassbird gräs.
För att bota cystit i hemmet, ta infusion av örter "birdwort", 1/2 kopp infusion 4 gånger om dagen i 20-30 minuter före måltid, i varm form, kursen - 2 veckor.
Förbered infusionen enligt följande: 3 msk. skedar av hackade örter häll 0,5 liter kokande vatten, håll i ett vattenbad med låg värme i 15 minuter och tryck i 3-4 timmar. Filtrera sedan. Det är mycket bekvämt att laga infusionen i en termosflaska. 3 msk. skedar somna i en termos, häll 0,5 liter kokande vatten, lämna för natten, varefter filter. (HLS 2010 nr 18, sidan 35)

Björnbär och majsstammar.
För att bli avblödd av cystit, köpte en kvinna, på råd av herbalisten, ett glas blandning av blad av bärbär och majsstammar (1: 1). 1 msk. Skeda blandningen med ett glas vatten och koka i 15 minuter. Drick under dagen i flera mottagningar. Den här folkmedicinen hjälpte snabbt till att bli av med cystitis. (HLS 2007 nr 8 sidan 33)

Nasturtium från cystitis.
Med förhöjning av kronisk blåsan hjälper juice av nasturtium väl. Den tas i 1 dessertsked 3 gånger om dagen 30-40 minuter efter att ha ätit. Denna folkmedicin är också användbar för pyelonefrit och urolithiasis. (HLS 2007 nr 13 sidan 35)

Behandling av blåsor med örter - samlingsnummer 4.
Ta 5 stycken Ledum, St John's wort, tallpinnar, 4 delar horsetail och 3 delar mint. 2 msk. l. samla 0,5 liter kokande vatten, insistera över natten. Drick 1/4 kopp 4 gånger dagligen före måltiden. Behandlingsförloppet - upp till två månader (HLS 2007 nr 15 sidan 28)

Hur man behandlar cystit hos kvinnor med bark av bergsaska.
Kvinnan lyckades avlägsna cystitisen med ett sådant medel: Häll 100 gram röd rowanbark med 1 liter vatten och koka i 10 minuter. Drick en avkok istället för te. Resterna av barken bör inte kastas, men fylls igen med vatten och kokas. Efter två dagars behandling var sjukdomen borta. (HLS 2007 nr 21 sidan 28)

Urter från cystitis - samlingsnummer 5.
Blanda i lika stora proportioner persilja, dill, St. John's wort, sporish, timjan.
1 msk. l. Blanda häll ett glas kokande vatten, kallt, drick 3 gånger om dagen för en halv kopp.
Ta infusion av örter i 20 dagar, sedan 10 dagars paus och 2 fler kurser. Relief kommer mycket snabbt, men behandlingen ska ske helt, så att sjukdomen inte återkommer.
För att lindra smärta vid urinering behöver du hälla 1 liter kokande vatten i en spädbarn, tillsätt 1 msk. l. bakpulver. Sitt på potten, värm upp, lindad i en filt över ångan (2006 nr 1, sidan 32).

Peduncles av söt körsbär.
Behandla en kvinna med cystit med ett sådant recept: brygg en nypa söta körsbärstammar i 0,5 liter kokande vatten och insistera 10-15 minuter. Infusion kan vara full före och efter att ha ätit. För att lindra blåsans inflammation är det tillräckligt med 5 dagar (HLS 2005 nr 6 sidan 26).

Bad med örter för behandling av blåsor och andra sjukdomar
Många människor använder detta recept återhämtat sig från ischias, artrit, hudsjukdomar, cystit, bronkit, genital inflammation. Recept för en enkel, i kursen är alla improviserade växter - barr, björkgrenar med löv, blad och rötter kardborre, stjälkar pepparrot, kvickrot rot, nässla, eller stickande. Allt detta är en yxa och hugga i lika delar somna i emalj hink med ärr, fyll med vatten, täck och koka i 10-15 minuter på låg värme. Vi insisterar 3-4 timmar. Vidare (och detta görs endast på natten) lägger på botten av badet nettles skiktet 5-10 cm, och de whiners - björk grenar med blad. Häll varmt vatten för att kunna sitta nedsänkta njure, kasta 2-3 senap gips, håll 0,5 timmar. Badrummet måste vara permanent stängd.
Vi mäter vattnets temperatur i badet, efter att häll ut innehållet i emaljhinken, ta den till 37 grader. Vi lägger klockan vid sidan, termometern flyter i badet, vi sätter oss ner och vänjer oss. Efter 10-15 minuter, tillsätt varmt vatten, höja temperaturen med 1 grad. Inom en timme, ta upp det till 40-41 grader.
Med tanke på att receptet är mycket starkt, bör någon se ditt tillstånd, särskilt för patienter som lider av högt blodtryck eller hypotoni, astmatiker - för att ge den nödvändiga hjälpen.
Sitta i badet, massera benens muskler - det förbättrar blodcirkulationen. Under proceduren kommer det att börja en riklig svettning, en stark stickning i livmoderhals- och ryggradsledorna - var inte rädd, det här är en indikator på att resultatet uppnås: det är tvätt av salter. Med denna temperaturregimen förgår också den patogena mikrofloran. Om du har mjäll, tvätta huvudet i denna doftande infusion.
Förfarandet bär en enorm laddning av livskraft, men när du kommer ut ur badet måste du omedelbart gå och lägga sig upp så mycket som möjligt. Svettning kommer att fortsätta i mer än en timme.
För att utföra sådan behandling är det nödvändigt på en dag, en kurs - 10 bad.
Efter de tre första procedurerna kan du känna en betydande förbättring, eller du kan uppleva besvikelse. Sluta inte! Det verkliga resultatet kommer senare.
(HLS 2004 nr 15 sidan 18)

Bad med björkblad hjälper till att bota blåsan snabbt.
För att bli av med cystit är det möjligt med hjälp av naparbjörkblad.
Mer än en halv tre-liters burk ska fyllas med rena löv, häll kokande vatten till toppen, insistera 1-2 timmar, packa burken med en handduk. Värm sedan 8-10 liter vatten, häll i ett stort bassäng, där också staminfusion av björkblad. Sitta i bäckenet i 30-40 minuter, fyll upp det heta vattnet när det svalnar. För återhämtningen var det tillräckligt med ett förfarande. (HLS 2009 nr 11, sid 30)

Vilka örter att dricka när cystitis - läkare råd.
När man behandlar cystit med antibiotika, är det nödvändigt att intensifiera sin handling genom att ta infusioner av örter.
Ta 10 gram björkblad, bärbärblad, majsstammar, lakritsrötter och vetegräs.
1 msk. l samling på 6 timmar för att insistera i ett glas kallt vatten, koka sedan i 10 minuter. Stam och dryck under dagen i flera mottagningar.
Innan du lägger dig, drick ett varmt glas av denna infusion: Blanda 15 g rot av tenn, 15 g häststång och 20 g bladblad av blad. En matsked av blandningen häll två koppar kokande vatten, linda och låt det brygga i en timme. Stam. Infusionen är klar.
Ät gott av persilja, dill, drick tranbärsjuice, gör infusion av tranbärsblad - allt detta lindrar förvärringen. Och sist: snälla klä på säsongen, se till att dina fötter alltid är varma. (HLS 2003 nr 22 sidan 14, från en konversation med en läkare av högsta kategori, kandidat för medicinsk vetenskap, Mantukhov AG)

Avkok av linfrö.
Bidragit till att bota cystit inkluderar en huskur: drick tre gånger om dagen före måltid buljong linfrö - 1 tsk av utsäde socker och en kopp kallt vatten, kokas i 5 minuter på låg värme och varm dryck (och kan äta frön). Infusionen ska vara lite som en flytande gelé. (HLS 2003 nr 3 sidan 19)

Hur man behandlar cystit hos kvinnor med Tavolga.
Att bota en cystitis i kvinnan med hjälp av tvillingen. Hon bryggde blommor från besättningen och drack som te. Efter 4 dagar passerade sjukdomen helt. (HLS 2003 nr 5 sidan 26)

Mer detaljerad och logiskt grundad information om vilka örter som ska dricka från blåsor, du kan läsa i artikeln "HUR ATT FÅ RID AV CYSTIT FÖR ALLA"

Folk Remedies för Cystitis: Örtbehandling

Cystitis är en inflammation i blåsan, eller, mer exakt, av dess slemhinna. Denna sjukdom påverkar kvinnor och mycket sällan män. Det beror på det faktum att kroppens struktur är annorlunda: flickans urinrör är bred, kort och därför kommer infektion att bli mycket lättare att komma in på blåsan.

Om sjukdomen

Det finns inga åldersbegränsningar för denna sjukdom. Det påverkar barn, vuxna (medelålders, äldre). Anledningen till förekomsten kan vara:

 • Underkylning (särskilt bäckenet).
 • Ignorera hygienreglerna.
 • En stillasittande livsstil.
 • Sällsynt urinering, på grund av vilket blåsan är kraftigt överflödig.
 • Bär tighta jeans, underkläder.
 • Felaktig mat.
 • Kroniska infektioner.
 • Uppskjuten inflammatoriska sjukdomar.
 • Minskad immunitet etc.

Vid sjukdom upplever många kvinnor frekvent urinering (smärtsam), urininkontinens och andra.

Du kan behandla sjukdomen med medicin eller folkmedicin. Starkare effekt kommer att vara om du kombinerar dessa metoder, men utan rekommendation av en läkare att göra det är oönskade.

Särskilt försiktig med behandling bör vara gravida kvinnor, eftersom det inte är känt hur man påverkar gräsens frukt, vilket hjälper till att bli av med cystitis.

Hur läker du hemma?

Cystitis verkar bara vara en allvarlig sjukdom, vilket är oönskade att behandla hemma. I folkmedicin finns det många effektiva behandlingsmetoder. Denna behandling är emellertid lång.

Det finns många typer av örter från akut och kronisk cystit som kan hjälpa till att bota sjukdomen för alltid. Men bara doktorn kommer att kunna berätta vilka folkmedel som ska användas för behandling, och förklara också hur man bryter örter ordentligt och dricker avkok.

Terapeuter rekommenderar också att du följer en icke-allvarlig diet med blåsor: Ät inte salt mat, rökt, skarpa och konserverade livsmedel. Det är tillrådligt att konsumera mer vatten och diuretika.

Självmedicinera inte, använd inte folkmedicinska lösningar utan läkarnas tillåtelse - detta kan bara förvärra det allmänna tillståndet.

På grund av felaktig applicering av örter kan akut cystit gå vidare till ett kroniskt stadium.

dill

För att bota en blåskvinna, kan du använda folkläkemedel. För att göra detta, erbjuder fyto-terapeuter att använda frön av dill.

Ofta uppfattas dill endast som en krydda med en piquant smak. Och få människor tänker på det faktum att han har egenskapen att behandla cystit och andra inflammatoriska processer i kroppen.

Medel från frön av dill hjälper till att ta bort inflammation, minska smärta.

Påverka också kvinnans aptit, neutralisera effekterna av fria radikaler, hjälp med olika sjukdomar i andningsorganen för att dra sputum tillbaka snabbare.

Dill påskyndar produktionsprocesserna i gallens kropp, dess avlägsnande från gallblåsan och har därmed en fördelaktig effekt på mag-tarmkanalen. Det rekommenderas om det finns problem med nervsystemet.

Dekoktioner från dill

Oftast använder kvinnor dill (dess frön) för att bota cystit. Det finns många recept för sådana avkok. Och endast den behandlande läkaren kan föreslå en effektivare metod att behandla denna sjukdom hemma.

Recept för buljonger (för råvaror ta matsked):

 1. Det kommer att ta ett glas kokande vatten, 1 sked hackad frön. Häll frön med kokande vatten, rör om blandningen i ca 3 timmar (du kan hälla den i en termosflaska). Drick 1 sked 3 gånger om dagen.
 2. Du behöver markfrön (1 sked), kokande vatten (200 ml). Fyll dill med vatten och koka sedan blandningen i ca 15 minuter (vattenbad är gjort). Därefter spänna buljongen. Ta 50 ml 2 gånger om dagen.
 3. Du kan använda hela frön. För att göra detta hälls 1 sked av råmaterial ett glas vatten, koka i ca 8-10 minuter på en liten flamma. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.
 4. I vissa fall rekommenderar läkare att man dricker en samling av flera komponenter. För att brygga det måste du göra en speciell blandning: 1 sked full av kamomill, björkpinnar, dillfrön, maskrosrötter. Du måste också lägga till björungar, vinblad (2 skedar vardera). Alla komponenter är väl blandade, och sedan är det nödvändigt att häll 500 ml varmt vatten i 3 skedar och insistera i 30 minuter. Ta 50 ml 2 gånger om dagen.

Du kan inte använda folkmedicinska medel på grundval av dill till kvinnor som lider av hypotoni, har problem med gallblåsan, tolererar inte växten på grund av allergier.

Apotekskammel

För kvinnor är daisy mycket användbar. Det kommer att hjälpa till att bota många patologier, inklusive blåsor.

Vilka egenskaper hos kamille hjälper till att bekämpa sjukdomen:

 • Antiseptisk. Eftersom orsaken till cystit är virus, bakterier etc. är kamomill ett effektivt verktyg för att bekämpa den patogena floran.
 • Antiinflammatorisk effekt. Den inflammatoriska processen som uppstår med cystit orsakar smärta vid urinering (det är vanligt). Växten eliminerar inflammation, och påverkar också irriterande vävnader lugnande.
 • En smärtstillande medel. Blomman lindrar spasmer, vilket underlättar smärtan.

Från kamille apotek gör decoctions att dricka eller för brickor.

Vi behandlar sjukdom eller sjukdom med brickor

Förutom läkemedelsbehandling för cystit, rekommenderar många läkare att använda folkmedicinska lösningar. För att göra detta kan du förbereda avkok av kamille för extern användning.

Recept för badberedningar:

 1. Blommor (3 matskedar) bryggs i 10 liter kokande vatten (en hink). Häll i badrummet och tillsätt kallt vatten för att inte bränna dig själv. Om så önskas kan du lägga till eterisk olja.
 2. För ett ångbad används en stark buljong från blommor. För att göra detta måste du ta en liten skål eller en panna (du måste hämta det så att du inte kan nå vattnet). Häll kokande vatten och sätt i vattenkokaren nära dig - så att du kan lägga till vatten när badet börjar svalna.
 3. För tvättning: 2 matskedar hackad kamomill häll 1 liter vatten, koka. Du kan använda vanlig kamille eller lägga till andra örter. Gör en blandning: 1 sked full av kamomill, yarrow, 1 tsk hoppkottar. Häll det med kokande vatten (300 ml), låt stå och filtrera sedan.

Om terapeuten rekommenderar att du badar, följ sedan proceduren, var noga med att klä dig ordentligt, linda dina fötter. Du kan inte överkolla.

Drickbuljonger

För att behandla cystit i hemmet rekommenderas kvinnor att dricka avkok från kemistens kamomill. De fungerar lika effektivt som badarna.

Recept av dricksdekok (mats sked är matsalen):

 1. Gör en blandning: Ta 1 sked av njurar av björk, bär, barberbjörn, älskling, kamille. 3 skedar av mashedavfallet hälls med en liter kokande vatten. Låt det kvarstå i 4 timmar. Ta 100 ml 2 gånger om dagen.
 2. Fyll med varmt vatten (200 ml) 1 sked blommor. Ge tid till buljongen för att brygga (40-50 minuter), stam. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.
 3. Blanda ihop: 4 skedar poplar knoppar, kamille, tre skedar mynta (använd endast peppery). Skaka gräset väl och häll ett glas kokande vatten 1 sked av den resulterande blandningen. Det insisteras på minst 3 timmar. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.

Du kan inte ta buljonger från kamomill till kvinnor som lider av gastrit, och är också benägna att diarré. Dessa behandlingsmetoder för gravida kvinnor är oönskade.

Apotekskamomill är en effektiv ört för att permanent bli av med cystitis hemma. Men vilka behandlingsmetoder ska användas av en specialist.

Dill och kamille anses vara effektiva när cystit började utvecklas. För att bota en akut och kronisk form permanent, föredrar läkare att ordinera andra folkmedicinska medel tillsammans med den medicinska metoden för behandling.

Behandling med örter för akut cystitis

Akut form av sjukdomen hos kvinnor uppträder plötsligt och åtföljs av smärta under urinering, brännande och klåda, och ibland kan temperaturen stiga.

Den akuta formen kan botas med hjälp av folkmedicin, men det är önskvärt att använda ytterligare mediciner.

Om du inte behandlas, men bara vänta tills sjukdomen passerar, kommer akut cystitis att börja utvecklas och gå till ett annat stadium (kronisk). Detta händer även om du inte slutför den fullständiga behandlingstiden som din läkare ordinerat.

För att bota sjukdomen helt hemma, rekommenderar terapeuter att deckningar av linfrön, björnbär, björkknoppar och infusioner av majsstammar.

Linfrön

Lin anses vara en effektiv växt för akut cystitis. I den kokta buljongen kan du se slem. Det skapar inuti urinblåsan ett speciellt skyddande skal, vilket skyddar kroppen mot effekterna av giftiga ämnen och irritation. Avkok av linfrön inducerar också matsmältningen.

Linfrön hjälper en kvinna att kämpa inte bara med blåsan ensam. De är effektiva för förstoppning, furunkulos, kokar, sår i mag-tarmkanalen.

Så här förbereder du frön:

 • Det tar 5 msk. skedar av råmaterial. Frön ska sköljas under rinnande vatten (för enkelhets skull, använd en sikta).
 • Häll i en kastrull, häll vatten (tillräckligt blir 1,2 liter.). Koka, ständigt rör om, på låg värme i 40 minuter.
 • Wrap, insistera 6 eller flera timmar. Stam genom att hälla buljongen från pannan i burken.
 • Drick 100 ml 2 gånger om dagen.

Buljong, framställd av linfrön, är inte önskvärt för kvinnor som lider av diarré, cholecystit, keratit.

Björnbärslöv

Mycket effektiv i den akuta formen av blåsor lämnar björnbär. Denna växt är ett diuretikum, men tyvärr är det inte skadligt. Därför rekommenderar läkare detta avkok i svåra fall.

Recept av buljonger (en uppmätt mängd råmaterial är en matsked):

 1. Mala 1 sked blad, häll kokande vatten (högst 200 ml). Koka den resulterande blandningen i 30 minuter. på ett vattenbad. Torka buljongen, coolt. Efter 2 dagar måste du göra en ny del!
 2. I termoserna lägger du 3 skedar mark psyllium och bärbär (du kan använda färska växter), häll kokande vatten (1 liter). Efter 3 timmars infusion, belastning, lägg till några skedar honung eller socker.
 3. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.

Folkmedel är kategoriskt kontraindicerat för gravida och ammande kvinnor, barn. Det används inte om njurarna är sjuka.

Corn stigmas

Corn stigmas har en stark bedövningsmedel. Därför klarar infusionen snabbt de smärtor som kvinnor nödvändigtvis uppstår med akut cystitis.

Så här förbereder du tinktur: sätt 3 msk. Skedar av stigmas i 200 ml varmt vatten, lämna in på en mörk men varm plats i 2 timmar. För att ta bort den skarpa smaken kan du lägga till en tesked socker / honung till tinkturen. Drick 50 ml sked 3 gånger om dagen.

Björk knoppar

Att bota en kvinna med akut cystitis kan du dricka ett avkok från björkpinnar.

Tinkturer, avkok är också effektiva i diabetes mellitus, ödem, gastrit, giardias, förkylningar och hosta. Används för behandling av onkologi, tuberkulos.

Recept buljong: 5 skedar (matsalar) björkknoppar strö rätter (företrädesvis emaljerade), häll 200 ml kallt vatten, och är skyldig att lämna brygden 2 timme. Efter denna tid tillsätt 400 ml vatten, omrör, koka till en liten eld efter kokning i ytterligare en kvart i timmen. Låt det brygga i ytterligare 2 timmar (det blir nödvändigt att sätta på pannan). Stampa buljongen. Du kan också lägga till honung / socker, blanda noggrant. Drick 100 ml 2 gånger om dagen.

Björkknoppar för gravida och ammande kvinnor är förbjudna. Ta inte buljonger för sjukdomar i det genitourinära systemet, leversvikt.

Örter för kronisk blåsan

Till en kvinna att bota kronisk blåsan, du måste ägna mycket ansträngning, tid. Faktum är att du behöver återställa njurarna, genitourinary tract och urinvägar, eliminera inflammation och öka lokal immunitet.

Endast örter från blåsor kan inte göra utan. Det är nödvändigt att tillämpa hela komplexet av behandling: folkläkemedel, fysioterapi, reflexbehandling, medicinsk behandling.

I kronisk form erbjuder terapeuter att förbereda avkok, örtberedningar.

Recept av buljonger (dosen av råvaror mäts med matskedar):

 1. Färsk persilja. Ta 1 sked finhackad växt, lägg till några grenar av celandine, 2-3 blommor av calendula. Häll denna blandning med ett glas kokande vatten, koka i 10-12 minuter över en liten eld. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.
 2. Det tar 1 sked finhackad persilja. Det hälls med 2 glas vatten (behöver kallt) och infunderas i 9-10 timmar. Drick 30 ml 3 gånger om dagen.
 3. Cowberry blad. En sked av råmaterial hälls i ett glas kokande vatten, det infunderas i minst 1 timme. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.
 4. St John's Wort. Häll ett glas kokande vatten 1 sked torkade växter och koka i en kvart i timmen. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.
 5. Juniper. I termoserna behöver du somna 3 skedar av hackade örter och tillsätt 2 koppar kokande vatten. Lämna en dag. Drick 50 ml 2 gånger om dagen.
 6. Licorice root. Det är nödvändigt att mala 20 gr. rötter och lägg dem i en skål emaljad. Tillsätt 1 liter vatten, täck och låt stå i 24 timmar. Stamma, häll i en liter burk. Drick 100 ml 2 gånger om dagen.

För att permanent bota akut cystit måste du noga följa alla recept från läkaren.

Om du ignorerar sjukdomen, kan kvinnorna förutom obehag få allvarliga konsekvenser:

 • Det finns problem med de övre organen i urinvägarna - njurarna (pyelonefrit).
 • Det finns förändringar i blåsans vägg.
 • Cystitis påverkar reproduktiva funktioner (upp till infertilitet).
 • Dysfunktion av blåsans sphincter. Urininkontinens.

Även om symtomen på sjukdomen har gått, sluta inte behandlingen efter vilja. Endast läkaren vet hur länge behandlingen ska ligga.