Huvud
Symptom

Överflöd av örter för blåsor

Cystitis är bekant för många, särskilt kvinnor. Praktiskt sett försökte alla att behandla det i en hemmiljö. Ofta tror kvinnor att dricka en cowberry, kan du bli av med cystitis. Detta är en myt. Örter, som läkemedel, måste väljas individuellt. Riskera inte din hälsa, särskilt cystit är mer sannolikt för kvinnor av reproduktiv ålder.

Fytoterapi för blåsor

Innan du använder örter för cystit, rekommenderas att eliminera smärta och orsakssambandet till sjukdomen. Som antibakteriella medel som används av olika växter som har en diuretisk effekt och lugnande väggarna i urinväggen. Växtbaserade läkemedel för blåsor effektivt lindra inflammation och, med regelbunden användning, gör det lättare att känna lättnad i 2-3 dagar.

Nästan alla kvinnor som hade blåsor brukade lindra gräsets tillstånd. Vanligtvis används de som ett antibakteriellt och antiinflammatoriskt medel. Akut cystit kräver uppmärksamhet och noggrann behandling. För att behandla är det nödvändigt minst 1 månad. Den längsta termen är en kronisk typ av sjukdom. Även om du dricker tabletter under behandlingsperioden, måste tiden gå tillräckligt för att lämna de sista mikroberna. Men förbättringen är förstärkt växtbaserade infusioner, som måste dricka en lång tid, för att inte provocera ett återfall.

Örter för kvinnlig inflammation

Inflammation av urinblåsan hos kvinnor är svår. Urval av växtbaserade infusioner kräver också ett speciellt tillvägagångssätt. Själv konsumera inte örterna, från cystitisen du köpt. Om det kommer till det, ta besväret att åtminstone läsa eller fråga mormor om okänt gräs, från hjälp av cystitis.

Inte alla örter, som är från blåsor, fungerar lika. Låt oss överväga en variant av tinktur. Häll kokande vatten på 1 del av varje sort: plantain, lime blom, poplar knoppar, persilja frön och spray. Denna komposition kommer att lindra ömhet, stoppa ytterligare inflammation.

Med kronisk blåsan tas väldigt olika örter, de är "rädda" av dem. Detta Eucalyptus, johannesört, inula, ringblomma, echinacea, älgört, tranbär blad, fläder och vide. De fyra sista typerna placeras i 2 delar, resten är singel. Ett sådant kit förhindrar täta återfall under den kalla årstiden.

Som du kan se kan inte alla örter som är lämpliga för blåsor vara fulla i någon uppsättning. Varje komposition är unik och utvald i flera år. Det visar sig att cystit är inte så lätt att behandla.

Barnbehandling med fytopreparationer för blåsor

Kinefron är som kvinnor förskrivna för barn. Dessa är gula tabletter av naturligt ursprung. I kompositionen finns det några örter, så det anses vara säkert. Men allt är relativt. Varje växt kan orsaka allergier eller andra problem. Vi behöver ett individuellt tillvägagångssätt. Om en vuxen drycker piller, eftersom läkaren sa det, i fallet med ett barn, är det inte värt risken. Bättre än en gång fråga ett par frågor till läkaren om komponenterna i drogen och försäkra.

För barn passar vanliga växtbaserade kit inte, eftersom deras handling och sammansättningen av växten själv kan spela ett grymt skämt på barnets hälsa. Tänk på 3 typer av tinktur, vilka används vid behandling av blåsning hos barn. Gräs, med cystit som väljs av doktorn, ska fungera försiktigt och användas i små doser.

libbsticka

I denna anläggning en stor andel av eteriska oljor, mineraler och coumarins. Detta indikerar en diuretisk verkan. Dosen för barn får inte överstiga 1 stor sked för 180 gram vatten. Infusionskoka i fem minuter, lämna den. Ta det strikt i enlighet med åldern. Upp till fem år - 1 matsked att sträcka för en dag. Upp till tio år - 2 msk. sked. Äldre barn tar 3 skedar hela dagen.

enbär

Denna ört, används endast för blåsor i en mogen stat. Utmärkt slagsmål mot bakterier, har samma effekt som liknande diuretika. Innan infusionen behöver du mala en matsked enbär till en säd, fyll ett glas kallt vatten och koka och spänna. Mottagningssystemet som vid den första varianten.

Björkblad

Eventuella problem med urinväggen kan lindras genom infusion från unga björkblad. De är rika nog med mineraler, vitaminer och användbara syror, som kroppen behöver vid inflammation. Åtgärder är inte bara diuretika, men också diaphoretic. Väl lämpad för rengöring av blod, med ökande lymfkörtlar. För att få färdig infusion måste du hälla en halv matsked med ett glas kallt vatten, koka, kyla. I en ansträngd buljong lägg till en tredjedel av ett glas mjölk, 1 del honung. Denna färdiga mix är lämplig för barn från 2 år, tagit 3 matskedar två gånger om dagen.

Typer av örter för behandling av blåsor

Linfrön. Behandling med färdigbuljong bör inte ta mer än 3 dagar. På en liter vatten sätta ett ofullständigt glas krossade löv. 30 minuter ska kokas, låt den brygga och dränera. Drick inte mer än en liter per dag. Buljongen rekommenderas att förbrukas varm, 100 gram var 40: e minut. I en mindre dos lämplig för barn.

Blommor av en cornflower. En stor sked blommor blandas från ett glas vatten och hälls i en termos. Efter några timmar är infusionen klar. Ät 50 ml före måltid. De verkar som andra infektioner med diuretika.

Corn stigma är en effektiv smärtstillande medel. 2-3 matskedar tillsätt till 200 ml vatten. Lämna på ett mörkt ställe i flera timmar. Stam och drick med honung högst 2 glas om dagen. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.

Björk knoppar. 200 gram njure och ett glas vatten lämnar i 4-5 timmar. Tillsätt ytterligare 400 gram och laga mat i högst 20 minuter. Ge potten och drick med honung. Hållbarhet - 3 dagar. Verkar som resten av diuretisk tinktur.

Kronisk syn på inflammation

Längre terapi är tänkt här. Örten för blåsor, som hjälper till att försiktigt och ganska försiktigt, används efter att ha tagit mediciner. Om någon inte vet, så kom ihåg att det kroniska scenen med relapses elimineras i 1,5 år. Så dra dig ihop, börja behandlingen.

 • Juniper. Bra gräs, med cystit som används i försummade fall. 3 delar hälls i två glas vatten. Infusion används som teblad. Det är tillrådligt att dricka en liter per dag.
 • Häststången. Schema, som med enbär, men här måste gräset kokas i 10 minuter. Drick inom en dag 800 ml.
 • Lakrits. Verkar som en stark antiinflammatorisk. Så det är bra att köra en stat. Drick i varm form. Endast tjugo gram av anläggningen hälls kokande vatten (1L). Dag att insistera. I små proportioner används den för barn.
 • Persilja. Den vanligaste örenen för blåsor. Ta 100 gram persilja och häll vatten. Vi lagar mat i 30 minuter och insisterar 4-5 timmar. Dryck ska ligga i tom mage för 100 ml. Användningsförloppet är 21 dagar. Sedan vila - en vecka, upprepa sedan. Hjälp infusioner med persilja 100%.

För att fastställa blåsans arbete i ett kritiskt tillstånd, bör det ta tid - minst 20 dagar. Det är inte nödvändigt att dricka samma formel. Du kan fråga läkaren vilken typ av örter som passar dig, alternativa dem.

Cowberry kan ersättas med bärbärare. Tymmeändring för kamomill eller kalendula. För barn finns det fler "läckra" ersättningar.

Vanliga växtbaserade läkemedel

Slutligen överväga växtbaserade samling för blåsor, men inte en, men flera. Du kan och borde använda olika typer av buljong, så du blir inte trött på behandlingen.

Observera att följande infusioner har sin egen riktning. Örter för blåsor - en allvarlig fråga.

 • För att stärka blåsan måste du blanda en tesked krossad lök med äppelpuré och honung. Ta innan måltiderna. Vid varje mottagning frisk dosering. I små doser lämpliga för barn.
 • Ett annat alternativ, 20 gram askbark, häll 200 ml varmt vatten. Koka några minuter, insistera, dränera. Ta tre gånger om dagen för ett par skedar. Oumbärlig infusion för kronisk cystit och svag blåsan. För barn är inte lämplig.
 • Några gram björkblad blötläggs i 500 gram kallt vatten. Koka några minuter, även insistera och påkänna. Tre gånger om dagen, ta en eftermiddagssked med mat. Väl lämpad för förebyggande av njurstenar.
 • Ta hästsvansfältet tillsammans med kamomill på ena sidan, insistera och ta sedan sippor hela dagen. Det här alternativet sparar smärtan på att gå på toaletten.
 • Att tvätta bakterierna ur kroppen, i synnerhet ur urinkanalen, rekommenderas att konsumera ett par koppar nässla per dag. Förbättrar njurfunktionen.

Allt detta är bra och effektivt, men glöm inte näring. Det påverkar väsentligt cystitisförloppet. Till exempel, vid ett akut stadium, utesluter fasta produkter. Om möjligt drick mycket utspädd morotjuice. Sluta dricka kalla drycker - bara värme, bli vana. Om du behöver en diet ska det vara mejeri och grönsaker.

Det är viktigt att vara uppmärksam på din hälsa, speciellt under perioden av förhöjning av blåsan. Det rekommenderas att inte överkylas och följ alla läkarens anvisningar, oavsett vad de är. Det är värt att påminna om att försummelse av blåsan kan förorsaka infertilitet.

Vilka fördelar kommer att medföra användning av medicinska örter - det här lär du dig av videon:

Tips 1: Att dricka örter för blåsor

Innehållet i artikeln

 • Vad att dricka gräs med blåsor
 • Vilka örter behöver dricka under graviditeten
 • Användbara egenskaper hos gräs

Symtom på blåsan

Örter för blåsor

Tips 2: Antibiotika för kvinnor med blåsor

Kom ihåg att om du har någon av följande symtom ska du genast gå till sjukhuset.

När cystit är berörda: • smärta och smärta vid urinering
 • ofta finns det en känsla av att du måste gå till damrummet, trots att urinering bara var nyligen;
 • du måste göra ett försök att urinera.

Kom ihåg att ju mer du försenar besöket till doktorn med dessa symptom, desto allvarligare tar svängen sjukdomen.

Om efter granskning läkaren bestämmer att sjukdomen är i ett tidigt skede, kan det bara råda att noga övervaka hygien könsorganen, drick likörer med örter och föreskriva åtgärder som bidrar till att bli starkare immunitet.

Om, efter att ha analyserat urinen, läkaren bestämmer att kroppen inte klarar av cystitisen, då kommer "tung artilleri" att användas i form av antibiotika. Sådana tabletter förstör alla bakterier i deras väg - både patogener och enkla arbetare som stöder rätt miljö.

Indikationer för användning av antibiotika är: • kroppstemperatur över 37 ° C;
 • urladdning ur urinröret
 • sjukdomens återfall.

Om dessa symtom du lider bara ett första - feber - det är vettigt att passera ytterligare tester som obnadezhat att agenten inte är en svamp eller ett virus.

Läkaren kan ordinera ett av följande läkemedel:

monural. Ett ganska välkänt bredspektrum antibiotikum. Detta aggressiva medel är inte ordinerat för dem som lider av njursvikt. Gravida kvinnor tar endast ett antibiotikum under en doktors nära tillsyn.

nolitsin. Handlingsprincipen för detta läkemedel är att det stannar reproduktionen av bakterier som är skadliga för kroppen. Ofta används den som en förebyggande åtgärd av dem som regelbundet lider av blåsor. Denna profylax kan vara i flera år.

nevigramon. Han, som Nolitsin, förhindrar multiplikationen av patogena bakterier. Antibiotikum är inte ordinerat för gravida kvinnor, liksom för dem som har njursjukdomar.

Palin. Handlingsprincipen bygger på förändringar i bakteriellt DNA. Ett av de mest oskyldiga antibiotika som föreskrivs för behandling av blåsor.

Oavsett vilka symptom du plågas, du behöver se en läkare. Det är värt att komma ihåg att långvarig cystit leder till många oåterkalleliga konsekvenser.

Örter för blåsor

Många kvinnor är av egen erfarenhet bekanta med vad som är cystitis. Inte alla vänder sig till doktorn och vid de första symptomen försöker de läka sig. På kursen går och värmer upp, och antibiotika och folkmedicin. Men sådan behandling kan leda till obehagliga konsekvenser. Trots allt kan inflammation utan ordentlig behandling gå in i kronisk form, vilket händer hos många kvinnor. Därför måste du följa läkares råd, och folkmedicinskmedel inte stör som en hjälpmetod för behandling.

Oftast används för cytostatiska örter. Innan du använder dem är det lämpligt att rådgöra med en läkare. Trots allt hjälper inte alla örter till blåsor. Denna sjukdom orsakas av en bakteriell infektion. Med det utvecklas en stark inflammation, smärta och svårigheter i urinflödet. Därför måste du vid behandling av blåsor med örter välja de som inte bara har en antiinflammatorisk effekt men kan förstöra bakterier och lindra smärta.

Örter som har antibakteriell verkan

Du måste välja de som kan ackumuleras i urinen. Det är dessa örter som hjälper till av blåsor.

 1. Den mest kraftfulla folkmedicin som kan ersätta ett antibiotikum är den gyllene staven eller goldenrod. Anläggningen är giftig, så den bör tas under en läkares överinseende. Men det hjälper snabbt att klara infektionen.
 2. En vanligare åtgärd är cowberry löv. De har inga kontraindikationer och orsakar inte biverkningar. Och att dricka cowberry urtete med blåsor kan vara lång tid. För att göra detta bryggs en matsked av löv i ett glas kokande vatten och ett halvt glas tas flera gånger om dagen.
 3. Björnen öron har en liknande effekt på cystitis. På annat sätt kallas det bärbär.
 4. Många andra örter har också antibakteriell verkan, men de används mindre för cystit. Denna enbär, johannesört, kamille, ledum, odödlig och yarrow. De kan tas både självständigt och som en del av avgifterna.

Örter som har en antiinflammatorisk effekt

 1. Det bästa är att använda bär och tranbärsblad. De har en mycket stark antiinflammatorisk effekt.
 2. En annan ört som tar bort inflammation är kamomill. Använd den i form av te, och i form av stillasittande bad.
 3. Som ett antiinflammatoriskt medel som används för cystitis, samlingen av örter som innehåller bark av ek, lakrits, aplicataalder eller löv av badana.
 4. Tranbärsjuice har också en utmärkt antiinflammatorisk effekt.
 5. Hjälp att klara av inflammation de örter som har enveloping effekter. När de bryggas bildas slem som skyddar blåsans väggar mot irritation. Oftast används för detta ändamål avkolning av roten till althaea eller linfrö.

Diuretiska örter för blåsor

Det är mycket viktigt i denna sjukdom att använda medel som hjälper utflödet av urin. Den starkaste diuretiska effekten har besittning av horsetail och sporich. Applicera dem bättre som en del av avgifter och kan inte överstiga normen. Tja hjälpflöde av urin är också tranbär, bärbär och angelica.

För att eliminera smärta och spasmer används oftast St. John's wort, kamille, skumben eller immortelle. Du kan inte omedelbart berätta vilken typ av gräs som hjälper mot cystitis bättre. Vad man ska använda är det nödvändigt att lösa i varje enskilt fall, beroende på de mest uttryckta symtomen och individuell intolerans. Mycket effektiva örter för akut cystitis. Lättnad med sådan behandling kommer inom några dagar. Den kroniska formen behandlas längre.

Den mest effektiva växtbaserade läkemedlet för blåsor innefattar ett löv av cowberry, kamille, marshmallow, skinn och nässlor. Brew det i en termos och dricka som te tre gånger om dagen. Vilka örter att dricka med blåsor än? Du kan ta ett avkok av dillfrön, persilja, plantain, lilac eller elderberry. Men denna behandling bör endast vara tilläggsbar.

Örter från cystit hos kvinnor

Vad är naturläkemedel för blåsor hos kvinnor? Denna fråga har alltid varit aktuell. Cystitis är trots allt en sjukdom i utsöndringssystemet, huvudsakligen hos kvinnor. Från antiken till idag vänder många till de medicinska egenskaperna hos örter. När läkarna och läkarna, som visste örterna, var engagerade i läkning, och idag är hela vetenskapen - fytoterapi - engagerad i att studera och behandla.

Fytoterapi för blåsor

Behandling av folkrecept

Behandling av cystit hos kvinnor borde ha en delikat strategi. Det är nödvändigt att fullständigt bota sjukdomen, eftersom sjukdomens insidthet i förmågan att återvända igen och igen. Cystitis kännetecknas av frekvent urinering, skärande smärta i buken, temperatur. Alla dessa symtom ger en känsla av obehag. För att förhindra sjukdomen, bota cystit, kan du använda folkmedicinska lösningar.

Genomförbarhet för att använda örter i kampen mot blåsor

Traditionellt används medicineringsmetoden för att behandla cystit, men det har också konsekvenser. En växtbaserad behandling kan användas som ett komplex med droger och för förebyggande av sjukdom. Urten från blåsor hjälper till att öka effekten av huvudbehandlingen och för att lindra eller eliminera eventuella biverkningar av kemiska preparat. Goda örtberedningar, stärka kroppen, eftersom de är rika på vitaminer. Och vilka örter som är bäst att använda, är det nödvändigt att samordna med en specialist.

Kontra

Med blåsinflammation är medicinska örter kontraindicerade i händelse av att det finns en allergisk reaktion mot läkemedel eller komponenter i växtbaserade läkemedel för komplex behandling. Ört te för blåsan ska ges till gravida kvinnor och patienter i allvarligt tillstånd med extrem försiktighet eller under överinseende av en läkare. Självmedicinering endast efter samråd med den behandlande läkaren.

Vad dricker gräs vid behandling av en cystit hos kvinnor?

Vilken typ av gräs hjälper till med cystitis? Folk recept för inflammation i blåsan består huvudsakligen av en rik arsenal av örter. Alla örter har speciella helande egenskaper och har olika effekter på blåsan och kroppen som helhet. Växter klassificeras i antibakteriell, antiinflammatorisk, diuretikum, smärtstillande, immunodulerande, kan omslutas. Vilken typ av ört att dricka med blåsor? Gräs med blåsor, en komplett lista över växter:

 • björnörrar (bärbär)
 • tranbär;
 • echinacea;
 • calendula;
 • majs stigmas;
 • vitlök;
 • kamomill;
 • fälthästsail
 • St John's wort;
 • linfrö;
 • mjölon;
 • enbär;
 • rölleka;
 • celandine;
 • nässlor;
 • timjan;
 • rosmarin;
 • citronbalsam och mint;
 • fläderbär;
 • vinbär;
 • tansy;
 • björkknoppar;
 • malört;
 • oregano;
 • salvia;
 • knotweed;
 • aloe;
 • hallon;
 • rosa höfter;
 • lime träd;
 • persilja;
 • golvet föll,
 • libbsticka;
 • havre;
 • tranbär.
Tillbaka till innehållet

antibakteriell

Vissa örter har ett naturligt antibiotikum. Det ackumuleras i urinen och kan ta bort onödiga bakterier. Det bästa av örterna med antibakteriella egenskaper kallas: cowberry, kamomill, enbär, johannesört, öron, timjan, årtusenden, goldenrod, Ledum. Goldenrod tar försiktigt. Förberedelsen av buljongen följer en tydlig instruktion, eftersom goldenrooten är en giftig växt. Cowberry kan vara berusad som örtte med löv och bär, med citron och honung till drycken. Örtberedningar av örter hjälper till att känna sig mycket bättre på kortast möjliga tid, eftersom symtom och obehag passerar.

Antiinflammatoriska örter och med omslagsverkande

Mot cystitis bekämpar väl gräs med antiinflammatorisk effekt. Sådana örter inkluderar också tranbär, liksom tranbär, kamille och ek. Det rekommenderas att använda tranbärsjuice eller morsor. Kamille är den bästa ört som har lugnande egenskaper. För natten behöver du dricka te från buljongens buljong och ta ett kamomillbad. Förfarandet hjälper till att slappna av och lindra symtomen på sjukdomen. Drick med cystitis örter, som tar bort inflammatorisk process och kuver blåsan. När läkemedlet bryggs bildas slem, och när den används sätter den sig i excretoryorganen, skyddar mot skador och därigenom utövar en antibakteriell egenskap. För en sådan effekt används althaea-rötterna, fröet av lin och plantain.

Med smärtstillande medel, diuretika och immunmodulerande egenskaper

De mest effektiva diuretiska örterna för cystit hos kvinnor är sporis och horsetail. Användning av fälthästslag i närvaro av orenhet i urinanalysen är strängt förbjuden. Kiselsammansättningen bildar en skyddande reaktion i kroppen och har en diuretisk effekt. Havre tillhör växter med ett diuretikum samt immunodulerande verkan. Ett avkok av havrekorn används. Den innehåller fosfor, magnesium och kalcium, eftersom det tar bort toxiner från kroppen och stärker immunförsvaret. Återställer immunsystemet och infusion av echinacea. Bra vid sjukdom hos ett gräs med spasmolytiska egenskaper: skum, kamille och johannesört. Passar en känsla av obehag, eliminerar smärta.

Avgifter och terapeutiska bad

Badet tas för att lindra symtomen på blåsans inflammation. Det är viktigt att veta hur man tar ett bad ordentligt och vilka örter som ska användas för att eliminera sjukdomen. Koka vattnet i förväg och i termosarna, ungefär en halvtimme, insistera på växtbaserad samling, dränera sedan och häll i badrummet. Ta bör sitta, vid en temperatur av 37-38 ° C, inte mer än 15 minuter. Används kamille, älskling, kalendula, Johannesjurs, salvia, celandine, valerian. Du kan inte använda örter med diuretiska egenskaper för bad. De mest effektiva baden med tillsats av växtbaserade avgifter. I apoteket kan du köpa ett läkemedel från naturläkemedel från blåsan. Den används inte bara för ett bad, men används även inuti som te.

Effektiva recept för akut cystitis

Cystit hos kvinnor i akut form är svårt, så kraftiga växter används. Det bör tydligt följas med formeln och dosen:

 • Avkok av linfrön. För 1 liter kokande vatten, ta 5 matskedar frön, koka i ungefär en halvtimme, omrör hela tiden. Därefter bör buljongen insisteras i 6 timmar, sedan äta i varma former var halva timmen. Varaktighet - 3 dagar.
 • God tinktur av Echinacea rötter. Häll fräscha rötter med alkohol, insistera i 2 veckor, sedan spänna och ta 20-30 droppar tre gånger i en halvtimme före måltiderna.
 • Tinktur av timjan, avlägsnande av patogener. För 500 ml behöver du 20 gram timjan, insistera i ca 2 timmar och drick flera skedar 2-3 gånger per dag. Varje dag, laga en ny dryck.
 • Avkok av bladen av cowberry. På 250 ml behövs 2 stora skedar blad, för att hålla på ett vattenbad ungefär en halvtimme, för att lösa ett glas kokt vatten för att förvaras i ett kylskåp. Använd den tredje delen av glaset en halvtimme före måltiden 3 gånger om dagen.
Tillbaka till innehållet

Den mest effektiva i terapin av kronisk patologi

Själva namnet på kronisk blåsan orsakar rädsla. Efter att formen av akut cystit är lanserad eller otydlig behandling leder till kronisk blåsan. Men det finns potions som rekommenderas i sådana fall:

 • St John's Wort. För 250 ml 1 stor sked av råvaror, koka i 15 minuter, låt det brygga, dränera och i 3 timmar under dagen att dricka.
 • Mjölon. För 400 ml vatten 2 tsk råvaror, insistera 2 timmar och drick en halv kopp tre gånger om dagen.
 • Nettles. För 250 ml 1 tsk nätkaka, koka i ett par minuter, låt det brygga och ta en tredjedel av glaset 3 gånger om dagen.
Tillbaka till innehållet

Fytoterapi av barns behandling

En svår och viktig uppgift är att behandla barnets blåsan så att sjukdomen inte återkommer. Barn behöver dricka mycket, särskilt komposit av bär och fruktdrycker, så att bakterierna som finns i urinen tas ut. Ät te från decoctions av linden, melissa, älskare, kamomill och valerian. För att stärka immuniteten spelar tinkturer från echinacea och ginseng med propolis en viktig roll. Var noga med att förbereda ett bad med avkok av guldblomma, kamille och salvia. Det är viktigt att genomföra fytoterapi i kombination med en medicamentisk metod, annars är det inte så effektivt för folk som barn.

Egenskaper hos de älskande

För behandling används lovande rötter. Förbered rötter under blomningen är förbjudet, för att vid denna tidpunkt växten är giftig. För att göra tinkturen, slipa den torkade rotan. Häll ett glas kokande vatten en tesked råvaror och brygg i 15 minuter. Koka rötterna inte kan, för att de förlorar sina helande egenskaper. Ta en halv kopp 2-3 gånger om dagen. Lubistok har en multifunktionell effekt på kroppen:

 • lugnar smärtan
 • har lugnande egenskaper
 • ett diuretikum;
 • bekämpar inflammatoriska processer.
Tillbaka till innehållet

enbär

Behandlingen använder enbärsfrukt. De är rika på vitaminer och eteriska oljor, som har lugnande egenskaper, diuretika och desinfektionsmedel. För att få medicinen behöver du mala de torkade frukterna och ta en tesked blandningen, häll ett glas vatten och koka upp det. Använd 2 gånger om dagen på en matsked. Inträdeslängden beror på tidpunkten för fullständig återhämtning.

Björkblad

Björkblad kännetecknas av antiseptisk, antiinflammatorisk, sårläkning, stärkande, diuretikum och smärtstillande egenskaper. Björkblad är en naturlig diuretik, som tar bort mikrober och bakterier från blåsan. Innehåller mycket vitamin C. Det kan inte tas med allergiska reaktioner eller individuell intolerans. För att göra en dryck behöver du en matsked hackade torra löv och 2 glas vatten. Koka upp blandningen, spänna och placera på en sval plats. Ät 50-60 ml två gånger om dagen. Du kan lägga till lite honung i drycken för smakämnen.

Användningen av örter av gravida kvinnor

Det är viktigt att konsumera frukt, inklusive tranbär. Inte alla örter kan tas under graviditeten. Eftersom många av dem kan påverka barnets utveckling. Under graviditet med blåsan är det enligt tydliga regler och föreskrifter tillåtet att ta lingonberry, bergaska, vinbär, hundros, havre, kamomill, häststång och fänkål.

Folk Remedies för Cystitis: Örtbehandling

Cystitis är en inflammation i blåsan, eller, mer exakt, av dess slemhinna. Denna sjukdom påverkar kvinnor och mycket sällan män. Det beror på det faktum att kroppens struktur är annorlunda: flickans urinrör är bred, kort och därför kommer infektion att bli mycket lättare att komma in på blåsan.

Om sjukdomen

Det finns inga åldersbegränsningar för denna sjukdom. Det påverkar barn, vuxna (medelålders, äldre). Anledningen till förekomsten kan vara:

 • Underkylning (särskilt bäckenet).
 • Ignorera hygienreglerna.
 • En stillasittande livsstil.
 • Sällsynt urinering, på grund av vilket blåsan är kraftigt överflödig.
 • Bär tighta jeans, underkläder.
 • Felaktig mat.
 • Kroniska infektioner.
 • Uppskjuten inflammatoriska sjukdomar.
 • Minskad immunitet etc.

Vid sjukdom upplever många kvinnor frekvent urinering (smärtsam), urininkontinens och andra.

Du kan behandla sjukdomen med medicin eller folkmedicin. Starkare effekt kommer att vara om du kombinerar dessa metoder, men utan rekommendation av en läkare att göra det är oönskade.

Särskilt försiktig med behandling bör vara gravida kvinnor, eftersom det inte är känt hur man påverkar gräsens frukt, vilket hjälper till att bli av med cystitis.

Hur läker du hemma?

Cystitis verkar bara vara en allvarlig sjukdom, vilket är oönskade att behandla hemma. I folkmedicin finns det många effektiva behandlingsmetoder. Denna behandling är emellertid lång.

Det finns många typer av örter från akut och kronisk cystit som kan hjälpa till att bota sjukdomen för alltid. Men bara doktorn kommer att kunna berätta vilka folkmedel som ska användas för behandling, och förklara också hur man bryter örter ordentligt och dricker avkok.

Terapeuter rekommenderar också att du följer en icke-allvarlig diet med blåsor: Ät inte salt mat, rökt, skarpa och konserverade livsmedel. Det är tillrådligt att konsumera mer vatten och diuretika.

Självmedicinera inte, använd inte folkmedicinska lösningar utan läkarnas tillåtelse - detta kan bara förvärra det allmänna tillståndet.

På grund av felaktig applicering av örter kan akut cystit gå vidare till ett kroniskt stadium.

dill

För att bota en blåskvinna, kan du använda folkläkemedel. För att göra detta, erbjuder fyto-terapeuter att använda frön av dill.

Ofta uppfattas dill endast som en krydda med en piquant smak. Och få människor tänker på det faktum att han har egenskapen att behandla cystit och andra inflammatoriska processer i kroppen.

Medel från frön av dill hjälper till att ta bort inflammation, minska smärta.

Påverka också kvinnans aptit, neutralisera effekterna av fria radikaler, hjälp med olika sjukdomar i andningsorganen för att dra sputum tillbaka snabbare.

Dill påskyndar produktionsprocesserna i gallens kropp, dess avlägsnande från gallblåsan och har därmed en fördelaktig effekt på mag-tarmkanalen. Det rekommenderas om det finns problem med nervsystemet.

Dekoktioner från dill

Oftast använder kvinnor dill (dess frön) för att bota cystit. Det finns många recept för sådana avkok. Och endast den behandlande läkaren kan föreslå en effektivare metod att behandla denna sjukdom hemma.

Recept för buljonger (för råvaror ta matsked):

 1. Det kommer att ta ett glas kokande vatten, 1 sked hackad frön. Häll frön med kokande vatten, rör om blandningen i ca 3 timmar (du kan hälla den i en termosflaska). Drick 1 sked 3 gånger om dagen.
 2. Du behöver markfrön (1 sked), kokande vatten (200 ml). Fyll dill med vatten och koka sedan blandningen i ca 15 minuter (vattenbad är gjort). Därefter spänna buljongen. Ta 50 ml 2 gånger om dagen.
 3. Du kan använda hela frön. För att göra detta hälls 1 sked av råmaterial ett glas vatten, koka i ca 8-10 minuter på en liten flamma. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.
 4. I vissa fall rekommenderar läkare att man dricker en samling av flera komponenter. För att brygga det måste du göra en speciell blandning: 1 sked full av kamomill, björkpinnar, dillfrön, maskrosrötter. Du måste också lägga till björungar, vinblad (2 skedar vardera). Alla komponenter är väl blandade, och sedan är det nödvändigt att häll 500 ml varmt vatten i 3 skedar och insistera i 30 minuter. Ta 50 ml 2 gånger om dagen.

Du kan inte använda folkmedicinska medel på grundval av dill till kvinnor som lider av hypotoni, har problem med gallblåsan, tolererar inte växten på grund av allergier.

Apotekskammel

För kvinnor är daisy mycket användbar. Det kommer att hjälpa till att bota många patologier, inklusive blåsor.

Vilka egenskaper hos kamille hjälper till att bekämpa sjukdomen:

 • Antiseptisk. Eftersom orsaken till cystit är virus, bakterier etc. är kamomill ett effektivt verktyg för att bekämpa den patogena floran.
 • Antiinflammatorisk effekt. Den inflammatoriska processen som uppstår med cystit orsakar smärta vid urinering (det är vanligt). Växten eliminerar inflammation, och påverkar också irriterande vävnader lugnande.
 • En smärtstillande medel. Blomman lindrar spasmer, vilket underlättar smärtan.

Från kamille apotek gör decoctions att dricka eller för brickor.

Vi behandlar sjukdom eller sjukdom med brickor

Förutom läkemedelsbehandling för cystit, rekommenderar många läkare att använda folkmedicinska lösningar. För att göra detta kan du förbereda avkok av kamille för extern användning.

Recept för badberedningar:

 1. Blommor (3 matskedar) bryggs i 10 liter kokande vatten (en hink). Häll i badrummet och tillsätt kallt vatten för att inte bränna dig själv. Om så önskas kan du lägga till eterisk olja.
 2. För ett ångbad används en stark buljong från blommor. För att göra detta måste du ta en liten skål eller en panna (du måste hämta det så att du inte kan nå vattnet). Häll kokande vatten och sätt i vattenkokaren nära dig - så att du kan lägga till vatten när badet börjar svalna.
 3. För tvättning: 2 matskedar hackad kamomill häll 1 liter vatten, koka. Du kan använda vanlig kamille eller lägga till andra örter. Gör en blandning: 1 sked full av kamomill, yarrow, 1 tsk hoppkottar. Häll det med kokande vatten (300 ml), låt stå och filtrera sedan.

Om terapeuten rekommenderar att du badar, följ sedan proceduren, var noga med att klä dig ordentligt, linda dina fötter. Du kan inte överkolla.

Drickbuljonger

För att behandla cystit i hemmet rekommenderas kvinnor att dricka avkok från kemistens kamomill. De fungerar lika effektivt som badarna.

Recept av dricksdekok (mats sked är matsalen):

 1. Gör en blandning: Ta 1 sked av njurar av björk, bär, barberbjörn, älskling, kamille. 3 skedar av mashedavfallet hälls med en liter kokande vatten. Låt det kvarstå i 4 timmar. Ta 100 ml 2 gånger om dagen.
 2. Fyll med varmt vatten (200 ml) 1 sked blommor. Ge tid till buljongen för att brygga (40-50 minuter), stam. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.
 3. Blanda ihop: 4 skedar poplar knoppar, kamille, tre skedar mynta (använd endast peppery). Skaka gräset väl och häll ett glas kokande vatten 1 sked av den resulterande blandningen. Det insisteras på minst 3 timmar. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.

Du kan inte ta buljonger från kamomill till kvinnor som lider av gastrit, och är också benägna att diarré. Dessa behandlingsmetoder för gravida kvinnor är oönskade.

Apotekskamomill är en effektiv ört för att permanent bli av med cystitis hemma. Men vilka behandlingsmetoder ska användas av en specialist.

Dill och kamille anses vara effektiva när cystit började utvecklas. För att bota en akut och kronisk form permanent, föredrar läkare att ordinera andra folkmedicinska medel tillsammans med den medicinska metoden för behandling.

Behandling med örter för akut cystitis

Akut form av sjukdomen hos kvinnor uppträder plötsligt och åtföljs av smärta under urinering, brännande och klåda, och ibland kan temperaturen stiga.

Den akuta formen kan botas med hjälp av folkmedicin, men det är önskvärt att använda ytterligare mediciner.

Om du inte behandlas, men bara vänta tills sjukdomen passerar, kommer akut cystitis att börja utvecklas och gå till ett annat stadium (kronisk). Detta händer även om du inte slutför den fullständiga behandlingstiden som din läkare ordinerat.

För att bota sjukdomen helt hemma, rekommenderar terapeuter att deckningar av linfrön, björnbär, björkknoppar och infusioner av majsstammar.

Linfrön

Lin anses vara en effektiv växt för akut cystitis. I den kokta buljongen kan du se slem. Det skapar inuti urinblåsan ett speciellt skyddande skal, vilket skyddar kroppen mot effekterna av giftiga ämnen och irritation. Avkok av linfrön inducerar också matsmältningen.

Linfrön hjälper en kvinna att kämpa inte bara med blåsan ensam. De är effektiva för förstoppning, furunkulos, kokar, sår i mag-tarmkanalen.

Så här förbereder du frön:

 • Det tar 5 msk. skedar av råmaterial. Frön ska sköljas under rinnande vatten (för enkelhets skull, använd en sikta).
 • Häll i en kastrull, häll vatten (tillräckligt blir 1,2 liter.). Koka, ständigt rör om, på låg värme i 40 minuter.
 • Wrap, insistera 6 eller flera timmar. Stam genom att hälla buljongen från pannan i burken.
 • Drick 100 ml 2 gånger om dagen.

Buljong, framställd av linfrön, är inte önskvärt för kvinnor som lider av diarré, cholecystit, keratit.

Björnbärslöv

Mycket effektiv i den akuta formen av blåsor lämnar björnbär. Denna växt är ett diuretikum, men tyvärr är det inte skadligt. Därför rekommenderar läkare detta avkok i svåra fall.

Recept av buljonger (en uppmätt mängd råmaterial är en matsked):

 1. Mala 1 sked blad, häll kokande vatten (högst 200 ml). Koka den resulterande blandningen i 30 minuter. på ett vattenbad. Torka buljongen, coolt. Efter 2 dagar måste du göra en ny del!
 2. I termoserna lägger du 3 skedar mark psyllium och bärbär (du kan använda färska växter), häll kokande vatten (1 liter). Efter 3 timmars infusion, belastning, lägg till några skedar honung eller socker.
 3. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.

Folkmedel är kategoriskt kontraindicerat för gravida och ammande kvinnor, barn. Det används inte om njurarna är sjuka.

Corn stigmas

Corn stigmas har en stark bedövningsmedel. Därför klarar infusionen snabbt de smärtor som kvinnor nödvändigtvis uppstår med akut cystitis.

Så här förbereder du tinktur: sätt 3 msk. Skedar av stigmas i 200 ml varmt vatten, lämna in på en mörk men varm plats i 2 timmar. För att ta bort den skarpa smaken kan du lägga till en tesked socker / honung till tinkturen. Drick 50 ml sked 3 gånger om dagen.

Björk knoppar

Att bota en kvinna med akut cystitis kan du dricka ett avkok från björkpinnar.

Tinkturer, avkok är också effektiva i diabetes mellitus, ödem, gastrit, giardias, förkylningar och hosta. Används för behandling av onkologi, tuberkulos.

Recept buljong: 5 skedar (matsalar) björkknoppar strö rätter (företrädesvis emaljerade), häll 200 ml kallt vatten, och är skyldig att lämna brygden 2 timme. Efter denna tid tillsätt 400 ml vatten, omrör, koka till en liten eld efter kokning i ytterligare en kvart i timmen. Låt det brygga i ytterligare 2 timmar (det blir nödvändigt att sätta på pannan). Stampa buljongen. Du kan också lägga till honung / socker, blanda noggrant. Drick 100 ml 2 gånger om dagen.

Björkknoppar för gravida och ammande kvinnor är förbjudna. Ta inte buljonger för sjukdomar i det genitourinära systemet, leversvikt.

Örter för kronisk blåsan

Till en kvinna att bota kronisk blåsan, du måste ägna mycket ansträngning, tid. Faktum är att du behöver återställa njurarna, genitourinary tract och urinvägar, eliminera inflammation och öka lokal immunitet.

Endast örter från blåsor kan inte göra utan. Det är nödvändigt att tillämpa hela komplexet av behandling: folkläkemedel, fysioterapi, reflexbehandling, medicinsk behandling.

I kronisk form erbjuder terapeuter att förbereda avkok, örtberedningar.

Recept av buljonger (dosen av råvaror mäts med matskedar):

 1. Färsk persilja. Ta 1 sked finhackad växt, lägg till några grenar av celandine, 2-3 blommor av calendula. Häll denna blandning med ett glas kokande vatten, koka i 10-12 minuter över en liten eld. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.
 2. Det tar 1 sked finhackad persilja. Det hälls med 2 glas vatten (behöver kallt) och infunderas i 9-10 timmar. Drick 30 ml 3 gånger om dagen.
 3. Cowberry blad. En sked av råmaterial hälls i ett glas kokande vatten, det infunderas i minst 1 timme. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.
 4. St John's Wort. Häll ett glas kokande vatten 1 sked torkade växter och koka i en kvart i timmen. Drick 1 sked 3 gånger om dagen.
 5. Juniper. I termoserna behöver du somna 3 skedar av hackade örter och tillsätt 2 koppar kokande vatten. Lämna en dag. Drick 50 ml 2 gånger om dagen.
 6. Licorice root. Det är nödvändigt att mala 20 gr. rötter och lägg dem i en skål emaljad. Tillsätt 1 liter vatten, täck och låt stå i 24 timmar. Stamma, häll i en liter burk. Drick 100 ml 2 gånger om dagen.

För att permanent bota akut cystit måste du noga följa alla recept från läkaren.

Om du ignorerar sjukdomen, kan kvinnorna förutom obehag få allvarliga konsekvenser:

 • Det finns problem med de övre organen i urinvägarna - njurarna (pyelonefrit).
 • Det finns förändringar i blåsans vägg.
 • Cystitis påverkar reproduktiva funktioner (upp till infertilitet).
 • Dysfunktion av blåsans sphincter. Urininkontinens.

Även om symtomen på sjukdomen har gått, sluta inte behandlingen efter vilja. Endast läkaren vet hur länge behandlingen ska ligga.

Läkemedel och örter från blåsor

Nästa angrepp av kronisk blåsan eller den första manifestationen av blåsans inflammation är lika obehaglig. Användningen av medicinska örter från cystit kan hjälpa till att lindra exacerbation utan att tillgripa antibiotika.

Användningen av medicinska örter från cystit kan hjälpa till att lindra exacerbation utan att tillgripa antibiotika.

Kan cystitis behandlas med örter?

Smärtsamma fenomen och inflammation avlägsnas snabbt genom att ta mediciner framställda från medicinska växter. Ingredienser bör väljas på ett sådant sätt att de har en komplex effekt på det drabbade organet. Fytoterapi med cystit har flera syften på en gång:

 • lindra smärta och smärta vid urinering
 • för att stoppa inflammatorisk process
 • underlätta urinflödet och eliminera dess stagnation;
 • eliminera källa till infektion.

Vid behandling av kronisk cystit är det också nödvändigt att förebygga följande anfall.

Val av medicinska växter för fytoterapicystitis, du måste använda flera typer av örter. Brewing och tar dem kan vara individuellt men mycket effektivare blandningar av örter eller urologiska avgifter.

Vilken typ av örter används?

Behandling av blåsinflammation med medicinska växter finns hemma. Med det oberoende urvalet av naturliga råvaror för örtmedicin i blåsan är örter med följande åtgärder nödvändiga:

 • Kuvert - för att bli av med irritation av blåsans slimhinna och eliminera smärtsamma symtom.
 • Antiinflammatorisk - för att minska svullnad i kroppen, minska smärtssyndrom.
 • Antiseptisk - för att förstöra patogener av inflammation och förbättra effekten av tidigare medel.
 • Diuretisk - dessa örter bidrar till tömningen av blåsan. Samtidigt tvättas en del av mikroberna och produkterna av deras vitala aktivitet ut.

Du kan dricka phyto-te och med akut cystit och med förvärring av kronisk och för profylakse.

Om blod uppträder i urinen är det nödvändigt att inkludera växter med helande och hemostatiska egenskaper i samlingen.

diuretika

Följande växter har en stark diuretik effekt:

 • häststångsfält;
 • sporish (fjäll fågel fågel);
 • tranbär;
 • mjölon;
 • frön av dill;
 • rölleka;
 • björkknoppar, björkblad;
 • enbär och andra.

Diuretisk samling i blåsor innefattar blöjor av cowberry och björnbär.

Den starkaste åtgärden är besatt av knotweed och horsetail. Knoppar och ett blad av en björk, en enbär, en yarrow, dill och persilja innehåller hartsartade ämnen och en viss mängd zink. Inkludering av dem i insamlingen mot blåsor hjälper till att lösa två problem på en gång: att öka urinproduktionen och minska inflammation i blåsan.

antiinflammatorisk

Det finns många medicinska växter med denna åtgärd. Följande är tillgängliga för självuppsamling i Rysslands centrala del:

 • rölleka;
 • St John's wort;
 • kamille apotek;
 • bark av ek, pil, aspen;
 • pepparmint;
 • modermor och lövblad
 • blommor av lime;
 • blommor av calendula.

Antiinflammatorisk insamling hjälper till att minska inflammation i cystit.

Det är giftfritt och ofarligt även i stora doser av växter. De ingår i sammansättningen av läkemedelsuppsamling för cystit eller bryggas för att erhålla smaksatt te.

antibakteriell

Denna grupp av beståndsdelar för insamling representeras av utbredda växter med en uttalad antibiotisk effekt. När de tas in utsöndras deras aktiva substanser i urinen och går till ackumulering av patogena mikroorganismer.

Antibakteriell samling ackumuleras i urinen och hämmar den vitala aktiviteten hos patogena medel, har en antiinflammatorisk effekt.

Följande medicinska örter kan klassificeras som naturliga antibiotika:

 • Calendula (speciellt aktiv mot stafylokocker);
 • goldenrod;
 • löv av cowberry eller björnbär;
 • njur- och björkblad (effektiva mot Trichomonas);
 • enbär;
 • Johannesört etc.

Svampar av släktet Candida, som också ofta orsakar blåsor, förstöder väl sådana medicinska växter som häxa och sträng. Du kan köpa dem på apoteket.

Örter med utseende av blod i urinen

Vid behandling av blåsor med blödning är det nödvändigt att inkludera i fyto-te och omslutande växter.

Denna grupp av örter har en uttalad hemostatisk och sårläkningseffekt. Vid behandling av blåsor med blödning är det nödvändigt att inkludera i fyto-te och omslutande växter. Detta kommer att minska effekten av urin på blåsans slemhinnor och kommer snabbt att läka upp såriga ytor.

Med hemorragisk blåsan hjälper:

 • nässla, dioecious;
 • persilja utsäde;
 • korallbark;
 • root lovage;
 • stellatmedium (mocrica);
 • fröer och bladväxter stor;
 • linfrö;
 • roten av lakrits eller tvål (saponarias);
 • rot och gräs elecampane hög;
 • thalus av cetraria.

Plocka upp tillgängliga växter med önskade egenskaper, du kan börja komponera en helande blandning.

Samling av örter i blåsan

För att effektivt behandla cystit behöver du inte använda separata örter. Du bör välja 1-2 komponenter och kombinera dem i diuretiska samlingar eller phyto-te. Det komplexa medlet kommer att ha både antiinflammatorisk och helande effekt.

För att effektivt behandla cystit behöver du inte använda separata örter.

Samlingen kan innehålla 5-7 art av örter i lika stora proportioner (till exempel 1 matsked). Före blandning måste råmaterialet krossas för att underlätta överföringen av näringsämnen i vattnet.

Recept med örter från cystitis

Effektiva cystitidläkemedel är populära och vidarebefordras som familjeuppskrifter. Bland dem finns multikomponent samlingar, men många och enkla, inklusive bara 2-3 komponenter med en stark och komplex handling. Folkmedel mot blåsan kan ges oralt (diuretiska avkärningar eller infusioner). För lokalbedövning och antiinflammatorisk effekt används även externa medel i form av bad.

buljong

Att förbereda buljongen kan tas i förväg sammanställt samling av torr råvara med en hastighet av 4 matskedar blandning av örter per 1 liter vatten. För att hjälpa till i nödfall bör du brygga grönsaksråvaror med en universell effekt (sporer, vinbär, björkpinnar eller cowberry). I detta fall är dosen av råvaror 2 msk. för 1 liter vatten.

I akut cystitis kan du ansöka om en sådan samling:

 • löv av tranbär (kan ersättas med bärbärblad);
 • rölleka;
 • kamille apotek;
 • althea rot (lakrits);
 • ett blad av björk;
 • nässla.

Vatten i förväg koka, häll in samling eller separat taget gräs. Koka på buljongen i låg värme i 15 minuter och svalna. Före användning, påfrestning. Drick 1 glas 3 gånger om dagen i minst 2 veckor.

infusioner

Behandling av blåsor med örter inkluderar och infusioner. De kokas annorlunda än buljonger. För infusion, använd inte kokning, processen för utvinning av aktiva substanser varar mycket längre. Matlagningsinfusioner är mest lämpliga i en termosflaska.

Låt oss överväga ett enkelt exempel för att förstå handlingens algoritm:

- koka 1 liter vatten;

- i en termos för att somna 2 saker av l. Björnbär och 2 msk. löv och frön av plantain;

- Häll kokande vatten, stäng termoserna, insistera 6-8 timmar;

- spänning och dryck i portioner om 0,5 kopp i 1 dag.

På kvällen måste du laga samma mängd infusion för nästa dag. Behandlingsförloppet är 14-28 dagar.

bad

För bad kan du använda örter med bakteriedödande och antiinflammatorisk effekt (vinrör, enbär, bark av asp, etc.). I badet kan också omfatta starka växter som inte intagar (till exempel, celandine). Dekoktioner av örter för bad är beredda från beräkningen av 1 del av växtråvaror för 10 delar vatten.

Vätskan bör hällas i ett grunt bassäng, kylas till en behaglig temperatur och placeras i en behållare, så att blåsans yta (ovanför pubis) stängs genom avkokning. Ta ett bad i 15-20 minuter. För att få en bestående effekt behöver du en kurs på 5-7 procedurer.

Fitopreparat

Läkande örter kan köpas på apoteket som en klar botemedel mot blåsor. Det finns speciella preparat:

 • Phytolysin är en grön pasta i rör, som lätt löses i vatten i den dos som anges på förpackningen.
 • Kanefron - tabletter eller alkohol extrakt;
 • Cystern är en droppe;
 • Rovatinex är ett oljextrakt av växter i gelatinkapslar.

Det finns också speciella växtbaserade samlingar från cystitis (№ 72, 74 och 75, Monastery Collection). De släpps i påsar, i en lämplig form för infusion.

Kontra

Behandling med örter har nästan inga kontraindikationer, men när man komponerar blandningar är det nödvändigt att ta hänsyn till biverkningarna hos vissa växter.

Behandling med örter har nästan ingen kontraindikationer, men när man komponerar blandningar är det nödvändigt att ta hänsyn till biverkningen hos vissa växter:

 • Särskild uppmärksamhet i samlingen av samlingen bör ges till närvaro av häststång. Denna växt innehåller de minsta kristallerna av kisel. Deras irriterande effekt på blåsans väggar och ger den nödvändiga diuretiska effekten hos cystitis. Men med utseendet av blod i urinen från horsetail är det bättre att vägra, eftersom dessa kristaller kommer att skada ytan av sår och leda till ökad blödning från de förstörda kapillärerna.
 • Goldenrod rekommenderas inte att användas (separat och i samling) för personer som lider av glomerulonefrit. Om det är svullnad på benen eller en ökning av blodtrycket, ta omedelbart bort denna ört från samlingen.

Sammansättningen av terapeutisk te kan innehålla många andra örter, så att du kan ansöka avgifter för blåsor till alla.

Applikationsfunktioner

Att samla ur cystit under graviditet eller för barn, måste du använda örter som är svagare och lättare att bära. De bör inte förbättra sammandragningen av släta muskler, som oregano och timjan.

Det är inte önskvärt att inkludera rynka i samlingen, eftersom det ökar blodkoagulerbarheten.

Vid graviditet

Kvinnor i detta tillstånd rekommenderas inte att ta många droger och läkemedel växter, så du bör fråga förlossningspersonal för råd. Sådana medicinska örter som kamille, björkblad, aspenbark är tillåtna. När du använder tranbär och bärbär bör du bryta fytotea i en koncentration av ½ från standarddoseringen (1 matsked per 1 liter vatten).

Istället för tranbär kan tranbär (bär) användas. Det har en uttalad diuretisk effekt, men påverkar inte släta muskler. Från bär bereder mor och gelé, kan du lägga dem till te.

För babyfyto-te kan du bara använda lättverkande örter.

För barn

För babyfyto-te kan du bara använda mildt verkande örter: Roten lyubistka, kamomill, björkblad, Johannesört. Det är acceptabelt att använda en halv dos av växter som yarrow och enbär. För barn kan en samling av följande örter vara lämplig:

 • oregano eller timjan
 • älggräs;
 • kamomill;
 • persilja
 • frön och löv av plantain.

Buljongen bereds från beräkning av 1 msk. insamling för 0,5 liter vatten. Drycken har ingen obehaglig smak, men det kan sötas med honung om barnet inte har allergier.

Förebyggande av cystit med örter

Örter mot cystit används för förebyggande ändamål. Tillsättning av kompositionen enligt något insamling Epilobium (vide-ört), Echinacea, sibirisk ginseng, magnolia-vine eller frukter av hagtorn erhålla te för behandlingen av kroniska former av cystit och profylax av följande anfall. Dessa växter har immunmodulerande egenskaper. Samlingen kan se ut så här:

 • bark av pil eller asp
 • Cowberry skott;
 • ivan-te (löv och blommor);
 • gulklöver gul;
 • timjan eller oregano.

Sådant te kan tas under exacerbationsperioden (för att stoppa inflammation) och under remission (för att eliminera den bittera barken av pil och asp). Då kommer en trevlig drink att ha en förebyggande effekt.