Huvud
Skäl

Användning av gräsbjörnungar för njurar: hur man behandlas med bärbärare

Bearberry är en vintergröna buske på vilken globala frukter av ljus röd färg växer.

I allmänhet distribueras växten i mittenbältet, som ofta finns i tallskogar och på platser där jorden är sandig och väl belysning.

Bearberry på externa grunder lätt att förvirra med rödblåbär, men deras huvudsakliga skillnad är att björnbäret sprider sig, och dess bär har inte svarta prickar.

Bladens öron är obovata, med vener klart synliga. Blommarbärbärsfjäder, blommor är vitaktigt rosa.

Egenskaper hos björnar är mycket olika. För behandlingen används hela växten - från löv till rötter. Tinktur från gräsbjörnen har följande sfär tillämpningar:

 • har en sammandragande egendom,
 • slutar blod,
 • eliminerar spasmer,
 • tar bort mikrober,
 • ofta används som ett diuretikum,
 • tar bort inflammation,
 • används för desinfektion i njurarna.

I Tyskland patenteras även recept med användning av björn öron för att behandla inflammation i urinvägarna.

Ett antal studier har visat att denna metod för bearbetning av bärbär ger maximal bevarande av alla användbara egenskaper hos växten.

Anläggningen används också och i veterinärmedicin för behandling av klöverhuvud.

Innan du använder örtbjörnarna bör du definitivt läsa bruksanvisningen.

Urologiska sjukdomar som bärbär

urolitiasis

För beredning tinktur eller buljong råvaror är löv.

Att laga mat infusion, måste du göra följande:

 • behöver cirka 10 g löv, som hälls 1 liter kokande vatten;
 • Vidare sätter den mottagna vikten på ett vattenbad och kokar några minuter;
 • lämna till insistera på mer än en halvtimme, varefter den resulterande buljongen måste filtreras genom flera lager av gasbindning;
 • i den resulterande volymen för att tillsätta så mycket vatten som ursprungligen.

Tinktur konsumeras ett halvt glas ett par gånger om dagen, ungefär en timme efter måltiden.

Även för bli av med njurstenar Du kan också använda dessa recept:

 • Blanda 15 krossade löv av björns öron, tillsätt ett par matskedar av malurt, horsetail och fänkål frön; till den mottagna delen häll några skedar frön av vilda morötter. Allt du behöver häll 3 liter kokande vatten och insistera hela natten. På morgonen kokas den erhållna tinkturen, kyls sedan och filtreras. Det rekommenderas att ta in en mängd av 50 ml i enlighet med det önskade antalet gånger per dag efter måltid. Det är bättre att lagra på en sval plats.
 • dekokt, som är beredd på grundval av samma beräkning, men koka massan i 30 minuter och omedelbart filtrera, vilket inte låter svalna.
 • alkoholisk tinktur - Förbered i proportioner på 20 g blad per 100 ml 40% alkohol. De får brygga i 14 dagar, varefter de filtrerar och konsumerar ett par dussin droppar ungefär 3 gånger om dagen efter måltiden.

uretrit

Som det är känt är urinritning en kronisk inflammation i urinvägarna, men det kan också förekomma i en akut form. Denna sjukdom påverkar både män och kvinnor.

När du använder bearberry under behandling, kan du uppnå de önskade resultaten. Tack vare de ämnen som finns i björnarna, hjälper tinkturer och avkok från anläggningen att bli av med infektioner, vilket snabbt återställer urinfunktionen.

Här är några användbara recept:

 • Blanda 100 g av varje ört - poplar knoppar, sporer, äldre, bärbär, horsetail, enbär och cowberry; brygg och drick tre koppar om dagen;
 • Vi tar upp till ett dussin bitar av bönablad, 15 ark björnbär och samma antal knoppar av björk, sporrows och cornflowers. Vi brygger och dricker som te.

Gräs björnar öron med blåsor

Många vet att cystit är den inflammatoriska processen som bildar sig i blåsan och orsakas av infektionens penetration. Tyvärr är ingen immun mot denna sjukdom, det viktigaste är att börja behandlingen i tid. I detta fall är väldigt användbar bearberry.

För behandling av njursjukdomar använder våra läsare framgångsrikt Metod av Galina Savina.

recept

I avsaknad av exacerbation Ta ett par gram löv av öronörr vanliga och för samma antal blad av björk- och enbärfrukter, lägg till 5 gram gräshästslag och roten på lår-saxifragen.

Allt krossat och hälldes med kyldt vatten, ungefär 1 glas. Låt stå i 6 timmar och koka sedan i några minuter, först filtrera och svalna.

För behandling måste du ta 50 g 3-4 gånger om dagen.

Du kan ta kyld infusion från 40 gram blad av huvudväxter och 10 g celandine, tillsätt 10 g persilja frön till massan.

Den resulterande blandade blandningen och ta från sig volymen av en matsked; häll ett glas kallt vatten och lämna i 6 timmar; Efter ett tag koka i ca 10 minuter. Ät på samma sätt som föregående recept.

pyelonefrit

De positiva egenskaperna hos bearish öron vid behandling av pyelonefrit är avlägsnande av inflammation och antimikrobiell verkan. Infektionen lämnar kroppen med urin.

För att bekämpa denna sjukdom, följande receptet:

 • ta 3 matskedar av blad av öron öron, salvia, svänger och löv av tranbär, lägg sedan till ett ark med njure te, horsetail fält, sikshi gräs - 2 skedar;
 • blanda tillsätt rosen till maskros - 4 matskedar, Adonis gräs - 1 sked och lakritsrot 5 msk. l.
 • Forma en blandning av häll kokt varmt vatten - 1 liter, låt det brygga natten.

I mängden 50 ml för att konsumera från 5 till 8 gånger om dagen.

prostatit

Denna sjukdom påverkar män efter 40 års ålder. Många är övertygade om att allt kommer att gå undan i sig, men det här är vilseledande, eftersom prostatit går i en försummad form, vilket ger många komplikationer.

För behandling av prostatitpassning björnar i kombination med andra örter.

recept

Ta först en del av sådana örter som salvie, nässla, häststång, yarrow, kamille; Lägg till hälften av viktdelen av mynta, växt och moderkött; Bearberry läggs till två delar. Alla tillgängliga örter är noggrant krossade.

Från den beredda blandningen av örter ta bara 2 matskedar och häll en halv liter kokande vatten. I ett par timmar är massan infunderad. Därefter måste du spänna buljongen.

Ät ett halvt glas i en halvtimme före morgon, lunch, middag eller ett mellanmål. Läkare rekommenderar en 3-veckors behandling.

att För att ta bort från kroppen ackumulerade salter och ställa in kroppssignalen, till exempel, efter vintern kan de recept som beskrivs nedan användas.

Cirka 4-6 löv av björns öron sätts i en termos och häll endast ett glas kokande vatten. Insistera och den mottagna infusionen dricker allt under dagen. Förebyggande åtgärder bör vara minst 2 veckor.

Bildandet av urinvägarna

Många människor står inför sådana problem som maligna och godartade tumörer. Du kan behandla cancer i urinvägarna genom kirurgisk ingrepp, eller du kan använda traditionell medicin.

Men det är lämpligt att använda folkläkemedel i kombination med läkemedel.

Det bör noteras att medicinska växter kan påskynda postoperativ rehabilitering eller lindra smärtssyndrom.

receptet

Örter samling av flera växter, häll 400 ml bara kokande vatten, lämna under ett slutet lock för en och en halv timme och dränera sedan. Du kan dricka ett halvt glas flera gånger om dagen.

Andra njursjukdomar

Det finns en populär åsikt att med olika njursjukdomar, särskilt med hematuri, hjälper björnarna öronen bättre än alla läkemedel.

Det kan användas för att förbereda avkok och tinkturer både separat och i kombination med andra örter.

Beroende på det ursprungliga antalet örter kokas massan i ca 15 minuter, insisterade i ungefär en halvtimme, filtrerades och berusades flera gånger om dagen i små mängder.

Eventuella kontraindikationer för behandling av gräs med björnar

Liksom alla läkemedel och örter, har denna växt ett antal biverkningar, för vilka det kan kontraindiceras, att använda bärbär.

 • För det första är björnbär kontraindicerat för gravida kvinnor, eftersom växten irriterar livmoderns smidiga muskler och kan leda till missfall.
 • Eftersom björnarna är ett bra diuretik, är det värt att avstå från växten under amning, eftersom ätning kan leda till underskott av mjölk.
 • Om du lider av magbesvär, rekommenderas inte bärbärsblad eftersom de irriterar slemhinnan, vilket leder till diarré och illamående.
 • Som det är känt innehåller växten tanniner, som i sin tur har en sammandragande effekt på tarmarna, så det är kontraindicerat att ta björnarna med förstoppning.

Vilket läkemedel som helst kan bota dig och få nya sjukdomar och patologier. Du behöver inte starta din egen hälsa och börja behandla i tid.

Och för att uppnå de önskade effekterna måste du söka hjälp av kvalificerade proffs, istället för självmedicinska.

Gräs björnar öron - vad läker, hur man ansöker?

Björnörrar (andra populära namn - Björnvin, Björnbär, Björndruvor) - Kända medicinalväxter. Det är en vintergröna växande växter.

Bearberry är inte bara en prydnadsväxt, utan också ett populärt läkemedel. Det används för behandling och för förebyggande av ett stort antal sjukdomar. Särskilt effektiv vid behandling av genitourinärsystemet.

Egenskaper hos växten

Björnörrar är en liten buske av Vereskov-familjen. En lång, stalkande växt med en tunn stjälk och läderiga, halv ovala blad. Rotsystemet är starkt expanderat.

Björnbärblommorna i april-juni, rosa-vita, klockliknande blommor.

Frukt - rund röd drupe, smak - sura.

En växt är utbredd i Amerika, Europa. I Ryssland är björnvinen vanligare i Sibirien och mittbältet. Det föredrar marshy områden eller barrskogar.

Hittills är mer än 50 växtarter kända. Av dessa används endast några av dem i folkmedicin. Mest populära:

 1. Bearberry Alpine. Buskar som inte är mer än 30 cm höga med hakiga löv som blir röda med början av kallt väder. Frukt är mörkt lila. Distribueras i de skandinaviska länderna, Kanada, Ryssland. Det används för behandling av inflammatoriska processer i njure och urogenitala systemet.
 2. Bearberry gemensamma. Höjden på växten är 5-30 cm. Bladen är avlånga, täta. Frukten är rik röd. Det växer på territoriet i Nordamerika, Sibirien. Används vid behandling av urolithiasis och gastrointestinala problem.

Läkande egenskaper

Gräsbäröron i tillräcklig volym innehåller vitaminerna B, E, C. Appliceringen av björnbär har en positiv effekt på hälsotillståndet. Det används aktivt när:

 • behandling av gastrit, gastrointestinala sjukdomar;
 • cystit;
 • dysfunktion i matsmältningssystemet;
 • måste stärka immunförsvaret
 • sjukdomar i nervsystemet
 • behandling av sår, eksem, repor.

Dessutom bidrar växten till att avlägsna överskott av vätska från kroppen, mättas med användbara vitaminer. Men ta björnbäret bör endast vara enligt instruktionerna, noggrant iakttagande av doseringen.

Kvinnor rekommenderas att ta björnar med låg immunfunktion, vitaminbrist, dysfunktion i matsmältningssystemet, dermatologiska sjukdomar och hudskador.

För män rekommenderas en medicinsk växt för behandling av prostatit. Det har en återställande effekt, återställer reproduktionssystemets funktioner, ökar styrkan.

Barn med hjälp av läkemedel baserade på björnbär behandla gastrit, repor, sår. Man bör komma ihåg att dosen för barnet är mycket mindre än vuxen.

Korrekt användning skadar inte barnens hälsa.

Användning i folkmedicin

 • cystit

Björnbär av bärbär är ett välkänt läkemedel med starkt diuretikum, antiinflammatorisk, antibakteriell verkan. Det används ofta vid behandling av cystitis.

För matlagning använd torkade blad (de säljs i varje apotek).

En matsked tebladen hälls i 200 ml varmt, förkokt vatten. I 25 minuter. sätt på ett ångbad. Efter buljongen svalna och filtrera. Klar medicin kan spädas med en liten mängd kokt vatten.

Ta ett avkok på 100 ml efter 30 minuter. efter att ha ätit.

Behandlingsförloppet beror på sjukdomsförloppet. Förbättringar sker vanligen 3-4 dagar, de flesta symptomen passerar.

 • Från reumatism

För att behandla reumatism används infusion av bärbär.

Ett glas vatten (rumstemperatur) hälls i en matsked av torrt råmaterial. Lämna i 9-10 timmar. Efter infusionen bringas till 100 ° C och kokas i 5 minuter. på ångbadet. Låt sedan svalna och dekantera.

Gör 5-6 receptioner under infusionsdagen för 1 msk. l. Mellan måltid och mottagning av ett läkemedel är det nödvändigt att bibehålla inte mindre än 3 timmar.

I stora mängder innehåller örten tanniska ämnen, vars alltför stora användning skadar kroppen. Därför bör läkemedlet strikt följas av instruktionerna.

 • Med pyelonefrit

Användningen av bärbärare för personer som lider av pyelonefrit är i antimikrobiell och antiinflammatorisk verkan. På grund av diuretiska egenskaper utsöndras infektionen snabbt från kroppen tillsammans med urin.

För behandling använd infusion med tillsats av andra medicinska örter.

En blandning av örter från tre matskedar bära öronen, salviablad, tranbär, följd, ett enda ark av njure te, åkerfräken, maskros fyra skedar, en sked av örter Adonis, fem matskedar lakrits. Den resulterande örtkollektionen hälls i en liter kokande vatten, insisterar hela natten.

Ta 5-8 gånger om dagen för 50 ml.

 • För behandling av prostatit

Prostatit påverkar män efter åldern av fyrtio. Vissa lägger inte vikt vid denna sjukdom och tror att allt kommer att gå över sig själv. Men över tid förvärvar prostatit en mer komplex form, vilket medför många komplikationer.

Vid behandling av prostatit används björns vinstockar tillsammans med andra örter.

Genom nässlor, salvia, åkerfräken, kamomill, rölleka, tagna en tesked, tillsätt en halv tesked mynta, Hjärt, groblad och två teskedar mjölon. Gräs males och blandas i en torr behållare. Den resulterande blandningen ta två matskedar och brygga det i halv en liter kokande vatten. I två eller tre timmar infiltreras läkemedlet och filtreras sedan.

Ta det tre gånger om dagen för 100 ml. i trettio minuter före en måltid. Den rekommenderade behandlingstiden är tre veckor.

För att förhindra prostatit, för att rensa kroppen av ackumulerat salt, kan du använda ett annat recept, enklare: sätt björnbärslövarna (5-6 st) i en termos och häll 200 ml brant kokande vatten. Den resulterande infusionen är full i hela dagen. Den förebyggande kursen bör vara minst två veckor.

 • Som en naturlig energi

I folkmedicin används ett recept som tar bort trötthet och kan vitalisera kroppen. Den fungerar enligt principen om energidryck.

Endast 10 gr. Björnbär hällde 200 ml. kokande vatten och sätta på ett vattenbad i ca 5-7 minuter. Det avkylda avkoket är klart för användning.

Denna åtgärd rekommenderas som återställande till personer som utsätts för konstant fysisk stress.

Ta det en matsked varje gång efter att ha ätit. Det är förbjudet att ta medicin mer än sex gånger om dagen. Inträdeslängd bör inte vara mer än 2 veckor.

 • Applicering av den allmänna förstärkningstinkturen

Under säsongsepidemin av virus- och infektionssjukdomar, för att öka kroppens immunförmåga, är det möjligt att ta infusion av bearberry tonic fortifierande.

För framställning i emaljerade rätter sätta 10 gr. torra löv, häll 200 ml kokt vatten, 15 minuter stå i ett vattenbad. De lät det svalna, fällningen tappades bort. Och återstående mängd infusion tillsätts kokt vatten för att få den ursprungliga volymen (200 ml).

Tillagning av infusioner i stora volymer är inte nödvändig, eftersom det förlorar sina värdefulla egenskaper inom 24 timmar.

Infusion tas av en tredjedel av glaset till fem gånger om dagen, en halvtimme efter en måltid.

 • Te, som hjälper till att ta bort gifter och toxiner

För att rensa kroppen av ackumulerade toxiner och toxiner kan du göra te.

I termoserna, vik 5-6 färska, tidigare tvättade, blad av bärbär och häll 200 ml. brant kokande vatten.

Ta te för några sippor hela dagen. För bättre effekt konsumeras te i minst 14 dagar.

Egenskaper av behandlingen

Läkemedel beredda på basis av björnvinar tas som en självständig behandling eller kompletterande med läkemedel. De kan användas även i kombination med antibiotika.

Trots detta rekommenderas inte mottagandet av björnvinen till alla. Kontraindikation för användning av bärbär kan vara:

 1. Graviditet. Vissa delar av växten har en irriterande effekt på livmoderns muskulatur. Detta kan leda till för tidig sammandragning.
 2. Amning. Med en diuretisk effekt tar björnen bort mycket vätska från kroppen, vilket påverkar mängden mjölk.
 3. Diarré. Växtens löv innehåller ämnen som irriterar matsmältningsorganens slemhinnor. På grund av detta kan sjukdomen intensifiera och kompletteras med kräkningar.
 4. Kronisk förstoppning. Stammar och blad av växten i stora mängder innehåller tanniner, som har en sammandragande effekt och kan förstärka förstoppning.

Björnörrar, som alla andra medicinska växter, kan bota och kan orsaka nya hälsoproblem. Du kan inte försumma behandlingen av medicinska örter, du måste strikt följa dosen och bruksanvisningen.

Vad botar gräsbjörnen öron - användning och kontraindikationer

Björnbär, eller björnörrar - en vintergröna buske spred i mittbältet med runda röda frukter, som liknar frukten av cowberry.

Den medicinska växten används ofta i folkmedicin för förebyggande och behandling av urinväg och njure. Hur man korrekt förbereder recept för återhämtning av kroppen, kommer vi att diskutera nedan.

Allmän beskrivning

I folkmedicin används växten för att behandla sjukdomar i excretionssystemet:

 • cystit;
 • uretrit;
 • pyelonefrit (njurtea);
 • pielotsistit.

Björnbär av öron hjälper till med prostatit:

 • det stimulerar njurfunktionen, lindrar inflammation och underlättar urinering.

Komprimerar med buljong av bärbär används för behandling av trofasår, eksem och purulenta sår.

Med hjälp av buljongbär av bärbärare behandlade våra farmor framgångsrikt gastrit och andra sjukdomar i matsmältningskanalen:

 • Den avstängande effekten av avkoket, som användes i kosten (skrivet här) hjälper till att stabilisera tarmfunktionen.

Ämnen som ingår i bär, påskynda regenereringen av slemhinnorna i matsmältningssystemet, så dekokter och infusioner av klackarna bära effektiva för gastrisk (behandling folk rättsmedel) och tolvfingertarmen.

Recept baserade på bärbär är säkra För små barn är det viktigaste att inte överdriva dosen.

Björnörrar används som alternativa medel behandling av maligna tumörer:

 • flavonoiderna och antioxidanterna i växten hämmar utvecklingen av tumörceller.

. Och vad vet du om medicinska recept från amarantmjöl? Läs om medicinsk bakning i en användbar artikel.

Effektiviteten hos hushållssåpen mot papillom är skrivet här.

Traditionell medicin innebär användning av alla delar av växten:

Den högsta koncentrationen av flavonoider finns i frukter och blad av bärbär.

Björnbärsbär från blåsan

Avkok från bladen på björnar har en uttalad diuretisk effekt, och är också ett effektivt antiinflammatoriskt och antibakteriellt folkläkemedel.

För att göra det används torkade blad av växten (det enklaste sättet är att köpa dem i färdig form i apoteket).

En matsked av löv hälls ett glas varmt, kokt vatten i förväg och lägger på ett vattenbad i 25 minuter.

Kyldes till rumstemperatur filtreras buljongen genom en sikt och utspädes med en liten mängd kokt vatten.

Ta avkok ska vara ett halvt glas 30 minuter efter varje måltid.

Behandlingstiden buljong bearberry (medicinska egenskaper och kontra) beror på svårighetsgraden av sjukdomen, men som regel vid 3-4 dagars mottagning markerade blekning viktigaste symptomen på cystit.

Med reumatism

1 msk. l. torrbärbär bör fyllas med ett glas kallt vatten i 10 timmar. Sedan kokas infusionen i ett vattenbad i 5 minuter och insisterar i en halvtimme.


Den avvisade buljongen tas av 1 msk. l. 6 gånger om dagen.

Intervallet mellan att äta mat och medicin ska vara minst 3 timmar.

Denna infusion innehåller en stor mängd tanniner, en överdos av vilken är skadlig för kroppen, därför är det oönskade att överskrida dosen.

Den naturliga kraftingenjören

Med detta folkrecept kan du ta bort trötthet och få kroppen att bli en ton inte värre än någon energidryck.

Dess mottagning rekommenderas för återställande av krafter under förhållanden med regelbunden fysisk ansträngning. 10 g. Torka björnbär häll ett glas brant kokande vatten och skickas till ett vattenbad i 5 minuter.

Kyl buljongfiltret och drick en matsked efter varje måltid. Den optimala mottagningsfrekvensen är 6 gånger om dagen.

Den maximala användningsperioden för energi från björnar är 3 veckor.

Återställande infusion

Detta recept används för att stärka kroppen under säsongsepidemier.

10 g. Torkade blad av öronör hällde ett glas kokt vatten i en emaljbehållare och åldrades i 15 minuter i ett vattenbad.

Efter kylning av buljongen dräneras fällningen och återstående vätska späds med kokt vatten till den ursprungliga volymen (1 glas).

Den erhållna infusionen förbrukas 4-5 gånger om dagen för en halv eller en tredjedel av glaset 30 minuter efter att ha ätit.

För att förbereda en stor mängd allmän fortifierande infusion för framtida användning är det inte nödvändigt:

 • det förlorar sina användbara egenskaper efter 24 timmar.

Läkning av te för att ta bort toxiner och toxiner från kroppen

För att förbereda denna infusion använder jag färska blad av bärbärare (de måste sköljas noggrant i förväg).

5-6 löv lägger på termosens botten och häll ett glas brant kokande vatten.

Egenskaper av behandlingen

Dekoktioner och infusioner på basis av björnörrar kan användas parallellt med terapin av medicinska preparat, inkl. och antibiotika.

Men i samband med växtens egenskaper kan den inte tas till vissa patientgrupper:

 • Gravida kvinnor.
  Ämnen som finns i bärbär har en irriterande effekt på livmoderns smidiga muskler, vilket kan leda till för tidig sammandragning.
 • Amning mammor.
  Eftersom björnar är ett diuretikum kan användningen av avkok och infusioner från denna växt orsaka uttorkning av kroppen, vilket leder till minskad laktation.
 • Patienter som lider av diarré.
  Ämnen som ingår i bladen av växterna irritera slemhinnorna i matsmältningskanalen (ca fänkålsfrön till bukspottkörteln skrivet i denna artikel), som ett resultat av diarré ökar, och kan åtföljas av kräkningar.
 • Patienter med förstoppning.
  Tanniner närvarande i löv och stjälkar av bärbärare kännetecknas av sammandragande åtgärder och kan förstärka förstoppning.

Vi erbjuder dig att titta på en video om de användbara egenskaperna hos en medicinsk växtbjörnöron.

Gräs björnarör (björnar) - bruksanvisning

Sedan forntiden är gräs och bär av björns öra eller bärbär känd. Alternativ medicin använder alltid avkok, infusioner, tinkturer. Björns öragräs, vars tillämpning beskrivs under tolfte århundradet. Det används också av moderna folkläkare.

Plats för tillväxt

Björnsöget är en flerårig örtgrön växt. Denna buske hänför sig till Heather-familjen. Den har en låg, tunn stjälk och ett brett spridet fasthållande rotsystem. Blomstrar från april till juni. Blommorna är vita och rosa. Blad halva ovala, tjocka, inuti - mjölkiga. Bären är röd, syrlig smak. Beroende på växlingsplatsen har björns öga andra namn: björnbär, björnar, bärbär och andra. Och det växer i kalla, bergiga platser. I grund och botten är detta norra, västra Sibirien, Fjärran Östern, Baltikum och Transkaukasus.

Beskrivning av växten

Under tolfte århundradet var växten med ovannämnda namn känt som medicinskt. Människor skördade det för framtida användning och brukade behandla olika sjukdomar. Som läkemedel används blad, bär och stam. Växtbjörnsöget, eller björnbär, ser ut som cowberry och växer ofta med det i grannskapet. Men för att skilja det från en annan lyngbush är det inte svårt. På den nedre delen av tranbärslövet finns mörka prickar, medan bärbärblad är släta. Varje bär innehåller bara fem frön. Växten är inte rädd för förkylningen och i de frostiga vintrarna fortsätter sina löv gröna. De mest rik på medicinska egenskaper är löv och bär på sensommaren. Därför skördas råvaror i augusti-september. Torka det i skuggan eller i solen, vilket spelar ingen roll. Det här är en annan egenskap hos björnens öga - när torkningen förlorar sin helande egenskaper inte styrkan.

Sammansättning och användning av växten

Det faktum att bära öron - ett användbart gräs, som många känt under lång tid. Dess sammansättning är mycket rik på eteriska oljor, användbara syror, mineraler, tanniner och andra användbara ämnen. Löv som samlats in under blomningsperioden, med sina medicinska egenskaper, förtjänar uppmärksamhet hos många mediärer och traditionella läkare. Närvaron av tanniner i gräset har en sammandragande effekt. Hjälper till att bli av med tarmsjukdomar, främjar sårläkning. Inne i gräset har glukos och hydrokinon en desinfektions- och smärtstillande effekt. Bärens öra är utrustad med sådana egenskaper som räddar en person från många sjukdomar. Förbättra och förlänga sitt liv.

Personer som lider av hjärtsjukdomar måste eliminera puffiness. En bra bärare i detta är Björnbärsbären. Det är en del av tinkturer och te, som säljs fritt i apotek. Där kan du också rekommenderas för badning, vilket kommer att underlätta tillståndet.

Applicering av bearberry

Applicera björnar i form av infusioner, buljonger, brickor, pulver, salvor. Sår tvättas ut med lösningar, gör lotioner och komprimerar. Den vanligaste användningen av örter vid behandling av blåsor, inflammatoriska processer i njurarna och urinblåsan. Åtgärden är i detta fall mest gynnsam: både med urininkontinens och med avlägsnande av diurese. Infusion för behandling bereds enligt följande: 20 gr. torra krossade bladbärbär (björnsög), hällde en halv liter kallt vatten och infunderas i 10-12 timmar. Därefter kokas infusionen i fem minuter och filtreras. Ta innan måltider (i 20 minuter) för 30 gram. Det händer att infusionen orsakar illamående eller diarré. För att förhindra detta är det nödvändigt att ta 5 gram innan du använder läkemedlet. läsk, tvätta den med vatten.

Matlagning recept

Inte mindre effektivt är ett annat recept: 10 gr. blad hällde 20 ml varmt vatten, åldrat på ett vattenbad i 10-15 minuter. När allt filtreras genom tät gasbindning tillsätts kokt vatten, upp till 200 ml. Ta en medicinsk infusion av 60 ml, flera gånger om dagen, före måltid.

Växten bär öron, gräs och bär som används för att förbereda buljongen, kan också användas för matlagning av tinkturer. Det är enklare och bekvämare. I folkmedicin rekommenderas tinktur för normalisering av blodtrycket. För detta ändamål insisteras i 100 ml 40% etanol 20 gr. torkade och krossade löv i 15 dagar på en torr och varm plats. Efter två veckor filtreras allt och tinkturen är klar. Ta det 10 droppar, tre gånger om dagen, efter att ha ätit. Tinktur används för att behandla nervsystemet, i kampen mot alkoholism, för att stoppa livmoderblödningen.

Använda tibetanska healare

I tibetansk medicin, björn öron, är mycket populärt i form av dekokter vars användning och infusioner används för att behandla bihåleinflammation, struma, anemi, gonorré, lungtuberkulos. Salvor, beredda på basis av bärbärbär, behandla sjuka leder, gikt. Avklingning av bladen tvättas med purulenta sår. Använd växten som ett pulver för pulver. Buljongen bereds enligt följande: 20 gr. torra blad placeras i en skål, helst emaljerad, häll 200 ml kokande vatten. Lämna i ett vattenbad i 15 minuter. Buljongen kyles vid rumstemperatur i nästan en timme. Sedan filtreras det. Råmaterial pressas ut, och buljongen tillsätts med vatten, naturligtvis kokt (upp till 200 ml). Ta hälften av glaset (eller 60 ml) flera gånger om dagen några minuter efter att ha ätit.

Förvarade - beväpnade

På apotek är björns öga en ört, vars användning alltid anges på förpackningen. Hennes löv är en del av te som rekommenderas för avlägsnande av inflammation i blåsan, normalisering av kanalernas verkan, eliminering av njurkolik. Varje apotek följer alltid en instruktion. Det måste noggrant läsas innan du använder det. Även om du tror att du kommer ihåg bra råd och rekommendationer från en läkare. Det är extremt försiktigt och bör vara försiktig om användning av läkemedel som rekommenderas av traditionell medicin. Varje växt som har medicinska egenskaper kan skada din hälsa om den används felaktigt. Inklusive gräsbjörns öga. Anvisningar för användningen bör också observeras fullständigt.

Bear öron gräs instruktionspris

Björnbär, eller björnörrar - en vintergröna buske spred i mittbältet med runda röda frukter, som liknar frukten av cowberry.

Den medicinska växten används ofta i folkmedicin för förebyggande och behandling av urinväg och njure. Hur man korrekt förbereder recept för återhämtning av kroppen, kommer vi att diskutera nedan.

Allmän beskrivning

I folkmedicin används växten för att behandla sjukdomar i excretionssystemet:

cystit; uretrit; pyelonefrit (njurtea); pielotsistit.

Björnbär av öron hjälper till med prostatit:

det stimulerar njurfunktionen, lindrar inflammation och underlättar urinering.

Komprimerar med buljong av bärbär används för behandling av trofasår, eksem och purulenta sår.

Med hjälp av buljongbär av bärbärare behandlade våra farmor framgångsrikt gastrit och andra sjukdomar i matsmältningskanalen:

Den avstängande effekten av avkoket, som användes i kosten (skrivet här) hjälper till att stabilisera tarmfunktionen.

Ämnen som ingår i bär, påskynda regenereringen av slemhinnorna i matsmältningssystemet, så dekokter och infusioner av klackarna bära effektiva för gastrisk (behandling folk rättsmedel) och tolvfingertarmen.

Recept baserade på bärbär är säkra För små barn är det viktigaste att inte överdriva dosen.

Björnörrar används som alternativa medel behandling av maligna tumörer:

flavonoiderna och antioxidanterna i växten hämmar utvecklingen av tumörceller.

. Och vad vet du om medicinska recept från amarantmjöl? Läs om medicinsk bakning i en användbar artikel.

Effektiviteten hos hushållssåpen mot papillom är skrivet här.

På sidan: http://netlekarstvam.com/narodnye-sredstva/lekarstvennye-rasteniya/podorozhnick.html läs den botaniska beskrivningen av plantainen stor.

Traditionell medicin innebär användning av alla delar av växten:

från blommor till rötter.

Den högsta koncentrationen av flavonoider finns i frukter och blad av bärbär.

Björnbärsbär från blåsan

Avkok från bladen på björnar har en uttalad diuretisk effekt, och är också ett effektivt antiinflammatoriskt och antibakteriellt folkläkemedel.

För att göra det används torkade blad av växten (det enklaste sättet är att köpa dem i färdig form i apoteket).

En matsked av löv hälls ett glas varmt, kokt vatten i förväg och lägger på ett vattenbad i 25 minuter.

Kyldes till rumstemperatur filtreras buljongen genom en sikt och utspädes med en liten mängd kokt vatten.

Ta avkok ska vara ett halvt glas 30 minuter efter varje måltid.

Behandlingstiden buljong bearberry (medicinska egenskaper och kontra) beror på svårighetsgraden av sjukdomen, men som regel vid 3-4 dagars mottagning markerade blekning viktigaste symptomen på cystit.

Med reumatism

1 msk. l. torrbärbär bör fyllas med ett glas kallt vatten i 10 timmar. Sedan kokas infusionen i ett vattenbad i 5 minuter och insisterar i en halvtimme.


Den avvisade buljongen tas av 1 msk. l. 6 gånger om dagen.

Intervallet mellan att äta mat och medicin ska vara minst 3 timmar.

Denna infusion innehåller en stor mängd tanniner, en överdos av vilken är skadlig för kroppen, därför är det oönskade att överskrida dosen.

Den naturliga kraftingenjören

Med detta folkrecept kan du ta bort trötthet och få kroppen att bli en ton inte värre än någon energidryck.

Dess mottagning rekommenderas för återställande av krafter under förhållanden med regelbunden fysisk ansträngning. 10 g. Torka björnbär häll ett glas brant kokande vatten och skickas till ett vattenbad i 5 minuter.

Kyl buljongfiltret och drick en matsked efter varje måltid. Den optimala mottagningsfrekvensen är 6 gånger om dagen.

Den maximala användningsperioden för energi från björnar är 3 veckor.

Återställande infusion

Detta recept används för att stärka kroppen under säsongsepidemier.

10 g. Torkade blad av öronör hällde ett glas kokt vatten i en emaljbehållare och åldrades i 15 minuter i ett vattenbad.

Efter kylning av buljongen dräneras fällningen och återstående vätska späds med kokt vatten till den ursprungliga volymen (1 glas).

Den erhållna infusionen förbrukas 4-5 gånger om dagen för en halv eller en tredjedel av glaset 30 minuter efter att ha ätit.

För att förbereda en stor mängd allmän fortifierande infusion för framtida användning är det inte nödvändigt:

det förlorar sina användbara egenskaper efter 24 timmar.

Läkning av te för att ta bort toxiner och toxiner från kroppen

För att förbereda denna infusion använder jag färska blad av bärbärare (de måste sköljas noggrant i förväg).

5-6 löv lägger på termosens botten och häll ett glas brant kokande vatten.

Te konsumeras under hela dagen. För effektiv rengöring bör kroppen tas dagligen i 14 dagar.

Egenskaper av behandlingen

Dekoktioner och infusioner på basis av björnörrar kan användas parallellt med terapin av medicinska preparat, inkl. och antibiotika.

Men i samband med växtens egenskaper kan den inte tas till vissa patientgrupper:

Gravida kvinnor.
Ämnen som finns i bärbär har en irriterande effekt på livmoderns smidiga muskler, vilket kan leda till för tidig sammandragning. Amning mammor.
Eftersom björnar är ett diuretikum kan användningen av avkok och infusioner från denna växt orsaka uttorkning av kroppen, vilket leder till minskad laktation. Patienter som lider av diarré.
De ämnen som finns i plantans löv irriterar matsmältningsorganens slemhinnor (dill för bukspottkörteln finns i denna artikel), vilket leder till att matsmältningsförmågan förvärras och kan åtföljas av kräkningar. Patienter med förstoppning.
Tanniner närvarande i löv och stjälkar av bärbärare kännetecknas av sammandragande åtgärder och kan förstärka förstoppning.

Materialet presenteras enbart för förmedling. Vi rekommenderar dig att kontakta din läkare.

Vi erbjuder dig att titta på en video om de användbara egenskaperna hos en medicinsk växtbjörnöron.

Otroligt mjuk och samtidigt mycket effektiv inverkan på mänskliga sjukdomar, som har växter björn öron, uttrycker det i linje med de preparat som förtjänar exceptionella uppmärksamhet av specialister av traditionell medicin och healers herbalists.

Plats för tillväxt

Björnörrar är en ganska vanlig växt, anpassad till livet under olika klimatförhållanden. Den finns på tre världsdelar i världen - i Amerika, Europa och Asien.

På territoriet i Ryssland, i Sibirien och Fjärran Östern, planteringar hon spred på marken tall loggning efter skogsbränder, i utkanten av lövskogar, föredrar mycket sol och lite angränsande växter.

Beskrivning av växten

Uva Ursi (Arctostaphylos) - låg vintergrön buske, som tillhör familjen Ericaceae. Stammen ganska grenad, kunna krypa, som bildar en kontinuerlig matta. Bladen av växten är täta, elastiska, glänsande grön tätning tätt till stammen, som liknar öronen klibbar Eagles (därav namnet).

En gång om året blommar växten med små blekrosa tofsar, varifrån bären av en brinnande röd färg bildas, fylld med små korn. I folket är växelbjörnen också kända som Toloknyanka.

Sammansättning och användning av växten

De medicinska egenskaperna beror på närvaron i växtens kemiska sammansättning av unika föreningar, såsom:

organiska syror (äppelsyra, cinchona, myrsyra); fenoliska karboxylsyror; fenoler; katekiner; flavonoider; garvningsberedningar; hartser; spårämnen; ett spektrum av vitaminer från grupp B; vitamin C; eteriska oljor; kumarin.

Användbara ämnen ackumuleras så mycket som möjligt före blommande och efter frukten. Värdet av bearberry i medicin är en uttalad diuretisk effekt. Det är orsakat av innehållet i bladen av glykosid arbutin - en biologiskt aktiv förening med diuretisk aktivitet. Det bör noteras att alla delar av björnbärsanläggningen har en unik helande effekt.

bär

Växtens frukter innehåller maximalt användbara ämnen som är fördelaktiga för kroppen:

ha en tannisk astringent egenskap förbättra matsmältningen, ta bort toxiner; Återställ levern med hepatit; förbättra synen har hemostatisk effekt

lövverk

Bladen har sådana fördelar:

Det är de löv som är rika på ämnet arbutin (ett urinerande ämne), på grund av vilket bärbäraren värderas som en läkemedelsväxt. De har en astringent, desinfektionseffekt, hjälper till att stärka kapillärerna och kärlen, normalisera trycket och matsmältningen. Kan tvätta hela urinsystemet.

blommor

Blommor Björnbär har en bra immunostimulerande effekt.

ansökan

Även under XIII-talet upptäckte människor växtens helande egenskaper och började aktivt använda den i behandlingen. I folk och traditionell medicin erhålls medicinska råvaror från blad, torkade eller färskt plockade, samt från frukter av bärbär och dess blommor.

Håll behandlingsavgiften i en sluten glasskål eller påsar på de ventilerade hyllorna. Vid korrekt lagring, håller plantens helande egenskaper ca 5 år. Delar av växten används i form av buljonger, lotioner, tinkturer, te för många sjukdomar.

dekokt

Blomkorgar hjälper till med ögonproblem:

blefarit; konjunktivit; fuktar ögonslimhinnan; förbättra synskärpa.

De appliceras både inåt och för att tvätta ögonen. Även buljonger baserade på blommor påverkar hjärtat positivt. Bladbladen har en diuretisk effekt, antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt.

Behandla sådana sjukdomar som:

inflammatorisk process i urinvägarna; försummad cystit smittsamma sjukdomar i könsorganen; problem i matsmältningssystemet; hjärtsvullnad; hudskador och purulenta sår; malaria; lungens tuberkulos kronisk nefrit; metaboliska störningar; matsmältningsstörningar hosta; kronisk diarré.

Viktigt! Björnbär av öron - ett utmärkt antiseptiskt medel, det appliceras externt för desinfektion av sår. Förberedelsesmetod: 1 matsal med glid, en sked av en växt hälls i ett glas vatten och ångas i ett vattenbad i ca 20 minuter. Den kylda och ansträngda buljongen späds med vatten till en volym av 200 ml. Det används enligt doktors recept. Hållbarhetstid är inte mer än 2 dagar på en sval plats.

tinktur

Vid behandling använd tinkturer vatten och anda:

Vattentinkturer är bryggning av löv med kokande vatten. Används med inflammatoriska processer i urinvägarna. Tinktur av alkohol är ett mer allvarligt botemedel. Ta 20 gram råvaror, häll 100 ml vodka (eller utspätt i hälften med alkohol). På en mörk plats infunderas i 14 dagar, varefter den filtreras genom gasbindning.

Dosering i droppar efter samråd med din läkare! Används som anestesi för cancer tumörer, en avkopplande botemedel mot sömnlöshet.

.Bear öron i sammansättningen av te är ordinerad för:

pyelonefritis lungtubberkulos i lungorna, bukspottkörtel och miltproblem Även teförbrukning: förhindrar mutation av friska celler hämmar utvecklingen av cancer-neoplasmer normaliserar ämnesomsättningen

Denna dryck är beredd helt enkelt:

Ta 1 tesked björnbär på ett glas kokande vatten. Blanda sedan med ett lock och låt det brygga i 5 minuter. Har en bitter smak, torkar slem i munnen och på läpparna. Urinen kan vända sig till grönt

Kontra

Bärens öron har kontraindikationer som måste beaktas vid behandlingen.

Bearberry kan inte användas:

på alla villkor för graviditet. Anledningen är att denna ört påverkar livmoderns muskulatur och orsakar allvarlig irritation. Detta kan leda till att graviditeten upphör. med glomerulonefrit - det verkar på njurarna irriterande, vilket saktar ner läkningsprocessen. Otillåtet överensstämmelse med reglerna för att ta medicinska örter kan också framkalla kräkningar, orsaka illamående och tarmar. barn under tolv år. Detta beror på den ökade känsligheten hos barnets organism till den medicinska sammansättningen av växten. I vissa fall orsakar björnbär individuell intolerans! På grund av det höga innehållet av tanniner orsakar växten irritation, och det är inte värt att ta ett stort intresse för det frekventa intaget av denna ört.

Applicering av ett björns öga för människors hälsa

Det är användbart för män att använda för:

förstärkning av blodkärl, hjärtmuskulatur förbättra matsmältningen

Men den verkliga helande kraften hos bärbärare för män är dold i hennes löv. Det är i användningen av denna del av växten är den framgångsrika behandlingen av prostatit. Bearberry hjälper både i behandlingen av denna sjukdom och för dess förebyggande i form av buljonger (200 gram efter varje måltid) och alkoholtinkturer (15 droppar 3 gånger om dagen).

Behandling av urologiska sjukdomar

Urologiska problem har en delikat natur som kräver samma behandling. Bland många medicinska beslut fattar bärbär som en förbättring av läkemedelsbehandling en värdig plats.

Populär terapeutisk komposition:

Ta en matsked med blad av björk och vinbär och 2 matskedar bärbärblad. Dammar 0,5 liter kokande vatten. vi insisterar på 2 timmar, filtrera. I infusionen lägger vi till lite honung. Vi tar före måltider 50 gram 3 gånger om dagen.

Björnbär med uretrit

Behandling av urinrit med björnbär har i de flesta fall en positiv dynamik och ett relativt snabbt resultat.

Ta 100 g poplar knoppar, sporrows, elderots, bearberry, horsetail, enbär och cowberry. Att blanda Förbered infusionen från samlingen. Ta en halv kopp 3 gånger om dagen. Tillsätt 10 böna pinnar till 1 tesked björnörrar, björkpinnar, sporrows och cornflowers. Rör och brygg. Drick som te.

Björns öga med blåsor

En pant om snabb blåsning av cystit - behandlingen startade i tid. Mycket väl beprövad björnbär.

Samla in från lika stora delar av björnarnas öron av horsetailen, björkblad, enbärfrukter och rosten av stentresningshunvorna, slipa den i en kaffekvarn och häll 1 glas rent kyldt vatten. Den erhållna kompositionen insisteras i ca 6 timmar och kokas sedan i flera minuter. Efter ansträngning och kylning är infusionen klar för användning. Dosering: 2 matskedar 3-4 gånger om dagen. Vi förbereder en blandning av 40 g bladen av björnar, 10 g celandine och 10 g persiljafrön. En matsked av samling för ett glas kallt vatten. Efter 6 timmars väntan förbereda buljongen. Dosen anges i föregående recept. Fina till pund och blanda 30 g bärbärblad och 20 g persilja, blanda med ett glas vatten. Förbered buljongen. Att äta under dagen i små sippor. Buljongen normaliserar den alkaliska reaktionen av urinen, störd av cystit.

Pyelonefrit och björnögon

Den terapeutiska effekten av bearish öron vid behandling av pyelonefrit är riktad mot avlägsnande av inflammation.

Vi tar löv av björnar öron (3 matskedar) och mäter 2 matskedar salvia, varv, cowberry löv, blad av njure te, horsetail, gräs, stötar. Till denna komposition, lägg 4 msk maskrosrot 1 sked av Adonis gräs och 5 skedar lakritsrot. Hela samlingen är täckt med en liter kokande vatten och vi insisterar på 8 timmar. Ät 2 matskedar 5-8 gånger om dagen.

Prostatit och björnögon

Enligt statistiken attackerar detta problem män i åldrarna 40+. För att övervinna denna sjukdom används björnöror som huvudkomponent i medicinsk behandling.

Blanda örterna: salvia, nässla, horsetail, yarrow, kamille (var och en sked). Tillsätt en halv sked mint, växt- och morwort och 2 skedar bärbärblad. Samla försiktigt malen. Från det beredda läkemedlet behöver du 2 matskedar, som du måste fylla med 0,5 liter kokande vatten. Du måste insistera på en terapeutisk cocktail. Om några timmar är den redo att användas. Mottagningssystemet: i 30 minuter före måltid inom 3 veckor. Gnid i små pulverblad, sikt. Ta en tesked 2 gånger om dagen - på morgonen på tom mage och på kvällen innan du lägger dig.

Med bildandet av urinvägarna

Inför ett sådant problem som maligna och godartade tumörer tillgriper människor ofta till hjälp av traditionell medicin. Herbalberedningar accelererar postoperativ återhämtning eller lindrar smärtsamma känslor. Vid behandling av neoplasma är det möjligt att kombinera mellan ca 6-8 arter av medicinska växter.

Basera på bärbärarens löv till dem för att fylla en blandning av lika delar persilja, kamille, kronblommiga blommor, lägg till några birkknoppar, violett gräs, enbärsfrukt. Förbered en avkok eller infusion. Ta 100 ml 2-3 gånger om dagen. Med maligna tumörer i blåsan, prostata. Förbered en tinktur baserad på vodka från beräkningen av 1 mått av blad per 10 mått av vodka. Ta bort till en mörk plats i 3 veckor, dränera. Dosering i droppar! 25-30 droppar 3 gånger dagligen före måltiderna.
I andra sjukdomar

Andra sjukdomar

Recept med ett björns öga:

För behandling av sår och hud med diateseinfusion av björnörrar appliceras externt. Det är nödvändigt att tvätta det drabbade området med en lösning eller torka den. I särskilt försummade fall rekommenderas att komprimeras på natten. När du behandlar gastritbär bär bärbär, slipa, ta 1 tsk. rör om lite vatten och värm upp mycket. Tillsätt sedan 200 ml mjölk till vattnet, sätt det till koka och insistera i 1 timme. Applicera 1 matsked 2-3 gånger om dagen. Från reumatism hjälper avkokning av bladen. Drick 1 matsked 5-6 gånger om dagen 2-3 timmar efter måltiden. Med ett sådant ömtåligt problem som ofrivillig utlösning, kommer en infusion som är framställd från 2 tsk torr, rostade löv av björnbär, fylld med 2 koppar kokt vatten vid rumstemperatur, att hjälpa till. Låt det brygga i flera timmar. Ta ett halvt glas 2-4 gånger om dagen före måltiden.

Trots tillgängligheten och användarvänligheten är björns öronväxt ett läkemedel. Därför är det möjligt att behandlas med det endast under överinseende av en läkare, strikt efter inträdesprogrammen.

Kom ihåg att det är lättare att förebygga sjukdom än att bota. Ta hand om din hälsa och njut av livet.