Huvud
Förebyggande

Gräs björnarör (björnar) - bruksanvisning

Sedan forntiden är gräs och bär av björns öra eller bärbär känd. Alternativ medicin använder alltid avkok, infusioner, tinkturer. Björns öragräs, vars tillämpning beskrivs under tolfte århundradet. Det används också av moderna folkläkare.

Plats för tillväxt

Björnsöget är en flerårig örtgrön växt. Denna buske hänför sig till Heather-familjen. Den har en låg, tunn stjälk och ett brett spridet fasthållande rotsystem. Blomstrar från april till juni. Blommorna är vita och rosa. Blad halva ovala, tjocka, inuti - mjölkiga. Bären är röd, syrlig smak. Beroende på växlingsplatsen har björns öga andra namn: björnbär, björnar, bärbär och andra. Och det växer i kalla, bergiga platser. I grund och botten är detta norra, västra Sibirien, Fjärran Östern, Baltikum och Transkaukasus.

Beskrivning av växten

Under tolfte århundradet var växten med ovannämnda namn känt som medicinskt. Människor skördade det för framtida användning och brukade behandla olika sjukdomar. Som läkemedel används blad, bär och stam. Växtbjörnsöget, eller björnbär, ser ut som cowberry och växer ofta med det i grannskapet. Men för att skilja det från en annan lyngbush är det inte svårt. På den nedre delen av tranbärslövet finns mörka prickar, medan bärbärblad är släta. Varje bär innehåller bara fem frön. Växten är inte rädd för förkylningen och i de frostiga vintrarna fortsätter sina löv gröna. De mest rik på medicinska egenskaper är löv och bär på sensommaren. Därför skördas råvaror i augusti-september. Torka det i skuggan eller i solen, vilket spelar ingen roll. Det här är en annan egenskap hos björnens öga - när torkningen förlorar sin helande egenskaper inte styrkan.

Sammansättning och användning av växten

Det faktum att bära öron - ett användbart gräs, som många känt under lång tid. Dess sammansättning är mycket rik på eteriska oljor, användbara syror, mineraler, tanniner och andra användbara ämnen. Löv som samlats in under blomningsperioden, med sina medicinska egenskaper, förtjänar uppmärksamhet hos många mediärer och traditionella läkare. Närvaron av tanniner i gräset har en sammandragande effekt. Hjälper till att bli av med tarmsjukdomar, främjar sårläkning. Inne i gräset har glukos och hydrokinon en desinfektions- och smärtstillande effekt. Bärens öra är utrustad med sådana egenskaper som räddar en person från många sjukdomar. Förbättra och förlänga sitt liv.

Personer som lider av hjärtsjukdomar måste eliminera puffiness. En bra bärare i detta är Björnbärsbären. Det är en del av tinkturer och te, som säljs fritt i apotek. Där kan du också rekommenderas för badning, vilket kommer att underlätta tillståndet.

Applicering av bearberry

Applicera björnar i form av infusioner, buljonger, brickor, pulver, salvor. Sår tvättas ut med lösningar, gör lotioner och komprimerar. Den vanligaste användningen av örter vid behandling av blåsor, inflammatoriska processer i njurarna och urinblåsan. Åtgärden är i detta fall mest gynnsam: både med urininkontinens och med avlägsnande av diurese. Infusion för behandling bereds enligt följande: 20 gr. torra krossade bladbärbär (björnsög), hällde en halv liter kallt vatten och infunderas i 10-12 timmar. Därefter kokas infusionen i fem minuter och filtreras. Ta innan måltider (i 20 minuter) för 30 gram. Det händer att infusionen orsakar illamående eller diarré. För att förhindra detta är det nödvändigt att ta 5 gram innan du använder läkemedlet. läsk, tvätta den med vatten.

Matlagning recept

Inte mindre effektivt är ett annat recept: 10 gr. blad hällde 20 ml varmt vatten, åldrat på ett vattenbad i 10-15 minuter. När allt filtreras genom tät gasbindning tillsätts kokt vatten, upp till 200 ml. Ta en medicinsk infusion av 60 ml, flera gånger om dagen, före måltid.

Växten bär öron, gräs och bär som används för att förbereda buljongen, kan också användas för matlagning av tinkturer. Det är enklare och bekvämare. I folkmedicin rekommenderas tinktur för normalisering av blodtrycket. För detta ändamål insisteras i 100 ml 40% etanol 20 gr. torkade och krossade löv i 15 dagar på en torr och varm plats. Efter två veckor filtreras allt och tinkturen är klar. Ta det 10 droppar, tre gånger om dagen, efter att ha ätit. Tinktur används för att behandla nervsystemet, i kampen mot alkoholism, för att stoppa livmoderblödningen.

Använda tibetanska healare

I tibetansk medicin, björn öron, är mycket populärt i form av dekokter vars användning och infusioner används för att behandla bihåleinflammation, struma, anemi, gonorré, lungtuberkulos. Salvor, beredda på basis av bärbärbär, behandla sjuka leder, gikt. Avklingning av bladen tvättas med purulenta sår. Använd växten som ett pulver för pulver. Buljongen bereds enligt följande: 20 gr. torra blad placeras i en skål, helst emaljerad, häll 200 ml kokande vatten. Lämna i ett vattenbad i 15 minuter. Buljongen kyles vid rumstemperatur i nästan en timme. Sedan filtreras det. Råmaterial pressas ut, och buljongen tillsätts med vatten, naturligtvis kokt (upp till 200 ml). Ta hälften av glaset (eller 60 ml) flera gånger om dagen några minuter efter att ha ätit.

Förvarade - beväpnade

På apotek är björns öga en ört, vars användning alltid anges på förpackningen. Hennes löv är en del av te som rekommenderas för avlägsnande av inflammation i blåsan, normalisering av kanalernas verkan, eliminering av njurkolik. Varje apotek följer alltid en instruktion. Det måste noggrant läsas innan du använder det. Även om du tror att du kommer ihåg bra råd och rekommendationer från en läkare. Det är extremt försiktigt och bör vara försiktig om användning av läkemedel som rekommenderas av traditionell medicin. Varje växt som har medicinska egenskaper kan skada din hälsa om den används felaktigt. Inklusive gräsbjörns öga. Anvisningar för användningen bör också observeras fullständigt.

Vad är användbart för gräsbjörnen öron (recept för användning)?

Toloknyanka, som fick namnet björnöron i folket, användes inte bara i folklore utan även i traditionell medicin. Bearberry används för ett stort antal sjukdomar, som handlar försiktigt men effektivt. Björnbär - en vintergröna krypande buske. Den växer på sandiga markar, i torra tallskogar, bland buskar, främst i skogar med lavdäck. Det märks att under gräsbränder kan gräs av björnörrar hålla dormiga knoppar. Det är tack vare denna bärbär i folket har blivit en symbol för livet. Kompositionen innehåller tanniner och är väsentliga för kroppssyrorna. Tanninerna som ingår i kompositionen har astringent effekt, lindrar tarmsjukdomar, hjälper till snabb läkning av sår. Personer med hjärtsjukdomar kommer att hjälpas av bär av öronör för att eliminera puffiness.

Beskrivning och egenskaper

Under krigsåren gjorde människor från bärbärbär mjöl, som tillsattes till degen, de lagade havremjöl. Det är inte förvånande att en växt som är så användbar för människor har tagit sin äraplats bland folkritorna. Till exempel hälsades bruden i brudgummen i Litauen med en gren av bärbärare, så att i familjen skulle det alltid finnas fred och harmoni. I sammansättning är bearberry en verkligt unik växt. Det innehåller en stor mängd eteriska oljor, vitaminer och mikroelement, som har en fördelaktig effekt på kroppen. På apotek kan du hitta mycket te baserat på bären av denna växt. Toloknianka är känd för sin överflöd av medicinska egenskaper, bland vilka:

 • ett diuretikum;
 • desinfektionsmedel;
 • smärtstillande
 • choleretic;
 • antifungal;
 • diuretikum.

Indikationer för användning

Bear öron är oumbärliga vid behandling av kolelithiasis, för behandling och förebyggande av sexuellt överförbara infektioner. Vid sår rekommenderas sår och pustler att använda lotioner från avkok av baisseörrar. Växten används för hosta och kyla, det ingår i många vårdavgifter. Medel baserade på denna ört används ofta även för behandling av bronkial astma. Applicering baisse öga hittades även i tibetansk medicin i form av buljonger och infusioner. Tibetanska läkarna rekommenderar dem för behandling av sjukdomar som gonorré, bihåleinflammation, Graves sjukdom och även med lungtubberkulos. Ointments baserade på björnar används för behandling av leder och giktpatienter. Det bör inte glömmas bort att björnbär inte är ett medel för alla sjukdomar.

Därför, innan användning ska rådfrågas med en specialist, eftersom i händelse av missbruk kan något läkemedel orsaka stor hälsorisk.

Kontraindikationer och recept

Trots den överflöd av användbara egenskaper finns det ett antal kontraindikationer som måste studeras före användning av bärbär. Här är några av dem:

 1. Bearberry ska inte användas vid akuta former av njursjukdom.
 2. Använd inte ett björns öga under graviditeten. Örten har en diuretisk effekt, dess användning kan orsaka tryck på livmoderns muskulatur, vilket leder till att graviditeten eller för tidig födsel upphör.
 3. Använd inte bärbär när du ammar. Tanniner som finns i löv i stora mängder kan orsaka förstoppning och kolik hos spädbarn.
 4. Barn under 12 år borde inte dricka avkok och tinkturer av bärbär
 5. Man bör komma ihåg att det finns risk för allergiska reaktioner.

Recept från bärbär är bra. Vi kommer endast att överväga några av dem. Man måste komma ihåg att plockning av björns öga är nödvändigt före blommans början, eller på hösten efter bärens mogning. Torka dem ska vara i ett välventilerat rum under förhållanden som är så nära naturliga som möjligt. Med alla rekommendationer kan samlingen lagras i mer än 5 år. Med urolithiasis bereds infusion av björnbär enligt följande:

 1. Löv häller 1 liter varmt vatten.
 2. Den erhållna blandningen kokades i ett vattenbad under 10 minuter.
 3. Insistera i en timme, filtrera sedan igenom flera lager av gasbind.
 4. Tillsätt vatten till originalvolymen.

Denna tinktur ska vara full två gånger om dagen efter att ha ätit. När prostatitbjörnbär används i samband med salvie, hästlåt, nässla, vinrör och kamille. Ovan nämnda örter läggs till i en bit. För hälften av den viktiga delen lägger du till mint, plantain och motherwort.

Bär öron samtidigt ta 2 delar. 2 msk. l. av den framställda blandningen hälles i 0,5 liter kokande vatten, lämnas för att infusera i 2-3 timmar och sedan filtreras. Använd i 3 veckor för 0,5 msk. inte mindre än en halvtimme innan du äter. Blanda blåsor blanda flera gram björnbär, björkblad, enbärfrukt, lägg sedan till horsetail och i en liten mängd roten till lår-saxifragen. Blandningen hälles i 1 msk. färskvatten och lämnas för att infusera i minst 6 timmar. Sedan koka de i några minuter, filtrera sedan och låt svalna. Använd denna buljong vara 50 g 3-4 gånger om dagen. För att avlägsna överskott av salter från kroppen samt att höja immuniteten efter vintern rekommenderas följande recept: flera bärbärblad hälls med ett glas kokande vatten och ångas i en termosflaska. Den resulterande infusionen ska vara full under dagen. Förebyggande rekommenderas i minst 2 veckor. Kom ihåg att någon behandling bör genomföras enligt en specialists strikt ledning. Extrem försiktighet bör ges till användning av något läkemedel. Var frisk!

Hur man använder gräsbjörnen öron

Björn öron - gräs, som i folket kallas "bearberry". Det är en buske med frukter som ser ut som kober. Bearberry används framgångsrikt för sjukdomar i det genitourinära systemet och i mag-tarmkanalen.

Växtens löv innehåller en stor mängd ursulinsyra, som har en antiinflammatorisk effekt, eteriska oljor, vitamin C, tanniner.

Gräset används för sådana sjukdomar:

 • cystit;
 • pyelonefrit;
 • Prostatit hos män;
 • gastrit;
 • Eksem.

Gråbärör örar stimulerar njurefunktion och underlättar smärtsam urinering, så det är så användbart för njursjukdomar och infektioner i könsorganen. Avkok av bär påverkar slimhinnorna i magen positivt och omsluter dem. Denna egenskap är oersättlig för gastrit och magsår.

Med eksem behandlar björnbär med hjälp av dess antiseptiska egenskaper. Också i gräset finns många antioxidanter - ämnen som hämmar utvecklingen av maligna celler. Recensioner av gräsbjörnen öron säger att detta är ett bra verktyg för att stärka immunitet, allmän återhämtning av kroppen och avlägsnande av toxiner och toxiner från den.

Så här kan du använda bearberry:

 • Ta bort symtomen på cystitis hjälper avkok, beredd från en matsked torkade löv, fylld med ett glas kokande vatten. Vätskan insisteras i 30 minuter och tas i 100 ml om en halvtimme efter varje måltid.
 • För att stimulera njurarna hälls 3 matskedar av björnarört och tranbärsbladen med en liter kokande vatten och får stå en natt. Drick buljongen i 50 ml 5-6 gånger om dagen.
 • Med gastritis hälls en matsked björbärsbär med varm mjölk och infunderas i 15-20 minuter. Ta 2 matskedar varje gång innan du äter.
 • För att bli av med eksem, appliceras gräset externt. Förbered en stark buljong i andelen 2 matskedar per 200 ml kokande vatten, kyla och gnid den drabbade huden.
 • Tonic drink att eliminera toxiner, framställes enligt följande: 2 tsk torkade blad häll 200 ml hett vatten, sedan en kvart behållaren blötlades i ett vattenbad. När buljongen har svalnat, fällningen kvar på botten. Från den måste du bli av med, och den kvarvarande vätskan späds ut med ett glas kokt vatten. Drick kallt, 3-4 gånger om dagen för 100 ml efter måltid.

Björnörrarna ska inte användas av gravida, omvårdnad och lider av förstoppning.

Med korrekt förberedelse och iakttagande av doser kommer gräset endast att gynna.

Gräs björnar öron - vad läker, hur man ansöker?

Björnörrar (andra populära namn - Björnvin, Björnbär, Björndruvor) - Kända medicinalväxter. Det är en vintergröna växande växter.

Bearberry är inte bara en prydnadsväxt, utan också ett populärt läkemedel. Det används för behandling och för förebyggande av ett stort antal sjukdomar. Särskilt effektiv vid behandling av genitourinärsystemet.

Egenskaper hos växten

Björnörrar är en liten buske av Vereskov-familjen. En lång, stalkande växt med en tunn stjälk och läderiga, halv ovala blad. Rotsystemet är starkt expanderat.

Björnbärblommorna i april-juni, rosa-vita, klockliknande blommor.

Frukt - rund röd drupe, smak - sura.

En växt är utbredd i Amerika, Europa. I Ryssland är björnvinen vanligare i Sibirien och mittbältet. Det föredrar marshy områden eller barrskogar.

Hittills är mer än 50 växtarter kända. Av dessa används endast några av dem i folkmedicin. Mest populära:

 1. Bearberry Alpine. Buskar som inte är mer än 30 cm höga med hakiga löv som blir röda med början av kallt väder. Frukt är mörkt lila. Distribueras i de skandinaviska länderna, Kanada, Ryssland. Det används för behandling av inflammatoriska processer i njure och urogenitala systemet.
 2. Bearberry gemensamma. Höjden på växten är 5-30 cm. Bladen är avlånga, täta. Frukten är rik röd. Det växer på territoriet i Nordamerika, Sibirien. Används vid behandling av urolithiasis och gastrointestinala problem.

Läkande egenskaper

Gräsbäröron i tillräcklig volym innehåller vitaminerna B, E, C. Appliceringen av björnbär har en positiv effekt på hälsotillståndet. Det används aktivt när:

 • behandling av gastrit, gastrointestinala sjukdomar;
 • cystit;
 • dysfunktion i matsmältningssystemet;
 • måste stärka immunförsvaret
 • sjukdomar i nervsystemet
 • behandling av sår, eksem, repor.

Dessutom bidrar växten till att avlägsna överskott av vätska från kroppen, mättas med användbara vitaminer. Men ta björnbäret bör endast vara enligt instruktionerna, noggrant iakttagande av doseringen.

Kvinnor rekommenderas att ta björnar med låg immunfunktion, vitaminbrist, dysfunktion i matsmältningssystemet, dermatologiska sjukdomar och hudskador.

För män rekommenderas en medicinsk växt för behandling av prostatit. Det har en återställande effekt, återställer reproduktionssystemets funktioner, ökar styrkan.

Barn med hjälp av läkemedel baserade på björnbär behandla gastrit, repor, sår. Man bör komma ihåg att dosen för barnet är mycket mindre än vuxen.

Korrekt användning skadar inte barnens hälsa.

Användning i folkmedicin

 • cystit

Björnbär av bärbär är ett välkänt läkemedel med starkt diuretikum, antiinflammatorisk, antibakteriell verkan. Det används ofta vid behandling av cystitis.

För matlagning använd torkade blad (de säljs i varje apotek).

En matsked tebladen hälls i 200 ml varmt, förkokt vatten. I 25 minuter. sätt på ett ångbad. Efter buljongen svalna och filtrera. Klar medicin kan spädas med en liten mängd kokt vatten.

Ta ett avkok på 100 ml efter 30 minuter. efter att ha ätit.

Behandlingsförloppet beror på sjukdomsförloppet. Förbättringar sker vanligen 3-4 dagar, de flesta symptomen passerar.

 • Från reumatism

För att behandla reumatism används infusion av bärbär.

Ett glas vatten (rumstemperatur) hälls i en matsked av torrt råmaterial. Lämna i 9-10 timmar. Efter infusionen bringas till 100 ° C och kokas i 5 minuter. på ångbadet. Låt sedan svalna och dekantera.

Gör 5-6 receptioner under infusionsdagen för 1 msk. l. Mellan måltid och mottagning av ett läkemedel är det nödvändigt att bibehålla inte mindre än 3 timmar.

I stora mängder innehåller örten tanniska ämnen, vars alltför stora användning skadar kroppen. Därför bör läkemedlet strikt följas av instruktionerna.

 • Med pyelonefrit

Användningen av bärbärare för personer som lider av pyelonefrit är i antimikrobiell och antiinflammatorisk verkan. På grund av diuretiska egenskaper utsöndras infektionen snabbt från kroppen tillsammans med urin.

För behandling använd infusion med tillsats av andra medicinska örter.

En blandning av örter från tre matskedar bära öronen, salviablad, tranbär, följd, ett enda ark av njure te, åkerfräken, maskros fyra skedar, en sked av örter Adonis, fem matskedar lakrits. Den resulterande örtkollektionen hälls i en liter kokande vatten, insisterar hela natten.

Ta 5-8 gånger om dagen för 50 ml.

 • För behandling av prostatit

Prostatit påverkar män efter åldern av fyrtio. Vissa lägger inte vikt vid denna sjukdom och tror att allt kommer att gå över sig själv. Men över tid förvärvar prostatit en mer komplex form, vilket medför många komplikationer.

Vid behandling av prostatit används björns vinstockar tillsammans med andra örter.

Genom nässlor, salvia, åkerfräken, kamomill, rölleka, tagna en tesked, tillsätt en halv tesked mynta, Hjärt, groblad och två teskedar mjölon. Gräs males och blandas i en torr behållare. Den resulterande blandningen ta två matskedar och brygga det i halv en liter kokande vatten. I två eller tre timmar infiltreras läkemedlet och filtreras sedan.

Ta det tre gånger om dagen för 100 ml. i trettio minuter före en måltid. Den rekommenderade behandlingstiden är tre veckor.

För att förhindra prostatit, för att rensa kroppen av ackumulerat salt, kan du använda ett annat recept, enklare: sätt björnbärslövarna (5-6 st) i en termos och häll 200 ml brant kokande vatten. Den resulterande infusionen är full i hela dagen. Den förebyggande kursen bör vara minst två veckor.

 • Som en naturlig energi

I folkmedicin används ett recept som tar bort trötthet och kan vitalisera kroppen. Den fungerar enligt principen om energidryck.

Endast 10 gr. Björnbär hällde 200 ml. kokande vatten och sätta på ett vattenbad i ca 5-7 minuter. Det avkylda avkoket är klart för användning.

Denna åtgärd rekommenderas som återställande till personer som utsätts för konstant fysisk stress.

Ta det en matsked varje gång efter att ha ätit. Det är förbjudet att ta medicin mer än sex gånger om dagen. Inträdeslängd bör inte vara mer än 2 veckor.

 • Applicering av den allmänna förstärkningstinkturen

Under säsongsepidemin av virus- och infektionssjukdomar, för att öka kroppens immunförmåga, är det möjligt att ta infusion av bearberry tonic fortifierande.

För framställning i emaljerade rätter sätta 10 gr. torra löv, häll 200 ml kokt vatten, 15 minuter stå i ett vattenbad. De lät det svalna, fällningen tappades bort. Och återstående mängd infusion tillsätts kokt vatten för att få den ursprungliga volymen (200 ml).

Tillagning av infusioner i stora volymer är inte nödvändig, eftersom det förlorar sina värdefulla egenskaper inom 24 timmar.

Infusion tas av en tredjedel av glaset till fem gånger om dagen, en halvtimme efter en måltid.

 • Te, som hjälper till att ta bort gifter och toxiner

För att rensa kroppen av ackumulerade toxiner och toxiner kan du göra te.

I termoserna, vik 5-6 färska, tidigare tvättade, blad av bärbär och häll 200 ml. brant kokande vatten.

Ta te för några sippor hela dagen. För bättre effekt konsumeras te i minst 14 dagar.

Egenskaper av behandlingen

Läkemedel beredda på basis av björnvinar tas som en självständig behandling eller kompletterande med läkemedel. De kan användas även i kombination med antibiotika.

Trots detta rekommenderas inte mottagandet av björnvinen till alla. Kontraindikation för användning av bärbär kan vara:

 1. Graviditet. Vissa delar av växten har en irriterande effekt på livmoderns muskulatur. Detta kan leda till för tidig sammandragning.
 2. Amning. Med en diuretisk effekt tar björnen bort mycket vätska från kroppen, vilket påverkar mängden mjölk.
 3. Diarré. Växtens löv innehåller ämnen som irriterar matsmältningsorganens slemhinnor. På grund av detta kan sjukdomen intensifiera och kompletteras med kräkningar.
 4. Kronisk förstoppning. Stammar och blad av växten i stora mängder innehåller tanniner, som har en sammandragande effekt och kan förstärka förstoppning.

Björnörrar, som alla andra medicinska växter, kan bota och kan orsaka nya hälsoproblem. Du kan inte försumma behandlingen av medicinska örter, du måste strikt följa dosen och bruksanvisningen.

Gräs björnar öron - ansökan

Gräs björnar öron eller björnbär - en av de mest populära folkmedicin. Traditionell medicin har aktivt använt växten under mycket lång tid. Öronens örter visas för användning i många sjukdomar. Med sjukdomar hjälper bearberry att klara sig mycket effektivt, men växten har en mild effekt.

Användbara egenskaper och tillämpning av örtbjörns öga

Användbara gräsegenskaper beror på dess rika komposition. Björnbäret innehåller eteriska oljor, tanniner, vitaminer och mikrodelar och många andra biologiskt aktiva substanser som positivt påverkar kroppen. Förutom att björns öga kan användas som avkok eller infusion, är ört idag en del av många läkemedel.

Gräsbjörns öra kan skryta med ett stort antal användbara egenskaper:

 • ett diuretikum;
 • antifungal;
 • antiinflammatoriska;
 • desinfektionsmedel;
 • sammandragande;
 • antiseptikum;
 • lugnande;
 • en antioxidant;
 • choleretic;
 • diuretikum.

Bearberry är så användbar att även många företrädare för traditionell medicin erkände det.

För behandling används huvudsakligen tinktur eller buljong baserad på baisseörande öron. Förbered dessa medel är inte svårt - bara ett par matskedar torra örter häll kokande vatten och insistera på flera timmar. Ibland (med diarré och gastrit, till exempel) rekommenderas att koka bärbäraren i mjölk. Applicera gräs björnar öronen för att bekämpa sådana sjukdomar:

 1. Mycket aktivt bärbär används för att behandla olika njursjukdomar - pyelit, pyelonefrit och andra som kräver användning av diuretika. Björnörrar lindrar snabbt inflammation och förstör skadliga mikroorganismer.
 2. Med björnbär är det möjligt att återhämta sig ganska snabbt från uretrit. Gräs förstör inte bara väldigt snabbt virus och patogena bakterier, utan bidrar också till att kroppen snabbt återhämtar sig.
 3. En annan indikation på användningen av gräs är björnöron - med blåsor. Fonder baserade på bearberry har en komplicerad effekt, vilket ger ett effektivare resultat. Du kan använda både en ren buljong från björnöron och en blandning av örter. Resultatet kan märkas nästa dag efter appliceringen av bearberry.
 4. Astralenta egenskaper hos örten gör det möjligt att använda det för behandling av olika sjukdomar i mag-tarmkanalen. Med en björnbär under diarré är det möjligt att förhindra utvecklingen av dysbakteri.
 5. Många experter rekommenderar att man dricker avkroppar av björnar med nervösa sjukdomar, sömnlöshet och svår huvudvärk, depression.
 6. Män bjärbär är visad med prostatit.
 7. Som en del av bröstkollektionen kommer björnen öron att hjälpa till vid behandling av hosta och rinnande näsa. Medelbärande medel kan användas även för att bekämpa astma.
 8. Yttre buljong av björnörrar används för att behandla sår, sår och eksem.

Kontraindikationer för användning av gräs björnar öron

Även om bärbär anses vara en extremt användbar växt, kan den inte användas av alla. Innan behandlingen startas bör du läsa kontraindikationerna, som ser ut så här:

 1. Även om björnsjukdomar bärbäraren klarar sig bra, rekommenderas det inte för akuta former av sjukdom.
 2. Kontraindikerad örtbjörns öra under graviditet och amning.
 3. Du kan inte ta pengar på basis av bearberry och de som lider av allergier eller individuell intolerans av de enskilda komponenterna som utgör örten.

Vad botar gräsbjörnen öron - användning och kontraindikationer

Björnbär, eller björnörrar - en vintergröna buske spred i mittbältet med runda röda frukter, som liknar frukten av cowberry.

Den medicinska växten används ofta i folkmedicin för förebyggande och behandling av urinväg och njure. Hur man korrekt förbereder recept för återhämtning av kroppen, kommer vi att diskutera nedan.

Allmän beskrivning

I folkmedicin används växten för att behandla sjukdomar i excretionssystemet:

 • cystit;
 • uretrit;
 • pyelonefrit (njurtea);
 • pielotsistit.

Björnbär av öron hjälper till med prostatit:

 • det stimulerar njurfunktionen, lindrar inflammation och underlättar urinering.

Komprimerar med buljong av bärbär används för behandling av trofasår, eksem och purulenta sår.

Med hjälp av buljongbär av bärbärare behandlade våra farmor framgångsrikt gastrit och andra sjukdomar i matsmältningskanalen:

 • Den avstängande effekten av avkoket, som användes i kosten (skrivet här) hjälper till att stabilisera tarmfunktionen.

Ämnen som ingår i bär, påskynda regenereringen av slemhinnorna i matsmältningssystemet, så dekokter och infusioner av klackarna bära effektiva för gastrisk (behandling folk rättsmedel) och tolvfingertarmen.

Recept baserade på bärbär är säkra För små barn är det viktigaste att inte överdriva dosen.

Björnörrar används som alternativa medel behandling av maligna tumörer:

 • flavonoiderna och antioxidanterna i växten hämmar utvecklingen av tumörceller.

. Och vad vet du om medicinska recept från amarantmjöl? Läs om medicinsk bakning i en användbar artikel.

Effektiviteten hos hushållssåpen mot papillom är skrivet här.

Traditionell medicin innebär användning av alla delar av växten:

Den högsta koncentrationen av flavonoider finns i frukter och blad av bärbär.

Björnbärsbär från blåsan

Avkok från bladen på björnar har en uttalad diuretisk effekt, och är också ett effektivt antiinflammatoriskt och antibakteriellt folkläkemedel.

För att göra det används torkade blad av växten (det enklaste sättet är att köpa dem i färdig form i apoteket).

En matsked av löv hälls ett glas varmt, kokt vatten i förväg och lägger på ett vattenbad i 25 minuter.

Kyldes till rumstemperatur filtreras buljongen genom en sikt och utspädes med en liten mängd kokt vatten.

Ta avkok ska vara ett halvt glas 30 minuter efter varje måltid.

Behandlingstiden buljong bearberry (medicinska egenskaper och kontra) beror på svårighetsgraden av sjukdomen, men som regel vid 3-4 dagars mottagning markerade blekning viktigaste symptomen på cystit.

Med reumatism

1 msk. l. torrbärbär bör fyllas med ett glas kallt vatten i 10 timmar. Sedan kokas infusionen i ett vattenbad i 5 minuter och insisterar i en halvtimme.


Den avvisade buljongen tas av 1 msk. l. 6 gånger om dagen.

Intervallet mellan att äta mat och medicin ska vara minst 3 timmar.

Denna infusion innehåller en stor mängd tanniner, en överdos av vilken är skadlig för kroppen, därför är det oönskade att överskrida dosen.

Den naturliga kraftingenjören

Med detta folkrecept kan du ta bort trötthet och få kroppen att bli en ton inte värre än någon energidryck.

Dess mottagning rekommenderas för återställande av krafter under förhållanden med regelbunden fysisk ansträngning. 10 g. Torka björnbär häll ett glas brant kokande vatten och skickas till ett vattenbad i 5 minuter.

Kyl buljongfiltret och drick en matsked efter varje måltid. Den optimala mottagningsfrekvensen är 6 gånger om dagen.

Den maximala användningsperioden för energi från björnar är 3 veckor.

Återställande infusion

Detta recept används för att stärka kroppen under säsongsepidemier.

10 g. Torkade blad av öronör hällde ett glas kokt vatten i en emaljbehållare och åldrades i 15 minuter i ett vattenbad.

Efter kylning av buljongen dräneras fällningen och återstående vätska späds med kokt vatten till den ursprungliga volymen (1 glas).

Den erhållna infusionen förbrukas 4-5 gånger om dagen för en halv eller en tredjedel av glaset 30 minuter efter att ha ätit.

För att förbereda en stor mängd allmän fortifierande infusion för framtida användning är det inte nödvändigt:

 • det förlorar sina användbara egenskaper efter 24 timmar.

Läkning av te för att ta bort toxiner och toxiner från kroppen

För att förbereda denna infusion använder jag färska blad av bärbärare (de måste sköljas noggrant i förväg).

5-6 löv lägger på termosens botten och häll ett glas brant kokande vatten.

Egenskaper av behandlingen

Dekoktioner och infusioner på basis av björnörrar kan användas parallellt med terapin av medicinska preparat, inkl. och antibiotika.

Men i samband med växtens egenskaper kan den inte tas till vissa patientgrupper:

 • Gravida kvinnor.
  Ämnen som finns i bärbär har en irriterande effekt på livmoderns smidiga muskler, vilket kan leda till för tidig sammandragning.
 • Amning mammor.
  Eftersom björnar är ett diuretikum kan användningen av avkok och infusioner från denna växt orsaka uttorkning av kroppen, vilket leder till minskad laktation.
 • Patienter som lider av diarré.
  Ämnen som ingår i bladen av växterna irritera slemhinnorna i matsmältningskanalen (ca fänkålsfrön till bukspottkörteln skrivet i denna artikel), som ett resultat av diarré ökar, och kan åtföljas av kräkningar.
 • Patienter med förstoppning.
  Tanniner närvarande i löv och stjälkar av bärbärare kännetecknas av sammandragande åtgärder och kan förstärka förstoppning.

Vi erbjuder dig att titta på en video om de användbara egenskaperna hos en medicinsk växtbjörnöron.

Björnörrar: anvisningar för användning av medicinska örter

Växten har blivit populär bland folket på grund av fördelaktiga effekter på människokroppen. Med hjälp kan en person bli av med olika sjukdomar. Innan du använder denna ört behöver du veta dess egenskaper, eventuella kontraindikationer.

Vad är den här växten?

Björnörrar är en flerårig örtväxt. Det är en buske, vilka experter tillhör Vereskov-familjen. Växtens stjälk är låg, tunn. Rotsystemet expanderar i stor utsträckning. Blomningen är från april till juni. Blommorna är vita och rosa, bladen är halv ovala. Denna växt har röda bär, de smakar sura.

Gräset är allmänt känt under andra namn, såsom bärbär, björndruvor, tolokonka. Gräset växer i norra regioner, i västra Sibirien. Det finns mer än 50 sorter av växter, men i folkmedicin har följande typer av produkter blivit mest effektiva:

 • Bearberry Alpine. Distribueras i Ryssland, Skandinavien, Skottland, Kanada. Hösten på busken är från 10 till 30 centimeter. Bladen är avtagna, de blir röda med början på hösten och vintern. Bären har en mörk lila nyans. Applicera växter för att lindra inflammation i njure och urogenitalt system.
 • Bearberry Ordinarie. Den växer i Ryssland, i Nordamerika, i Sibirien. Höjden på busken är från 5 till 30 centimeter. Bladen har avlång form, frukterna är ljusröda. Örtan används för att behandla urolithiasis, mag-tarmkanalen.

Läkande egenskaper

På människokroppen är följande effekter:

 • Hjälper till att bota sår, repor, eksem.
 • Behandlar gastrit, gastrointestinala sjukdomar.
 • Det kämpar med störningar i matsmältningssystemet.
 • Sjukdomar i nervsystemet elimineras.
 • Kan hjälpa till vid behandling av blåsor.
 • Mättar kroppen med vitaminer.
 • Ökar immuniteten.
 • Visar överskott av vätska från kroppen, men används endast i strikt definierade kvantiteter.

Kvinnor rekommenderas att använda växten med brist på vitaminer, nedsatt immunitet, sjukdomar i matsmältningssystemet, sår på ytan av epidermis.

För män rekommenderar experter användningen av björnarör med prostatit. Medhjälpen hjälper till att återställa erektilfunktionen, krafterna kommer att uppstå, kroppen blir starkare.

Om ett barn lider av gastrit, diarré, är det nödvändigt att bota ett sår eller en rep, den här växten används. För barn reduceras dosen av gräs. Om det används korrekt, kommer det inte att skada barnets kropp.

Innehåller vitaminerna B, C, E.

Vad läker?

Använd växten rekommenderas under följande förhållanden:

Skada och kontraindikationer

Denna växt orsakar inte skada, men i stora doser är komplikationer, biverkningar, allergiska reaktioner möjliga. Det finns kontraindikationer:

 • Graviditet.
 • Barn under 12 år.
 • Amning.
 • Förstärkning av njursjukdom.
 • Överkänslighet.

Doseringsformer

I apoteket säljs björnbäret i form av lösningar, buljonger, torkade löv. Oavsett hemma kan du laga medicinska tinkturer, te för behandling av olika sjukdomar.

Instruktioner för användning

För att gynna växten är det nödvändigt att noggrant läsa instruktionerna i folkrecepten.

För vuxna

Vid behandling av urinvägarna är det nödvändigt att använda ett avkok från denna växt.

Förbered det enkelt. Det är nödvändigt att blanda torkade blad av bärbär i mängden av en matsked, ett glas vatten.

Bladen hälls med kokande vatten och kokas sedan i ett vattenbad i tjugofem minuter. Lösningen kyles sedan och filtreras. Den beredda vätskan används fyra till fem gånger dagligen efter måltid. Du kan dricka en halv kopp vatten.

Medlet hjälper till med trötthet. Det är nödvändigt att förbereda medicinsk tinktur. Det är nödvändigt att kombinera tio gram torra råvaror och ett glas kokande vatten. På ett vattenbad kokas lösningen i fem minuter. Då ska vätskan avlägsnas från elden, insistera i trettio minuter. Använd detta läkemedel en matsked efter att ha ätit, 5-6 gånger om dagen. Ta en lösning kan inte mer än tre veckor.

Kämpar med cystitis avkok av denna växt. Det är nödvändigt att ansluta 200 ml kokande vatten och en matsked torrt gräs. Vattenbadet bör hållas i 15 minuter. Då måste vätskan avlägsnas från elden och insisteras i minst 20-30 minuter. Läkemedlet tas tre gånger om dagen för 100 ml.

Läkning av te från bärbär hjälper till att ta bort gifter och toxiner från kroppen. För att göra det behöver du 5-6 färska blad av växten och ett glas kokande vatten. Komponenterna blandas i en termosflaska, infunderas i 10 minuter. Läkemedlet tas dagligen i 10-14 dagar. Det rekommenderas inte att ta te av plantan med förstoppning och diarré.

För barn

Om barnet har gastrit, är det nödvändigt att förbereda ett botemedel från denna växt. 10 gram torkade örter och ett glas varm mjölk blandas. Läkemedlet insisteras tills det kyls helt. Ett barn behöver ta ett läkemedel två matskedar en timme före måltiderna. På en dag kan du inte ta mer än sex matskedar.

Man bör komma ihåg att du inte kan ta detta läkemedel i upp till 12 år.

Recensioner om verktyget

Yana, 37 år gammal: "Det var svårt på jobbet, blev trött. Varje dag kände jag mig svag, det fanns ingen energi och ingen styrka. En vän märkte mitt tillstånd och rådde att ta en tinktur av björnar. Det är väldigt lätt att laga mat, det tar inte mycket tid.

Följande instruktioner tog regelbundet medicin. Några dagar senare hade jag energi, jag kände mig bättre. På jobbet klarade jag lätt med ärenden, tröttheten var över. Jag är mycket tacksam för denna växt, jag rekommenderar det till alla. "

Anastasia, 23 år gammal: "Det fanns sjukdomar i urinvägarna. Dyra mediciner hjälpte inte, jag var väldigt upprörd, inte veta vad jag skulle göra. På internet hittade jag ett recept baserat på baisse öron. Jag använde buljongen regelbundet.

Han hjälpte några dagar senare, smärtan och obehaget försvann. Ett besök på doktorn överraskade mig positivt: testerna visade att kroppen helt återhämtade sig, sjukdomen eliminerades. Jag är mycket tacksam för denna lösning. "

Julia, 38 år gammal: "Barnet hade länge ont i magen. När jag besökte läkaren visade det mig att han hade gastrit. Jag var väldigt upprörd, visste inte hur jag skulle hjälpa barnet snabbare, jag ville inte plåga min son med piller. Läkaren rekommenderade att använda ett avkok av björnar.

Följde alla rekommendationer, hon gav barnet detta läkemedel. Några dagar senare slutade barnet att klaga på magont. Hans hälsa förbättras. När de kom igen till doktorn sa han att en hälsosam mikroflora i magen återställdes. Sonen återhämtade sig på grund av det härdande avkoket från björnens öron. Jag är mycket tacksam för det här verktyget, för det visade sig vara oerhört effektivt. "

Bearberry: användbara egenskaper och kontraindikationer, insamling och beredning (björnar)

Bearberry Ordinarie

Stenig vintergrön buske. I folk och traditionell medicin används björnbärsblad för att behandla inflammatoriska infektionssjukdomar i urinvägarna. I kosmetologi uppskattas gräs med blekningsegenskaper.

De bärande bärarnas medicinska egenskaper upptäcktes av de nordliga folken. Men bara i början av förra seklet började gräset användas inom vetenskaplig medicin och farmakologi. Under en lång tid var Bearberry betraktad som en urinbärande ört. Och idag är det här den främsta terapeutiska effekten. Gräsens tjocklekar egenskaper bekräftas av vetenskaplig medicin. Men dess andra farmakologiska egenskaper är också öppna - antiseptiska, lugnande, antispasmodiska, hemostatiska, antikarcinogena och andra.

Egenskaper hos den medicinska växtbärbäraren

Vilka är de användbara egenskaperna och kontraindikationerna av björnbär? Hur ser gräset ut och hur man skördar det?

Botanisk beskrivning

Bearberry gemensamma. Botanisk illustration från boken "Köhler's Medizinal-Pflanzen", 1887.

Gråbärbär, eller björnsöga, är en ständig, vintergrön buske. Den maximala höjden är 50 cm. Den karakteristiska egenskapen är skotten på marken 1 till 2 meter lång. Bladen är små, ovoidiga; blommor - rosa, samlad i en borste på toppen av stammen; frukter - sfäriska mjölkstammar av röd färg, obehaglig att smaka. Busken blommar i maj, fruiting, från juli till september. Det beror på klimatzonen.

område

Gräsbäröron anpassade till kallt (arktiskt och subarktiskt) klimat. Det är allestädes närvarande i Sibirien och Fjärran Östern. Detta är en nordlig bär, som lingonberries, molnbär, blåbär, tranbär. Till skillnad från andra bär, tillhör växten sällsynta buskar. Älskar sandig stenig mark, öppna ytor där det finns mycket ljus. Kan växa i bergen. Den är väletablerad i lavtundra, vid torr avverkning. I tallskogarna kan den ses på sandiga högar. Förekommer i Nordeuropa, Nord- och Centralamerika. Mindre vanligt kan busken ses i skogsområdet i den europeiska delen av Ryssland, på Polissyas territorium.

billet

Folk och traditionell medicin använder vanligtvis bärbärblad. Hur förbereder man dem?

 • Tid och villkor för insamling. Det rekommenderas att samla bladen innan blomningen börjar. Du kan inte riva hela busken eller helt skära av skotten, annars kommer växten att dö. Från en buske kan du klippa flera skott. Det är också viktigt att inte skada blommorna under insamlingen. Du kan skörda löv och falla, före froststart.
 • Torkning. Vid naturliga förhållanden kan torkning vara upp till 3 veckor. Brutna löv under lång tid bleknar inte. Gräset läggs ut i ett tunt skikt, omrörs, torkas i ett torrt rum med ventilation. Färdiga råvaror ska se ut som te.
 • Lagring. Råmaterial överförs till dukväskor, skyddade mot fuktiga. Hållbarhetstid - 5 år.

Bärbär anses inte vara giftiga, de har också många användbara ämnen - fibrer, organiska syror, vitaminer och spårämnen. Emellertid är deras smak sammandragande, fibrös. Även i norra nationer är det inte lämpligt att äta färskt. Från det förbereder medicinsk gelé och kompott. Ibland kan en oerfaren bär blanda en bär med en cowberry i utseende. Men smaken av dessa bär är väldigt annorlunda. Varför bär busken det populära namnet "björnar"? Kanske på grund av bladens form. Men ännu mer sannolikt ursprung - björnar gillar att njuta av björnar.

Helande åtgärd

Vad finns i bladens kemiska sammansättning?

 • Glykosider. Arbutin och metylarbutin har en uttalad antiseptisk effekt, särskilt i organens urinvägar.
 • Organiska syror. Kinin, myrsyra, gallic, ursolic och andra. Fördelaktig påverkar matsmältningen, upprätthåller syra-basbalans, metabolism, expanderar venösa kärl, stimulerar hjärtmuskulärets arbete. Till exempel karaktäriseras gallinsyra av antiviral, fungicid verkan.
 • Tanniner av den pyrogalliska gruppen. De ger bakteriedödande, astringerande egenskaper. Dessa biologiskt aktiva substanser bildar en skyddande film på slemhinnorna, lindrar inflammation.
 • Bioflavonoider, eller vitamin P. Mest av allt hittades quercetin, quercitrin, myricitrin och hyperosid. Påverka processen för bildning och utsöndring av urin, stimulera binjurens funktion, normalisera blodtrycket, ha cancerframkallande egenskaper, förhindra tillväxten av tumörceller. I kombination med vitamin C ökar styrkan i kärlen, stärker väggarna.

Även i förekommer i ett stort antal mineraler och vitaminer, lite eterisk olja.

 • ett diuretikum;
 • desinfektionsmedel;
 • sårläkning;
 • antiinflammatoriska;
 • baktericid;
 • avgiftning;
 • anticarcinogenic;
 • sammandragande;
 • lugnande;
 • hemostatisk;
 • kramplösande.

vittnesbörd

Vid vilka tecken och diagnoser är användningen av bärbärare en terapeutisk effekt?

 • Urinsystem. Arbutin har egenskapen att irritera njurens epitel, vilket leder till diuretisk verkan, det vill säga att påskynda utsöndringen av urin. Hydrolys av arbutin ger den baktericida substansen hydrokinon. Bearberry är användbart i cystit, uretrit, pyelit - med alla inflammatoriska processer i njure och urinblåsa hos både kvinnor och män. Det hjälper till med njursvikt, normaliserar vatten-saltmetabolism, undertrycker patogen mikroflora.
 • Matsmältningssystemet. Gräs ger en bra sammandragande effekt, därför, är indicerat för diarré, tarmatoni, inflammation i magen. Det kommer att vara användbart att använda gräs för björnar när man förgiftar med salter av tungmetaller. Det hjälper till att rengöra kroppen och normaliserar matsmältningen.
 • Nervsystemet Avkopplar nervsystemet, lindrar stress, hjälper till med sömnlöshet, neuroser, neurologiska störningar.
 • Behandling av alkoholism. Folk tror att gräset speciellt hjälper till med ölalkoholism. De dricker det i form av dekokter och infusioner av vatten i en månad.
 • För kvinnor. Appliceras med inflammation i organen i genitourinary sfären inuti och utåt i form av douching. Gräs hjälper till med infektioner i könsorganen, det används vid komplex behandling av sexuellt överförbara sjukdomar, för att minska livmoderns muskelskikt efter födseln.
 • För män. Gräs lindrar ömhet vid urinering, effektiv för kronisk prostatit. minskar också inflammation i smittsam prostatit, och akuta fasen av denna sjukdom kan först förvärra symtomen. Visas mellan exacerbationer, dricka det som te för att förebygga prostatacancer inflammation.
 • För barn. Extern applikation tillåts för hudproblem, exudativ diatese (scrofula), festering, icke-helande sår, om det inte finns någon allergisk reaktion på gräs. Bra för diarré, inflammation i njurarna och urinblåsan, men med intag av hög sannolikhet för en sidreaktion mot tanniner. Därför är det förbjudet att använda denna ört hos barn av alla åldrar utan att ha råd med en läkare.

Tillämpning och matlagning hemma

Vad är användningen av örtbärbär i folkmedicin? Vilka läkemedel från löv kan förberedas oberoende av varandra? Vad kan jag köpa på apoteket?

Farmaceutiska produkter

 • Strimlade grönsaksråvaror. Torkade blad av bärbär för beredning av buljonger, tinkturer och infusioner. Det finns paket med 50, 75, 100 g. Du kan köpa gräs i form av filterpåse. Dessutom ingår björnbärslövet ofta i växtbaserade växtbaserade samlingar.
 • Tinktur. Huvudsyftet - sjukdomar i urinvägarna. Bruksanvisningen visar också att läkemedlet hjälper till med reumatism, gikt och onkologiska sjukdomar. Det kan också tas för förkylning, lungtubberkulos.
 • Urflorin tabletter. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är det torra extraktet av bärbärbladet. Det finns andra kommersiella namn för denna medicinering. Detta innebär antiinflammatorisk, antiseptisk, diuretisk verkan. Du kan dricka en lång kurs - upp till 1 månad. Tilldela en komplex behandling av njurinfektioner, blåsan.

dekokt

Hur man förbereder buljong av bärbär för att maximera sin helande egenskaper?

 1. Ta 1 msk. l. råmaterial.
 2. Häll ett glas kokande vatten.
 3. Sätt i ett vattenbad i 15 minuter.
 4. Insistera på 40 minuter.
 5. Stam.

Ett sådant avkok tas för 1 msk. l. 3 gånger om dagen efter måltiden. Det är användbart att dricka med kronisk blåsan, för förebyggande av urinvägar, njurstenar, urolithiasis. Förutom bladen kan buljongen och infusionen beredas av bärbärblommor. Oftast appliceras det externt för behandling av ögoninflammation, med hjärtsvikt.

infusion

I herbalists beskrivs flera recept för matlagning kallt och varmt. Det brukade tros att bladen måste kokas under lång tid för att få utdraget av näringsämnen. Detta extraherar emellertid de flesta tanninerna, vilket orsakar biverkningar och ger en skarp astringent smak. I modern örtmedicin rekommenderas det att förbereda kall infusion med mindre extraktion av tanniner. Sådana infusioner är säkrare för barn.

Förberedelse av kalla infusioner

 1. Ta 1 msk. l. torra råvaror.
 2. Häll ett glas kallt kokt vatten.
 3. Insisterar från 12 till 24 timmar.
 4. Stam.

Ta en varm form till 1/3 kopp 3 gånger om dagen. Det är användbart att dricka med pyelonefrit, cystit och andra inflammationer i genitourinary sfären. Det lindrar akuta former av inflammation under hypotermi. För att få en terapeutisk effekt, rekommendera en alkalisk kost eller tillsats av soda till buljong och infusioner - för ¼ tsk. Frisättningen av hydrokinon i kroppen är endast möjlig med en alkalisk reaktion.

Framställning av diuretisk samling

 1. Ta 10 gram bärbär, björkpinnar, lakritsrot och horsetail.
 2. Tillsätt 20 gram tranbär, nässlor och linfrön.
 3. Blanda örterna och ta 1 msk. skedsamling.
 4. Häll ett glas kokande vatten.
 5. Insistera 1 timme.

Filtrera före användning. Drick 50 ml två gånger om dagen.

tinktur

Enligt recensioner är alkoholhaltig tinktur, som kall infusion, särskilt användbar för prostatit.

 1. Ta 1 del av det torra råmaterialet.
 2. Häll 5 delar vodka (alkohol 40%).
 3. Insistera 2 veckor vid rumstemperatur.
 4. Stam.

Drick 10-15 droppar 3 gånger om dagen. Det hjälper också till inkontinens, tar bort irritabilitet, normaliserar sömn.

pulver

Från det torra gräset kan du laga ett pulver, hugga bladen i en kaffekvarn. Den kan användas inuti, med vatten, med alla ovanstående diagnoser. Dosering - 1 g 2 gånger om dagen. Men oftast appliceras pulvret externt - för behandling av sår, icke-helande sår, utslag i huden. Du kan applicera den torr eller göra mycket av det.

Det är viktigt att veta att några läkemedel från bärbär kan få urin i en grön nyans. Gräset orsakar också snabb uppmaning att urinera, vilket är ganska normalt med diuretisk verkan.

kosmetologi

Arbutin, som finns i bärbär, har en uttalad blekande effekt. Därför används det i kosmetologi för att bleka ansiktshud, eliminera fräknar, pigmentfläckar. Från gräset kan du göra masker, även extrakt av löv läggs till kosmetiska produkter - krämer, serum, lotioner och masker. Kan irritera huden, orsaka allergisk reaktion vid långvarig användning. Hos kvinnor med mörk pigmentering kan läkemedlet ge en blåaktig hudton. Frågan om säkerheten för denna växtbaserade medel är öppen.

Vissa forskare tror att överskott av arbutin kan leda till maligna tumörer. Men i jämförelse med den syntetiska analoga hydrokinonen är arbutin i björnen mycket säkrare.

Mer om graviditetsanvändning

Trots att instruktionen ger en tydlig kontraindikation - graviditet och amningstid, är örten fortfarande ordinerad för gravida kvinnor. Vad är viktigt att veta?

 • Indikationer för öron under graviditeten. Först och främst är detta läkemedel ordinerat under graviditet från ödem under sista trimestern. Kvinnor i den äldre generationen kommer ihåg att innan björnen örat under graviditeten ordinerades ofta, och ingenstans på drogerna skrevs om farorna och farorna med gräs. Idag är denna varning på alla mediciner från bärbärare. Läkare säger att läkemedelsföretag återförsäkras, eftersom det finns ett hot.
 • Strikta kontraindikationer. Speciellt farligt gräs i den tidiga perioden, eftersom den har abortiva egenskaper, tonar livmoderns glattmuskel och kan leda till missfall. Under första trimestern är det inte föreskrivet.
 • Laktationsperiod. Vid amning kan örten leda till minskad laktation. Därför är det kontraindicerat om kvinnan inte är redo att slutföra amning. Och omvänt kommer gräset att minska laktation i sista skedet av amning.

Självbruk av bärbärblad under graviditeten är strängt förbjudet. Alla frågor om dos och kurs bör lösas med gynekolog.

Bearberry ordinarie - ett naturligt diuretikum, antiseptiskt, antiinflammatoriskt. Från henne förbereder buljonger, heta och kalla infusioner, alkoholtinktur, pulver. På grund av biverkningarna av tanniner och ett antal kontraindikationer används örten endast enligt ordination från läkaren.