Huvud
Symptom

Bearberry - medicinska egenskaper och kontraindikationer av björnar

Bearberry Ordinarie, Mjölon ( «vinstockar bear", 'bära öron'), dess terapeutiska egenskaper och kontraindikationer, som används i folkmedicinen - det är ämnet för dagens artikel om alter-zdrav.ru.

Bearberry - en beskrivning av växten, var och hur det växer, foto

Bearberry är en läkemedelsväxt från Vereskov-familjen, betraktad som ett utmärkt diuretikum (diuretikum). Den växer i form av buskar upp till två meter i höjd, inte stora tjocktar uppstår.

"Och på träden växer träd" - det handlar om henne, eftersom hon väldigt hårt tolererar närvaron av andra växter i närheten och "föredrar" platser där de är mindre. Det är lättälskande, det brukar växa på öppna ställen, i tall och lövskogar i Rysslands centrala band, växten är resistent mot låga temperaturer.

Blommande varar från maj till juni, varefter utseendet på små runda bär av röd färg liknar tranbär, vanligtvis i augusti-september. Löv små, runda, mjuka till beröring.

Förresten, kan inte bara bearberry bär som tranbär, löv, och faktiskt hela anläggningen, spirande samlare av skogsresurser lätt förväxlas med tranbär dessutom att distributionsområdet de är mycket lika.

Och dessa sorgsälskare ställer frågor - Björnbär och tranbär, en och samma eller inte? Naturligtvis nej, de är helt olika växter, och de har sina egna användbara egenskaper.

Hur skiljer man? Berry bär är smaklösa, med en vit mjölkmassa inuti som liknar en fiber, och de passar inte för en persons kost, om du äter mer än ett par bär kan du och förgifta dig själv. Även om för björnar, hasselkroppar - bara utsökt!

Något annorlunda och broschyrer av växter, i bärbär är de fluffiga, liknar örat med en tunn bas och en spridande topp. Tranbärbladet har mörka fläckar på undersidan.

Samling, lagring och lagring av bärbärblad

Insamling av skott och löv kan utföras två gånger under vårhöstperioden, före blomning i april-maj och efter fruiting.

höst - Den mest gynnsamma tiden för detta är mängden användbara ämnen är mycket större. Ett blad av björnar är avskuret eller snitt avskuren med händerna. I inget fall kan du riva skottet från roten.

Därefter torkas bärbärs frukter och löv naturligt i ett välventilerat skuggat rum. Bären torkas på samma sätt, eftersom dessa frukter inte har speciella smakegenskaper.

Då kan de krossas till mjöl (därmed namnet "bearberry ») och använd, som bladen, som grund för beredning av buljonger. Du kan lagra i små väskor av naturmaterial, till exempel lin, calico eller calico, hållbarhetstid - ca 5 år.

Gräsbärbär - medicinska egenskaper

Hälsa egenskaper bärbär är inte begränsade till inflytningsfältet på njuren och genitourinary systemet, de hjälper också framgångsrikt vid behandling av sjukdomar i matsmältningssystemet, metaboliska störningar, nervsystemet.

 • antiseptikum;
 • diuretika;
 • antiinflammatoriska;
 • smärta;
 • bindemedel;
 • kuverte;
 • antibakteriella;
 • desinfektionsmedel;
 • lugnande medel;
 • regenerativ;
 • antioxidant - förebyggande för tidig åldrande
 • förebyggande av cancerceller.

Användning av björnar i folkmedicin

Bärbärets medicinska växt är mycket efterfrågat både inom folkmedicin och i traditionell medicin.

 • Effektiva vid förebyggande av sjukdomar i det urogenitala systemet, i synnerhet i urinblåsan (cystit), njure (pyelonefrit, pyelitis) och prostata (prostatit), har en stark diuretisk verkan, vilket underlättar tillbakadragande av överflödig vätska från kroppen, vilket eliminerar svullnad och normalisera njurarna.
 • För komplexa effekter på kroppen kan användas i kombination med lakritsrot och kronblommor.
 • Också kan mildra effekten av en variation av allergiska reaktioner har gynnsamma effekter i störningar i mag-tarmkanalen, skapa de nödvändiga förutsättningarna för återvinning av vävnads sår i magen och tarmen, kolit, gastrit, halsbränna hjälp, koppla i förstoppning.
 • Stark desinfektionseffekt noterades.
 • Björnbärslövet är en effektiv naturlig lugnande och återställer sömnväckning.
 • Bearish öron är också användbara för huden - vid användning minskar ansiktsrinkarna, hudtonen tänds, inflammatoriska reaktioner minskar.
 • Applicera på bärbärare för gikt, reumatism, diatese, livmoderblödning, diabetes mellitus.

Kontraindikationer av bärbärare vanliga, skada

 • Det rekommenderas inte för njursvikt, glomerulonefrit.
 • Dessutom kan löv och bär bärbär vara icke-invasiv under graviditeten (kan orsaka missfall eller för tidig födsel), amning, barn under 12 år, individuell intolerans av komponenterna är möjlig.

Om insamlingen inte utförs självständigt men köps i nätverket för apoteket eller i andra högspecialiserade butiker, är det överflödigt att veta hur du kan vara säker på om produkten faktiskt är vad som anges på paketet. Du kan blanda med löv av cowberry.

För detta användbara kristall av järnsulfat, placerades på onsdag infusion av mjölon, och i fallet med förvärvet av den flytande första rödaktiga, sedan violett nyans, finns det inget tvivel om äkthet.

I vissa områden i Ryssland är listad i den röda boken som en försvinnande art. Vid referensen rekommenderas att det gäller extremt noga.

Symptom på överdosering och nödvändig kost vid behandling av bärbär

Undvik överdosering, som är fylld med möjligt obehag i magen i form av illamående och även kräkningar, tinnitus, frossa och feber, smärta i ryggen - inte mer än 1 matsked sex gånger per dag för en vuxen.

Vid tilldelning av en kurs av denna växtbaserade infusion rekommenderas att minska mängden protein, stekt, alltför salt mat, svamp i kosten, begränsa till bageriprodukter, söta och helt eliminera alkohol. Som ersättare kan du använda spannmålsprodukter, grönsaker och frukt.

Folk recept för infusioner, tinkturer och buljonger med björnbär

Användbara egenskaper av örtbärbär är realiserade i olika recept av folkläkning. Vi kommer att analysera beredningen hemma av infusion, buljong och vodka tinktur.

 • Infusion. De torkade bladen av björnarna hälls med vatten vid rumstemperatur och infunderas i 12-20 timmar.
 • 1 msk. l. torra blad bärbär 200 ml varmt vatten (inte kokande vatten) hälls, står för 2,5 timmar, filtreras, utspätt till smak med kokt vatten. infusion redo. Drick hans matsked tre gånger om dagen, förvaras i kylskåp för ett par dagar.
 • Buljong. 1 msk. l. krossade torra blad bärbär växter hällde 200 ml kokande vatten, håll i ett vattenbad för en kvart i timmen. Låt stå i en timme, efter filter, ta tillbaka till 200 ml. topping med kokt vatten. ta dekokt 50 ml tre gånger om dagen 30 minuter efter att ha ätit. I kylen håller buljongen i två dagar.
 • Tinktur. beredning tinkturer björnbär är också enkelt - 4 msk krossad örtbärbär hälls i ett glas vodka av hög kvalitet. Remediet infunderas i 14 dagar, varefter det filtreras och används 15 droppar tre gånger om dagen. Till exempel, för behandling av cystit, uretrit.

Vad bärbäret behandlar: applicering av björnar i medicin

Bearberry, vars användning i medicin blir mer populär idag har länge använts och fortsätter att användas för att behandla en hel uppsättning sjukdomar i inre organ. Vad behandlas björnbär, det var känt även i antika Ryssland, vikingstammarna och nordamerikanska indianerna. Idag fortsätter listan över dessa sjukdomar att öka på grund av upptäckten av nya egenskaper hos björnar. Bland dem:

1. Cystitis

Detta är den främsta och mest kända tillämpningen av björnbär både i folk och traditionell medicin. Blad av bärbär med blåsor har en diuretikum, antibakteriell, antiinflammatorisk och desinfektionseffekt. Användningen av bärbär i cystit är beskrivet i detalj i en separat artikel.

2. Uretrit

Urinvägsinflammation är ett problem för både män och kvinnor. Behandling av bärbär i uretrit har i de flesta fall ett positivt och relativt snabbt resultat. Ämnen som finns i blad löser effektivt bakterier och virus, vilket är orsakerna till utvecklingen av uretrit. Och efter att ha blivit av med dem, hjälper bårens öron till att återställa urinvägsfunktionerna och desinficerar dem fullständigt.

3. Prostatit

Mjölon prostatit har en effekt som liknar den vid behandling av cystit: det ökar urin i njurarna, återställa urinering och lindrar inflammation. Särskilt effektiv vid behandling av sådana komplexa preparat och kosttillskott innehållande bearberry blad och andra substanser som ökar deras effekt. Några av dessa läkemedel beskrivs här.

4. Pieliter, pyelonefrit, pyelocystitis och andra njursjukdomar

I de fall där diarré rekommenderas för olika njursjukdomar är björnbär mycket bra. Njurar, när de utsätts för det, återhämtar sig snabbare efter sjukdomen och återupptar sina funktioner. Björnbär med pyelonefrit hjälper till att förstöra patogena bakterier och snabbt avlägsnande av inflammation på grund av intensiv utsöndring av patogener med urin.

5. Diarré, halsbränna, gastrit, kolit och andra sjukdomar i matsmältningskanalen

Här arbetar björnörrarna något annorlunda: tack vare astringent verkan bidrar de till att stärka tarmarna och stabilisera sitt arbete. Bearberry, vars indikationer vid behandling av sår orsakade sin breda applicering i kosmetologi, främjar återhämtning i magsår i mag och tarmar.

6. Basolds sjukdom

Lövbjörnbär, vars användning för nervösa sjukdomar länge ansetts vara oanvändbar i vetenskapen, används nu alltmer för att behandla störningar i den sympatiska nervens arbete. Därför används de oftast speciellt för att bekämpa Graves sjukdom vid behandling av nervsjukdomar.

7. Venereala sjukdomar: leukorré, gonorré och andra

Efter att alla de egenskaper som björnbäret har blivit kända, började användningen i venerologi snabbt få fart. Antiinflammatoriska, antibakteriella och renande egenskaper av det används aktivt idag i behandling av mikrobiella infektioner och inflammatoriska sjukdomar i könsorganen.

8. Reumatism

9. Överdriven sammandragningar av myometrium

10. Sår, eksem och långhelande sår

I dessa fall manifesteras antibakteriella och antivirala ämnen som bärberget gräs är rik på. Dess användning vid behandling av sår görs inte inåt, utan genom smörjning av såren med tinktur eller med användning av lokala brickor.

11. Diatese

12. Urolitiasis

13. Ödem av olika etiologi: tuberkulär, diabetisk, sepsisk med allergi

Här spelas en viktig roll av diuretiska egenskaper, med vilka björnar är kända. Deras användning vid svullnad underlättar snabb avlägsnande av överskottsvätska från vävnader och organ, vilket ibland är möjligt att rädda liv för dem som lider av akuta och kroniska allergier. Björnen bär också ödem i diabetes mellitus.

14. Hjärtfel

15. Nervosa: depression, huvudvärk, alkoholism, sömnlöshet

Bearberry är aktiv mot dessa sjukdomar på grund av ett stort antal clicosider, som har en positiv effekt på patientens nervtillstånd, normaliserar sitt tillstånd, lugnar och främjar normal funktion av nervsystemet.

16. Gikt

17. Cancer-tumörer

På grund av närvaron av ett stort antal flavonoider och antioxidanter hindrar det framkomsten av muterade celler och hämmar utvecklingen av cancer tumörer.

Bearberry är bra eftersom det kan användas för barn. I det här fallet bör du naturligtvis använda mycket mindre mängder droger och tinkturer.

Ofta använder folkmedicin björn-ögonfärger. Deras komposition och egenskaper är något annorlunda, och med hjälp av tinkturer på dessa färger behandlas konjunktivit, blefarit, pemfigus och hjärtsjukdomar. Den mest uttalade i Bearberry blommor är förmågan att stödja immun- och visuella system. Behandlingen av färgerna på björnar har en viss specificitet som måste vara känd.

Hur tar man bärbärare i behandling?

Det finns många sätt att använda blad och en björnbärblomma. Alla är välkända och utarbetade i folkmedicin och består i att göra olika infusioner, buljonger, te och andra läkemedel. Dessutom kan bärbärare tas tillsammans med antibiotika och andra ganska traditionella läkemedel, iakttagande av vissa regler. Detta ämne är ganska brett, så detaljerade recept för beredning av läkemedel baserade på bärbär och råd om användningen finns i en separat artikel.

Bearberry (björnsöga) - användbara och medicinska egenskaper hos växten och dess frukter

Bearberry Bear (Bear Ear): Egenskaper

Kalorivärde: 1 kcal.

beskrivning

Björnbär (björnsöga) - Växt av Heather-familjen. I folket finns det andra namn på bär: "björndruvor" eller "björnar". Hitta Bearberry Ordinary finns i Nordamerika och andra länder med liknande klimat. Ofta är dessa bär förvirrad med cowberry.

Fruktmålad i ljus röd färg når i diameter upp till 8 mm. Under den tunna huden är det mjölkiga köttet, där det finns 5 frön (se foto).

Användbara egenskaper

Den gemensamma bärbäraren är arbutin, vilket ger bär en diuretisk egenskap, och därför kan de användas vid behandling av blåsor. Det finns syror i frukterna som förstärker och ökar immuniteten, och dessa substanser hjälper kroppen att motstå verkan av virus och infektioner. Bearberry Common innehåller karoten, vilket hjälper till att förbättra syn och ger bär sårläkning egenskaper. Ingår i sammansättningen av frukter och organiska syror, som positivt påverkar matsmältningssystemet.

I växtens löv innehåller björnsögon tanniska substanser som fungerar som en sammandragande i matsmältningskanalen. De kommer också i olika avgifter och mediciner. Dessutom har bladen en antiseptisk effekt. Inkluderat i bärets sammansättning är substanser som stör sårbarheten och permeabiliteten hos kapillärer och minskar även puffiness.

Används vid tillagning

Mest vanliga bärbär används för framställning av mjöl, som används för bakning av bageriprodukter och andra bakverk.

Användningen av björnbär (björnar) och behandling

Användningen av björnbärbjörn (björnar) Det används ofta i recept på folkmedicin. Och vid behandling av vissa sjukdomar gäller inte bara frukter utan också andra delar av växten. Till exempel rekommenderas ett avkok som är framställt av bladen för personer med urolithiasis, cystit och uretrit. Infusioner och avkodningar av broschyrer rekommenderas för inkontinens, malaria, diarré, tuberkulos och diabetes. Dessutom, från buljonger kan du göra lotioner som hjälper till att läka sår och sår.

Tinktur, framställd av löv av vanlig bärgubbe, kommer att vara användbar som smärtstillande medel, som kan användas för gikt och reumatism. Det anses också vara ett utmärkt sätt att förbättra sömnen och bli av med sömnlöshet.

Harm Bearberry (björnar) och kontraindikationer

Harm Bearberry (björnörrar) vanliga kan ge människor en individuell intolerans mot produkten. Det är också nödvändigt att kontrollera antalet bär som ätits, eftersom frukterna kan orsaka magproblem och illamående vid överdosering. Kontraindikationer för användning av bärbär är vanliga hos personer som förvärrar njur- och urinblåsan. Du kan inte använda bär under graviditeten.

Gräs björnar öron - vad läker, hur man ansöker?

Björnörrar (andra populära namn - Björnvin, Björnbär, Björndruvor) - Kända medicinalväxter. Det är en vintergröna växande växter.

Bearberry är inte bara en prydnadsväxt, utan också ett populärt läkemedel. Det används för behandling och för förebyggande av ett stort antal sjukdomar. Särskilt effektiv vid behandling av genitourinärsystemet.

Egenskaper hos växten

Björnörrar är en liten buske av Vereskov-familjen. En lång, stalkande växt med en tunn stjälk och läderiga, halv ovala blad. Rotsystemet är starkt expanderat.

Björnbärblommorna i april-juni, rosa-vita, klockliknande blommor.

Frukt - rund röd drupe, smak - sura.

En växt är utbredd i Amerika, Europa. I Ryssland är björnvinen vanligare i Sibirien och mittbältet. Det föredrar marshy områden eller barrskogar.

Hittills är mer än 50 växtarter kända. Av dessa används endast några av dem i folkmedicin. Mest populära:

 1. Bearberry Alpine. Buskar som inte är mer än 30 cm höga med hakiga löv som blir röda med början av kallt väder. Frukt är mörkt lila. Distribueras i de skandinaviska länderna, Kanada, Ryssland. Det används för behandling av inflammatoriska processer i njure och urogenitala systemet.
 2. Bearberry gemensamma. Höjden på växten är 5-30 cm. Bladen är avlånga, täta. Frukten är rik röd. Det växer på territoriet i Nordamerika, Sibirien. Används vid behandling av urolithiasis och gastrointestinala problem.

Läkande egenskaper

Gräsbäröron i tillräcklig volym innehåller vitaminerna B, E, C. Appliceringen av björnbär har en positiv effekt på hälsotillståndet. Det används aktivt när:

 • behandling av gastrit, gastrointestinala sjukdomar;
 • cystit;
 • dysfunktion i matsmältningssystemet;
 • måste stärka immunförsvaret
 • sjukdomar i nervsystemet
 • behandling av sår, eksem, repor.

Dessutom bidrar växten till att avlägsna överskott av vätska från kroppen, mättas med användbara vitaminer. Men ta björnbäret bör endast vara enligt instruktionerna, noggrant iakttagande av doseringen.

Kvinnor rekommenderas att ta björnar med låg immunfunktion, vitaminbrist, dysfunktion i matsmältningssystemet, dermatologiska sjukdomar och hudskador.

För män rekommenderas en medicinsk växt för behandling av prostatit. Det har en återställande effekt, återställer reproduktionssystemets funktioner, ökar styrkan.

Barn med hjälp av läkemedel baserade på björnbär behandla gastrit, repor, sår. Man bör komma ihåg att dosen för barnet är mycket mindre än vuxen.

Korrekt användning skadar inte barnens hälsa.

Användning i folkmedicin

 • cystit

Björnbär av bärbär är ett välkänt läkemedel med starkt diuretikum, antiinflammatorisk, antibakteriell verkan. Det används ofta vid behandling av cystitis.

För matlagning använd torkade blad (de säljs i varje apotek).

En matsked tebladen hälls i 200 ml varmt, förkokt vatten. I 25 minuter. sätt på ett ångbad. Efter buljongen svalna och filtrera. Klar medicin kan spädas med en liten mängd kokt vatten.

Ta ett avkok på 100 ml efter 30 minuter. efter att ha ätit.

Behandlingsförloppet beror på sjukdomsförloppet. Förbättringar sker vanligen 3-4 dagar, de flesta symptomen passerar.

 • Från reumatism

För att behandla reumatism används infusion av bärbär.

Ett glas vatten (rumstemperatur) hälls i en matsked av torrt råmaterial. Lämna i 9-10 timmar. Efter infusionen bringas till 100 ° C och kokas i 5 minuter. på ångbadet. Låt sedan svalna och dekantera.

Gör 5-6 receptioner under infusionsdagen för 1 msk. l. Mellan måltid och mottagning av ett läkemedel är det nödvändigt att bibehålla inte mindre än 3 timmar.

I stora mängder innehåller örten tanniska ämnen, vars alltför stora användning skadar kroppen. Därför bör läkemedlet strikt följas av instruktionerna.

 • Med pyelonefrit

Användningen av bärbärare för personer som lider av pyelonefrit är i antimikrobiell och antiinflammatorisk verkan. På grund av diuretiska egenskaper utsöndras infektionen snabbt från kroppen tillsammans med urin.

För behandling använd infusion med tillsats av andra medicinska örter.

En blandning av örter från tre matskedar bära öronen, salviablad, tranbär, följd, ett enda ark av njure te, åkerfräken, maskros fyra skedar, en sked av örter Adonis, fem matskedar lakrits. Den resulterande örtkollektionen hälls i en liter kokande vatten, insisterar hela natten.

Ta 5-8 gånger om dagen för 50 ml.

 • För behandling av prostatit

Prostatit påverkar män efter åldern av fyrtio. Vissa lägger inte vikt vid denna sjukdom och tror att allt kommer att gå över sig själv. Men över tid förvärvar prostatit en mer komplex form, vilket medför många komplikationer.

Vid behandling av prostatit används björns vinstockar tillsammans med andra örter.

Genom nässlor, salvia, åkerfräken, kamomill, rölleka, tagna en tesked, tillsätt en halv tesked mynta, Hjärt, groblad och två teskedar mjölon. Gräs males och blandas i en torr behållare. Den resulterande blandningen ta två matskedar och brygga det i halv en liter kokande vatten. I två eller tre timmar infiltreras läkemedlet och filtreras sedan.

Ta det tre gånger om dagen för 100 ml. i trettio minuter före en måltid. Den rekommenderade behandlingstiden är tre veckor.

För att förhindra prostatit, för att rensa kroppen av ackumulerat salt, kan du använda ett annat recept, enklare: sätt björnbärslövarna (5-6 st) i en termos och häll 200 ml brant kokande vatten. Den resulterande infusionen är full i hela dagen. Den förebyggande kursen bör vara minst två veckor.

 • Som en naturlig energi

I folkmedicin används ett recept som tar bort trötthet och kan vitalisera kroppen. Den fungerar enligt principen om energidryck.

Endast 10 gr. Björnbär hällde 200 ml. kokande vatten och sätta på ett vattenbad i ca 5-7 minuter. Det avkylda avkoket är klart för användning.

Denna åtgärd rekommenderas som återställande till personer som utsätts för konstant fysisk stress.

Ta det en matsked varje gång efter att ha ätit. Det är förbjudet att ta medicin mer än sex gånger om dagen. Inträdeslängd bör inte vara mer än 2 veckor.

 • Applicering av den allmänna förstärkningstinkturen

Under säsongsepidemin av virus- och infektionssjukdomar, för att öka kroppens immunförmåga, är det möjligt att ta infusion av bearberry tonic fortifierande.

För framställning i emaljerade rätter sätta 10 gr. torra löv, häll 200 ml kokt vatten, 15 minuter stå i ett vattenbad. De lät det svalna, fällningen tappades bort. Och återstående mängd infusion tillsätts kokt vatten för att få den ursprungliga volymen (200 ml).

Tillagning av infusioner i stora volymer är inte nödvändig, eftersom det förlorar sina värdefulla egenskaper inom 24 timmar.

Infusion tas av en tredjedel av glaset till fem gånger om dagen, en halvtimme efter en måltid.

 • Te, som hjälper till att ta bort gifter och toxiner

För att rensa kroppen av ackumulerade toxiner och toxiner kan du göra te.

I termoserna, vik 5-6 färska, tidigare tvättade, blad av bärbär och häll 200 ml. brant kokande vatten.

Ta te för några sippor hela dagen. För bättre effekt konsumeras te i minst 14 dagar.

Egenskaper av behandlingen

Läkemedel beredda på basis av björnvinar tas som en självständig behandling eller kompletterande med läkemedel. De kan användas även i kombination med antibiotika.

Trots detta rekommenderas inte mottagandet av björnvinen till alla. Kontraindikation för användning av bärbär kan vara:

 1. Graviditet. Vissa delar av växten har en irriterande effekt på livmoderns muskulatur. Detta kan leda till för tidig sammandragning.
 2. Amning. Med en diuretisk effekt tar björnen bort mycket vätska från kroppen, vilket påverkar mängden mjölk.
 3. Diarré. Växtens löv innehåller ämnen som irriterar matsmältningsorganens slemhinnor. På grund av detta kan sjukdomen intensifiera och kompletteras med kräkningar.
 4. Kronisk förstoppning. Stammar och blad av växten i stora mängder innehåller tanniner, som har en sammandragande effekt och kan förstärka förstoppning.

Björnörrar, som alla andra medicinska växter, kan bota och kan orsaka nya hälsoproblem. Du kan inte försumma behandlingen av medicinska örter, du måste strikt följa dosen och bruksanvisningen.

Bearberry: användbara egenskaper och kontraindikationer, insamling och beredning (björnar)

Bearberry Ordinarie

Stenig vintergrön buske. I folk och traditionell medicin används björnbärsblad för att behandla inflammatoriska infektionssjukdomar i urinvägarna. I kosmetologi uppskattas gräs med blekningsegenskaper.

De bärande bärarnas medicinska egenskaper upptäcktes av de nordliga folken. Men bara i början av förra seklet började gräset användas inom vetenskaplig medicin och farmakologi. Under en lång tid var Bearberry betraktad som en urinbärande ört. Och idag är det här den främsta terapeutiska effekten. Gräsens tjocklekar egenskaper bekräftas av vetenskaplig medicin. Men dess andra farmakologiska egenskaper är också öppna - antiseptiska, lugnande, antispasmodiska, hemostatiska, antikarcinogena och andra.

Egenskaper hos den medicinska växtbärbäraren

Vilka är de användbara egenskaperna och kontraindikationerna av björnbär? Hur ser gräset ut och hur man skördar det?

Botanisk beskrivning

Bearberry gemensamma. Botanisk illustration från boken "Köhler's Medizinal-Pflanzen", 1887.

Gråbärbär, eller björnsöga, är en ständig, vintergrön buske. Den maximala höjden är 50 cm. Den karakteristiska egenskapen är skotten på marken 1 till 2 meter lång. Bladen är små, ovoidiga; blommor - rosa, samlad i en borste på toppen av stammen; frukter - sfäriska mjölkstammar av röd färg, obehaglig att smaka. Busken blommar i maj, fruiting, från juli till september. Det beror på klimatzonen.

område

Gräsbäröron anpassade till kallt (arktiskt och subarktiskt) klimat. Det är allestädes närvarande i Sibirien och Fjärran Östern. Detta är en nordlig bär, som lingonberries, molnbär, blåbär, tranbär. Till skillnad från andra bär, tillhör växten sällsynta buskar. Älskar sandig stenig mark, öppna ytor där det finns mycket ljus. Kan växa i bergen. Den är väletablerad i lavtundra, vid torr avverkning. I tallskogarna kan den ses på sandiga högar. Förekommer i Nordeuropa, Nord- och Centralamerika. Mindre vanligt kan busken ses i skogsområdet i den europeiska delen av Ryssland, på Polissyas territorium.

billet

Folk och traditionell medicin använder vanligtvis bärbärblad. Hur förbereder man dem?

 • Tid och villkor för insamling. Det rekommenderas att samla bladen innan blomningen börjar. Du kan inte riva hela busken eller helt skära av skotten, annars kommer växten att dö. Från en buske kan du klippa flera skott. Det är också viktigt att inte skada blommorna under insamlingen. Du kan skörda löv och falla, före froststart.
 • Torkning. Vid naturliga förhållanden kan torkning vara upp till 3 veckor. Brutna löv under lång tid bleknar inte. Gräset läggs ut i ett tunt skikt, omrörs, torkas i ett torrt rum med ventilation. Färdiga råvaror ska se ut som te.
 • Lagring. Råmaterial överförs till dukväskor, skyddade mot fuktiga. Hållbarhetstid - 5 år.

Bärbär anses inte vara giftiga, de har också många användbara ämnen - fibrer, organiska syror, vitaminer och spårämnen. Emellertid är deras smak sammandragande, fibrös. Även i norra nationer är det inte lämpligt att äta färskt. Från det förbereder medicinsk gelé och kompott. Ibland kan en oerfaren bär blanda en bär med en cowberry i utseende. Men smaken av dessa bär är väldigt annorlunda. Varför bär busken det populära namnet "björnar"? Kanske på grund av bladens form. Men ännu mer sannolikt ursprung - björnar gillar att njuta av björnar.

Helande åtgärd

Vad finns i bladens kemiska sammansättning?

 • Glykosider. Arbutin och metylarbutin har en uttalad antiseptisk effekt, särskilt i organens urinvägar.
 • Organiska syror. Kinin, myrsyra, gallic, ursolic och andra. Fördelaktig påverkar matsmältningen, upprätthåller syra-basbalans, metabolism, expanderar venösa kärl, stimulerar hjärtmuskulärets arbete. Till exempel karaktäriseras gallinsyra av antiviral, fungicid verkan.
 • Tanniner av den pyrogalliska gruppen. De ger bakteriedödande, astringerande egenskaper. Dessa biologiskt aktiva substanser bildar en skyddande film på slemhinnorna, lindrar inflammation.
 • Bioflavonoider, eller vitamin P. Mest av allt hittades quercetin, quercitrin, myricitrin och hyperosid. Påverka processen för bildning och utsöndring av urin, stimulera binjurens funktion, normalisera blodtrycket, ha cancerframkallande egenskaper, förhindra tillväxten av tumörceller. I kombination med vitamin C ökar styrkan i kärlen, stärker väggarna.

Även i förekommer i ett stort antal mineraler och vitaminer, lite eterisk olja.

 • ett diuretikum;
 • desinfektionsmedel;
 • sårläkning;
 • antiinflammatoriska;
 • baktericid;
 • avgiftning;
 • anticarcinogenic;
 • sammandragande;
 • lugnande;
 • hemostatisk;
 • kramplösande.

vittnesbörd

Vid vilka tecken och diagnoser är användningen av bärbärare en terapeutisk effekt?

 • Urinsystem. Arbutin har egenskapen att irritera njurens epitel, vilket leder till diuretisk verkan, det vill säga att påskynda utsöndringen av urin. Hydrolys av arbutin ger den baktericida substansen hydrokinon. Bearberry är användbart i cystit, uretrit, pyelit - med alla inflammatoriska processer i njure och urinblåsa hos både kvinnor och män. Det hjälper till med njursvikt, normaliserar vatten-saltmetabolism, undertrycker patogen mikroflora.
 • Matsmältningssystemet. Gräs ger en bra sammandragande effekt, därför, är indicerat för diarré, tarmatoni, inflammation i magen. Det kommer att vara användbart att använda gräs för björnar när man förgiftar med salter av tungmetaller. Det hjälper till att rengöra kroppen och normaliserar matsmältningen.
 • Nervsystemet Avkopplar nervsystemet, lindrar stress, hjälper till med sömnlöshet, neuroser, neurologiska störningar.
 • Behandling av alkoholism. Folk tror att gräset speciellt hjälper till med ölalkoholism. De dricker det i form av dekokter och infusioner av vatten i en månad.
 • För kvinnor. Appliceras med inflammation i organen i genitourinary sfären inuti och utåt i form av douching. Gräs hjälper till med infektioner i könsorganen, det används vid komplex behandling av sexuellt överförbara sjukdomar, för att minska livmoderns muskelskikt efter födseln.
 • För män. Gräs lindrar ömhet vid urinering, effektiv för kronisk prostatit. minskar också inflammation i smittsam prostatit, och akuta fasen av denna sjukdom kan först förvärra symtomen. Visas mellan exacerbationer, dricka det som te för att förebygga prostatacancer inflammation.
 • För barn. Extern applikation tillåts för hudproblem, exudativ diatese (scrofula), festering, icke-helande sår, om det inte finns någon allergisk reaktion på gräs. Bra för diarré, inflammation i njurarna och urinblåsan, men med intag av hög sannolikhet för en sidreaktion mot tanniner. Därför är det förbjudet att använda denna ört hos barn av alla åldrar utan att ha råd med en läkare.

Tillämpning och matlagning hemma

Vad är användningen av örtbärbär i folkmedicin? Vilka läkemedel från löv kan förberedas oberoende av varandra? Vad kan jag köpa på apoteket?

Farmaceutiska produkter

 • Strimlade grönsaksråvaror. Torkade blad av bärbär för beredning av buljonger, tinkturer och infusioner. Det finns paket med 50, 75, 100 g. Du kan köpa gräs i form av filterpåse. Dessutom ingår björnbärslövet ofta i växtbaserade växtbaserade samlingar.
 • Tinktur. Huvudsyftet - sjukdomar i urinvägarna. Bruksanvisningen visar också att läkemedlet hjälper till med reumatism, gikt och onkologiska sjukdomar. Det kan också tas för förkylning, lungtubberkulos.
 • Urflorin tabletter. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är det torra extraktet av bärbärbladet. Det finns andra kommersiella namn för denna medicinering. Detta innebär antiinflammatorisk, antiseptisk, diuretisk verkan. Du kan dricka en lång kurs - upp till 1 månad. Tilldela en komplex behandling av njurinfektioner, blåsan.

dekokt

Hur man förbereder buljong av bärbär för att maximera sin helande egenskaper?

 1. Ta 1 msk. l. råmaterial.
 2. Häll ett glas kokande vatten.
 3. Sätt i ett vattenbad i 15 minuter.
 4. Insistera på 40 minuter.
 5. Stam.

Ett sådant avkok tas för 1 msk. l. 3 gånger om dagen efter måltiden. Det är användbart att dricka med kronisk blåsan, för förebyggande av urinvägar, njurstenar, urolithiasis. Förutom bladen kan buljongen och infusionen beredas av bärbärblommor. Oftast appliceras det externt för behandling av ögoninflammation, med hjärtsvikt.

infusion

I herbalists beskrivs flera recept för matlagning kallt och varmt. Det brukade tros att bladen måste kokas under lång tid för att få utdraget av näringsämnen. Detta extraherar emellertid de flesta tanninerna, vilket orsakar biverkningar och ger en skarp astringent smak. I modern örtmedicin rekommenderas det att förbereda kall infusion med mindre extraktion av tanniner. Sådana infusioner är säkrare för barn.

Förberedelse av kalla infusioner

 1. Ta 1 msk. l. torra råvaror.
 2. Häll ett glas kallt kokt vatten.
 3. Insisterar från 12 till 24 timmar.
 4. Stam.

Ta en varm form till 1/3 kopp 3 gånger om dagen. Det är användbart att dricka med pyelonefrit, cystit och andra inflammationer i genitourinary sfären. Det lindrar akuta former av inflammation under hypotermi. För att få en terapeutisk effekt, rekommendera en alkalisk kost eller tillsats av soda till buljong och infusioner - för ¼ tsk. Frisättningen av hydrokinon i kroppen är endast möjlig med en alkalisk reaktion.

Framställning av diuretisk samling

 1. Ta 10 gram bärbär, björkpinnar, lakritsrot och horsetail.
 2. Tillsätt 20 gram tranbär, nässlor och linfrön.
 3. Blanda örterna och ta 1 msk. skedsamling.
 4. Häll ett glas kokande vatten.
 5. Insistera 1 timme.

Filtrera före användning. Drick 50 ml två gånger om dagen.

tinktur

Enligt recensioner är alkoholhaltig tinktur, som kall infusion, särskilt användbar för prostatit.

 1. Ta 1 del av det torra råmaterialet.
 2. Häll 5 delar vodka (alkohol 40%).
 3. Insistera 2 veckor vid rumstemperatur.
 4. Stam.

Drick 10-15 droppar 3 gånger om dagen. Det hjälper också till inkontinens, tar bort irritabilitet, normaliserar sömn.

pulver

Från det torra gräset kan du laga ett pulver, hugga bladen i en kaffekvarn. Den kan användas inuti, med vatten, med alla ovanstående diagnoser. Dosering - 1 g 2 gånger om dagen. Men oftast appliceras pulvret externt - för behandling av sår, icke-helande sår, utslag i huden. Du kan applicera den torr eller göra mycket av det.

Det är viktigt att veta att några läkemedel från bärbär kan få urin i en grön nyans. Gräset orsakar också snabb uppmaning att urinera, vilket är ganska normalt med diuretisk verkan.

kosmetologi

Arbutin, som finns i bärbär, har en uttalad blekande effekt. Därför används det i kosmetologi för att bleka ansiktshud, eliminera fräknar, pigmentfläckar. Från gräset kan du göra masker, även extrakt av löv läggs till kosmetiska produkter - krämer, serum, lotioner och masker. Kan irritera huden, orsaka allergisk reaktion vid långvarig användning. Hos kvinnor med mörk pigmentering kan läkemedlet ge en blåaktig hudton. Frågan om säkerheten för denna växtbaserade medel är öppen.

Vissa forskare tror att överskott av arbutin kan leda till maligna tumörer. Men i jämförelse med den syntetiska analoga hydrokinonen är arbutin i björnen mycket säkrare.

Mer om graviditetsanvändning

Trots att instruktionen ger en tydlig kontraindikation - graviditet och amningstid, är örten fortfarande ordinerad för gravida kvinnor. Vad är viktigt att veta?

 • Indikationer för öron under graviditeten. Först och främst är detta läkemedel ordinerat under graviditet från ödem under sista trimestern. Kvinnor i den äldre generationen kommer ihåg att innan björnen örat under graviditeten ordinerades ofta, och ingenstans på drogerna skrevs om farorna och farorna med gräs. Idag är denna varning på alla mediciner från bärbärare. Läkare säger att läkemedelsföretag återförsäkras, eftersom det finns ett hot.
 • Strikta kontraindikationer. Speciellt farligt gräs i den tidiga perioden, eftersom den har abortiva egenskaper, tonar livmoderns glattmuskel och kan leda till missfall. Under första trimestern är det inte föreskrivet.
 • Laktationsperiod. Vid amning kan örten leda till minskad laktation. Därför är det kontraindicerat om kvinnan inte är redo att slutföra amning. Och omvänt kommer gräset att minska laktation i sista skedet av amning.

Självbruk av bärbärblad under graviditeten är strängt förbjudet. Alla frågor om dos och kurs bör lösas med gynekolog.

Bearberry ordinarie - ett naturligt diuretikum, antiseptiskt, antiinflammatoriskt. Från henne förbereder buljonger, heta och kalla infusioner, alkoholtinktur, pulver. På grund av biverkningarna av tanniner och ett antal kontraindikationer används örten endast enligt ordination från läkaren.

Björnbär eller öron

De bärande bärarnas medicinska egenskaper upptäcktes av de nordliga folken. Men bara i början av förra seklet började gräset användas inom vetenskaplig medicin och farmakologi. Under en lång tid var Bearberry betraktad som en urinbärande ört. Och idag är det här den främsta terapeutiska effekten. Gräsens tjocklekar egenskaper bekräftas av vetenskaplig medicin. Men dess andra farmakologiska egenskaper är också öppna - antiseptiska, lugnande, antispasmodiska, hemostatiska, antikarcinogena och andra.

Egenskaper hos den medicinska växtbärbäraren

Vilka är de användbara egenskaperna och kontraindikationerna av björnbär? Hur ser gräset ut och hur man skördar det?

Botanisk beskrivning

Bearberry gemensamma. Botanisk illustration från boken "Köhler's Medizinal-Pflanzen", 1887.

Gråbärbär, eller björnsöga, är en ständig, vintergrön buske. Den maximala höjden är 50 cm. Den karakteristiska egenskapen är skotten på marken 1 till 2 meter lång. Bladen är små, ovoidiga; blommor - rosa, samlad i en borste på toppen av stammen; frukter - sfäriska mjölkstammar av röd färg, obehaglig att smaka. Busken blommar i maj, fruiting, från juli till september. Det beror på klimatzonen.

område

Gräsbäröron anpassade till kallt (arktiskt och subarktiskt) klimat. Det är allestädes närvarande i Sibirien och Fjärran Östern. Detta är en nordlig bär, som lingonberries, molnbär, blåbär, tranbär. Till skillnad från andra bär, tillhör växten sällsynta buskar. Älskar sandig stenig mark, öppna ytor där det finns mycket ljus. Kan växa i bergen. Den är väletablerad i lavtundra, vid torr avverkning. I tallskogarna kan den ses på sandiga högar. Förekommer i Nordeuropa, Nord- och Centralamerika. Mindre vanligt kan busken ses i skogsområdet i den europeiska delen av Ryssland, på Polissyas territorium.

billet

Folk och traditionell medicin använder vanligtvis bärbärblad. Hur förbereder man dem?

Tid och villkor för insamling. Det rekommenderas att samla bladen innan blomningen börjar. Du kan inte riva hela busken eller helt skära av skotten, annars kommer växten att dö. Från en buske kan du klippa flera skott. Det är också viktigt att inte skada blommorna under insamlingen. Du kan skörda löv och falla, före froststart. Torkning. Vid naturliga förhållanden kan torkning vara upp till 3 veckor. Brutna löv under lång tid bleknar inte. Gräset läggs ut i ett tunt skikt, omrörs, torkas i ett torrt rum med ventilation. Färdiga råvaror ska se ut som te. Lagring. Råmaterial överförs till dukväskor, skyddade mot fuktiga. Hållbarhetstid - 5 år.

Bärbär anses inte vara giftiga, de har också många användbara ämnen - fibrer, organiska syror, vitaminer och spårämnen. Emellertid är deras smak sammandragande, fibrös. Även i norra nationer är det inte lämpligt att äta färskt. Från det förbereder medicinsk gelé och kompott. Ibland kan en oerfaren bär blanda en bär med en cowberry i utseende. Men smaken av dessa bär är väldigt annorlunda. Varför bär busken det populära namnet "björnar"? Kanske på grund av bladens form. Men ännu mer sannolikt ursprung - björnar gillar att njuta av björnar.

Helande åtgärd

Vad finns i bladens kemiska sammansättning?

Glykosider. Arbutin och metylarbutin har en uttalad antiseptisk effekt, särskilt i organens urinvägar. Organiska syror. Kinin, myrsyra, gallic, ursolic och andra. Fördelaktig påverkar matsmältningen, upprätthåller syra-basbalans, metabolism, expanderar venösa kärl, stimulerar hjärtmuskulärets arbete. Till exempel karaktäriseras gallinsyra av antiviral, fungicid verkan. Tanniner av den pyrogalliska gruppen. De ger bakteriedödande, astringerande egenskaper. Dessa biologiskt aktiva substanser bildar en skyddande film på slemhinnorna, lindrar inflammation. Bioflavonoider eller vitamin P. Mest fann kvertetsina, kvercitrin, miritsitrina, hyperoside. Påverka processen för bildning och utsöndring av urin, stimulera binjurens funktion, normalisera blodtrycket, ha cancerframkallande egenskaper, förhindra tillväxten av tumörceller. I kombination med vitamin C ökar styrkan i kärlen, stärker väggarna.

Även i förekommer i ett stort antal mineraler och vitaminer, lite eterisk olja.

ett diuretikum; desinfektionsmedel; sårläkning; antiinflammatoriska; baktericid; avgiftning; anticarcinogenic; sammandragande; lugnande; hemostatisk; kramplösande.

vittnesbörd

Vid vilka tecken och diagnoser är användningen av bärbärare en terapeutisk effekt?

Urinsystem. Arbutin har egenskapen att irritera njurens epitel, vilket leder till diuretisk verkan, det vill säga att påskynda utsöndringen av urin. Hydrolys av arbutin ger den baktericida substansen hydrokinon. Bearberry är användbart i cystit, uretrit, pyelit - med alla inflammatoriska processer i njure och urinblåsa hos både kvinnor och män. Det hjälper till med njursvikt, normaliserar vatten-saltmetabolism, undertrycker patogen mikroflora. Matsmältningssystemet. Gräs ger en bra sammandragande effekt, därför, är indicerat för diarré, tarmatoni, inflammation i magen. Det kommer att vara användbart att använda gräs för björnar när man förgiftar med salter av tungmetaller. Det hjälper till att rengöra kroppen och normaliserar matsmältningen. Nervsystemet Avkopplar nervsystemet, lindrar stress, hjälper till med sömnlöshet, neuroser, neurologiska störningar. Behandling av alkoholism. Folk tror att gräset speciellt hjälper till med ölalkoholism. De dricker det i form av dekokter och infusioner av vatten i en månad. För kvinnor. Appliceras med inflammation i organen i genitourinary sfären inuti och utåt i form av douching. Gräs hjälper till med infektioner i könsorganen, det används vid komplex behandling av sexuellt överförbara sjukdomar, för att minska livmoderns muskelskikt efter födseln. För män. Gräs lindrar ömhet vid urinering, effektiv för kronisk prostatit. minskar också inflammation i smittsam prostatit, och akuta fasen av denna sjukdom kan först förvärra symtomen. Visas mellan exacerbationer, dricka det som te för att förebygga prostatacancer inflammation. För barn. Extern applikation tillåts för hudproblem, exudativ diatese (scrofula), festering, icke-helande sår, om det inte finns någon allergisk reaktion på gräs. Bra för diarré, inflammation i njurarna och urinblåsan, men med intag av hög sannolikhet för en sidreaktion mot tanniner. Därför är det förbjudet att använda denna ört hos barn av alla åldrar utan att ha råd med en läkare.

Vad är kontraindikationer av bärbärare? Individuell intolerans och allergi mot gräs. Det kan inte tas med kronisk förstoppning, förvärring av gastrointestinala och urinvägssjukdomar. De officiella instruktionerna indikerar att bearberry under graviditet och amning är förbjuden. Tanniner med långvarig och okontrollerad mottagning kan orsaka biverkningar - illamående, kräkningar, förstoppning eller diarré.

Tillämpning och matlagning hemma

Vad är användningen av örtbärbär i folkmedicin? Vilka läkemedel från löv kan förberedas oberoende av varandra? Vad kan jag köpa på apoteket?

Farmaceutiska produkter

Strimlade grönsaksråvaror. Torkade blad av bärbär för beredning av buljonger, tinkturer och infusioner. Det finns paket med 50, 75, 100 g. Du kan köpa gräs i form av filterpåse. Dessutom ingår björnbärslövet ofta i växtbaserade växtbaserade samlingar. Tinktur. Huvudsyftet - sjukdomar i urinvägarna. Bruksanvisningen visar också att läkemedlet hjälper till med reumatism, gikt och onkologiska sjukdomar. Det kan också tas för förkylning, lungtubberkulos. Urflorin tabletter. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är det torra extraktet av bärbärbladet. Det finns andra kommersiella namn för denna medicinering. Detta innebär antiinflammatorisk, antiseptisk, diuretisk verkan. Du kan dricka en lång kurs - upp till 1 månad. Tilldela en komplex behandling av njurinfektioner, blåsan.

dekokt

Hur man förbereder buljong av bärbär för att maximera sin helande egenskaper?

Ta 1 msk. l. råmaterial. Häll ett glas kokande vatten. Sätt i ett vattenbad i 15 minuter. Insistera på 40 minuter. Stam.

Ett sådant avkok tas för 1 msk. l. 3 gånger om dagen efter måltiden. Det är användbart att dricka med kronisk blåsan, för förebyggande av urinvägar, njurstenar, urolithiasis. Förutom bladen kan buljongen och infusionen beredas av bärbärblommor. Oftast appliceras det externt för behandling av ögoninflammation, med hjärtsvikt.

infusion

I herbalists beskrivs flera recept för matlagning kallt och varmt. Det brukade tros att bladen måste kokas under lång tid för att få utdraget av näringsämnen. Detta extraherar emellertid de flesta tanninerna, vilket orsakar biverkningar och ger en skarp astringent smak. I modern örtmedicin rekommenderas det att förbereda kall infusion med mindre extraktion av tanniner. Sådana infusioner är säkrare för barn.

Förberedelse av kalla infusioner

Ta 1 msk. l. torra råvaror. Häll ett glas kallt kokt vatten. Insisterar från 12 till 24 timmar. Stam.

Ta en varm form till 1/3 kopp 3 gånger om dagen. Det är användbart att dricka med pyelonefrit, cystit och andra inflammationer i genitourinary sfären. Det lindrar akuta former av inflammation under hypotermi. För att få en terapeutisk effekt, rekommendera en alkalisk kost eller tillsats av soda till buljong och infusioner - för ¼ tsk. Frisättningen av hydrokinon i kroppen är endast möjlig med en alkalisk reaktion.

Framställning av diuretisk samling

Ta 10 gram bärbär, björkpinnar, lakritsrot och horsetail. Tillsätt 20 gram tranbär, nässlor och linfrön. Blanda örterna och ta 1 msk. skedsamling. Häll ett glas kokande vatten. Insistera 1 timme.

Filtrera före användning. Drick 50 ml två gånger om dagen.

tinktur

Enligt recensioner är alkoholhaltig tinktur, som kall infusion, särskilt användbar för prostatit.

Ta 1 del av det torra råmaterialet. Häll 5 delar vodka (alkohol 40%). Insistera 2 veckor vid rumstemperatur. Stam.

Drick 10-15 droppar 3 gånger om dagen. Det hjälper också till inkontinens, tar bort irritabilitet, normaliserar sömn.

pulver

Från det torra gräset kan du laga ett pulver, hugga bladen i en kaffekvarn. Den kan användas inuti, med vatten, med alla ovanstående diagnoser. Dosering - 1 g 2 gånger om dagen. Men oftast appliceras pulvret externt - för behandling av sår, icke-helande sår, utslag i huden. Du kan applicera den torr eller göra mycket av det.

Det är viktigt att veta att några läkemedel från bärbär kan få urin i en grön nyans. Gräset orsakar också snabb uppmaning att urinera, vilket är ganska normalt med diuretisk verkan.

kosmetologi

Arbutin, som finns i bärbär, har en uttalad blekande effekt. Därför används det i kosmetologi för att bleka ansiktshud, eliminera fräknar, pigmentfläckar. Från gräset kan du göra masker, även extrakt av löv läggs till kosmetiska produkter - krämer, serum, lotioner och masker. Kan irritera huden, orsaka allergisk reaktion vid långvarig användning. Hos kvinnor med mörk pigmentering kan läkemedlet ge en blåaktig hudton. Frågan om säkerheten för denna växtbaserade medel är öppen.

Vissa forskare tror att överskott av arbutin kan leda till maligna tumörer. Men i jämförelse med den syntetiska analoga hydrokinonen är arbutin i björnen mycket säkrare.

Mer om graviditetsanvändning

Trots att instruktionen ger en tydlig kontraindikation - graviditet och amningstid, är örten fortfarande ordinerad för gravida kvinnor. Vad är viktigt att veta?

Indikationer för öron under graviditeten. Först och främst är detta läkemedel ordinerat under graviditet från ödem under sista trimestern. Kvinnor i den äldre generationen kommer ihåg att innan björnen örat under graviditeten ordinerades ofta, och ingenstans på drogerna skrevs om farorna och farorna med gräs. Idag är denna varning på alla mediciner från bärbärare. Läkare säger att läkemedelsföretag återförsäkras, eftersom det finns ett hot. Strikta kontraindikationer. Speciellt farligt gräs i den tidiga perioden, eftersom den har abortiva egenskaper, tonar livmoderns glattmuskel och kan leda till missfall. Under första trimestern är det inte föreskrivet. Laktationsperiod. Vid amning kan örten leda till minskad laktation. Därför är det kontraindicerat om kvinnan inte är redo att slutföra amning. Och omvänt kommer gräset att minska laktation i sista skedet av amning.

Självbruk av bärbärblad under graviditeten är strängt förbjudet. Alla frågor om dos och kurs bör lösas med gynekolog.

Bearberry ordinarie - ett naturligt diuretikum, antiseptiskt, antiinflammatoriskt. Från henne förbereder buljonger, heta och kalla infusioner, alkoholtinktur, pulver. På grund av biverkningarna av tanniner och ett antal kontraindikationer används örten endast enligt ordination från läkaren.

Björnbär, eller björnörrar - en vintergröna buske spred i mittbältet med runda röda frukter, som liknar frukten av cowberry.

Den medicinska växten används ofta i folkmedicin för förebyggande och behandling av urinväg och njure. Hur man korrekt förbereder recept för återhämtning av kroppen, kommer vi att diskutera nedan.

Allmän beskrivning

I folkmedicin används växten för att behandla sjukdomar i excretionssystemet:

cystit; uretrit; pyelonefrit (njurtea); pielotsistit.

Björnbär av öron hjälper till med prostatit:

det stimulerar njurfunktionen, lindrar inflammation och underlättar urinering.

Komprimerar med buljong av bärbär används för behandling av trofasår, eksem och purulenta sår.

Med hjälp av buljongbär av bärbärare behandlade våra farmor framgångsrikt gastrit och andra sjukdomar i matsmältningskanalen:

Den avstängande effekten av avkoket, som användes i kosten (skrivet här) hjälper till att stabilisera tarmfunktionen.

Ämnen som ingår i bär, påskynda regenereringen av slemhinnorna i matsmältningssystemet, så dekokter och infusioner av klackarna bära effektiva för gastrisk (behandling folk rättsmedel) och tolvfingertarmen.

Recept baserade på bärbär är säkra För små barn är det viktigaste att inte överdriva dosen.

Björnörrar används som alternativa medel behandling av maligna tumörer:

flavonoiderna och antioxidanterna i växten hämmar utvecklingen av tumörceller.

. Och vad vet du om medicinska recept från amarantmjöl? Läs om medicinsk bakning i en användbar artikel.

Effektiviteten hos hushållssåpen mot papillom är skrivet här.

På sidan: http://netlekarstvam.com/narodnye-sredstva/lekarstvennye-rasteniya/podorozhnick.html läs den botaniska beskrivningen av plantainen stor.

Traditionell medicin innebär användning av alla delar av växten:

från blommor till rötter.

Den högsta koncentrationen av flavonoider finns i frukter och blad av bärbär.

Björnbärsbär från blåsan

Avkok från bladen på björnar har en uttalad diuretisk effekt, och är också ett effektivt antiinflammatoriskt och antibakteriellt folkläkemedel.

För att göra det används torkade blad av växten (det enklaste sättet är att köpa dem i färdig form i apoteket).

En matsked av löv hälls ett glas varmt, kokt vatten i förväg och lägger på ett vattenbad i 25 minuter.

Kyldes till rumstemperatur filtreras buljongen genom en sikt och utspädes med en liten mängd kokt vatten.

Ta avkok ska vara ett halvt glas 30 minuter efter varje måltid.

Behandlingstiden buljong bearberry (medicinska egenskaper och kontra) beror på svårighetsgraden av sjukdomen, men som regel vid 3-4 dagars mottagning markerade blekning viktigaste symptomen på cystit.

Med reumatism

1 msk. l. torrbärbär bör fyllas med ett glas kallt vatten i 10 timmar. Sedan kokas infusionen i ett vattenbad i 5 minuter och insisterar i en halvtimme.


Den avvisade buljongen tas av 1 msk. l. 6 gånger om dagen.

Intervallet mellan att äta mat och medicin ska vara minst 3 timmar.

Denna infusion innehåller en stor mängd tanniner, en överdos av vilken är skadlig för kroppen, därför är det oönskade att överskrida dosen.

Den naturliga kraftingenjören

Med detta folkrecept kan du ta bort trötthet och få kroppen att bli en ton inte värre än någon energidryck.

Dess mottagning rekommenderas för återställande av krafter under förhållanden med regelbunden fysisk ansträngning. 10 g. Torka björnbär häll ett glas brant kokande vatten och skickas till ett vattenbad i 5 minuter.

Kyl buljongfiltret och drick en matsked efter varje måltid. Den optimala mottagningsfrekvensen är 6 gånger om dagen.

Den maximala användningsperioden för energi från björnar är 3 veckor.

Återställande infusion

Detta recept används för att stärka kroppen under säsongsepidemier.

10 g. Torkade blad av öronör hällde ett glas kokt vatten i en emaljbehållare och åldrades i 15 minuter i ett vattenbad.

Efter kylning av buljongen dräneras fällningen och återstående vätska späds med kokt vatten till den ursprungliga volymen (1 glas).

Den erhållna infusionen förbrukas 4-5 gånger om dagen för en halv eller en tredjedel av glaset 30 minuter efter att ha ätit.

För att förbereda en stor mängd allmän fortifierande infusion för framtida användning är det inte nödvändigt:

det förlorar sina användbara egenskaper efter 24 timmar.

Läkning av te för att ta bort toxiner och toxiner från kroppen

För att förbereda denna infusion använder jag färska blad av bärbärare (de måste sköljas noggrant i förväg).

5-6 löv lägger på termosens botten och häll ett glas brant kokande vatten.

Te konsumeras under hela dagen. För effektiv rengöring bör kroppen tas dagligen i 14 dagar.

Egenskaper av behandlingen

Dekoktioner och infusioner på basis av björnörrar kan användas parallellt med terapin av medicinska preparat, inkl. och antibiotika.

Men i samband med växtens egenskaper kan den inte tas till vissa patientgrupper:

Gravida kvinnor.
Ämnen som finns i bärbär har en irriterande effekt på livmoderns smidiga muskler, vilket kan leda till för tidig sammandragning. Amning mammor.
Eftersom björnar är ett diuretikum kan användningen av avkok och infusioner från denna växt orsaka uttorkning av kroppen, vilket leder till minskad laktation. Patienter som lider av diarré.
De ämnen som finns i plantans löv irriterar matsmältningsorganens slemhinnor (dill för bukspottkörteln finns i denna artikel), vilket leder till att matsmältningsförmågan förvärras och kan åtföljas av kräkningar. Patienter med förstoppning.
Tanniner närvarande i löv och stjälkar av bärbärare kännetecknas av sammandragande åtgärder och kan förstärka förstoppning.

Materialet presenteras enbart för förmedling. Vi rekommenderar dig att kontakta din läkare.

Vi erbjuder dig att titta på en video om de användbara egenskaperna hos en medicinsk växtbjörnöron.

Mjölon, mjölon ( «vinstockar bear", 'bära öron'), dess terapeutiska egenskaper och kontraindikationer - det är ämnet för dagens artikel om alter-zdrav.ru.

Bearberry livsmiljö

Den växer i form av buskar upp till två meter i höjd, inte stora tjocktar uppstår.

"Och på träden växer träd" - det handlar om henne, eftersom hon väldigt hårt tolererar närvaron av andra växter i närheten och "föredrar" platser där de är mindre. Det är lättälskande, det brukar växa på öppna ställen, i tall och lövskogar i Rysslands centrala band, växten är resistent mot låga temperaturer.

Blommande varar från maj till juni, varefter utseendet på små runda bär av röd färg liknar tranbär, vanligtvis i augusti-september.

Samling, upphandling och lagring

Insamling av skott och löv kan utföras två gånger under vårhöstperioden, före blomning i april-maj och efter fruiting.

höst - Den mest gynnsamma tiden för detta är mängden användbara ämnen är mycket större. Skivan är avskuren eller snitt avskuren för hand. I inget fall kan du riva skottet från roten.

Därefter torkas frukterna och löven naturligt i ett välventilerat skuggat rum. Bären torkas på samma sätt, eftersom dessa frukter inte har speciella smakegenskaper.

Då kan de krossas till mjöl (därmed namnet "Foxberry") Och använd, som bladen, som underlag vid framställning av buljonger. Du kan lagra i små väskor av naturmaterial, till exempel lin, calico eller calico, hållbarhetstid - ca 5 år.

Bearberry - medicinska egenskaper

Antiseptisk, urindrivande, antiinflammatoriska, smärtstillande, sammandragande, kuvertering, antibakteriella, desinfektionsmedel, antioxidant - att förebygga för tidigt åldrande, förebyggande av utvecklingen av cancerceller.

Användning av björnar i folkmedicin

En medicinsk växt är mycket efterfrågad både inom folkmedicin och i traditionell medicin.

Effektiva vid förebyggande av sjukdomar i det urogenitala systemet, i synnerhet i urinblåsan (cystit), njure (pyelonefrit, pyelitis) och prostata (prostatit), den har stark diuretisk effekt, vilket underlättar tillbakadragande av överflödig vätska från kroppen, vilket eliminerar svullnad och normalisera den integrerade exponeringsoperationen pochek.Dlya kroppen kan användas i kombination med lakritsrot och blommor vasilka.Takzhe kan mildra effekten av en variation av allergiska reaktioner gynnsamma effekter i störningar i mag-tarmkanalen, vilket skapar q.s. vändiga förutsättningar för vävnadsreparation vid ett magsår i magen och tarmen, kolit, gastrit, halsbränna hjälp koppla av med en stark desinfektionsmedel zapore.Otmechen effekt.Yavlyaetsya effektiv naturlig lugnande medel, återställa viloläge bodrstvovaniya.Polezny bära öron och hud - tillämpningen av reducerad rynkor, ljusare hudfärg, minskar inflammatorisk reaktsii.Primenyayut mjölon i gikt, reumatism, diates, uterin blödning, diabetes.

Kontraindikationer av bärbärare vanliga

rekommenderas inte för användning hos patienter med nedsatt njurfunktion, glomerulonefrite.Pomimo detta bearberry blad och bär kan vara osunt under graviditet (kan orsaka missfall eller för tidig födsel), amning, barn under 12 år är det möjligt egenhet komponenter.

Om insamlingen inte utförs självständigt men köps i nätverket för apoteket eller i andra högspecialiserade butiker, är det överflödigt att veta hur du kan vara säker på om produkten faktiskt är vad som anges på paketet. Du kan blanda med löv av cowberry.

För detta användbara kristall av järnsulfat, placerades på onsdag infusion av mjölon, och i fallet med förvärvet av den flytande första rödaktiga, sedan violett nyans, finns det inget tvivel om äkthet.

I vissa områden i Ryssland är listad i den röda boken som en försvinnande art. Vid referensen rekommenderas att det gäller extremt noga.

Symptom på överdosering och nödvändig kost vid behandling av bärbär

Undvik överdosering, som är fylld med möjligt obehag i magen i form av illamående och även kräkningar, tinnitus, frossa och feber, smärta i ryggen - inte mer än 1 matsked sex gånger per dag för en vuxen.

I utse loppet av denna växtbaserade infusion rekommenderas för att minska mängden protein i kosten, stekt, översaltade mat, svamp, begränsa användningen av bageriprodukter, söta och helt eliminera alkohol. Som ersättare kan du använda spannmålsprodukter, grönsaker och frukt.

Folk recept för infusioner, tinkturer och buljonger med björnbär

De torkade bladen av björnarna hälls med vatten vid rumstemperatur och infunderas i 12-20 timmar. l. torra blad bärbär 200 ml varmt vatten (inte kokande vatten) hälls, står för 2,5 timmar, filtreras, utspätt till smak med kokt vatten. infusion klar.1 msk. l. krossade torra blad bärbär växter hällde 200 ml kokande vatten, håll i ett vattenbad för en kvart i timmen. Låt stå i en timme, efter filter, ta tillbaka till 200 ml. topping med kokt vatten. ta dekokt 50 ml tre gånger om dagen 30 minuter efter att ha ätit. I kylen håller buljongen i två dagar. Förberedelse tinkturer för enkelt - 4 msk strimlad örter björnbär hällde ett glas kvalitetsvodka. Remediet infunderas i 14 dagar, varefter det filtreras och används 15 droppar tre gånger om dagen. Till exempel, för behandling av cystit, uretrit.

Du kan lämna en kommentar. Länkplacering är förbjuden.