Huvud
Behandling

Dra i ljummen hos män, varför bör du vara uppmärksam på ett sådant symptom

Att dra smärta i ljummen hos män uppstår på grund av olika patologiska förändringar i kroppen. Tyvärr förutser hon inte något bra, så utseendet av sådana känslor bör omedelbart märks: de kan ofta vara symtom på sjukdomar i andra delar av kroppen.

Den viktiga punkten är placeringen av smärtsamma poäng. Lokalisering av dem kan föreslå vilka organ som ska undersökas noggrant, ofta är sådana känslor en följd av funktionsstörningar i genitourinärsystemet.

Vad kan orsaka lokal smärta i höger och vänster sida av inguinalområdet

Människokroppen är konstruerad på ett sådant sätt att ljummen ligger i höftledets område med bukhålan. Det har olika muskler, delar av tarmarna, blodkärlen.

Det är värt att uppmärksamma om man drar i ljummen på höger sida av männen. Sådan smärta kan varna för hotet av appendicit, växer mer och mer varje dag, flyttar sig lägre från skeden. Med appendicit blir obehag i inguinalområdet mer uttalat under promenader, löp och andra rörelser.

Dessutom kan dragningsförnimmelserna till höger tala om njursjukdomar. Njurkolik tillsammans med smärta, vilket ger i nedre rygg och sidor, ibland i benen. Om du drar i ljummen och samtidigt sjunger en länd och ger till blåsans område, bildas mitten av obehagliga känslor på grund av problemen i samband med omöjligheten av utgången av njurstenen.

Om det sväller till höger kan en högersidig bråck uppstå. Det åtföljs av en dragande känsla i ljummen. En del av tarmen blir synlig i form av en svullen patch av huden, vilket orsakas av dess utskjutning i brokets öppning. I det här fallet kan tarmens slinga fånga sig, och regionen förvärvar speciella smärtupplevelser. I det här fallet ska du omedelbart kontakta en kvalificerad specialist, eftersom mannen behöver brådskande kirurgiska ingrepp.

Om man drar i ljummen till vänster hos män kan orsakerna vara följande:

 • Infektion i urinblåsan och andra organ i genitourinary systemet. Förekomsten av inflammation uttrycks av smärtsamma känslor under urinprocessen, ryggsmärta, förekomst av blod och slem i urinen.
 • Om ljumsområdet förvärvade en svullnad, så visade sig kanske en bråck på sin vänstra sida.
 • Om du drar in i mannens ljum och känner pulserande i sidan så kommer det sannolikt att en sten uppstod i njuren, som inte hittade en passage och sänktes låg och orsakade en knuffande smärta.

Orsakerna till lokal smärta i ljumskområdet är olika, så du behöver söka råd från en urolog och en kirurg. Kom ihåg att du inte ska tveka att besöka en läkare, eftersom problem med den här delen av kroppen hos män kan få irreversibla konsekvenser, såsom impotens eller oförmåga att få barn.

Symtom och diagnos

Ingginal smärta, som någon annan, kan manifestera sig i andra delar av kroppen, det vill säga lokaliseras. Det kan till exempel vara en stickning i ryggen eller sidan, benens domningar, etc. Känslor kan bli värre och bli outhärdliga.

Smärta i ljummen kan vara symtom på följande sjukdomar:

 • Om ljummen gör ont, men smärtan i benen och deras leder uttalas, särskilt när man utför rörelser (promenader och andra), är det ganska svårt att bestämma vilken typ av obehagliga känslor. Patienterna förvirrar ofta kränkningar i ljummen med sträckning av ligamentet. I sådana fall kan det finnas en bråck, sjukdomar i urinröret och andra organ i det genitourära systemet.
 • Att uppnå känsla i ryggen, speciellt nedre delen av ryggen, kan indikera två problem: sjukdomar i samband med ljummen (oftast urologiska) eller med osteokondros. Smärtan som kombinerar dra känslor i ljummen och ryggsmärta kan vara en signal om problem med ryggraden.
 • Skarp smärta i ljummen varnar också för närvaron av en bråck och störningar i njurarna, utvecklingen av maligna tumörer.
 • Aching - indikerar de sjukdomar som är förknippade med inflammation i urinvägarna. Banal inflammation i dessa områden beror på att bakterierna tränger in i dem. Smärtsamma känslor med tiden ökar, börjar bli obehagliga känslor i blåsan. Det är nödvändigt att omedelbart kontakta läkaren om att sjukdomen eller sjukdomen inte har växt upp i en inflammation i njurskyddet. Dessutom, med ökningen av värk i smärta, är utseendet av cystit, både medicinskt och infektiöst, möjligt.

Det är nödvändigt att diagnostisera något symptom, eftersom smärta i ljumskområdet inte passerar utan spår och kan signalera förekomsten av en allvarlig sjukdom. Diagnos av sjukdomar kommer att underlätta deras korrekta behandling och snabb återhämtning av patienten.

Du kan identifiera inguinal bråck utan hjälp av en specialist. Om det sker, är det i ljumskområdet ett litet tuberkel, utskjutande, som lätt kan känna. Men de efterföljande åtgärderna av diagnosen bör hanteras av en kirurg. Han kommer att uppskatta storleken på lesionen, dess form och plats. Storleken på sådana formationer mäts när kroppen tar olika positioner. Men den slutliga diagnosen kan endast göras av kirurgen efter att ha fått resultaten av de undersökningar som tilldelats honom. Beslutet om rationella behandlingsmetoder bör också tas av en läkare.

Glöm inte att diagnosen smärta i inguinalzonen att spendera hemma är nästan omöjlig, så du behöver söka hjälp från en urolog. Om du har misstankar om urolithiasis, kommer undersökningen först med terapeuten och sedan med urologen att göra det möjligt att bestämma parametrarna för stenarna och sätten att ta bort dem.

Diagnos av förstorade lymfkörtlar med dragande smärta i ljumsken kräver leverans av tester, nämligen blod och urin. Med hjälp av tester bestämmer terapeuten vilken läkare som ska tillämpa nästa. Det kan vara en urolog, en onkolog eller till och med en immunolog.

Kom ihåg att symptomen på olika sjukdomar är mycket lika, för att korrekt identifiera sjukdomen behöver du söka hjälp av en kvalificerad specialist.

Till vilken läkare ska jag gå?

Den primära undersökningen görs ofta av terapeuten. Han bestämmer sjukdomens påstådda natur och skickar sedan för samråd till en kirurg, urolog eller onkolog.

Observera att för samråd är det nödvändigt att välja proffs som kan erbjuda behandling med hjälp av apparater, kirurgiska operationer och även korrekt medicinering.

Om du självt har stött ut ett utsprång i ljummen, en tätning eller en nodulär form som inte skadar, är det värt att besöka en kirurg. I det här fallet kan läkaren diagnostisera ett atom som inte behöver behandlas omedelbart, eller en infektionssjukdom, den behandling som terapeuten ska utse. Hotet om onkologisk sjukdom innebär behovet av omedelbar överklagande till en specialist på detta område.

I praktiken ignoreras ofta i rätt tid smärta i ljummen blir oförmåga eller impotens. Därför bör eventuell kränkning av tillståndet i denna del av kroppen noggrant studeras av en specialist.

Varje sjukdom med liknande symptom är farlig för människors hälsa, så det är strängt kontraindicerat att bara slita smärtan med piller. Ibland kan brådskande kirurgiska ingrepp behövas, och snabb tillgång till en läkare kan spara inte bara människors hälsa utan även hans liv.

Och så, med smärtsamma känslor i ljumsområdet kan samråd behövas:

Principer för behandling

Den första åtgärden som en man som känner obehagliga känslor i ljumsområdet är att göra är att gå till doktorn. Endast en professionell kommer att ställa en noggrann diagnos och välja rätt metod att behandla sjukdomen.

Vanligtvis är metoderna för behandling av sådana sjukdomar:

 • tar mediciner
 • fysioterapi och massage
 • kirurgisk ingrepp

I enlighet med orsakerna och symtomen på sjukdomar som åtföljs av smärta i ljummen, föreskriver läkaren en av dessa metoder eller andra behandlingsmetoder om det är en allvarligare sjukdom (till exempel prostatacancer).

Patienten måste också hålla sig till en speciell behandling och hålla sig vid kostnäring. Avslag på dåliga vanor, uteslutning av skadliga fetter och tillsättning av proteiner i kosten verkar trivialt, men de påverkar betydande framsteg i behandlingen.

Några användbara rekommendationer för korrekt näring:

 • en strikt diet äger rum i händelse av problem med genitourinary systemet
 • patientens diet bör tillverkas så att den innehåller mer växtprodukter och nästan eliminerar fet mat
 • En bra lösning kommer att laga grönsaker och ångat kött
 • Det är viktigt att minska konsumtionen av kryddor, salt och socker

Behandling med läkemedel ordineras strikt enligt läkarens instruktioner. Men det finns läkemedel som kan köpas utan recept om smärtstillande och inflammatoriska processer måste tas bort. Så, en patient med en bråck kan få några antiinflammatoriska piller och samma paracetamol för att lindra symtomen ett tag.

Sjukgymnastik påverkar positivt behandlingen av en patient med problem som orsakas av smärta i ljummen. Uppvärmning och massage, terapeutiska fysiska övningar och andra procedurer bota inte bara sjukdomen, utan också ett förebyggande botemedel mot andra sjukdomar.

Kirurgisk behandling föreskrivs i extrema fall.

Behandling av någon sjukdom bör vara under överinseende av en doktorspecialist och involverar genomförandet av alla rekommendationer och föreskrifter hos behandlingsläkaren.

Glöm inte att du själv måste göra ditt bästa för att behålla din kropps hälsa. Specialisten kommer att ordinera behandlingen som krävs för en lyckad återhämtning, men bara att höra det räcker inte. Det är viktigt att följa alla läkares rekommendationer, för att leda en hälsosam livsstil, att uppfylla normerna för fysisk aktivitet, kost och bli av med alla dåliga vanor.

Mer detaljer om de möjliga orsakerna till smärta i ljummen - på videon:

Orsaker till att dra smärta i ljummen hos män

Med klagomål om smärta i ljummen hos män möter läkare ofta.

Utseendet på detta symptom måste tas allvarligt, eftersom det rapporterar förekomst av problem med inre organ.

Oftast smärta i ljummen orsaka sjukdomar i genitourinary sfären, men självbehandling i detta fall är oacceptabelt.

Enligt läkare kan smärtkällan vara i en helt annan del av kroppen.

Innan du börjar ta mediciner, behöver du se en läkare för undersökning och diagnos.

Vilka sjukdomar orsakar smärta

Ljuset ligger i nedre bukhålan intill höfterna. Det innehåller olika muskelgrupper, tarmslingor, stora kärl och sidokabel.

Närvaron i patienten för att dra smärta i ljummen gör att läkaren kan anta närvaro:

Bestäm vilken slags sjukdom som var smärtkällan, bara en läkare kan efter en rad diagnostiska aktiviteter.

Noggrann lokalisering och samtidiga symtom

För att förstå vad som orsakar smärta i ljummen måste du bestämma lokalisering av smärta och samtidiga symtom.

bråck

En av de vanligaste sjukdomarna som orsakar inguinal smärta är en bråck i ljummen. Denna patologi bildas med försvagningen av kvarhållande vävnader och kännetecknas av rörelsen av tarmslingor från bukhålan till ljumskområdet.

Symptomen på inguinalbråck omfattar:

 • smärta i ljummen, förvärras med hosta, nysning, fysisk ansträngning (kan ges till sakrummet eller midjan);
 • närvaro av karakteristiskt utskjutande i ljummen;
 • obehag när man går och annan fysisk aktivitet.

I vissa fall orsakar inguinal brok förstoppning och dysuriska fenomen (frekvent urinering, urinretention, obehag och rezi i urinröret).

Video: "Orsaker till smärta i ljummen"

Sjukdomar i könsorganen

Förekomst av värk i ljummen och obehag i testiklarna kan indikera närvaron av en vanlig manlig sjukdom - prostatit. Denna sjukdom finns i mer än 50% av männen som ser en läkare med klagomål om att dra i ljummen. Till ytterligare tecken på prostatit inbegriper en överträdelse av sexuell funktion, rezi med urinering.

Ritning smärta i ljummen är huvudsymptomet för sådana inflammatoriska sjukdomar som orchitis (utvecklas i testiklar), epididymit (i bilagor), vesikulit (i sällsynta vesiklar). Dessa sjukdomar kan åtföljas av rodnad i pungen, ödem i testiklarna, utseendet av smärta i perineum, feber, kräkningar, huvudvärk.

För äldre patienter kännetecknas av utvecklingen av cystor i spermatkabeln. Förekomsten av denna bildning indikeras av värk i underbuken.

Sportaktiviteter och plötsliga rörelser kan ge upphov till en vridning av en av testiklarna. I det här fallet är smärtan i ljummen lokaliserad till höger eller vänster beroende på sidan av lesionen. Tillsammans med smärta är det en ökning av skrotets del, obehag i testikeln, feber, illamående och kräkningar.

Oregelbunden smärta i ljummen i "vandrande" lokaliseringen kan indikera närvaron av åderbråck i testikeln. I de flesta fall uppstår smärtan på sidan motsatt den där patologin utvecklas.

Smärta i höger eller vänster ljumma kan åtföljas av prostata adenom. Denna sjukdom kännetecknas av överföring av urinväggen, kränkning av blodkärlens integritet, ofullständig tömning av blåsan. I avsaknad av behandling utvecklas sjukdomen till njurinsufficiens eller urolithiasis, vilket orsakar utseende av skärningar och smärtor i perineum.

urolitiasis

Denna sjukdom kännetecknas av smärta i ljummen, som ges i nedre delen av ryggen, de yttre könsorganen, blåsan och under revbenen.

Samtidiga symtom på urolithiasis innefattar:

 • stickande och brinnande vid urinering i urinröret och ovanför puben;
 • ländryggsmärta i samband med riklig dricka, en skarp skaka, en skarp förändring i kroppens position;
 • temperaturökning
 • suddig urin, utseendet av blod i urinen.

Njurkolik

Läckrörsmärta är ett symptomkännetecken för den första etappen av njurkolik. Med tiden blir smärtan pulserande och sedan akut.

Närvaron av njurkolik kan också indikeras av:

 • frekvent urinering
 • utseendet av blod i urinen;
 • ångest;
 • uppblåsthet;
 • kräkningar, illamående
 • avföring: förstoppning eller diarré
 • frånvaro av urin.

Andra skäl

Andra orsaker till smärta i ljummen är:

 • traumatiska skador på ljumsområdet
 • Proptos - en sjukdom som uppträder i kronisk form och bidrar till förskjutningen av bukväggen;
 • herpes;
 • neoplasmer;
 • cyst, utvecklas i spermatkabeln;
 • en aneurysm av en femurartär
 • åderbråck i nedre extremiteten.

Eventuella obehagliga upplevelser i ljumsken kräver en noggrann läkarundersökning och utnämning av lämpligt behandlingsfall.

effekter

Ritning smärta i ljummen är ett symptom som kan rapportera förekomsten av allvarliga sjukdomar, upp till onkologi. Om du har obehagliga känslor i underlivet, ska du omedelbart ringa till din läkare.

Frånvaron av behandling av sjukdomar i genitourinary sfären kan vara belägen med:

 • Spridningen av bakterier till andra organ (i händelse av inflammatoriska sjukdomar, såsom epididymit);
 • metastasering - bildandet av sekundär tumörtillväxt (om smärtan orsakas av malign neoplasma);
 • impotens, infertilitet
 • utveckling av urolithiasis, njursvikt.

behandling

När det finns smärta i ljummen, är det nödvändigt att göra en tid med en läkare. Specialisten kommer att undersöka patienten, lyssna på sina klagomål, kommer att utse ett antal diagnostiska förfaranden, till exempel:

 • Ultraljud av olika organ
 • computertomografi;
 • urinanalys;
 • magnetisk resonansavbildning av ländryggen
 • Undersökningen hos kirurgen (med misstanke om appendicit eller bråck)
 • bestämning av nivån av prostataspecifika antigener i blodet;
 • TRUSY prostata, rektal undersökning av palpation (med misstänkt prostatacancer);
 • biokemisk och allmän blodanalys;
 • smuts, bakteriologisk kultur (om det finns misstankar om sexuell infektion).

Således är det första som ska undersökas med att dra i ljussmärta njurarna, prostata och blåsan. Efter diagnosen görs lämplig behandling.

Video: "Vad ska man göra med smärta i ljummen?"

preparat

Om den traumatiska smärtan stör patienten, försämrar sömnkvaliteten och minskar arbetsförmågan, kan patienten tilldelas smärtstillande medel, såsom Pentalgin, Analgin, Solpadein, etc.

Var uppmärksam! Du kan inte ta dessa medel innan du går till en läkare, eftersom detta kommer att komplicera diagnosen av sjukdomen.

Om ont i smärta orsakas av sexuellt överförbara sjukdomar, hjälper terapi med antibakteriella och antivirala medel att bli av med ett obehagligt symptom.

Behandling av inflammatoriska sjukdomar i genitourinary sfären utförs med hjälp av läkemedel som har antiinflammatoriska egenskaper.

Kirurgisk behandling

Operativt ingripande utesluts endast om det inte finns något annat sätt att bli av med sjukdomen.

Så till exempel praktiseras kirurgisk behandling med:

Hembehandling

I de flesta fall är orsaken till dragande smärta i ljummen brok och sjukdomar i genitourinary sfären. Att behandla sådana sjukdomar hemma är inte bara problematisk utan också hälsofarligt. Det är möjligt att tillgripa hjälp av traditionell medicin med tillstånd från den behandlande läkaren. Samtidigt bör man inte göra självmedicinering till en kult och vägra att acceptera traditionella läkemedel.

För att terapin ska bära frukt är det nödvändigt att observera en viss diet. Diet med att dra smärta i ljummen innebär:

 • vägran av kryddor och stekt mat
 • minimera salt, socker, animaliska fetter;
 • användningen av produkter av vegetabiliskt ursprung, kött och fisk för ett par.

förebyggande

För att undvika utseendet att dra i ljussmärta, är det nödvändigt:

 • överge dåliga vanor
 • följ hygienreglerna
 • minska antalet sexpartner, ge preferens till skyddat kön i kondom;
 • drick minst 1,5-2,5 liter vatten per dag;
 • att fylla bristen på vitaminer och spårämnen;
 • att överge lätt smältbara kolhydrater, stekt mat och animaliska fetter till förmån för kolhydrater, rik på fibrer, lättmjölksfisk och fettfattigt kött;
 • var noga med fysisk aktivitet
 • snabb behandling av smittsamma sjukdomar;
 • Besök en urolog minst två gånger om året.

Förebyggande åtgärder som listas ovan kommer att bidra till att undvika utveckling av sjukdomar i urinogenitalområdet och utseendet av associerade symtom.

Eftersom den främsta skyldige i dragande smärta i ljummen hos män är bråck, Det är värt att säga några ord om förebyggandet av denna patologi.

För att utesluta utvecklingen av en bråck bör du:

 • Undvik att lyfta vikter eller använd en speciell korsett som är avsedd för dessa ändamål.
 • Bli inte överviktig
 • att sluta röka
 • stärka pressens muskler med hjälp av speciella övningar;
 • drick mycket vätska, ge preferens till hälsosam ätning;
 • snabb behandling av lungsjukdomar;
 • om möjligt, undvik förstoppning.

slutsats

Således metoder Att eliminera dragkänksmärta hos män beror på diagnosen. Om sjukdomen upptäcks i ett tidigt skede av utvecklingen är sannolikheten för ett positivt resultat nära hundra procent. För att undvika utveckling av komplikationer, kontakta en läkare om det uppstår smärtsamma känslor i ljummen. Kom ihåg: Tidig behandling är en garanti för hälsan.

Varför finns det smärta i ljummen hos män?

Smärta i ljumskområdet hos män kan ha en mängd olika orsaker. Det kan uppstå som en följd av allvarlig inflammation i bäckenorganen.

Möjliga orsaker till tillståndet

Särskilt smärta i höger sida kan vittna för appendicit - inflammation i bilagan, bilaga till cecum. I det här fallet kan patienten behöva en brådskande operation. I närvaro av skarp akut smärta i underlivet till höger måste man genast konsultera en läkare eller ett sjukhus.

En annan möjlig orsak till skarp smärta i ljummen kan vara en bråck. Bråck uppstår vid försvagning av det lilla bäckens stödjande vävnader, vilket leder till att tarmens yta glider in i ljummen. Brok är mycket farliga, eftersom de ofta leder till tarminfångning. En sådan bråck kallas strangulerad. Liksom blindtarmsbeteende, kräver det omedelbar operation, eftersom blodbanan störs i den stränggjorda delen av tarm- och nekrotiska processer, det vill säga processer av vävnadsdöd, kan börja.

Smärta i ljummen kan uppstå med urolithiasis, men de är ofta åtföljda av akut smärta i nacken och njurområdet - njurekolik. Det kan också finnas blod i urinen.

De förstorade lymfkörtlarna i inguinalområdet kan prata om utvecklingen av tumörer - både godartade och maligna. I detta fall kan kirurgi och långvarig behandling också vara nödvändig.

Urolitiasis kan orsaka smärta i ljummen

Oftast förekommer smärta i inguinalområdet hos män med genito-urininfektioner. Sådan smärta är inte nödvändigtvis allvarlig, kan det bara att dra eller värkande smärta i ljumsken, så i många fall män inte ger det på grund av vikt, försök att ha tålamod och skjuta upp besöket till läkaren.

Resultatet av förskott kan vara minskad sexuell aktivitet, utveckling av impotens och i försummade fall - infertilitet. Under långvarig dov smärta i ljumsken, är uppkomsten av sekret, ofta med en obehaglig lukt blod i urinen det nödvändigt att ta itu med urolog eller en terapeut som styr undersökningen och vid behov - till sjukhuset. Behandling av genito-urininfektioner utförs med det obligatoriska intaget av antibiotika.

Spänning av ledband

En annan orsak till dragande smärta och tyngd i ljummen hos män kan vara en sträckning av inguinala muskler och ligament.

I ljumsområdet är fästa stora femorala muskler och ligament i senanordningen, därför med stor fysisk ansträngning är proliferationen av inguinala muskler och ligament en frekvent förekomst.

Anledningar till stretching

Orsakerna till en sådan skada kan vara:

 • falla;
 • skarp sväng av ett ben
 • överdriven sträckning;
 • skada.

Oftast uppstår dessa skador under idrott.

Symtom på sträckning

Vid sträckning är de vanligaste symptomen:

 • tunghet i ljumsken hos män
 • krossa i låret;
 • ödem och komprimering i ljummen;
 • svår smärta
 • förekomst av hematom;
 • lokal och allmän kroppstemperaturökning
 • oförmågan att helt flytta och dra in benet.

Grader av stretching

 1. Den första graden - karaktäriseras av att dra smärta och tyngd i ljummen i den skadade lemmens område. Förflyttningsförmågan kvarstår emellertid. Ödem är frånvarande.
 2. Den andra graden - skiljer begränsningen av benrörelsen och bildandet av hematom och ödem. Smärtsamma känslor är mer uttalade.
 3. Tredje graden - det kan finnas ligamentbrott. Smärtan blir mycket stark, ibland outhärdlig. Edemor och blåmärken är ganska omfattande. Det kan också finnas muskelspasmer. Offret är väsentligen begränsat i rörelser. I detta fall är omedelbar sjukhusvård nödvändig.

behandling

Omedelbart efter skadan är det nödvändigt att påföra kyla till den skadade platsen. Om du inte har is under dina händer kan du använda snö, en påse frusen mat, något föremål från kylskåpet, till exempel en flaska. Det är nödvändigt att införa ett tätt bandage. Den skadade personen borde säkert visas på traumakirken och göra en röntgenstråle, eftersom symtomen på sträckning liknar fracturen. Om offret har en fraktur, bör behandlingen vara allvarligare.

Om frakturen inte är närvarande och doktorn har etablerat en förlängning av inguinalbandet, består behandlingen vanligtvis av följande rekommendationer:

 • för att säkerställa fred i det skadade benet - det är nödvändigt att utesluta belastningen på foten, inklusive träning, lyftning osv.
 • pålägg ett tätt bandage. Gips överlappar vanligen inte med förbränning;
 • Använd antiinflammatoriska salvor, till exempel: diclofenak, diclouran, ibuprofen, antiinflammatorisk salva hjälper till att lindra smärta

nurofen, finalgel, fastumgel, lutad eller annan;

 • Vid starka smärtor kan läkaren utse eller nominera mottagning av bedövningsmedel;
 • det är nödvändigt att genomgå sessioner av fysioterapeutiska förfaranden, såsom elektrofores, UHF, ultraljud och magnetoterapi och andra;
 • Under eftergivningsperioden rekommenderas terapeutisk massage och motionsterapi.
 • Prognosen med korrekt behandling av förtöjning är mycket fördelaktig, men smärta kan vara i flera månader.

  förebyggande

  Huvudförebyggandet av en sådan obehaglig skada, som förklingning i ljumskområdet, upprätthåller en bra fysisk form, liksom att undvika vassa svängningar och ryckningar i benen, faller.

  För att undvika en sportskada - ge tid att värma upp musklerna

  När du övar idrott ska du komma ihåg om behovet av att värma upp musklerna före träning. En uppvärmning kan vara en lätt körning eller speciella övningar.

  Således bör du vara försiktig när det finns en skarp eller drabbad smärta i ljummen, eftersom det kan indikera allvarliga sjukdomar i de inre organen som kan få obehagliga konsekvenser. Även smärta i ljummen kan uppstå som ett resultat av trauma och signalerar behovet av behandling. Och i sådana fall, och i andra fall rekommenderas att omedelbart rådfråga en läkare för att undvika allvarliga hälsoproblem. Kom ihåg att med snabb och rätt behandling är predikningar vanligtvis gynnsamma.

  Vad orsakar smärta i ljummen hos män: höger, vänster

  I den inguinala regionen, det vill säga på den plats där underlivet anligger mot låret, finns en inguinal kanal med stora blodkärl och lårens nerver.

  Hos män i detta område finns en sidokabel, hos kvinnor finns en rund livmoderleder. I händelse av en bråck i inguinalkanalen kan intestinala öglor också sjunka till samma område.

  Smärta i ljummen hos män kan förekomma av många anledningar, och man bör ta allvarliga symptom, eftersom sådana känslor är ett tecken på funktionsfel hos inre organ. Lokalisering av smärta i ljummen kan bero på överföring av den från en sjukdomskälla som ligger någon annanstans i kroppen.

  Smärta syndrom i ljummen kan vara ett symptom på sjukdomen hos genitourinary sfären. Det är nödvändigt att diagnostisera och identifiera möjliga problem omedelbart efter att smärta av något slag har inträffat.

  Orsaker till smärta i ljummen hos män

  Smärta sensioner i ljummen hos män kan uppstå av många skäl. Symtom på smärtan som uppstår bör tas väldigt seriöst, eftersom de indikerar en funktionsfel i de inre organens funktion. Smärta i ljummen hos män kan förekomma både till höger och till vänster, dess lokalisering beror på källa till sjukdomen, vilken kan hittas i en annan del av kroppen, men ges i ljumskområdet.

  Varför kan det uppstå? Tänk på de vanligaste fallen:

  1. Innginal bråck. Tillräckligt sannolik orsak att en man som har smärta i ljumskarna, och om bråck är utformad på den vänstra sidan, och den smärta som det är logiskt att vara i denna del av ljumsken. En av de mest uppenbara tecken på närvaro av ett ljumskbråck är, förutom smärta i ett lämpligt ställe, svullnad i denna region, varvid symptomet visar sig tydligast när mannen är i upprätt läge, dvs stående.
  2. Seedal cord cyst. Det förekommer huvudsakligen hos män i åldrarna 35 år och äldre. I en yngre ålder är denna patologi en sällsynt förekomst. Det manifesteras av utseendet i skrotans område av en rund, elastisk mjuk svullnad, vanligtvis smärtfri. Aching i ljummen till vänster visas bara när cysten, ökande, når en stor storlek och börjar klämma i närliggande nerver och blodkärl.
  3. Smärta i testiklarna, kompletterad med ont i ljummen kan vara ett tecken på en sådan vanlig sjukdom som prostatit. I olika perioder av livet diagnostiseras det hos 60% av männen. I detta fall finns det också rezi vid urinering, erektil dysfunktion.
  4. Orkit. Huvudsymptomet för denna sjukdom är allvarlig smärta i ljummen och testiklarna, som blir starkare under rörelse och gång. Det är rodnad och svullnad i pungen, ibland illamående, kräkningar, huvudvärk, generell svaghet, kroppstemperaturen kan stiga.
  5. Vesikulit - inflammation av sämsta vesiklar. Beroende på sjukdomsförloppet kan smärtan variera. Den akuta formen karaktäriseras av svår smärta, som täcker inguinalområdet, underlivet och perineum. Kan spridas till nedre delen av ryggen och sakrummet. I den kroniska formen av sjukdomen upplever patienterna smärtsamma, värkande smärtor som sträcker sig till inguinalområdet, perineum och även nedre delen av ryggen.
  6. Pungbråck. Det manifesterar sig som sådana tecken som periodiskt tråkiga, drabbningar i ljumskare till vänster, medan smärta ofta kan "ge" bort från den smärtsamma hjärtans sida. Den kliniska manifestationen av patologi kan ibland begränsas endast av en känsla av tyngd och obehag i ljummen.
  7. Infektionssjukdomar i bäckenorganen. Smärta i ljummen hos män kan vara förknippad med infektion med infektioner som är sexuellt överförda och orsakar utveckling av allvarliga sjukdomar (gonorré, syfilis, mykoplasmos, klamydia och andra.). Med dessa sjukdomar är smärtan akut, kompletterad av feber och frossa.
  8. Orsaken till periodiskt uppkomna smärtsamma känslor till höger kan bli en renal kolik. Vanligtvis uppstår smärtan i ljummen till höger plötsligt, vilket ger en kraftig sida, ben och midja. Den akuta smärtan som uppstår kan orsakas av en njursten som ligger låg i kanalen. Varaktigheten av attacken kan vara så lång som flera minuter. Smärtpunkten, när den trängs in i ljummen, kan vara i nedre delen av ryggen och ges till hypokondrium, blåsans område.
  9. Smärta i ljummen hos män kan ge på höger sida. I det här fallet kan symptomen indikera förekomsten av blindtarmsinflammation. Om du känner att du har en stickning i din högra sida, behöver du genast se en läkare. Smärtsamma känslor i detta fall kan öka gradvis. De börjar i den epigastriska delen och sedan ned till botten av buken. Det är värt att notera att när man går, kan smärta intensifieras och ges till tarmområdet.
  10. Uppkomsten av smärta i ljumsken kan vara associerad med osteokondros av ländryggraden i vilken det finns försämring av nervrötter som sträcker sig till den inguinala regionen. I detta fall är smärtan också känt i det drabbade ryggraden och kan stå i verhnevnutrennyuyu låret. I ryggradens osteokondros krambara femorala-sexuella eller andra nerver i ryggradens plexus, som är förenat med betydande sexuell dysfunktion, svårigheter att defekation och urinering.

  Om några av symtomen uppstår behövs specialistråd, eftersom sjukdomen är mycket lättare att behandla i sitt första skede. Och kom ihåg att självmedicinering kan orsaka allvarliga komplikationer.

  Diagnos av orsakerna till smärta i ljummen hos män

  Diagnostikprocessen börjar alltid med ett frågeformulär från en patient eller en så kallad anonymiserad samling, där läkaren finner ut patientens klagomål, bestämmer karaktären, får allmän biografisk information samt nödvändig information om utvecklingen av den befintliga sjukdomen.

  I närvaro av smärtsyndrom i ljumskareområdet identifierar specialisten vanligtvis följande aspekter:

  • Villkoren för vilka smärtor uppstod
  • början av smärta (till exempel akut eller gradvis utveckling av smärta)
  • smärtslag (till exempel sömnad, pulserande, tråkig, värkande, kompressiv);
  • Varaktighet av smärta (t.ex. snabbt nedsänkning eller varaktig flera timmar eller dagar);
  • lokalisering och bestrålning (reflektion) av smärta (lokalisering av någon ömhet);
  • intensitet av smärta (t.ex. mild, måttlig eller svår intensitet);
  • Förekomst av faktorer som lindrar smärta (till exempel en viss position hos patienten);
  • Närvaro av faktorer som provocerar eller förvärrar smärta i ljummen (till exempel fysisk aktivitet, ejakulation);
  • Förekomsten av samtidiga symtom (t ex smärtsam urinering, feber, utslag på de yttre könsorganen).

  Så, om det uppstår smärta i ljummen, ska du omedelbart besöka en läkare. Ju tidigare problemet är etablerat, ju mindre dess konsekvenser och ju snabbare behandlingen. Att lösa sådana problem kan hjälpa till: urolog, kirurg, neurolog, onkolog. Efter undersökningen, vid behov, uppföljning samråd med andra specialister.

  Orsaker till smärta i ljummen till höger hos män 1

  Män kommer ofta till läkaren med en högra kolik i buken. Den specifika strukturen i inguinalområdet skapar många förutsättningar för utveckling av patologiska processer. Orsakerna till utseendet av smärtsamma känslor är olika och endast ett integrerat tillvägagångssätt gör det möjligt att korrekt diagnostisera sjukdomen. En signifikant indikator är typ och plats för smärta. Dumma tecken indikerar en kronisk sjukdom, akut - om en livshotande patologi och behovet av akut kirurgisk ingrepp.

  Orsaker till inguinal smärta

  Högersidig smärta hos män i ljummen beror på funktionsstörningar i nervsystemet, sexuellt och urinvägar, muskuloskeletala systemet (ODS) och magtarmkanalen (GIT). Var och en av dem har sina egna egenskaper, som läkaren ska veta för korrekt diagnos. Utnämningen av behandling är tillåten först efter en fullständig undersökning av patienten.

  Låt oss i större detalj överväga de utbredda sjukdomar som åtföljs av smärta:

  digestion

  Högersidig inguinal bråck uppstår när peritoneal passage av bukhinnan eller inre organen. Utvecklingen främjas av de förtunnade platserna i bukhinnans väggar i ljummen - fördjupning av inguinala utrymmen.

  Figuren visar de typer av brok och platserna för deras manifestation.

  Irritabelt tarmsyndrom - Felfunktioner i tarmperistalten, fördjupad mat rör sig snabbt eller långsamt. Platsen för piercing smärta bestämmer lokaliseringen av det drabbade området.

  Tarmobstruktion - Felaktig rörelse av mat i tarmarna. Smärtan växer akut, och smärtan bestämmer lokaliseringen av lesionen.

  Kronisk förstoppning - problematisk och mycket sällsynt tömning. Patienten är orolig för sprickor, buksmärtor.

  Koloncancer. Första gången det går asymptomatiskt, men senare är det ont i neoplasmens utveckling.

  Urinsystem

  urolitiasis - Utseendet av stenar i urinvägarna. Under obstruktion i ländryggsregionen sker en akut kolik i rätt urinläkare. Parallellt med henne förekommer blod i urinen, är matsmältningen störd.

  cystit kallad inflammation i blåsan. Uttryckt av punkt kolik, vilket förbättras genom tömning.

  Blindtarmsinflammation. Patologi åtföljs av en genomträngande smärta i underlivet, överfört till ljummen och högerbenet. Bilagan ligger i iliacregionen till höger. Ofta finns det illamående och feber.

  Blåsans cancer - en neoplasm på blåsans väggar. Före spridningen av maligna celler till närliggande organs verkar inte sjukdomen.

  Uretral cancer - svullnad i urinröret.

  uretrit - Infektiös eller icke-infektiös inflammation i urinröret. I ljummen finns det en känsla av tyngd och med urinering - brännande och kolik.

  Sexuellt system

  Akut prostatit - Infektiös inflammation i prostatakörteln på grund av penetration av mikrober. Smärta i ljummen och perineum kommer att sy. Önskningar för tömning blir vanligare och blir problematiska.

  Adenom av prostata - Stark tillväxt av körtelvävnad. Det är en klämning i urinblåsan, det ökar smärtan vid tömning.

  Prostatacancer representerar malign tillväxt från epitelvävnaden. I senare skeden finns det spasmodiska smärtor och upprepade önskningar för tömning.

  vesiculitis - Infektiös inflammation av sämsta vesiklar. Det gör ont i perineum och blir i ljummen; intensiteten ökar med tömning, fylld med blåsan, ejakulation.

  Epididimoohit - inflammation i testiklarna och bilagorna. Sjukdomen är akut: temperaturen är över 38 grader, det finns en skarp smärta i pungen.

  Testikulär torsion - Vridning av frökanalen när testikeln vrids. Piercing smärta orsakar kräkningar, yrsel.

  Venereal sjukdomar. Orsakas av sexuellt överförbara infektioner Symtomatologin beror på patogenen.

  Nervös och SLM

  Skada på ljummen. De är vanligare bland professionella idrottare. Ökad smärta under rörelse, en liten svullnad är synlig.

  Nackdelarna i ländryggen. I ljummen finns kolik, som ger upphov till övre ytan på låret och underlivet, känsligheten minskar.

  Orsaker till lungsmerta

  I de flesta fall är den efterföljande smärtan inneboende i kroniska sjukdomar. Den vanligaste skyldige är prostatit. Den långsiktiga statistiken fastställer faktumet: 1/3 reproduktiva män är sjuka med en prostatit. De flesta fallen detekteras i sena steg och kompliceras av samtidiga sjukdomar.

  Den främsta skyldige är den patogena mikrofloran, som uppträdde i prostatakörteln. Symtom: kolik under avföring, liten urladdning, känsla av obehag i perineum.

  • liten bäckenskada;
  • sexuell avhållsamhet
  • Förekomsten av infektioner i urinvägarna;
  • dåliga vanor
  • hypotermi;
  • påkänning;
  • hormonella misslyckanden.

  Mjuk smärta indikerar förlängningen av inguinalbandet efter överdriven ansträngning.

  Orsaker till smärta

  Ett antal patologier har inga tydligt uttryckta manifestationer och detekteras oavsiktligt under en förebyggande undersökning. Personen känner sig ibland värk av svag karaktär, men i framtiden blir det mer uttalat.

  En noisome följeslagare av följande sjukdomar:

  • cryptorchism - Fel i den hormonella bakgrunden, problem med uppfattningen, retention av puberteten hos ungdomar.
  • prostatit - problem med urinering och styrka, utseende av adenom, infertilitet
  • cancer - viktminskning, feber, dålig hälsa, känsla av främmande kropp inuti;
  • cysta - Ensidig ökning av testiklarna
  • lymfadenit - singel och multipel svullnad med spikar;
  • abscess - orenheter i urinen, utslag, problematisk tömning, urladdning.

  Att uppnå smärta kommer att vara huvud tecken på akut cystitis. Denna akuta inflammation, lokaliserad på blåsans slemhinnor. Förövare av akut form - olika infektioner. Manifestationer av akut form: Molnig urin, värk i smärta, frekvent urinering med ett snitt, utseende av blod i urinen, illamående, feber.

  Sannolikheten för att utveckla cystit är ökad:

  • trauma mot blåsans yta;
  • hormonella misslyckanden;
  • enkelt blod i bäckenarna;
  • sänkning av skyddsfunktioner;
  • hypotermi.

  Att uppnå smärta orsakas av maligna neoplasmer i rektal slemhinna. Hon talar om tumörens tillväxt och spridningen av maligna celler i vävnaderna i närliggande organ, processen blir oåterkallelig. Symtom: Persistent förstoppning, minskad aptit, uppsvällning, blodig utmatning i avföringen, svaghet, blek hud.

  Vad är allvarlighetsgraden hos ljummen hos män?

  Obehag i ljummen, tunghet i perineum hos män - dessa är alarmerande symptom, som bör följas. Obehagliga känslor kan utlösas av ett antal sjukdomar, varav några utgör ett hot mot patientens liv. Den första specialist med vilken du behöver konsultera en man är en urolog.

  Möjliga orsaker till obehag

  Ljushålets svårighetsgrad hos män är bara ett symptom, men inte en självständig sjukdom. På grundval av ett klagomål är det omöjligt att fastställa den exakta orsaken till obehag, så man måste genomgå en omfattande undersökning av bäckenorganen och bukhålan. Att pressa och spränga känslan i perineum kan orsakas av sjukdomar:

  • Urinsystemet;
  • Sexuella organ;
  • Mag-tarmkanalen;
  • Ländryggen;

  Organen i bäckenet och bukhålan är välinerverade, så med olika inflammatoriska sjukdomar kan smärta ges till perineum. Först och främst bör en man samråda med en urolog och proktolog för att utesluta den mest sannolika orsaken till obehag - prostatit och prostata adenom.

  Patologi i urinvägarna

  Obehag i perineum hos män är ofta tillräckligt för ett symptom på ett felfunktion i urinvägarna. Ritning tråkig smärta i perineum - detta är ett karakteristiskt tecken på långsam inflammation. Anledningen till känslan av tunghet är:

  1. Blåskatarr.
  2. Pyelonefrit.
  3. Urolitiasis.
  4. Maligna neoplasmer.
  5. Urinflammation.

  Blåsning i urinblåsan är cystitis. Sjukdom av infektiös natur, kännetecknad av akut kurs med svår smärta, ofullständig tömning av blåsan och ökad kroppstemperatur. Frånvaro av behandling eller felaktigt valt behandlingsschema kan leda till övergången av sjukdomen till kronisk form, som kännetecknas av dragkänningar och en känsla av tyngd i ljummen.

  Koncentrationer (stenar) i blåsan formas mot bakgrund av kroniska inflammatoriska patologier i urinvägarna, såväl som metaboliska störningar och nedsatt immunitet. Närvaron av stenar indikeras av smärtsyndrom av varierande intensitet - från de som drabbas av akut smärta. Obehag uppträder när stenarna förskjuts.

  Uretrit är åtföljd av akut smärta och tyngd i ljummen. Det är möjligt att skilja pus och slem från urinröret, vilket orsakas av den infektiösa naturen hos den inflammatoriska processen.

  Faren är blåsans och urinrörets cancer. Dessa patologier i de inledande stadierna är asymptomatiska. Det enda som kan indikera en malign neoplasma är tyngd och tryck i ljummen.

  Sjukdomar i könsorganen och prostatit

  Svårighetsgraden och trycket i skönhetsområdet hos män över 50 år i ca 60% av fallen beror på inflammation i prostatakörteln. Frånvaron av akut smärta indikerar en stillastående prostatit, vars utveckling beror på en överträdelse av prostatakörtelns trofism. Andra symptom på patologi:

  Gravity i ljummen

  Tyngd i ljumsken - ett symptom som ofta åtföljer sjukdomar i organ och strukturer belägna i bäckenet, buken, intill området för anatomiskt eller förenade med sin stammar innervation, blodtillförsel.

  Symptom kan förekomma i isolering, vara ett förebud om uppkomsten av sjukdom, samexistera med andra manifestationer. Kombinationen med smärta i buken, ljumsken, perineum, könsorganen, lår, berusning syndrom, förstorade lymfkörtlar, urineringsstömingar, tarmrörelser, onormal urladdning från urinröret, vaginan.

  Beroende på orsaken är tyngdkraften närvarande på ena sidan eller är bilateral.

  Orsaker till Gravity i Groin

  I ljumsområdet finns stora blod- och lymfatiska kärl, nerver, lymfkörtlar, nära könsorganen, tarmar, urinblåsa, höftled. Problem i genitourinary, digestive, musculoskeletal system, kärl kan uppvisa obehag och tyngd i ljummen.

  Överträdelser tillfälliga, funktionella passera självständigt, obehag i inguinalområdet med dem behöver inte behandling, endast mild korrigering och observation. Sådana situationer innefattar:

  • förändringar i det muskuloskeletala systemet som är förknippat med överdriven fysisk ansträngning, liten sträckning av ledband;
  • funktionell dyspepsi med en kostbrott, manifesterad av uppblåsthet, förstoppning eller diarré;
  • periodisk smärta hos kvinnor under menstruation.

  Men allvaret av ljumskan kan vara en harbinger eller ett symptom på ett allvarligt matsmältningsorgan, könsorgan, urin, ben, blod, lymfatiska kärl.

  Tarmarnas patologi

  Direkt i ljumskområdet är inguinalkanalen. I närvaro av predisponeringsfaktorer kommer intestinala slingor eller mesenteri in i kanalen och bildar en bråck. Inghinalbråck kännetecknas av en känsla av tyngd, en främmande kropp i ljummen, med smärta, symtom på berusning. Vid undersökning finns en tumörformad formation i nedre bukdelarna.

  • Vissa sjukdomar i matsmältningssystemet kan åtföljas av obehag och tyngd i ljummen: kolit, proktit, hemorrojder, irritabel tarmsyndrom, appendicit, tarmtumörer. Differentiell diagnos tar hänsyn till andra symtom.
  • Kolit kännetecknas av instabilitet i avföring, värk i smärta, buk i buken, flatulens.
  • Proktit kännetecknas av smärta i vänstra höftområdet, rektum, vilket förstärks av avföring, en känsla av tarm fullhet, klåda, brännande känsla i anus, för att ofta behov uträtta sina behov.
  • Med hemorrojder uppträder ett intensivt smärtsyndrom i framkant, hemorrojder uppträder vid utgången från ändtarmen, blödning från anus uppträder.
  • Det irritabla tarmsyndromet uppenbaras av växelverkan av diarré och förstoppning, stumma smärtor längs tunntarmen, som avtar efter tömning.
  • Appendicit är en akut kirurgisk patologi. Det kan börja med en känsla av tyngd i den högra inguinala regionen, som utvecklas till kramphålor, mer uttalad i högra buken. Det finns positiva symptom på irritation av bukhinnan, rektala temperaturhöjningar.
  • Vid svullnad i tarmarna kan ett av de första symtomen vara en tunghet i ljumskområdet, då kommer smärta, tarmblödning, pallproblem, generell svaghet att gå med.

  Sjukdomar i könsorganen

  Tyngd i ljumsken kan uppträda vid sjukdomar i könsorgan: prostatit, orkit, balanopostit, prostatatumörer hos män, myom, endometrios, prolapse av livmodern, äggstockarna cysta, livmodercancer hos kvinnor.

  • Med prostatit förekommer ofta frekvent urinering, ofullständig tömning av blåsan, smärta i litet bäcken, perineum, problem med styrka.
  • Orchitis kan börja med obehag och tyngd i ljummen, skrotum. Under utvecklingen av sjukdomen sväller testikeln, ökar i storlek, smärtsmärta uppstår, smärtan utstrålar till perineum, ljumsk och sakrum.
  • Balanoposthit kännetecknas av smärta, brännande, klåda, hyperemi, svullnad i glanspenisen och prepuce, närvaron av utsöndringar.
  • Tumörer av prostata är olika i manifestationer beroende på cellkompositionen. Godartad urinering är karakteristisk för urinering, en malign tumör uppträder, dessutom smärta, närvaron av blod i urinen.
  • Med livmodermom har kvinnan oregelbunden månad, infertilitet, förstorad buk, en känsla av tryck i underlivet.
  • Endometrios orsakar kroniska bäckensmärtor som ger tillbaka, ljumsk, dysmenorré, infertilitet.
  • Utsöndring av livmodern manifesterar sig i vikt, smärtor i inguinalområdena, nedre delen av buken, sakrum, nedre delen av ryggen, urineringstörning, menstruationsdysfunktion.
  • Utveckling av ovariecystret åtföljs av utseende av traumatiska smärtor, tryck i underlivet, en ökning i bukmagasinet, menstruationsfördröjningen.
  • Uterincancer karakteriseras av plötslig livmoderblödning, tyngd i underlivet, viktminskning, lymfadenopati.

  Sjukdomar i urinvägarna

  Pyelonefrit, urolithiasis, cystit, uretrit kan åtföljas av, förutom andra symptom, i vikt i ljummen.

  • Smärta i nedre delen av ryggen, buken, urinrörelser, svaghet, svullnad, feber kan störa pyelonefrit.
  • Med urolithiasis är tyngd i ljumsområdet ofta en hacker av en attack. Då är det kraftiga kräkningar i buken, urinläckage störs.
  • Cystitis kännetecknas av frekvent smärtsam urinering med låg volym, närvaron av blod i urinen.
  • Uretrit kännetecknas av smärta, i samband med frisättning av blåsan, förekomst av patologisk urladdning ur urinröret.

  Sjukdomar i muskuloskeletala systemet

  Tyngd i ljumsken kan vara närvarande vid sjukdomar i skelettsystemet: osteokondros av lumbosakrala ryggraden, trauma, osteoartrit, subluxation av höftleden.

  • För osteokondros kommer att präglas av smärtsyndrom, motor, neurologiska störningar.
  • Med skador på midjan, coccyx, bäcken, höft kan det finnas externa skador, smärtssyndrom, lemförkortning, fel position.
  • Höftledets patologi manifesteras av styvhet, minskad rörelsevolym, skillnad i benlängden, smärta i leden och ljummen i rörelse.

  diagnostik

  Diagnosen görs på grundval av klagomål, anamnese, objektiv granskning, laboratorium, instrumentundersökningar, expertkonsultationer.

  • Under undersökningen utvärderas en uppsättning tillgängliga klagomål, sjukdomshistorien studeras.
  • Visuell inspektion kan avslöja förekomsten av lesioner på huden, hematomerna, tumörliknande formationer, bukets asymmetri, bäcken, felaktiga lägen i benen. Palpabel detektion av förstorade lymfkörtlar, tumörer i bukhålan, hernial sac, irritation av bukhinnan är möjlig.
  • Smala specialister: en gynekolog, urolog - de sexuella organen undersöks.
  • Från laboratorieundersökningar genomförs:
   • Blodtester är vanliga och biokemiska för att avslöja inflammatoriska, metaboliska störningar.
   • Urinalys: allmän och ytterligare - gör det möjligt att bedöma njurarnas och urinvägs tillståndet.
   • Analys av avföring för coprogram, doldt blod, ägg av maskar ordineras för att utesluta tarmsjukdomar.
   • Obligatorisk ta urogenitala utstrykningar på mikrofloran, cytologi för att bedöma könsorganens tillstånd.
  • Från instrumentella undersökningar kan kräva ultraljud av buken, retroperitoneal, pelvisk, prostata, kolposkopi, cystoskopi, anoscopy, retroromanoskopiya, barium lavemang, röntgen av bäckenet, höftleder.
  • För differentialdiagnosen utvärderas resultaten av undersökning, undersökningar, samråd med en ortoped, gastroenterolog, urolog, prokolog, gynekolog, onkolog.

  behandling

  Tidig föreskriven behandling som syftar till att bekämpa den underliggande sjukdomen kommer att leda till att bli av med svårighetsgraden hos inguinalområdet. Behandlingen ska utses av läkaren och administreras under hans tillsyn. Beroende på diagnosen används terapeutiska medel, kirurgiska tekniker, element i traditionell medicin.

  Evdokimova Olga Alexandrovna

  Var sidan användbar? Dela det i ditt favorit sociala nätverk!