Huvud
Behandling

Ritningar i underlivet

Dragande smärtor i underlivet är av diagnostisk betydelse. För att identifiera orsaken till sjukdomen behöver läkaren ta reda på smärtsyndromets egenskaper. Det innehåller frågor: När det finns smärta, var det är lokaliserat, var det ger, vilka känslor det orsakar, vilket stärker eller försvagar det.

Om smärtan inte är permanent är det viktigt att veta hur länge de håller och då uppstår igen. Vissa sjukdomar orsakar samma symtom och beror inte på kön, andra - är endast inneboende för män eller kvinnor. Detta förklarar varför patienter med traumatiska smärtor i underlivet måste skickas till gynekologen och urologen och androgen. Vi kommer att överväga både allmänna och specifika skäl.

Mekanism för smärtsyndrom

Man tror att buksmärtor kan orsakas av parenkymala organ (i nedre delen - livmodern med tillsatser hos kvinnor och prostata hos män) genom att öka och sträcka kapseln. I ihåliga strukturer (blåsor, tarmar, äggledarrör) - Spastiska sammandragningar i det muskulära skiktet.

Följaktligen kommer smärtan att vara trubbig, ihållande, ökar med ökande organs eller kramper, periodiskt om muskeltonen förändras. Dessutom är utvecklingen av den patologiska processen viktig: en snabb ökning (till exempel med akut inflammation) åtföljs av raspiruyuschimi smärtor och en gradvis dragning.

En annan typ av dragande smärta i underlivet är förknippat med överväxt av ligamenten (stor ovariecyst, kronisk adnexit). Dessa är de anatomiska strukturerna som fixar de inre organen. Med långvariga kroniska inflammatoriska sjukdomar uppstår spikar från ärrvävnad.

De bakre spikarna kan bryta mot den optimala lokaliseringen, vilket minskar rensning och patentering av de rörformiga formationerna. Då kommer smärtan att vara skarp, åtföljas av rörelse, tarmarnas peristaltis, avföring, fysisk aktivitet, sexliv. Spikes irriterar peritonealplåtarna.

Karakteristisk för deras bildning efter operation, med appenditit, Crohns sjukdom, divertikulit, endometrios hos kvinnor. Med en fysiologisk manifestation av förspänning uppstår ledband hos kvinnor under graviditeten. Oerfaren framtida mödrar ofta klagar som drar underlivet.

En annan viktig orsak till dragande smärta i underlivet är en ökning av ton och en förlängd belastning av organet. Detta symptom ses i smärtsam menstruation hos flickor och kvinnor (algodismenorrhea).

Beskrivningen av sjukdomskliniken påverkas av en subjektiv bedömning av smärta. Människor bär detta symptom annorlunda. Därför är ytterligare manifestationer, åtföljande patologier, laboratorie- och apparatstudier viktiga.

Sjukdomar åtföljda av samma manifestationer, oavsett kön

Det är möjligt att utplåna sjukdomar där både män och kvinnor ofta klagar på att dra smärta i underlivet.

Kronisk blindtarmsinflammation

Sjukdomen utvecklas med en oberoende avhjälp av en akut attack och frånvaron av en operation. I detta fall stoppar inflammationen av cecumprocessen inte. Det finns en uttalad vidhäftningsprocess. Det är en skyddande reaktion i kroppen för att begränsa spridningen.

Vanliga smärtor av dragningstypen i det rätta området i underlivet är ibland det enda tecknet på sjukdomen. För fullständig diagnos är det nödvändigt att utesluta förekomst av sjukdomar i könsorganen, urinering, tarmar. Vid bekräftelse av diagnosen rekommenderas en planerad operation. Detta är det enda sättet att bli av med smärta.

Kronisk divertikulit av ileum

Sjukdomen orsakas av inflammation av de sakkulära utsprången på ileums vägg. De uppstår när tarmröret bildas i fostret eller som en förvärvad patologi som ett resultat av väggens utspädning.

Det är kliniskt svårt att skilja från en attack av blindtarmsinflammation: dra eller smärtsmärta, illamående, kräkningar, huvudvärk, feber. Övergång av smärta till pulserande är ett ogynnsamt tecken. Det indikerar bildandet av en kohererad abscess. Komplikationer är peritonit, blödning och tarmobstruktion. Behandling är bara snabb.

Tarmobstruktion

Patologi stör hela eller delar av innehållet i innehållet genom tarmröret. Möjlig i samband med:

 • med mekanisk blockering av spikar, divertikula, tumör, beräknade stenar, främmande kropp;
 • nederlaget i tarmens motorfunktion genom att ta för tung mat efter fastande;
 • sjukdomar av inflammatoriskt ursprung (pankreatit, kolit, appendicit);
 • okontrollerad mottagning av läkemedel, narkotikamissbruk.

Smärta i buken växer gradvis och blir mycket stark, spricker, sprider sig i alla riktningar. Stolen är försenad, gaserna släpper inte undan, buken är upptagen i tarmens övre delar, det upprepas kräkningar, falska uppmaningar att avfyra. Livet kräver en brådskande operation.

Kronisk sigmoidit

Sigmoid kolon ligger i vänster sida av buken, i sidan och ileum. I samband med fysiologiska böjningar reduceras hastigheten för rörelse av tarminnehållet här. Webbplatsen är lämplig för att stödja kronisk inflammation. Processen orsakar motsvarande smärta till vänster om puben med bestrålning uppåt, in i nedre delen av ryggen.

Långvarig sjukdom leder till nederlag i hela tarmväggen med omgivande vävnader (perisigmoidit) och lymfkörtlar. Smärtorna blir permanenta, intensifieras under rörelser, efter enema, medan de går. Terapiåtgärder reduceras ofta till en livslång diet, antiinflammatorisk behandling.

Malign kolon i neoplasma

I början av utvecklingen av kolorektal cancer är det möjligt att dra smärta i underlivet. Tumörtillväxt, sönderdelning och infästning av inflammation orsakar allvarlig smärta i iliacregionen åt vänster eller höger, i lateral zon, uppblåsthet, förstoppning, tecken på tarmblödning.

För att skilja sig från andra sjukdomar behöver du en endoskopisk kolorektal undersökning med biopsiets cytologi. Behandling är bara snabb.

Vilka sjukdomar hos män orsakar att dra smärta i underlivet?

Den närmaste delen av underlivet är bäckenzonen, där ett viktigt organ är belägen - prostatakörteln med seminala vesiklar.

Kronisk prostatit

Om en man klagar på att "det gör ont och drar i underlivet", då finns det för det första misstankar om kronisk prostatit. Mest vanliga är medelålders män, speciellt med stillasittande arbete (förare, piloter). Smärtan är permanent, utstrålar till suprapubic zone, coccyx, analöppning, ljumsk och yttre könsorgan.

Typisk klåda i anusen, med ansträngande utsöndring av prostats utsöndring med droppar genom urinröret. Förstörningar av prostatit orsakas av hypotermi, alkoholkonsumtion, sexuella överflöd.

Samtidigt läggs karaktäristiska smärtor i urinen vid urinering, snabb uppmaning, fördröjning av urinfrisättning, känsla av ofullständig frisättning av blåsan. En man har feber, yrsel, svaghet, huvudvärk, sömnlöshet. Ofta förändras karaktären, familjen uppmärksammar tendensen att återkallas, irritabel över bagage.

Godartad tumör

Adenomen i prostata bildas av övervuxna glandulära celler. Sjukdomen manifesterar sig oftare hos äldre män. Den förstorade prostatan komprimerar urinröret. I de tidiga stadierna av symtomatologin indikerar därför en störd urinering: ansträngning för att driva urin, frekventa uppmanar utan att känna fullständig tömning av blåsan.

Att uppnå konstant smärta i ljummen, över pubisen tolereras smärtsamt av patienterna. En ytterligare ökning leder till stagnation av urin och infästning av inflammation. Hos män uppfattas cystit, prostatit och pyelonefrit.

Prostatacancer

Malign tumör i prostatakörteln uppstår mot bakgrund av en långvarig kurs av adenom, inflammatoriska processer i genito-urinorganen. Sjukdomen börjar med att dra smärta över pubis och i perineum, snabb urinering, utseendet av blod i urinen. Ytterligare utveckling av tumören kännetecknas av snabb metastasering, smärta i benen (ben, ryggrad, revben), aptitlöshet, viktminskning.

Fysiologisk drabbande smärta hos kvinnor

De kvinnliga kroppens fysiologiska förhållanden (menstruation, graviditet) kan åtföljas av att dra smärta i underlivet. De försvinner på egen hand.

Vid graviditet

Smärta orsakas av sträckning av ledband som omger livmodern och appendagen. Beroende på ålder noteras (om graviditet uppträder hos 25 år och äldre). Med individuella egenskaper hos ligamentapparatens struktur eller överkänslighet mot smärta och oroade mot bakgrunden av följande graviditeter. Det anses viktigt att ha ett mellanrum mellan 7 år eller mer.

Skillande tecken på fysiologisk smärta från patologin är:

 • frånvaro av samband med någon åtgärd, spontan början och slut
 • kort varaktighet;
 • svag intensitet;
 • Det finns ingen försämring av hälsan, tecken som spotting, feber.

Varje kvinna under graviditeten bör noggrant övervaka hennes tillstånd, rapportera eventuella abnormiteter till obstetrikär-gynekologen.

När ägglossningen

Ägglossningsperioden innebär frisättning av ett moget ägg i äggstocken från follikeln. Det inträffar den 14-15 dagen med rätt menstruationscykel. Hos vissa kvinnor i flera timmar eller dagar att dra smärta i underlivet

De klassificeras som låg och medelstora intensitet, ökningen sker under samlag. Det är bevisat att smärtan orsakas av hög blodfyllning av äggstocken, dess temporära ökning, som är förknippad med hormonella fluktuationer. De skiljer sig åt i ensidigt flöde.

Gynekologer råder kvinnor att undersökas för att förebygga inflammation i bilagorna. Om patologier inte avslöjar, är det under åldern av ägglossning rekommenderat att inte delta i fysiskt arbete och sport, utesluter samlag. Med svår smärta kan du ta antispasmodiska droger eller sätta ett rektalt ljus med en klocka.

Vid vilken patologi lider kvinnor av smärta?

Menstruationsfunktionen är ett fysiologiskt fenomen och i en frisk kvinna borde det inte orsaka några tecken på sjukdom. Men vissa har intensiva smärtor varje månad och det allmänna tillståndet är stört. En liknande skylt kallas algodismenosis.

adenomatos

Ritningssår kombineras med riklig uterinblödning, långvarig brun urladdning från livmodern. Ofta lider nerazhavshie kvinnor efter 30 år, som lider av infertilitet. Vid adenomatos (livmoderns endometrios) uppstår spiring av inre epitel från livmoderhålan till muskelskiktet, "fickor" bildas.

Med menstruationsblod avvisas endotelskiktet i livmodern, blodmassan går in i "fickorna", de expanderar och trycker på de omgivande vävnaderna. Detta orsakar intensiv smärta med bestrålning i ryggen, ljumskan.

Vid behandling av hormonella droger. Efter befruktning och under graviditeten övervakar barnmorska fosterutveckling, förhindrar avstötning. Kvinnor är långt observerade av en läkare. Eventuellt bildandet av cyster, foci av endometrios i det lilla bäckenet, i livmoderhalsen. Man tror att patologin försvinner efter klimakteriet.

Inflammatoriska sjukdomar

Kroniska inflammatoriska sjukdomar i könsorganet hos kvinnor följs ofta av smärtsam smärta. Menstruationsblödningar provar utvecklingen av inflammation, eftersom blod anses vara en bra miljö för levande patologiska mikroorganismer.

Samtidigt försämras det allmänna tillståndet:

 • svaghet;
 • huvudvärk och yrsel
 • muskelsmärta
 • temperaturökning.

Karakteristiska förändringar i utsöndring: en obehaglig lukt på grund av en blandning av pus. Typiska neurologiska klagomål på sömnlöshet, sömnadssmärta i hjärtat, irritabilitet. En undersökning i 60% av fallen avslöjar en sexuellt överförd infektion, så i diagnosen är det nödvändigt att ta hänsyn till kvinnans sexuella beteende.

Risken för inflammation ökar väsentligt i följande fall:

 • överfört diagnostisk skrapning, abort;
 • användning av intrauterina preventivmedel
 • vägran och otillbörlig upphörande av behandling av en akut sjukdom.

Med medfödda anomalier, ett brott mot livmoderns struktur

Ritningar uppträder i en tjej med medfödd anomali vid första menstruationen. Om vice ligger i infektion i skeden eller livmoderhalsen, sticker blodet inte ut, men ackumuleras och expanderar väsentligt vagina, livmoderhålan.

Ungdomskvinnor med smärtsam menstruation ska visas hos gynekologen och undersökas. Kvinnor som har fött födseln kan ha lesioner i livmodern (synechia), som ett resultat av användning av intrauterina preventivmedel, uppskjutna abort, endometrit. Fördröjd utflöde av blod orsakar retroavvikelse av livmodern (böj).

Primäralgodismenorea

Det kännetecknas av bristande kommunikation med gynekologiska sjukdomar. Smärtsyndromet förklaras av funktionsstörningar i patologin i endokrinet och nervsystemet, benägenheten till ökad syntes av organismen av prostaglandiner, vilket minskar livmodern och östrogenhaltens tillväxt. Det är typiskt för flickor med överbelastning i skolan, på jobbet, låg rörlighet, felaktig näring, ökad känslomässig uppfattning.

I 2/3 av fallen är diagnosen "premenstruellt syndrom". Under buken finns det smärtor några dagar före den planerade början av menstruationen. Den mest intensiva på den första dagen. Det finns en kombination med huvudvärk, illamående, besvär, kräkningar, smärta i bröstkörtlarna.

Tumörer av interna genitala organ

Godartade tumörer i äggstockarna och livmodern (cyster, fibromyom), med deras tillväxt, sträcker organet och bidrar till att dra smärta. Samtidigt är ett ligament kopplat till processen. Den kliniska bilden kompletteras nödvändigtvis av stark uterusblödning.

Maligna tumörer i äggstockarna kännetecknas av bilaterala smärtor, eftersom båda organen påverkas. Smärtsyndromet uttrycks i II-III-steget i den onkologiska sjukdomen. Det finns andra tecken:

 • aptitlöshet;
 • svaghet;
 • viktminskning
 • illamående;
 • hormonella störningar;
 • metastaser i magen.

Under buken på ena sidan av smärtan uppstår med livmoderhalscancer. Dess tidiga manifestation anses periodisk riklig vattnisk utsläpp. Smärtan i sig är orsakad av nedsatt peristaltik hos röret.

Tidiga stadier av livmoder sarkom åtföljs av livmoderblödning, snabb tillväxt av tumören, intensiv smärta, metastaser. För en erfaren läkare är vikten av att dra smärta i underlivet viktigt för att bedöma en persons tillstånd och diagnos. Patienter med liknande egenskaper måste undersöka och identifiera specifika orsaker.

Orsaker till smärta i underlivet

23 augusti 2016

Allmän information

Uppenbarelsen av smärta i underlivet gör att kvinnor ofta vänder sig till en gynekolog för att fastställa orsakerna till sådana symtom. och värk smärta i underlivet och skarp smärta i underlivet är alarmerande lika starkt, särskilt om det gör ont på allvar och länge.

Ändå kan mycket allvarlig smärta i inguinalområdet indikera manifestationen av neurologiska eller kirurgiska patologier. Därför är skarp skärning och tråkig värk i denna del av buken anledning att besöka en läkare omedelbart och genomgå en fullständig diagnos.

Lägre buksmärtor hos kvinnor höger och vänster

Att bestämma orsakerna till smärta i underlivet hos kvinnor, subdividerar läkare dem i två villkorade grupper. Anledningarna till att kvinnans mage sår i buken kan vara organiska och funktionell.

Organiska orsaker till smärta och utbrott hos kvinnor

 • sjukdomar i könsorganet hos kvinnor (endometrit, apoplex av äggstocken, livmoderfibroider, adnexit, cyst i äggstockarna, Torsion av benet av äggstockscyst, endometrios);
 • obehag och smärta i samband med användningen av intrauterin anordning;
 • kirurgisk patologi av akut typ, gallblödersjukdomar, urinvägar (kolecystit, pyelonefrit, appendicit, cystit);
 • trubbiga, skärande, dra och andra typer av smärta i samband med graviditet(hot om avbrott, ektopisk graviditet, kolik efter en medicinsk abort, för tidig avlägsnande av placentan).

Funktionella skäl

 • kränkning av månadscykeln (dysfunktionell livmoderblödning, algomenorrhea);
 • smärta hos ägglossning;
 • stagnation av blod som frigörs under menstruationen (hemometra, böjning av livmodern).

Det bör noteras att smärtan i underlivet kan ha en annan karaktär. Det kan vara skarp, skarp, värkande. Ibland är det följt av uppblåst, allvarliga obehagliga känslor i nedre delen av ryggen. I vissa fall, under samlag, känner en kvinna obehag omedelbart efter handlingen.

Det är viktigt att bestämma så snart som möjligt vad som orsakar spasmer hos kvinnor i detta område. Orsakerna till spasmer kommer att bestämmas av en gynekolog eller skickas till en lämplig specialist av en kvinna.

Vad gör ont i underlivet?

Med sjukdomar i det genitourinära systemet kan smärta i underlivet uppträda hos kvinnorna till vänster. Om den nedre delen av buken gör ont på vänster sida av kvinnan kan orsaken till detta tillstånd vara ett antal sjukdomar där dragning, sömnad, ont i smärta uppenbaras. Först och främst kan skarpa smärtor och uppblåsthet indikera tarmsjukdomarna. Ibland gör det ont på vänster sida och efter övermålning, förbrukning av mat av dålig kvalitet. Man bör komma ihåg att en av njursjukdomarna kan manifestera sig på detta sätt. Dra i vänster sida och med ett antal sjukdomar i reproduktionssystemet. Men om det i vänster sida skadar eller drar, ska läkaren bestämma orsakerna. Endast en expert förstår klart och bestämmer vad som ligger till vänster underlivet hos kvinnor.

Orsaken till obehag kan vara neurologiska sjukdomar, där smärta oftast är bankande, skott.

Det händer att smärtan i underlivet är förknippad med hypotermi - till exempel kan en kvinna lida av sådana känslor efter att fötterna har fryst, etc.

Smärtan i underlivet till höger om kvinnor kan också vara annorlunda. Ofta kan värkande smärta associeras med tarmar, njurar, anfall appendicit, akut pankreatit. Specialisten förstår klart vad som är till höger, och följaktligen kan de patologier som organ kan förekomma.

Inflammation av bilagorna och livmodern

Om livmodern eller epididymis blir inflammerad börjar sjukdomen akut: temperaturen stiger, förgiftning av organismen, smärta i underlivet. Om en kvinna adnexit, smärtan i underlivet är märkt vänster eller höger - från vardera sidan. I fallet med endometrit märkt värk eller skarp smärta och brinnande i mitten. Om en kvinna söker en läkare med klagomål på smärta på vänster sida eller på höger sida, utför specialisten en vaginal undersökning. I händelse av inflammation i bilagorna är pastodillägg med skarp smärta noterade. Med klagomål som gör ont i mitten och misstankar om endometritis, mjukas och förstorats livmodern palperas, vilket kan vara smärtsamt vid palpation.

Allvarlig smärta i vänster sida vid undersidan av buken, såväl som till höger eller i mitten, observeras vid akut sjukdom. Med kronisk endometrium och adnexit smärtsam, tråkig. Det finns en svårighetsgrad i bilagorna, palpation bestämmer livmoderns känslighet. Om du trycker ner i underlivet, lossnar du plötsligt, då blir det starkare när du släpper. Ibland klagar en kvinna att hennes ändtarmen skadar.

Med sådana sjukdomar kan en kvinna känna att smärtan i tarmarna är kvar i underlivet och tunika eller knäppande smärta utvecklas i den. Men det är möjligt att bestämma exakt varför det gör ont från vänster, bara i forskningsprocessen. För doktorn är det nödvändigt att också ta itu med männen, trots allt kan bara experten definiera och varför smärtan i botten av en mage eller mage till vänster hos män utvecklas.

Tilldela behandling för inflammation i bilagorna och livmodern, läkaren tilldelar infusionsterapi, antibiotika, vitaminer, antiinflammatoriska läkemedel.

endometrios

Vid utveckling endometrios det finns en skada av livmodern, appendages, liksom av det bakre rummet. Denna sjukdom kännetecknas av spridningen av celler utanför livmodern som liknar endometrium. I regel manifesterar smärta i nedre delen av ryggen och underlivet sig före menstruation, ökar med menstruation.

Om det utvecklas endometrios av livmodern, då gör det ont, dra och pinnar i mitten nedanför.

Vid utveckling endometrios av bilagor Noet i den del där ljumsområdet är bestämt.

vid retrocervikal endometrios - bakom puben

Smärtsamma känslor blir mer intensiva, med en uttalad vidhäftningsprocess i det lilla bäckenet. Men med endometrios störs menstruationscykeln, karaktären hos menstruationscykeln förändras, infertilitet.

I detta tillstånd känner en kvinna ibland att orsakerna till spasmer är att tarmarna skadar. En läkare måste bestämma exakt vad en person kan bli sjuk och diagnostisera. Endometrios behandlas hormonellt, ibland är det nödvändigt att utföra ett kirurgiskt ingrepp.

Ovarian apoplexy

apoplexi, det är blödning i äggstocksvävnaden, hos kvinnor utvecklas mellan menstruation.

Denna sjukdom manifesterar sig efter ägglossningen. När sönder follikel, Det finns skador på äggstockarna, vilket resulterar i blödning i bukhålan och in i äggstocken. Detta kan hända efter handlingen, efter fysisk ansträngning. Vid intra-abdominal blödning har en kvinna starka sprickor i underlivet på den plats där den skadade äggstocken är belägen. Också noterat posthemorragisk anemi, vid vilket trycket minskar, huden sväller, förlorar kvinnan medvetandet. Med detta tillstånd måste du göra en operation omgående.

Livmodern

Stretch smärta i underlivet observeras när livmodermoment, om tumören når en stor storlek och pressar de organ som placeras sida vid sida. I det här fallet är ont i magen och stag, det är en tråkig draksmärta. Vid utveckling submukosal myomatisk nod smärtor, kramper. Blödning utvecklas också. I sådana fall är kirurgisk ingrepp nödvändig.

Torsion av benet av äggstockscyst

Ett sådant tillstånd kan utvecklas på grund av vassa svängar, sluttningar och fysiska ansträngningar. Varför nej i botten i det här fallet förklaras det enkelt: om benet är vridet med 90 grader stör utflödet av venöst blod, svullnaden i cysten utvecklas. I detta fall kan orsaken till att kvinnan har en kvinna i undersidan av hennes mage, bekräftas av läkaren.

Om det finns en 360 graders vridning, får inte cysten arteriellt blod och som följd är smärtan redan akut, skärande, ibland - skytte. Det finns också en bild av den "akuta" buken: på sidan där cysten förstoras, svår smärta, spasmer utvecklas, kvinnan kräkas, kräkningar börjar. Temperaturen stiger, midjevärk. Detta tillstånd kan utvecklas oberoende av menstruationscykeln: både i mitten av cykeln och under menstruationsperioden.

Vad händer om kvinnan utvecklar detta tillstånd? Svaret är entydigt: akut behandling är nödvändig - avlägsnande av en cyste, benet är inte otvisted samtidigt.

appendicit

Orsaker till spasmer kan vara förknippade med en attack appendicit. Det bör noteras att denna sjukdom börjar med en ökning av temperatur och smärta, som först känns i epigastrium och sedan i ileum. Dessutom finns det förgiftning, svaghet, kräkningar, ibland - diarré, nedsatt aptit.

Smärta i ileum är skarp, men dess intensitet kan vara annorlunda - ibland är det en konstant, ibland - intermittent smärta. Det börjar i mitten, gradvis växlar till höger sida, ökar med rörelse, när man hostar, när en person ändrar kroppens position.

I början av utvecklingen av sådana symtom är det viktigt att konsultera en läkare, eftersom det inte är möjligt att iaktta ett tidigt kirurgiskt ingripande peritonit och ytterligare dödligt utfall.

Det är viktigt att överväga att symptomen på appendicit lätt förväxlas med tecken på andra sjukdomar. Liknande resiststånd uppträder i tarmarna, uppblåsthet, magsjukdomar, neurologiska sjukdomar, premenstruell kolik. I vissa fall noteras sömnadssmärtor efter att ha ätit på grund av övermålning. Orsaker hos män med nedsatt buksmärta kan vara associerade med urologiska sjukdomar. Därför känns magen nödvändigtvis av en specialist.

kolecystit

Oftast gallblåsans inflammation sker om det finns stenar i den. Sjukdomsförloppet är akut - det finns en sömnadssmärta i nedre delen av ryggen och underlivet, temperaturen stiger, personen är sjuk, kliande hud är oroligt som en följd av ökad bilirubin. Det gör ont i ljummen på höger sida av kvinnorna, i underlivet, i rätt hypokondrium, ger till andra organ: ryggen gör ont, ger tillbaka. Obehag blir mer uttalad efter att ha ätit.

Med cholecystit, ordinerar läkaren en diet, droger som aktiverar utflödet av gallan. Om stenarna är stora finns det ingen annan behandlingsmetod än kirurgi.

Pyelonefrit, cystit

Orsakerna till sådana sjukdomar är förknippade med infektionen i urinvägarna. När den inflammatoriska processen i blåsan utvecklar akut smärta i ljummen, vilket blir mer akut när urinering uppträder.

Ibland är det mycket svårt för en kvinna att skriva, eftersom den här processen sänker kraftigt.

vid pyelonefrit Den nedre delen av buken gör ont och lågra ryggen, som regel ger den tillbaka och drar midjan regelbundet. Din rygg kan skada dig. Även temperaturen stiger, ibland gör det dig sjuk och diarré manifesterar. Men de mest uttryckta problemen med urinering: kvinnor klagar på att vid denna tidpunkt i nedre delen av buken skär. Och ofta låter klagomålet så här: "Jag skriver regelbundet, när jag sätter mig, jag hostar, det bekymrar mig om jag stelnar, lyfter tungt, med tryck." Vid laboratorieanalyser markeras eller firas inflammatoriska analyser av urin.

Både pyelonefrit och cystit behandlas med antibiotika, liksom med droger-nitrofuraner

Graviditet ektopisk

vid ektopisk graviditet Ett befruktat ägg implanteras utanför livmoderhålan (detta kan vara ovarie, bukhålan, livmoderröret). I detta tillstånd uppvisar en kvinna med tubal abort periodisk smärta i området där ljummen. Paroxysmal smärta, som tidigare månatligen eller med månad. Om det rör sig om röret är smärtan akut. Samtidigt ges smärta till slidan, kände i ändtarmen, i supraklavikulära området. Vid en attack kan blodig fördelning visas. Med ektopisk graviditet är det en fördröjning i menstruationen, ett graviditetstest är positivt.

I detta tillstånd, en markerad intraabdominal blödning, Därför måste kirurgisk ingrepp genomföras omedelbart.

Smärta före, under och efter menstruation

Före menstruation

Ibland börjar smärtan hos kvinnor och tjejer att manifesteras redan i mitten av cykeln. Innan den månatliga smärtar magen med algodismenoree. Oftast observeras detta tillstånd hos unga tjejer, i samband med upprättandet av hormonell bakgrund och utveckling och tillväxt av könsorganen.

Underlivet i flickor och kvinnor före menstruation kan skada och av andra skäl. Följande skäl är möjliga:

Om det finns smärta, som med den månatliga, och det finns ingen månad, och det händer regelbundet, behöver du se en läkare med sådana klagomål.

Under menstruation

I samband med samma orsaker lider kvinnor och kvinnor ofta av svår smärta under menstruationen. Ibland drar magan i botten bara och värker lite, men i vissa fall kan menstruationen vara mycket smärtsam. Vissa kvinnor klagar på att det gör ont så mycket att det stör ett fullfjädrad arbete.

Varför utvecklar sådana känslor under menstruation, bör gynekologen förstå.

 • Ofta är orsaken till detta underutveckling av livmodern, dess felaktiga position, inflammation i könsorganen, hög nivå av CNS excitabilitet.
 • Oftast gör det ont med menstruation hos nypa kvinnor.
 • Också detta villkor noteras vid användning av intrauterin preventivmedel, vilket beror på det faktum att den främmande kroppen är i livmodern.
 • Med menstruation ibland gör det ont i underlivet första gången efter abort, under de första månaderna, när menstruationsflödet framträder efter födelse.
 • Sekundär algodismenorea diagnostiseras i närvaro av fibromatösa noder, inflammatoriska processer, efter överförda operationer - kavit och gynekologisk.

Efter menstruation

Exakt svara frågan, varför efter den månatliga smärtan underlivet, kan bara specialist efter undersökningen. Men oftast är orsakerna till sådana manifestationer associerade med livmoderns endometrios (som ett resultat av ökad cirkulation i kroppen). I detta fall kan ryggen skada. Om endometrialvävnaden växer kan äggstockarna vara sjuka. Om äggstocken gör ont till höger kan orsakerna också associeras med endometrios.

Orsakerna till sådana känslor kan relateras till ökningen av endometrioidcystans storlek efter menstruationen. Obehag manifesteras med kroniskt endometrium. Men varför efter den månatliga drar nedre delen av buken, kan du ta reda på exakt bara efter en speciell studie.

Smärta i buken med ägglossning

Många kvinnor är intresserade av varför ägglossning underlivet gör ont och om ett sådant tillstånd kan vara farligt. I regel utvecklas sådana känslor i mitten av cykeln och orsakar inte för mycket obehag. Kvinnor noterar att magen är värre både före menstruationsperioden. Omedelbart efter att ägglossningen dragit ner underlivet och nedre delen av ryggen. Ibland finns obetydliga utsläpp i form av flera droppar blod. När ägglossningen i regel gör ont på sidorna: vänster eller höger. Obehagliga känslor utvecklas i ett hörn där äggstocken fungerar i denna cykel. Mindre märkbar värkande smärta eller tunika i mitten.

I grund och botten är detta ett fysiologiskt fenomen som inte kräver behandling. Sällan mottas klagomål att smärtan är stark, pulserande, skärande. Fråga en gynekolog om varför det gör ont i buken under ägglossningen, det är vettigt om ett sådant tillstånd uppenbarar sig regelbundet och ger ett stort besvär.

Smärta efter sex

Efter samlag bildas obehagliga känslor hos vissa kvinnor. Ofta händer detta på natten. Varför och vad som kan skada beror på många faktorer.

Ofta, om i detta fall drar underlivet, kan orsakerna relateras till frustration, det vill säga med moraliskt missnöje. Varför drar nedre delen av buken efter sexuell kontakt, som bara kan avgöra läkaren. Ignorera ett sådant symptom är möjligt, om liknande hos kvinnor sker sällan och smärtan är mild. Förresten kan magen efter sexuellt intyg eller handling vara sjuk eller sjuk och hos män. Och vissa kvinnor säger att de kände smärta vid uppfattningen. Men om höger eller vänster drar ständigt, måste gynekologen behandlas nödvändigtvis.

Varför har kvinnor ont i magen och vad är det?

 • adnexit och endometrit i kronisk form;
 • vidhäftande bäcken sjukdom;
 • endometrios, såväl som tumör, tätning;
 • kronisk cervicit;
 • sjukdomar av ett infektiöst ursprung;
 • torrhet i vagina (på grund av otillräcklig excitation, med klimakteriet);
 • skada på grund av mycket grovt samlag.

I medicin kallas smärtsamma förnimmelser som uppstår i olika stadier av sexuell kontakt dyspareuni. Smärtan kan vara annorlunda - ibland klagar en kvinna att hon pressar, drar, bränner, stickningar i inguinsonen.

kan vid trast uppenbar smärta beror på intensiteten hos sjukdomen. Thrush är en smittsam sjukdom där det finns utsläpp, vilket kan orsaka obehag. Samtidigt stör kvinnan av klåda - det kliar i könsorganet, liksom obehag i underlivet.

Smärta i buken under graviditeten

Ritning, och senare en skarp smärta åt vänster eller höger med av graviditeten kan vara oroliga för hot om missfall, så om en kvinna är gravid, och hon gillar före menstruation under graviditeten magont, bör utan dröjsmål för att ta reda på från vad som händer.

Om det föreligger ett hot om missfall, skär, sy, drabbningar uppträder som ett resultat av utjämning av livmodern till 22 veckors graviditet. En kvinna klagar på att hennes rygg känner sig högljudd, ibland finns det spotting, som med menstruation. Om magen kan skada, hur starka sådana smärtor beror på kvinnans status.

Likväl gör graviden regelbundet ont till höger eller gör ont från vänster nästan alls. Och sådana värkande smärtor är ofta förknippade med fostrets tillväxt och utveckling. Men fortfarande, om en kvinna har en menstruationsfördröjning, och hon misstänker en graviditet, varför buksmärtor gör ont, är det bättre att fråga den specialist vars profil - gynekologi.

Smärta under graviditeten kan delas in i två grupper.

 • med för tidig placentaavbrott
 • med ektopisk graviditet
 • vid hot om avbrott.
 • vid problem med GASTROINTESTINAL TRACT;
 • Drag ligament som stödjer livmodern;
 • med kirurgiska sjukdomar;
 • med spänningar i bukmusklerna.

Skarp skärsmärta kan vara ett symptom spontan abort. Men om sömmen är vänster sida under graviditeten i senare termer betyder det inte alltid att vissa problem uppstår.

Den högra eller vänstra sidan, såväl som underlivet, kan dra i samband med följande fenomen:

 • Det är känt att underlivet kan vara ont i senare perioder om kvinnan inte äter ordentligt. Om en kvinna utvecklas dysbios, hon kan klaga på att hon skär ner magen. Dessutom skärande smärta i buken under graviditeten visas efter alltför tunga måltider, eftersom överskridna magen tarmarna, och en känsla av tyngdkraften leder till det faktum att en kvinna har ont sår. Mot bakgrund av den växande livmodern pressas tarmarna, en störning av peristaltiken uppträder, förstoppning, det är en svullnad, vars orsaker är relaterade till graviditet. För att minska sådana manifestationer, måste du äta vid en viss tid, konsumera mer vätskor, flytta mer, sträck dina ben, inte äta på natten.
 • Obehagliga känslor på sena termer uppstår på grund av sträckningen av ledband som stöder livmodern. Detta kan vara en krusning, en stickande känsla, de uppträder när man rör sig, trycker på. Följaktligen verkar kvinnan ha livmoder. Detta fenomen uppstår ibland när man går, övar. Men fortfarande, om det finns en konstant känsla att livmodern skadar, ska läkaren bestämma orsakerna till detta. Faktum är att det ibland finns smärtor i livmodern, orsakerna kan vara allvarligare i vissa fall.
 • Ibland bekymrar en kvinna om varför livmodern gör ont när smärtan uppstår på de ställen där bukpressens muskler är översträckta. Sådana känslor uppstår när pressen är ansträngd, på grund av vad det kan tyckas att det gör ont i det. Samtidigt är magen fast, uppblåst, en känsla skapas som drar inuti. För att eliminera sådana känslor behöver du bara koppla av och vila.
 • Sällan under graviditeten är det en förvärring av gastrointestinala sjukdomar (om en person är sjuk tidigare), pankreatit, tarmobstruktion, det vill säga ett organ som befinner sig i bukhålan. Förutom smärta finns det andra symtom: temperatur, yrsel, i tarmarna och magsäcken. Kvinnan är sjuk, puchit, hon "brinner" på grund av värmen. I det här fallet måste du alltid kontakta en specialist, eftersom det ibland är extremt viktigt att man utför ett operativt ingripande så snart som möjligt.
 • Smärta i underlivet, som ger tillbaka, under de senaste månaderna av graviditeten, kan vara ett tecken på gynekologiska sjukdomar. "Kvinnliga" sjukdomar "talar" ibland av ogynnsam graviditet.
 • Kramper känslor vittnar om hotet om att graviditeten avslutas. Dessutom börjar utsläpp från genitala organ. För att rädda graviditeten bör du omedelbart kontakta en läkare med sådana symptom.
 • Underkroppens nedre hörn gör ont om det finns för tidig placentaavbrott. Detta fenomen kan vara resultatet av skador, överbelastning, ett antal sjukdomar. I detta tillstånd spränger blodkärl, i buken och nedan, mycket allvarlig smärta, blödning i livmoderhålan uppträder. I det här fallet är det viktigt att omedelbart ringa till nödhjälp.

Även om kvinnan har en liten fördröjning, men hon försöker hålla graviditeten, med sådana känslor, behöver hon konsultera en läkare. Uppmärksam på sådana symtom bör vara de som redan har genomgått graviditeten.

Det är nödvändigt att berätta för en specialist om olika obehagliga känslor i buken - om magen blir död, medan den minskar benen, gör ryggen ont dåligt, etc. Ju längre tid sådana känslor går, desto farligare kan det här tillståndet vara.

Därför ska varje kvinna som är intresserad av en hälsosam bebis född medvetet ta hand om sin hälsa och "lyssna noga" i kroppen.

utbildning: Hon tog examen från Rivne State Basic Medical College med examen i apoteket. Graduerad från Vinnytsia State Medical University. MI Pirogov och praktik på sin bas.

Arbetslivserfarenhet: Från 2003 till 2013 - arbetade som apotek och chef för apotekets kiosk. Hon beviljades med examensbevis och betygsskick för sitt långa och flitiga arbete. Artiklar om medicinska ämnen publicerades i lokala publikationer (tidningar) och på olika Internetportaler.

Hej, jag började skada i botten av min mage i inguinalområdet igår, jag kan utesluta graviditet eftersom jag steriliserades av pomeroyu i 2014. Det kan vara

Varför drar nedre delen av buken och nedre delen?

Vilka sjukdomar kan leda till smärta?

Oftast är orsaken till uppkomsten av smärta i nedre delen av ryggen och nedre delen av buken sjukdomar i organ som ligger i detta område eller gränsen på den. Dessa inkluderar:

 • Patologi i urinvägarna. Dessa smärtor kan ta tag i ländryggen, sprida sig till underlivet. De åtföljs av frekvent urinering, utseendet i urinen av främmande föroreningar (blod och slem). Kan förekomma på grund av ökad kroppstemperatur.
 • Patologi i matsmältningssystemet. Orsakerna till sådan smärta kan vara brott mot tjock och tunntarmen, bukspottkörteln, appendikulär process. I detta avseende finns det ett klagomål avföring (förstoppning, diarré eller växlande), gasbildning, ökad eliminering gas, en obehaglig smak i munnen, ändra smaker och hypertermi.
 • Sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Beroende på patologins art kommer olika ytterligare klagomål att observeras. Vid osteoporos, en förändring i kroppshållning, smärta under effleurage på kotorna, uppkomsten av rynkor på sidorna av buken, och så vidare. D. I händelse av cancer patologi, avslöjade tecken på förgiftning, viktminskning, feber, förändringar i blod count parametrar.
 • Patologier i nervsystemet. Dessa inkluderar ganglioneurom, kronisk bäckensmärksyndrom och andra.

Stretch smärta i underlivet hos kvinnor

De smärtor som stör kvinnor kan orsakas av sjukdomar och tillstånd som orsakas av reproduktionssystemets egenskaper. De beror på scenen i menstruationscykeln, på närvaro av graviditet och inflammatoriska processer. Det mest typiska utseendet att dra smärta i den nedre delen av buken, om följande tillstånd utvecklas:

 • Smärtsam menstruation. De känner upp till 40% av alla kvinnor av reproduktiv ålder. Sådan smärta kan börja även före starten av cyklisk blödning och fortsätta i 1-3 dagar. Orsakerna till smärta i menstruation kan vara antingen individuell känslighet mot kraftiga svängningar i nivåerna av hormoner och närvaron av genitala sjukdomar (endometrios, adnexit och t. D.).
 • Mitten av menstruationscykeln. Denna smärta skiljer sig från apoplexi äggstock som har en lägre intensitet och skärpa, kan visas på ena sidan av buken och är en individuell manifestation av ägglossning, om inte orsakar yrsel.

Dra smärta hos män

Patologiska förändringar i vesiklarna och prostatakörteln kan leda till att man drabbas av smärta i underlivet och i ländryggsregionen. På grund av deras läge nära blåsan och rektum finns det en spridning av känslor för dessa organ. I detta avseende kan klagomål också observeras av deras sida: ökad urinvätskning, diarré, etc. Sjukdomar hos det manliga reproduktionssystemet, vilket leder till uppkomsten av dragande smärta:

 • Prostatit. I den kroniska formen av denna sjukdom finns det konstant smärta i perineum, sakrala regionen, ovanför pubis, i kombination med en känsla av tyngd och klämning. Under en exacerbation kan det finnas en ökning av kroppstemperaturen och en ökning av urinering. Sjukdomen leder till otillräcklig behandling av akuta infektionsprocesser (prostatit, etc.), inaktivitet, kränkningar i den sexuella sfären, långvarig skakning under ridning i sittande läge. I avsaknad av terapi kan sjukdomen leda till erektil dysfunktion och cerebrosthenisk syndrom.
 • Blåsor. Med inflammation i parade organ - seminalblåsor, som är placerade till höger och vänster om prostata, finns det en dragsmärta i den suprapubiska regionen, längs inguinfallen. Smärta kan öka med att fylla urinblåsan och utlösningen. Det finns en ökning av sexuell upphetsning (frekventa föroreningar och ejakuleringar). Sjukdomen är en följd av uretrit, epididymit eller andra inflammatoriska sjukdomar.
 • Onkologiska sjukdomar. De tidiga stadierna av prostatacancer kan vara asymptomatiska eller gömma sig bakom en mask av kronisk prostatit. Smärtan kan till och med försvaga under sjukdomsförloppet när spridningszonen ökar. Senare ökar intensiteten. Att börja skada eller vara sjuk, var sjuk så stark, att det kan påminna en radikulit. Det kan finnas en ökning av temperaturen och tecken på förgiftning.

Vad ska man göra om det är draksmärta i underlivet och i nedre delen av ryggen?

Smärta är en signal om att det finns processer i kroppen som kräver uppmärksamhet. Orsaker kan tjäna mer än 30 sjukdomar, så du kan inte diagnostisera dig själv. När du går till doktorn blir det klart varför han drar nedre delen av buken, vilket har utlöst sjukdomen och vilket innebär att du kan sluta smärta.

Oavsett vilken tid som smärtan har uppstått, kommer läkarens professionella råd att hjälpa till att fastställa orsaken och få adekvat behandling. Man måste komma ihåg att en persons liv kan bero på hur tidigt det är att söka medicinsk hjälp.

Smärta i underlivet

Ett av de mest obehagliga symptomen som en person känner är smärta i underlivet. Ofta förekommer problemet med en fin hälft av mänskligheten och det är nödvändigt att känna till de grundläggande anledningarna när det gör ont och drar botten av magen.

Symtom uppstår under menstruation eller före dem, om några dagar, men det är inte alltid fallet. Ibland är orsaken allvarlig sjukdom eller graviditet.

Ritningar i underlivet, som provoceras av sjukdomar, kan vara hos kvinnor och män. Om orsaken ligger i sjukdomarna, så finns det ytterligare symtom, enligt vilka du kan bestämma den exakta diagnosen.

Anledningarna till att sippa i botten av bukhålan

Det finns de främsta orsakerna till smärta, vilket uppenbaras, som i den manliga halvan av befolkningen och hos kvinnor. Alla är orsakade av sjukdomar och inflammationer:

 1. Fel i genitourinary systemet. Som regel verkar smärtan dra, de känns i underlivet och kan strömma nästan omärkligt för patienten. Eftersom ytterligare symtom hos patienterna är ont, finns det ofta urinering, och i urinen kan det vara blod eller slem. Om sådana skäl uppmärksammas måste du besöka en läkare, nämligen en nefrolog som är engagerad i undersökningen av njurarna och deras behandling.
 2. Infektion av det lilla bäckenet. När ett litet bäcken påverkas av olika typer av infektioner kan någon ha smärta i underlivet. Symtom karakteriseras som att dra, botten skadar inte bara, men det finns också feber, en chill. När det finns en infektion kan en okarakteristisk urladdning förekomma från könsorganen, till exempel pus.
 3. Förhöjning av appendicit. Med denna sjukdom upplever kvinnor och män skarpa smärtor. Initialt sker lokaliseringen i navelområdet, varefter den strömmar åt höger neråt. I vissa fall drar magen. Med sådana känslor måste du ringa en ambulans omedelbart, eftersom behandlingen utförs endast kirurgiskt, och du kan inte starta sjukdomen.
 4. Gastrointestinala funktionsfel. För den huvudsakliga typen av symtom, när den nedre delen av buken gör ont, kräkningar, illamående, vägrar patienten att äta, försvinner aptiten helt. Vid sjukdomar i mag-tarmkanalen kan det finnas en stark temperaturökning. Om du inte uppmärksammar symtomen och stoppar dem med piller kan komplikationer uppstå och då blir resultatet beklagligt och i vissa fall dödligt.
 5. Neoplasmer. Om patienten under lång tid drar nedre delen av buken, går inte smärtan bort, men inte särskilt obehag, då utvecklingen av tumörer. För att bestämma närvaron av en tumör, i en eller annan del av buken, om du utför en detaljerad diagnos, ta materialet för en biopsi.
 6. Gynekologisk patologi. Hos kvinnor är gynekologiska problem en av de vanligaste orsakerna när det gör ont i underlivet. Det rekommenderas att du konsulterar din läkare för att utesluta eller bekräfta sjukdomen.
 7. Obehag under eller efter kön. Med skelettorganens lesioner kan kvinnor uppleva smärta i underlivet. De uppstår omedelbart efter samlag eller under det.

Sensationernas karaktär är att dra. Patienten behöver besöka gynekologen för information och diagnos, vilket gör det möjligt att välja behandling.

Ibland är orsakerna som drar underlivet inflammation i äggstockarna, venerala sjukdomar eller med tröst.

Naturligtvis är inte alltid orsakerna dolda i sjukdomarna. Kvinnor har obehagliga känslor, smärta i underlivet uppträder när de är gravida.

Men i det här fallet om graviditet, när du drar magen, behöver du prata mer i detalj.

Att dra buken betyder gravid

Hos kvinnor före kritiska dagar är smärtor i buken möjliga, bukhålan är mer benägna att dra, men om det finns förseningar och drabbningar, uppträder trötthet och känslighet hos bröstet, kan orsaken bli graviditet.

Det rekommenderas att det första du gör är att besöka en läkare, för att vara 100% säker på graviditeten. Visst kan du använda ett test som kan visa ett positivt resultat.

Dra av magen vid denna tid av en enkel anledning - livmodern börjar ständigt ändra sin storlek, så kvinnor och det finns lite obehag.

Under graviditeten kan tecken på smärta förekomma från tid till annan.

I det här fallet måste du lyssna på kroppen, eftersom det i tidig tid anses vara normen när du drar underlivet, men vid senare tider kan orsakerna vara annorlunda.

Dra smärta under graviditeten

Anledningarna till att dra i buken under graviditeten är mycket olika. Några av dem är säkra för mor och barns hälsa, och vissa kan signalera fruktansvärda patologier.

För att vara specifik måste du veta flera viktiga faktorer:

 1. «Utbildningstrider». Vid kvinnor under graviditeten är kroppen förberedd och genomför förberedelser för födseln, vilket medför sammandragningar. På grund av detta är kvinnokroppen förberedd. I det här fallet är det inte värt att oroa sig för det, det är en naturlig och normal process.
 2. Livmoderns hypertoni. Detta problem talar om tidiga sammandragningar av livmodern, som orsakas av excitationen av hennes muskler. Som regel är nästan alla fall när det kommer att dra känslor orsakad av livmoderhöjt blodtryck. Villkoret är ganska farligt och det kan förekomma för tidig födsel, avbrott i graviditeten.
 3. Placenta avlägsnande. Denna patologi är väldigt farlig för fostret, eftersom det är moderkroppen som skyddar fostret från en rad olika faktorer och har många uppgifter att göra.

När det lossnar från kvinnor, drar det känslor och kirurgisk ingrepp är nödvändig, varefter behandlingen utförs.

Efter operationen behöver en kvinna vila, bara sängstöd och vägran av laster.

Alla orsaker kräver vissa åtgärder. Det första du behöver inte panik och oroa dig.

Omedelbart är det nödvändigt att ringa eller vidarebefordra undersökningen till den behandlande läkaren och efter inspektioner och klagomål för att fastställa de sanna anledningarna till att det fanns smärtor nedan.

Efter undersökning och provtagning kommer läkaren att kunna upprätta en diagnos och förskriva en behandling.

Kärnan i terapin är att avlägsna obehag genom att använda antispasmodik. Det är sant att de används i den lättaste formen av flödet av ett visst problem.

I en mer försummad form används inpatientbehandling och en fullständig undersökning.

Ytterligare symptom

Förutom de viktigaste symptomen måste du övervaka andra tecken på sjukdom. De kan indikera följande:

 1. Med en ökning i temperaturen kan närvaron av frossa, det kan finnas små bäckesjukdomar: gonorré, klamydia och andra sjukdomar.
 2. Om aptiten försvinner, illamående, kräkningar, det vill säga patogen i mag-tarmkanalen.
 3. Svimning och chock, med en kraftig förändring i tryck, indikerar blödning i buken.
 4. Urinering med smärta, urinblödhet och temperatur indikerar njur- och urinvägsproblem.

Dessutom behöver du veta vilken typ av smärta som uppstår i underlivet. Detta kommer att beskriva ditt tillstånd korrekt för läkaren för att få en korrekt och korrekt diagnos.

Så om obehag uppträder kraftigt, kan orsaken vara exacerbationer eller sjukdomar i akut form.

Med en sådan symptomatologi behöver du inte skämta, annars kan perforering inträffa, blödning kan inträffa eller ett visst organ kommer att bryta.

Om smärtan är pulserande och ganska rytmisk, ökar organets tryck, och med matt och döv smärta, som uppstår långsamt och så småningom intensifieras, kan det finnas inflammatoriska processer, obstruktion.

Eventuella traumatiska smärtor bör inte ignoreras, liksom sluta känna dig själv.

Det är bättre att gå till en undersökning till en läkare som kan bestämma de sanna orsakerna. Först efter detta kan du diskutera principerna och metoderna för behandling.

Metoder för undersökning

Om känslorna inte lämnar kroppen, bör en person söka hjälp från en behörig läkare:

Efter undersökningen, insamling av data, kommer läkaren att kunna diagnostisera och bestämma orsakerna till utseendet av sjukdomar. Diagnos är:

 1. Visuell undersökning av patienten.
 2. Palpation av bukhålan.
 3. Patientens ifrågasättande, hans känslor och ytterligare symptom.
 4. Samlingen av analyser enligt metoden för laboratorie- och instrumentforskning.

För att upprätta en noggrann diagnos kan du behöva:

 1. Ett blodprov, både generellt och biokemiskt.
 2. Urinanalys.
 3. Graviditetstest.
 4. Smear.
 5. Blodtest för graden av könshormoner.
 6. Andra analyser.

Vid användning av instrumentella diagnosmetoder använder läkare ultraljud i bäckenområdet, bukradio, laparoskopi, kolposkopi och andra diagnosmetoder.

Vid misstänkt neoplas tas en biopsi med ytterligare undersökning av materialet.

Hur bli av med smärta

Om det finns smärta i buken nedan kan du stoppa det, det viktigaste är att känna till de verkliga orsakerna till denna händelse:

 1. Vid graviditet, sträckmärken eller den förberedande processen av livmodern kan du helt enkelt anta liggande ställning, på vänster sida. Några minuter senare kommer lättnad att komma, och de efterföljande symptomen kommer att passera. I denna situation måste du utesluta stress, stressiga situationer och efter att ha rest alltid. Visst är måttlig fysisk utbildning för gravida kvinnor nödvändig och viktig.
 2. Vid mag- eller tarmproblem, med ytterligare symtom i form av förstoppning, är det nödvändigt att följa en kost och motion för att aktivera GIT. Du borde äta mer grönsaker och frukt, dricka surmjölkprodukter. Från kosten för att utesluta lök, baljväxter, svartbröd.

Ovanstående är allmänna preventiva åtgärder, och behandlingen beror på orsaken till obehag i buken. Under graviditeten används ingen behandling, eftersom det kan skada fostret.

Det viktigaste är att följa de grundläggande reglerna och använda de beskrivna råden för smärtlindring.

Om du upplever obehag före månaden kan du använda antispasmodika, liksom piller som utsträcker blodkärlen.

Kanske, för att lindra långvarig smärta, måste du dricka en kurs med vitaminer, och ibland föreskriver läkare hormonella droger.

I fallet med kolpit är behandlingen komplex. Lokal behandling består i användning av antiseptiska läkemedel som kan skölja könsorganen, dessutom används salvor och suppositorier. I sällsynta fall föreskriver läkare hormonella droger.

De som har kolpit bör följa en diet baserad på sura mjölkprodukter, du måste dricka mindre vatten. Medan det finns en behandlingskurs måste du ge upp samlag.

Och för att återställa mikrofloran använder probiotika och prebiotika, till exempel "Acilact".

Kvinnor med diagnos av endometrios kan använda en konservativ och kirurgisk behandlingsmetod. Kombinerade orala preventivmedel används ofta.

Ta bort smärtssyndromet kommer att hjälpa ett läkemedel som "Ibuprofen", liksom spasmolytiska läkemedel. Om de hormonella drogerna inte ger positiva resultat utförs operationen.

Cystitis använder fluorokinoloner, eventuellt nitrofuraner. För att stoppa smärtan gäller "Ibuprofen" och spazmoliki.

Som framgår, visar dragkänslan under olika omständigheter med olika orsaker, vilka inte bara orsakas av allvarliga patologier utan också av andra faktorer.

En del anledningar bär inte ett hot, men till och med medför glädje, om det handlar om graviditet.

Men på grund av överflödet av sjukdomen och likheten av symptomen bättre att träffa en läkare, i syfte att eliminera farliga och livshotande sjukdom och börja tidig behandling för att undvika försämringen.

Inte alltid självmedicinering och användningen av folkmedicin för smärtlindring leder till positiva resultat.

Folkmekanismer samt mediciner har kontraindikationer och biverkningar.