Huvud
Skäl

Prostatamassage ensam: Förberedelse för massage, kontraindikationer

Prostatamassage ensam kan utföras efter samråd med en urolog för att identifiera indikationer och kontraindikationer, bestämma hur länge och hur ofta proceduren är hemma.

Genom sin effektivitet är fingermassage av prostatan en extremt effektiv metod för att behandla olika sjukdomar, som ibland överträffar effekten av medicinska hårdvaruenheter.

Oavsett att utföra en prostata massage hemma kan en man med obehag, förlägenhet från en outsiders deltagande, med hjälp av vibromassazhery.

Ett sådant tillvägagångssätt ökar motivationen hos en man att regelbundet utföra en liknande behandling, vilket i hög grad påverkar symptomförsvinnandet, uppkomsten av full återhämtning.

Innan starten av prostasmassagen, som utförs självständigt, rekommenderas patienter att bekanta sig med den grundläggande tekniken för genomförandet.

Det finns många källor till information om prostata massage:

 • samråd med en urolog
 • broschyrer;
 • metodiska handböcker
 • video lektioner, recensioner;
 • medicinska artiklar.

Att studera tekniken för att massera prostatakörteln hemma ökar effektiviteten av lokala irriterande effekter, tränar speciella rörelser, hjälper till att undvika skada, traumatisering, utveckling av komplikationer.

Förberedelser för prostata-massage kräver ett uppföljningsbesök hos doktorn för laboratorieundersökningar för att fastställa scenen i inflammatorisk process, ange början på massagen och, om nödvändigt, börja ta mediciner. Omedelbart före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna fullständigt, med tanke på procedurens dagliga frekvens, rekommenderas inte laxermedel.

En halvtimme före sessionen bör du sätta ett renande emalj av medelvolym med ett varmt avkok av kamomill. Sådan fysiologisk tömning av tarmen strider inte mot tarmens naturliga mikroflora, i motsats till laxermedel, leder inte till en omfördelning av nervreceptorerna.

Valet av rätt position är i valet av mannen som regel denna position i ett varmt bad med utbrett utspända ben längs sidorna. Om en man känner sig obekväm i badrummet, kan han utföra terapeutisk massage på vilken plan horisontell yta som helst på baksidan med breda divergerande ben för bättre tillgänglighet av det masserade organet.

Tekniken för att massera prostata är relativt enkel, orsakar inte svårigheter när man utför manipulationen. Efter att ha tagit rätt läge injiceras pekfingret rektalt med 4 eller 5 centimeter.

Tät formning, palpabel på inre änden av ändtarmen, som liknar en valnöt, är prostatens bakre yta.

Prostationsmassagen, som utförs oberoende, börjar med släta rörelser längs kanten av körteln, först med mjuka, uppvärmningsrörelser, och sedan trycks det gradvis ökar. Därefter bör du utföra strökande vertikala rörelser, vilket ökar blodflödet genom prostata körtankarnas kärl.

Den sista massagetekniken pressar prostatan på mitten i blåsans riktning vilket bidrar till utflödet av överskottsvätska.

När du inte kan utföra prostata i hemmet själv bestämmer den behandlande läkaren efter kontrollbesöket.

Kontraindikationer inkluderar:

 • maligna neoplasmer;
 • akut prostatit;
 • exacerbation av kronisk prostatit;
 • abscesser i det lilla bäckenet;
 • SARS;
 • hypertermi;
 • sjukdomar i tarmens distala del (hemorrojder, sprickor, atonia).

Genomförande av prostata-massage i närvaro av kontraindikationer leder till spridningen av det patologiska fokuset, generaliseringen av processen och en signifikant försämring av patientens tillstånd. Följ strikt läkarens föreskrifter, utför endast massage med sitt samtycke.

Hur man gör en prostata massage själv: en beskrivning av metoden, steg för steg instruktion

Den irriterande effekten av massagerörelser leder till ett utflöde av prostatens patologiska hemlighet, vilket leder till en minskning av perivaskulärt ödem och återställande av blodflödet i det drabbade organet. Den terapeutiska effekten av prostata adenom uppnås på grund av den omvända utvecklingen av hypertrofi, återställande av blåsans funktion.

Prostatan massage kan i sig själv utföras av varje man, Om den rätta tekniken inte kan behärskas kan han dock begära hjälp från sin fru eller tillgripa tjänster av kvalificerade specialister på kliniken. Funktioner av fingerpåverkan på prostatakörteln består i att observera organets anatomiska placering, mjuk inverkan på den stora ytan.

Medan hårdmetoderna för massage kan vara inte bara smärtsamma, utan också leda till förskjutningen av orgelet på grund av överdriven exponering. Hemligheten med långvarig eftergift av kronisk prostatit är den regelbundna wellnessmassagen av det drabbade organet från två till fyra gånger under året.

En steg-för-steg-instruktion gör att du kan lära dig att göra en prostata massage själv, för att uppnå bättre hälsa, eliminera obehagliga symptom. Användningen av massage är att upprätthålla människornas reproduktiva funktion, effekten på erektioner och libido.

Efter beredningsfasen bör du:

 • uppta ett vågrätt läge i badrummet med varmt vatten eller på sängen (med en engångsblöja);
 • Applicera ett smörjmedel på pekfingret och anuset;
 • För försiktigt in fingret för hela längden;
 • hitta prostata;
 • rörelser från kant till centrum massera försiktigt körteln på båda sidor;
 • Utför vertikala rörelser längs hela längden på den bakre ytan;
 • göra elastiskt tryck på prostata till mitten av blåsan;
 • avsluta proceduren.

Varaktigheten av medicinsk massage i hemmet tar minst en halvtimme, Om obehaget är svårt kan de första procedurerna begränsas till 15 minuter. Patientens hand vid körning ska vara avslappnad, bekvämt beläget - det påverkar mängden massageförflyttningar.

Utan penetration är prostata massage möjlig genom urogenitalt membran, som ligger hos män mellan penis och anus. Hur man gör en icke-invasiv prostata-massage kan utbildas med foton, artiklar, videor på YouTube.

Tips om hur du gör prostata massage själv inkluderar rekommendationer om extra användning av speciella smörjmedel som ökar effektiviteten av massage. Dessutom, under sessionen, rekommenderas att slappna av så mycket som möjligt, för att öka blodflödet till prostata, för att avlägsna spasmen som uppstår vid urinering.

Självmassage prostata hur man gör: massageapparater, steg för steg instruktion

Självmassage prostata som använder en anordning för massageprostata är en mycket effektiv metod för behandling och förebyggande av olika sjukdomar.

Effekten beror på multidirectional action av enheter, bland vilka är:

 • vibromassazhery;
 • infraröda strålningsanordningar;
 • magnetiska enheter;
 • vibroakustisk apparat;
 • elektropulsenheter.

Vilken enhet är bättre att välja mellan inköpt för självmassage prostata, patienten väljer självständigt, med hänsyn till individuella preferenser.

På den moderna medicinska marknaden är följande enheter representerade:

 • Vibro, Irriterande vibrationseffekter på bröstvävnad, med hjälp av transrektal, är effektiva vid behandling av prostatit, är mycket populära på grund av det relativt låga priset, snabbt inträde av verkan.
 • Mavit ULP-01 (analog med Simple), inklusive flera typer av effekter (magnetisk, mikrovibration, termisk) används i stor utsträckning vid urologisk övning på grund av låg kostnad, snabb start av remission efter de första procedurerna.
 • Ereton, är populär bland män, används aktivt för att behandla prostata adenom, påverkar effektivt det patologiska fokuset på elektrisk pulsström, magnetfält, mikrovibration.
 • Vibraton, Vibroakustisk apparat med icke-invasiv verkan är inte specifik för prostata sjukdomar, men den ger en positiv effekt i den milde processen av prostatit.
 • Vakuumpumpar, som syftar till att behandla problem med erektion, indirekt påverkar blodcirkulationen i prostata, används i milda fall av prostatit.

Det rekommenderas inte att göra en massager självständigt, eftersom massageprocessen i detta fall kan skada prostata eller inre organ i närheten. Utbilda rektala sfinktermuskler påverkar blodflödet i den bakre ytan av prostata, regelbunden bet och lossning muskler är ett effektivt förebyggande av prostatit.

Det är mycket viktigt att självmassage prostata på rätt sätt. Hur man gör det i detalj kommer att berätta steg för steg instruktion för användning, som ingår i den grundläggande utrustningen för inköpta enheter. Noggrann anslutning till föreskrivna rekommendationer påskyndar återhämtningsprocessen, hjälper till att undvika skador eller negativ operativ erfarenhet.

Hur man masserar prostata själv: teknik, varaktighet, recensioner

Tekniken för att utföra massagen ensam för behandling av prostatit består i släta masseringsrörelser som möjliggör acceleration av fluidflödet, avlägsnande av det intercellulära ödemet.

Stimulering av lokal immunitet stimulerar syntesen av cytokiner, lokala försvarsfaktorer - detta orsakar regression av inflammationsfokus, vilket ökar kroppens motståndskraft.

Procedurens varaktighet beror på svårighetsgraden av inflammationen, med ett enkelt flöde av tillräckligt 5-7 dagars daglig massage, med medelstark och svår kurs - mer än 10 dagar. Om prostatahyperplasi upptäcks är massagen i genomsnitt 14 dagar på grund av specifik terapi.

Massage från enbart prostatit - steg för steg instruktion innefattar tekniken att utföra, välja rätt position, djupet av fingrets injektion. Massage utförs smidigt, utan plötsliga rörelser, så att det inte finns något obehag.

Efter slutet av proceduren rekommenderas att vila lite, slappna av - Massageens lugnande natur har en positiv effekt på en människas allmänna känslomässiga tillstånd. Den snabba regressionen av symtom förbättrar livskvaliteten, återställer självförtroendet.

För förebyggande av massage utförd 2-4 en gång om året med en kurs på 10 förfaranden, var och en varar inte mindre än 30 minuter. Massage sker efter en preventiv medicinering för att öka effekten.

Recensioner av män på hur man masserar prostata själva är vanligtvis positiva på grund av enkelheten i metoden och dess höga effektivitet. Frånvaro av tilläggskostnader, fullständig tillgänglighet av förfarandet gör det relevant för alla som lider av prostatit.

Massage i prostatakörteln: typer, förberedelser och instruktioner för prestanda

Prostata är huvudorganet hos män, vars funktion är att organisera ett korrekt fungerande reproduktionssystem.

Med början av 45-50 år faller män i riskzonen för prostata sjukdom.

För att undvika uppkomsten av symptom och sjukdom, rekommenderar experter en massage i prostatakörteln.

Vad är prostata massage och hur man gör det läs i artikeln.

Egenskaper och diagnostik

Den terapeutiska massagen av prostata är en riktig livscykel inte bara under sjukdom utan även för förebyggande. Vid diagnos av prostata använder läkaren PRI-metoden (digital rektal undersökning) av prostata. Med hjälp av PRI-metoden proberar en specialist prostata med pekfingret genom anuset. Denna metod ger en fullständig bild av patientens allmänna tillstånd och en förståelse för syftet med behandlingen.

En specialist kan lätt förstå:

 • käftens storlek;
 • dess struktur;
 • förekomsten av olika tätningar;
 • känslighetsnivå
 • att undersöka saft av prostata (färg, struktur).

Vid en metod kan den överföra den specifika informationen vid diagnostik som inte kan tas emot hos oss eller MRT.

Så här masserar du prostatakörteln bättre, läs nedan.

Hur man gör en prostata massage externt?

I urologi utmärker sig interna och externa massor av prostata. Dessa metoder är effektiva, har en fördelaktig effekt och återvänder människors hälsa.

Det finns flera typer av massage:

Prostasmassage: hur man gör det korrekt? Före sessionen ska patientens hud vara ren. Vanligtvis används oljor med tillsats av mynta eller eukalyptuseter.

Själva förfarandet är enkelt:

 1. Vi börjar med den klassiska massagen av höfterna och nedre delen av ryggen. Vi gnuggar vår hud med cirkulära rörelser, på grund av vilka vi ökar och förbättrar blodcirkulationen. Sessionen varar inte mer än 6-7 minuter.
 2. Vi använder bindvävsmetoden, hela palmmassan, den nedre ländryggkotan. Gripa gradvis området i midjan, höfterna och buken.
 3. Segmentmetoden skiljer sig inte från klassisk och bindvävsmetod. Sessionen inkluderar: slipning, knådning och behaglig sträckning.
 4. Vibrationsmassage utförs med hjälp av specialutrustning. Sessionen varar inte mer än 7 minuter med en konstant massering av bröstkorgs- och ländryggkotorna. För mer information om medicinsk massage från apotek, samt hur man väljer en vibro-massager och läs dig själv på vår hemsida.
 5. Fingermetoden är den vanligaste och utförs både i specialiserade medicinska institutioner och hemma. Prostatan masseras genom anusen. Sessionen varar inte mer än 3 minuter.

Hur man gör prostata massage i bilder:

Teknik och regler

Massage prostata bör göras noga, observera alla regler och tekniker. Förfarandet bör inte orsaka smärtsamma och obehagliga känslor för mannen.

Som regel använder specialister flera metoder för prostata massage:

 • knä-armbågsställning för prostata massage;
 • ligger på hans sida med knäna pressade;
 • lutar sina armbågar på bordet.

Med hjälp av dessa massagetekniker kan prostatan nå prostata laterala och centrala delar. Ta en stor mängd kräm eller salva för att massera prostata, detta kommer att undvika obehag under massagen.

Tekniken för att utföra en prostata massage är uppdelad i:

 • transrektal massage;
 • massage genom böjning.

Hur man gör en prostata massage korrekt?

Korrekt massage av prostata av buzhem består av följande:

 1. Genom urinröret går urologen i buken, så snart han når prostata, börjar den massera.
 2. Sessionen varar inte längre än 1,5 minuter.
 3. Denna metod utförs exklusivt i en medicinsk institution.

För nöje, hur man masserar prostatan ordentligt?

Tekniken för att utföra prostata massage trans rektalt består av enkla åtgärder:

 1. Ange ditt finger i anusen, hitta käftens placering.
 2. Undersök körteln för inflammation och knölar, se till att det inte överskrider normala dimensioner.
 3. Den friska prostatakörteln har en diameter av 3 cm, dess yta är jämn, aktierna är uppdelade av en fur och väl palpated. Från sådana nyanser beror massering: tryckning eller mjuk.
 4. Om patienten inte har kontraindikationer ska varje åtgärd utföras med självsäker och rytmisk rörelse.
 5. Fingerens rörelse är nödvändigtvis riktad från toppen i riktning mot botten av det centrala spåret.
 6. Vid slutet av massagen är rörelsens tryck på medialspåret, på grund av vilket en liten mängd vätska frigörs från urinröret.
 7. Prostasmassage: hur lång tid tar det? Tiden för prostasmassage varar inte mer än 1-1,5 minuter och upprepas 10-14 gånger.

Vad du behöver för en prostata massage läs nedan.

Framställning av

Förberedelser för massering av prostata är en mycket viktig del av proceduren och är en integrerad del i behandlingen av prostata sjukdomar.

Förberedelse för prostata massage:

 1. Till att börja med bör du göra en rengörande emalj före en prostata-massage. Du kan använda ett färdiglagat apotek med en volym på 400 ml, eller göra det av kamille eller kokt vatten.
 2. Efter rengöring av rektum behöver du dricka 300 ml vatten, så att du kan urinera efter sessionen.
  Urinering är en viktig punkt i massagen, för tillåter utgången av infektioner och bakterier med körteljuice i urinröret.
 3. När du gör hemmöten måste du ta ett bad, med knäna böjda.
 4. Blåsan ska vara komplett, så att massören kan få en mer intim kontakt i processen att röra körteln och fingrarna.

Hur man masserar prostatan ordentligt hemma läs nedan.

Hembehandling

Hemma kan patienten klara sig själv med en prostata-massage. För mer information om tekniken för prostata massage hemma, läs här.

Det finns flera effektiva sätt för denna procedur:

 • indirekt massage
 • med hjälp av ett finger
 • vibrerande massage.

Metoden för indirekt massage består i konstant rytmisk åtdragning och avklingning av den analala sphincten och perineum. Sådana rytmiska åtgärder förbättrar blodcirkulationen, tar bort puffiness och ökar utflödet. Denna metod kräver ingen specialiserad plats och den kan användas överallt.

Massage med fingret anses vara det mest effektiva. Urologer råder att spendera det i ett bad, det kommer att lindra överflödiga smärtsamma känslor och obehag.

Hur man hittar prostata och hur man gör en prostata massage korrekt?

Prostata massageinstruktion:

 1. Späd dina ben i ett bad fylld med vatten.
 2. Använd en medicinsk handske och smörj försiktigt fingret med petroleumgel.
 3. För försiktigt in det i anusen.
 4. På den främre väggen i ändtarmen kommer ett litet tuberkul i prostatakörteln att känna.
 5. Börja med att massera körteln genom att trycka på rörelser.
 6. Efter prostata-massage är utsöndringen av prostatajuice en av de viktigaste plusserna.

Vibromassage utförs med hjälp av en speciell massager, som introduceras i anusen. Experter anser att smärta av smärta undviks genom att använda en vibrationsmassagerare, med en prostationsmassage och effekten av behandlingen kommer att optimeras. Oftast används denna metod av män som är generad av sina problem.

Hur ofta kan jag göra proceduren?

Hur ofta gör prostata massage för varje specifikt man är etablerad individuellt.

Brukar spendera från 10 till 15 sessioner varannan dag. Om det behövs ges en upprepad kurs på minst 4 veckor.

Det är möjligt att göra enskilda massage sessioner var tredje eller fyra dagar.

För ett positivt resultat, följ de enkla reglerna:

 1. Ta en undersökning, kontakta en läkare, välj din behandlingsmetod.
 2. Utför procedurer för kronisk prostatit, vilket kommer att minska smärta.
 3. Avstå från att utföra en massage med hemorrojder eller tumörer (adenom eller prostatacancer).

Prostatamassage: hur är det gjort, indikationer, kontraindikationer

Idag är män oftare diagnostiserade med prostatit. För att eliminera problemet, använd medicinering, i samband med en prostata-massage. Förfarandet kan endast utföras av en specialist - andrologist (urolog). Prostasmassage är handlingen av ett finger på prostatakörteln, vilket ger ett utflöde av utsöndrat vätska från kroppen. Förfarandet utförs för medicinska och diagnostiska ändamål. Massage stimulerar blodtillförseln och lymfdräneringen, ökar tillgången på näringsämnen och syre till kroppen.

Användbara egenskaper för prostata massage

Denna procedur kan avsevärt förbättra människors hälsa. Korrekt utförd massage ger dig möjlighet att uppnå dessa resultat:

 • prostatakörtelns ton återställs;
 • utflödet av sekretion och patensen av organets kanaler normaliseras;
 • utflödet av venöst blod normaliseras;
 • blodcirkulationen återställs, på grund av vilken assimileringen av medicinska preparat förbättras;
 • Samlaget förlängs.
 • kraften ökar.

Indikationer för förfarandet

Prostatamassage har visat sig vara effektiv vid behandling av följande störningar:

 • kronisk bäckensmärta
 • kronisk prostatit och dess förebyggande
 • inflammation i partiella vesiklar;
 • problem med styrka.

Viktigt! Massage används också för att producera en prostatahemlighet för mikroskopiska och kulturstudier.

klassificering

Massage prostata körteln inte bara med fingret. För detta ändamål är det tillåtet att använda speciella anordningar.

Typer av massageapparater:

 • vibrational. En liten vibration i anusen ger blodflödet;
 • hetta. Främjar avslappning av prostata;
 • electrosrimulating. Tonar prostata vävnad;
 • magnetisk. Har antiinflammatorisk effekt
 • mekanisk. Återställer ton och normaliserar blodcirkulationen.

Förberedelser för förfarandet

Det finns vissa regler för att förbereda för en prostata-massage, som måste utföras:

 1. Könsorganen och anusen måste vara rena.
 2. Innan proceduren rekommenderas att göra en varm enema.
 3. Det är viktigt att ta en bekväm position i kroppen.
 4. Före massage måste du bära handskar eller kondom.
 5. För att utföra massage, rekommenderas att använda ett speciellt smörjmedel på vattenbasis. Vaselin rekommenderas inte på grund av dess höga fettinnehåll, och kosmetiska produkter kan orsaka irritation.
 6. Prostatan är lokaliserad i rektum, 5 cm från anusen. Hon känner hennes finger och utför korrekta rörelser.
 7. Vid de första sessionerna rekommenderas inte tryck på kroppen, det räcker att begränsa sig till enkla slag.

Teknik för att utföra en massage i prostata

För att kunna utföra denna procedur måste du kontakta en kvalificerad tekniker. Det finns två huvudsakliga tekniker för proceduren: på bukhinnan och genom ändtarmen.

När patienten utför proceduren upptar patienten en av följande ställen i kroppen:

 • stående och lutade sig på bordet och böjde ryggen
 • knä-armbågsställning på soffan;
 • ligger på hans sida i soffan med benen i sin mage.

Läkaren bär en steril handske, pekfingret behandlar med ett speciellt smörjmedel och injicerar det i anusen. Den nedre kanten av prostatakörteln är palperad 5 cm från anuset, i form av en känslig tätning av liten storlek. Före manipulation utvärderar läkaren formen och storleken på organet, lobmens symmetri, konsistensen och närvaron av smärtsamma områden.

Förfarandet börjar med en massage på höger hälft av orgelen och fortsätter sedan till vänster lobe. I detta fall ska fingret röra sig från sidorna till mitten längs excretionskanalerna och arbeta genom hela körteln.

Om massagen är klar korrekt känns ingen smärta. Under de första sessionerna utförs kroppens ljussträckning, gradvis ökar effektens intensitet.

I genomsnitt varar prostasmassagen cirka en minut men inte mer än fem minuter. Behandlingsförloppet är 10 sessioner med ett intervall på 1-3 dagar.

Hemligheten samlas i ett provrör för studier. Om hemligheten inte kan erhållas erbjuds patienten att stå på fötterna.

För att utföra massage av en prostata på patienten lägger patienten läkaren på en sida. Specialisten introducerar bukgen genom urinröret och masserar körteln. Felaktigt utförande av förfarandet kan leda till svullnad i kroppen och fördröjning i urinering.

Kontraindikationer till proceduren

Massor av prostata är starkt avskräckt i följande fall:

 • akut inflammation i prostata
 • cyst av prostata;
 • närvaron av betong i orgeln;
 • sprickor i anus och hemorrojder;
 • godartade och maligna prostatatumörer;
 • tuberkulös lesion av körteln;
 • bakteriell karaktär av prostatit;
 • akuta sjukdomar i genitourinary system;
 • störningar av urinering.

Regelbundet utföra denna procedur hjälper till att förebygga och bota prostata sjukdomar. Det viktigaste är att korrekt utföra massage och ta hänsyn till alla kontraindikationer. Ett felaktigt utfört förfarande kan leda till negativa hälsoeffekter.

Radevich Igor Tadeushevich, en sexuellt patologisk andrologist av 1: a kategorin

1,206 visningar totalt, 3 visningar idag

Hur man korrekt masserar prostata till män: indikationer, prestationsmetod och kontraindikationer

Prostatit anses för närvarande vara en vanlig sjukdom. En av de effektiva metoderna för behandling är massage.

Det består i att använda fingrarna eller en speciell massager för att påverka strukturerna i inflammation i prostatakörteln.

Det kan göras både på ett sjukhus och hemma. Om partnern instämmer i genomförandet av detta förfarande, är det bara att lära henne hur man utför det. För att göra detta behöver du ingen specialutbildning, men du behöver bara behärska en viss teknik, som består i att utföra terapeutisk terapi med hjälp av massage.

Det är viktigt att notera att en direkt effekt på det manliga organet i fråga ofta visas i närvaro av en inflammatorisk process i den. Denna farliga sjukdom kan leda inte bara till förlusten av styrka utan också till utvecklingen av infertilitet.

För att förhindra att dessa komplikationer uppträder måste du omedelbart börja agera. Så vad är tekniken för prostata massage? Svaret på denna fråga kan hittas nedan i den här artikeln.

Indikationer för urologiskt förfarande

Innan du gör din massage massage kirtlet, måste du se till att denna åtgärd är nödvändig för honom och under inga omständigheter kommer att leda till försämring av den totala hälsan.

Det är viktigt att notera att behandling med direktmassage inte är acceptabel i alla fall.

Förfarandet indikeras om en manlig representant för prostata-inflammation har ett icke infektiöst ursprung och är strängt förbjudet för sjukdomens infektiösa natur.

Bland annat begränsar olika former av sjukdomsflödet till viss del möjligheten att göra massage hemma. I närvaro av en akut form av sjukdomen är denna manipulering oönskad.

Ofta kan även diagnos av körteln genom palpation i sjukdoms akuta sjukdom vara svårt med ökad morbiditet i prostata och som ett resultat av reflexkramp i musklerna i anusen.

Behandling av akut sjukdom måste nödvändigtvis utföras på ett sjukhus. I detta fall används antibiotika, liksom antiandrogener som undertrycker androgenreceptorer i körteln.

Metoder för massage av prostata

För närvarande finns det två sätt att utföra proceduren för att påverka prostata:

 1. rektal (direkt). Med denna typ av massage kan du ta bort hemligheten från prostatakörteln och förhindra dess efterföljande stillastående fenomen. Detta är viktigt för att förhindra uppkomsten av lämpliga villkor för förekomsten av oönskade infektioner. Efter rektalmassage noterar patienten förbättring i styrka, förlängning av sexuell handling, särskilt om det var kortlivat från början, liksom en signifikant ökning av känslor under sex. Blod i bäckenorganen cirkuleras bäst genom direkt prostata massage;
 2. extern (indirekt). Det är viktigt att hålla den bara efter morgonuppvakningen och utförandet av ett litet gymnastikkomplex som behövs för att värma upp och sträcka kroppen varmt och förbättra blodflödet. Regelbundet utförande av denna massage gör att du kan bli av med smärtan, förbättra effektiviteten i prostata och undvika återfall. Det är en utmärkt profylax av den inflammatoriska processen som finns i prostatakörteln.

Förberedelser för förfarandet

Innan du börjar med denna manipulation måste du noga förbereda dig för det.

Det är viktigt att göra några rutiner som förbättrar slutresultatet:

 1. Det är viktigt att rengöra tarmarna före massage. Preliminärt är det nödvändigt att göra en speciell emalj med ett varmt avkok av kamomill;
 2. patienten behöver dricka ca 900 ml vatten en timme före proceduren. En fullblåsan utövar ett visst tryck på prostata, vilket gör massage mer effektivt.
 3. Implementeringsteknik innebär att patienten ska vara helt avslappnad. Det här hindrar obehagliga smärtsamma förnimmelser.
 4. Av bekvämlighetsskäl bör en man ta ett av följande sätt: ligga på sin högra sida med knäna som dras till magen; knä-armbågsställning;
 5. En korrekt genomförd prostationsmassage kommer att förbättra din hälsa efter den första sessionen. Det enda villkoret är användandet av kirurgiska handskar från latex. Vid behov applicera smörjmedel eller speciell salva. Vissa föredrar att använda petroleumjelly. Detta kommer att undvika utseende av smärta och irritation.

Hur man korrekt masserar en prostata till en man: tekniken att utföra

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

När alla rekommendationer om förberedelse är uppfyllda, är det nödvändigt att gå vidare till nästa steg. Innan du gör massage måste du lägga på latexhandskar och behandla dem med ett smörjmedel.

Efter det måste pekfingret införas i patientens anus. Orgeln ligger på ett djup av ca 6 cm, och i storlek och form liknar det en valnöt.

Det är viktigt att notera att kvinnan som utför massage ska vara väl bekant med strukturen hos de manliga organen som ligger i bäckenet innan man utför processen.

Om du känner en slags kondensation av prostata, indikerar den svårighetsgraden och försummelsen av den inflammatoriska processen. En annan prostata kan ha en mjuk form, vilket också indikerar sitt ohälsosamma tillstånd. Efter det att organet upptäcktes är det nödvändigt att utföra ljusmassagerande rörelser.

De borde strida. Du måste starta från höger sida och gradvis flytta till vänster sida. Kulminationen av processen är ett litet tryck på toppen av körteln. Du måste också rita ett finger längs det centrala spåret från topp till botten.

En sådan användbar massage tar ungefär fyra minuter. Det måste göras tre till fem gånger i veckan.

Hur ofta ska jag göra för att bota prostatit, adenom?

Denna massage för behandling av den inflammatoriska processen i prostata bör göras varannan dag. Du kan också utföra det dagligen, men i detta fall kommer behandlingen att täcka exakt tio sessioner.

Procedurens varaktighet bör inte vara längre än 60 sekunder. Efter det har utförts i den angivna mängden rekommenderas att specialister upprepar åtgärden var femte dag.

I kronisk form av icke-infektiös prostatit kan transrektal massage utföras, vilket görs med intervall av en gång var sjunde dag. Endast med dessa rekommendationer kan läkare bota sådana sjukdomar som prostatit och prostata adenom.

Hur man gör en prostata massage till dig själv: steg för steg instruktioner

Självmassage består av flera steg:

 1. Först måste du lägga en handske på handen och smörja den med vaselin eller en annan kräm. Därefter måste du komma in i mitten eller pekfingret i anuset;
 2. med hjälp av palpation är det nödvändigt att hitta prostata. Om du befinner dig i "liggande" position på din baksida, kommer det att vara på toppen. Järnet skiljs något från slemhinnan i anusen med en tunn septum. Efter detta måste du sätta på ytan med långsamma rörelser. Touch bör vara cirkulär och riktade längs kanalerna;
 3. Massage ska inte utföras längre än en minut;
 4. Om obehagliga känslor inte är närvarande, är det möjligt att starta ett mer intensivt inflytande på ett organ. Med ökat tryck på prostata borde det inte vara någon smärta. Om det har dykt upp - det är nödvändigt att stoppa proceduren. När en tät plåstret av körteln finns, är det nödvändigt att öka effekten något.

Kontraindikationer för att massera prostata och försiktighetsåtgärder

Det rekommenderas inte att utföra massage med exacerbation av inflammatoriska processer, akut form av prostatit, hemorrojder och hög kroppstemperatur.

När du utför terapeutisk behandling bör du styra av en specialists rekommendationer för att undvika obehagliga konsekvenser.

Användbar video

Hur man gör en prostata massage hemma:

Prostatit är en farlig sjukdom som kan skada hela kroppen om den inte behandlas i rätt tid. Det är av den anledningen att du behöver besöka din läkarmottagning vid utseendet av de första symtomen på sjukdomen för att han ska ordinera en effektiv terapi för att eliminera alla tecken på sjukdomen.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Typer och regler för extern prostata massage

Prostatamassage är ordinerad för män med ett antal infektiösa, inflammatoriska, stillastående sjukdomar i könsorganet. Denna metod är ibland ett bra alternativ till piller och andra behandlingsmetoder. Det finns ett antal tekniker för massage, men utnämningen görs endast av en läkare beroende på indikationerna.

Vad är proceduren - extern massage i prostata?

Prostatit diagnostiseras nu redan i 30-40 år, även om det tidigare ansågs att det endast är äkta för äldre män. Det är därför som urologerna rekommenderar att de regelbundet gör prostata-massage vid sina första tecken, med den formade kroniska formen och även för profylakse efter 40 år.

Massage i prostatakörteln är både en terapeutisk och diagnostisk procedur. När det gäller diagnosen, tilldelas några droppar juice av prostata under sessionen, och de kan tas för analys - så att diagnosen kan sättas mer exakt. Kurstilldelning av massage för terapeutiska ändamål, huvudmålet har också utsöndring.

Regelbundet utförande av förfaranden ger sådana effekter:

 • Förbättrar lokal immunitet
 • Optimerar blodcirkulationen, mikrocirkulationen av blod, produktion av hormoner;
 • Ökar kvaliteten på det intima livet;
 • Förbättrar allmän vitalitet;
 • Eliminerar ödem, smärta, urineringstörningar.

Under förfarandets gång uppnås stimulering av muskelkontraktioner som främjar utsöndring av prostatajuice från organet. Detta kommer att minska spänningen, eliminera stagnation, sakta progressionen av prostatit, kommer att bli en utmärkt profylax av prostata adenom.

Indikationer för genomförande

Vanligtvis används massage i komplex terapi, men i början av prostata patologi kan det bli den enda behandlingsåtgärden. Oftast rekommenderas kurser för män som lider av kronisk kronisk prostatit. Denna sjukdom över tid leder alltid till en överträdelse av kvaliteten på sexuellt liv och utseendet av obehagliga känslor. Massage kommer att inriktas på att eliminera symtom och komplikationer av prostatit.

Andra möjliga indikationer är:

 • impotens;
 • infertilitet;
 • Förebyggande åtgärder i närvaro av riskfaktorer för prostatit (stillasittande arbete, brist på motion, fetma, oregelbunden sexualliv).

Vanligtvis är massagen av massage utan penetration 10 sessioner. Positiva förändringar uppnås redan vid den 3-5: e sessionen - urinering förbättras, prostatans ton ökar.

Vem är kontraindicerad?

Vissa män producerar behandlingssessioner på egen hand, hemma. Utan att rådgöra med en läkare är det förbjudet att göra det - det finns ett antal situationer där massage är kontraindicerad och kan skada, förvärra eller förvärra sjukdomsförloppet. Obligatorisk undersökning utförs, en rektal undersökning av prostata av urologen, om så krävs krävs ultraljud och ett blodprov för PSA för att utesluta cancer.

Vid upptäckt av sådana sjukdomar är massage förbjudet:

 • Akut prostatit;
 • Varje smittsam process i genitourinary sfären;
 • Neoplasmer av okänd natur
 • Maligna tumörer
 • Cystor av körteln;
 • Förekomsten av ett akut stadium av hemorrojder, trombos av hemorrhoida venen;
 • Akut och kronisk retention av urin;
 • Purulenta processer i kroppen, särskilt i det genitourära systemet;
 • Paraproctitis.

Implementeringstekniker

En extern massage i prostata kan utföras hemma själv, om godkänd av en läkare. Till skillnad från rektalteknik är den externa metoden för att utföra proceduren enkel och enkel att genomföra. Ingen penetration i ändtarmen krävs, men även externa åtgärder ska vara smidiga, snygga. Varaktighet av massage - inte mer än 5-7 minuter, du kan upprepa kursen varannan månad.

Ordinarie massage

Detta är den enklaste tekniken, det rekommenderas att utföra på morgonen. Ännu mer effektivt är uppförande av sessioner efter laddning, uppvärmning. Det är också acceptabelt att göra procedurer innan du går och lägger dig. En enkel massage teknik utförs med kronisk prostatit, regelbunden smärta i perineum mot en bakgrund av prostatit.

Stages hur man gör massage:

 1. Placera båda händerna i pubicområdet, fingrarna ska röra varandra.
 2. Tryck den tredje och fjärde fingrarna på handen försiktigt på underlivet. Varaktigheten för denna vara är upp till 2 minuter.
 3. Då ska du flytta huden med höger hand till höger i 2-3 centimeter (tills det blir obehagligt). På samma sätt flytta vänster hand till vänster. Varaktigheten av denna åtgärd är en minut.
 4. Öka armarna ett par centimeter högre, du måste producera samma rörelser (hudskift) och så vidare att nå naveln. Gör sedan samma rörelser i motsatt riktning. Den här delen har 3-4 minuter med massage.

Särskilt försiktigt är det nödvändigt att agera när händerna kommer att vara i centrum av avståndet från blygdområdet till naveln - det finns järn. Känn hennes händer kan bara en läkare, och då inte i alla fall, men den fysiska inverkan på kroppen utanför nog för att stimulera sitt arbete. Efter sessionen måste du omedelbart urinera, du kanske kan se några droppar av utsöndring av prostatakörteln.

vibration

Vibrationer förbättrar också prostataaktiviteten, hjälper till att isolera saften och stoppa stagnationen. Indikationer massage är desamma som i det föregående utförandet, genomförandet av enklare, men du behöver en speciell anordning - en vibrerande massage. Tillvägagångssätt:

 1. Ta en dusch eller tvätta, torka av inflytningsområdet - nedre delen, nedre delen av ryggen.
 2. Hand långsamt gnugga ryggen tills en liten känsla av värme. Detta behövs för att värma upp vävnaderna under huden.
 3. Fäst instrumentets spets till området på ländryggsegmentets nedre kotor - framför korsbenet.
 4. Håll enheten i ca 5-7 minuter, sätt in läget med fluktuationer av medellånghet.

segmentell

Denna teknik innebär att massera samma kroppsdel ​​som i föregående version, men endast med hjälp av händer. Det är nödvändigt att noggrant träna området i ländrygd Triangeln, som man tror är ansvarig för prostataaktiviteten.

Inom 5 minuter måste du sakta, smidigt, men försiktigt strida, gnugga nedre delen av ryggen och sedan gå till skinken.

hydromassage

Det är inte lätt att upprätthålla ett sådant förfarande, men dess effektivitet är mycket hög. Med denna typ av massage på prostata är en effekt på båda sidor, och utflödet av juice sker med en dubbel kraft. Det är nödvändigt att fylla blåsan genom att dricka 0,5-1 liter vätska. När det är fyllt, ska du injicera en svimma med kallt vatten eller kamille infusion i ändtarmen (tillräckligt 200 ml). Det är lämpligt att hålla lösningen inuti i minst 20 minuter. Du kan göra proceduren när som helst, men strikt efter avföring.

Rekommendationer för genomförande

Om massagen känner till obehagliga symptom, är detta inte en patologi. Vanligtvis observeras sådana känslor endast vid de första sessionerna, senare blir obehaget borta. Att sluta med massage är bara nödvändigt om det finns stark smärta, potashnivanie och andra onormala symtom.

Innan förfarandet för någon teknik är det viktigt att rengöra tarmarna och urinblåsan ska fyllas med lite (endast i den senare versionen, den är fylld med fler). Efter massagen ska du alltid gå på toaletten. Om effekten av förfarandena inte är tillgänglig, kan du behöva genomgå behandling på läkarmottagningen, inklusive - genom transrektal teknik.
På video rekommendationer om prestanda av extern massage av prostata:

Massage i prostata: teknik.

Prostatit är en vanlig manlig sjukdom som kännetecknas av inflammation i prostatakörteln (prostata). Prostatakörteln är det organ som ansvarar för bildandet av spermatozoa och den efterföljande utsöndringen av dem. En av de mest effektiva metoderna för att bli av med prostatit är terapeutisk massage i prostata.

Fördelarna med massage

Prostata massage tillåter:

 1. Eliminera stagnation i prostatakörteln, vilket ökar styrkan i utflödet av hemligheten som utsöndras av den.
 2. Stimulera cirkulationsprocesserna i organ, vilket gör det bästa sättet att säkerställa penetrering av de föreskrivna medicinerna till prostata.
 3. Minska manifestationen av inflammation.
 4. Normalisera patenen i prostata-kanalerna och dess muskelton.
 5. Öka varaktigheten av samlag.

vittnesbörd

Prostatsmassage sessioneras för:

 • låg effektivitet från antibiotikabehandling;
 • kronisk prostatit;
 • bäcken som är kroniska;
 • störningar av erektil funktion
 • Behovet av att få prostats hemlighet för forskning.

Kontra

För att massagen ska ha en positiv effekt på prostatan och inte förvärra patientens allmänna hälsa, är det viktigt att se till att det inte finns några kontraindikationer före det, inklusive:

 • närvaro av en prostatatumör
 • inflammatorisk process av rektal slemhinnor;
 • akut form av prostatit, uretrit eller epididymit;
 • sprickor i ändtarmen;
 • cystos av prostata;
 • Förekomsten av stenar i prostata körteln hindrar kanalerna;
 • tuberkulös lesion av prostata;
 • kroppstemperatur över 39 grader.

Förberedande skede

Massage i prostatakörteln utförs på fullblåsan, och därför rekommenderas ett par timmar före den kommande sessionen att dricka en liter vätska. Detta måste göras för att en specialist ska producera en tvåsidig prostata massage, eftersom en fullblåsning med tryck på prostatakörteln främjar ytterligare massering av organet. Dessutom, omedelbart före proceduren, är det nödvändigt att rengöra tarmarnas avföring, vilket uppnås med emmen.

Prostata massage: hemma eller medicinsk behandling?

Det är viktigt att veta att endast en kvalificerad specialist - en andrologist eller urolog - ska utföra en prostata massage. Denna procedur kan också utföras hemma, men igen bör den endast anförtas till en person som har en medicinsk utbildning. Annars kan en sådan massage göra mer skada än bra. Detta beror på det faktum att för korrekt utförande av prostasmassagen krävs att man inte bara känner till de anatomiska egenskaperna hos organs placering, men också formerna och manifestationerna av olika prostata sjukdomar (eftersom massage i vissa sjukdomar kan skada hela kroppen).

Inledande steg

Patienten måste acceptera en av de föreslagna bestämmelserna:

 • att luta dina armbågar och knän på soffan;
 • Böj över till bordet, att luta på armbågar och något välvt bakåt;
 • Ligga på din högra sida, böja knäna och skjuta dem i kroppen så mycket som möjligt.

Läkaren lägger på en medicinsk handske, smörjer pekfingret med en speciell gel eller vaselin och injicerar den i patientens rektum. Prostata definieras som ett något känsligt, smärtfritt utskjutande läge längs den främre väggen i ändtarmen och har en tät elastisk konsistens. Detta organ är probed på ett avstånd av cirka 3-5 cm från anusen. Efter att experten undersökte prostatakörteln, utvärderade dess konsistens, form och storlek, bedömde rörligheten ovanför prostata av rektal slemhinna och tillståndet av omgivande vävnader. Gå sedan direkt till massage.

Teknik för prostatakörtelnmassage

I början, massor, noggranna rörelser, massagerar specialistet varje prostas två lobar under sin utsöndringskanaler från toppen ner.

Under massagen är det vanligt att skilja mellan tre huvudvariationer av fingerens massörrörelser:

 • rörelser som liknar tecknet "oändlighet" eller figuren "8";
 • från prostata sidokanter till centrala spår och sedan längs det centrala spåret i riktning från topp till botten;
 • från periferin till mitten med ett litet tryck på prostatens centrala del (den så kallade "trattformade" massagen).

I de första sessionerna av massage på prostata bör det finnas ett minimitryck, vars styrka med tiden bör ökas, samtidigt som man fokuserar på patientens känslor. I slutet av massagen kör doktorn ett finger längs det centrala spåret, från djupet till utsidan. I genomsnitt varierar varaktigheten för en session mellan 1 och 2 minuter.

Eventuella komplikationer

Massa av prostatakörteln vid underskattning av kontraindikationer kan orsaka ett antal komplikationer, som oftast består i förvärring av sjukdomar hos ett masserat organ. Även med smärtsam och grov exponering föreligger en stor sannolikhet för akut urinfördröjning, som orsakas av svullnad i prostatavävnaden och som regel är kortvarig.

Eftersom man inte rekommenderar prostata-massage hemma, är det bättre att inte riskera din egen hälsa och söka kvalificerad medicinsk hjälp.

Tekniken att utföra en prostata massage hemma

Några urologiska sjukdomar hos män kräver prostata massage. Den används som en del av en omfattande terapi för att förbättra patientens tillstånd, och även som en profylaktisk procedur (till exempel för att förhindra förekomsten av prostatit).

Stimulering av prostata - förfarandet är ganska intimt och helst bör det tilldelas en specialist med medicinsk bakgrund. Men om en man är kategorisk i sin ovillighet att gå till kliniken, kan du självständigt göra prostata massage hemma.

Än stimulering av en körtel är användbar

Under prostata massage hemma uppstår följande processer:

 1. Förfarandet stimulerar mer intensivt blodflöde i prostata. Stagnerande formationer (trombi) avlägsnas. Prostata börjar få mer syre och fördelaktiga spårämnen, bär med blod.
 2. Regelbunden motion av massagen kan eliminera stillastående hemlighet som prostata körtel hemligheter. Upphängningen av denna hemlighet är farlig, eftersom den skapar en gynnsam flora för patogener.
 3. Stimulering ökar absorptionen av läkemedel med läkemedelsbehandling eller behandling med folkmedicin. Detta gör att du snabbt kan märka resultatet av behandlingens gång.
 4. Prostatamassage, som regelbundet utförs hemma, låter dig öka muskeltonen i perineum, vilket ger en högre patency i prostatakörtlarna.

Vem rekommenderas och som är förbjuden

Prostatimassage hemma kan utföras under en behandlingsperiod eller för förebyggande av följande manliga sjukdomar:

 • Noninfektiös prostatit.
 • Infektiös prostatit.
 • Kronisk bäckensmärta.
 • Svag erektion.
 • Exacerbationer med cystit.
 • Paraproctitis.
 • För tidig utlösning.

Ha ett förfarande och deras kontraindikationer. Stimulering hemma kan inte göras hos män med följande sjukdomar:

 1. Analfissurer eller öppna sår.
 2. Hyperplasi och prostata adenom.
 3. Tarmcancer.
 4. En förhöjning av hemorrojder.
 5. Tuberkulos av prostata.
 6. Stenar i prostatakörteln.

Prostatamassage i hemmet är förbjuden, om man känner smärta eller kramper under sin utövande. Om obehag inträffar kan det signalera en sjukdom eller patologi. Du borde besöka kliniken, prata om symptomen till läkaren, ta prov och starta behandlingen. Var inte blyg, för hälsan är dyrare.

Två tekniker för förfarandet

Stimulering av prostata kan vara extern och intern. Det andra alternativet är effektivare, men också från den första typen av massage har dess fördelar.

 • Extern massage.

Exteriör prostata massage är utmärkt för att utföra hemma. Det är byggt på intensiva tryckkuddar av fingrarna på området mellan testiklarna och anusen. Penetration i anusen är inte nödvändig.

För övrigt sker extern stimulering när man cyklar och hästar, så det här idrottsförhållandet är mycket användbart för manliga kroppen.

Hur man gör en effektiv internmassage i hemmet? Tekniken är som följer:

 1. Rensa tarmarna, det är bättre att använda enemas eller laxermedel en dag före massage. Innan massagen själv måste du ta ett bad eller dusch
 2. I 30 minuter före proceduren borde du dricka två glas varmt vatten, te eller juice (en fullblåsning "ger" järnet till rektumets väggar).
 3. Tvätta händerna noggrant med tvål och sätt på en latexhandske eller fingertopp.
 4. För mer behagliga känslor, applicera en fuktkräm som ger en glida (detta kan vara enkelt Vaseline).
 5. Skriv in pekfingeren i analkanalen (tillräckligt för att penetreras med fem till sex centimeter).
 6. Känn väggen med lätta rörelser, hitta körteln. När palpation är omöjligt att missa - det sticker ut, i storlek och form är som en valnöt.
 7. För att börja massera en körtel (de viktigaste mottagningarna sträcker sig medurs och lite tryckande).
 8. Massage i fem minuter. Därefter ligger på din sida i 10-15 minuter.

Med hänsyn till ställningen kan du välja följande (för effektivitet påverkar det inte - det handlar om bekvämlighet för mannen själv):

 1. Knä-armbågsställning (mannen lutar på en vågrät hård yta med två knä och en armbåge med ena handen, med den andra handen håller han en massage).
 2. I stående läge - böj lite och luta sig på bordet eller på baksidan av stolen, böj bakåt något.
 3. Ligger på hans sida (benen ska böjas vid knäna och ta knäna närmare magen).

Stimulering av prostatakörteln bör ligga i fem minuter. Längre än den här tiden gör massage inte rekommenderat.

Mer visuell information

Innan vi börjar göra prostata-massage rekommenderar vi att du lär dig mer om tekniken för dess genomförande. Felaktig övning av prostata stimulering är farlig, eftersom det kan leda till trauma eller komplikation av sjukdomen. Det finns många videor på Internet som talar om reglerna för prostata-stimulering. Här är några videor som kan vara användbara. Denna video berättar hur man utför en fingermassage av prostata hos en man:

Vissa gymnastikövningar representerar i själva verket en extern massage. Här är en video med övningar som är användbara för att utföra för behandling och förebyggande av prostatit och andra sjukdomar i prostata:

En annan video med folkråd om hur man gör prostata massage hemma och vilka verktyg du kan använda:

Säkerhetsregler

Av säkerhetsskäl, kom ihåg följande regler:

 • Du kan inte köra fingret hårt, eftersom du kan skada väggarna i den analgången.
 • Om man under proceduren känner en liten smärta, måste vi sluta omedelbart.
 • Den säkraste är massage med fingret. Ytterligare medel för stimulering bör undvikas, eftersom det finns stor risk för skada.
 • Massage åtföljs alltid av en hemlig hemlighet - det här är normalt.
 • Blod när prostata stimuleras bör inte tilldelas.
 • Fördelen kommer endast att vara från regelbunden stimulering av prostata med ett finger. Från ett enda förfarande kommer det ingen effekt. Rekommenderas under behandlingen för att massera varje dag för att återhämtningen - för att säkerställa en bättre blodcirkulation i vävnader hos patienter och bättre absorption av läkemedel och traditionella läkemedel. För att förebygga massage kan utföras kurser i sju dagar med avbrott under 1,5-2 månader.

Innan du använder en sådan folkmedicin som självmassage är det bättre att konsultera en läkare eller undersökas för förekomst av sjukdomar där det är omöjligt att stimulera prostata. Om läkaren förbjuder massage, ta inte risker och gå mot specialisten - det kan vara farligt för människors hälsa.

Tidigare Artikel

urolog