Huvud
Skäl

Tabletter och suppositorier Vitaprost: instruktioner, svar och priser

Vitaprost är ett preparat från naturliga komponenter av animaliskt ursprung som används i urologisk praxis för behandling av prostatiska sjukdomar.

Verkan av aktiva substanser syftar till att förbättra blodcirkulationen i prostata, vilket i sin tur underlättar urinering, eliminerar inflammatoriska och stillastående processer.

På denna sida hittar du all information om Vitaprost: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt Vitaprost. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Ett djur av animaliskt ursprung som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket är Vitaprost? Medelpriset på apotek är på 1 100 rubel för tabletter och 950 rubel för ljus.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet framställs i form av vätskebeloppade tabletter Vitaprost, rektala suppositorier Vitaprost, Vitaprost Forte och Vitaprost Plus.

Tablettsammansättningen innefattar:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • Ytterligare komponenter: laktosmonohydrat, sackaros, kalciumstearatmonohydrat, mikrokristallin cellulosa, krospovidon.

Skalet av pillret är tillverkad av akryl, innefattande en sampolymer av etylakrylat och metakrylsyra (i förhållandet 1: 1), natriumlaurylsulfat, trietylcitrat, titandioxid, kolloidal kiseldioxid, talk, indigo, och natriumvätekarbonat.

10 tabletter säljs. i konturcellspaket, 1, 2 eller 3 st. i kartongförpackningar.

Vitaprost-suppositorier innehåller:

 • 50 mg prostataxtrakt (i form av vattenlösliga peptider - 10 mg);
 • Fast fett (supposir och vitepsol) som en hjälpkomponent..

Vitaprost Plus suppositorier innehåller:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • 400 mg Lomefloxacinhydroklorid;
 • Fast fett.

Vitaprost Forte-suppositorier innehåller:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • Fast fett (Supposir NA15 och NAS50, Witepsol H15 och W35).

Alla tre typer av suppositorier säljs för 5 st. i konturcellspaket, 1 eller 2 st. i en kartonglåda.

Farmakologisk effekt

Vitaprost är ett läkemedel som har en organotropisk effekt på prostatakörteln.

Förbättring av mikrocirkulationen i järn och som har förmågan att minska trombocytaggregationen, det block där trombos venoler. Genom att minska graden av ödem och leukocytinfiltration prostata, normalisera den sekretoriska funktion av epitelceller, leder läkemedlet till en måttlig minskning i prostatavolym, förbättring av sammansättningen av ejakulatet, främjar stimulering av muskeltonus i urinblåsan och hämmar utvecklingen av frekvent behov av att urinera.

Vitaprost plus, tack vare dess sammansättning mikrobicider med brett spektrum besitter inte bara anti-inflammatorisk, men de antimikrobiella egenskaper mot gramnegativa aeroba bakterier, stafylokocker, mykobakterier, Chlamydia, Proteus och andra.

Indikationer för användning

Läkare ordinerar Vitaprost till män vid följande indikationer:

 1. Kronisk prostatit;
 2. Preoperativ behandling av prostata;
 3. Postoperativ återhämtningsperiod
 4. Kronisk abakteriell prostatit;
 5. Profylax av prostatit;
 6. Godartad prostatahyperplasi;
 7. Hyperaktivitet hos urinblåsan hos kvinnor.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Dessutom Pill: laktasbrist, sukras / isomaltas, tål laktos, fruktos, glukos-galaktos-malabsorption (formulering innehåller laktos och sackaros).

Instruktioner för användning

I bruksanvisningen anges att Vitaprost-tabletterna ska tas 1 tablett inuti. 2 gånger per dag. Behandlingstiden för godartad prostatahyperplasi är minst 30 dagar; med kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar. För förebyggande av exacerbationer av kronisk prostatit gäller för 1 flik. 2 gånger per dag i minst 30 dagar - 1-2 gånger per år.

Rektala suppositorier ska appliceras efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen i en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter. Varaktigheten av behandling med Vitaprost suppositorier är minst 10 dagar.

Biverkningar

Biverkningar inkluderar framför allt drogerna Plus och Forte:

 1. Kardiovaskulärt system: arytmi, myokardiopati, fallande blodtryck
 2. Nervsystemet: yrsel, nervositet, ångest, asteni;
 3. Matsmältningssystemet: kolit, ökade leverenzym, dysbakteri
 4. Överkänslighetsreaktioner: klåda, Stevens-Johnsons syndrom, urtikaria, ökad känslighet mot solljus;
 5. Blodsystem: inflammation i lymfkörtlarna, blödning i matsmältningssystemet, ökning av aktiviteten hos det anti-föryngrande blodsystemet.

överdos

Vid överdosering kan symtom uppstå:

När symptom uppstår är ljus förbjudet, det är rekommenderat att konsultera en läkare för medicinsk hjälp

Särskilda instruktioner

Läkemedlet bör användas med extrem försiktighet vid sådana sjukdomar som epilepsi, CNS-sjukdom med epileptiskt syndrom, cerebral ateroskleros.

Behandling med Vitaprost är effektivare i ett integrerat tillvägagångssätt. Tillsammans med Vitaprost-tabletterna, föreskrivs andra läkemedel för behandling av kronisk prostatit. Behandlingen med medicinska örter och metoder för traditionell medicin tillämpas också.

Användning av Vitaprost Plus kräver ingen korrigering av dosering för levercirros, men det måste behandlas med försiktighet vid exponering för solljus. Fotosensitivitet uppenbarar sig i form av hyperemi, brännskador, utseende av blåsor på huden, förändringar i allmänhetens välbefinnande, inklusive nervös spänning, handskakningar, förvirring. I dessa fall måste användningen av läkemedlet omgående avbrytas.

Drogen påverkar koncentrationen av uppmärksamhet, så det är viktigt att vara försiktig när du kör fordon, när du arbetar med rörliga delar av maskiner och andra farliga aktiviteter.

Droginteraktioner

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

recensioner

Vi plockade upp några recensioner av män om Vitaprost:

 1. Andrew. När en icke-bakteriell prostatit detekteras mot bakgrund av hemorrojder, föreskrev läkaren ljus under Vitaprost-märket. Han sade att suppositorierna är effektiva och snabbt eliminerar sjukdomen. När jag fick reda på hur mycket Vitaprost var värd blev jag förvånad. Jag kunde inte ha råd med det, jag var tvungen att leta efter mer prisvärda analoger till salu. Om de inte hjälper, tar jag Vitaprost.
 2. Maxim. Jag har en kronisk prostatit av den icke-bakteriella typen. Det jag har just försökt för hans behandling - dyra, billiga ljus med antibiotika och utan dem, traditionell medicin, men ingenting hjälper. Det återstår att bara hoppas på operationen, eftersom min kropp inte uppfattar någon behandling med läkemedel och medicinska örter.
 3. Victoria. Problemet som är förknippat med prostatit, min familj oroade nyligen. Hennes man blev irriterad och aggressiv, efter att ha kommunicerat med honom erkände han sina känslor. Har riktat till doktorn och som ett resultat en dom - en prostatit. Jag kunde stödja min älskade make som jag kunde och insisterade på att ta medicin. Skrev till honom "Vitaprost". Bokstavligen om 3 veckor förbättrades makeens humör, skämt blev och hade kul. Jag var mycket glad över det här, eftersom hälsan hos nära människor är en riktig lycka. Vi blev av med den här sjukdomen. Och vad tror du... en månad senare blev jag gravid. Drogen jag rekommenderar. Han visade oss hans effektivitet.
 4. Sergey. Jag har en prostatit i många år. Läkaren rekommenderade till mig mot en exacerbation för att passera en behandlingskurs med ljus Витапаст forte, men tyvärr har jag på urticaria påbörjat. Min läkare ansvarade för en annan medicin för mig.
 5. Mikhail. Och det, bra medicin! Det fanns inga piller, men det finns en effekt på kort tid! Jag förväntade mig inte en sådan tur, jag trodde att ljusen är bara början, jag förberedde mig för en lång behandling. Lyckligtvis fick jag en adekvat läkare, han omedelbart föreskrev Vitaprost, förklarade att detta är en av de bästa drogerna mot prostatit under det senaste decenniet. Jag läser olika recensioner om olika piller och ljus, vissa lyckas dricka långa tabletter som afalas, inget händer, men de fortsätter att dricka dem. Med vitaprost är det enklare, 10 dagar behandlades och allt på den

analoger

Exakt i kompositioner av Vitaprost producerar inte, men det finns medel med liknande effekt:

 • ljus för rektal administrering av Superlymph;
 • tabletterade läkemedel Afal, Prostanorm;
 • medel från serien av homeopati-Renel, Solidigraph Compositum.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Tabletterna ska förvaras på en plats skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur av högst 25 ° C. Suppositorier - på en torr plats, skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur som inte överstiger 20 ° С. Hållbarhet - 2 år.

Vitaprost från prostatit: effekten av läkemedlet på sjukdomen

Prostatit är en sjukdom som täcker olika åldersgrupper av män.

Sedan 20 års ålder drabbas cirka 25% av männen i en grupp av 40 år tenderar att öka andelen patienter till 50%.

En sådan sjukdomskala bidrog till det faktum att läkemedelsindustrin utvecklar nya läkemedel för att bekämpa prostatit.

Bland en stor lista över läkemedel som är värda att notera är ett läkemedel som Vitaprost. Formutsläpp av läkemedlet är ett tablettalternativ och rektala suppositorier.

Vitaprost från prostatit har följande egenskaper: antiaggregation, på grund av att tumörer är suspenderade. Denna åtgärd uppnås genom att åderna förmår att koagulera. Antiinflammatorisk, såväl som antibakteriell. Antibiotiska substanser som är effektiva mot gramnegativa aerober grupper såsom Neisseria, Haemophilus, Klebsiella, Pseudomonas, Moraxella, Citrobacter, Enterobacter.

Baserat på kliniska studier har man funnit och bekräftat att läkemedlet Vitaprost inte ändrar uppgifterna, resultaten av klinisk och biokemisk blodanalys, allmänt urinanalys, samt, viktigast av allt, en positiv effekt på dynamiken i att minska risken för akut sjukdom, kronisk form av antibiotika.

Tack vare alla ovanstående egenskaper, främjar Vitaprost mottagning enligt schemat:

 • minskning av ödem;
 • impregnering av prostata vävnad med leukocyter;
 • stabilisering av sekretorisk funktion
 • öka tillväxten av lecitinföreningar i den sekretoriska substansen;
 • stimulering av blåsans glattmuskel, vilket underlättar urinprocessen
 • reduktion av smärtssyndrom;
 • eliminering av obehag
 • förbättra ejakulatets sammansättning.

Hur man tar Vitaprost?

Väg av Vitaprost från prostatit beror på sådana faktorer som formen av frisättning av läkemedlet och graden av utveckling av sjukdomen. De aktiva formerna där produkten kommer in på marknaden är rektala och orala tabletter.

Instruktionen ger följande alternativ för antagning:

 1. Ett ljus en gång om dagen. Uppehållstid 15 dagar med akut sjukdom. Sätta läkemedlet efter en rengörande lavemang eller naturlig defekation, efter administrering av läkemedlet till patienten för att överleva det horisontella läget i minst en halvtimme till läkemedlet absorberas.
 2. I tablettformen tas läkemedlet två gånger om dagen. Behandlingsperioden är 15 dagar, om det är en akut form av sjukdomen.

Skillnaden i appliceringen av Vitaprost, Vitaprost Forte och naturligtvis Vitaprost Plus är följande:

 • Vitaprost Forte indikeras för att bli av med prostata adenom. Den har en högre dos av aktiva substanser, Vitaprost innehåller 50 mg, och Vitaprost Forte har en 100 mg-komponent, varför dosen av detta läkemedel kommer att vara lägre.
 • Vitaprost Plus - ett läkemedel av en kombinerad typ, förutom extraktet från prostata ingår också en antibiotikakomponent av levofloxacin. Det är ett effektivt botemedel mot bakteriell prostatit.

Vitaprost som Vitaprost Plus Forte och används i kronisk prostatit är anordnad liknande den akuta formen av doseringsregimen, endast perioden av behandling i detta fall 10 dagar i stället för 15. tabletterna visas att mottaga två gånger under dagen, och rektala suppositorier är placerade 1 per dag.

Vitaprost behandling är ordinerad för följande sjukdomar:

 • Kronisk icke-bakteriell prostatit, för behandling av bakteriella sjukdomar, är Vitaprost Plus ordinerad.
 • Hyperplasi av prostata av godartat ursprung.
 • Före operationen och efter det.
 • För förebyggande av kroniska former av prostatit.

Hur man använder Vitaprost för att förhindra prostatit?

Effektivitet innebär Vitaprost bekräftades i förebyggandet av exacerbationer av kronisk icke-bakteriell prostatit, 97% lyckats undvika återfall av sjukdomen när du tar emot pengar på recept. För förebyggande åtgärder föreskrivs endast suppositorier Vitaprost och Vitaprost Forte. Vitaprost Plus-formuläret, på grund av innehållet av lomefloxacin, används vid behandling av en bakteriell form av prostatit, men inte för profylax.

Recensioner av drogen Vitaprost finns på Internet i stort antal. En högre andel av människor lämnar positiv feedback, bekräftar högpresterande verktyg vid behandling av kronisk prostatit, en del av patienterna sade att läkemedlet inte kan bota sjukdomen, så att de blev besvikna i dess effektivitet.

Oavsett vilket läkemedel som används för att behandla prostatit, måste du ange det tydligt enligt anvisningarna. Dessutom är det komplicerade tillvägagångssättet viktigt här, när det förutom tabletter och ljus är nödvändigt att uppfylla andra recept av läkaren - massage, fysisk utbildning, rätt näring.

Priset på packning Vitaprost med 10 ljus är i genomsnitt 500 rubel på den inhemska farmakologiska marknaden.

Vitaprost-tabletter är ett kraftfullt läkemedel för att bekämpa prostata sjukdomar

Alla förr eller senare kan bli sjuka, och i den moderna sjukdomsvärlden finns det en stor mängd.

Detta gäller män, en av de sjukdomar som är inflammation i prostata, det vill säga prostatit. Anledningen till detta kan vara annorlunda, och konsekvenserna är allvarliga.

Därför är det värt att behandla frågan om behandling på ett ansvarsfullt sätt. Ofta i sådana fall föreskrivs Vitaprost-tabletter, vilka snabbt klarar av denna sjukdom.

Farmakologisk aktivitet

Vad är Vitaprost tabletter för? Aktiva aktiva substanser som finns i dem absorberas i blodet efter en timme då läkemedlet tas.

Detta möjliggör att blodflödet riktas till prostatakörteln, vilket leder till bättre matning. Detta är också ett förebyggande verktyg för stagnerande fenomen.

Tack vare Vitaprost-preparatet håller inte blodplättar i kroppen fast i varandra, vilket förhindrar utseende av trombi i körteln.

Bladder under påverkan av drogen förbättrar sitt arbete och funktion, är obehagliga förnimmelser vid urinering, obehag och tyngdkänsla i mellangården, stoppa smärtan, inte plåga ofta lust och känsla av ofullständig tömning av blåsan.

Indikationer för användning

Från vilka tabletter Vitaprost? De är uteslutande utformade för män med målet att förebygga och behandla sådana sjukdomar och tillstånd:

 • inflammation i prostata av en kronisk typ inte av bakteriellt ursprung. Det används både för behandling och för förebyggande;
 • godartade tumörer som härrör från prostatakörteln, inklusive prostataadenom;
 • för att undvika störningar i urinvägarna efter urologiska operationer
 • behandling av symtom i samband med smärta och svårigheter vid urinering, känslor att blåsan inte är helt tömd.

Sammansättning och form av frisättning

När man talar om Vitaprost-preparat innehåller tablettformuleringen en aktiv substans som kallas prostataxtrakt i volymen 0,01 g.

De hjälpkomponenter innefattar laktos, natriumlaurylsulfat, socker, kalciumstearat, krospovidon, akryl, talk, MCC, natriumvätekarbonat, titandioxid, trietylcitrat, färgämne, vattenfri kolloidal kiseldioxid.

Formen av frisättning av detta läkemedel är inte en. En av dem är en tablettskyddat tablett. Dosen kan vara 100 och 50 mg. De säljs i kartonger, där 10 tabletter är packade.

Förutom tablettformen är det möjligt att köpa läkemedlet i form av rektala suppositorier som har en ljusform. Det kan vara Vitaprost Forte eller Vitaprost Plus. I paketet utfärdas båda läkemedlen i en mängd av 5 stycken.

Effekt av Vitaprost-tabletter

Ett av de vanligaste läkemedlen för behandling av prostata sjukdomar är Vitaprost tabletter. Men det här verktyget är inte lämpligt för alla, så innan du använder den bör du noga läsa bruksanvisningen och kontakta en specialist. I nästa artikel kommer vi att överväga den mest nödvändiga informationen för patienter om Vitaprost-tabletter.

Sammansättning av tabletter Vitaprost

Sammansättningen av detta läkemedel består av ämnen i tre grupper, vilka inkluderar huvudkomponenterna, hjälpämnena, liksom element som ingår i den enteriska beläggningen. Den aktiva substansen är ett prostataxtrakt i en mängd av 100 mg. Bland hjälpämnena bör det noteras:

 • Laktosmonohydrat;
 • sackaros;
 • Mikrokristallin cellulosa;
 • Monohydrat av kalciumstearat;
 • Krospovidon.

Sammansättningen av tablettskalet innefattar:

 • Natriumbikarbonat;
 • Titandioxid;
 • Kolloidal kiseldioxid;
 • Natriumlaurylsulfat;
 • Trietylcitrat;
 • Talk.

Instruktioner för användning av tabletter Vitaprost

Behandlingsregimen förblir detsamma för alla sjukdomar. Patienten tilldelas 1 tablett 2 gånger om dagen, oavsett tidpunkten för intag och andra faktorer. Beroende på diagnosen varierar behandlingsperioden dock:

 1. För förebyggande av kronisk prostatit föreskrivs en månadskurs 1 till 2 gånger per år.
 2. Hyperplasi av prostata av godartad natur. Den föreskrivna behandlingssättet är minst 30 dagar.
 3. Prostatit är en kronisk typ - från 10 dagar.

Indikationer och kontraindikationer

Vitaprost tabletter ordineras för följande sjukdomar och störningar i kroppen:

 1. Prostatit är en kronisk typ;
 2. Hyperplasi av prostata av godartad typ;
 3. Förberedelser för operationer på prostatakörteln samt rehabiliteringsperioden efter sådana operationer
 4. Profylaktisk mottagning med kronisk abakteriell prostatit.

Under kliniska studier upptäcktes inte biverkningar. Allergiska reaktioner uppträder endast i några sällsynta fall med individuell intolerans av enskilda komponenter i läkemedlet.

Farmakologiska egenskaper

Regelbunden användning av läkemedlet bidrar till följande resultat, vilket uppenbarar sig gradvis under behandlingsperioden:

 • Signifikant minskning av svullnad;
 • Eliminering av dysursfenomen;
 • Optimering av muskelton i blåsan;
 • Stabilisering av sekretorisk funktion hos epitelceller;
 • Märkbar minskning av smärta och obehag
 • Normalisering av mikrocirkulationen i prostatakörteln;
 • Minskar risken för att utveckla abakteriell prostatit.

Varianter av drogen

Förutom Vitaprost-tabletterna är de tillgängliga i form av rektala suppositorier i mängden av 10 suppositorier per förpackning. Detta läkemedel ordineras vanligen med en bakteriell prostatit, vilket ofta orsakar utvecklingen av olika typer av inflammation i urinvägarna. Dessutom bidrar suppositorier till att påskynda rehabilitering efter operation på prostatakörteln och förbereda kroppen för sådana operationer.

På grund av antibiotika som ingår i vissa fall kan följande biverkningar noteras:

 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • Minskning av blodtryck;
 • Ängsliga stater;
 • illamående;
 • Arytmi.

analoger

Analoger av Vitaprost-tabletterna skiljer sig både i priskategori och i aktiv substans. Låt oss vända oss till de mest populära av dem:

 1. Prostatilen. Ett djur av animaliskt ursprung, vars huvudsakliga effekt är inriktad på att minska bildandet av trombi. Även medlet har en organotropisk effekt på prostatakörteln, vilket ökar blåsans aktivitet. Produkten är lämplig för att återställa kroppen efter prostatakirurgi och behandla initiala symptom på prostata adenom.
 2. Samprost. Läkemedlet är tillgängligt i ampuller med 5 och 10 ampuller och används för intramuskulär injektion. Läkemedlet är väl lämpat för behandling av komplikationer efter operationer på prostatakörteln, liksom vid behandling av kronisk prostatit. Varaktigheten av behandlingsperioden är upp till 10 dagar. Bland kontraindikationerna för användningen av läkemedlet kan endast noteras den individuella intoleransen hos enskilda komponenter i kompositionen samt ökad känslighet för läkemedlet Samprost. Som biverkningar kan det endast noteras allergiska manifestationer i sällsynta fall då patienten inte följer instruktionerna eller inte vet om förekomsten av allergi eller intolerans.
 3. Uroprost. Den aktiva substansen i detta läkemedel är prostataxtraktet. Uroprost används vanligtvis som ett medel för behandling av kronisk prostatit av den bakteriella typen, liksom för beredning av kroppen för operationer på prostata och för hjälp vid rehabilitering efter sådana operationer. Läkemedlet finns i tre former - orala tabletter, lösning för intramuskulära injektioner, rektala suppositorier.

Kostnad för förberedelse

Priset på tabletter Vitaprost med en aktiv substanshalt på 20 mg i apotek är i genomsnitt 1,300 rubel. Du kan också beställa drogen via Internet-resurser, vilket sparar cirka 100-150 rubel.

Särskilda rekommendationer för användning

Specialister som har arbetat länge med detta läkemedel, ger följande ytterligare tips för användning:

 1. Om du märker några biverkningar när du använder drogen ska du sluta använda den och kontakta en specialist.
 2. Kliniska studier relaterade till överdosering av Vitaprost-tabletter har inte genomförts. Men det innebär inte att du kan missbruka mängden mediciner du använder. Följ instruktionerna eller individuella rekommendationer från behandlingsspecialisten.
 3. Om läkemedlet används för att behandla kronisk prostatit, såväl som för rehabilitering efter operation på prostatakörteln, kommer dess effektivitet inte vara tillräcklig för komplexa effekter. Läkemedlet måste nödvändigtvis kompletteras med effekten av andra läkemedel med liknande och ytterligare åtgärder.
 4. Förvara inte tabletter vid temperaturer över 25 grader Celsius. Titta på läkemedlets utgångsdatum innan behandlingen påbörjas.

Patientrecensioner

Nikolay, 48 år gammal: För mig hjälpte preparatet verkligen eller hjälpte, men bara i kombination med ytterligare mediciner och BADami. Mitt problem var att sjukdomen "ackumulerades", så behandlingen var tillräckligt lång och svår, men hälsan är värt pengarna investerat i det.

Andrei, 51 år gammal: Jag använde Vitaprost tabletter för att återhämta sig efter operation på prostatakörteln. Medhjälpen hjälpte mig mycket effektivt som en del av en omfattande behandling. Ofta efter att ha mottagit sådana medel har jag "pobochki", men det var inte så. Tydligen passar dessa piller mig bra, men allt är väldigt individuellt.

Peter, 54 år gammal: Jag dricker Vitaprost som ett botemedel mot förebyggande av exacerbationer av prostatit. Det är bra både som ett självständigt läkemedel och som en del av en komplex terapi. Dock måste du ta tabletterna mycket noga. Första gången jag hade en allergisk reaktion, som varade ett par dagar. Jag vände genast till doktorn, men det visade sig att en sådan reaktion är ganska normal, och snart gick hon.

Vitaprost tabletter: bruksanvisningar

Vitaprost är ett läkemedel, vars terapeutiska effekt syftar till att förbättra arbetet med prostatakörteln hos män.

Formulering och beredningens sammansättning

Vitaprost finns i form av suppositorier och tabletter för oral administrering. Tabletterna är täckta från utsidan med ett skyddande skal av blå färg. Varje tablett innehåller 100 mg prostataxtrakt och ett antal extrakomponenter. Läkemedlet är förpackat i blåsor av 10 stycken i en kartongbunt.

Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

Vitaprost-tabletter är avsedda för oral administrering. Efter användning av tabletten observeras absorptionen av aktiva substanser i blodet redan i 1 timme. Läkemedlet förbättrar blodflödet till prostatakörteln hos män, vilket bidrar till bättre näring av körteln och är förebyggande av stillastående fenomen.

Extrakt av prostata, som är en del av läkemedlet, förhindrar limning av blodplättar med varandra, vilket är att förebygga trombos i körteln. Under påverkan av drogen i patienter att fungera bättre i urinblåsan, sådana obehagliga fenomen försvinner som svårigheter med urinering, en känsla av tyngd och obehag i perineum, känslan av ofullständig tömning av blåsan, täta uppmaning och smärta.

Patienter som tagit Vitaprost-tabletter vid kursen noterade att sannolikheten för återfall eller exacerbation av kronisk prostatit minskades signifikant mot bakgrund av terapin.

Regelbunden användning av tabletter av detta läkemedel förbättrade erektilfunktionen hos män och kvaliteten på spermier hos patienter av reproduktiv ålder, enligt forskning.

Indikationer för användning

Tabletter administreras till manliga patienter för behandling och förebyggande av följande tillstånd:

 • Förebyggande och behandling av exacerbation av kronisk inflammation i prostata är inte av bakteriellt ursprung.
 • Godartade tumörer i prostatakörteln, i synnerhet prostata adenom;
 • Förebyggande underhåll av störningar i urinorganens arbete mot bakgrund av de överförda urologiska operationerna.
 • Symtomatisk behandling av sådana fenomen som svårighet med urinering, en känsla av ofullständig tömning av blåsan, gnidning och smärta vid urinering.

Kontraindikationer mot användningen av läkemedlet

Vitaprostabletter är inte föreskrivna för behandling av patienter i närvaro av sådana tillstånd:

 • Maligna progressiva sjukdomar i prostatakörteln, som åtföljs av metastaser
 • Individuell intolerans av tablettens beståndsdelar.
 • Laktasinsufficiens;
 • Ålder till 18 år;
 • Allvarlig leverdysfunktion.

Drogen är inte heller föreskriven för behandling av kvinnor och barn!

Administreringssätt och dosering

Den dagliga dosen av tabletter och varaktigheten av läkemedelsterapi bestäms av läkaren beroende på sjukdomens svårighetsgrad, de individuella egenskaperna hos organismen, förekomsten av komplikationer och comorbidities, och andra saker.

Enligt instruktionerna ska patienten ta 1 Vitaprost-tablett 2 gånger om dagen, oavsett mat. Tabletten ska sväljas omedelbart, utan att tugga, pressas med tillräckligt med vätska.

Vid akut inflammatorisk process i järn är behandlingsperioden med läkemedlet 7-10 dagar. Om under denna tid fenomenen prostatit inte avtar och patienten inte känner någon förbättring, bör du kontakta en läkare igen.

För att förhindra exacerbationer med kronisk prostatit, ordineras patienten 1 tablett 2 gånger om dagen i 1 månad. Den förebyggande kursen är 2 gånger om året - på våren och hösten.

Biverkningar

Tabletter tolereras i de flesta fall normalt av patienter, men med enskild överkänslighet eller långvarig okontrollerad användning av läkemedlet kan följande biverkningar utvecklas:

 • illamående;
 • Ökad salivation;
 • Smärta i magen;
 • flatulens;
 • Avföring
 • Allergiska reaktioner i huden - hudutslag, hyperemi, urtikaria;
 • Ökad levertransaminasaktivitet vid blodanalys.

Om sådana fenomen uppstår ska patienten konsultera en läkare.

En överdos av läkemedlet

I medicin har fall av överdosering med Vitaprost inte beskrivits, men för att förhindra utvecklingen av negativa effekter på grund av terapi rekommenderas det inte att överskrida den dos som anges i anvisningarna.

Interaktion av läkemedlet med andra droger

Med samtidig användning av Vitaprost-tabletter och suppositorier av detta läkemedel, förbättras den terapeutiska effekten av båda medlen, men tillsammans med detta ökar risken för biverkningar också.

Om patienten redan tar något botemedel som fungerar för att förbättra prestationen hos prostata, bör du definitivt informera läkaren.

Vid samtidig användning av tabletter med droger från gruppen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar patientens risk för blödning, vilket bör beaktas vid utnämningen.

Särskilda instruktioner

Vitaprostabletter vid behandling av kronisk eller akut prostatit bör ordineras tillsammans med fysioterapiska förfaranden eller andra läkemedel. Således kommer tabletternas verkan att bli starkare. Förutom behandling rekommenderas patienten att undvika hypotermi, förstoppning, leda en livligare livsstil och utesluta promiskuellt samlag.

Aktiva aktiva ingredienser av läkemedlet inte har några negativa effekter på det centrala nervsystemet, så tabletterna kan användas för att behandla patienter eller förare som kör komplexa mekanismer och bör vara mycket försiktig på jobbet.

Analoger av tabletter Vitaprost

Liknande i terapeutiska effekter med Vitaprost är följande läkemedel:

 • Prostalin forte;
 • Likoprofit;
 • Bioprost;
 • Garbiol;
 • Apiprost;
 • Kommer att uttrycka det;
 • Prostagol;
 • prostanorm;
 • Prostasabal.

Lämna och lagringsförhållanden

Vitaprost-tabletter ges i apotek utan receptbelagda läkemedel. Läkemedlet ska skyddas från barn vid en temperatur av högst 25 grader. Tablettens hållbarhet är 3 år från tillverkningsdatum, i slutet av vilket läkemedlet inte kan tas oralt.

Tabletter Vitaprost pris

Den genomsnittliga kostnaden för drogen Vitaprost i form av tabletter i apotek i Moskva är 515-530 rubel.

Vitaprost

Blanketter för frisläppande

Vitaprost instruktion

Vitaprost är ett inhemskt läkemedel av animaliska råvaror som används för att behandla kroniska prostata sjukdomar. Problemet med att behandla prostatit genom åren har inte förlorat sin relevans. För närvarande är den terapeutiska algoritmen baserad på den sekundära naturen hos den infektiösa lesionen av prostata med de redan befintliga morfologiska förändringarna. Såsom visas av studier som genomförts under senare år, är ett nyckel orsaken till kronisk inflammation i prostatakörteln en kränkning av blodflödet genom kärlen i bäckenorganen - minskning av blodcirkulationen i intensiteten av kapillärbädden grund av venös trombos. I detta avseende är doktorens huvudmål i detta fall normaliseringen av mikrocirkulationen i det drabbade organet, för vilket organotropa droger används. En av dessa läkemedel är Vitaprost. Dess funktion är ett brett spektrum av terapeutiska effekter. Vitaprost återställer den störda mikrocirkulationen och förhindrar bildandet av blodproppar i kärl i den venösa bädden. Efter korrigering av cirkulationssjukdomar börjar fokusen på inflammation att försvinna, smärta sensioner elimineras, erektil funktion återställs. Samtidigt aktiveras sekretoriska epitelceller i körteln, vilket eliminerar stillastående fenomen. Hemligheten hos prostata återhämtar bakteriedödande egenskaper, som säkerställer renheten från mikroorganismer och normaliserar nivån av vita blodkroppar.

Användning av Vitaprost kan eliminera störningen i urinfunktionen genom att undertrycka den inflammatoriska processen och återföra körteln till dess tidigare storlek. En av fördelarna med Vitaprost är utvecklingen av den terapeutiska effekten. Den rekommenderade varaktigheten av läkemedelsförloppet är 5-10 dagar med möjlighet till förlängning eller återkommande beroende på svårighetsgraden av sjukdomen. Enligt de kliniska studierna är läkemedlets effektivitet för behandling av kronisk prostatit 82% för förebyggande av exacerbationer - 97%. Vitaprost kombineras väl med någon form av antibiotikabehandling och ökar effektiviteten. En av fördelarna med drogen är frånvaron av så kallade. "Effekten av den första passagen", som säkerställer absorptionen av den aktiva komponenten i blodomloppet, omger levern och ökar biotillgängligheten. Multiplikation med Vitaprost - En gång om dagen (suppositorier), 2 gånger om dagen (tabletter), medan det inte finns något behov av att välja en dos. Drogen påverkar positivt och inte kvaliteten på spermier, normaliserande parametrarna för ejakulatet. Innan du använder ljus tömma tarmet spontant eller rengör det med en lavemang. Biverkningar när du använder Vitaprost är mycket sällsynta och går inte utöver ramen för milda allergiska reaktioner. Läkemedlet är lämpligt för användning hos patienter i alla åldersgrupper.

Hur man tar Vitaprost tabletter

Bland de många läkemedel som används för att behandla sjukdomar i prostatakörteln är det värt att nämna ett sådant läkemedel som Vitaprost. Tillverkaren positionerar det som det mest optimala verktyget för att lösa manliga problem. Statistiken de senaste åren visar en stadig ökning av olika dysfunktioner hos genitourinary system hos män, så det här är mycket relevant. Hur hjälper medicinen till att bekämpa dem?

Preparatets egenskaper och mekanismen för dess effekt på kroppen

Läkemedlet Vitaprost avser medel för ett brett spektrum av åtgärder. Dess produktion började 1986, men på grund av problem under försöksperioden började massan att säljas först 2000. Landets producent av drogen är Ryska federationen.

Den aktiva substansen är ett extrakt av prostata. Det erhålls från det cellulära materialet i nötkreaturs prostata. Då, för att undvika allergier, renas den med biokemiska medel. Vitaprost-tabletter kan innehålla 50 eller 100 mg aktiv ingrediens. De är täckta med ett speciellt skal, som löser upp i tarmarna. Detta förhindrar irriterande effekten av läkemedelskomponenterna på magen. Skalet på tabletterna har en blå färg av en ljus nyans med små impregneringar. På grund av detta är detta läkemedel svårt att förvirra med andra droger.

Som hjälpämnen i beredningen används:

De komponenter som utgör läkemedlet ger den god effekt i ett brett spektrum av effekter.

Dess fördelar är:

 • frånvaro av konstgjorda syntetiserade komponenter i kompositionen;
 • hastighet - det aktiva ämnet går in i blodomloppet inom en timme efter administrering
 • förmågan att lindra inflammation i prostata
 • förmåga att lösa blodplättar;
 • antiplateleteffekten - förmågan att hämma vidhäftningen av blodplättar.
 • frånvaro av påverkan på blod och urinsammansättning.

När det aktiva ämnet tränger in i de drabbade cellerna i prostatakörteln, ersätter det defekt genetiskt material med dess genetiska material. På grund av en sådan ersättning i prostata återställs processen att producera nya celler som redan saknar skada. Som ett resultat noterade patienten en minskning av ödem och en återkomst av prostata till sin normala storlek. Försvinn smärta vid urinering och minskning av frekvensen.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

När ett läkemedel är föreskrivet

Förekomsten av positiva egenskaper gör användningen av detta läkemedel mycket effektiv vid behandling av många manliga sjukdomar. I tablettform indikeras läkemedlet för användning i de fall där långvarig behandling är nödvändig. Först och främst är det nödvändigt om patienten har prostata sjukdomar som uppträder i akut eller kronisk form.

Dessa inkluderar:

 • kronisk prostatit av icke-bakteriellt ursprung
 • överdriven proliferation av prostataceller (hyperplasi), som har en godartad karaktär;
 • prostata adenom;
 • överträdelser av utlösningsprocessen;
 • störningar i urinprocessen (dysuri).

Vitaprost har visat sin effektivitet och som ett förebyggande medel. Det används för att förhindra olika störningar i det genitourära systemet, som kan uppstå som ett resultat av ett kirurgiskt ingrepp. Han kommer också att hjälpa i de fallen när det är nödvändigt att förhindra förvärring av kroniska icke-bakteriella inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Det är också lämpligt för avlägsnande av obehagliga symptom som åtföljer många urologiska sjukdomar, såsom smärta, smärta i urinprocessen och känslan av inte helt tom blåsan. Nya studier av läkemedlet visade sin positiva effekt på processen med spermaproduktion. Därför kan han rekommendera till de män som har infertilitet sekretorisk toxisk karaktär, vilket leder till kronisk prostatit.

För att utöka läkemedlets omfattning har tillverkarna utvecklat ett antal ändringar. Vid framställning av Vitaprost-Plus tillsattes en aktiv substans till formuleringen - antibiotikumet lomefloxacin. Tack vare denna modifiering är det möjligt att behandla inte bara icke-bakteriell, men också infektiös prostatit, vilket förekommer mycket oftare.

Båda versionerna är inte tillgängliga i form av tabletter, så de kommer inte att övervägas ytterligare.

Instruktioner för användning

Schemat för att ta drogen beror på arten av sjukdomen, för vilken kontroll den appliceras på. I enlighet med protokollen för behandling av urologiska sjukdomar ska Vitaprost i tablettform ta 1 tablett två gånger om dagen.

Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdomen och är:

 • med hyperplasi av prostata - 1 månad
 • med kronisk prostatit - 10 dagar.

Om läkemedlet är ordinerat inom ramen för förebyggande åtgärder - är administreringssystemet detsamma som vid behandling av hyperplasi. Pass denna kurs bör vara två gånger om året - under våren och hösten.

Patienter, det bör komma ihåg att du under inga omständigheter bör bryta längden på den kurs som doktorn föreskriver. Även om obehagliga symptom har försvunnit, är det nödvändigt att sluta behandlingen, annars kan sjukdomen återvända.

Tabletten av läkemedlet kan inte tuggas. Det måste sväljas genom att tvätta i vatten minst en halv kopp.

Om patienten undersöker patienten noggrant och studerar dess individuella egenskaper kan läkaren göra vissa justeringar av den dagliga dosen av läkemedlet och behandlingsperioden, men de bör inte avvika avsevärt från behandlingsprotokollen. Om efter sjukdomsförloppet inte sjukdomen har försvunnit - utnämningarna kan ses över.

För att säkerställa att effekten av Vitaprost maximeras, rekommenderas det att tas tillsammans med andra terapeutiska åtgärder. Det är mest lämpligt att kombinera mottagningen av tabletter med fysioterapi. Det är möjligt och en kombination med andra droger, vars lista kommer att bestämmas av den behandlande läkaren.

Statistiken visar att den största effekten av användningen av läkemedlet kan uppnås när det tas i ett tidigt skede av sjukdomen. Om prostatan påverkas allvarligt och det finns signifikanta förändringar i den sklerotiska naturen minskar effekten av läkemedelseffekten.

försiktighetsåtgärder

Statistiken visar att Vitaprost i tabletter vanligtvis inte orsakar några problem hos patienter. Det finns emellertid ett antal kontraindikationer för att ta drogen.

Det kan inte tas i sådana fall:

 • om patienten har maligna neoplasmer i prostatakörteln;
 • med individuell överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 • om det finns problem med assimilering av mejeriprodukter (laktasbrist);
 • om den inte kan nås vid 18 års ålder
 • i närvaro av leversjukdom.

Eftersom läkemedlet är avsett att behandla prostata, kan det inte förskrivas till kvinnor.

Det bör noteras att patienterna under behandlingen måste korrigera det vanliga sättet att leva. Du bör avstå från att dricka alkohol, undvika hypotermi, inte äta, vilket kan prova utseende av förstoppning och undvika oavsiktligt samlag.

Läkemedlet kan orsaka några obehagliga biverkningar. Läkemedlet släpps i apoteksnätet utan recept, så vissa patienter köper och börjar ta det utan att först rådfråga en läkare.

Detta rekommenderas absolut inte, eftersom okontrollerad användning av denna medicinering kan orsaka följande fenomen:

 • illamående;
 • ökad salivseparation;
 • smärta i buken
 • Störningar i magen i form av flatulens och diarré
 • allergiska manifestationer på huden - rodnad, nässelfeber, svullnad.

Statistik om användning av Vitaprost innehåller inte information om fall av överdosering, men för återförsäkring rekommenderas inte att överskrida dosen som föreskrivs av läkaren.

Separat bör vi fokusera på interaktionen mellan läkemedlet och andra droger. Först av allt bör patienten varna sin läkare om han tar andra mediciner. Vid intagning bör det komma ihåg att det kan förbättra egenskaperna hos droger som är relaterade till icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, liksom läkemedel som påverkar processen för blodkoagulerbarhet.

Recensioner om tabletter Vitaprost

Sedan Vitaprost har visat sig, har det redan varit tillräckligt med tid att samla ett stort antal recensioner på dess tillämpning.

Villkorligt kan de delas in i två stora kategorier:

 1. Recensioner från läkare.
 2. Återkoppling från patienter.

Alla läkare bekräftar den positiva effekten av att använda denna medicinering och säger att det nästan alltid är föreskrivet för prostatit. Men samtidigt noterar de att med adenom och hyperplasi kan Vitaprost inte anses vara det dominerande medlet i behandlingen. För att behandla dessa patologier finns det mer effektiva droger. Läkare påpekar att Vitaprost trots sin effektivitet inte kan betraktas som en panacea för mänsjukdomar. De betonar också att den bästa terapeutiska effekten uppnås när läkemedlet används tillsammans med andra läkemedel och terapeutiska förfaranden.

Recensioner av patienter som måste behandlas är också övervägande positiva. De noterar restaureringen av sexuell funktion, försvinnandet av smärta. Många som genomgick behandling vittnar om att läkemedlets effektivitet är signifikant ökad om den tas med SmartProst. I detta fall går problem med prostatakörteln bort även hos äldre. Dessutom kan i recensionerna en rekommendation att ta medicinen tillsammans med antibiotika.

Förutom positiva recensioner finns det också negativa uttalanden från patienter om drogen. Alla berör utveckling av biverkningar. Vissa patienter klagar över förvärring av smärta efter att ha tagit medicinen, men de flesta klagomålen är relaterade till magproblem. Patienter klagar över diarré, flatulens och magkramper. Men dessa symptom beskrivs i instruktionerna för användningen av läkemedlet som möjliga biverkningar, så deras utseende kan inte anses vara oväntat. För att undvika dem rekommenderar vissa patienter att ta Linex eller andra droger som återställer funktionalitetsfunktionen.