Huvud
Förebyggande

Prostamol Uno: Sammansättning och bruksanvisning

Prostamol Uno är ett botemedel mot växtkomponenter. Läkemedlet rekommenderas för män med prostata problem. Medikamenter minskar nivån av serum-PSA (prostataspecifikt antigen) till det optimala värdet.

Den officiella instruktionen för Prostamol Uno finns i produktförpackningen. Produkten är tillgänglig i en kartong med fyra plattor med 15 kapslar vardera. Till salu finns kopior med en eller två plattor.

Prostamol Uno påverkar starkt den manliga potensen och har en antiinflammatorisk effekt. Experter rekommenderar att man tar det för att förhindra manliga könsorganssjukdomar, liksom problem med styrka.

Medicinen är gjord i form av kapslar som består av två färger (röd och svart). Kapseln är löslig, tät.

Tabletter för oral administrering. Deras innehåll har en specifik lukt, färgen är brun. En tablett innehåller 320 milligram sabalumpalmakoncentrat, detta är huvudkomponenten.

struktur

 1. glycerol;
 2. gelatin är succinylerad;
 3. titandioxid;
 4. färgämne ponso 4R;
 5. renat vatten;
 6. svart järnoxid.

Medicinska ljus

Läkare ordinerar ofta läkemedel i form av ljus, eftersom de har den snabbaste åtgärden. Använd ett stiftpiller per dag. I händelse av försummade fall kommer emellertid en sådan behandling inte att vara effektiv.

Inträdesförloppet bestäms av läkaren och kan variera från några dagar till månader. Stearinljus har exakt samma effekt som tabletter.

Lagringsregler

Tabletter bör skyddas från barn. Håll dig borta från solljus, vid temperaturer från +1 till -25 grader Celsius, på en torr plats.

När man observerar lagringsreglerna behåller läkemedlet sina egenskaper i tre år. Var noga med att lagra den korrekt, enligt instruktionerna i handboken.

vittnesbörd

Experter rekommenderar att män tar drogen i följande fall:

 1. minskat respons på inflammation;
 2. inflammation i prostata
 3. dysuri;
 4. kronisk prostatit.

Kontra

Prostamol Uno är helt ofarligt och grundar sig på naturliga komponenter. Därför har han bara en kontraindikation - individuell intolerans av någon komponent. I det här fallet utser doktorn en analog av läkemedlet.

Före användning rekommenderas det att rekommendera en specialist. Försumma rekommendationer från den behandlande läkaren är inte nödvändiga. Patienterna kan också kontakta apotekare på apoteket.

Analoger och pris

Medelpriset för Prostamol Uno är en av de billigaste, varför vissa människor köper ryska analoger av drogen. Priset på pengarna är från 700 rubel.

Vad är bättre, till exempel, Prostamol eller Vitaprost att lösa till experter. Kommentarer av män som genomgår behandling har en motsägelsefull åsikt.

Vissa har biverkningar, men så småningom får de det önskade resultatet i slutet av behandlingen. Någon går igenom kursen helt utan att stöta på biverkningar.

Jämförelse med simplanten

Prostaplant och Prostamol Uno kämpar med sjukdomar i prostatakörteln. Båda drogerna är bra för svullnad och inflammation. Båda verktygen har ett bra svar från konsumenterna. Att välja det här eller det kommer läkemedelsexperter att hjälpa till. Var noga med att rådgöra med din läkare.

 1. Priset. Prostata är något billigare, från 520 rubel per paket.
 2. Effektivitet. Drogerna är likartade i praktiken, och detta bevisas inte bara av specialisternas åsikter utan även av köpare.
 3. Biverkningar och tolerans. Båda läkemedlen har god tolerans. Biverkningar är möjliga med individuell känslighet för kompositionen eller när den tas med alkohol.

Jämförelse med Permixon

Permixon säljs i tabletter och lösliga kapslar. Drogen tar bort svullnad, inflammation, eliminerar symtomen på sjukdomen.

Permixon anses vara en direkt analog av Prostamol Uno. Den enda skillnaden är att den förra är mycket svagare och innehåller mindre av den helande ingrediensen. Frågan är öppen om hur många piller som krävs innan full återhämtning.

instruktioner

 • Data om minskningen av reaktionen och förlust av koncentration på grund av medicinering är frånvarande.
 • Det fanns inga överdoser från drogen.
 • Det är förbjudet att ta med alkohol.

Doseringshastighet och applicering

Många människor förstår inte hur man tar Prostamol Uno. För korrekt mottagning är det nödvändigt att utföra det strikt på schemat utan att ändra tid. Läkemedlet används bäst efter en måltid på en strikt behandling, följ läkarens rekommendationer.

Du kan inte tugga pillerna. Kapslarna skyddas av en löslig beläggning och måste lösas upp i magen. Var noga med att dricka tillräckligt med vätska. Den genomsnittliga dosen per dag är 1 kapsel. Förpackningen kan vara mellan 30 och 90 stycken.

Tillträdesperioden kommer att utses av den behandlande läkaren. Att göra självmedicinering kan vara hälsofarligt. Var noga med att få råd från en läkare. Det är också extremt viktigt att noggrant läsa bruksanvisningen för Prostamol Uno.

Biverkningar

Biverkningar från Prostamol Uno är en sällsynt händelse. I 99% av fallen överförs läkemedlet utan problem. Biverkningar observeras endast när kompositionen är intolerant.

Om allergi inte är ett läkemedel, så är det första att göra en läkare. En kompetent specialist hjälper till att bestämma problemets art och kommer att ge en åsikt om vidare användning av läkemedlet. I form av en biverkning kan smärta i buken och illamående förekomma.

Användning av läkemedel med alkohol kan leda till irreversibla effekter. Med andra ord - Prostamol Uno och alkoholkompatibilitet är inte.

kommentarer

Läkarnas åsikter varierar, och det är därför Prostamol Unos svar har blivit blandade. Vissa experter anser att det inte är det effektivaste sättet att bekämpa prostatit och prostata adenom. Men de säger att läkemedlet är lämpligt för förebyggande.

Andra uttrycker sin åsikt för detta läkemedel. Förklara att det hjälper i kombination med andra förfaranden. Experter rekommenderar att innan du tar något, konsultera en androlog eller urolog.

Prostamol Uno

Beskrivningen är aktuell på 2014/04/24

 • Latinska namn: Prostamol Uno
 • ATX-kod: G04CX02
 • Aktiv beståndsdel: Utdrag av Sabal frukt av små-filed
 • producent: AG Berlin-Chemie (Menarini Group), Tyskland

struktur

Kapseln innehåller: 0,32 g extrakt av småfilbert sabal + hjälpämnen (gelatin, vatten, titandioxid, glycerin, färgämnen).

Typ av problem

Kapslar av 15 stycken (15, 30 och 60 i ett förpackning) är ovala svarta och röda, gjorda av gelatin. Invändig - oljig vätska av brun färg, med en specifik lukt.

Farmakologisk aktivitet

Prostamol Uno och Prostamol - antiinflammatorisk och antihydropic. show antiandrogen Aktivitet.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Läkemedlet inhiberar bildningsprocessen prostglantinov, ansvarig för framväxten och utvecklingen av den inflammatoriska processen prostata och reducerar vaskulär permeabilitet.

hämmar 5-alfa reduktas, ansvarig för omvandlingen testosteron i dihydrotestosteron och en ökning av det inflammerade organs storlek. Således ger Prostamol Uno antiandrogen handling.

Indikationer för användning

Vad är syftet med Prostamol?

 • godartad hyperplasi av prostata och som följd en överträdelse av urinprocessen
 • kronisk prostatit.

Kontra

Biverkningar

Förekommer sällan eller extremt sällan:

 • smärta i magen omedelbart efter inträde
 • hudreaktioner (klåda, utslag, urtikaria).

Instruktioner för användning Prostamol Uno (Metod och Dosering)

Enligt instruktionerna för Prostamol Uno i tabletter tas läkemedlet en gång om dagen för 320 mg.

Hur länge ska jag ta drogen? Behandlingstiden bör utse en läkare. I genomsnitt börjar den positiva effekten av att ta drogen börja efter 2 månader, når en topp - efter 3.

överdos

Det finns ingen information om fall av överdos av läkemedlet.

interaktion

Försäljningsvillkor

Inget recept krävs.

Förvaringsförhållanden

Utgångsdatum

Analoger av Prostamol Uno

Prostamol och dess analoger: garbelol, permixon, palprostes, prostaker, prostagland, prostamid, prostalin, prostata, prostatofyte, tadenan, tadimax.

Priset på analoger är ofta väsentligt annorlunda än originalet.

Afala eller Prostamol - vilket är bättre?

Afalah präglas av låg effektivitet vid bekämpning prostata sjukdomar, även i den komplexa terapin. Många patienter har absolut inga smickrande recensioner om drogen.

Med alkohol

Kombinera drogen med alkoholburk. Men det är värt att komma ihåg att etanol kan ha en irriterande effekt på urinröret. Läkemedlet kan avlägsnas för snabbt från kroppen genom matsmältningskanalen.

Recensioner om Prostamol Uno

Doktorens kommentarer: Läkemedlets effektivitet ökar med samtidig inträde med andra droger. Biverkningar inträffar sällan. Ofta, för uppkomsten av en terapeutisk effekt, bör två eller flera läkemedelskurser tas.

Recensioner på forum: lite positiv. Läkemedlet är effektivt endast med långtidstillträde och kombination med andra läkemedel. Vissa skriver att piller inte hjälper alls eller hjälper illa. Ofta används tillsammans med tablettformen av läkemedlet för behandling av prostata sjukdomar ljus med ett högt innehåll av andra medicinska komponenter. Priset på ljus är ofta högre än tabletter. Därför anser många patienter att användningen av Prostamol Uno är olämplig.

Pris på Prostamol Uno, var att köpa

Priset på tabletter i Ukraina är cirka 142 UAH för 30 tabletter. Du kan köpa 60 tabletter för 275 UAH.

Hur mycket kostar Prostamol i Ryssland? Priset på 30 kapslar är 633 rubel, 60 - 1047 rubel.

Prostamol Uno - bruksanvisningar, indikationer, kontraindikationer, biverkningar, analoga preparat

När de diagnostiseras som "kronisk prostatit" eller "prostata adenom", faller många män i förtvivlan. Modern medicin erbjuder en säker och ganska effektiv lösning, kallad Prostamol. Läkemedlet har ett antal egenskaper, tack vare vilken det finns hämning av tillväxten av onormala celler, minskade vävnad svullnad och den inflammatoriska processen som sker i dessa. Det används för att behandla prostatit - symtomen på sjukdomen är ganska uttalade. Många patienter lämnar resultaten av att applicera drogen till prostata uno recensioner, där de delar sina intryck.

Läkemedlet anses vara en säker användning, eftersom dess effekt är baserad på egenskaperna hos den aktiva extrakt av Sabal serrulata Palmetto eller Serenoa Repens. Men Prostamol är en läkemedel, inte en biologiskt aktiv tillsats.

Få en komplett bild av läkemedlets aktivitet, om du undersöker alla egenskaper hos läkemedlet Prostamol: bruksanvisningar, pris, recensioner och en lista över analoger som valts för Prostamol, liksom expertisens uppfattning.

Med nästa studie av egenskaperna hos Prostamol Uno instruktion föreslås följande informationskategorier: frisättningsformer, kostnader, indikationer för användning, kontraindikationer, biverkningar, effekter på egenskaper hos andra droger, analoger.

Allmänna egenskaper hos preparatet

Vilka är de olika formerna av drogen? Läkemedlet är tillgängligt i kapslar om 30 stycken per förpackning. Du kan köpa prostagol för 1 månad behandling, 2 och 3, eftersom läkemedlen ges för 30, 60 och 90 kapslar. 1 kapsel innehåller 320 mg läkemedelssubstans. Dessutom finns det fortfarande prostamol ljus. Tillsammans med drogen ingår Prostamol instruktion.

Kostnad för förberedelse

På apoteket kan Prostamol köpas utan recept. Prostamol uno priset för 30 kapslar är i genomsnitt 700 rubel.

För 60 kapslar Prostamol - blir det genomsnittliga priset 1250-1300 rubel.

För 90 kapslar 1800-1900 rubel prostomol pris - recensioner av patienter bekräftar idén att det är mycket bekvämare att köpa bara 90 kapslar.

Å andra sidan, i recensionerna talar om läkemedlets bieffekt i form av allergi, så det är bättre att köpa drogen i lägsta mängd (om det kommer till det första läkemedelsintaget).

Villkor för lagring av läkemedel

Liksom alla andra läkemedel, lämna inte prostomolen på en plats där det finns fri tillgång för barn och mycket solstrålning. Drogen behåller sina aktiva egenskaper i oöppnad form i 3 år, om temperaturen och ljusförhållandena observeras. Luftens temperatur på platsen där läkemedlet är lagrat bör ligga inom + 10-25 ° C.

Huvudindikationer och kontraindikationer

Sjukdomar i prostata: prostatit, prostata adenom - dessa är de viktigaste indikationerna för användning av Prostamol. Prostamol tas också som ett förebyggande medel i kronisk form av prostatit.

Försumma inte en specialists uppfattning, besök en urolog - lösa problemet i hälften. När allt kommer omkring vet bara en läkare exakt hur man behandlar prostata och kommer att förskriva den mest effektiva medicinen för prostatit. Du kan behöva komplex terapi. Det kanske inte är lämpligt för Prostamol - en analog då måste den bytas ut.

Prostamol uno - bruksanvisningen ger viktiga aspekter av läkemedlets handling och syfte, men det tar inte hänsyn till de enskilda personernas individuella egenskaper, till skillnad från de medicinska rekommendationerna.

Kontra

Ta inte medicin om det finns risk för allergisk operation på dess komponenter. Om du inte kan ta drogen, måste du välja Prostamol Uno analoger.

Biverkningar och överdosering

Att ta drogen kan ge en bieffekt, vilket är uppenbart vid hudirritation. Detta är sannolikt inte en bieffekt, men kroppens svar på drogen.

Prostamol granskar detta, eftersom det i vissa fall förekommer hudutslag hos patienterna, vilket åtföljs av klåda och brännande. Du kan använda antihistaminer, salvor och krämer för att behandla dessa symtom. Räcker det med sällsynta biverkningar som uppträder i form av halsbränna, illamående och uppmaningen att kräka, smärta i överkroppen (övre magen).

Gynekomasti hos den reversibla kursen kan uppenbaras.

Om du har någon av ovanstående, åtföljande behandling med symptom på symtom, bör du definitivt berätta för din urolog. Om du följer alla rekommendationer från en behandlande urolog är det inte möjligt att överdriva läkemedlet.

Finns det några specifika funktioner för interaktion med andra droger när de tas samtidigt? Prostamol reagerar inte med andra droger, förbättrar eller försvagar inte deras handlingar.

Risken för allergier är att det är värt att bekanta doktorn med dina rädslor.

Prostamol uno: bruksanvisning (officiell)

När det gäller ljuset Prostamol Uno - läkarens recensioner om denna form av drogen är mer optimistiska. Stearinljuset injiceras i rektalöppningen, helst vid sänggåendet. Det kommer att vara korrekt att ta medicinen samtidigt.

Åsikter om effekten av Prostamol är uppdelade. Vissa läkare anser det vara ett ineffektivt läkemedel vid behandling av kronisk prostatit och prostata adenom, men det är ganska effektivt för att förebygga prostatit.

Andra läkare tror att Prostamol kommer att ge en bra effekt i den komplexa behandlingen av prostata sjukdomar. Under alla omständigheter bör man ta Prostamol - instruktioner för användning av kapslar eller suppositorier endast av den behandlande läkaren.

Förberedelser av liknande åtgärder

Kostnaden för Prostamol är ganska hög, den kan vara frånvarande från apoteket. När behandlingen tas kan allergi utspelas. Det här är argumenten att göra en lista över ryska Prostamol Uno-analoger. Priset kan vara mer acceptabelt. Till exempel,

 • Vitaprost forte suppositorier, priset för 10 st. - från 972 rubel;
 • Bioprost rektala suppositorier, priset för 10 st. - från 458 rubel;
 • Afala, 100 tabletter - från 332 rubel.

Om du behöver byta Prostamol - billiga analoga kan alltid hittas, men endast en specialist bör göra det. Läkaren kan rekommendera andra preparat från utländska tillverkare, som är utformade för att behandla prostata sjukdomar.

 • Adenorm, kapslar 30 st. - från 442 rubel;
 • Prostalin Forte, ljus 5 st. - från 216 rubel;
 • Spem, tabletter 100 st. - från 240 rubel;
 • Prostadol-tinktur 100 ml - från 100 rubel (produktion Ukraina);
 • Adenoma-Gran 10 mg - från 120 rubel,
 • Prostagol, kosttillskott, 30 ton - från 338 rubel;
 • Urorek, 30 kapslar, 4 mg / 8 mg - från 859 rubel;
 • Prostaker, kapslar, 320mg, 30st., - från 645 rubel.

Hur man väljer - Afalah eller Prostamol - vilket är bättre? Till denna fråga kommer endast läkaren att ge ett adekvat professionellt svar. Dessutom hjälper det alltid att få nödvändig information för beredningen. Prostamol instruktion om användningspriset - recensioner av patienter om drogen.

Prostamol uno: bruksanvisningar

struktur

Varje kapsel innehåller 320 mg av extraktet från Serenoa repens-växten (9-11: 1). Extraktionsmedel: Etanol 96%.

succinylerad gelatin, glycerin, renat vatten, färgämnen: titandioxid (E 171), svart järnoxid (E 172), koschenillrött A, och en 80% (E 124).

beskrivning

Farmakologisk aktivitet

Prostamol uno är en örtberedning för behandling av prostata sjukdomar (urologiskt medel).

ATX-kod: G04CX02, ANVÄNDAR FÖR BEHANDLING AV HYPERTROPHY OF PROSTATE; Serenoa repens

Indikationer för användning

Klassificering av godartad prostatahyperplasi i etapper:

- långvarig eller intermittent urinering

- försvagat urinflöde

- frekvent urinering (speciellt på natten)

- slutföra tömningen av blåsan.

kvarvarande urinstadiet

- ytterligare svårigheter med urinering

- ofullständig tömning av blåsan, kvarvarande urin efter urinering i blåsan

- känsla av ofullständig urinering.

Följande symptom kan uppstå om du lider av godartad prostatahyperplasi:

• Behovet av frekventare urinering, särskilt på natten

• svagt eller intermittent urinflöde

• känsla av ofullständig tömning av blåsan

Smärta vid urinering

• Överträdelser i sexuellt liv.

De flesta av dessa symptom orsakas av en smalning av urinröret på grund av utvidgningen av prostata.

Extrakt av Serenoa repens växt förhindrar ytterligare tillväxt av prostatavävnad, reducerar blåstrycket, urin flödet ökar, har anti-inflammatoriska egenskaper och därigenom förbättra urinering och förbättra patientens tillstånd.

prostata ökning beror huvudsakligen på ökad bildning av androgen dihydrotestosteron (DHT), som binder till cytosol-receptom orsakar tillväxt av prostatavävnad. Resultaten av in vitro-experiment indikerar att anläggningen Serenoa repens-extrakt har antiandrogen verkan genom att blockera bindningen av DHT till dess receptorer och därigenom hämma aktiviteten av enzymet 5-alfa-reduktas, som omvandlar testosteron till DHT.

Verkan av extraktet från växten Serenoa repens är antagligen också baserat på flera andra mekanismer:

• inhibering av prostata epithelial proliferation

• Inhibering av prolactinreceptorbindning och störning av signalöverföringsprocesser

• Effekten av avslappning av släta muskler

• antiinflammatorisk effekt på grund av inhibering av 5-lipoxygenas, cyklooxygenas och inhibering av aktiviteten hos inflammatoriska mediatorer.

Extraktet av Serenoa repens absorberas snabbt. Efter oral administration uppnås toppkoncentrationen i plasman efter ca 1,5 timmar.

Vid försök på djur observerades inte fenomen, såväl med ett enda intag av en stor mängd som med ett långsiktigt intag av substansförgiftning. Prekliniska studier av teratogenicitet, fertilitet, mutagenicitet och carcinogenicitet gav inga signifikanta resultat.

Kontra

om du har överkänslighet mot växten Serenoa repens, färgen på cochineal red A (E 124) eller till andra komponenter i Prostamol uno.

Dosering och administrering

Den vanliga dosen är:

Dagligen 1 kapsel Prostamol uno på samma tid på dagen. Capsule sväljas efter att ha ätit, utan att tugga och tvätta med tillräcklig mängd vätska.

Varaktigheten av ansökan beror på sjukdoms typ, svårighetsgrad och kondition och är inte begränsad i tiden. Rådfråga din läkare om detta.

Godartad prostatahyperplasi är en långvarig kronisk sjukdom. Således bör Prostamol uno tas kontinuerligt under lång tid. För framgångsrik behandling är särskilt viktigt regelbundet dagligt intag. Relief of suffering bör inte förväntas omedelbart, men först efter cirka sex veckor. Den fulla effekten kan uppnås inte tidigare än i tre månader. Varaktigheten av att ta Prostamol uno är inte begränsad i tid och läkemedlet kan tas utan rädsla under en längre tid.

Om det inte finns någon förbättring eller omvänt, det förvärras, så behöver du en läkares samråd.

Om du tog mer Prostamol® uno än vad du borde ha

Fall av överdosering av Prostamol uno har hittills inte rapporterats.

Om du har glömt att ta Prostamol® uno

Ta inte en dubbel dos av Prostamol uno för att kompensera för en missad tid.

Om du avbröt användningen av Prostamol® uno

Kanske återupptagandet av klagomål.

Om du har ytterligare frågor om hur du använder den här produkten, kontakta din läkare eller apotekspersonal.

Bieffekt

I sällsynta fall kan det finnas klagomål från magen.

Krashenie cochineal röd kan orsaka allergiska reaktioner.

Om några av de biverkningar som nämns ovan ger dig stor oro, eller om du märker några biverkningar som inte anges i denna ansökningsinformation, rapportera dem till din läkare eller apotekspersonal. Prostamol® uno minskar inte styrkan och påverkar inte sexuell funktion.

Interaktion med andra droger

Applikationsfunktioner

försiktighetsåtgärder

Prostamol uno påverkar inte förmågan att köra fordon och behålla maskiner.

Typ av problem

Originalförpackningar innehållande 15, 30, 60, 120, 180, 200 kapslar. Paket av alla storlekar är kommersiellt tillgängliga.

Förvaringsförhållanden

Förvara läkemedlet utom räckhåll för barn!

Hur fungerar Prostamol, hjälper det med prostatit?

Kronisk prostatit - det handlar inte om dig? Så varje sekund tänker. Diagnosen "prostatit" sätts av 30% av männen i åldrarna 20-50 år. När sjukdomsstagnationen uppträder och sekretionen av prostata körs, börjar inflammationsprocessen.

För att förhindra att prostatit passerar in i kronisk form, är det nödvändigt att avlägsna stillastående vätska och ta mediciner. Du kan ta bort symtomen på sjukdomen med hjälp av läkemedlet "Prostamol" (aka "Prostamol Uno").

Åtgärd av läkemedlet. Formen av dess frisättning

Läkemedlet har antiinflammatorisk, anti-edematös effekt. Det ordineras som ett adjuvans vid behandling av prostatit, infektioner i det genitourära systemet, för förebyggande av sexuella störningar, prostata adenom.

Läkemedlet ges i form av kapslar avsedda för internt bruk. Läkemedlet är endast föreskrivet som hjälpmedel i den komplexa behandlingen, eftersom det inte kan lösa det manliga problemet självständigt. Effekten av denna åtgärd är mycket mild, eftersom den görs på grundval av växtkomponenter.

Indikationer för behandling av Prostamol

Läkemedlet "Prostamol" ordineras av urologer för behandling av sjukdomar i urinering med prostatit, vilket kännetecknas av sådana symptom som:

 • Fördröjd urinering;
 • Ofullständig tömning av blåsan;
 • Försvagning av urinflödet;
 • Förlängd eller intermittent urinering;
 • Smärtsamma förnimmelser i underlivet, ljumskare;
 • "Läckage";
 • Frekvent urinering.

struktur

Den aktiva substansen i läkemedlet är extraktet av palmsapala frukter, och ytterligare komponenter är: gelatin, glycerol, titandioxid, järnoxid etc.

Huvuddelen av läkemedlet har följande effekt:

 1. Förhindrar processen med åldersrelaterad minskning av testosteron;
 2. Förbättrar testiklarna;
 3. Främjar produktionen av testosteron;
 4. Normaliserar urinering, förhindrar urinstagnation
 5. Fördröjer processen för utveckling av prostata adenom.

Instruktioner för användning Prostamol

Den exakta dosen, varaktigheten av läkemedlet, kan du kontrollera med din läkare. Instruktionerna säger att kapseln ska tas 1 enhet en gång om dagen efter måltiden. De kan inte tuggas, du behöver bara svälja för att uppnå den snabbaste och mest effektiva terapeutiska effekten.

För effektiv verkan av läkemedlet rekommenderas det att dricka det samtidigt. För att uppnå ett synligt resultat måste du ta Prosmatol minst 3 månader.

Prostamol Uno: biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av patienter. Men om reglerna för läkemedelsadministration, dosering och appliceringstid inte observeras kan patienter uppleva biverkningar:

 • På tarmens del: illamående, halsbränna, obehag i buken;
 • Från immunsystemets sida: en allergisk reaktion: utslag, klåda;
 • På den del av reproduktionssystemet - gynekomasti (patologisk proliferation av körtelvävnad).

Särskilda instruktioner

Läkemedlet "Prostamol" kan inte tas ensam, använda det som en monoterapi för prostatit. Det lindrar bara symptomen, men löser inte problemet. För att verkligen bli av med prostatit måste du genomgå en omfattande behandling.

Analoger av läkemedlet "Prostamol Uno"

Det finns många droger som ersätter Prostamol. Bland dem kan följande läkemedel särskiljas:

Den aktiva substansen i dessa läkemedel är en - ett extrakt av palmens sabala växtens frukter. För jämförelse kostar läkemedlet Prostamol Uno i genomsnitt 750 rubel per förpackning, som innehåller 30 kapslar.

Det är bättre att köpa en större mängd medicin, då kan du vinna i priset. Så, för packning av 60 kapslar är det nödvändigt att ge 1250 rubel och för 90 kapslar - 1700 rubel. Det visar sig att priset för läkemedlet kommer att bli ännu billigare än för analogerna.

Prostamol Uno: patientåterkoppling

Detta läkemedel har stor popularitet hos män som lider av kronisk prostatit. På internet kan du hitta många recensioner om drogen. Vissa människor skriver att botemedlet är en napp, har en placebo-effekt, andra noterar sin höga effektivitet. Oavsett vad det är, hjälper läkemedlet, om du tar det enligt instruktionerna, läkarens rekommendationer såväl som i den komplexa behandlingen:

"Läkemedlet är mycket annonserat, och det är därför dyrare än sina motsvarigheter. Men jag föredrog Prostamol Uno, bestämde mig för att försöka hur han skulle hjälpa mig. Jag tog det enligt anvisningarna 1 gång om dagen efter måltiden. Det fanns inga biverkningar, efter en tid av smärta och obehagsmakningar passerade. Men jag vill varna dig: ta drogen länge. Jag drack det i 3 månader. För så lång användning rekommenderar jag dig att köpa ett större paket, det visar sig mer lönsamt. "

Alexander, 40 år gammal:

"Prostamol Uno ensam kan inte klara av prostatit, så du måste ta andra droger parallellt: antibiotika, antiinflammatoriska, immunostimulerande läkemedel, vitaminer. Prostamol hjälper bara att ta bort obehagliga känslor vid urinering, det vill säga det bekämpar symtomen på den underliggande sjukdomen. Jag tog det länge, men trots allt är effekten redan där: det intima livet började förbättra, toaletten började gå utan rädsla, med tröst. "

"Drogen, men dyr, men effektiv. Jag dricker det den andra månaden, under denna tid har tillståndet förbättrats: urinering har blivit normal, smärtan har gått, uppmaningen också. Vissa människor skriver att Prostamol inte hjälper. Jag vill säga: män, men försökte du gå på en diet, dricka tillräckligt med vatten, leda en hälsosam livsstil? För allt beror alltför mycket på detta ".

Vad tycker läkare om förberedelsen av Prostamol?

Urologer uppmanar män att inte självmedicinera, inte att köpa ett läkemedel utan läkares tid. Att inte veta hur man korrekt behandlar prostatit kan förvärra sjukdomen. Prostamol Uno, enligt läkare, bör ordineras som en hjälp, snarare än huvudterapin. Först då kommer resultatet av behandlingen att ses. Detta läkemedel tar bort symptomen och eliminerar orsaken till problemet, mer kraftfulla läkemedel, inklusive antibiotika.

Prostamol Uno och alkohol

Många män frågar på forum som ägnas åt ämnet prostatit och andra sjukdomar: "Kan jag dricka alkohol om jag går igenom behandling med Prostamol?". I instruktionerna till läkemedlet sägs inget om denna poäng, men det betyder inte att alkohol är kompatibel med läkemedlet.

Läkare betonar att alkohol i sig har en negativ inverkan på hälsa, sexuellt liv, inklusive arbetet i prostatakörteln. Det bryter mot kraften, hämmar produktionen av könshormoner, minskar sexuell aktivitet, saktar testiklarna, vilket leder till stillastående processer i det lilla bäckens organ.

Afala eller Prostamol: Vad ska man välja?

Båda drogerna är fytopreparationer. Portabiliteten för dessa medel är densamma. Båda läkemedlen ska ordineras som symptomatisk behandling såväl som förebyggande syfte.

Till skillnad från drogen "Prostamol Uno", är läkemedlet "Afalah" ofta förfalskad. Därför är det bättre att köpa Prostamol från denna synvinkel.

Men "Afal" betyder är billigare - 350 rubel.

Prostamol eller Prostamol Uno är ett naturligt medel, vars verkan är inriktad på att minska och eliminera symptomen på prostatit: nedskärningar, buksmärtor, frekvent urinering och uppmaning. Trots det faktum att det inte finns några komponenter av syntetiskt ursprung i preparatet, är det emellertid nödvändigt att ta kapslar först efter undersökning och samråd med en specialist.

Prostamol Uno

Prostamol Uno är ett preparat baserat på växtbaserade komponenter, anti-androgena, antiinflammatoriska och anti-exsudativa verkningar; Det används för funktionsstörningar vid urinering orsakad av BPH (godartad prostatahyperplasi).

I denna artikel kommer vi att överväga varför läkare ordinerar Prostamol Uno, inklusive bruksanvisningar, analoger och priser för detta läkemedel i apotek. REAL KOMMENTARER av män som redan har använt Prostamol Uno kan läsas i kommentarerna.

Sammansättning och form av frisättning

Kapslarna är förpackade i 15 blister. En, 2 eller 4 blåsor kan packas i en låda.

Sammansättning av 1 kapsel:

 • Aktivt ämne: Frukt av en palm som kryper i form av ett alkoholhaltigt extrakt (9-11: 1) - 0,32 g;
 • Hjälpkomponenter: succinylerad gelatin, glycerol, titandioxid, svart järnoxidfärg, crimson färgämne (Ponso 4R), renat vatten.

Farmakologisk aktivitet - antiinflammatorisk och decongestant. De visar antiandrogen aktivitet.

Indikationer för användning

Prostamol Uno bör tas till de som har upplevt prostata sjukdomar. nämligen:

 1. Godartad utbildning i prostata. En sådan sjukdom kallas ett adenom.
 2. När urinering störs, vilket åtföljs av hyperplasi av prostata.

Verkningsmekanism

De huvudsakliga aktiva ingrediens kapslar Prostamol Uno har antiandrogen, antiinflammatorisk och vasoprotective farmakologisk effekt, och därigenom minska svårighetsgraden av de manifestationer av BPH. Verkningsmekanismen är att inhibera syntesen av enzymet 5-alfa-reduktas, som katalyserar reaktionen av dihydrotestosteron produktionen.

Instruktioner för användning

Enligt instruktionerna för användning ska Prostamol Uno tas oralt efter måltid: svälj hela kapslar utan att tugga och drick mycket vätska.

 • Vuxna patienter ordineras 1 kapsel 1 gång per dag samtidigt.

Varaktigheten av behandlingen i varje fall bestämmer läkaren individuellt. Den rekommenderade kursens längd är minst 3 månader.

Hittade svurit fiende Svampspik! Nails kommer att rengöras om 3 dagar! Ta det.

Hur snabbt normaliserar artärtrycket efter 40 år? Receptet är enkelt, skriv ner.

Trött på hemorrojder? Det finns en väg ut! Det kan botas hemma om några dagar, det är nödvändigt.

Närvaron av maskar säger SMELL från munnen! En gång dagligen dricker du vatten med en droppe.

Kontra

Användningen av Prostamol är kontraindicerad hos individer med etablerad känslighet mot extraktet av palmfruktkrypning, liksom till någon av de hjälpkomponenter som utgör kompositionen.

Läkemedlet är avsett uteslutande för män, är inte förskrivet till kvinnor, används inte i barnläkemedel.

Biverkningar

Under perioden med användning av Prostamol Uno noterades utvecklingen av allergiska reaktioner på komponenterna i läkemedlet. I vissa fall (när du tar drogen på tom mage) kan det vara en känsla av obehag från mag-tarmkanalen i form av illamående och halsbränna.

Särskilda instruktioner

Man bör komma ihåg att användningen av läkemedlet kan minska svårighetsgraden av kliniska manifestationer av prostata adenom, medan organet inte minskar i storlek. Den uppenbara signifikanta interaktionen mellan läkemedlets aktiva substans och läkemedel från andra farmakologiska grupper är inte fastställd.

Analoger Prostamol Uno

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Palprostes;
 • Permikson;
 • De kommer prostata;
 • Prostagutmono;
 • Prostaplant;
 • Serenoi krypande frukt extrakt är torrt;
 • Serpens.

OBS: Användningen av analoger måste överenskommas med den behandlande läkaren.

Medelpriset på prostata, kapslar i apotek (Moskva) är 735 rubel.

Försäljningsvillkor

Inget recept krävs.

Från prostatit klättrade på väggen, bara tenn, vilken smärta, jag vill inte ha någon alls. Med min fru skildes nästan, är jag ständigt nervös och inte till sex. Och jag kan inte stå doktorer, speciellt ge dem min dyraste organ i mina händer - det är högre än jag. Hustru med apotekare rådfrågades, som det visade sig senare, köpte prostata uno, drack tre månader, men efter två veckor började smärtan gå och i en och en halv och en halv - i allmänhet ok. Efter kön, återvände till normala.

Personligen tog jag prostomolen på min doktors råd i två och ett halvt år. Spillo. Sedan läste jag instruktionerna och i slutet, i avsnittet "Särskilda instruktioner" hittade inlägget: "påverkar inte den sexuella funktionen och minskar inte storleken på prostata." Därefter tillämpade jag antimonopolstjänsten med krav på att förbjuda reklam för värdelös drog.

Vanligtvis framkallar annonsering misstro, men prostomolen motiverar verkligen förväntningarna. Mannen accepterades, när han behandlades med en smart prostata, så han hade generellt en snabb och ihärdig effekt. Det är inte för ingenting att läkare ofta utser honom.

Jag var övertygad av min egen erfarenhet att det inte finns något bättre än Lycoprophy, läkaren rekommenderade det till mig för en kronisk prostatit. Som jag förstår det innehåller den ett extrakt av palmens frukt, som har antiinflammatorisk och anti-edematös effekt, vilket leder till en minskning av frekvensen av natturinering för att urinera. Och i allmänhet har den många andra användbara komponenter och vitaminer för människors hälsa. Jag tog det en månad och jag kan säga att min hälsa har förbättrats.

Prostamol Uno: bruksanvisningar

Läkemedlet Prostamol Uno avser läkemedel som innehåller komponenter av vegetabiliskt ursprung. Det används för att behandla adenom (godartad prostatahyperplasi) hos män.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet Prostamol Uno är tillgängligt i form av en kapsel för oral administrering. De har ett ogenomskinligt tätt tvåfärg röd-svart skal. Inuti är en brun vätska, som har en grön nyans, den har en karakteristisk lukt. Den aktiva beståndsdelen som har terapeutisk effekt är extraktet från palmerna av Sabal-sprit, dess innehåll i en kapsel är 320 mg. Det inkluderar även hjälpanslutningar, som inkluderar:

 • Titandioxid.
 • Svart järnoxid.
 • Gelatin är succinylerad.
 • Renat vatten.
 • Glycerol.
 • Ponce färgämne 4R.

Kapslar Prostamol Uno förpackade i en blister för 15 stycken. En kartongförpackning innehåller 1, 2 eller 4 blåsor samt instruktioner för användning av läkemedlet.

Farmakodynamik och farmakokinetik

De huvudsakliga aktiva ingrediens kapslar Prostamol Uno har antiandrogen, antiinflammatorisk och vasoprotective farmakologisk effekt, och därigenom minska svårighetsgraden av de manifestationer av BPH. Verkningsmekanismen är att inhibera syntesen av enzymet 5-alfa-reduktas, som katalyserar reaktionen av dihydrotestosteron produktionen. Reducerande dihydrotestosteron koncentration leder till en minskning av proteinsyntes av föreningarna (förening tränger in i kärnan och verkar på de receptorer som är ansvariga för intensiteten av metaboliska processer inom prostataceller) i prostatavävnad. Sabal palm fruktextrakt minskar koncentrationen av prostaglandiner som är ansvariga för den inflammatoriska responsen i vävnader på grund av reducerad svårighetsgrad av inflammation och spasm av glatt muskulatur av urinröret (uretra) såsom godartad hyperplasi.

Det finns inga tillförlitliga uppgifter om absorption, fördelning i vävnader, ämnesomsättning, samt utsöndring av läkemedelskomponenterna.

Indikationer för användning

Den huvudsakliga medicinska indikationen för användning av Prostamol Uno-kapslar är en funktionell störning i prostata på grund av godartad hyperplasi av kursens 1: a och 2: e etapp. Dessutom är det läkemedel som används för att minska svårighetsgraden av en inflammatorisk reaktion och fenomenen av dysuri (smärtsam urinering) med kronisk inflammation i prostatan, som är en följd av exponering för olika skäl.

Kontraindikationer för användning

Den enda absoluta kontraindikationen för användningen av läkemedlet är den individuella intoleransen hos någon av komponenterna.

Dosering och administreringssätt

Kapslar Prostamol Uno tas internt på samma tid av dagen efter måltiden. De tuggas inte och tvättas med tillräcklig mängd vätska. Den genomsnittliga terapeutiska dosen är 1 kapsel (320 mg) per dag. Behandlingstiden doktorn bestämmer individuellt beroende på indikationerna för användning och svårighetsgraden av den patologiska processen.

Bieffekt

I allmänhet tolereras detta läkemedel väl. Ibland är det möjligt att utveckla en allergisk reaktion (hudutslag, klåda, nässelfeber i form av brännskador), buksmärtor och illamående. Vid tecken på biverkningar bör du konsultera en läkare som bestämmer möjligheten för ytterligare användning av läkemedlet.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar ta drogen bör du noga läsa instruktionerna till den. Man bör komma ihåg att användningen av läkemedlet kan minska svårighetsgraden av kliniska manifestationer av prostata adenom, medan organet inte minskar i storlek. Den uppenbara signifikanta interaktionen mellan läkemedlets aktiva substans och läkemedel från andra farmakologiska grupper är inte fastställd. Data om effekten av läkemedlets aktiva substans på frekvensen av psykomotoriska reaktioner, samt förmågan att koncentrera uppmärksamhet där. Kapslar dispenseras i apoteksnätverket som ett läkemedel mot disken.

Överdriven terapeutisk dos

För närvarande har fall av överdosering med Prostamol Uno kapslar inte registrerats.

Prostamol Uno-analoger

Liksom den aktiva substansen och klinisk och terapeutisk effekt för Prostamol Uno kapslar är Prostagut, Prostaplant, Permixon.

Villkor för lagring

Hållbarhet för Prostamol Uno kapslar är 3 år från tillverkningsdatum. Förberedelsen bör förvaras i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur som inte överstiger + 25 ° C.

Den genomsnittliga kostnaden för Prostamol Uno kapslar i Moskva apotek beror på deras kvantitet i förpackningen:

 • 30 kapslar - 697-723 rubel.
 • 60 kapslar - 1245-1277 rubel.

Prostamol Uno: instruktioner för användning, förebyggande, pris, analoger, recensioner av läkare och män

Hur man tar Prostamol Uno: Anvisningar för användning för förebyggande och behandling av prostatit, pris, billiga ryska analoger, recensioner av läkare och män. FupiDay.com berätta hur man använder och att det är bättre att ta från prostatit: Prostamol eller Prostamol uno, hur många det finns analoger i Ryssland, de behandlas, sammansättning och anteckning.

Prostamol Uno

Om patienten diagnostiseras med prostatit, kommer oftast "Prostamol Uno" till räddning. Detta läkemedel har flera positiva recensioner av män. Drogen fungerar snabbt, säkert och effektivt. Främjar undertryckandet av tillväxten av atypiska celler, tar snabbt bort inflammation och svullnad, förbättrar blodtillförseln till kroppen och stärker kärlen. Symtom minimeras den andra dagen efter inträde.

Bruksanvisning (hur man tar)

Formen av läkemedlet i form av kapslar, placerad i en blister. Förpackningen kan vara 60, 30 eller 15 stycken. I en kapsel 0,32 mg palm extrakt. Hur tar man Prostamol Uno till män? Om du dricker en om dagen på morgonen, då kommer det att räcka för att den terapeutiska effekten får sig att känna sig. I vissa fall minskar urologerna dosen och rekommenderas att dricka halva innehållet i kapseln. Detta hjälper till i början. Om du beräknar dosen korrekt, är det inte nödvändigt att vänta på att förbättra det.

Behandlingsförloppet är 30 dagar. Om prostatit startas, behövs en andra kurs, men efter en kort paus. Komponenten av läkemedlet har en riktig effekt, men tyvärr är sjukdomen väldigt skandalös.

Om symtomen är borta betyder det inte att sjukdomen är helt botad. Stoppa inte behandlingen efter eget gottfinnande. Ge inte själv möten. Sådan odödlighet kommer att leda till en tyngre form av prostatit och utseendet av komplikationer, nederlag av andra organ. Prostamol används ofta för förebyggande.

Mottagandet av drogen tolereras av nästan alla patienter, men det har en kontraindikation i form av individuell intolerans mot komponenterna. Om det finns några hudirritationer, bör du tänka på analoga ersättare.

Ta "Prostamol Uno" efter att ha ätit efter en halvtimme. Överhuvudtaget, inte på tom mage, eftersom det kan finnas problem på den del av mag-tarmkanalen. Tugga inte det, drick det med mycket vatten.

Läkemedlet kan inte kombineras med sprit. Inte mindre effektivt om du använder det samtidigt med andra läkemedel. Det är omöjligt att börja ta drogen på egen hand. Endast den behandlande läkaren kan efter en fullständig undersökning utse honom och börja behandla sjukdomen.

Vad behandlar prostamol (komposition, annotation)

Prostamol Uno kan bota:

 1. prostatit;
 2. adenom i prostata.

I kompositionen finns ett alkohol extrakt av palmfrukter. Det är denna grundläggande komponent som har en anti-edematös, antiinflammatorisk effekt, bidrar till att stärka blodkärlen. Hjälpmedel innefattar titandioxid, bärnstensgelatin, färgämnefärg och järn svart oxid, glycerol. Det beror på att läkemedlet är växtbaserat, det anses vara ofarligt.

Mjuka gelatinkapslar passerar inte ljus, de har ett tvåfärgigt svart och rött skal. Insidan är en väsen av en brungrön färg med en specifik lukt.

Extrakt av palmkrypning påverkar prostatakörteln som ett antiandrogeniskt, antiproliferativt, antiinflammatoriskt medel. Denna vegetabiliska substans påverkar inte könshormonerna negativt, utan ökar kraften och libidoen. Skadar inte.

Under mottagningen av Prostamol inträffar:

 • saktar ökningen i prostatakörteln och hämmar tillväxten;
 • minskning i svårighetsgraden av de patologiska symtomen på prostata hyperplasi (godartad);
 • normalisering av urinflödet;
 • ökning av volymen ur urinering.

Palmfrukt extraktet absorberas snabbt, och efter 90 minuter når blodplasma sin maximala koncentration. Förbättring sker i 24-48 timmar.

Hur mycket kostar (priset i apotek)

Prostamol Uno (tillverkare av Tyskland) gäller inte billiga läkemedel. Förpackning där det finns 60 kapslar kostar ca 1300-1500 rubel. Denna mängd är tillräcklig för en behandlingsperiod om två månader. Om en sådan mängd inte behövs kan du köpa 30 stycken för 700-800 rubel. Följaktligen kostar 15 kapslar cirka 400 rubel. Du kan hitta paket där 90 kapslar, deras pris - 1800-2000 rubel.

Skillnaden i pris kommer att variera beroende på region, de stora avstånden apotek från centrum, förekomsten av ett antal konkurrerande företag, och så vidare. D. Du kan köpa den utan recept. Beskrivning finns i anvisningarna.

Om det inte finns möjlighet att köpa Prostamol, kommer billiga analoger att finnas i något apotek. Du behöver bara fråga läkaren och kontakta din läkare. Glöm inte att läsa instruktionerna.

Prostamol för förebyggande

Denna åtgärd används allmänt för att förebygga prostatit. Denna fytopreparation korrigerar mjukt prostata dysfunktion. Det har ingen aggressiv effekt på kroppen. Många kvinnor har förvärvat det för det starkare könet.

Prostamol Uno är användbar för män, reglerar produktionen av manliga hormoner, tack vare detta sker hälsosam funktion av genitourinary systemet. Förebyggande mål är också motiverade av det faktum att läkemedlet minskar vaskulär permeabilitet, vilket skyddar prostatakörtelorganet från patogena organismer.

Det är lämpligt att ta botemedlet för kronisk prostatit, och när det är i eftergift. Du kan tilldela Prostamol Uno:

 • under kränkningar av urineringsprocessen;
 • med förtryck av prostata funktion
 • för att förhindra bildandet av tumörer.

Trots att semester är utan recept, berättigar det inte till självbehandling.

Prostamol Uno eller ryska billiga analoger - vilket är bättre?

Om du inte har tillräckligt med pengar, välj en analog Prostamol, billig i Ryssland är inte ett läkemedel med liknande sammansättning. Strukturala analoger kommer också till räddning när Prostamol av någon anledning inte kan användas. Det kan finnas olika indikationer för att ersätta det.

Prostamol och prostagut har samma aktiva substans - ett alkoholextrakt av saberfrukten. De liknar deras egenskaper och komposition.

Båda drogerna har:

 • avsvällande medel;
 • antiinflammatoriska;
 • antiandrogen;
 • antiproliferativa;
 • immunmodellerande verkan.

Och det första och andra sättet att dricka ska vara minst en månad. Prostamol 1 kapsel per dag, Prostagmut 2 tabletter per dag. Med prostagut kan du spara, det är billigt, men säg att det inte kan vara mer effektivt. Priset på 60 tabletter - 700 rubel, Prostamol - 1500 rubel. Det är till priset de är olika.

Det finns flera andra bra medel för olika produktion, där det finns ett extrakt av en alkohol saber, det är:

 1. "Palprostes";
 2. "Permikson";
 3. "Prostaplant";
 4. "Prostatilen";
 5. Torrt extrakt av krypande Serenoi;
 6. "Serpens".

Med hjälp av Palprostes kan du ta bort ömhet och inflammation, normalisera urinering. En dag får ta 1 kapsel, inte mer än 120 dagar. I vilket fall som helst utser endast en kvalificerad specialist en behandling och dosering. Du bör vara försiktig, eftersom närvaron av fruktos kan utlösa en allergisk reaktion. För behandling av barn som inte är tillämpliga. Detta läkemedel kan köpas på 500-600 rubel mindre än Prostamol.

Suppleant Serpens har samma handlingsprincip, eftersom den är baserad på samma komponent. Det tillåter inte dihydrotestosteron att komma in i cellerna, och hjälper till att minska deras antal. Det tas med måltider. Om du gör detta innan du äter, kan du uppleva yrsel. Läkemedlet tas 1 kapsel 1 gång per dag eller 1 tablett två gånger om dagen. Om patientens tillstånd är extremt svårt, föreskriver urologen en dubbel dosering.

Kostnaden för prostaguta i apotek är 500-600 rubel. Inte beroendeframkallande, inte kompatibel med alkohol. Effektiv anti-edematös och antiinflammatorisk.

Permixon - 60 tabletter kostar ungefär 600 rubel. Du måste ta 4 bitar per dag. Varaktigheten av kursen bestäms av läkaren.
Torrt extrakt av Creeping Serenia används ofta vid behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet. Det här alternativet är det billigaste.

Byt ut ovanstående läkemedelskan:

Dessa ryska droger behandlar sjukdomen i kronisk form. De kommer att bli billigare än den tyska medicinen. Så de verkliga skillnaderna är bara i pris.

Doktorens kommentarer

Recensioner av läkare om Prostamol Uno är bara positiva. För att bota sjukdomen är det naturligtvis nödvändigt att närma sig behandlingen på ett komplicerat sätt. Patienten bör främja sin återhämtning, följ noga doktors recept.