Huvud
Skäl

Tabletter Prostamol Uno - instruktioner för användning, pris

Instruktion för användning Prostamol Uno indikerar att en växtbaserad beredning är avsedd för behandling av inflammatorisk process i prostatakörteln. Bland sjukdomarna hos den manliga sexuella sfären diagnostiseras kronisk prostatit och prostata adenom oftast. På listan över läkemedel som är avsedda att bekämpa patologiska förhållanden har Prostamol Uno en ledande position på grund av dess säkra naturliga sammansättning och användbarhet.

Prostamol Uno - egenskaper och farmakologiska egenskaper

Prostamol Uno är ett örtmedel baserat på alkoholhalten av Sabal-frukten (dvärgkrypande palm). Läkemedlets verkan syftar till att hämma de processer som är ansvariga för att omvandla hormonet testosteron till dihydrotestosteron, vilket främjar proliferationen av körtelprostatvävnad. Den aktiva substansen i läkemedlet undertrycker enzymet 5-alfa-reduktas och hämmar syntesen av aromatas, under vilken en aggressiv hormon bildas. Således förhindrar läkemedlet progressionen av prostata adenom.

Växtextrakt hämmar bildningen av de stora inflammationsmediatorer - prostagladinov, reducerar permeabiliteten av blodkärl, lindrar inflammation i prostatavävnaden utan att påverka koncentrationen av könshormoner i blodplasman. phytoremedy fördel är att ta det inte minska nivån av potens och libido, det vill säga inte har någon negativ effekt på den sexuella aktiviteten hos män. Med avseende på prostatakörteln ger palmfruktkonsentet antiinflammatoriska, anti-edematösa och anti-androgena effekter.

Användning av läkemedlet inhiberar patologisk proliferation av prostatakörtelvävnad, förhindrar ökning av dess volym, och därigenom minska svårighetsgraden av symtomen vid benign prostatahyperplasi - smärta och stress vid urinering, känsla av ofullständig tömning av blåsan, dysuri, pollakisuri.

Under behandlingen normaliseras styrkan hos urinflödet och volymen av urin frigörs ökar. Dessutom har läkemedlet en mild lugnande, antiseptisk och återställande effekt. Efter oral administration upplöses det gelatinösa kapselskalet och dess innehåll absorberas snabbt. Koncentrationen av den aktiva substansen når maximalt 90 minuter efter att läkemedlet tagits.

Doseringsform

Prostamol Uno släpps i form av ovala, mjuka, röd-svarta kapslar i ett gelatiniskt skal, inom vilket det finns ett palmextrakt. Det ser ut som en oljig vätska med en grönbrun färg med en karakteristisk lukt som är inneboende i denna växtart. Varje kapsel innehåller 320 mg palmextrakt extraherat från sabala frukter + hjälpämnen.

Tabletter Prostomol Uno för 15 stycken placeras i blister av aluminiumfolie. I en förpackning med en beredning kan innehålla 1, 2 eller 4 blister med kapslar.

Vad är syftet med Prostamol Uno?

Användning av Prostamol Capsules rekommenderas till män för eventuella kränkningar av urinfunktionen associerad med prostata hyperplasi av godartad natur. Urologer inkluderar detta verktyg i komplex terapi av kronisk prostatit och prostata adenom. Tack vare en naturlig växtbas, kombineras denna produkt perfekt med andra läkemedel som används vid sjukdomar hos den geniturära kärnan hos män.

Läkemedlet visar god effektivitet vid dysuri - svårighet urinering orsakad av en ökning av prostatakörteln. Användningen av Prostamol Uno hjälper till att stoppa smärtsamma symtom, lindra inflammation och förbättra urinets utsöndring. På samma gång, i sammanfattningen indikerar att läkemedlet är lämpligt att använda endast steg 1 och 2 adenom proliferation, manifest ofullständig tömning av blåsan och ackumuleringen av återstående urin, vilket leder till ökad urinträngning och urinutflöde i flera steg.

På grund av dess anti-edematösa och antiinflammatoriska verkan, ger läkemedlet snabb lindring och stoppar de viktigaste symptomen på den patologiska processen med prostatit.

Instruktioner för användning

Minsta behandlingssättet tar 1 månad, varefter en paus på 2 veckor är nödvändig. Efter att specialisten har bedömt patientens tillstånd kan behandlingen fortsätta. Beroende på svårighetsgraden av tillståndet och andra individuella egenskaper, för att uppnå ett beständigt positivt resultat, måste flera behandlingskurser slutföras. I genomsnitt manifesteras den maximala terapeutiska effekten efter tre månader med regelbunden medicinering.

Effekten av Prostamol Uno har bekräftats officiellt av ett antal kliniska studier där patienter från urologiska kliniker deltog. Läkemedlet testades också vid Institutet för Urologi Rosmedtechnologies och på grundval av Sechenov MMA. Trots det faktum att detta läkemedel inte innehåller några starka substanser (antibiotika, hormoner), men bara har växtkomponenter i det, är resultatet av dess användning imponerande.

Nästan 80% av patienterna bekräftade försvinnandet av patologiska symptom och noterade förbättringar i det allmänna tillståndet. Mer än 65% av patienterna med kronisk prostatit kom urineringsprocessen tillbaka till det normala, och nattliga begär slutade helt. Hos patienter med prostataadenom ökade urinläckaget med mer än 25% och volymen av kvarvarande urin minskade med hälften.

Den största fördelen med Prostamol Uno är att den kan tas under lång tid utan rädsla för negativa hälsoeffekter. När du bekräftar diagnosen, rekommenderar experter att ta phyto-droger hela tiden. Växtextrakt, till skillnad från kemiska komponenter i andra läkemedel, har ingen toxisk effekt på vitala organ - lever, njurar, hjärtan.

Dess användning låter dig stabilisera tillståndet, ta bort inflammation och sakta ner den patologiska processen. Även om det här verktyget inte kan bota BPH, men för att förhindra ytterligare spridning av körtelvävnad, är han fullt kapabla. Plus, Prostamol Uno normaliserar urinering, lindrar smärta och hjälper till att eliminera vanliga önskningar som till och med stör patienten på natten.

Kontraindikationer och biverkningar

Prostamol Uno är ett helt säkert medel, med praktiskt taget inga kontraindikationer. Den enda begränsningen att använda är den individuella intoleransen hos den aktiva substansen eller andra komponenter som utgör den hos personer med tendens till narkotikaallergier.

Bedömning av recensioner av patienter som tar läkemedlet, orsakar inte Prostamol negativa reaktioner. Ingen nämnde illamående, buksmärtor eller andra systemiska effekter som påverkar de inre organen. I mycket sällsynta fall har patienter med en tendens till allergier halsbränna eller illamående, buksmärta, omedelbart efter att ha tagit kapsel eller hudreaktioner (utslag, klåda, hyperemi).

Ytterligare rekommendationer

Läkemedlet Prostamol Uno är väl förenligt med andra läkemedel, därför ingår det i den komplexa behandlingen samtidigt med antibiotika, adrenoblocker och andra potenta medel. Med kronisk prostatit, för att förbättra effektiviteten av behandlingen, kan du ta Prostamol tillsammans med Tamsulosin tabletter.

Långtidsanvändning av Prostamol Uno kan signifikant minska sannolikheten för komplikationer, förlänga perioderna med eftergift med kronisk prostatit, förbättra patientens tillstånd och livskvalitet signifikant vid godartad prostatahyperplasi.

Synpunkter från urologer i utvärderingen av effektiviteten phytoremedy isär. Vissa läkare anser att användningen Prostamol ger mycket goda resultat i kombination med andra läkemedel, andra - tror att läkemedlet är ineffektivt vid behandling av sjukdomar i det urogenitala systemet hos män men tillräckligt rezultativen som ett förebyggande medel som förhindrar utvecklingen av prostatit.

Analoger och pris

Kostnaden för den ursprungliga drogen Prostamol Uno, som görs av tyska företaget Berlin-Chemie är ganska hög, och på apoteket nätverket är det inte alltid. I det här fallet hjälper specialisten att välja billigare ryska analoger. Exempelvis tabletter är populära Afala vars pris är mycket lägre eller rektala suppositorier och Vitaprost Bioprost används i inflammatoriska processer i prostatakörteln.

Dessutom kan läkaren rekommendera andra läkemedel av inhemska och utländska tillverkare:

 • Prostamed;
 • Prostaplant;
 • Prostatofit;
 • Garbeol;
 • Permikson;
 • Adenom gran;
 • Prostaker;
 • Adenorm;
 • Urorek.

Pris på fytoteal

Prostamol Uno - ett drog dyrt, men om du anser att för att uppnå ett bestående resultat tar det lång tid, kommer behandlingen att kosta en betydande mängd. Här är genomsnittspriserna för läkemedlet i apotekskedjan:

 1. Prostamol Uno (30 kapslar) - från 700 rubel;
 2. Prostamol Uno - 60 kapslar - från 1350 rubel.

Om priset på läkemedlet för patienten verkar för högt, kommer specialisten att hjälpa till att hämta billigare analoger. Till exempel kostar det inhemska läkemedlet Afala bara 300 rubel per förpackning och Prostalin Forte-ljus - från 220 rubel.

Feedback på ansökan

Läkarnas kommentarer om Prostamol Uno bekämpar det faktum att effektiviteten av detta läkemedel är bäst manifesterad i kombination med andra läkemedel som används för att behandla patologierna hos det genitourära systemet för män. Dessutom tror experter att för att uppnå ett varaktigt positivt resultat är det nödvändigt att genomgå minst 2-3 fullvärda behandlingsbehandlingssätt.

Patienternas åsikter om förberedelserna är väldigt olika, både positiva och negativa. Många tror att priset på drogen är orimligt överdriven, och effektiviteten är ibland mycket lägre än den som tillverkaren förklarar.

Granska nr 1

Även denna vinter, efter att ha haft tid på gatan i svår frost, har symptomen på prostatit inte återkommit. Ett bra läkemedel, men det ska användas samtidigt med andra läkemedel, annars kommer effekten att vara försumbar.

Referens nr 2

Dessutom har detta läkemedel många analoger, inklusive inhemsk produktion, som kostar en storleksordning mindre, men den terapeutiska effekten av deras användning är densamma och ofta ännu högre. Därför tror du inte på de läkare som erbjuder en dyr och ibland användbar lösning, alltid vara intresserade av andra alternativ, analoger och studerar medicinens sammansättning. Jag gillade drogen Urotrin mer.

Prostamol Uno

Priserna i onlineapotek:

Prostamol Uno är ett preparat baserat på växtbaserade komponenter, anti-androgena, antiinflammatoriska och anti-exsudativa verkningar; Det används för funktionsstörningar vid urinering orsakad av BPH (godartad prostatahyperplasi).

Utformningsform och sammansättning

Prostamol Uno kommer i form av kapslar: mjuk gelatinös, oval, med tvåfärgad (röd-svart) ogenomskinlig mantel; Innehållet är en vätska av grönbrun färg med en karakteristisk lukt (15 stycken i blåsor, i en kartongbunt med 1, 2 eller 4 blåsor).

1 kapsel innehåller:

 • Aktiv ingrediens: alkoholhaltigt extrakt från sabalfrukt med liten ark - 320 mg;
 • Hjälpkomponenter: glycerol, färgämne Ponso 4R, järnoxid svart, titandioxid, gelatin succinylerat, renat vatten.

Indikationer för användning

Prostamol Uno användas för funktionella störningar i urinering på grund av BPH stadier I och II, såväl som i behandling av dysuri för eliminering av symptom (smärta, nattlig pollakisuri, dysuri) i kronisk prostatit.

Kontra

Läkemedlet är kontraindicerat med ökad individuell känslighet för komponenterna.

Dosering och administrering

Kapslar Prostamol Uno är avsedda för oral administrering efter måltider, helst vid samma tidpunkt på dagen. Kapseln tuggas inte, men sväljs hela, tvättas med en liten mängd vatten eller annan vätska.

Den rekommenderade dosen är 1 kapsel (320 mg) en gång om dagen. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren.

Biverkningar

Under behandling är allergiska reaktioner möjliga, och i vissa fall - illamående och smärta i magen.

Särskilda instruktioner

Prostamol Uno minskar inte prostatakörteln, men minskar bara svårighetsgraden av symtom som orsakas av hyperplasi.

Droginteraktioner

Information om fall av kliniskt signifikant interaktion med andra droger saknas.

Villkor för lagring

Förvaras utom räckhåll för barn, skyddade mot ljus, vid en temperatur av högst 25 ° C.

Hållbarhet - 3 år.

Fanns ett fel i texten? Markera den och tryck Ctrl + Enter.

Prostamol Uno

Beskrivningen är aktuell på 2014/04/24

 • Latinska namn: Prostamol Uno
 • ATX-kod: G04CX02
 • Aktiv beståndsdel: Utdrag av Sabal frukt av små-filed
 • producent: AG Berlin-Chemie (Menarini Group), Tyskland

struktur

Kapseln innehåller: 0,32 g extrakt av småfilbert sabal + hjälpämnen (gelatin, vatten, titandioxid, glycerin, färgämnen).

Typ av problem

Kapslar av 15 stycken (15, 30 och 60 i ett förpackning) är ovala svarta och röda, gjorda av gelatin. Invändig - oljig vätska av brun färg, med en specifik lukt.

Farmakologisk aktivitet

Prostamol Uno och Prostamol - antiinflammatorisk och antihydropic. show antiandrogen Aktivitet.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Läkemedlet inhiberar bildningsprocessen prostglantinov, ansvarig för framväxten och utvecklingen av den inflammatoriska processen prostata och reducerar vaskulär permeabilitet.

hämmar 5-alfa reduktas, ansvarig för omvandlingen testosteron i dihydrotestosteron och en ökning av det inflammerade organs storlek. Således ger Prostamol Uno antiandrogen handling.

Indikationer för användning

Vad är syftet med Prostamol?

 • godartad hyperplasi av prostata och som följd en överträdelse av urinprocessen
 • kronisk prostatit.

Kontra

Biverkningar

Förekommer sällan eller extremt sällan:

 • smärta i magen omedelbart efter inträde
 • hudreaktioner (klåda, utslag, urtikaria).

Instruktioner för användning Prostamol Uno (Metod och Dosering)

Enligt instruktionerna för Prostamol Uno i tabletter tas läkemedlet en gång om dagen för 320 mg.

Hur länge ska jag ta drogen? Behandlingstiden bör utse en läkare. I genomsnitt börjar den positiva effekten av att ta drogen börja efter 2 månader, når en topp - efter 3.

överdos

Det finns ingen information om fall av överdos av läkemedlet.

interaktion

Försäljningsvillkor

Inget recept krävs.

Förvaringsförhållanden

Utgångsdatum

Analoger av Prostamol Uno

Prostamol och dess analoger: garbelol, permixon, palprostes, prostaker, prostagland, prostamid, prostalin, prostata, prostatofyte, tadenan, tadimax.

Priset på analoger är ofta väsentligt annorlunda än originalet.

Afala eller Prostamol - vilket är bättre?

Afalah präglas av låg effektivitet vid bekämpning prostata sjukdomar, även i den komplexa terapin. Många patienter har absolut inga smickrande recensioner om drogen.

Med alkohol

Kombinera drogen med alkoholburk. Men det är värt att komma ihåg att etanol kan ha en irriterande effekt på urinröret. Läkemedlet kan avlägsnas för snabbt från kroppen genom matsmältningskanalen.

Recensioner om Prostamol Uno

Doktorens kommentarer: Läkemedlets effektivitet ökar med samtidig inträde med andra droger. Biverkningar inträffar sällan. Ofta, för uppkomsten av en terapeutisk effekt, bör två eller flera läkemedelskurser tas.

Recensioner på forum: lite positiv. Läkemedlet är effektivt endast med långtidstillträde och kombination med andra läkemedel. Vissa skriver att piller inte hjälper alls eller hjälper illa. Ofta används tillsammans med tablettformen av läkemedlet för behandling av prostata sjukdomar ljus med ett högt innehåll av andra medicinska komponenter. Priset på ljus är ofta högre än tabletter. Därför anser många patienter att användningen av Prostamol Uno är olämplig.

Pris på Prostamol Uno, var att köpa

Priset på tabletter i Ukraina är cirka 142 UAH för 30 tabletter. Du kan köpa 60 tabletter för 275 UAH.

Hur mycket kostar Prostamol i Ryssland? Priset på 30 kapslar är 633 rubel, 60 - 1047 rubel.

Prostamol Uno - anvisningar för användning, recensioner, analoger och frisättningsform (kapslar eller tabletter 320 mg) av ett läkemedel för behandling av prostatit och godartad prostatahyperplasi hos män. Sammansättning och kontraindikationer för antagning

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen Prostamol Uno. Det finns recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering, samt yttranden från läkare av specialister på användning av Prostamol Uno i sin praxis. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Prostamol Uno i närvaro av existerande strukturella analoger. Används för att behandla prostatit och godartad prostatahyperplasi (prostata) hos män. Sammansättning och kontraindikationer för att ta drogen.

Prostamol Uno - fytopreparativ, som används vid funktionella störningar vid urinering i samband med godartad prostatahyperplasi.

Den hämmar syntesen av dihydrotestosteron (genom blockering av 5-alfa-reduktas typ 1 och 2) och dess fixering till den cytosoliska receptorn som förhindrar inträngning av hormonet till kärnan och resulterar i en minskning av proteinsyntes. Minskar bildningen av dihydrotestosteron och fosfolipas A2, och frisättningen av arakidonsyra, minskar syntesen av prostaglandiner som reglerar tonen och motilitet i nedre urinvägarna. Har vasoprotektiv och antiinflammatorisk effekt, minskar vaskulär permeabilitet.

Antiandrogena och vasoprotektiva åtgärder bidrar till att minska symtomen på godartad prostatahypertrofi.

struktur

Alkohol extrakt av palm sabal frukt + hjälpämnen.

farmakokinetik

Verkan av läkemedlet Prostamol Uno är den kombinerade verkan av komponenterna i extraktet av frukterna från Sabalis serrulatae, därför är det inte möjligt att genomföra kinetiska studier.

vittnesbörd

 • funktionell försämring av urinering orsakad av godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2;
 • för att eliminera symtomen på dysuri (urineringstörning, natt pollakiuri, smärtssyndrom) med kronisk prostatit (som en del av komplex terapi).

Blanketter för frisläppande

Kapslar 320 mg (ibland felaktigt kallade piller).

Andra doseringsformer, vare sig ljus eller droppar, inklusive forteformer av långvarig verkan, existerar inte.

Instruktioner för användning och mottagning

Läkemedlet är föreskrivet för 320 mg (1 kapsel) en gång om dagen. Varaktigheten av behandlingstiden bestäms av läkaren.

Kapslar ska tas samtidigt på dagen efter att ha ätit, utan att tugga, med en liten mängd vätska.

Bieffekt

 • allergiska reaktioner;
 • smärta i magen;
 • illamående.

Kontra

 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Applicering under graviditet och amning

Används inte hos kvinnor.

Särskilda instruktioner

Läkemedlet minskar svårighetsgraden av symtom som orsakas av prostatahyperplasi, utan att minska dess storlek.

Droginteraktioner

För närvarande har inga fall av kliniskt signifikant läkemedelsinteraktion mellan Prostamol Uno rapporterats.

Analoger av läkemedlet Prostamol Uno

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Palprostes;
 • Permikson;
 • De kommer prostata;
 • Prostagutmono;
 • Prostaplant;
 • Serenoi krypande frukt extrakt är torrt;
 • Serpens.

Analoger på den helande effekten (medel för behandling av prostatahyperplasi):

 • Avodart;
 • Adenostop;
 • Alfinal;
 • Artezin;
 • Afala;
 • Vezilyut;
 • Viardot;
 • Vitaprost;
 • Vitaprost forte;
 • Gentos;
 • Dalfaz;
 • Dalfaz retard;
 • Depostat;
 • Derinat;
 • doxazosin;
 • Zerlon;
 • indigal;
 • Indigalplyus;
 • Ipertrofan 40;
 • Camiri;
 • Cardura;
 • Kopriva;
 • rötter;
 • Likoprofit;
 • Longidaza;
 • Metov;
 • Omnic;
 • Omsulozin;
 • Peponen;
 • Polpressin;
 • Populus compositum;
 • Proscar;
 • Prostavern Urtika;
 • Prostalamin;
 • Prostasan;
 • Prostopin;
 • raveron;
 • Setegis;
 • Cialis;
 • Sinestrol;
 • Sonizin;
 • Sounirid Duo;
 • Speman;
 • Tadenan;
 • Tamsulon;
 • Tanise K;
 • Tonokardin;
 • trianola;
 • Tulozin;
 • tykveol;
 • Urorek;
 • Finasta;
 • finasterid;
 • Haytrin;
 • Cernilton.

Hur fungerar Prostamol, hjälper det med prostatit?

Kronisk prostatit - det handlar inte om dig? Så varje sekund tänker. Diagnosen "prostatit" sätts av 30% av männen i åldrarna 20-50 år. När sjukdomsstagnationen uppträder och sekretionen av prostata körs, börjar inflammationsprocessen.

För att förhindra att prostatit passerar in i kronisk form, är det nödvändigt att avlägsna stillastående vätska och ta mediciner. Du kan ta bort symtomen på sjukdomen med hjälp av läkemedlet "Prostamol" (aka "Prostamol Uno").

Åtgärd av läkemedlet. Formen av dess frisättning

Läkemedlet har antiinflammatorisk, anti-edematös effekt. Det ordineras som ett adjuvans vid behandling av prostatit, infektioner i det genitourära systemet, för förebyggande av sexuella störningar, prostata adenom.

Läkemedlet ges i form av kapslar avsedda för internt bruk. Läkemedlet är endast föreskrivet som hjälpmedel i den komplexa behandlingen, eftersom det inte kan lösa det manliga problemet självständigt. Effekten av denna åtgärd är mycket mild, eftersom den görs på grundval av växtkomponenter.

Indikationer för behandling av Prostamol

Läkemedlet "Prostamol" ordineras av urologer för behandling av sjukdomar i urinering med prostatit, vilket kännetecknas av sådana symptom som:

 • Fördröjd urinering;
 • Ofullständig tömning av blåsan;
 • Försvagning av urinflödet;
 • Förlängd eller intermittent urinering;
 • Smärtsamma förnimmelser i underlivet, ljumskare;
 • "Läckage";
 • Frekvent urinering.

struktur

Den aktiva substansen i läkemedlet är extraktet av palmsapala frukter, och ytterligare komponenter är: gelatin, glycerol, titandioxid, järnoxid etc.

Huvuddelen av läkemedlet har följande effekt:

 1. Förhindrar processen med åldersrelaterad minskning av testosteron;
 2. Förbättrar testiklarna;
 3. Främjar produktionen av testosteron;
 4. Normaliserar urinering, förhindrar urinstagnation
 5. Fördröjer processen för utveckling av prostata adenom.

Instruktioner för användning Prostamol

Den exakta dosen, varaktigheten av läkemedlet, kan du kontrollera med din läkare. Instruktionerna säger att kapseln ska tas 1 enhet en gång om dagen efter måltiden. De kan inte tuggas, du behöver bara svälja för att uppnå den snabbaste och mest effektiva terapeutiska effekten.

För effektiv verkan av läkemedlet rekommenderas det att dricka det samtidigt. För att uppnå ett synligt resultat måste du ta Prosmatol minst 3 månader.

Prostamol Uno: biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av patienter. Men om reglerna för läkemedelsadministration, dosering och appliceringstid inte observeras kan patienter uppleva biverkningar:

 • På tarmens del: illamående, halsbränna, obehag i buken;
 • Från immunsystemets sida: en allergisk reaktion: utslag, klåda;
 • På den del av reproduktionssystemet - gynekomasti (patologisk proliferation av körtelvävnad).

Särskilda instruktioner

Läkemedlet "Prostamol" kan inte tas ensam, använda det som en monoterapi för prostatit. Det lindrar bara symptomen, men löser inte problemet. För att verkligen bli av med prostatit måste du genomgå en omfattande behandling.

Analoger av läkemedlet "Prostamol Uno"

Det finns många droger som ersätter Prostamol. Bland dem kan följande läkemedel särskiljas:

Den aktiva substansen i dessa läkemedel är en - ett extrakt av palmens sabala växtens frukter. För jämförelse kostar läkemedlet Prostamol Uno i genomsnitt 750 rubel per förpackning, som innehåller 30 kapslar.

Det är bättre att köpa en större mängd medicin, då kan du vinna i priset. Så, för packning av 60 kapslar är det nödvändigt att ge 1250 rubel och för 90 kapslar - 1700 rubel. Det visar sig att priset för läkemedlet kommer att bli ännu billigare än för analogerna.

Prostamol Uno: patientåterkoppling

Detta läkemedel har stor popularitet hos män som lider av kronisk prostatit. På internet kan du hitta många recensioner om drogen. Vissa människor skriver att botemedlet är en napp, har en placebo-effekt, andra noterar sin höga effektivitet. Oavsett vad det är, hjälper läkemedlet, om du tar det enligt instruktionerna, läkarens rekommendationer såväl som i den komplexa behandlingen:

"Läkemedlet är mycket annonserat, och det är därför dyrare än sina motsvarigheter. Men jag föredrog Prostamol Uno, bestämde mig för att försöka hur han skulle hjälpa mig. Jag tog det enligt anvisningarna 1 gång om dagen efter måltiden. Det fanns inga biverkningar, efter en tid av smärta och obehagsmakningar passerade. Men jag vill varna dig: ta drogen länge. Jag drack det i 3 månader. För så lång användning rekommenderar jag dig att köpa ett större paket, det visar sig mer lönsamt. "

Alexander, 40 år gammal:

"Prostamol Uno ensam kan inte klara av prostatit, så du måste ta andra droger parallellt: antibiotika, antiinflammatoriska, immunostimulerande läkemedel, vitaminer. Prostamol hjälper bara att ta bort obehagliga känslor vid urinering, det vill säga det bekämpar symtomen på den underliggande sjukdomen. Jag tog det länge, men trots allt är effekten redan där: det intima livet började förbättra, toaletten började gå utan rädsla, med tröst. "

"Drogen, men dyr, men effektiv. Jag dricker det den andra månaden, under denna tid har tillståndet förbättrats: urinering har blivit normal, smärtan har gått, uppmaningen också. Vissa människor skriver att Prostamol inte hjälper. Jag vill säga: män, men försökte du gå på en diet, dricka tillräckligt med vatten, leda en hälsosam livsstil? För allt beror alltför mycket på detta ".

Vad tycker läkare om förberedelsen av Prostamol?

Urologer uppmanar män att inte självmedicinera, inte att köpa ett läkemedel utan läkares tid. Att inte veta hur man korrekt behandlar prostatit kan förvärra sjukdomen. Prostamol Uno, enligt läkare, bör ordineras som en hjälp, snarare än huvudterapin. Först då kommer resultatet av behandlingen att ses. Detta läkemedel tar bort symptomen och eliminerar orsaken till problemet, mer kraftfulla läkemedel, inklusive antibiotika.

Prostamol Uno och alkohol

Många män frågar på forum som ägnas åt ämnet prostatit och andra sjukdomar: "Kan jag dricka alkohol om jag går igenom behandling med Prostamol?". I instruktionerna till läkemedlet sägs inget om denna poäng, men det betyder inte att alkohol är kompatibel med läkemedlet.

Läkare betonar att alkohol i sig har en negativ inverkan på hälsa, sexuellt liv, inklusive arbetet i prostatakörteln. Det bryter mot kraften, hämmar produktionen av könshormoner, minskar sexuell aktivitet, saktar testiklarna, vilket leder till stillastående processer i det lilla bäckens organ.

Afala eller Prostamol: Vad ska man välja?

Båda drogerna är fytopreparationer. Portabiliteten för dessa medel är densamma. Båda läkemedlen ska ordineras som symptomatisk behandling såväl som förebyggande syfte.

Till skillnad från drogen "Prostamol Uno", är läkemedlet "Afalah" ofta förfalskad. Därför är det bättre att köpa Prostamol från denna synvinkel.

Men "Afal" betyder är billigare - 350 rubel.

Prostamol eller Prostamol Uno är ett naturligt medel, vars verkan är inriktad på att minska och eliminera symptomen på prostatit: nedskärningar, buksmärtor, frekvent urinering och uppmaning. Trots det faktum att det inte finns några komponenter av syntetiskt ursprung i preparatet, är det emellertid nödvändigt att ta kapslar först efter undersökning och samråd med en specialist.

Prostamol uno: bruksanvisningar, pris, recensioner, analoger

Medicin Prostamol uno är en potent androgent örtmedel. Har en uttalad antiinflammatorisk och anti-exsudativ egenskap. Läkemedlet Prostamol uno används i patologier som kännetecknas av olika urinproblem mot en godartad prostataförstoring eller en kronisk form av prostatit. De viktigaste kontraindikationerna för den medicinska användningen av Prostamol uno är den individuella intoleransen av läkemedlets sammansättning och barnets ålder under 18 år.

Doseringsform

Läkemedlet Prostamol uno är tillgängligt i form av mjuka gelatinkapslar.

Förpackad i blister med 15 enheter. Varje kartong innehåller 1, 2 eller 4 blåsor av läkemedlet.

Beskrivning och sammansättning

Läkemedlet Prostamol uno är en oval mjuk gelatinkapsel med ett tvåfärgigt opakskal av svart och rött. Inuti kapslarna finns en vätska av mörkbrun färg med en specifik lukt.

I 1 kapsel Prostamol innehåller uno 320 mg extraktet av sabal finskivad frukt.

 • renat vatten;
 • gelatin är succinylerad;
 • röda färgämnen cochineal;
 • svart färgämne järnoxid;
 • titandioxid;
 • glycerol.

Farmakologisk grupp

Läkemedelsberedning Prostamol uno är ett antiandrogeniskt medel av vegetabiliskt ursprung, vilket har en antiexudativ och antiinflammatorisk effekt. Den terapeutiska effekten av läkemedlet består i att blockera dihydrotestosteron syntes, utförs genom blockad av enzymet 5-alfa-reduktas typ I och II, samt dihydrotestosteron fixering med cytosoliska receptorer. Detta leder till svårigheter att penetrera hormonet i kärnan och minska proteinproduktionen. Prostamol Uno minskar bildningen av inte bara intensiteten av dihydrotestosteron, men A2 fosfolipas, arakidonsyra, samt könshormoner som påverkar motiliteten och tona den nedre kalvning vägarna dränerings urin. Prostamol uno har en uttalad antiinflammatorisk, antiandrogen och vasoprotektiv effekt, och reducerar också kärlpermeabiliteten. Dessa effekter kan minska eller nästan helt eliminera symtomen på godartad prostatahyperplasi.

På grund av det faktum att det som ett aktivt element i läkemedlet Prostamol uno är ett växtextrakt, är det inte möjligt att studera läkemedlets farmakokinetiska förmåga.

Indikationer för användning

Läkemedlet Prostamol uno är ordinerat för patienter med olika urinproblem på grund av nedsatt funktion av prostatakörteln. Det rekommenderas starkt att du hör en kvalificerad tekniker innan du börjar mottagningen.

för vuxna

Vuxna patienter Prostamolon är motiverad under följande förhållanden:

 • funktionella störningar vid urinering mot bakgrund av hyperplasi hos prostata körteln av godartad natur vid I eller II-stadium av patologin utveckling
 • komplex symptomatisk behandling av dysuri (smärtssyndrom, urinrörelser, nattlig pollakiuri) med kronisk form av prostatit.

för barn

Läkemedlet Prostamol uno är kontraindicerat i pediatrisk praxis.

för gravida kvinnor och under amning

På grund av det faktum att drogen Prostamol uno avsett för behandling av problem med urinering i bakgrunden av kränkningar av funktionen hos prostatakörteln hos män, är orimligt och omöjligt att använda läkemedlet hos gravida och ammande kvinnor.

Kontra

Läkemedlet Prostamol uno är kontraindicerat under sådana förhållanden som:

 • barn och ungdomar under 18 år
 • ökad känslighet eller intolerans av de ingående elementen i doseringsformen.

Ansökningar och doser

Kapslar Prostamol uno måste tas utan att kränka det gelatinösa membrans integritet. Mottagning av läkemedlet bör utföras samtidigt, pressas med en tillräcklig volym vätska. Prioritet är mottagning av kapslar efter måltid.

för vuxna

Vuxna män Prostamol uno är ordinerad i en dos av 320 mg (1 kapsel) en gång om dagen. Intagningens längd beror på patologins art och bestäms uteslutande av den behandlande läkaren. Självintroduktion av anpassningar till mottagningsregimen är fylld av sjukdomsförstöring och utveckling av komplikationer.

för barn

Barn och ungdomar under 18 år Prostamol uno är orättvist och kontraindicerat.

för gravida kvinnor och under amning

Under laktation och graviditet hos ett barn har användningen av Prostamol uno ingen terapeutisk betydelse, eftersom läkemedlet endast är avsett för behandling av prostatafunktionsstörningar hos män.

Biverkningar

I de flesta fall tolereras läkemedlet väl av patienter. Med sällsynta undantag, mot bakgrund av terapeutisk användning av läkemedlet Prostamol uno, är det möjligt att utveckla olika allergiska reaktioner, smärta i mag-tarmkanalen (huvudsakligen magen) och illamående.

Interaktion med andra droger

I klinisk praxis finns det ingen information om läkemedlets interaktion med läkemedlet Prostamol uno med andra läkemedel.

Särskilda instruktioner

Läkemedlet Prostamol uno hjälper till att minska symtomen på godartad prostatahyperplasi utan att minska dess storlek.

Under hela behandlingen Prostamol unoom finns det ingen anledning att avstå från framförande av fordon och yrke potentiellt farliga aktiviteter i samband med det faktum att medlet inte negativt påverkar patientens kognitiva förmåga, reaktionshastigheten och psykomotoriska funktioner.

överdos

Hittills har det inte förekommit några fall av läkemedelsförgiftning mot en överdos av Prostamol uno i terapeutisk praxis. Den enda möjliga manifestationen av förgiftning kan vara utvecklingen av några allergiska reaktioner. I det här fallet är det motiverat att vidta åtgärder för symptomatisk behandling.

Förvaringsförhållanden

Läkemedlet Prostamol uno ska förvaras på en torr, mörk plats, skyddad från tillgång till barnets botemedel, vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C.

Hållbarhetstid är 3 år från utfärdandedatumet.

analoger

I samband med eventuell intolerans av komponenterna i kompositionen av kapslar av Prostamol uno blir det nödvändigt att välja ett liknande medel som inte är sämre än det ursprungliga läkemedlet i läkemedelseffektivitet. De viktigaste analogerna är:

Produkten Garbeol är tillgänglig i form av sfäriska gelatinkapslar innehållande 300 mg pumpafröolja. Den högsta prioriteten är användningen av läkemedlet för terapi och förebyggande av initialt stadium av adenom och godartad prostatahyperplasi. Dessutom är ett organ användas för förebyggande och behandling av lever patologier, lipidstörningar, störningar av galla dränering och som en allmän tonic beredning i patologier i det kardiovaskulära systemet, andningsorganen och huden.

Det är en örtmedel som innehåller ett extrakt av barken från den afrikanska plommon. Finns i form av kapslar. Tadenan används för att behandla små (måttliga) urinrörelser orsakade av godartad prostatahyperplasi. Kontraindicerat med intolerans av dessa eller andra komponenter i läkemedlet.

Läkemedlet Prostatilen finns i form av en injektionslösning innehållande ett vattenextrakt av prostatakörteln av sexuellt mogna tjurar. Läkemedlet används för behandling av kroniska former av prostatit, prostatacancer adenom, urinvägar, med ökad prostatacancer, manlig infertilitet, interoretsetivnoy parnings dysfunktion och komplikationer efter operationer på prostatan.

Kostnaden för Prostamol uno är i genomsnitt 1287 rubel. Priserna varierar från 598 till 2360 rubel.

Prostamol Uno: bruksanvisningar

Läkemedlet Prostamol Uno avser läkemedel som innehåller komponenter av vegetabiliskt ursprung. Det används för att behandla adenom (godartad prostatahyperplasi) hos män.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet Prostamol Uno är tillgängligt i form av en kapsel för oral administrering. De har ett ogenomskinligt tätt tvåfärg röd-svart skal. Inuti är en brun vätska, som har en grön nyans, den har en karakteristisk lukt. Den aktiva beståndsdelen som har terapeutisk effekt är extraktet från palmerna av Sabal-sprit, dess innehåll i en kapsel är 320 mg. Det inkluderar även hjälpanslutningar, som inkluderar:

 • Titandioxid.
 • Svart järnoxid.
 • Gelatin är succinylerad.
 • Renat vatten.
 • Glycerol.
 • Ponce färgämne 4R.

Kapslar Prostamol Uno förpackade i en blister för 15 stycken. En kartongförpackning innehåller 1, 2 eller 4 blåsor samt instruktioner för användning av läkemedlet.

Farmakodynamik och farmakokinetik

De huvudsakliga aktiva ingrediens kapslar Prostamol Uno har antiandrogen, antiinflammatorisk och vasoprotective farmakologisk effekt, och därigenom minska svårighetsgraden av de manifestationer av BPH. Verkningsmekanismen är att inhibera syntesen av enzymet 5-alfa-reduktas, som katalyserar reaktionen av dihydrotestosteron produktionen. Reducerande dihydrotestosteron koncentration leder till en minskning av proteinsyntes av föreningarna (förening tränger in i kärnan och verkar på de receptorer som är ansvariga för intensiteten av metaboliska processer inom prostataceller) i prostatavävnad. Sabal palm fruktextrakt minskar koncentrationen av prostaglandiner som är ansvariga för den inflammatoriska responsen i vävnader på grund av reducerad svårighetsgrad av inflammation och spasm av glatt muskulatur av urinröret (uretra) såsom godartad hyperplasi.

Det finns inga tillförlitliga uppgifter om absorption, fördelning i vävnader, ämnesomsättning, samt utsöndring av läkemedelskomponenterna.

Indikationer för användning

Den huvudsakliga medicinska indikationen för användning av Prostamol Uno-kapslar är en funktionell störning i prostata på grund av godartad hyperplasi av kursens 1: a och 2: e etapp. Dessutom är det läkemedel som används för att minska svårighetsgraden av en inflammatorisk reaktion och fenomenen av dysuri (smärtsam urinering) med kronisk inflammation i prostatan, som är en följd av exponering för olika skäl.

Kontraindikationer för användning

Den enda absoluta kontraindikationen för användningen av läkemedlet är den individuella intoleransen hos någon av komponenterna.

Dosering och administreringssätt

Kapslar Prostamol Uno tas internt på samma tid av dagen efter måltiden. De tuggas inte och tvättas med tillräcklig mängd vätska. Den genomsnittliga terapeutiska dosen är 1 kapsel (320 mg) per dag. Behandlingstiden doktorn bestämmer individuellt beroende på indikationerna för användning och svårighetsgraden av den patologiska processen.

Bieffekt

I allmänhet tolereras detta läkemedel väl. Ibland är det möjligt att utveckla en allergisk reaktion (hudutslag, klåda, nässelfeber i form av brännskador), buksmärtor och illamående. Vid tecken på biverkningar bör du konsultera en läkare som bestämmer möjligheten för ytterligare användning av läkemedlet.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar ta drogen bör du noga läsa instruktionerna till den. Man bör komma ihåg att användningen av läkemedlet kan minska svårighetsgraden av kliniska manifestationer av prostata adenom, medan organet inte minskar i storlek. Den uppenbara signifikanta interaktionen mellan läkemedlets aktiva substans och läkemedel från andra farmakologiska grupper är inte fastställd. Data om effekten av läkemedlets aktiva substans på frekvensen av psykomotoriska reaktioner, samt förmågan att koncentrera uppmärksamhet där. Kapslar dispenseras i apoteksnätverket som ett läkemedel mot disken.

Överdriven terapeutisk dos

För närvarande har fall av överdosering med Prostamol Uno kapslar inte registrerats.

Prostamol Uno-analoger

Liksom den aktiva substansen och klinisk och terapeutisk effekt för Prostamol Uno kapslar är Prostagut, Prostaplant, Permixon.

Villkor för lagring

Hållbarhet för Prostamol Uno kapslar är 3 år från tillverkningsdatum. Förberedelsen bör förvaras i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur som inte överstiger + 25 ° C.

Den genomsnittliga kostnaden för Prostamol Uno kapslar i Moskva apotek beror på deras kvantitet i förpackningen:

 • 30 kapslar - 697-723 rubel.
 • 60 kapslar - 1245-1277 rubel.

Prostamol uno: bruksanvisningar

struktur

Varje kapsel innehåller 320 mg av extraktet från Serenoa repens-växten (9-11: 1). Extraktionsmedel: Etanol 96%.

succinylerad gelatin, glycerin, renat vatten, färgämnen: titandioxid (E 171), svart järnoxid (E 172), koschenillrött A, och en 80% (E 124).

beskrivning

Farmakologisk aktivitet

Prostamol uno är en örtberedning för behandling av prostata sjukdomar (urologiskt medel).

ATX-kod: G04CX02, ANVÄNDAR FÖR BEHANDLING AV HYPERTROPHY OF PROSTATE; Serenoa repens

Indikationer för användning

Klassificering av godartad prostatahyperplasi i etapper:

- långvarig eller intermittent urinering

- försvagat urinflöde

- frekvent urinering (speciellt på natten)

- slutföra tömningen av blåsan.

kvarvarande urinstadiet

- ytterligare svårigheter med urinering

- ofullständig tömning av blåsan, kvarvarande urin efter urinering i blåsan

- känsla av ofullständig urinering.

Följande symptom kan uppstå om du lider av godartad prostatahyperplasi:

• Behovet av frekventare urinering, särskilt på natten

• svagt eller intermittent urinflöde

• känsla av ofullständig tömning av blåsan

Smärta vid urinering

• Överträdelser i sexuellt liv.

De flesta av dessa symptom orsakas av en smalning av urinröret på grund av utvidgningen av prostata.

Extrakt av Serenoa repens växt förhindrar ytterligare tillväxt av prostatavävnad, reducerar blåstrycket, urin flödet ökar, har anti-inflammatoriska egenskaper och därigenom förbättra urinering och förbättra patientens tillstånd.

prostata ökning beror huvudsakligen på ökad bildning av androgen dihydrotestosteron (DHT), som binder till cytosol-receptom orsakar tillväxt av prostatavävnad. Resultaten av in vitro-experiment indikerar att anläggningen Serenoa repens-extrakt har antiandrogen verkan genom att blockera bindningen av DHT till dess receptorer och därigenom hämma aktiviteten av enzymet 5-alfa-reduktas, som omvandlar testosteron till DHT.

Verkan av extraktet från växten Serenoa repens är antagligen också baserat på flera andra mekanismer:

• inhibering av prostata epithelial proliferation

• Inhibering av prolactinreceptorbindning och störning av signalöverföringsprocesser

• Effekten av avslappning av släta muskler

• antiinflammatorisk effekt på grund av inhibering av 5-lipoxygenas, cyklooxygenas och inhibering av aktiviteten hos inflammatoriska mediatorer.

Extraktet av Serenoa repens absorberas snabbt. Efter oral administration uppnås toppkoncentrationen i plasman efter ca 1,5 timmar.

Vid försök på djur observerades inte fenomen, såväl med ett enda intag av en stor mängd som med ett långsiktigt intag av substansförgiftning. Prekliniska studier av teratogenicitet, fertilitet, mutagenicitet och carcinogenicitet gav inga signifikanta resultat.

Kontra

om du har överkänslighet mot växten Serenoa repens, färgen på cochineal red A (E 124) eller till andra komponenter i Prostamol uno.

Dosering och administrering

Den vanliga dosen är:

Dagligen 1 kapsel Prostamol uno på samma tid på dagen. Capsule sväljas efter att ha ätit, utan att tugga och tvätta med tillräcklig mängd vätska.

Varaktigheten av ansökan beror på sjukdoms typ, svårighetsgrad och kondition och är inte begränsad i tiden. Rådfråga din läkare om detta.

Godartad prostatahyperplasi är en långvarig kronisk sjukdom. Således bör Prostamol uno tas kontinuerligt under lång tid. För framgångsrik behandling är särskilt viktigt regelbundet dagligt intag. Relief of suffering bör inte förväntas omedelbart, men först efter cirka sex veckor. Den fulla effekten kan uppnås inte tidigare än i tre månader. Varaktigheten av att ta Prostamol uno är inte begränsad i tid och läkemedlet kan tas utan rädsla under en längre tid.

Om det inte finns någon förbättring eller omvänt, det förvärras, så behöver du en läkares samråd.

Om du tog mer Prostamol® uno än vad du borde ha

Fall av överdosering av Prostamol uno har hittills inte rapporterats.

Om du har glömt att ta Prostamol® uno

Ta inte en dubbel dos av Prostamol uno för att kompensera för en missad tid.

Om du avbröt användningen av Prostamol® uno

Kanske återupptagandet av klagomål.

Om du har ytterligare frågor om hur du använder den här produkten, kontakta din läkare eller apotekspersonal.

Bieffekt

I sällsynta fall kan det finnas klagomål från magen.

Krashenie cochineal röd kan orsaka allergiska reaktioner.

Om några av de biverkningar som nämns ovan ger dig stor oro, eller om du märker några biverkningar som inte anges i denna ansökningsinformation, rapportera dem till din läkare eller apotekspersonal. Prostamol® uno minskar inte styrkan och påverkar inte sexuell funktion.

Interaktion med andra droger

Applikationsfunktioner

försiktighetsåtgärder

Prostamol uno påverkar inte förmågan att köra fordon och behålla maskiner.

Typ av problem

Originalförpackningar innehållande 15, 30, 60, 120, 180, 200 kapslar. Paket av alla storlekar är kommersiellt tillgängliga.

Förvaringsförhållanden

Förvara läkemedlet utom räckhåll för barn!

Prostamol Uno

Prostamol Uno är ett preparat baserat på växtkomponenter, anti-androgena, antiinflammatoriska och antiexudativa åtgärder.

Det används för funktionsstörningar vid urinering orsakad av BPH (godartad prostatahyperplasi).

Läkemedlets aktiva beståndsdel är extraktet av palmsapala frukter. Denna komponent hämmar effektivt framkallningen av prostatakörtelvävnad, eliminerar frekvent uppmaning att urinera, svår och smärtsam urinering, hjälper till att återställa reproduktiv funktion.

Klinisk och farmakologisk grupp

Antiinflammatorisk och decongestant. De visar antiandrogen aktivitet.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket kostar Prostamol Uno i apotek? Genomsnittspriset ligger på 900 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet Prostamol Uno är tillgängligt i form av en kapsel för oral administrering. De har ett ogenomskinligt tätt tvåfärg röd-svart skal. Inuti är en brun vätska, som har en grön nyans, den har en karakteristisk lukt.

 • Kapseln innefattar en drog: 0,32 g av fint serrate extrakt av sågpalmetto + konstituentia (gelatin, vatten, titandioxid, glycerin, färgmedel).

Kapslarna förpackas i ett blisterpaket med 15 stycken. En kartongförpackning innehåller 1, 2 eller 4 blåsor samt instruktioner för användning av läkemedlet.

Farmakologisk effekt

"Prostamol Uno" är ett bra symptomatiskt medel mot prostata adenom. Ibland föreskrivs det som en hjälpkomponent vid behandling av kronisk prostatit och funktionella störningar i urinflödet. Läkemedlet är inte ett botemedel, det kan inte bota patologin på egen hand. Huvudfunktionen är att stoppa sjukdomsprogressionen och stoppa de obehagliga symptomen.

Kapselens vegetabiliska ingrediens påverkar prostatan i flera riktningar:

 1. Antiandrogena - testosteron omvandlas till dihydrotestosteron, återställer hormonbalansen i kroppen, förhindrar ytterligare ökning av körtelens storlek.
 2. Anti-edematous - reducerar blodkärlens permeabilitet, minskar graden av hyperemi i vävnaderna och den allmänna svullnaden i prostata.
 3. Antiinflammatorisk - stoppar utvecklingen av den inflammatoriska processen, hämmar syntesen av prostaglandiner, vilket orsakar inflammation.

Omfattande åtgärder möjliggör systematisk avlägsnande av akuta symtom på sjukdomen, dess utveckling stannar, komplikationer förhindras. Prostatakörteln ökar inte i storlek, puffiness minskar, urineringsprocessen är etablerad, dess funktionalitet normaliseras. I det här fallet finns ingen negativ effekt på sexuell lust, styrka och libido.

Indikationer för användning

Prostamol Uno användas för funktionella störningar i urinering på grund av BPH stadier I och II, såväl som i behandling av dysuri för eliminering av symptom (smärta, nattlig pollakisuri, dysuri) i kronisk prostatit.

Kontra

Enligt läkarna och resultaten av kliniska studier, har identifierats specifika kontraindikationer för användning av läkemedlet, med undantag för enskilda intolerans av de enskilda komponenterna i beredningen, vilket kan resultera i huden utslag, klåda och svullnad.

Dosering och administreringssätt

Bruksanvisningen visar att Prostamol Uno i tabletter, läkemedlet tas en gång om dagen för 320 mg.

Hur länge ska jag ta drogen? Behandlingstiden bör utse en läkare. I genomsnitt börjar den positiva effekten av att ta drogen börja efter 2 månader, når en topp - efter 3.

Biverkningar

Biverkningar är mycket sällsynta. Med långvarig användning av läkemedlet eller doseringen kan patienter uppleva illamående, kräkningar, epigastrisk smärta, en känsla av halsbränna, matsmältningsbesvär och hudutslag.

För att undvika obehagliga följder rekommenderas det inte att bryta dosen, drick produkten med mycket vatten.

överdos

Tillverkaren i anmärkningen ger inte information om konsekvenserna av överdosering av Prostamol. Oftast tolereras läkemedlet väl utan att det är farligt för hälsosjukdomar.

Särskilda instruktioner

Prostamol är ett botemedel mot prostatit, som har förmågan att samtidigt hämma ytterligare progression av prostata adenom och att döda den prostata skadliga inflammatoriska processen. I detta fall påverkar Prostamol Uno inte plasmakoncentrationen av prostataspecifikt antigen, provocerar inte en minskning av blodtrycket och strider inte mot sexuell funktion.

Prostamol är kompatibel med någon behandling för prostatit. Kliniskt signifikant läkemedelsinteraktion med andra läkemedel har inte identifierats.

Man bör komma ihåg att läkemedlet minskar allvarlighetsgraden av symptom på prostataadenom och förhindrar ytterligare tillväxt av vävnader, men eliminerar inte dess hyperplattade dimensioner.

Prostamol påverkar inte hastigheten på motoriska och mentala reaktioner, förmågan att köra fordon och engagera sig i aktiviteter som kräver ökad koncentration.

Droginteraktioner

Prostamol går bra med andra droger. Det finns inga beskrivningar av de negativa konsekvenserna som uppstår när de kombineras med andra droger.

recensioner

Vi tog upp några recensioner av män som brukade ta Prostamol Uno:

 1. Artem. För mig nu 65 år har en prostatit definierat eller bestämt år 25-30 tillbaka. Har registrerat en prostomol. Periodiskt drack jag det och hela kursen och lite. Effekten var inte. Och nu började man igen dricka, det blev ännu värre, det fanns smärtor med urinering, utflykterna på toaletten blev frekventa, det fanns rez. Effekten av att ta detta läkemedel observerades inte (förutom försvagning förra gången) och kostnaden är nästan upp till 1000 r. har blivit sann!
 2. Alexey. Det var inte alltid positivt för vår medicin, men det började dricka omedelbart, när det släpptes. Jag tog allt enligt instruktionerna. Resultatet tillät inte att vänta länge, det blev lättare redan om ett par dagar. Jag rådades av vänner att titta på en video om detta läkemedel, köpa och ta det utan att rådgöra med en läkare, men jag vågade inte. Jag gick för att se en urolog och ångrade inte det. Där kunde jag svara på alla frågor och förklarade att förutom läkemedlet behövs ytterligare terapeutiska förfaranden. Nu mår jag bra, men jag dricker regelbundet medicin för profylax.
 3. Paul. Ett bra läkemedel. De tog sin far från en prostatit, började hjälpa redan under den andra veckan av användning, och parallellt tog han ingenting. Så, så att de inte pratar om prostata, motiverar det sitt värde.

analoger

Import och ryska analoger av Prostamol är sådana synonyma droger, för vilka det kan ersättas:

 • Palprostes;
 • Permikson;
 • Enkel Urgenin;
 • Unoprost;
 • Prostaker;
 • Prostakur;
 • Prostol;
 • Prostaplant;
 • Adeno-Rietz.

Producerad ersättningsverktyg för åtgärd, som har en skillnad i komposition men skiljer sig inte åt i effekterna:

 • Garbeol;
 • Ipertrofan;
 • Poldanen;
 • Gentos;
 • Tadenan;
 • Prostalad;
 • Vitaprost-tabletter, suppositorier - inhemska;
 • Vitaprost Plus är en rysk analog;
 • Vitaprost Forte är en rysk analog;
 • Tadimaks;
 • Prostatofit;
 • prostatilen;
 • Afala (kostar mindre);
 • Prostanol;
 • Prostaplan Forte;
 • prostanorm;
 • Prostalad;
 • Prostamed;
 • Prostatin;
 • Prostalin;
 • Prostatinol;
 • Prostaton.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Hållbarhet för Prostamol Uno kapslar är 3 år från tillverkningsdatum. Förberedelsen bör förvaras i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur som inte överstiger + 25 ° C.