Huvud
Strömförsörjning

Hur man bota kronisk prostatit: läkemedel som hjälper

Prostatit är en vanlig urologisk sjukdom som uppstår i prostatakörteln. Den kroniska formen av sjukdomen kräver komplex behandling, som består av läkemedel, folkmetoder och speciell massage. Den mest effektiva behandlingsmetoden är läkemedel, eftersom de kan ta bort symptomen på patologi och eliminera orsaken till utvecklingen.

Innehållet i artikeln

Symptom på sjukdomen

Före behandlingens början är det nödvändigt att genomgå full diagnostik. Hemma kan du bara bestämma formen av prostatit för symptom. Akut prostatit skiljer sig från kroniska symtom. Som regel har patienten svår smärta vid urinering, hög feber (38-39 grader), frossa. Symtom på kronisk inflammation i prostatakörteln är mindre uttalad, ibland observeras en delvis kortvarig remission hos patienten.

Vilka droger hjälper till med kronisk prostatit?

Hur bota kronisk prostatit, vilka läkemedel kommer att behövas för detta? Litteraturbehandling sker genom mediciner från flera grupper. Varje läkemedel måste hantera specifika symtom på sjukdomen och påverka inflammationsprocessen.

Antidepressiva läkemedel och vitaminer är valfria läkemedel, de används till 3-4 patienter av 10. Men vitaminer kan i vissa fall ersätta immunmodulerande läkemedel eftersom de har en liknande effekt. Det är värt att notera att läkemedel som är speciellt utformade för att rätta till immunsystemets arbete, agera snabbare.

De mest effektiva läkemedlen

Antibiotika bör förskriva läkare, eftersom valet av läkemedel beror på bakteriefloran i prostatakörteln, vilket kan identifiera endast i kliniska prövningar.

Nedan visas namnen på de senaste generations antibiotika, men det rekommenderas inte att ta dem utan föregående samråd med en specialist. Med kronisk prostatit kan du självständigt köpa smärtstillande medel, suppositorier och alfa-blockerare.

antibiotika

Fluoroquinoloner är moderna och effektiva läkemedel som kan övervinna ett stort antal bakterier. De används oftast i urologisk praxis, i synnerhet för behandling av kronisk prostatit. Fluoroquinoloner används inte för att behandla denna sjukdom om den utlöses av tuberkulös etiologi.

De bästa läkemedlen från denna grupp:

 1. Moxifloxacin. Drogen går in i en ny (IV) generation av antibiotika. Har en uttalad antimikrobiell effekt, har ett litet antal biverkningar. Det är förbjudet att använda för personer under 18 år. Rekommenderad dos: 400 mg per dag. Kostnaden för drogen: ca 1000 rubel.
 2. Gemifloxacin. Ett annat läkemedel av den senaste generationen finns i flera former. Med prostatit används oftast Fativa tabletter som har hemifloxacin som aktiv substans. Rekommenderad dosering: upp till 500 mg per dag. Den exakta dosen och behandlingsförloppet ordineras av läkaren. Kostnaden för läkemedlet varierar från 1000 till 1500 rubel.
 3. Levofloxacin. Detta läkemedel hör till den tredje generationen antibiotika. Producerad i form av tabletter. Drogen har visat sig vid behandling av prostata adenom, kronisk, akut och bakteriell prostatit. Det är förbjudet att använda för personer som inte har nått vuxen ålder. Rekommenderad dos: 2 tabletter per dag. Kostnaden för anläggningen: ca 500 rubel.

Dessa läkemedel bör tas med stor omsorg, eftersom de påverkar kroppen och förvärrar immunsystemet. Antibiotika kan endast användas tillsammans med vitaminer eller immunmodulerande medel.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Denna grupp är ganska ofarlig. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel är i själva verket vanliga smärtstillande medel som kan lindra feber och lindra det uttryckta obehaget. Varför ska jag ta icke-steroida droger? Saken är att steroid eller hormonella droger kan förvärra patientens hälsa. I detta fall är deras medicinska effekt inte särskilt annorlunda.

Så, de bästa icke-steroida antiinflammatoriska läkemedlen:

 • Ibuprofen. Producerad i form av tabletter. Det har en kraftfull analgetisk effekt. För att bli av med det uttryckta obehaget är det nödvändigt att ta 2-3 tabletter per dag. Behandlingsförloppet är normalt inte längre än 4 veckor. Tabletter släpps utan recept, kostar ca 100-150 rubel.
 • Diklofenak. Också producerad i tabletter. Läkemedlet har en uttalad antiinflammatorisk och analgetisk effekt. Det finns praktiskt taget inga kontraindikationer för män (endast "aspirin" astma). Ta ska vara 5-6 tabletter per dag (beror på intensiteten av smärta och närvaron av temperatur). Drogen kostar omkring 200 rubel.
 • Indometacin. Produceras i flera former, för behandling av prostatit, används piller eller ljus. Detta läkemedel skiljer sig från andra, eftersom det har fler kontraindikationer. Läkemedlet ska inte tas till personer med lever- eller njursjukdom. Den maximala dagliga dosen av läkemedlet: 200 mg. Samtidigt är behandlingsförloppet ca 4 veckor. Kostnaden för medicinen: 150 rubel.

Det rekommenderas starkt att inte använda Ketorol utan att ha råd med en läkare. Detta läkemedel visar goda resultat vid behandling av kronisk prostatit, men den innehåller narkotiska ämnen. Effekten av detta läkemedel är mycket stark. I vissa städer säljs det inte.

Alpha-blockerare

Läkemedel från denna grupp spelar en mycket viktig roll vid behandling av prostatit. De tar bort de mest smärtsamma och krossande symtomen på sjukdomen. Alfa-blockerare används oftast oralt. Efter att ha ätit p-piller kan patienten utveckla svaghet och sömnighet. De kan inte tas i taget tillsammans med Viagra.

Effektiva läkemedel från denna kategori:

 1. Alfuzosin. Den dagliga dosen är 10 mg, ta det läkemedel du behöver två gånger om dagen för 5 mg. Tabletten kan inte tuggas, tvättas med mycket vätska. Läkemedlet ska inte tas till personer som är äldre än 75 år. Kostnaden för tabletter varierar, men deras ungefärliga pris är 2000-2200 rubel.
 2. Finasterid. Läkemedlet hjälper till att minska svullnaden i prostata och gör det lättare att urinera. Producerad i form av tabletter. Den dagliga dosen av läkemedlet: 5 mg. Med denna dos är biverkningar nästan inte uppenbarade. Behandlingsförloppet är lång, det tar minst 2 månader. Kostnaden för medicin: cirka 300 rubel.
 3. Artezin. Detta är långt från det bästa men effektiva verktyget. Läkemedlet finns tillgängligt i tabletter. Läkemedlet är kontraindicerat för användning av personer under flertalet ålder. Den dagliga dosen och behandlingsförloppet ordineras av en läkare. Med prostatit vanligtvis ordineras 1 eller 2 tabletter per dag. Läkemedlet har minst biverkningar (illamående, yrsel, dåsighet). Kostnaden för anläggningen: ca 400 rubel.

Alfa-blockerare finns ganska mycket, det är svårt att rikta sig till patienten. Vid val av läkemedel bör man se på listan över kontraindikationer och biverkningar, eftersom många adrenoblocker är förbjudna i sjukdomar i centrala nervsystemet och lever.

Andra läkemedel

Vitaminer och antidepressiva läkemedel är helt separata grupper av läkemedel. Sådana droger ska ordineras uteslutande av en specialist. Vid första anblicken har ofarliga vitamininjektioner (B5-B12) mycket kontraindikationer. Om antidepressiva läkemedel är det inte nödvändigt att prata, det är extremt lätt att misstänka att det är ett val av läkemedel från den givna gruppen.

Du kan självständigt ta vitaminkomplex (Aevit, Complivit, Alfabet), men de kommer inte att ge en kraftfull effekt.

Det finns en ytterligare kategori av läkemedel som bör övervägas. Dessa är läkemedel som finns i form av ljus och har olika ingredienser i kompositionen. De kan vara med antibiotika, biprodukter, ichthyol. Det är bäst att köpa naturliga icke-hormonella suppositorier.

Behandling av kronisk prostatit - effektiva droger i form av suppositorier:

 • Bioprost (540 rubel).
 • Vitaprost (800 rubel).
 • Hemo-Pro (400 rubel).
 • Ichthyol (200 rubel).
 • Propolis D (350 rubel).

Är kronisk prostatit behandlad hemma? Ja, men du måste ta rätt droger för detta. Du bör skydda dig från hormonella droger. Alla beskrivna läkemedel hjälper till att bli av med patologi, men innan du använder dem ska du alltid rådgöra med en läkare.

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Medicin för prostatit hos män

Inflammation i prostatakörteln ger många obehagliga känslor för män som lider av denna sjukdom. Ännu farligare är konsekvenserna av prostatit - impotens, förlust av förmåga att bli barn, onkologiska patologier, spridning av inflammatorisk process till hela genitourinärsystemet. Beroende på sjukdomens etiologi i varje fall föreskrivs de mest effektiva medicinerna av urologen.

Den akuta formen av prostatit härrör från effekterna av bakterier, patogena mikroorganismer.

Hon möter enligt medicinsk statistik i 15% av alla fall av inflammation i prostata, som kännetecknas av sådana symtom:

Smärta i ljummen, ger i nedre delen av ryggen;

Hyppig smärtsam urinering med purulent urladdning ur urinröret;

Symtom på en organismförgiftning.

Detta tillstånd kräver omedelbar medicinsk vård och behandling med antibiotika, som kan tränga in i körtelvävnaderna på kortast möjliga tid, som är effektiva mot specifika patogener.

Kronisk prostatit kan vara en komplikation av en akut form av sjukdomen, inte tillräckligt behandlad eller överförd utan behandling.

Symtom på långvarig inflammation i prostata:

Ritningar i perineum, ger till rektum och organ i det lilla bäckenet;

Svår urinering tillsammans med bränning;

Behandling av denna form av sjukdomen tar mycket längre tid än vid akutstadiet, och valet av droger beror på tidigare behandling, förekomsten av komplikationer, organismens individuella egenskaper. Sortimentet av läkemedel utöver antibiotika kompletteras med immunomodulatorer, smärtstillande medel, fysioterapiprocedurer, terapeutiska massage sessioner, suppositorieapplikation.

Sulfa-P - ett dyrt israeliskt läkemedel för prostatit

Detta läkemedel för prostatit från gruppen av sulfonamider verkar på gram-negativa och gram-positiva bakterier, liksom vissa typer av protozoer. Sulfa-P är så effektiv att symptomen försvinna efter 10-12 dagar efter behandlingens början. Ändå bör användningen av detta läkemedel i kombination med andra läkemedel användas tills fullständig återhämtning.

Ungefärliga system av svavel-P:

En halv tablett på natten en gång;

1 tablett på natten en gång;

2 tabletter uppdelade i 2 doser: morgon och kväll.

Behandlingstiden tar minst 3 veckor, det mest effektiva systemet för att ta drogen väljs av en urolog. För att stimulera ämnesomsättningen i prostatavävnaderna rekommenderas det under denna kurs att ha ett vanligt sexliv.

Illamående och kräkningar,

Huvudvärk och yrsel,

Sällan - kränkningar av hjärt-kärlsystemet, hepatit.

Kontraindikationer för mottagning av läkemedels sulfo-P är njur- och leversvikt, sjukdomar i hematopoietiska systemet, sköldkörtelsjukdom, hypersensitivitet.

Priset på detta läkemedel börjar på $ 180

Populära botemedel mot prostatit

I gruppen läkemedel för behandling av prostatacancer är det många effektiva verktyg som förbättrar tillståndet för prostatavävnad och det allmänna tillståndet hos patientens kropp.

Afala

Homeopatisk beredning finns i form av tabletter för resorption, den används som smärtstillande och antiinflammatorisk medel. Ta bort ödem och återvänder till prostata, fungerar positivt på urodynamiken, minskar dysuri.

Produkten har kontraindikationer:

Nekros av körtelvävnad,

Onkologiska sjukdomar i prostata.

Behandlingsförloppet tar cirka 4 månader. Det rekommenderas att ta 2 tabletter åt gången och dela med sig av att ta medicinen från matintaget. De absorberas i munnen, tas 2 gånger om dagen, före och efter sömnen. Med svåra symptom kan piller tas upp till 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet, om nödvändigt, upprepas efter 1-4 månaders avbrott.

oxacillin

Läkemedlet från gruppen penicillin-antibiotika finns i form av tabletter och pulver för framställning av en lösning för injektioner. Det används för att behandla infektioner orsakade av gram-positiva bakterier. Den dagliga dosen vid behandling av tabletter - 2-4 g eller 4-8 delar per dag, var 4-6 timmar för 1-2 tabletter. Behandlingsförloppet kan inte överstiga 7-10 dagar. Doseringsregimen utses uteslutande av den behandlande läkaren.

Vid behandling av oxacillin beaktas följande kontraindikationer:

Allergiska reaktioner och deras komplikationer i form av bronkial astma,

Enterocolit på bakgrund av antibiotika.

Under användningen av detta läkemedel kan det finnas biverkningar i form av dyspepsi, allergiska reaktioner, sjukdomar i det genitourära systemet.

Prostamol Uno

Denna fytopreparation används för att stoppa dysursfenomen i kronisk prostatit. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens är ett alkohol extrakt av sabal palmens frukter. Prostamol Uno finns i kapslar innehållande en vätska med en karakteristisk lukt. Korrigerar urinrörelser och dysuriska fenomen som orsakas av prostatit.

Detta läkemedel tas 1 kapsel per dag efter måltiden. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren. Kontraindikationer mot användning av Prostamol Uno - en individuell intolerans, i mycket sällsynta fall kan det finnas biverkningar i form av allergier, magont.

Vitaprost

Läkemedlet, som är baserat på substansen av animaliskt ursprung (extrakt av prostata), finns i form av tabletter och rektala suppositorier. Vitaprost används för att lindra smärtsymptomen vid kronisk prostatit och dess exacerbationer. Läkemedlet minskar ödem, förbättrar mikrocirkulationen i prostatas vävnader, minskar dysuriska manifestationer, ökar förmågan att bli gravid.

Effektiviteten av detta läkemedel för förebyggande av sjukdomens förvärmning, enligt forskning, är mer än 97%. Tabletter används för 1 pc. 2 gånger om dagen, minst 10 dagar. Förebyggande underhåll av exacerbationer spenderar kurser i samma dos i en månad 1-2 gånger om året.

prostatilen

Prostatilen är ett botemedel mot prostatit, som finns i form av suppositorier och lyofilizat för beredning av injektioner. Detta djurpreparat används som ett antiinflammatoriskt medel för att reducera ödem i prostatan och dess leukocytinfiltrering. Dessutom förbättras metaboliska processer i körtelvävnaderna, lokal immunitet stärks. Samtidigt ökar effekten, profylax av utseende av neoplasmer utförs, spermatogenes förbättras.

injektioner - 5 ml en gång i vnutirimyshechno, med vattenutspädning, novokainlösning eller isotonisk lösning;

suppositorier - 1 ljus en gång för behandling och för förebyggande av exacerbationer.

Behandlingsförloppet Prostatilenom är 10 dagar, om nödvändigt upprepas det efter en månad av avbrott. Kontraindikationer för användning - hjärt-kärlsjukdom, risk för tromboembolism. Det kan uppstå sådana biverkningar som mild huvudvärk, svaghet, allergiska reaktioner i rektumområdet i form av klåda och irritation.

prostanderivat

Läkemedlet frisätts i form av tabletter, dess huvudsakliga aktiva beståndsdel (finasterid) främjar omvandlingen av hormon testosteron till dihydrotestosteron. Som ett resultat upphör prostatakörteln att öka, intensiteten i dysursfenomen minskar.

Prostan tar en tablett en tillräckligt lång tid (i 6 månader eller mer). Det tolereras enkelt av patienter med njursvikt, äldre människor. Kontraindikationer - prostatacancer, uropati.

Växtbaserade läkemedel för prostatit

I den komplexa behandlingen av inflammation i prostatakörteln används fytopreparationer ofta, vilka har en mild effekt med en beständig och långvarig effekt.

Speman

Läkemedlet som produceras av det indiska företaget Himalaya Drug används för att behandla akut och kronisk prostatit. Spemane har en antiinflammatorisk och prostatotropisk effekt, förbättrar mikrocirkulationen i dess vävnader, stimulerar spermatogenes. Med sin vanliga tillämpning i prostatakörteln, stagnerande fenomen, minskar manifestationerna av dysuri.

Kompositionen av preparatet Spemann innefattar extrakt av följande växter:

Producerad i form av tabletter packade i 100 st. i en plastflaska. Det rekommenderas att ta 2 tabletter 2-3 gånger om dagen i början av sjukdomen, följt av övergången till en underhållsdos. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Fortezh

Ett medel för ayurvedisk medicin produceras av det indiska företaget Alarsin. Vid behandling av prostatit används den som ett restorativt läkemedel som förbättrar genomgången av det genitourinära systemet. Producerad i form av tabletter, som tar 2 stycken två gånger om dagen före måltiderna. Tillverkaren rekommenderar att patientens diet anpassas under behandling, vilket minskar andelen socker, animaliska fetter och alkohol.

Sammansättningen av läkemedlet innehåller sådana komponenter: mesh spegel, indisk ginseng, aire, svartpeppar, lång, Kubebe, vit sandal, sötmousse, salvia, kryddnejlika, romersk kamille, breena, ingefära. Ritningen är kombinerad med alla läkemedel.

Bangshil

Detta ayurvediska läkemedel som tillverkats av Alarsin från Indien klassificeras som ett biologiskt aktivt tillsatsmedel. Den innehåller mer än 40 komponenter, varav de flesta är av vegetabiliskt ursprung. Bangsil används för att förbättra kroppens försvar och återställa funktionen hos det genitourära systemet vid behandling av prostatit.

Den genomsnittliga behandlingen är 30 dagar. Under denna tid rekommenderas att hålla sig till att begränsa alkohol, animaliska fetter, socker i kosten. Tabletter tas 2 gånger om dagen för 2 stycken före måltiden. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans av komponenter.

Pro-Essence

Detta läkemedel för behandling och förebyggande av prostatit producerat av det kanadensiska företaget Flora MD tillhör kategorin kosttillskott. Pro Essens används som en antiseptisk, antiinflammatorisk, antipyretisk, är en analgetisk och immunmodulator.

Sammansättningen av detta läkemedel omfattar endast växtdelar:

Pro Essens finns i form av kapslar, som tas på morgon och kväll för 1-2 stycken på tom mage. Den behandlande läkaren kan justera denna dos, om så önskas, genom att minska eller öka den.

Kontraindikationer:

Allergi mot växtens komponenter i läkemedlet.

Likoprofit

Denna förberedelse av rysk tillverkning (företaget "Ecomir") placeras av tillverkaren som en biologisk aktiv tillsats för män.

Likoprofit innehåller i sin sammansättning ett komplex av vitaminer, mineraler och extrakt av vegetabiliskt ursprung:

Bark av afrikansk plommon;

Blad av ginkgo bilobate;

Frukt av en dvärg palm.

Denna balanserade komposition förbättrar kroppens allmänna tillstånd som helhet och det speciella könsorganet förhindrar överdriven tillväxt av prostatavävnaden, minskar svullnad, minskar fenomenet dysuri. Likoprofit finns i form av kapslar, som tar en månadsvis av 1 enhet per dag under måltiderna. Vid behov upprepas kursen efter 3 månader. Läkemedlet tolereras väl, det rekommenderas inte att använda det för hypertyreoidism, takykardi, förhöjt blodtryck, sömnlöshet.

Peponen

Överdriven medicin för prostatit, som produceras av Teva Pharmaceutical Company från Israel, tillhör kategorin kosttillskott. Det mesta av dess sammansättning är fröolja pumpa. Pepon används som smärtstillande medel, korrigerar dysursfenomen, aktiverar immunitet. Producerad i form av kapslar, som tar tre gånger om dagen för 1-2 stycken.

Drogen har inga uttalade biverkningar, det är extremt sällsynt med långvarig användning av diarré.

Vilka är de mest effektiva naturläkemedel som används vid behandling av kronisk prostatit?

Immunomodulatorer för prostatit

För att öka kroppens skyddskrafter, för att reglera immunsystemet används läkemedel från den klinisk farmakologiska gruppen av immunmodulerande läkemedel. Vid behandling av akut och kronisk prostatit används Galavit - rektala suppositorier med ett brett spektrum av åtgärder.

Galavit

Detta läkemedel används som en immunmodulator med antiinflammatorisk verkan. Galavit ökar kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar, stimulerar aktiviteten hos makrofager, neutrofila granulocyter, vilket leder till normalisering av tillståndet för vävnader och organ. Läkemedlet kan kombineras med en antibiotikabehandling.

Suppositorier vid behandling av prostatit appliceras 2 gånger om dagen för 1 stycke under den första behandlingsdagen, och därefter 1 bit varannan dag. Varaktigheten av kursen beror på intensiteten i den inflammatoriska processen, i genomsnitt 10-15 suppositorier. Galavit är kompatibelt med andra droger, det har inte förekommit några fall av en överdos av detta läkemedel. Kontraindikationer att använda - individuell intolerans, mycket sällan finns det en sådan biverkning av läkemedlet som en allergisk reaktion.

För framgångsrik behandling av akut och kronisk prostatit erbjuder apoteksnätverket ett brett sortiment av läkemedel för komplex behandling. Deras val, dosering och korrigering av behandlingsförloppet utförs av en läkare med hänsyn till varaktigheten och intensiteten i den inflammatoriska processen.

Ofta föreskrivna läkemedel för behandling av kronisk prostatit hos män

Prostatit är en patologi för behandlingen som det är nödvändigt att ta ett komplex av medicinska preparat som syftar inte bara till att minska symtomen, men också för att eliminera den verkliga orsaken till betennandet i körteln. Bland hundratals läkemedel har vi identifierat de mest effektiva läkemedlen för snabb och produktiv behandling av prostatit.

Lite om prostatit

Den vanligaste sjukdomen hos det manliga reproduktionssystemet är prostatit, vilket manifesterar sig i form av intensiv inflammation i prostatakörteln. Prostatens patologi åtföljs av obehagliga symptom, för vilka det är nödvändigt att använda medicinsk terapi.

Oftast klagar patienterna på följande symptom:

 • I perinealområdet finns obehagliga känslor som gradvis utvecklas till smärtsyndrom.
 • Vid avföring och urinering finns det en känsla av obehag;
 • Känslan av blåsans fullhet försvinner inte ens efter det töms.
 • Urineringsprocessen är störd - blir trög och intermittent;
 • Erectiv funktion bryts, vilket uttrycks i okontrollerad erektion och snabb utlösning;
 • Med patologins progression är det en markant minskning av sexuell lust;
 • Det finns tecken på kronisk trötthet och apati.

Grupper av läkemedel för behandling av kronisk prostatit

Komplex behandling av prostatit består av användningen av flera grupper av läkemedel.

De tillåter att normalisera utflödet av lymf, ta bort inflammation, eliminera smärt syndrom, återställa både immun och nervsystem.

För detta ändamål föreskriver specialisterna följande farmakologiska grupper av läkemedel:

 1. Antibakteriella läkemedel (antibiotika i form av tabletter, suspensioner och injektioner);
 2. Läkemedel som hör till NSAID-gruppen
 3. Hormonala medel som möjliggör en snabb terapeutisk effekt;
 4. Spasmolytiska droger;
 5. Alfa-blockerare;
 6. Relaxants (muskler);
 7. Bioregulatoriska peptider;
 8. Förberedelser baserade på växtråvaror (fytopreparationer).

Också beroende på patientens allmänna tillstånd kan läkaren ordinera immunmodulatorer och läkemedel vars syfte är att toning och öka energi och prestanda.

Det är den komplicerade tillämpningen av ovanstående grupper av läkemedel som gör det möjligt att inte bara avlägsna patologi så snart som möjligt utan även för att förhindra återinflammation (sjukdomsfall).

Antibakteriella läkemedel

Den vanligaste orsaken till förekomst av patologisk inflammation i prostata är intag och vital aktivitet hos patogener, såsom stafylokocker, streptokocker, klamydia, ureplazma eller mykoplasma. Dessa mikroorganismer påverkar selektivt prostata och andra organ i excretionssystemet.

För att fullständigt eliminera både själva organismerna och produkterna av deras vitala aktivitet införs antibakteriella läkemedel i kroppen som skapar tillstånd som är ogynnsamma för patogener.

För behandling av prostatit används följande grupper av antibiotika:

 • Aminopenicilliner är läkemedel som ordineras under perioden för förvärring av kronisk prostatit. Dessa inkluderar Augmentin, Amoxiclav, Amoxicillin.
 • Cefalosporiner är antibiotika, som ordineras i 70% av kronisk prostatit. Representanter för denna grupp av droger är cefalexin, ceftriaxon, zufuroxim.
 • Fluoroquinoloner är inte mindre effektiva läkemedel som har förmågan att koncentrera sig i körtelvävnaden och ge en varaktig terapeutisk effekt. Representanter - Ciprofloxacin, Glevo, Levofloxacin, Ciprinol.
 • Makrolider är antibiotika som är effektiva mot atypiska mikroorganismer. Till denna grupp av droger kan hänföras Sumamed, Azitomycin, Clacid, Azitrox, Zitrolide.

Om lesionen av prostata orsakas av flera olika typer av mikroorganismer innefattar antibiotika sådana läkemedel som Metronidazol, Biseptol, Tetracyklin, Ornidazol.

Dosering av antibakteriella läkemedel väljs endast av en läkare. Specialisten tar hänsyn till graden av prostata skada, patientens allmänna tillstånd, ålder och kroppsvikt.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Ett lika viktigt stadium i behandlingen av prostatit är användningen av antiinflammatoriska läkemedel. Antibiotika förstör förstås den patogena floran, och NSAID-lindrar lindrar inflammation, vilket normaliserar blodcirkulationen i prostata och utflödet av lymf.

Det bör noteras att för behandling av prostata rekommenderas att endast NSAID-preparat används i form av rektala suppositorier. Varför? Detta beror på det faktum att den aktiva substansen genom kärlväggen kommer att nå körteln snabbare och effekten blir mer uttalad. Självklart, om patienten diagnostiseras med tarmskador, då är det i detta fall föreskrivna tabletter för läkemedel.

Antiinflammatoriska läkemedel för prostatit är indelade i två grupper - direkt NSAID och läkemedel som innehåller antiinflammatoriska komponenter av vegetabiliskt och animaliskt ursprung. Följande läkemedel hänvisas till NSAID-gruppens medel:

 • Diklofenak och dess derivat - Voltaren, Diklak, Diklovit, Naklofen;
 • Ibuprofen och dess analoger är Nurofen, Faspik;
 • Indometacin.

De ovannämnda läkemedlen i behandlingen av inflammation i prostatakörteln är emellertid sällan föreskrivna, eftersom de antiinflammatoriska medlen från växt och animaliskt ursprung är säkrare:

 • Propolis - suppositorier, som innehåller ett naturligt anti-inflammatoriskt medel propolis. I vissa variationer kan läkemedlets sammansättning hittas inte mindre användbar substans, som inte bara har antiinflammatorisk, men också immunostimulerande effekt - sulfidmudslam av Tambukansjön.
 • Tiatriazolin suppositorier är ett preparat med en unik komposition som möjliggör att effektivt minska inflammationen i prostata och påskynda regenerering av vävnader, vilket underlättar sjukdomsförloppet och främjar en snabb återhämtning.
 • Prostopin är ett stötpiller som har en komplicerad effekt på kroppen. Prostopin visar antimykotisk, analgetisk, immunostimulerande och toningaktivitet. Sammansättningen av detta läkemedel omfattar både biodlingsprodukter, såväl som blompollen, vax och royal gelé.
 • Prostatilen - en beredning gjord på basis av körtelvävnad av nötkreatur. Aktivt fungerande ämnen gör det möjligt att påskynda processen med utflöde av prostats utsöndring, normalisera blodcirkulationen i körteln, minska smärtsamma känslor (inklusive vid urinering). Korrekt och regelbunden användning av detta läkemedel gör det möjligt för dig att återställa en kvalitet erektion och ejakulation, vilket också bidrar till normalisering av en psykisk tillstånd hos en man.
 • Ichthyol suppository - visa en uttalad antiinflammatorisk effekt, men när man använder denna medicinering, uppnås inte en analgetisk effekt. Ichthyol förbättrar cirkulationen i prostata och refererar till hypoallergena medel.

Hormonala preparat

Om antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel inte klarar av inflammationsprocessen, tar experter tillvägagångssätt för läkemedel som innehåller hormoner i deras komposition. Urvalet av hormonella läkemedel är en ganska svår uppgift, eftersom läkaren behöver förskriva ett läkemedel vars terapeutiska effekt kommer att maximeras.

Hormonala läkemedel vid behandling av kronisk prostatit är uppdelade i flera typer:

 1. Preparat som innehåller glukokortikosteroider (från binjurskortet);
 2. Läkemedel som direkt påverkar männs reproduktiva funktion
 3. Läkemedel som visar sådana funktioner som resorption av ärrvävnad, normalisering av den gemensamma hormonella bakgrunden etc.

Till de starkaste men inte säkra hormonella drogerna vid behandling av prostata sjukdomar kan tillskrivas läkemedel Sustanon - 250.

Sammansättningen av detta läkemedel innefattar fyra former av testosteron (propionat, fenylpropionat, isokapranat och dekoat).

Sustanon - 250 uppvisar alla nödvändiga egenskaper vid behandling av kronisk prostatit - minskar inflammation, normaliserar produktionen av hormoner i männens kropp, förbättrar spermatogenesen.

Analogen av läkemedlet Sustanon - 250 är läkemedlet Omnadren 250.

För att normalisera utflödet av sekret från prostatahålan, föreskriver effektiv resorption av ärrvävnaden och reducerar ödemspecialister Lydase, som innehåller enzymet hyaluronidas (extraherat från testjur från tjurar).

Till mindre föreskrivna hormonella läkemedel ingår följande läkemedel:

alfa-blockerare

Läkemedel i denna grupp kan säkert tillskrivas den andra raden av läkemedelsterapi för kronisk prostatit. Alfa-adrenoblockers är ansvariga för normaliseringen av funktionen hos receptorer av nervändar i prostatakörteln. Det är under den inflammatoriska processen att en spasm av släta muskler (urinrör och urinblåsa) observeras, vilket stör det normala utflödet av urin. Därför är den viktigaste uppgiften för denna grupp av droger att minska spasmen och följaktligen minska smärta.

Representanter för alfa-blockerare:

Den bästa produkten av denna grupp är Omnic.

Omnik har de minst uttryckta biverkningarna, och den systematiska användningen av tamsulosin normaliserar urinering och minskar blåsans ton.

Användningen av Omnic-läkemedel eller andra läkemedel i denna grupp är endast effektiv vid komplex behandling av kronisk eller akut prostatit.

Spasmolytiska medel och relaxanter

Relaxants har en avkopplande effekt på musklerna i perineum. Släckning av släta muskler kan minska trycket på bäckenet och minska smärtan avsevärt. De mest kända relaxanterna för prostatit inkluderar:

Vanligtvis är dessa läkemedel förskrivna i kombination med antispasmodik, som slappnar av musklerna i kärlen, normaliserar blodcirkulationen och utflödet av sekretionen av prostatakörteln. De mest kända antispasmodikerna är No-Shpa och Baralgin.

Bioregulatoriska peptider

För gruppen av bioregulatoriska peptider är preparat som innehåller komponenter i körteln hos nötkreatur i deras komposition. Huvudsyftet med användningen av bioregulatoriska peptider är normalisering av metaboliska processer i prostatakörteln och accelerationen av den regenerativa funktionen (cell- och vävnadsförnyelse).

Bioregulatoriska peptider kännetecknas av effektiviteten, säkerheten och hastigheten på inverkan på patologi. Följande läkemedel kan klassificeras som läkemedel i denna grupp:

Fitopreparat

Många specialister, på lika villkor med hormonella och antiinflammatoriska läkemedel, föreskriver medel baserade på växtråvaror. Fytopreparationer är både infusioner, avkok och te och färdiga tablettdosformer.

För behandling av kronisk prostatit rekommenderas att man använder infusioner och avkok från följande växtmaterial:

 • Blommor skummande;
 • St John's wort leaves;
 • Växter av malurt
 • Bladen växlar;
 • Humlekottar;
 • Roten är elekampan;
 • Gräs häststångsfält;
 • Hallonblad;
 • Ayrs och altheas rot
 • Kamomillblommor;
 • Blad av nässla.

Om det inte finns någon tid och ingen önskan att förbereda hemlagad infusioner och avkok, kan du använda färdiga fytopreparationer. Den bästa växtmedlet för prostatit är Prostamol - uno. Sammansättningen av detta läkemedel innefattar ett alkoholextrakt av palmfruktkrypning, vilket reducerar hyperplasi av prostata, reducerar inflammatorisk process.

Också bland fytopreparationerna kan identifieras Prostanorm, som innehåller örtjorden, gyllene halsgras, lakritsrot och roten till Echinacea purpurea. Prostanorm har antiinflammatoriska, antibakteriella och immunostimulerande effekter på patientens kropp.

slutsats

För att bota kronisk prostatit är det nödvändigt att kontakta en specialist som ordinerar det optimala behandlingsregimen för medicinska preparat. Huvudbehandlingsregimen för prostatit består av att ta antibiotika, NSAID och bioregulatoriska peptider.

Långtidsanvändning av antibiotika leder till ett brott mot mikroflora i tarmarna. Därför bör du ta laktobaciller och bifidobakterier. När det gäller NSAID påverkar denna grupp av läkemedel magan. För att minska risken för sår bör erosion eller gastritis ta antacida preparat.

Hur man väljer ett botemedel mot prostatit - betyg av det mest effektiva med priser och recensioner

Hur man får en man att gå till sjukhuset med smärtsamma symptom? Fördröja inte besöket till läkaren - det kommer att påskynda återhämtningsprocessen. Läkare kommer att erbjuda effektiva lösningar för prostatit, vilket kommer att hjälpa till vid behandling av sjukdomen, även med en försummad form. Vilka droger används, hur de fungerar - om detta i detalj i granskningen av läkemedel.

Vad är prostatit?

I den manliga kroppen finns det ett speciellt organ som ansvarar för produktionen av hormoner - prostatakörteln eller prostata. Den består av vävnader, har kanaler genom vilka mikroorganismer och infektioner kan komma in. Prostatit är en inflammation där körteln ökar, pressar på närliggande organ, vilket orsakar smärtsamma symtom. När sjukdomen utvecklas:

 • skärande, värkande smärta i underlivet;
 • problem att urinera
 • frekvent natt urinering på toaletten;
 • smärta under sex
 • erektil dysfunktion
 • utseende i blodets urin, pus.

Otillbörlig behandling av sjukdomen kan leda till komplikationer - infertilitet, impotens, prostata adenom, cancer. Innan du bestämmer vad som är det mest effektiva botemedlet för prostatit, måste du bestämma orsakerna till sjukdomen. Provoke inflammation kan:

 • Infektioner som är sexuellt överförda. Det är inte uteslutet inflytande från mikroorganismer som kom in i blodet från sjuka organ - det genitourära systemet, matsmältningskanalen.
 • Icke-smittsamma orsaker. Detta kan vara: undernäring, övervikt, diabetes mellitus, stillasittande livsstil, trauma i organsvävnad.

Än behandla

Innan läkemedel skrivs måste en man klara prov för att ta reda på vad som orsakade inflammationen. Det är viktigt att behandlingen genomförs tills fullständig återhämtning. Detta låter dig undvika återfall, komplikationer, övergången av prostatit till kronisk form. Läkare har en komplicerad inverkan på sjukdomen. Följande verktyg används:

 • tabletter;
 • injektioner;
 • rektala suppositorier;
 • microclysters;
 • instillation - fyllning av det inre hålrummet med ett läkemedel
 • prostata massage;
 • sjukgymnastik;
 • infusionsbehandling med förgiftning.

Det bästa läkemedlet för prostatit är svårt att identifiera - det finns ett stort antal droger med olika åtgärder:

 • tabletter - måste tas oralt, dödar mikrober, lindrar spasmer, minskar smärta, eliminerar depression;
 • injektioner - läkemedlet injiceras muskler, ven, går snabbt in i kroppen, verkar antiinflammatorisk, stimulerar immunitet;
 • ljus - sätta i rektum, bedöva, har antibakteriella egenskaper.

Medel för prostatit

Den mest effektiva medicinen för prostatit orsakad av bakteriell infektion är antibiotika. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt. Det finns flera grupper av läkemedel som skiljer sig åt i deras effekt på mikroorganismer. Innan du föreskriver nödvändiga medel för behandling måste läkaren:

 • att ställa rätt diagnos på grundval av test;
 • föreskriva antibiotika beroende på bakteriens känslighet för droger;
 • Att bestämma genom sjukdomsformen hur lång tid behandlingen kommer att vara.

Ofta föreskrivna läkemedel mot prostatit med antibakteriell verkan:

 • Fluoroquinoloner - är mycket effektiva - Tavanik, Tsifran. De agerar snabbt, kan inte ordineras för tuberkulär orsak till sjukdomen.
 • Penicilliner med stark antibakteriell effekt - Augmentin, Amoxiclav.
 • Cefalosporiner - administreras intramuskulärt - Kefadim, Ceftriaxon;
 • Makrolider - motverka många bakterier - Zitrolid, Frånilid.

medicin

Förändringar i sjukdomsförloppet är endast möjliga med korrekt val av enkelkomponent eller komplexa medel från prostatit. Följande läkemedel används för att behandla sjukdomen:

Lindra smärta, inflammation

Eliminera kramp i musklerna, förbättra urinering

Bedöva, minska muskelton, obehag

Förbättra metabola processer

Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel.
"LIKOPROFIT®" är ett komplex av naturliga komponenter. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ackumuleras i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. * På grund av den komplexa och balanserad komposition inträffar eliminerar svårigheter associerade med urinering, lätta smärta. (1) komponenterna i "LIKOPROFIT®" på en bakgrund av standardterapi för att effektivt påverka de viktigaste symptomen på kronisk enkel ita, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit *.

Medicinering från prostata utan läkares rekommendation

Även om läkemedel för prostatit kan köpas på något apotek, har de ett överkomligt pris, läkare kategoriskt mot självbehandling. Patienten kan inte veta exakt orsakerna till inflammation, och droger, även effektiva som hjälpte bekanta, kan skada. För att undvika farliga komplikationer - impotens, utseendet på tumörer behöver du:

 • Vid de första symptomen, besök en läkare;
 • att lämna analyser
 • att ta receptbelagda läkemedel
 • slutför kursen.

Läkemedlet för prostatit är höghastighetståg

Det finns situationer där smärta och inflammation kräver brådskande ingrepp för att lindra patientens tillstånd. Vilka effektiva droger hanterar snabbt problemet? Det bästa botemedlet för prostatit i detta fall:

 • antibiotika - kräver analys, utnämning av en kurs av en läkare
 • Afalah - homeopatisk botemedel, underlättar urinering
 • Prostatilen - tar bort puffiness, bekämpar svampar, bakterier;
 • Prostamol - återställer genitourinsystemets dysfunktion;
 • Vitaprost - är antiinflammatorisk;
 • Voltaren - fungerar som en bedövningsmedel.

injektioner

Effektivare användning av droger - genomförandet av injektioner. För att undvika biverkningar är det nödvändigt att överlämna injektioner av medicinsk personal som korrekt löser upp pulverlösningen, motstå doseringen. Det är viktigt för patienten att slutföra hela behandlingen. Förteckning över läkemedel som föreskrivs i form av injektioner:

 • Timolin - normaliserar immunitet, fungerar som en förebyggande åtgärd av kronisk prostatit;
 • Cefotaxime, Ceftriaxone - antibiotika.

Effektiv behandling av prostatit är omöjligt utan injektioner med sådana droger:

 • Pyrogenalimmunmodulator, förbättrar effekten av antibiotika;
 • Tactivin - används i purulenta processer i prostata;
 • Prostatilen - läkemedlet baserat på prostatavävnads djur minskar svullnad, ökar muskeltonus, kropps försvar, förbättrar eliminerar inflammation.

ljus

Bland de effektiva läkemedlen för prostatit är rektala suppositorier. Stearinljus innehåller medicinska substanser, naturliga fetter, som, när de injiceras i rektummet, smälter och börjar lokal behandling. Tack vare det här:

 • puffiness elimineras;
 • smärtor passerar
 • den inflammatoriska processen avlägsnas;
 • blodcirkulationen är aktiverad
 • urinering normaliserar
 • minskar risken för vaskulär trombos
 • sekretoriska funktioner återställs;
 • patogena mikroorganismer förstörs.

Läkemedel i form av ljus - ett effektivt hjälpmedel i alla former av prostatit - kronisk, akut, bakteriell. De hjälper till att behandla infektioner, förbereda sig för operation på prostatakörteln, återhämta sig från det. Läkarna utser:

 • ljus med antibiotika som påskyndar återhämtningen, men drogerna hämtas av läkaren;
 • Diklofenak är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel, minskar smärta, har kontraindikationer.
 • Indomethacin - bedövar, brist - tar bara bort symptom, behandlar inte orsaken.

I gruppen av droger kan i form av frisättning - rektala suppositorier inkludera:

 • Vitaprost - hjälper till med bakterieformen av sjukdomen, förhindrar bildandet av blodproppar;
 • Prostakor - tar bort inflammation, aktiverar blodcirkulationen;
 • Prostilenum - reducerar infiltrering av vävnader med leukocyter;
 • Longitud - ordineras med avancerad sjukdom, ökar immuniteten
 • Voltaren - bedövar, verkar antiinflammatorisk;
 • Ichthyol är bedövad, hjälper till med återfall.

Det mest effektiva botemedlet för prostatit

Om patienten störs av smärtsamma symptom kan läkemedel botas. Vilka är de mest effektiva pillerna för prostatit? Ett läkemedel existerar inte, valet beror på problemet:

 • antibiotika eliminerar snabbt infektionen
 • Diklofenak - minskar smärtan omedelbart
 • But-shpa - tar snabbt bort spasmer
 • Tamusolosin - främjar utsöndring av urin;
 • Tiotriazolin, suppositorier - eliminera inflammation.

Hur man väljer ett läkemedel

För att hitta en effektiv lösning är det nödvändigt att ta hänsyn till i vilken form prostatit uppträder. Behandlingsframgången beror på detta. I akut form av sjukdomen förskrivs antibiotika. Läkemedlet, kursens varaktighet, tar upp en läkare - allt beror på resultaten av testen, orsakerna till prostatit. Den akuta processen är åtföljd av:

 • hög temperatur;
 • utseende av frossa;
 • purulent urladdning;
 • smärta i inguinalzonen
 • uppmaning att urinera

Om prostatit inte återvinns, flyttade han in i en kronisk form, kommer att ses att dra smärta i det urogenitala systemet organ, minskad styrka, irritabilitet, sömnlöshet. I en sådan situation, medel som förbättrar blodflödet, lindra smärta, svullnad, inflammation, motverkande mikrober kommer att vara effektiva. Läkare använder:

 • analgetika;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • antibiotika;
 • antispasmodika;
 • immunomodulatorer.

När behandlingsprocessen avslutas med framgång för att utesluta återfall, för att upprätthålla normal prostatafunktion, rekommenderar läkare användningen av ett effektivt medel på växtbasen - Honey Cran. Detta amerikanska läkemedel för prostatit:

 • aktiverar immunitet
 • ökar skyddsfunktionerna;
 • hjälper kroppen själv att bekämpa infektioner i genitourinary systemet.

Priset på läkemedel

Effektiva medel kan köpas på apotek, beställda från kataloger, köpte i nätbutiker. Vad kostar kostnaden för prostatit? Priset i rubel beror på vilken typ av medicin, dosering: