Huvud
Symptom

Ryska billiga droger för prostatit hos män: droger och piller

Tidigare klagade ofta det inhemska läkemedel är beredda på föråldrad utrustning, komponenter av dålig kvalitet, ingredienserna är inte naturliga.

Under senare år har läkemedelsindustrin i Av ryssland reborn.

I artikeln kommer vi att prata om vad som är billiga droger från prostatit och hur man ansöker dem.

Än att behandla en prostatit hos män: tabletter ryska

Läkemedel för behandling av prostatit av rysk produktion ofta är de fullständiga analogerna av importen. Reduktion av kostnaden för analoger (generics) beror på förvärvet av ett färdigt patent för produktion och kräver inte kostnader för uppfinning, utveckling, laboratorieforskning.

Köp ett färdigt patent kan bara genomföras 10 år efter frisläppande av läkemedlet. Under denna tid, alla kostnader, tack vare den höga kostnaden, lönar sig, tillverkare börjar utveckla nya generationsdroger och tidigare patent säljer till ett lägre pris.

Den låga kostnaden för generika beror också på det faktum att hjälpämnena med samma aktiva ingredienser kan vara olika.

Till exempel inhemska billiga tabletter från prostatit "Ofloxacin" kostar i genomsnitt 35 rubel.

Turkish "Zofloks", med samma grundval säljs vid 200 rubel.

ljus "Indometacin", producent Berlin Hemi kan köpas för 350 rubel och den ryska analogen för endast 70 rubel.

"Tamsulosin Retard" Inhemsk produktion kostar 350 rubel, dess motsvarighet från Nederländerna är 1 700 rubel.

Utbytet av hjälpämnen leder inte bara till deras billigare, men ökar i vissa fall listan över kontraindikationer. Ryska läkemedelsindustrin producerar inte bara analoger av importerade läkemedel, utan utvecklar också aktivt sin egen.

Långtidsstudier har möjliggjort frisättning av ett antal droger för människors hälsa baserat på extraktion av prostatsekretion hos djur. Dessa läkemedel har vunnit popularitet inte bara här, utan även utomlands.

antibiotika

Under perioder med akut läckage inflammatoriska processer, försämring kroniska sjukdomar för behandling av olika mediciner. De mest effektiva och effektiva är antibiotika.

Ekoklav

Billiga medicin för prostatit - ett läkemedel Ekoklav (en importanalog av Ofloxin). Den är tillgänglig i pulverform, för oral administrering.

Den har samma sammansättning med en importanalog som innehåller aktiva ämnen amoxicillin och clavulansyra. Avser antibiotika av ett brett spektrum av effekter, rekommenderade för behandling av bakteriell prostatit.

Det har en skadlig effekt på alla grupper av mikroorganismer som orsakar inflammation.

Förbered suspensionen i en flaska pulver, häll en liten mängd varmt kokt vatten, skaka tills homogen blandning.

Lägg sedan till vatten till ett speciellt märke på flaskan. Den färdiga produkten förvaras i kylskåpet i högst en vecka. ta en gång per dag.

Suspensionen beräknas individuellt beroende på kroppsvikt. Behandlingskurs 5 dagar. Biverkningar i form av yrsel, illamående, diarré, allergiska reaktioner uppträder extremt sällan, sker i mild form.

Kontraindikationer. Ekoklav är inte föreskriven för lever och njursjukdomar, under förvärring av kroniska gastrointestinala sjukdomar, överkänslighet mot antibiotika.

Levofloaksatsin

Droganaloger levofloxacin (levoflaxacin Tjeckien, Gevo Indien) produceras av många tillverkare. Antibiotika i denna grupp hänvisar till fluorokinolon, läkemedel med vida åtgärder som stör syntesprocessen i bakterieceller, vilket hindrar dem från att multiplicera.

Läkemedlet är mest effektivt vid behandling av chlamydial prostatit. Tillverkad i formuläret tabletter och injektion.

Vid akuta, svåra former av sjukdomen startas terapi med injektioner, intravenöst injiceras en gång om dagen i fem till tio dagar.

Utnämna sedan tabletter 1 st. per dag. Den totala behandlingstiden med injektioner och piller bör inte överstiga 28 dagar.

Om injektioner inte är föreskrivna tar patienterna pillret inom 4 veckor.

Bland de biverkningar ofta är det illamående, mindre ofta nässelfeber, huvudvärk, diarré. I undantagsfall förekommer anafylaktisk chock, larynxödem och ansikte.

Läkemedlet är förbjudet för njursvikt, epilepsi, individuell intolerans. Har åldersgränser under 18 år.

ciprofloxacin

Billig medicin för prostatit - ciprofloxacin. Effektiv hushållsberedning i form av tabletter. Antibakteriell, antiinflammatorisk.

Rekommenderas för behandling bakteriell kronisk prostatit.

Aktivt aktiv substans som tränger in i cellen i mikroorganismen förstör dess DNA.

Läkemedlet tas 2 gånger om dagen, på en tom mage, med mycket vatten. Behandlingsförloppet varar 28 dagar.

Biverkningar förekommer i sällsynta fall. De uppträder i form av irritation, huvudvärk, matsmältningsbesvär. ciprofloxacin kontraindicerad hos patienter med psykiska störningar och leverfel.

läkemedel

Efter behandling av en akut inflammatorisk process med antibiotika, föreskrivs medicinska preparat av vegetabiliskt ursprung och immunokorrigeringsmedel. För att fixa resultatet, förhindra återfall, förhindra övergången till kronisk form av sjukdomen.

"Prostanorm"

phytopreparation, som baseras på extrakt från medicinska växter.

Licorice root påverkar de inflammatoriska processerna, har en positiv effekt på prostatakörteln.

Kanadensiska goldenrod påverkar genitourinary systemet.

Lila Echinacea aktiverar sina egna skyddsfunktioner, kämpar mot mikrober påverkar potensen positivt. Ta extraktet av 40 droppar späds i vatten tre gånger om dagen i en halvtimme före eller efter måltiden.

Behandlingskurs 40-45 dagar.

Läkemedlet orsakar inte biverkningar, förutom individuell intolerans. Kontraindicerat i njursvikt.

Bronze Ryttaren

Detta är homeopatisk medicin.

Det förbättrar mikrocirkulationen av prostatakörtelvävnaderna, har en antiinflammatorisk effekt.

Det ordineras ofta för äldre patienter. Gäller för 10 droppar skildes in 100 ml vatten, en halvtimme före eller en timme efter en måltid, tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är två månader.

För att åtgärda effekten kan det ta upp till 4 månader. I början av ansökan kan sjukdomen förvärras.

Det finns inga kontraindikationer, förutom individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

ljus

Prostatakörteln ligger direkt intill ändtarmen. Medicin injicerade rektalt snabbt börjar få effekt på prostata.

 1. "Vitaprost" en av de nya utvecklingen av ryska apotekare. Det verksamma ämnet extrakt av prostata av stor boskap, tack vare vilken den kemiska sammansättningen av blod och urin inte förändras, förhindrar utvecklingen av kroniska former av prostatit.

Stearinljus har antiinflammatorisk och smärtstillande effekt.

Förbättra mikrocirkulationen av prostata vävnad, minska svullnad. Appliceras på natten för en bit, inte mindre än 10 dagar. Innan proceduren rengörs tarmarna. Om ljusen inte introduceras innan du lägger dig, sedan efter att du ligger ned 20-30 minuter.

Vitaprost är inte föreskriven förrän 18 år och är kontraindicerat vid sjukdomar i centrala nervsystemet, epilepsi, ateroskleros. Ljus är mycket effektiva, positiva resultat kommer efter den första injektionen.

 • "Prostatilen" ljus med föreningar av zink och vitamin E. Zink förhindrar utvecklingen av en malign tumör i prostata, påverkar kvaliteten på spermatozoa.

  E-vitamin aktiverar spermatozoa, förbättrar erektionen.

  Stearinljus handlar om stillastående fenomen i det lilla bäckenet, förbättrar cirkulationen i prostatakörteln, aktiverar sina egna skyddsfunktioner. I ansökningsförfarandet prostatilen stärka blåsans väggar, kroppen blir av med infektioner.

  Ljus administreras en gång om dagen efter rengöring av tarmarna. Behandlingskurs 10 dagar. Kontraindikationer mot användning av myokardinfarkt och akut njursvikt.

 • Använd också ett billigt botemedel mot prostatit - ljus "Diklofenak" analgetiska och antiinflammatoriska effekter. "Papaverine suppositorier" Avlägsnande av muskelspasmer, fördelaktig effekt på blodtillförsel till prostata.
 • Nyligen är populariteten av ljus bli populärare "Prostopin", med biodlingsprodukter. Förresten, ljus med propolis kan göra själv. Mer om detta här.

  Vilka är de mest effektiva?

  Bedöm kvalitet och effektivitet Ryska droger för behandling av prostatit och jämför dem med importerade analoger kan endast vara efter behandlingens gång. antibiotika tränga snabbt in i blodet och tillsammans med det till de sjuka organen. Behandlingsförloppet varar inte länge, orsakerna till den inflammatoriska processen stannar inom några dagar.

  Om behandlingen inte fortsätter med andra medel kan sjukdomen återvända eller gå till kronisk form. Rektala suppositorier är de snabbaste verkande. De bedövar snabbt, lindrar den inflammatoriska processen, men de kan inte bota prostatit på egen hand.

  Det viktigaste i läkemedel för behandling av inflammation i prostatakörteln är inte deras kostnad, men den kvalitativa sammansättningen och effekten av effekten.

  Behandling av prostatitprocess komplex. Och vilka droger som behandlas hushåll eller importerat, väljer alla sig själv. Det är inte bara kostnaden för läkemedel. Det är inte alltid möjligt att sätta ett lika tecken mellan kvalitet och pris.

  Översikt över de mest effektiva tabletterna för behandling av prostatit och recensioner om dem

  Börja en tidig behandling för prostatit - det här är huvudregeln som hjälper män snabbt återhämta sig. Lanserad sjukdom behandlas snabbt. Men i de inledande stadierna av terapeutisk behandling är det helt tillåtet. Apotekare erbjuder effektiva piller för prostatit. Men de är många, och varje läkemedel har sina egna egenskaper. Vilka tabletter ska man välja för behandling eller förebyggande? För att svara på denna fråga kommer den här artikeln att hjälpa till - i det sammanställer vi en lista över de bästa metoderna (efter kostnad och kvalitet) och gör en kort genomgång av varje läkemedel.

  Hur väljer man rätt?

  Först och främst är det värt att notera att det inte är nödvändigt att välja tablett för behandling eller förebyggande av prostata enbart fokusera enbart på listor och recensioner på internet - det kan vara farligt, eftersom det inte plockas upp medicinering kan bara göra skada. Tabletter mot prostatit, det är bättre att välja en läkare.

  Läkaren kommer att genomföra en serie tester, bekräfta diagnosen, bestämma den exakta formen och scenen för prostatit och också lära sig de enskilda egenskaperna hos mannen. Baserat på den information som erhållits, kommer specialisten att förbereda ett behandlingsprogram och en lista över tabletter som måste tas av en viss patient.

  Behandling av akut och kronisk prostatit innebär att man tar olika typer av tabletter från olika symtom. Det kan vara:

  1. Antibiotika.
  2. Anestetiska tabletter.
  3. Remedier för inflammation.
  4. Blockerare.
  5. Läkemedel som förbättrar blodflödet och eliminerar stillastående formationer.

  Vi kommer att sammanställa en lista över tabletter för behandling och profylax av prostatit och lära oss också om deras syfte, indikationer, mottagningsegenskaper, priser etc.

  Medel mot patogen flora

  Prostatit åtföljs ofta av infektion med bakteriell flora, vilket orsakar allvarliga komplikationer. För att eliminera skadliga patogener måste du ta antibiotika. Förutom att eliminera bakterier, bidrar antibiotiska tabletter till att minska förgiftningen och stoppa inflammation.

  Tyvärr är det ofta omöjligt att bota prostatit utan antibiotika. I recensionerna kan du hitta många historier som män vägrade ta dessa medel, fruktade biverkningar, och som ett resultat lanserade deras sjukdom.

  Ofta behandling av akut och kronisk prostatit, läkare ordinera till sina patienter piller från följande lista: amoxiclav, ciprofloxacin, ofloxacin eller azitromycin.

  Amoxiclav i prostatit är oftast ordinerad för män. Detta beror på hög kvalitet till ett relativt överkomligt pris på drogen. En annan fördel är att läkemedlet har ett brett spektrum av åtgärder, och det kan ordineras för alla patogener av prostatit.

  Det låga priset på Amoxiclav har gjort det populärt, men dess användning är ibland hämmad av allergiska manifestationer.

  Läkemedlet finns på listan över penicillinmedel (var försiktig - många människor har allergier mot penicilliner). Amoxiclav tabletter är belagda med en filmliknande lättlöslig vit beläggning. Förpackad i antingen injektionsflaskor eller blåsor.

  Kostnaden för tabletter: från 190 rubel (375 mg).

  • Ciprofloxacin.

  Ciprofloxacin är ett antibiotikum slagsmål med alla grupper av skadliga mikroorganismer som framkallar utvecklingen av smitt prostatit: grampositiva och aeroba, gramnegativa och anaeroba. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ciprofloxacinhydroklorid.

  Vid okomplicerad prostatit i inledningsskedet föreskrivs Ciprofloxacin 250 mg per dag. I svåra fall måste du dricka 500 milligram två gånger om dagen. Inträdeslängden är cirka 10 dagar.

  Det kostar ett läkemedel från 32 rubel (tabletter 500 mg, i ett paket med 10 st.).

  Detta läkemedel från listan över effektiva tabletter från en prostatit har antimykotisk, protivoprotozojnym och antibakteriell verkan. Det tillhör kategorin bredspektrum antibiotika. Det tar en gång om dagen i ett år. Kursen varar i tre dagar, men om det behövs kan doktorn antingen förlänga kursen eller förskriva ett annat antibiotikum för att förbättra effekten.

  Priset är från 120 rubel. (500 mg, i förpackningen 3 tabletter).

  • Ofloxacin.

  Starka tabletter som kan döda gram-positiva och gramnegativa mikroorganismer under en minimal tidsperiod som orsakar prostatit hos män. Behandlingen börjar med en engångsdos på 200 mg. Med komplicerad prostatit kan den dagliga dosen ökas till 800 mg. Beroende på graden av sjukdomen kan kursen vara från 3 till 10 dagar.

  Det är värt en låda med 10 tabletter (400 mg) från 30 rubel.

  antiinflammatorisk

  Prostatit är alltid en inflammation i prostata. Dessutom, om de lämnas obehandlade, inflammation i vävnaderna kommer snabbt att utvecklas, vilket orsakar mycket obehagliga symptom (smärta, urinretention beroende på kompression i urinkanalen, erektionsproblem). Ofta minskar inflammationen, det är möjligt att ta bort symptomen på prostatit. För män denna läkare ordinerar medicin från listan över icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (diklofenak, meloxikam, Nimesulid, etc.).

  Genom att hämma utvecklingen av prostaglandiner reducerar diklofenak inflammation och främjar anestesi.

  Tabletter är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel med uttalad analgetisk, antipyretisk och antiinflammatorisk effekt. Diklofenakens verkan mot inflammation baseras på det faktum att komponenterna minskar bildningen av så kallade prostaglandiner. De är orsaken till inflammatoriska processer i prostatit.

  Det är värt ett läkemedel med 25 rubel. (ett förpackning med 1 tablett med 50 mg) till 50 rubler. (en låda med 20 tabletter av 100 mg).

  • Meloxikam (Meloxikam-Teva).

  Meloxicam är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel med antiinflammatoriska och antipyretiska effekter. Mottagning av tabletter är endast möjlig under recept och under direkt kontroll av läkaren. Det är han som bestämmer dosen och varaktigheten av behandlingsförloppet.

  Kostnaden för läkemedlet i apotek - från 45 rubel. för en låda med 20 st.

  Nimesulidpiller lindrar inflammation i prostata och hjälper till att sänka värmen och minska smärta. En ytterligare effekt är utspädningen av blod, det vill säga att läkemedlet hjälper till att ta bort blodproppar i kärlen. Standardförloppet för att ta detta NSAID är 15 dagar, men behandlingens längd kan justeras av läkaren beroende på patientens tillstånd.

  Det finns en låda med 20 st. (100 mg) från 65 rubel.

  Grupp av alfa-blockerare

  Prostatit i 85% av fallen åtföljs av svårigheter med urinering - en man upplever ständigt uppmanar, men det är normalt att gå på toaletten inte kan. För att normalisera processen kan du ta speciella läkemedel - alfa-adrenoblockerare. I recensionerna talar bra om Tamsulozin och Omnik.

  • Tamsulosin.

  Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i kompositionen är tamsulosinhydroklorid. Dosen av läkemedlet syftar till att koppla av de postsynaptiska a1A-adrenerge receptorerna i de glatta musklerna i prostata och i blåsans hals. Terapeutisk effekt uppnås endast 4 timmar efter tillträde.

  Doseringen av tabletter är 400 milligram. Förpackad i lådor med 30 st., Kostnaden - från 430 rubel.

  Tamsulosin, som finns i Omnica, underlättar urinering och förbättrar signifikant patientens övergripande tillstånd.

  Omnik är en korrigering av urodynamik: det hjälper till att lindra symtomen genom att eliminera spasmer i prostata och blåsans nacke; minskar trycket i urinröret och ökar urinflödet. Doseringen av tabletter är 400 milligram. På en dag accepteras 1 pc. På apotek kan detta läkemedel hittas i förpackningar med 10 och 30 kapslar. Priset är från 430 rubel.

  Mot smärta

  Om en prostatit förvärras när mannen plågas av starka smärtor, är det nödvändigt att acceptera spasmolytisk. Dessa tabletter slappnar av i mjukvaran i prostata, förbättrar blodcirkulationen och därmed stoppar smärtan. Oftast rekommenderar läkare att ta följande tabletter: No-shpu, Papaverin, Baralgin.

  • No-spa.

  But-shpa är en vanlig högkvalitativ spasmolytisk, som så snabbt som möjligt tar bort smärta när den förvärrar prostatit. Det finns tabletter nästan omedelbart. Plus ett läkemedel är det minsta antalet kontraindikationer och biverkningar - det är därför som No-spa ofta föreskrivs av läkare.

  Mottagandet av No-shps är symptomatiskt, det vill säga man behöver inte genomgå en hel kurs. Det tas vid behov, när smärtan är smärtsam. Men att döma av läkarens recensioner är mer än 2 tabletter av denna antispasmodiska dryck fortfarande inte värt det. Om även ett par tabletter inte hjälpte till att avlägsna allvarlig smärta, är orsaken till deras förekomst väldigt seriös och enkla tabletter som bedövar det kan inte elimineras.

  Kostnaden för No-shpy - från 66 rubel. för en låda med 6 tabletter.

  Nästa läkemedel från listan över tabletter som kan tas med prostatit är Baralgin. Vid inträdet försvagas urinröret komprimerat av inflammerad och förstorad prostatakörtel och undertrycker därmed smärta. Det är dock värt att komma ihåg att Baralgin, liksom alla andra medel, har en tillfällig effekt, men tar inte bort smärtan permanent. Därför kan män inte ta bara en tablett med antispasmodik - de måste användas tillsammans med antibiotika eller antiinflammatoriska läkemedel.

  Det kostar Baralgin från 220 rubel. för en låda med 20 tabletter.

  • Papaverin.

  Detta läkemedel hjälper till att slappna av i prostatavävnaden och öka blodets ledningsförmåga längs kärlen. Till skillnad från No-Shpa och Baralgina, ger inte omedelbar hjälp, det borde tas kurser. Men efter kursens slut kommer effekten att hålla länge. Upptagningstiden bestäms av läkaren (kan vara från ett par veckor till en månad). Efter avslutad behandling är det möjligt att ta Papaverine i en minsta dos (60 mg var tredje dag) för förebyggande för att undvika remission.

  Det är värt ett läkemedel från 40 rubel. för 20 st.

  andra

  Förutom antibiotika, antiinflammatoriska och analgetika kan ytterligare läkemedel förskrivas till behandlingskomplexet för män med prostatit. Till exempel, med prostatit, är Throxevasin ofta ordinerat, vilket är nödvändigt för venotonisk och venoprotektiv verkan. Truxevasin är förskrivet med stagnerande formationer i prostata och tillbakadragande av symtom. Det accepteras av kurser (inte mindre än 2 veckor). Ta Troxevasin ska vara försiktig, eftersom det har många kontraindikationer (före behandlingen, var noga med att konsultera en läkare).

  Med prostatit används kapslar av Troxevasin, som också säljs som en salva.

  Ofta rådgör läkare sina patienter förutom läkemedel för att dricka vitamintillskott och naturliga komplex som innehåller ämnen som är användbara för prostata. Här är en liten lista över kvalitetspiller som är lämpliga för behandling av prostatit:

  1. Cyston är en naturlig förberedelse som hjälper till att ta bort toxiner (de ackumuleras när de tar starka antibiotika), och främjar också utsöndringen av stenarna i prostata-kanalerna. Oftast föreskrivs det med kalkylform av prostatit.
  2. Bulls könsdel är ett kinesiskt medel som hjälper till att stärka styrkan (det lider ofta med prostatit). Kompositionen innehåller extrakt från bovin testiklar, ginseng, dodder, citrongräs.
  3. Fuzhunbao - Kinesiska tabletter för generell förstärkning av kroppen, förstärkning av styrkan, förbättring av prostataens sekretoriska aktivitet. Sammansättningen av läkemedlet innehåller roten till kinesisk ginseng, ginseng, gorilla, svamp lingzhi, dereza, medicinal alpinia.
  4. Rödrot - detta kosttillskott innehåller bara vitaminer, spårämnen och andra användbara kemikalier av naturligt ursprung. Huvudkomponenten är en tepod som påverkar blodcirkulationen och lymfflödet, vilket minskar eller förhindrar eventuella stillastående processer.

  Så vi sammanställde en lista över de mest populära tabletterna som används för att behandla prostatit. Observera att denna information endast tillhandahålls för informationsändamål.

  Välj inte din medicin själv. Faktum är att i ett fall kan ett särskilt läkemedel vara effektivt, och i det andra är det kontraindicerat. Därför ska en läkare välja ett piller mot prostatit. På grundval av data om form och stadium av prostatit kommer en specialist att kunna avgöra vilka tabletter som är mest effektiva för en viss patient. Ta inte risker och engagera sig i självmedicinering - det kan vara farligt!

  Tabletter från prostatit är billiga och effektiva: pris och granskning

  Inflammation av prostatakörteln i inledningsskedet har en mild symptomatologi.

  Oftast är mannen orolig för ömhet i inguinalzonen, i perineum och i nedre delen av ryggen.

  Ju längre prostititen utvecklas desto intensiv blir dess tecken.

  För sjukdomen är typiska:

  • kramper akuta smärtor;
  • överträdelse av urinprocessen (urinflödet blir släckt och intermittent, det är en ofullständig tömning av urinblåsan);
  • frekvent uppmaning att urinera.

  Behandling av inflammation i prostatakörteln är i varje fall individuell. Vid utnämning av ett terapeutiskt komplex tar doktorn hänsyn till flera faktorer:

  1. människans ålder
  2. grad av försummelse av sjukdomen
  3. samtidiga sjukdomar;
  4. förekomst av vissa kontraindikationer.

  Vilka är de mest effektiva pillerna för prostatit?

  Först och främst ordinerar läkaren antibakteriell terapi. Valet av tabletter beror dock på typen av patogen.

  Därför är det nödvändigt att först utföra bakposev - en särskild diagnosmetod.

  Om smärtssyndromet uttalas krävs intravenös antibakteriell medicinering.

  Denna terapi varar från en till en och en halv månad.

  Med prostata prostata lider patienten så mycket smärta som utan smärtstillande medel inte kan göra. Analgetika tillåter en man att leva ett helt liv.

  De mest effektiva av dem är:

  • Ibuprofen.
  • Aspirin.
  • Diklofenak.

  Dock kan endast läkaren bestämma rätt dosering.

  I händelse av brott av urinering i den medicinska komplexet inkluderar alfa-blockerare, avkopplande musklerna i prostatan och urinblåsa.

  Men patienten bör vara disciplinerad när det gäller att ta dessa läkemedel och tåla den terapeutiska kursen till slutet (6 månader).

  Urologen ordinerar oftast sådana tabletter till sina patienter:

  Eftersom en man med prostatit har vissa psykiska problem som orsakats av ett brott mot sexuellt liv, har han lång och djup depression.

  För att normalisera patientens känslomässiga bakgrund, förskrivs han lugnande piller. En man måste vara under överinseende av en läkare.

  Urologen utser oftast billiga preparat valerian eller Persen, vars pris är något högre.

  Men Persen är effektivare och har bra recensioner. I den extrema apatiens stadium kan en man behöva hjälp av en psykoterapeut.

  Steroid läkemedel som föreskrivs för prostata för att minska naturliga testosteron - det hormon som främjar spridningen av prostata parenkymet.

  Den allmänna hormonella bakgrunden hos patienten när den behandlas med steroider normaliseras och tecken på prostatit minskar.

  Fytoterapi - är behandlingen med droger, vid tillverkningen av vilken tillverkaren endast använder naturliga örter och växter.

  Med prostatit försämras kroppens immunförsvar, så för att stärka det, ordinerar läkare alltid vitaminer, som också måste tas parallellt med huvudterapin.

  Läkemedel i denna grupp ordineras vanligen i kombination med grundläggande läkemedel.

  Tabletter för olika stadier av inflammation i prostata

  Den akuta bakterieformen av prostatit kan provoceras av patogener bestående av en grupp av E. coli.

  Det är helt naturligt att en sådan form av prostatit kräver utnämning av antibiotikabehandling. Oftast föreskriver urologer för sina patienter tabletter av en grupp fluorokinoler.

  De män som är utsatta för infektioner med sexbakterier, måste behandlas för klamydia.

  Med kronisk bakteriell prostatit minskas effektiviteten av antibakteriell behandling något.

  Detta beror på det faktum att många tabletter helt enkelt inte kan tränga in i prostatakörtelns parenchyma när den är inflammerad.

  De orsakande agenterna för bakteriell prostatit är klamydia, mykoplasma och ureaplasma. Därför visas följande för behandling av denna sjukdom:

  Terapeutisk kurs med dessa läkemedel varar från 4 till 8 veckor.

  För behandling av icke-bakteriell prostatit föreskrivs patienter antibakteriella läkemedel.

  Läkare märkte att ömhet och andra symtom på prostatit sänktes efter att ha tagit antibiotika, även i de fall då sjukdomen inte hade någon infektion.

  Ibland visar prostatit uthålligt motstånd mot antibakteriell terapi, i sådana fall indikeras användningen av alfa-blockerare. Dessa läkemedel verkar direkt på orsaken till sjukdomen, vilket är det omvända utflödet av urin i prostatacancer.

  De vanligaste medicinerna för prostatit

  På många medicinska forum kan man hitta positiv feedback om Vitaprost Forte.

  Dessa urologiska tabletter ordineras för behandling av kronisk inflammation i prostatakörteln. Deras verkan beror på normalisering av metaboliska processer i prostata.

  Prostanorm har också samma effekt. Intaget av dessa piller stimulerar blodcirkulationen i blodet i prostata och eliminerar inflammatorisk process.

  Prostanorm-läkare ordinerat för icke-specifik kronisk form av sjukdomen. Patienten bör dock anpassa sig till en ganska lång behandlingstid (cirka två år).

  Prostalamin är ett biologiskt aktivt kosttillskott som hjälper till att stabilisera metaboliska processer i prostatakörteln.

  Med denna medicinering ges en normalisering av urinering och en återgång till ett helt sexuellt liv.

  Prostamin är anmärkningsvärt att behandlingen varar bara två veckor. Men om det behövs kan behandlingen upprepas.

  För referens rekommenderar vi materialet på vilka tabletter ryska är från prostatit.

  Tabletter från prostatit

  Vad är prostatit, tyvärr vet många män - inflammatorisk sjukdom i prostata uppträder ofta efter 40 år och några tidigare. Om processen inte botas i tid, kommer det att ta en kronisk kurs. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion. I de tidiga stadierna av patienten kan hjälpa p-piller med prostatit: väl valda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa prostata-funktionen.

  Indikationer för användning av tabletter från prostatit

  Tabletter från prostatit är vanligtvis föreskrivna, givet information om orsakssambandet hos sjukdomen, vilket kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Läkaren föreskriver undersökning och efterföljande behandling. I sällsynta fall, när det är omöjligt att bestämma patogenen, kan läkaren ordinera läkemedel med ett brett spektrum av effekter, vilket kraftigt ökar risken att förstöra infektionen i prostata.

  Oftast föreskrivs piller för prostatit enligt följande schema:

  • Akut infektiös prostatit orsakad av mikrober som Escherichia coli, Enterococcus, Klebsiella, Proteus eller Pseudomonas behandlas med antibiotika. Valfria läkemedel i detta fall kan vara tetracyklinmedel eller fluorkinoloner. I allvarliga fall är antibiotika av ett antal cefalosporiner kopplade, och om det finns samtidiga sexuella infektioner används ytterligare specifik behandling.
  • Kronisk mikrobiell prostatit utvecklas ofta som ett resultat av specifika inflammatoriska processer orsakade av klamydia, ureaplasma eller mykoplasma. Mot denna infektion kan ordineras droger erytromycin eller doxycyklin. Varaktigheten av sådan behandling är minst 14 dagar.
  • Den latenta (latenta) prostatiten fortskrider praktiskt taget utan symptom, men i detta fall föreskriver en 2-veckors behandling av antibiotikabehandling.
  • Icke-infektiös prostatit, vars utveckling inte är relaterad till mikrobiell invasion, behandlas med symptomatiska droger. Syftet med sådan behandling är att återställa normal urinutflöde, för att avlägsna spasmer från urinröret och för att eliminera ödem i prostata. Dessutom används smärtstillande medel för att lindra smärta i ljummen och bakre delen.

  Typ av problem

  Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkare inte att utesluta ett läkemedel utan att använda en kombinerad terapeutisk behandling med de huvudsakliga läkemedelsgrupperna.

  • Prescribing antibiotics Är det viktigaste steget i kampen mot sjukdomen. Det är bättre om läkemedlet ordineras efter bakteriosseum: i det här fallet kan du säga exakt vilken medicin som kan hjälpa. Ibland kombinerar antibiotika, förändras bland dem själva, vilket uppnår fullständig förstöring av patologisk mikrobiell flora.

  Farmakodynamik och farmakokinetik

  Tabletter från prostatit med ett brett spektrum av antibakteriell aktivitet. Läkemedlet tränger in i vävnaderna och kroppsvätskorna.

  Semisyntetiskt antibakteriellt medel av tetracyklingruppen. Det lagras i blodet i 18-24 timmar.

  Kontraindikationer för användning

  Allergier, lever eller njursvikt, sjukdomar i matsmältningssystemet, graviditet.

  Allergi mot tetracyklinläkemedel, allvarlig leversjukdom, leukopeni.

  Dyspepsi, allergisk dermatit, smärta i huvudet.

  Anemi, allergier, ökat intrakraniellt tryck, tinnitus, sömnstörningar, trötthet, apati, dyspeptiska störningar.

  Metod och dosering av tabletter från prostatit

  Ta 400 mg en gång om dagen eller 200 mg två gånger om dagen. Behandlingen varar upp till 10 dagar.

  Intagas, med mat, 100-200 mg per dag. Behandlingsförloppet - 10 dagar.

  Överträdelse av balansen i intestinal mikroflora.

  Inte ofta: pankreatit, njursjukdom.

  Interaktioner med andra droger

  Använd inte tillsammans med diuretika, antacida.

  Det är oönskat att utse med beredningar av järn, zink, aluminium, kalcium, med adsorbenter, barbiturater, andra antibiotika, såväl som alkohol och alkohol.

  Förvara på ett mörkt ställe vid normal temperatur, upp till 2 år.

  Håll dig borta från barnens tillgång, lagringstemperatur - rum. Varaktighet för lagring - upp till 3 år.

  • Tilldelning av a-blockerare tillåter att ta bort urinrörets spasma och för att minska ödem i prostatakörteln. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit.

  Tabletter från prostatit på grundval av tamsulosin - en specifik blockerare av a-adrenoreceptorer. Den har nästan 100% biotillgänglighet.

  Kontraindikationer till recept

  Sannolikheten för allergier, svår njursjukdom, ortostatisk kollaps.

  Yrsel, sänkning av blodtryck, arytmi, avföring, fall av retrograd ejakulation.

  Dosering och administrering

  Oralt, efter en morgon måltid, 0,4 mg. Behandlingsperioden bestäms av läkaren.

  Data om en överdosering av tabletter från prostatit Omnik kom inte, men du kan anta en kraftig minskning av blodtryck och takykardi.

  Interaktion med andra läkemedel

  Inga signifikanta interaktioner hittades.

  Villkor och hållbarhet

  Förvaras vid t ° upp till + 25 ° C, upp till 4 år.

  Tabletter från prostatit, vilket minskar motståndet mot utflödet av urinvätska och normaliserar urineringsprocessen. Den begränsande koncentrationen av komponenter detekteras inom en timme, oavsett matintag.

  Kontraindikationer för användning

  Pediatrik, en tendens till allergiska manifestationer.

  Sänka blodtrycket till svimning, huvudvärk, matsmältningsbesvär, asteni.

  Administreringssätt och dos av en tablett från prostatit

  Ta på natten 1 till 10 mg, beroende på indikationerna.

  Minskning i tryck, koordinationsstörning.

  Interaktion med andra droger

  Det finns en ökning av den antihypertensiva effekten i kombination med antihypertensiva läkemedel.

  Förvara under rumsförhållanden upp till 3 år.

  En beredning innehållande vattenlösliga peptider härledda från nötkreaturprostatan. Kinetiska egenskaper är inte bestämda.

  Kontraindikationer att använda

  Metod och dosering av tabletter från prostatit

  Tilldela 5-10 mg per dag. Varaktigheten av behandlingen är upp till 10 dagar.

  Fall har inte beskrivits.

  Interaktion med andra droger

  Inga interaktioner hittades.

  Förvara på en sval plats, tills 3 år gammal.

  • Smärtstillande medel från prostatit används för att lindra patientens tillstånd med svår smärta. Sådana droger används inte alltid, eftersom ömhet i prostatit inte alla har en uttalad karaktär, och biverkningarna av dessa läkemedel är mångfaldiga.

  Nonsteroidala antiinflammatoriska tabletter mot prostatit med smärtstillande effekt. Den högsta möjliga koncentrationen i blodbanan finns under 1-2 timmar.

  Nonsteroidala antiinflammatoriska tabletter, vilka är mest effektiva i smärtan av inflammatorisk genes. Maximal nivå av läkemedlet detekteras 4-5 timmar efter oral administrering.

  Kontraindikationer för användning

  Erosion och sår i slemhinnan i matsmältningssystemet, hematopoiesis störningar, en tendens till allergier, visuell neurit.

  Allergier, sår i matsmältningssystemet, akut enterokolit, graviditet, hjärtkompensation, hemopoiesis störningar, svår lever- eller njurspatologi.

  Dyspepsi, anorexi, huvudvärk, sömnstörningar, matsmältningsorgan.

  Smärta i magen, smärta i huvudet, svaghet, dermatit.

  Dosering och administrering

  Tilldel 400 mg tre gånger om dagen efter att ha ätit.

  Tar oralt efter en måltid, 100 mg en gång om dagen.

  Buksmärta, dyspepsi, trötthet, sänkning av blodtrycket, arytmi.

  Blodig kräkningar, diarré, konvulsioner, andningssvårigheter, yrsel.

  Interaktioner med andra läkemedel

  Det är inte önskvärt för gemensamt bruk med furosemid, på grund av en minskning av den diuretiska effekten.

  Utsätt inte med diuretika, antikoagulantia, hypnotika, etylalkohol.

  Spara upp till 2 år vid t ° upp till + 25 ° C.

  De stannar tre år under normala förhållanden.

  • Herbal och homeopatiska tabletter från prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker.

  Homeopatiska tabletter mot prostatit. Kinetiska egenskaper har inte studerats.

  Vegetabiliska tabletter från prostatit med pumpaolja.

  Kontraindikationer för användning

  En försämring av ett magsår, stenar i en cholisk bubbla, en allergisk benägenhet.

  Det fanns inga fall.

  Ibland - störningar i avföring i form av diarré.

  Dosering och administrering

  Tilldela 2 tabletter under tungan mellan måltiderna, på morgonen och på natten. Terapeutiska kursen varar i 4 månader.

  Tilldela en halvtimme före måltid 2 tabletter tre gånger om dagen. Terapeutisk kurs - upp till 4 månader.

  Avföringsproblem, illamående.

  Interaktion med andra droger

  Det hittades inte.

  Det rekommenderas inte kombinerad användning med antacida, läkemedel baserade på vismut, blockerare av protonpumpen.

  Spara upp till 3 år på en mörk plats.

  Spara upp till 2 år under svåra förhållanden.

  • Muskelavslappnande medel - detta är ett mycket nödvändigt piller för kronisk prostatit. Förutom att lindra värk i smärta, normaliserar muskelavslappnande medel muskelton, ökar blodcirkulationen i det lilla bäckenet och ger fluidutflöde från prostata.

  Läkemedlet är baserat på tolperison - muskelavslappnande medel med en central effekt. Gränsnivån detekteras redan inom 30-60 minuter efter administrering.

  Tabletter, försvagad muskelton och minskad smärtkänslighet. Den totala koncentrationen bibehålls i åtta timmar efter det att läkemedlet tagits.

  Kontraindikationer för användning

  Magsår, allergi.

  Svaghet i musklerna, smärta i huvudet, hypotoni, illamående, generellt tillstånd av obehag.

  Sömnstörningar, humörsvängningar, huvudvärk, nystagmus, muntorrhet, skakningar i lemmarna, ejaculationssjukdomar, svaghet i musklerna.

  Metod och dosering av tabletter från prostatit

  Tilldela från 50 till 150 mg till 3 gånger om dagen.

  Tabletter tas med mat, från 5 till 10 g tre gånger om dagen.

  Svimning, koma, försämring av andning.

  Interaktioner med andra droger

  Det är oönskade att använda med droger som verkar på CNS.

  Förvaras upp till 3 år vid t ° upp till + 30 ° C.

  Förvara under normala förhållanden, bort från barnens tillgång, upp till 3 år.

  • Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

  Polyoxidonium-azoximbromid - immunmodulator. Kan användas förutom andra tabletter från prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

  Kontraindikationer för användning

  Förmåga till en allergisk reaktion.

  Dosering och administrering

  Tilldela inuti 2 flikar. två gånger om dagen (ungefär vart 12 timmar), i 2 veckor.

  Det fanns inga fall.

  Interaktioner med andra droger

  De hålls i rumsförhållandena i upp till 2 år.

  • Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Om det är värt att köpa kinesiska tabletter från prostatit, bestämmer varje patient sig självständigt. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

  De mest kända kinesiska tabletterna från prostatit är:

  • komplex regenerativ och antiinflammatorisk läkemedel mot prostatit "Sjuntsi";
  • biologiskt aktiv tillsats "Cordyceps";
  • Kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex "Shenshitong".

  De mest effektiva pillerna för prostatit

  Effekten efter att ha tagit tabletterna i varje patient kan vara annorlunda. Någon är väl lämpade billiga piller för prostatit, och någon föredrar att ta exceptionellt dyra droger. Och här handlar det inte alls om kvaliteten på läkemedel (även om det här är). Helt enkelt har varje patient prostatit sina egna orsaker, kurs och komplikationer. Sällan är patienter med helt identisk sjukdom i prostatakörteln. Tänk åtminstone det faktum att samma sjukdom av prostatit uppenbarligen kan orsakas av dussintals olika smittämnen.

  För informationsändamål ger vi dig bara ett exempel på de mest populära tabletterna från prostatit, som fick maximalt antal positiva recensioner på nätverket.

  • Prostolamin - förbättrar metaboliska processer i prostata och urinvägar. Lämplig för behandling av de första stadierna av prostatit. Prostolamin är ordinerad före måltid, 0,02 g till 3 gånger om dagen, i 2 veckor. Priset på drogen är från 300 till 400 UAH per förpackning (40 st.).
  • Prostamol Uno - eliminerar svullnad och inflammation. Det ordineras vanligtvis vid komplex behandling av prostatit. Den inkapslade tabletten tas efter en måltid, med en stor mängd vätska, vid 320 mg samtidigt. Priset på medicinen är från 260 till 500 UAH per förpackning.
  • Prostan - minskar fenomenet prostatahypertrofi, underlättar urinering. Prostan tar 1 tablett dagligen. Långtidsbehandling (vanligtvis i flera månader). Priset på läkemedlet är 170-200 UAH.
  • Pepon är en örtberedning baserad på pumpa frön. Verkar försiktigt, eliminerar gradvis smärta, dysuri, justering av styrkan. Med prostatit ta 2 kapseltabletter tre gånger om dagen. Vanligtvis utsedd i kombination med andra droger - till exempel med antibiotika. Pris Pepon - ca 400 UAH.
  • Cernilton är ett örtmedel, som i komplexet kan ordineras vid något stadium av inflammatorisk process i prostata. Priset på läkemedlet är betydande - från 1000 till 2500 UAH.
  • Tamsulid - eliminerar funktionsstörningar vid urinering, eliminerar prostatacetema. Tamsulide tar 1 tablett efter frukost, dagligen. Kostnaden för drogen är från 100 till 200 UAH.

  Vissa anser att prostatit är en obotlig sjukdom. Men det här är inte riktigt sant: om du söker läkarhjälp i rätt tid och väljer rätt piller för prostatit, kan du bli av med problemet länge och utan obehagliga följder.

  Medicin för prostatit hos män

  Inflammation i prostatakörteln ger många obehagliga känslor för män som lider av denna sjukdom. Ännu farligare är konsekvenserna av prostatit - impotens, förlust av förmåga att bli barn, onkologiska patologier, spridning av inflammatorisk process till hela genitourinärsystemet. Beroende på sjukdomens etiologi i varje fall föreskrivs de mest effektiva medicinerna av urologen.

  Den akuta formen av prostatit härrör från effekterna av bakterier, patogena mikroorganismer.

  Hon möter enligt medicinsk statistik i 15% av alla fall av inflammation i prostata, som kännetecknas av sådana symtom:

  Smärta i ljummen, ger i nedre delen av ryggen;

  Hyppig smärtsam urinering med purulent urladdning ur urinröret;

  Symtom på en organismförgiftning.

  Detta tillstånd kräver omedelbar medicinsk vård och behandling med antibiotika, som kan tränga in i körtelvävnaderna på kortast möjliga tid, som är effektiva mot specifika patogener.

  Kronisk prostatit kan vara en komplikation av en akut form av sjukdomen, inte tillräckligt behandlad eller överförd utan behandling.

  Symtom på långvarig inflammation i prostata:

  Ritningar i perineum, ger till rektum och organ i det lilla bäckenet;

  Svår urinering tillsammans med bränning;

  Behandling av denna form av sjukdomen tar mycket längre tid än vid akutstadiet, och valet av droger beror på tidigare behandling, förekomsten av komplikationer, organismens individuella egenskaper. Sortimentet av läkemedel utöver antibiotika kompletteras med immunomodulatorer, smärtstillande medel, fysioterapiprocedurer, terapeutiska massage sessioner, suppositorieapplikation.

  Sulfa-P - ett dyrt israeliskt läkemedel för prostatit

  Detta läkemedel för prostatit från gruppen av sulfonamider verkar på gram-negativa och gram-positiva bakterier, liksom vissa typer av protozoer. Sulfa-P är så effektiv att symptomen försvinna efter 10-12 dagar efter behandlingens början. Ändå bör användningen av detta läkemedel i kombination med andra läkemedel användas tills fullständig återhämtning.

  Ungefärliga system av svavel-P:

  En halv tablett på natten en gång;

  1 tablett på natten en gång;

  2 tabletter uppdelade i 2 doser: morgon och kväll.

  Behandlingstiden tar minst 3 veckor, det mest effektiva systemet för att ta drogen väljs av en urolog. För att stimulera ämnesomsättningen i prostatavävnaderna rekommenderas det under denna kurs att ha ett vanligt sexliv.

  Illamående och kräkningar,

  Huvudvärk och yrsel,

  Sällan - kränkningar av hjärt-kärlsystemet, hepatit.

  Kontraindikationer för mottagning av läkemedels sulfo-P är njur- och leversvikt, sjukdomar i hematopoietiska systemet, sköldkörtelsjukdom, hypersensitivitet.

  Priset på detta läkemedel börjar på $ 180

  Populära botemedel mot prostatit

  I gruppen läkemedel för behandling av prostatacancer är det många effektiva verktyg som förbättrar tillståndet för prostatavävnad och det allmänna tillståndet hos patientens kropp.

  Afala

  Homeopatisk beredning finns i form av tabletter för resorption, den används som smärtstillande och antiinflammatorisk medel. Ta bort ödem och återvänder till prostata, fungerar positivt på urodynamiken, minskar dysuri.

  Produkten har kontraindikationer:

  Nekros av körtelvävnad,

  Onkologiska sjukdomar i prostata.

  Behandlingsförloppet tar cirka 4 månader. Det rekommenderas att ta 2 tabletter åt gången och dela med sig av att ta medicinen från matintaget. De absorberas i munnen, tas 2 gånger om dagen, före och efter sömnen. Med svåra symptom kan piller tas upp till 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet, om nödvändigt, upprepas efter 1-4 månaders avbrott.

  oxacillin

  Läkemedlet från gruppen penicillin-antibiotika finns i form av tabletter och pulver för framställning av en lösning för injektioner. Det används för att behandla infektioner orsakade av gram-positiva bakterier. Den dagliga dosen vid behandling av tabletter - 2-4 g eller 4-8 delar per dag, var 4-6 timmar för 1-2 tabletter. Behandlingsförloppet kan inte överstiga 7-10 dagar. Doseringsregimen utses uteslutande av den behandlande läkaren.

  Vid behandling av oxacillin beaktas följande kontraindikationer:

  Allergiska reaktioner och deras komplikationer i form av bronkial astma,

  Enterocolit på bakgrund av antibiotika.

  Under användningen av detta läkemedel kan det finnas biverkningar i form av dyspepsi, allergiska reaktioner, sjukdomar i det genitourära systemet.

  Prostamol Uno

  Denna fytopreparation används för att stoppa dysursfenomen i kronisk prostatit. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens är ett alkohol extrakt av sabal palmens frukter. Prostamol Uno finns i kapslar innehållande en vätska med en karakteristisk lukt. Korrigerar urinrörelser och dysuriska fenomen som orsakas av prostatit.

  Detta läkemedel tas 1 kapsel per dag efter måltiden. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren. Kontraindikationer mot användning av Prostamol Uno - en individuell intolerans, i mycket sällsynta fall kan det finnas biverkningar i form av allergier, magont.

  Vitaprost

  Läkemedlet, som är baserat på substansen av animaliskt ursprung (extrakt av prostata), finns i form av tabletter och rektala suppositorier. Vitaprost används för att lindra smärtsymptomen vid kronisk prostatit och dess exacerbationer. Läkemedlet minskar ödem, förbättrar mikrocirkulationen i prostatas vävnader, minskar dysuriska manifestationer, ökar förmågan att bli gravid.

  Effektiviteten av detta läkemedel för förebyggande av sjukdomens förvärmning, enligt forskning, är mer än 97%. Tabletter används för 1 pc. 2 gånger om dagen, minst 10 dagar. Förebyggande underhåll av exacerbationer spenderar kurser i samma dos i en månad 1-2 gånger om året.

  prostatilen

  Prostatilen är ett botemedel mot prostatit, som finns i form av suppositorier och lyofilizat för beredning av injektioner. Detta djurpreparat används som ett antiinflammatoriskt medel för att reducera ödem i prostatan och dess leukocytinfiltrering. Dessutom förbättras metaboliska processer i körtelvävnaderna, lokal immunitet stärks. Samtidigt ökar effekten, profylax av utseende av neoplasmer utförs, spermatogenes förbättras.

  injektioner - 5 ml en gång i vnutirimyshechno, med vattenutspädning, novokainlösning eller isotonisk lösning;

  suppositorier - 1 ljus en gång för behandling och för förebyggande av exacerbationer.

  Behandlingsförloppet Prostatilenom är 10 dagar, om nödvändigt upprepas det efter en månad av avbrott. Kontraindikationer för användning - hjärt-kärlsjukdom, risk för tromboembolism. Det kan uppstå sådana biverkningar som mild huvudvärk, svaghet, allergiska reaktioner i rektumområdet i form av klåda och irritation.

  prostanderivat

  Läkemedlet frisätts i form av tabletter, dess huvudsakliga aktiva beståndsdel (finasterid) främjar omvandlingen av hormon testosteron till dihydrotestosteron. Som ett resultat upphör prostatakörteln att öka, intensiteten i dysursfenomen minskar.

  Prostan tar en tablett en tillräckligt lång tid (i 6 månader eller mer). Det tolereras enkelt av patienter med njursvikt, äldre människor. Kontraindikationer - prostatacancer, uropati.

  Växtbaserade läkemedel för prostatit

  I den komplexa behandlingen av inflammation i prostatakörteln används fytopreparationer ofta, vilka har en mild effekt med en beständig och långvarig effekt.

  Speman

  Läkemedlet som produceras av det indiska företaget Himalaya Drug används för att behandla akut och kronisk prostatit. Spemane har en antiinflammatorisk och prostatotropisk effekt, förbättrar mikrocirkulationen i dess vävnader, stimulerar spermatogenes. Med sin vanliga tillämpning i prostatakörteln, stagnerande fenomen, minskar manifestationerna av dysuri.

  Kompositionen av preparatet Spemann innefattar extrakt av följande växter:

  Producerad i form av tabletter packade i 100 st. i en plastflaska. Det rekommenderas att ta 2 tabletter 2-3 gånger om dagen i början av sjukdomen, följt av övergången till en underhållsdos. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  Fortezh

  Ett medel för ayurvedisk medicin produceras av det indiska företaget Alarsin. Vid behandling av prostatit används den som ett restorativt läkemedel som förbättrar genomgången av det genitourinära systemet. Producerad i form av tabletter, som tar 2 stycken två gånger om dagen före måltiderna. Tillverkaren rekommenderar att patientens diet anpassas under behandling, vilket minskar andelen socker, animaliska fetter och alkohol.

  Sammansättningen av läkemedlet innehåller sådana komponenter: mesh spegel, indisk ginseng, aire, svartpeppar, lång, Kubebe, vit sandal, sötmousse, salvia, kryddnejlika, romersk kamille, breena, ingefära. Ritningen är kombinerad med alla läkemedel.

  Bangshil

  Detta ayurvediska läkemedel som tillverkats av Alarsin från Indien klassificeras som ett biologiskt aktivt tillsatsmedel. Den innehåller mer än 40 komponenter, varav de flesta är av vegetabiliskt ursprung. Bangsil används för att förbättra kroppens försvar och återställa funktionen hos det genitourära systemet vid behandling av prostatit.

  Den genomsnittliga behandlingen är 30 dagar. Under denna tid rekommenderas att hålla sig till att begränsa alkohol, animaliska fetter, socker i kosten. Tabletter tas 2 gånger om dagen för 2 stycken före måltiden. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans av komponenter.

  Pro-Essence

  Detta läkemedel för behandling och förebyggande av prostatit producerat av det kanadensiska företaget Flora MD tillhör kategorin kosttillskott. Pro Essens används som en antiseptisk, antiinflammatorisk, antipyretisk, är en analgetisk och immunmodulator.

  Sammansättningen av detta läkemedel omfattar endast växtdelar:

  Pro Essens finns i form av kapslar, som tas på morgon och kväll för 1-2 stycken på tom mage. Den behandlande läkaren kan justera denna dos, om så önskas, genom att minska eller öka den.

  Kontraindikationer:

  Allergi mot växtens komponenter i läkemedlet.

  Likoprofit

  Denna förberedelse av rysk tillverkning (företaget "Ecomir") placeras av tillverkaren som en biologisk aktiv tillsats för män.

  Likoprofit innehåller i sin sammansättning ett komplex av vitaminer, mineraler och extrakt av vegetabiliskt ursprung:

  Bark av afrikansk plommon;

  Blad av ginkgo bilobate;

  Frukt av en dvärg palm.

  Denna balanserade komposition förbättrar kroppens allmänna tillstånd som helhet och det speciella könsorganet förhindrar överdriven tillväxt av prostatavävnaden, minskar svullnad, minskar fenomenet dysuri. Likoprofit finns i form av kapslar, som tar en månadsvis av 1 enhet per dag under måltiderna. Vid behov upprepas kursen efter 3 månader. Läkemedlet tolereras väl, det rekommenderas inte att använda det för hypertyreoidism, takykardi, förhöjt blodtryck, sömnlöshet.

  Peponen

  Överdriven medicin för prostatit, som produceras av Teva Pharmaceutical Company från Israel, tillhör kategorin kosttillskott. Det mesta av dess sammansättning är fröolja pumpa. Pepon används som smärtstillande medel, korrigerar dysursfenomen, aktiverar immunitet. Producerad i form av kapslar, som tar tre gånger om dagen för 1-2 stycken.

  Drogen har inga uttalade biverkningar, det är extremt sällsynt med långvarig användning av diarré.

  Vilka är de mest effektiva naturläkemedel som används vid behandling av kronisk prostatit?

  Immunomodulatorer för prostatit

  För att öka kroppens skyddskrafter, för att reglera immunsystemet används läkemedel från den klinisk farmakologiska gruppen av immunmodulerande läkemedel. Vid behandling av akut och kronisk prostatit används Galavit - rektala suppositorier med ett brett spektrum av åtgärder.

  Galavit

  Detta läkemedel används som en immunmodulator med antiinflammatorisk verkan. Galavit ökar kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar, stimulerar aktiviteten hos makrofager, neutrofila granulocyter, vilket leder till normalisering av tillståndet för vävnader och organ. Läkemedlet kan kombineras med en antibiotikabehandling.

  Suppositorier vid behandling av prostatit appliceras 2 gånger om dagen för 1 stycke under den första behandlingsdagen, och därefter 1 bit varannan dag. Varaktigheten av kursen beror på intensiteten i den inflammatoriska processen, i genomsnitt 10-15 suppositorier. Galavit är kompatibelt med andra droger, det har inte förekommit några fall av en överdos av detta läkemedel. Kontraindikationer att använda - individuell intolerans, mycket sällan finns det en sådan biverkning av läkemedlet som en allergisk reaktion.

  För framgångsrik behandling av akut och kronisk prostatit erbjuder apoteksnätverket ett brett sortiment av läkemedel för komplex behandling. Deras val, dosering och korrigering av behandlingsförloppet utförs av en läkare med hänsyn till varaktigheten och intensiteten i den inflammatoriska processen.