Huvud
Symptom

Vilka läkemedel ordineras för njursjukdom

Sten i njurarna ger en stark smärta. För att bli av med dem måste du använda droger för njursjukdomars njursjukdom. Moderna droger tillåter dig att ta bort små stenar genom att lösa dem. För behandling av urolithiasis används läkemedel, mineralvatten och folkmedicin.

Traditionella droger

Fasta avlagringar (stenar) i njurarna bildas som ett resultat av en överträdelse av syrabasbasen och den metaboliska processen i kroppen. Det bör noteras att enskilda preparat avsedda för upplösning av stenar endast ska användas för en specifik typ av njursten. Om patienten inte följer denna regel eller ändrar dosen av läkemedlet på egen hand, kommer överträdelsen av syrabasbasen att förändras ännu mer i en eller annan riktning. Denna process kommer att leda till en ökning av storleken på befintliga stenar eller bildandet av nya.

Experter rekommenderar följande effektivaste droger för urolithiasis, vilket hjälper till att lösa upp och ta bort stenar från njurarna:

 1. Allopurinol är ett läkemedel som hjälper till att bekämpa olika typer av fasta insättningar. Komponenterna av läkemedlet bidrar till att minska koncentrationen av urinsyra.
 2. Asparker - hjälper till att bli av med oxalater och urater. Drogen verkar på hjärtat, så det måste tas med stor omsorg. Asparkam anses vara en av de mest effektiva drogerna.
 3. Blemaren är ett läkemedel som löser upp oxalater i njurarna och urinblåsan. Drogen hjälper alkalisk urin.
 4. Extraktet av färgämnen är ett extrakt från växten, med vilket det är möjligt att lösa fosfatstenarna. Medan du tar drogen är urinen färgad röd, vilket skrämmer patienterna, men det här är inte blod, utan en utmattning av galen.
 5. Cyston - hjälper till att lösa upp oxalatstenar. Drogen kan också användas för att lösa upp hårda stenar med en annan komposition, medan syrabasbasen i urinen inte förändras.

Ovanstående preparat är i form av tabletter. Även preparat i form av en lösning och pasta användes. Bland dem kan vi skilja:

 1. Xidiphon är en medicinsk lösning som tas oralt. Hjälper att lösa upp fosfat- och oxalatnyresten.
 2. Urolesan - droppar hjälper till att avlägsna fasta avlagringar från njurarna på grund av spasmolytisk och diuretisk effekt.
 3. Phytolysin är en pasta som förstör förstör stenar i njurarna och tvätter ut sin inre del. Oxalatet blir som en sikt, varefter det kollapsar.

Vid avlägsnande av stenar är det nödvändigt att inte bara använda droger som bidrar till förstörelse utan också verktyg som hjälper till att ta bort stenar genom urinvägarna. Därför bör behandlingsschemat innehålla en uppsättning verktyg. Alla mediciner ska ordineras av en läkare, oberoende behandling kan förvärra hälsan.

Mineralvatten som ett botemedel mot stenar

Många urologer tror att mineralvatten hjälper till att lösa upp stenar. Vatten väljs utifrån de typer av fasta avlagringar i njurarna. Acceptans och dosering av mineralvatten bör ordineras av den behandlande läkaren, eftersom dess okontrollerade användning kan leda till uttorkning av användbara ämnen och störa njurarbetet. Varje mineralvatten har ett tal på vilket dess alkalinitet beror. Det finns följande huvudtyper mineralvatten:

 • terapeutiskt alkaliskt mineralvatten - hjälper till att lösa upp oxalater och urater (Polyana Kvasovaya, Borjomi, Essentuki 17);
 • mineralvatten med hög surhet - används i närvaro av fosfater (Narzan, Mirgorodskaya).

Behandling med folkmetoder

Du kan bota urolithiasis med hjälp av folkmedicin, men bara om sjukdomen är i början, medan formationerna är små. Följande folkrättsmedel kan utpekas:

 1. När utseende av njurkolik rekommenderas för att använda jordgubbsblad, häll 100 g blad (eller bär) 1 liter kokande vatten. Rätterna, där bladen bryggs, bör vara tätt insvept i en varm handduk i 24 timmar, sedan belastning. Ta 200 ml 2 gånger om dagen med måltider i 7 dagar. Därefter görs en paus i 3 dagar och kursen upprepas. Högst 4-5 behandlingskurser är tillåtna.
 2. Färska tranbär bidrar till att lösa upp stenar och ta bort sand från genitourinary systemet. 100 g tranbär hälls i 1 liter kokande vatten och insisterar i 5 timmar. Läkemedlet tas en gång om dagen i 30 dagar.
 3. Björkjuice. Det är nödvändigt att dricka 200 ml björksaft på en tom mage varje morgon. På eftermiddagen efter en måltid borde du dricka 2 msk. l. olivolja, och innan du lägger dig ytterligare 200 ml björksoppa.
 4. Infusion av björkknoppar. 2 msk. l. njure bör hällas 500 ml kokande vatten och insisterar på 24 timmar. Därefter filtreras läkemedlet och tas vid 100 ml dagligen 2 gånger om dagen. Infusion hjälper till att lindra smärta, så efter att de har eliminerats måste du avbryta medicinen.
 5. Infusion av linfrön. Den har en bedövningseffekt. 100 gram frön häll 1 liter vatten och koka över en liten eld i 1 timme. Infusion tas vid 500 ml per dag.
 6. Avkok av burdock rot. 2 msk. l. rot häll 500 ml brant kokande vatten och koka i ett vattenbad i 30 minuter. Läkemedlet tas 3 gånger om dagen för 100 ml före måltid.

Traditionell och alternativ medicin erbjuder ett stort urval av läkemedel för behandling av urolithiasis, men bör endast ordineras av en specialist.

Läkemedel och antibiotika för urolithiasis

De patologiska processerna i njurarna diagnostiseras med ökande frekvens. Det är mycket viktigt när du har de första symptomen på urolitisk sjukdom att kontakta en urolog som korrekt kan välja läkemedel för behandling av urolithiasis. Med hjälp av läkemedelsterapi är det möjligt att förebygga farliga konsekvenser och komplikationer av sjukdomen.

Våra läsare rekommenderar

Vår konstanta läsare har blivit av med problem med njurar genom en effektiv metod. Hon kontrollerade det själv - resultatet av 100% - komplett lättnad från smärta och problem med urinering. Detta är en naturlig botemedel baserad på örter. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Allmän information

Urologer har identifierat infektiösa och icke-infektiösa njursjukdomar. Smittsamma processer utvecklas på grund av infektion av smittämnen i stigande grad, det är en följd av cystit, uretrit och andra sjukdomar. De kan också utvecklas på grund av infektioner i andra organ, så att de flyttas så till njurarna tillsammans med blodflödet. Ofta från sådana sjukdomar drabbas kvinnan, hos mannen i de viktigaste diagnoskomplikationerna och en kraftig mkb.

Läkemedel för urolithiasis väljs beroende på infektionskällan och på typ av patogen, under den patologiska processens varaktighet och på svårighetsgraden av symtomen.

De huvudsakliga målen med terapeutiska effekter är:

 • avlägsna orsaken till sjukdomen - eliminering av inflammatorisk process, upplösning och utsöndring av sand och stenar;
 • eliminering av svårighetsgraden av kliniska manifestationer, så att njuren återfår sina funktioner;
 • förebyggande av framväxten av sjukdomar i framtiden (immunstärkande terapi, vitaminterapi).

antibiotika

Antibiotikum vid urolithiasis är nödvändigt för att uppnå maximal effektivitet från den terapeutiska effekten. Antibiotika som används vid behandling bör ha sådana egenskaper:

 • antimikrobiell aktivitet mot patogener;
 • eliminering av hindret i mikroorganismernas stabilitet;
 • skapandet av aktiva komponenter i urinen och i blodvätskan.

Antibiotika som används i terapi är indelade i flera huvudkategorier. De utnämns av urologer, med tanke på den provokerande faktorn för utvecklingen av sjukdomen, utvecklingsstadiet. Kategorin fluorokinoloner representeras av följande medel: Ciprofloxacin, Levofloxacin, Maxifloxacin. En annan kategori av droger är sulfonamider: Biseptol, Sulfadimezin. Gruppen nitrofuraner innefattar: Furadonin, Furamag. Aminopenicilliner inkluderar: Ampicillin, Amoxiclav.
För närvarande ordineras urologer mindre ofta aminopenicilliner, nitrofuraner och tetracykliner, eftersom patogena mikroorganismer snabbt bildar motstånd mot dem. Alla doser och varaktigheten av behandlingstiden ordineras endast av den behandlande läkaren, med hänsyn till sjukdoms svårighetsgrad och svårighetsgraden av symtomen. Långtidsanvändning av antibiotika kan bilda resistens mot det patogener.

Stenbrytande preparat

Urolitiasis behandlas också med medicin för att lösa upp kalkyler i njurarna. Dessa läkemedel - citrater, minskar surheten hos urinen. Om syrabasbasen i kroppen hålls på en hög nivå under en längre tid, hjälper det stenarna att gradvis lösa sig. Längden av läkemedlet bestäms av stenarnas diameter, i genomsnitt håller terapin minst tre månader (i vissa fall upp till sju månader).

Spasmolytiska droger

För att bota njurarna av urolithiasis, applicera dessutom myotropa eller neurotropa läkemedel. Med deras hjälp utförs en avslappnande effekt på de smidiga musklerna i urinkanalerna, mot vilken funktionen återställs. Spasmolytika används även i händelse av att akut njurkolik förvärras. Med hjälp av spasmolytiska droger kan du uppnå följande resultat:

 • förbättra blodcirkulationscirkulationen i blodet, när kärlen utvidgas efter användning av droger;
 • för att avlägsna latent ödem från vävnaderna;
 • expandera lumen i urinvägarna, så att konkrementen kommer att utsöndras snabbt och smärtfritt.

Neurotropa läkemedel förhindrar kramp i musklerna och utseende av obehag, eftersom de hämmar nervimpulser som stimulerar sammandragning av glatt muskelvävnad. Dessa läkemedel inkluderar: Platifillin, Scopolamine.

Myotropa läkemedel är avslappnande på muskelfibrer och därmed lindrar spasmen. Effekten av sådana droger i genomsnitt varar inte mer än tre timmar, så de utses två eller tre gånger om dagen. De vanligaste drogerna i denna kategori är: No-shpa, Papaverin, Euphyllinum, Dibasol. Urolithiasis behandlas ofta med No-shpa, det är en säker medication för kroppen, det verkar snabbt. Urologer myotropic läkemedel för akut urinstensjukdom under utsetts en pipett för intravenös injektion på morgonen och på kvällen kommer det snabbt söva.
Effektivt är läkemedlet, vars namn är Tamsulosin. Det minskar muskeltonen, förbättrar detrusorfunktionen. Han utses en gång om dagen. Det kan inte användas i fall av allvarlig leversjukdom och i närvaro av hypertensiv sjukdom. Med njurkolik, åtföljd av urolithiasis, används analgetika-antispasmodika: Maxigan, Spazmalgon, Trigan. En tablett är ordinerad två gånger om dagen.

diuretika

Urindrivande medicin behövs för att återställa normal leverfunktion kommer att ta bort patogener härleda concrements i exacerbationer av njurstenar. Diuretika varierar beroende på handlingsprincipen. De vanligaste är: Furosemid, Torasemid, Dykare. Men oftare föredrar urologer att förskriva diuretika av vegetabiliskt ursprung. Läkemedel växter mjukt, de är säkra, det finns inga sidreaktioner. Ofta innehåller de: Björnbär, majsstammar, björkknoppar.
Växtbaserade preparat med de angivna örterna har inte bara en diuretisk egenskap, men är också antiseptika. De utses för 14 dagar, varefter de tar en paus i en månad och tar igen. En mild diuretisk effekt är besad av njurte.

smärtstillande medel

Analgetika, som används för att bota urolitisk sjukdom, hör till kategorin alkansyror eller till en grupp icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De lindrar de smärtsamma förnimmelserna, eliminerar inflammation. Till läkemedelsgruppen innefattar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: Diklofenak, Indometacin, Ibuprofen.
Sådana läkemedel kan konsumeras under lång tid. Ett annat effektivt läkemedel för att behandla ICD, säger Baralgin. Han bedövar och dilaterar blodkärl. Dess urologer utses oftare än andra medel.

Läkemedel av vegetabiliskt ursprung

När läkare ordinerar, rekommenderar läkare också att använda växtbaserade läkemedel. De hjälper till att bota sjukdomar och förhindra deras förvärring i framtiden. De mest populära bland denna kategori är: Kanefron, Tsiston, Urolesan, Gentos, Phytolysin.
Kanefron är ett effektivt antiinflammatoriskt, diuretiskt och antispasmodiskt läkemedel. Med hjälp är krossande stenar snabbare. Endast en sådan härdande effekt kommer efter en långvarig användning av läkemedlet. Det återställer också njurefunktionen, lindrar smärta, lindrar inflammation. Efter att ha startat behandlingen känner en person lättnad efter några dagar. I sammansättningen av Kanefron finns sådana växter: Rosemary, Zolotosysyachnik, Lyubistok. Det antiinflammatoriska läkemedlet frisätts i form av tabletter (för patienter över 7 års ålder), droppar (för patienter yngre än 7 år). Behandlingstiden är 60 dagar.
Cyston - i basen innehåller medicinalväxter och mumier. Den har en bakteriedödande egenskap, ökar kroppens naturliga försvar, förhindrar bildandet av konkrement. Ofta utsedd för behandling av antibakteriella läkemedel. Kan användas som förebyggande medicin. Rekommenderade doser är två på morgonen och på kvällen.

Nephroleptin - ett modernt läkemedel för urolithiasis. Den är baserad på: Propolis, Licorice root, Bear Ears, lämnar Cowberry, gräs av fågeln Gorce. Den har följande egenskaper:

 • ett diuretikum;
 • antiinflammatoriska;
 • reparativ.

Eftersom de uppräknade aktiva komponenterna är närvarande i formuleringen administreras läkemedlet med försiktighet i barndomen och under fertil fertilitet. Varaktigheten av behandlingen är minst tre veckor.
I dess egenskaper är det identiskt med ovanstående preparat, bara form av frisättning är klistret, den innehåller följande medicinska växter:

 • Fältets ryttare
 • lökskalor;
 • bockhornsklöver;
 • persilja;
 • vetegräs;
 • fågeln Highlander;
 • Libbsticka.

Det innehåller också eteriska extrakt, tallolja. En tesked pasta är omrörd i ett glas lite värmt vatten. För att uppnå en bestående effekt, ta Phytolysin i två månader. Med hjälp av detta utförs både terapi och förebyggande av patologiska processer i urinvägarna.
Alla växtbaserade läkemedel är inte avsedda som oberoende för behandling av njursjukdomar. De måste tas med andra läkemedel som föreskrivs av en läkare. I varje enskilt fall föreskrivs ett annat behandlingsschema, alla utnämningar utförs först efter en preliminär diagnos.
Det är också viktigt att utföra aktiviteter för att stärka kroppens immunförsvar. I detta syfte föreskriver läkare immunmodulerande läkemedel, komplex av multivitaminpreparat, i vilka mikroelement (kalcium, kalium, natrium) är närvarande. Så kroppens naturliga skyddsfunktioner kan bättre klara smittsamma och virala medel som kan orsaka inflammatoriska processer i urinvägarna. För att förhindra bildandet av sten och sand i njurarna är det viktigt att äta och dricka ordentligt.

Besegra allvarlig njursjukdom är möjligt!

Om följande symptom är kända för dig som är första hand:

 • konstant smärta i nedre delen av ryggen;
 • svårighet att urinera
 • brott mot blodtrycket.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Sjukdomen kan botas! MÖJLIGT! Följ länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling.

Medicin för urolithiasis

Lämna en kommentar 10,473

Vid den minsta misstanke om närvaron av sten eller sand i njurarna, ska du omedelbart kontakta en läkare. I detta fall spelar läkemedel för behandling av urolithiasis en viktig roll. Baserat på det allmänna hälsotillståndet och sjukdomsförloppet kommer läkaren att förskriva en lista över nödvändiga mediciner. Med medicinering främjas snabb frisättning av stenar, samtidigt som symtomen minimeras. Självmedicinering i detta fall är förbjudet, eftersom det provar komplikationer i människokroppen.

Spasmolytika och smärtstillande medel för stenar

Det första symptomet på närvaron av stenar eller sand i organen i genitourinary systemet är ömhet. Vid utgången eller förflyttningen av formationer når den högsta graden. För att lindra kolik medication krävs. För detta föreskriver den behandlande läkaren antispasmodik och smärtstillande medel.Hos personer som är benägen för urolithiasis, bör sådana mediciner alltid finnas närvarande i hemmedicinskammaren, eftersom koliken plötsligt och kramper. Ofta utser stenar i njuren "Papaverin". Medicinen tar bort krampen i musklerna i organen och kärlen. Har ett minimum av kontraindikationer och biverkningar på kroppen. Tillåtad för användning av gravida och ammande kvinnor.

Antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel

fluorokinoloner

Gruppen fluorokinoloner är ett läkemedel som har använts sedan 60-talet. Skillnaden från andra antibakteriella medel anses vara påverkan på stammar av mikroorganismer som är starkt resistenta mot läkemedel. Principen för deras verkan är baserad på förändringen och blockeringen av bakteriellt DNA. Läkemedel från gruppen av fluorokinoloner, som i stor utsträckning används i urolithiasis är:

 • "Ofloxacin" har en negativ effekt på cellerna i mikroorganismer, vilket hindrar dem från att dela, vilket leder till att bakterien dör. Har ett antal kontraindikationer. Det är förbjudet att använda gravida och klumpiga kvinnor, såväl som barn. Detta beror på många biverkningar.
 • Lomefloxacin är ett bredspektrum antimikrobiellt läkemedel. Dess substanser är inbäddade i mikroorganismernas DNA och förstör celler från insidan. Läkemedlet är effektivt i sjukdomar i urinvägarna, inklusive i närvaro av stenar. Dosen beräknas av läkaren baserat på testresultaten och sjukdomsförloppet. Det är förbjudet under graviditet och under amning såväl som för personer under 18 år.
Tillbaka till innehållet

cefalosporiner

Cefalosporiner är den mest omfattande gruppen droger. Deras verkan syftar till att skapa störningar i strukturen hos den bakteriella cellväggen. Låg toxicitet och höga resultat ledde till frekvent användning av dessa antibiotika i medicin. Läkemedel för urolithiasis från cefalosporinkoncernen:

 • "Ceftazidim" representerar läkemedlet i den tredje generationen. Effektiv vid allvarliga infektioner, när den bakomliggande orsaken är okänd. Injektionerna får barn från födseln. Före utnämning av gravida och ammande kvinnor bör de möjliga konsekvenserna vägas.
 • "Tsefepim" hänvisar till IV generationens medel. Har effekt på nästan alla typer av bakterier. Om orsakssambandet till sjukdomen inte är definierat, rekommenderas injektionen av "Tsefepima" som ett allmänt läkemedel, inklusive urolithiasis. I barnläkemedel börjar ansökan med 2 månader. Gravid ordinerar läkemedlet under förutsättning av noggrann övervakning.
Tillbaka till innehållet

aminoglykosider

Aminoglykosidgruppen upptäcktes på 1940-talet. Läkemedlets verkningsmekanism består i riktad kränkning av proteinsyntesen i mikroorganismer. Nackdelen är en relativt liten lista över bakterier som kan påverkas. Behandling av urolithiasis utförs med droger:

 • "Amikatsin" har många indikationer för användning, inklusive stenar i organen i genitourinary systemet. Innan appliceringen påbörjas bör reaktionen av orsaksmedlet till antibiotikumet bestämmas. Doseringen och antalet doser bestäms av den behandlande läkaren. Medlet administreras intramuskulärt. Används i barnläkemedel för behandling av nyfödda och för tidiga barn, samtidigt som kroppens svar följs noggrant. Kontraindicerat vid leverproblem
 • "Gentamicin" är aktiv mot många bakterier, därför används den i stor utsträckning för terapeutiska ändamål. Det framställs i form av ett pulver för utspädning och ytterligare införande i en muskel eller ven. I barnläkemedel används den endast i svåra fall.
Tillbaka till innehållet

karbapenemer

De aktiva substanserna av droger som tillhör gruppen karbapenem förstör bakteriens cellväggar, vilket leder till deras död. Sådan effekt främjar aktivt inflytande på många typer av mikroorganismer. Effektiv farmakoterapi av urolithiasis med karbapenem innefattar:

 • "Meropenem" är ordinerat för ett antal sjukdomar, orsakerna till vilka är bakterier. Används genom infogning i en ven. Det är förbjudet att ta barn upp till 3 månader, gravida och ammande kvinnor. Var försiktig med personer som har problem med mag-tarmkanalen. Dosen beräknas av den behandlande läkaren.
 • Kombinationen "Imipenem" + "Cilastatin" är ordinerad för ett antal infektionssjukdomar. Det är förbjudet att använda för personer med leverproblem, gravida och ammande mödrar, barn under 3 månader. Producerad i form av pulver för beredning av lösning och ytterligare införande i venen med användning av en droppare.
Tillbaka till innehållet

Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel

Antiinflammatoriska läkemedel av icke-steroid typ har egenskapen att minska smärta, kroppstemperatur, för att avlägsna inflammatorisk process och feber. Fördelen med att använda dem är minsta negativa reaktioner från kroppen. Med stenar i organen är det meningsfullt att förskriva dem för att bekämpa inflammationen som har bildats. De mest kända är:

 • "Diklofenak" är ett smärtstillande, antiinflammatoriskt läkemedel. Det har också egenskapen att sänka kroppstemperaturen. Kontraindicerat i fall av abnormiteter i mag-tarmkanalen. Doseringen och varaktigheten av ansökan bestäms av läkaren.
 • "Ketoprofen" har de åtgärder som är förknippade med antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel, inklusive smärtstillande medel. Har flera former av frisättning, vilket hjälper till att beräkna och använda den föreskrivna dosen korrekt. Det är förbjudet när du bär ett barn och under amning.
Tillbaka till innehållet

diuretika

Njurarnas huvudsakliga funktion är bearbetning och avlägsnande av överskott av vätska och salter av skadliga ämnen från kroppen. Det är puffiness som blir det första symptomet på ett brott i kroppen. Diuretika från njursten kan endast ordineras av den behandlande läkaren förutsatt att formationerna är små i storlek. För en korrekt och effektiv behandling med diuretika bör naturen hos stenarna bestämmas. Så, med bildandet av kalcium- och fosfattyper, kommer kaliumsparande diuretika eller infusioner av medicinska växter att vara effektiva. Att behandla oxalatstenar använder tiaziddiuretika. Förutom stenarnas karaktär är en viktig faktor det allmänna hälsotillståndet och sjukdomsfasen. Vid de inledande stadierna kan användningen av mat med diuretiska egenskaper visa ett bra resultat.

Vad ska jag ta från preparat som innehåller växtkomponenter?

Syntetiska droger för urolithiasis visar ett bra resultat och tillhör den mest effektiva gruppen. Men tillsammans med detta har de många kontraindikationer och negativa konsekvenser för kroppen. Analoger av sådana läkemedel är medel baserat på växtkomponenter. När de används, observeras ett bra resultat med ett minimum av biverkningar. Fördelarna med sådana läkemedel inkluderar tillstånd att använda för barn och gravida kvinnor. Den negativa sidan av dem är den möjliga intoleransen av örter och växter som ingår i kompositionen. Därför är det rekommenderat att konsultera en läkare före användning.

"Kanefron"

Tabletter "Kanefron" består av en kombination av medicinska växter som effektivt bekämpar inflammatoriska processer i genitourinary systemet. Med diagnosen "urolithiasis" föreskrivs läkemedlet för avlägsnande av krossade stenar och sand. Förutom den antiinflammatoriska effekten bidrar pillerna till avlägsnande av muskelspasmer och frisättning av överskott av vätska från kroppen. "Kanefron" är ordinerat som ett självständigt läkemedel eller som ett komplement till allmän terapi. Dosering och registreringsfrekvens bestäms av den behandlande läkaren på grundval av laboratorietester och en allmän anamnes. Den maximala dagliga dosen är 6 tabletter för vuxna och 3 för barn över 10 år. Tack vare växtkompositionen föreskrivs dessa piller för gravida och ammande kvinnor med urolithiasis. Försiktighet bör vidtas hos patienter med diabetes.

"Cyston" med urolithiasis

"Cyston" avser en grupp läkemedel med antiseptiska egenskaper. Dessutom är dess effektivitet bevisat när man tar bort stenar och sand från organen i genitourinary systemet. Används som tillägg till huvudterapin för infektionssjukdomar. Medicinens helt naturliga komposition förklarar avsaknaden av kontraindikationer för det. Men innan du tar det, bör du se till att det inte finns några allergier mot dess ingredienser. Annars kan klåda, fläckar och hudutslag på huden vara möjliga. Den genomsnittliga dosen för en vuxen är 2 tabletter 2-3 gånger om dagen. Barn under 18 år kan använda biverkningen endast under överinseende av barnläkare.

"Cystenalum"

Läkemedlet har en diuretikum, smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper. Det används som läkemedel för att behandla urolithiasis. Kontraindikationer är njurproblem och magsår. Det produceras i form av droppar, vilka appliceras på en bit socker före användning. Dosen beräknas av den behandlande läkaren, i genomsnitt - det är 3-4 droppar under uppsägningsperioden och upp till 10 under attacken. Med godkännande av läkaren är läkemedlet godkänt för gravida och ammande kvinnor.

"Enatin" för behandling av urolithiasis

Läkemedlet har en kombinerad effekt, främjar avlägsnandet av den inflammatoriska processen, förbättrar gallens och överskottsvätskans utmatning och lindrar också muskelspasmer. Effektiv för behandling och förebyggande av urolithiasis. Det är förbjudet att förskriva ett läkemedel mot magsår, problem med urinering och nedsatt njurfunktion. Formen av frisättningskapslar, som tar upp till 5 gånger om dagen före måltiderna. För att förebygga sjukdom är 1 piller per dag tillräckligt.

"Phytolysinum"

"Phytolysin" har antimikrobiella, antispasmodiska, antiinflammatoriska och andra effekter på kroppen. Grönsakskomponenter, som ingår i drogerna, kämpar effektivt med stenar och sand i könsorganens organ, så läkemedlet ordineras som ett botemedel mot njursjukdomars njursjukdom. Läkemedlet har ett antal kontraindikationer, vars prestanda minimerar biverkningar. "Phytolysin" framställs i form av en pasta, som omedelbart späds i vatten vid rumstemperatur omedelbart före användning. Om så önskas kan du lägga till honung eller annat sötningsmedel. Läkemedlet används för barn, även för nyfödda. Självutnyttjande av läkemedlet är oacceptabelt, eftersom det kan leda till negativa reaktioner i kroppen.

Avisan - ett preparat från stenar

Läkemedlet är utformat för att lindra muskelspasmer. Tack vare kompositionen främjas framstegen av stenar och deras lätta avgång. Kontraindikationer är problem med kardiovaskulärsystemet och individuell intolerans hos komponenterna. Till eventuella sidosymtom ingår en matsmältningsstörning, men det här är ingen ursäkt för avbokning. Den korrekta doseringen och varaktigheten av appliceringen bestäms av den behandlande läkaren.

"Artemizol"

Läkemedlet har egenskaper som syftar till att ta bort stenar från organen i genitourinary systemet. Tillsammans med mottagningen av "Artemisol" rekommenderas att man följer en diet med urolithiasis. Formen av frisättning - droppar, som före mottagning sätter på en skiva socker. Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingen är upp till 20 dagar. Den exakta doseringen och mottagningstiden bestäms av den behandlande läkaren.

Tabletter från urolithiasis hos människor

Urolitiasis eller urolitiasis (grekisk uron urin + LITHOS sten.) - en kronisk sjukdom som kännetecknas av metaboliska störningar i kroppen, förändringar i njurarna och urinvägarna med bildandet av urinstenar i dem. De främsta orsakerna till denna sjukdom är en metabolisk störning oxalsyra, purin eller fosfor-kalciummetabolism, njur- och urinvägsinfektioner, medfödda eller förvärvade anatomiska defekter, urinvägarna tumör, vilket leder till urinstörning, etc. Spridningen av urolithiasis underlättas av levnadsförhållanden: hypodynami, vilket leder till en störning av fosfor-kalciummetabolism. förändring av näringens natur i riktning mot att öka andelen protein i mat, hög konsumtion av puriner som ingår i lamm, fläsk, soja och andra liknande produkter. Sådana faktorer som ålder, kön, ras, klimat, geografiska förhållanden och bostadsförhållanden, yrke och ärftliga genetiska egenskaper är också föremål för denna sjukdom.

Framväxten av de första symptomen på urolithiasis faller som regel vid den effektivaste åldern i intervallet 20-50 år. Det finns en del dominans av kvinnor, som är förknippad med en högre förekomst av infektionssjukdomar i urinvägarna, vilka är predisponeringsfaktorer för bildandet av en sten, ofta korall, som kan nå stora proportioner.

Barnen och äldre kännetecknas av blåstensbildning och hos medelålders människor - njurstenar och urinledare. Ännu oftare är stenarna lokaliserade i rätt njure. I närvaro av stenar i njurens håligheter förekommer atrofi av det cerebrala skiktet av renal parenchyma. Speciellt är det farligt i närvaron av sådana stenar i båda njurarna (bilaterala njurskador utgör ca 1/5 av alla fall av urolithiasis). Den vanligaste formen av urolithiasis är njurstenssjukdom.

Subjektiva tecken på urolithiasis är naturligtvis smärta - dumma, värkande, ihållande, periodiskt akuta orsakade av njurkolik. Kanske kan den långsiktiga asymptomatiska banan av sjukdomen, särskilt med korallstenar och de första tecknen på sjukdomen i dem, identifieras endast utifrån urinanalysdata. Renal kolik kan vara dess första manifestation och förekommer hos 2/3 av patienterna, oftast med rörliga stenar av små dimensioner, särskilt i urinledarna. Smärta i nedre delen uppträder plötsligt, det är väldigt intensivt, skiftar längs urinledaren till ljummen. På attackens höjd kan illamående, kräkningar, avföring, urinering av urin förekomma. Med renal kolik uppfattas svaghet, hjärtklappning, törst, torr mun, feber, frossa. I urinen - leukocyter, erytrocyter, protein, ökar mängden leukocyter i blodet.

Den kliniska bilden av urolitiasis hos äldre är mindre uttalad: njurkolik inträffar i 3 gånger mindre än i unga vuxna, och nästan 30% procent av sjukdomen observeras utan smärta, på grund av lägre urinvägarna tonen.

Behandling av urolithiasis kan utföras konservativt eller operativt beroende på de uppenbarade etiologiska faktorerna, metaboliska processer, urodynamik, njurefunktion, urin pH och komplikationer. Prognosen beror på i vilken utsträckning det är möjligt att identifiera och eliminera de etiologiska faktorerna för stenbildning, liksom förekomsten av komplikationer och effektiviteten hos operativ och konservativ behandling.

I konservativ terapi utmärks följande områden:

1) upptäckt och korrigering av metaboliska störningar

2) antiinflammatorisk terapi;

3) effekter på organs hemodynamik

Patienten, som är predisponerad för urolithiasis, rekommenderas att ta promenader, helst utomhus, vilket förbättrar blodcirkulationen och urodynamiken. Det är nödvändigt att hålla sig till en rationell diet, eftersom bara rätt kost bidrar till återställandet av ämnesomsättningen.

För det korrekta valet av behandling är det nödvändigt att fastställa arten av stenarna. Enligt den kemiska sammansättningen av de viktigaste typerna av berg kan klassificeras i kalciuminnehållande (kalciumoxalat, kalciumfosfater, blandat - 70%), infektion stenar (struvit, ammoniumfosfat, magnesium -15-20%) av urinsyrastenar - 5-10%. Stenar som upptar hela njurskyddet kallas korall. I 65-75% av fallen uppstår kalciumstenar i 15-18% - blandat innehållande magnesiumfosfat, ammonium och kalcium i 5-15% urat. Förhållandet mellan stenar med olika kemisk sammansättning hos patienter är inte densamma och beror på den klimatografiska zonen, miljöförhållandena, salthalten i dricksvatten och mat, näringens och ålderns natur. Hos äldre upptäckas urat- och fosfatstenar oftare i unga oxalatet.

Vilken typ av sten är det möjligt att lösa upp det?

Stenar, som endast består av urinsyra (urat), kan nästan alltid lösas med oral terapi alkaliserande citrat blandningar (Ural Y blemaren, soluran, magurlit etc.) eller kaliumbikarbonat. Lösningarna ska vara nyberedda, applicera 10 ml 3 gånger om dagen. Terapi citrat blandningar för 2-3 månader ofta leder till fullständig upplösning av dessa stenar, men det bör bära med god njurfunktion och inga urodynamik pyelonefrit. Doseringen av citratpreparat är individuell och reglerad under behandlingen, beroende på urinets pH (pH 6,2-6,9 måste bibehållas). Den skarpa alkaliseringen av urin leder till utfällning av salter av fosfater som, vilket omsluter uraterna, gör det svårt att lösa upp dem.

Konservativ behandling av patienter med urate stenar och uraturia avsedda också att begränsa innehållande puriner konsumentprodukter (kakao, kaffe, choklad, lever, kött) - andelen av proteiner i maten måste vara högst 1 g per 1 kg patientvikt. Uteslutning från kosten av kött, fisk, vegetabiliska fetter som främjar urinoxidation, motiveras av det faktum att i denna grupp av patienter minskas mängden citrater i urinen vilket medför kristallisering av urinsyra. Samtidigt rekommenderas att öka volymen av förbrukad vätska till 2-2,5 liter per dag.

Principerna för behandling med cystinstenar är desamma som för urat.

Med oxalatstenar är det nödvändigt att begränsa införandet av oxalsyra i kroppen. Dietkonsumtion är avlägsnandet av de produkter som innehåller oxalsyra och citronsyra (sallad, spenat, ängssyra, potatis, mjölk, peppar, rabarber, böna, krusbär, vinbär, jordgubbe, citrus, etc). Förutom att begränsa produkterna med högt innehåll av oxalatsalter, föreskrivs magnesiumsalter för 150 mg 2-3 gånger om dagen. Magnesiumsalter "bindar" oxalatsalter i tarmarna och minskar deras innehåll i urinen.

Hos patienter med hyperuricosuri kan förbättring uppstå när en diet med en purinrestriktion är föreskriven. Det är dock inte tillräckligt med kostkorrigering. För att minska syntesen av urinsyra används allopurinol 0,1 g 2-3 gånger om dagen. Terapi bör utföras under kontroll av serumurinsyrahalten. Dess förmåga att minska frekvensen av återfall och stenar som består av kalciumoxalat bevisas.

Med fosfat och fosfatstenar har urin en alkalisk reaktion. Det rekommenderas att begränsa kalciuminnehållet i livsmedel (mejeriprodukter, potatis, ägg), utesluta produkter och läkemedel, alkalinera urin (citroner, alkalier). Produkter som främjar urinoxidation visas. Detta kött, fisk, fett, vegetabiliska oljor, smör. Att ändra alkalisk urin mot sura ordinerade läkemedel: ammoniumklorid, 0,5 g metionin 3-4 gånger om dagen, askorbinsyra, borsyra, bensoesyra, 0,2 g av 2-3 gånger per dag.

Den övermättade urinlösningen utgör grunden för stenbildning. Patienter med oxalsyra och urinsyrastenar ökar därför diuresen. Med fosfat är rekommenderad diurese inte, eftersom urin pH (alkalos) ökar, vilket främjar bildandet av fosfat och karbonatstenar. Det mest använda och förmodligen det bästa studerade läkemedlet är hydroklortiazid, vilket i sådana fall är mest effektivt.

Hos patienter med blandad och förändrad kemisk sammansättning av urinsalter bör maten varieras, men med begränsningen av produkter som främjar bildandet av stenar.

I närvaro av stenar som brukar separera, använd läkemedel som innehåller terpener (cysten, artemisol, enatin, avisan, etc.). Dessa läkemedel har bakteriostatiska, spasmolytiska och lugnande effekter. Förorsakar hyperemi i njuren, förbättrar njurscirkulationen och ökar diuret; Dessutom lindrar de krampen i mjukmusklerna i bäckenet och urinledarna. Samtidigt ökar dessa läkemedel peristaltis, vilket bidrar till borttagning av stenar. Samtidigt har rena terpener en bakteriostatisk effekt på den mikrobiella floran. En omfattande tjeckoslovakisk förberedelse av cystenal användes i stor utsträckning i vårt land. Cystenal och artemisol utse 4-5 droppar på socker i 30-60 minuter före måltid 3 gånger om dagen (med njurkolik - 20 droppar).

Enatin - 1 kapsel innehåller 0,17 g pepparmint, olja renades terpen 0,0341 g, Ahearn 0 olja, 25 g, 0,9205 g av olivolja, olja renad svavel 0,0034 g Tilldela 1 g kapslar 3- 4 gånger om dagen.

Olimetin - i dess sammansättning och verkan ligger nära enatin. Finns i 0,5 gram i kapslar. Båda drogerna tas 1 kapsel 3-5 gånger om dagen i 7-15 dagar.

Spasmocystenal består av eteriska oljor, alkaloider, belladonna. I renal kolik administreras 20 droppar en gång, under interictalperioden - 3-5 droppar per socker 3 gånger om dagen.

Rovatinex - består av väsentliga och oljiga ämnen (pinen, camphene, ren terpen, fenol, rubia-glukosid, etc.); ordineras på samma sätt som cystenen.

Kanefron bör vara inom 4 veckor med 50 droppar eller 2 tabletter 3 gånger per dag, vilket leder till en förbättring av allmäntillståndet, förbättrad othozhdeniiyu kristaller urin salter med förbättrad färg av urin, såväl som normalisering av index av urinanalys, urinsyra, kalcium-fosfor metabolism, urea, kreatinin.

Cyston är en kombinerad örtberedning som reglerar kristallkolloidbalansen i urinen. Läkemedlet främjar utsöndringen av små stenar, liksom urinsyra, har en diuretikum och antimikrobiell effekt. Det indikeras för urolithiasis och beräknad pyelonefrit. Det ordineras 2 tabletter 2-3 gånger om dagen.

Phytolysinum (Polen) består av terpener och andra eteriska oljor innehållande flavin, inositol, saponiner, glykosider, cineol, kamfen och andra. Preparatet har kramplösande, urindrivande, bakteriostatisk verkan. På grund av ytspänningen hos saponiner skyddskolloid reduceras och de är emulgerade, vilket hindrar bildningen av urin "sand", och njursten. Det är ett bra anti-återfall läkemedel i den postoperativa perioden. Den produceras i rör på 100 gram. En tesked pasta sätts i 1/2 kopp sött vatten 3-4 gånger om dagen efter måltiden. Läkemedlet tolereras väl och kan tas under lång tid.

Nieron (FRG) innehåller tinktur ammi tand (2 ml), tinktur av galnare (2 ml), fält harv (1 ml), calendula (1 ml), oxalyl-syra (1 ml). Nieron förbättrar renalt blodflöde, minskar spasm av glatt muskulatur, slem och lyserar proteinmatris, förbättrar urinvägarna motilitet, ökar diures och har en bakteriostatisk verkan. Framställd i ampuller på 10-20 ml. Det ordineras för 30 droppar 3 gånger om dagen efter måltiden i 1-2 månader. Den fördelaktiga effekten ökar kraftigt om uronen tas i samband med Nieron-Tea. Ta två tsk te och fyll den med kokande vatten. Infusionen ska vara full i högst 5 minuter. Det är mest lämpligt att använda det efter det operativa avlägsnandet av stenen som ett antiinflammatoriskt och anti-återfall läkemedel.

Uralit (FRG). Innehåller tinkturer galnare (0,55 g) zamanihi (0,6 g), arnika blomma (0,1 g), magnesiumoxid fosforsyra (0,222 g), lilja (0,025 g). Producerad i tabletter. Det tar 2 tabletter 3-4 gånger om dagen.

Nephrolith (FRG). Innehåller extrahera galnare (0,065 g), lilja extrakt, kellinu (0,005 g), salicylamid (0,0775 g) sulfaminobenzoynoy syra (0,0125 g), glukuronsyra (0,005 g), kalium hyaluronsyra (0,00025 g ). Producerad i tabletter med 200 och 600 st. i förpackningen. Det tar 2 tabletter 3 gånger om dagen efter måltid i 1-2 månader.

Extraktet av madderfärgning torrt, med diuretikum och spasmolytiska egenskaper, oxiderar urin; Applicera 2-3 tabletter per halvt glas varmt vatten 3 gånger om dagen. För oxiderande urin kan saltsyra (10-15 droppar) ordineras för ett halvt glas vatten 3-4 gånger om dagen under måltiden, ammoniumklorid 0,5 g 5-6 gånger om dagen.

Njurkolik attack är möjligt att stoppa den termiska förfarandet (badkar, värmare) i kombination med antispasmodika (drotaverin och liknande). Syftet atropin platifillina, metatsina, papaverin, Arpenans, spazmolitin (difatsila) Halidorum, shpy, antihistamin difenhydramin, Pipolphenum och andra droger bör utföras i vissa kombinationer, förstärkande spasmolytisk effekt. Om inga effekt producerar injektions analgetika och kramplösande läkemedel (5 ml metamizol natrium intramuskulärt eller intravenöst, 0,1% atropin lösning till 1 ml till 1 ml av 1,2% lösning subkutant omnopona eller promedol, 0,2% platifillina lösning till 1 ml subkutant, papaverinhydroklorid vid 0,02 g 2-3 gånger per dag oralt).

En av de bästa läkemedlen för att stoppa njurekolik är för närvarande känd som baralgin. Detta läkemedel har den bästa effekten när den administreras 5 ml intravenöst, och injektionen kan upprepas om det behövs. Dess användning är möjlig och 1-2 tabletter 3-4 gånger om dagen i kombination med andra droger. Det är rationellt att förskriva baralgin med avisan - till 0,05 g (1 tablett) eller barn till 0,04 g (1 tablett). Liknande effekt har spasmalgon (föreskrivs 1-2 tabletter 2-3 gånger om dagen). I njurkolik ges spadolzin för 1 ljus i anus 1-4 gånger om dagen. Trigan, Spazgan, Maxigan används.

Tabell 1. Receptbelagda läkemedel som används för att behandla urolithiasis (IBD). Lista A

Antibiotika och andra läkemedel för diagnos av njurstenar

Om en person även har den minsta misstanke om njursten eller närvaron av sand i dem, ska du omedelbart besöka en läkare som efter att ha bekräftat diagnosen kommer att ordinera läkemedel för behandling av urolithiasis. Med hjälp kan du minimera obehagliga symtom på sjukdomen och snabbt ta bort stenarna från kroppen. Man bör komma ihåg att självbehandling i denna patologi är strängt förbjuden, eftersom det kommer att provocera utvecklingen av allvarliga komplikationer som inte har någon bättre inverkan på kvinnans hälsa.

Terapeutiska metoder

Ofta förekommer urolithiasis hos personer utan några symptom, men bristen på snabb behandling leder till en allvarlig smärtinfarkt, vilket leder till funktionshinder i 1-5 dagar.

För att förhindra detta måste du få behandling i tid, som endast utförs under ledning av en läkare. Men innan läkemedel förskrivs utförs läkaren fullständigt och undersöker patienten och gör en noggrann diagnos. Detta beror på det faktum att det finns olika typer av stenar och deras läge, som behandlingsmetoderna beror på.

Enligt deras sammansättning kan sten vara:

 • urat;
 • fosfater;
 • oxalater.

Sammansättning av njurstenar beror direkt på orsakerna till deras tillväxt - det kan vara brist på vitaminer, dålig ekologi, undernäring, vissa sjukdomar och så vidare.

Enligt deras läge kan sand och kalkformationer ligga i ett som befinner sig i två njurar, såväl som blåsan eller utflödena.

Stenarnas placering påverkar också symtomen på sjukdomen:

 • njurkolik indikerar utseendet av stenar i urinledaren;
 • värkande smärta, försämrad urinering, ökad smärta vid belastningens prestation tyder på att det förekommer konkretioner i njurarna eller andra urinorgan.

Om en kvinna inte förstår i tid att hon har stenar i sin kropp och inte börjar med att medicinera urolithiasis, kan detta leda till allvarliga komplikationer och irreversibla konsekvenser, varav den farligaste är döden hos det parade organet.

Det finns olika sätt att behandla njurstenpatologi, tack vare vilken det är möjligt att krossa och ta bort delar av sten från kroppen, även om de är belägna, och inte heller uppmärksamma formen på formationerna.

Med urolithiasis tillgriper kvinnor och män följande behandlingsmetoder:

 • medicinskt - användningen av droger för att bli av med konkrement
 • kirurgiska - krossningsstenar (litotripsy) är en effektiv behandlingsmetod, vilket ger ett minimum antal komplikationer;
 • konservativ - är att leda en hälsosam livsstil, det vill säga kost, fysioterapi och motionsterapi.

Ett omfattande och prisvärt behandlingssätt är läkemedelsbehandling, där patienten är ordinerad för följande droger:

 • antibiotika;
 • urolitiki;
 • antispasmodika;
 • smärtstillande;
 • kamnevyvodyaschie;
 • diuretikum (växtbaserad njursamling och tabletter);
 • antiinflammatoriska;
 • grönsak.

Dessa läkemedel med urolithiasis kan framgångsrikt behandla detta tillstånd, eliminera dess symtom och förbättra en persons tillstånd.

Tabletter för att bli av med urolithiasis

Det finns olika grupper av syntetiska droger som ordineras till patienter med stenar i urinvägarna.

Fluoroquinoloner - denna grupp av läkemedel har en effekt på läkemedelsresistenta mikroorganismer. Principen för deras behandling är baserad på blockering, liksom förändring av egenskaperna hos bakteriellt DNA.

Vanligtvis används fluorokinoloner

 1. Lomefloxacin är ett antimikrobiellt läkemedel vars komponenter penetrerar DNA från en farlig mikroorganisma och förstör cellerna från insidan. Doseringen av läkemedlet beräknas av den behandlande läkaren, baserat på patologins gång och urinens resultat.
 2. Ofloxacin - detta läkemedel förhindrar uppdelning av bakterieceller, vilket leder till deras snabba död.

Att utföra behandling av urolithias hos kvinnor, droger av denna typ är förbjudna för användning under dräktighet och amning, eftersom de har många negativa biverkningar.

Cefalosporiner är en av de största läkemedelsgrupperna, vars verkan riktar sig till förstörelsen av bakterieceller. Eftersom dessa antibiotika är mycket effektiva används de ofta i olika sjukdomar, inklusive behandling av beräkningar i njurarna.

De viktigaste drogerna från gruppen av cefalosporiner:

 1. Ceftazidime - detta läkemedel används som en injektion, som hjälper till att hantera allvarliga infektioner som förekommer i kvinnokroppen. Särskilt ofta används de i avsaknad av en etablering av orsaken till patologins utseende.
 2. Cefepime - har en negativ effekt på någon form av bakterier. Det är värt att veta att om orsakssambandet till sjukdomen inte är känt, är injektionen av detta läkemedel allmänt, så det är föreskrivet för urolithiasis.

Aminoglykosider - verkningsmekanismen för dessa läkemedel är kränkning av proteinsyntesen i orsakssjukdomens orsaksmedel. Ett litet antal bakterier kan emellertid påverkas av dessa läkemedel. Amikacin används oftast för att behandla stenar i det parade organet. Detta läkemedel ordineras för många sjukdomar, inklusive stenar i urinorganen. Dosering och varaktighet av läkemedlet är endast föreskrivet av en läkare som övervakar patientens hälsa.

Carbapenem - dessa läkemedel i njursten njursjukdom framgångsrikt förstör cellväggar i skadliga bakterier, vilket orsakar deras snabba destruktion.

Gruppens huvudsakliga droger är:

 1. Meropenem - injiceras i kroppen intravenöst, vilket ger snabbare behandling. Det ordineras endast av en läkare.
 2. Cilastatin och Imipenem - denna kombination av droger används i närvaro av en infektionssjukdom. För användning från ett pulver framställs en lösning, som därefter injiceras i venen med hjälp av en droppare. Kontraindikationer är graviditet, laktationsperiod, barns ålder mindre än 3 månader, samt leverfunktion.

Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel kan minska smärta, lägre temperatur och stoppa den fortsatta utvecklingen av inflammation. Eftersom de använder en minimal mängd biverkningar har dessa läkemedel använts i stor utsträckning vid behandling av olika sjukdomar.

De vanligaste antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel är ketoprofen. Har en stark antiinflammatorisk effekt, minskar smärta och normaliserar kroppstemperaturen. På grund av det faktum att läkemedlet inte har någon form av frisättning, är det mycket praktiskt att använda, räknar den föreskrivna dosen.

Huvudfunktionen hos njurarna är återtagande av överskott av vätska, och om de arbetar med nedsatt försämring kommer det första tecknet på detta tillstånd att svullna. Utnämningsdiuretika bör endast en läkare som utför en diagnostisk undersökning och bestämmer stenarnas placering, typ och storlek. Också viktigt är patientens välbefinnande och patologistadiet.

Eftersom kalciumberedningar spelar en viktig roll vid bildandet av njurstenar, i vissa fall i närvaro av sjukdomar och bildandet av förkalkade stenar, är det nödvändigt att överge deras användning samt minska intaget av vissa produkter som innehåller detta kemiska element.

Växtberedningar

Denna grupp droger hänvisar till kvinnokroppen på ett mer måttligt sätt jämfört med syntetiska droger. Deras fördel anses vara ett minimum av biverkningar, liksom tillstånd att använda för gravida och små barn. Negativ punkt är intoleransen hos vissa örter och växter som ingår i naturliga läkemedel. Därför måste användningen av växtbaserade produkter nödvändigtvis överenskommas med en läkare som rekommenderar dosering och behandlingens varaktighet.

De vanligaste drogen är:

 1. Kanefron. Detta läkemedel, som innehåller flera typer av friska växter, effektivt botar inflammation i det genitourära systemet. Kanefron är också ordinerat för snabb avlägsnande av vätska, sand och krossade stenar från kroppen. Det bör dock noggrant tas till personer med diabetes.
 2. Tsiston. Denna antiseptiska beredning av vegetabiliskt ursprung tar snabbt bort betong och sand från det inflammerade organet i urinvägarna. Men innan du applicerar det måste du se till att kvinnan inte är allergisk mot Cystons komponenter, annars kan det ha sådana tecken på allergi som klåda, fläckar på huden eller ett rött utslag.
 3. Cystenen Det används under urolithiasis, eftersom cystenen har flera läkande egenskaper, nämligen diuretikum, antiinflammatorisk och smärtstillande.
 4. Phytolysinum. Detta antimikrobiella medel, som kommer att hjälpa till att bli av med sjukdomen på kort tid. Vegetabiliska komponenter som finns i dess komposition hjälper till att framgångsrikt avlägsna stenar och sand från kroppen, och överensstämmelse med kontraindikationer minimerar förekomsten av negativa sidreaktioner.

Alla borde veta att någon behandling av en sjukdom ska ordineras av en läkare, eftersom självmedicinering inte bara orsakar förstärkning av patologin utan också medför allvarlig skada på patientens hälsa.