Huvud
Massage

Cystit hos män - symptom och behandling hemma

Cystitis är en bakteriell infektion som uppstår när bakterierna går in i urinblåsan genom urinröret. Detta smärtsamma tillstånd är hänförligt till infektioner i urinvägarna i underdelen.

Cystit är mindre vanligt hos män, på grund av att deras urinrör är mycket längre än honan, och därför måste bakterierna gå långt för att nå blåsan. Cirka tvåhundrade representanter för det starkare könet finner motsvarande tecken.

Idag kommer vi att titta på cystit hos män, dess symtom, och även vilka läkemedel som används för effektiv behandling hemma.

orsaker till

Varför uppstår cystit hos män, och vad är det? Infektion blir oftast orsaken till blåsan. Bakterier tränger in i blåsan, främst av stigande bana, det vill säga från urinröret, prostata, testikel eller dess epididym, seminalblåsor.

Hos män är urinröret ganska lång, smal och krökt. Dessutom kan slemhinnan och epitelet hos mänens urinblåsa kunna motstå mikrober på egen hand. Detta förklarar sjukdomen sällsynthet i det starkare könet.

 1. Infektiös cystit hos män utvecklar sig som regel mot bakgrund av uretrit, prostatit, orchitis, vesikulit, epididymit.
 2. Specifik cystit orsakas av mykoplasma, klamydia, trichomonader, mykobakteri-tuberkulos, gonokocker.
 3. Mycket sällan följer cystitis sådana sjukdomar som purpura, actinomycosis och schistosomiasis.

Bland andra faktorer som ökar risken för cystit hos kvinnor, bör det noteras diabetes, ryggmärgsskada, transuretral kirurgi (resektion av prostata, urinrör, tumörer i urinblåsan), stress, kyla, alkohol, kryddstark mat.

Symptom på sjukdomen

De första tecknen på cystit hos män kan hittas oberoende, för denna sjukdom kännetecknas av:

Behandling av cystit med antibiotika är inte nödvändigt att skjuta upp, eftersom det är förenat med konsekvenser och kan ge komplikationer i form av inflammation i vävnaden runt blåsan orsaka en minskning av storleken av blåsan, urininkontinens, och pyelonefrit.

Symtom på cystit hos män

Med utvecklingen av akut cystit är det symptom som en man bör ägna särskild uppmärksamhet åt - ofta resor till toaletten för ett litet behov. Om urinering åtföljs av smärta och gener och urinen blir grumlig - det här är ett tillfälle att konsultera en urolog och undersökas.

Så, de viktigaste symptomen på cystit hos män är:

 • urinering blir smärtsamt, det brinner och sticker över puben;
 • frekvent uppmaning att urinera, det är inte alltid möjligt att kissa
 • Urin utsöndras i små portioner, i slutändan kan blod frisättas;
 • Det finns tecken på berusning: svaghet, trötthet, huvudvärk, aptitminskningar;
 • smärta eller obehag ovanför pubis kan förekomma utanför urineringstiden
 • ibland frigörs urin spontant, men i små mängder;
 • urinen blir grumlig, den har ett flockigt sediment, en obehaglig lukt kan kännas;
 • kan öka kroppstemperaturen.

Klagomål kvarstår i 10-14 dagar, varefter övergången från den akuta formen av cystit till en kronisk är möjlig, när det inte finns några symtom alls, eller de är närvarande men är svagt uttryckta.

diagnostik

För att förstå hur man behandlar cystit hos män ska det diagnostiseras korrekt. I det här fallet:

 1. Urinalys genom Nechiporenko-metoden.
 2. Såning av urin på patogenernas mikrober för att bestämma deras känslighet mot antibiotika.
 3. Uroflowmetry - studien av processen att leda urin genom urinröret och dess hastighet.
 4. Cystoskopi - intern undersökning av blåsan med endoskop.

Framgången av blåsbehandlingar beror direkt på diagnosen och orsaken till utvecklingen.

komplikationer

De allvarligaste konsekvenserna av blåsan är förekomsten av vesikoureteral reflux (när urinen överförs från blåsan tillbaka till urinledarna) och pyelonefrit.

Svåra former av blåsor (till exempel gangrenös) kan leda till utseende av fistler och inflammation i peri-bubbla cellulosa. Inflammation i urinblåsans sphincter åtföljs ibland av akut urinretention.

Behandling av cystit hos män

När man upptäckte symtom på blåsan, bör man börja behandling med vissa läkemedel, främst antibiotika. De utses endast av en specialist.

Det allmänna systemet för behandling av blåsor hos män innefattar:

 1. Det är nödvändigt att dricka mycket vätska, upp till tre liter om dagen. Lie mer. Dieten innehåller ett förbud mot salt, sur och kryddig. Om det finns feber, ta antipyretika.
 2. Antibiotika. Tilldela efter isolering av patogenen och fastställa dess känslighet för drogerna. Vanligtvis är dessa tabletter: nitrofuraner (furadonin), fluorokinoloner (Normax, Ciprolet A, Nolitsin), cephalosporiner.
 3. Örtmedicin. Det är obligatoriskt för cystit hos män Behandling bör inkludera växtdiuretika, antiinflammatoriska läkemedel, såsom fyto-te-bärbärte, tranbärsblad, fälthästsail.
  Smärtstillande. Effektivt lindra smärtstillande medel-antispasmodik (Papaverin, No-Shpa) och NSAID (Nimesil, diklofenak).
 4. Om en STI detekteras, ordineras lämpliga läkemedel.
 5. Symptom och behandling av cystit varierar från åtföljande sjukdomar, som ofta - en prostatit, pyelonefrit, prostata adenom, urolitiasis, prostatektomi.
 6. Tvättning av blåsan. Ibland ges patienten denna procedur med en speciell lösning med antiseptika. Detta hjälper till att snabbt förstöra de patogena bakterierna inuti urinblåsan.
 7. Sjukgymnastik. Efter slutet av den akuta perioden av inflammation, för resorption och tidig återhämtning, elektrofores, UHF, ultraljud, magneto-laser terapi, lera behandling.

Cystitis i akut form behandlas med antibakteriella medel hemma, ordinerad av läkaren. Även sådana patienter rekommenderas bäddstöd, en specialdiet och mycket dryck.

Behandling av kronisk form är svårare, här kan du inte undvika fysioterapiprocedurer och lokala antiseptiska instillationer. I detta fall syftar terapin till att förbättra urinpassagen och förebygga återflöde.

antibiotika

Den huvudsakliga medicinen är ett antibiotikum, eftersom cystitisen i de flesta fall orsakas av bakteriefloran. Grupper av antibiotika som tränger in i blåsans slemhinna är fluorokinoloner och cefalosporiner.

Antibiotika av fluoroquinolonserien:

 • lomefloksatsin;
 • gatifloxacin;
 • ofloxacin;
 • ciprofloxacin.

Läkemedel av vegetabiliskt ursprung:

Det är också viktigt att följa en diet som hindrar den aggressiva miljön i urinen.

Nutrition för blåsor

En extremt viktig roll spelas av en riklig dryck (ca 2-2,5 liter per dag).

Kost i denna sjukdom ska vara mild och inkludera produkter som främst har en diuretik effekt - vattenmelon, melon, pumpa, gurka, tranbär och annan vegetabilisk mat. Också tillåtet att äta mjölk, keso, osaltad ost, kli, fullkornsbröd, flingor.

Kategoriskt förbjudet under perioden med alkohol, salt, fet, kryddig, stekt mat, snabbmat, samt sura frukter och bär (undantag - tranbär).

Tabletter från cystit hos män: effektiv och snabb behandling

Cystit är mycket vanlig hos kvinnor. Men män över fyrtiotalet är benägen för denna sjukdom. Behandlingen inkluderar antibiotika, smärtstillande medel och fysioterapi.

Behandling av cystit hos män

Om du inte fördröjer inflammationsprocessen och vänder dig till doktorn i tid, kan du snabbt bli av med sjukdomen.

Särskild uppmärksamhet krävs för behandling av cystit hos män, läkemedel för sjukdomsanvändningen är olika. Denna patologi är mycket sällsynt i det starkare könet, så varje fall av inflammation kräver en noggrann kontroll. Vilka läkemedel som ska användas löser urologen efter att ha utfört diagnostiska undersökningar.

Om du misstänker en cystit, ordineras en man en serie test. Såsom bakteriologisk odling, PCR, Nechiporenko-analys, cystoskopi.

De vanligaste patogenerna är mykoplasma, klamydia, Candida-svamp och E. coli.

Hos män utvecklar cystit ofta tillsammans med inflammatoriska processer i organ som ligger nära blåsan. Därför kontrolleras prostata, tarm, testiklar och urinrör.

Bestämning av typen av bakterier som utlöste sjukdomen, kontrollera deras resistens mot antibiotika.

Efter att ha fått resultaten av testen bestämmer läkaren om antibakteriella eller antifungala medel behövs. Kurstillfället och dosen föreskrivs av urologen. För varje fall väljes behandlingen beroende på organismens individuella egenskaper.

Patienten måste följa alla rekommendationer på ett ansvarsfullt sätt. Denna sjukdom är mycket farlig och kan, om den behandlas felaktigt, bli kronisk eller utvecklas till en njursjukdom. Därför är det mycket viktigt vid de första tecknen på cystit att söka hjälp.

Behandling av cystit hos män innefattar obligatorisk antibiotikabehandling, symptomatisk behandling, användning av olika fytopreparationer, fysioterapi.

Medicin för blåsor

Effektivt bli av med cystit hos män kan vara med hjälp av ordentligt utvalda läkemedel.

Antibakteriella medel

Om orsaken till sjukdomen är patogena bakterier, behandlas män med antibiotika. Använd oftast sådana droger:

 1. fluorokinoloner;
 2. cefalosporiner;
 3. fosfomycin;
 4. Skyddade penicilliner.

Om den inflammatoriska processen har påverkat flera organ, genomförs behandlingen med Biseptol. Hur många dagar måste ta p-piller läkaren bestämmer, beroende på patientens tillstånd. Det fungerar bra mot många patogena mikroorganismer Levomycetin.

Ett läkemedel som har ett brett spektrum av effekter och är bekväm att använda är Monural. Det har praktiskt taget inga kontraindikationer. Varaktigheten av behandlingen beror på cystitisformen. Vid akut cystit kan terapi vara upp till tio dagar.

Mot en infektion som redan har spridit sig mot njurarna, är Furadonin ordinerad behandling. Det används inte bara mot cystit, men också för behandling av njursjukdomar.

En bra terapeutisk effekt ger Furagin. Det stoppar processen för reproduktion av bakterier och eliminerar sjukdomen. Om dessa medel inte kan klara, behandlas cystit hos män med Palin och Nolitsin. Dessa tabletter börjar snabbt agera och elimineras nästan helt från kroppen.

analgetika

Analgetika och antispasmodika hjälper till att hantera smärtssyndromet. De mest populära av dem är Ketorol, No-Shpa, Baralgin. De lindrar spasmer och minskar trycket på nervändarna. Utan doktorens kunskap är det oönskade att engagera sig i anestetika.

Homeopatiska läkemedel

Från blåsan behandlas män ofta med homeopatiska läkemedel. De mest kända och effektiva är sådana läkemedel som Mercurius Solubilis, Cantaris, Ignatius, Silicea, CapeSusum, Sepia, Berberi. Sådana droger tas i form av komplex, som för varje enskilt fall görs separat.

Naturliga komponenter i sammansättningen av dessa medel eliminerar symptomen. Patienten återhämtar sig mycket snabbare.

Det är omöjligt att använda sådana tabletter mot cystit, om sjukdomen är komplicerad av en ökning av kroppstemperaturen, smärta i njuren och frossa.

Behandling av cystit innefattar ofta diuretika. Sådana egenskaper är baisseörrar, björnbär, häststångsfält. Under förutsättning att patienten inte lider av allergier mot medicinska örter.

uroseptiki

För behandling av blåsor använder män också uroseptika. De mest kända är Nitroxoline. Tabletter samlas i urinen i höga koncentrationer, vilket gör det möjligt att fungera effektivt i sjukdomar i urinvägarna. Läkemedlet utsöndras genom njurarna.

Tabletterna fläckar urinen i en ljusgul färg.

Behandling av akut cystit

Män som lider av akut cystitis föreskriver mediciner som eliminerar orsakerna till sjukdomen och återställer blåsans normala funktion.

Patienten ges omedelbart sängstöd. Det är också viktigt att äta rätt. Det är inte tillrådligt att äta kryddig, salt, rökt och fet mat. Det är tillrådligt att följa mjölk-vegetabiliska kosten. Vilket bör inkludera tranbärsjuice och kisel. Också i kosten bör inkludera diuretika produkter, till exempel vattenmeloner, meloner, gurkor.

De som lider av akut cystit kan inte sättas på magen heta förpackningar, värmedynor, besök bad, bastu, solarium, ta ett varmt bad.

Uppvärmningsförfaranden kan utföras först efter full återhämtning.

För svår smärta och urinretention, utförs behandlingen i en sjukhusinställning.

Behandling av cystit hos män beror ofta på samtidiga sjukdomar, mest vanliga är prostatit, pyelonefrit, njursten. Därför kan du bli av med cystit genom att behandla dessa sjukdomar.

Nya droger

I kampen mot cystit är nya droger uppfunna, vilka agerar snabbt och utesluter möjligheten till återfall. Den senaste utvecklingen är Ceforol. Det är ett mycket starkt och effektivt antibiotikum. Tabletten upplöses i vatten.

Ett ännu mer populärt läkemedel är Monural. Det kan användas även under graviditeten. Det absorberas snabbt och går omedelbart in i urinvägarna, där det börjar förstöra de patogena bakterierna. Med den första användningen av p-piller gör urinering smärtfri och lindrar resten av de obehagliga symptomen.

Samtidigt med Monural kan du ta Furagin. Vissa läkemedel kan inte kombineras, så självmedicinering ska inte göras.

Andra anti-cytostatika

Effektivt avlägsnar symtomen på blåsan Kanefron. Kompositionen av läkemedlet innehåller extrakt av rosmarin och centenarius.

Om njurarna påverkas, ordineras Phytosylinum. Tabletterna är sammansatta av aktiva substanser. De bedövar och desinficerar blåsans hålrum.

I sällsynta fall utse Cyston. Sådana piller lindrar spasmer och inflammation. Består av 10 anläggningskomponenter.

För att behandla cystit hos män var effektiv, måste du justera prostatakörteln och eliminera smalningen i urinröret.

Lokala medel

Vid behandling av cystit använder kvinnor desinfektionstabletter Furacilin. Användningen av ett sådant verktyg för män är mindre nödvändigt. En lång urinrör hindrar åtkomst till blåsan.

I vissa fall utför urologen själva behandlingen. Till exempel injicerar i blåsan vegetabiliska oljor eller lösningar av antibiotika. Better sprider sig på blåsorns havtorns olja och olja från höfterna.

Behandlingen är avslutad, när läkaren utförde kontrolltest och såg till att infektionen eliminerades och den inflammatoriska processen stoppades.

förebyggande

Hos män uppträder cystit mycket sällan. Men för att skydda dig själv och inte söka pengar mot sjukdomen, måste du följa enkla rekommendationer:

 1. Överkyl inte;
 2. Töm blåsan regelbundet;
 3. Korrekt att äta, inte transporteras bort av salta och röka produkter;
 4. Regelbundet genomgå förebyggande läkarundersökning
 5. Drick mycket vätskor;
 6. Tidig behandling av sjukdomar hos manliga könsorgan.

Vanligtvis hos män uppstår cystit efter 40 år och är en komplikation av olika andra urologiska sjukdomar.

Tabletter från cystit hos män snabb behandling

Cystit är mycket vanlig hos kvinnor. Men män över fyrtiotalet är benägen för denna sjukdom. Behandlingen inkluderar antibiotika, smärtstillande medel och fysioterapi.

Behandling av cystit hos män

Om du inte fördröjer inflammationsprocessen och vänder dig till doktorn i tid, kan du snabbt bli av med sjukdomen.

Särskild uppmärksamhet krävs för behandling av cystit hos män, läkemedel för sjukdomsanvändningen är olika. Denna patologi är mycket sällsynt i det starkare könet, så varje fall av inflammation kräver en noggrann kontroll. Vilka läkemedel som ska användas löser urologen efter att ha utfört diagnostiska undersökningar.

Om du misstänker en cystit, ordineras en man en serie test. Såsom bakteriologisk odling, PCR, Nechiporenko-analys, cystoskopi.

Det är väldigt viktigt att, innan behandlingen påbörjas, bestämma orsaken till sjukdomen, eftersom varje medicin verkar på vissa bakterier.

De vanligaste patogenerna är mykoplasma, klamydia, Candida-svamp och E. coli.

Hos män utvecklar cystit ofta tillsammans med inflammatoriska processer i organ som ligger nära blåsan. Därför kontrolleras prostata, tarm, testiklar och urinrör.

Bestämning av typen av bakterier som utlöste sjukdomen, kontrollera deras resistens mot antibiotika.

Efter att ha fått resultaten av testen bestämmer läkaren om antibakteriella eller antifungala medel behövs. Kurstillfället och dosen föreskrivs av urologen. För varje fall väljes behandlingen beroende på organismens individuella egenskaper.

Patienten måste följa alla rekommendationer på ett ansvarsfullt sätt. Denna sjukdom är mycket farlig och kan, om den behandlas felaktigt, bli kronisk eller utvecklas till en njursjukdom. Därför är det mycket viktigt vid de första tecknen på cystit att söka hjälp.

Behandling av cystit hos män innefattar obligatorisk antibiotikabehandling, symptomatisk behandling, användning av olika fytopreparationer, fysioterapi.

Medicin för blåsor

Effektivt bli av med cystit hos män kan vara med hjälp av ordentligt utvalda läkemedel.

Antibakteriella medel

Om orsaken till sjukdomen är patogena bakterier, behandlas män med antibiotika. Använd oftast sådana droger:

 1. fluorokinoloner;
 2. cefalosporiner;
 3. fosfomycin;
 4. Skyddade penicilliner.

Om den inflammatoriska processen har påverkat flera organ, genomförs behandlingen med Biseptol. Hur många dagar måste ta p-piller läkaren bestämmer, beroende på patientens tillstånd. Det fungerar bra mot många patogena mikroorganismer Levomycetin.

Ett läkemedel som har ett brett spektrum av effekter och är bekväm att använda är Monural. Det har praktiskt taget inga kontraindikationer. Varaktigheten av behandlingen beror på cystitisformen. Vid akut cystit kan terapi vara upp till tio dagar.

Mot en infektion som redan har spridit sig mot njurarna, är Furadonin ordinerad behandling. Det används inte bara mot cystit, men också för behandling av njursjukdomar.

En bra terapeutisk effekt ger Furagin. Det stoppar processen för reproduktion av bakterier och eliminerar sjukdomen. Om dessa medel inte kan klara, behandlas cystit hos män med Palin och Nolitsin. Dessa tabletter börjar snabbt agera och elimineras nästan helt från kroppen.

analgetika

Analgetika och antispasmodika hjälper till att hantera smärtssyndromet. De mest populära av dem är Ketorol, No-Shpa, Baralgin. De lindrar spasmer och minskar trycket på nervändarna. Utan doktorens kunskap är det oönskade att engagera sig i anestetika.

Homeopatiska läkemedel

Från blåsan behandlas män ofta med homeopatiska läkemedel. De mest kända och effektiva är sådana läkemedel som Mercurius Solubilis, Cantaris, Ignatius, Silicea, CapeSusum, Sepia, Berberi. Sådana droger tas i form av komplex, som för varje enskilt fall görs separat.

Naturliga komponenter i sammansättningen av dessa medel eliminerar symptomen. Patienten återhämtar sig mycket snabbare.

Det är omöjligt att använda sådana tabletter mot cystit, om sjukdomen är komplicerad av en ökning av kroppstemperaturen, smärta i njuren och frossa.

Behandling av cystit innefattar ofta diuretika. Sådana egenskaper är baisseörrar, björnbär, häststångsfält. Under förutsättning att patienten inte lider av allergier mot medicinska örter.

uroseptiki

För behandling av blåsor använder män också uroseptika. De mest kända är Nitroxoline. Tabletter samlas i urinen i höga koncentrationer, vilket gör det möjligt att fungera effektivt i sjukdomar i urinvägarna. Läkemedlet utsöndras genom njurarna.

Tabletterna fläckar urinen i en ljusgul färg.

Behandling av akut cystit

Män som lider av akut cystitis föreskriver mediciner som eliminerar orsakerna till sjukdomen och återställer blåsans normala funktion.

Patienten ges omedelbart sängstöd. Det är också viktigt att äta rätt. Det är inte tillrådligt att äta kryddig, salt, rökt och fet mat. Det är tillrådligt att följa mjölk-vegetabiliska kosten. Vilket bör inkludera tranbärsjuice och kisel. Också i kosten bör inkludera diuretika produkter, till exempel vattenmeloner, meloner, gurkor.

För att snabbt komma ut ur blåsan alla giftiga ämnen rekommenderas att man använder minst två liter vätska per dag.

De som lider av akut cystit kan inte sättas på magen heta förpackningar, värmedynor, besök bad, bastu, solarium, ta ett varmt bad.

Uppvärmningsförfaranden kan utföras först efter full återhämtning.

För svår smärta och urinretention, utförs behandlingen i en sjukhusinställning.

Behandling av cystit hos män beror ofta på samtidiga sjukdomar, mest vanliga är prostatit, pyelonefrit, njursten. Därför kan du bli av med cystit genom att behandla dessa sjukdomar.

Nya droger

I kampen mot cystit är nya droger uppfunna, vilka agerar snabbt och utesluter möjligheten till återfall. Den senaste utvecklingen är Ceforol. Det är ett mycket starkt och effektivt antibiotikum. Tabletten upplöses i vatten.

Ett ännu mer populärt läkemedel är Monural. Det kan användas även under graviditeten. Det absorberas snabbt och går omedelbart in i urinvägarna, där det börjar förstöra de patogena bakterierna. Med den första användningen av p-piller gör urinering smärtfri och lindrar resten av de obehagliga symptomen.

Samtidigt med Monural kan du ta Furagin. Vissa läkemedel kan inte kombineras, så självmedicinering ska inte göras.

Under behandlingen med antibiotika är det värt att avstå från att dricka alkoholhaltiga drycker.

Behandlingen av cystit tar en vecka, och ibland mindre, så om en man inte lider av alkoholism, bör man avstå från alkohol under en sådan period inte vara ett problem.

Andra anti-cytostatika

Effektivt avlägsnar symtomen på blåsan Kanefron. Kompositionen av läkemedlet innehåller extrakt av rosmarin och centenarius.

Om njurarna påverkas, ordineras Phytosylinum. Tabletterna är sammansatta av aktiva substanser. De bedövar och desinficerar blåsans hålrum.

I sällsynta fall utse Cyston. Sådana piller lindrar spasmer och inflammation. Består av 10 anläggningskomponenter.

För att behandla cystit hos män var effektiv, måste du justera prostatakörteln och eliminera smalningen i urinröret.

Lokala medel

Vid behandling av cystit använder kvinnor desinfektionstabletter Furacilin. Användningen av ett sådant verktyg för män är mindre nödvändigt. En lång urinrör hindrar åtkomst till blåsan.

I vissa fall utför urologen själva behandlingen. Till exempel injicerar i blåsan vegetabiliska oljor eller lösningar av antibiotika. Better sprider sig på blåsorns havtorns olja och olja från höfterna.

Behandlingen är avslutad, när läkaren utförde kontrolltest och såg till att infektionen eliminerades och den inflammatoriska processen stoppades.

förebyggande

Hos män uppträder cystit mycket sällan. Men för att skydda dig själv och inte söka pengar mot sjukdomen, måste du följa enkla rekommendationer:

 1. Överkyl inte;
 2. Töm blåsan regelbundet;
 3. Korrekt att äta, inte transporteras bort av salta och röka produkter;
 4. Regelbundet genomgå förebyggande läkarundersökning
 5. Drick mycket vätskor;
 6. Tidig behandling av sjukdomar hos manliga könsorgan.

Vanligtvis hos män uppstår cystit efter 40 år och är en komplikation av olika andra urologiska sjukdomar.

Cystitis är en inflammation i urinblåsan. Oftast förekommer cystit hos kvinnor, men cystit hos män efter 40 års ålder är inget undantag. Tabletter från cystit för män påverkar orsaken till sjukdomen, liksom dess symtom.

Orsaker till inflammation

Inflammation i blåsan orsakar patogena mikroorganismer.

Hos män är utgångsfaktorerna vid infektionens utveckling:

 • hypotermi;
 • patologi av genitourinary systemet;
 • stagnation av urin, som ett resultat av ett brott mot dricksregimen och tömning av blåsan;
 • Sexuella infektioner;
 • försummelse av personliga hygienregler.

Manlig blåsan framträder av frekvent uppmaning att urinera, obehag när man går på toaletten, smärta i buken och perineum.

För att behandla inflammation i urinblåsan är det nödvändigt under överinseende av en läkare efter en fullständig undersökning. Hos män ingår behandling av antibiotika, antispasmodik, fytoterapi och fysioterapi.

Dessa mediciner är endast föreskrivna av den behandlande läkaren, eftersom felaktigt intag av antibakteriella läkemedel kan leda till en kronisk process eller komplikationer.

De vanligaste drogerna är:

 • Monural - ett läkemedel som syftar till snabb behandling av blåsor. Detta läkemedel kan tas 1 gång om dagen, i okomplicerade fall är enanvändning möjlig.
 • Nolitsin är ett läkemedel av en grupp fluorokinoloner, som används två gånger om dagen i en vecka.
 • Rulid - ett läkemedel som tillhör gruppen makrolider. Detta läkemedel stimulerar aktiviteten av leukocyter, vilket ökar immuniteten.
 • Nitroxolin - ett antibakteriellt läkemedel som är effektivt mot ett stort antal bakterier, liksom vissa svampar.

För att eliminera smärta och obehag, användningen av sådana droger som:

Som namnet antyder, lindrar dessa droger inflammation i blåsans vägg och utsetts som ett tillägg till antibiotika.

Tabletter från denna grupp, mest vanliga vid blåsning hos män:

Det är nödvändigt att följa regimen för att ta tabletter, eftersom de kan orsaka sådana tillstånd som:

Behandling med medicinska örter används i form av buljonger, infusioner, samt färdiga fytopreparationer.

Färdiga medicinska örter:

Dekoktioner och infusioner framställs av följande örter:

Förloppet av fytopreparationer är tre till fyra månader med akut inflammation och upp till sex månader i en kronisk process.

Denna form av sjukdomen utvecklas med felaktig behandling av akut cystit, såväl som i närvaro av en mans skador på prostata.

Om det förekommer en frekvent förekomst av sjukdomens förvärmning är det nödvändigt att genomgå en grundlig undersökning för att utesluta latenta sexuella infektioner och prostata sjukdomar.

För behandling av kronisk inflammation i urinblåsan används samma metoder och läkemedel, men behandlingstiden ökar.

För att förhindra sjukdomen är det nödvändigt att följa läkarens rekommendationer, behandla sjukdomarna i det genitourära systemet i tid och undvika hypotermi.

Vilka läkemedel som behandlar cystit hos män - en sjukdom som är mer associerad med kvinnlig kön? Är representanter för den starka hälften av mänskligheten också kapabla att genomgå inflammatoriska processer i blåsans slemhinnor, som oftast är av smittsam natur? De kan. Men inte så ofta: 1% av alla diagnostiserade fall och oftare efter 45 år.

Cystit hos män: symtom

Läkemedel för medicinsk behandling väljs av läkaren beroende på sjukdomsgraden, som kan bestämmas av följande symtom:

 • Konstant uppmaning att tömma blåsan, ofta bedräglig och oavslutande.
 • Urinering i små portioner med brännande känsla, kraftiga nedskärningar, smärta i suprapubiska zonen (först med knutar, då mer intensiv och kramper). Särskilt smärtsam i början av urinering och i slutet.
 • Urininkontinens.
 • Byte av färg av urin med dess samtidiga grumlighet.
 • Förekomsten av blod och slem i urinen.
 • Allmän känsla av obehag, följt av tröghet, aptitlöshet, snabb trötthet, feber.

Orsaker till cystit hos män

Den vanligaste orsaken till sjuklighet cystit finns alla typer av infektioner: Chlamydia, Proteus, svampar patogena natur, Escherichia coli och Pseudomonas, gonococcus, stafylokocker. Infektiösa medel genom blodet artärerna tränga in i blåsan hos tätt anordnade organ där inflammation sker. Denna bild kan observeras med kronisk pyelonefrit, uretrit, prostatit, njur tuberkulos.

Infektionsvägarna hos cystit från utsidan för män är osannolika på grund av finheten och den stora utsträckningen i urinröret, vilket skapar vissa svårigheter för rörelsen av mikroorganismer längs den. Dessutom, i inte alla situationer, kan orsaksmedlet som kom in i urinblåsan orsaka inflammation i det på grund av det här organets naturliga förmåga att självrengöra.

Orsaker till cystit, förvärvad av en icke-infektiös metod och registrerade en storleksordning mindre ofta kan vara:

 • kemiska ämnen som tränger in i urinblåsan och irriterar slemhinnan;
 • främmande kroppar (till exempel urinstenar):
 • brännskador slemhinnor (kan orsakas av en läkemedelslösning av den höjda temperaturen som är inlagd i en blåsans hålrum).

Processen med inflammation kan utvecklas under påverkan av ett antal faktorer som kan innefatta stress, hypotermi, nedsatt immunitet på grund av närvaron av sjukdomar i kroppen, stagnation av urin.

Det är då mot bakgrund av en minskning av blåsans motstånd, det infektiösa medlet går in i detta organs slimhinna, där det börjar leda en skadlig aktivitet. Vilken typ av medicin krävs för att använda cystit hos män för att besegra sjukdomen snabbt och säkert?

Metoder för att diagnostisera blåsan

Diagnos av blåsan utförs av doktorn på grundval av patientens klagomål om de närvarande symtomen, en grundlig undersökning av könsorganen, där smärta kommer att noteras under palisationen av puben. Bekräfta närvaron av cystit är möjlig genom att:

 • en allmän analys av urin, vilket kommer att visa en ökning av antalet slem, vita blodkroppar och röda blodkroppar;
 • urinalys av Nechiporenko;
 • bakteriologisk urinkultur, avslöjar patogenen, liksom dess känslighet mot antimikrobiella läkemedel;
 • ett urinrörsmärta för dolda infektioner
 • Ultraljud av prostata (med bestämning av resterande mängd urin) och njurar (för att upptäcka patologiska förändringar i urinvägarna);
 • cystoskopi, som tillåter att avslöja i blåsans främmande kroppar, neoplasmer, stenar; även denna undersökning hjälper till att korrekt bedöma slimhinnans tillstånd;
 • multidetektor spiral computertomografi - i tveksamma fall.

Blåsans ultraljud utförs vanligen inte på grund av det omöjliga att ackumulera tillräcklig volym urin för en fullständig och informativ undersökning.

Till vem ska man ta upp på en fråga om blåsan?

Vid identifiering och behandling av blåsan ska kontakta urologen. Om sjukdomen är återkommande är det nödvändigt att konsultera en phthisiatrician, en immunolog, en nephrologist, en specialist för infektionssjukdomar. Vilka mediciner ska jag ta för män med blåsor?

Behandling cystit hos män med svår smärta och urinretention hålls stabilt i en sjukhusmiljö är det komplext, och inkluderar antibakteriella symptomatisk terapi, fysisk terapi, användningen av olika naturläkemedel.

Rekommendationer om kostnäring

I den akuta fasen av sjukdom behandling cystit hos män, läkemedel för vilka är obligatoriska komponent kräver sängläge, applicering av antipyretika, rikliga drink (i cirka 2,5 liter per dag), bantning med avvisandet av syran, salt och kryddig mat, och alkohol.

Det rekommenderas att inkludera livsmedel som har en diuretisk effekt i kosten. Denna melon, vattenmelon, tranbär, pumpa, gurka. Tillåtet mager ost, mjölk, osaltad ost, fullkornsbröd, kli.

Antibiotika mot blåsor

Det bästa botemedel mot cystit hos män är antibiotika, vars verkan syftar till att hämma bakteriens tillväxt och deras förstörelse. Dessa är:

 • fluorokinoloner (Normax, Ciprolet A, Tsifran, Nocilin);
 • nitrofuraner ("furadonin");
 • cefalosporiner.

Vilken typ av cystitissmedel för män kan hjälpa till att besegra sjukdomen, stoppa den inflammatoriska processen och normalisera blåsans funktionella aktivitet?

Fytokemikalier mot blåsor

Fytoterapi består i att ta emot växtbaserade antiinflammatoriska och diuretika - fytotä baserat på hästslag, tranbärblad, bärbär. I avsaknad av allergiska manifestationer på medicinska örter är läkemedel som är baserade på dem effektiva i sin verksamhet:

 • "Phytolysin" är en effektiv lösning mot cystit hos män. Det är en pasta gjord på basis av extrakt av sådana örter som häststång, goldenrod, birdwort, birdgrass (rhizome). Dessutom innehåller sammansättningen av läkemedlet extrakt av björkblad, lökskal, fenugreekfrön, älskarens rot och persilja. I "Phytolysin" finns också salviaolja, apelsinträd, tallar, pepparmynta. Läkemedlet karaktäriseras av en diuretikum, antiinflammatorisk, analgetisk och bakteriostatisk (förhindrande av utveckling av bakterier). Det underlättar lossning och borttagning av stenar i urinblåsan, minskar kristalliseringen i urin av mineralkomponenter. Hur man använder: Torka en tesked av botemedlet i en halv kopp varmt varmt sötvatten. Ta en lång period (från 2 veckor till 1,5 månader) efter måltider 3-4 gånger om dagen.
 • "Cystone." Ett sådant cystitisk läkemedel för män är tillgängligt i tabletter. Har en diuretikum och antiinflammatorisk effekt på grund av ökad blodtillförsel till urinvägarna och njurarna. Avsett för internt bruk. För en vuxen, 2 tabletter per mottagning 3 gånger om dagen. Behandlingstiden är från 4 till 6 veckor.
 • "Kanefron". Det kännetecknas av spasmolytisk och antiinflammatorisk verkan. Minskar intensiteten i den inflammatoriska processen, eliminerar spasmer i urinvägarna, har en diuretisk effekt. Det tas oralt, med mycket vatten. Tugga och slipa tabletter är inte nödvändiga. För män med cystit är dosen för en dos 2 tabletter. Antal mottagningar per dag - tre.
 • Också i behandlingen av cystit hos män, tranbärsjuice (eller morsor) eller tabletter med extraktet av denna bär - "Monouryl" - hjälper.

Praktiskt taget alla fytopreparationer - ett effektivt cystitistmedel för män - har förmågan att sänka koncentrationen av antibiotika, så det rekommenderas att använda det efter slutet av antibakteriell behandling.

Medföljande medicinska procedurer

Lindra smärta spasmolytika som "No-spa" och "papaverin", såväl som icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel "Nimesil" "Diklofenak".

I vissa fall används ett förfarande som att tvätta blåsan med antiseptika.

Vid slutet av perioden av akuta inflammations terapier kompletteras av fysioterapi, nämligen sessioner elektrofores inductothermy, UHF-terapi, magnetterapi, ultraljud, magnetiska-, lera applikationer. Vid identifiering av samtidiga sjukdomar (urolithiasis, prostatit, pyelonefrit, prostataadenom) riktas behandlingen mot eliminering.

Förebyggande åtgärder

Vad krävs för att förhindra cystit hos män? Symtom och behandling, läkemedel för denna patologi är kända för varje urolog. Hur förhindrar förekomsten av cystitis? För att förhindra utseendet av en sådan farlig sjukdom rekommenderas det:

 • observera intim hygien
 • undvik superkylning;
 • behandla de upptäckta sjukdomarna i könsområdet i rätt tid.

Under uppsägningsperioden är behandling i olika specialiserade sanatorier användbar.

Medicin för blåsning hos män

Blodsjukdomar är vanliga bland kvinnliga företrädare. Men män kan genomgå en obehaglig sjukdom, åtföljd av smärta och spasmer i buken. Upptäckten av hans symptom tyder på en tidig överklagande till läkaren, så att han föreskriver lämpliga mediciner.

Än att behandla en cystit hos män

Eftersom cystit är orsakad av bakterier måste antibiotika tas för att bekämpa dessa patogener. Prescribe antimikrobiella läkemedel en läkare måste för att undvika risken för allergiska reaktioner och biverkningar. Förutom dem, måste antispasmodik och läkemedel som eliminerar inflammation för att befria personen från svår smärta.

Antibiotika för inflammation i urinblåsan

 • Monural är ett antibiotikum som används i urologi.

Läkemedlet för cystit hos män ska användas när:

 • bakteriell cystit i akut form;
 • förekomsten av infektioner i urinvägarna efter operationen;
 • periodisk återkommande akut cystit
 • förebyggande av infektioner under operationen.

Producerad i form av granuler. Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är fosfomycin. Medlet har en destruktiv effekt på bakteriens cellväggar. Det är förbjudet att dricka Monural till patienter med svårt njursvikt, barn under 5 år och personer med allergisk reaktion mot detta läkemedel. Vuxna ska ta drogen i 1 dag, dosen är 3 g. Droppens granuler ska spädas med vatten i en mängd av 1/3 av artikeln, dricka 60 minuter före början av ätandet eller efter det i samma intervall.

 • Cyston är ett homeopatiskt läkemedel med antiinflammatorisk effekt.
 • stalk-twinned bicot;
 • marenu hjärtformad;
 • tunga saxifrage;
 • tro ashy;
 • oneschemum med bracteous;
 • grovt halm
 • blotting att sova;
 • doftande basilika;
 • renad mamma;
 • kalk silikat;
 • hästbönor;
 • fälthästsail
 • en doftande paroni;
 • gul mimosa;
 • teak frön.

När ska man ta: med inflammatoriska processer i urinblåsan; om urolithiasis finns för behandling av gikt och kristalluri. Dosering: 2 tabletter två gånger om dagen. Effekten av botemedel mot cystit hos män är antimikrobiell, spasmolytisk, litolytisk, antiinflammatorisk.

 • Nolitsin avser antibakteriella läkemedel som visar resultatet vid eliminering av cystitis.

Följande sjukdomar kan orsaka drogen:

 • uretrit;
 • pyelonefrit;
 • prostatit (bakteriell och kronisk);
 • cystit;
 • gonorré, som fortsätter utan komplikationer;
 • cervicit;
 • endometrit;
 • förebyggande av återkommande infektionssjukdomar.

Läkemedlet har kontraindikationer:

 • allergiska reaktioner på den aktiva substansen (norfloxacin) och andra komponenter;
 • ålder till 18 år.

Dosering för manlig cystit: 0,4 g två gånger dagligen. Inträdesförloppet är 3-5 dagar. Överdosering kan hota utseende av illamående, kräkningar, utspädning av avföringen, sömnighet, svullnad i ansiktet, anfall. Nolicin har en imponerande lista över biverkningar som påverkar alla kroppssystem. Därför är det lämpligt att få läkares råd före användning.

 • Furadonin - tabletter från cystit för män, vars lista över beståndsdelar innehåller nitrofurantoin.

En liknande effekt tillhandahålls av läkemedlet Furamag. Det rekommenderas inte att använda läkemedlet för brott mot funktionen av njursekretion, levercirros, hepatit i kronisk form, porfyri, hjärtsvikt. För män är den önskade dosen av läkemedlet 50-100 mg åt gången, du måste dricka medicinen 4 gånger per dag. Det rekommenderas att behandlas med furadonin inom en vecka.

 • Palin är ett antiseptiskt medel som används i urologi. Innehåller pipemidsyra.

Lämplig för behandling av uretrit, pyelonefrit, cystit och prostatit. Cure för cystit hos män har följande kontraindikationer: porfyri, njurfunktion och lever, graviditet och amning, är allergisk mot komponenter av drogen, ålder mindre än 14 år, det centrala nervsystemet sjukdom. För att dricka Palin är det nödvändigt att 0,2 g 2 gånger per dag före en frukost och en kvällsmat.

 • Levomycetin, som är ett antibiotikum för att eliminera ett brett spektrum av bakterienamn, kan ha en botande effekt på cystitis.

Doseringsregimen: 0,5 g 3-4 gånger per dag. Läkemedlet har kontraindikationer:

 • leversjukdomar som stör dess funktion
 • psoriasis;
 • eksem;
 • hudkänslor orsakade av svampar;
 • graviditet och amningstiden.

Medicin för inflammation i urinblåsan hos män

Antibiotika bekämpar smittämnen i blåsan och hjälper till att bli av med blåsan efter ett tag. Men många patienter upplever svår smärta i kroppens område, vilket måste stoppas, så att en person normalt kan utföra vitala funktioner. För detta är antispasmodika och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel lämpliga.

antispasmodika

Preparat av antispasmodisk verkan utgör en stor grupp smärtstillande medel. Eftersom blåsan bildas av en slät typ av muskelvävnad, när inflammation uppstår, börjar det att kontraheras i hög takt och orsakar en spasm i organet. En sådan process genererar smärta och smärta vid urinering. Spasmolytics hjälper till att eliminera obehagliga och smärtsamma förnimmelser i cystit, normalisering av frekvensen av muskelkontraktioner.

En modern läkemedelsindustri producerar ett stort antal sådana droger. De mest populära av dem är No-shpa. Det kan köpas i form av tabletter eller i flytande form. Det genomsnittliga antalet piller som krävs för cystit: 3-6 stycken. Använd inte läkemedlet för lever, hjärta eller njursvikt och allergiska reaktioner på läkemedlet.

Förutom No-shpa är andra representanter för antispasmodik också kända:

Antiinflammatoriska läkemedel

Rekommenderade antiinflammatoriska läkemedel för cystit hos män:

 • Ibuprofen.
 • Nimesil.
 • Diklofenak.
 • Ketorolak.
 • Ketoprofen.
 • Indometacin.

Dessa läkemedel lindrar symtom:

 • störning av mikrocirkulationen, som härrör från förekomst av ödem;
 • smärta;
 • spasmer i muskelvävnad;
 • misslyckande i det sjuka organs funktion.

Att använda symptomatisk behandling med dessa läkemedel under lång tid rekommenderas inte, eftersom de kan orsaka komplikationer:

 • ulcerös eller erosiv skada på matsmältningsorganet;
 • stroke;
 • trombos;
 • blödning;
 • ökning av blodtrycket.

Medicin för blåsning hos män

Tecken på utveckling av manlig cystit uppträder efter överförd stress, hypotermi och som en följd av virus- och infektionssjukdomar.

Utveckling cystit hos män är förknippade med infektioner som överförs under sexuell kontakt, och det finns anledning ureaplasmosis sjukdomar, mykoplasmos, klamydia, candida, gonorré, passerar in i en kroniskt stadium av sjukdomen, och provocera en sjukdom i urinblåsan.

Hur man cure cystit är beroende av sjukdomsutveckling och tidig diagnos, liksom hur korrekt utvalda läkemedel för cystit hos män, som bakterierna är känsliga för.

Känsligheten hos bakterier mot antibiotika som används för att behandla cystit

För att övervinna bakterieinfektionen i urin- och reproduktionssystemet är det nödvändigt att mikroberna är känsliga för drogerna och deras handlingar. För behandling av cystit används antibiotika i gruppen hos män: makroliter, fluorokinoloner, tetracykliner, penicilliner. Typer av bakterier som är känsliga för antibiotika i dessa grupper. Lista över bakterier:

 • streptokocker;
 • Staphylococcus aureus;
 • listeria;
 • infektion av Escherichia coli;
 • bakterie enterokocker;
 • Bakterier som provar magsår i mag och tarmar;
 • stafylokockbakterier;
 • proteus;
 • mikrober av Klebsiella;
 • shigella;
 • gonokocker;
 • meningokocker;
 • salmonella.

För det mesta används antibakteriella läkemedel inte för att behandla virus i kroppen och svampinfektion.

Behandling av blåsor i hankroppen

Än att behandla en cystit hos män? Behandling av cystit hos män hemma, kanske bara strikt följa utnämningen av en läkare. Läkemedlet för cystit hos män är ordinerat av en läkare som urolog.

Piller cystit för kvinnor i kombination med naturläkemedel och medel för lokal behandling, kan på kortast tid att ta bort symptomen och bota infektionen. Med felaktig behandling utvecklas kronisk cystit hos män. Behandling av kronisk cystit är mycket mer komplicerad och varaktig.

Terapi av manlig cystit börjar med antibiotikabehandling, vilken väljs av läkaren, baserat på en diagnostisk studie.

Tillsammans med antibiotika i processen med inflammation i blåsan av behandlingen involverad:

 • en multivitamin;
 • immunomodulatorer;
 • antifungala medel;
 • probiotika.

Även i medicinsk process är det mycket effektivt att använda immunmodulatorer och fytopreparationer. Blåsans inflammation hos män behandlas med fytoterapi, vilket positivt påverkar sjukdomen botemedel. Phytopreparations används, både i form av tabletter, och i form av infusioner och avkok av medicinska växter och örter. Läkemedel för behandling av blåsan hos män:

 • Cyston - ta 2 tabletter 2 gånger om dagen;
 • Kanefron - drick 50 droppar 3 gånger om dagen;
 • Spasmocystenal - drick 10 droppar 3 gånger om dagen;
 • Fitonefrol - grunden för läkemedelsverket eleutherococcus;
 • växtberedning - kanefron, den viktigaste komponenten i tusen-tusendelar;
 • bär extrakt monorail - en beredning som består av tranbär frukt;
 • Växtberedning - Urolesan;

Symtom på akut och kronisk cystit hos män tabletter, för att avlägsna smärta används. Förteckningen över läkemedel:

Dessa läkemedel lindrar bara symtom på smärta, men de botar inte själva cystitissjukdomar.

Antibiotika för behandling av blåsor i hankroppen

Läkemedlet Monural - ta 3 mg en gång om dagen. Antibakteriella egenskaper hos denna medicinering kan snabbt bota cystit i människokroppen, med de lägsta biverkningarna. Läkemedlet fungerar i kroppen i två dagar, vilket påverkar urinrörets och urins sterilisering. Dessa egenskaper hos läkemedlet kan bota inflammation i urinorganen på kort tid. Snabb behandling med detta läkemedel gör att du kan undvika komplikationer från långvarig användning av antibiotika.

Cystit hos män, tabletter Nolitsin - drick 1 tablett 2 gånger om dagen, kursen är 3 dagar. Detta antibiotikum tränger in i cellen av mikroorganismen i infektionen och stör dess vitala aktivitet och därigenom förstör den givna bakterien. För en kort behandlingstid kan du bli av med cystit i hankroppen.

Efter användning av antibiotika mot cystit kan ett antal biverkningar uppstå:

 • konstant illamående efter att ha ätit - kräkningar;
 • smärtsam diarré, förstoppning
 • akut form av dysbios
 • stomatit med ljusa smärta
 • spänning;
 • en skarp smärta i huvudet.

Ta antimykotiska mediciner från blåsan

Tabletter från cystit hos män Nitroxolin

Positiv dynamik vid behandling av denna sjukdom tillhandahålls av det uroseptiska läkemedlet Nitroxolin. Detta läkemedel har en effekt på infektionen i urinsfärens organ och könsorganens organ lokalt.

I fall av cystit verkar nitroxolin direkt på bakterien, tar bort inflammatoriska processer i blåsan. Med en akut form av sjukdomen kan man ta 3 tabletter. Behandlingsförloppet är upp till 21 dagar.

Mycket ofta leds sjukdomen cystitis av en prostatit. Behandling med nitroxolin kommer att hjälpa till med prostata sjukdom. Nitroxolin är mycket bra vid prostatit, eftersom den tränger in i prostatakörteln och lindrar inflammationen. Behandling bör börja i början av den inflammatoriska processen i prostatakörteln. Patienter som tillämpade vid sjukdoms första skede kunde undvika kirurgisk ingrepp i prostata.

Effektiv behandling med nitroxolinberedning för kronisk period av prostatit hos sjukdomen.

Nitroxolin för cystit hos män och prostatit bör tas en halvtimme innan man äter.

Medicin för cystit Furadonin

Furadonin - det här antimikrobiella läkemedlet har en antiinflammatorisk effekt på urinvägarna och de omgivande könsorganen. När sjukdomscystitisen Furadonin verkar direkt på infektionsfokus och på orsakssjukdomens orsaksmedel, tar bort inflammatoriska processer i blåsan. I motsats till systemiska antibakteriella läkemedel har detta cystitisläkemedel den bästa effekten vid behandling. Mycket bra Furadonin hjälper till med återfall av denna sjukdom, liksom andra infektionssjukdomar. Det rekommenderas att ta till förebyggande av denna sjukdom.

Dosen av läkemedlet för vuxna män i början av läkemedelsförloppet är Furadonin 0,1-0,15 g. inte mindre än 4 gånger om dagen. Daglig maximal dos 0,6 gr. Från den andra dagen kan dosen av Furadonin 50 minskas till tre gånger per dag. Behandlingsförloppet varar upp till 10 kalenderdagar. Om det inte fanns någon positiv dynamik fortsätter mottagningen av läkemedlet att vara upp till två veckor.

För att förhindra återkommande sexuella infektioner och inflammatoriska processer i urinorganen är det nödvändigt att ta 2 tabletter av Furadonin före sänggåendet, men inte mer än två veckor.

Läkemedlet Furadonin har egenskaper som gör att du inte kan vänja dig vid kroppen av detta läkemedel.

Analoger av läkemedlet Furadonin - Furagin, Furamag, Furasol, används också allmänt för behandling av denna sjukdom.

Tabletter från cystit hos män måste kombineras med att ta probiotika och använda antifungal topisk terapi:

 • varma bad med bouillon av örter: salvia, calendula, kamille;
 • jontofores;
 • UHF.

Lokal terapi med antiseptiska läkemedel används i följande fall:

 • inflammationsprocesser i könsorganets yttre organ - varma bad med avkok av kamomill, kalendula eller mangan;
 • inflammationsprocesser i urinblåsan och urinröret (uretrit) - sprutning av urinröret med protargol och collagol.

Förebyggande av cystitsjukdom

Även manlig cystit är detta en ganska sällsynt sjukdom, men för män att undvika det är det nödvändigt att hålla sig till inga komplicerade regler:

 • Överkyl inte kroppen;
 • Gå inte i våta skor;
 • Töm blåsan när den ackumuleras och den första ansträngningen att urinera;
 • balanserad kost, där den minsta mängden rökt, fet, sur och salt mat
 • systematiskt genomgår en urologs undersökning
 • drick tillräckligt med vätskor per dag;
 • permanent sexuell partner
 • avstå från sex vid tidpunkten för läkemedelsbehandling med antibiotika;
 • använd en kondom med sexuell kontakt
 • överensstämmelse med reglerna för personlig intim hygien.

Komplikationer av blåsor i hankroppen

Mot bakgrund av denna sjukdomsprostatit utvecklas uretrit och risken för cancer föreligger.

Du kan inte tillåta övergången av sjukdomen under en kronisk utvecklingsperiod.

Symtom på kronisk blåsning hos män manifesterar regelbundet, och att behandla sjukdomen vid detta stadium är mycket svårare.

Uppfyllandet av alla läkemedelsföreskrifter, en hälsosam livsstil, hygien, kommer att ge ett positivt resultat i sjukdomshärdningen i ett tidigt utvecklingsstadium.