Huvud
Skäl

Hemorrojder och prostata: finns det en anslutning?

Denna fråga är ganska relevant och logisk, eftersom den anatomiska placeringen av dessa strukturer innebär en nära samverkan, även när patologi uppstår.

Den oberoende existensen av sådana sjukdomar som hemorrojder och prostatit är ganska möjlig och i de flesta fall detekteras de separat från varandra. Men det är värt att komma ihåg att förekomsten av prostatit kan bidra till utvecklingen av hemorrojder och vice versa. Därför betyder frånvaron av symtom inte avsaknaden av en sjukdom, vilket innebär att i närvaro av hemorrojder eller prostatit behövs ett integrerat diagnostiskt tillvägagångssätt.

Förberedande faktorer för utveckling av hemorrojder och prostatit

För att skapa hemorrojder och prostatit tillsammans är predisponeringsfaktorer nödvändiga. Sådana faktorer inkluderar:

 • starkt begränsad rörlighet. Detta gäller särskilt män som arbetar på kontor, liksom alla som spenderar mycket tid i sittande ställning. stress. Orsakar en minskning av androgener, öka nivån av kortisol;
 • kränkning av avföringens skull. Både förstoppning och diarré stör uppkomsten av bäckenorganen;
 • hypotermi,
 • felaktig obalanserad näring
 • rökning och alkohol,
 • promiskuösa samlag,
 • minskad / brist på sexuell aktivitet.

Förbindelsen mellan hemorrojder och prostatit

Först måste du förstå vad som uppstår främst i denna kombination av sjukdomar: hemorrojder eller prostatit. Processerna som förekommer i prostatakörteln är direkt beroende av androgener, som produceras av testiklarna, så funktionella abnormiteter i testiklarna leder till förändringar i prostata. Omvänt stör en förstorad prostata testiklarnas funktion. Så en ond cirkel bildas.

Den förstorade och strukturellt förändrade prostatan försvagar den ligamenta apparaten i ändtarmen. Och svaga ledband är huvudorsaken till hemorrojderutveckling. En annan orsak till utvecklingen av hemorrojder med prostatit är en minskning av sexuell aktivitet. Som ett resultat av inflammation i prostata minskas sexuell attraktion. Och för att under sexuella handlingar det finns en belastning av rektumets muskel- och ligamentapparatur, spelar den en förebyggande roll i förhållande till hemorrojder. Enligt resultaten av forskningen hade 17% av patienterna med prostatit hemorrojder.

I sin tur, hemorrhoidala dilaterade ådrar i rektum försämrar blodcirkulationen i prostatakörteln. Och detta leder till atrofiska processer i prostata vävnaden. Men för utvecklingen av denna process måste de utvidgade venerna ha stora dimensioner.

Dessutom kan inflammation av hemorrojderna "gå" till prostata, vilket resulterar i prostatit. Detta framgår av frekvent detektion av E. coli som ett medel för inflammation i prostata.

Mycket nära anatomisk anslutning bidrar till den gemensamma förekomsten av hemorrojder och prostatit. Prostat från rektumets venösa plexus separeras endast av en liten mängd fettvävnad och bindvävsmembran. Därför kan en aktiv och storskalig inflammatorisk process inte misslyckas att påverka båda organen.

Av ovanstående kan vi dra slutsatsen att det i början kan finnas både prostatit och hemorrojder. I detta fall främjar prostatit utvecklingen av hemorrojder, när

 • en förstorad prostata försvagar rektumets ligament,
 • minskningen av samlag påverkar försvagningen av rektumets ligament.

I sin tur bidrar hemorrojder till utvecklingen av prostatit, när

 • inflammation i noderna påverkar prostata,
 • näring av prostata är nedsatt på grund av de ökade hemorrojderna.

Varför kommer hemorrojder och prostatit inte alltid samman?

Denna fråga är ganska logisk efter de givna argumenten. Men vi måste alltid ta hänsyn till det faktum att om det finns tecken på hemorrojder, kommer diagnosen av prostatit inte alltid att utföras, men vice versa. Dessutom förekommer 2/3 av alla fall av kronisk prostatit, eller patienter uppmärksammar inte symptomen. Samma händer med hemorrojder: inga bekymmer för patienten, de inledande stadierna av sjukdomen levererar inte.

Självklart förekommer det självständiga förekomsten av hemorrojder eller prostatit ganska ofta, eftersom de inledande stadierna hos båda sjukdomarna inte kan påverka anatomiska strukturer i angränsande områden. För att utveckla komplikationer av prostatit eller hemorrojder måste patientens kropp försvagas, och predisponeringsfaktorer måste uppstå.

slutsats

Hemorrojder och prostatit följer inte alltid varandra. För att dessa sjukdomar ska utvecklas tillsammans är predisponeringsfaktorer nödvändiga. Men kopplingen mellan dessa patologiska processer är definitivt där. Denna anslutning kan emellertid inte alltid identifieras på grund av svag symptom eller på grund av diagnostiska fel.

Hur påverkar hemorrojder prostatit?

Hur påverkar hemorrojder prostata? Denna fråga bekymrar patienter som är otur att möta dessa obehagliga sjukdomar. Endotum och prostatakörteln är i nära anslutning på grund av egenskaperna hos kroppens anatomiska struktur. Hemorrojder och prostatit kan uppstå och utvecklas oberoende av varandra, men vi bör inte utesluta möjligheten att en sjukdom provocerar en annan.

Om en man genomgår ett test och diagnostiseras med prostatit, bör ytterligare tester utföras för att ta reda på symptomen på hemorrojder. Frånvaron av en stabil klinisk bild betyder inte att sjukdomen inte kan utvecklas. Vid en prostatit, liksom vid hemorrojder bör diagnostik vara högkvalitativ och allsidig för att undvika komplikationer och negativa konsekvenser.

I ett tidigt skede av dessa sjukdomar kan symtom inte uppstå, men vid behandling av en sjukdom bör åtgärder vidtas för att förhindra en annan.

Prostatit och hemorrojder

Det faktum att prostatit och hemorrojder påverkar varandra är bevisat av många studier. Det finns fall där båda sjukdomar utvecklas samtidigt och provoceras av samma faktorer, nämligen:

 • En stillasittande livsstil. I riskzonen är patienter vars arbete inte kräver fysisk ansträngning. Det här är kontorsarbetare, lärare och studenter.
 • Konstant stress bidrar till att minska nivån av östrogen i blodet.
 • Defekationsstörningar. Om en person har långvarig eller frekvent förstoppning försämras bäckens organcirkulation, vilket orsakar sjukdomsutvecklingen. Samma problem med diarré;
 • Underkylning kroppen;
 • Obalanserad näring, som orsakar brist på näringsämnen i kroppen, bidrar till förekomsten av problem i matsmältningssystemet och som följd förstoppning och diarré.
 • Brist på sexuellt liv. Sexuell aktivitet är en utmärkt profylax av sjukdomar i bäckenorganen, inklusive rektum och prostata.
 • Frekvent förändring av sexpartner. Du kan inte bara skydda dig mot kränkningar av prostata funktioner och utseende av hemorrojder, men också för att fånga en venerisk sjukdom.

Hur hemorrojder påverkar prostata

För att förstå förhållandet mellan dessa två patologier borde man studera mekanismerna för deras utveckling och bestämma vad som framstår först. Om det finns en brist på androgener i en mans kropp, börjar patologiska förändringar i prostata, vilket leder till att testiklarnas funktioner bryts, börjar inflammationsprocessen i prostata. Detta är början på prostatit. I primärfasen är symtomen svaga, så män gör ett mycket stort misstag och tror att problem, om de redan existerar, kommer att passera sig själva.

Prostatit är orsaken till att ligamenten i rektummen blir svag, vilket orsakar utseende av hemorrojder. Stilla prostatit bidrar till att minska sexuellt livets aktivitet och, som det är känt, sänker ligamentapparaten och musklerna i rektum under sex, vilket är en utmärkt profylax för hemorrojder.

Nu den omvända reaktionen. Åtornas patologiska expansion i hemorrhoida noder försämrar prostataets blodtillförsel, varför atrofiska processer börjar inträffa i den. Från hemorrojderna kan den inflammatoriska processen lätt sprida sig till prostatakörteln.

Primär kan utvecklas som en hemorrhoidnod och inflammation i prostatakörteln.

När det inte finns någon samband mellan hemorrojder och prostatit

Men trots allt uppstår inflammation i prostatakörteln och hemorrojida noder inte alltid tillsammans eller detekteras inte. Än det orsakas? Denna fråga ställs ofta av patienter som måste möta en av två sjukdomar.
Mycket sällan är prostatit frånvarande med hemorrojder och vice versa. Men ofta är bara en sjukdom diagnostiserad. Det händer eftersom:

 • Läkaren föreskriver inte alltid diagnostiska åtgärder för hemorrojder på prostatit och för prostatit på hemorrojder.
 • Nästan 70% av patienterna som diagnostiseras med prostatit märker inte förändringar i rektumets funktion.
 • Samma med hemorrojder. Vid de första stadierna av kronisk inflammation i prostatakörteln får det inte känna sig själv.

Kan hemorrojder vara associerade med prostatit

Hur nära sammanhängande prostatit och hemorrojder kan berätta för en specialist. Läkare observerade upprepade gånger den samtidiga förekomsten av två sjukdomar. De är både allvarliga och farliga för hälsan, eftersom komplikationer utvecklas, när det saknas adekvat behandling.

Vad provar utseende på hemorrojder och prostatit

Hemorrojder, som prostatit, kan uppstå på grund av ett antal faktorer:

 • En stillasittande livsstil. Sedentärt arbete och brist på fysisk aktivitet är de första förutsättningarna för framtida utveckling av sådana problem. Allt eftersom det leder till bildandet av stillastående processer i det lilla bäckens organ
 • Hypotermi. Mot bakgrund av detta reduceras immuniteten avsevärt, på grund av vad kroppen inte klarar av attacken av patogen mikroflora;
 • Problem med tarmarna. Regelbunden förstoppning och diarré leder till blodstagnation, vilket är en av huvudfaktorerna i utvecklingen av både hemorrojder och prostatit.
 • Missbruk av alkoholhaltiga produkter. Alkohol ökar sannolikheten för att utveckla stillastående processer i lilla bäckenet;
 • Psykoterapeutisk stress. I ett sådant tillstånd undertrycks syntesen av androgener. Också ständig stress leder till överflöd av blodkärl i nedre extremiteterna och bäckenorganen;
 • Ohälsosam ätning. Brist på fiber leder till problem i tarmarnas arbete, vilket framkallar utvecklingen av hemorrojder och prostatit.

Utveckling av sjukdomar främjas ofta av promiskuöst samlag, analsex och minskad libido.

Ibland uppenbarar symtomen på prostatit och hemorrojder sig samtidigt. Men oftare utvecklar sjukdomen varandra efter varandra.

Sedentärt arbete framkallar både hemorrojder och stillastående form av prostatit

Vad är tecknen på sjukdomen?

Relationen mellan akut eller kronisk prostatit och hemorrojder är ett mycket verkligt fenomen. De har till och med liknande symptom vid det första utvecklingsstadiet. Och behandlingen för sådana diagnoser är nästan identisk. Både i det första och i andra fallet krävs läkemedelsbehandling, kostintag, fysisk aktivitet och andra förfaranden som förbättrar de drabbade organens arbete.

Märkbara skillnader mellan de två patologiska processerna observeras när de flyttar till det progressiva steget. På detta stadium fortsätter sjukdomen på olika sätt. Därför verkar läkare mer benägna att klaga på patienten för att avgöra om prostatakörteln lider av prostatit eller tarmarna från hemorrojder.

Hemorrojder känns igen av sådana tecken:

 1. Irritation och ömhet i anus;
 2. Blodutsläpp efter avföring
 3. Blod i avföring
 4. Förlust av hemorrojder.

Båda sjukdomar uppstår med obehagliga symptom

Dessa tecken gör det möjligt även för en lekman att skilja mellan hemorrojder och prostatit. Den andra sjukdomen kännetecknas av sådana symptom:

 1. Snabb utlösning
 2. Svag erektion;
 3. Känsla av inte helt tömd blåsan;
 4. nervositet;
 5. Smärta i processen av utlösning och urinering;
 6. Smärta i underlivet.

När dessa symptom uppträder bör du omedelbart kontakta en behörig läkare, urolog eller prokolog.

Effekt av hemorrojder på prostata

Det faktum att det finns samband med utvecklingen av prostatit och hemorrojder, bekräftar effekten av en sjukdom på en annan. Inflammerade knutar kan starkt trycka på prostatakörteln och därmed bryta cirkulationsprocessen i orgeln. Mot denna bakgrund utvecklar en man vävnadsatrofi.

Prostatit uppträder ofta efter att tarmkanalen kommer in i motsvarande organ med en hematogen eller kontaktväg från tarmen.

Effekt av prostatit på hemorrojder

Faktumet av ömsesidigt beroende av hemorrojder och prostatit har visat sig kliniskt. När körteln ökar, ökar den avsevärt i storlek. På grund av detta skapas tryck på tarmarna. Som ett resultat är det en försvagning av de rektala ledningarna. Detta är början på utvecklingen av hemorrojder.

Prostatit påverkar sexuell aktivitet negativt. Mot denna bakgrund finns det en försvagning av rektumets muskulatur och ligament. Dessa förändringar är bland de faktorer som påverkar utvecklingen av hemorrojder.

Prostata och tarmar ligger bredvid varandra, så den inflammatoriska processen eller infektionen passerar lätt till ett annat organ

När sjukdomar inte påverkar varandra

Inte alltid inflammation i prostata och hemorrojder förekommer samtidigt. De organ som påverkas av dessa patologiska processer påverkar varandra endast i närvaro av vissa omständigheter. Detta fenomen observeras endast hos 20% av patienterna. Därför diagnostiseras patologiska processer separat oftare.

När patienter söker medicinsk hjälp med misstanke om hemorrojder, föreskriver läkare dessutom en kontroll för inflammation i prostatakörteln. Om patienten snabbt blir av med hemorrojder, kommer han att undvika komplikationer i form av prostatit. Detta kräver en fullständig diagnos av kroppen, såväl som aktuell behandling.

behandling

Både hemorrojder och prostatit bör behandlas med utseendet av de första symptomen. I detta fall kan patienten förvänta sig en snabb återhämtning och inga komplikationer. Medan sjukdomar fortsätter i ett första skede, kommer det att vara möjligt att vara begränsad till läkemedel, en diet och fysiska övningar. Om patienten allvarligt närmar sig lösningen av problemet, kommer han att uppnå önskat resultat. Annars kan det förväntas genom en operation.

Medicinsk kurs

När hemorrojder, oavsett om de är associerade med prostatit eller inte, kommer att behöva behandlas med rektala suppositorier. Denna lösning är effektiv för båda diagnoserna. Suppositorier ger följande resultat:

 1. Förbättra blodflödet i bäckenorganen;
 2. Ta bort inflammatorisk process;
 3. Stärka venerna och kärlens väggar;
 4. Förbättra arbetet i tarmarna och prostata.

Förloppet av rektala suppositorier tar i genomsnitt 30 till 50 suppositorier, vilka injiceras i rektum 1-2 gånger om dagen. Särskilt effektiva är preparat med ichthyol. De läker dessutom befintliga sår, återställer slemhinnan hos inre organ och eliminerar hemorrojder såväl som inflammation i prostata.

Ofta med hemorrojder och prostatit utse samma ljus

Balanserad diet

Utan en riktig kost kan en man inte botas och förhindra återkommande sjukdom. Diet är en viktig del av behandlingen i båda patologierna. För att återgå till en normal livsstil och behålla din hälsa i gott skick borde du följa följande regler:

 • Det är nödvändigt att föredra fraktionell mat. Det är bäst att äta några måltider om dagen några gånger om dagen.
 • Dieten ska inbegripa matar som finnas fortified med fiber;
 • Du kan inte försumma vegetabiliska produkter, varav användbar stuvad, kokad och bakad i ugnsdisken.
 • Det rekommenderas att äta nötter, ägg och pumpa frön dagligen;
 • Det är nödvändigt att minska den dagliga delen av saltet till ett minimum;
 • Det är nödvändigt att vägra stekt, rökt, saltat och syltat rätter.
 • Det är nödvändigt att avstå från att äta mat som orsakar uppblåsthet. Dessa inkluderar mjölk, kål och baljväxter. Kolsyrade drycker är också förbjudna.

I menyn för varje dag rekommenderar nutritionists att inkludera en omelett från ägg, ångad, havregryn, frukt, grönsaker och fisk. Också glöm inte sura mjölkprodukter.

Övergången till en hälsosam kost kommer att vara användbar för andra organ

Terapeutisk fysisk träning

För att förbättra patientens välbefinnande och påskynda återhämtningen, hjälper en särskild uppsättning övningar, av vilka terapeutisk gymnastik. Det stärker väl ändtarmen och förbättrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Du kan läsa mer om komplexet från din läkare. Vanligtvis erbjuder läkare män att regelbundet utföra sådana övningar:

 1. Rack "Bridge";
 2. Övning "Cykel";
 3. Rullande från knä till häl
 4. Retur i buksmusklerna;
 5. Skottets torso.

Till kurativ gymnastik kan du gå efter den akuta formen av sjukdomen har blivit stoppad.

förebyggande

För att förhindra utvecklingen av hemorrojder och prostatit bidrar till att upprätthålla en hälsosam livsstil och motion. Viktigt är korrekt näring och frånvaron av dåliga vanor. Män bör undvika stressiga situationer. De måste hantera sin egen hälsa och om de misstänks för att utveckla patologiska processer, bör de omedelbart söka professionell hjälp. Strikt förbjudet med hemorrojder och prostatit försöker engagera sig i självmedicinering. Felaktiga åtgärder i förhållande till sådana stater är osannolikt att ge ett positivt resultat.

Kan hemorrojder vara associerade med prostatit

Hur nära sammanhängande prostatit och hemorrojder kan berätta för en specialist. Läkare observerade upprepade gånger den samtidiga förekomsten av två sjukdomar. De är både allvarliga och farliga för hälsan, eftersom komplikationer utvecklas, när det saknas adekvat behandling.

Vad provar utseende på hemorrojder och prostatit

Hemorrojder, som prostatit, kan uppstå på grund av ett antal faktorer:

 • En stillasittande livsstil. Sedentärt arbete och brist på fysisk aktivitet är de första förutsättningarna för framtida utveckling av sådana problem. Allt eftersom det leder till bildandet av stillastående processer i det lilla bäckens organ
 • Hypotermi. Mot bakgrund av detta reduceras immuniteten avsevärt, på grund av vad kroppen inte klarar av attacken av patogen mikroflora;
 • Problem med tarmarna. Regelbunden förstoppning och diarré leder till blodstagnation, vilket är en av huvudfaktorerna i utvecklingen av både hemorrojder och prostatit.
 • Missbruk av alkoholhaltiga produkter. Alkohol ökar sannolikheten för att utveckla stillastående processer i lilla bäckenet;
 • Psykoterapeutisk stress. I ett sådant tillstånd undertrycks syntesen av androgener. Också ständig stress leder till överflöd av blodkärl i nedre extremiteterna och bäckenorganen;
 • Ohälsosam ätning. Brist på fiber leder till problem i tarmarnas arbete, vilket framkallar utvecklingen av hemorrojder och prostatit.

Utveckling av sjukdomar främjas ofta av promiskuöst samlag, analsex och minskad libido.

Ibland uppenbarar symtomen på prostatit och hemorrojder sig samtidigt. Men oftare utvecklar sjukdomen varandra efter varandra.

Sedentärt arbete framkallar både hemorrojder och stillastående form av prostatit

Vad är tecknen på sjukdomen?

Relationen mellan akut eller kronisk prostatit och hemorrojder är ett mycket verkligt fenomen. De har till och med liknande symptom vid det första utvecklingsstadiet. Och behandlingen för sådana diagnoser är nästan identisk. Både i det första och i andra fallet krävs läkemedelsbehandling, kostintag, fysisk aktivitet och andra förfaranden som förbättrar de drabbade organens arbete.

Märkbara skillnader mellan de två patologiska processerna observeras när de flyttar till det progressiva steget. På detta stadium fortsätter sjukdomen på olika sätt. Därför verkar läkare mer benägna att klaga på patienten för att avgöra om prostatakörteln lider av prostatit eller tarmarna från hemorrojder.

Hemorrojder känns igen av sådana tecken:

 1. Irritation och ömhet i anus;
 2. Blodutsläpp efter avföring
 3. Blod i avföring
 4. Förlust av hemorrojder.

Båda sjukdomar uppstår med obehagliga symptom

Dessa tecken gör det möjligt även för en lekman att skilja mellan hemorrojder och prostatit. Den andra sjukdomen kännetecknas av sådana symptom:

 1. Snabb utlösning
 2. Svag erektion;
 3. Känsla av inte helt tömd blåsan;
 4. nervositet;
 5. Smärta i processen av utlösning och urinering;
 6. Smärta i underlivet.

När dessa symptom uppträder bör du omedelbart kontakta en behörig läkare, urolog eller prokolog.

Effekt av hemorrojder på prostata

Det faktum att det finns samband med utvecklingen av prostatit och hemorrojder, bekräftar effekten av en sjukdom på en annan. Inflammerade knutar kan starkt trycka på prostatakörteln och därmed bryta cirkulationsprocessen i orgeln. Mot denna bakgrund utvecklar en man vävnadsatrofi.

Prostatit uppträder ofta efter att tarmkanalen kommer in i motsvarande organ med en hematogen eller kontaktväg från tarmen.

Effekt av prostatit på hemorrojder

Faktumet av ömsesidigt beroende av hemorrojder och prostatit har visat sig kliniskt. När körteln ökar, ökar den avsevärt i storlek. På grund av detta skapas tryck på tarmarna. Som ett resultat är det en försvagning av de rektala ledningarna. Detta är början på utvecklingen av hemorrojder.

Prostatit påverkar sexuell aktivitet negativt. Mot denna bakgrund finns det en försvagning av rektumets muskulatur och ligament. Dessa förändringar är bland de faktorer som påverkar utvecklingen av hemorrojder.

Prostata och tarmar ligger bredvid varandra, så den inflammatoriska processen eller infektionen passerar lätt till ett annat organ

När sjukdomar inte påverkar varandra

Inte alltid inflammation i prostata och hemorrojder förekommer samtidigt. De organ som påverkas av dessa patologiska processer påverkar varandra endast i närvaro av vissa omständigheter. Detta fenomen observeras endast hos 20% av patienterna. Därför diagnostiseras patologiska processer separat oftare.

När patienter söker medicinsk hjälp med misstanke om hemorrojder, föreskriver läkare dessutom en kontroll för inflammation i prostatakörteln. Om patienten snabbt blir av med hemorrojder, kommer han att undvika komplikationer i form av prostatit. Detta kräver en fullständig diagnos av kroppen, såväl som aktuell behandling.

behandling

Både hemorrojder och prostatit bör behandlas med utseendet av de första symptomen. I detta fall kan patienten förvänta sig en snabb återhämtning och inga komplikationer. Medan sjukdomar fortsätter i ett första skede, kommer det att vara möjligt att vara begränsad till läkemedel, en diet och fysiska övningar. Om patienten allvarligt närmar sig lösningen av problemet, kommer han att uppnå önskat resultat. Annars kan det förväntas genom en operation.

Medicinsk kurs

När hemorrojder, oavsett om de är associerade med prostatit eller inte, kommer att behöva behandlas med rektala suppositorier. Denna lösning är effektiv för båda diagnoserna. Suppositorier ger följande resultat:

 1. Förbättra blodflödet i bäckenorganen;
 2. Ta bort inflammatorisk process;
 3. Stärka venerna och kärlens väggar;
 4. Förbättra arbetet i tarmarna och prostata.

Förloppet av rektala suppositorier tar i genomsnitt 30 till 50 suppositorier, vilka injiceras i rektum 1-2 gånger om dagen. Särskilt effektiva är preparat med ichthyol. De läker dessutom befintliga sår, återställer slemhinnan hos inre organ och eliminerar hemorrojder såväl som inflammation i prostata.

Ofta med hemorrojder och prostatit utse samma ljus

Balanserad diet

Utan en riktig kost kan en man inte botas och förhindra återkommande sjukdom. Diet är en viktig del av behandlingen i båda patologierna. För att återgå till en normal livsstil och behålla din hälsa i gott skick borde du följa följande regler:

 • Det är nödvändigt att föredra fraktionell mat. Det är bäst att äta några måltider om dagen några gånger om dagen.
 • Dieten ska inbegripa matar som finnas fortified med fiber;
 • Du kan inte försumma vegetabiliska produkter, varav användbar stuvad, kokad och bakad i ugnsdisken.
 • Det rekommenderas att äta nötter, ägg och pumpa frön dagligen;
 • Det är nödvändigt att minska den dagliga delen av saltet till ett minimum;
 • Det är nödvändigt att vägra stekt, rökt, saltat och syltat rätter.
 • Det är nödvändigt att avstå från att äta mat som orsakar uppblåsthet. Dessa inkluderar mjölk, kål och baljväxter. Kolsyrade drycker är också förbjudna.

I menyn för varje dag rekommenderar nutritionists att inkludera en omelett från ägg, ångad, havregryn, frukt, grönsaker och fisk. Också glöm inte sura mjölkprodukter.

Övergången till en hälsosam kost kommer att vara användbar för andra organ

Terapeutisk fysisk träning

För att förbättra patientens välbefinnande och påskynda återhämtningen, hjälper en särskild uppsättning övningar, av vilka terapeutisk gymnastik. Det stärker väl ändtarmen och förbättrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Du kan läsa mer om komplexet från din läkare. Vanligtvis erbjuder läkare män att regelbundet utföra sådana övningar:

 1. Rack "Bridge";
 2. Övning "Cykel";
 3. Rullande från knä till häl
 4. Retur i buksmusklerna;
 5. Skottets torso.

Till kurativ gymnastik kan du gå efter den akuta formen av sjukdomen har blivit stoppad.

förebyggande

För att förhindra utvecklingen av hemorrojder och prostatit bidrar till att upprätthålla en hälsosam livsstil och motion. Viktigt är korrekt näring och frånvaron av dåliga vanor. Män bör undvika stressiga situationer. De måste hantera sin egen hälsa och om de misstänks för att utveckla patologiska processer, bör de omedelbart söka professionell hjälp. Strikt förbjudet med hemorrojder och prostatit försöker engagera sig i självmedicinering. Felaktiga åtgärder i förhållande till sådana stater är osannolikt att ge ett positivt resultat.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Hur påverkar hemorrojder prostata?

Hemorrojder - en vanlig sjukdom i vår tid, den är förknippad med utvidgningen av venerna i ändtarmen. Det förekommer hos kvinnor och män i åldern 40 år. Symtom orsakar obehag, påverkar patientens psykologiska tillstånd. Problemet är känsligt. Ofta tycker man att det är obekvämt att söka hjälp från en läkare. Ju tidigare du börjar behandla sjukdomen, desto lättare är det att undvika negativa konsekvenser. Hos män kombineras expansionen av venerna i rektum i många fall med en inflammatorisk process i prostatakörteln. Patologiska abnormiteter kan bidra till uppkomsten av var och en av dessa sjukdomar separat eller visas tillsammans.

Förhållandet mellan hemorrojder och prostatit

Hemorrojder och prostatit är två separata sjukdomar. De kan utvecklas oberoende och kan kopplas samman. Detta beror på den manliga kroppen. Med terapi och diagnos krävs ett integrerat tillvägagångssätt, patologier kan vara asymptomatiska. Enligt statistiska uppgifter är 25 procent av patienterna i 25 procent av varandra relaterade och manifesterade samtidigt. Hemorrojder och prostatitkommunikation har ibland det mest omedelbara. I fallet med abnormiteter i prostatens funktion, på grund av otillräcklig produktion av androgener med testiklar uppträder patologiska processer i den. Förändringar i prostatakörteln påverkar ligamentapparaten i ändtarmen, den försvagas, hemorrojder bildas. En annan orsak till försämring är en minskning av sexuell aktivitet. Vid ett adenom hos mannen är den sexuella lutningen bruten. Och under kön finns det en spänning i rektumets muskler, vilket är en utmärkt profylax av hemorrojder. Med hemorrojida sjukdomar försämras blodcirkulationen i bäckenorganen. Prostatakörteln får inte näring på rätt nivå, störningar uppträder, inflammatoriska processer som påverkar reproduktiv funktion och sexuell lust utvecklas.

Hemorrojder och prostatit är extremt obehagliga sjukdomar som kan mötas av människor i nästan vilken ålder som helst

Prostatit provocerar utvecklingen av åder i ändtarmen om:

 • den inflammerade prostaten utövar tryck på endotarmen, slappnar av ligamenten;
 • en minskning av sexuell aktivitet leder till en avslappning i ändtarmen.

Effekten av hemorrojder på prostata sker när:

 • inflammatoriska processer i hemorrhoida noder påverkar prostatakörteln;
 • störd näring av prostatakörteln som ett resultat av fel i cirkulationen.

Hemorrojder och prostatit är orsakerna till utvecklingen av patologier

Faktorer som påverkar utvecklingen av sjukdomar är desamma:

 1. Stagnerande processer i bäckenorganen i samband med begränsning av rörlighet, fysisk aktivitet, specificitet av arbetsprocessen.
 2. Konstant stressiga situationer som förebygger utveckling av androgener, orsakar hormonella misslyckanden.
 3. Regelbundna problem med tarm evakuering i samband med bildandet av förstoppning. Som ett resultat avbryts blodcirkulationen av blod, stagnerande processer bildas som stör näring och metaboliska processer i prostatakörteln.

Hemorrojder och prostatit kan utvecklas samtidigt på grund av flera orsaker

Det största problemet vid behandling av patologier är diagnosen av två sjukdomar. Ofta är en av sjukdomarna asymptomatiska eller den kliniska bilden av en sjukdom är mer uttalad. Läkaren bestämmer diagnosen ensidigt och föreskriver lämplig behandling. I det här fallet bör du kontakta en kvalificerad specialist som utser en fullständig undersökning av de organ som finns i lilla bäckenet, bedöma graden av funktion, utveckling av patologi.

Prostata adenom och hemorrojder symptom

Huvud tecken på inflammation i prostata:

 • smärta i perinealområdet, förvärras vid urinering eller avföring
 • ökad kroppstemperatur;
 • svaghet, illamående

Violeras och blir smärtsam urinering. Det finns ödem i prostata, på grund av vilket det kan finnas en akut retention av urinering

 • frånvaro av sexuell aktivitet
 • smärta i utlösningsprocessen;
 • brott mot reproduktiv funktion
 • klåda, brinnande i perineum.

Symtomatisk hemorrhoid sjukdom:

 • smärta i avvärjningsprocessen;
 • klåda, brinnande i anus, avgivning regelbundet till ljummen;
 • slemhinnor;
 • blödning;
 • förstoppning;
 • svullnad.

Hemorrojder med prostata adenom, behandlingsfunktioner

Patologiska förändringar i prostata och rektalområdet rekommenderas att börja behandlas så tidigt som möjligt, speciellt om två sjukdomar detekteras samtidigt. I det inledande skedet rekommenderas att man reviderar kosten, fysisk aktivitet. Utsedda läkemedel som snabbt kan rensa patienten för smärtsamma symptom. Hög effekt har ljus från prostatit och hemorrojder, de används rektalt. Suppositorier sätts in i anus i benäget läge med knä böjda eller knäböjda.

För att minska inflammation och smärtsamma förnimmelser, salvor, geler och rektala suppositorier

Ljus från prostata och hemorrojder har sådana effekter på dessa patologiska processer:

 • snabbt lindra smärta i bäckenorganen;
 • lokalisera fokusering av inflammation, förhindra spridning av inflammation i mjukvävnaderna;
 • stärka blodkärlens väggar, öka kapillärernas elasticitet
 • återställa blodflödet, vilket underlättar resorption av noder och koner;
 • ljus från hemorrojder med adenom kan sänka kroppstemperaturen;
 • återställa processen av avföring, förhindra förstoppning;
 • har en helande effekt på analfissurer, hudskador
 • lindra klåda, brinna i perineum, anus;
 • absorberas snabbt i blodet genom tarmen;
 • ljus med hemorrojder och prostatit har också en antiseptisk effekt på det inflammatoriska fokuset som orsakas av bakteriens vitala aktivitet.

Vanliga medicinska suppositorier för behandling av prostata och rektum patologier:

 1. Suppositorier "Prostopin". Huvudämnet är propolis. De har en helande effekt på vävnaderna, främjar regenerering av celler. Tilldela med smärre smärta.
 2. Suppositorier baserade på Ichthyol. De bidrar till avlägsnande av inflammatorisk process, skarpa smärtsamma förnimmelser.
 3. Ljus "Vitol". Kompositionen innehåller propolis och japansk soffor. Hjälpkomponenten är vetegroddolja. Åtgärden syftar till att återställa kapillärernas elasticitet, lindra klåda och brinna, vilket ökar cellernas förmåga att regenerera.
 4. "Gemoprost". Suppositorier är effektiva för att behandla patologier i rektum och prostata. Återställ sexuell lust hos män, förhindra snabb utlösning. Stärka immunsystemet, återställa metaboliska processer, blodcirkulation.
 5. Suppositories "Adonis". Grunden är de naturliga komponenterna. Har antiinflammatorisk, analgetisk, stimulerande sexuell aktivitet. Öka kroppens skyddande förmåga.

Stearinljus kan snabbt hantera de viktigaste symptomen på sjukdomar. Utnämnd som en del av komplex terapi av patologier.

Påverkar hemorrojder prostata och vice versa? Sjukdomar utvecklas i ett komplex. De kan provocera utvecklingen av varandra som komplikationer. Det är viktigt att identifiera patologin i tid och börja behandla. Ansvarig attityd till hälsan kommer att bidra till att undvika komplikationer, kommer att behålla en mans styrka under lång tid.

Finns det en samband mellan hemorrojder och prostatit?

Tyvärr är prostatit och hemorrojder frekventa följeslagare av män och ger mycket lidande och krångel.

Både hemorrojder och prostatit är inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen, såsom rektum och prostata, som har en anatomisk närhet.

Dessutom bidrar dessa sjukdomar till samma orsaksfaktorer, till exempel hypodynami, ärftlighet, förstoppning, dåliga vanor. Därför finns det ett bestämt förhållande mellan hemorrojdernas inflammation och prostatakörteln, som många prokologer och urologer noterar.

Fortfarande, i de flesta fall finns dessa sjukdomar ensamma, men kan provocera framväxten av varandra.

Vad provar utseende på hemorrojder och prostatit?

Utseendet på hemorrojder och prostatit underlättas av följande faktorer:

 • stillasittande livsstil. Högre risk att utveckla hemorrojder och prostatit är föremål för företrädare för yrken som kontorister, kassörer, programmerare, lärare, drivrutiner, det vill säga de som tillbringar större delen av dagen sitter;
 • störning i tarmarna. Förstoppning och diarré motsvarar blodstagnation i det lilla bäckes venösa apparat, vilket är en patogenetisk faktor för både prostatit och hemorrojder.
 • psykologiska chocker. Under stress ökar koncentrationen av kortisol i blodet, vilket hämmar syntesen av androgener. Dessutom framkallar stress hypervolemi (blodkärlsflöde) i kärl i nedre extremiteterna, bukhålets organ och småbäcken. Hypoandrogenemi är grunden för utvecklingen av prostatit och hypervolemi hos bäckenet är för hemorrojder.
 • hypotermi i kroppen, vilket sänker kroppens skyddande funktioner. Hemorrojder och prostatit främjas av både allmän överkylning och lokal;
 • ohälsosam och ohälsosam diet. Förekomsten av proteinfoder i kost och underskott av växtfiber kan orsaka förstoppning eller diarré och följaktligen prostatit och hemorrojder.
 • alkoholmissbruk provocerar stagnerande fenomen i det lilla bäckenet;
 • minskad libido, okonventionellt kön eller promiskuitet. Prostatit främjas av infektioner som kan infekteras under promiskuösa sexuella kontakter eller hypoandrogenemi i deras frånvaro. Med okonventionella intima relationer skadas slimhinnan i rektalkanalen, mikrocirkulationen i analområdet störs och blodtrycket i hemorrhoida venerna ökar.

Hos vissa patienter förekommer symtom på prostatit och hemorrojder nästan samtidigt, medan i andra sker en sjukdom tidigare och bidrar till en annan. Men du kan säkert säga att sambandet med hemorrojder och prostatit kan spåras.

Påverkar hemorrojder prostata?

Hemorrojska kottar som är placerade inuti rektalkanalen ligger nära prostata. De separeras av rektumets vägg och mjuk fettvävnad.

Åderbråck i hemorrhoida vener genom att komprimera blodkärl som levererar blod till prostatakörteln, störa mikrocirkulationen i sina vävnader. Denna effekt utlöser atrofiska förändringar i prostata.

Den andra nyansen, när hemorrojder bidrar till prostatit, är spridningen av den patologiska processen från den rektala kanalen till prostata. Detta bevisas av det faktum att inflammation i prostatakörteln ofta orsakas av en E. coli som penetrerar den hematogena eller kontaktvägen från ändtarmen.

Kan prostatit påverka starten av hemorrojder?

Även en inflammerad prostatakörtel kan påverka uppkomsten av hemorrojder. På vilka sätt?

Med prostatit är körteln förstorad i storlek, så det försvagar rektalbanden genom sitt tryck på ändtarmen. Såsom är känt är svagheten i ligamentapparaten den etiopathogenetiska faktorn för hemorrojder.

Dessutom, när prostata påverkas av inflammatoriska processer minskar libido. Under samlaget finns det träning av det muskulösa golvet i de små bäcken och rektala ledband. Följaktligen försvagar en minskning av sexuellt livets aktivitet eller dess frånvaro muskulaturen och ligamenten i ändtarmen.

Vad ska vara behandling för hemorrojder och prostatit?

Om du väljer behandling måste du styras av följande uppgifter:

 • för att avlägsna inflammatorisk process i hemorrojder och prostata
 • normalisera blodcirkulationen i bäckenorganen;
 • påskynda regenerering av drabbade vävnader;
 • eliminera tarmdysfunktion
 • stärka väggarna i venösa kärl och öka tonen.

medicinering

Ovan kan uppnås genom användning av en rektal stolpiller hemorrojder, vilka har antiinflammatorisk, angioprotective, regenererande och laxerande effekt.

Drogerna val att ta itu med hemorrojder, i kombination med prostatit är methyluracyl ihtiolovye eller rektala stolpiller, liksom ljus Prostopin, Anestezol, Voltaren med hemorrojder, Betiol och andra.

Dietmat

Normalisera avföring kommer att hjälpa till med rätt näring och tillräckligt med dricksbehandling. Ät minst 1,5 liter rent vatten om dagen och ät i små portioner. I kosten måste du begränsa kött, fisk, kyckling och öka antalet frukter och grönsaker, rik på fiber, jästa mjölkprodukter.

Det rekommenderas också att minska intaget av bordsalt, utesluter kryddiga kryddor och alkoholhaltiga drycker.

Terapeutisk gymnastik och fysisk utbildning

Klasser fysioterapi vid en kombination av hemorrojder och prostatit stärka muskel-ligamentapparat rektum och förbättra blodcirkulationen i kärlen bäcken än påskynda återhämtning.

Följande övningar rekommenderas:

 • går med svepande steg;
 • lutningar av kroppen framåt, bakåt, sidled och cirkelrörelser;
 • träna "cykel", ligga på ryggen;
 • stå i en pose "bro";
 • rullande från knä till häl;
 • retraktioner av buksmusklerna.

Utför några övningar kan vara efter lindring av akuta symptom på hemorrojder.

Innan du börjar fysioterapi, var noga med att konsultera din läkare.

Förbindelsen mellan prostatit och hemorrojder kan spåras genom noggrann samling av anamnese och undersökning av patienten. Därför, efter att ha bestämt de första tecknen på dessa sjukdomar, bör man söka hjälp från specialister: en urolog och en prokolog. I själva verket kan tidig behandling för hemorrojder utesluta utvecklingen av prostatit eller vice versa.

Det är specialiserat på kirurgisk behandling av ljumskbråck, navel, postoperativa hernias och bråck den vita linjen av buken, avlägsnande av godartade tumörer, behandling av åderbråck sclerotherapy och skum sclerotherapy.

Hur är hemorrojder och prostatit associerad

Många män, känner obehag i pranalområdet börjar tänka på vilken typ av sjukdom som börjar utveckla dem hemorrojder eller prostatit.

Trots det faktum att sjukdomen är olika i naturen och kan utvecklas oberoende av varandra, kan en person till exempel endast lida en av dem, men experter är säkra på att en av dem kan tjäna som en stimulans för utvecklingen av en annan och vice versa. Om en man lyfter frågan om hur man skiljer hemorrojder från prostatit, ska han besöka en läkare och beskriva symptomen som oroar honom.

Få fakta om hemorrojder

För att kunna särskilja en sjukdom från en annan är det nödvändigt att känna till orsakerna som orsakar dem och symtomen. Till exempel, Hemorrojder kallas inflammation av venösa noder belägna i ändtarmen.

Dessa platser kallas hemorrojida, de kan bli inflammerade, blöda, falla ut, är interna och externa.

När hemorrojder upplever en person sådana symptom som:

 1. Smärta under avföringsprocessen.
 2. En känsla av tyngd i buken.
 3. Närvaro av knutar som du kan gropa dig själv.
 4. Förändring av avföring, en blandning av blod eller slem i den.
 5. Klåda och brinnande i anusen.

Orsakerna till utvecklingen av denna sjukdom kan fungera som:

 1. Frånvaro av minst minimal fysisk ansträngning.
 2. Felaktig mat.
 3. Okonventionellt sex.
 4. Graviditet och förlossning.
 5. Lyftande vikter.
 6. Dåliga vanor.
 7. Kronisk förstoppning.

Sjukdomen kan lida både män och kvinnor, oavsett ålder, behandling av denna sjukdom är en prokolog. Det är väldigt viktigt att inte köra sjukdomen och gå till läkaren i tid för att inte prova utvecklingen av komplikationer.

Sjukdomen kan vara av två typer, det vill säga externt och internt. Interna noder kan inte detekteras oberoende, eftersom de är placerade inuti ändtarmen. De yttre noderna ligger under huden i anusområdet, de kan gropas själv.

Dessutom, sjukdomen är uppdelad i flera steg, Den första är bäst lämpad för behandling och ibland finns det tillräckligt med folkmedicin för behandling. Den sista etappen av sjukdomen kräver i de flesta fall kirurgi.

Män som lider av hemorrojder, som senare kan tillsättas prostatit, tänker ofta på om det finns samband mellan hemorrojder och prostatit.

Vad du behöver veta om prostatit

Om alla människor lider av hemorrojder, oavsett kön och ålder, då prostatit är en ren manlig sjukdom, som varje år börjar lida mer och mer män i en yngre ålder. I allmänhet betyder prostatit inflammation i prostatakörteln.

Symtom på denna sjukdom skiljer sig från hemorrojder och är som följer:

 1. Smärta i processen med urinering.
 2. Sexuella störningar (t.ex. för tidig utlösning).
 3. Lumbar smärta.
 4. Ritningar i underlivet.
 5. Frossa.
 6. Irritabilitet och dålig sömn.

Till frågan från vilka män verkar prostatit, du kan svara att orsakerna till utvecklingen av denna sjukdom kan vara följande:

 1. Genitourinary infektioner.
 2. Oregelbunden kön.
 3. Dåliga vanor.
 4. Kronisk förstoppning.
 5. Inaktivt sätt att leva på.
 6. Felaktig mat.

Sjukdomen drabbar oftast män i åldern 30-45 år, men idag kan "yngre" prostatit bli sjuka och unga i åldern 22-25 år.

Det behandlas av en urolog eller andrologist. Behandling av sjukdomen måste nödvändigtvis ske för att undvika komplikationer i form av impotens och manlig infertilitet.

Likheter och skillnader i hemorrojder och prostatit

Likheten hos dessa sjukdomar, som vid första anblicken verkar helt annorlunda ligger i samma faktorer som orsakar deras utveckling. Dessa inkluderar:

 1. Fysisk inaktivitet.
 2. Brist på rätt diet.
 3. Dåliga vanor.
 4. Kronisk förstoppning.

Dessutom är prostata och rektum ganska anatomiskt nära varandra, så stagnationen av blod i det lilla bäcken bidrar till utvecklingen av båda sjukdomarna.

Om en person lider av hemorrojder, bidrar förändringar i prianalområdet och stagnation som orsakas av dem till utvecklingen av prostatit. Och ändras från sidan av prostata orsaken, i sin tur bildandet av hemorrojder.

Därför tänker många män på om det finns samtidig behandling av hemorrojder och prostatit för att bli av med båda problemen på en gång.

Hur påverkar sjukdomar varandra?

Prostatakörteln ligger väldigt nära ändtarmen, den förändras i inflammation och därmed utövar tryck på ändtarmen, gör sina kärl svagare, sträcker dem och traumatiserar, i samband med vilka hemorrojderna bildas.

Även med prostatit, mister män libido och sex blir extremt sällsynt, det påverkar rektum negativt, sedan under sexuella handlingar de bäckenmuskler som ansvarar för normaliseringen av blodflödet i det lilla bäckenet, vilket är mycket viktigt. Vidare utlöses metaboliska processer under samlag och immunitet stiger.

Efter att ha lärt sig om den negativa effekten av inflammation i prostatakörteln på ändtarmen, är det också värt att ta reda på hur hemorrojder påverkar prostata. Expansion av venösa noder med inflammation i ändtarmen det stör blodtillförseln, än det påverkar prostata negativt. Knappar, växande och vridning kan också röra intilliggande vävnader, inklusive de där prostatakörteln ligger.

Även hemorrojder minskar en sexuell aktivitet hos en man, vilket leder till utveckling av prostatit.

Vad är de terapeutiska åtgärderna för sjukdomar

Det finns ett antal läkemedel som kan bekämpa båda sjukdomarna samtidigt. Men det är värt att förstå att behandlingen av sådana komplexa fall endast ska hanteras av en specialist, det borde du inte göra själv.

Många vet att med inflammation i prostata kan läkaren rekommendera en massage, men de vet inte om man ska göra en prostata-massage för hemorrojder. En erfaren läkare kommer att förbjuda det.

Läkaren kan ordinera följande droger:

 1. Rektala suppositorier Vitol. Hjälp minska smärta, bekämpa lokala infektioner.
 2. Rektala suppositorier Prostopin. Minska klåda, minska smärta.
 3. ljus Adonis. De förbättrar sexuell funktion, har antiinflammatoriska och analgetiska effekter.
 4. ljus Gemoprost. De förbättrar blodtillförseln och hjälper till att stärka blodkärlens väggar.
 5. Ichthyol ljus. Desinficera, bedöva och läka.

Förutom ovanstående suppository, som också bidrar till att bli av med prostatit och hemorrojder, en urolog kan ordinera fysioterapi, vilket underlättar en mans tillstånd. Prostatit kan behandlas med elektrofores och galvanisering.

I förfarandet för elektrofores i människokroppen införs kalcium- och bromlösning med starka smärtor, novokain eller amidopyrin kan administreras. Proceduren utförs inte mer än 20 minuter, under det går patienten in i kroppen upp till 70 ml av läkemedlet.

Det används ofta vid behandling av inflammation i prostata och ultraljud, De behandlas antingen genom huden eller rektalt. Det hjälper till att ta bort inflammation, främjar resorption av ärr, normaliserar ämnesomsättning och sexuell funktion.

Inte mindre populär är magnetoterapi, som inte har några biverkningar. Magnetoterapi utförs av en reflex, direkt och humoristisk metod.

Lidande sjukdom en person kan också behandlas med laserterapi. Infraröda laserstrålar bedömer, ökar blodflödet och förbättrar ämnesomsättningen. Ultravioletta laserstrålar förstärker immunförsvaret.

För att behandla sjukdomen kan läkare ordinera följande läkemedel:

 1. Oxacillin (antibiotikum).
 2. Afala (homeopatisk botemedel).
 3. Prostamol (antiinflammatoriskt medel).
 4. Prostatilen (decongestant drug).
 5. Vitaprost (antibakteriellt medel).

också bör följa en diet, ge upp fett, kryddig, rökt, svår att smälta mat, alkohol, kaffe och kakao. Du kan äta frukt, grönsaker, spannmål och dricka mer vatten utan gas.

slutsats

Båda sjukdomarna är mycket seriös och kräver noggrann behandling, eftersom de kan leda till komplikationer i form av rektal cancer och prostatacancer, bildandet av fistlar i rektum, analfissurer, sexuell dysfunktion, manlig infertilitet.

Det är mycket viktigt vid behandling av sjukdomar att följa alla rekommendationer från behandlingsspecialisten och sluta behandlingen till slutet när diagnosen kan dras tillbaka. Felaktig och ofullständig behandling kommer att framkalla förvärring av en sjukdom, sedan en annan, och kan också leda till komplikationer.

Att behandla båda sjukdomarna är obligatoriskt, liksom hos män som lider av dem, förutom obehagliga symptom, känns också psykiska störningar, en känsla av sexuell inkonsekvens.