Huvud
Skäl

Propolisljus hemma: en översyn av egenskaperna hos propolis och sorter av ljus

Propolisbehandling har varit känd sedan antiken och är väldigt populär för att bli av med olika sjukdomar. Moderna läkemedelsföretag, som vet om läkemedlets egenskaper, utvecklar en mängd läkemedel med propolis: det här är tinkturer, biologiskt aktiva tillsatser, salvor.

Mest populär är en dosform i form av ljus, så de härdande ämnena levereras direkt till kroppen, vilket ökar effektiviteten av behandlingen ibland.

Bland de färdiga produkterna är kända olika rektala stolpiller: Propolis NAM Hemo-Pro Prostopin och många andra. Grunden för beredningen är de naturliga ämnen som är tillgängliga för alla, så att folk som vill dra nytta av den helande kraften i en unik produkt, ofta undrar hur det är möjligt att bereda ljusen från propolis i hemmet. Hur man gör det, och vilka sjukdomar som kan behandlas med stearinljus från propolis, överväga den här artikeln.

För att förstå hur propolis behandlar sjukdomar, måste man veta om dess unika sammansättning och terapeutiska effekt på sjuka organ. Denna speciella biodlingsprodukt kallas också bilim eller en struts, ämnen för framställning av propolis samlas in från knopparna på våren från knopparna på träden. Bietlim erhålls som ett resultat av modifieringen av klibbiga substanser genom enzymer som produceras av insekter.

Terapeutiskt värde i sammansättningen av ljus från propolis:

 1. Förstöring av patogen mikroflora. Sammansättningen av bilim innehåller ett naturligt antibiotikum som inte bara stannar tillväxten av patogena mikroorganismer, men förstör dem också. Propolis är effektivt vid bekämpning av olika patogena mikrofloror: svampar, virus, bakterier. Samtidigt ger behandling inte sådana negativa effekter som dysbakterier, och har inga andra biverkningar på kroppen som syntetiska antibiotika har.
 2. Återkallande av smärtssyndrom. Vissa komponenter i produkten verkar på sjuka organ som smärtstillande medel, och vid ljuset tränger dessa ämnen direkt in i vävnaden, vilket eliminerar även allvarlig smärta.
 3. Regenerering av vävnader. Propolis främjar snabb läkning av organ. Tack vare deras ofarlighet till kroppen, kan ljuset användas för hemorrojder och sprickor i anus och ändtarmsstolpiller syntetiska ofta kontraindikationer för dessa sjukdomar.
 4. Avlägsnande av toxiner. Rektala suppositorier hjälper till att ta bort toxiner från ändtarmen.
 5. Förhindra cancer tumörer. Propolis förhindrar den patologiska proliferationen av vävnader i adenom, med långvarig användning kan döda cancerceller.
 6. Övriga egenskaper.Ljus med propolis öka lokal immunitet, förbättra mag-tarmkanalen, normalisera blodets koagulering, stabilisera cellmembranen eliminera ärr.

Typer av ljus med propolis:

 • Öra tips. Stearinljus används för öronsjukdomar: otitis, hörselnedsättning, otoscleros och andra. Öronljus med propolis avlägsna svavelproppar, minska smärta, lindra inflammation, förbättra blodtillförseln till kroppen.
 • vätska. Stearinljuset skiljer sig i flytande konsistens och injiceras med en spruta med ett speciellt munstycke. Genom applikationstekniken är de sämre än rektala suppositorier, men de anses vara mer effektiva för den härdande effekten. Bredt används för behandling av prostatit, adenom och andra prostata sjukdomar.
 • rektal. Den vanligaste typen av ljus, de är lätta att laga hemma och bara använda. Används framgångsrikt inom gynekologi och urologi, behandla olika sjukdomar i prostata och andra organ i det lilla bäckenet, eliminera hemorrojder.

Ljus gjorda av propolis hemma används för att behandla olika sjukdomar. De har en långvarig effekt och leda till remission, men genom att välja propolis som ett botemedel, bör lyssna på den långtidsbehandling, som kan variera från några månader till flera år, beroende på sjukdomen.

Vilka sjukdomar kan behandlas med propolisstearin:

 • manliga sjukdomar: prostatit, adenom, prostatacancer;
 • kvinnliga sjukdomar: metritis, kolpit, erosion av livmoderhalsen, myom;
 • sjukdomar i bäckenorganen: hemorrojder, anusfrakturer, cystit.

Trots att propolis är ofarlig, bör denna behandlingsmetod rapporteras till doktorn, eftersom endast ett folkläkemedel inte räcker till, och någon behandling av inflammatoriska sjukdomar i organ bör vara komplex.

Propolis ljus med egna händer: populära recept

Färdiga ljus från propolis kan köpas på apoteket, men om du vill laga dem själv, så finns det många enkla recept som du kan läsa på Internet.

Tänk på de mest populära alternativen, hur man förbereder ljus med propolis med egna händer.

De mest populära recepten är de som behandlar prostatit. Det är denna sjukdom som kan behandlas snabbare och mer effektivt med propolis. För behandling av inflammerad prostata används ofta pumpa frön, extrakten av fröna av denna frukt läggs till preparat för behandling av prostatit.

Steg-för-steg instruktion för tillverkning av generella ljus:

 1. 50 gram bilim klistra fint och lägg åt sidan.
 2. Skär 50 gram vax i små bitar, lägg åt sidan.
 3. 200 gram av något djurfett eller lanolin, som du kan köpa på apoteket, sätta i en behållare och lägg den på ett vattenbad.
 4. När fettet har smält, lägg till resterande ingredienser i behållaren. Rör omedelbart.
 5. Innan du gör ljus ska blandningen kylas. Placera behållaren i kylskåp.
 6. När kompositionen härdar, ta bort den från behållaren och skär i bitar. Sätt ljuset i form av en torpedo med din spetsiga ände. Ungefärliga storlekar av rektal stötpiller: längd - 5 cm, diameter - 1 cm.
 7. Täck ljusen med matlindning och förvara i kylskåp.

Hur man förbereder ljus från propolis från prostatit själv:

 1. Blanda 150 ml pumpaolja med ett propolis-extrakt (tinktur på 10% bilim). Du kan förbereda tinkturen själv.
 2. Sätt blandningen på ett vattenbad och värm tills alkoholen är utrustad.
 3. Tillsätt 5 ml te-trädolja och samma mängd vitolja. Rör omedelbart.
 4. Stearinljus injiceras i anus med en spruta. Förvara blandningen i kylskåp.

Vilka andra komponenter används för att göra ljus från själva prostatit:

 • havtornsolja;
 • honung;
 • kakaosmör;
 • smör;
 • ambrosia.

För att påskynda återhämtningen från prostatit bör vara en omfattande behandling: läkemedelsbehandling, fysioterapiprocedurer, särskild gymnastik. I folkrättsmedel är bad gjorda av medicinska växter också användbara.

Göra ljus med propolis hemma från olika sjukdomar

Processen att göra ljus med propolis för behandling av olika sjukdomar är inte annorlunda.

Du kan förbereda suppositorier eller flytande formuleringar för behandling av hemorrojder, gynekologiska sjukdomar, ENT-sjukdomar.

Olika recept för att göra ljus med propolis hemma är en extra komponent som är mest effektiv för en viss sjukdom. Sammansättningen av ljus, som kan framställas i hemmet, inkluderar extrakt av medicinalväxter och andra biprodukter, essentiella och vegetabiliska och animaliska oljor, vaselin, växer, fetter. Samtidigt för att säkerställa att ljus är av hög kvalitet är det viktigt att hålla förhållandet mellan ingredienserna till varandra.

Göra ljus med propolis från hemorrojder:

 1. Grind 20 gr. färsk celandine.
 2. Smält 150 gram djurfett smält i ett vattenbad.
 3. Till fettet tillsätt 50 gram propolis extrakt och mush från anläggningen, blanda.
 4. Filtrera kompositionen genom gasbindning.
 5. Kyl och förbered ljuset på det sätt som beskrivs i det första receptet.

Göra ljus med propolis från livmoderns sjukdomar:

 1. Smält fett eller lanolin i ett vattenbad.
 2. Lägg i behållaren 40 ml tinktur av propolis och 50 ml tinktur av kalendula. Rör omedelbart.
 3. Gör ljus. Storleken på vaginalt ljus: längd - 8 cm, diameter - 1 cm.

För att välja det mest lämpliga receptet är det användbart att läsa recensioner på Internet om effektiviteten av behandlingen med dessa eller andra ljus, titta på video recept.

Effektiv folkmedicin: ljus med propolit från propolis

Propolis har flera namn. Förutom de allmänt accepterade, används sådana - bietlim, uza. Det är ett speciellt smörjmedel, vilket är nödvändigt för att fylla sprickorna, sprickorna i bikupan.

Flera grupper av arbetare bin samlar klibbiga saker från deras njurar från knopparna av träd och örtplantor.

Det är en hartsartad massa. Bin behandlar den klibbiga substansen med sin hemlighet, vilket resulterar i propolis. Slipsens färg är mörkgrön eller brun. Limmets sammansättning innefattar mer än 50 användbara komponenter. Traditionellt är de uppdelade i fyra stora grupper: vax, balsamer, hartser, eteriska oljor.

Alla är mycket användbara för en person. Böj lim är ett naturligt antibiotikum som inte har biverkningar. Dess struktur innehåller flyktiga och glukosider kapabla att förhindra utvecklingen av cellvissnande, maligna protsessov.Rassmotrim hur man gör ljus från propolis för behandling av prostatit.

Hur man väljer och använder bietlim?

Förbindelsens första och viktigaste egendom, som du måste uppmärksamma köparen, är produktens kvalitet. Människor som är långt ifrån biodling, det är svårt att göra detta, för att de inte har någon särskild kunskap.

Egenskaperna hos den helande tjuren påverkas starkt av:

 1. platsen för dess samling;
 2. tid;
 3. en bin av bin;
 4. en slags träd, växter.

Den mest användbara är propolis, skördad av vilda bin. Dessa insekter har kraftfull immunitet. Den andra platsen tillhör Uzze från skogsbiven "Borzyanka", den tredje platsen tillhör produkten från insekterna vid foten av "Kaukasierna".

Den listade tjären är hög i jäsningskvalitet. När propolis samlas på en speciell ram finns det inte tillräckligt med smuts i det (damm, skräp, bladblad och annat). Detta är ett kvalitetsharts. Dess färg kan sträcka sig från ljusbrun till mörkgrön, nästan svart.

Utseendet, propolisens smak är viktigt. Det måste ha:

 1. stark arom (nålar eller rökelse);
 2. homogen färg (utan vener, abrupta övergångar);
 3. bitter, brinnande smak.

När du väljer mycket mörk i färgpropolis, se till att den har en minimal mängd svarta ådror. Frisk produkt har en ljus färg, mjukhet, smidighet.

Gulgrön, brun bit anses vara den bästa kvaliteten. När du tuggar en bra harts förstklammer, skapar i munnen en känsla av värme. Om några minuter kan du känna en brännande känsla, en lätt nummenhet i tungan. Då biet limet (det tar bara en halvtimme) krossas i smulor, det finns en stark bitterhet.

Om du köpte ett band av dålig kvalitet kommer det inte att hålla fast vid dina tänder, och bitterhet och brinnande kommer alltid att finnas när du tyggar det. I gott propolis är innehållet av vax och pollen inte mer än 25 procent. Kontrollera kompositionen enligt följande: bollen sänks i ett glas med vatten och det ska falla till botten. Hållbarhetstid är 5 år.

Propolis används ofta i medicin. Den är gjord av:

Om du lyckats köpa ett kvalitetsharts, kan du själv förbereda ljus från prostatit och för behandling av många sjukdomar. I sjukdomar i tänder och tandkött kan propolis enkelt tuggas. Detta kommer att kräva en liten bit harts. Det är viktigt att följa vissa regler, tuggtiden bör inte överstiga 20 minuter, eftersom produkten är ganska aggressiv.

De bästa recepten för ljus med propolis från prostatit

Ljus med propolis från prostatit är ett botemedel som länge etablerat sig som en enkel och budgetmedicin för att bli av med ett sådant ömtåligt problem. Recensioner om denna behandlingsmetod är olika, men de flesta argumenterar för att terapin hjälpte patienter och snabbt lättade smärtan.

Den största fördelen med ljus är att huvudkomponenten och andra medicinska örter i kompositionen nästan inte orsakar allergisk reaktion eller andra biverkningar.

Beskrivning av beredningen

Propolis är en naturlig komponent som bin blivit skördat från ett antal träd och används sedan för att stärka nässelfeber. Produktens sammansättning innehåller flavonoider, fettsyror och vitaminer. Propolis används både i urologi och i andra grenar: dermatologi, tandvård och kirurgi. Detta ämne stramar snabbt sår och lindrar inflammation, och har också antibiotisk effekt på kroppen.

Med denna sjukdom kommer självhäftad pasta gjord av honung och propolis att hjälpa till. Denna medicin används inomhus. Samtidigt kan det vara bra kombinerat med rektala suppositorier, men i inget fall kombinerat med andra propolisoderzhashchimi betyder. Stearinljus kombineras vanligen med en ren biodlingssubstans, som tuggas i en halvtimme 3 gånger om dagen.

Rektala preparat från propolis vid administrering absorberas snabbt i blodet nära prostatakörteln. Ämnet löser sig under påverkan av kroppstemperatur och ingredienserna i kompositionen sprider sig så småningom längre in i rektum och bäckenorganen. Således har propolis en baktericid effekt, stoppar utvecklingen av ytterligare inflammation i prostata, liksom lindrar smärta vid urinering, ökar styrkan.

Behandling av prostatit med propolis i jämförelse med andra läkemedel har ett antal fördelar:

 1. Propolisstearin från prostatit påverkar kroppen snabbare och effektivare, eftersom de injiceras direkt i inflammationsstället.
 2. Införandet av ljus, men inte riktigt trevligt förfarande, upplöses propolis och vax i kompositionen snabbt och distribueras inuti, vilket minskar smärtsamma känslor till ett minimum. Medan antibiotika lämnar inflammation på huden, behåller de smärtsamma känslor även efter applicering.
 3. I sammansättningen av alla ljus med propolis med prostatit (hemlagad och köpt) identiska komponenter, vilket signifikant minskar risken för allergiska reaktioner. Den enda försiktigheten: en kontroll för överkänslighet mot propolis, vax och andra produkter som produceras av bin.
 4. Priset på ett ljus är mycket lägre än kostnaden för antibakteriella läkemedel.

Populära apoteksprodukter

Apotekets val av ljus är ganska omfattande. Låt oss överväga några av dem.

Propolis DN

Propolis DN består av sådana komponenter: harts, vax, en mängd olika tanniner och eteriska oljor, pollen, aminosyror och vitaminer. Det finns 6 stiftpiller i lådan. Propolis DN-lindringar av dentala, virala och hudinflammationer, är effektiva mot prostatit.

Bland kontraindikationerna är överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet och åldern i 18 år. Under graviditet och amning är det lämpligt att rådfråga en specialist på förhand. Instruktioner för användning: 1 suppositorium administreras rektalt 3 gånger om dagen. Förfarandet utförs av en kurs, vars längd är 10 dagar. För förebyggande behandling ska patienter administreras rektalt 3 gånger om dagen. Detta görs inom 30 dagar.

Hemo-Pro

Inhemskt läkemedel Hemo-Pro har ett kombinerat spektrum av verkan. Normalt ordinerar läkare mottagningen av sådana suppositorier för gynekologiska problem och prostatit. Läkemedlet innehåller sådana komponenter som örter (St. John's wort and rue), ett speciellt ämne som tagits från sjön Tambukan, liksom propolis och havtornsolja.

Det finns 10 stiftpiller i lådan. Förutom manliga problem lindrar de hemorrojder, sår, olika gynekologiska kvinnliga sjukdomar. Kontraindikationer inkluderar även känslighet för vissa komponenter. Instruktionen rekommenderar: att gå in i ett ljus för natten, nödvändigtvis att ha preliminära använt alla hygieniska förfaranden. Behandlingsförloppet beror på organismens individuella egenskaper och graden av försummelse - 10-30 dagar.

Prostopin

I sammansättningen av prostopin finns sådana komponenter: propolis och vax, mjölk från bikottan, pollen från blommorna, vax och persha i den torkade formen, kakaosmör. Drogen behandlar urologiska och proktologiska sjukdomar, liksom ökar kroppens motståndskraft mot sjukdomen, stärker den och tonar den. Hur man använder: Efter enema eller naturlig evakuering av tarmen ska ett ljus införas på natten. Behandlingsförloppet kommer att vara 15-20 dagar, men efter flera månader är behandling önskvärt att upprepa.

Propolis-D

Som en del av Propolis D är ljus sådana ingredienser:

Medicinen används för att behandla gynekologiska, prokologiska och urologiska problem. Metod för användning för prostatit (för andra typer av terapi kommer att vara annorlunda): flera månatliga kurser med en paus på 1-2 månader. På natten, innan ljuset införs, är det nödvändigt att sitta i ett varmt bad i 10-15 minuter.

Fyto-propolis

I sammansättningen av Phytopropolis kan man hitta sådana komponenter: medicinska växter (kamomill, kalendula) och njurar av svart poppel, och det finns också vax och kakaosmör. Behandlingsförloppet beror på svårighetsgraden av sjukdomen och är 10-30 dagar. Ljuset injiceras rektalt 1-2 gånger om dagen på rekommendation av den behandlande läkaren.

Förberedelse av ett läkemedel med egna händer

Du kan skapa stiftpiller från propolis från prostatit själv på flera sätt.

Recept # 1

Du behöver följande produkter:

 • Fett (eventuellt) eller lanolin (vax erhållet vid uppslutning av fårull) - 200 g;
 • Propolis - 50 g;
 • Vax - ca 50 g.

Smält fettet till ett vattent tillstånd, tillsätt propolis och rör om tills det är helt upplöst. Därefter bör massan kasta cut vax (50 g kan läggas till, det kommer att lägga hårdhet och ljus kommer inte att sprida sig till händerna). Rör väl, häll resten i en ny behållare och lämna tills den är helt kyld. Slutligen dela blandningen och bilda ett ljus från varje del. Förvaras i kylskåp.

Recept # 2

Det är nödvändigt att förbereda sådana komponenter:

 • Alkohol 220 ml;
 • Fett (helst, även smör) - 200 g;
 • Propolis - 40 g.

Blanda propolis och alkohol. Den resulterande massan bör infunderas i 10 dagar, från tid till annan skakar blandningen. Koka sedan massan tills alkoholen indunstas tills konsistensen blir brun. Tillsätt allt fett och omrör, smälta. Kyl massa fördela längs folien och forma ljus. Förvaras i kylskåp.

Recept # 3

För det tredje alternativet behöver du:

Alla ingredienser smälter i en porslin (obligatorisk) kopp i en andel av 5: 1: 2. Vänta tills allt svalnar, lägg till huvudkomponenten - propolis, form ljus i pergamentpapper och kyl.

Recept # 4

Den fjärde formuleringen kräver sådana ingredienser: havtorn eller mandelolja (200 g) och propolis (40 g). Förbereda, blanda 2 ingredienser och lösa upp i ett vattenbad. Denna metod innebär införande i rektum, så 5 ml av blandningen pumpas i en 5-brunnsspruta, injiceras i katetern och injiceras i tarmen med 7 cm.

Recept nr.5

Det femte receptet kräver användning av vaselin (10 g) och propolis (1 g). Smält petrolatum och tillsätt propolis till den. Kyl massan och forma ljuset genom att förpacka dem i folie och skicka det till frysen. Efter stelning kan läkemedlet flyttas till kylskåpet.

De kommer att innehålla kakaosmör, butyrol, paraffin och andra olika medicinska blandningar. Oftast tillsätts propolis till kompositionen, men du kan också ta vätska, då mängden fett och propolis i sig kommer att användas i ett 4: 1-förhållande.

Hur man bildar ljus

För att bilda ljus från något recept kan du använda standardschemat:

 1. Täck ytan med vaxpapper, polyeten eller folie;
 2. Sätt på en liten bit av blandningen och rulla den i korv ca 1 cm;
 3. Skär framtidsljuset i bitar 3 cm långt;
 4. Skär ändarna och byt i det valda papperet, skicka till kylskåpet.
 5. Vid tillverkning av alla ljus uppmärksamma de tips som bör vara något tillspetsade men inte skarp, så att inte traumatize huden under införandet.

slutsats

Detta behandlingskomplex bör endast ordineras av den behandlande läkaren, eftersom vissa faktorer av påverkan av sjukdomen på kroppen inte kan avlägsnas endast med hjälp av ljus.

ljus av bivax med propolis

Bivax köpt från biodlare smältes i en kastrull på låg värme, sågas, dosochki (brusochek) till längd ljus, dosochki våt i vatten till den icke-vidhäftande därtill smält vax indränkt i vatten dosochki sänks ner i det smälta vaxet under några sekunder, brusochek med vax avlägsnas och placeras i kallt vatten (bild brusochek övre platta med en fryst vax),, förstyvade platta separeras från dosochki, trimma kanterna rovnenko saxen gjorda vax platta vi lägger på en varm plats, När tempot ture + 15 och ovanför plattan voskovayastanovitsya mjuk som deg, faller det från kanten av veken och plast som röret är vriden voskavaya,, ljus redo! När du bränner en trevlig och givande doft av naturliga örter, särskilt om de är tillsatta propolis (När släcknings ett ljus att göra rummet eftersom det finns rök från oförbränd fitelya)

Brusochek eller faner i vattnet

Wet frykker eller brusochek våt i smält vax

Vaxet släckes i luft eller för kylning kyls det i vatten efter det att vaxplattan lätt kan avlägsnas från baren

På den borttagna vaxplattan lägger vi ner med en vass kant

Och linda, för jämnhet på ett fast bord, rulla med händerna, Ljuset blir tätt och runt

Stearinljuset är klart! De används också för inhemska böner för Faderens och Sonens och Helige Andes ära

Ljus med propolis: behandling hemma

Bee Propolis har ett brett utbud av användbara egenskaper: antiinflammatoriska, antibakteriella, regenerativ, bedövningsmedel... Alla av dem har använts inom urologi och gynekologi - som ljus med propolis. Hur man lagar dem med egna händer och ansöker hemma - senare i artikeln.

Läkande egenskaper

Propolis - en restprodukt av bin, som används för att stärka och desinficering av bikupor. Detta var möjligt på grund av att kompositionen, rik vax, naturliga balsamer och hartser, tanniner, eteriska oljor och vitaminer (A, B1, B2. B6, C, E), aminosyror och mineraler (kalcium, magnesium, kalium, natrium, järn, zink, etc.).

Ett intressant faktum: i folket kallas propolis "bilim". Anledningen till detta - konsistensen av produkten, som liknar en hård lera eller frusen harts.

Sammansättningen av propolis ger följande lista över medicinska egenskaper:

 • ökar immuniteten
 • fungerar som ett antiseptiskt medel
 • förbättrar tillståndet av mikroflora
 • tar bort inflammation
 • förhindrar spridning av vävnader
 • främjar vävnadsregenerering
 • neutraliserar smärta, eliminerar klåda och brännskador

Sådan läkning kombination hjälper till att behandla sjukdomar: manliga könsorganen (prostatit, prostata adenom), kvinnlig könsstympning (endometrios, coleitis, cervical erosion, myom) och bäckenorganen (hemorrojder, cystit).

Hur man gör ett ljus med propolis hemma?

Det klassiska receptet för beredningen innefattar användningen av "bietlim", vax och en fet bas - vaselin, lanolin, animaliskt fett eller liknande.

Steg 1 : välj ingredienserna. Köp högkvalitativ propolis (50 gram) - det är lätt att bestämma med sin rika lukt, ljusbruna färg och formbarhet. Du behöver också bivax (50 gram). Den naturliga produkten har en slät, blank yta och en karakteristisk honungsarom. Den tredje ingrediensen kommer att vara en fet bas - du måste köpa 200 gram vaselin, lanolin eller annan lösning.

Steg 2 : Förbered ingredienserna. "Bee Lim" och vax läggs kort i frysen - detta kommer att underlätta deras ytterligare slipning. Krossa marker med en rivare, kniv eller annan enhet. Överför fettbasen till en metallbehållare.

Steg 3 : värm upp blandningen i ett vattenbad. Först smälta fettbasen. När det blir en flytande konsistens - lägg till propolis och bivax. Rör tills homogen.

Steg 4 : forma framtidens ljus. För att göra detta kan du gå i vikt i en spruta, häll den i mögel eller helt enkelt frysa den med en integrerad bit och sedan skära ut med delar. Sätt blandningen i frysen och lämna i 6-8 timmar.

Ett intressant faktum: Diameter på det färdiga ljuset att vara ca 1 cm, och längden - ca 5 cm är bättre om spetsen kommer att ha en något långsträckt form - det kommer att underlätta införandet av ett läkemedel..

Stearinlys med propolis: recept för olika sjukdomar

Förutom det klassiska receptet är populära variationer också populära med tillsatsen av ytterligare ingredienser. Man tror att de är mer effektiva för att behandla vissa sjukdomar.

Ljus med propolis från hemorrojder

Vittnesbörden indikerar att med hemorrojder är en kombination av propolis och kakaosmör effektivare. Den senare underlättar penetrering i den drabbade vävnaden, mjuknar dem och hjälper till att lindra inflammation.

Smält 200 g av fettbasen i ett vattenbad. Tillsätt 100 g kakaosmör, samt 50 g markpropolis och vax. Rör om tills en homogen massa erhålls. Häll i mögel och frys.

Ljus med propolis och kakaosmör lindrar mukosalt ödem, läker sprickor och eliminerar hemorrojder. Det hjälper till att bli av med obekväma känslor: smärta, klåda, brännande. Antibakteriella egenskaper gör att du kan förhindra infektion.

Stearinljus med propolis från prostatit

Enligt recensioner hjälper pumpaolja effektivt till att behandla prostatit med propolisstearin. Det neutraliserar snabbt ödem i prostatakörtlarna och accelererar återhämtningsprocesserna.

Ljus med propolis från prostatit med händerna framställda på klassiska recept: fettbas (200 g) smältes i ett vattenbad, tillsätt sedan hackade propolis (50 g) och vax (50 g). Rör om tills en homogen massa erhålls och i slutet häll i pumpaolja (150 ml). Häll i mögel och frys.

Användningen av dessa ljus kommer inte bara att eliminera symtomen på prostatit men också ha en preventiv effekt på prostata, förhindra prostata adenom och andra sjukdomar.

Ljus med propolis från prostata adenom

Att bli av med orsaken till sjukdomsutvecklingen hjälper ljus med propolis och havtorn (havtornsolja). De neutraliserar spridningen av vävnad, respektive utseende i neoplasmer.

Smält i 200 g oljig bas i ett vattenbad. Tillsätt 50 g krossat "bilim" och vax, rör om till likformigt. Häll sedan 150 ml havtornsolja. Häll i mögel och frys.

Anal (rektala) ljus med propolis för män kommer också att lindra från obehagliga följande symtom: klåda, brännande, smärta etc. Trots kursens varaktighet kommer du att känna lättnad efter 1-2 administrationssätt.

Artiklar i ämnet:

Stearinljus med propolis i endometrios

Med denna sjukdom, rekommenderar folkläkare att lägga till det klassiska receptet oljor av tea tree och jojoba.

Fettbas (200 g) smälter i ett vattenbad. När det blir flytande, tillsätt 50 g krossat vax, "bilim", samt 10 ml jojobaolja och 5 ml tea tree oil. Rör tills homogen. Häll i mögel och frys.

Enligt recensioner hindrar vaginala suppositorier med propolis i gynekologi proliferation av endometrieceller och lindrar smärta.

Ljus med propolis med livmodermoment

Med denna sjukdom är användningen av havtornsolja viktig. Den har en antiinflammatorisk effekt, vilket hjälper till att förbättra tillståndet hos en kvinna.

200 g av en fettbas för ljus, smälta i ett vattenbad. Parallellt mala 50 g vax och propolis. Tillsätt de erhållna spånen, liksom 150 ml havtornsolja till blandningen. Blanda till homogenitet. Häll i mögel och frys.

Ett intressant faktum: Om så önskas kan du ersätta havtornsoljan med linolja. Den har liknande egenskaper.

Ljus med propolis: bruksanvisningar

Läkemedlet är avsett för oral administrering - rektal eller vaginal. Ta en bekväm hållning som ligger eller lutar, ta ett ljus i handen och tryck in det med ditt pekfinger. För att underlätta patensen inuti kan ljuset fuktas med vatten eller en liten mängd olja.

För syftet med behandlingen rekommenderas att administrera medicinen 1-2 gånger om dagen. Kursens varaktighet är 10 dagar. Om det behövs kan du ta en paus på 7-10 dagar och upprepa kursen.

Användningen av stearinljus med propolis beror på vissa regler:

 • var noga med att ta en dusch innan införandet av ljus
 • Vid rektal administrering före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmen, om det behövs - för att göra enema
 • Stearinljuset måste tryckas tillräckligt djupt - så att det helt kommer in i passagen
 • efter införandet av ett ljus måste du ligga i minst 30-40 minuter, är det bäst att utföra proceduren på natten
 • kvinnor under menstruation rekommenderas inte att utföra proceduren för vaginal administrering av propolisljus, det är bättre att ta en paus före slutet av blödningen

Ett intressant faktum: Folkmedicinen har en ganska tät konsistens och absorberas snabbt i slemhinnan, så efter proceduren finns det nästan ingen utsöndring. För hygienens ändamål rekommenderas det dock att man bär dagliga packningar.

Kontra

Från kontraindikationer till användning av propolisljus - bara individuell intolerans. Om du är allergisk mot någon av komponenterna i folkmedicin, bör behandling inte ges.

Gravida kvinnor och kvinnor under amning kan använda ljus i avsaknad av andra kontraindikationer och efter samråd med en läkare. Detsamma gäller för dem som lider av cancer.

Vaxljus med propolis

Tillverkaren kallar det här hälsofrämjande läkemedlet "krämpenna", men mer exakt - ljus från kakaosmör, bivax och renad propolis.

Indikationer för användning av ljus "Gift generös bi" med propolis:

 • hemorrojder (ljus är mycket effektiva),
 • sprickor i ändtarmen och anus,
 • kolpit (vaginit) - inflammation i slidan i slemhinnan,
 • metritis (namnet kommer från det grekiska metret, vilket betyder "livmoder") - hela livmoderns nederlag genom en inflammatorisk process (i motsats till en begränsad lesion). För närvarande används termen "inflammerande bäckenorgansjukdomar" (PID) oftare.
 • parametrit - inflammation i bindevävnaden i det lilla bäckenet, som omger livmodern och dess bilagor,
 • inflammation i äggledarna,
 • erosion av livmoderhalsen uteri - ulcerös förändring i livmoderhalsslemhinnan,
 • erosion av vagina, orsaken till vilken i regel är ett brott mot vaginaens mikroflora.

Ordet "erosion" härstammar från det latinska ordet "erosio", som betyder "frätande" - ytlig hud eller slemhinna defekt inträffar inom epidermis (epitel) utan att tränga djupare in i huden och läkning utan ärrbildning.

 • vidhäftningar i nedre bäckenet,
 • Kolit - inflammation i slemhinnan i tjocktarmen,
 • erosiva tillstånd i tarmarna,
 • prostatit, inklusive kronisk,
 • obehaglig lukt från slidan.

Fördelar med att använda ljus:

Stearinljus "Gift av en generös bi" med propolis injicerad rektalt (i rektum) eller in i slidan.

Genom rektumslimhinnan och vaginala slemhinnan finns ett mycket snabbt flöde av användbara ämnen från ljus in i blodet. Och blodet levererar dem snabbt till kroppens organ. De nödvändiga substanserna kommer således in i cirkulationssystemet med betydligt mindre förändringar och i större koncentration.

Med inflammatoriska processer i rektum eller inflammatoriska processer i slidan fungerar suppositorierna mycket bra. Stenämnen hittar sig omedelbart på den plats där deras åtgärder är nödvändiga.

Kontraindikationer för användning av ljus:

Intolerans mot biodlingsprodukter.

Och naturligtvis måste du förstå att krämpenna "The Gift of a generous bee" är ett kosttillskott och en kosmetisk. Vid allvarlig inflammation eller sjukdom rekommenderar vi att du konsulterar en läkare innan du applicerar den.

Sammansättning och hållbarhet

Ingredienser: Kakaosmör, bivax, renad propolis.

färg: Stearinljuset har en ljus beigefärg.

lukt: vax och propolis.

Utgångsdatum : 2 år. Långtidsförvaring tillhandahålls på grund av propolisets konserveringsegenskaper.

store: på en sval plats, vid en temperatur som inte överstiger 20 grader Celsius

I närvaro av allergiska reaktioner på ljuskomponenterna - gäller inte.

Stearinljus innehåller inga syntetiska tillsatser och har inga biverkningar. Manuell produktion möjliggör bevarande av naturkomponenternas helande egenskaper. Stearinljus överensstämmer med GOST R52342-2005

Egenskaper hos bivax

bivax har antiinflammatoriska och mjukgörande egenskaper, extrakt från hudavfallsprodukter och toxiner. Gult bivax är rikt på essentiell hud med vitamin A. Tack vare det, främjar vax snabbare läkning av sår. Den viktiga kvaliteten hos bivax är att den är neutral och inte reagerar med andra kosmetiska ingredienser. Wax har egenskapen att läka mikroskador och små lesioner på huden och slemhinnorna.

Egenskaper för propolis

propolis - kraftfull naturlig antibiotika som dödar patogena floran, stimulerande återhämtning av skadade vävnads, renar och stärker blodkärlen, förbättrar blodcirkulationen, har smärtstillande effekt. Själva ordet "propolis" kommer från det grekiska ordet "pro", vilket betyder "före", "framåt" och ordet "policy", som betyder "stad". Således tanken bakom denna titel: "skydd av staden" (skydd av bikupan). Och propolis har verkligen magnifika skyddande egenskaper. Ämnen som ingår i propolis har kraftfull antimikrobiell och antiviral aktivitet. Propolis har också en antitumör effekt. Propolis innehåller kalium, kalcium. fosfor, natrium, svavel, klor, aluminium, vanadin, järn, mangan, zink, koppar, kisel, selen, zirkonium, kvicksilver, fluor, antimon, kobolt, liksom andra spårelement i ett gynnsamt förhållande till den mänskliga kroppen.

Egenskaper av kakaosmör

Kakaosmör - Denna naturliga och mjukgörande, det läker skadan, förbättrar blodcirkulationen, tar bort klåda.

Metod för applicering

Ljus med propolis administreras efter hygieniska förfaranden 1 bit per natt i vagina i följande situationer:

 • skada hela livmodern genom en inflammatorisk process. För närvarande används termen "inflammatoriska bäckenorganens sjukdomar" (PID) oftare,
 • inflammation i bindevävnaden i det lilla bäckenet, som omger livmodern och dess bilagor,
 • inflammation i äggledarna,
 • erosion av livmoderhalsen uteri - ulcerös förändring i livmoderhalsslemhinnan,
 • erosion av vagina, orsaken till vilken som regel är ett brott mot vaginaens mikroflora,
 • vidhäftningar i nedre bäckenet,
 • obehaglig lukt från slidan.

Kurs: 10-30 procedurer.

Ljus med propolis administreras efter hygieniska förfaranden 1 bit per natt i rektum (rektalt) i följande situationer:

 • hemorrojder,
 • sprickor i ändtarmen och anus,
 • Kolit - inflammation i slemhinnan i tjocktarmen,
 • erosiva tillstånd i tarmarna,
 • prostatit, inklusive kronisk,

Kurs: 10-30 procedurer.

Med kronisk prostatit är det nödvändigt att hålla 2-3 kurser. Trettio dagar förfaranden med intermissions 1-2 månader.

Vi gör ljus från propolis med egna händer

Absolut alla biodlingsprodukter har alltid ansetts vara utmärkta läkemedel och har använts i medicin i olika former. Basen för de flesta droger är propolis (bilim). Det används aktivt vid behandling av kronisk prostatit i form av rektala suppositorier. I sin rena form uppfattas detta ämne inte av kroppen, så för behandling blandas det med olika fetter och oljor, så de aktiva elementen släpps ut.

Stearinljus baserade på propolis innehåller en hel lista med mikrodelar, vitaminer och substanser som har antibakteriella och antiinflammatoriska effekter. Med prostatit förstärker de kapillärerna och förbättrar blodcirkulationen. Sådana suppositorier med regelbunden applicering reducerar även chanserna för prostatacancer.

Ljus från prostatit med propolis minska aktiviteten och tillväxten av bakterier, minskar inflammation i prostatan, underlätta urinering, lindra smärta och öka immunitet muzhchiny.Oni anses homeopatiskt medel och har nästan inga kontraindikationer. Lämplig för män i alla åldrar.

Valet av propolis

Du kan själv göra ljus från propolis från prostatit, men denna process måste noggrant förberedas. För att börja, välj ett kvalitetsmaterial.

Lukten av propolis ska vara skarp och uttalad. Förpackningen bör inte störs, eftersom innehållet ska ses. Färg, grunden, allt från gulaktiga nyanser och slutar med brun, är normen. Det är viktigt att undvika en helt mörk propolis, en sådan faktor indikerar den alltför långa förvaringen av produkten.
I sin rena form används propolis inte alltid.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Den rektala suppositorier för att förebygga sjukdom bör inte innehålla mer än ett par gramm.Prezhde använder ljus med propolis från prostatit, bör du rådgöra med din läkare. Suppositorier innehåller allergener som kan leda till obehagliga konsekvenser. Därför är det värt att omedelbart avbryta denna typ av behandling vid bränning, klåda, huvudvärk och generell svaghet.

Propolis suppositorie recept

Den vanligaste, budget och ett recept kan anses bevisat smält smör med propolis (20 g 2 g, respektive), kylda och hälldes i former. Men det finns många andra lika effektiva recept.

Propolis ljus från alkohol på alkohol

Blanda de två första ingredienserna och slipa dem så mycket som möjligt på våtens konsistens. Placera sedan den färdiga massan i en sluten behållare och lämna den i ett mörkt, torrt och kallt rum i 8-10 dagar. Framtida rektala suppositorier måste blandas ibland. Efter den angivna tiden, ta bort massan från behållaren och koka den över en liten eld tills alkoholen avdunstar helt. Smält på ett vattenbad, blanda oljan med den resulterande propolen. Prostatitstearin framställda med propolis erhålles. Det återstår att bilda dem och lagra dem uteslutande i kylskåpet.

Baserat på kakaosmör

 • Kakaosmör - 25 g;
 • Vattenfritt lanolin - 10-12 g;
 • Kyld propolis - 10 g.

Kombinera de två första ingredienserna och smälta i ett vattenbad, tillsätt den tredje ingrediensen och blanda noggrant. Låt svalna och bilda färdig produkt och skicka till kylskåpet tills det används.

Med honung och kunglig gelé

 • Honung - 1 matsked
 • Cacao bönolja - 80 g;
 • Propolis - 70 g;
 • Smör - 160 g;
 • Royal Jelly, Perga - 5 g.

Smält den angivna mängden olja och tillsätt alla andra ingredienser. Kall så mycket som möjligt, slipa allt och blandningen är klar för beredning av rektala suppositorier.

Med kakaosmör och alkohol

 • Propolis - 50 g;
 • Medicinsk alkohol - 50 mg;
 • Kakaosmör - 20g.

Alkohol- och honungsprodukter ska blandas och lämnas på en sval och mörk plats under 12-14 dagar, rör omedelbart varje dag. Värm upp i ett vattenbad tills alkoholen avdunstar helt och når en brungul färg. Kombinera med det smälta kakaosmöret. Formulera läkemedlet och skicka det till kylskåpet.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Med fett och alkohol

 • Propolis - 40 g;
 • Fett (kan ersättas med olivolja) - 250 g;
 • Alkohol - 250 ml.

Bland biodlingsprodukten med alkohol. Ständig omrörning, insistera 2-3 dagar. Därefter indunstas i brand och tillsätts smält fett. Förbered den beredning som är nödvändig för prostatit från den kylda massan.

Med getfett

 • Getfett (kan bytas ut med någon annan) - 100 g;
 • Propolis - 20 g.

Smält fett med bietlim bör placeras i frysen tills ett fast tillstånd uppnås, slipa i en mixer eller krossa. För lite tid att stå på ett par, blanda regelbundet (40 min - 1 h), coolt. Kyl sedan ner ostkanten och du kan förbereda förberedelsen.

Med pumpaolja

 • Pumpaolja - 150 ml;
 • Tea Tree Oil - 5 ml;
 • Firolja - 5 ml;
 • Extrakt av propolis 10% koncentration - 30 ml.

Blanda huven och pumpaoljan. Evaporera alkoholen i ett vattenbad. Tillsätt teolja och gran, mixa. Häll i en separat behållare. Förvaras i kylskåp. Sådana suppositorier administreras med användning av en spruta.

Med fett och vax

 • Fett - 1 glas;
 • Propolis - 50 g;
 • Vax - 50 g.

Rillad honung lim lägger till smält fett, omrörning. Finhackat vax hälls i blandningen. Helt lösa det kommer inte att lyckas, men du måste uppnå det maximala möjliga resultatet. Kall och skär i färdiga band.

Med glycerin och gelatin

 • Glycerin - 50 g;
 • Gelatin - 10 g;
 • Vatten - 20 g;
 • Extrakt av propolis - vid ögat.

Smält glycerin, gelatin i vattnet. Det är viktigt att övervaka fullständig upplösning av ingredienserna och förhindra bildning av klumpar. Kyl och lägg till extraktet. Blanda och häll i mögel (kan tillverkas av folie). Skicka coolt.

Med havtornsolja

 • Havtornsolja (kan även användas mandel) - 200 ml;
 • Propolis - 40 g.

Öllim till slipning, blandat med smörsmält i ett vattenbad. Försök att helt lösa upp. Kyl ned, filtrera och använda.

Med vaselin

 • Vaselin - 8 g;
 • Propolis - mängden enligt kockens bedömning.

Smält petroleumjelly, häll i jorden propolis, vänta på fullständig upplösning. Cool, gör drogen och förvara den i folie i frysen.
Tillverkning av rektala preparat hemma sparar budgeten och gör det möjligt att välja det läkemedel som är mest lämpligt för en viss man.

Hur bildar man färdiga blandningar?

I händerna för att bilda tunna korv från en varm eller kyld blandning. Tjockleken bör inte överstiga en centimeter. Klipp i små remsor ca 2 cm lång. Ena änden är ritad och inskränkt för enkel ingång.

Sätt propolispreparatet på folie en kort bit från varandra, linda in och sätt i kylskåpet. Sådana ljus för att bekämpa prostatit ska behandlas upp till två gånger om dagen. Redan på den andra ansökningsdagen är resultatet märkbart märkbart.

Rekommendationer för tillverkningstillämpningar

Med införandet av rektala suppositorier med prostatit i behandlingsprocessen uppnås ett positivt resultat mycket snabbare.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Ljus för prostatit: läkemedel med propolis, patientrecensioner

Den vanligaste sjukdomen som uppstår hos män är prostatit. Idag erbjuder medicin ett brett utbud av sätt och medel för att effektivt behandla denna sjukdom. Bland de effektiva drogerna bör propolis särskilt betonas, vilket möjliggör framgångsrikt eliminering av symptom på denna manliga sjukdom.

Propolis själv är en viskös substans av en mörkgrön färg med ett brunt brunt. Propolis är behaglig för smaken. Den samlas in och produceras av bin, men används för byggnadsändamål. Med detta material förstärker de väggarna i deras nässelfeber och använder det också för att värma sina hem.

Egenskaper för propolis

Denna naturliga produkt känd sedan antiken. För några århundraden sedan använde våra förfäder detta medel för att behandla sjukdomar i huden och läka sår. Senare studerade forskare noggrant propolisens sammansättning och slutsatsen att det i medicinen kan få en bredare tillämpning. Specialister lyckades fastställa att det har följande bakteriedödande, antisvamp och antimikrobiella egenskaper. Den består av följande komponenter:

 • aminosyror;
 • en mängd olika vitaminer;
 • mineraler;
 • alkoholer;
 • flavonoider.

Ljus från prostatit med propolis

För behandling av prostatit läkare ordinerar ofta suppositorier med propolis. Preparat baserade på denna naturliga produkt har smärtstillande och antiseptiska egenskaper. Specialister noterar att propolisstearin från prostatit har en naturlig komposition. Det är tack vare denna funktion och effektiv behandling av prostatit. Dessutom bidrar suppositorier till att förbättra styrkan, medan ingen negativ påverkan på människans kropp inte uppstår. Oftast föreskriver läkare följande läkemedel för behandling av prostatit i form av suppositorier:

Prostopin

Dessa ljus med propolis med prostatit ger en hög terapeutisk effekt. De innehåller aktiverad propolis. Detta verktyg erbjuds av det välkända farmakologiska företaget Alfarm. Som en del av läkemedlet närvarande följande komponenter:

 • aktiverad propolis;
 • kakaosmör;
 • torkad peppar;
 • bin mjölk;
 • blom pollen;
 • bivax.

Detta läkemedel har bara en kontraindikation. Läkare rekommenderar inte att du använder den för behandling av prostatit hos män som är allergiska mot biprodukter.

Propolis av Dnepr

Detta läkemedel bidrar också effektivt till att eliminera symptomen på prostatit. Vid beredning av preparatet Propolis DN i form av suppositorier Följande komponenter används:

 • propolis;
 • fetter;
 • kakaosmör;
 • lanolin.

Produkten har höga antibakteriella egenskaper, liksom en stark anestetisk och regenerativ effekt. Användningen av Propolis DN ger ökad immunitet och minskar risken för att utveckla prostatit. Kakaosmör är närvarande i kompositionen av dessa rektala suppositorier, ger en aktiv sugning av de enzymer, spårämnen och vitaminer. Kontraindikationer för beredningen Propolis DN är samma som föregående botemedel. Det är inte föreskrivet för personer som är känsliga för biprodukter.

Förberedelser baserade på perga

För behandling av prostatit kan användas och produkter baserade på perga. Ett sådant botemedel är näringstillskottet Apiminum. Vid behandling av många sjukdomar har detta läkemedel visat hög effektivitet. När det tas, ska tabletten upplösa tjuvans mun. Efter att ha tagit medicinen kan inte vatten förbrukas under en tid.

Kakaosmör med prostatit

Tillsammans med Perga används vid behandling av prostatit ljus som innehåller kakaosmör. De hjälper till att lyckas slåss med prostatit. Denna naturliga komponent är känd inte bara inom det farmakologiska fältet, men används också allmänt i kosmetologi. Det kännetecknas av ett uttalat arom av choklad, och själva produkten har en solid konsistens. Men när oljan kommer i kontakt med huden börjar den smälta. Kakaosmör innehåller:

Förutom dessa innehåller denna produkt ett stort antal användbara syror, inklusive olja, palm och laurinsyra. Olja har en stor uppsättning medicinska egenskaper, så det används ofta för framställning av olika droger. Bland de användbara egenskaperna hos kakaosmör är följande:

 • smärtstillande;
 • återställa;
 • regenererande;
 • anti-inflammatorisk.

Ljus med propolis från prostatit: applicering

Oftast vid behandling av prostatitläkare förskriver läkare proposuppsättningar. En produkt baserad på en naturlig komponent ger hög effektivitet av behandlingen. Med utvecklingen av prostatit kan smärtan lätt härdas med hjälp av suppositorier baserade på propolis. Dessutom kan deras användning avsevärt minska aktiviteten i den inflammatoriska processen och underlätta urineringsprocessen, förbättra kvaliteten på spermier och erektioner. När inträffar under remission av sjukdomen, är användningen av ljus på grundval av propolis en bra förebyggande av exacerbationer och även bidrar till att förbättra tillståndet i prostatakörteln.

När förvärrar prostatit används suppositorier med propolis enligt det vanliga systemet. De administreras en gång om dagen på kvällen. Kursens varaktighet får inte överstiga 30 dagar. När det finns en period av eftergift av sjukdomen, utför de förebyggande kurser. De hålls i 10-15 dagar varannan månad.

Om en man som lider av prostatit känner till tillvägagångssättet av en exacerbation, måste han injicera ett enda ljus en gång om dagen rektalt. I det här fallet kan du undvika utveckling av sjukdomens förvärmning. Användningen av rektala suppositorier möjliggör att minska smärtsamma förnimmelser under fördjupning av sjukdomen. Om patienten känner till att sjukdomen förvärras, kan införandet av ett stötpiller varje dag i en månad minska obehagliga känslor.

Stearinljus för prostatit

Prostatitstearr baserat på propolis, erbjuds kakaosmör i de flesta apotek, så du kan enkelt köpa rätt lösning för effektiv behandling. Om så önskas kan ett ljus från prostatit kan tillverkas av egna händer. Ett av sätten att göra medicinen hemma ges nedan.

Du måste hitta något djurfett - lamm eller get i 200 gram, samt förbereda lanolin, som kan köpas på apoteket. Det kommer också att kräva 50 g propolis och vax.

Förberedelseprocessen Börja med smältande fett i ett vattenbad. Det är nödvändigt att uppnå att det blir flytande. Efter detta är det nödvändigt att tillsätta hackad propolis. Komponenterna blandas sedan för att tillåta propolis att lösa upp. Lägg sedan till det skivade vaxet. Det behövs för att säkerställa ljusets hårdhet, desto mer är det desto mindre smälter de i händerna. Hela massan måste blandas väl. Komplett upplösning av komponenterna kan inte uppnås, så i de andra disken behöver du tömma den flytande delen. Den resulterande massan kyls och skärs sedan i bitar som måste formas till ljus.

Vid framställningen av suppositorier mediciner måste göras så att varje vikt var inte mer än 11, vid den formade ljuset bör vara i form av en cylinder med en diameter av 1 cm och 6 cm i längd. Änden de bör slipas. Varje ljus kommer att innehålla extraktivämnen av propolis i mängden 0,55 g När stolpiller är klar bör de förvaras i kylskåp.

Stearinljus med propolis från prostatit: recensioner

Min man stött på en sådan obehaglig sjukdom som prostatit. Han hade impotens, och dessutom var det brott mot urinering. Även om vi gick till olika läkare, men de läkemedel som ordinerades till oss, gav inte den önskade effekten. Efter besöket till den nya specialisten rådde vi av ljus med propolis, om vilka de rapporterade att de effektivt eliminerar symptomen på prostatit. Rektalberedning mannen tog emot inom 2 månader. Positiva förändringar uppstod ganska snabbt. Vi är nöjda med behandlingen med detta botemedel.

Jag har arbetat som urolog redan i 15 år. Vanligtvis med ett problem som prostatit män kommer till mig på 45 år. Förutom prostatit klagar de på svårigheter med urinering. Jag vill säga att det finns många droger för behandling av prostatit. Men för länge redan alla män som har stött på en sådan allvarlig sjukdom, rekommenderar jag att man utför behandling med propolis. Huvudvärdet av detta läkemedel ligger i det faktum att rektala suppositorier med propolis är en naturlig beredning, därför finns det ingen negativ skada på kroppens system. De kan också användas för att förhindra prostatit hos män efter 40 års ålder.

Först nyligen mötte jag avvikelser i urinrörets arbete. Jag vågade inte att besöka urologen länge. Men rädslan för allvarliga hälsoproblem fick mig att vända mig till en medicinsk institution. Men de föreskrivna fonderna hjälpte mig inte. Dessutom var under deras mottagning många biverkningar. En gång på Internet kom jag över recensioner av ljus från propolis från prostatit. Jag bestämde mig för att försöka behandling med denna lösning. Rektala suppositorier hjälpte mig. Inga biverkningar inträffade för mig, och problemet gick snabbt bort. Dock är kur med detta verktyg ganska lång, så rektala stolpiller med propolis jag fortfarande använda i dag. Jag rekommenderar denna åtgärd för prostatit.

slutsats

Med ålder utvecklar en person olika sjukdomar, och för att eliminera dem måste de konsultera en läkare. Många män efter 40 hör inte förstahand vilka problem en sådan sjukdom medför, som prostatit. Lyckligtvis har läkare till sitt förfogande en stor uppsättning verktyg för effektiv behandling av sjukdomen. Patienter som diagnostiserats med prostatacancer specialister för att eliminera sjukdomen ordinera stolpiller med propolis och kakaosmör, samt produkter baserade på pollen.

En framgångsrik kamp mot denna sjukdom är möjlig och med hjälp av egna medel. Behandling av prostatit med propolis hemma är ganska effektiv. På Internet hittar du många recept som gör ljus från propolis hemma. Med hjälp av en hemma beredning av propolis, är det möjligt att effektivt behandla prostatit, men under förutsättning att det inte finns några kontraindikationer för användning av droger.