Huvud
Massage

Tabletter och suppositorier Vitaprost: instruktioner, svar och priser

Vitaprost är ett preparat från naturliga komponenter av animaliskt ursprung som används i urologisk praxis för behandling av prostatiska sjukdomar.

Verkan av aktiva substanser syftar till att förbättra blodcirkulationen i prostata, vilket i sin tur underlättar urinering, eliminerar inflammatoriska och stillastående processer.

På denna sida hittar du all information om Vitaprost: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt Vitaprost. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Ett djur av animaliskt ursprung som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket är Vitaprost? Medelpriset på apotek är på 1 100 rubel för tabletter och 950 rubel för ljus.

Utformningsform och sammansättning

Läkemedlet framställs i form av vätskebeloppade tabletter Vitaprost, rektala suppositorier Vitaprost, Vitaprost Forte och Vitaprost Plus.

Tablettsammansättningen innefattar:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • Ytterligare komponenter: laktosmonohydrat, sackaros, kalciumstearatmonohydrat, mikrokristallin cellulosa, krospovidon.

Skalet av pillret är tillverkad av akryl, innefattande en sampolymer av etylakrylat och metakrylsyra (i förhållandet 1: 1), natriumlaurylsulfat, trietylcitrat, titandioxid, kolloidal kiseldioxid, talk, indigo, och natriumvätekarbonat.

10 tabletter säljs. i konturcellspaket, 1, 2 eller 3 st. i kartongförpackningar.

Vitaprost-suppositorier innehåller:

 • 50 mg prostataxtrakt (i form av vattenlösliga peptider - 10 mg);
 • Fast fett (supposir och vitepsol) som en hjälpkomponent..

Vitaprost Plus suppositorier innehåller:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • 400 mg Lomefloxacinhydroklorid;
 • Fast fett.

Vitaprost Forte-suppositorier innehåller:

 • 100 mg prostataxtrakt, som, vad gäller vattenlösliga peptider, är 20 mg;
 • Fast fett (Supposir NA15 och NAS50, Witepsol H15 och W35).

Alla tre typer av suppositorier säljs för 5 st. i konturcellspaket, 1 eller 2 st. i en kartonglåda.

Farmakologisk effekt

Vitaprost är ett läkemedel som har en organotropisk effekt på prostatakörteln.

Förbättring av mikrocirkulationen i järn och som har förmågan att minska trombocytaggregationen, det block där trombos venoler. Genom att minska graden av ödem och leukocytinfiltration prostata, normalisera den sekretoriska funktion av epitelceller, leder läkemedlet till en måttlig minskning i prostatavolym, förbättring av sammansättningen av ejakulatet, främjar stimulering av muskeltonus i urinblåsan och hämmar utvecklingen av frekvent behov av att urinera.

Vitaprost plus, tack vare dess sammansättning mikrobicider med brett spektrum besitter inte bara anti-inflammatorisk, men de antimikrobiella egenskaper mot gramnegativa aeroba bakterier, stafylokocker, mykobakterier, Chlamydia, Proteus och andra.

Indikationer för användning

Läkare ordinerar Vitaprost till män vid följande indikationer:

 1. Kronisk prostatit;
 2. Preoperativ behandling av prostata;
 3. Postoperativ återhämtningsperiod
 4. Kronisk abakteriell prostatit;
 5. Profylax av prostatit;
 6. Godartad prostatahyperplasi;
 7. Hyperaktivitet hos urinblåsan hos kvinnor.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Dessutom Pill: laktasbrist, sukras / isomaltas, tål laktos, fruktos, glukos-galaktos-malabsorption (formulering innehåller laktos och sackaros).

Instruktioner för användning

I bruksanvisningen anges att Vitaprost-tabletterna ska tas 1 tablett inuti. 2 gånger per dag. Behandlingstiden för godartad prostatahyperplasi är minst 30 dagar; med kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar. För förebyggande av exacerbationer av kronisk prostatit gäller för 1 flik. 2 gånger per dag i minst 30 dagar - 1-2 gånger per år.

Rektala suppositorier ska appliceras efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen i en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter. Varaktigheten av behandling med Vitaprost suppositorier är minst 10 dagar.

Biverkningar

Biverkningar inkluderar framför allt drogerna Plus och Forte:

 1. Kardiovaskulärt system: arytmi, myokardiopati, fallande blodtryck
 2. Nervsystemet: yrsel, nervositet, ångest, asteni;
 3. Matsmältningssystemet: kolit, ökade leverenzym, dysbakteri
 4. Överkänslighetsreaktioner: klåda, Stevens-Johnsons syndrom, urtikaria, ökad känslighet mot solljus;
 5. Blodsystem: inflammation i lymfkörtlarna, blödning i matsmältningssystemet, ökning av aktiviteten hos det anti-föryngrande blodsystemet.

överdos

Vid överdosering kan symtom uppstå:

När symptom uppstår är ljus förbjudet, det är rekommenderat att konsultera en läkare för medicinsk hjälp

Särskilda instruktioner

Läkemedlet bör användas med extrem försiktighet vid sådana sjukdomar som epilepsi, CNS-sjukdom med epileptiskt syndrom, cerebral ateroskleros.

Behandling med Vitaprost är effektivare i ett integrerat tillvägagångssätt. Tillsammans med Vitaprost-tabletterna, föreskrivs andra läkemedel för behandling av kronisk prostatit. Behandlingen med medicinska örter och metoder för traditionell medicin tillämpas också.

Användning av Vitaprost Plus kräver ingen korrigering av dosering för levercirros, men det måste behandlas med försiktighet vid exponering för solljus. Fotosensitivitet uppenbarar sig i form av hyperemi, brännskador, utseende av blåsor på huden, förändringar i allmänhetens välbefinnande, inklusive nervös spänning, handskakningar, förvirring. I dessa fall måste användningen av läkemedlet omgående avbrytas.

Drogen påverkar koncentrationen av uppmärksamhet, så det är viktigt att vara försiktig när du kör fordon, när du arbetar med rörliga delar av maskiner och andra farliga aktiviteter.

Droginteraktioner

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

recensioner

Vi plockade upp några recensioner av män om Vitaprost:

 1. Andrew. När en icke-bakteriell prostatit detekteras mot bakgrund av hemorrojder, föreskrev läkaren ljus under Vitaprost-märket. Han sade att suppositorierna är effektiva och snabbt eliminerar sjukdomen. När jag fick reda på hur mycket Vitaprost var värd blev jag förvånad. Jag kunde inte ha råd med det, jag var tvungen att leta efter mer prisvärda analoger till salu. Om de inte hjälper, tar jag Vitaprost.
 2. Maxim. Jag har en kronisk prostatit av den icke-bakteriella typen. Det jag har just försökt för hans behandling - dyra, billiga ljus med antibiotika och utan dem, traditionell medicin, men ingenting hjälper. Det återstår att bara hoppas på operationen, eftersom min kropp inte uppfattar någon behandling med läkemedel och medicinska örter.
 3. Victoria. Problemet som är förknippat med prostatit, min familj oroade nyligen. Hennes man blev irriterad och aggressiv, efter att ha kommunicerat med honom erkände han sina känslor. Har riktat till doktorn och som ett resultat en dom - en prostatit. Jag kunde stödja min älskade make som jag kunde och insisterade på att ta medicin. Skrev till honom "Vitaprost". Bokstavligen om 3 veckor förbättrades makeens humör, skämt blev och hade kul. Jag var mycket glad över det här, eftersom hälsan hos nära människor är en riktig lycka. Vi blev av med den här sjukdomen. Och vad tror du... en månad senare blev jag gravid. Drogen jag rekommenderar. Han visade oss hans effektivitet.
 4. Sergey. Jag har en prostatit i många år. Läkaren rekommenderade till mig mot en exacerbation för att passera en behandlingskurs med ljus Витапаст forte, men tyvärr har jag på urticaria påbörjat. Min läkare ansvarade för en annan medicin för mig.
 5. Mikhail. Och det, bra medicin! Det fanns inga piller, men det finns en effekt på kort tid! Jag förväntade mig inte en sådan tur, jag trodde att ljusen är bara början, jag förberedde mig för en lång behandling. Lyckligtvis fick jag en adekvat läkare, han omedelbart föreskrev Vitaprost, förklarade att detta är en av de bästa drogerna mot prostatit under det senaste decenniet. Jag läser olika recensioner om olika piller och ljus, vissa lyckas dricka långa tabletter som afalas, inget händer, men de fortsätter att dricka dem. Med vitaprost är det enklare, 10 dagar behandlades och allt på den

analoger

Exakt i kompositioner av Vitaprost producerar inte, men det finns medel med liknande effekt:

 • ljus för rektal administrering av Superlymph;
 • tabletterade läkemedel Afal, Prostanorm;
 • medel från serien av homeopati-Renel, Solidigraph Compositum.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Tabletterna ska förvaras på en plats skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur av högst 25 ° C. Suppositorier - på en torr plats, skyddad mot ljus, otillgänglig för barn, vid en temperatur som inte överstiger 20 ° С. Hållbarhet - 2 år.

Stearinlys Vitaprost: instruktion om användningen av läkemedlet

Brott mot sexuell funktion hos en man och infertilitet är ofta resultatet av prostata sjukdomar, så det är så viktigt i tid att identifiera sjukdomen och genomgå en effektiv behandling. Ett kompetent val av medel är bättre överlåtet till en specialist, men det finns droger som kommer ihåg livet, tack vare en snabb bortskaffande av sjukdomen, en av dem är Vitaprost-ljusen.

Läkemedlet används för att behandla olika typer av prostatit, BPH (prostata adenom), liksom för att lindra symptomen i samband med patologier i bäckenorganen. Som en del av Vitaprost - naturliga komponenter, basen av läkemedelsextraktet, extraheras från cellerna i prostatakörteln hos djur. Effekten av detta ämne manifesteras mest direkt i prostata.

Vitaprost har två doseringsformer: tabletter och suppositorier.

Stearinljus är i sin tur indelade i tre typer, som var och en har sina egna skillnader.

Vitaprost dos tabletter innehåller 50 mg material som erhållits från mogna tjurar prostata, de aktiva beståndsdelarna tabletterna kompletterade med andra substanser: cellulosa, kalciumstearat, laktos, sackaros.

Vitaproststearinljus har en långsträckt cylindrisk form med spetsig ände, suppositoriernas färg är vit med grå eller gul tipp. De innehåller 50 mg av den behandlande komponenten, hjälpämnet är Witepsol. Suppositorierna är förpackade i konturhoneycomb-packar med fem stycken, den övre förpackningen är kartong.

Suppositories - den mest populära medicinska formen för prostata sjukdomar. Detta beror på att den aktiva substansen levereras i närheten av orgeln, vilket gör det möjligt att snabbt komma in i prostata vid högsta koncentrationen.

Extrakt av prostatakörteln hos djur har en organotropisk effekt på det sjuka organet:

 • minskar svullnad av vävnader;
 • förbättrar blodkörteln i körteln;
 • eliminerar leukocytinfiltrering av vävnader;
 • positivt påverkar lecitinkornen i utsöndringen av acini, främjar tillväxten av deras kvantitet;
 • förhindrar utveckling av tromboser;
 • återställer sekretoriska funktionen i epitelceller;
 • eliminerar brott i musklerna i blåsan.

Enligt instruktionerna för användning eliminerar Vitaprost-ljus snabbt och effektivt obehagliga fenomen i samband med inflammatoriska processer, normaliserar prostatafunktionen och förbättrar indikatorerna för ejakulatet. Kliniskt bevisat att Vitaprost-behandling förhindrar återkommande kronisk prostatit.

Vid användning av Vitaprost minskar volymen av prostatakörteln, urineringstakten ökar, volymen av kvarvarande urin minskar.

Indikationer för användning:

 • abakteriell prostatit;
 • patologisk proliferation av prostata vävnad;
 • före och efter operation på organen i genitourinary sfären;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • förebyggande av trombos i prostata;
 • Infertilitet orsakad av prostata patologier.

Kontraindikationer inkluderar överdriven känslighet för läkemedlet. En allergisk reaktion kan orsaka hudutslag och klåda.

Användning av läkemedlet för olika patologier:

 • prostatit. Det mest förskrivna för ljus Vitaprost prostatit, hjälper läkemedlet att eliminera inflammation i vävnader i prostata, minskar svårighetsgraden av symptomen (smärta i perineum, mage, rektum), ökar cellens motståndskraft mot infektioner. Läkemedlet har en positiv effekt på blodcirkulationen i bäckenorganen, vilket eliminerar trängsel, återställer normal funktion av prostata, bidrar behandlingen till normalisering av sexuell funktion, som bryts för prostatit.
 • Adenom av prostata. Vitaprost är inte mindre värdefull för behandling av godartad prostataförstoring. Den positiva effekten av preparatet i detta fall är baserad på anti-ödematös effekt. Som bekant, när ett adenom svår urinering, eftersom ökningen av kroppen pressar mot urinvägarna, minska sina lumen, ljus, vilket eliminerar svullnader kroppen, normalisera tömningsfunktion. Vitaprost positiv effekt på motilitet och spermieantal, återställa reproduktiv funktion av män, som också lider på grund av BPH.
 • hemorrojder, patologiska symptom på anorektala regionen. Vitaprost har en terapeutisk effekt på andra bäckenorgan, till exempel är det ordinerat för hemorrojder, eftersom läkemedlets komponenter förbättrar blodmikrocirkulationen, förhindrar bildandet av blodproppar och tar bort puffiness och klåda. Suppositorier minskar blödning från hemorrojderna och främjar vävnadsregenerering. Ett annat användningsområde för Vitaprost är de patologiska symptomen på den anorektala regionen som uppkommer när inflammation uppträder i bäckenorganen. Ljus eliminerar smärta i avföring, vilket underlättar patientens tillstånd.

Läkemedlet används inte för att behandla kvinnor.

Så här använder du Vitaprost-suppositorier: bruksanvisningar

Innan suppositoriet införs i rektummet, är det nödvändigt att genomföra hygieniska förfaranden och göra en avundsjukdom, släpp ljuset från förpackningen, fukta med vatten och gå så långt som möjligt in i anusen. Därefter ska du ta ett horisontellt läge så att läkemedlet inte läcker och absorberas bättre i vävnaden. På en halvtimme kan du göra de vanliga sakerna.

Varaktighet av behandling av kronisk prostatit 10 dagar, adenom - 15 dagar.

Aktions ljus Vitaprost främst avsedd för att lindra symptom av prostatit (minskning av ödem, smärtsyndrom) så akut form av sjukdomen behöver komplettera antibiotikaterapi och mottagnings blockerare. bör vidta en rad åtgärder för framgångsrik behandling av kronisk prostatit: sjukgymnastik, med naturläkemedel, etc.

Förvaring av läkemedlet:

 • vid en temperatur som inte överstiger 25 grader;
 • Hållbarhet - 2 år.

Tillverkare: OAO Nizhpharm. Det ges i apotek utan recept.

Analoger till tabletter och suppositorier Vitaprost:

Stearinlys Vitaprost: Applicering av olika sorters suppositorier "Forte" och "Plus"

Stearinlys Vitaprost Plus: instruktioner, doseringsform

Stearinlys Vitaprost Plus ingår i dess komposition av extraktet av prostata 100 mg och antibakteriell substans Lomefloxacin hydrochloride 400 mg. Läkemedlet utfärdas i form av rektala suppositorier av 5 st. i konturcellulära nät. I en kartong - 5 eller 10 ljus.

Denna typ av gnista har en strukturell skillnad från andra typer av formulering har varit innefattar antibiotikum. Lomefloxacin har en antibakteriell verkan på olika grupper av patogener, sker mikrobiell celldöd som ett resultat av exponering för ett ämne på enzymet DNA-gyras. Antibiotiska visar större aktivitet mot gramnegativa aeroba mikroorganismer, i mindre staphylococcus, streptococcus, klamydia, ureaplasma, treponemes och anaeroba bakterier.

Lomefloxacin effektivt avlägsnar inflammation, lindrar smärta, prostataxtrakt fungerar på samma sätt som konventionella suppositorier: minskar ödem, förbättrar blodflödet till organet, underlättar utflödet av urin.

Indikationer för användning:

 • akut inflammation i prostata och andra organ i geniturinvägarna;
 • före och efter operation på bäckenorganen.

Vitaprost Plus är kontraindicerat om:

 • Perioden för bildning och tillväxt av skelettet (upp till 18 år) har inte slutförts.
 • det finns en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter;
 • patienten lider av cerebral ateroskleros eller epilepsi.

Vitaprost plus ska användas med försiktighet, eftersom andra biverkningar från behandling med vanligt botemedel läggs till fenomen som är speciella för antibiotika. Listan med biverkningar är imponerande, så du kan inte behandla dig själv med denna medicin.

Biverkningar kännetecknas av följande fenomen:

 • matsmältningsorgan: intestinal dysbakteri, illamående, diarré, nedsatt aptit
 • nervsystemet: sömnlöshet, ångest, nervositet, yrsel
 • andningsorgan: hosta, bronkospasm, andfåddhet;
 • cirkulationssystemet: ett näsblod, ett mag-tarmkanal;
 • kardiovaskulärt system: arytmi, takykardi, sänkning av blodtrycket.

Det är omöjligt att utföra samtidig applicering av Vitaprost Plus suppositorier med andra antibakteriella läkemedel, eftersom toxiciteten som förgiftar kroppen ökar.

Under perioden med användning av ljus är det inte lämpligt att stanna under direkt solljus och konstgjord UV-belysning länge. Vid behandling av Vitaprost Plus kan hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna minska, så du bör vara försiktig när du kör.

Stearinlys Vitaprost Forte: instruktioner, doseringsform, dosering

Vitaprost Forte har i sin komposition en ökad dos av den aktiva substansen (extrakt från prostata), vilket är 100 mg. Producerad i två former: ljus och tabletter.

Doseringsformen för Forte fungerar på samma sätt som det vanliga Vitaprost-preparatet, men med en förbättrad effekt.

Läkemedlet är ordinerat vid ett signifikant ödem i kroppen, nedsatt urinering, urininkontinens, försämrad blodtillförsel till prostata.

Vitaprost Forte bidrar till en signifikant minskning av körteln, försvinnandet av smärta vid urinering, normalisering av naturliga processer i prostata.

En av de karakteristiska egenskaperna hos denna typ av läkemedel är den kvalitativa restaureringen av syreåtkomst till vävnader som lider av hypoxi.

Den ökade dosen av extraktet från prostatan främjar den effektiva expansionen av vaskulära sängar, sålunda reducerar aktiveringen av blodflödet detrusor-kontraktilaktiviteten. Att minska frekvensen av uppmaning att fortsätta urinering fortsätter även efter avslutad behandling. Vitaprost Forte kan användas för kvinnor under klimakteriet som kännetecknas av urininkontinens.

Vitaprost Forte visas för användning:

 • med en kronisk form av prostatit, inte bakteriell etiologi;
 • med godartad proliferation av prostatavävnad;
 • med ökad kontraktil aktivitet hos blåsan.

Kontraindikationer inkluderar allergiska reaktioner på läkemedlet. Det är förbjudet att använda hos kvinnor under graviditet och amning.

Ljus Vitaprost: Tillämpning av olika typer

Vitaprost Plus. Stearinljus är endast föreskrivna i händelse av bakteriell etiologi av sjukdomen. Till skillnad från normal Vitaprost, kan inte användas som profylax eller för att eliminera kränkningar i blåsan. Huvudsyftet med drogen är att bekämpa infektion, lindra inflammation i prostata och minska svårighetsgraden av symtom.

Ett suppositorium injiceras i renad tarm en gång om dagen. Behandlingstiden bestäms av läkaren, men den får inte överstiga 30 dagar. Introduktionen av suppositorier slutar när sekretionen av prostatakörteln inte avslöjar en patogen mikroflora.

Vitaprost Forte. Metoden för införande av läkemedlet i anuset liknar de tidigare typerna av Vitaprost.

Ett ljus används per dag, läkaren bestämmer behandlingstiden beroende på sjukdomen:

 • prostatit - 10 dagar;
 • BPH - 15 dagar;
 • med patologier i blåsan - 20 dagar.

Läkemedlet, till skillnad från Vitaprost Plus, orsakar inte biverkningar och överföres lätt av kroppen.

De flesta män anser att Vitoprost är det effektivaste läkemedlet, de noterar en snabb effekt vid behandling av prostatit och adenom, uttryckt i avlägsnande av smärta och en minskning av frekvensen av urin att sura. Vissa män skriver om att förbättra sexuell funktion efter Vitoprost behandling.

Pris suppositorier (10 stycken per förpackning):

 • Det vanliga läkemedlet är 800 rubel.
 • Plus - 1000 rubel.
 • Forte - 1400 rubel.

Är ljus Vitaprost och alkoholkompatibelt?

Män är ofta intresserade av frågan huruvida det är möjligt att kombinera suppositorier Vitaprost och alkohol. En bra läkare rekommenderar inte alkohol under behandling, som för en effektiv och snabb återhämtning kräver en mobilisering av kroppens försvar. Och som det är känt är alkoholhaltiga drycker i viss mån giftiga.

Instruktionerna till läkemedlet ingen förbjuder information om att förena ljus Vitaprost och alkohol, men bristen på alkohol bara för att hjälpa kroppen motstå sjukdom. När det gäller Vitaprost Plus det blir mer uppenbart när närvaron i stolpiller antibiotika och utan att orsaka giftiga förgiftning.

Stearinljus Vitaprost

Vitaprost används vid behandling av prostata adenom. Producerad i tablettform eller som rektala suppositorier.

Har antiaggregant och antiinflammatorisk farmaceutisk effekt mot prostatavävnad. När läkemedel tas, minskar svullnaden i omgivande vävnader.

I denna artikel kommer vi att överväga varför läkare ordinerar Vitaprost, inklusive bruksanvisningar, analoger och priser för detta läkemedel i apotek. REAL KOMMENTARER av män som redan har använt Vitaprost kan läsas i kommentarerna.

Sammansättning och form av frisättning

Preparatet ges ut i form av suppositorier, som används rektalt - Vitaprost forte, Vitaprost plus, Vitaprost-ljus samt tabletter för oral administrering.

 • Den aktiva substansen som ingår i suppositoriet är prostataxtraktet. Vitaprost-ljus innehåller 50 mg aktiv ingrediens, Vitaprost plus och Vitaprost forte - 100 mg vardera. Vitaprost plus innehåller också 400 mg lomefloxacinhydroklorid, ett hjälpämne som ingår i allt ljus är vitepsol eller suppocira.

Klinisk-farmakologisk grupp: ett preparat av animaliskt ursprung, som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Indikationer för användning

Indikationer för användning av läkemedlet i alla doseringsformer är:

 1. Kronisk prostatit;
 2. Villkor före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.
 3. Indikationer för användning av Vitaprost i form av tabletter är:
 4. Förebyggande av exacerbationer av kronisk abakteriell prostatit;
 5. Hyperplasi av prostata (godartad).

Vitaprost Forte är lämplig för behandling av kronisk prostatit, när det finns en ökning av degenerativa degenerativa processer på grund av tillväxten av bindväv. Den antiinflammatoriska effekten avlägsnar svullnaden i parenchymen, återställer klingans cirkulation och återvänder vävnadets elasticitet.

Verkningsmekanism

Ljus VITAPROST har en fördelaktig effekt på prostatafunktionaliteten:

 • förbättra mikrocirkulationen i orgeln;
 • reducerar smärtsyndromet avsevärt, i vissa fall helt av med det;
 • normalisera processen med urinering
 • motverka bildandet av trombi i prostata
 • ta bort puffiness (minska volymen / storleken på det inflammerade organet).

Som också visas rektala suppositorier stimulera utsöndringen av prostata, stärka muskulaturen i blåsväggen, accelererar producerad urin, lindrar smärta vid direkt flödet av urin.

Instruktioner för användning

Enligt bruksanvisningen bör Vitaprost användas efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen i en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter.

Varaktigheten av behandling med Vitaprost suppositorier är minst 10 dagar.

Hittade svurit fiende Svampspik! Nails kommer att rengöras om 3 dagar! Ta det.

Hur snabbt normaliserar artärtrycket efter 40 år? Receptet är enkelt, skriv ner.

Trött på hemorrojder? Det finns en väg ut! Det kan botas hemma om några dagar, det är nödvändigt.

Närvaron av maskar säger SMELL från munnen! En gång dagligen dricker du vatten med en droppe.

Instruktionen för tabletter Vitaprost

Enligt instruktionerna ska patienten ta 1 Vitaprost-tablett 2 gånger om dagen, oavsett mat. Tabletten ska sväljas omedelbart, utan att tugga, pressas med tillräckligt med vätska.

Vid akut inflammatorisk process i järn är behandlingsperioden med läkemedlet 7-10 dagar. Om under denna tid fenomenen prostatit inte avtar och patienten inte känner någon förbättring, bör du kontakta en läkare igen.

Kontra

Vitaprost-applikationen, enligt instruktionerna, är kontraindicerad endast i ett fall - i närvaro av överkänslighet mot någon del av läkemedlet. Tilldela drogen, men extrem försiktighet, patienter med cerebral arterioskleros, epilepsi eller annan sjukdom i det centrala nervsystemet, vilket åtföljs av epileptiska syndrom.

Biverkningar

När du använder Vitaprost och Vitaprost forte-preparat är allergiska reaktioner extremt sällsynta. Vitaprost Plus kännetecknas av utseende av allergiska reaktioner med intolerans mot antibiotikumet lomefloxacin, vilket kan verka som:

 • fotosensitivitet;
 • klåda i huden
 • malign exudativ erytem
 • urtikaria.

Följande tillstånd i vissa organ och system kan uppstå:

 • system av hemostas: trombocytopeni, lymfadenopati, gastrisk blödning.
 • kardiovaskulärt system: myokardiopati, sänkt blodtryck, arytmi.
 • nervsystemet: yrsel, känslomässig labilitet, ångest.
 • matsmältningssystemet: ökad nivå av levertransaminasaktivitet, dysbakteriöshet.

Om sådana fenomen uppstår ska patienten konsultera en läkare.

Analoger av Vitaprost

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Vitaprost plus;
 • Vitaprost forte;
 • prostatilen;
 • Samprost;
 • Uroprost.

OBS: Användningen av analoger måste överenskommas med den behandlande läkaren.

Medelpriset på Vitaprost, ljus i apotek (Moskva) är 930 rubel.

Villkor för ledighet från apotek

Läkemedlet är godkänt för användning som en OTC-produkt.

Min läkare diagnostiserade prostatit omkring ett och ett halvt år sedan. Det fanns många olika läkemedel, det var inte mycket som hjälpte, i grund och botten gick bara smärtan bort, men kom tillbaka igen. Sedan rådde de Vitaprost i ljus, säger de, så det är säkrare och snabbare. Jag hade en kurs på 20 dagar (två förpackningar). Smärtan har lämnat efter 8 dagar verkar det. Jag kommer ihåg att på den 13: e dagen av upptagandet, gjorde inget ont, men för att fixa effekten, var hela kursen färdig till slutet. Sedan dess kan jag inte komma ihåg vilken smärta det är med urinering. Prostatit behandlas och behandlas av Vitaprost.

För mig 27 år kyldes det bra, en akut prostatit, på behandling har i en betald klinik spunnit en massa pengar, prickad i pricks på 3 stycken. På en dag + mirakel yarilo = att känna 0. Det bara jag gjorde inte eller gjorde och svälter, och en enema satt och peroxid intravenöst (effekten var i en vecka och det har hållit på i 3 dagar). Pappa som heter reklam säger att jag såg på TV ett Vitaprost-ljus, jag trodde inte det och köpte inte det under ytterligare 2 veckor tills jag kom upp med mig, köpte jag 10 st. normal vitaprost (för att jag inte vet vad som är annorlunda +), 1300 betalat.

Jag tycker att allt detta är reklam och dummy kommentarer på den.

Vitaprost ljus användarhandbok

Vitaprost är ett preparat från naturliga komponenter av animaliskt ursprung som används i urologisk praxis för behandling av prostatiska sjukdomar.

Komposition och form av beredningen

Det finns två former av förberedelse:

 • Vitaprost i tabletter, är avsedd för oral användning;
 • suppositorier för införande i anuset.

Basera på koncentrationen av den aktiva substansen i ljuset, urskilja Vitaprost, Vitaprost Plus och Vitaprost forte. I varje förpackning finns 10 ljus som har en avlång form av vit eller ljusgul färg med en solid bas.

I ett stiftpiller är Vitaprost 50 mg aktiv substans, som kallas extraktet av prostata och komponenten av hjälpåtgärden - vitepsol.

Vitaprost forte utmärks av en dubbelverkan, eftersom huvudkomponenten i ett ljus är 100 mg.

Suppositorier i kompositionen med 400 mg aktiv substans och Lomefloxacin hydroklorid finns i form av Vitaprost Plus.

Effekten av läkemedlet på en mans kropp

Enligt instruktionerna för användning tillverkas Vitaprost-ljus för rektal administrering, det vill säga för införande i anus.

Verkan av aktiva substanser syftar till att förbättra blodcirkulationen i prostata, vilket i sin tur underlättar urinering, eliminerar inflammatoriska och stillastående processer.

Problem hos män

Vitaprost forte i ljus påverkar minskningen av trombocytaggregation, vilket förhindrar utveckling av prostata hos trombos. Därtill syftar läkemedlets verkan på att avlägsna ödem i prostata, vilket eliminerar frekvent urinering, vilket är mycket smärtsamt för det inflammerade organet. Obehag försvann i perineum.

De starkast drabbade ljusen Vitaprost Plus, som ger en omfattande behandling, som förutom den huvudsakliga terapeutiska effekten har en uttalad antimikrobiell effekt och manifesterar sig som ett antiseptiskt medel.

Denna effektivitet av läkemedlet observeras från komponenten - lomefloxacin, vilket är ett antibiotikum. Det finns en positiv effekt i förhållande till gramnegativa mikroorganismer. Men streptokocker, stafylokocker, ureaplasma och klamydi förblir stabila.

Var och en av de 3 typerna av suppositorier eliminerar snabbt och effektivt svullnad och smärta i hanorganet. Den huvudsakliga aktiva substansen leder till ett tillstånd av normal prostatsekretion och blåsfunktion, vilket i sin tur sparar mannen från en smärtsam resa till toaletten och främjar snabb urinfrisättning.

När används Vitaprost?

Vitaprostljus används för män med förebyggande och botande syfte under följande förhållanden:

 • om det finns en känsla av fullblåsan efter urinering
 • täta besök på toaletten;
 • vid tidpunkten för erektil dysfunktion som ett ytterligare medel för den grundläggande behandlingen;
 • dålig kvalitet hos spermier;
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • prostatatumörer som är godartade
 • efter kirurgiska ingrepp (för profylaktiska ändamål);
 • akut prostatit;
 • inkontinens (som ytterligare behandling).

Vad är kontraindikationerna?

Enligt instruktionen av preparatet är den huvudsakliga kontraindikationen för användning av Vitaprost-suppositorier den individuella intoleransen hos en av de beståndsdelar som ingår.

Ljus för behandling

Med stor omsorg Vitaprost utses för män som lider av cerebral arterioskleros, epilepsi och andra CNS-sjukdomar.

Begränsning av användningen av läkemedlet är åldersgruppen upp till 18 år.

I vilken dos och på vilket sätt appliceras Vitaprost?

Före behandling med ett läkemedel i form av ljus är det nödvändigt att få utnämningen av en behandlingsspecialist. Doseringen och perioden för behandlingstiden kan endast bestämmas av urologen efter undersökningen (den etiologiska och svårighetsgrad av inflammationsprocessen, oavsett om det finns komplikationer och samtidiga sjukdomar) beaktas.

Enligt instruktionerna för användning administreras Vitaprost suppositorier rektalt en gång dagligen med en suppositoriehastighet före sänggåendet. Innan du fortsätter med användningen av läkemedlet, är det nödvändigt att tömma tarmarna (om en självständig avföringstid är omöjlig, göra en lavemang). Vanligtvis är behandlingstiden upp till 10 dagar.

Vitaprost forte appliceras en gång om dagen för ett ljus efter avföring. Behandlingsperioden beror på graden av inflammation, i genomsnitt 10-13 dagar.

Stearinlys av komplexa åtgärder Vitaprost Plus appliceras också en gång om dagen, efter en viss period efter avföring. Behandlingsförloppet utses av den behandlande läkaren enligt patientens tillstånd.

Efter införandet av suppositoriet i ändtarmen rekommenderas att man inte går ur sängen i 1 timme.

Bieffekt

Enligt många recensioner orsakar Vitaprost-suppositorier inte biverkningar om du följer alla regler för att använda detta läkemedel.

I sällsynta fall, efter applicering de observerade förändringar i huden, klåda, rodnad, symptom av dysbios, kränkningar av en stol, en liten nervositet, en reaktion för ultravioletta strålar.

Konsekvenser av överdosering av läkemedel

Enligt forskning, patienterna är betydligt högre än den tilldelade hastigheten Vitaprost Plus produkt hade ett antal obehagliga komplikationer: kramper, darrningar i händer och fötter, illamående, diarré, smärta i magen och tarmarna, irriterad ögon för starkt ljus.

Om det beskrivs en symptomatologi, ska patienten sluta behandlingen och söka medicinsk hjälp från en urolog.

Interaktion med andra läkemedel

Försiktighet gäller Vitaprost samtidigt med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eftersom det finns stor sannolikhet för biverkningar.

Det är inte rekommenderat att använda antikoagulantia tillsammans med Vitaprost på grund av risken för inre blödning.

Med komplex terapi med Vitaprost-suppositorier tillsammans med tabletter av samma läkemedel, ökar den terapeutiska effekten, vilket accelererar läkningsprocessen.

Särskilda rekommendationer om användning av läkemedlet

För att fullt ut återställa och effektivt påverka Vitaprost på den befintliga sjukdomen kan en specialist ordinera ytterligare medicinska förfaranden, till exempel prostata massage, fysioterapi.

Behandling med Vitaprost kan kombineras med användning av olika växtdekok eller njurtea. Detta kommer att bidra till att eliminera den inflammatoriska processen och kommer att påverka positivt blodförrådets funktion.

Män som har funktionella störningar i njur- eller leverarbetet ska vara under medicinsk övervakning under behandlingen.

Ett signifikant plus på detta läkemedel är att dess effekt inte har någon deprimerande effekt på centrala nervsystemet, så Vitaprost suppositorier kan användas av förare.

Förberedelser av liknande åtgärder

Exakt i kompositioner av Vitaprost producerar inte, men det finns medel med liknande effekt:

 • ljus för rektal administrering av Superlymph;
 • tabletterade läkemedel Afal, Prostanorm;
 • medel från serien av homeopati-Renel, Solidigraph Compositum.

Efter att ha studerat olika recensioner efter att ha använt tabletter och stolpiller Vitaprost kan vi dra vissa slutsatser: den snabbaste terapeutiska effekten observerades efter behandling av rektal också värt att notera att en god effekt observeras efter samtidig administrering av läkemedelstabletter och ljus.

Rektala suppositorier Vitaprost: hur man använder läkemedlet korrekt

Ingen man i världen är immun från en sjukdom som prostatit. Inflammation av prostata kan förekomma hos unga och äldre män, oavsett deras livsstil, arbetsplats, sexuell aktivitet etc.

Sjukdomen utvecklas under påverkan av många faktorer, så vid ett tillfälle tom helt frisk människa med inga dåliga vanor och inte engagera sig i promiskuitet, kan känna symptomen på prostatit - frekvent nattlig urinering, smärta i ljumsken, erektil dysfunktion, och så vidare.

För att klara denna obehagliga sjukdom kan patienter använda rektala suppositorierna Vitaprost. Detta läkemedel kommer att ha lokal anestetisk och antiinflammatorisk effekt, och hjälper också till att minska storleken på den förstorade prostata.

Innan behandlingen startas måste en man räkna ut hur man placerar Vitaprost suppositorier korrekt så att de har en uttalad terapeutisk effekt och inte provocerar utvecklingen av biverkningar.

Terapeutisk verkan

Det huvudsakliga verksamma ämnet i kompositionen av rektala suppositorier Vitaprost är samprost. Denna komponent är ett extrakt (ett proteinkomplex) erhållet från prostatakörteln av sexuellt mogna nötkreatur. Tack vare detta naturliga ämne har ljus en terapeutisk effekt och hjälper en man att klara akut eller kronisk prostatit.

Med korrekt applicering har suppositorier följande härdande effekt:

 • stimulera blodcirkulationen, eliminera stillastående fenomen i lilla bäckenet;
 • minska inflammation, sluta smärta
 • eliminera svullnad i prostatakörteln;
 • återställa de försämrade funktionerna i prostata;
 • normalisera processen med urinering
 • positivt påverka spermatogenesen;
 • hjälpa till att förstöra bakteriefloran (suppositorier Vitaprost Plus);
 • lindra spasmer, tona musklerna i blåsan;
 • öka lokal immunitet
 • förhindra bildandet av blodproppar.

Att applicera Vitaprost-suppositorier är möjligt vid sådana sjukdomar och tillstånd som:

 • prostatit i akut och kronisk form;
 • adenom av prostata;
 • infertilitet;
 • urininkontinens
 • erektil dysfunktion, provocerad av inflammation i prostata
 • minskning av ejakulationsvolymen, försämring av spermiernas kvalitet;
 • godartad neoplasma i prostatakörteln.

Även rektala suppositorier kan ordineras till de män som nyligen har genomgått en operation på blåsan eller prostatakörteln. I sådana fall kommer läkemedlet inte bara att ha en återställande effekt på bäckenorganen utan också minska riskerna för eventuell inflammation.

Varianter av drogen

Rektala suppositorier är små avlånga ljus, något spetsiga i slutet (de har en ljusgul eller vit färg).

Suppositorier Vitaprost Frote

Läkemedlet har tre sorter, som skiljer sig från mängden aktiv substans i kompositionen:

 • Vitaprost (ett ljus innehåller 50 milligram samprost);
 • Vitaprost Forte (ljuset innehåller 100 milligram prostataxtrakt av sexuellt mogna tjurar);
 • Vitaprost Plus (I ett suppositorium doserings samprosta är samma som vid framställningen Forte - 100 milligram, men suppositorier Plus dessutom innefatta en antibakteriell komponent - lomefloxacin i en mängd av 400 mg, är den typ av suppositorier används för att behandla bakteriell prostatit).

Ljus Vitaprost: Hur man går in?

Till ett läkemedel (oavsett sorten) hjälpte en man att eliminera prostatit och dess symtom, använd det i enlighet med läkarens rekommendationer.

Vid behandling av rektala suppositorier måste patienten följa följande regler:

 • att sätta medicinska ljus bäst på natten före sänggåendet;
 • i taget används endast ett ljus (överskott av dosering kan leda till utveckling av biverkningar och komplikationer);
 • så att den terapeutiska substansen absorberas snabbare i blodet, måste mannen tömma tarmarna helt innan de ställs på stötet (för detta kan en rengörande enema göras);
 • när de förberedande förfaranden har slutförts, ska patienten försiktigt införa ett ljus i ändtarmen och sedan ligga ner i minst en halvtimme (läkare rekommenderar att efter införandet av ett stolpiller, omedelbart gå till vila);
 • hur ofta kan Vitaprost-ljus användas? Förfarandet för att använda suppositorier i genomsnitt varar i 10 dagar, enligt läkarens recept kan behandlingen vara längre.
 • en andra behandling av Vitaprost (ljus) behandling kan utföras 14-30 dagar efter slutet av den första terapeutiska kursen;
 • vid sjukdomens avancerade stadium är det nödvändigt att använda ljus tillsammans med tabletter, denna kombination kommer att förbättra den terapeutiska effekten och snabbt stoppa den inflammatoriska processen,
 • samtidigt med läkemedlet inte bör ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, det vill säga till interaktionen med samprostom droger som tillhör denna grupp blir mer giftiga och skadliga för den mänskliga kroppen..;
 • När läkemedel tas, är det en minskning av koncentrationen och försvagningen av reaktionen, därför bör män som tar denna medicin vara mycket försiktig när de kör och arbetar med komplexa tekniska mekanismer.

Däremot systemiska läkemedel (piller och så vidare.), Ljus tränger snabbt in i tarmen, absorberas i blodet och så snart som möjligt börja agera på den inflammerade prostatan, vilket ger patienten en märkbar lättnad inom några dagar efter behandlingsstart.

Men män bör veta att detta läkemedel också har sina kontraindikationer. Rektala suppositorier ska inte behandlas för ungdomar under 18 år och för personer som inte tolererar de komponenter som utgör ljuset.

Med extrem försiktighet är läkemedlet nödvändigt för ateroskleros och epilepsi. Dessutom är detta läkemedel inte föreskrivet för maligna tumörer i prostata.

I vissa fall upplever man efter användning av ljus och tabletter sådana biverkningar som:

 • kolit;
 • tarmdysbios
 • yrsel;
 • nervösa sjukdomar;
 • ökad ångest;
 • överträdelse av hjärtat;
 • sänka blodtrycket;
 • magsår och tarmblodning
 • fotofobi;
 • kramper, skakningar i extremiteterna;
 • allergisk klåda och utslag i huden.

Effekten av att använda Vitaprost mot kronisk prostatit

Problem med urinering och en överträdelse av erektilfunktionen betyder inte den överhängande inställningen av ålderdom. De indikerar dock en allvarlig sjukdom som kan och bör botas - för kronisk prostatit. Även om han verkar ofta efter 40 års ålder, men kan också fånga och vid en tidigare ålder, utvecklas till prostata adenom eller onkologi, orsakar störningar i spermatogenesen, vilket resulterar i manlig infertilitet.

De främsta orsakerna till prostatit

inhemska:

infektion bäckenorganen och förekomsten av stillastående fenomen orsakar oftast prostatit. Men också den ärftliga predispositionen, hormonella misslyckanden, radikulit, funktioner i anatomin i sacro-lumbar regionen och andra väldigt olika faktorer spelar en roll.

exteriör:

Många män själva överföra sig till en riskgrupp. Speciellt detta inkluderar dem som har en ihållande beroende av alkohol eller nikotin, bly oregelbundna sexualliv, eller alternativt ingå lösaktig sex leder till sexuellt överförbara sjukdomar, regelbundet upplever stress och emotionell stress, för det mesta i sittande ställning och lider fysisk inaktivitet.

Därför bör du omedelbart genomföra en grundlig diagnos och starta behandlingen om du befinner dig:

 • frekvent uppmaning att urinera, vilket orsakar smärta;
 • snabb och smärtsam utlösning;
 • problem med erektion.

Om detta observeras temperaturökning - Det är värt att prata om en akut process. Kronisk prostatit uppträder ofta i latent form.

Naturlig sammansättning av Vitaprost

val förberedelser för människors hälsa är representerad på marknaden ganska brett, men få av dem har förklarat effektivitet och kan orsaka allvarliga negativa effekter. Suppositorier rektal Vitaprost är det mest populära sättet att behandla prostatit. Den innehåller en naturlig ingrediens - extrakt från tjurens prostatakörtel, som har en hög grad av likhet med människan.

Doseringsformer

Läkemedlet presenteras i två doseringsformer - i tabletter och rektala suppositorier (ljus). Det är Vitaprost-suppositorier som har den snabbaste och riktade effekten på sjukdomsfokusen, vilket gör det möjligt att ta bort både den akuta fasen och det kroniska kroniska tillståndet. Den tabletterade formen är mindre effektiv eftersom en del av den aktiva substansen förstörs i den aggressiva miljön i magen och vid första passagen genom levern. Därför är det värt att uppmärksamma ljus, även om de kan tyckas och inte är ganska praktiska att använda.

Suppositorier är förlängda torpedon med vit eller mjölkfärg med möjliga impregnering, packade i celler av 5 stycken och släppt på apotek utan receptbelagda läkemedel.

Ingredienser Vitaprost

Rektala suppositorier Vitaprost Det finns tre typer och är uppdelade i enlighet med sammansättning och mängd av den aktiva substansen. Den första - Vitaprost - innehåller 50 mg prostataxtrakt och ett hjälpämne som heter vitessol. Den andra - Vitaprost Forte - har en högre koncentration av det aktiva extraktet -100 mg. Dessa läkemedel används oftare som en profylax av sjukdomen och med prostatit som saknar bakteriell ursprung.

Komposition Vitaprost Plus, förutom 400 mg av extraktet innehåller en substans som har en antimikrobiell aktivitet - lomefloxacin hydrochloride, och även hjälper till att klara med svår urinvägsinfektion på kortast möjliga tid.

Hjälpämne vitepsol är ett fast fett, vilket är ljusets bas och underlättar införandet av läkemedlet i kroppen.

Åtgärd på kroppen

Innan du använder, kontakta en specialist och försiktigt läs anvisningarna. De läkemedel är baserade på det faktum att peptiderna härrörande från prostata ungtjur, inbyggd i humana celler, vilket ger en regenerativ effekt och normalisera sekretion.

Den aktiva substansen är snabbt förbättrar blodflödet - motsätter sig "limning" av röda blodkroppar, minskar inflammation, som en konsekvens, lämnar ödem, är prostatastorlek reduceras till det normala. Blåsans väggar kommer i ton - urinering återställs, täta önskningar slutar, och känslan av den främmande kroppen försvinner. Det finns en snabb analgetisk effekt. Ökar kanalernas kapacitet, förbättrar utsöndringens kvalitet och ejaculerar.

När "försummade" fall av sjukdomen kan inte vara utan antibakteriellt medel bred åtgärd. Lomefloxacin verkar på både gram-positiva och gram-negativa mikroorganismer, förstör enzymer och orsakar deras död.

Förutom kronisk och akut prostatit, bakteriell och icke-bakteriell, används Vitaprost vid komplex behandling av andra sjukdomar i genitourinapparaten hos män:

 • urininkontinens
 • förebyggande av urinering i den postoperativa perioden
 • godartad neoplasma av prostata.

Hos män som lider av infertilitet associerad med prostatainflammation, visade resultaten av studierna en positiv terapeutisk effekt av läkemedlet. Därför används ljus för infertilitet orsakad av kronisk prostatit.

Biverkningar

Glöm inte om biverkningar av läkemedlet. Vitaprostljus kan orsaka milda allergiska reaktioner mot antibiotikumet, men detta är extremt sällsynt. Biverkningen uttrycks i form av mild urtikaria, hudklapp, ljuskänslighet. Från matsmältningssystemet - dysbios, avföring.

Utnämningen av läkemedlet kan endast utföras av en kvalificerad specialist baserat på sjukdomens svårighetsgrad, svårighetsgraden av symtomen och patientens individuella egenskaper.

I anvisningarna till läkemedlet indikeras att Vitaprost appliceras en gång om dagen före sänggåendet. Innan suppositoriet introduceras, ska tarmarna rengöras (t ex skölj med enema med varmt vatten) och sätt sedan in ett ljus.

Ange ett suppositorium i anus är inte så svårt som det verkar: det räcker med att ta en bekväm arbetsställning (stående, något böjd eller liggande på sidan), öppna foliepåsen, sval hand till ljuset inte smälter snabbt in i stolpiller av sphincters, flaskan raka tarmen. För att underlätta ljusets passage kan dess främre ände smörjas med petroleumgel eller babykräm. Därefter måste du stanna i det horisontella läget i minst fyrtio minuter och avstå från avföring i en timme.

Den vanliga längden på kursen för vitaprost är 7-10 dagar. Vitaprost Forte är längre - inte mindre än tio dagar och upp till två veckor. Användningen av Vitaprost Plus bör strikt samordnas med en specialist, endast han kan korrekt tilldela behandlingens varaktighet och intensitet.

Stearinljus är kontraindicerade för ungdomar under 18 år, liksom för personer som lider av cerebral ateroskleros, epilepsi eller CNS-sjukdomar i epileptisk spektrum.

Vitaprost Plus med försiktighet rekommenderas för patienter som har problem med njurarna eller levern, eftersom de genom de grundläggande processerna av ämnesomsättningen av läkemedlet. I detta fall justeras dosen av läkemedlet.

Även om fall av överdosering för Vitaprost och Vitaprost Forte inte har identifierats är det värt att uppmärksamma särskilda instruktioner för användning av Vitaprost Plus. Exponering av solen för att öppna huden kan orsaka ljuskänslighet, dermatit, rodnad. Öppna delar av kroppen bör smörjas med en hög spf-faktor för att skydda mot ultraviolett strålning. Ett annat symptom på en överdos är illamående och diarré, kramper och tremor i extremiteterna. I detta fall ska läkemedlet avbrytas omedelbart.

Droginteraktioner

Det är viktigt att notera läkemedelsinteraktionen av rektala suppositorier med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, kännetecknad av en kraftig ökning av biverkningar. När ljus kombineras med antikoagulantia ökar sannolikheten för inre blödning. Den kombinerade användningen av suppositorier och Vitaprost-tabletter leder till en ökning av den positiva terapeutiska effekten.

Svårighetsgraden av reaktion och uppmärksamhet kan också minska något när du använder Vitaprost Plus suppositorier, så det är värt att inte ge upp körning eller komplicerade mekanismer.

Dessutom kan suppositorier Vitaprost, som alla droger, inte användas av personer med hög känslighet för dess komponenter.

Patienter som använde Vitaprost rapporterade sällsynta fall av biverkningar. Antalet exacerbationer hos kroniska patienter minskade kraftigt, och sannolikheten för övergång av den akuta formen till kronisk reducerades till ett minimum.

Innan du använder, kontakta en specialist och läs instruktionerna för beredningen!