Huvud
Analyser

Naturliga rektala suppositorier Vitaprost: applicering, komposition och kostnaden för beredningen

Enligt medicinsk statistik togs nästan varje andra patient av urologen till doktorn med klagomål om inflammation i prostatakörteln (prostatit).

Denna sjukdom, som kan uppträda både i akut och kronisk form, är mycket vanlig - enligt vissa rapporter drabbas mer än 40% av männen i åldersgruppen från 20 till 50 år.

Stress, en stillasittande livsstil, ett funktionsstörning i hormonsystemet, andra sjukdomar i könsorganen är bara en liten del av orsakerna som kan utlösa den inflammatoriska processen i prostata. Men lyckligtvis har modern urologi effektiva metoder och medel för att behandla denna sjukdom.

Och en av de mest effektiva, och samtidigt säkra för kroppen av droger för prostatit, är Vitaprost - rektala suppositorier baserade på ett verksamt ämne, såsom ett komplex av biologiskt aktiva peptider.

Sammansättning av rektala suppositorier

Rektala suppositorier Vitaprost är ett botemedel mot prostatit av lokal åtgärd, som består av naturliga komponenter. Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är prostataxtrakt, eller som det kallas även självprotes. Detta ämne är ett extrakt från prostata hos unga och friska tjurar.

Suppositorier rektal Vitaprost Forte

Om vi ​​betraktar prostataxtraktet ur biokemisk synpunkt kan vi dra slutsatsen att den består av biologiskt aktiva proteiner och aminosyror. Dessa proteiner är ett byggmaterial för mänsklig prostatavävnad.

Eftersom samprost extraheras från djurvävnader genom sublimering i speciella vakuumkammare ser det ut som vitt pulver vid utloppet. Förutom saprost innehåller Vitaprost suppositorier rektal också en hjälpkomponent - renat fast fett.

Typer av rektala suppositorier

Kompositionen och mängden aktiv ingrediens i ett suppository beror på läkemedlets märke.

Totalt finns tre typer suppositorier på läkemedelsmarknaden:

 • suppositorier rektal Vitaprost (ett annat namn - Vitaprost 10);
 • rektala suppositorier Vitaprost Forte (ett annat namn är Vitaprost 20);
 • suppositorier Vitaprost Plus.

Om du betraktar ett läkemedel med handelsnamnet Vitaprost, är dess sammansättning följande: 50 mg aktiv ingrediens (10 mg rena vattenlösliga peptider) och resten av massan är fast fetthalt (ett suppositorium väger 1,25 gram).

Men Vitaprost Forte innehåller 20 mg rena vattenlösliga peptider (100 mg prostataxtrakt), så dessa suppositorier har en starkare och snabbare effekt. Men det är praktiskt taget omöjligt att visuellt skilja Vitaprost Forte - både dessa och andra suppositorier har samma storlek, färg och vikt. Därför är det bättre att förtydliga när ett läkemedel används på ett apotek med vilket ämne det aktiva ämnet ljus behöver.

Detta ämne är ett bredspektrum antibiotikum. Tack vare en kombination av antibiotikum och saprost, är de ordinerade för behandling av prostatit, provocerad av skadliga bakterier, liksom för eliminering av inflammatoriska processer i prostata och i urinvägssystemet.

Åtgärd på prostatakörteln

Vitaprost - suppositorier för prostatit, kännetecknad av hög effektivitet vid behandling av kroniska och akuta former av inflammation. Efter införandet och upplösningen av ljuset kommer den aktiva substansen genom tarmväggen in i vävnaden hos den intilliggande prostatakörteln och har en fördelaktig komplex effekt på organet.

De främsta positiva effekterna av vitaprogressljus, för vilka de används huvudsakligen, är följande:

 • avlägsnande av ödem i prostata;
 • eliminering av obehag i prostata;
 • normalisering av blodmikrocirkulationen i körteln;
 • kämpar med patogen och villkorligt patogen bakteriell flora av prostata;
 • ökad rörlighet hos spermier
 • normalisering av prostatens funktion.

Men den inflammatoriska processen i prostatakörteln är inte det enda som läkarna rekommenderar Vitaprost att använda för män. Trots detta har dessa suppositorier också en positiv effekt på blåsans ton och hjälper till att övervinna prostata adenom. Och på grund av den generella förstärkande effekten på urogenitalt nervsystemet, är läkemedlet ofta föreskrivet för män som genomgått operation för bäckenorganen.

Säkerhet för droger för kroppen

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Både Vitaprost och Vitaprost Forte är ljus som består av två naturliga komponenter som väl uppfattas av kroppen och mycket sällan orsakar en allergisk reaktion.

Därför finns inga biverkningar och kontraindikationer för detta läkemedel från prostatit. Det kan användas både för unga och gamla män, och det är inte heller förbjudet att kombinera behandling med suppositorier med användning av andra läkemedel.

Men Vitaprost Plus, ljus med ett antibiotikum, rekommenderas inte för män som lider av epilepsi och cerebral ateroskleros. Även dessa rektala suppositorier kan i vissa fall orsaka en lokal allergisk reaktion, som uppträder av klåda, nässelfeber och en känsla av obehag i anusen.

Förutom en allergisk reaktion kan läkemedlet orsaka ett antal biverkningar från alla kroppssystem. Dessa effekter är extremt sällsynta, men i händelse av försämring av hälsan efter applicering av suppositorier är det nödvändigt att avbryta behandlingen och kontakta en läkare.

Ansökan och varaktigheten av behandlingen

Vitaprost är ett stötpiller för rektal administrering. Du måste använda dem en gång om dagen, bäst av allt - innan du lägger dig.

Suppositoriet bör appliceras på följande sätt:

 1. Förbered dig inför införandet av ett ljus - tömma tarmarna och, om möjligt, göra en lavemang
 2. tvätta händerna noggrant och skölj sedan dem med kallt vatten så att ljuset inte börjar smälta i dina händer;
 3. ligga bekvämt, slappna av och sätt försiktigt in ett ljus i anusen (om du inte kan koppla av kan du använda vaselin eller grädde för att underlätta proceduren);
 4. Omedelbart efter införandet av ett ljus, ligga på magen och ligga i denna position i 25-35 minuter, så att det smälta suppositoriet inte läcker ut.

När det gäller behandlingens längd bör suppositorier för prostatit användas inom 10 dagar. Om detta läkemedel väljs för att bekämpa kronisk prostatit, efter 2-4 veckor kan en andra kurs vara nödvändig.

Lys Vitaprost 20 används i 10-20 dagar, beroende på komplexiteten och försummelsen av den inflammatoriska processen.

I regel är det tillräckligt att använda drogen i 10 dagar för att bekämpa den akuta formen av sjukdomen, och om det finns komplikationer från urinvägarna, kommer behandlingen att ta 3 veckor.

Suppositorier Vitaprost Plus ska användas dagligen tills analysen av prostats utsöndring för förekomsten av patogener av bakteriell prostatit inte kommer att visa ett negativt resultat.

Varaktigheten av behandlingen med detta läkemedel är därför individuell för varje patient och kan vara 2 veckor och en månad.

Stearinljus för prostatit Vitaprost: priset för alla typer av droger i ryska apotek

För att ta reda på hur mycket Vitaprost-ljuset kostar, är det ganska enkelt - du måste gå till apotekets webbplats och ange namnet på drogen i sökningen. Priset på läkemedlet i olika apotek kan dock variera betydligt, så det är värt att se kostnaden för dessa suppositorier från prostatit hos flera apotek och välj sedan det mest fördelaktiga förslaget.

Om vi ​​beaktar den genomsnittliga kostnaden för droger, är det som följer:

 • ljus med prostatit Vitaprost: priset är från 827 till 1350 rubel per förpackning med 10 soppor;
 • ljus från prostatit Vitaprost Forte: priset är från 850 till 1700 rubel per förpackning med 10 soppor;
 • suppositorier Vitaprost Plus: priset är från 1405 till 2170 rubel per förpackning med 10 soppor.

Trots det faktum att suppositorier inte kan hänföras till billiga preparat, är det i många fall lämpligt att föredra dem till billigare analoger.

Detta läkemedel baserat på prostataxtraktet bekämpar effektivt prostatit och kan användas av män i alla åldersgrupper.

Relaterade videoklipp

Läkarens åsikt om Vitaprost:

Frånvaron av biverkningar och kontraindikationer mot ljus bör hänföras till fördelarna med dessa medel. Men trots effektiviteten och säkerheten hos dessa läkemedel för kroppen är det bättre att inte engagera sig i självmedicinering, men rådfråga läkare. Endast en urolog kommer att kunna avgöra vad som exakt orsakar inflammation av prostata och hur man väljer rätt läkemedel och behandlingens varaktighet.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Effektiv botemedel mot prostatit - ljus med antibiotika: lista

I dagens värld, problem med prostata hos män möts de ganska ofta.

Enligt olika forskningsdata påverkar prostatit cirka 25 till 80% män över 20 år.

inflammation prostata ger många obehagliga och smärtsamma förnimmelser, och lämnar deras märke på en persons psykosociala tillstånd.

Det finns många metoder och mediciner, men de mest effektiva behandlas antibiotika.

vittnesbörd

De främsta orsakerna till utseende av prostatit är följande:

 • stillasittande livsstil, oregelbundet sexuellt liv;
 • oordnat sexuellt liv med olika partner
 • användning av olika droger;
 • användning av alkoholhaltiga drycker och bristande efterlevnad av rätt diet
 • ett tillstånd av konstant stress.

På grund av ovanstående skäl, prostatit, som enligt experter är av två slag. Den första gruppen innefattar bakteriell, det vill säga infektiös prostatit, till den andra kongestiva eller stillastående.

Antibiotika ordineras om det bevisas att patienten har prostatit bakteriestam.

Därför när akut eller kronisk infektiös prostatit föreskriva läkande terapi med antibiotika, även om det inte finns några synliga symptom på sjukdomen.

I vissa fall utser experter antibiotika och med den icke-bakteriella naturen av prostatit, som en försöksbehandling.

Behandling av prostatit antibiotika måste utses av en läkare.

val antibiotikum beror på patogenens natur, som endast kan fastställas av en specialist efter undersökning och analys.

Fördelar och nackdelar

Intaget av antibiotika bär i sig både plusser och minus.

Fördelarna med antibiotika innefattar:

 1. Acceleration av en mans återhämtning.
 2. Undertryck av patogenernas liv i kroppen.
 3. Minskning av inflammatorisk process i prostata.
 4. Svagare symtomen på sjukdomen.
 5. Normalisering av urinprocessen.
 6. Förnyelse av sexuell funktion.
 7. Eliminering av smärtsamma känslor och förbättring av det allmänna tillståndet.
 8. Normalisering av patientens mentala och emotionella tillstånd.

I allmänhet bidrar de till snabbare förstörelse bakterier och härda kroppen.

Negativ effekt vid behandling antibiotika är biverkningar och negativa konsekvenser som kan påverka människokroppen.

Nackdelar som observeras vid antibiotikabehandling:

 1. Inte alla antibiotika förstör fullständigt bakterier, i vissa fall fryser bakterierna helt enkelt.

 • Om dosering och behandlingstiden inte observeras kan antibiotika orsaka motsatt effekt, det vill säga, återinfektion.
 • Det finns biverkningar, ofta är det illamående, yrsel, etc. Förekomsten av vissa biverkningar beror på det specifika läkemedlet.
 • Den allmänna immuniteten hos en organism minskar.

 • Trots de avslöjade nackdelarna, i försummad och akut smärtsam prostatit med infektiös natur utan antibiotika du kan inte göra det. Om du inte använder effektiva åtgärder, kan sjukdomen växa och strömma till en tyngre form, och det mänskliga tillståndet kommer att försämras avsevärt.

  Ljus från en prostatit med ett antibiotikum: listan

  Som vi redan har sagt används antibiotika för prostatit ofta. Ljus med antibiotika - Detta är ett effektivt sätt som syftar till att lösa flera problem på en gång:

  • förstörelse av patogena mikroorganismer i prostatakörteln;
  • eliminering av spasmer, symtom på sjukdomen;
  • avlägsnande eller minskning av inflammation.

  Det är värt att notera att ljuset injiceras rektalt, så att antibiotika löses upp i tarmarna och inte kommer in i andra vitala organ, till exempel levern. sådan ljus med antibiotika vid ett prostatitarbete dygnet runt, bit genom att lägga skyddande processer i en organism.

  Låt oss överväga vad som händer ljus med antibiotika från prostatit - namnet:

  Med Rifampicin

  Stearinljus med rifampicin baserat på semisyntetiskt antibiotikum rifamycin. Stearinljus har en lokal antibakteriell effekt och bidrar till att minska smärta och smärta.

  De kämpar aktivt med sådana patogener som proteus, klamydia, stafylokocker, legionella och många andra.

  Stearinljus med Rifampitsionom tillverkas inte enligt fabriksmetoden, och de kan endast beredas på recept av en läkare i ett apotek.

  Kontraindikationer är:

  • individuell intolerans rifamycin;
  • gulsot;
  • njur- och leverinsufficiens.

  Rektala suppositorier administreras över natten i ändtarmen. Behandlingstiden är ganska lång längre 1 vecka, men den exakta behandlingen kan endast upprättas av en specialiserad läkare.

  Under behandling med ett ljus med rifampicin Det är förbjudet att dricka alkohol för att undvika förekomsten av biverkningar.

  Vitaprost Plus

  Sammansättningen av ljus Vitaprost Plus ingår Lemofloksatsin, ett läkemedel med ett brett spektrum av antibakteriell aktivitet.

  I enlighet med vilket ljusen har en hög antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Vitaprost Plus - Höghastighetsstearinljus som minskar smärta, förbättrar kraften och normaliserar blåsans sammandragning.

  Kontraindikationer: speciell känslighet för sammansättningen av läkemedlet och åldern i 18 år.

  Behandlingsförloppet fortsätter tills patientens fullständiga återhämtning och kan vara från 10 till 30 dagar. Varaktigheten av kursen bestäms av läkaren.

  suppositorier administreras rektalt en gång dagligen efter enema eller självtömning av tarmarna. Efter införandet av ljus ligger du i ca 5 minuter 30-40, därför är det bättre att sätta ljus innan du lägger dig.

  Olestezin

  Sammansättningen av ljus med Olestezinom inkluderar havtornsolja och antibakteriell komponent av sulfonamidnatriumetazol.

  Stearinljus har ett brett utbud av användbara egenskaper, i synnerhet läkning, antiinflammatorisk, hemostatisk.

  Dessutom, ljus Olestizin har en smärtstillande effekt som signifikant minskar smärtsamma symtom.

  kontraindikation användningen av ljus är en speciell känslighet för läkemedlets komponenter.

  Ljus administreras rektalt vid 1 enhet 2 gånger om dagen, och behandlingstiden är omkring 5-7 dagar, men bör inte överstiga 10 dagar.

  Naturliga naturliga suppositorier

  Naturliga naturliga antibiotika Advokater rekommenderar användningen av traditionell medicin. Professionella specialister rekommenderar användningen av folkrecept endast i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen, och även då inte alltid.

  Naturliga naturliga antibiotika anses vara: lök, vitlök, pepparrot, rädisa, tranbär, tranbär, honung, propolis (ljus med propolis kan göras ensam, mer i artikeln), skarlet tro, kamomill, etc.

  De är ganska kapabla att skydda kroppen från olika infektioner, vilket eliminerar symtomen på sjukdomen, men sällan förstör orsaken till sjukdomen.

  Plus i bruk naturliga antibiotika är att de stärker kroppens försvar, påverkar människornas immunitet positivt på hela kroppen.

  Till exempel, lingon är känd för sin förmåga att förstöra inflammatoriska processer i prostatakörteln. Men ta inte naturliga antibiotika utan att konsultera en specialist, eftersom de ofta påverkar hela kroppen och också har biverkningar, eftersom tranbär har en stark inverkan på blodtrycket.

  prostatit Är en sjukdom som kräver obligatorisk behandling. I avsaknad av effektiv behandling prostatit kan alltid gå till mer tung form, vilket kommer att kräva mycket mer styrka för behandling. Därför syntetiskt antibiotika kan inte helt ersättas av naturliga.

  Och kom ihåg, bara specialiserade läkare och väl valda läkemedel kan bota infektionssjukdomar prostata.

  Vitaprost ljus: bruksanvisningar

  Vitaprost ljus - ett urologiska medel, vilka producerar en torrsubstans prostata RNC innehållande ett komplex av ett biologiskt aktivt protein och en excipient 3% ättiksyra.

  Grund ingår i kompositionen av läkemedelssubstansen, den har en specifik effekt på humant prostata återupptar sin normala drift, återvinning av trofiska processer och mikrocirkulation, minskar vävnadsödem och leukocytantal, förhindrar trombos små ytliga vener, eliminerar orsakerna som leder till splittring av struktur och drift prostatacancer.

  Dessutom är suppositorier effektiva för:

  • normalisering av sekretorisk aktivitet hos epidermala celler;
  • ökning av koncentrationen av lecitinkorn i acinusvätskan;
  • toning av blåsans smidiga muskler;
  • suspenderar bihålans utsträckning, förhindrar utsöndring av utsöndring i dem;
  • indirekt undertryckande av aktivitet och förmågan att propagera patogen mikroflora i sekretorisk vätska, fungerar som en antiaggregant;
  • trombos hinder.

  Vitaprost leder till normal prostatafunktion, antalet och kvaliteten på spermier, bidrar till att minska smärta och andra obehag i prostata, återställer manliga libido, förbättrar erektion och utlösning.

  Förpackningen innehåller 10 ljus, som innehåller en aktiv ingrediens - 50 mg saprost. Innehåller inte antibiotikum Lomefloxacin.

  När ett ljus injiceras i ändtarmen (rektal administrationsväg) sker snabb absorption av de aktiva komponenterna utan att passera hepatiska barriären direkt in i blodomloppet. Eftersom läkemedlet inte passerar genom levern, förblir biotillgängligheten till skillnad från tabletterna på en hög nivå.

  Indikationer för Entré: Vitaprost ljus indicerat för farmakoterapi av kroniskt förlopp av prostatit, godartad prostataförstoring (BPH), liksom i den förberedande perioden före operation på detta organ och under rehabilitering efter honom.

  Under kliniska studier av specifika effekter av suppositorier på kroppen konstaterades det att läkemedlet med hög farmakologisk aktivitet inte orsakar förgiftning, överkänslighetsreaktioner uppträder i extremt sällsynta fall.

  Enligt anvisningarna finns kontraindikationer för användning: rekommenderas inte för användning i pediatrisk Vitaprost och utvecklingen av en allergi mot det.

  Läkemedlet används endast för insättning i rektum (rektal), som bör utföras efter en grundlig avföring, nämligen helt oberoende defekation eller rengöring lavemang.

  Ta bort skyddsfilmen omedelbart före administrering med stötpiller. Stearinljuset injiceras djupt i anusen dagligen, i 5 till 15 dagar, varefter det rekommenderas att ligga i minst en halvtimme. Varaktigheten av farmakoterapi beror på diagnosen och det måste avtalas med läkaren. Enligt läkare är vanligtvis för behandling av kronisk prostatit tillräckligt i 10 dagar, och med BPH är en femton dagars kurs minimalt nödvändig.

  Priset för Vitaprost är ganska högt, i apotekskedjan kan du köpa billigare billigare, till exempel Prostatilen, Prostec.

  Vitaprost Forte ljus: varför är detta läkemedel förskrivet

  Vitaprost Forte-ljus innehåller en större mängd extrakt erhållet från prostatakörteln än VITAPROST - 100 mg SSPROST.

  Läkemedlet används om nödvändigt organotropa effekter på prostata, med syftet:

  • eliminering eller minskning av svullnad i körtelvävnaderna
  • en signifikant minskning av leukocytöverflödet i kroppen;
  • normalisering av epidermala celler producerar hemlighet;
  • ökning av antalet lecitinkorn i producenten av acini;
  • stimulera tonen i blåsans smidiga muskler och stärka dess förmåga att behålla urinen.

  Läkemedlet leder till en signifikant förbättring av prostatacirkulationen, vilket är förknippad med en minskning av predispositionen mot trombos, normalisering av antiplateletaktivitet. Blodcirkulationen normaliseras, eftersom det under inverkan av läkemedlet inte finns någon venös trombos i prostatakörteln.

  Suppositorier bidrar till att minska graden av prostatahyperplasi, därför minskas svårighetsgraden av symtom i samband med obstruktion och bevattning (frekvent urinering tillsammans med smärta, en stark uppmaning att urinera). Volymen av kvarvarande urin minskar och dess maximala och genomsnittliga volymström ökar.

  Vitaprost forte ljus normaliserar alla egenskaper och funktioner i prostatakörteln, såväl som seminalvätska: eliminera eller minska svårighetsgraden av smärta och obehag, hjälp bli av med dysursfenomen, återställ sexuell funktion.

  Läkemedlet används i medicin för:

  • behandling av kronisk form av prostatit;
  • reducera manifestationerna av godartad GAP;
  • innan de utför operation på prostatakörteln, liksom efter dem
  • akut urininkontinens, frekvent urinering och / eller frekvent urinering med ökad blåsaktivitet hos kvinnor under eller efter klimakteriet.

  I sällsynta fall, när läkemedlet används, finns det en bieffekt i form av allergi, som brinner i tarmarna.

  Läkemedlet släpps i form av torpedoformade rektala suppositorier av 5 stycken i en bikakepaket. Suppositorier är vita med grått, grädde eller gulaktigt snitt. Läkemedlet är dispenserat utan läkares recept, kostnaden varierar mellan 350 och 550grn.

  Du kan ersätta läkemedlet först efter att ha hört en läkare, eftersom det inte finns några Vitaprost Forte-analoger i apoteket med identisk dosering. Det är möjligt att använda Prostatilen eller Vitaprost i ett stötpiller i stället för detta läkemedel.

  Vitaprost Plus-ljus: indikationer för användning och fördelar vid behandling av prostatit

  Lomefloxacin - fluorokinolon brett spektrum har en uttalad antibakteriella egenskaper som syftar till Neisseria, Escherichia coli, Klebsiella, tsitrobakter, Proteus, Salmonella, Enterobacteriaceae bakterien Morgan, Legionella, Haemophilus influenzae, och Pseudomonas aeruginosa. Förutom antibiotiska uppvisar en måttlig aktivitet mot mykobakterier, vissa arter av stafylokocker, inklusive Staphylococcus, klamydia, Serrat, hafnium och andra mikroorganismer.

  Har ingen effekt på streptokocker, pneumokocker, mykoplasma, ureaplasma, treponem.

  För att förstöra den patogena mikrofloran kräver en liten koncentration av läkemedlet finns det praktiskt taget ingen utveckling av resistens mot den. Lomefloxacin förmåga att döda bakterier exponeras för ett DNA-gyras mikroorganismer som stör mikroorganism multiplikation processen i samband med undertryckande av övertvinning, DNA-replikation och transkription.

  Samprost minskar svullnad och antalet leukocyter i prostatavävnaden leder till normal sekretorisk funktion av epitelceller, ökar antalet korn i lecitinet och toner atsinusovoy fluidblåsan. Som ett resultat minskar tendensen till blodproppar, antiplatelet aktivitet normaliseras, prostata och ejakulatets parametrar blir fysiologiska. Smärta och obehag i prostatakörteln minskar, libido och ökning ökar.

  Läkemedlet administreras, både akuta och kroniska former av prostatit har en bakteriell etiologi (om mottaglig för den patogena mikrofloran lomefloxacin), såväl som vid behandling av inflammationer i andra organ i det urogenitala området.

  Applicera läkemedlet för sanering av prostatakörteln före och efter kirurgiska ingrepp på den.

  Läkemedlet produceras i form av suppositorier, för rektal administrering, på apotek finns paket med 5 och 10 suppositorier.

  Om det är nödvändigt att byta läkemedel, kan läkaren ordinera Vitaprost (Prostatilen) separat och ett lämpligt antibiotikum, eftersom motsvarande Vitaprost Plus inte har ett ljus. Detta kan vara nödvändigt om håret som orsakade prostatit är inte känslig för lomefloxacin, patienten har en allergi mot läkemedlet eller inte passar kostnaden för läkemedlet (Priset varierar från 400 till 600 UAH. Per förpackning).

  Stearinljus för prostatit Vitaprost och deras användning i andra sjukdomar

  För att testa hur effektivt och säkert ljus från prostatit Vitaprost agera på patienten, var Fas 4 klinisk studie genomförs i Ryssland. Studien varade i 36 dagar och bestod av 3 steg: en omfattande undersökning, en tio dagars behandling och medicinsk uppföljning efter avslutad behandling.

  Patienter, män från 20 till 50 år injicerade dagligen 1 Suppository Vitaprost före sänggåendet.

  Alla ämnen hade en diagnos av långvarig icke-bakteriell prostatit, som varade inte mindre än 3 månader.

  Före behandlingen klagade patienterna om smärta i perineum, bäckenorganen, nedre delen av ryggen och yttre könsorgan.

  Som ett resultat av terapi registrerades en signifikant minskning av smärta och obehag. Svårighetsgraden av sjukdomen på skalaen av NIH-CPSI minskade med 4 poäng. Den copulativa funktionen förbättrades avsevärt, vilket påverkade livskvaliteten hos män. Normalisering av nattsöm och urinering, ökad potens och libido noterades. Normalisering av alla parametrar av prostatakörteln och sekretoriska sekretioner registrerades. Tillståndet förbättrades hos 82% av patienterna, och endast 9 av de 50 deltagarna hade symtom på sjukdomen.

  Enligt resultaten av testerna, drogs slutsatsen att Vitaprost kan användas för farmakoterapi av patienter med kronisk prostatit har bakteriellt ursprung, som ett medel för att minska svårighetsgraden av smärta, såsom den analgetiska effekten av läkemedlet sker relativt snabbt.

  Som ett resultat av testen bekräftades inte bara effektiviteten, men också säkerheten hos anläggningen. Biverkningar registrerades hos endast 6% av patienterna, två personer klagade över att brinna i ändtarmen, en på en avföring i avföringen. Kommunikation med användningen av läkemedlet är sannolikt men inte bevisat. Oönskade symtom var måttliga, krävde inte medicinsk korrigering, patienter fortsatt behandling, det fanns inga andra allvarliga kliniska förändringar hos patienter - dessa data bekräftades genom laboratorietester.

  Vitaprost rekommenderas för monoterapi, liksom vid komplex behandling av patienter med kronisk prostatit och under återhämtningsperioden för förebyggande av komplikationer efter akut inflammation i prostata.

  För att uppnå en stabil positiv effekt av behandlingen är nödvändigt att ta läkemedlet för en månad, kan läkaren också förskriva införandet av stolpiller i 10 dagar för 3 - 6 månader med avbrott.

  Utbredda behandlingssystem för andra prostata patologier, som inkluderar suppositorier för behandling av prostatit Vitaprost. Det finns kliniska studier som bekräftar effekten av Vitaprost Forte i kampen mot prostata adenom. Vid bedömningen av svårighetsgraden av sjukdomens symtom bestämdes dynamiken i sjukdomsutvecklingen enligt den internationella bedömningsskalan (IPSS-Q). Inklusive med hjälp av ultraljudsundersökning av graden av infektiös ocklusion, svårighetsgraden av inflammation i prostatavävnaden, volymen av kvarvarande urin, kränkning av urinfunktionen före och i slutet av behandlingen. Mycket uppmärksamhet gjordes för att bestämma toleransen för läkemedlet, förekomst av biverkningar och sannolikheten att ändra laboratoriedata.

  I försöken deltog 120 män med AHD som genomgick poliklinisk behandling, med måttlig infravesikal obstruktion. Patienter som behövde prostataoperation eller annan kirurgiskt ingrepp, liksom med tillhörande sjukdomar (inklusive kronisk prostatit, leversjukdom, njure, hjärta), tar andra läkemedel till den kliniska studien tilläts inte.

  Alla patienter delades in i tre lika grupper:

  1. Ta emot 1 suppositorie Vitaprost Forte 1 gång per dag.
  2. Konsumenterna på en tablett av Tamsulosin per dag.
  3. Ta emot placebo, i form av ljus 1 gång per dag.

  Alla patienter genomgick behandling i en månad. Det registrerades frånvaron av abnormiteter i blodprov (klinisk och biokemisk) och urin från den fysiologiska normen. Enligt resultaten av ultraljud var det en minskning av inflammation och graden av hyperplasi hos patienter som tog Vitaprost Forte, prostatavolymen minskade från 46 cc. cm till 44 cu. cm, förutom att denna smärta minskade och kvaliteten på sexuellt liv förbättrades. Hos patienter som använde Omnic och fick placebo var det en liten ökning av prostatakörteln. Långtidsanvändning av läkemedlet rekommenderas för APH.

  Goda resultat ges genom användning av Vitaprost för behandling av vissa sjukdomar i anus och rektum, inklusive hemorrojder. Med introduktionen av 1 stift för medicinering dagligen i 10 till 15 dagar minskar ödemet, klåda och blödningar från hemorrhoida noder, liksom gradvis läkning av sprickor.

  Enligt patienter som lider av kronisk prostatit och BPH, som ett resultat av användningen av Vitaprost, observeras ett beständigt positivt resultat. Redan på den tredje dagen av läkemedelsapplikationen minskar smärtan i perineum signifikant, antalet urinering och obehag minskar med dem. Frånvaron av felaktighet att urinera, inklusive på natten, gör det möjligt att få normal sömn.

  Efter 10-15 dagars behandling ökar libido och potens, smärta försvinner under samlag, det tar bort nervositet och återställer förtroendet för manlig livskraft. Läkemedlet är bekvämt att använda, eftersom det bara administreras en gång om dagen före sänggåendet, utesluter det att mottagning hoppas över och låter dig behandlas utom patienten utan att ändra den vanliga dagliga rutinen. Allt detta gör användningen av detta läkemedel till en populär behandlingsmetod bland medlemmarna i det starkare könet.

  Vitaprost ljus: bruksanvisningar

  Läkemedlet Vitaprost är ett läkemedel som innehåller naturliga komponenter. Vitaprost ordineras i urologi och andrologi för behandling och förebyggande av prostatiska sjukdomar hos män.

  Formulering och beredningens sammansättning

  Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter för oral administrering och suppositorier för rektal administrering.

  Suppositorier, beroende på mängden av den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i stearinljuset, är uppdelade i Vitaprost, Vitaprost forte och Vitaprost Plus. Ljus packas i 5 stycken i cellerna i en kartong. Preparatet är en fast substans i avlång form av vit eller gulaktig färg.

  Ett stearinljus av preparatet innehåller 50 mg av den huvudsakliga aktiva beståndsdelen - extraktet av prostata och hjälpämnet vitessol. Candle vitaprost forte innehåller 100 mg prostataextrakt och suppositorium Vitaprost Plus innehåller i sin sammansättning 400 mg av den aktiva strömkomponenten och lomefloxacin hydrochloride.

  Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

  Suppositorier Vitaprost är avsedda för introduktion i ändtarmen. Aktiva aktiva ingredienser i läkemedlet förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln hos män, vilket hjälper till att eliminera stillastående processer, underlätta urinering, lindra inflammation.

  Vitaprost-forte suppositorier bidrar till att minska blodplättsaggregeringen, vilket är att förebygga trombos i prostata. Under påverkan av drogen hos män elimineras ödem i prostatakörteln, obehagliga symtom som känslan av en främmande kropp i perinealområdet och frekvent smärtsam urineringskort.

  Framställningen Vitaprost Plus är en omfattande läkemedel som förutom dess huvudsakliga terapeutiska egenskaper har en stark antimikrobiella och antiseptiska effekter på prostatan, på grund införlivad i en gnista lomefloxacin - ett brett spektrum antibiotikum. Suppositorier Vitaprost Plus är mycket effektiva mot gram-negativa aeroba mikroorganismer. Streptokocker, stafylokocker, ureplazmy, klamydia är resistenta mot de aktiva komponenterna i suppositoriet.

  Extraktet av prostata som ingår i varje ljus har en uttalad anti-edematös och smärtstillande egenskap. Under inverkan av detta extrakt normaliserar utsöndringen av prostata, blåsans arbete, vilket bidrar till att eliminera smärta vid urinering och påskynda urinsöndring.

  Indikationer för användning

  Suppositorier Vitaprost är ordinerat till män rektalt i syfte att behandla och förebygga följande patologier:

  • Känsla av ofullständig tömning av blåsan, frekvent uppmaning att urinera;
  • Erektil dysfunktion som en del av komplex terapi;
  • Försämring av spermiernas kvalitet;
  • Inflammation av prostatakörteln av kronisk kurs;
  • Godartad neoplasma av prostata;
  • För att förhindra urinproblem mot bakgrund av de överförda urologiska operationerna.
  • Behandling av urininkontinens som en del av komplex terapi;
  • Akut prostatit.

  Kontraindikationer för användning

  Vitaprost suppositorier är inte föreskrivna för behandling av prostata sjukdomar i närvaro av sådana tillstånd i patienten:

  • Individuell intolerans mot någon del av läkemedlet;
  • Ålder till 18 år;
  • Maligna neoplasmer av prostata;
  • epilepsi;
  • Atherosclerosis.

  Dosering och administrering

  Suppositorier Vitaprost kan endast användas enligt instruktioner från en läkare. Dosen och behandlingens varaktighet naturligtvis bestäms av läkaren beroende på ett antal fakta: orsakerna till den inflammatoriska processen av prostata, svårighetsgraden av den patologiska processen, förekomsten av komplikationer, patientens ålder, individuell tolerans, närvaron av åtföljande sjukdomar i det urogenitala systemet, och andra.

  Enligt instruktionerna för preparatet, föreskriver suppositorier Vitaprost för patienter en gång dagligen ett ljus per natt. Innan läkemedlet introduceras i endotarmen är det nödvändigt att tömma tarmarna, om det inte kan ske självständigt, görs en rengörande emalj till patienten. Varaktigheten av behandlingen är minst 7-10 dagar.

  Vitaprost forte suppositorier ordineras till patienter 1 gång per dag i rektum efter avföring. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar, beroende på svårighetsgraden av den patologiska processen.

  Suppositorier Vitaprost Plus enligt instruktionerna är föreskrivna för patienter 1 gång per dag efter tarmrörelsen rektalt. Efter att ljuset är administrerat rekommenderas patienten att stanna i sängen i minst 1 timme. Varaktigheten av behandlingen med denna medicinering bestäms av läkaren i en strikt individuell ordning.

  Biverkningar

  Vitaprost-suppositorier tolereras väl av patienterna när de används korrekt enligt instruktionerna. I vissa fall observerades följande biverkningar vid användning av Vitaprost Plus-suppositorier hos patienter på grund av verkan av antibiotikumet lomefloxacin:

  • Nässelfeber på huden;
  • Klåda och hyperemi i huden;
  • fotosensitivitet;
  • Ökning av levertransaminaser;
  • dysbacteriosis;
  • Avföring
  • lymfadenopati;
  • Irritabilitet och ångest.

  En överdos av läkemedlet

  Om den rekommenderade dosen i instruktionerna överskrids, observerades följande symtom på överdosering hos patienter med Vitaprost Plus-suppositorier:

  • konvulsioner;
  • Tremor av lemmar;
  • illamående;
  • diarré;
  • Smärta i buken och tarmarna;
  • Överkänslighet mot ljus.

  Om sådana symptom uppstår, sluta behandlingen omedelbart och kontakta en läkare.

  Interaktion av läkemedlet med andra droger

  Med samtidig användning av Vitaprost-suppositorier med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar risken för biverkningar dramatiskt.

  Parallellt med användningen av Vitaprost antikoagulant suppositorier ökar risken för inre blödning.

  Den terapeutiska effekten av suppositorier Vitaprost förbättras med samtidig användning av Vitaprost-tabletter.

  Särskilda instruktioner

  Behandlings suppositorier Vitaprost utföras i samband med andra terapier, exempelvis prostatamassage, sjukgymnastik förfaranden. Stearinljus kan användas samtidigt med njurteor eller andra örter som förbättrar blodtillförseln till prostata och lindrar inflammation.

  Patienter med nedsatt lever- eller njurfunktion behöver inte dosjustering av Vitaprost i form av suppositorier, och behandlingen bör utföras under överinseende av en läkare.

  Detta läkemedel hämmar inte centrala nervsystemet, så det kan användas för att behandla bilförare.

  Analoger av Vitaprost-ljus

  Analoger av Vitaprost-ljus, liknande i deras terapeutiska effekt, är följande droger:

  • Tinktur av den röda roten;
  • Afala - tabletter för resorption;
  • Prostanorm - tabletter för oral användning;
  • Renel är ett homeopatiskt medel.
  • Kanefron N.

  Villkor för dosering och lagring av läkemedlet

  Vitaprost-suppositorier ges ut på apotek utan receptbelagda läkare. Läkemedlet ska förvaras i kylskåp från barn. Hållbarhetstid är 2 år från produktionsdatum.

  Ljus Vitaprost pris

  Den genomsnittliga kostnaden för Vitaprost i form av suppositorier i apotek i Moskva är 790-800 rubel.

  Vitaprost med prostatit

  Idag på marknaden kan du hitta ett stort antal droger mot inflammation i prostata. Recensioner av män om ljus Vitaprost i prostatit kan visa för andra köpare att detta är ett av de bästa verktygen för att bekämpa symptomen och orsaken till sjukdomen. Läkemedlet är lämpligt för män med något stadium av sjukdomen, av vilken ålder som helst. Den har en helande effekt på prostata, vilket ger extraktet av prostatakörteln av nötkreatur - den viktigaste delen av ljus.

  Ämnet är harmlöst, så det har inga kontraindikationer. Vitaprost har ett mycket större antal applikationer än enkel användning med prostatit. Om detta, liksom hur man använder stearinljus, om de har biverkningar och vad som kan ersättas i vår artikel.

  Vem är ljusen för?

  Stearinljus från prostatit Vitaprost är ett sätt att behandla en kronisk form av patologi. Förutom form av suppositorier frigörs de i form av tabletter, men de senare har mer negativa reaktioner på patientens kropp. Beroende på kompositionen är produkten också uppdelad i Vitaprost, Vitaprost Forte och Vitaprost Plus. De två första är lämpliga för de första skeden av sjukdomen och dess förebyggande, den tredje - att bli av med den försummade prostatit. Ett ljus innehåller 10 eller 50 mg av den aktiva substansen, prostataxtraktet, medan Forte och Plus har ytterligare 100 mg.

  För att fullständigt bota den inflammatoriska sjukdomen, måste män utnyttja inte bara rektala medel, men också andra läkemedel, som inkluderar antibiotika, muskelavslappnande medel, alfa-blockerare och andra.

  Enligt instruktionerna för att använda läkemedlet får personer som har:

  • Kronisk prostatit
  • Godartad proliferation av prostatavävnad
  • Fördjupning till prostatit
  • Skick före eller efter operation på prostatakörteln
  • Låg kvalitet av spermier

  Läkaren kan också ordinera läkemedlet för att förhindra patologi, såväl som brott som uppträder mot bakgrunden. Priset på ljus från prostatit Vitaprost forte varierar beroende på hur många bitar av suppositorier finns i ett paket. För 20 st. för 20 g kan du ge ca 1200 rubel, för 10 st. 10 mg - ca 950 rubel. Du kan köpa läkemedlet utan läkares recept, det passar varje man - bland kontraindikationerna finns inga sjukdomar listade, men om de undantag som vi skriver nedan.

  Läkemedlets positiva egenskaper

  Recensioner av ljus med prostatit Vitaprost kan visa för vanliga konsumenter att de kan lita på detta läkemedel. De hanterar helt och hållet alla de åtgärder som föreskrivs i anvisningen, lindra symtomen på sjukdomen på bara några dagar. Bland de positiva egenskaperna hos fonderna kan noteras:

  1. Normalisering av körtelvävnaden, utsöndring
  2. Toning av blåsans vävnader
  3. Förbättring av blodmikrocirkulationen
  4. Minskar risken för trombos
  5. Reduktion av smärtssyndrom
  6. Avlägsnande av inflammatoriska processer

  Med regelbunden användning av läkemedlet normaliseras urinering, obehag i anuset försvinner, speciellt med avföring. eftersom Vitaprost är ett komplext ämne, förutom de vanliga egenskaperna för ljus har det antibakteriella och antiseptiska effekter. Om du väljer "Forte" -vyn kan du dessutom eliminera svullnaden och minska aggregeringen av blodplättar. För Plus-gruppen finns en ytterligare antimikrobiell effekt, som ger en särskild komponent - lomefloxacin. Det är ett antibiotikum av ett brett spektrum och klarar helt med gram-negativa parasiter.

  Behandling av prostatit med Vitaprost-ljus kan vara effektiv om sjukdomen har en icke-infektiös natur. Förbättring av blodcirkulationen kommer att säkerställa mättnad av kroppen med syre och användbara ämnen, inflammatoriska vävnader börjar återställas. Tack vare den antiinflammatoriska effekten kommer prostatakörteln att minska och spermatogenesen kommer att normaliseras. När prostata börjar arbeta i föregående regim, stabiliserar erektilfunktionen också.

  Dessutom stoppar läkemedlet spridningen av prostatavävnad, reducerar smärta och förhindrar organs överlappning av urinröret. Den frekventa önskan att gå på toaletten försvinner avbrytningen av strålen. Hastigheten av urinering ökar, urininkontinens elimineras.

  Metod för applicering

  Bruksanvisningen beskriver hur man korrekt använder rektala suppositorier. De har en torpedoform, vit med en gulaktig eller gräddespets, liten storlek. Läkemedlet administreras först efter tarmens tömning - naturligt eller med hjälp av en rengörande enema. Innan du tar in läkemedlet i ändtarmen, smörj alltid anuset med vaselin eller fettkräme. Med den skarpa änden trycks suppositoriet i anuset och försöker att inte skada den rektala slemhinnan. Du bör också veta följande:

  • Rektalt kan Vitaprost vara 1 gång per dag, ett ljus
  • Efter introduktionen är det nödvändigt att spendera omkring 30-40 minuter i vila
  • Ansökningsperiod - högst 10 dagar

  Instruktioner för användning av suppositorier Vitaprost Forte prostatit är exakt samma som det beskrivna läkemedlet - endast ett suppositori om dagen, helst vid sänggåendet. För typen "Plus" är multipliciteten av administreringen densamma, men behandlingens varaktighet väljs strikt av den behandlande läkaren individuellt. I den bakre positionen håller du efter det rekommenderas inte mindre än en timme. Att använda ett läkemedel som är längre än den angivna tiden rekommenderas inte, eftersom biverkningar kan uppstå.

  I allmänhet tolereras läkemedlet väl. Män som botade prostatit med det hjälpte bara positivt, även om vissa klagade över en lätt brinnande känsla. Andra skrev att ljuset hjälpte inte bara att avlägsna inflammation från prostatakörteln, men också löst från hemorrojder, reducerade klåda från närvaron och deras blödning.

  Kontra

  Trots det faktum att det inte finns några farliga ämnen i kompositionen för behandling av prostatit, har Vitaprost ett antal begränsningar. För det första är de kontraindicerade att använda kvinnor, för i kompositionen finns ett element som härrör från prostata körteln av nötkreatur. För det andra är det förbjudet att köpa ett läkemedel för minderåriga. För dem finns det säkrare medel. Även kontraindikationerna av suppositorier är:

  1. Överkänslighet mot komponenter
  2. Intolerans mot laktos och fruktos (närvarande i ljus som hjälpämnen)
  3. Prostata onkologi

  Det är också oönskat att behandla dem med representanter för det starkare könet med neurologiska sjukdomar (epilepsi), sjukdomar i cirkulationssystemet (ateroskleros). Negativet kan vara belagt med deras förvärringar och komplikationer.

  Biverkningar

  Oavsett om du använder Vitaprost för att förebygga prostatit eller dess behandling, ska doseringen som läkaren ordinerat inte överskridas. För vanliga ljus kan den farligaste negativa effekten vara en brännande känsla i anus och en allergisk reaktion. För Forte är sidreaktionerna ungefär lika. För Vitaprost Plus är konsekvenserna av en överdosning mycket farligare, eftersom det finns ett antibiotikum i det.

  Oftast kan det finnas illamående och kräkningar, en minskning av blodtrycket, utseendet av urtikaria på huden. Det kan också finnas en störning av hjärtritmen, yrsel, ökad ångest, ljuskänslighet. Allergiska reaktioner från "Plus" -arten är extremt sällsynta. Om något av dessa symptom uppstår, sluta ta medicinen och fråga läkaren om att ersätta den med en annan.

  Interaktion med andra medel

  Om du hittar på Internet om vittnesbörd om läkemedlet för prostatit Vitaprost Forte ser du att folk talar om dem bra. Men många människor varnar för att när man behandlar Vitaprost plus människor inte uppmärksamma det faktum att de är oönskade att kombinera med vissa läkemedel. Således ökar förmågan att späda blod från antikoagulantia mångfaldigt, toxiciteten för levern av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar. Både den första och den andra används ofta vid behandling av inflammation i prostata, så du bör vara försiktig.

  Läkemedel som blockerar utsöndringen av prostatakörteln sänker utsöndringen av ämnen som kommer in i ljuset och skadar dem bara. Om du tar några mediciner, är det bättre att informera läkaren i förväg. Han kan helt enkelt ändra Vitaprost Plus på Fort, vilket skyddar patienten mot oönskade reaktioner. Till skillnad från droger får man kombinera användningen av suppositorier med prostata-massage, fysioterapiprocedurer.

  Kundrecensioner

  På specialiserade webbplatser och forum är det lätt att hitta information om vem och hur Vitaprost vann prostatit. Män skriver att den snabbaste effekten av behandlingen erhålls när man kombinerar en uppsättning åtgärder - droger, träningsbehandling, lämplig näring etc. Du kan hitta kommentarer där män skrev att de kände en liten brännande känsla efter introduktionen. Någon först behandlades med mindre effektiva läkemedel - på växtbasen men bytte till detta och kunde återhämta sig. Det noterades också att ljuset inte smälter under injektionen, hjälper till att bli av med smärta snabbare än analoger.

  I recensionerna nämns att män behandlade med detta läkemedel inte bara prostatit, men också prostata adenom och hemorrojder. Även om de inte är föreskrivna i instruktionerna, tack vare deras handlingar kan ljus hantera både bildandet av hemorrojder och spridningen av vävnader.

  Experter säger om Vitaprost är också positivt. Det är dock inte föreskrivet för alla. försök alltid att bota sjukdomen med minimala konsekvenser för patientens kropp. Omedelbart utse det kan, om en man behöver rätta till spermogramdata, tk. suppositorium påverkar positivt reproduktiv funktion.

  Expertens synpunkter på drogen kan ses i videorecensionerna nedan. Att öva dermatovenereologen Makarchuk Vyacheslav Vasilyevich kommer att berätta hur effektiv medicinen är, huruvida den är lämplig för förebyggande av prostatit och kommer att svara på många andra frågor.

  Analoger av Vitaprost

  Direkt direkta analoger av läkemedlet från prostatit Vitaprost kan endast kallas 2 droger - Samprost och Uroprost. Liknande aktiviteter har andra suppositorier, men deras komposition kommer att vara helt annorlunda. Tänk på dessa läkemedel:

  • Superlymph. Rektala suppositorier, vars huvudkomponent är superlymph - en kombination av naturliga peptider och cytokiner. Förknippas med gruppen immunmodulatorer, minska inflammatoriska fenomen och förstöra patogena mikroorganismer. Används endast för infektiös artsprostat. För behandling och förebyggande behandling kan du applicera 1 ljus en gång om dagen
  • Prostatilen. Liksom den lösning som beskrivs i artikeln innehåller den ett extrakt av en hemlighet från nötkreaturs prostata. Det frigörs i form av en lösning och suppositorier, är inte lämplig för att bli av med en förvärmning av sjukdomen. Intramuskulärt administrerad 1 gång per dag, kan rektalta suppositorier administreras 2 gånger - på morgonen och på kvällen. Efter det sista krävs det att ligga ner ungefär en halvtimme. Kontraindikationer inkluderar endast individuell intolerans av komponenter
  • Afala. Tabletter för resorption, som har antiinflammatoriska och diuretiska effekter. Lämplig för att bli av med både akut och kronisk prostatit. Pillerna tas oralt för 2 st. Hålls till fullständig upplösning. Ta inte det medan du äter, 2 gånger om dagen. Den rekommenderade varaktigheten av behandlingen är 4 månader
  • Samprost. Det är en lösning för intramuskulär injektion, vars huvudkomponent är prostataxtraktet av tjurar som når puberteten. Det kan lindra även av den startade prostatit, dess komplikationer. Injektioner bör vara önskvärda dagligen i 5-10 dagar. Kontraindikationer för att ta, förutom överkänslighet mot ingredienserna, finns det ingen
  • Uroprost. Rektala suppositorier med samma sammansättning som i Vitaprost. Reglera prostata och blåsans aktivitet, lindra symtomen på prostatit. De är säkra för hälsa, endast vissa kan orsaka allergiska reaktioner. Fall av överdoser noteras inte heller. Använd rekommenderas för 1 ljus om dagen

  Förutom traditionell behandling kan en man lägga till traditionell medicin. Dekoktioner av örter har inte mindre stark effekt än tabletter. Men innan du använder sådana mediciner är det bättre att konsultera en läkare i förväg.