Huvud
Behandling

Vitaprost

Beskrivningen är aktuell på 19/12/2014

 • Latinska namn: Vitaprost
 • ATX-kod: G04BX
 • Aktiv beståndsdel: Extrakt av prostata (prostataxtrakt)
 • producent: NIZHFARM, OJSC (Ryssland)

struktur

1 suppositorium innehåller 50 mg extrakt av prostata.
Ytterligare ämnen: hårt fett för att få ett ljus som väger 1,25 gram.

1 tablett av läkemedlet innehåller 100 mg extrakt av prostata.

Ytterligare ämnen: kalciumstearatmonohydrat, laktosmonohydrat, krospovidon, sackaros, mikrokristallin cellulosa.

Skallkomponenter: trietylcitrat, av akryl, talk, natriumlaurylsulfat, titandioxid, kolloidal kiseldioxid, natriumvätekarbonat, indigokarmin.

Typ av problem

Rektala suppositorier är vanligtvis torpedoformade, vita eller vitbruna i färg.

Fem sådana ljus i ett konturförpackning; 1 eller 2 sådana paket i ett pappersark.

Vitaprost, belagda tabletter, har en bikonvex form, en blå färg med fläckar.

Tio sådana tabletter i ett konturerat paket; 1,2 eller 3 sådana förpackningar i ett pappersförpackning.

Farmakologisk aktivitet

Ljus Vitaprost från prostatit har antiinflammatorisk och prostatotropic handling.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Drogen har Organotropona åtgärd, är aktiv mot prostata (prostatakörteln). Minskar graden av ödem, infiltration av leukocyter prostata leder till normal sekretorisk funktion av epitelceller, ökar antalet korn av lecitin hemliga acini, ökar muskeltonus av blåsväggen. Minskar trombbildning, förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna i prostata, har trombocytaggregationshämmande aktivitet, hämmar utseendet av venös trombos i prostata.

Resultaten av studierna visar att dessa suppositorier med prostatit sänker volymen av prostata vävnad, svårighetsgraden av irriterande symtom och obstruktion vid godartad prostatahyperplasi.

Användningen av detta läkemedel minskar sannolikheten för förvärring av kronisk prostatit och förändrar inte indexen för blod och urintester.

Drogen normaliserar egenskaperna hos ejakulat och prostatakörtel. Minskar svårighetsgraden av smärta och graden av obehag som orsakas av kronisk prostatit, eliminerar fenomen dysuri, stimulerar den copulatoriska funktionen.

farmakokinetik

Det finns inga data om läkemedlets farmakokinetik.

Indikationer för användning

Förebyggande av exacerbationer kronisk icke-bakteriell prostatit (indikation för tabletter).

Före och efter operation på prostata.

Kontra

Biverkningar

Instruktioner för Vitaprost (Metod och Dosering)

Instruktioner på tabletter föreskriver att de ska tas in i en åt gången två gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen med godartad prostatahyperplasi - inte mindre än en månad vid kronisk inflammation i prostata - inte mindre än två veckor

För att förhindra förekomsten av exacerbationer kronisk inflammation i prostata (prostatit) utse 1 tablett två gånger om dagen under 30 dagar. Det är nödvändigt att genomföra 1-2 sådana behandlingskurser per år.

Stearinlys Vitaprost instruktioner för användning möjliggör efter en tarmrörelse eller enema ett ljus en gång om dagen. Efter att ljuset införts ska patienten hållas i ett horisontellt läge i upp till 40 minuter.

Varaktigheten av behandling med ljus ska inte vara mindre än 10 dagar.

överdos

Det finns för närvarande inga rapporter om överdosfall.

interaktion

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

Försäljningsvillkor

Läkemedlet kan köpas utan recept.

Förvaringsförhållanden

Förvaras borta från barn.

Förvara på ett mörkt torrt ställe vid en temperatur på upp till 20 grader.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Läkemedlet kan rekommenderas som en komponent i polyterapi kronisk prostatit hos människor i alla åldrar (inklusive när de kombineras med godartad prostatahyperplasi) och för rehabilitering av patienter som har lidit akut prostatit.

terapi kronisk prostatit och pre- och postoperativ förberedelse för interventioner på prostatan bör vara heltäckande och, tillsammans med användning av piller med ett extrakt av prostata inkluderar andra grupper av läkemedel och icke-drogterapier.

Studier av effekten av läkemedlet på spermatogenes hos patienter med infertilitet som uppstod i bakgrunden kronisk inflammation i prostata, tillåtas fixa den positiva effekten av detta läkemedel på denna process. Ljus kan rekommenderas till patienter med sekretorisk toxisk infertilitet, verkade mot bakgrunden kronisk prostatit.

Vitaprost-analoger

Analoger av suppositorier och tabletter innehållande prostataxtraktet: Vitaprost Plus Gentos, Vitaprost Forte Kanefron H Lespefril, Tribestan, Urokran, cystit Aurina.

Recensioner om Vitaprost

Recensioner av Vitaprost-ljus, samt recensioner om Vitaprost-tabletter kvar av patienter som lider av kronisk prostatit, skapa ett positivt intryck av drogen. Rapporter av biverkningar är extremt sällsynta.

Vitaprost och Vitaprost Plus

Vitaprost Plus, till skillnad från Vitaprost, innehåller Lomefloxacin som ett antibiotikum. Denna komposition är mer lämplig för behandling bakteriell kronisk prostatit. Den sista av dessa läkemedel är avsedd för behandling icke-bakteriell prostatit.

Vitaprost och Vitaprost Forte

Vitaprost Forte innehåller dubbelt så mycket aktiv substans som Vitaprost. Det kan rekommenderas av den behandlande läkaren om han inte anser att effekten av den senare är tillräcklig.

Vitaprost pris, var att köpa

I Ryssland Vitaprost №20 tabletter priset är cirka 775-880 rubel, och priset på ljus Vitaprost №10 - 625-781 rubel. I Ukraina kostar dessa piller och ljus 204 respektive 315 hryvnia.

Stearinlys Vitaprost: instruktion om användningen av läkemedlet

Brott mot sexuell funktion hos en man och infertilitet är ofta resultatet av prostata sjukdomar, så det är så viktigt i tid att identifiera sjukdomen och genomgå en effektiv behandling. Ett kompetent val av medel är bättre överlåtet till en specialist, men det finns droger som kommer ihåg livet, tack vare en snabb bortskaffande av sjukdomen, en av dem är Vitaprost-ljusen.

Läkemedlet används för att behandla olika typer av prostatit, BPH (prostata adenom), liksom för att lindra symptomen i samband med patologier i bäckenorganen. Som en del av Vitaprost - naturliga komponenter, basen av läkemedelsextraktet, extraheras från cellerna i prostatakörteln hos djur. Effekten av detta ämne manifesteras mest direkt i prostata.

Vitaprost har två doseringsformer: tabletter och suppositorier.

Stearinljus är i sin tur indelade i tre typer, som var och en har sina egna skillnader.

Vitaprost dos tabletter innehåller 50 mg material som erhållits från mogna tjurar prostata, de aktiva beståndsdelarna tabletterna kompletterade med andra substanser: cellulosa, kalciumstearat, laktos, sackaros.

Vitaproststearinljus har en långsträckt cylindrisk form med spetsig ände, suppositoriernas färg är vit med grå eller gul tipp. De innehåller 50 mg av den behandlande komponenten, hjälpämnet är Witepsol. Suppositorierna är förpackade i konturhoneycomb-packar med fem stycken, den övre förpackningen är kartong.

Suppositories - den mest populära medicinska formen för prostata sjukdomar. Detta beror på att den aktiva substansen levereras i närheten av orgeln, vilket gör det möjligt att snabbt komma in i prostata vid högsta koncentrationen.

Extrakt av prostatakörteln hos djur har en organotropisk effekt på det sjuka organet:

 • minskar svullnad av vävnader;
 • förbättrar blodkörteln i körteln;
 • eliminerar leukocytinfiltrering av vävnader;
 • positivt påverkar lecitinkornen i utsöndringen av acini, främjar tillväxten av deras kvantitet;
 • förhindrar utveckling av tromboser;
 • återställer sekretoriska funktionen i epitelceller;
 • eliminerar brott i musklerna i blåsan.

Enligt instruktionerna för användning eliminerar Vitaprost-ljus snabbt och effektivt obehagliga fenomen i samband med inflammatoriska processer, normaliserar prostatafunktionen och förbättrar indikatorerna för ejakulatet. Kliniskt bevisat att Vitaprost-behandling förhindrar återkommande kronisk prostatit.

Vid användning av Vitaprost minskar volymen av prostatakörteln, urineringstakten ökar, volymen av kvarvarande urin minskar.

Indikationer för användning:

 • abakteriell prostatit;
 • patologisk proliferation av prostata vävnad;
 • före och efter operation på organen i genitourinary sfären;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • förebyggande av trombos i prostata;
 • Infertilitet orsakad av prostata patologier.

Kontraindikationer inkluderar överdriven känslighet för läkemedlet. En allergisk reaktion kan orsaka hudutslag och klåda.

Användning av läkemedlet för olika patologier:

 • prostatit. Det mest förskrivna för ljus Vitaprost prostatit, hjälper läkemedlet att eliminera inflammation i vävnader i prostata, minskar svårighetsgraden av symptomen (smärta i perineum, mage, rektum), ökar cellens motståndskraft mot infektioner. Läkemedlet har en positiv effekt på blodcirkulationen i bäckenorganen, vilket eliminerar trängsel, återställer normal funktion av prostata, bidrar behandlingen till normalisering av sexuell funktion, som bryts för prostatit.
 • Adenom av prostata. Vitaprost är inte mindre värdefull för behandling av godartad prostataförstoring. Den positiva effekten av preparatet i detta fall är baserad på anti-ödematös effekt. Som bekant, när ett adenom svår urinering, eftersom ökningen av kroppen pressar mot urinvägarna, minska sina lumen, ljus, vilket eliminerar svullnader kroppen, normalisera tömningsfunktion. Vitaprost positiv effekt på motilitet och spermieantal, återställa reproduktiv funktion av män, som också lider på grund av BPH.
 • hemorrojder, patologiska symptom på anorektala regionen. Vitaprost har en terapeutisk effekt på andra bäckenorgan, till exempel är det ordinerat för hemorrojder, eftersom läkemedlets komponenter förbättrar blodmikrocirkulationen, förhindrar bildandet av blodproppar och tar bort puffiness och klåda. Suppositorier minskar blödning från hemorrojderna och främjar vävnadsregenerering. Ett annat användningsområde för Vitaprost är de patologiska symptomen på den anorektala regionen som uppkommer när inflammation uppträder i bäckenorganen. Ljus eliminerar smärta i avföring, vilket underlättar patientens tillstånd.

Läkemedlet används inte för att behandla kvinnor.

Så här använder du Vitaprost-suppositorier: bruksanvisningar

Innan suppositoriet införs i rektummet, är det nödvändigt att genomföra hygieniska förfaranden och göra en avundsjukdom, släpp ljuset från förpackningen, fukta med vatten och gå så långt som möjligt in i anusen. Därefter ska du ta ett horisontellt läge så att läkemedlet inte läcker och absorberas bättre i vävnaden. På en halvtimme kan du göra de vanliga sakerna.

Varaktighet av behandling av kronisk prostatit 10 dagar, adenom - 15 dagar.

Aktions ljus Vitaprost främst avsedd för att lindra symptom av prostatit (minskning av ödem, smärtsyndrom) så akut form av sjukdomen behöver komplettera antibiotikaterapi och mottagnings blockerare. bör vidta en rad åtgärder för framgångsrik behandling av kronisk prostatit: sjukgymnastik, med naturläkemedel, etc.

Förvaring av läkemedlet:

 • vid en temperatur som inte överstiger 25 grader;
 • Hållbarhet - 2 år.

Tillverkare: OAO Nizhpharm. Det ges i apotek utan recept.

Analoger till tabletter och suppositorier Vitaprost:

Stearinlys Vitaprost: Applicering av olika sorters suppositorier "Forte" och "Plus"

Stearinlys Vitaprost Plus: instruktioner, doseringsform

Stearinlys Vitaprost Plus ingår i dess komposition av extraktet av prostata 100 mg och antibakteriell substans Lomefloxacin hydrochloride 400 mg. Läkemedlet utfärdas i form av rektala suppositorier av 5 st. i konturcellulära nät. I en kartong - 5 eller 10 ljus.

Denna typ av gnista har en strukturell skillnad från andra typer av formulering har varit innefattar antibiotikum. Lomefloxacin har en antibakteriell verkan på olika grupper av patogener, sker mikrobiell celldöd som ett resultat av exponering för ett ämne på enzymet DNA-gyras. Antibiotiska visar större aktivitet mot gramnegativa aeroba mikroorganismer, i mindre staphylococcus, streptococcus, klamydia, ureaplasma, treponemes och anaeroba bakterier.

Lomefloxacin effektivt avlägsnar inflammation, lindrar smärta, prostataxtrakt fungerar på samma sätt som konventionella suppositorier: minskar ödem, förbättrar blodflödet till organet, underlättar utflödet av urin.

Indikationer för användning:

 • akut inflammation i prostata och andra organ i geniturinvägarna;
 • före och efter operation på bäckenorganen.

Vitaprost Plus är kontraindicerat om:

 • Perioden för bildning och tillväxt av skelettet (upp till 18 år) har inte slutförts.
 • det finns en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter;
 • patienten lider av cerebral ateroskleros eller epilepsi.

Vitaprost plus ska användas med försiktighet, eftersom andra biverkningar från behandling med vanligt botemedel läggs till fenomen som är speciella för antibiotika. Listan med biverkningar är imponerande, så du kan inte behandla dig själv med denna medicin.

Biverkningar kännetecknas av följande fenomen:

 • matsmältningsorgan: intestinal dysbakteri, illamående, diarré, nedsatt aptit
 • nervsystemet: sömnlöshet, ångest, nervositet, yrsel
 • andningsorgan: hosta, bronkospasm, andfåddhet;
 • cirkulationssystemet: ett näsblod, ett mag-tarmkanal;
 • kardiovaskulärt system: arytmi, takykardi, sänkning av blodtrycket.

Det är omöjligt att utföra samtidig applicering av Vitaprost Plus suppositorier med andra antibakteriella läkemedel, eftersom toxiciteten som förgiftar kroppen ökar.

Under perioden med användning av ljus är det inte lämpligt att stanna under direkt solljus och konstgjord UV-belysning länge. Vid behandling av Vitaprost Plus kan hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna minska, så du bör vara försiktig när du kör.

Stearinlys Vitaprost Forte: instruktioner, doseringsform, dosering

Vitaprost Forte har i sin komposition en ökad dos av den aktiva substansen (extrakt från prostata), vilket är 100 mg. Producerad i två former: ljus och tabletter.

Doseringsformen för Forte fungerar på samma sätt som det vanliga Vitaprost-preparatet, men med en förbättrad effekt.

Läkemedlet är ordinerat vid ett signifikant ödem i kroppen, nedsatt urinering, urininkontinens, försämrad blodtillförsel till prostata.

Vitaprost Forte bidrar till en signifikant minskning av körteln, försvinnandet av smärta vid urinering, normalisering av naturliga processer i prostata.

En av de karakteristiska egenskaperna hos denna typ av läkemedel är den kvalitativa restaureringen av syreåtkomst till vävnader som lider av hypoxi.

Den ökade dosen av extraktet från prostatan främjar den effektiva expansionen av vaskulära sängar, sålunda reducerar aktiveringen av blodflödet detrusor-kontraktilaktiviteten. Att minska frekvensen av uppmaning att fortsätta urinering fortsätter även efter avslutad behandling. Vitaprost Forte kan användas för kvinnor under klimakteriet som kännetecknas av urininkontinens.

Vitaprost Forte visas för användning:

 • med en kronisk form av prostatit, inte bakteriell etiologi;
 • med godartad proliferation av prostatavävnad;
 • med ökad kontraktil aktivitet hos blåsan.

Kontraindikationer inkluderar allergiska reaktioner på läkemedlet. Det är förbjudet att använda hos kvinnor under graviditet och amning.

Ljus Vitaprost: Tillämpning av olika typer

Vitaprost Plus. Stearinljus är endast föreskrivna i händelse av bakteriell etiologi av sjukdomen. Till skillnad från normal Vitaprost, kan inte användas som profylax eller för att eliminera kränkningar i blåsan. Huvudsyftet med drogen är att bekämpa infektion, lindra inflammation i prostata och minska svårighetsgraden av symtom.

Ett suppositorium injiceras i renad tarm en gång om dagen. Behandlingstiden bestäms av läkaren, men den får inte överstiga 30 dagar. Introduktionen av suppositorier slutar när sekretionen av prostatakörteln inte avslöjar en patogen mikroflora.

Vitaprost Forte. Metoden för införande av läkemedlet i anuset liknar de tidigare typerna av Vitaprost.

Ett ljus används per dag, läkaren bestämmer behandlingstiden beroende på sjukdomen:

 • prostatit - 10 dagar;
 • BPH - 15 dagar;
 • med patologier i blåsan - 20 dagar.

Läkemedlet, till skillnad från Vitaprost Plus, orsakar inte biverkningar och överföres lätt av kroppen.

De flesta män anser att Vitoprost är det effektivaste läkemedlet, de noterar en snabb effekt vid behandling av prostatit och adenom, uttryckt i avlägsnande av smärta och en minskning av frekvensen av urin att sura. Vissa män skriver om att förbättra sexuell funktion efter Vitoprost behandling.

Pris suppositorier (10 stycken per förpackning):

 • Det vanliga läkemedlet är 800 rubel.
 • Plus - 1000 rubel.
 • Forte - 1400 rubel.

Är ljus Vitaprost och alkoholkompatibelt?

Män är ofta intresserade av frågan huruvida det är möjligt att kombinera suppositorier Vitaprost och alkohol. En bra läkare rekommenderar inte alkohol under behandling, som för en effektiv och snabb återhämtning kräver en mobilisering av kroppens försvar. Och som det är känt är alkoholhaltiga drycker i viss mån giftiga.

Instruktionerna till läkemedlet ingen förbjuder information om att förena ljus Vitaprost och alkohol, men bristen på alkohol bara för att hjälpa kroppen motstå sjukdom. När det gäller Vitaprost Plus det blir mer uppenbart när närvaron i stolpiller antibiotika och utan att orsaka giftiga förgiftning.

Vitaprost ljus användarhandbok

Vitaprost är ett preparat från naturliga komponenter av animaliskt ursprung som används i urologisk praxis för behandling av prostatiska sjukdomar.

Komposition och form av beredningen

Det finns två former av förberedelse:

 • Vitaprost i tabletter, är avsedd för oral användning;
 • suppositorier för införande i anuset.

Basera på koncentrationen av den aktiva substansen i ljuset, urskilja Vitaprost, Vitaprost Plus och Vitaprost forte. I varje förpackning finns 10 ljus som har en avlång form av vit eller ljusgul färg med en solid bas.

I ett stiftpiller är Vitaprost 50 mg aktiv substans, som kallas extraktet av prostata och komponenten av hjälpåtgärden - vitepsol.

Vitaprost forte utmärks av en dubbelverkan, eftersom huvudkomponenten i ett ljus är 100 mg.

Suppositorier i kompositionen med 400 mg aktiv substans och Lomefloxacin hydroklorid finns i form av Vitaprost Plus.

Effekten av läkemedlet på en mans kropp

Enligt instruktionerna för användning tillverkas Vitaprost-ljus för rektal administrering, det vill säga för införande i anus.

Verkan av aktiva substanser syftar till att förbättra blodcirkulationen i prostata, vilket i sin tur underlättar urinering, eliminerar inflammatoriska och stillastående processer.

Problem hos män

Vitaprost forte i ljus påverkar minskningen av trombocytaggregation, vilket förhindrar utveckling av prostata hos trombos. Därtill syftar läkemedlets verkan på att avlägsna ödem i prostata, vilket eliminerar frekvent urinering, vilket är mycket smärtsamt för det inflammerade organet. Obehag försvann i perineum.

De starkast drabbade ljusen Vitaprost Plus, som ger en omfattande behandling, som förutom den huvudsakliga terapeutiska effekten har en uttalad antimikrobiell effekt och manifesterar sig som ett antiseptiskt medel.

Denna effektivitet av läkemedlet observeras från komponenten - lomefloxacin, vilket är ett antibiotikum. Det finns en positiv effekt i förhållande till gramnegativa mikroorganismer. Men streptokocker, stafylokocker, ureaplasma och klamydi förblir stabila.

Var och en av de 3 typerna av suppositorier eliminerar snabbt och effektivt svullnad och smärta i hanorganet. Den huvudsakliga aktiva substansen leder till ett tillstånd av normal prostatsekretion och blåsfunktion, vilket i sin tur sparar mannen från en smärtsam resa till toaletten och främjar snabb urinfrisättning.

När används Vitaprost?

Vitaprostljus används för män med förebyggande och botande syfte under följande förhållanden:

 • om det finns en känsla av fullblåsan efter urinering
 • täta besök på toaletten;
 • vid tidpunkten för erektil dysfunktion som ett ytterligare medel för den grundläggande behandlingen;
 • dålig kvalitet hos spermier;
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • prostatatumörer som är godartade
 • efter kirurgiska ingrepp (för profylaktiska ändamål);
 • akut prostatit;
 • inkontinens (som ytterligare behandling).

Vad är kontraindikationerna?

Enligt instruktionen av preparatet är den huvudsakliga kontraindikationen för användning av Vitaprost-suppositorier den individuella intoleransen hos en av de beståndsdelar som ingår.

Ljus för behandling

Med stor omsorg Vitaprost utses för män som lider av cerebral arterioskleros, epilepsi och andra CNS-sjukdomar.

Begränsning av användningen av läkemedlet är åldersgruppen upp till 18 år.

I vilken dos och på vilket sätt appliceras Vitaprost?

Före behandling med ett läkemedel i form av ljus är det nödvändigt att få utnämningen av en behandlingsspecialist. Doseringen och perioden för behandlingstiden kan endast bestämmas av urologen efter undersökningen (den etiologiska och svårighetsgrad av inflammationsprocessen, oavsett om det finns komplikationer och samtidiga sjukdomar) beaktas.

Enligt instruktionerna för användning administreras Vitaprost suppositorier rektalt en gång dagligen med en suppositoriehastighet före sänggåendet. Innan du fortsätter med användningen av läkemedlet, är det nödvändigt att tömma tarmarna (om en självständig avföringstid är omöjlig, göra en lavemang). Vanligtvis är behandlingstiden upp till 10 dagar.

Vitaprost forte appliceras en gång om dagen för ett ljus efter avföring. Behandlingsperioden beror på graden av inflammation, i genomsnitt 10-13 dagar.

Stearinlys av komplexa åtgärder Vitaprost Plus appliceras också en gång om dagen, efter en viss period efter avföring. Behandlingsförloppet utses av den behandlande läkaren enligt patientens tillstånd.

Efter införandet av suppositoriet i ändtarmen rekommenderas att man inte går ur sängen i 1 timme.

Bieffekt

Enligt många recensioner orsakar Vitaprost-suppositorier inte biverkningar om du följer alla regler för att använda detta läkemedel.

I sällsynta fall, efter applicering de observerade förändringar i huden, klåda, rodnad, symptom av dysbios, kränkningar av en stol, en liten nervositet, en reaktion för ultravioletta strålar.

Konsekvenser av överdosering av läkemedel

Enligt forskning, patienterna är betydligt högre än den tilldelade hastigheten Vitaprost Plus produkt hade ett antal obehagliga komplikationer: kramper, darrningar i händer och fötter, illamående, diarré, smärta i magen och tarmarna, irriterad ögon för starkt ljus.

Om det beskrivs en symptomatologi, ska patienten sluta behandlingen och söka medicinsk hjälp från en urolog.

Interaktion med andra läkemedel

Försiktighet gäller Vitaprost samtidigt med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eftersom det finns stor sannolikhet för biverkningar.

Det är inte rekommenderat att använda antikoagulantia tillsammans med Vitaprost på grund av risken för inre blödning.

Med komplex terapi med Vitaprost-suppositorier tillsammans med tabletter av samma läkemedel, ökar den terapeutiska effekten, vilket accelererar läkningsprocessen.

Särskilda rekommendationer om användning av läkemedlet

För att fullt ut återställa och effektivt påverka Vitaprost på den befintliga sjukdomen kan en specialist ordinera ytterligare medicinska förfaranden, till exempel prostata massage, fysioterapi.

Behandling med Vitaprost kan kombineras med användning av olika växtdekok eller njurtea. Detta kommer att bidra till att eliminera den inflammatoriska processen och kommer att påverka positivt blodförrådets funktion.

Män som har funktionella störningar i njur- eller leverarbetet ska vara under medicinsk övervakning under behandlingen.

Ett signifikant plus på detta läkemedel är att dess effekt inte har någon deprimerande effekt på centrala nervsystemet, så Vitaprost suppositorier kan användas av förare.

Förberedelser av liknande åtgärder

Exakt i kompositioner av Vitaprost producerar inte, men det finns medel med liknande effekt:

 • ljus för rektal administrering av Superlymph;
 • tabletterade läkemedel Afal, Prostanorm;
 • medel från serien av homeopati-Renel, Solidigraph Compositum.

Efter att ha studerat olika recensioner efter att ha använt tabletter och stolpiller Vitaprost kan vi dra vissa slutsatser: den snabbaste terapeutiska effekten observerades efter behandling av rektal också värt att notera att en god effekt observeras efter samtidig administrering av läkemedelstabletter och ljus.

Resultat av applicering av Vitaprost suppositorier i prostatit

Vitaprost-ljus är ett läkemedel som används för att behandla prostatit. Denna sjukdom drabbar mer än hälften av den manliga befolkningen i äldre ålder.

Prostatit ger stora hälsoproblem, med undantag för vanligt obehag, känner patienten stark brinnande känsla i urinröret, konstant uppmanar till toaletten, det är inte ovanligt för en sådan sjukdom att bryta erektionen. Därför är läkemedlet Vitaprost i form av ljus eller tabletter väldigt populärt bland män över 35 år.

Ingredienser Vitaproststearinljus

Vitaprost ljus anses inte vara en särskilt billig medicin - priset beror på en speciell komposition som väljs som ett komplex av naturliga ämnen. Detta skiljer läkemedlet från de liknande som i praktiken, eftersom kroppen lättare absorberar naturliga komponenter och visar dem utan biverkningar. Rektala suppositorier Vitaprost används ofta för behandling av prostatit, de är effektiva och lämpliga för nästan alla. Vitaprost-suppositorierna plus priset är något högre än för andra liknande produkter - det beror på naturen hos de komponenter som utgör kompositionen.

Men på effektiviteten av exponeringen finns det lite som kan jämföras med detta läkemedel. Alla organ av människor och djur producerar speciella ämnen som positivt påverkar funktionaliteten - detta bekräftas av många studier på detta område. Vitaprost forte ljus och andra former av läkemedlet utförs på grundval av ritning från nötkreatur prostata. Denna komponent har en positiv effekt på den mänskliga prostatan, så att vid behandling av inflammation i körteln kan uppnå en bra effekt.

Aktuellt detta läkemedel kommer att vara för hälften av den manliga befolkningen i reproduktiv ålder.

Läkemedelsföretag producerar många läkemedel för behandling av denna sjukdom. Men inte alla är effektiva och prisvärda, till skillnad från Vitaprost, vilket är lätt att hitta i apoteket om det behövs. Användbara egenskaper hos den kan listas enligt följande:

 1. Aktivering av cirkulation i blodkärl, minskning av sannolikheten för blodproppar. Efter att ha tagit läkemedlet noterar många patienter en snabb minskning av smärta och minskad obehag.
 2. Vitaprostmedicin har en bra effekt på kutens utsöndring, det hjälper till att normalisera urinering, vilket påverkar blåsans muskler. Genom att aktivera leptin, fyller utrymmet mellan celler, startas restaureringsprocessen.
 3. Med vanlig användning av Vitaprost minskar den förstorade prostaten gradvis och antar sina normala dimensioner.

Instruktioner för användning och effekter på kroppen

Detta läkemedel tillskrivs dem som snabbt kan återställa mäns erektilbalans. Dess formel innehåller naturliga ämnen som ger behandling för alla tillstånd av körteln, även med en försummad sjukdom finns det en chans att undvika många negativa konsekvenser. Med hjälp av läkemedlet enligt läkarens instruktioner kan du snabbt uppnå bra resultat.

Läkemedlet är tillgängligt i olika former:

 1. Vitaprost-tabletter kan vara 50 mg, 100 mg. Efter sväljning verkar de inte omedelbart, utan från upplösningstidpunkten i tarmarna. Producerad på basis av ett pulver, som framställs från prostata celler av stora tjurar. Som hjälpkomponenter tillsätts kalciumstearat, laktos, sackaros, cellulosa, crospovidon till dem.
 2. Den mer populära frisättningsformen är suppositorier. Med rektal administrering ger läkemedlet den bästa effekten, eftersom den verkar direkt på prostata. Framställd under namnen på stearinljus Vitaprost plus, suppositorier Vitaprost Forte. Utförs i form av torpedoformade ljus där innehållet av den aktiva substansen är 50 mg för konventionella suppositorier, för Vitaprost forte-sorten på 100 mg.

Om du var tvungen att jämföra Vitaprost-ljus eller tabletter - vilket är bättre kan du säga att någon form av medicin har en bra effekt på körtelorganet. När du tar en medicinåtgärd kan du förvänta dig följande:

 • Det finns en aktivering av mikrocirkulationen;
 • Minskar risken för blodproppar
 • Infiltrering av prostatavävnaden minskar.

Innan du använder Vitaprost-suppositorier kan man ta reda på återkopplingen om läkemedlets verkan. Kort efter procedurens början rapporterar många patienter en minskning av ödem, vilket framgår av en förbättring av urinröret. Tack vare toning av prostata och blåsans väggar, lindras patientens allmänna tillstånd och obehag minskar. Effekten av Vitaprost-behandling är 97%.

Vitaprost Forte ljus - instruktioner

Vitaprost forte ljus är av intresse för dem som kommer att fortsätta behandlingen med användning av detta läkemedel. Vid behandling av inflammatoriska processer hos manliga könsorganen kan detta läkemedel visas med inflammation i prostatakörteln, såväl som i fall då den förstoras eller vid diagnos av adenom.

Varianter av drogen och dess effekt på kroppen:

 1. De som har ordinerats vitaprost-suppositorier för att ta Vitaprost får läsa om hur man applicerar dem i anvisningarna. Lyset innehåller en aktiv substans i en mängd av 50 mg, kompletterad med vitessol;
 2. Vitaprost Forte har 100 mg aktiv substans, därför är effekten dubbel;
 3. Ljus som heter Vitaprost Plus innehåller 400 mg aktiv substans tillsammans med en hjälpämne. De skiljer sig från andra genom en stark handling.

Läkemedlet finns i förpackningar med 10 suppositorier. De är avlånga, med en något spetsig ände, färgen är ljusgul eller vit.

Mottagandet av Vitaprost-ljus visas:

 1. Med långvarig prostatakörtel, kroniska former;
 2. Radikala behandlingsalternativ - det kan behöva inträde före eller efter operationen.
 3. För förebyggande av inflammation.

Enligt instruktionerna används ljusen för att sätta patienten i anusen. Denna mottagningsmetod ger ett effektivare resultat på grund av glandulärorganets placering. De som är förlorade med frågan om hur man sätter på Vitaprost-suppositorier är det värt att samråda med läkaren om detta. Efter introduktionen av läkemedlet i anuset börjar det efter en tid att lösa upp sig. Under hans handling är blodcirkulationen i prostata etablerad, efter ett tag antar det normal storlek och form, upphör att komplicera urinprocessen. Läkemedlet kan också eliminera stillastående processer i organ och sakta ner inflammationen.

Stearinlys Vitaprost Forte minskar trombocytaggregation, lindrar svullnad och smärta, eliminerar obekväma känslor i perineum. Vitaprost Plus innebär komplex behandling. Här tillsätts antimikrobiella, antiseptiska effekter till den terapeutiska effekten. Det tillhandahålls av antibiotikakomponenten Lomefloxacin.

Alla typer av suppositorier Vitaprogress effektivt kan eliminera svullnad och manifestation av smärta, från vilken patienten kan lida länge. Återställd utsöndring av körteln påverkar positivt blåsans funktion. Det börjar fungera bättre, vilket hjälper till att minska obehag när man besöker patienter med toalett och förbättrar urinering.

Läkemedlets effektivitet indikeras om behandlingen utförs:

 • Förlängd kronisk sjukdom;
 • Operationen utfördes och läkemedelsbehandlingen visades (detta kan hända både före operation och efter);
 • När körteln är hyperplastisk, när ökningen i storlek är godartad.

Vitaprost 20 ljuspriset är inte särskilt lågt, det beror på komponenternas naturlighet. Syftet med läkemedlet kan utföras inte bara inom medicinsk, men också för förebyggande ändamål.

Vitaprost Forte är förskrivet i sådana fall:

 • Inflammation av prostatakörteln, som har gått in i kronisk form;
 • Godartad tumör
 • Preoperativ period och efter det;
 • Förseningar, problemlösning;
 • Hyperaktivitet i blåsan, kännetecknad av frekvent urinering.

Vitaprost Plus-ljus är förskrivet för antagning i följande fall:

 • Med inflammation i prostata lingering, med förvärring, om sjukdomen har ett infektiöst ursprung;
 • Förberedelse för drift och återhämtning efter det.

Biverkningar, kontraindikationer för användning

Vitaprost, som regel, är inte ordinerad för en patient under 18 år. Missa inte det om patienten har följande sjukdomar:

 • epilepsi;
 • Encefalopati cirkulatorisk;
 • Problem med centrala nervsystemet orsakat av epilepsi.

Kontraindicerade Vitaprost-ljus att använda om patienten har en individuell intolerans mot någon del av läkemedlet, såväl som vid sårbarhet för komponenterna.

Om du tar Vitaprost plus suppositorier, ska användningsanvisningarna observeras strikt av patienten.

Annars kan en överdos av läkemedlet noteras.

Det kännetecknas av sådana tecken som utseendet på akuta psykoser, visuella och auditiva hallucinationer, konvulsiva tillstånd, skakningar i benen, överdriven känslighet mot ljus, dumhet kan uppträda. Dessa fenomen indikerar behovet av att sluta behandlingen och att det är nödvändigt att omedelbart kontakta en läkare.

Hur man tar Vitaprost-ljus, dosering

När det gäller hur man ska behandlas med Vitaprost-preparat, skaffa en specialistkonsultation - ta läkemedlet enligt det schema som beräknats av läkaren. Kursperioden och dosen bestäms av urologen efter att patienten har undersökts. Under undersökningen tas hänsyn till sjukdommens ursprung och den nivå sjukdomen har uppnått. Möjliga komplikationer beräknas, samtidigt som sjukdomar identifieras, då läkaren har fått behandlingsplanen efter att ha fått all nödvändig information.

Enligt instruktionerna bör administrering av Vitaprost-preparat genom rektalväg utföras en gång om dagen - före sänggåendet ska patienten sätta in ett suppositorium i anusen. Före proceduren, tömma tarmarna nödvändigtvis - detta kan göras både naturligt och med hjälp av enema. Den vanliga behandlingen är ca 10 dagar. När stearinljuset är placerat i ändtarmen är det bättre att stanna i sängen i en timme. Därför rekommenderas att ta medicinen före sänggåendet.

Vitaprost ljus och alkohol

Studierna instruktionen för suppositorier Vitaprost, kan patienterna se indikationer för användning självständigt. Men det är inte alltid klart om alkohol kan konsumeras under behandling med läkemedlet. Eftersom Vitaprost-behandling endast utesluts för äldre män är det inte förvånande att de försöker klargöra denna fråga i förväg.

Alla läkare med god erfarenhet av att behandla läkemedelsbehandling rekommenderar patienten att ta alkohol under behandlingen av läkemedel. För att snabbt och effektivt bli av med sjukdomen kan kroppen behöva påverka alla krafterna. Och att bli av med de giftiga ämnena i alkoholhaltiga drycker kan förhindra och fördröja större delen av kroppens styrka på sig själv.

Vitaprost Plus och Vitaprost forte ljuskomposition innehåller inte ämnen som inte är kompatibla med alkohol. Instruktionen för användning av preparatet innehåller inga förbud mot att kombinera alkoholhaltiga drycker och suppositorier med innehållet i extraktet från prostata av djur.

Kroppen kommer att spendera energi för att inte hantera sjukdomen, utan att bli av med de ämnen som ingår i alkoholprodukter och som påverkar människans tillstånd.

Recensioner av män med prostatit

Användning av ljus Vitaprost för behandling har en annan effekt på kroppen. Patienter som får behandling i samband med Vitaprost-läkemedlet lämnar följande feedback på sitt arbete:

Stearinljus Vitaprost - Bruksanvisning, pris

Behandling av prostatit hos män kräver användning av läkemedel och traditionell medicin. En av de effektiva drogerna för sjukdomen är Vitaprost suppositorier. De består av biologiskt aktiva komponenter och hjälpämnen, vilket medför en minimal mängd biverkningar.

Stearinlys Vitaprost är en antiinflammatorisk, antibakteriell, antiaggregationsmedicinsk apparat som syftar till att stabilisera den normala funktionen av prostata

Utformningsform och sammansättning

Vitaprost finns i tabletter och ljus. Beroende på mängden av huvudkomponenten är suppositorierna indelade i tre typer:

 1. Vitaprost-1 suppositorium innehåller 50 ml av ett torrt extrakt av prostata hos sexuellt mogna tjurar.
 2. Vitaprost Forte - i ett ljus 100 ml av saprostens huvudsakliga aktiva komponent.
 3. Vitaprost Plus. Innehåller 100 mg aktiv ingrediens och en ytterligare antibakteriell komponent (lomefloksan). Läkemedlet är utformat för att bekämpa infektiösa former av prostatit.
Läkemedlet tillverkas i två former - ljus och tabletter

Varje förpackning innehåller 5, 10 eller 20 suppositorier placerade i separata celler. Vitaprostljus från prostatit har avlång form och en fasad kant. Färgen på suppositoriet varierar från vit till ljuskräm.

Effekten av behandlingen

Vitaprost-suppositorier är avsedda för rektal administrering (i rektum). Den aktiva substansen stimulerar blodcirkulationen och eliminerar stillastående processer i prostatakörteln. Dessutom underlättar den aktiva ingrediensen sjukdomens symptomatologi, lindrar smärta i ljummen och hjälper till att lindra urinering. Vitaprostljus används som profylax för trombos på grund av deras förmåga att reducera aggregering av celler.

Den aktiva substansen i suppositorier Vitaprost stimulerar blodcirkulationen och eliminerar stillastående processer i prostatakörteln, underlättar sjukdomens symptomatologi, lindrar ont i ljummen och underlättar urinering

Vitaprost Plus har en komplex verkan: antiinflammatorisk, anti-edematös, antimikrobiell. Denna effekt uppnås genom att inkludera ett brett spektrum av verkan, lomefloxan, vid framställning av antibiotikumet. Suppositorier verkar på gram-negativa bakterier. Läkemedlet är effektivt mot stafylokock, streptokockinfektion. Under inverkan av huvudkomponenten (extrakt av prostata) normaliseras utsöndringen av den könkörteln hos könen och utsöndringen av urin accelereras.

Indikationer för behandling

Vitaprost i form av ett ljus används huvudsakligen för behandling av kroniska former av prostatit. Läkemedlet är också tillgängligt i tabletter, men de har fler kontraindikationer och biverkningar.

Stearinlys Vitaprost Forte och Vitaprost används för att eliminera symtomen på sjukdomen vid de första utvecklingsstadierna eller för att förhindra återkommande av prostatit. Vitaprost plus gör att du kan bli av med de försummade formerna av patologi.

Du borde veta! För att bli helt av med prostatit måste män använda ytterligare mediciner, inte bara rektala suppositorier. Den grupp av läkemedel som föreskrivs för behandling av patologi innefattar: antimikrobiella medel, adrenoblocker, muskelavslappnande medel.

Instruktionerna för användning anger följande indikationer för användning av Vitaprost-ljus:

 • kroniska former av prostatit;
 • godartade formationer i körtelvävnaderna
 • ärftlig predisposition mot sjukdomen;
 • förberedelse för kirurgi på körteln eller postoperativ period
 • dålig kvalitet av spermier.

Urologen föreskriver ett medel för förebyggande av inflammation i det urogenitala systemet och förebyggande av komplikationer som uppstår mot bakgrund av prostatit. Kostnaden för ljus beror på antalet suppositorier i förpackningen. Priset på apotek i Moskva för suppositorier Vitaprost (20 suppositorier) ca 1300 rubel. Priset på en låda med 10 suppositorier är 900-950 rubel.

Viktigt! Du kan köpa Vitaprost på ett apotek utan att utse en specialist. På grund av det minsta antalet kontraindikationer kan ljus användas ensam, utan recept.

Sammansättningen av läkemedlet omfattar inte skadliga eller farliga ämnen, men trots detta har det vissa begränsningar för användningen. Förteckningen över förbud omfattar:

 • ålder till 18 år;
 • överkänslighet mot aktiva substanser
 • onkologiska sjukdomar i prostata;
 • neurologiska störningar (epilepsi);
 • allvarlig patologi i cirkulationssystemet (ateroskleros).

Stearinlys Vitaprost kan inte användas för att behandla infertilitet hos kvinnor.

Ansökningsregler

Hur använder man stiftpiller? För att öka effektiviteten av behandlingen och minimera biverkningar är det nödvändigt att studera riktlinjerna för användningen av läkemedlet:

 1. Stearinljus sätts in i ändtarmen på kvällen före sänggåendet.
 2. Endast ett suppositorium används i taget. Underlåtenhet att följa denna regel kan leda till överdosering av kroppen.
 3. De aktiva ämnena absorberas snabbare i blodet, det är nödvändigt att rengöra tarmarna. För detta kan en man använda enema.
 4. Efter avslutad förberedande verksamhet måste patienten försiktigt sätta in stiftet och ta ett lutande läge i 30 minuter.
Noggrann överensstämmelse med instruktionerna för användning av Vitaprost-ljus ger maximal terapeutisk effekt

Den genomsnittliga behandlingssättet varar i 10 dagar, men på rekommendation av en läkare kan ökas. Den upprepade behandlingstiden utförs med ett intervall på 14-30 dagar. De startade stadierna av prostatit kräver komplex behandling med användning av suppositorier, tabletter och traditionell medicin. Denna kombination kommer snabbt att eliminera symptomen på problemet och stoppa inflammationsprocessen.

Viktigt! Samtidigt med Vitaprost-preparatet (oavsett frisättningsform) bör icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel inte tas, eftersom ett läkemedel stärker effekten av den andra.

Till skillnad från tabletter går suppositorier snabbt in i kroppen på grund av omedelbar absorption i tarmarna. På kortast möjliga tid börjar läkemedlets aktiva substans att påverka inflammerad prostatavävnad. Några dagar efter behandlingen märker patienterna en förbättring av tillståndet.

Biverkningar

Från användning av stiftpiller och tabletter Vitaprost är extremt sällsynta biverkningar, inklusive allergiska reaktioner. Efter användning av suppositorier Vitaprost Plus uttrycks biverkningar:

 1. Hudutslag (erytem, ​​urtikaria) och klåda.
 2. Neurologiska störningar - yrsel, känslomässig instabilitet.
 3. Dysfunktion i matsmältningssystemet - dysbakteri, förändringar i levertransaminasnivåerna, gastrisk blödning.
 4. Brott mot hemostas - lymfadenopati, trombocytopeni.
 5. Fel i det kardiovaskulära systemet - en kraftig minskning av blodtrycket, myokardiopati, ett brott mot hjärtfrekvensen.

Särskilda instruktioner

Vitaprost-doser kräver ingen korrigering i närvaro av en man med akut njurs- eller leverinsufficiens. Läkemedlet utan rädsla för hälsan kan druckas med levercirros.

Under behandlingen är det nödvändigt att undvika direkt solljus

Under behandlingen bör patienterna vara mindre utsatta för direkt solljus, eftersom det finns risk för fotosensibilisering av huden. Biverkningen manifesteras av blåsor och brännskador på ytan av epidermis. I svåra fall utvecklas nervsjukdomar (förvirring, hakningar i händerna). I sådana fall avbryts användningen av läkemedlet.

Du borde veta! Vitaprost påverkar koncentrationen av uppmärksamhet, så när man använder den är det bättre för män att överge körning av ett fordon och arbete som är förknippat med ökat ansvar eller farliga rörelsemekanismer.

analoger

Bland de direkta analogerna av Vitaprost kan endast 2 läkemedel identifieras - Uroprost och Samprost. Positiv på kroppen av män med prostatit och andra droger, men deras komposition är något annorlunda än ljuset Vitaprost:

 1. Superlymph. Huvudkomponenterna är naturliga cytokiner och peptider. Superlimf avser immunmodulatorer som hämmar aktiviteten hos patogen flora och minskar tecken på inflammation. Stearinljus förskrivs för inflammation i prostatakörteln orsakad av smittsam natur. För behandling av patologier och profylax av prostatit är det tillräckligt att använda 1 stiftpiller per dag.
 2. Prostatilen. Innehåller torrt hemligt extrakt erhållet från nötkreatur. Läkemedlet är inte lämpligt för att bli av med det akuta stadium av prostatit. Rektala suppositorier för remission av patologi injiceras 2 gånger om dagen i anuset.
 3. Afala (tabletter för resorption). Ha en diuretikum och antiinflammatorisk effekt. Läkemedlet är förskrivet för att behandla problem med prostatakörteln i akut och kronisk form. Kapslar tar 2 stycken, 2 gånger om dagen. Den rekommenderade behandlingstiden är 4 månader.
På apotek kan du köpa olika i komposition, men analog med åtgärdsanalogerna av suppositorier Vitaprost

Samprost är en lösning för intravenös administrering. Dess huvudkomponent är ett prostataxtrakt av nötkreatur som har nått puberteten. Läkemedlet är avsett för behandling av komplicerade former av prostatit. Injektioner med lösning utförs i 5-10 dagar. Uroprost har en liknande Vitaprost-komposition. Drogen normaliserar funktionen av prostata och urinblåsan.

Recensioner av män om drogen

På specialiserade platser hittar du recensioner av män om drogen Vitaprost. Användare noterar att läkemedlets maximala effekt uppnås när den används tillsammans med andra läkemedel, rätt näring och upprätthållande av en hälsosam livsstil.

Bland de negativa följderna av användningen av rektala suppositorier är kliande och brinnande i den analgången. Obehagliga känslor går igenom 15 minuter efter introduktionen. Suppositoriet placeras bekvämt i ändtarmen, eftersom det inte smälter i händerna.

Män nämner att med hjälp av Vitaprost-suppositorier är det möjligt att behandla inte bara prostatit men också andra sjukdomar - hemorrojder, prostata adenom. Specialister lämnar också positiva svar på drogen, men de utses endast om andra säkra medel är ineffektiva. Omedelbart kan läkemedlet rekommenderas för att förbättra spermierantalet.