Huvud
Massage

Vitaprost ljus: bruksanvisningar

Vitaprost ljus - ett urologiska medel, vilka producerar en torrsubstans prostata RNC innehållande ett komplex av ett biologiskt aktivt protein och en excipient 3% ättiksyra.

Grund ingår i kompositionen av läkemedelssubstansen, den har en specifik effekt på humant prostata återupptar sin normala drift, återvinning av trofiska processer och mikrocirkulation, minskar vävnadsödem och leukocytantal, förhindrar trombos små ytliga vener, eliminerar orsakerna som leder till splittring av struktur och drift prostatacancer.

Dessutom är suppositorier effektiva för:

 • normalisering av sekretorisk aktivitet hos epidermala celler;
 • ökning av koncentrationen av lecitinkorn i acinusvätskan;
 • toning av blåsans smidiga muskler;
 • suspenderar bihålans utsträckning, förhindrar utsöndring av utsöndring i dem;
 • indirekt undertryckande av aktivitet och förmågan att propagera patogen mikroflora i sekretorisk vätska, fungerar som en antiaggregant;
 • trombos hinder.

Vitaprost leder till normal prostatafunktion, antalet och kvaliteten på spermier, bidrar till att minska smärta och andra obehag i prostata, återställer manliga libido, förbättrar erektion och utlösning.

Förpackningen innehåller 10 ljus, som innehåller en aktiv ingrediens - 50 mg saprost. Innehåller inte antibiotikum Lomefloxacin.

När ett ljus injiceras i ändtarmen (rektal administrationsväg) sker snabb absorption av de aktiva komponenterna utan att passera hepatiska barriären direkt in i blodomloppet. Eftersom läkemedlet inte passerar genom levern, förblir biotillgängligheten till skillnad från tabletterna på en hög nivå.

Indikationer för Entré: Vitaprost ljus indicerat för farmakoterapi av kroniskt förlopp av prostatit, godartad prostataförstoring (BPH), liksom i den förberedande perioden före operation på detta organ och under rehabilitering efter honom.

Under kliniska studier av specifika effekter av suppositorier på kroppen konstaterades det att läkemedlet med hög farmakologisk aktivitet inte orsakar förgiftning, överkänslighetsreaktioner uppträder i extremt sällsynta fall.

Enligt anvisningarna finns kontraindikationer för användning: rekommenderas inte för användning i pediatrisk Vitaprost och utvecklingen av en allergi mot det.

Läkemedlet används endast för insättning i rektum (rektal), som bör utföras efter en grundlig avföring, nämligen helt oberoende defekation eller rengöring lavemang.

Ta bort skyddsfilmen omedelbart före administrering med stötpiller. Stearinljuset injiceras djupt i anusen dagligen, i 5 till 15 dagar, varefter det rekommenderas att ligga i minst en halvtimme. Varaktigheten av farmakoterapi beror på diagnosen och det måste avtalas med läkaren. Enligt läkare är vanligtvis för behandling av kronisk prostatit tillräckligt i 10 dagar, och med BPH är en femton dagars kurs minimalt nödvändig.

Priset för Vitaprost är ganska högt, i apotekskedjan kan du köpa billigare billigare, till exempel Prostatilen, Prostec.

Vitaprost Forte ljus: varför är detta läkemedel förskrivet

Vitaprost Forte-ljus innehåller en större mängd extrakt erhållet från prostatakörteln än VITAPROST - 100 mg SSPROST.

Läkemedlet används om nödvändigt organotropa effekter på prostata, med syftet:

 • eliminering eller minskning av svullnad i körtelvävnaderna
 • en signifikant minskning av leukocytöverflödet i kroppen;
 • normalisering av epidermala celler producerar hemlighet;
 • ökning av antalet lecitinkorn i producenten av acini;
 • stimulera tonen i blåsans smidiga muskler och stärka dess förmåga att behålla urinen.

Läkemedlet leder till en signifikant förbättring av prostatacirkulationen, vilket är förknippad med en minskning av predispositionen mot trombos, normalisering av antiplateletaktivitet. Blodcirkulationen normaliseras, eftersom det under inverkan av läkemedlet inte finns någon venös trombos i prostatakörteln.

Suppositorier bidrar till att minska graden av prostatahyperplasi, därför minskas svårighetsgraden av symtom i samband med obstruktion och bevattning (frekvent urinering tillsammans med smärta, en stark uppmaning att urinera). Volymen av kvarvarande urin minskar och dess maximala och genomsnittliga volymström ökar.

Vitaprost forte ljus normaliserar alla egenskaper och funktioner i prostatakörteln, såväl som seminalvätska: eliminera eller minska svårighetsgraden av smärta och obehag, hjälp bli av med dysursfenomen, återställ sexuell funktion.

Läkemedlet används i medicin för:

 • behandling av kronisk form av prostatit;
 • reducera manifestationerna av godartad GAP;
 • innan de utför operation på prostatakörteln, liksom efter dem
 • akut urininkontinens, frekvent urinering och / eller frekvent urinering med ökad blåsaktivitet hos kvinnor under eller efter klimakteriet.

I sällsynta fall, när läkemedlet används, finns det en bieffekt i form av allergi, som brinner i tarmarna.

Läkemedlet släpps i form av torpedoformade rektala suppositorier av 5 stycken i en bikakepaket. Suppositorier är vita med grått, grädde eller gulaktigt snitt. Läkemedlet är dispenserat utan läkares recept, kostnaden varierar mellan 350 och 550grn.

Du kan ersätta läkemedlet först efter att ha hört en läkare, eftersom det inte finns några Vitaprost Forte-analoger i apoteket med identisk dosering. Det är möjligt att använda Prostatilen eller Vitaprost i ett stötpiller i stället för detta läkemedel.

Vitaprost Plus-ljus: indikationer för användning och fördelar vid behandling av prostatit

Lomefloxacin - fluorokinolon brett spektrum har en uttalad antibakteriella egenskaper som syftar till Neisseria, Escherichia coli, Klebsiella, tsitrobakter, Proteus, Salmonella, Enterobacteriaceae bakterien Morgan, Legionella, Haemophilus influenzae, och Pseudomonas aeruginosa. Förutom antibiotiska uppvisar en måttlig aktivitet mot mykobakterier, vissa arter av stafylokocker, inklusive Staphylococcus, klamydia, Serrat, hafnium och andra mikroorganismer.

Har ingen effekt på streptokocker, pneumokocker, mykoplasma, ureaplasma, treponem.

För att förstöra den patogena mikrofloran kräver en liten koncentration av läkemedlet finns det praktiskt taget ingen utveckling av resistens mot den. Lomefloxacin förmåga att döda bakterier exponeras för ett DNA-gyras mikroorganismer som stör mikroorganism multiplikation processen i samband med undertryckande av övertvinning, DNA-replikation och transkription.

Samprost minskar svullnad och antalet leukocyter i prostatavävnaden leder till normal sekretorisk funktion av epitelceller, ökar antalet korn i lecitinet och toner atsinusovoy fluidblåsan. Som ett resultat minskar tendensen till blodproppar, antiplatelet aktivitet normaliseras, prostata och ejakulatets parametrar blir fysiologiska. Smärta och obehag i prostatakörteln minskar, libido och ökning ökar.

Läkemedlet administreras, både akuta och kroniska former av prostatit har en bakteriell etiologi (om mottaglig för den patogena mikrofloran lomefloxacin), såväl som vid behandling av inflammationer i andra organ i det urogenitala området.

Applicera läkemedlet för sanering av prostatakörteln före och efter kirurgiska ingrepp på den.

Läkemedlet produceras i form av suppositorier, för rektal administrering, på apotek finns paket med 5 och 10 suppositorier.

Om det är nödvändigt att byta läkemedel, kan läkaren ordinera Vitaprost (Prostatilen) separat och ett lämpligt antibiotikum, eftersom motsvarande Vitaprost Plus inte har ett ljus. Detta kan vara nödvändigt om håret som orsakade prostatit är inte känslig för lomefloxacin, patienten har en allergi mot läkemedlet eller inte passar kostnaden för läkemedlet (Priset varierar från 400 till 600 UAH. Per förpackning).

Stearinljus för prostatit Vitaprost och deras användning i andra sjukdomar

För att testa hur effektivt och säkert ljus från prostatit Vitaprost agera på patienten, var Fas 4 klinisk studie genomförs i Ryssland. Studien varade i 36 dagar och bestod av 3 steg: en omfattande undersökning, en tio dagars behandling och medicinsk uppföljning efter avslutad behandling.

Patienter, män från 20 till 50 år injicerade dagligen 1 Suppository Vitaprost före sänggåendet.

Alla ämnen hade en diagnos av långvarig icke-bakteriell prostatit, som varade inte mindre än 3 månader.

Före behandlingen klagade patienterna om smärta i perineum, bäckenorganen, nedre delen av ryggen och yttre könsorgan.

Som ett resultat av terapi registrerades en signifikant minskning av smärta och obehag. Svårighetsgraden av sjukdomen på skalaen av NIH-CPSI minskade med 4 poäng. Den copulativa funktionen förbättrades avsevärt, vilket påverkade livskvaliteten hos män. Normalisering av nattsöm och urinering, ökad potens och libido noterades. Normalisering av alla parametrar av prostatakörteln och sekretoriska sekretioner registrerades. Tillståndet förbättrades hos 82% av patienterna, och endast 9 av de 50 deltagarna hade symtom på sjukdomen.

Enligt resultaten av testerna, drogs slutsatsen att Vitaprost kan användas för farmakoterapi av patienter med kronisk prostatit har bakteriellt ursprung, som ett medel för att minska svårighetsgraden av smärta, såsom den analgetiska effekten av läkemedlet sker relativt snabbt.

Som ett resultat av testen bekräftades inte bara effektiviteten, men också säkerheten hos anläggningen. Biverkningar registrerades hos endast 6% av patienterna, två personer klagade över att brinna i ändtarmen, en på en avföring i avföringen. Kommunikation med användningen av läkemedlet är sannolikt men inte bevisat. Oönskade symtom var måttliga, krävde inte medicinsk korrigering, patienter fortsatt behandling, det fanns inga andra allvarliga kliniska förändringar hos patienter - dessa data bekräftades genom laboratorietester.

Vitaprost rekommenderas för monoterapi, liksom vid komplex behandling av patienter med kronisk prostatit och under återhämtningsperioden för förebyggande av komplikationer efter akut inflammation i prostata.

För att uppnå en stabil positiv effekt av behandlingen är nödvändigt att ta läkemedlet för en månad, kan läkaren också förskriva införandet av stolpiller i 10 dagar för 3 - 6 månader med avbrott.

Utbredda behandlingssystem för andra prostata patologier, som inkluderar suppositorier för behandling av prostatit Vitaprost. Det finns kliniska studier som bekräftar effekten av Vitaprost Forte i kampen mot prostata adenom. Vid bedömningen av svårighetsgraden av sjukdomens symtom bestämdes dynamiken i sjukdomsutvecklingen enligt den internationella bedömningsskalan (IPSS-Q). Inklusive med hjälp av ultraljudsundersökning av graden av infektiös ocklusion, svårighetsgraden av inflammation i prostatavävnaden, volymen av kvarvarande urin, kränkning av urinfunktionen före och i slutet av behandlingen. Mycket uppmärksamhet gjordes för att bestämma toleransen för läkemedlet, förekomst av biverkningar och sannolikheten att ändra laboratoriedata.

I försöken deltog 120 män med AHD som genomgick poliklinisk behandling, med måttlig infravesikal obstruktion. Patienter som behövde prostataoperation eller annan kirurgiskt ingrepp, liksom med tillhörande sjukdomar (inklusive kronisk prostatit, leversjukdom, njure, hjärta), tar andra läkemedel till den kliniska studien tilläts inte.

Alla patienter delades in i tre lika grupper:

 1. Ta emot 1 suppositorie Vitaprost Forte 1 gång per dag.
 2. Konsumenterna på en tablett av Tamsulosin per dag.
 3. Ta emot placebo, i form av ljus 1 gång per dag.

Alla patienter genomgick behandling i en månad. Det registrerades frånvaron av abnormiteter i blodprov (klinisk och biokemisk) och urin från den fysiologiska normen. Enligt resultaten av ultraljud var det en minskning av inflammation och graden av hyperplasi hos patienter som tog Vitaprost Forte, prostatavolymen minskade från 46 cc. cm till 44 cu. cm, förutom att denna smärta minskade och kvaliteten på sexuellt liv förbättrades. Hos patienter som använde Omnic och fick placebo var det en liten ökning av prostatakörteln. Långtidsanvändning av läkemedlet rekommenderas för APH.

Goda resultat ges genom användning av Vitaprost för behandling av vissa sjukdomar i anus och rektum, inklusive hemorrojder. Med introduktionen av 1 stift för medicinering dagligen i 10 till 15 dagar minskar ödemet, klåda och blödningar från hemorrhoida noder, liksom gradvis läkning av sprickor.

Enligt patienter som lider av kronisk prostatit och BPH, som ett resultat av användningen av Vitaprost, observeras ett beständigt positivt resultat. Redan på den tredje dagen av läkemedelsapplikationen minskar smärtan i perineum signifikant, antalet urinering och obehag minskar med dem. Frånvaron av felaktighet att urinera, inklusive på natten, gör det möjligt att få normal sömn.

Efter 10-15 dagars behandling ökar libido och potens, smärta försvinner under samlag, det tar bort nervositet och återställer förtroendet för manlig livskraft. Läkemedlet är bekvämt att använda, eftersom det bara administreras en gång om dagen före sänggåendet, utesluter det att mottagning hoppas över och låter dig behandlas utom patienten utan att ändra den vanliga dagliga rutinen. Allt detta gör användningen av detta läkemedel till en populär behandlingsmetod bland medlemmarna i det starkare könet.

Vitaprost forte

Vitaprost forte: bruksanvisning och återkoppling

Latinnamn: Vitaprost forte

Aktiv substans: extrakt av prostata (prostataxtrakt)

Tillverkare: OAO Nizhpharm (Ryssland)

Uppdatera beskrivning och foto: 05/15/2018

Priserna på apotek: från 1197 rubel.

Vitaprost forte är ett läkemedel av animaliskt ursprung med antiinflammatorisk och prostatotropisk verkan.

Utformningsform och sammansättning

Dosformen frigöring Vitaprost forte - rektala suppositorier: torpedformade, vit med gulaktig eller gråaktig krämfärg, är det tillåtet för uppkomsten av vita plack yta (5 bitar i blistren, i en papp bundle av en eller två av paketet.).

Sammansättning av 1 suppositorium:

 • Aktiv substans: Extrakt av prostata - 100 mg (i fråga om vattenlösliga peptider - 20 mg);
 • ytterligare komponenter: fast fett [Witepsol (kvaliteter H15, W35), Supposir (märken NA15, NAS50)] - i tillräcklig mängd för att få ett suppositorium som väger 1250 mg.

Farmakologiska egenskaper

farmakodynamik

Vitaprost forte är ett av droger av animaliskt ursprung, som har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Det främjar måttlig minskning av prostatavolymen normaliseringsparametrar ejakulat och prostata och återställa syretillförseln till vävnader upplever hypoxi som stimulerar fysiologisk reparation.

De viktigaste effekterna av drogen:

 • minskning av graden av ödem och leukocytinfiltrering av prostata, liksom smärta och obehag
 • förbättring av den sampulatoriska funktionen;
 • normalisering av sekretoriska funktionen hos epitelceller;
 • ökning i utsöndringen av acini av mängden lecitinkorn;
 • stimulering av muskeltonen i blåsan;
 • minskning i uttryck av irritativa och obstruktiva symptom på godartad prostatahyperplasi (manifesterad som en minskning av resturinvolym och en ökning av maximal och genomsnittlig volym urin flödeshastigheter);
 • förbättring av mikrocirkulationen i prostatakörteln (på grund av minskning av antiaggregantaktivitet och trombos) och i blåsans vägg (på grund av expansionen av intakta kärl);
 • eliminering av dysursfenomen;
 • förebyggande av venös trombos i prostatakörteln.

Vitaprost forte har en antiinflammatorisk effekt på grund av stimulering av regenerativa processer och förbättring av processer av blåsans trofiska vägg. Aktivering av blodflödet i orgeln bidrar till förbättring av kontraktil och adaptiv detrusoraktivitet, vilket leder till en ökning av blåsans kapacitet.

Den uttalade minskningen av blåsans ökade aktivitet, som fortsätter efter avslutad behandling, kan förklaras av en minskning av detrusorischemi.

Indikationer för användning

 • godartad prostatahyperplasi;
 • kronisk prostatit;
 • tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp som utförts på prostatakörteln;
 • okomplicerade former av överaktiv blåsa i kvinnor under den menopausala / post-menopausal, inklusive frekvent urinering, brådskande (obligatoriskt) uppmana att urinera Urge (imperativ) urininkontinens.

Kontra

Enligt instruktionerna är Vitaprost forte inte föreskriven vid individuell intolerans av dess komponenter.

Bruksanvisning Vitaprost forte: Metod och dosering

Vitaprost forte appliceras rektalt.

Det rekommenderade ansökningsformuläret är 1 gång per dag för 1 stötpiller. Läkemedlet ska administreras efter en spontan tömning eller rening av tarmen i tarmen. Efter introduktionen rekommenderas att stanna i sängen i 30-40 minuter.

Längden av ansökan av en läkare bestäms individuellt.

Rekommenderade minsta behandlingsperioder:

 • hyperaktiv blåsan - 20 dagar;
 • kronisk prostatit - 10 dagar;
 • godartad prostatahyperplasi - 15 dagar.

Biverkningar

I mycket sällsynta fall finns det en utveckling av allergiska reaktioner.

överdos

Rapporter om överdosering erhölls inte.

Särskilda instruktioner

Droginteraktioner

Fall av inkompatibilitet eller interaktion med Vitaprost forte med andra läkemedel beskrivs inte.

analoger

Vitaprost forte-analoger är Samprost, Prostacor, Prostatilen.

Villkor för lagring

Förvaras vid temperaturer upp till 20 ° C. Förvaras borta från barn.

Hållbarhet - 2 år.

Villkor för ledighet från apotek

Finns utan recept.

Recensioner om Vitaproste forte

Enligt några recensioner är Vitaprost forte ett effektivt läkemedel, speciellt i fall då det påbörjas i de tidiga skeden av sjukdomen.

Priset på Vitaprost forte på apotek

Det ungefärliga priset för Vitaprost forte (10 suppositorier i förpackningen) är 990-1300 rubel.

Beskrivning och instruktioner för användning av Vitaprost Forte-suppositorier från prostatit

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

Män som står inför denna obehagliga sjukdom, ofta rekommenderas ljus från prostatit Vitaprost Forte, och när det är uppenbart intresse för att läsa instruktionerna, läsa vittnesmål från riktiga människor och lära känna i detalj om effekterna av läkemedlet?

Och faktiskt inför en sådan obehaglig och ganska intim sjukdom, förloras ofta en representant för det starkare könet, eftersom denna situation är ganska ovanlig. Trots detta är prostatit en av de vanligaste sjukdomarna i prostata, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser.

Ofta går sjukdomen nästan omärkligt, och därför är det inte alltid möjligt att diagnostisera det i tid. Och oftare leder sjukdomen till patologier i det genitourära systemet och spermatogenesen.

Enligt olika källor, är antalet män som drabbas av en sådan sjukdom 30-80 procent av hela manliga befolkningen på planeten, och de flesta av dem - folk i fertil ålder, vars syfte - fortplantning.

Om sjukdomen upptäcks i tid föreskriver specialisten en behandling. De mest effektiva är suppositorierna av prostatit Vitaprost, som redan har hjälpt många män att återgå till det normala livet och bli av med obehag och inflammation.

funktionen

Vitaprost i prostatit är en av de mest användbara lösningarna. Skapas på grundval av naturliga komponenter, absorberas den fullständigt av kroppen och eliminerar problem på kortast möjliga tid. Behandling av prostatainflammation är huvudmålet med detta läkemedel, så dess effektivitet är så märkbar.

Idag tillverkar tillverkaren drogen i två former på en gång: tabletter och ljus. Suppositorier anses vara den mest användbara metoden för behandling, eftersom det aktiva ämnet tränger in direkt till inflammationsplatsen, kringgår leveren och hela matsmältningssystemet. Stearinljus är också uppdelade i typer:

 1. Standard Vitaprost-suppositorier innehållande 50 milligram prostataxtrakt av stora hornedjur.
 2. Vitaprost forte med fördubblat innehåll av den aktiva ingrediensen.
 3. Vitaprost plus.

Förutom den huvudsakliga aktiva ingrediensen har dessa ljus ett ämne som kan ta bort inflammation, stoppa utvecklingen av patologier och rädda mannen från de obehagliga känslorna och konsekvenserna av sjukdomen.

Suppositoriet ser ut som ett avlångt ljus, det har en vit eller gulaktig nyans. Som regel lägger tillverkaren fem ljus i ett paket, denna information anges i rutan, du kan ange det från apotekspersonalen.

Var uppmärksam! Även om du har utsett en fullständig behandling av en läkare, är det nödvändigt att du känner dig noggrant med instruktionerna, kontraindikationerna och eventuella biverkningar. Undvik överdosering och med de minsta oväntade reaktionerna hos kroppen att sluta ta läkemedel och rapportera händelsen till läkaren.

effekt

Populariteten av läkemedlet bestäms inte bara av de naturliga komponenterna som utgör dess sammansättning, men också av substansens verkan på kroppen. Suppositoriet är helt löst i ändtarmen på kort tid, varigenom ämnet når sin destination. Ljus med prostatit används både vid kronisk sjukdom och vid exacerbation.

Den terapeutiska effekten av tabletter kommer mycket senare - kroppen behöver tid för att ämnet ska gå och påverka inflammerat område, och suppositorierna agerar direkt och därigenom påskynda processen.

Standard Vitaprost och Vitaprost Forte används främst för att förebygga sjukdomar och för behandling i början, och Vitaprost Plus kan lindra även exacerbationer.

De aktiva substanserna som utgör läkemedlet har också en positiv effekt på blåsans kapacitet - spasmer, puffiness försvinner, smärta försvinner vid urinering. Förmodligen är det här därför drogen i Ukraina har blivit så populär.

VITAPROST FORTE

◊ Rektala suppositorier vit med en gulaktig, grädde eller gråaktig färgton, torpedoform; en vit beläggning på ytan är tillåten.

Hjälpämnen: fet fast substans (Witepsol, kvaliteter H15, W35, Supposir, markerar NA15, NAS50) - tillräcklig mängd för att få ett suppositorium med en massa av 1,25 g.

5 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.
5 st. - Förpackningar cellplanimetrisk (2) - Förpackningskartong.

Ett djur av animaliskt ursprung. Vitaprost forte har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Förbättrar mikrocirkulationen i prostata genom att reducera trombosbildning, trombocytaggregationshämmande aktivitet, förhindrar utvecklingen av trombos i prostatakörteln venoler.

Baserat på data från kliniska studier är det bevisat att Vitaprost forte reducerar volymen av prostatakörteln måttligt. Läkemedlet minskar svårighetsgraden av obstruktiva och irritativa symtom av benign prostatahyperplasi, vilket resulterar i ökning av den maximala och genomsnittliga flödeshastigheter av urinflöde och minska residualurin.

Vitaprost forte förbättrar blodcirkulationen i blåsväggen genom att expandera de intakta kärl (vasodilatation effekt), bidrar detta till att återställa syreleverans till vävnaderna upplever hypoxi som stimulerar fysiologisk skadestånd. Den har en antiinflammatorisk effekt genom att förbättra processerna av blåsans trofiska vägg och stimulera regenerativa processer. Aktivering av organs blodflöde förbättrar den adaptiva och kontraktila aktiviteten hos detrusor, vilket ökar blåsans kapacitet.

En minskning av detrusorischemi kan förklara den uttalade minskningen av blåsans hyperaktivitet, som fortsätter efter slutet av Vitaprost forte-applikationen.

Vitaprost forte främjar normaliseringen av prostatakörteln och ejakulatets parametrar. Minskar smärta och obehag, eliminerar dysursfenomen, förbättrar koagulationsfunktionen.

Godartad prostatahyperplasi;

- behandling av trängnings (imperativ) urininkontinens, brådskande (imperativ) urinering och pollakiuri i okomplicerade former av överaktiv blåsa i klimakteriska kvinnor och postmenopausala perioder;

- Före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Applicera rektalt på 1 suppositorium efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen för 1 soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter.

Läkaren bestämmer varaktigheten av behandlingskursen individuellt. Minsta varaktigheten av behandlingen med Vitaprost forte suppositorier godartad prostatahyperplasi - 15 dagar, med kronisk prostatit - 10 dagar, kl hyperaktiv urinblåsan - 20 dagar.

Vitaprost Forte

Beskrivningen är aktuell på 17/12/2014

 • Latinska namn: Vitaprost forte
 • ATX-kod: G04BX
 • Aktiv beståndsdel: Extrakt av prostata (prostataxtrakt)
 • producent: NIZHFARM, OJSC (Ryssland)

struktur

Sammansättningen av ett ljus Vitaprost Forte är 100 mg extrakt av prostata.

Ytterligare ämnen: fett är fast för att få ett ljus som väger 1,25 gram.

Typ av problem

Rektala suppositorier Vitaprost Forte är vanligtvis torpedoformad, vitgul, vitkräm eller vitgrå färg; På ljusets yta kan en vit beläggning vara närvarande.

Fem sådana ljus i ett konturförpackning; ett eller två sådana paket i ett pappersark.

Farmakologisk aktivitet

Stearinlys Vitaprost Forte har antiinflammatorisk och prostatotropic åtgärd.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Drogen Vitaprost Forte har a Organotropona effekt, är aktiv mot prostata (prostata). Sänker graden ödem, leukocytinfiltration av prostata, vilket leder till normal sekretorisk funktion av epitelceller, ökar antalet korn av lecitin hemliga acini, ökar muskeltonus av blåsväggen. Förbättrar mikrocirkulationen, minskar trombos, i vävnaderna i prostatakörteln, har trombocytaggregationshämmande aktivitet, hämmar utseendet av venös trombos i prostata.

Studier visar att dessa ljus för prostata måttligt minska volymen av prostata, svårighetsgraden av irritativa symptom och obstruktion på hyperplasi av prostata godartad natur.

ansökan Vitaprosta Forte minskar sannolikheten för exacerbation kronisk prostatit och ändrar inte indikatorerna för urin och blodprov.

Drogen normaliserar egenskaperna hos prostata och ejakulat. Minskar svårighetsgraden av smärta och graden av obehag som orsakas av kronisk prostatit, eliminerar fenomen dysuri, stimulerar den copulatoriska funktionen.

farmakokinetik

Det finns inga data om farmakokinetiken för Vitaprost Forte.

Indikationer för användning

 • Terapi brådskande urinering, trängningsinkontinens och täta urinträngningar med blås hyperaktivitet i post-menopausala och menopausala perioden hos kvinnor.
 • Före och efter operation på prostata.
 • Dprostata hyperplasi.
 • Kronisk prostatit.

Kontra

Sensibilisering till preparatets komponenter.

Biverkningar

Instruktioner för användning (Metod och dosering)

Vitaprost Forte Det är nödvändigt att använda rektalt ett ljus efter en tarmrörelse eller enema en gång om dagen. Efter användning av stearinljuset ska patienten ligga i en liggande position i 40 minuter.

Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren. Minsta behandlingstid med godartad hyperplasi prostata - två veckor med kronisk inflammation i prostata - en och en halv vecka med hyperaktivitet hos blåsan - Tre veckor.

överdos

Det finns för närvarande inga rapporter om överdosfall.

interaktion

Interaktioner med andra droger har inte studerats.

Försäljningsvillkor

Detta läkemedel kan köpas utan recept.

Förvaringsförhållanden

 • Förvara på ett mörkt ställe vid en temperatur på mindre än 20 grader.
 • Förvaras borta från barn.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Detta verktyg påverkar inte förmågan att köra bil eller andra fordon.

analoger

Recensioner om Vitaprost Fort

Recensioner av Vitaprost Forte-ljus kännetecknas av ett stort antal positiva bedömningar och inga klagomål om biverkningar.

Pris Vitaprost Forte, var du kan köpa

Priset på Vitaprost Forte nr 10 ljus i Ryssland är 812-980 rubel, i Ukraina - 359 UAH.

Effektiva Vitaprost Forte suppositorier för behandling av prostata adenom

Vitaprost Forte är en modern variant för behandling av prostata adenomproblem. Effektiviteten av behandlingen av en sådan sjukdom består i ett integrerat tillvägagångssätt, där man inte kan undvika ett sådant kraftfullt verktyg. Patienter med prostatit är det viktigt i tid att förskriva en kur av mediciner som effektivt eliminerar eller minskar intensiteten av obehagliga symptom.

Beskrivning av beredningen

Läkemedlet kan minska ömhet och svårigheter under urinering, samtidigt som den irriterande effekten av blåsan avlägsnas. Dessutom minskar läkemedlet storleken på prostatakörteln och normaliserar sitt arbete. Den månatliga kursen för antagning tillåter i vissa fall att vägra kirurgisk behandling.

Farmakologisk verkan av läkemedlet reduceras till sådana funktioner:

 1. Reduktion av ödem i prostata;
 2. Normalisering av blodcirkulationen i prostatakörteln;
 3. Förebyggande av trombos i orgeln;
 4. Minskning av uppmaning att urinera;
 5. Reduktion av infiltration av prostatavävnad;
 6. Stimulering av blåsans väggar;
 7. Avlägsnande av inflammation.

Rektala ljus är i form av en spetsig torpedo av vit färg, men med en ljust gulaktig kant. Detta läkemedel innehåller 100 mg prostataxtrakt. Det finns 5 stiftpiller i Vitaprost Forte-paketet.

Om en man är ordinerad en behandlingssätt med detta läkemedel, bör du ägna stor uppmärksamhet åt köpet, eftersom Vitaprost Fort inte är ett piller, men rektala suppositorier.

Totalt producerar läkemedelsföretaget "Nizhpharm" 3 olika variationer av läkemedlet.

Endast ett läkemedel som heter Vitaprost säljs i form av tabletter och suppositorier, andra variationer produceras endast i form av ljus.

Kostnaden för ett sådant läkemedel överskrider inte den tillgängliga tröskeln, men det är mycket dyrare än sina motsvarigheter. Stearinlys Vitaprost Forte säljs till ett pris av 1114-1208 rubel (ungefärligt belopp, vilket beror på apoteket och dess politik). Konventionella ljus med samma namn (50 mg aktiv substans) säljs mycket billigare - cirka 950 rubel.

Indikationer och kontraindikationer

I instruktionerna för användning av Vitaprost Fort är alla fall av eventuellt receptbelagda läkemedel detaljerade. Med sin hjälp utförs postoperativ terapi av prostatakörteln, och även sådana sjukdomar behandlas:

 • Urgent uppmaning att utföra urinering
 • Kronisk form av prostatit;
 • Godartad organdyperplasi;
 • Urin inkontinens av urin.

Applicera ljus inte bara för att behandla män, men också för kvinnor. Detta görs om patienter har en okomplicerad diagnos av blås hyperaktivitet med frekvent uppmaning att urinera under eller efter klimakteriet.

Bland kontraindikationerna kan identifieras endast ett tillstånd som förbjuder mottagning av ett sådant läkemedel - ökad känslighet för läkemedlets komponenter. Därför bör du läsa instruktionerna och ta hänsyn till deras sammansättning innan du använder rektala suppositorier. Det exakta namnet på läkemedlet, doseringen och mottagningsfrekvensen ska endast ordineras av den behandlande läkaren.

Dosering och mångfald administrering

Eftersom dessa är rektala suppositorier, måste de injiceras i rektum med ett ljus en gång om dagen. Detta görs först efter tarmens tömning. I vissa fall är det berättigat att göra en rengörande emalj.

Jämförande egenskaper

Patienter efter utnämning av en specifik form av läkemedlet frågas om skillnaden mellan Vitaprost Forte och Vitaprost. Båda namnen realiseras i form av rektala suppositorier, och priset på sistnämnda är mycket lägre. Dessutom kan du på apoteket hitta ljus som heter Vitaprost Forte Plus. Så, vad är skillnaden mellan dessa läkemedel?

Den väsentliga skillnaden ligger i mängden av aktivt medel: mindre än alla dess drog i samma titel - 50 mg, två gånger så mycket av det finns i forte medel, och den största innehållet i den tredje beredningen - 400 mg. Tillverkaren försäkrar att sammansättningen av hjälpämnena i alla namn är oförändrad.

Med tanke på dosen bör patienten veta att indikationerna för användning av droger skiljer sig åt. Köp inte en starkare variation i hoppet om att snabbt bota problemet. I varje enskilt fall kommer drogen att fungera beroende på olika faktorer och krafter i kroppen själv. Även med införandet av en stor mängd medicin kan kroppen på gränsen till dess förmåga inte effektivt använda substansen i kampen mot sjukdomen. Detta kommer bara att förvärra situationen.

Forskare har upprepade gånger forskat på frågan om vad som är bättre: Vitaprost eller Vitaprost Forte? Det visade sig att det andra alternativet är mer effektivt om patienten har prostata adenom, prostatit. Den första varianten är bättre för patienter med icke-bakteriell form av måttligt uttryckt prostatit samt för förebyggande.

Analoger betyder

Vitaprost Forte har inte direkta analoger, men har samma ATS-kod med några andra droger. Till exempel betyder Apyprost. Det föreskrivs för bakteriell prostatit, om den utvecklas i kronisk eller akut form. Detta läkemedel, som Vitaprost, används tillsammans med andra läkemedel. Detta är det enda sättet att uppnå ett betydande resultat. Andra indikationer på användningen av läkemedlet:

 • Profylax av återkommande prostatit;
 • I syndromet av inflammatorisk kronisk smärta i bäckenet;
 • Inflammatorisk form av prostatit, som utvecklas utan symptom.

Vid framställning av Apiproste används ytterligare ämnen: propolis och pollen.

I kapslar finns ingen prostatilin.

Kostnaden för drogen är flera gånger lägre.

En annan analog Vitaprost Forte, som är mycket billigare, är Aflazin. Hans handlingsspektrum är mycket bredare, eftersom detta läkemedel klarar av njursjukdom, cystit, nefrit. Drogen bekämpar ett stort antal infektioner i det genitourära systemet. Dess fördelar:

 • Förhindrar utvecklingen av dysursfenomen;
 • Eliminerar ödem;
 • Antiinflammatorisk effekt;
 • Motsätter sig utvecklingen och reproduktionen av mikroorganismer på urinvägarna.

I kapslarna av Aflazin och Vitaprost suppositorier är samma aktiva substanser, men den första varianten har hibiskus och den andra prostatilenen.

Om vi ​​betraktar dyrare analoger kan vi vara uppmärksamma på Tribestans tabletter. De används för komplex behandling av störningar i reproduktionssystemet hos både män och kvinnor. Dessutom skriver läkare aktivt läkemedlet för att förbättra libido och varaktighet av erektion.

Andra liknande droger:

 • Flaronin;
 • Kanefron H;
 • Speman;
 • prostanorm;
 • Red root Plus.

Jämförelse med prostatilen

Varje läkare vet att endast komplex terapi kan leverera en kvalitativ och långvarig lättnad till patienten från obekväma känslor. Bland dem uppstår frågan ofta: att förskriva Prostatilen eller Vitaprost Forte, vad skulle det vara bättre för prostatit? Det första läkemedlet har zink i sin sammansättning, vilket är en oumbärlig del av behandling av genitourinärsystemet.

Dessa är två liknande medel som har flera olika hjälpämnen.

Dosen skiljer sig åt. Utnämna en av dem vid behandling av mäns problem kan bara vara en läkare som känner till en persons egenskaper.

Till exempel är Prostatilen Zinc kategoriskt förbjudet att förskriva till patienter som har hjärt- eller njurproblem med hemorrojder. Därför kan man inte exakt svara på frågan om vilken som är bättre. Allt beror på manens ledsagande problem, reaktionerna i hans kropp och diagnosen. Den avgörande faktorn i valet av läkemedlet kan vara kostnaden för att priset på 1 paket Prostatilena kostar 2 gånger billigare än Vitaprost.

Kundrecensioner

Nästan alltid, innan du applicerar ett nytt läkemedel, försöker en person att lära sig om honom den viktigaste informationen hos patienter. Vitaprost Forte har inte de värsta recensionerna.

Sedan marknadens utseende har Vitaprost Fort samlat rave recensioner av män.

Hur använder du Vitaprost forte korrekt, hur fungerar läkemedlet?

Vitaprost forte är ett läkemedel som används för att behandla prostata. I dess sammansättning koncentrerades extraktet av prostata, som har ett animaliskt ursprung. Det är denna komponent som får ta tillbaka körtelcellerna. Med hjälp av detta läkemedel finns en förbättring av sekretorisk funktion, den inflammatoriska processen elimineras i en mängd olika sjukdomar. En detaljerad instruktion i medicinen kommer att hjälpa till med bruksanvisningen. När är Vitaprost forte utsedd? Hur använder man det korrekt?

Vad är effekten av läkemedlet?

Vitaprost forte - ljus, som ordineras till personer med problem med prostata.

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Efter användningen observeras följande effekter:

 • reduktion av svullnad i prostata;
 • prostatakörtelns parametrar kommer till normala
 • reduktion av inflammatorisk process;
 • återställande av sekretorisk funktion
 • ökning av antalet lecitin i acini;
 • stimulering av blåsans ton;
 • förbättring av blodcirkulationen i prostata;
 • skydd mot utveckling av blodproppar i venerna.

Specialister studerade noggrant läkemedlet, genomförde en rad olika studier. Som ett resultat fick de veta att efter användning av läkemedlet kommer volymen av körtelhypertrofierad vävnad att bli normal, manifestationen av symtom på hyperplasi minskar. Detta framgår av det faktum att urinflödet ökar, medan rester av urin som förblir i blåsan minskar.

Vitaprost forte har vasodilaterande egenskaper, vilket kännetecknas av en ökning i kärlens lumen.

Som ett resultat finns det sådana positiva förändringar i kroppen:

 • blodcirkulationen i bäckenregionen förbättras;
 • Tillförseln av syre till alla celler som lider av hypoxi återställs;
 • Kontraktsfunktionen ökar.

Förutom ovanstående egenskaper kan Vitaprost forte avlägsna inflammation, minska blåsans överdriven aktivitet.

I vilken form utfärdar läkemedlet vilken komposition?

På apotekshyllor kan du möta Vitaprost forte i form av suppositorier. De är förpackade i ett paket som sätter 10 bitar av ljus. Detta läkemedel produceras på Ryska federationens territorium.

Sammansättningen av läkemedlet koncentrerat extrakt av prostatan (100 mg). För ljusets botten används den vita potten.

För att köpa detta läkemedel behöver du inte läkares recept, eftersom det säljs utan det.

Vitaprost forte produceras också i tablettform, men det fick inte sådan popularitet som ljus. Det är suppositorierna som används oftast för att behandla prostatakörteln. Men ibland utser läkaren och piller. Det beror på patientens tillstånd.

Med detta läkemedel kan justeras prostata funktioner för att skydda sig mot stagnation sekretion, förbättra blodcirkulationen, minska svullnad och förbättra muskeltonus. Ofta ordinerar läkare Vitaprost forte i kombination med andra droger. Det är komplex terapi som kan visa önskat resultat under behandling av prostatit i kronisk form. Även med hjälp av detta läkemedel kan du skydda dig från det akuta skedet av denna sjukdom.

När föreskrivs medicinen?

Bruksanvisning visar att detta läkemedel används i sådana fall:

 • med prostatit, som är i ett kroniskt stadium
 • under utveckling av prostatahyperplasi, som åtföljs av utseende av en godartad tumör;
 • under blåsans överdriven aktivitet, medan formen ännu inte blivit komplicerad;
 • med olika sjukdomar i urinering hos kvinnor under klimakteriet, liksom efter det;
 • före operationen av prostata och efter operation som ett hjälpmedel för rehabilitering.

När kan inte Vitaprost användas?

Användningsanvisningarna innehåller ofta vissa kontraindikationer, vilka bör läsas innan produkten används. Men detta läkemedel kallas säkra droger, det framkallar sällan förekomsten av biverkningar. Läkemedlet kan inte användas av personer som har överdriven känslighet för dess beståndsdelar.

Hur korrekt tillämpar en förberedelse?

Det är värt att veta hur man korrekt använder Vitaprost forte. Läkare rekommenderar att du använder ljus när tarmen töms. För detta, ibland är det nödvändigt att sätta en svimma, som kommer att rena kroppen avföring. Suppositorier injiceras i anusöppningen en gång om dagen. Ett ljus ska användas.

Efter proceduren bör läkemedlet ligga ner i 30 minuter. För varje patient väljs hans behandlingsförlopp. Det beror på hans tillstånd, sjukdomens komplexitet. Därför bör en läkare ordinera behandlingens varaktighet.

Ofta är det nödvändigt att genomföra sådana kurser beroende på den specifika situationen:

 1. Om en godartad tumör finns, varar behandlingen två veckor.
 2. Med prostatit i kronisk form är kursen 10 dagar.
 3. Om blåsan är överaktiv, behöver du använda ljus i 20 dagar.

Det är värt att komma ihåg att kronisk prostatit behandlas på ett komplicerat sätt. Det bör också finnas en omfattande behandling före och efter operationen, som utförs på prostata. I denna situation används Vitaprost, liksom andra läkemedel. Dessutom är det inte förbjudet att använda traditionella recept. Men det är lämpligt att diskutera detta med din läkare i förväg.

När en person behandlas med Vitaprost, är han mindre sannolikt att vara i solen, såväl som att undvika artificiella ultravioletta strålar. Annars kan du stöta på fotosensibilisering. Detta tillstånd kännetecknas av brännskador, överdriven känslighet av huden, svullnad, utslag, klåda. Om det finns tecken på fotosensibilisering är det värt att stoppa användningen av läkemedlet. Behandlingen stoppas också om en person har rädsla för ljus, konvulsioner, förvirring, hallucinationer.

Läkare rekommenderas starkt att vara försiktig om en person kör bil när behandlingen utförs. Det är också nödvändigt att utföra omhändertagande, vilket kräver ökad uppmärksamhet.

Eventuella biverkningar

Liksom många läkemedel kan Vitaprost prova förekomsten av biverkningar. De uppträder som en allergisk reaktion. Men det händer sällan nog.

Interaktion med andra läkemedel

Om du matar in ljus och dricker tabletter, ökar läkemedlets verkan. När icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel används samtidigt kan en ökning av deras toxicitet observeras. Vitaprost verkar sämre om läkemedel som blockerar tubulär sekretion används.

analoger medicin

Det finns några analoger av Vitaprost. De har liknande beståndsdelar, men de har en annan form av produktion.

Här är deras lista:

 1. Prostatilen. Det förekommer som ett lyofilizat från vilket en injektionslösning framställs. Dessutom är detta läkemedel i form av suppositorier och pulver. Dosen av ljus är 30-50 mg. Drogen produceras också i Ryssland.
 2. Samprost. Detta medel har också ett prostataxtrakt i sin komposition. Det frigörs som ett lyofilizat, varav lösningar för injektioner är också beredda. Du kan träffa Samprost i pulverform.
 3. Uroprost. Detta läkemedel presenteras i form av suppositorier för rektal användning.

Patientrecensioner

På internet kan du hitta en mängd recensioner om detta läkemedel.

Här är några av dem:

 1. Dmitry, 37 år gammal. Till min förvåning blev jag diagnostiserad med bakteriell prostatit. Men doktorn förklarade att han behandlades på samma sätt som sjukdomen i kronisk form. Jag släpptes Vitaprost forte. Efter den avslutade behandlingstiden eliminerades problemet. Jag är nöjd med medicinen, för det viktigaste är att jag återhämtade mig. Jag ville notera fördelarna med drogen: frånvaron av biverkningar. Fullständig återhämtning. Jag rekommenderar detta läkemedel till alla som har ett liknande problem.
 2. Vitaliy, 43 år gammal. När han hörde en dålig diagnos började han leta efter ett effektivt botemedel. Och jag gjorde det. Jag använde Vitaprost i form av ljus. Efter en lång tid kände sig hjälplös kände jag mig igen som en frisk man. Därför rekommenderar jag alla att ta medicin.

Så Vitaprost forte är ett effektivt verktyg som kan hjälpa män. Med det kan du bli av med prostatit och andra problem. Men i första hand är det värt att studera instruktionerna för att inte möta obehagliga konsekvenser. Dessutom engagera sig inte i självmedicinering.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan: