Huvud
Analyser

Vitaprost: analoger, indikationer för användning och användning

Inflammation av prostatakörteln (prostatit) är ett brådskande problem för män över 40 år.

Med klagomål om symptom på patologi dras mer än hälften av den starkare kön av denna ålder.

De vanligaste metoderna för behandling av sjukdomen är suppositorier och tabletter.

Läkare utser huvudsakligen Vitaprost, analoger av inhemsk och importerad produktion.

Läkemedlets huvudsakliga aktiva substans är ett torrt extrakt av nötkreaturs prostata. Formen av suppositorier ges med hjälp av lättlösliga fettvita. Vid tillverkning av tabletter, stärkelse, sackaros och andra stabilisatorer som är säkra för kroppen används dessutom.

Indikationer för användning av droger är:

 • svåra symptom på prostatit;
 • godartat adenom;
 • för förebyggande av exacerbation vid kronisk inflammation i prostata;
 • Preoperativ förberedelse och rehabilitering efter kirurgisk ingrepp på detta organ;
 • mindre ofta används Vitaprost och dess analoger vid störningar vid urinering hos kvinnor i klimakteriet och under klimakteriet.

Den farmakologiska effekten av Vitaprost och analoger är som följer:

 • förbättring av blodtillförseln till prostata och urinblåsan;
 • reduktion av blodkoagulering, förebyggande av blodproppar;
 • stimulering av sekretorisk aktivitet av prostatiska epitelceller.

Med den vanliga tillämpningen av Vitaprost och dess analoger noteras det:

 • reduktion av ödem i prostata;
 • normalisering av urinering
 • förbättring av spermatogenesfunktionen;
 • återställande av styrka;
 • minskning av smärtssyndrom.

Som anges i anvisningarna för användning av denna medicinering är den enda biverkningen en möjlig allergi mot en av komponenterna.

På apotek presenteras analoger Vitaprost med samma sammansättning, som kan bli ett alternativ till prostatitbehandling:

 • Sampropro inhemsk produktion. Preparatet finns i form av flaskor med pulver för beredning av injektionsvätska. Med tanke på användningsmetoden används den för att förbereda sig för operation och har en uttalad antiinflammatorisk effekt vid sjukdoms akuta sjukdom.
 • Prostatilen från det ryska företaget Tsitomed.
 • Prostakor, som också produceras i vårt land. Detta läkemedel är en komplett analog av Samprost och används i form av injektioner.
 • Uroprost i form av suppositorier. Indikationer och användning liknar Vitaprost.

Substitut för torrt extrakt av prostata kan också bli växtbaserade komponenter som innehåller Prostamol Uno, Prostanorm, Prostaplant, Cernilton och andra. Det bör också noteras att förutom tabletter och suppositorier, Vitaprost Company - tillverkaren producerar Vitaprost Forte och Vitaprost Plus. Dessa är inte synonymer av samma läkemedel, deras jämförande egenskaper anges i tabellen.

Det finns vanliga tecken på prostata sjukdom. Inflammad prostatakörtel påverkar hela kroppen som helhet, vilket orsakar trötthet, trötthet, förlust av effektivitet, dålig sömn, irritabilitet och konstant missnöje.

Bildningsmetoder:

Trots tillräcklig mängd information om Vitaprost och dess analoger, bör endast en läkare ordinera dem. Före behandlingens början är det nödvändigt att bestämma svårighetsgraden av sjukdomsförloppet, att utesluta maligna neoplasmer, att utvärdera metaboliska processer och innehållet av hormoner i blodet.

Vad är bättre, Vitaprost eller Prostatilen: jämförande egenskaper hos droger

Urologer föredrar Vitaprost vid behandling av inflammation i prostata och godartat prostata adenom. I vissa fall, till exempel med bakteriell infektion, är detta berättigat, men ibland kan du välja en billigare, liknande i komposition till drogen.

Sådana läkemedel inkluderar Prostatilen, som också innehåller ett torrt extrakt av prostata. Det produceras i Ryssland och Ukraina i form av suppositorier med en massa av 30 och 50 mg och i ampuller kan köpas flaskor med pulver för beredning av injektionsvätska, lösning. Priset för ett paket med 10 ljus Prostatilena 50 mg är nästan hälften av Vitaprost 20 mg.

Ofta bestämmer kostnaden patientens preferenser när man väljer vilket är bättre: Vitaprost eller Prostatilen. Behandlingsförloppet med ljus Prostatilen är minst 5 - 10 dagar. Nödvändigheten av dess vidare applicering bestäms av läkaren beroende på sjukdoms svårighetsgrad. Prostatilen Zink produceras i Ukraina (i Ryssland har läkemedlet ännu inte registrerats).

Denna komponent bidrar till normaliseringen av spermatogenesen och den tidiga återställandet av styrka hos män. Ibland behandlas Prostamol Uno som en analog till Vitaprost suppositorier. Detta är emellertid inte helt korrekt, eftersom det senare endast är tillgängligt i form av kapslar. Trots de vegetativa komponenterna i kompositionen utförs dess utsöndring av organen i excretionssystemet, vilket utökar listan över kontraindikationer och biverkningar.

Vitaprost-tabletter: billiga analoger, deras särdrag

I vilka fall är utnämning av kapslar för behandling av inflammatoriska processer och prostata adenom? Först och främst är det omöjligheten av rektal administrering av läkemedlet på grund av psykiskt obehag för en man eller hans fysiska tillstånd. Dessutom bör det noteras att vissa aktiva substanser inte tekniskt kan produceras i form av suppositorier.

Vitaprost-substitut med identisk formulering i form av tabletter är inte närvarande. Marknaden erbjuder många förberedelser i form av kapslar på växtbasen. Det är dock värt att notera att vissa av dem refererar till biologiskt aktiva tillsatser (BAA).

De är helt säkra, men har genomgått färre kliniska studier jämfört med droger.

Så en billigare analog av Vitaprost-tabletterna är Prostamol Uno kapslar. De innehåller ett extrakt av palm sabal frukt. Denna komponent har en antiinflammatorisk effekt och lindrar symtomen på prostatahyperplasi.

Även billiga analoger av Vitaprost-tabletterna är Prostanorm kapslar, Prostaplant, Mens Formula Prostate Forte. Deras fördelar inkluderar en viss systemisk effekt på kroppen. Grönsakskomponenter bidrar till en allmän ökning av ton och förbättrad hälsa.

Principen om "arbete" av en annan billig analog av Vitaprost-tabletterna, Omnik Okas, är kardinalt annorlunda än alla beskrivna läkemedel. Det tillhör gruppen α-adrenoblockers och slappnar av mjukvarorna i prostatakörteln, vilket underlättar symptomen på inflammation och hyperplasi.

Därför är Omnik Okas mer lämplig om prostata sjukdomar åtföljs av en uttalad urineringstörning. När man väljer ett läkemedel för behandling av inflammation i prostata, styrs många av kostnaden. Jämförande prisegenskaper för Vitaprost och dess analoger ges i tabellen.

Vitaprost-analoger

Prostatit är en vanlig sjukdom hos det manliga genitourinära systemet, som kännetecknas av inflammation i prostatakörteln. Vitaprost- och Vitaprost-analoger är de mest föreskrivna läkemedlen för behandling av prostatapatologier. Vad är substituten annorlunda än originalet, är deras effektivitet sämre, som vissa patienter tror, ​​eftersom de är mycket billigare?

Vitaprost - effektiv hjälp i ett känsligt problem

För framställning av Vitaprost, liksom preparaten av preparatet, används ett torrt extrakt extraherat från sekret från prostata hos unga tjurar som en aktiv terapeutisk komponent. Ett organotropiskt medel, det vill säga en riktad åtgärd på en öm punkt.

Vitaprost produceras i flera former:

 • belagda tabletter;
 • rektala suppositorier (50 mg);
 • suppositorier rectal (100 mg) Vitaprost plus och Forte.

För frisättning av tabletter, stärkelse, sackaros och andra hjälpämnen används. Stearinljus används för ljus - en lättlöslig fettformel.

Vitaprost och analoger

Indikationer för receptbelagda läkemedel för urologiska sjukdomar är:

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

 • dysplasi av prostata (adenom);
 • långvariga tecken på prostatit;
 • förebyggande åtgärder mot förvärring av kronisk form av prostatit;
 • förberedelse före och återhämtning från operationer på prostata.

Regelbundet intag av Vitaprost och dess ersättare ger:

Vitaprost finns också i form av tabletter

 • stabilisering av blodförsörjningen av genitourinary sfären;
 • blodförtunning och förebyggande av blodproppar;
 • stimulering av prostatans cellulära aktivitet;
 • minskning av ödem hos det sjuka organet;
 • normalisering av urineringshandlingen
 • underhåll av styrka är normalt;
 • förbättring av kliniska parametrar av spermogram;
 • avlägsnande av smärta.

Medicinering kan begränsas endast till individuell intolerans av komponenterna, andra biverkningar av Vitaprost och analoger gör det inte.

Analoger av drogen: billigare betyder sämre

Inte alla förstår, än läkemedel med liknande struktur och ett åtgärdsperspektiv skiljer sig från original. Sådana droger kallas generics, de är vanligtvis mycket billigare än deras märkesvaror, och förklaringen är väldigt enkel.

För att skapa en kemisk formel för ett nytt läkemedel krävs dyra forskning, då kliniska prövningar, att få patent och utfärdande av tillstånd. Medan läkemedlet kommer att nå läkemedelsbutikerna, kommer det redan att investeras mycket pengar, så det beräknas i enlighet med det förbrukade kapitalet. Produktionen av analoger spenderar inte sådana belopp, läkemedlets formel är klar och kliniska prövningar är redan mycket mindre. Därför kan du ersätta Vitaprost forte-ljuset med en liknande form och få resultatet inte värre.

6 populära generiska Vitaprost-ljus

Identisk i sammansättning och verkan av suppositorier, som framgångsrikt används för att eliminera de obehagliga symptomen på urologiska sjukdomar:

Liknande suppositorier Prostatilen, för preoperativ terapi och som en metod för behandling av återfall i prostata sjukdomar

 1. Testis Composium - suppositorier för rektal administrering, en effektiv analog av Vitaprost plus. Detta läkemedel har ett brett spektrum av effekter på sjukdomar i det genitourära systemet. Den används för brott mot sexuella körtlar, med hot mot impotens, inkontinens på natten, med diabetes, med metaboliska störningar och andra patologier.
 2. Prostafyte - suppositorier rektal, används som en del av behandlingen eller som förebyggande åtgärd för problem med prostatakörteln och bedwetting.
 3. Cernilton - ljus för rektal administrering i komplex av åtgärder för behandling av prostatit, godartade tumörer, undertrycker den cellulära strukturen hos det numeriska index med prostata problem.
 4. Prostatilen - suppositorier för preoperativ terapi, och även som rehabiliterande åtgärd efter kirurgisk ingrepp. Det används som en metod för behandling av återfall i sjukdomar i prostata.
 5. Fytolit - ett terapeutiskt medel för behandling av tillstånd som urolyt, förebyggande av urolyt, förhindrar bildandet av stenar i blåsan, pyelonefrit i kronisk fas.
 6. Pravenor - rektala suppositorier för behandling, profylax, avlägsnande av olika former av akut prostatit, lastade med olika omständigheter, såsom rökning, promiscuity, alkoholism, stillasittande livsstil, sexuellt överförda sjukdomar, stress, ålder över 40, relaterade kroniska sjukdomar.

Analoger av läkemedlet i tabletter

För behandling av sjukdomar av urologisk natur är ljus mest föredragna. Det finns emellertid situationer då rektal administrering är omöjlig. Till exempel patientens psykiska obehag eller fysiska tillstånd. Därefter förskriver läkaren läkemedlet Vitaprost-tabletter. Ja, och några av de aktiva komponenterna i tekniken kan inte produceras i form av ljus.

Generics Vitaprost med en komposition som liknar originalet i tabletter existerar inte. Det finns ersättningar på växtbasen, varav några är relaterade till kosttillskott.

Substitutet för tabletterad Vitaprost är Omnik Okas, vilket har visat sig bra för att eliminera kränkningen av urologiska patologier

En sådan analog är i regel billig och helt säker. De vanligaste substituten för tabletterad Vitaprost är:

 • Prostamol Uno. Kapslar av detta läkemedel fylls med extrakt av palm sabal frukt. Dess medicinska egenskaper kan ta bort inflammation, stoppa utvecklingen av prostata adenom, särskilt i steg 1 och 2, eliminera symtomen på återkommande sjukdom.
 • Omnik Okas. Detta läkemedel har en kardinal skillnad från andra liknande läkemedel. Som en representant för en alfa-blockerare grupper Omniks har en avslappnande effekt på glatt muskulatur, undertrycker inflammatoriska processer och förhindrar utvecklingen av hyperplasi. Omnix har visat sig bra när urologiska patologier är komplicerade av nedsatt urinering.
 • Pipemidin. Lindrar tillståndet med urinrit, prostatit, akuta eller kroniska infektioner i genitourinärsystemet.
 • Prostatilen Zink. Ett utmärkt botemedel som ersätter Vitaprost under följande förhållanden: Terapi och förebyggande av kronisk stadium av prostatit, sexuell dysfunktion och infertilitet.
 • Vezilyut. Biologiskt aktiv tillsats, Kompletterar effektivt behandlingen av inkontinens, kronisk form av prostatit, adenom, störningar i urinblåsan.

Mycket ofta guidas patienter som väljer ett läkemedel uteslutande av priset, självständigt väljer billigare analoger i stället för de föreskrivna läkemedlen. Detta är oacceptabelt. Eventuellt byte av läkemedel ska ske först efter att läkare och hans medgivande har underrättats. Om sjukdomen orsakas av en bakteriell infektion, är användningen av Vitaprost helt berättigad. I mer lätta fall är det ganska acceptabelt att använda som billigare analoga Vitaprost-analoger.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Billiga analoger och ersättare för Vitaprost: lista med priser

Vitaprost är ett populärt läkemedel av naturligt ursprung. Det är baserat på ett prostataxtrakt, som tas från prostata av sexuellt mogna tjurar. Dess funktioner är användbara för att påverka mängden av ödem, stimulering av muskeltonus i urinblåsan, förbättra blodcirkulationen i prostata, hindrar utvecklingen av trombos.

Vitaprost eliminerar smärt syndrom och andra obehagliga symptom på prostatit - brännande, klåda, ejaculationssjukdomar, problemlösning, svullnad. Indikationer för användning inkluderar akut, kronisk, bakteriell prostatit, godartad prostatahyperplasi, perioder före och efter operativa ingrepp på detta organ.

Förberedelsen av den ryska tillverkningen har 2 former av utsläpp - ljus och tabletter. Genomsnittliga priser är 850-1200 rubel. Det finns billiga analoger av drogen, och liknande droger är dyrare.

Analoger av rysk produktion

Tabellen innehåller en lista över mediciner från den inhemska tillverkaren som har en liknande sammansättning av läkemedlet eller samma indikationer.

Medlet är tillgängligt i form av suppositorier rektalt och har en ökad dos av den aktiva beståndsdelen.

Läkemedlet är mer effektivt i fall med avancerad prostata sjukdom.

Förutom extraktet av prostata finns en annan aktiv ingrediens här - lomefloxacin, som har en uttalad antibakteriell effekt.

Användningen av suppositorier är relevant för bakteriell prostatit, sjukdomar i det urinvägar som orsakas av patogena mikroorganismer.

Läkemedlet säljs som en lösning för intramuskulär injektion.

Antiinflammatoriska, prostatoprotektornoe, trombocytaggregationshämmande läkemedel för behandling av prostatit, kopulativ dysfunktion, utsöndrings-toxisk sterilitet.

Tabletter indikeras vid behandling av prostatit, dysursjukdomar, godartad prostatahyperplasi.

Billig läkemedel med liknande indikationer.

Ukrainska ersättare

Billiga nära substitut av vitaprost gjord i Ukraina hjälper dig att bestämma vad du ska ersätta drogen.

Listan presenteras nedan:

 • Prostatosept. Stearinljus med prostataxtrakt hittar deras användning vid behandling av prostatit, prostatahyperplasi, manlig infertilitet, sexuella störningar. Utnämna inte barn under 18 år. Genomsnittspriset är 330-390 rubel.
 • prostatilen. Suppositorier rektal med identisk aktiv substans. Har liknande indikationer och farmakologiska egenskaper. Drogen tillverkas också av ryska tillverkare. Genomsnittspriset är 320-820 rubel.
 • Prosteks. Utformningsformen - ett ljus. Läkemedlet har en prostatobeskyttande egenskap, har en organotropisk effekt på prostata. Den aktiva komponenten är extraktet av prostata hos sexuellt mogna tjurar. Det genomsnittliga priset är 300-320 rubel.

Vitryska generiker

Vitryska generiker är moderna läkemedel, från samma farmakologiska grupp, som fungerar som ersättning för en billig medicinering. Vitaprostgenerika anges i tabellen:

Den är tillgänglig som injektionsvätska.

Läkemedlet är indicerat för milda urinproblem, godartad prostatahyperplasi.

Andra utländska analoger

Importera analoger av vitaprost har hög effekt vid behandling av prostatit. Läkemedlets sammansättning innefattar andra aktiva substanser, men användningsområdet liknar det aktuella läkemedlet.

 • Prostamol Uno. Den aktiva substansen är ett serenoiskt krypande extrakt. Det bästa främmande läkemedlet för behandling av kronisk eller akut prostatit, godartad prostatahyperplasi, dysursjukdomar och deras symtom.

Ursprungsland - Tyskland. Genomsnittspriset är 820-930 rubel.

 • Prostaplant. Phyto är ett läkemedel i kapslar, föreskrivet för prostatit, dysursjukdomar, inflammatoriska processer i prostatakörteln. Läkemedlet tillverkas i Tyskland. Genomsnittspriset är 500-590 rubel.
 • Permikson. Importera synonym för behandling av prostatit från priskategori "billigare" baserat på frukterna av serenoidkrypning.

  Läkemedlet har antiinflammatorisk, anti-ödem, anti-androgen, antiproliferativ effekt. Ursprungsland - Frankrike. Det genomsnittliga priset är 300-380 rubel.

 • Obehagliga symptom ignoreras ofta på grund av det upplevda obehaget vid undersökningen och under behandlingen. Ofta leder detta beteende till en kronisk fas av sjukdomen.

  Kör inte problemet, eftersom den aktuella behandlingen kommer att hjälpa på mycket kort tid för att bli av med sjukdomen. Det är förbjudet att ordinera droger och ändra receptet.

  Billiga inhemska och utländska analoger av ljus och tabletter Vitaprost

  Enligt statistiska studier står varje fjärde man i åldern 20 till 40 inför problemet med prostatit personligen.

  Och under årens lopp växer denna indikator, och prostatakörteln hos pensionärer är ungefär 60%.

  Läkare slutar inte att informera sina patienter om farorna med denna sjukdom och varna att i avsaknad av terapi kan det orsaka allvarliga komplikationer från genitourinary sfären.

  Modern medicin har en stor mängd korrigeringsverktyg för patologisk inflammation av prostata. Men det viktigaste sättet att behandla sjukdomen är dess läkemedelsbehandling med ljus och tabletter.

  Läkare utse sina patienter höggradigt stolpiller och tabletter Vitaprost analoger billiga (inrikes) och dyrare (utländsk härkomst), och de kombinerade läkemedel med en liknande princip operativsystem. Så, vad är Vitaprost och vad är dess generika känt för? Dessa och andra frågor kommer att besvaras i den här artikeln.

  Ett unikt läkemedel med en uttalad effekt

  Vitaprost är ett läkemedel av naturligt ursprung som används vid behandling av prostatit och prostata adenom.

  Basen av drogen är ett torrt extrakt av prostata av representanter för olika arter av stor boskap. Medicinen klarar helt och hållet de uppgifter som gör det möjligt för patienten att snabbt glömma de obehagliga symptomen på sjukdomen.

  Läkemedlets effektivitet beror på dess farmakologiska egenskaper, på grund av vilket det bidrar till förbättringen av ett antal biologiska processer i tjockleken tjock:

  • stimulering av blodfyllning och normalisering av mikrocirkulationen i bäckenorganen, inklusive prostata och blåsan;
  • förebyggande av oschemalagd blodkoagulering och bildning av trombotiska blodproppar genom att reducera koagulationssystemets aktivitet;
  • återupptagande av adekvat utsöndring av prostatiska epitelceller.

  Samma egenskaper ägs av de flesta generika Vitaprost, ett torrt extrakt av prostata av stor boskap, där det ersätts av en komponent av vegetabiliskt ursprung. Dessutom är alla läkemedel, naturliga ingredienser Vitaprost grupper har komplex terapeutisk effekt på de sjukdomsorsakande faktorer, stärka immunitet, eliminera symtom på inflammation och svullnad i den mjuka vävnaden och därmed bidra till en minskning i smärtintensitet.

  Regelbundet intag av Vitaprost och dess analoger möjliggör en bestående effekt, vilket uttrycks i följande:

  • reduktion av ödem i prostata;
  • lindring av smärtsyndrom;
  • eliminering av problem med spermatogenes;
  • förnyelse av styrka och libido;
  • normalisering av urineringsfunktionen och förebyggande av enuresis.

  Indikationer för användning

  Tabletter och suppositorier Vitaprost, analoger är billigare och dyrare visas för användning i förhållande till patienter som diagnostiseras med följande störningar:

  • inflammatoriska processer i prostatakörteln;
  • prostata adenom och organdreplasi;
  • preoperativ förberedelse för behovet av kirurgiskt ingrepp på prostata;
  • rehabilitering i postoperativ period efter kirurgisk korrigering av defekter av prostata;
  • förebyggande av utvecklingen av kroniska former av prostatit och förebyggande av återkommande sjukdom
  • störningar i urinfunktionen, behandling av ofrivillig urinering hos män och kvinnor i klimakteriet.

  De huvudsakliga formerna av drogen

  Läkemedlet är tillgängligt i form av rektala suppositorier och tabletter, ändamålsenlighet destination som bör engageras av den behandlande läkaren under beaktande den aktuella utföringsformen sjukdom, svårighetsgraden av patologiska symptom i en människokropp, comorbidities och kontraindikationer för användning av en särskild typ av medicinskt medel.

  Förutom Vitaprost tillverkar tillverkaren också suppositorier Vitaprost Forte och Vitaprost Plus (analoger är billigare och dyrare för varje läkemedel). Dessa läkemedel skiljer sig åt i kvantitativ och kvalitativ sammansättning, därför är de inte synonymt med monopreparation.

  Vitaprost Forte - suppositorier, som var och en innehåller 20 mg torrt extrakt av bovint prostata. En liknande dos av ljus skapades speciellt för patienter som behöver en engångsbehandling av ett läkemedel eller användningen av dess ökade koncentrationer. Oftast är indikationer på användning av Vitaprost Forte en akut inflammatorisk process i prostatakörteln med uttalade symtom.

  Vitaprost Plus är en kombinerad beredning innehållande 20 mg torrt extrakt av tjurens prostata och 400 mg lomefloxacidhydroklorid. Den senare komponenten är ett antibakteriellt medel som är aktivt mot de flesta bakteriella medel. Vitaprost Plus används vid behandling av prostatit av bakteriellt ursprung, åtföljd av en signifikant försämring av funktionen hos det genitourära systemet, och även som ett förebyggande medel för kronisk prostatit.

  Prostatilen - den mest populära generiska

  Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

  Du behöver bara ansöka.

  Prostatilen hör till en grupp läkemedel av inhemsk produktion, som enligt deras terapeutiska effekt kan ersätta Vitaprost. Det är en billigare ersättning för Vitaprost, vilket gör det populärt för patienter med låg inkomstnivå.

  Prostatilen innehåller, liksom huvuddrogen, ett torrt extrakt av prostata av naturligt ursprung. Produkten är tillgänglig i form av ljus på 30 mg och 50 mg samt injektionsflaskor för injektionsvätskor. Behandlingsförloppet Prostatilenom är från 5 till 10 dagar, beroende på patientens behov och förekomsten av komplikationer av den underliggande patologiska processen.

  Läkemedlet är effektivt mot godartade prostatatumörer och prostatit, inte av bakteriellt ursprung. I vissa CIS-länder är Prostatilen Zinc certifierad, som förutom huvudkomponenten innehåller zinksalt.

  De mest kända analogerna

  Prostatilen är inte den enda generiska Vitaprost. På marknaden för farmakologiska produkter kan du också hitta örtberedningar med liknande effekt, bland annat Prostamol Uno, Prostanorm, Prostaplant.

  Alla dessa läkemedel har relativ effektivitet i förhållande till sjukdomar, som åtföljs av inflammation i prostata och en överträdelse av sexuell funktion. De är ett utmärkt alternativ för patienter som är begränsade i pengar, så de används ofta i modern urologisk träning.

  Samprost är en annan ersättning för Vitaprost inhemsk produktion. Läkemedlet är till injektionsvätska, vilket är tillgängligt i flaskor. Läkemedlet har en uttalad antiinflammatorisk effekt. Detta gör det möjligt att använda det som en preoperativ förberedelse och i den postoperativa perioden för att förhindra utvecklingen av den smittsamma processen.

  Omnik Okas är ett unikt botemedel mot kampen mot prostatit. Detta är en analog av Vitaprost i tabletter. Det är en alfa-adrenoblocker som avkopplar mjuk muskler i prostatakörteln, vilket bidrar till att minska de patologiska manifestationerna av inflammation och hyperplasi. Omnik Okas rekommenderas oftast för patienter med svåra sjukdomar i urinering. Vitaprost eller Omnik - vilket är bättre? Båda läkemedlen är mycket effektiva, och vilken som är bättre att ta i detta eller så fall, kan endast rådas av en specialist.

  Omnic Okas

  Pravenor fann sin breda tillämpning i urologisk praxis som ett medel för att behandla alla former av prostatit, såväl som ett förfarande för att förhindra förvärringar av den inflammatoriska processen vid kronisk sjukdomsförlopp.

  Pravenor är särskilt effektivt vid sjukdomstillväxt mot bakgrund av dåliga vanor hos en äldre person eller ständigt lever under stress. Detta läkemedel klarar sig väl av kroniska varianter av patologin och hjälper till att förhindra dess försämring.

  Relaterade videoklipp

  Recensioner av läkare om effektiviteten av tabletter och suppositorier Vitaprost, analoger av billiga och dyrare:

  För närvarande är prostatit och prostatahyperplasi inte en dom, men ganska behandlingsbara patologiska tillstånd. Därför är det inte nödvändigt att försumma råd från en specialist, och på kortast möjliga tid för att göra en tid och börja behandla vid utseendet av de första tecken på sjukdom.

  • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
  • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

  Vitaprostanaloger - sorter och huvudegenskaper

  Vitaprost Forte - en modern farmakologisk läkemedel som är utformat för att säkerställa att på kortast möjliga tid och med minimal påverkan på hälsan eliminera olika sjukdomar lokaliserade i prostatakörteln, inklusive spridningen av prostata. Dessa rektala suppositorier skiljer sig åt i sin effektivitet, såväl som i säkerhet, vilket till stor del beror på deras naturliga sammansättning. Drogen har emellertid en stor nackdel - det här är priset, vilket gör att många män letar efter Vitaprost-analoger.

  Vad är det här läkemedlet

  Vitaprost Forte anses med rätta vara en av de mest effektiva drogerna, med hjälp av vilka alla möjliga patologiska tillstånd i prostatakörteln, inklusive prostatit, behandlas. Dess viktiga fördel är en helt naturlig komposition, vilket signifikant minskar risken för negativa effekter av läkemedlet på människokroppen.

  Huvuddelen av läkemedlet är ett extrakt av prostata av animaliskt ursprung. Det innebär att det lägger till valet hemligheten för den mest hälsosamma prostatakörteln, till exempel gobies. Kärnan i drogen är att det provar manliga prostata att arbeta på en helt ny nivå, vilket ger tillräckligt med juice och eliminerar någon inflammatorisk process som finns här.

  En stor fördel med Vitaprost Forte är att produkten produceras inte bara i form av tabletter utan också i rektala suppositorier.

  Introduktionen av suppositorier i ändtarmen gör det möjligt för en att uppnå största möjliga direkt effekt på det drabbade organet, och detta är en mycket viktig punkt för att uppnå en positiv terapeutisk effekt.

  Kan jag ersätta med analoger

  Den moderna utvecklingsgraden av medicin och i synnerhet farmakologi låter dig välja en liknande produkt utan speciella problem, som kommer att ha liknande egenskaper och samtidigt ha ett mer överkomligt värde. Kärnan i analoger är att de i sin sammansättning har samma aktiva substans som huvudagenten.

  När det gäller Vitaprost Forte måste kompositionen av preparat som anses analoger nödvändigtvis innehålla följande komponenter:

  • extrakt av prostata;
  • lyumefloksatsin;
  • blodförbättrande ämnen;
  • specifika hjälpkomponenter.

  Självklart är det strängt förbjudet att välja en lämplig analog Vitaprost Forte själv. För detta bör den behandlande läkaren informera patienten vilka mediciner som kan vara lämpliga för denna roll och förklara principen om behandling av dem.

  Det är viktigt att förstå att trots liknande sammansättning och terapeutiska åtgärder, bör liknande läkemedel endast ordineras av en professionell av en medicinsk institution. Läkaren gör detta på grundval av den befintliga kliniska bilden, med en obligatorisk redogörelse för patientens nuvarande tillstånd.

  Nästan alla analoger av detta läkemedel kan köpas utan stor ansträngning i de flesta apotek. Det bör förstås att kompositionen kan vara identisk och doseringsformen är annorlunda. Hittills är det mest praktiska och praktiska sättet att behandla problem med prostata rektala suppositorier. Valbara liknande medel bör också produceras i form av ljus, inte tabletter, kapslar etc.

  Billiga analoger av Vitaprogress

  Liknande preparat skiljer sig åt i deras sortiment, vilket gör det möjligt att göra det mest optimala valet utan problem:

  1. Uroprost. Det är ett läkemedel av animaliskt ursprung. Dessa ljus lindrar effektivt symptomen på prostatit, normaliserar arbetet i prostatakörteln, ordentligt bekämpar inflammation och svullnad.
  2. Testis compositum. Läkemedlet med ett så komplicerat namn kännetecknas av ett extremt brett spektrum av handling. Det kan ordineras inte bara med prostatit men också med sådana vanliga problem som enuresis, metaboliska störningar, sexuell dysfunktion, liksom ett antal patologier i prostata.
  3. Cernilton. Ett starkt läkemedel, som används i närvaro av svåra komplikationer av prostatit, till exempel utseendet av godartade formationer, liksom en signifikant mängd strukturell skada på vävnaderna i prostata.
  4. Prostatilen. Detta läkemedel är särskilt välprövat som en förberedande medicin för kirurgisk ingrepp på prostata. Läkemedlet är också effektivt i den postoperativa perioden. Det är hans metod som minskar risken för återfall av en botad sjukdom, i själva verket till ett minimum.
  5. Fitolith Forte. Effektiv med terapi, liksom förebyggande av vanliga sjukdomar och patologiska förändringar som drabbar vissa organ i bäckenet. En av de dyraste analogerna är Vitaprost Plus, även om det är billigare än huvuddrogen.
  6. Prostatofit. Denna åtgärd har positivt visat sig först och främst som en effektiv botemedel mot inkontinens. Emellertid är dess terapeutiska effekt på prostatit känd, inklusive kronisk.
  7. Pravenor. Ett universellt läkemedel som är väldigt populärt. Det ordineras för behandling av prostatit, oavsett form och utvecklingsstadium, liksom förebyggande av sjukdomen. Medicinen är mycket effektiva vid behandling av olika problem med prostatakörteln, särskilt om det finns försvårande faktorer, såsom rökning och alkoholmissbruk, ständig stress, dålig kost, infektioner, sexuellt överförda infektioner, mogen ålder, etc.
  8. Prostamol av DNA. Ett annat populärt läkemedel vars verkan är baserad på terapi av en benägenhet att återkomma prostatit, liksom effektiv behandling av sjukdomar som orsakar urininkontinens och olika slags problem i det intima livet.

  Förutom ovanstående läkemedel finns det fortfarande analoga av Vitaprost suppositorier, vilka är mindre vanliga, men har fortfarande en tillräcklig terapeutisk effekt. Dessa inkluderar:

  • Pipedimin - för behandling av prostatit, akuta smittsamma lesioner i det genitourinära systemet, uretrit
  • Vezilyut - fungerar som hjälpmedel och är därför en del av en omfattande behandling. Det är ett biologiskt aktivt tillsatsmedel som hjälper till att förebygga olika funktionsstörningar i det genitourära systemet, och ökar också effektiviteten av behandlingen av prostatit, prostata adenom, enures och andra patologiska abnormiteter.
  • Prostatilen-Zink är ett mycket effektivt medel för behandling och förebyggande av exacerbationer av kroniska prostata sjukdomar, liksom olika sjukdomar i reproduktionssystemet, vilket leder till problem i det intima livet.
  • Prostamed - används för att behandla strukturella förändringar i prostata vävnad, vilket provoceras genom godartade processer. Läkemedlet eliminerar sådana vanliga symptom som frekvent urinering, en känsla av ofullständig tömning av blåsan, en känsla av smärta och klåda i urinröret.

  Grunder och rekommendationer

  Trots det faktum att analoger av Vitaprost-ljus kommer att bli billigare, rekommenderas starkt att inte skynda efter dem. Behöver nödvändigtvis samråd med den behandlande läkaren. Dessutom kan han självständigt välja en analog om han ser det som en nödvändighet eller mottar en motsvarande begäran från patienten.

  Sådana terapeutiska parametrar som längden på kursen, metoden för att ta drogen, den maximala tillåtna dosen etc. direkt beroende av vilket ljus som används - de ursprungliga eller deras analoga.

  Under alla omständigheter måste patienten utan tvekan lyda alla rekommendationer och recept från den behandlande läkaren. Rektala suppositorier, vare sig Vitaprost Forte eller någon annan liknande lösning, används uteslutande genom metoden för nedsänkning i ändtarmen. Innan du utför denna procedur är det nödvändigt att tömma tarmarna, liksom att genomföra lämpliga hygienprocedurer.

  Vid kronisk prostatit kan behandlingstiden varas från tio till femton dagar. Denna längd är relevant inte bara för Vitaprost-ljus, men också för någon av dess analoger.

  Vilka analoger kan ersätta drogen Vitaprost?

  Vitaprost är ett läkemedel i form av suppositorier för rektal administrering eller tabletter, som har antiinflammatoriska och antiaggregatoriska egenskaper. Vitaprost plus kännetecknas av närvaron av ett antibiotikum i dess komposition, därför har den en antibakteriell egenskap. Ljus eller tabletter kan ta bort puffiness och minska leukocytinfiltrering av prostataceller.

  Läkemedlet hjälper till att stabilisera sekretoriska funktionen, ökar mängden lecitinintegrationer i hemlighet, och påverkar också blåsans glattmuskel positivt. Men det kommer att handla om vad som kan ersätta läkemedlet och vilka analoger Vitaproz läkaren kan ge råd om om något av orsakerna inte passar patienten eller om patienten vill köpa analoga läkemedel billigare.

  prostatilen

  En av de mest effektiva analogerna av Vitaprost-suppositorier är Prostatilen. Denna medicin finns i form av ljus. De tas för behandling av prostatit och tillhandahållande av prostata-projektiv effekt. Bruksanvisningen säger att ersättaren också kan produceras i form av ett pulver. Den viktigaste aktiva ingrediensen i läkemedlet är prostatilen.

  Indikationer för användning

  Prostatilen visar den mest effektiva aktiviteten i kampen mot följande sjukdomar:

  1. Kronisk prostatit.
  2. Komplikationer efter operation som visas på prostatakörteln.
  3. Godartad prostatahyperplasi.
  4. För förebyggande av kronisk prostatit, om det finns en predisposition.
  5. Interreceptiv copulatorisk dysfunktion.
  6. Det används från början av inflammation i prostata orsakad av ålder.

  Vem är kontraindicerad med Prostatilen?

  Läkare förskriver inte denna Vitaprost-analog för patienter som kan drabbas av allergiska reaktioner på läkemedlets komponenter och personer under 18 år.

  Uroprost

  Uroprost är en annan analog som kan ersätta de rektala Vitaprost-ljusen. Priserna på Uroprost startar från 750 rubel, så det är också placerat som en billig analog Vitaprost. Medicinen avser kombinerade beredningar, är verkan av vilken riktas mot att minska svullnad, normalisering av den sekretoriska funktionen hos epitelceller, ökning av antalet lecitin granuler hemliga acini, och används för att stimulera muskeltonus i urinblåsan.

  När ska Uroprost tas?

  Varje man borde ta Uroprost om han lider av kronisk abakteriell prostatit, har ett postoperativt tillstånd på prostatakörteln eller med godartad prostatahyperplasi.

  Var uppmärksam!

  Läkemedlet är förbjudet för användning om patienten kan drabbas av ökad känslighet mot substitutionsbeståndsdelarna.

  Doseringsform av frisättning

  Produkten är gjord i form av ljus, såväl som lyofilizat, som används för att förbereda lösningen och ytterligare intramuskulär injektion. Uroprost i tabletter tillverkas med en speciell enterisk beläggning.

  prostanorm

  Prostanorm är ett läkemedel som kan ersätta Vitaprost-tabletter. Detta läkemedel hänvisar till växtbaserade läkemedel, och är ordinerat av läkare för att behandla problem med prostatakörteln. Läkemedlet kan köpas i form av tabletter eller flytande extrakt, det tas oralt. Den innehåller en mängd olika örter, nämligen:

  • lakritsrot;
  • St John's wort;
  • Kanadensiska goldenrod;
  • rhizomer av lila echinacea.

  Angivanden för antagning

  Instruktionen säger att Prostanorm endast ska användas för behandling av kronisk icke-specifik prostatit och infertilitet, som utvecklas mot bakgrunden.

  Läkemedlet används också i stor utsträckning om patienten har inflammation i prostata, såväl som om patienten har symtom på svårighet att urinera eller andra problem med genitourinärsystemet är möjliga. Kundernas recensioner tyder på att läkare ofta föreskriver Prostanorm för att normalisera diurese.

  Vem är kontraindicerad Prostanorm?

  Innan läkaren använder sig av läkemedlet ska läkaren ta reda på om patienten är intolerant mot läkemedelets komponenter. Behandling Prostanorm är förbjudet för personer med akut glomerulonefrit och patienter som inte är 18 år.

  Viktigt!

  Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt förekomsten av Echinacea i drogen. Patienter med progressiva sjukdomar måste vara försiktiga, eftersom under behandling med Prostanorm kan användas immunostimulerande läkemedel.

  Om du uppmärksamma de recensioner av internet, kan vi se att många patienter säga den mest positiva effekten, om en patient går till prostata massage och om behandlingen åtföljs av en extra intag av antibiotika (som kommer att uppnå nästan samma effekt som från receptionen plus Vitaprost), vitaminer och biogena stimulanser. Massage kan också åtföljas av andra fysioterapiprocedurer.

  Under behandlingen är alkohol absolut utesluten, och för fullständig återhämtning och frånvaron av sådana problem i framtiden är det bättre att ge upp alkohol helt och hållet.

  Prostamol Uno

  Prostamol Uno innehåller komponenter av vegetabiliskt ursprung, vilket gör det effektivt i kampen mot prostata adenom. Ryssland levererar det ofta till Tyskland. Trots detta är priset inte orimligt, ryska köpare kan köpa 30 kapslar för 750-800 rubel. Många importerade droger är mycket dyrare. Därför kan den placeras som en billig analog.

  Farmakologiska egenskaper

  Prostata adenom är inte det enda fallet när Prostamol Uno kan ha en positiv effekt. Läkemedlet används ofta för att bekämpa funktionsnedsättning av urinering.

  Läkemedlet inhiberar syntesen av DHT och dess vidhäftning till den cytosoliska receptorn, ett hormon som krävs för att penetrera hinder i kärnan, vilket kommer att framkalla en minskning i proteinsyntes. Och vasoprotektiv och antiandrogena åtgärder bidrar till att undertrycka symptomen på adenom.

  vittnesbörd

  För alla fall där behandling ska åtföljas av att denna substitutions Vitaprost tas, inkludera följande sjukdomar i det genitourinära systemet:

  • funktionell försämring av urinering, vilket provoceras genom godartad hyperplasi i första och andra etappen;
  • bli av med symtomen på nattlig pollakiuri och smärt syndrom;
  • med kronisk prostatit.

  Var uppmärksam!

  Som biverkningar som inkluderar andra billiga analoger som presenteras ovan, kan det i sällsynta fall uppstå smärta i magen eller illamående. Innan du tar medicinen är det nödvändigt att kontrollera om det finns en möjlig manifestation av allergiska reaktioner.

  Likoprofit

  Likoprofit - är den ryska motsvarigheten, som kostar mycket billigare (bara 400-500 rubel) än Vitaprost Plus eller bara en rektal stolpiller Vitaprost pris som kommer att vara i halkade från 1000 till 1600 rubel, beroende på mängden av stolpiller.

  Resten av billiga analoger, förutom priset, kan inte heller skryta med profylaktiska egenskaper hos prostatacancer. En annan egenskap hos drogen är att den tjänar som en extra källa till vitaminer D3, E och C. Det används aktivt för att behandla någon form av prostatit eller om adenomen får sig att känna sig.

  Vem är kontraindicerad med lycoprofi?

  Innan du byter Vitaprost plus ljus eller Vitaprost Forte analoga data, bör du läsa instruktionerna, efter som det står klart att Likoprofit förbjudet att ta människor som lider av följande avvikelser:

  • sömnlöshet;
  • högt blodtryck;
  • under graviditet eller amning
  • kränkning av hjärtats rytm;
  • uttalad ateroskleros;
  • hög nervös excitabilitet
  • överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

  Vad är de möjliga biverkningarna?

  Läsa recensioner, du kan hitta människors åsikter att ibland läkemedlet kan orsaka halsbränna och kräkningar, det händer om du tar medicinen på tom mage. I sällsynta fall kan ett hudutslag av allergiskt ursprung uppträda, det kan vara kliande och åtföljas av svullnad, men omedelbart efter att läkemedlet har tagits bort försvinner tecken på biverkningar.

  Var uppmärksam!

  Patienternas vittnesbörd visar att läkemedlet börjar fungera en månad efter den första administreringen, och en stabil effekt uppnås inom 4-6 månader.

  Bioprost

  Den sista analoga som kan ersätta Vitaprost Forte-ljus är Bioprost. Liksom många Vitaprost-analoger är den tillgänglig i form av ett stötpiller. Det innehåller komponenter av naturligt ursprung, liksom tymol och hjälpämnen.

  Vid vilka sjukdomar ska Bioprost tas?

  Liknande Vitaprost-analoger ordineras för män som lider av följande sjukdomar:

  1. Godartade tumörer i prostata.
  2. Erection disorder, provocerad av inflammatoriska processer.
  3. Brännande känsla i perinealzonen.
  4. Obehag vid urinering, liksom en känsla av att inte tömma blåsan helt.
  5. Inflammation av prostatakörteln mot bakgrund av kronisk kurs.

  Kontra

  Virkningen av Vitaprost och analoger kan åtföljas av vissa förbud. I fråga om Bioprost innefattar de:

  • maligna tumörer i ändtarmen
  • allergi mot läkemedlets komponenter;
  • blodig urladdning ur ändtarmen av oförståeligt ursprung
  • förstoppning;
  • individuell intolerans mot läkemedlets kropp.

  En viktig punkt!

  Noggrant läsa recensioner om drogen kan vi dra slutsatsen att sådana billiga droger, som inkluderar Bioprost, blandat med alkohol, leder till negativa konsekvenser för kroppens män.

  slutsats

  Oavsett om det är en rysk eller ukrainsk analog Vitaprogress, varje gång innan du väljer det, är det alltid nödvändigt att konsultera en läkare och läsa varje indikation och en kontraindikation för användningen av läkemedlet. Även om var och en av dem har liknande farmakologiska egenskaper skiljer sig agenterna alltid i sina individuella egenskaper. Var och en, inte ens för allvarlig vid första anblicken sjukdom, när man tar fel drog, kan som ett resultat vara en stor fara.

  Vitaprost-analoger

  Billiga analoger av Vitaprogress

  Vid beräkning av kostnaden billiga analoger av Vitaprogress minimipriset togs i beaktande, vilket återfinns i de prisblad som tillhandahålls av apotek

  Populära Vitaprost-analoger

  den lista över analoga läkemedel baseras på statistiken över de mest efterfrågade medicinerna

  Alla analoger av Vitaprogress

  Analoger i sammansättning och indikationer för användning

  Ovanstående lista över läkemedel analoger, i vilka ersätter Vitaprost, är lämpligast, eftersom de har samma sammansättning av aktiva substanser och sammanfaller enligt indikationen på ansökan

  Vitaprost: analoger enligt handlings- och strukturprincipen

  Läkemedelsberedning Vitaprost är en organotrop medication som påverkar prostatakörteln.

  Huvudspektrumet av dess åtgärd är:

  • reduktion av svullnad i prostata;
  • normalisering av sekretorisk funktion
  • stimulering av muskeltonen i blåsan;
  • minskad trombogenes;
  • förbättring av mikrocirkulationen i körteln.

  Denna medicin är en av de dyraste, därför har Vitaprost analoger som liknar deras effekter på människors hälsa, men de har en billig kostnad.

  Beredningens egenskaper

  Vitaprost avser medicinska preparat som har en restorativ effekt på det genitourära systemet. Som en del av medicinen är bara naturliga komponenter som positivt påverkar prostatakörteln i någon av dess sjukdomar och graden av komplikation. Trots det ganska brett spektrum av verkan av detta läkemedel, bör behandlingen med läkemedlet startas enbart av en specialists order och i inget fall bör det tilldelas sig själv.

  Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är prostataxtraktet. Former av frisättningen av läkemedlet är två: tabletter och rektala suppositorier, som skiljer sig i mängden aktiv ingrediens per ljus.

  Strukturella analoger

  Vitaprost har analoger som sammanfaller i struktur och handling:

  1. Vitaprost Forte - suppositorier med ökat saprostinnehåll
  2. Vitaprost Plus med antibakteriell komponent Lomefloxacin;
  3. Samprost. Preparatet är en flaska pulver för självberedning av en lösning för injektioner. Läkemedlet har en speciell effekt i sjukdoms akuta sjukdom. Det används ofta vid förberedande åtgärder före operationen.
  4. prostatilen. Inhemsk ersättare, som har en fördelaktig effekt på förbättringen av prostatakörtelns funktion.
  5. prostakor - En komplett analog av Samprost, som också används som injektioner.
  6. Uroprost - Suppositorier, som har praktiskt taget samma indikationer, liksom Vitaprost-suppositorier.

  Det är viktigt att notera att Vitaprost också delas in i Vitaprost Plus och Vitaprost Forte. Den första medicinen finns i form av suppositorier. Förekomsten av ett antibiotikum i detta läkemedel lindrar sjukdomen i prostata av bakteriell natur. Den andra medicinen Forte görs också i form av suppositorier. På grund av den höga koncentrationen av extraktet, föreskrivs prostata när det finns ett problem med akuta inflammatoriska processer i prostatakörteln.

  Analoger enligt handlingsprincipen

  För att behandla sjukdomen kan bara en läkare bestämma om man ska tilldela Vitaprost-analoger, eftersom varje fall har sina egna särdrag.

  Bland de läkemedel som har en liknande verkningsprincip är:

  • prostatilen, ett billigare alternativ som kan lindra kronisk inflammation i prostata. Dessutom används det aktivt för att behandla sexuella störningar och infertilitet. Effektiv och med förebyggande åtgärder som syftar till att förebygga prostatit.
  • Samprost övervinner också kronisk prostatit. Oftast föreskrivs denna substitut för äldre män som har problem av åldersspecifik karaktär. Förutom den huvudsakliga effekten, kan Samprost normalisera processen med urinering, lindra smärta och kramper i perineum, förhindra frekventa önskningar.
  • Uroprost (Ryssland) behandlar antibakteriell prostatit i ett kroniskt stadium. Den används före driftsperioden och efter den. Formutsläpp: suppositorier, tabletter och pulver, för avel, används för injektionsvätskor.
  • Omnic Okas fungerar som ett läkemedel som föreskrivs för problem med urinering, vilket i sin tur utvecklades med prostata hyperplasi. Producerad i form av tabletter är den aktiva ingrediensen Tamsulosin-hydroklorid.
  • prostakor - Den generiska drogen Vitaprost är utrustad med egendomen för att stimulera prostata, blockera sinusväggarnas överbeläggning, eliminera manliga organsjukdomar. Att ta ett läkemedel under lång tid påverkar bättre alla prostata i prostata, på grund av vilket dess funktion förbättras flera gånger.

  Billiga analoger

  Bland billiga läkemedel har Vitaprost analoger indirekt och liknande i spektrumseffekter, vilka i ett stort antal är representerade i varje apotek.

  Såsom:

  • Afalah - tabletter;
  • Laspeflan - tas internt som ett extrakt
  • Kanefron H - dragees;
  • Renel - tabletter homeopatisk effekt, placerad under tungan;
  • Prosterger N - tabletter;
  • Spem-tabletter;
  • Cyston - tabletter;
  • Rödrot plus - tinktur;
  • Solidify compositum C - homeopatisk lösning för injektion;
  • Rovatinex kapslar;
  • Tentex - tabletter;
  • Superlimf - suppositorier.

  Vad är bättre Vitaprost eller Prostatilen: Jämförande egenskaper

  När en man möter en sjukdom i prostata, är det naturligtvis en önskan att snabbare hantera sjukdomen. Läkemedlets effektivitet har redan visat sig kliniskt. Men fortfarande uppstår frågan: Vad är bättre är Vitaprost eller Prostatilen, eftersom båda drogerna snabbt lindrar symtom och påskyndar återhämtningen.

  Urologer utser mestadels Vitaprost när det är nödvändigt att undertrycka inflammationen i prostata eller bota adenomen. Beslutet är sant, särskilt om patienten har en sjukdom i samband med en bakteriell infektion. I andra fall kan du föredra ett billigare läkemedel Prostatilen.

  När en fråga uppstår, det som är bäst är Vitaprost eller Prostatilen, läkare brukar välja det första alternativet. Detta förklaras av det faktum att detta läkemedel ger en förbättrad effekt i behandlingen, eftersom den innehåller mer aktiv substans. Men denna egenskap betyder inte att Vitaprost kommer att bli bättre på alla behandlingsområden.

  Vid behandling av till exempel enbart adenom, som inte har någon relation till infektionskontroll, ladda din kropp med antibiotika är inte nödvändigt, då läkaren kan besluta att det är bättre eller Vitaprost Prostatilen och ge företräde åt det andra alternativet. Endast på grundval av undersökningen väljas det bästa alternativet för patienten, vilket leder till en snabb återhämtning.

  Ett otvetydigt svar om det bästa läkemedlet är svårt att ge, för dess syfte kommer att bero på den specifika situationen. Av denna anledning kommer läkaren att välja. I receptionen är det värt att fråga om att ersätta läkemedlet för billigare. Om en sådan ersättning är möjlig, kan läkaren rekommendera en analog. Oberoende urval av ett annat läkemedel rekommenderas inte, eftersom det kan provocera komplikationer och förvärra situationen.

  Populära analoger

  Vitaprost har populära analoger av sitt slag - Forte och Plus. Var och en av arten har speciella egenskaper.

  Så i sammansättningen av Vitaprost Forte finns det huvudsakliga aktiva substansen sampro prost, vilket kommer att vara effektivt i sådana fall:

  • prostatit och dess kroniska kurs
  • urininkontinens
  • uppmanar till frekvent urinering;
  • postoperativ operationstid på prostata;
  • försummade fall av prostatit.

  När det gäller Vitaprost Plus ingår en annan aktiv komponent - Lomefloxacin, som är ett antibakteriellt medel.

  Detta är vad som tillåter att behandla:

  • akut och kronisk prostatit av bakteriell natur
  • sjukdomar i det genitourära systemet, som är associerade med närvaron av patogen mikroflora;
  • före och efter operation på prostata.

  Det sägs att Prostatilen också tillgängliga i olika variationer, som i sin komposition innehåller förutom prostata extrakt även zink, tokoferol och vitamin E. Denna typ av rektala suppositorier kan gynnsamt påverka utsöndringen av prostatan, är den reproduktiva funktionen av innehållet i det zink.

  Detta spårämne kan tränga från stolpiller i spermier och därmed positivt påverka en sund utveckling av ett befruktat ägg i hela processen fram till att stärka den i livmodern. De andra två komponenterna syftar också till att förbättra sekretionen av prostatakörteln. Tack vare dem, svullnad, smärta i perineum försvinner snabbare, blir utlösningsprocessen och erektionen normal.

  Därför kan man säga att alla dessa preparat har helt olika handlingsspektrum och kommer att tilldelas beroende på situationen. Och i frågan om vad som är bättre Vitaprost Forte eller Prostatilen finns inget enkelt svar, eftersom ett visst fall innebär användning av ett visst läkemedel.