Huvud
Skäl

prostatilen

Prostatilen är ett läkemedel av naturligt ursprung, och är avsett för behandling av sjukdomar i könsorganet hos män (prostata). Läkemedlet har en mångsidig prostatobeskyttande effekt.

Läkemedlet är tillverkat på basis av extrakt från extraktet av proteiner från prostatakörteln hos nötkreatur, som vanliga könstjur tjänar som givare.

Protein extrakt, extraherat från prostata körtlar av nötkreatur, är en aktiv peptid, det vill säga det har en allmän effekt på villkoret för denna körtel hos människor. Detta innebär att drogen verkar direkt på prostatakörtlarna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Ett djur av animaliskt ursprung som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket kostar prostatan i apotek? Genomsnittspriset ligger i nivå med 350 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet är tillgängligt i form av ett frystorkat pulver för tillverkning av en injektionslösning (lyofilizat) och i form av suppositorier för rektal administrering.

1 ampull med ett läkemedel i form av lyofilat för beredning av en lösning för intramuskulär administrering innehåller:

 • prostatilen (ett komplex av peptider som kan lösas i vatten, vilka erhölls från prostatavävnad av sexuellt mogna nötkreatur) - 5 mg;
 • glycin - 10 mg.

Det rektala suppositoriet Prostatilen-Zink i dess komposition har:

 • prostatylen - 0,03 g;
 • zinksulfat 0,1 g;
 • acetat alfa-tokoferol - 0,1 g

Som hjälpmedel i ljus används:

 • dimetylsulfoxid;
 • polyetenoxid 1500.

Lyofilizatet är en porös eller pulverformig massa med vit eller något gulaktig färg. Koncentrationen av prostataxtraktet i en ampull är 5 mg (i form av vattenlösliga peptider).

Stearinljuset är torpedformat, från vitt till gult.

Farmakologisk effekt

Prostatilen som aktiv substans innehåller ett prostataxtrakt extraherat från vävnaderna i prostatakörteln hos unga tjurar, med tillsats av glycin och spårämnen av zink. Extraktet innehåller ett stort antal peptider - speciella aminosyrakomplex, som är naturliga bioregulatorer av kroppen. De påverkar exakt de vävnader eller organ som de erhållits från.

Sålunda Prostatilen Organotropona utövar effekter på prostata: minskar leukocytisk infiltration, ödem och utsöndring stagnation prostata, förbättrar mikrocirkulationen och blodplätts vaskulär hemostas, inverka positivt den funktionella aktiviteten av spermatozoer.

Enligt kliniska studier, Prostatilen:

 • reducerar smärt syndrom;
 • återställer den vanliga frekvensen av urinering (inom 2-4 dagar från behandlingens början);
 • normaliserar mikrocirkulationen och venös utflöde i prostatakörteln;
 • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • stärker sexuell lust, förbättrar erektionens och orgasmens kvalitet
 • förbättrar indikatorerna för ejakulat (ökar antalet och rörligheten hos spermatozoa).

Glycin, som också finns i preparatet, tar en aktiv roll i cellförnyelse och syrebildning, deltar i syntesen av immunglobuliner, ingår i många hormoner, spelar en viktig roll i immunsystemets arbete. Mikroelement av zink är nödvändiga för mognad av specifika immunceller, bidrar till bevarandet av spermatozoas integritet, förhindrar utvecklingen av olika processer i prostata, både godartade och maligna.

Prostatilen har också anti-inflammatorisk effekt, korrigerar produktion av antikroppar och stimulera neutrofil antimikrobiell aktivitet, påverkar muskeltonus i urinblåsan (inklusive tonen i detrusor) aktivitet stimulerar humoral immunitet och vissa faktorer organism motstånd.

Indikationer för användning

Vad hjälper? Prostatilen används vid behandling av följande patologiska tillstånd:

 • kronisk prostatit;
 • godartad prostatahyperplasi;
 • interoceptiv copulativ dysfunktion;
 • åldersrelaterade sjukdomar i prostatakörteln;
 • postoperativa komplikationer i prostatakörteln;
 • förebyggande av kronisk prostatit i närvaro av predisposition.

Prostatilen är ett effektivt botemedel mot hemorrojder, tromboflebit, sekundära miktionsstörningar, utsöndrings-toxisk sterilitet, såväl som kirurgiska interventioner, produceras på bäckenorganen.

Kontra

Det finns två typer av kontraindikationer för utnämning / användning av prostatilen i injektioner och rektala suppositorier:

 1. Okontrollerad / slutgiltig - njursvikt, myokardinfarkt (överfört tidigare än 6 månader sedan), kardioskleros.
 2. Konventioner där utser och använder läkemedlet i fråga är möjligt, men med stor försiktighet - tromboembolism eller hög risk för sådana sjukdomar diagnostiserade ocklusiv sjukdom, onormal förträngning av arteriella och / eller venösa kärl.

Obs! En del personer har överkänslighet eller individuell intolerans mot den huvudsakliga aktiva substansen i prostatylen eller dess hjälpkomponenter. I detta fall är utnämningen av läkemedlet kontraindicerat.

Dosering och administreringssätt

Instruktionerna för användning indikerar att suppositoriet Prostatilen injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter.

 • Suppositorierna kommer in rektalt för 1 pc. (50 mg) 1 gång / dag (morgon eller kväll).

Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Stabs Prostatilen

Denna form av farmaceutiskt läkemedel i apoteket levereras i ampuller som innehåller medicinsk pulver. För att förbereda lösningen ska allt innehåll i injektionsflaskan lösas i 1-2 ml isotonisk natriumkloridlösning, vatten för injektion eller 0,5% lösning av novokain. Utför denna manipulation omedelbart före administrering av läkemedlet. Blanda inte ingredienserna i sprutan.

Prostatileninjektioner är som regel smärtfria, men med ökad hudkänslighet rekommenderas att använda novokain som lösningsmedel. Denna kombination av komponenter eliminerar helt obehag under manipulering. Injektionerna görs intramuskulärt för 5-10 mg dagligen i 5-10 dagar. Kursen kan förlängas med lämpliga medicinska indikationer och rekommendationer från en kvalificerad medicinsk specialist. Re-konservativ behandling kan utföras inte tidigare än 2-4 veckor.

Biverkningar

Prostatilen tolereras av patienterna väl, men i sällsynta fall kan följande biverkningar inträffa:

 • signifikant ökning av levern
 • en huvudvärk av icke-intensiv natur
 • imitation av syndromet av kronisk trötthet - svaghet, yrsel, dåsighet;
  kortfristig synnedgång - "dimma".

Ännu mindre ofta finns en minskning av blodkoagulerbarheten, så om patienten har en tendens till inre, nasal eller hemorroid blödning, bör prostatilen appliceras med stor omsorg.

En av de allvarliga biverkningar och anses vara en allergisk reaktion - klåda i anus (det verkar som kliade insidan av rektum), den karakteristiska utslag på kroppen, och i allvarliga fall kan utveckla anafylaktisk chock och angioödem.

överdos

Enligt informationen i instruktionerna för användning av Prostatilen, om patientens rekommenderade dagsdos (400 mg) överskrids under lång tid, kan patienten uppleva följande tillstånd:

 • problem med lungfunktion
 • elektrolyt obalans av blodplasma;
 • huvudvärk;
 • feber;
 • ökade kolesterolnivåer i blodet;
 • dyspepsi;
 • slöhet, generell svaghet;
 • dehydrering;
 • creatinuria;
 • en ökning av volymen av östrogener och androgener i urinen;
 • njurinsufficiens.

Särskilda instruktioner

Prostatilen påverkar inte förmågan att engagera sig i potentiellt farliga aktiviteter som kräver särskild uppmärksamhet och snabba reaktioner, till exempel fordonshantering.

Droginteraktioner

Experter rekommenderar inte att du använder Prostatilen i kombination med följande droger:

 • Natriumbikarbonat;
 • Beredningar av järn;
 • trisamin;
 • Antikoagulantia (Dicumarol, Biscumacetate Ethyl);
 • Förberedelser med silverjoner.

Läkemedlet innehåller vitamin E, som kan förbättra effekten av att använda antiinflammatoriska läkemedel, steroid och icke-steroid. Dessutom reducerar Prostatilen den giftiga effekten av hjärtglykosider (Digitoxin, Digoxin), reverserar effekten av K-vitamin. Den terapeutiska effekten av läkemedel för epilepsi ökar detta.

recensioner

Vi tog upp några recensioner av personer som använde ljus Prostatilen:

 1. Alexander. Jag är en seglare och tillbringar större delen av året till sjöss. Det finns inga läkare, väder är väldigt annorlunda, så med min diagnos måste jag ständigt vara uppmärksam och förebygga vården. Två gånger om året lägger jag ljuset "prostatilen", vilket hjälper mig att mata bukspottkörteln med ämnen som det själv är svårt att producera för det normala livet. Dessutom följer jag försiktighetsreglerna, med undantag av rekommendationer för konstant kön. Tack vare min omtanke har jag inte haft några exacerbationer länge. Jag vet inte ens vad som skulle hända mig utan dessa ljus, det är ganska möjligt att jag skulle behöva skriva.
 2. Paul. Jag har en seriös erfarenhet av att använda ljus. Han behandlades i rätt tid av ichthyol, ljus av den ultra-religiösa, enkel-mindedness. Vid olika tillfällen hjälpte olika droger, för med diagnosen "Prostatit" bor jag redan 8 år. För tillfället stannade jag på ljuset "Prostatilen", för att, som om det inte låter som reklam, men det här är verkligen den optimala kombinationen av pris och kvalitet. Dessa ljus som aktiv ingrediens använder pressa av prostatajuice från nötkreatur, vilket gör det möjligt att inte bara ta bort smärta och andra symtom på sjukdomen, utan orsakar prostata att normalisera sitt arbete, eftersom ger sina saknade komponenter. Efter att ha använt dessa ljus förbättras välbefinnandet exakt. Jag kan inte ens återkalla den liknande känslan av ett bekvämt tillstånd efter kursen från andra ljus. Jag kommer att avstå från rekommendationer, tk. Jag är inte en läkare, men jag uppskattar min erfarenhet av att använda dessa ljus som positiva.
 3. Anatolij. Prostatit blev sjuk för ett år sedan, kämpade med sjukdomen med växande framgång - 10 dagar läkte, 15-20 paus - och igen. Utnämnd och behandlings kurser från mer än 10 poäng etc. Allt detta kastas ut pengar, för det var ingen stark effekt. Pengarna gick till apoteket, läkarna och igen. Verklig lättnad togs endast av nvs. Sedan, efter att ha bytt flera urologer, fann jag mig väldigt bra. Tack vare honom bytte han till rätt näring och regelbunden sport, och köpte också prostatilens ljus. Och tack till ljusen, glömde jag att dricka npvs i 2 dagar, och då behövde jag inga piller. Vem tog smärtstillande medel länge, kommer han att förstå vilken glädje för magen att glömma dem. Om i korthet - nu blev jag av med prostatit. Men läkaren rekommenderar att man förhindrar minst en gång var sjätte månad.

analoger

Strukturala analoger som har samma aktiva substans:

 1. Prostataxtraktvätska (koncentrat) - administreras intramuskulärt i lösning med 1 ml 0,9% natriumklorid eller vatten för injektion dagligen i 5-10 dagar.
 2. Vitraprost och Vitaprost forte - finns i 2 former (tabletter och suppositorier) innehåller prostataextrakt som reducerar prostatastorlek, ta bort exacerbation av kronisk prostatit, minska obehag och obehag under inflammation. Hur man dricker Vitaprost-tabletter ska vanligtvis berätta för läkaren beroende på patientens exakta diagnos.
 3. Samprost - av liknande aktiva substansen är peptidkomplex (bioaktivt protein) används vid behandling av akut och kronisk prostatit, endast produceras i form av frystorkade produkten (pulver) för att erhålla en lösning och intramuskulär administrering, innehåller förpackningen 5-10 flaskor och ampuller med pulver lösningsmedel.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Många patienter undrar: Vilket läkemedel är bättre, Prostatilen eller Vitaprost? Eftersom kompositionen innefattar även Vitoprosta antibakteriell komponent, är dess verkningsspektrum bredare (inflammatorisk prostatit, förberedelse för prostataoperation). Men det betyder inte att Vitaprost är bättre.

Trots allt, om du väljer mellan Prostatilenom Vitaprost och vid behandling av en adenom (utan infektion), kan effekterna av antibiotika på kroppen kommer du inte bara behöver, men också leda till biverkningar. Kvittot av sådana medel måste därför utses av läkaren, baserat på en specifik situation.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Hållbarhet för suppositorier Prostatilen är 3 år. Preparatet är viktigt att förvara i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på +2 till +15 ° C.

prostatilen

◊ Rektala suppositorier torpedform, från vit till gul, marmor tillåts; Marmor är tillåtet på skäret, närvaron av en luftstång eller en torpedformad depression.

* Prostatilen är ett prostatiskt extrakt kompletterat med glycin.

Hjälpämnen: dimetylsulfoxid - 90 mg, makrogol 1500 - en tillräcklig mängd för att erhålla ett suppositorium med en massa av 2,8 g.

5 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.
5 st. - Förpackningar cellplanimetrisk (2) - Förpackningskartong.

Ett djur av animaliskt ursprung. Har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

- tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln

Godartad prostatahyperplasi.

Suppositorierna kommer in rektalt för 1 pc. (50 mg) 1 gång / dag (morgon eller kväll).

Suppositoriet injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter.

Behandlingskurs - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Allergiska reaktioner: urtikaria.

Vid allergiska reaktioner ska stoppa behandlingen, föreskriva antihistaminer.

Kompatibel med antibakteriella läkemedel som används för att behandla prostatit.

Påverkan på förmågan att köra fordon och mekanismer

Prostatilen påverkar inte förmågan att engagera sig i potentiellt farliga aktiviteter som kräver särskild uppmärksamhet och snabba reaktioner, till exempel fordonshantering.

Prostatilens ljus: bruksanvisningar

Läkemedlet Prostatilen refererar till droger av animaliskt ursprung, vilka används i urologi för behandling av olika patologier i prostatakörteln hos män.

Sammansättning och form av frisättning

Prostatilen tillverkas i dosformen av ett stötpiller (suppositorium) för rektal administrering. De har en vit (ljusgul färg) färg, liten storlek och torpedoform. Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är extraktet av prostata körteln av unga tjurkalver som har uppnått sexuell mognad. Dess innehåll i ett ljus är 30 och 50 mg. Det innehåller också hjälpämnen, som inkluderar makrogol 6000 och dimetylsulfid. Ljus Prostatilen är förpackade i ett konturplättformat paket med 5 stycken. Kartongförpackningen innehåller 1 eller 2 konturcellspaket och instruktioner om användning av preparatet.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den huvudsakliga aktiva substansen i suppositorier Prostatilen-extrakt av djurprostata består av ett antal peptider, som har en komplex terapeutisk effekt på prostatavävnad. De minska graden av inflammation, reducera leukocytinfiltrering och vävnadsödem, stimulera muskeltonus fibrer normalisera sekretorisk aktivitet hos glandulära epitelceller. Drogen reducerar också intravaskulär trombbildning i prostata (märkt antiaggregantaktivitet).

Uppgifter om absorption, fördelning i kroppsvävnad, ämnesomsättning och utsöndring av den aktiva substansen i prostatilent ljus har hittills inte tillhandahållits.

Indikationer för användning

Prostatilen suppositorier används för komplex behandling av aseptisk (icke-bakteriell) inflammation i prostatan (prostatit stillastående), förbättra den funktionella tillståndet i kroppen före och efter operation, såväl som för att minska svårighetsgraden av de manifestationer av benign prostatahyperplasi (BPH) prostata.

Kontraindikationer för användning

Den enda absoluta kontraindikationen för användning av ljus Prostatilen är överkänslighet mot någon av komponenterna i läkemedlet.

Dosering och administreringssätt

Suppositorier Prostatilen är avsedda för rektal administrering. Stearinljus med en dos av 30 mg ges 1 ljus 1 (morgon eller kväll) eller 2 gånger om dagen (morgon och kväll). Suppositorier med en dos på 50 mg administreras endast en gång om dagen (morgon eller kväll). För att underlätta införandet av ett ljus är det önskvärt att fukta det med vatten. Förfarandet utförs bäst efter avfasning eller rening. Efter applicering av läkemedlet ligger ungefär en halvtimme i en horisontell liggande position för att förhindra flödet av den aktiva substansen efter upplösning av den i rektumslumen. Vid kronisk prostatit är medeltiden för terapi 10 dagar, med godartad hyperplasi - 15 dagar. Om det behövs kan behandlande läkare ändra behandlingstiden med prostatilen.

Biverkningar

Suppositorier Prostatilen överfördes väl. I ett litet antal fall efter användningens användning är det möjligt att utveckla en allergisk reaktion på ett verksamt ämne innehållande en betydande mängd främmande proteiner eller tillhörande komponenter. Det manifesterar sig i området för analöppningen, utseendet på utslag och rodnad av huden. Vid förekomst av sådana displayer bör applicering av ett preparat stoppas och kontakta läkare. För att minska intensiteten av allergiska reaktioner används antihistaminer.

Särskilda instruktioner

Innan du använder suppositorier Prostatilen är det viktigt att noggrant läsa instruktionerna på läkemedlet. Den aktiva substansen och hjälpkomponenterna påverkar inte hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna och hjärnbarkens funktionella tillstånd och andra strukturer i centrala nervsystemet. Läkemedlet kan användas i kombination med antibakteriella medel som det inte interagerar med. I apotekets nätverk av suppositorier ges Prostatilen utan recept. Om du har frågor eller tvivel om användningen av läkemedlet, bör du kontakta din läkare.

överdos

Det aktiva ämnet i suppositorierna Prostatilen är inte giftigt, så fall av överdosering hittills har inte registrerats.

Analyser av ljus Prostyatilen

Liknande i sammansättning (aktiv substans) och terapeutisk effekt för Prostatilens suppositorier är Vitaprost, Uroprost, Samprost.

Villkor för lagring

Hållbarhet för suppositorier Prostatilen är 3 år. Preparatet är viktigt att förvara i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på +2 till +15 ° C.

Prostatilens ljuspris

Den genomsnittliga kostnaden för suppositorier Prostatilen i apotek i Moskva beror på dosen och antalet suppositorier i förpackningen:

 • 30 mg, 5 stycken - 370-411 rubel.
 • 30 mg, 10 stycken - 628-698 rubel.
 • 50 mg, 5 stycken - 432-480 rubel.
 • 50 mg, 10 stycken - 796-884 rubel.

Prostatilens ljus: en beskrivning av läkemedlet

Inflammatoriska processer i prostatakörteln - en frekvent förekomst bland män efter 50 år, men även ungdomar finns med prostata sjukdomar. Behandling av prostatit är inte en enkel sak, så det är viktigt att använda mediciner som har visat sig vara effektiva. En av dessa droger är prostatyleniska suppositorier.

Prostatinljus används för att behandla manliga sjukdomar i mer än ett decennium, vilket bekräftar deras medicinska värde. Urologer ordinerar ofta detta läkemedel, eftersom de är övertygade om förmågan att motstå prostata sjukdomar och förbättra människors välbefinnande.

Prostatylensuppositorier är baserade på proteiner isolerade från prostata hos vuxna nötkreatur. Utdrag av prostata hos tjurarna utövar sin terapeutiska effekt målmedvetet på prostata hos män och koncentrerar sig uteslutande i vävnaderna i detta organ.

Läkemedlet är naturligt och orsakar inte biverkningar.

Prostatilen kan köpas på apotek i två former: rektala suppositorier och pulver (lyofilizat) för injektioner. Vilken typ av läkemedel som ska användas, berättar för doktorn, men för effektiv behandling kan Prostatilen användas i form av injektioner och i form av lokala effekter på prostata.

Former och komposition

Prostatinala ljus är torpedformade, ljusets färg är vit eller gult ljus. Ett marmormönster kan observeras på ytan eller i skäret. Läkemedlet är förpackat i cellkonturförpackningar med 5 eller 10 stycken, ett förpackningspapp. Suppositorier skiljer sig i mängd aktiv ingrediens: ljus med ett innehåll av 30 ml och 50 ml extrakt produceras. Som hjälpämnen är makrogol och dimetylsulfoxid.

Lofofilizatet för injektion innehåller 5 ml av ett extrakt erhållet från djurens prostata. Produkten säljs i ampuller, pulverets färg är ljusgul. Läkemedlet före appliceringen späds med saltlösning eller novokain.

Farmakologisk aktivitet

Prostatyleniska suppositorier avser därför läkemedel avsedda för komplex behandling av prostatiska sjukdomar De har en positiv effekt på prostata för ett antal terapeutiska effekter:

 1. Eliminera stagnerande fenomen i det lilla bäckenet - ljus bidrar till att förbättra blodmikrocirkulationen.
 2. De utövar en kraftig organotropisk effekt på prostatakörteln. Svullnad av organvävnad minskar, och leukocytinfiltrering av prostata minskas.
 3. Stärka den geniturinära sfärens lokala immunitet.
 4. Minska risken för blodproppar i blodkroppens cirkulationssystem.
 5. Eliminera smärtsamma fenomen, minska svårighetsgraden av inflammatoriska processer.
 6. Minska frekvensen av uppmaning att urinera.
 7. Positivt påverka arbetet i prostata som helhet.

Förutom ovanstående terapeutiska effekter kan vi notera normaliseringen av sexuell funktion, ökad sexuell lust, en ökning av antalet och rörligheten hos spermatozoa.

Indikationer för att ta ljus Prostatilen:

 • kroniska inflammatoriska processer i prostata är inte bakteriella;
 • godartad utvidgning av körtelvävnaderna (BPH);
 • behandling och förebyggande av tromboflebit i prostata;
 • svårighet att urinera av någon svårighetsgrad
 • som en hjälpbehandling för akut prostatit;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • efter kirurgisk ingrepp i genitourinary sfären;
 • infertilitet orsakad av prostata sjukdomar.

Stearinljus och injektioner Prostatilen kan användas som profylax av prostata sjukdomar hos män i avancerad ålder eller för uteslutande av återfall efter behandling.

Absolut kontraindikation för behandling av prostatilis i ljus är en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Men andra sjukdomar kan övervägas:

 • det överförda hjärtinfarkt (senast 6 månader);
 • allvarliga kränkningar av lever och njurar
 • exacerbation av hemorrojder;
 • sprickor i anusen.

Biverkningar av Prostaliten är minimala. Om allergisk reaktion på komponenterna kan observeras hudutslag, i så fall bör användningen av läkemedlet avbrytas och se en läkare för behandlingskorrigering.

Många män lämnar positiva recensioner om behandling med prostatiska suppositorier. Bland de gynnsamma effekterna är oftast inga biverkningar, lindring av obehag vid urinering, förbättring av välbefinnande, eliminering av smärta och behandlingseffektivitet i allmänhet. I negativa recensioner noterar män den låga terapeutiska effekten av läkemedlet, men detta kan motiveras av det faktum att läkemedlet kan vara felriktat, till exempel om prostatit är av infektiös natur.

Kostnad för ljus Prostatilen beror på doseringen av den aktiva substansen i ett stiftpiller och deras mängd i förpackningen.

Genomsnittspriset för 5 stearinljus för 50 mg är ca 400 rubel, 5 ljus för 30 mg - 350 rubel.

Priset på lyofilizat (injektioner) 5 ampuller i förpackningen - cirka 300 rubel.

Prostatilen Zinksuppositorier: skillnader från konventionell beredning

Rektala suppositorier Prostatylen med zink är en kombinerad beredning som innehåller ett extrakt av prostata av djur, zinksulfat och alfa-tokoferolacetat (vitamin E).

Sammansättning i 1 suppositorium:

 • extrakt av prostata 30 mg;
 • zinksulfat - 100 mg;
 • vitamin E - 100 mg.

Prostatilen Zink innehåller inte bara en komponent som påverkar organotropiskt på prostata, utan även ytterligare aktiva substanser som har en hjälpverkan som riktar sig mot behandling av en människors genitourinära sfär.

Vilken typ av terapeutisk effekt har dessa komponenter?

 1. Zinksulfat förhindrar utveckling av prostatahyperplasi och maligna tumörer. Det ökar immuniteten, påverkar spermierna positivt, ökar libido, påverkar hormonbalansen, förbättrar erektionen. Brist på detta ämne orsakar impotens, minskar aktiviteten och antalet spermatozoer.
 2. E-vitamin skyddar blodkärlen från blodproppar, har en kraftfull antioxidant effekt, påverkar positivt spermatozoas aktivitet. Obstruktionen av intravaskulär koagulation och en uttalad antiinflammatorisk effekt kompletterar fullständigt verkningen av Prosthalithin.

Indikationer för användning

Prostatilen Zinkljus avser en grupp läkemedel som används för att behandla godartad hyperplasi, men precis som en vanlig medication, används för förebyggande och behandling av olika manliga sjukdomar:

 • kronisk prostatit;
 • sexuella störningar
 • infertilitet.

Metod för applicering

Den avancerade modifieringen av Prostatilen utförs i form av rektala suppositorier. Prostatilen Zinkljus är torpedformade, ljusets färg är från vit med ljusgul till vit till gråaktig nyans. Suppositorierna är förpackade i kartongförpackningar med 5 eller 10 stycken.

Sättet att använda ljus med zink liknar den vanliga beredningen och kommer att behandlas nedan. Kontraindikationer kan ge allergi mot de tillsatta ämnena, med långvarigt intag av E-vitamin kan blodpropp minska, vilket resulterar i sådana fenomen som blödning från mag-tarmkanalen, svaghet, yrsel, leverförstoring.

Kostnaden för ljus Prostatilen Zink är ungefär i samma prisklass med konventionell protatin - från 300 till 400 rubel.

Prostatilens ljus: bruksanvisningar

Behandling med prostatyleniska suppositorier utförs av kursen:

 • Varaktigheten av behandling av inflammation i prostata är från 5 till 10 dagar.
 • För behandling av adenom ökar behandlingstiden med Prostatilenum till 15 dagar.
 • Den dagliga normen bestäms av läkaren, men vanligtvis administreras ljus två gånger om dagen i en dos av aktiv substans på 30 mg och en gång om dagen - vid 50 mg. Det är viktigt att följa ett antal regler för att använda drogen så att den aktiva substansen blir bättre jämställd.

Så här applicerar du Prostatilens ljus: Instruktion

 1. Rektala suppositorier rekommenderas att gå in i anusen efter rening av tarmarna. Om du inte kan göra det naturligt, speciellt två gånger om dagen, måste du rensa tarmarna med en lavemang.
 2. Suppositorier före användning ska fuktas i vatten och så djupt som möjligt i anuset.
 3. Efter administrering av läkemedlet måste du ta en horisontell position. Efter 20-30 minuter absorberas läkemedlet helt i prostatavävnaden, och en man kan delta i rutinaktiviteter.

Man tror att ljus är ett effektivare läkemedel än injektioner. Detta beror på att de absorberas direkt i organet, eftersom de ligger i prostata närmaste närhet, men prostatilenuminsprutningar används även framgångsrikt för behandling.

Hur man applicerar lyofilizat:

 1. Pulver i ampullen ska spädas med saltlösning eller novokain i en volym om 2 ml, skaka för att lösa upp ämnet. Ta medicinen i sprutan.
 2. Introducera Liofilizate intramuskulärt och dyka ner nålen i vävnaden. Injektionerna är smärtlösa och tolereras väl.

Behandlingstiden med Prostatilen-injektioner är 10 dagar.

överdos

Om patienten för kursbehandlingen använder en dos på 400 mg eller mer, kan följande sjukdomar observeras:

 • sjukdom i matsmältningskanalen;
 • febera fenomen
 • smärta i huvudet.

Dessa problem uppstår mot bakgrund av en minskning av thyroxin i blodplasma, ökad aktivitet av kreatinkinas och en ökning av androgener i urinen. I detta fall ska läkemedlet avbrytas och konsultera en läkare för att ändra behandlingsdosen eller avbryta läkemedlet.

Prostatilen kan inte tas samtidigt med läkemedel som innehåller följande ämnen: järn, silver, trisamin, antikoagulantia, natriumvätekarbonat.

Samtidig mottagning av Prostatilen med icke-steroida preparat eller andra antiinflammatoriska medel ökar deras effekt. Vitamin E, som ingår i Prostatilen Zink, minskar effekten av läkemedel för reglering av hjärtaktivitet. Att dricka alkohol under behandlingen rekommenderas inte.

Bevisad klinisk effekt av suppositorier Prostatilen:

 • lindrar smärt syndrom;
 • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
 • stärker sexuell lust
 • förbättrar erektionen;
 • återställer den vanliga processen med urinering (minskar frekvensen av uppmaning);
 • förbättrar mikrocirkulationen av blod i organen i det lilla bäckenet och venöst utflöde från prostata;
 • ökar rörligheten för spermatozoa.

Stearinljus för prostatit: Prostatilen, Prostacor, Vitaprost

Prostatilen är ett utmärkt verktyg för behandling av kroniska former av prostatit orsakas av stagnation i bäckenorganen, men om inflammationen orsakas av patogena mikroorganismer, då läkemedlet kan endast användas som kompletterande behandling. Som en del av ett preparat finns inga antibakteriella komponenter, därför är det för att bekämpa en infektion nödvändigt att acceptera antibiotika eller att använda Analogues Prostatilena.

För att behandla godartad hyperplasi är läkemedlet det mest kända läkemedlet. I fallet med adenom behandling bör tillämpas Prostatilen Zink, som ytterligare komponenter försena utvecklingen av onormal tillväxt av vävnad och positivt påverka blodtillförseln till orgeln.

Behandling Prostatilenom kan upprepas efter en månad eller använda dess analoger. Beroende på sjukdomen bestämmer doktorn behandlingsförloppet med ett eller annat läkemedel, dess repetitioner och dosering för varje kurs.

Trots säkerheten för Prostatilen bör man inte självmedicinera. Detta kan vara ineffektivt, till exempel med en akut prostatit, och värdefull tid för att bekämpa sjukdomen kommer att saknas. Endast den behandlande läkaren kan korrekt avgöra vilket läkemedel som ska användas i det här fallet.

På grund av sin popularitet har Prostatilen många analoger. Ofta är patienter intresserade av frågan om vilka som är bättre att välja ljus från prostatit: Prostatilen, Vitaprost eller Prostacor. Var och en av dessa läkemedel har sina egna egenskaper vid behandlingen av prostata, så du borde köpa exakt det läkemedel som läkaren rekommenderar, men det är också användbart att veta vad som är analogerna av drogen.

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Rektala suppositorier Vitaprost ger praktiskt taget inte sin föregångare i popularitet. De inkluderar inte bara prostata extrakt och vitamin E, men även anti-bakteriellt medel, ett antibiotikum innehåll i formuleringen Vitaprost gör det föredraget för behandling av akut och kronisk prostatit, som orsakas av patogena mikroorganismer. Men ett sådant läkemedel är inte lämpligt för förebyggande och långvarig behandling, eftersom den har biverkningar associerade med den antibakteriella komponenten. Från ställning av biverkningar anses Prostatilen vara det bästa.

Vilken är bättre: Prostatilen eller Prostacor?

Båda preparaten är likartade i kompositionen, därför anses de vara liknande analoger och deras effekt på prostatan är identisk. Men till skillnad från Prostatilen är Prostacor endast tillgängligt i form av ett pulver till injektionsvätskor.

Vad är Prostatilen och varför ljus är alla i högre prioritet?

Enligt statistiken har nästan varje tionde man under 40 år diagnosen prostata adenom. Och med 80 år är denna siffra upp till 80%!

Sjukdomen beror på ett antal anledningar:

 1. Förhöjda östrogener;
 2. Brott mot testosteronmetabolism;
 3. Ohälsosam aktivitet av A1-adrenoreceptorer av prostata;

Prostata adenom följer ofta prostatit, tyvärr är en känd tredjedel av den vuxna manliga befolkningen över trettio år gammal. Prostatit kan vara av icke-bakteriell och bakteriell ursprung. Den kroniska icke-bakteriella formen står för lejonens andel av sjukdomar, nästan 95%.

Forskare har ännu inte fastställt den exakta orsaken till prostatit. Och idag finns det minst fyra arbetsversioner:

 • Smittsam natur;
 • Kemisk inflammation;
 • Störningar i immunsystemet;
 • Patologi av centrala och autonoma nervsystem.

För behandling av adenom i kombination med prostatit används läkemedlet Prostatilen och några analoger i denna grupp framgångsrikt. Under decennierna av praktiken har arbetsmönster för tillämpning och optimala behandlingsalgoritmer skapats.

För närvarande är bara 20% av patienterna tvungna att tillgripa kirurgiska metoder, andra fall botas effektivt av mediciner. Forskare Institutet för akutvård och militär Medical Academy of S: t Petersburg genomfördes en vetenskaplig studie om effekterna prostatilen och tamsulosin kombination med Avotardom där installerades en högeffektiv läkemedelsexponering Prostatilen ljus.

Studiematerialen inkluderade: Urineringstiden; restvolym; minvolym; Anonym utvärdering av droger av patienter. Båda grupperna utvärderade positivt den terapeutiska effekten av deras läkemedel. Objektivet av prostatakörtlar minskade objektivt och innehållet i prostataspecifikt antigen (PSA) sjönk med 32%.

Det var, Prostatilen visade en ganska värdig matchning med de bästa proverna av droger i sitt segment. Det har också visat sig att prostatit i prostatit och analoger har en större terapeutisk effekt än prostata adenom.

Många män tycker inte om användning av ljus. Den rektala metoden har emellertid dess fördelar:

 1. Till skillnad från injektioner är processen absolut smärtfri;
 2. Uniform terapeutisk effekt under lång tid;
 3. Den aktiva substansen ligger i närheten av läsningsfokus.

Prostatilens ljus - analoger

På grund av den stora efterfrågan på droger i denna grupp har Prostatilen analoger:

 • Vitaprost. En av de mest effektiva drogerna. Producerad i tabletter och rektala ljus. I 1 tablett, 100 mg aktiv substans, som bestämmer deras höga terapeutiska effekt. Innehållet i rektala suppositorier av detta ämne är 50 mg, men på grund av mer riktningseffekter är deras effektivitet inte mindre än för tabletter. Också på apotek kan du köpa Vitaprost forte med ett ökat innehåll av arbetssubstans upp till 100 mg och Vitaprost plus, vilket inkluderar lomefloxacin med antibakteriell verkan. Vitaprost plus visade sig utmärkt vid behandling av prostata sjukdomar, framkallad av infektiös infektion i urogenitalkanalen, till skillnad från Prostatilen, ineffektivt i denna situation. Ungdomar under 18 år uppmanas inte att använda Vitaprost plus på grund av specificiteten av bildandet av benvävnad i denna åldersgrupp.
 • Samprost. Injektioner, framställda i pulverform, i ampuller. Det används för adenom i prostatakörteln eller i den postoperativa perioden av bäckenorganen. Läkemedlet, enligt bifogade instruktioner, indikeras också vid svårigheter med urinering, sexuella avvikelser och spermiernas kvalitet som inte motsvarar den normala nivån.
 • Uroprost. Den terapeutiska effekten är nästan ingen annorlunda än Prostatilen. Det säljs i form av suppositorier med 50 mg effektiv substans i vardera. Visuellt förbättrar prostatafunktionen och återställer blåsans ton, vilket gör den väldigt populär bland patienter med urinproblem.
 • Prostakor. Till skillnad från alla tidigare droger produceras det som en färdig lösning för injektioner i muskelvävnad. Och på grundval av åtgärden från "klasskamraterna" är i grunden ingen annorlunda.
 • Prostatolen är zink. Detta läkemedel är en av de ledande positionerna i serien analoger Prostatilen. Som namnet antyder utöver det aktiva ämnet berikas beredningen med zinkjoner och E-vitamin, vilket gör det möjligt att på ett positivt sätt påverka manpoten genom att motverka de oxidativa reaktionerna i kroppen. Det ordineras av en läkare i händelse av inflammation, lokaliserad i prostata, prostata adenom och i postoperativ period av kirurgisk vård. Det erbjuds i form av rektala ljus till ett demokratiskt pris.

I genomsnitt varar minsta kursens längd 10 dagar.

Produktegenskaper

Prostatilen framgångsrikt konkurrerar med ett stort antal analoger i formatsevticheskom marknaden i över 20 år, och samtidigt fortfarande en av de mest använda i en grupp av läkemedel som är involverade i behandlingen av allvarliga sjukdomar såsom prostatit och prostata adenom.

Basen för den aktiva substansen prostatilena är vattenlösliga proteiner erhållna som ett resultat av extraktionsprocessen från bovin prostata. Funktionell identitet bygger också på läkemedlets effektivitet på könsorganen.

Medicin, färdig för användning kan vara i form av rektala suppositorier, mejeri gulaktiga nyanser 30 och 50 mg eller injektioner i form av ampuller fyllda med gulaktigt pulver innehållande 5 mg aktiv substans.

Den terapeutiska effekten av prostatilen på prostata:

 1. Stärker blodcirkulationen
 2. Ökar funktionaliteten hos prostata;
 3. Motstår bildandet av trombi i småbehållarens kärl;
 4. Eliminering av svullnad och konsekvenser av stillastående processer;
 5. Reduktion av permeabilitet för patogener av inflammatoriska processer.

Under behandling, en minskning i frekvens av urinering, smärtsam manifestationer reduktion eller fullständig lindring av smärta, en kvalitativ förändring av spermier, som uttrycks som en procentandel av spermier volym och antalet aktiva spermier och öka lust och potens.

Indikationer för användning:

 • hemorrojder;
 • Fördröjd urinering;
 • Brott mot sexuella funktioner;
 • Godartade formationer i prostata;
 • Kirurgiska ingrepp i könsorganen;
 • Ålder förändras i prostatafunktionaliteten;
 • Inte infektiös inflammation i prostata av kronisk natur;
 • Manlig infertilitet på grund av långvarig, svår inflammation i körteln.

Använd prostatylen eller dess analoger rekommenderas efter ett djupt medicinsk samråd.

Kontra

Den enda kontraindikationen är individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Användningen av läkemedlet orsakar inte obehagliga känslor.

Fall av överdosering är inte kända.

Instruktioner för användning

Före användning av rektal stötpiller bör tarmen rensas av enema. Sedan för att komma in, preliminärt fuktad suppositorie, djupt i en tjock tarm genom en anus. Stearinljus - 30 mg administreras 1-2 gånger om dagen, 50 mg - en gång om dagen.

Efter proceduren måste du ligga på din sida, slappna av och ligga i cirka fyrtio minuter för att förhindra förlust av en del av botemedlet på grund av vertikal position och mer fullständig absorption. Kursen för kroniska sjukdomar - 10 dagar, behandling av godartade tumörer - 15 dagar.

Prostatilen är icke-toxisk och har god kompatibilitet, varför den används ofta i kampen mot infektionssjukdomar i prostatakörteln och har praktiskt taget inga biverkningar.

Ibland kan det finnas allergifria reaktioner på Prostatilen i form av röda utslag i huden. Om sådana symptom uppstår, sluta behandlingen med detta läkemedel och gå till sjukhuset för instruktioner om hur du ska gå vidare.

Presumptiv kurativ effekt

En hög helande effekt kan förväntas om den appliceras i början av sjukdomen. Vid avancerade skeden, med störningar i sklerotisk vävnad, borde vi inte förvänta oss en snabb terapeutisk effekt.

Vid slutet av behandlingen upplever 90 patienter av 100 en markant förbättring av deras tillstånd. Detta uttrycks i:

 • Förstärkning av strålen;
 • Minska diskontinuitet
 • Minskar frekvensen av trängsel att urinera;
 • Ökad minsta volym av allokerad urin;
 • Minskar ömhet
 • Minskning av kvarvarande urin i urinblåsan;
 • Minskad prostata storlek;
 • Reduktion av patologisk densitet
 • Minskning av diffusa brännviddsintag;
 • Minska nivån av prostataspecifikt antigen i blodet;
 • Minskar risken för maligna tumörer i prostatakörteln.

Ytterligare information

Prostatilen ges utan recept, men det betyder inte att du kan självmedicinera. Det rekommenderas starkt att endast använda mediciner efter att ha hört en specialist för ditt problem.

Du kan använda rektala suppositorier i tre år, om de lagras korrekt vid 2-15 ° C på en torr plats.

Speciellt det breda spektret av åtgärd är besatt av prostatilen-zinkstearinljus. Zinkjoner och E-vitamin läggs till suppositoriet, tack vare vilket väldigt viktiga resultat för patienten uppnås.

Zink, deltar i processerna för generering och utveckling av spermatozoa, förlänger livslängden och ökar libido. Främjar skapandet av immunceller. Bristen på zink resulterar i en utplattad svaghet och en minskad mängd spermier.

Vitamin E (a-tokoferol) lbladaet stark antioxidant potential, det aktiverar spermier, förbättrar mikrocirkulationen i prostata och reducerar trombosbildning.

Pris på medicin

Och även om kostnaden inte är det sista kriteriet, när det är nödvändigt att välja behandlingsmetod, är det mer korrekt att styras av vilken typ av terapeutiskt medel som verkligen kommer att hjälpa till med denna eller den sjukdomen.

En annan fördel med prostatilen är dess ganska demokratiska pris. Kostnaden för rektala suppositorier i Ryssland varierar omkring 440 rubel. För ett paket med 10 ljus och 270 rubel. - 5 ljus.

recensioner

Läkaren har utsett eller nominerat från min prostatit "Prostatilenum" i suppositorier. Enligt anvisningarna måste vi sätta ljus i 10 dagar i rad, men jag kände mig redan bättre med den femte. Visst, i början av diarré torterade men ingenting tolererades. Så, killar, jag rekommenderar till alla som har samma problem, ljus - bara super! Snabb behandling med ett bra pris, vilket också är en glädje.

Förra vintern rann vi av med fiskens sidekick och njöt av det som tsutsiki. Som ett resultat började båda prostatit. Vi gick till sjukhus, jag fick en läkare för att skriva ljus Prostatilena och Oleg - injektioner. Oleg fanns faktiskt och tänkte på hur jag ska bli stjärnorna i rumpan. Som det visade sig - tidigt glädjades ljusen mycket snabbare, pricks. Dag efter 3-4 blev det bättre och hjärtets uppförande började glädjas. Och Oleg, så mycket som några injektioner och speciell behandling fungerade inte, bara det hela var bortskämd och allting. Här är en sådan pepparkaka! Släck inte, män, välj ljus - billigt och arg!

Jag blev förkyld i Moskva. Jag gick till sjukhuset. Läkaren gav ljus Prostatilen och instruktioner. Där är det skrivet att sätta 1 ett ljus på morgonen, 1 på kvällen. Jag bad om injektioner - det är motbjudande att trycka på ljusen i röven, men doktorn sa att ljusen är bättre. Bra doktor! Först ville jag verkligen gå på toaletten, men i slutet av veckan kände jag mig bra. På natten gick jag inte på toaletten och sex var också. Det är också nödvändigt lite. Injektionerna är dyrare, men de behandlas på samma sätt.

Ljus Prostatilen

Prostatilen är ett effektivt verktyg för behandling av prostata sjukdomar av naturligt ursprung. Detta läkemedel har en varierad prostatobeskyttande effekt.

I denna artikel kommer vi att överväga varför läkare ordinerar Prostatilen, inklusive bruksanvisningar, analoger och priser för detta läkemedel i apotek. REAL KOMMENTARER av män som redan har använt ljus Prostatilen kan läsas i kommentarerna.

Sammansättning och form av frisättning

Prostatilen finns i form av lyofiliserat pulver för injektioner och rektala suppositorier.

 • Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är extraktet av prostata körteln av unga tjurkalver som har uppnått sexuell mognad.

Klinisk-farmakologisk grupp: ett preparat av animaliskt ursprung, som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Indikationer för användning

Indikationer för att ta ljus Prostatilen:

 • svårighet att urinera av någon svårighetsgrad
 • som en hjälpbehandling för akut prostatit;
 • behandling och förebyggande av tromboflebit i prostata;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • kroniska inflammatoriska processer i prostata är inte bakteriella;
 • godartad utvidgning av körtelvävnaderna (BPH);
 • efter kirurgisk ingrepp i genitourinary sfären;
 • infertilitet orsakad av prostata sjukdomar.

Stearinljus och injektioner Prostatilen kan användas som profylax av prostata sjukdomar hos män i avancerad ålder eller för uteslutande av återfall efter behandling.

Verkningsmekanism

Prostatilen har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Ger en uttalad protoprotektiv effekt. Har antiinflammatorisk effekt (hjälper till att minska leukocytinfiltration, svullnad i prostata).

Prostatilen förbättrar också processerna för vaskulära mikrocirkulationen och blodplätts vaskulär hemostas och därigenom förhindrar bildandet av prostata venoler trombos. Har en positiv effekt på spermatozoas funktionella aktivitet.

Instruktioner för användning

Enligt instruktionerna för användning av ljus injiceras Prostatilen djupt i anusen efter avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter.

 • Suppositorier 30 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 tid / dag (morgon eller kväll) eller 2 gånger per dag (morgon och kväll).
 • Suppositorier 50 mg administreras rektalt för 1 pc. 1 gång / dag (morgon eller kväll).

Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Hittade svurit fiende Svampspik! Nails kommer att rengöras om 3 dagar! Ta det.

Hur snabbt normaliserar artärtrycket efter 40 år? Receptet är enkelt, skriv ner.

Trött på hemorrojder? Det finns en väg ut! Det kan botas hemma om några dagar, det är nödvändigt.

Närvaron av maskar säger SMELL från munnen! En gång dagligen dricker du vatten med en droppe.

Kontra

Ljus Prostatilen är kontraindicerat att använda när förvärra hemorrojder, speciellt med komplikationer, och med en analfissur. rekommenderas också att använda den i närvaro av allergi mot komponenter av drogen, svår lever- och njursvikt, hjärtinfarkt.

Biverkningar

Prostatilen tolereras väl. Sällan finns det allergiska reaktioner i form av urtikaria, men behandling i det här fallet slutar inte och en antihistamin förskrivs.

Prostatilen eller Vitaprost?

Många patienter undrar: Vilket läkemedel är bättre, Prostatilen eller Vitaprost? Eftersom kompositionen innefattar även Vitoprosta antibakteriell komponent, är dess verkningsspektrum bredare (inflammatorisk prostatit, förberedelse för prostataoperation). Men det betyder inte att Vitaprost är bättre.

Trots allt, om du väljer mellan Prostatilenom Vitaprost och vid behandling av en adenom (utan infektion), kan effekterna av antibiotika på kroppen kommer du inte bara behöver, men också leda till biverkningar. Kvittot av sådana medel måste därför utses av läkaren, baserat på en specifik situation.

Analoger Prostatilen

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Vitaprost;
 • Vitaprost forte;
 • Prostatilen Lekhim;
 • Prostatilen Zink;
 • Samprost;
 • Uroprost.

OBS: Användningen av analoger måste överenskommas med den behandlande läkaren.

Det genomsnittliga priset är PROSTATILLE, ljus i apotek (Moskva) 340 rubel.

Villkor för ledighet från apotek

Läkemedlet är godkänt för användning som en OTC-produkt.

Kronisk prostatit började tortera sedan 2009 (när jag är 41 år gängade) och ändå inte släppa taget, trots att hans behandling redan har tillbringat tiotusentals rubel (antibiotika, ljus alla slag, bw prostatilen, massage). Effekten är kortlivad. Symptom, faktiskt, jag har bara en - Drain känsla av ofullständig urinblåsa och andra symptom, som de skriver (brännande, skarp brådska, impotens), det har jag inte. Kön är dock redan tre år (efter skilsmässan) också.

Jag behandlades för kronisk prostatit. Jag var tvungen att dricka mycket olika piller, ljus och injektioner. Jag kan säga att åtgärden från vissa var, men det räckte inte länge. Vid nästa besök till specialisten var min läkare inte på jobbet. Och jag fick en annan. Han skrev mig sedan Prostatilen. Och ljus. Jag motstå länge, men min fru övertalade mig att sätta ljusen. Nåväl åtminstone för natten, och kursen är inte så lång. Jag kommer inte att säga att detta förfarande är mycket trevligt, men för smärtlindring är det möjligt och tolererat. Redan på den andra dagen för ansökan blev det lättare för mig. Efter hela kursen gick de smärtsamma förnimmelserna överallt, och erektionen är normal. I flera månader fanns det inga återfall.

Väl återställer prostatens funktion, min man drack det nyligen med en smart prostata och fick idag resultatet av spermogram - nästan full hastighet! Och detta trots att han har en prostatit, som doktorerna sa.

Jag gillade injektionerna mer, lägg dem mot bakgrunden av den smarta processen - även lätthet i ljummen återvände. Och ljus är so-so, tror jag.