Huvud
Strömförsörjning

Effektiv folkmedicin för prostatit - ljus med propolis: hur man gör egna händer och reglerna för behandling

propolis - En av de mest värdefulla och användbara naturprodukterna, som länge används i folkmedicin för behandling och förebyggande av manliga sjukdomar.

Läkemedel baserade på det är speciellt användbara vid kronisk prostatit.

I samma artikel kommer vi att prata om ljus med propolis, deras effektivitet vid behandling av prostatit och på egen produktion.

Produktfördelar

Produkten innehåller ett antal ämnen som är nödvändiga för att upprätthålla människors hälsa:

 • vitaminer (B1, B6, B9, A, P, C, E), mineraler (koppar, krom, järn, natrium, kisel, zink, mangan, etc). Särskilt rik på mangan och zink, som är nödvändiga för att upprätthålla reproduktiv funktion och hälsa hos prostatakörteln.
 • Vegetabiliska flavonoider, besitter antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. De hjälper till att klara av sårbarheten hos små kapillärkärl, stimulera blodcirkulationen. Forskare visade också att regelbunden konsumtion av livsmedel med högt innehåll av flavonoider minskar risken för att utveckla prostatacancer.

 • Mer än 20 nödvändigt för kroppen av syror, inklusive ferulsyra, kaffe och bensoesyra. Dessa komponenter har antibakteriella och astringerande egenskaper, fördröjer tillväxten av skadliga bakterier, bidrar till läkning av sår.

  Behandling av prostatit med propolis
  Det finns många recept för beredning av naturliga läkemedel baserat på propolis. Från det är tinkturer, avkok, salvor och gummin gjorda, men användningen av suppositorier är speciellt bra för hälsan.

  Många års erfarenhet av läkemedlet visar att det hjälper till att lindra inflammation i prostatan, minska smärta vid urinering, det hjälper till att återställa manliga organceller, stimulerar blodcirkulationen, minskar risken för prostatacancer, samt att stärka immunförsvaret.

  Ljus är enkla att tillverka, tillgängliga, har en bra terapeutisk effekt, har minst kontraindikationer. De är universella och lämpliga för människor i alla åldrar.

  Prescriptions of home suppositories

  Hur man gör ljus från propolis för behandling av prostatit? Låt oss överväga några av de mest populära recepten:

  På alkohol

  För beredningen behöver vi:

  • 30-40 gram propolis,
  • 200 ml alkohol (inte vodka, men alkohol),
  • 200 gram smör.
  1. Vi tar bietråvara, mala det till bildandet av gruel, fyll det med alkohol och blanda noggrant.
  2. Den beredda massan stängs och städas i 7-10 dagar på ett kallt mörkt ställe, blandas periodiskt med ingredienserna.
  3. Då bör det kokas över låg värme tills alkoholen helt avdunstar.
  4. Vi smäller smöret på låg värme, kyla lite och blanda med propolis.
  5. Från en varm blandning gör vi ljus och vi tar bort dem för förvaring i kylskåp.

  Kakaosmör

  • 20-25 gram kakaobönorolja,
  • 10-12 gram vattenfritt lanolin,
  • 10 gram fryst propolis.
  1. Vi tar en emaljpanna, lägg kakaosmör och lanolin i den, lägg den i ett vattenbad.
  2. När blandningen blir vätska, tillsätt den krossade propolen och blanda till en homogen konsistens.
  3. Stäng av tallriken och lämna kastrullen.
  4. Den beredda massan ska räcka för 10-15 ljus.

  Royal gelé och honung

  • 80 gram kakaosmör,
  • 150-180 gram smör,
  • 70 gram propolis,
  • 5 gram royal milk och perga,
  • sked av honung.
  1. Ta det emaljerade kärlet och drunkna in oljan på ett vattenbad.
  2. Vi lägger till honung, perg, kunglig mjölk och markerade råvaror. Blanda ordentligt.
  3. När blandningen blir homogen måste du kyla den lite och börja göra stekpiller.

  Hur man gör ljus från prostatit med propolis med egna händer?

  Gör det själv

  • För att göra ljus måste du ta den beredda lättkylda massan och rulla ut det korv 1 cm tjock.
  • Använd sedan en kniv för att skära i tunna remsor av 1,5-2 cm i längd.
  • En kant kan göras konisk genom att förlänga den med fingrarna i en triangel. Så det blir lättare att injicera ett ljus i anuset.
  • Sätt varje stötpasta på folie så att de inte rör varandra och städa upp i kylskåpet för att frysa.
  • När ljusen blir fast kan du överföra dem till förvaring i en skördad behållare.

  Apotekstearinljus

  För närvarande har apotek ett brett utbud av färdiga suppositorier baserade på denna terapeutiska produkt. Genom kliniska egenskaper och sammansättning liknar de hemljus. Många av dem har ett bredare handlingssätt.

  Ljus från prostatit med propolis: namn

 • Prostopin - Ett ryskt läkemedel producerat av Alfarm. Den är gjord på basis av propolis, perga, royal gelé, honung och pollen. Det ordineras för sjukdomar i prostata, inklusive prostatit.

  Den kliniska effekten syftar till att förbättra trofismen och regenereringen av vävnaderna hos manliga organ. Kostnaden för 580-610 rubel.

 • Hemo-Pro - Ryska medicinen, tillverkad av företaget "Adonis". Drogen har en mer komplicerad inverkan och ett brett utbud av applikationer. Detta beror på dess sammansättning, som innefattar: propolis, havtorn, johannesört, kastanj, rue och andra komponenter. Hemo-Pro kan ordineras både för behandling av manliga sjukdomar och för komplex behandling av hemorrojder och missfall i anus. I genomsnitt är priset för det 300-350 rubel.
 • Propolis ljus - ett läkemedel som tillverkats av det ryska företaget "Doctor N". Den är gjord på basis av pollen, tanniner, vax, hartser. Det kompletteras med vitaminerna A, C, E, liksom mikrodelar och aminosyror. Det ordineras för prostatit, sjukdomar i övre luftvägarna, hudpatologier. Priset är 260-290 rubel.
 • Propolis D - produceras i Ryssland av företaget Mia Bio Profi Center LLC. Komplexpreparat som används vid behandling av gynekologiska, urologiska och prokologiska sjukdomar. Baserat på kakaosmör, propolis-extrakt och dimexid. Priset är 300-340 rubel.
 • Behandlingsschema

  Ljus ska appliceras 1-2 gånger om dagen (morgon och kväll eller strax före sänggåendet) efter evakuering av tarm- och hygienprocedurer.

  Sätt i läget på sidan, varefter det rekommenderas att ligga ner i 5-10 minuter. För bättre glidning kan ljusändarna smörjas med petroleumjelly.

  Behandlingsförloppet är från 7 till 30 dagar. Behandlingsregimen bör väljas av den behandlande läkaren. Vid behov är kursen långvarig eller upprepad efter 2-3 månader.

  När väntar du på resultatet?
  Även om ljusen inte ger omedelbar lättnad noterar de flesta patienter den första positiva effekten efter 3-4 dagar från början av behandlingen.

  Maximalt resultat kan uppnås med regelbunden användning under hela behandlingsperioden.

  Fördelar och nackdelar med behandlingen:
  De främsta fördelarna med läkemedlet är dess tillgänglighet, effektivitet, mångsidighet, enkelhet och användarvänlighet.

  Nackdelarna innefattar allergiska reaktioner hos vissa patienter och en långsam terapeutisk effekt.

  Folkmekanismer är bra vid behandling av kroniska former av prostatit. För patienter med akut form som orsakas av infektion föreskrivs starkare läkemedel och antibiotikabehandling är obligatorisk.

  Den enda kontraindikationen för användningen av ett läkemedel kan vara förekomst av allergiska reaktioner mot biodlingsprodukter.

  Intolerans av komponenter är extremt sällsynt.

  Ljus med propolis - Ett effektivt, prisvärt, inte dyrt och enkelt läkemedel som är lämpligt för behandling och förebyggande av prostatit. Många patienter noterar ett positivt resultat efter behandling med suppositorier. Glöm inte att kontakta din läkare före användning! Var frisk!

  Användbar video

  Hur man gör ljus med propolis för behandling av prostatit beskrivs i följande video:

  Ljus med propolis: Användbara egenskaper och indikationer för användning, begränsningar, en översyn av preparat och hemrecept

  Ljus med propolis har framgångsrikt använts i industriell skala för behandling av prokologiska sjukdomar. Dessa läkemedel hjälper till att hantera patologins manifestationer.

  Ljus från hemorrojder med propolis har en, men en stor fördel - möjligheten att laga mat hemma, vilket bekräftas av läkemedlets kvalitet, handling och effektivitet.

  Läkande egenskaper

  Propolis ljus och salva från hemorrojder kan undertrycka aktiviteten hos bakterier som provocerar proktologisk patologi. Propolis innehåller många användbara egenskaper.

  Effekten av bilim visas i tabellen:

  Aktiv substans

  effekt

  De har antibakteriell verkan, reducerar permeabiliteten och bräckligheten hos kapillärer, hämmar koagulerbarheten av blod. De har antioxidant-, antivirala, antiinflammatoriska effekter. Motverka uppdelning av vitamin C.

  Det orsakar en minskning av tumörcellernas överlevnad. Påverkar hemorrojderna genom undertryckande av mikrober, har en antiviral effekt.

  Undertryck Helicobacter pylori, antitumör.

  Lämnar spasmer, verkar mot godartade och maligna former.

  Organiska syror (bensoic, kaffe, ferulic och andra)

  Antimikrobiell, antiviral och antitumör.

  Antioxidant, antisvamp, antiviral.

  Aminosyror (leucin, lysin, metionin, 3-metyl-histidin, orinitin, prolin, serin, alanin, cystit, etc.). Totalt 27 aminosyror.

  Nödvändigt för proteinsyntes, återställa ämnesomsättning.

  Även i produkten ingår vitaminer (tokoferol, tiamin, riboflavin, nikotinsyra och askorbinsyra). Tillsammans kan dessa komponenter permanent avlägsnas av hemorrojder.

  Salvor, infusioner och suppositorier baserade på propolis kännetecknas av stark anestesi, förbättrar självläkning av vävnader, främjar splittring av hemorrojskott.

  Indikationer för användning

  Propolis från hemorrojder är ordinerad för kvinnor och män. Biprodukten får användas även under graviditeten, eftersom det inte finns någon negativ effekt på moderns och fostrets kropp.

  Ljus och salva med propolis kan användas i följande fall:

  • förebyggande av trombos
  • vid första och sista scenen med hemorrojder och rektala sprickor;
  • tjocktarmen kol
  • om det finns inflammation i den anorektala zonen;
  • vaginit;
  • endometrios;
  • livmodermoment.

  Propolisstear hjälper till med behandling av interna hemorrojder. För behandling av externa noder ska salvor och lotioner från infusioner användas, men i motsats till suppositorier får dessa läkemedel användas mot koner inuti ändtarmen. Propolisbehandling av hemorrojder kommer att gå snabbare.

  Vissa läkemedel i form av suppositorier har en större effekt vid behandling av vissa patologiska tillstånd.

  Till exempel används propolisstearin i sjukdomar i övre luftvägarna, i tandläkare, såväl som i hud- och svamppatologier.

  Fitorljus med propolis förskriva sprickor i anus, cervikal erosion, hemorrojder, kolit, cystitisuritrit och prostatit. Läkemedlet kan användas rektalt och vaginalt som ett komplement till komplex terapi.

  Läkemedelsgranskning och priser

  Du kan köpa stiftpiller i något apotek. Några av drogerna kräver recept, så innan du köper besöker du din läkare. Läkaren skriver ut den lämpligaste typen av ljus från propolis från hemorrojder.

  Listan över de mest populära och testade drogerna:

  1. Prostopin består av kunglig gelé, bergsvin, perga, blomsterpollen och bilim. Dessa suppositorier används rektalt för inflammation i prostatakörteln, urinrör, närvaron av hemorrhoidkottor, ulcerös kolit och sprickor i anorektala regionen. För att behandla prokologiska patologier administreras 1 suppositorium vid sänggåendet. Behandlingen varar 15-30 dagar. Kostnaden för 617 rubel.
  2. GemoPro - suppositorier baserade på extraktet av läkningsmudden av Tambukansjön. De används i komplex terapi av prostatit, sår i rektum, sprickor, hemorrojder. Priset på läkemedlet varierar mellan 280-360 rubel.
  3. Fyto-Propolis använd rektalt. Hjälper med godartad prostatahyperplasi, inflammation i prostata. Kostnaden för medicinen är ca 200 rubel.
  4. Kyzyl maj - Den bästa typen av ljus från propolis från hemorrojder. Kompositionen innehåller extrakt av medicinska växter. De får också användas för inflammation i vaginala slemhinna, ektopi, kolit, proktit.
  5. Drogen Tambukan-Propolis fick sitt namn på grund av kompositionen, vilket inkluderar biklim och läkningsmudder i Tambukansky-sjön. Kostnaden för 10 suppositorier är 410 rubel.
  6. Monfarm producera i förpackningar med 10 ljus. Läkemedlet används rektalt och vaginalt. Suppositorier är avsedda för behandling av prokologiska och gynekologiska sjukdomar. Vanligtvis används i komplex terapi av prostata adenom. Läkemedelspriset är 95 r.

  Propolis med hemorrojder, prostatit, livmodermomier och andra proktologiska sjukdomar anses vara den bästa lösningen.

  Dessa läkemedel kan köpas utan recept från behandlingsläkare.

  Korrekt användning

  Propolisstearin injiceras i rektum eller vagina. Läkemedlet används efter hygieniska förfaranden.

  • Skrotet tvättas med varmt vatten och tvål.
  • när rektal administrering ska göras avbrott med användning av antiinflammatoriska örter (kamomillsvängning), för att inte orsaka irritation eller ta avtagande medel.

  Innan du använder propolis ljus ska du noggrant tvätta händerna. Det är nödvändigt att ligga på ena sidan och sätt in ett ljus med propolis i vagina eller rektum med hjälp av pekfingret. Det är nödvändigt att driva läkemedlet så långt som möjligt. Efter användning av suppositoriet behöver du ligga på din sida i 20-30 minuter.

  Med det avancerade stadium av hemorrojder och propolis hjälper inte, är behandlingen bara kirurgisk.

  Vi gör ljus från propolis med egna händer

  Absolut alla biodlingsprodukter har alltid ansetts vara utmärkta läkemedel och har använts i medicin i olika former. Basen för de flesta droger är propolis (bilim). Det används aktivt vid behandling av kronisk prostatit i form av rektala suppositorier. I sin rena form uppfattas detta ämne inte av kroppen, så för behandling blandas det med olika fetter och oljor, så de aktiva elementen släpps ut.

  Stearinljus baserade på propolis innehåller en hel lista med mikrodelar, vitaminer och substanser som har antibakteriella och antiinflammatoriska effekter. Med prostatit förstärker de kapillärerna och förbättrar blodcirkulationen. Sådana suppositorier med regelbunden applicering reducerar även chanserna för prostatacancer.

  Ljus från prostatit med propolis minska aktiviteten och tillväxten av bakterier, minskar inflammation i prostatan, underlätta urinering, lindra smärta och öka immunitet muzhchiny.Oni anses homeopatiskt medel och har nästan inga kontraindikationer. Lämplig för män i alla åldrar.

  Valet av propolis

  Du kan själv göra ljus från propolis från prostatit, men denna process måste noggrant förberedas. För att börja, välj ett kvalitetsmaterial.

  Lukten av propolis ska vara skarp och uttalad. Förpackningen bör inte störs, eftersom innehållet ska ses. Färg, grunden, allt från gulaktiga nyanser och slutar med brun, är normen. Det är viktigt att undvika en helt mörk propolis, en sådan faktor indikerar den alltför långa förvaringen av produkten.
  I sin rena form används propolis inte alltid.

  Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

  Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

  "Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

  Den rektala suppositorier för att förebygga sjukdom bör inte innehålla mer än ett par gramm.Prezhde använder ljus med propolis från prostatit, bör du rådgöra med din läkare. Suppositorier innehåller allergener som kan leda till obehagliga konsekvenser. Därför är det värt att omedelbart avbryta denna typ av behandling vid bränning, klåda, huvudvärk och generell svaghet.

  Propolis suppositorie recept

  Den vanligaste, budget och ett recept kan anses bevisat smält smör med propolis (20 g 2 g, respektive), kylda och hälldes i former. Men det finns många andra lika effektiva recept.

  Propolis ljus från alkohol på alkohol

  Blanda de två första ingredienserna och slipa dem så mycket som möjligt på våtens konsistens. Placera sedan den färdiga massan i en sluten behållare och lämna den i ett mörkt, torrt och kallt rum i 8-10 dagar. Framtida rektala suppositorier måste blandas ibland. Efter den angivna tiden, ta bort massan från behållaren och koka den över en liten eld tills alkoholen avdunstar helt. Smält på ett vattenbad, blanda oljan med den resulterande propolen. Prostatitstearin framställda med propolis erhålles. Det återstår att bilda dem och lagra dem uteslutande i kylskåpet.

  Baserat på kakaosmör

  • Kakaosmör - 25 g;
  • Vattenfritt lanolin - 10-12 g;
  • Kyld propolis - 10 g.

  Kombinera de två första ingredienserna och smälta i ett vattenbad, tillsätt den tredje ingrediensen och blanda noggrant. Låt svalna och bilda färdig produkt och skicka till kylskåpet tills det används.

  Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

  Med honung och kunglig gelé

  • Honung - 1 matsked
  • Cacao bönolja - 80 g;
  • Propolis - 70 g;
  • Smör - 160 g;
  • Royal Jelly, Perga - 5 g.

  Smält den angivna mängden olja och tillsätt alla andra ingredienser. Kall så mycket som möjligt, slipa allt och blandningen är klar för beredning av rektala suppositorier.

  Med kakaosmör och alkohol

  • Propolis - 50 g;
  • Medicinsk alkohol - 50 mg;
  • Kakaosmör - 20g.

  Alkohol- och honungsprodukter ska blandas och lämnas på en sval och mörk plats under 12-14 dagar, rör omedelbart varje dag. Värm upp i ett vattenbad tills alkoholen avdunstar helt och når en brungul färg. Kombinera med det smälta kakaosmöret. Formulera läkemedlet och skicka det till kylskåpet.

  Med fett och alkohol

  • Propolis - 40 g;
  • Fett (kan ersättas med olivolja) - 250 g;
  • Alkohol - 250 ml.

  Bland biodlingsprodukten med alkohol. Ständig omrörning, insistera 2-3 dagar. Därefter indunstas i brand och tillsätts smält fett. Förbered den beredning som är nödvändig för prostatit från den kylda massan.

  Med getfett

  • Getfett (kan bytas ut med någon annan) - 100 g;
  • Propolis - 20 g.

  Smält fett med bietlim bör placeras i frysen tills ett fast tillstånd uppnås, slipa i en mixer eller krossa. För lite tid att stå på ett par, blanda regelbundet (40 min - 1 h), coolt. Kyl sedan ner ostkanten och du kan förbereda förberedelsen.

  Med pumpaolja

  • Pumpaolja - 150 ml;
  • Tea Tree Oil - 5 ml;
  • Firolja - 5 ml;
  • Extrakt av propolis 10% koncentration - 30 ml.

  Blanda huven och pumpaoljan. Evaporera alkoholen i ett vattenbad. Tillsätt teolja och gran, mixa. Häll i en separat behållare. Förvaras i kylskåp. Sådana suppositorier administreras med användning av en spruta.

  Med fett och vax

  • Fett - 1 glas;
  • Propolis - 50 g;
  • Vax - 50 g.

  Rillad honung lim lägger till smält fett, omrörning. Finhackat vax hälls i blandningen. Helt lösa det kommer inte att lyckas, men du måste uppnå det maximala möjliga resultatet. Kall och skär i färdiga band.

  Med glycerin och gelatin

  • Glycerin - 50 g;
  • Gelatin - 10 g;
  • Vatten - 20 g;
  • Extrakt av propolis - vid ögat.

  Smält glycerin, gelatin i vattnet. Det är viktigt att övervaka fullständig upplösning av ingredienserna och förhindra bildning av klumpar. Kyl och lägg till extraktet. Blanda och häll i mögel (kan tillverkas av folie). Skicka coolt.

  Med havtornsolja

  • Havtornsolja (kan även användas mandel) - 200 ml;
  • Propolis - 40 g.

  Öllim till slipning, blandat med smörsmält i ett vattenbad. Försök att helt lösa upp. Kyl ned, filtrera och använda.

  Med vaselin

  • Vaselin - 8 g;
  • Propolis - mängden enligt kockens bedömning.

  Smält petroleumjelly, häll i jorden propolis, vänta på fullständig upplösning. Cool, gör drogen och förvara den i folie i frysen.
  Tillverkning av rektala preparat hemma sparar budgeten och gör det möjligt att välja det läkemedel som är mest lämpligt för en viss man.

  Hur bildar man färdiga blandningar?

  I händerna för att bilda tunna korv från en varm eller kyld blandning. Tjockleken bör inte överstiga en centimeter. Klipp i små remsor ca 2 cm lång. Ena änden är ritad och inskränkt för enkel ingång.

  Sätt propolispreparatet på folie en kort bit från varandra, linda in och sätt i kylskåpet. Sådana ljus för att bekämpa prostatit ska behandlas upp till två gånger om dagen. Redan på den andra ansökningsdagen är resultatet märkbart märkbart.

  Rekommendationer för tillverkningstillämpningar

  Med införandet av rektala suppositorier med prostatit i behandlingsprocessen uppnås ett positivt resultat mycket snabbare.

  Vem sa att bota prostatit hårt?

  Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
  • Uppstoppad blåsan;
  • Sexuell dysfunktion;

  Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

  Effektiv folkmedicin: ljus med propolit från propolis

  Propolis har flera namn. Förutom de allmänt accepterade, används sådana - bietlim, uza. Det är ett speciellt smörjmedel, vilket är nödvändigt för att fylla sprickorna, sprickorna i bikupan.

  Flera grupper av arbetare bin samlar klibbiga saker från deras njurar från knopparna av träd och örtplantor.

  Det är en hartsartad massa. Bin behandlar den klibbiga substansen med sin hemlighet, vilket resulterar i propolis. Slipsens färg är mörkgrön eller brun. Limmets sammansättning innefattar mer än 50 användbara komponenter. Traditionellt är de uppdelade i fyra stora grupper: vax, balsamer, hartser, eteriska oljor.

  Alla är mycket användbara för en person. Böj lim är ett naturligt antibiotikum som inte har biverkningar. Dess struktur innehåller flyktiga och glukosider kapabla att förhindra utvecklingen av cellvissnande, maligna protsessov.Rassmotrim hur man gör ljus från propolis för behandling av prostatit.

  Hur man väljer och använder bietlim?

  Förbindelsens första och viktigaste egendom, som du måste uppmärksamma köparen, är produktens kvalitet. Människor som är långt ifrån biodling, det är svårt att göra detta, för att de inte har någon särskild kunskap.

  Egenskaperna hos den helande tjuren påverkas starkt av:

  1. platsen för dess samling;
  2. tid;
  3. en bin av bin;
  4. en slags träd, växter.

  Den mest användbara är propolis, skördad av vilda bin. Dessa insekter har kraftfull immunitet. Den andra platsen tillhör Uzze från skogsbiven "Borzyanka", den tredje platsen tillhör produkten från insekterna vid foten av "Kaukasierna".

  Den listade tjären är hög i jäsningskvalitet. När propolis samlas på en speciell ram finns det inte tillräckligt med smuts i det (damm, skräp, bladblad och annat). Detta är ett kvalitetsharts. Dess färg kan sträcka sig från ljusbrun till mörkgrön, nästan svart.

  Utseendet, propolisens smak är viktigt. Det måste ha:

  1. stark arom (nålar eller rökelse);
  2. homogen färg (utan vener, abrupta övergångar);
  3. bitter, brinnande smak.

  När du väljer mycket mörk i färgpropolis, se till att den har en minimal mängd svarta ådror. Frisk produkt har en ljus färg, mjukhet, smidighet.

  Gulgrön, brun bit anses vara den bästa kvaliteten. När du tuggar en bra harts förstklammer, skapar i munnen en känsla av värme. Om några minuter kan du känna en brännande känsla, en lätt nummenhet i tungan. Då biet limet (det tar bara en halvtimme) krossas i smulor, det finns en stark bitterhet.

  Om du köpte ett band av dålig kvalitet kommer det inte att hålla fast vid dina tänder, och bitterhet och brinnande kommer alltid att finnas när du tyggar det. I gott propolis är innehållet av vax och pollen inte mer än 25 procent. Kontrollera kompositionen enligt följande: bollen sänks i ett glas med vatten och det ska falla till botten. Hållbarhetstid är 5 år.

  Propolis används ofta i medicin. Den är gjord av:

  Om du lyckats köpa ett kvalitetsharts, kan du själv förbereda ljus från prostatit och för behandling av många sjukdomar. I sjukdomar i tänder och tandkött kan propolis enkelt tuggas. Detta kommer att kräva en liten bit harts. Det är viktigt att följa vissa regler, tuggtiden bör inte överstiga 20 minuter, eftersom produkten är ganska aggressiv.

  Ljus med propolis. Beskrivning 5 preparat och 3 recept för hemstödpiller

  Ljus med propolis Är en hel grupp homeopatiska läkemedel som finns i form av suppositorier. Huvudskillnaden är innehållet i den huvudsakliga aktiva komponenten - propolis. Huvuddelen av stearinljus med propolis är enkomponent, det vill säga de innehåller den huvudsakliga aktiva substansen - bilim, som blandas av tillverkaren med basen (olja, petrolatum och lanolin).

  Ljus med propolis kan kompletteras med andra aktiva substanser för att förbättra effekten och förbättra de terapeutiska egenskaperna hos suppositorier. Det leder inte alltid till det planerade resultatet, eftersom tillverkaren samtidigt minskar mängden av huvudläkemedlet - bietlim.

  Native propolis i sin naturliga form kan inte medföra den förväntade fördelen för människokroppen, eftersom hartserna som finns i denna biodlingsprodukt inte tillåter att de användbara komponenterna absorberas i blodet. Därför måste den lösas före användning.

  Hur man gör stearinljus med propolis hemma, vi kommer att överväga lite senare. Om du går till hoppa delen vad stearinljus med propolis att köpa - tryck hur man gör ett ljus med propolis hemma

  Vad stearinljus med propolis att köpa?

  Ljus med propolis har en gemensam likhet av kompositionen och deklarerade terapeutiska egenskaper hos tillverkaren, men med tillsats av olika ytterligare komponenter i verkan kan suppositorier variera kraftigt. Det är väldigt svårt att välja och köpa ljus med propolis som passar dig. Priserna för propolis-suppositorier skiljer sig också beroende på den procentuella sammansättningen av bilim, ytterligare ingredienser och antalet stycken i förpackningen.

  Stearinljus med propolis: namn, pris, kostnad för ett stötpasta och var du kan köpa - Sammanfattningstabell

  Bland de många suppositorierna kan identifieras: främjas, vilket kan köpas i något apotek och lite känt. De kan köpas i nätbutiken med leverans. Ofta köper de ofta annonserade i media suppositorier till ett högre pris, får patienten inte den önskade terapeutiska effekten. Det slutliga beslutet fattas för var och en av oss, vår uppgift är att förmedla din egen erfarenhet av ansökan och rösta på ett visst läkemedel eller lämna en utökad granskning om det längst ner i artikeln.

  Rektala suppositorier med propolis: översyn av suppositorier

  Överväga och bekanta på nära rektala stolpiller med propolis sådana läkemedel och tillverkare som "Prostopin" produceras av "Alfarm" ljus Propolis - TM "Apigrin" Ljus "Propolis NAM" - LLC "Materia Bio Profi Center" och ljus "Propolis D "- LLC" Doctor N "

  Stearinlys propolisnye TM Apigrin

  Vittnesmål och experter tyder på att dessa propolis stolpiller är lätta att använda och omfattande inverkan på sjukdomen: lindra smärta och irritation, läka, lindra inflammation och blödning.

  Hemorrojder är mycket farliga - i 79% av fallen leder det till cancercancer! Tyvärr finns det mycket liten information, men det är väldigt lätt att bli av med det - ta det här. Läs mer »

  Priset är 350 rubel. Du kan köpa i Privolzhsky sanatorier

  • Den renade propolisen av den faktiska produktionen
  • Smörkräm smält 99% (fetthalt)

  Dessa ljus används för att behandla hemorrojder. Det är inte obetydligt, de kan också användas för att behandla prostatit hos män. Dessa är de enda ljus som experter rekommenderar och för att lindra förstoppning. Ett välkänt faktum: hemorrojder är alltid åtföljda av svår förstoppning. I detta avseende rekommenderar experter att ta detta läkemedel för att bekämpa hemorrojder.

  De viktigaste skillnaderna markerade av specialister

  • smärtfri och enkel applikation
  • förutom behandling av hemorrojder och prostatit - lindra förstoppning
  • lindra smärta och irritation omedelbart
  • sugas in i blodet i 15 minuter och agera tills nästa stol
  • 100% löslighet
  • användningen av ljus utan känslan av en främmande kropp
  • Före konsumtion är det inte nödvändigt att tömma tarmarna eller lägga enema
  • är inte ett läkemedel

  Ansiktsstämpel för ljust och kontraindikationer

  För avlägsnande av inflammation med hemorrojder och prostatit kan användas 3 gånger om dagen. Efter lindring av inflammation och smärta (från andra dagen) en gång om dagen eller efter varje avföring. Den rekommenderade kursen för full återhämtning är 10 dagar. För personer med risk för hemorrojder och prostatit - en förebyggande kurs två gånger om året för 5 eller 12 ljus. Före användning är det inte nödvändigt att tömma tarmarna, eftersom stötpiller fungerar direkt och absorberas i blodet under de första 15 minuterna.

  Propolisljus är kontraindicerade för individuell intolerans mot biodlingsprodukter. Användning under graviditet är endast tillåten med tillstånd från den behandlande läkaren.

  Suppositorier rektala homeopatiska (suppositorier) "Propolis DN"

  En av de vanligaste suppositorierna i vårt land. Positiv feedback från patienter visar att suppositorier kan klara sig bra med de uppsatta uppgifterna: lindra smärta och återhämtning, hjälp till att ta bort problem som är förknippade med prostatit.

  Pris på ljus - 267 rubel, kan köpas på apotek.

  • ullvax
  • kakaosmör
  • bilim

  Suppositorier andra än hemorrojder, och används för att behandla prostatit hos män. De ordineras och används även under rehabiliteringsperioden efter bäckens organ.

  De viktigaste skillnaderna markerade av specialister

  • användarvänlighet
  • behandla hemorrojder och prostatit
  • lindra smärta och irritation
  • Applicera under rehabiliteringsperioden efter operationen i bäckenorganen

  Använd och kontraindikationer

  Suppositorier måste användas i 10 dagar 3 gånger om dagen. Var noga med att tömma tarmarna eller torka tarmarna med en lavemang före användning.

  Suppositorier är kontraindicerade för individuell intolerans mot biodlingsprodukter, ullvax och kakao. Användning under graviditet är endast tillåten med tillstånd från den behandlande läkaren.

  Hemopatiska suppositorier av Hemo-Pro

  Suppositorier kännetecknas av en stor komposition av komponenter och en komplex effekt. Ett ljus innehåller två gram av de aktiva ingredienserna.

  Priset är 350 rubel. Suppositorier kan köpas på apotek.

  Hemo-Pro har följande sammansättning

  • lera, härdande
  • Rutaceae olja
  • Seabuckthorn extrakt
  • comfrey extrakt
  • St John's wort extrakt
  • bilim
  • kakaosmör

  Hemo-Pro stärker kapillär och venösa väggar, återställer intestinal mikroflora. Det rekommenderas som en ytterligare beredning, eftersom det inte handlar omedelbart och de första positiva resultaten kommer att märkas efter en vecka med användning av ljus.

  De viktigaste skillnaderna från konkurrenterna

  • enkel applikation
  • förutom behandling av hemorrojder används för att behandla sår och sprickor i analkanalen, rektumslimhinnan och pararectal abscess

  Hemo-Pro-ljus med propoliskontraindikationer

  En av de svaga punkterna i läkemedlet, till skillnad från andra suppositorier, är flera kontraindikationer. Läkemedlet är kontraindicerat för personer med intolerans av komponenterna: medicinsk lera, ruttolja, havtorn, komfrey, johannesört, bilim och kakaosmör.

  Barn, gravida kvinnor och kvinnor är strängt förbjudna från amning ett spädbarn. Det är också tillåtet att använda i följande fall:

  • med livmoderblödning
  • under menstruationscykeln
  • med högt blodtryck
  • med diabetes.

  Klienternas vittnesbörd visar dock att de tolererar Hemo Pro-läkemedelsbrunnen och det fanns inga speciella fall av starka kontraindikationer i recensionerna.

  Prostopin

  Recensioner av detta läkemedel är inte dåliga. Den stora sammansättningen av biodlingsprodukter påminner om Apimol, som har bevisat sig i vårt land och har ett stort intresse.

  Prostopinumpriset på suppositorier - 648 rubel. Suppositorier Prostopin kan köpas på apotek.

  Sammansättning av aktiva beståndsdelar

  • kakaosmör
  • Rutaceae olja
  • bivax
  • ullvax
  • honung
  • pollen
  • ambrosia
  • bilim
  • kunglig gelé

  Prostopin används för att behandla vävnadsmetabolism, reparerar framgångsrikt skadade områden och läker sår och sprickor. Specialister tvivlar bara på närvaron av kunglig gelé. Som du vet är bara naturlig kunglig gelé, samlad på apiarier och fryst i 15 minuter - ett kraftfullt stimulansmedel för människokroppen. Nyare forskning har visat att absorberad kunglig gelé (eller lättare att säga torkad) förlorar nästan 100% av dess användbara egenskaper. Idag rekommenderar tillverkare och specialister den patenterade tekniken för att bevara kunglig gelé i sin ursprungliga form - i en vaxkapsel utan tillgång till syre. Ett sådant exempel är kapslar MK Apimol.

  Prostopin kontraindikationer.

  Den enda kontraindikationen mot suppositorier Prostopin är en individuell intolerans mot biodlingsprodukter och ullvax. Specialister rekommenderar inte dessa ljus till barn och gravida kvinnor.

  Ljus "Propolis D"

  Dessa suppositorier innehåller dimexid i deras komposition, vilket betyder extra bokstaven "D". Från beskrivningen till läkemedlet bör dimexid öka effekterna av näringsämnen i biprodukter. Det förbättrar absorptionen i slemhinnan i rektum stimulerar verkan av bilim.

  Priset på suppositorier är 340 rubel. Du kan köpa i tillverkarens representantkontor.

  • kakaosmör
  • bilim
  • dimexide

  De viktigaste skillnaderna mellan suppositoriet

  • Dimexid är närvarande i beredningen
  • läker vävnader i den postoperativa perioden
  • förbättrad absorption av läkemedlet

  Kontra

  Propolisstearin är kontraindicerat till personer med medfödd eller förvärvad intolerans mot biodlingsprodukter. Användning under graviditet är endast tillåten under överinseende av behandlande läkare.

  Suppository application

  Suppositorier injiceras i ändtarmen före sänggåendet. Den rekommenderade kursen är 10-20 dagar.

  Hur bli av med hemorrojder

  Mer än 1000 bloggar av människor att bli av med hemorrojder. Hur kan du övervinna sjukdomen och inte komma ihåg. Metoder och verktyg som används, diskussioner om specialister och patienter. På portalen www.gemorroy.site

  Ljus med propolis

  Propolis är den viktigaste aktiva ingrediensen i suppositorier. Bee lim, som andra biodlingsprodukter, producerar alltid en uttalad positiv komplex effekt på kroppen och har många användbara egenskaper. Samtidigt är dess främsta särdrag att den behandlar inte bara på lokal nivå, men har också en stark härdande effekt på hela organismens hälsa.

  Hur görs propolisstearin?

  • Biklister måste lösas i fettfraktionen (eller använd en huva). Detta är nödvändigt för separation av skadliga hartser, bildandet av en homogen massa och den enhetliga fördelningen av läkemedlets biologiskt aktiva komponenter.
  • Basen på droger som oftast tas är feta fraktioner som löser sig vid kroppstemperatur. Detta är väldigt viktigt, eftersom propolisljus helt ska lösa upp och släppa alla användbara ämnen vid tidpunkten för att vara i anusen.
  • Vanligtvis används vaselin, kakaosmör eller smör. Som ett resultat av blandning och infusion bildas en idealfraktion med likformigt fördelade aktiva substanser. Dessutom använder tillverkare lanolin (ullvax), bivax och andra ämnen som gör det enkelt att använda stiftpiller.
  • Suppositorier av olika tillverkare har nästan samma utseende. Undantag är bara propolis ljus TM Apigrin. Utseendet på vanliga suppositorier liknar en solid "torpedo" av ljusgul färg, med möjliga bruna nyanser. Superginum tillskott TM Apigrin produceras i form av salvor, vilket förenklar deras inträde i anusen och minskar smärta när de appliceras.
  • Olika tillverkare försöker hålla sig till det rekommenderade förhållandet mellan propolis och fett. De mest effektiva propolisljusen använder följande andel - 9 delar av fettbasen och 1 del av bilimmen. Resultatet är ett 10% propolis extrakt.

  Ljus med propolis

  Ljus med propolis kan tillverkas för hand hemma. Det är nödvändigt att endast följa den beprövade regeln av århundradena - detta är förhållandet mellan propolis och basen. Traditionell medicin rekommenderar följande förhållande: en del bilim och 9 delar oljebaserad.

  I många källor nämns förhållandet 1:10 - det här är den ursprungliga felaktiga andelen. Det var just den andel av 1: 9 som visades, det vill säga en del av bilimmen och nio delar av basen. Endast i detta fall får vi 10% propolis extrakt.

  Innan du börjar producera suppositorier, är det nödvändigt att uppfylla huvudkravet - att ha ett högklassigt rent bilim.

  Framställning av propolis för framställning av suppositorier hemma

  För korrekt förberedelse är det nödvändigt att ta en pärla eller bitar av bilim (beroende på vad du har) och lägg i en frys i 30 minuter - för enkel frysning. Om det är en boll, är det bättre att lägga den i frysen i en timme. Därefter rista den på en fin rivare. Om du köpte bietlim i bulk så behöver du en stupa eller rullpinne för att mala den i minsta fraktion.

  Om du köpt en propolis av låg kvalitet, eller om du inte har bevisad biodlare, måste du förbereda den. För att göra detta måste det hällas med rent kallt vatten och lämnas i en timme vid rumstemperatur. Den fraktion som uppstod kan säkert kastas ut. Ju mer kvarstår på ytan av vatten, desto sämre är kvaliteten på den ursprungliga biprodukten. Fraktionen som har avgjort till botten (sediment) måste torkas. Nu har du en högkvalitativ renad biprodukt.

  Recept av hemlagad suppositorier med propolis

  Låt oss börja med recepten för beredning av suppositoriebasen. För alla recept är andelen följande:

  • Propolis beredd - 10 gram
  • bivax naturlig renad - 10 gram
  • Kakaosmör / Vaselin / smör - 80 gram

  Recept nr. 1 bas av propolis suppositorier kakaosmör

  Kakaoolja måste smältas, och ett vattenbad, lägg sedan till det beredda bietlimet (kakaosmör kan köpas på apoteket). I flera timmar vid en temperatur av 50-60 grader, omrör hela tiden, sätt massan till en homogen och tillsätt vaxet. Därefter kyles den resulterande lösningen till 30 grader och hälles i beredda formar. Efter den slutliga kylningen viks de resulterande suppositorierna i matfilm eller folie och lägg i kylskåpet tills det används.

  Recept nr 2 suppository på vaselin

  Vaselin smälts i ett vattenbad vid en temperatur av 40-50 grader. Sedan tillsätts den framställda propolen och hålls vid denna temperatur under åtminstone 8 timmar. Under hela perioden rör om var 10: e minut. Sedan tillsätt bivaxet och fortsätt ångbadet tills blandningen är helt homogen. Därefter kyls blandningen till 30 grader och hälls i formar, läggs i kylskåpet.

  Recept # 3 ljus med propolis på smör

  Det smälta smöret smälts på ett ångbad och vi lägger till den beredda biprodukten. Vi håller lösningen på vattenbadet i några timmar tills bietlimmet är helt upplöst. Tillsätt sedan vaxet, blanda allt grundligt och låt det brygga. Du behöver en kastrull där du har förberett att slå handdukarna, vilket skapar effekten av en termos. Vid en temperatur på 30 grader häller vi ut blanketterna och lägger dem i kylskåpet tills de används.

  Hur man gör suppositorier om det inte finns mögel. 3 enkla steg

  För beredning av suppositorier är det nödvändigt:

  • skärbräda av glas,
  • kniv
  • vaxat papper
  • folie eller matpolyetenfilm

  Vi börjar göra suppositorier i form av ljus som är kända för oss

  1. Täck det vaxade pappret med ett glasskärbräda

  2. Vid en lösningstemperatur på 24-26 grader sätta på en bräda och rulla ut i en korv med en diameter av 8-12 mm

  3. korv skuren i bitar av 25-30 mm lång och bifoga avsmalnande spets stolpiller wrap i folie eller plastfolie och lägg i kylen eller frysen.

  Ljus med propolis, applikations- och medicinska egenskaper

  Ljus med propolis har många helande egenskaper. Vi listar de viktigaste:

  • protivozaporny - förbättra tarmarnas arbete och eliminera problem med avföring och normal avföring
  • antiinflammatorisk - suppositorier med propolis lindra inflammation, minska storleken på hemorrojder och minska svullnad av vävnader runt cavernösa vävnader
  • bedövningsmedel - Propolisstearin lindrar smärta och obehag
  • antibakteriell - ljus med propolis dödar nästan alla patogena mikroorganismer och bakterier, samtidigt som de inte påverkar tarmens naturliga mikroflora
  • regenererande - hjälper till att behandla sår på slemhinnan i den analgången och påskyndar läkning av anal sår och sprickor
  • förbättring av blodkoagulerbarhet - slutar blöda från sår och sprickor i ändtarmen, stoppa utseendet av blodproppar och nya noder
  • antitoxisk - Propolisljus tar bort toxiner, från tidigare tagna droger och antibiotika

  I proctology

  • Hemorrojder akut form och kroniska hemorrojder
  • sår och sprickor i analkanalen och ändtarmen
  • förebyggande av hemorrojder
  • förebyggande av analfissurer och sår
  • smärtlindring i paraproktit
  • behandling av erosion av rektal slemhinna
  • används i postoperativ period
  • avlägsnande av tarmarnas spasmer
  • tar bort förstoppning

  I urologi

  • profylax av prostatit
  • behandling av prostatit i akut form
  • behandling av prostatit i kronisk form
  • godartad prostatahypertrofi
  • kronisk blåsan

  I gynekologi

  • cervikal erosion
  • cervikal dystrofi
  • kolpit och inflammation
  • patogena svampar, stafylokocker och streptokocker;
  • metrit och endometrit
  • parametris och adnexit
  • postoperativ påfyllning
  • komplikationer efter förlossning
  • sprickor, skador, sprickor och effekter av inflammation
  • med tröst, som ett hjälpmedel.

  Indikationer och kontraindikationer

  Suppositorier, som innehåller bilim, indikeras för användning i sådana sjukdomar som:

  • inflammation av inre hemorrojder
  • inflammatorisk tarmsjukdom
  • rektal sjukdom
  • analfissurer och sår
  • proktologiska sjukdomar under graviditet och under amning
  • prostatit

  Personer med medfödd intolerans av preparat för biodlingsprodukter som innehåller propolis är kontraindicerade. Biverkningar kan förekomma i form av allergiska reaktioner (klåda, brännande) på platsen för läkemedlet, liksom förhöjd temperatur.

  Användningen av propolisstearin under graviditeten

  Experter rekommenderar användning av propolisstearin för förväntade mammor endast med tillstånd från den behandlande läkaren. Detta beror på att läkemedelsproducenter inte testa suppositorier under graviditet och ammande mödrar. Därför anges i bruksanvisningen för propolis suppositorier graviditet och amning i listan över kontraindikationer.

  Det är uppenbart att sådana test inte utförs av uppenbara skäl, så tillverkarna och ange i instruktionerna för att applicera propolis suppositorier är förbjudna under graviditeten 9 månader och under amningstiden.

  Om du tittar på erfarenheterna av traditionell medicin, har hundratals år brugt gravida och ammande mamma använt propolisljus och mycket framgångsrikt. Därför är de säkra under födseln och ammar och läkare får använda dem under graviditet och matning.

  Om du hittar en bugg, välj textfragmentet och klicka på Ctrl + Enter.
  Alla material är upphovsrättsskyddat. Vid kopiering av en artikel (eller del av den) krävs en aktiv länk till källan.

  De bästa recepten för ljus med propolis från prostatit

  Ljus med propolis från prostatit är ett botemedel som länge etablerat sig som en enkel och budgetmedicin för att bli av med ett sådant ömtåligt problem. Recensioner om denna behandlingsmetod är olika, men de flesta argumenterar för att terapin hjälpte patienter och snabbt lättade smärtan.

  Den största fördelen med ljus är att huvudkomponenten och andra medicinska örter i kompositionen nästan inte orsakar allergisk reaktion eller andra biverkningar.

  Beskrivning av beredningen

  Propolis är en naturlig komponent som bin blivit skördat från ett antal träd och används sedan för att stärka nässelfeber. Produktens sammansättning innehåller flavonoider, fettsyror och vitaminer. Propolis används både i urologi och i andra grenar: dermatologi, tandvård och kirurgi. Detta ämne stramar snabbt sår och lindrar inflammation, och har också antibiotisk effekt på kroppen.

  Med denna sjukdom kommer självhäftad pasta gjord av honung och propolis att hjälpa till. Denna medicin används inomhus. Samtidigt kan det vara bra kombinerat med rektala suppositorier, men i inget fall kombinerat med andra propolisoderzhashchimi betyder. Stearinljus kombineras vanligen med en ren biodlingssubstans, som tuggas i en halvtimme 3 gånger om dagen.

  Rektala preparat från propolis vid administrering absorberas snabbt i blodet nära prostatakörteln. Ämnet löser sig under påverkan av kroppstemperatur och ingredienserna i kompositionen sprider sig så småningom längre in i rektum och bäckenorganen. Således har propolis en baktericid effekt, stoppar utvecklingen av ytterligare inflammation i prostata, liksom lindrar smärta vid urinering, ökar styrkan.

  Behandling av prostatit med propolis i jämförelse med andra läkemedel har ett antal fördelar:

  1. Propolisstearin från prostatit påverkar kroppen snabbare och effektivare, eftersom de injiceras direkt i inflammationsstället.
  2. Införandet av ljus, men inte riktigt trevligt förfarande, upplöses propolis och vax i kompositionen snabbt och distribueras inuti, vilket minskar smärtsamma känslor till ett minimum. Medan antibiotika lämnar inflammation på huden, behåller de smärtsamma känslor även efter applicering.
  3. I sammansättningen av alla ljus med propolis med prostatit (hemlagad och köpt) identiska komponenter, vilket signifikant minskar risken för allergiska reaktioner. Den enda försiktigheten: en kontroll för överkänslighet mot propolis, vax och andra produkter som produceras av bin.
  4. Priset på ett ljus är mycket lägre än kostnaden för antibakteriella läkemedel.

  Populära apoteksprodukter

  Apotekets val av ljus är ganska omfattande. Låt oss överväga några av dem.

  Propolis DN

  Propolis DN består av sådana komponenter: harts, vax, en mängd olika tanniner och eteriska oljor, pollen, aminosyror och vitaminer. Det finns 6 stiftpiller i lådan. Propolis DN-lindringar av dentala, virala och hudinflammationer, är effektiva mot prostatit.

  Bland kontraindikationerna är överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet och åldern i 18 år. Under graviditet och amning är det lämpligt att rådfråga en specialist på förhand. Instruktioner för användning: 1 suppositorium administreras rektalt 3 gånger om dagen. Förfarandet utförs av en kurs, vars längd är 10 dagar. För förebyggande behandling ska patienter administreras rektalt 3 gånger om dagen. Detta görs inom 30 dagar.

  Hemo-Pro

  Inhemskt läkemedel Hemo-Pro har ett kombinerat spektrum av verkan. Normalt ordinerar läkare mottagningen av sådana suppositorier för gynekologiska problem och prostatit. Läkemedlet innehåller sådana komponenter som örter (St. John's wort and rue), ett speciellt ämne som tagits från sjön Tambukan, liksom propolis och havtornsolja.

  Det finns 10 stiftpiller i lådan. Förutom manliga problem lindrar de hemorrojder, sår, olika gynekologiska kvinnliga sjukdomar. Kontraindikationer inkluderar även känslighet för vissa komponenter. Instruktionen rekommenderar: att gå in i ett ljus för natten, nödvändigtvis att ha preliminära använt alla hygieniska förfaranden. Behandlingsförloppet beror på organismens individuella egenskaper och graden av försummelse - 10-30 dagar.

  Prostopin

  I sammansättningen av prostopin finns sådana komponenter: propolis och vax, mjölk från bikottan, pollen från blommorna, vax och persha i den torkade formen, kakaosmör. Drogen behandlar urologiska och proktologiska sjukdomar, liksom ökar kroppens motståndskraft mot sjukdomen, stärker den och tonar den. Hur man använder: Efter enema eller naturlig evakuering av tarmen ska ett ljus införas på natten. Behandlingsförloppet kommer att vara 15-20 dagar, men efter flera månader är behandling önskvärt att upprepa.

  Propolis-D

  Som en del av Propolis D är ljus sådana ingredienser:

  Medicinen används för att behandla gynekologiska, prokologiska och urologiska problem. Metod för användning för prostatit (för andra typer av terapi kommer att vara annorlunda): flera månatliga kurser med en paus på 1-2 månader. På natten, innan ljuset införs, är det nödvändigt att sitta i ett varmt bad i 10-15 minuter.

  Fyto-propolis

  I sammansättningen av Phytopropolis kan man hitta sådana komponenter: medicinska växter (kamomill, kalendula) och njurar av svart poppel, och det finns också vax och kakaosmör. Behandlingsförloppet beror på svårighetsgraden av sjukdomen och är 10-30 dagar. Ljuset injiceras rektalt 1-2 gånger om dagen på rekommendation av den behandlande läkaren.

  Förberedelse av ett läkemedel med egna händer

  Du kan skapa stiftpiller från propolis från prostatit själv på flera sätt.

  Recept # 1

  Du behöver följande produkter:

  • Fett (eventuellt) eller lanolin (vax erhållet vid uppslutning av fårull) - 200 g;
  • Propolis - 50 g;
  • Vax - ca 50 g.

  Smält fettet till ett vattent tillstånd, tillsätt propolis och rör om tills det är helt upplöst. Därefter bör massan kasta cut vax (50 g kan läggas till, det kommer att lägga hårdhet och ljus kommer inte att sprida sig till händerna). Rör väl, häll resten i en ny behållare och lämna tills den är helt kyld. Slutligen dela blandningen och bilda ett ljus från varje del. Förvaras i kylskåp.

  Recept # 2

  Det är nödvändigt att förbereda sådana komponenter:

  • Alkohol 220 ml;
  • Fett (helst, även smör) - 200 g;
  • Propolis - 40 g.

  Blanda propolis och alkohol. Den resulterande massan bör infunderas i 10 dagar, från tid till annan skakar blandningen. Koka sedan massan tills alkoholen indunstas tills konsistensen blir brun. Tillsätt allt fett och omrör, smälta. Kyl massa fördela längs folien och forma ljus. Förvaras i kylskåp.

  Recept # 3

  För det tredje alternativet behöver du:

  Alla ingredienser smälter i en porslin (obligatorisk) kopp i en andel av 5: 1: 2. Vänta tills allt svalnar, lägg till huvudkomponenten - propolis, form ljus i pergamentpapper och kyl.

  Recept # 4

  Den fjärde formuleringen kräver sådana ingredienser: havtorn eller mandelolja (200 g) och propolis (40 g). Förbereda, blanda 2 ingredienser och lösa upp i ett vattenbad. Denna metod innebär införande i rektum, så 5 ml av blandningen pumpas i en 5-brunnsspruta, injiceras i katetern och injiceras i tarmen med 7 cm.

  Recept nr.5

  Det femte receptet kräver användning av vaselin (10 g) och propolis (1 g). Smält petrolatum och tillsätt propolis till den. Kyl massan och forma ljuset genom att förpacka dem i folie och skicka det till frysen. Efter stelning kan läkemedlet flyttas till kylskåpet.

  De kommer att innehålla kakaosmör, butyrol, paraffin och andra olika medicinska blandningar. Oftast tillsätts propolis till kompositionen, men du kan också ta vätska, då mängden fett och propolis i sig kommer att användas i ett 4: 1-förhållande.

  Hur man bildar ljus

  För att bilda ljus från något recept kan du använda standardschemat:

  1. Täck ytan med vaxpapper, polyeten eller folie;
  2. Sätt på en liten bit av blandningen och rulla den i korv ca 1 cm;
  3. Skär framtidsljuset i bitar 3 cm långt;
  4. Skär ändarna och byt i det valda papperet, skicka till kylskåpet.
  5. Vid tillverkning av alla ljus uppmärksamma de tips som bör vara något tillspetsade men inte skarp, så att inte traumatize huden under införandet.

  slutsats

  Detta behandlingskomplex bör endast ordineras av den behandlande läkaren, eftersom vissa faktorer av påverkan av sjukdomen på kroppen inte kan avlägsnas endast med hjälp av ljus.