Huvud
Behandling

Ljus med propolis från prostatit - en genomgång av effektiva droger med instruktioner för användning, komposition och pris

Bee produkter är populära med folkmedicin och farmakologisk industri. Propolis är en av de mest populära ämnena. Den har en karakteristisk brungrön färg, en trevlig smak. På grund av den viskösa tjocka konsistensen kallas propolis bietlim. Insekter använder den för att skydda mot parasitiska mikroorganismer, försegling av sprickor och sprickor i honungskamrater, mummifiering av främmande föremål som fångas i bikupan. Starka bakteriedödande, antifungala, antivirala egenskaper hos propolis används i medicin.

Vad är suppositorier med propolis från prostatit?

Bee lim är efterfrågan på behandling och förebyggande av manliga sjukdomar, inklusive prostata adenom och prostatit. Läkemedel baserade på naturliga ingredienser är alltid populära, säkra och effektiva. För att behandla prostatit på basis av biprodukter, bereda salvor, gummin, tinkturer, avkok. Väl beprövade suppositorier. Stearinljus baserade på propolis från prostatit har följande terapeutiska effekt:

 • lindra inflammation i prostata;
 • lindra smärta vid urinering
 • bidra till återställandet av det reproduktiva könsorganens organ
 • påskynda blodcirkulationen;
 • minska risken för att utveckla en malign tumör i prostata;
 • stärka immuniteten.

Egenskaper och sammansättning av propolis

Bee lim är en fermenterad klibbig substans som samlar insekter från njurarna och blommorna av växter. Ämnet har en komplex kemisk sammansättning:

 • vitaminer (C, E, A, P, Bl, B6, B9);
 • mineraler (mangan, zink, koppar, krom, järn, natrium och andra);
 • flavonoider (substanser av vegetabiliskt ursprung som påverkar enzymernas aktivitet, är kraftfulla antioxidanter, har en återställande effekt på kroppen);
 • mer än 20 viktiga organiska syror;
 • harts och balsams (de står för 40%);
 • eteriska oljor (ca 10%).

Den terapeutiska effekten är bara naturlig propolis. Det förbättrar lokal cirkulation och ger ökad näring, vävnadsläkning, det används aktivt för att eliminera förstoppning. Propolis har andra användbara egenskaper:

 • baktericid;
 • antiinflammatoriska;
 • regenererande;
 • immunstimulerande medel;
 • analgetikum;
 • antitumör.

Fördelar och nackdelar med propolis ljus

Läkemedlet samtidigt med ett stort antal fördelar har ett antal nackdelar, men det finns inget alternativ till suppositoriernas effektivitet med propolis. Fördelar med ljus med propolis från prostatit:

 • användarvänlighet;
 • kompatibilitet med andra farmakologiska medel;
 • säkerhet;
 • medan behandling av prostatit hjälper till med andra sjukdomar (t.ex. hemorrojder, rektala sprickor);
 • universalitet (används för att behandla organen i det kvinnliga reproduktionssystemet).

Innan du använder drogen ska du kontakta din läkare. Detta kommer att bidra till att undvika negativa konsekvenser och kommer att tillåta att välja behandlingsschema med hänsyn till organismens individuella egenskaper. Propolisljus från prostatit orsakar allergiska reaktioner med individuell intolerans mot biodlingsprodukter och andra aktiva komponenter som utgör kompositionen. Negativa manifestationer inkluderar:

 • utslag och rodnad på huden
 • klåda;
 • skärsår;
 • Angioödem.

De mest kända ljusen med propolis

Läkare ordinerar för män i olika åldrar suppositorier med propolis för terapeutiska och förebyggande ändamål. Enligt statistiken står till och med hos 30-åriga män bland urologiska sjukdomar andelen prostatit för 45-85%. Medicinska ljus från bee lim som använder dem friska män, stärka immunförsvaret, öka uthålligheten, förhindra utvecklingen av prostata sjukdomar och andra sjukdomar.

Propolis DN

Drivmedel inkluderar propolis, lanolin, kakaosmör. Detta är ett homeopatiskt medel, vilket för många patienter är en obestridlig fördel. Har antimikrobiell, sårläkningseffekt. Läkemedlet är förskrivet för prostatit, adenom, impotens, efter kirurgisk behandling av bäckenorganen. Behandlingstiden är 10 dagar, den rekommenderade dosen är 3 stiftpiller per dag. Kontraindikationer inkluderar överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet, graviditeten, laktationen. Biverkningar manifesteras i form av allergiska reaktioner.

Prostopin

För behandling av prostatainflammation är hemorrojder förskrivna Prostopinum. Rektala suppositorier ökar styrkan, förbättrar utflödet av urin, lindrar ödem i prostata. De har en återställande, antimikrobiell, antifungal, antiinflammatorisk effekt. Sammansättningen av suppositorier, utom propolis, kakaosmör, innefattar lanolin andra biprodukter, vilket är en fördel medicinering. Detta bergs honung, perga (eller bisbröd), kunglig gelé, obnozhka (pollen av växter, limmade ihop hemligheter av bin körtlar i granulat).

Ljus administreras en gång om dagen innan du lägger dig i sängen efter avföring eller håller en rengörande enema. Varaktigheten av behandlingskursen bestäms individuellt och är 10-30 dagar. Repeterad behandling Simplex utförs efter en paus, vars längd är minst 2-3 månader. Kontraindikationer inkluderar intolerans mot läkemedlets komponenter. Allergiska reaktioner är biverkningar av dess användning.

Hemo-Pro

Suppositorier används vid behandling av prostatit och gynekologiska sjukdomar. Fördelen med ett homeopatiskt medel är dess unika växtkomposition. Läkemedlet innehåller havtornsolja, propolis, komfrey, johannesört, kakaosmör, terapeutisk lera. Har antimykotisk, analgetisk, regenererande effekt. Appliceras en gång per dag, före sänggåendet efter hygienprocedurer. Behandlingstiden är 1 månad. Med ökad känslighet för någon av komponenterna i läkemedlet är inte föreskriven. Allergiska reaktioner uppträder sällan.

Stearinljus hemma

Många patienter är huvudsakligen beroende av traditionell medicin. Propolisovye ljus från prostatit kan göras hemma alkohol eller fettbaserad (glycerol, smör), med tillsats av gelatin, de örtextrakt. Traditionell medicin är bra för behandling av kronisk sjukdom. Det viktigaste är att råvarorna ska vara av hög kvalitet. Följande recept är populära:

 1. Skala 45 g propolis, häll den med alkohol. Blandningen infunderas på en mörk plats i 7 dagar, skaka regelbundet behållaren. Tillfoga koka tills alkoholen är helt förångad. Tillsätt 250 g smält kakaosmör, blanda noggrant. Homogen tät massa som sprids ut på speciella former med ett skarpt ände eller för att bilda ljus manuellt visar de sig 10 stycken. Förvara på en sval plats. På natten injicerar du ett ljus i anusen. Standardbehandlingstiden är 10 dagar.
 2. Smör i 200 g lanolin i ett vattenbad, hugga och tillsätt 50 g propolis och 50 g bivax. Efter kylning av läkemedelsblandningen bildas 10 suppositorier, lindas med papper och placeras i kylskåp för förvaring. Gå in i rektumets öppning 1 stötfångare före sänggåendet 7-10 dagar.
 3. 40 g malet bietlim, häll 200 ml medicinsk alkohol. Blandningen infunderas på en mörk plats i 14 dagar, behållaren skakas periodiskt. Minska infusionen tills en viskös, enhetlig mörkbrun konsistens erhålls. Tillsätt 200 g olivolja och 15 g royal gelé, blanda noggrant. Blanda blandningen i speciella formar och sätt i kylskåpet tills det är fullständigt stelnat. På natten injicerar 1 stiftpiller i öppningen av ändtarmen i 10 dagar.
 4. Smält 200 g av något naturligt djurfett i ett vattenbad, tillsätt 40 gram frisk propolis. Värm blandningen i 5-10 minuter, rör om hela tiden. Biklimmet måste helt lösas upp. Den terapeutiska blandningen bör hällas i formar och kylas i en frys. Förvara drogen i kylskåpet. För att uppnå maximal terapeutisk effekt i 10-15 dagar, introducera i anus vid den främre öppningen 1 suppositorium.

Processen att ställa suppositorier förenklas i närvaro av speciella former, men du kan göra utan dem. Sekvensen att göra ljus för hand är som följer:

 • Från den färdiga, lättkylda massan för att bilda "korv". Deras diameter får inte överstiga 1 cm.
 • Forma massaskäret med en kniv. Längden på varje bit är inte mer än 6 cm.
 • Från en kant till en kon.
 • Varje ljus sätts i folie och läggs i kylskåpet tills det fryser.
 • När suppositorierna blir fasta, överför dem till den valda lagertanken.

Ansökningsregler

Effektiviteten av behandlingen beror på korrekt användning av läkemedlet. Applicera ljus med propolis med prostatit i enlighet med följande regler:

 • Håll dig till det läkemedel som föreskrivs av läkaren. Stearinljus används 1-2 gånger per dag. Behandlingstiden är 7-30 dagar. Vid behov förlänger doktorn behandlingsförloppet eller rekommenderar att det upprepas efter 2-3 månader.
 • För patienter med akut sjukdom som orsakas av en infektion ingår de i komplex terapi.
 • Före behandlingsproceduren, gör en rengörande enema, om före denna tid fanns ingen naturlig defekation. Därefter genomföra nödvändiga hygienprocedurer.
 • Suppositoriet ska införas stående eller ligga på sidan.
 • En hand behöver späda skinkorna, den andra - för att sätta in ett ljus i anuset. Gör detta försiktigt, men inte för långsamt (suppositorier smälter i händerna).
 • Händer före proceduren måste sänkas i kallt vatten eller hålla en bit is så att ljuset inte smälter snabbt.
 • Förvara läkemedlet i kylskåp.
 • När läkemedlet är administrerat i 20 minuter, måste du ligga ner (använd medicinska ljus bättre omedelbart innan du lägger dig).

Enligt recensioner av de flesta patienter är omedelbar lättnad av stiftpiller med propolis inte upptagen, men en positiv effekt observeras efter 3-4 dagar. Förbättring av tillståndet kommer efter en fullständig terapeutisk kurs. Propolisstearin ordineras för de flesta patienter med prostatit. Men de biologiskt aktiva substanserna som de innehåller har en positiv effekt på hela organismen. Läkemedlet stärker immuniteten, stimulerar metaboliska processer, är en hjälpterapi efter svåra sjukdomar.

Självtillverkningen av terapeutiska suppositorier tar tid och ansträngning. Du kan köpa ljus med propolis från prostatit i något apotek. De är gjorda av högkvalitativa råvaror i enlighet med alla krav för tillverkning av läkemedel. Deras kostnad är tillgänglig för ett brett spektrum av kunder:

Effektiv folkmedicin: ljus med propolit från propolis

Propolis har flera namn. Förutom de allmänt accepterade, används sådana - bietlim, uza. Det är ett speciellt smörjmedel, vilket är nödvändigt för att fylla sprickorna, sprickorna i bikupan.

Flera grupper av arbetare bin samlar klibbiga saker från deras njurar från knopparna av träd och örtplantor.

Det är en hartsartad massa. Bin behandlar den klibbiga substansen med sin hemlighet, vilket resulterar i propolis. Slipsens färg är mörkgrön eller brun. Limmets sammansättning innefattar mer än 50 användbara komponenter. Traditionellt är de uppdelade i fyra stora grupper: vax, balsamer, hartser, eteriska oljor.

Alla är mycket användbara för en person. Böj lim är ett naturligt antibiotikum som inte har biverkningar. Dess struktur innehåller flyktiga och glukosider kapabla att förhindra utvecklingen av cellvissnande, maligna protsessov.Rassmotrim hur man gör ljus från propolis för behandling av prostatit.

Hur man väljer och använder bietlim?

Förbindelsens första och viktigaste egendom, som du måste uppmärksamma köparen, är produktens kvalitet. Människor som är långt ifrån biodling, det är svårt att göra detta, för att de inte har någon särskild kunskap.

Egenskaperna hos den helande tjuren påverkas starkt av:

 1. platsen för dess samling;
 2. tid;
 3. en bin av bin;
 4. en slags träd, växter.

Den mest användbara är propolis, skördad av vilda bin. Dessa insekter har kraftfull immunitet. Den andra platsen tillhör Uzze från skogsbiven "Borzyanka", den tredje platsen tillhör produkten från insekterna vid foten av "Kaukasierna".

Den listade tjären är hög i jäsningskvalitet. När propolis samlas på en speciell ram finns det inte tillräckligt med smuts i det (damm, skräp, bladblad och annat). Detta är ett kvalitetsharts. Dess färg kan sträcka sig från ljusbrun till mörkgrön, nästan svart.

Utseendet, propolisens smak är viktigt. Det måste ha:

 1. stark arom (nålar eller rökelse);
 2. homogen färg (utan vener, abrupta övergångar);
 3. bitter, brinnande smak.

När du väljer mycket mörk i färgpropolis, se till att den har en minimal mängd svarta ådror. Frisk produkt har en ljus färg, mjukhet, smidighet.

Gulgrön, brun bit anses vara den bästa kvaliteten. När du tuggar en bra harts förstklammer, skapar i munnen en känsla av värme. Om några minuter kan du känna en brännande känsla, en lätt nummenhet i tungan. Då biet limet (det tar bara en halvtimme) krossas i smulor, det finns en stark bitterhet.

Om du köpte ett band av dålig kvalitet kommer det inte att hålla fast vid dina tänder, och bitterhet och brinnande kommer alltid att finnas när du tyggar det. I gott propolis är innehållet av vax och pollen inte mer än 25 procent. Kontrollera kompositionen enligt följande: bollen sänks i ett glas med vatten och det ska falla till botten. Hållbarhetstid är 5 år.

Propolis används ofta i medicin. Den är gjord av:

Om du lyckats köpa ett kvalitetsharts, kan du själv förbereda ljus från prostatit och för behandling av många sjukdomar. I sjukdomar i tänder och tandkött kan propolis enkelt tuggas. Detta kommer att kräva en liten bit harts. Det är viktigt att följa vissa regler, tuggtiden bör inte överstiga 20 minuter, eftersom produkten är ganska aggressiv.

Vi gör ljus från propolis med egna händer

Absolut alla biodlingsprodukter har alltid ansetts vara utmärkta läkemedel och har använts i medicin i olika former. Basen för de flesta droger är propolis (bilim). Det används aktivt vid behandling av kronisk prostatit i form av rektala suppositorier. I sin rena form uppfattas detta ämne inte av kroppen, så för behandling blandas det med olika fetter och oljor, så de aktiva elementen släpps ut.

Stearinljus baserade på propolis innehåller en hel lista med mikrodelar, vitaminer och substanser som har antibakteriella och antiinflammatoriska effekter. Med prostatit förstärker de kapillärerna och förbättrar blodcirkulationen. Sådana suppositorier med regelbunden applicering reducerar även chanserna för prostatacancer.

Ljus från prostatit med propolis minska aktiviteten och tillväxten av bakterier, minskar inflammation i prostatan, underlätta urinering, lindra smärta och öka immunitet muzhchiny.Oni anses homeopatiskt medel och har nästan inga kontraindikationer. Lämplig för män i alla åldrar.

Valet av propolis

Du kan själv göra ljus från propolis från prostatit, men denna process måste noggrant förberedas. För att börja, välj ett kvalitetsmaterial.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Lukten av propolis ska vara skarp och uttalad. Förpackningen bör inte störs, eftersom innehållet ska ses. Färg, grunden, allt från gulaktiga nyanser och slutar med brun, är normen. Det är viktigt att undvika en helt mörk propolis, en sådan faktor indikerar den alltför långa förvaringen av produkten.
I sin rena form används propolis inte alltid.

Den rektala suppositorier för att förebygga sjukdom bör inte innehålla mer än ett par gramm.Prezhde använder ljus med propolis från prostatit, bör du rådgöra med din läkare. Suppositorier innehåller allergener som kan leda till obehagliga konsekvenser. Därför är det värt att omedelbart avbryta denna typ av behandling vid bränning, klåda, huvudvärk och generell svaghet.

Propolis suppositorie recept

Den vanligaste, budget och ett recept kan anses bevisat smält smör med propolis (20 g 2 g, respektive), kylda och hälldes i former. Men det finns många andra lika effektiva recept.

Propolis ljus från alkohol på alkohol

Blanda de två första ingredienserna och slipa dem så mycket som möjligt på våtens konsistens. Placera sedan den färdiga massan i en sluten behållare och lämna den i ett mörkt, torrt och kallt rum i 8-10 dagar. Framtida rektala suppositorier måste blandas ibland. Efter den angivna tiden, ta bort massan från behållaren och koka den över en liten eld tills alkoholen avdunstar helt. Smält på ett vattenbad, blanda oljan med den resulterande propolen. Prostatitstearin framställda med propolis erhålles. Det återstår att bilda dem och lagra dem uteslutande i kylskåpet.

Baserat på kakaosmör

 • Kakaosmör - 25 g;
 • Vattenfritt lanolin - 10-12 g;
 • Kyld propolis - 10 g.

Kombinera de två första ingredienserna och smälta i ett vattenbad, tillsätt den tredje ingrediensen och blanda noggrant. Låt svalna och bilda färdig produkt och skicka till kylskåpet tills det används.

Med honung och kunglig gelé

 • Honung - 1 matsked
 • Cacao bönolja - 80 g;
 • Propolis - 70 g;
 • Smör - 160 g;
 • Royal Jelly, Perga - 5 g.

Smält den angivna mängden olja och tillsätt alla andra ingredienser. Kall så mycket som möjligt, slipa allt och blandningen är klar för beredning av rektala suppositorier.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Med kakaosmör och alkohol

 • Propolis - 50 g;
 • Medicinsk alkohol - 50 mg;
 • Kakaosmör - 20g.

Alkohol- och honungsprodukter ska blandas och lämnas på en sval och mörk plats under 12-14 dagar, rör omedelbart varje dag. Värm upp i ett vattenbad tills alkoholen avdunstar helt och når en brungul färg. Kombinera med det smälta kakaosmöret. Formulera läkemedlet och skicka det till kylskåpet.

Med fett och alkohol

 • Propolis - 40 g;
 • Fett (kan ersättas med olivolja) - 250 g;
 • Alkohol - 250 ml.

Bland biodlingsprodukten med alkohol. Ständig omrörning, insistera 2-3 dagar. Därefter indunstas i brand och tillsätts smält fett. Förbered den beredning som är nödvändig för prostatit från den kylda massan.

Med getfett

 • Getfett (kan bytas ut med någon annan) - 100 g;
 • Propolis - 20 g.

Smält fett med bietlim bör placeras i frysen tills ett fast tillstånd uppnås, slipa i en mixer eller krossa. För lite tid att stå på ett par, blanda regelbundet (40 min - 1 h), coolt. Kyl sedan ner ostkanten och du kan förbereda förberedelsen.

Med pumpaolja

 • Pumpaolja - 150 ml;
 • Tea Tree Oil - 5 ml;
 • Firolja - 5 ml;
 • Extrakt av propolis 10% koncentration - 30 ml.

Blanda huven och pumpaoljan. Evaporera alkoholen i ett vattenbad. Tillsätt teolja och gran, mixa. Häll i en separat behållare. Förvaras i kylskåp. Sådana suppositorier administreras med användning av en spruta.

Med fett och vax

 • Fett - 1 glas;
 • Propolis - 50 g;
 • Vax - 50 g.

Rillad honung lim lägger till smält fett, omrörning. Finhackat vax hälls i blandningen. Helt lösa det kommer inte att lyckas, men du måste uppnå det maximala möjliga resultatet. Kall och skär i färdiga band.

Med glycerin och gelatin

 • Glycerin - 50 g;
 • Gelatin - 10 g;
 • Vatten - 20 g;
 • Extrakt av propolis - vid ögat.

Smält glycerin, gelatin i vattnet. Det är viktigt att övervaka fullständig upplösning av ingredienserna och förhindra bildning av klumpar. Kyl och lägg till extraktet. Blanda och häll i mögel (kan tillverkas av folie). Skicka coolt.

Med havtornsolja

 • Havtornsolja (kan även användas mandel) - 200 ml;
 • Propolis - 40 g.

Öllim till slipning, blandat med smörsmält i ett vattenbad. Försök att helt lösa upp. Kyl ned, filtrera och använda.

Med vaselin

 • Vaselin - 8 g;
 • Propolis - mängden enligt kockens bedömning.

Smält petroleumjelly, häll i jorden propolis, vänta på fullständig upplösning. Cool, gör drogen och förvara den i folie i frysen.
Tillverkning av rektala preparat hemma sparar budgeten och gör det möjligt att välja det läkemedel som är mest lämpligt för en viss man.

Hur bildar man färdiga blandningar?

I händerna för att bilda tunna korv från en varm eller kyld blandning. Tjockleken bör inte överstiga en centimeter. Klipp i små remsor ca 2 cm lång. Ena änden är ritad och inskränkt för enkel ingång.

Sätt propolispreparatet på folie en kort bit från varandra, linda in och sätt i kylskåpet. Sådana ljus för att bekämpa prostatit ska behandlas upp till två gånger om dagen. Redan på den andra ansökningsdagen är resultatet märkbart märkbart.

Rekommendationer för tillverkningstillämpningar

Med införandet av rektala suppositorier med prostatit i behandlingsprocessen uppnås ett positivt resultat mycket snabbare.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Ljus med propolis från prostatit hos män: egenskaper, sammansättning, användningsregler

Propolis (bilim) är en viskös substans som har en mörkgrön färg med en brun nyans. Den hartsartade tjocka vätskan har en trevlig eftersmak, men för behandling av prostatit är propolisens viktigaste kvalitet de baktericida egenskaperna. I naturen utövar propolis den viktigaste skyddsfunktionen: bin med det skyddar bikupan från bakterier, virus, svampar.

Propolis används ofta i praktiken av prostatitbehandling på grund av avsaknaden av kontraindikationer, förutom individuell intolerans.

Egenskaper och sammansättning av propolis

Från antiken har propolis behandlat en mängd olika hudsjukdomar och sår. Den har trots allt utmärkta bakteriedödande, antifungala och antivirala egenskaper. Idag är denna produkt oumbärlig vid behandling av prostatit.

Det är värt att nämna biproduktens sammansättning för att förstå hur stor och användbar den är:

 • rik vitaminkomposition av karotenoider, askorbinsyra och nikotinsyror, tokoferol, vitaminer från grupp B. De flesta innehållna aminosyrorna är oersättliga för organismen.
 • zink, kalcium, koppar, järn, fluor, mangan - en ofullständig elementskomposition av mineraler;
 • enzymer, organiska syror, naturliga flavonoider, oersättliga i kampen mot infektion;
 • Eteriska oljor och lågmolekylära alkoholer ger en märklig behaglig lukt på produkten.

Behandling av prostatit med propolis

Initialt användes behandling med propolis uteslutande av folkmedicin.

Men nyligen är detta härdande ämnet en del av många läkemedel. Läkemedlet har en kraftfull antimikrobiell effekt, som har ett antal positiva och effektiva aspekter i kampen mot prostatit:

 • eliminerar bakterier som framkallar utvecklingen av prostatit;
 • är en kraftfull bedövning;
 • stärker den övergripande immuniteten, vilket påverkar accelerationen av återhämtningsprocessen
 • accelererar regenerering av celler;
 • tar bort inflammation
 • tar bort toxiner.

Propolis används i formuläret:

Ljus med propolis för behandling av prostata skador kan tillverkas hemma, och det finns färdiga suppositorier som släpps ut på läkemedelsföretag och säljs på apotek.

Rektala suppositorier med propolis från prostatit är en av de mest kända och effektiva behandlingsmetoderna. Denna form av behandling är smärtfri och effektiv. det kan vara ett alternativ eller komplement till läkemedelsterapi.

En betydande effektivitetsnivå beror på produktens naturlighet: Stearinljus med propolis orsakar ingen skada på kroppen och har inga biverkningar, förutom i sällsynta fall då allergiska reaktioner uppträder.

Läkare rekommenderar användning av ljus med propolis från prostata inflammation kurser för att förhindra även de män som inte är i riskgruppen, eftersom ämnet återställer immunförsvaret, ökar uthållighet och hjälper till att förhindra utvecklingen inte bara sjukdomen, men också många andra sjukdomar.

De mest kända ljusen med propolis

Färdiga ljus baserade på propolis från inflammation i prostata kan köpas på apoteket. Här är en lista över de mest populära:

Prostopinum med inflammation i prostata

Ljusprostatit Prostatit är en effektiv lösning som används för att behandla inflammation i prostata och hemorrojder. Prostopin är en kombinerad beredning, som innehåller propolis, pergola, kakaosmör, bergsvin, royal gelé, uppfriskning och lanolin.

Läkemedlet har antimikrobiella, antifungala, antiinflammatoriska och återställande egenskaper. Suppositorier förbättrar styrkan, lindrar ödem i prostata och förbättrar urinflödet. Propolis, som är en del av läkemedlet, accelererar processen med vävnadsregenerering, har analgetisk och antitumör effekt.

De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet: kronisk och akut prostatit av infektiöst ursprung, uretrit, ulcerös kolit, analfissurer och sår, erektil dysfunktion, paraproktit.

Stearinljus injiceras i anusen en gång om dagen, efter rengöring av enema eller avföring, helst före sänggåendet.

Längden av läkemedlet är individuell för varje patient och är 10-30 dagar. Efter den första behandlingen av ljusansökan är det nödvändigt att ta en paus i 2-3 månader, och igen att applicera suppositorierna.

Kontraindikationer: Överkänslighet mot biprodukter.

Propolisstearin med prostatit

Detta ljus, som innehåller propolis, lanolin och kakaosmör.

Dessa suppositorier används för att behandla prostatit, prostata adenom och hyperplasi. Läkemedlet rekommenderas också för användning efter kirurgiska ingrepp i bäckenorganen.

Ljus ska injiceras i rektum i 10 dagar 3 gånger om dagen.

Kontraindikationer: Individuell intolerans av biodlingsprodukter, komponenter Propolis DN, under graviditet, amning.

Biverkningar: allergiska reaktioner.

Hemo-Pro

Detta läkemedel används vid behandling av prostatit och olika gynekologiska sjukdomar.

Den innehåller havtornolja, propolis, terapeutisk lera av Tambukansky-sjön, kakaosmör, St John's wort, comfrey.

Läkemedlet har smärtstillande, antifungal, regenererande effekt.

Det rekommenderas att applicera ljus strax före sänggåendet, så djupt som möjligt i rektumområdet, inom en månad.

Kontraindikationer: Ökad känslighet mot någon del av suppositorier.

Propolis D

Läkemedlet, som innehåller propolis-extrakt, kakaosmör, dimexid.

Läkemedlet har antibakteriella, anestetiska och regenererande egenskaper. Ljus har inte bara en fördelaktig effekt på prostata, men ökar också immuniteten.

Läkemedlet används 10-15 minuter efter ett varmt bad och behandlingsförloppet är 30 dagar. För att helt eliminera prostatit rekommenderas det att gå igenom 3-4 kurser med två månaders raster.

Kontraindikationer: Förmåga till allergiska reaktioner på biprodukter.

Dessa läkemedel har kliniskt testats och är effektiva naturläkemedel, vilket bekräftas av ett antal positiva recensioner.

Propolis ljus från prostatit hemma

Många människor litar inte på läkemedelsföretag, med tanke på panacea folkmedicin. Suppositorier från prostatit på basis av propolis kan tillverkas och självständigt hemma. Och det finns ganska många recept för att göra.

Här är några av de mest populära recepten:

 1. Det är nödvändigt 45 g propolis, 250 g kakaosmör och alkohol. Propolis ska krossas, häll sedan alkohol och insistera på en mörk plats i ungefär en vecka, medan blandningen skakas från tid till annan. Fältet för vilket lösningen ska kokas, indunstar alkoholen och blandas med försmält olja. Efter att ha erhållit en homogen massa bildas 10 ljus och inlindas i papper, förvaras i kylskåp.
 2. Det tar 200 g lanolin, 50 g propolis och bivax i lika delar. Vid smältning på ett vattenbad lanolin, tillsätt propolis och vax, tidigare strimlad. Efter kylning bildas 10 suppositorier och placeras i ett kylskåp inslaget i papper.

Lampan som tillverkas hemma borde ha en diameter av högst 1 cm, och längden får inte överstiga 6 cm. För att göra det lättare, bör formen ha en spetsig ände. Tillverkade ljus förvaras endast i kylskåp.

Regler för användning av stearinljus med propolis

Trots propolisens ofarliga är det nödvändigt att genomgå undersökning och samråd med urologen innan den används för behandling av prostatit.

Effektiviteten av behandling med propolis-suppositorier kan minskas avsevärt om det missbrukas att använda dem.

För att få en effektiv terapeutisk effekt är det viktigt att följa reglerna för användning av ljus:

 1. Stör inte inloppet och dosen som föreskrivs av en läkare.
 2. Stearinljuset ska föras in stående eller ligga på sidan.
 3. Att komma in i ett ljus bör vara försiktigt, men inte för långsamt, eftersom det har smältegenskapen. Buttocks är uppfödda med ena handen, den andra injiceras.
 4. För att säkerställa att ljuset inte smälter snabbt, omedelbart före användning, rekommenderas att kyla händerna med kallt vatten eller hålla isen i dem.
 5. Håll ljus i kylskåpet.
 6. Efter införandet av suppositoriet är det nödvändigt att ligga ner i ca 20 minuter och undvika att besöka toaletten.
 7. Denna procedur rekommenderas att utföras strax före sänggåendet.

Förutom propolis, i den komplexa behandlingen av prostatit, har andra biodlingsprodukter också visat sig själva. Ofta används kapslar med pergenblommapollen, som extraheras från honungskamrater. Detta ämne är ett effektivt verktyg för smärta vid urinprocessen.

För att minska smärtsamma känslor och återgå prostata till dess normala tillstånd används också ett avkok av avlidna, icke överlevande bin, som kallas en underjordisk yta.

Ljus med propolis från prostatit: De viktigaste egenskaperna hos preparat baserade på propolis

Stearinljus med propolis har funnit deras tillämpning vid behandling av prostata adenom. Denna produkt innehåller flavonoider, vitaminkomplex och fettsyror. Läkemedlet i form av rektala suppositorier har en bedövning, antibakteriell, antiinflammatorisk effekt. På grund av snabb absorption i blodet nära prostata, stoppar det aktiva ämnet den fortsatta utvecklingen av inflammation i organ och minskar smärtsam urinering, och ökar också potensen. Innan du börjar hembehandling är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Prostatit manifesteras av sådana symtom som:

 • frekvent urinering
 • svårighet och intermittent urinering
 • smärta och brännande under urinering
 • brinnande känsla i urinröret;
 • snabb utlösning
 • smärta efter långvarigt sittande
 • minskad styrka.

Preparat med biprodukter är effektiva vid behandling av prostatit, godartad hyperplasi, adenom. I den inflammatoriska processen i prostatakörteln kommer suppositorier för rektal administrering med prolysis att ha antibakteriella, analgetiska och antiinflammatoriska effekter.

Tack vare snabb absorption i blodet kommer blodcirkulationen att förbättras, ödemet kommer att gå och utflödet av hemlighet från prostatan kommer att normaliseras. När den utsätts för kroppstemperatur, löser läkemedlet snabbt och dess aktiva komponenter sprider sig till rektum och andra organ i det lilla bäckenet, vilket förbättrar deras trofism.

Läkemedlen för prostatit i form av suppositorier har en liknande sammansättning. Huvudkomponenterna är propolis och en naturlig fettbas. Olika läkemedelsföretag kan lägga till andra komponenter som har antiinflammatoriska och immunmodulerande effekter (växtextrakt, terapeutiska mudder, oljelösningar av vitaminer etc.).

I folkmedicin finns det ett stort antal recept för att göra ljus med propolis med egna händer. De mest populära och enkla är följande:

För att göra stekpiller hemma måste du ta 200 gram get- eller fårfett, biodlingsprodukter (50 gram propolis och vax). recept:

 1. 1. Fett smälter på låg värme för att erhålla ett flytande tillstånd, varefter revet bietlim läggs till det.
 2. 2. Allt detta är grundligt blandat, så att alla komponenter är upplösta.
 3. 3. Därefter tillsätts vax, vilket kommer att vara ansvarigt för hårdheten. En stor mängd vax hjälper till att smälta mindre i handen.
 4. 4. Den resulterande vätskan hälles i en annan behållare och kyles.
 5. 5. Därefter skärs hela stycket i mindre bitar, och från dem bildas ljus 5 cm långa och 1 cm i diameter med en skarp ände. Vikten av varje produkt bör vara ca 8-10 gram.

Förvara den tillverkade produkten i kylskåp

 1. 1. Framställning kräver 40 gram propolis, 200-220 ml alkohol, 200 gram animaliskt fett.
 2. 2. Blanda först de två första komponenterna och insistera 1-2 veckor, blanda blandningen regelbundet.
 3. 3. Efter infusion värms vätskan över en liten eld till dess att en blandning av crimson färg och fullständig indunstning av alkoholen erhålles.
 4. 4. Därefter tillsätts animaliskt fett, kakaosmör.
 5. 5. Efter blandningen kyles, bildas 10 suppositorier från den och inlindas i en pappersförpackning.

Förvaring av tillverkade produkter utförs i en kylkammare

 1. 1. I en porslinskål i ett vattenbad smältes 5 delar glycerin, 1 del gelatin och 2 delar vatten.
 2. 2. Efter kylning tillsätt propolis extrakt och häll i pappersformar

Det är nödvändigt att ta sådana komponenter som vaselin 10 gram, propolis 1 gram. Receptet på matlagning:

 1. 1. Vaselin smälts i ett vattenbad och biprodukten tillsätts.
 2. 2. Efter att blandningen kylts, bildas suppositorier, sedan inpackas i en pappersförpackning eller folie och placeras i ett kylskåp

Stearinljus med propolis förskrivs som ett tillägg till den huvudsakliga medicamentiska behandlingen. Ofta ordinerar läkare antibakteriella läkemedel och kombinerar dem med rektala former av läkemedel, vilket avsevärt förbättrar terapeutisk effekt av antibiotika, accelererar återhämtningen.

Hemgjorda ljus rekommenderas att appliceras varje dag, injicering i anala öppningen före natt sömn. Innan du tar bort stiftet från förpackningen bör du tvätta händerna bra. För att underlätta införandet av läkemedlet rekommenderas att ligga på ena sidan, böja knäna och trycka dem på bröstet.

För att få den bästa effekten rekommenderas regelbundet användning av suppositorier enligt receptet. Även om symtomen övergår efter några dagar, är det fortfarande nödvändigt att slutföra behandlingsperioden (från 10 dagar till 1 månad, beroende på det specifika symptomatiska mönstret och sjukdomsgenerationen), vilket inte missar användningen av läkemedlet. Med prostata bakteriell etiologi administreras läkemedlet inte mer än 10 dagar och för kronisk infektiös inflammation i prostata - varje dag i en månad eller 2 månader med en paus på 1 dag.

Hemstearin med propolis

Det rekommenderas inte att använda sådana hemmetoder i närvaro av individuell intolerans mot biodlingsprodukter för att undvika risk för allergisk reaktion (klåda, brännande och rodnad i huden i administreringsområdet). Därför är det nödvändigt att studera sammansättningen av suppositorier före användning.

Det är inte rekommenderat att starta propolisbehandling självständigt innan du använder det, kontakta din läkare.

Ljus från prostatit med propolis

24 oktober 2017

Allmän information

propolis Är ett ämne som ger en unik terapeutisk effekt. Det är mycket aktivt antimikrobiellt och antiinflammatoriskt, hjälper till att övervinna allergier. Samtidigt är förberedelser baserade på propolis inte bara billigare än antibiotika, men har också mycket färre biverkningar. Det enda som bör beaktas av dem som använder propolis och de medel som innehåller det, att en hög känslighet för honung och alla andra biodlingsprodukter är en kontraindikation för användningen av någon form av sådana läkemedel.

Eftersom denna biodlingsprodukt är helt naturlig ger den en exceptionellt positiv effekt på kroppen. Kvalitetsprodukten är alltid väldigt doftande, ljus, har en ljus färg. För att få den effekt som patienten förväntar sig är det nödvändigt att använda enbart propolis av hög kvalitet. Eftersom det nu är väldigt enkelt att bli lurad av skrupelfria tillverkare som erbjuder fel, bör köpare vara uppmärksamma. När allt kommer omkring blandar några "affärsmän" tjära, bitumen och ett antal andra ämnen i propolisen. Detta minskar inte bara effektiviteten av behandlingen, men kan också ha en negativ effekt på kroppen.

För att behandla olika sjukdomar används propolis på olika sätt. När gynekologiska sjukdomar används vaginala suppositorier, för behandling prostatit och hemorrojder, ljus används från propolis hemma. Fördelarna med sådan behandling är att det är ett lokalt läkemedel som inte orsakar smärta när det används.

Nedan kommer vi att prata om hur man gör stearinljus självständigt för att behandla propolis med prostatit, liksom på vilka ljus på grundval av denna biodlingsprodukt som erbjuds av moderna tillverkare.

Hur fungerar propolis?

Suppositorier som innehåller propolis agerar lokalt och regionalt. Lokalt handlar de på de vävnader som de kommer i kontakt med. Den regionala effekten beror på att de aktiva substanserna delvis absorberas i blodet och lymfa och tränger in i närliggande vävnader och organ.

Propolis ger följande effekter:

 • antimikrobiellt- främjar döden av ett stort antal patogena organismer som orsakar inflammation i organ och vävnader. Destruderar svampar, bakterier, virus, men påverkar inte livscykeln för normal mikroflora. Därför utvecklas inte detta ämne i behandlingen av inflammatoriska processer dysbios.
 • antiviral- Stoppar tillväxten av ett antal virus. Därför används den andel av behandling och förebyggande herpes, influensa, smittkoppor, hepatit.
 • antiflogistisk- det stannar inflammation och förbättrar loppet av inflammatoriska sjukdomar.
 • bedövningsmedel- Minskar smärtskänslighet.
 • antitoxisk- utgångar toxiner från kroppen, vilket underlättar sjukdomen.
 • Stärkande åtgärder antibiotika - Samtidig behandling ökar inte bara effekten av antibiotikabehandling utan bidrar också till bevarande av optimal mikroflora.
 • Ökande aktivitet fagocytos - Immunocompetenta celler upptar aktivt patogena mikrober och tar bort dem från kroppen.
 • skadestånd- accelererar läkning av sår och minimerar ärrarnas svårighetsgrad.
 • Normalisering av blodkoagulering - Minskar tendensen till blödning.
 • antineoplastiskt- Immunsystemet är mer aktivt mot celler som framkallar tumörutveckling.
 • antiallergenic - på grund av stabilisering av cellmembran.
 • Förbättrad tarmmotilitet - eliminerar förstoppning, smärta i tarmarna.

Hur man gör ljus från propolis själv?

Applicera ljus med propolis i gynekologi, för behandling av prostatit och hemorrojder kan vara båda apotek och kokas självständigt.

Både köpta på apoteket och självgjorda ljus ska anges på kvällen före sänggåendet. Behandlingen varar 30 dagar, då kan det göras efter 2-3 månader.

Du kan använda olika sätt att förbereda ett sådant verktyg. Vi kommer att citera flera olika sätt, lämpliga att producera och därefter använda propolisstearin i gynekologi och inte bara.

Det första sättet

Nödvändiga ingredienser: lanolin, inköpt på apoteket, eller fett - smaletter, getter, får - 200 g; vax - 50 g; propolis - 50 g.

Förberedelse: Det är i första hand nödvändigt att smälta fettet i ett vattenbad, tillsätt propolis skuren i skivor av fett. Låt långsamt röra tills propolis löser upp. Tillsätt vaxet i blandningen. Det bör noteras att ju mer vax som kommer att finnas i ljus, desto mindre smälter de i sina händer. Alla ingredienser måste blandas väl, varefter endast den del som är vätska ska dräneras i en annan behållare. Kyla den resulterande blandningen, skär den till partiklar och för att ge dem formen av ljus, vilka vardera måste väga 7-11 var nödvändigt att försöka göra dem till en cylindrisk form med en spetsig ände, vars diameter - 1 cm, längd -. 5-6 cm ljus kommer att innehålla ca 0,40 g propolis extraktionsmedel. Medlet förvaras i kylskåp.

Det andra sättet

Nödvändiga ingredienser: alkohol - 220 ml; propolis - 40 g; fett eller smör - 200 g.

Förberedelse: Propolis ska krossas, tillsätt alkohol och insistera i 10 dagar. Blandningen ska skakas från tid till annan. När infusionen ska varas, måste den kokas över låg värme, omrörning tills alkoholen avdunstar, och resterna får inte en brun nyans. Sedan tillsättes olja eller fett till blandningen, blandas och smältes. Efter att blandningen har svalnat, måste den avlägsnas och tillverkas av tio ljus. De viks i folie och förvaras i kylskåp.

Hällningsmetod

På ett vattenbad i en behållare av porslin måste du gradvis smälta en blandning av glycerin, gelatin, vatten, andelen - 5: 1: 2. Den resulterande blandningen kyles tills den kyles fullständigt, varefter propolis tillsättes, medan den blandas grundligt. Vidare hälls alla i pergamentformar och kyles.

Ljus beställda på apoteket

Ljus med propolis för prostata kan också beställas på apotekets receptbelagda avdelning. För att göra detta behöver du en läkares recept. Förbered dessa medel i ett apotek enligt recepten från AA Barskov eller VP Kivalkina. Grunden för tillverkningen av suppositorier - geler av gelatin och glycerin, kakaosmör, paraffinvax med lanolin, butyrol.

Introduktion propolis direkt

Under behandlingsprocessen är det möjligt att öva direkt införande av propolis i ändtarmen. För att utföra ett sådant förfarande måste du värma 40 g propolis i ett vattenbad och tillsätt 200 g olja från mandel eller havtorn. När blandningen löses, måste den ringas in i en 5-cc spruta utan en nål. Sätt på sprutkatetern, sätt in den i ändtarmen på ett avstånd av 7 cm och kläm ut innehållet.

Klar ljus

De som behöver sådan behandling kan få ljus från prostatit, billigt och effektivt, i apoteket. Propolisljus från prostatit innehåller denna komponent som den huvudsakliga aktiva substansen. Den moderna farmakologiska marknaden erbjuder emellertid rektala suppositorier från prostatit med propolis, som även innehåller andra aktiva ingredienser. Därför, när prostatit inte alltid utses ljus med antibiotika, eftersom recensioner om ljus med prostatit ofta bekräftar att det är naturliga komponenter som kan ge en märkbar effekt i behandlingsprocessen.

De bästa suppositorierna innehåller fetter som smälter vid en temperatur av 37 grader, så att de aktiva substanserna släpps inuti, och vid rumstemperatur behåller suppositoriet sin form. Dessutom innehåller detta läkemedel ofta lanolin, vilket ger ljus en jämnhet.

De flesta suppositorierna är torpedformade, gula eller bruna i färg.

De som behöver ljus från prostatit, en lista med namn kan ta reda på på apoteket. Men om vilka ljus som är bättre för prostatit, bör man berätta för en enskild specialist efter diagnos.

Priset på ljus med propolis beror på tillverkaren och beredningen. Du kan köpa dem i alla apotek. Till exempel priset på ett ljus Propolis DN - från 300 rubel. för förpackningen, priset på ljusen Propolis D med Dimexidum - från 360 rubel. De som fortfarande vill göra ett sådant verktyg med egna händer, kan köpa propolis naturligt i ett apotek. Priset i ett apotek för 1 gram av denna naturliga botemedel är 15-20 rubel. Nedan följer en mer detaljerad beskrivning av de mest populära drogerna med denna aktiva substans.

Propolis DN

Rektala ljus Propolis DN (1 st) Innehåller kakaosmör (1,5 g), propolis (0,5 g).

Läkemedlet har antiinflammatoriska, sårläkande, hepatoprotektiva egenskaper.

Instruktionen för användning av propolis ljus ger det Propolis DN används vid behandling av prostatit, prostata adenom, hyperplasi av prostata. Tilldela detta läkemedel och efter operationen, utförd på det lilla bäckens organ. De som behöver ljus med propolis från hemorrojder, Du kan använda propolisljus med hemorrojder.

När det gäller kontraindikationer innehåller instruktionerna för stearinljus Propolis DN information som de inte kan användas för allergiska reaktioner på biprodukter under graviditet och matning.

Som negativa effekter kan allergiska manifestationer utvecklas.

Applicera ljus i 10 dagar, genom att mata in dem i 1 stycke. tre gånger om dagen, efter hygienprocedurer. För profylax gäller för 1 pc. tre gånger om dagen i 30 dagar. Recensioner visar effekten av läkemedlet med prostatit med vanlig applicering. Kommentarer på ljuset Propolis DN i gynekologi är också positiva.

Kostnaden för förpackning är 6 st. från 300 rubel.

Hemo-Pro

Det är en kombinerad homeopatisk behandling som används för behandling av hemorrojder, prostatit, gynekologiska sjukdomar.

Kompositionen inkluderar havtorn olja (0,2 g), propolis (0,1 g), kakaosmör (2 g), extraktet Tambukansky terapeutisk lera sjön (0,2 g) och essenser av vallört, rue johannesört.

Hemo-Pro Ansök om prostatit, hemorrojder, minskning potential, proktosigmoidit, sår och sprickor anus, paraproctitis, inflammatoriska sjukdomar hos det kvinnliga reproduktionssystemet.

Har en lokalbedövning, antiinflammatorisk, regenererande, sårläkning, antimikrobiell, antifungal, adaptogen effekt. Eliminerar klåda och stärker kapillärerna.

Främjar förbättring av vävnadsmetabolism. Eftersom tillverkningen av detta läkemedel används en speciell teknik, möjliggör man att förbättra absorptionen av alla komponenter som verkar både i vävnader och ytligt.

På grund av närvaron av havtornolja förbättrar läkemedlet kärl- och hjärtfunktionen. Ökar styrkan, normaliserar sköldkörteln och leveren.

Smutskoncentratet ger antimikrobiell verkan, förbättras immunitet, tar bort inflammation, aktiverar sårläkning.

Använd inte Hemo-Pro med ökad känslighet för någon av komponenterna.

Suppositoriet administreras före sänggåendet, djupt rektalt. Användningen varar från 10 till 30 dagar, beroende på läkarens recept. Kostnaden är 10 st. från 350 rubel.

Prostopin

Sammansättningen av denna beredning innefattar aktiverade propolis, kakaosmör, torkad beebread, obnozhka pollen, drottninggelé, bivax, berg honung, lanolin.

Läkemedlet används vid behandling av urologiska och prokologiska sjukdomar. Prostopin har adaptogena, toniska, återställande egenskaper.

Applicera Prostopinum med prostatit i akut och kronisk form, Erektil dysfunktion, godartade hypertrofier av prostata, vesikulit, försämring av spermatogenes och en minskning av spermatozoas aktivitet, uretrit. Verktyget visas också när hemorrojder, easing immunitet, manifestationer av kronisk trötthet.

Bör inte användas vid icke-uppfattning av biodlingsprodukter

Medlet administreras 1 enhet vardera. i rektum, varar behandlingen från 15 till 30 dagar.

Kostnaden är 15 st. från 600 rubel.

Propolis D med Dimexid

ljus Propolis D innehåller propolis extrakt, dimexid, kakaosmör.

Den har en uttalad antibakteriell effekt, säkerställer snabb regenerering, resorption och anestetika. Vid användning av denna åtgärd noteras också stimulering av kroppens försvarsreaktioner.

Kakao smör stimulerar absorptionen av aktiva ingredienser, liksom viktiga för kroppens biologiska ämnen.

dimexide, löser upp ett antal kemiska föreningar, det ökar mikrofloraens känslighet mot antibiotika.

Applicera propolis D vid komplex behandling av kronisk och akut prostatit, den är ordinerad till personer med godartad prostatahypertrofi. Används i gynekologisk övning vid behandling av inflammatoriska sjukdomar.

Använd inte i närvaro av allergiska reaktioner på biprodukter.

Suppositorier måste administreras över natten, helst efter ett varmt bad. Kursen varar 30 dagar. Som regel utnämns två eller tre sådana kurser och tar pauser på två månader mellan dem. Kostnaden är 10 st. från 360 rubel.