Huvud
Behandling

Behandling av prostata adenom med propolis är det mest effektiva receptet!

Varje år får recepten av traditionell medicin för behandling av vissa sjukdomar ökad popularitet. Innan du använder något sådant botemedel, är det nödvändigt att ha ett inledande samråd med den behandlande läkaren. När det gäller adenom, sedan dess hem behandlingar används i stor utsträckning biprodukter: honung, pollen, drottninggelé och Podmore. Behandling av adenom med propolis anses vara särskilt effektivt.

Till prostata adenom är neoplasmer av godartad typ. Spridningen av glandular prostata körtel leder till en ökning av denna körtel. Vid ett adenom hos män finns det problem med en utmaning. Allt eftersom prostatan ligger bredvid urinblåsan och med inflammation är urinkanalen lindad runt det förstorade organet.

Typiska problem med adenom:

 • inkontinens;
 • Svag jet;
 • Konstant känsla av inte en fullblåsan tömd;
 • Minsta mängd urin frisläppad i taget

Det är intressant! Adenom av prostata är direkt relaterad till människans ålder och förändringen i hormonell bakgrund. Ofta manifesterar sig det hos män om fyrtio år, om det inte leder till en hälsosam livsstil, äter den inte rätt.

Propolis vid behandling av prostata adenom

Propolis hjälper till att återställa människors hälsa i den beskrivna sjukdomen och agerar på grund av dess unika sammansättning:

 • Mineraler, särskilt zink och mangan, är extremt nödvändiga för män i alla åldrar. I produkten finns också koppar och kisel, fluor, andra ämnen;
 • Mer än tjugo typer av aminosyror. Inklusive de som är oersättliga för människokroppen;
 • Vitaminer från grupp B, liksom vitamin A, P, C och E;
 • Flavonoider är ämnen som deltar i ämnesomsättningen. De ger propolis höga antibakteriella medel. Andelen av deras innehåll i den beskrivna produkten når ofta femtio;

Utmärkt terapeutisk effekt i ett adenom är användningen av avfallsprodukter såsom biet Podmore, honung och propolis i kombination. För att förbereda en läkande infusion av 500 ml vatten, ta en matsked podmor. Sätt vatten på elden och täck med lock när du kokar. Koka i två timmar över låg värme. Sedan kyla och spänna genom gasbindning. Lägg till 30% tinktur av propolis och honung (på en matsked). Ta denna tinktur före måltider tre gånger i veckan. Det rekommenderas att börja ta det beskrivna läkemedlet mot prostata adenom från nymånen.

Efter tre veckors behandling måste du göra en veckoskydd och sedan upprepa cykeln. Denna manipulation utförs tre gånger. För förebyggande av prostataadenom kan denna tinktur dricka två cykler under hela året.

Också goda resultat i behandlingen av prostataadenom med propolis ger kombinationen med medicinska örter. Kombinera propolis är bäst med Echinacea eller Kalanchoe. Dessa örter blandas i lika stora proportioner, och en tesked 30% tinktur propolis läggs till dem. Applicera två gånger om dagen för en stor sked, var noga med att äta. Inträdesförloppet varar i tre månader, men efter varje månad bör det ske en veckolång paus.

Andra medicinska former av propolis i adenom

Gör det helt enkelt själv, och i de ovan beskrivna recepten bör du redan använda en sådan infusion. För att förbereda måste du fylla i alkoholen med jord propolis. Till en del av alkohol tas fyra delar propolis. Det rekommenderas att laga infusionen i disken i mörkt glas. Rör om och insistera på en och en halv vecka. Du kan använda infusionen för att behandla den beskrivna sjukdomen i ren form och tillsätta trettio droppar till vatten eller fet mjölk. Drick tre gånger om dagen före måltiden.

Den beredda alkoholiska tinkturen av oljebaserad propolis kan också användas för mikroclyster. Ansökningsförloppet kommer att bestå av tio förfaranden. För att få drogen i ett förhållande på ett till fyra måste du blanda vegetabilisk olja och propolis. Sedan upphettas blandningen till en lämplig temperatur och förfarandet utförs. En enema kommer att räcka för 50 ml av botemedlet, det är bäst att göra enemas med adenom före sängen och efter fullständig rengöring av tarmarna.

Du kan köpa färdiga ljus med propolis, som rekommenderas att användas för behandling av adenom. Om så önskas kan de också framställas oberoende. För självberedning krävs 20 gram kakaosmör och ett gram propolis. Byt ingredienserna i ett vattenbad och bilda ljus (ska vara tio stycken). Gå in i rektum före sänggåendet efter fullständig rengöring av tarmarna. Behandlingsförloppet varar i en månad, varefter det krävs en paus på två veckor.

Detta är viktigt! Behandling med ljus är inte lämplig för män som lider av lågt blodtryck.

För att förbättra resultatet!

Traditionell medicin rekommenderas att använda inte bara en biodlingsprodukt för att få maximal effekt av sådan behandling, men flera. Var noga med att regelbundet äta honung och kunglig gelé, pollen. Tillsammans med dessa metoder för behandling av prostata kan adenom också vara:

 1. Varje dag äter havregryn, bovete eller majsgröt. Typer av spannmål kan alterneras, du måste äta till frukost;
 2. Ät så många färska lök som möjligt.
 3. Ta 10% prilopolny honung på en tesked. Honung sväljer inte men håller i munnen tills produkten löser sig fullständigt.
 4. Drick två tesked linolja;

Propolis i behandlingen av prostata adenom är ett extremt effektivt sätt för traditionell medicin. Det finns olika former av dess tillämpning, läkaren hjälper dig att välja en specifik form. En eventuell hembehandling ger endast positiva resultat om det utförs under en strikt övervakning av en specialist. I en annan situation kan man bara förvärra sjukdomen och orsaka allvarliga komplikationer.

Stearinljus för behandling av prostatit och prostata adenom: vad man ska välja suppositorier

För att behandla prostata adenom och prostatit, används inte bara mediciner i form av tabletter och kapslar, utan även suppositorier.

Fördelen med ljus i prostatit och adenom är att när vattnet är i ändtarmen levererar suppositoriet snabbt de aktiva komponenterna till det inflammerade organet.

Dessutom har ljus inte en systemisk effekt på patientens kropp.

Det kan också noteras att i kombination med ett heltäckande tillvägagångssätt ger användningen av ljus en extremt positiv prognos för behandling.

Vad är ljusen

Villkorligt är det möjligt att dela upp alla ljus för behandling av prostatit och adenom till de där det finns kemiska föreningar och de som består av naturliga komponenter.

Till de första typen, kemiska föreningar, klassificerar vi följande aktiva komponenter: antibiotika för att eliminera sannolikheten för infektion, antiinflammatoriska ämnen, antiseptika, antispasmodika, vitaminer.

Den andra kategorin kan innehålla komponenter och oljor av sådana växter som celandine, havtorn, propolis.

Du kan också notera speciella ljus med innehållet av bariumferrit. De kallas också magnetiska ljus.

Principen för behandling här baseras på det faktum att bariumferrit påverkar alla läkemedel, ökar deras effekt.

Komplex användning av suppositorier från prostatit och adenom bidrar inte bara till effektiv behandling utan minimerar också sannolikheten för operation.

Ljus från prostatit

Flera typer av ljus används för att behandla prostatit. Det beror helt på vilket stadium inflammationen i prostata är.

Det första som en läkare kan rekommendera ljus med antibiotika.

Inflammation av prostata kan ske mot bakgrund av infektion, och här utan antibiotikabehandling kan det inte.

De vanligaste ljusen är Vitaprost eller Vitaprost Forte.

Huvudåtgärden är antibakteriell, och samtidigt ljus tar bort inflammation i prostata och reducerar svullnad.

Därefter kan du föreslå användning av ljus med spasmolytiska droger.

Denna kategori innehåller sådana suppositorier som Papaverin och Buskopan.

Huvudverksamheten hos sådana ljus uttrycks i det faktum att de:

 1. Lindra spänningen i prostatakörteln.
 2. Lossa spänningen i blåsans muskulatur.
 3. Koppla av på väggarna i blodkärl och kapillärer.
 4. Förbättra blodcirkulationen i prostata.

Stearinljus med antiinflammatoriska effekter, inklusive Voltaren, Dicloburn, Diclofenac.

Ljuset i denna grupp fungerar som smärtstillande medel.

Dessutom har de en utmärkt effekt på blodcirkulationen, vilket gör det möjligt att mätta prostata och angränsande organ med blod.

För behandling används ljus som innehåller propolis.

Förutom det faktum att sådana suppositorier har en terapeutisk effekt på prostatit, har de sårläkande egenskaper.

Sådana ljus innefattar:

Ett intressant förslag är i form av ljus Prostatilen. Basen för dessa suppositorier är komponenterna i prostatakörteln av nötkreatur.

Dessutom har ljusen utmärkta effektindikatorer, de är:

 1. Minska ödem i prostata.
 2. Minimera risken för stasis av körtelns utsöndring.
 3. Minska risken för trombos.
 4. Normal urinering.
 5. Har smärtstillande effekt.
 6. Öka libido.

Ljus Prostatilen är också oersättliga för problem med styrka. Aktiva komponenter i läkemedlet återställer erektionen.

Undvik kirurgi och uppnå en positiv prognos vid behandling hjälpas av ett integrerat tillvägagångssätt där ljusen kommer att användas samtidigt med andra droger.

Ljus för adenom

Först och främst säger vi att antibiotiska suppositorier är lämpliga för behandling av adenom utan kirurgi. Du kan använda samma droger som vid behandling av prostatit.

Bland de antiinflammatoriska suppositorierna är Voltaren, Diclobarl, diklofenak.

Under rektal administrering bidrar dessa suppositorier till att snabbt lindra inflammation från prostata och adenom.

Tillsammans med detta kan du använda för behandling och suppositorier med innehållet av tiotriazolin.

Observera att antiinflammatoriska suppositorier för behandling av adenom i prostatakörteln kan ha kontraindikationer och därför bör deras användning börja med godkännande av urologen.

Adenom i början och utan kirurgi kan behandlas med hjälp av suppositorier med propolis.

Bland sådana suppositorier separat kommer vi att notera:

Ljus från ett adenom med naturliga komponenter

Förutom propolis, som vi redan har nämnt, kan cortex av ek ingå i ljusets sammansättning för behandling av adenom utan kirurgi i första etappen.

Sådana droger har en verklig analgetisk effekt. Ljus med bark av ek kännetecknas av följande egenskaper:

 1. Stoppa proliferationen av prostatavävnad i adenom.
 2. Antimikrobiella och antivirala effekter.
 3. De kan vara immunmodulatorer.
 4. Förbättra blodtillförseln till bäckenorganen.
 5. Öka förmågan att återställa celler i körteln.

Inte mindre användbart för behandling utan kirurgi är ljus med celandine.

För det första leder kelanden till aktivering av metaboliska processer, och detta påverkar omedelbart arbetet i prostatakörteln.

Sannolikheten för att utveckla adenom och operation minskar många gånger.

Ljus med celandine har en hel uppsättning positiva effekter, det här är antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper.

Men unika sådana ljus gör det möjligt att stoppa tumörens tillväxt.

Och om hyperplasi inte växer, då kan du utan kirurgi.

rekommendationer

De viktigaste rekommendationerna för behandling av suppositorier med prostatit och adenom är korrekt införande av suppositorier.

Det är nödvändigt att införa ett ljus på ett visst sätt:

Beställa en beprövad och naturlig botemedel mot styrka

 1. Introduktionen görs i ändtarmen.
 2. Ljus administreras efter avföring eller efter enema.
 3. Stearinljuset efter injektionen ska vara så nära prostatakörteln som möjligt.
 4. Suppositoriet injiceras så djupt som möjligt i ändtarmen.
 5. Efter införandet av ljuset tar det 30 minuter att ligga ner för att inte förskjuta ljuset.
 6. Den mest effektiva absorptionen av suppositoriet omedelbart före sängen.

Vi rekommenderar också att du bekantar dig med hur du kan utföra medicinsk behandling av prostata adenom utan operation, med användning av tabletter och kapslar.

Granskning av billiga och effektiva suppositorier för prostata adenom

Prostatakörteln är också känd som ett andra hjärta av en man. Organet kontrollerar de flesta funktionerna hos en mans kropp. Människans förmåga att befruktas beror på det stabila och samordnade arbetet i körteln. Brott mot körtelns funktion påverkar negativt människans känslomässiga och psykologiska tillstånd, siffran blir mer vag och överviktig.

Den farligaste sjukdomen är prostata adenom. Terapi av patologi är komplex. De mest effektiva från prostataadenom är billiga och effektiva ljus, deras verkan, beroende på de aktiva ingredienserna, syftar till att eliminera symtomen på sjukdomen och förbättra det allmänna tillståndet hos prostata.

komplikationer

I sina ungdomar betalar män sällan noggrann uppmärksamhet åt sin egen hälsa och tänker inte särskilt på en sådan obehaglig patologi som ett adenom. Patologiska processer diagnostiseras oftast hos medelålders män. Enligt urologerna förekommer symtomen mot bakgrund av åldersrelaterade förändringar i kroppen. Det är därför som det inte finns några tydligt formulerade skäl i medicinen för att framkalla spridning av körtelvävnaderna. Sjukdomen diagnostiseras även hos män som i sin ungdom ledde en hälsosam livsstil.

När patologin utvecklas påverkar de patologiska processerna organen intill körteln.

Om behandlingen inte utförs i rätt tid är följande komplikationer möjliga:

 • Cystit och uretrit;
 • pyelonefrit;
 • Utbildning av stenar;
 • Njurinsufficiens.

En tredjedel av patienterna med diagnos av prostatacancer som tidigare diagnostiserats med körtel adenom.

Stearinljus med prostata adenom är den optimala formen av terapi. En sådan behandling kompletteras som regel med en behandlingsbana med tabletter.

Fördelar med att använda suppositorier för adenom

Först och främst är ljus överkomliga, billiga och effektiva droger. Fördelar med att använda suppositorier:

 • Bekväm applikation;
 • God tolerans
 • Ljus fungerar lokalt - endast på det patologiska fokuset;
 • Snabb åtgärd;
 • Utmärkt kompatibilitet med alla doseringsformer.

Stearinljus har en komplex effekt, läkare väljer ett läkemedel på grundval av en uppsättning faktorer: patientens tillstånd, graden av organskador, förekomsten av komplikationer.

I enlighet med resultaten av diagnostik och nödvändiga resultatet av expertdelar ett preparat baserat på naturliga eller syntetiska verksamma ämnen, som har olika effekt på organismen och symptomatologi.

Sammansättning av preparat

Stearinljus har en oljebas, det utför flera viktiga funktioner:

 • Skyddar aktiva ingredienser från destruktiva verkningar av yttre faktorer.
 • Främjar fullständig penetration av alla komponenter i kroppen.

Suppositorier ordineras på olika stadier av sjukdomen.

Stearinljus för behandling av prostata adenom - typer, komposition, verkan

Använd också ljus med effekten av en magnet. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är bariumferrit. Kompositionen innefattar dessutom parmidin. Medel normaliserar blodflödet, aktiverar blodflödet till prostatakörteln.

Granskning av de bästa ljusen

Sortimentet av preparat är enormt, det är viktigt att välja de mest effektiva.

Ichthyol suppositorier

Har en komplicerad effekt:

 • smärtstillande;
 • antiseptikum;
 • Desinfektionsmedel.

Drogen normaliserar blodflödet i inguinalområdet.

Suppositorier baserade på ichthyol har en obehaglig, skarp lukt. Den största fördelen är frånvaron av biverkningar och kontraindikationer.

Ljus med papaverin

Används under perioden för förvärring och med en kronisk form av patologi. Läkemedlet eliminerar spasmer i prostatakörteln.

Suppositorier neutraliserar obehag och aktiverar blodflödet.

prostatilen

Neutraliserar puffiness, inflammation, stillastående processer, förhindrar blodproppar, återställer verkningen av körteln. Den viktigaste aktiva ingrediensen är utvinning av prostatakörteln hos nötkreatur - det är ett komplex av proteiner med en kraftfull positiv effekt som är effektiv vid akut och kronisk patologi. Läkemedlet bygger på prostatilen normalisera urinering, obehag neutraliseras, minskad libido och förhindra för tidig utlösning.

diklofenak

Preparat baserade på icke-steroida antiinflammatoriska komponenter ordineras under perioden för exacerbation och för behandling av kronisk patologi. Diklofenak har en komplex verkan:

 • Eliminerar ödem;
 • Neutraliserar spasmer;
 • Eliminerar obehag och feber.

Kontraindikationer för användning av suppositorier "Diclofenac" - Njur- och leverpatologi, hypertoni.

Vitaprost

Den aktiva beståndsdelen är ett extrakt av prostatakörteln hos nötkreatur. Komponentens verkan korrigerar och återställer körteln. Den stimulerande effekten används som en terapi för patologier av adenom, manlig infertilitet och erektil dysfunktion.

Vitaprost kännetecknas av snabb åtgärd och brist på kontraindikationer att använda. Läkemedlet kan tas utan att en specialist utses.

Voltaren

Läkemedlet har formen av tabletter, injektioner och suppositorier. Fördelen med ljus är en komplex handling:

 • Antiinflammatoriska;
 • bedövningsmedel;
 • Febernedsättande.

Den aktiva beståndsdelen absorberas snabbt i blodet, vilket är ansvarigt för läkemedlets snabba effekt. Fördel av ljus - det aktiva ämnet elimineras från kroppen.

Kontraindikationer för användningen av "Voltaren" - hemorrojder och rektalfissur.

Anestezol

Den komplexa anläggningen skapas på grundval av fyra komponenter som har en komplex handling:

 • Eliminera obehag
 • Neutralisera inflammation
 • Främjar vävnadshälsa.

Kompositionens multikomponentkomposition förbättrar effektiviteten av behandlingen 3-4 gånger.

Användningen av "Anestezol" eliminerar smärta vid urinering.

I sällsynta fall upplever patienter utslag, klåda och avföring. Användningen av ljus kan startas endast genom att studera instruktionerna.

Stearinljus hemma

Recept # 1

För att förbereda ljus enligt folkformeln behöver du:

 • Propolis - 40 g;
 • Vax - 40 g;
 • Fett - 180 g.

Alla komponenter och blandning. Blandningen gnids grundligt och får svalna helt. När blandningen har stelnat, skärs den och formas till ljus. Den färdiga produkten lagras i kylskåpet.

Recept # 2

Ingredienserna måste blandas och kokas tills blandningen blir brun. Därefter kyls suppositoribasen, skärs, ljusformad, lagras i folie.

Den anestetiska effekten av biprodukter är flera gånger större än för novokain. Dessutom har propolis en antimikrobiell, regenererande, immunostimulerande effekt och är förebyggande av tumörprocesser. Den enda kontraindikationen är allergi.

Farmaceutiska suppositorier med innehållet i biodlingsprodukter:

Kostnaden varierar mellan 300 och 600 rubel.

Funktioner av valet av ljus

Som regel utpekar specialister ljus med en komplex multikomponentkomposition. Läkemedel väljs utifrån patologins gång, patientens tillstånd, symtom.

De viktigaste kriterierna för att välja ett ljus

 1. I avsaknad av uttalade symtom föreskrivs mediciner på grundval av naturliga och naturliga komponenter. Stearinljus återställer funktionen och prestanda hos körteln, neutraliserar effekten av externa, negativa faktorer. Stearinljus som innehåller propolis och extraherar prostatakörteln av animaliskt ursprung minskar risken för inflammation.
 2. När man klagar på smärtsam urinering, förklaras ljuset baserat på antispasmodik och naturliga ingredienser. Naturliga komponenter har en förebyggande effekt och hindrar utvecklingen av blåsor. De mest effektiva ljusen är baserade på tiotriazolin. Om det behövs, förskriva suppositorier för att normalisera blodflödet.
 3. Om sjukdomen uppträder med en uttalad symtomatologi, som observeras i de sista stadierna av patologi, förskriva en kombination av läkemedel. Deras åtgärder syftar till att eliminera inflammatoriska processer. Optimalt val - ljus med antibakteriella ingredienser, analgetika och icke-steroida antiinflammatoriska komponenter. Ett exempel på en kombinerad beredning är Prostatilen.

Applikationsfunktioner

Innan du fortsätter till proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna, det här är:

 • Accelererar och underlättar absorptionen av aktiva komponenter i kroppen;
 • Förhindrar att trängsel uppstår.

Efter införandet av ljuset bör du utesluta någon fysisk aktivitet i två timmar. Den optimala tiden för proceduren är före sänggåendet.

Det här är ingen ursäkt för att sluta behandlingen och gå till doktorn. Denna typ av obehag orsakas av nästan alla ljus baserade på ichthyol och propolis. Obehagliga känslor varar inte längre än 2-3 minuter.

När det finns konstant obehag - smärta i ljummen, frekvent huvudvärk, matsmältningsbesvär, kronisk trötthet och sömnighet, förvirring - behöver du kontakta en specialist. Utsedda ljus ska användas i strikt överensstämmelse med instruktionerna eller ordningen målade av läkaren.

Propolisbehandling med prostatit och prostata adenom

Propolis är ett av de starkaste naturliga antibiotika: samtidigt förstörs alla typer av smittsamma mikroorganismer - bakterier, svampar, virus, helminter. Dessutom stärker eventuella medel (salvor, tinkturer, ljus), som bygger på bilim, antibakteriella, fungicida, antivirala, immunmodulerande effekter av läkemedel från apoteket. Därför rekommenderar erfarna läkare att man kombinerar hembehandling med propolis prostatit och prostata adenom med traditionella terapimetoder både i tidigt skede och i kronisk gång i den inflammatoriska processen.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Vad är orsaken till effektiviteten av behandlingen med prostatit Propolis

Livskraften hos patogena mikroorganismer som orsakar inflammatoriska processer i prostatakörteln är så stor att många farmaceutiska preparat inte kan fullständigt förstöra den patogena floran. Dessutom framträder resistensen hos mikrober mot läkemedel snart. Behandling av prostatit med Propolis ger inte en beroendeframkallande effekt.

Propolis har unika helande effekter:

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.
 • Bakteriedödande. Propolis förstör kolonier av stafylokocker, streptokocker, andra bakterier - de främsta orsakerna till infektiös inflammation i prostata.
 • Antivirus. Förhindrar reproduktion av patogener och bildande av inflammationsfokus i kroppen.
 • Antifungal. Förhindrar utbredd spridning av mycelium i prostata och ytterligare spridning av patogen flora i genitourinary organ, dödar mycelium.
 • Antioxidant. Med prostata adenom skyddar Propolis prostata vävnaden från för tidig åldrande, främjar deras regenerering. Tillåt inte tillväxten av muterande celler.
 • Smärtstillande. Terapeutisk salva och suppositorier från prostatit från Propolis börjar agera efter 7-8 minuter, lindra bränna, minska sårhet i 3-5 timmar.
 • Anti-inflammatorisk. Propolis förhindrar bildandet av stillastående fenomen i prostata, eliminerar svullnad i vävnaderna. Avlägsnar inflammation.
 • Immunmodulerande. Intaget av tinktur med Propolis främjar en ökning av kroppens kroppsskydd och kroppsaktivitet: leukocyter, makrofager.
 • Antitoxin. Behandling av prostatit med propolis orsakar snabb upplösning och avlägsnande av toxiska produkter av vital aktivitet hos patogena mikroorganismer, såväl som giftiga ingredienser i medicinska preparat.

Det bör noteras att under användningen av infusioner, tinkturer, oljor, suppositorier, andra traditionella metoder för bortskaffande av Propolis för prostatit samtidig återvinning av var och en av cellerna i organismen.

Förbättrar blodsammansättning, lymf och normaliserar hematopoiesisfunktionen, blodcirkulationen. Andningsorganen och mag-tarmkanalen rensas. De muterande sjuka cellerna förstörs. Reproduktiva förmågor återställs, nervsystemet fungerar normalt, risken för depression minskar. Renat av kolesterolkärl ökar deras permeabilitet och elasticitet.

Det vill säga att ta Propolis, män behöver inte bara vid behandling av prostatit men också i förväg för att förhindra förekomsten av smittsamma sjukdomar.

Metoder för beredning av hemmetoder för prostatit från propolis

Trots överflödet av farmaceutiska preparat på hyllorna av apotek, har det allt populärare behandling av populära huskurer bee lim förvärvats direkt från biodlare. Behandling av kronisk prostatit hemma med inhemsk (naturlig) frisk Propolis är alltid effektivare än pulver från en låda (ljus, tinktur) av industriproduktion. Hur man korrekt tillverkar droger mot prostatit och behandlar prostata:

Receptet för att göra tinkturer

Disken för att insistera på alkohol Propolis ska vara glas, mörkat, locket - tätt. Plast är olämpligt, eftersom det kan provocera en destruktiv process av kemisk reaktion av bilim med etanol:

 • För att göra 100 ml 10% tinktur, ta 10 g markmassa Propolis, 100 ml 50% alkohol.
 • Lägg pulvret i en flaska, fyll den med alkohol, tät den ordentligt och lägg den i ett mörkt skåp.
 • Dagligen skakad från 3 till 5 gånger.
 • Efter 14 dagar måste Propolis filtreras genom en treskiktig gasbindning, överfyllning till en annan behållare.
 • Håll hemmedicinen från Propolis som krävs på kylskåpets dörrhylla för medicin, inte mer än ett år.

I prostata adenom använder typiskt 10% lösning, men om läkaren säger att behovet 20, 30, 40 procent propolis tinktur, är tillverkningsmetoden oförändrad och är tagen i en proportion av 20 g per 100 ml, 30: 100, 40: 100.

Eftersom smaken av propolis tinktur från prostatit och adenom ganska bitter, och doften av hennes alltför skarp harts är det rekommenderas att dricka utspädd med mjölk form. I 100 ml mjölk spätt 40 droppar hemmagjord tinktur.

För kronisk prostatit och prostata adenom borde du konsumera upp till 3 portioner per dag, två till tre veckor. För förebyggande ändamål, drick en gång efter frukost.

Receptet på olja från Propolis

Som utgångspunkt kan du ta naturliga oljor: oliv, havtorn, rosenkrans, solros, rapsfrö:

 • Omrör 30 g försiktigt jordad propolis i 300 ml lätt smält olja.
 • Sätt kastrullen på ett vattenbad.
 • Ställ i ca en halvtimme med långsam uppvärmning och konstant omröring.
 • Kyl, filtrera i en annan behållare.
 • Denna 10% olja smörjer perinealområdet dagligen före sömn i två till tre veckor.

På råd av en läkare utförs behandling av prostatit med propolis hemma med hjälp av mikroclyster med en medicinsk bakteriedödande olja.

Övning är användningen av olja från propolis med prostatit och för en ljus yttre massage.

Stearinrecept från Propolis № 1

Det är nödvändigt att förbereda fett gris (get) 200 g, en honungsvax bikak 50 g, Propolis, slipad på en rivare 50 g:

 • Värm först fettmassan till en vätskekonsistens med ett vattenbad.
 • Lägg till malet vax och propolis, blanda.
 • Lätt värmd till en viskös homogen massa, filtrerad.
 • Efter kylning, skärs i tunna remsor, lagrade på kylskåpsdörren.

Att sätta in ljus med bilim för att behandla prostata och prostata adenom rekommenderas efter tömning, tvättning för natten ca 10-14 dagar (vid läkarens tillstånd till 20 dagar).

Prescription of candles № 2 från 40% av tinkturen av Propolis

För att göra suppositorier från prostatit kan du använda kakaosmör eller osaltad krämig 200 g, propolisktinktur 100 ml:

 • Ursprungligen krossad, uppvärmd fast oljebaserad bas på en lätt eld i glas-, lera- eller emaljvaror med vattenbad.
 • Häll tinkturen, rör om, indunstas tills vätskans bubblor försvinner.
 • Filtrera massan, kalla, formstrimlarna som mäter 1x5 mm. Å ena sidan är de något avrundade och skärpa.

På samma sätt gör ljus Propolis (50g) på grundval av lanolin (200 g) med tillsats av vax ur kupan (50 g), 100 ml av tinktur.

Terapeutisk blandning: honung + royal gelé + Propolis

Traditionella läkare för att behandla prostata adenom och prostatit, öka styrkan, det rekommenderas att använda en medicinsk blandning av propolis, honung, kunglig gelé. Hur man lagar mat

 • Smält den krossade propolen - 15 g.
 • Blanda med honung - 200 g.
 • Tillsätt royal jelly -15 g.
 • Insistera i kylskåpet i 2 dagar.

I 20 dagar på morgonen och till middag (30 minuter före måltider) kan du lösa upp på 1 tsk. terapeutisk blandning. Sedan ordna en tvåveckors paus och fortsätt sedan behandlingen. För förebyggande av prostatit äter upp till 1 tsk. varje morgon, växlande 3 veckor till 3

Receptet för vattenhalten av Propolis från prostatit

Du måste laga en termosflaska, 200 ml vatten, 20 g mark propolis, en flaska mörkt glas:

 • Vattenkok, svalna till 48-50 grader.
 • Pulvret ska placeras i en termosflaska, fylld med vätska, tätt förseglad och hållas i 24 timmar.
 • Infusion dräneras noggrant genom ostklaff, kall, rengöras i ett kylskåp.

Som det tas: på morgonen och på kvällen läggs en tesked av lösningen till 50 ml mjölk. Varaktigheten av behandling för prostatit hos män 3 veckor, en paus 10 dagar, upprepa efter 3 veckor. Samtidigt, innan du lägger dig, måste du sätta ett stearinljus med Propolis i 20 minuter, varje dag.

Vad är effekten av hemmedicin med Propolis

På grund av unika antioxidant förmågor är behandling med propolis inflammatoriska processer i prostatakörteln och prostata adenom mycket effektiv för någon grad av försummelse av sjukdomen:

 • Ljus, tinkturer bidrar till att förbättra blodtillförseln, eliminera stillastående processer.
 • Förhindra proliferation av vävnader (hyperplasi) i prostata, aktivera processerna för cellregenerering.
 • Minska tumörer i prostatakörteln.
 • Bedövning, har en antiinflammatorisk effekt.
 • Förstöra patogena mikroorganismer, förhindra penetrering av nya smittämnen.
 • Normalisera processen med urinering, evakuering av tarmarna.
 • Skydda mot utseende av hemorrojder och åderbråck - de vanligaste samtidiga prostatitsjukdomarna.
 • Främjar ökad sexuell lust och erektion.
 • Öka immunförsvaret.
 • Garantera förebyggandet av bildandet av maligna tumörer.
 • För att öka effektiviteten vid behandling av prostatit med Propolis bör användningen av ljus kombineras med användning av tinktur eller vatteninfusion av bilim som utspätts med mjölk.


Kronisk prostata sjukdom och prostata adenom behandlas under lång tid, med avbrott, sätt in ljus dagligen 1 gång per natt.

Medicinsk forskning har visat att effekten av särskild ansökan Propolis prostatit i syfte att öka produktionen av testosteron hos män, vilket orsakar ökad libido, erektion, kvalitet och gödsling spermie förmåga.

Biodlare drabbas nästan inte av prostatit. Varje morgon, i syfte att förebygga sjukdomar, de tar en liten klump av propolis, tillsätt en droppe drottninggelé, Perge, Podmore bin bildar en boll och tugga det som cud. Billig och mycket användbar.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Propolisbehandling med prostata adenom

Propolis är en av biodlingens produkter, som har medicinska egenskaper. Det har länge använts av folkläkare för att behandla de flesta sjukdomar. Behandling av prostataadenom med propolis visade sig vara effektiv även med försummade former av patologi.

Fördelar med bilim

Adenom av prostata behandlas inte bara med bilim. För att eliminera de viktigaste symtomen på sjukdomen, använd alla biodlingsprodukter - naturligt blommigt honung, vax, färskt bivax, blomsterpollen, bara samlat kunglig gelé. Propolis i adenom anses dock vara den optimala medicinen i folkmedicin, som har ett antal fördelar:

 • är källan på mer än 27 användbar för den manliga kroppen av spårämnen (inklusive magnesium och zink, vilket bidrar till normalisering av prostata)
 • har kraftfulla antibakteriella egenskaper
 • stärker immunförsvaret
 • under påverkan av biologiskt aktiva komponenter som ingår i bilim, reduceras onkologiska formationer av prostatakörteln i storlek;
 • På grund av den höga koncentrationen av antioxidanter stimuleras cellregenerering, giftiga ämnen frigörs.
Propolis hjälper till att återställa manlig hälsa i den beskrivna sjukdomen och agerar på grund av sin unika sammansättning

Lim kan användas för komplex terapi, förebyggande av prostatit och adenom. Detta är en naturlig produkt av biodling, som nästan har inga kontraindikationer. Och regelbunden användning av propolis och droger på dess grund kommer att bidra till att undvika upprepad progression av sjukdomen.

Applicering i form av tinktur

Vid behandling av prostatit och andra åldersrelaterade hudsjukdomar används ofta en tinktur av det glutinösa ämnet som produceras av bin. På prostatan verkar detta läkemedel som ett antiinflammatoriskt medel, ett kraftfullt analgetiskt medel. Att förbereda drogen är lätt:

 • 500 ml medicinsk alkohol (70%), moonshine eller vodka tillsättes 200 g malet bietlim;
 • behållaren är tätt stängd och placeras på ett mörkt ställe i 21 dagar. Innehållet skakas periodiskt;
 • Filter inte. Drick nuvarande propolis med adenom med 20 droppar tre gånger om dagen efter varje måltid. För bekvämligheten kan läkemedlet spädas med en liten mängd varm (inte varm) mjölk.
För beredning är det nödvändigt att hälla i marken propolis

Tinktur av propolis i adenom kan beredas utan alkohol, vattenbaserad:

 • till ½ liter vatten tillsätt 1 msk. l. bivax och hålls på låg värme i ca 2 timmar. Den återstående vätskan filtreras, en st. l. krossade medicinska råvaror och 1 msk. l. naturlig honung;
 • Sådan infusion bör förvaras i kylskåp i upp till 3 dagar;
 • drick 2 msk varje. l. tre gånger om dagen efter varje huvudmåltid. Du kan dricka en tinktur av en liten mängd renat vatten. Kursens längd är 2 månader. Efter en 14-dagars paus kan sådan behandling av prostataadenom med propolis om nödvändigt återupptas.

En sådan beredning från bilim visar utmärkta resultat vid behandling av prostatit och godartade glandulära formationer.

Användning av ljus med propolis

Rektala suppositorier från propolis är en annan populär metod för folkmedicin från adenom. Färdiga suppositorier säljs på apoteket. Men om du vill kan du göra dem själv:

 • 20 g propolis och 20 g kakaosmör upphettas i ett vattenbad;
 • kompositionen blandas tills en enhetlig konsistens erhålles;
 • den resulterande massan hälles på en bakplåt (det är önskvärt att sätta perkamentpapper på botten) och bilda avlånga ljus;
 • av den angivna mängden ingredienser erhålles 10 suppositorier;
 • lagra ljus från propolis insvept i en plastpåse i kylskåpet.

Innan du använder detta läkemedel, rengör noga tarmarna och rektummen och gör speciella mikroclyster. Suppositorier injiceras i anala passagen på natten, innan du går och lägger dig. Behandlas som 30 dagar. Efter en 14-dagars paus förnyas behandlingen om det behövs. Det rekommenderas inte att använda ljus från detta medicinska råmaterial för att eliminera prostata patologi till personer med hypotension.

Den beredda alkoholiska tinkturen av oljebaserad propolis kan också användas för mikroclyster

Alternativa former av propolis

Förberedande av tinkturer och suppositoner är användningen av propolis med adenom och prostatit inte begränsad. Detta unika naturliga medicinska råmaterial används för framställning av läkemedelsolja.

 • 20 g lim för vaxhoneycombs krossas, 300 ml basolja (solros, olivolja, druvfrön) hälls;
 • behållaren är tätt stängd och infunderad i 14 dagar, skakning med jämna mellanrum;
 • Efter slutet av denna period filtreras oljan.

Det erhållna läkemedlet används för mikroclyster. Blandningen upphettas till en behaglig temperatur för kroppen. Samla i ett päron 50 ml och sakta in i anusen. För att uppnå maximal terapeutisk effekt ska patienten ligga på sin mage i 20-30 minuter. Gör denna procedur efter en preliminär rengöring av tarmarna. Behandlingsförloppet är 20-25 dagar.

Mikroklism är gjord med läkning av olja på annat sätt:

 • i 30 ml förvärmd basolja, 1 msk. l. alkohol tinktur av lera koppar;
 • Blandningen omröres noggrant till en homogen konsistens;
 • de skrivs i en päron och injiceras i anusen.

Förfarandet utförs före sänggåendet. Behandlingsförloppet är 20-25 dagar. För maximal terapeutisk effekt innan du använder medicinska oljor rektala slemhinnan med renade microclysters dekokter av örter (kamomill, ringblomma).

Traditionell medicin rekommenderas för att maximera effekten av sådan behandling, inte en biodlingsprodukt används, men flera

Andra former av behandling av prostata adenom med biodlingsprodukter

Prostataadenom är ett av de patologier som kräver omedelbar behandling. Förutom bietlim använder läkarna andra biodlingsprodukter för att eliminera sjukdoms främsta manifestationer:

 • Honey. På grundval av denna komponent är de flesta läkemedel förberedda för prostatit. Den mest populära av dessa är en blandning av honung och krossade pumpa frön. Beståndsdelarna blandas i ett förhållande 1: 1 och små bollar bildas från blandningen. Förvara åtgärden i frysen. 30 minuter före en måltid används en ellipse 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är inte mer än 30 dagar;
 • Biter av bin. De anses vara den mest komplexa, men effektiva metoden för behandling av prostata adenom. Behandlingsförloppet är 3 veckor. Börja med en speciell behandlingskurs med bipågift med 1 insektsbit och gradvis ta upp till 10 bett om dagen. För den maximala terapeutiska effekten identifieras specifika venösa lesioner (solar plexus, ljumskare, coccyx);
 • Propolis. Vid behandling av prostatit är inte den sista platsen. Det är vanligt att göra helande ljus och tinkturer;
 • ambrosia - det här är en blomma pollen konserverad av bin. Det finns mer än 10 recept baserat på denna komponent, som behandlar prostatit och adenom. Innan behandlingen börjar måste du rensa tarmarna. Avkok från denna biodlingsprodukt tas tre gånger om dagen 30 minuter före måltiden. Behandlingsförloppet är 14 dagar;
 • Flower pollen. Det är en unik naturlig produkt som används för att stoppa kronisk inflammation av prostatit. Ta pollen 1-1,5 tsk. tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är högst 45 dagar. Det finns många recept av folkmedicin baserat på blompollen.
 • bee Podmore - detta är en annan bi-produkt som används för prostataadenom i form av avkok och infusioner.

Trots propolisens unika egenskaper, honung, bee podmora och gift, applicera dessa recept för att behandla prostatit kan inte alla. De viktigaste kontraindikationerna för användning av biodlingsprodukter är:

 • Individuell intolerans mot biologiskt aktiva komponenter. Bin, deras gift, skum, naturlig honung med känslighet av kroppen orsakar allvarliga allergiska reaktioner (upp till anafylaktisk chock);
 • Lågt blodtryck. Bierlivets produkter har länge använts i folkmedicin som ett utmärkt botemedel mot högt blodtryck. Patienter med hypotension bör därför noggrant ta medicinering baserat på dessa komponenter eller helt överge användningen av sådana droger.

Terapi av prostataadenom med medel baserade på biodlingsprodukter måste utföras under övervakning av en urolog. Och den maximala terapeutiska effekten kan uppnås genom att kombinera recept av traditionell medicin med läkemedel och fysioterapi.

Effektiva suppositorier för behandling av prostatit och prostata adenom: en beskrivning av läkemedlen

Användningen av rektala suppositorier för behandling av prostatit och prostata adenom är den mest effektiva metoden för hela komplexet av effekter på sjukdomen. Urologer använder dem aktivt i terapi på grund av ljusets direkta placering i ändtarmen. Under dessa förhållanden levereras den aktiva substansen i läkemedlet till prostatan mycket snabbare än med användning av orala läkemedel.

I kombination med fysioterapi, massagebehandling och användning av traditionella folkmedicin, har suppositorier en ännu större helande effekt på det sjuka organet, vilket ökar möjligheterna till återhämtning.

Hur fungerar ljus?

Suppositorier har följande handlingsprincip: Från människokroppens temperatur börjar ljuset som introduceras i rektum att smälta. Sugning av läkemedelskomponenter i tarmepitelet uppträder.

Vidare sprider sig läkemedlet till närmaste organ - blåsan och prostatakörteln. Läkemedlet börjar sin fördelaktiga helande effekt inom de närmaste 2-3 timmarna.

Sammansättningen av ljuset, förutom själva läkemedlet, innehåller fetter och oljor som främjar snabb absorption av läkemedlet. Från kroppen utsöndras det av njurarna.

Hjälper ljusen med sjukdomen

Suppositorier utses av urologen efter undersökning av patienten, ofta för förebyggande ändamål bland män som har risk för prostatit och adenom.

Vid detektering av prostatacancer adenom läkare ordinerar läkemedel som kan bedöva din handling och återställa den normala frekvensen av urinering, minska obehag, öka libido, eliminera sexuella störningar såsom tidig utlösning och svag erektion.

Det rekommenderas att använda rektala suppositorier i liknande situationer:

 1. Före och efter operation på prostatakörteln.
 2. Akut, bakteriell eller kronisk prostatit.
 3. Förekomst av blåsans infektioner.

Typer av suppositorier

I dag finns det en stor mängd läkemedel på marknaden i form av rektala suppositorier för behandling av prostata sjukdomar. Den behandlande läkaren ordinerar specifika läkemedel baserat på undersökningens resultat och beroende på patientens klagomål.

Rektalpreparat har ett brett spektrum av effekter och är uppdelade enligt de aktiva komponenterna i följande kategorier:

 • smärtstillande medel - antibakteriella suppositorier, som förstör patogena mikroorganismer De har en inriktad effekt på borttagande av smärta och inhibering av inflammation.
 • antispasmodika - minska svullnad i körteln, eliminera obehag, inflammation och smärta, normalisera blodflödet. Som ett resultat elimineras spasmer av vävnaderna i prostata, urinblåsa och kärl.
 • immunmodulerande - används vid sjukdomens kroniska lopp för att minska antalet återfall och förebyggande ändamål. Vakna kroppens immunitet mot män.
 • antiinflammatorisk - icke-steroida komponenter som effektivt undertrycker inflammatoriska processer i bäckenorganen. Tilldelad av en läkare - en urolog för en kronisk och akut sjukdom.
 • antitumör - används i stor utsträckning för att behandla prostataadenom på grund av påverkan på metaboliska processer i vävnaderna i prostata.
 • antifungal - desinficera, bedöva, fungera som ett antiseptiskt medel
 • regenererande - normalisera urinering, efter att smärtan försvinner i underlivet och i perineum, förbättras styrkan.

Ofta, för behandling av prostatit och prostata adenom, rekommenderar urologer komplexa droger som samtidigt kan bedöma och lindra inflammation, eliminera muskelspasmer och sänka temperaturen.

De mest effektiva drogerna

Hittills är utbudet av medicinska ljus mycket breda och varierade. Nedan är den mest effektiva, kunna eliminera eller underlätta sjukdomsförloppet:

Bioprost

Bioprost är ett läkemedel som innehåller komponenter som pumpafröolja och tymol, ett örtmedel med antipruritiska och antiseptiska egenskaper.

Tilldela kronisk bakteriell och abakteriell prostatit, godartad prostatahyperplasi. Kontraindicerat i närvaro av en allergisk reaktion på innehållet i läkemedlet. Applicera rektalt, 1-2 gånger om dagen i två veckor.

Propolis DN

Propolis DN-läkare noterar detta läkemedel för dess växtsammansättning och aktiv antibakteriell effekt, underlättar flödet av akut prostatit och främjar remission.

Sammansättningen av läkemedlet innefattar propolis, kakaosmör, vattenfritt lanolin. Det är indicerat för prostata sjukdomar, inflammatoriska processer i genitourinary system och minskad potens. Det är inte nödvändigt att applicera i närvaro av en allergisk reaktion på biodlingsprodukterna.

Före användning är det nödvändigt att tömma tarm och tvätta. I det benägna läget sätts stearinljuset in i anuset en gång om dagen, 10 dagar;

Dikloberl

Dicloberl - icke-steroida antiinflammatoriska analgetiska suppositorier, där huvudrollen spelas av närvaron diklofenak. Drogen eliminerar virala mikroorganismer, det bidrar till att förbättra patientens övergripande tillstånd.

Ytterligare ingredienser i kompositionen är majsstärkelse, fett, etylalkohol och propylgalat. Det är indicerat för eliminering av symptom på prostatit och adenom. Kontraindicerat i överkänslighet mot diclofenak, magsår och tarmar, astma, anemi. Tömmade tarmarna. Dosen bestäms av urologen, ljus appliceras 1-3 gånger om dagen.

Voltaren

Voltaren suppositorier - diclofenac är också den viktigaste ingrediensen i denna medicinering. Hjälpkomponenten är hård fett.

Indikation - inflammation i prostata och urinblåsa, smärta attacker. Använd inte med magsår och tarmar, barn under 18 år, när de är allergiska mot diclofenak. Dosen av läkemedlet och längden av behandlingsförloppet ordineras strikt av läkaren, ett ljus injiceras i tarmen på morgonen, varefter det är nödvändigt att tillbringa en halvtimme i en benägen position.

papaverin

Papaverin - suppositorier lindrar spasmer och smärta vid urinering, förbättrar blodcirkulationen. Suppositorier är effektiva för kronisk och akut sjukdom, spasmer av inre organ. Läkemedlet kan inte användas för allergier mot papaverin, närvaron av hypotension och glaukom, leversvikt.

Innan läkemedlet introduceras töms töms och tvättas, suppositorierna injiceras djupt i anusen, varefter en halvtimme ligger på buken. För att eliminera symptomen på prostatit gäller tre gånger om dagen, 2 veckor.

Vitaprinol

Vitaprinol är ett antiinflammatoriskt och immunmodulerande läkemedel med en naturlig komposition baserad på det Siberian gran-extraktet. Komponenter - gummi, phytoncides, olika hartser, eteriska oljor, ricinolja.

Det är indicerat för prostatit och erektil dysfunktion, cystit. Använd inte om det finns en allergisk reaktion på gran-extraktet. Suppositorier administreras på ett djup av 10 cm 1 gång per dag efter intestinal rengöring, 10 dagar.

Stearinljus med ichthyol

Stearinljus med ichthyol - antiseptisk verkan bidrar till eliminering av smärtssyndrom och inflammation. Kompositionen baserad på ihtamol innehåller också vitessol. Suppositorier är föreskrivna för prostatit, lindra symptomen på adenom, kontraindiceras i närvaro av en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Använd inte tillsammans med tungmetaller, jodsalter och alkaloider med droger. Förtömning av tarmarna, ljus injiceras i anuset en gång per dag, 20 dagar.

Methyluracil suppositorier

Methyluracil suppositorier - har en regenererande effekt på prostata, ökar immuniteten hos körtelcellerna. Ett ljus innehåller ett halvt gram metyluracil.

Indikeras för eliminering av inflammation och smärta i prostatit och adenom, för förebyggande av dessa sjukdomar. Bland kontraindikationerna - malign bildning av mage och tarmar, benmärgssjukdomar. Applicera efter avföring, två ljus 3-4 gånger om dagen i en månad;

prostatilen

Prostatilen - en omedelbar effekt på prostata är en medicinsk beredning av animaliskt ursprung. Basen är ett extrakt av prostata av tjurkalvar, hjälpkomponenterna är dimetylsulfoxid och makrogol.

Det indikeras vid behandling av kronisk bakteriell prostatit, benign körtel hyperplasi, med kirurgisk ingrepp. Använd inte om det finns en allergisk reaktion på innehållet i läkemedlet. Efter rengöring administreras tarmarna en gång om dagen, 10 dagar.

Vitaprost

Vitaprost är ett läkemedel som verkar direkt på prostata, minskar svullnad i kroppen, normaliserar utsöndring, förbättrar blodcirkulationen. Läkemedlet innehåller ett extrakt av prostata tjurar och fetter.

Det utsetts av urologen vid en kronisk abakteriell sjukdom och kirurgisk påverkan på körteln. Kontraindicerat med överkänslighet mot komponenterna Det appliceras rektalt, en gång om dagen i två veckor;

Prostopin

Prostopin - har en sårläkning och antiinflammatorisk effekt. Används för kronisk form av prostatit.

Kontraindikation är förekomsten av allergier mot biprodukter, som i komponenterna finns sådana komponenter som royal gelé, pergia, honung och propolis. Efter rengöring av tarmarna och tvättning appliceras medicinen rektalt vid sänggåendet, en gång om dagen i en månad.