Huvud
Behandling

prostatilen

Prostatilen är ett läkemedel av naturligt ursprung, och är avsett för behandling av sjukdomar i könsorganet hos män (prostata). Läkemedlet har en mångsidig prostatobeskyttande effekt.

Läkemedlet är tillverkat på basis av extrakt från extraktet av proteiner från prostatakörteln hos nötkreatur, som vanliga könstjur tjänar som givare.

Protein extrakt, extraherat från prostata körtlar av nötkreatur, är en aktiv peptid, det vill säga det har en allmän effekt på villkoret för denna körtel hos människor. Detta innebär att drogen verkar direkt på prostatakörtlarna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Ett djur av animaliskt ursprung som används för sjukdomar i prostatakörteln.

Villkor för ledighet från apotek

Släppt utan läkares recept.

Hur mycket kostar prostatan i apotek? Genomsnittspriset ligger i nivå med 350 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet är tillgängligt i form av ett frystorkat pulver för tillverkning av en injektionslösning (lyofilizat) och i form av suppositorier för rektal administrering.

1 ampull med ett läkemedel i form av lyofilat för beredning av en lösning för intramuskulär administrering innehåller:

  • prostatilen (ett komplex av peptider som kan lösas i vatten, vilka erhölls från prostatavävnad av sexuellt mogna nötkreatur) - 5 mg;
  • glycin - 10 mg.

Det rektala suppositoriet Prostatilen-Zink i dess komposition har:

  • prostatylen - 0,03 g;
  • zinksulfat 0,1 g;
  • acetat alfa-tokoferol - 0,1 g

Som hjälpmedel i ljus används:

  • dimetylsulfoxid;
  • polyetenoxid 1500.

Lyofilizatet är en porös eller pulverformig massa med vit eller något gulaktig färg. Koncentrationen av prostataxtraktet i en ampull är 5 mg (i form av vattenlösliga peptider).

Stearinljuset är torpedformat, från vitt till gult.

Farmakologisk effekt

Prostatilen som aktiv substans innehåller ett prostataxtrakt extraherat från vävnaderna i prostatakörteln hos unga tjurar, med tillsats av glycin och spårämnen av zink. Extraktet innehåller ett stort antal peptider - speciella aminosyrakomplex, som är naturliga bioregulatorer av kroppen. De påverkar exakt de vävnader eller organ som de erhållits från.

Sålunda Prostatilen Organotropona utövar effekter på prostata: minskar leukocytisk infiltration, ödem och utsöndring stagnation prostata, förbättrar mikrocirkulationen och blodplätts vaskulär hemostas, inverka positivt den funktionella aktiviteten av spermatozoer.

Enligt kliniska studier, Prostatilen:

  • reducerar smärt syndrom;
  • återställer den vanliga frekvensen av urinering (inom 2-4 dagar från behandlingens början);
  • normaliserar mikrocirkulationen och venös utflöde i prostatakörteln;
  • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
  • stärker sexuell lust, förbättrar erektionens och orgasmens kvalitet
  • förbättrar indikatorerna för ejakulat (ökar antalet och rörligheten hos spermatozoa).

Glycin, som också finns i preparatet, tar en aktiv roll i cellförnyelse och syrebildning, deltar i syntesen av immunglobuliner, ingår i många hormoner, spelar en viktig roll i immunsystemets arbete. Mikroelement av zink är nödvändiga för mognad av specifika immunceller, bidrar till bevarandet av spermatozoas integritet, förhindrar utvecklingen av olika processer i prostata, både godartade och maligna.

Prostatilen har också anti-inflammatorisk effekt, korrigerar produktion av antikroppar och stimulera neutrofil antimikrobiell aktivitet, påverkar muskeltonus i urinblåsan (inklusive tonen i detrusor) aktivitet stimulerar humoral immunitet och vissa faktorer organism motstånd.

Indikationer för användning

Vad hjälper? Prostatilen används vid behandling av följande patologiska tillstånd:

  • kronisk prostatit;
  • godartad prostatahyperplasi;
  • interoceptiv copulativ dysfunktion;
  • åldersrelaterade sjukdomar i prostatakörteln;
  • postoperativa komplikationer i prostatakörteln;
  • förebyggande av kronisk prostatit i närvaro av predisposition.

Prostatilen är ett effektivt botemedel mot hemorrojder, tromboflebit, sekundära miktionsstörningar, utsöndrings-toxisk sterilitet, såväl som kirurgiska interventioner, produceras på bäckenorganen.

Kontra

Det finns två typer av kontraindikationer för utnämning / användning av prostatilen i injektioner och rektala suppositorier:

  1. Okontrollerad / slutgiltig - njursvikt, myokardinfarkt (överfört tidigare än 6 månader sedan), kardioskleros.
  2. Konventioner där utser och använder läkemedlet i fråga är möjligt, men med stor försiktighet - tromboembolism eller hög risk för sådana sjukdomar diagnostiserade ocklusiv sjukdom, onormal förträngning av arteriella och / eller venösa kärl.

Obs! En del personer har överkänslighet eller individuell intolerans mot den huvudsakliga aktiva substansen i prostatylen eller dess hjälpkomponenter. I detta fall är utnämningen av läkemedlet kontraindicerat.

Dosering och administreringssätt

Instruktionerna för användning indikerar att suppositoriet Prostatilen injiceras djupt i anusen efter en avföring eller rening av enema. Före användning ska suppositoriet fuktas med vatten. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter.

  • Suppositorierna kommer in rektalt för 1 pc. (50 mg) 1 gång / dag (morgon eller kväll).

Behandlingsförloppet - minst 10 dagar med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Stabs Prostatilen

Denna form av farmaceutiskt läkemedel i apoteket levereras i ampuller som innehåller medicinsk pulver. För att förbereda lösningen ska allt innehåll i injektionsflaskan lösas i 1-2 ml isotonisk natriumkloridlösning, vatten för injektion eller 0,5% lösning av novokain. Utför denna manipulation omedelbart före administrering av läkemedlet. Blanda inte ingredienserna i sprutan.

Prostatileninjektioner är som regel smärtfria, men med ökad hudkänslighet rekommenderas att använda novokain som lösningsmedel. Denna kombination av komponenter eliminerar helt obehag under manipulering. Injektionerna görs intramuskulärt för 5-10 mg dagligen i 5-10 dagar. Kursen kan förlängas med lämpliga medicinska indikationer och rekommendationer från en kvalificerad medicinsk specialist. Re-konservativ behandling kan utföras inte tidigare än 2-4 veckor.

Biverkningar

Prostatilen tolereras av patienterna väl, men i sällsynta fall kan följande biverkningar inträffa:

  • signifikant ökning av levern
  • en huvudvärk av icke-intensiv natur
  • imitation av syndromet av kronisk trötthet - svaghet, yrsel, dåsighet;
    kortfristig synnedgång - "dimma".

Ännu mindre ofta finns en minskning av blodkoagulerbarheten, så om patienten har en tendens till inre, nasal eller hemorroid blödning, bör prostatilen appliceras med stor omsorg.

En av de allvarliga biverkningar och anses vara en allergisk reaktion - klåda i anus (det verkar som kliade insidan av rektum), den karakteristiska utslag på kroppen, och i allvarliga fall kan utveckla anafylaktisk chock och angioödem.

överdos

Enligt informationen i instruktionerna för användning av Prostatilen, om patientens rekommenderade dagsdos (400 mg) överskrids under lång tid, kan patienten uppleva följande tillstånd:

  • problem med lungfunktion
  • elektrolyt obalans av blodplasma;
  • huvudvärk;
  • feber;
  • ökade kolesterolnivåer i blodet;
  • dyspepsi;
  • slöhet, generell svaghet;
  • dehydrering;
  • creatinuria;
  • en ökning av volymen av östrogener och androgener i urinen;
  • njurinsufficiens.

Särskilda instruktioner

Prostatilen påverkar inte förmågan att engagera sig i potentiellt farliga aktiviteter som kräver särskild uppmärksamhet och snabba reaktioner, till exempel fordonshantering.

Droginteraktioner

Experter rekommenderar inte att du använder Prostatilen i kombination med följande droger:

  • Natriumbikarbonat;
  • Beredningar av järn;
  • trisamin;
  • Antikoagulantia (Dicumarol, Biscumacetate Ethyl);
  • Förberedelser med silverjoner.

Läkemedlet innehåller vitamin E, som kan förbättra effekten av att använda antiinflammatoriska läkemedel, steroid och icke-steroid. Dessutom reducerar Prostatilen den giftiga effekten av hjärtglykosider (Digitoxin, Digoxin), reverserar effekten av K-vitamin. Den terapeutiska effekten av läkemedel för epilepsi ökar detta.

recensioner

Vi tog upp några recensioner av personer som använde ljus Prostatilen:

  1. Alexander. Jag är en seglare och tillbringar större delen av året till sjöss. Det finns inga läkare, väder är väldigt annorlunda, så med min diagnos måste jag ständigt vara uppmärksam och förebygga vården. Två gånger om året lägger jag ljuset "prostatilen", vilket hjälper mig att mata bukspottkörteln med ämnen som det själv är svårt att producera för det normala livet. Dessutom följer jag försiktighetsreglerna, med undantag av rekommendationer för konstant kön. Tack vare min omtanke har jag inte haft några exacerbationer länge. Jag vet inte ens vad som skulle hända mig utan dessa ljus, det är ganska möjligt att jag skulle behöva skriva.
  2. Paul. Jag har en seriös erfarenhet av att använda ljus. Han behandlades i rätt tid av ichthyol, ljus av den ultra-religiösa, enkel-mindedness. Vid olika tillfällen hjälpte olika droger, för med diagnosen "Prostatit" bor jag redan 8 år. För tillfället stannade jag på ljuset "Prostatilen", för att, som om det inte låter som reklam, men det här är verkligen den optimala kombinationen av pris och kvalitet. Dessa ljus som aktiv ingrediens använder pressa av prostatajuice från nötkreatur, vilket gör det möjligt att inte bara ta bort smärta och andra symtom på sjukdomen, utan orsakar prostata att normalisera sitt arbete, eftersom ger sina saknade komponenter. Efter att ha använt dessa ljus förbättras välbefinnandet exakt. Jag kan inte ens återkalla den liknande känslan av ett bekvämt tillstånd efter kursen från andra ljus. Jag kommer att avstå från rekommendationer, tk. Jag är inte en läkare, men jag uppskattar min erfarenhet av att använda dessa ljus som positiva.
  3. Anatolij. Prostatit blev sjuk för ett år sedan, kämpade med sjukdomen med växande framgång - 10 dagar läkte, 15-20 paus - och igen. Utnämnd och behandlings kurser från mer än 10 poäng etc. Allt detta kastas ut pengar, för det var ingen stark effekt. Pengarna gick till apoteket, läkarna och igen. Verklig lättnad togs endast av nvs. Sedan, efter att ha bytt flera urologer, fann jag mig väldigt bra. Tack vare honom bytte han till rätt näring och regelbunden sport, och köpte också prostatilens ljus. Och tack till ljusen, glömde jag att dricka npvs i 2 dagar, och då behövde jag inga piller. Vem tog smärtstillande medel länge, kommer han att förstå vilken glädje för magen att glömma dem. Om i korthet - nu blev jag av med prostatit. Men läkaren rekommenderar att man förhindrar minst en gång var sjätte månad.

analoger

Strukturala analoger som har samma aktiva substans:

  1. Prostataxtraktvätska (koncentrat) - administreras intramuskulärt i lösning med 1 ml 0,9% natriumklorid eller vatten för injektion dagligen i 5-10 dagar.
  2. Vitraprost och Vitaprost forte - finns i 2 former (tabletter och suppositorier) innehåller prostataextrakt som reducerar prostatastorlek, ta bort exacerbation av kronisk prostatit, minska obehag och obehag under inflammation. Hur man dricker Vitaprost-tabletter ska vanligtvis berätta för läkaren beroende på patientens exakta diagnos.
  3. Samprost - av liknande aktiva substansen är peptidkomplex (bioaktivt protein) används vid behandling av akut och kronisk prostatit, endast produceras i form av frystorkade produkten (pulver) för att erhålla en lösning och intramuskulär administrering, innehåller förpackningen 5-10 flaskor och ampuller med pulver lösningsmedel.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Många patienter undrar: Vilket läkemedel är bättre, Prostatilen eller Vitaprost? Eftersom kompositionen innefattar även Vitoprosta antibakteriell komponent, är dess verkningsspektrum bredare (inflammatorisk prostatit, förberedelse för prostataoperation). Men det betyder inte att Vitaprost är bättre.

Trots allt, om du väljer mellan Prostatilenom Vitaprost och vid behandling av en adenom (utan infektion), kan effekterna av antibiotika på kroppen kommer du inte bara behöver, men också leda till biverkningar. Kvittot av sådana medel måste därför utses av läkaren, baserat på en specifik situation.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Hållbarhet för suppositorier Prostatilen är 3 år. Preparatet är viktigt att förvara i originalförpackningen, skyddad mot ljus och otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på +2 till +15 ° C.

Prostatilen - bruksanvisningar, frisättningsformer, indikationer, biverkningar, analoger och pris

Även i Sovjetunionen genomförde farmakologer studier av bioregulatorer, som ligger till grund för ritningen av animaliska vävnader. Moderna urologer ordinerar ofta män till en av dessa läkemedel, Prostatilen - bruksanvisningar ger detaljerad information om reglerna för dess användning för förvärring av prostata sjukdomar. Innan behandlingen påbörjas är det värt att samråda med en specialist.

Vad är Prostatilen

Denna produkt är tillgänglig i form av rektala suppositorier och en lösning för intramuskulär injektion. Prostatilen utmärks av sitt naturliga ursprung och används för att behandla prostata sjukdomar hos män. Ett botemedel utvecklas med hjälp av prostataxtrakt av mogna, sexuellt mogna tjurar. Användningen av läkemedlet ger en prostatobeskyttande mångsidig effekt. Recensionerna bekräftar effektiviteten av läkemedlet för åldersrelaterade sjukdomar och kronisk prostatit.

Sammansättning och form av frisättning

För närvarande kan Prostatilen köpas i två former:

  • rektal stötpiller för 5 st. i paketet;
  • ljusgult pulver för beredning av injektioner, ampuller av 5 mg, i en förpackning med 10 eller 20 st.

Läkemedlets effektivitet beror på dess kemiska sammansättning. Prostatileninjektioner framställs av ett pulver innehållande 5 ml naturligt extrakt, vilket erhålls från djurens prostata. Läkemedlet utspädes med novokain eller farmakologisk saltlösning. Stearinljus med Prostatilen skiljer sig åt i kompositionen. Officiella uppgifter presenteras i tabellen nedan.

Farmakologiska egenskaper

Efter intag absorberas Prostatilen i patientens kolon eller går in i blodomloppet om det används i form av en injektion. Medlet är komplext och heterogent. E-vitamin, som ingår i läkemedlet, tränger in i blodet, binder till lipoproteiner, albumin, deponeras (konserveras) överallt. Zink främjar produktionen av testosteron, ökar tonen i könsorganen. Läkemedlet utsöndras från kroppen genom svett, urin, men mer än 80% av de aktiva substanserna elimineras med avföring efter avföring.

Prostatilen har en positiv effekt på kroppen:

  • reducerar ödem i prostata;
  • förbättrar blodcirkulationen i blodkärl, förhindrar trombos
  • ökar aktiviteten hos spermatozoa;
  • stärker skyddet av hankroppen;
  • ger antiinflammatorisk effekt
  • dödar patogena mikrober
  • ökar muskeltonen i blåsan;
  • förbättrar patientens hormonella status.

Indikationer för användning

Denna åtgärd är endast föreskriven av en läkare efter det att lämpliga tester har utförts. Användningen av prostatylen ger resultat under sådana förhållanden som:

  • kronisk inflammation i prostata
  • tromboflebit;
  • godartad prostatahyperplasi (även känd som prostataadenom);
  • komplikationer efter operation på prostatakörteln;
  • åldersrelaterad dysfunktion av prostata;
  • manlig infertilitet
  • akut prostatit;
  • problem med manlig libido;
  • överträdelse av urinprocessen
  • infiltrering av prostata;
  • hemorrojder.

Dosering och administrering

Innan du börjar behandla Prostatilen bör du kontakta din läkare och läsa instruktionerna. Urologer ordinerar patientens kursbehandling i det specifika fallet. Med inflammation i könkörteln tar behandlingen högst 10 dagar, med prostata adenom upp till 2 veckor. Förutom att använda ljus eller injektioner, rekommenderas att du följer en diet, undvik stress och hypotermi.

Ljus Prostatilen

Dosering och mångfald av användningen av detta verktyg fastställs för varje patient individuellt. Det är viktigt att följa instruktionerna som finns i förpackningen med läkemedlet och ta hänsyn till koncentrationen av den aktiva substansen - 50 eller 30 mg. Som regel används 30 mg stearinlys två gånger om dagen. Om dosen är 50 mg, administreras suppositoriet 1 gång om 24 timmar.

Instruktioner för användning är följande:

  1. Tömmer tarmarna.
  2. De tvätta sig själva.
  3. Introducera ett ljus i rektumet rektalt (in i anus).
  4. Därefter ta ett horisontellt läge i en halvtimme.
  5. Behandlingsförloppet är 5-14 dagar.

Prostatilen i ampuller

Lyofilizatet för beredning av injektioner innehåller 5 mg av den aktiva substansen. Drogen är en glasampull med ett vitt och gult pulver. Instruktioner för användning av detta formulär Prostatilena är som följer:

  1. Pulvret löses med 0,9% saltlösning eller 0,5% novokain (2 ml).
  2. Skaka blandningen noggrant.
  3. Intramuskulärt injicera läkemedlet till 0,005 eller 0,01 gram varje dag 1 gång.
  4. Kursen - 5-10 injektioner, varefter de tar en paus på 1-6 månader.

Särskilda instruktioner

I instruktionerna för användningen av läkemedlet sägs att det inte påverkar patientens mentala förmågor på något sätt och inte provar distraktion. I detta avseende kan man vid behandling av Prostatilen köra ett fordon och bedriva aktiviteter som kräver koncentration av uppmärksamhet, vilket ger hög hjärnaktivitet. Kvinnor och barn under 15 år är inte föreskrivna.

Droginteraktioner

Experter rekommenderar inte att du använder Prostatilen i kombination med följande droger:

  • Natriumbikarbonat;
  • beredningar av järn;
  • trisamin;
  • antikoagulantia (dikararol, bisfumacetat etyl);
  • preparat med silverjoner.

Läkemedlet innehåller vitamin E, som kan förbättra effekten av att använda antiinflammatoriska läkemedel, steroid och icke-steroid. Dessutom reducerar Prostatilen den giftiga effekten av hjärtglykosider (Digitoxin, Digoxin), reverserar effekten av K-vitamin. Den terapeutiska effekten av läkemedel för epilepsi ökar detta.

Prostatilen och alkohol

Inga officiella uppgifter om interaktionen med Prostatilen med alkoholanvisningar för användning innehåller inte. Experter rekommenderar emellertid inte att ta alkohol under behandling av manliga sjukdomar med denna medicinering. I annat fall kan patienten stöta på obehagliga biverkningar som är karakteristiska för detta läkemedel.

Biverkningar

Om instruktioner och föreskrifter från läkaren inte följs kan Prostatilen orsaka följande biverkningar:

  • suddning av syn
  • allergier;
  • låg blodkoagulerbarhet;
  • svaghet;
  • yrsel;
  • blödning;
  • huvudvärk;
  • ökad leverstorlek
  • illamående.

överdos

Enligt informationen i instruktionerna för användning av Prostatilen, om patientens rekommenderade dagsdos (400 mg) överskrids under lång tid, kan patienten uppleva följande tillstånd:

  • feber;
  • ökade kolesterolnivåer i blodet;
  • dyspepsi;
  • slöhet, generell svaghet;
  • dehydrering;
  • problem med lungfunktion
  • elektrolyt obalans av blodplasma;
  • huvudvärk;
  • creatinuria;
  • en ökning av volymen av östrogener och androgener i urinen;
  • njurinsufficiens.

Kontra

Före behandling med hjälp av suppositorier eller pricks bör Prostatilena läsa kontraindikationerna. Under avtalet med en läkare är det värt att anmäla alla befintliga sjukdomar. Denna åtgärd är inte tilldelad om patienten har:

  • allergi mot komponenter i en farmaceutisk beredning;
  • intolerans mot biologiskt aktiva substanser (medfödda eller förvärvade);
  • myokardinfarkt;
  • njursvikt
  • Cardio.

Prostatilen kan skada hälsan och de patienter som löper risk att utveckla åderförkalkning, tromboembolism, utplånande endarteritis och andra krämpor, beroende på vilken typ som tillhandahålls för att minska venös eller arteriell sängar. Om några biverkningar eller en överdos av läkemedlet finns, ska symtomatisk behandling ges och rådfrågas med läkaren angående återtagande av läkemedlet.

Försäljningsvillkor och förvaring

Du kan köpa rektal och lyofiliserad lösning i setetapotekets apotek utan speciell recept från läkaren. Använd inte Prostatilen efter utgångsdatumet (3 år). För att förhindra att läkemedlet förlorar sin helande egenskaper är det viktigt att förvara det enligt anvisningarna:

  • vid en temperatur av 9-15 grader;
  • på en mörk plats
  • skydda från barn.

Analoger Prostatilen

Drogen har en naturlig sammansättning och innehåller inte antibiotika. Men med allvarlig inflammation, kränkning av patientens sexuella funktioner kan urologen ordinera ett annat botemedel. Enligt prostatilens kompositioner och virkningsanaloger är följande läkemedel:

  • Vitaprost - avser antibakteriella läkemedel, på grund av Lomefloxacin, som ingår i kompositionen. Det produceras i ljus.
  • Samprost är en komplett analog, men den produceras endast i form av ett pulver, från vilket en lösning för injektioner framställs.
  • Uropist är liknande i komposition, men innehåller mer aktiv substans.
  • Prostacor är identisk i komposition och effekt på patientens gonader.
  • Bioprost är olika i komposition, men det har en liknande effekt på kroppen.

Pris Prostatilen

Kostnaden för produkten beror på frisättningsform, tillverkarens märke och andra faktorer. Detaljerad information om priser presenteras i tabellen nedan:

prostatilen

Beskrivningen är aktuell på 2014/09/14

  • Latinska namn: Prostatilenum
  • ATX-kod: G04CX
  • Aktiv beståndsdel: Prostatilen, Zink, E-vitamin
  • producent: Lekhim, AO, Kharkov, Ukraina

struktur

1 ampull med ett läkemedel i form av liofizilata för beredning av lösning för intramuskulär administrering innehåller:

  • prostatilen (ett komplex av peptider som kan lösas i vatten, vilka erhölls från prostatavävnad av sexuellt mogna nötkreatur) - 5 mg;
  • glycin - 10 mg.

rektal stolpiller Prostatilen-Zink i dess komposition har:

Som hjälpmedel i ljus används:

Typ av problem

Läkemedelsberedning på hyllorna i apotekskiosker är följande:

  • frystorkades(de aktiva ingredienserna torkas genom frysning i ett vakuumutrymme) pulverför framställning av en lösning för intramuskulär injektion, förpackad med 5 mg injektionsflaskor. Ampuller är fixerade i en plan cellpack med 5 stycken. En kartong innehåller 1 platta.
  • Rektala ljus Prostatilen - cigarrliknande grädde eller grädde suppositories med gråaktig färgton (även en marmorövergång tillåts). Formen av frisättning har en specifik lukt. I blisteren (konturcellförpackning) placeras 5 suppositorier. I kartongboxen sätts 1 eller 2 tallrikar med ljus.

Farmakologisk aktivitet

prostatilen - En kombinerad farmaceutisk beredning med alla terapeutiska effekter som är nödvändiga för effektiv behandling av sjukdomar prostata. Den viktigaste aktiva komponenten i rektala suppositorier och torrt lyofilat har en specifik, Organotropona åtgärd på prostata. Först och främst reducerar prostatilen puffiness och leukocytinfiltration hos glandulärorganet, än uppvisar dess antiinflammatorisk effekt.

Drogen påverkas också av vaskulär säng - förbättrar signifikant mikrocirkulatorisk komponent, underlättar både blodplätt och plasmakomponenter av hemostas. Dessa egenskaper hos läkemedlet gör det möjligt att eliminera problem med blodstasis i bäckenorganen är så vanliga i den moderna världen som de utvecklas på grund av en stillasittande livsstil.

Stagnerad har sitt inflytande på skyddande funktioner kropp. I synnerhet stimulerar läkemedlets terapeutiska effekt aktiviteten hos den humorala länken av immunitet och icke-specifika motståndsfaktorer. Det vill säga användningen av läkemedlet kan bli av med en sådan frekvent orsak till prostatit - en del exogen patogen. Positiv effekt på tonen i muskelramen hos blåsan, underlättande urinering.

Glöm inte om en annan, inte mindre viktig, komponent i drogen - zink. Mikroelementet förhindrar utvecklingen av godartade och maligna processer i prostatakörteln, vilket eliminerar problemet adenom Plåten av det moderna medicinska samhället av prokologer. Zink påverkar väsentligt Sexuell funktion hos män, även i en mycket gammal ålder - bidrar till bevarandet av integriteten hos enskilda spermatozoer, ökar attraktionen mot det motsatta könet.

Även denna biologiskt aktiva del av läkemedlet för män är stark faktor för immunförsvar. Zink behövs för att slutföra mognad av vissa specifika celler som är involverade i kroppens immunsystem, bidrar till en adekvat syntes cytokin, upprätthåller sitt eget motståndskraft mot organismen vid den erforderliga nivån.

Separat bör det noteras vitamin E i denna farmaceutiska produkt. Dess terapeutiska effekter för den manliga kroppen kan helt enkelt inte underskattas, eftersom de utgör en hel lista med användbara egenskaper:

  • underhåll av aktivitet sperma;
  • förebyggande av intravaskulär koagulering (allestädes orsak till trombos i bäcken)
  • en uttalad antioxidant effekt (skyddar cellulära strukturer från destruktion av fria radikaler);
  • starka antiinflammatoriska egenskaper;
  • förhindrar utvecklingen av ateroskleros.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Läkemedlet är effektivt absorberad i tjocktarmen eller in i blodomloppet genom injektion, beroende på frisättningsformen för läkemedlet (rektal suppositorium eller torrt lyofilat för lösningstillverkning).

Prostatilen är ett komplext, inhomogent läkemedel, därför avviker de aktiva beståndsdelarna lite. Vitamin komponent tränger in i den regionala och huvudsakliga blodbanan genom att länka med lipoproteiner och albumin, allestädes närvarande avsatt (lager av fettlösligt vitamin E finns i binjurar, testiklar, hypofys och naturligtvis i fett och muskler).

zink har inte kumulativa egenskaper, därför efter absorption och terapeutisk effekt visas från kroppen genom avföring (i procentandelen genom avföring, elimineras det största antalet - 85%), urin och svett.

Om farmakokinetiska förmågor Prostatilena, tyvärr är nästan inget känt.

Indikationer för användning

  • kronisk prostatit;
  • störning av urineringstiden
  • godartad adenom (hyperplasi) av prostata;
  • tromboflebitbäckenområdet;
  • man infertilitet;
  • hemorrojder;
  • komplikation efter prostatakirurgi
  • ålder abnormiteter i prostatakörteln;
  • sexuella störningar.

Kontra

  • Individuell ökning känslighettill de farmaceutiska preparatets beståndsdelar;
  • Förvärvat eller ärftligt intoleransbiologiskt aktiva komponenter i läkemedlet;
  • Njursvikt
  • kardioskleros;
  • Myokardinfarkt.

Var försiktig bör ordinera läkemedlet med risk för utveckling tromboembolism, ateroskleros, obliterans endarteriite eller andra nosologiska enheter, i vilka den patofysiologiska karaktären är en förträngning av den arteriella eller venösa bädden.

Biverkningar

De negativa effekterna av konservativ behandling med en farmaceutisk produkt kan manifestera sig som:

  • suddigperspektiv;
  • allergiska reaktioner (rodnad, svullnad, klåda i huden) med ökad känslighet hos kroppen till ett protein av animaliskt ursprung;
  • spänd känsla av vanligt trötthet;
  • minskning av blodkoagulering;
  • svaghet;
  • huvudvärk och yrsel;
  • blödningar från olika delar av mag-tarmkanalen;
  • utvidgning av levern
  • illamående;
  • creatinuria.

Instruktioner för användning Prostatilena (Metod och dosering)

Hur man använder torrt lyofilat

Denna form av farmaceutiskt läkemedel i apoteket levereras i ampuller som innehåller medicinsk pulver. För lösningsberedning alla innehållet i flaskan måste lösas upp i 1-2 ml isoton lösning av natriumklorid, vatten för injektion eller 0,5% novokain lösning. Utför denna manipulation omedelbart före administrering av läkemedlet. Blanda inte ingredienserna i sprutan.

Prostatileninjektioner, som regel, smärtfri, Men med ökad hudkänslighet rekommenderas att använda novokain som lösningsmedel. Denna kombination av komponenter eliminerar helt obehag under manipulering. Injektionerna är gjorda intramuskulärt 5-10 mg dagligen i 5-10 dagar. Naturligtvis kan förlängas med lämpliga medicinska indikationer och rekommendationer från en kvalificerad medicinsk specialist. Re-konservativ behandling kan utföras inte tidigare än 2-4 veckor.

Schema för rektal suppositorieapplikation

Prostatilen Zink är förpackat i blåsor (konturerade cellförpackningar) som öppnas på perforeringslinjen när suppositoriet tas. Därefter injiceras tabletten direkt i anusen. Innan manipulation det anogenitala området bör sköljas ordentligt för att underlätta sugningssteget för det farmaceutiska preparatet. direkt efter administrering av läkemedlet Det finns en viss tid (rekommenderas - minst en halvtimme) kommer att hållas i horisontellt läge - i ett givet tidsintervall tid att helt absorbera läkemedlet i ändtarmen, och därmed inte kommer att orsaka obehagliga känslan av en främmande kropp och kommer inte att falla vid fel tidpunkt. Om nödvändigt, konservativ terapeutisk kurs upprepningar på 1-6 månader.

Ljus Prostatilen doseringsanvisningar

  • terapeutiska ändamål - 1 ljus 2 gånger om dagen (helst på morgonen och på kvällen), vanligtvis inom 5-10 dagar;
  • profylaktiska ändamål - 1 stiftpiller en gång om dagen.

överdos

När man använder läkemedlet i form av suppositorier i höga doser (mer än 400 mg per dag) under en lång tid kan följande utvecklas:

  • feber;
  • dyspeptiska störningar;
  • övergripande svaghet och trötthet;
  • ökning i koncentrationen kolesterol;
  • dehydratisering;
  • elektrolyt obalans i blodplasma;
  • huvudvärk;
  • nedsatt lungfunktion;
  • ökad aktivitet kreatinkinas och som följd creatinuria;
  • absolut minskning tyroxinoch trijodtyronin i blodplasma;
  • ökning i proportioner östrogenoch androgeneri urinen;
  • njurinsufficiens.

Specifik farmaceutisk motgift för överdosering Prostatilom är inte, eftersom individen symptomatisk behandling enligt de observerade biverkningarna.

interaktion

Kontraindicerad användning av läkemedlet Prostatilen med följande läkemedel:

  • natriumbikarbonat;
  • trisamin;
  • antikoagulantiaindirekt verkan (t ex etylbikiumacetat, dicumarol);
  • en beredning av järn och silver.

Vitamin E, som är närvarande i sammansättningen av medicinska suppositorier som en av de aktiva ingredienserna, ökar effekten steroid och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, reducerar toxiska effekter hjärtglykosider (speciellt digoxin och digitoxin), har en motsatt riktad effekt på vitamin K, ökar terapeutisk effektivitet antiepileptiska läkemedel. Dessa kliniska interaktioner bör beaktas vid förskrivning av rektala suppositorier på grund av konservativ behandling av något av dessa läkemedel.

Försäljningsvillkor

Både lyofiliserad lösning och rektala suppositorier frisätts utan motsvarande receptorns ämne.

Förvaringsförhållanden

Håll läkemedelsprodukten på ett mörkt ställe vid en temperatur av 9 till 15 grader Celsius. Det är också nödvändigt att göra läkemedlet otillgängligt för små barn för att undvika eventuella oförutsedda situationer.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Konservativ loppet av terapi läkemedel inte kunna påverka reaktionshastigheten och koncentrationen vid bilkörning eller andra potentiellt livshotande mekanismer bör dock avstå från en sådan komplicerad manipulation under rehabilitering, som bland de biverkningar är dimsyn och yrsel.

analoger

Analoger av läkemedlet representeras av följande läkemedel som produceras på Ryska federationens territorium: Vitaprost, Uroprost, Samprost, extrakt av prostata av nötkreatur. De flesta patienter som har prostataproblem frågar sig vilken av drogerna man ska välja, eftersom deras verksamhet är mycket densamma. Att svara på denna fråga är mycket enklare genom exemplet, det vill säga, Vad är bättre - Prostatilen eller Vitaprost.

Prostatilen består av ett litet antal aktiva ingredienser som utmärker sig mycket terapeutiska effekter, så att du kan bli av med en obehaglig nosologisk enhet under några dagar.

Komposition Vitaprost täcker ett mycket bredare lista av biologiskt aktiva substanser, t ex rektala suppositorier innehållande ett antibiotikum effektiva för att bekämpa en mångfald grampositiva och gram mikroorganismer. Om patologi inte har en distinkt patogen kan förekomsten av en antibiotikakomponent emellertid leda till mycket allvarliga biverkningar behandling.

Slutsatsen föreslår sig själv - varje farmaceutisk beredning är optimal för sitt utbud av medicinska indikationer. Valet av medicinering, föreskrivna doser och varaktighet av kursen ska överföras till en kvalificerad specialist och följ klart rekommendationerna från läkarens råd.

barn

Läkemedelspreparat används inte i pediatrisk praxis på grund av dess terapeutiska effekter och specificiteten av indikationer för användning.

Recensioner om Prostatilena

Läkemedlet är populärt bland den manliga hälften av vår planet på jorden, eftersom läkemedlet effektivt kan eliminera ett så stort antal problem med prostatakörteln och inte bara. Först och främst förespråkas recensioner om Prostatilena för de uttryckta terapeutiska egenskaperna hos läkemedlet, vilket framgår av längden av den konservativa kursen av sanitet. Det är inte alltid möjligt att bli av med en hosta, rinnande näsa och kallt för mycket kortare tid, och den farmaceutiska formuleringen gör det möjligt att eliminera de djupa inflammatoriska processer i prostatan och många andra patofysiologiska komplexa problem med en mans hälsa.

Särskilt populärt är ett läkemedel som Prostatilen Zinc-ljus, recensioner som avslöjar denna hemlighet. Det är mycket lättare för män att använda rektala suppositorier i deras dagliga liv än torrt lyofilat för att förbereda en lösning för intramuskulära injektioner. Och injektioner är inte alltid lämpliga på egen hand, och ibland finns det inga nödvändiga förutsättningar för sådana komplicerade manipuleringar.

Det tematiska läkemedelsforumet avslöjar också några av de generella effekterna av ett läkemedelsläkemedel, som vanligtvis inte fokuserar på informationssidor. Naturligtvis talar vi om effekten på manlig sexuell funktion. Biologiskt aktiva komponenter stimulerar på alla sätt spermatozoas aktivitet, behåller sin integrerade struktur och utövar antioxidantverkningar, men ännu viktigare förbättrar preparatet mikrocirkulationsbädden. Det vill säga, ljus återställer bokstavligen den normala erektionen, så nödvändig för män för det normala fysiska och mentala livet.

Prostatilena pris, var man kan köpa

Pris Prostatilena Zink i Ryska federationen är heterogen, det vill säga tabletter för rektal administrering kan köpas i Moskva inom 380 rubel och i St. Petersburg (St Petersburg) för 340 rubel. Priset på ljus Prostatilen Tznik i Ukraina är något lägre. Så ljus för prostatit kan köpas i genomsnitt för 140 hryvnian.

Läkemedelsberedning i ampuller är dyrare i apotekskiosker i båda länderna. Till exempel, i Ukraina kostade injektioner med Prostatilens lösning 190 hryvnias.

Prostatilens ljus: en beskrivning av läkemedlet

Inflammatoriska processer i prostatakörteln - en frekvent förekomst bland män efter 50 år, men även ungdomar finns med prostata sjukdomar. Behandling av prostatit är inte en enkel sak, så det är viktigt att använda mediciner som har visat sig vara effektiva. En av dessa droger är prostatyleniska suppositorier.

Prostatinljus används för att behandla manliga sjukdomar i mer än ett decennium, vilket bekräftar deras medicinska värde. Urologer ordinerar ofta detta läkemedel, eftersom de är övertygade om förmågan att motstå prostata sjukdomar och förbättra människors välbefinnande.

Prostatylensuppositorier är baserade på proteiner isolerade från prostata hos vuxna nötkreatur. Utdrag av prostata hos tjurarna utövar sin terapeutiska effekt målmedvetet på prostata hos män och koncentrerar sig uteslutande i vävnaderna i detta organ.

Läkemedlet är naturligt och orsakar inte biverkningar.

Prostatilen kan köpas på apotek i två former: rektala suppositorier och pulver (lyofilizat) för injektioner. Vilken typ av läkemedel som ska användas, berättar för doktorn, men för effektiv behandling kan Prostatilen användas i form av injektioner och i form av lokala effekter på prostata.

Former och komposition

Prostatinala ljus är torpedformade, ljusets färg är vit eller gult ljus. Ett marmormönster kan observeras på ytan eller i skäret. Läkemedlet är förpackat i cellkonturförpackningar med 5 eller 10 stycken, ett förpackningspapp. Suppositorier skiljer sig i mängd aktiv ingrediens: ljus med ett innehåll av 30 ml och 50 ml extrakt produceras. Som hjälpämnen är makrogol och dimetylsulfoxid.

Lofofilizatet för injektion innehåller 5 ml av ett extrakt erhållet från djurens prostata. Produkten säljs i ampuller, pulverets färg är ljusgul. Läkemedlet före appliceringen späds med saltlösning eller novokain.

Farmakologisk aktivitet

Prostatyleniska suppositorier avser därför läkemedel avsedda för komplex behandling av prostatiska sjukdomar De har en positiv effekt på prostata för ett antal terapeutiska effekter:

  1. Eliminera stagnerande fenomen i det lilla bäckenet - ljus bidrar till att förbättra blodmikrocirkulationen.
  2. De utövar en kraftig organotropisk effekt på prostatakörteln. Svullnad av organvävnad minskar, och leukocytinfiltrering av prostata minskas.
  3. Stärka den geniturinära sfärens lokala immunitet.
  4. Minska risken för blodproppar i blodkroppens cirkulationssystem.
  5. Eliminera smärtsamma fenomen, minska svårighetsgraden av inflammatoriska processer.
  6. Minska frekvensen av uppmaning att urinera.
  7. Positivt påverka arbetet i prostata som helhet.

Förutom ovanstående terapeutiska effekter kan vi notera normaliseringen av sexuell funktion, ökad sexuell lust, en ökning av antalet och rörligheten hos spermatozoa.

Indikationer för att ta ljus Prostatilen:

  • kroniska inflammatoriska processer i prostata är inte bakteriella;
  • godartad utvidgning av körtelvävnaderna (BPH);
  • behandling och förebyggande av tromboflebit i prostata;
  • svårighet att urinera av någon svårighetsgrad
  • som en hjälpbehandling för akut prostatit;
  • trängsel i bäckenorganen;
  • efter kirurgisk ingrepp i genitourinary sfären;
  • infertilitet orsakad av prostata sjukdomar.

Stearinljus och injektioner Prostatilen kan användas som profylax av prostata sjukdomar hos män i avancerad ålder eller för uteslutande av återfall efter behandling.

Absolut kontraindikation för behandling av prostatilis i ljus är en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Men andra sjukdomar kan övervägas:

  • det överförda hjärtinfarkt (senast 6 månader);
  • allvarliga kränkningar av lever och njurar
  • exacerbation av hemorrojder;
  • sprickor i anusen.

Biverkningar av Prostaliten är minimala. Om allergisk reaktion på komponenterna kan observeras hudutslag, i så fall bör användningen av läkemedlet avbrytas och se en läkare för behandlingskorrigering.

Många män lämnar positiva recensioner om behandling med prostatiska suppositorier. Bland de gynnsamma effekterna är oftast inga biverkningar, lindring av obehag vid urinering, förbättring av välbefinnande, eliminering av smärta och behandlingseffektivitet i allmänhet. I negativa recensioner noterar män den låga terapeutiska effekten av läkemedlet, men detta kan motiveras av det faktum att läkemedlet kan vara felriktat, till exempel om prostatit är av infektiös natur.

Kostnad för ljus Prostatilen beror på doseringen av den aktiva substansen i ett stiftpiller och deras mängd i förpackningen.

Genomsnittspriset för 5 stearinljus för 50 mg är ca 400 rubel, 5 ljus för 30 mg - 350 rubel.

Priset på lyofilizat (injektioner) 5 ampuller i förpackningen - cirka 300 rubel.

Prostatilen Zinksuppositorier: skillnader från konventionell beredning

Rektala suppositorier Prostatylen med zink är en kombinerad beredning som innehåller ett extrakt av prostata av djur, zinksulfat och alfa-tokoferolacetat (vitamin E).

Sammansättning i 1 suppositorium:

  • extrakt av prostata 30 mg;
  • zinksulfat - 100 mg;
  • vitamin E - 100 mg.

Prostatilen Zink innehåller inte bara en komponent som påverkar organotropiskt på prostata, utan även ytterligare aktiva substanser som har en hjälpverkan som riktar sig mot behandling av en människors genitourinära sfär.

Vilken typ av terapeutisk effekt har dessa komponenter?

  1. Zinksulfat förhindrar utveckling av prostatahyperplasi och maligna tumörer. Det ökar immuniteten, påverkar spermierna positivt, ökar libido, påverkar hormonbalansen, förbättrar erektionen. Brist på detta ämne orsakar impotens, minskar aktiviteten och antalet spermatozoer.
  2. E-vitamin skyddar blodkärlen från blodproppar, har en kraftfull antioxidant effekt, påverkar positivt spermatozoas aktivitet. Obstruktionen av intravaskulär koagulation och en uttalad antiinflammatorisk effekt kompletterar fullständigt verkningen av Prosthalithin.

Indikationer för användning

Prostatilen Zinkljus avser en grupp läkemedel som används för att behandla godartad hyperplasi, men precis som en vanlig medication, används för förebyggande och behandling av olika manliga sjukdomar:

  • kronisk prostatit;
  • sexuella störningar
  • infertilitet.

Metod för applicering

Den avancerade modifieringen av Prostatilen utförs i form av rektala suppositorier. Prostatilen Zinkljus är torpedformade, ljusets färg är från vit med ljusgul till vit till gråaktig nyans. Suppositorierna är förpackade i kartongförpackningar med 5 eller 10 stycken.

Sättet att använda ljus med zink liknar den vanliga beredningen och kommer att behandlas nedan. Kontraindikationer kan ge allergi mot de tillsatta ämnena, med långvarigt intag av E-vitamin kan blodpropp minska, vilket resulterar i sådana fenomen som blödning från mag-tarmkanalen, svaghet, yrsel, leverförstoring.

Kostnaden för ljus Prostatilen Zink är ungefär i samma prisklass med konventionell protatin - från 300 till 400 rubel.

Prostatilens ljus: bruksanvisningar

Behandling med prostatyleniska suppositorier utförs av kursen:

  • Varaktigheten av behandling av inflammation i prostata är från 5 till 10 dagar.
  • För behandling av adenom ökar behandlingstiden med Prostatilenum till 15 dagar.
  • Den dagliga normen bestäms av läkaren, men vanligtvis administreras ljus två gånger om dagen i en dos av aktiv substans på 30 mg och en gång om dagen - vid 50 mg. Det är viktigt att följa ett antal regler för att använda drogen så att den aktiva substansen blir bättre jämställd.

Så här applicerar du Prostatilens ljus: Instruktion

  1. Rektala suppositorier rekommenderas att gå in i anusen efter rening av tarmarna. Om du inte kan göra det naturligt, speciellt två gånger om dagen, måste du rensa tarmarna med en lavemang.
  2. Suppositorier före användning ska fuktas i vatten och så djupt som möjligt i anuset.
  3. Efter administrering av läkemedlet måste du ta en horisontell position. Efter 20-30 minuter absorberas läkemedlet helt i prostatavävnaden, och en man kan delta i rutinaktiviteter.

Man tror att ljus är ett effektivare läkemedel än injektioner. Detta beror på att de absorberas direkt i organet, eftersom de ligger i prostata närmaste närhet, men prostatilenuminsprutningar används även framgångsrikt för behandling.

Hur man applicerar lyofilizat:

  1. Pulver i ampullen ska spädas med saltlösning eller novokain i en volym om 2 ml, skaka för att lösa upp ämnet. Ta medicinen i sprutan.
  2. Introducera Liofilizate intramuskulärt och dyka ner nålen i vävnaden. Injektionerna är smärtlösa och tolereras väl.

Behandlingstiden med Prostatilen-injektioner är 10 dagar.

överdos

Om patienten för kursbehandlingen använder en dos på 400 mg eller mer, kan följande sjukdomar observeras:

  • sjukdom i matsmältningskanalen;
  • febera fenomen
  • smärta i huvudet.

Dessa problem uppstår mot bakgrund av en minskning av thyroxin i blodplasma, ökad aktivitet av kreatinkinas och en ökning av androgener i urinen. I detta fall ska läkemedlet avbrytas och konsultera en läkare för att ändra behandlingsdosen eller avbryta läkemedlet.

Prostatilen kan inte tas samtidigt med läkemedel som innehåller följande ämnen: järn, silver, trisamin, antikoagulantia, natriumvätekarbonat.

Samtidig mottagning av Prostatilen med icke-steroida preparat eller andra antiinflammatoriska medel ökar deras effekt. Vitamin E, som ingår i Prostatilen Zink, minskar effekten av läkemedel för reglering av hjärtaktivitet. Att dricka alkohol under behandlingen rekommenderas inte.

Bevisad klinisk effekt av suppositorier Prostatilen:

  • lindrar smärt syndrom;
  • reducerar antalet leukocyter i utsöndringen av prostata;
  • stärker sexuell lust
  • förbättrar erektionen;
  • återställer den vanliga processen med urinering (minskar frekvensen av uppmaning);
  • förbättrar mikrocirkulationen av blod i organen i det lilla bäckenet och venöst utflöde från prostata;
  • ökar rörligheten för spermatozoa.

Stearinljus för prostatit: Prostatilen, Prostacor, Vitaprost

Prostatilen är ett utmärkt verktyg för behandling av kroniska former av prostatit orsakas av stagnation i bäckenorganen, men om inflammationen orsakas av patogena mikroorganismer, då läkemedlet kan endast användas som kompletterande behandling. Som en del av ett preparat finns inga antibakteriella komponenter, därför är det för att bekämpa en infektion nödvändigt att acceptera antibiotika eller att använda Analogues Prostatilena.

För att behandla godartad hyperplasi är läkemedlet det mest kända läkemedlet. I fallet med adenom behandling bör tillämpas Prostatilen Zink, som ytterligare komponenter försena utvecklingen av onormal tillväxt av vävnad och positivt påverka blodtillförseln till orgeln.

Behandling Prostatilenom kan upprepas efter en månad eller använda dess analoger. Beroende på sjukdomen bestämmer doktorn behandlingsförloppet med ett eller annat läkemedel, dess repetitioner och dosering för varje kurs.

Trots säkerheten för Prostatilen bör man inte självmedicinera. Detta kan vara ineffektivt, till exempel med en akut prostatit, och värdefull tid för att bekämpa sjukdomen kommer att saknas. Endast den behandlande läkaren kan korrekt avgöra vilket läkemedel som ska användas i det här fallet.

På grund av sin popularitet har Prostatilen många analoger. Ofta är patienter intresserade av frågan om vilka som är bättre att välja ljus från prostatit: Prostatilen, Vitaprost eller Prostacor. Var och en av dessa läkemedel har sina egna egenskaper vid behandlingen av prostata, så du borde köpa exakt det läkemedel som läkaren rekommenderar, men det är också användbart att veta vad som är analogerna av drogen.

Vilket är bättre: Prostatilen eller Vitaprost?

Rektala suppositorier Vitaprost ger praktiskt taget inte sin föregångare i popularitet. De inkluderar inte bara prostata extrakt och vitamin E, men även anti-bakteriellt medel, ett antibiotikum innehåll i formuleringen Vitaprost gör det föredraget för behandling av akut och kronisk prostatit, som orsakas av patogena mikroorganismer. Men ett sådant läkemedel är inte lämpligt för förebyggande och långvarig behandling, eftersom den har biverkningar associerade med den antibakteriella komponenten. Från ställning av biverkningar anses Prostatilen vara det bästa.

Vilken är bättre: Prostatilen eller Prostacor?

Båda preparaten är likartade i kompositionen, därför anses de vara liknande analoger och deras effekt på prostatan är identisk. Men till skillnad från Prostatilen är Prostacor endast tillgängligt i form av ett pulver till injektionsvätskor.