Huvud
Behandling

Ljus från prostatit med propolis

24 oktober 2017

Allmän information

propolis Är ett ämne som ger en unik terapeutisk effekt. Det är mycket aktivt antimikrobiellt och antiinflammatoriskt, hjälper till att övervinna allergier. Samtidigt är förberedelser baserade på propolis inte bara billigare än antibiotika, men har också mycket färre biverkningar. Det enda som bör beaktas av dem som använder propolis och de medel som innehåller det, att en hög känslighet för honung och alla andra biodlingsprodukter är en kontraindikation för användningen av någon form av sådana läkemedel.

Eftersom denna biodlingsprodukt är helt naturlig ger den en exceptionellt positiv effekt på kroppen. Kvalitetsprodukten är alltid väldigt doftande, ljus, har en ljus färg. För att få den effekt som patienten förväntar sig är det nödvändigt att använda enbart propolis av hög kvalitet. Eftersom det nu är väldigt enkelt att bli lurad av skrupelfria tillverkare som erbjuder fel, bör köpare vara uppmärksamma. När allt kommer omkring blandar några "affärsmän" tjära, bitumen och ett antal andra ämnen i propolisen. Detta minskar inte bara effektiviteten av behandlingen, men kan också ha en negativ effekt på kroppen.

För att behandla olika sjukdomar används propolis på olika sätt. När gynekologiska sjukdomar används vaginala suppositorier, för behandling prostatit och hemorrojder, ljus används från propolis hemma. Fördelarna med sådan behandling är att det är ett lokalt läkemedel som inte orsakar smärta när det används.

Nedan kommer vi att prata om hur man gör stearinljus självständigt för att behandla propolis med prostatit, liksom på vilka ljus på grundval av denna biodlingsprodukt som erbjuds av moderna tillverkare.

Hur fungerar propolis?

Suppositorier som innehåller propolis agerar lokalt och regionalt. Lokalt handlar de på de vävnader som de kommer i kontakt med. Den regionala effekten beror på att de aktiva substanserna delvis absorberas i blodet och lymfa och tränger in i närliggande vävnader och organ.

Propolis ger följande effekter:

 • antimikrobiellt- främjar döden av ett stort antal patogena organismer som orsakar inflammation i organ och vävnader. Destruderar svampar, bakterier, virus, men påverkar inte livscykeln för normal mikroflora. Därför utvecklas inte detta ämne i behandlingen av inflammatoriska processer dysbios.
 • antiviral- Stoppar tillväxten av ett antal virus. Därför används den andel av behandling och förebyggande herpes, influensa, smittkoppor, hepatit.
 • antiflogistisk- det stannar inflammation och förbättrar loppet av inflammatoriska sjukdomar.
 • bedövningsmedel- Minskar smärtskänslighet.
 • antitoxisk- utgångar toxiner från kroppen, vilket underlättar sjukdomen.
 • Stärkande åtgärder antibiotika - Samtidig behandling ökar inte bara effekten av antibiotikabehandling utan bidrar också till bevarande av optimal mikroflora.
 • Ökande aktivitet fagocytos - Immunocompetenta celler upptar aktivt patogena mikrober och tar bort dem från kroppen.
 • skadestånd- accelererar läkning av sår och minimerar ärrarnas svårighetsgrad.
 • Normalisering av blodkoagulering - Minskar tendensen till blödning.
 • antineoplastiskt- Immunsystemet är mer aktivt mot celler som framkallar tumörutveckling.
 • antiallergenic - på grund av stabilisering av cellmembran.
 • Förbättrad tarmmotilitet - eliminerar förstoppning, smärta i tarmarna.

Hur man gör ljus från propolis själv?

Applicera ljus med propolis i gynekologi, för behandling av prostatit och hemorrojder kan vara båda apotek och kokas självständigt.

Både köpta på apoteket och självgjorda ljus ska anges på kvällen före sänggåendet. Behandlingen varar 30 dagar, då kan det göras efter 2-3 månader.

Du kan använda olika sätt att förbereda ett sådant verktyg. Vi kommer att citera flera olika sätt, lämpliga att producera och därefter använda propolisstearin i gynekologi och inte bara.

Det första sättet

Nödvändiga ingredienser: lanolin, inköpt på apoteket, eller fett - smaletter, getter, får - 200 g; vax - 50 g; propolis - 50 g.

Förberedelse: Det är i första hand nödvändigt att smälta fettet i ett vattenbad, tillsätt propolis skuren i skivor av fett. Låt långsamt röra tills propolis löser upp. Tillsätt vaxet i blandningen. Det bör noteras att ju mer vax som kommer att finnas i ljus, desto mindre smälter de i sina händer. Alla ingredienser måste blandas väl, varefter endast den del som är vätska ska dräneras i en annan behållare. Kyla den resulterande blandningen, skär den till partiklar och för att ge dem formen av ljus, vilka vardera måste väga 7-11 var nödvändigt att försöka göra dem till en cylindrisk form med en spetsig ände, vars diameter - 1 cm, längd -. 5-6 cm ljus kommer att innehålla ca 0,40 g propolis extraktionsmedel. Medlet förvaras i kylskåp.

Det andra sättet

Nödvändiga ingredienser: alkohol - 220 ml; propolis - 40 g; fett eller smör - 200 g.

Förberedelse: Propolis ska krossas, tillsätt alkohol och insistera i 10 dagar. Blandningen ska skakas från tid till annan. När infusionen ska varas, måste den kokas över låg värme, omrörning tills alkoholen avdunstar, och resterna får inte en brun nyans. Sedan tillsättes olja eller fett till blandningen, blandas och smältes. Efter att blandningen har svalnat, måste den avlägsnas och tillverkas av tio ljus. De viks i folie och förvaras i kylskåp.

Hällningsmetod

På ett vattenbad i en behållare av porslin måste du gradvis smälta en blandning av glycerin, gelatin, vatten, andelen - 5: 1: 2. Den resulterande blandningen kyles tills den kyles fullständigt, varefter propolis tillsättes, medan den blandas grundligt. Vidare hälls alla i pergamentformar och kyles.

Ljus beställda på apoteket

Ljus med propolis för prostata kan också beställas på apotekets receptbelagda avdelning. För att göra detta behöver du en läkares recept. Förbered dessa medel i ett apotek enligt recepten från AA Barskov eller VP Kivalkina. Grunden för tillverkningen av suppositorier - geler av gelatin och glycerin, kakaosmör, paraffinvax med lanolin, butyrol.

Introduktion propolis direkt

Under behandlingsprocessen är det möjligt att öva direkt införande av propolis i ändtarmen. För att utföra ett sådant förfarande måste du värma 40 g propolis i ett vattenbad och tillsätt 200 g olja från mandel eller havtorn. När blandningen löses, måste den ringas in i en 5-cc spruta utan en nål. Sätt på sprutkatetern, sätt in den i ändtarmen på ett avstånd av 7 cm och kläm ut innehållet.

Klar ljus

De som behöver sådan behandling kan få ljus från prostatit, billigt och effektivt, i apoteket. Propolisljus från prostatit innehåller denna komponent som den huvudsakliga aktiva substansen. Den moderna farmakologiska marknaden erbjuder emellertid rektala suppositorier från prostatit med propolis, som även innehåller andra aktiva ingredienser. Därför, när prostatit inte alltid utses ljus med antibiotika, eftersom recensioner om ljus med prostatit ofta bekräftar att det är naturliga komponenter som kan ge en märkbar effekt i behandlingsprocessen.

De bästa suppositorierna innehåller fetter som smälter vid en temperatur av 37 grader, så att de aktiva substanserna släpps inuti, och vid rumstemperatur behåller suppositoriet sin form. Dessutom innehåller detta läkemedel ofta lanolin, vilket ger ljus en jämnhet.

De flesta suppositorierna är torpedformade, gula eller bruna i färg.

De som behöver ljus från prostatit, en lista med namn kan ta reda på på apoteket. Men om vilka ljus som är bättre för prostatit, bör man berätta för en enskild specialist efter diagnos.

Priset på ljus med propolis beror på tillverkaren och beredningen. Du kan köpa dem i alla apotek. Till exempel priset på ett ljus Propolis DN - från 300 rubel. för förpackningen, priset på ljusen Propolis D med Dimexidum - från 360 rubel. De som fortfarande vill göra ett sådant verktyg med egna händer, kan köpa propolis naturligt i ett apotek. Priset i ett apotek för 1 gram av denna naturliga botemedel är 15-20 rubel. Nedan följer en mer detaljerad beskrivning av de mest populära drogerna med denna aktiva substans.

Propolis DN

Rektala ljus Propolis DN (1 st) Innehåller kakaosmör (1,5 g), propolis (0,5 g).

Läkemedlet har antiinflammatoriska, sårläkande, hepatoprotektiva egenskaper.

Instruktionen för användning av propolis ljus ger det Propolis DN används vid behandling av prostatit, prostata adenom, hyperplasi av prostata. Tilldela detta läkemedel och efter operationen, utförd på det lilla bäckens organ. De som behöver ljus med propolis från hemorrojder, Du kan använda propolisljus med hemorrojder.

När det gäller kontraindikationer innehåller instruktionerna för stearinljus Propolis DN information som de inte kan användas för allergiska reaktioner på biprodukter under graviditet och matning.

Som negativa effekter kan allergiska manifestationer utvecklas.

Applicera ljus i 10 dagar, genom att mata in dem i 1 stycke. tre gånger om dagen, efter hygienprocedurer. För profylax gäller för 1 pc. tre gånger om dagen i 30 dagar. Recensioner visar effekten av läkemedlet med prostatit med vanlig applicering. Kommentarer på ljuset Propolis DN i gynekologi är också positiva.

Kostnaden för förpackning är 6 st. från 300 rubel.

Hemo-Pro

Det är en kombinerad homeopatisk behandling som används för behandling av hemorrojder, prostatit, gynekologiska sjukdomar.

Kompositionen inkluderar havtorn olja (0,2 g), propolis (0,1 g), kakaosmör (2 g), extraktet Tambukansky terapeutisk lera sjön (0,2 g) och essenser av vallört, rue johannesört.

Hemo-Pro Ansök om prostatit, hemorrojder, minskning potential, proktosigmoidit, sår och sprickor anus, paraproctitis, inflammatoriska sjukdomar hos det kvinnliga reproduktionssystemet.

Har en lokalbedövning, antiinflammatorisk, regenererande, sårläkning, antimikrobiell, antifungal, adaptogen effekt. Eliminerar klåda och stärker kapillärerna.

Främjar förbättring av vävnadsmetabolism. Eftersom tillverkningen av detta läkemedel används en speciell teknik, möjliggör man att förbättra absorptionen av alla komponenter som verkar både i vävnader och ytligt.

På grund av närvaron av havtornolja förbättrar läkemedlet kärl- och hjärtfunktionen. Ökar styrkan, normaliserar sköldkörteln och leveren.

Smutskoncentratet ger antimikrobiell verkan, förbättras immunitet, tar bort inflammation, aktiverar sårläkning.

Använd inte Hemo-Pro med ökad känslighet för någon av komponenterna.

Suppositoriet administreras före sänggåendet, djupt rektalt. Användningen varar från 10 till 30 dagar, beroende på läkarens recept. Kostnaden är 10 st. från 350 rubel.

Prostopin

Sammansättningen av denna beredning innefattar aktiverade propolis, kakaosmör, torkad beebread, obnozhka pollen, drottninggelé, bivax, berg honung, lanolin.

Läkemedlet används vid behandling av urologiska och prokologiska sjukdomar. Prostopin har adaptogena, toniska, återställande egenskaper.

Applicera Prostopinum med prostatit i akut och kronisk form, Erektil dysfunktion, godartade hypertrofier av prostata, vesikulit, försämring av spermatogenes och en minskning av spermatozoas aktivitet, uretrit. Verktyget visas också när hemorrojder, easing immunitet, manifestationer av kronisk trötthet.

Bör inte användas vid icke-uppfattning av biodlingsprodukter

Medlet administreras 1 enhet vardera. i rektum, varar behandlingen från 15 till 30 dagar.

Kostnaden är 15 st. från 600 rubel.

Propolis D med Dimexid

ljus Propolis D innehåller propolis extrakt, dimexid, kakaosmör.

Den har en uttalad antibakteriell effekt, säkerställer snabb regenerering, resorption och anestetika. Vid användning av denna åtgärd noteras också stimulering av kroppens försvarsreaktioner.

Kakao smör stimulerar absorptionen av aktiva ingredienser, liksom viktiga för kroppens biologiska ämnen.

dimexide, löser upp ett antal kemiska föreningar, det ökar mikrofloraens känslighet mot antibiotika.

Applicera propolis D vid komplex behandling av kronisk och akut prostatit, den är ordinerad till personer med godartad prostatahypertrofi. Används i gynekologisk övning vid behandling av inflammatoriska sjukdomar.

Använd inte i närvaro av allergiska reaktioner på biprodukter.

Suppositorier måste administreras över natten, helst efter ett varmt bad. Kursen varar 30 dagar. Som regel utnämns två eller tre sådana kurser och tar pauser på två månader mellan dem. Kostnaden är 10 st. från 360 rubel.

Propolis D-ljus med dimexid: instruktion, pris och var du kan köpa

Propolisstearinljus - Ett bra läkemedel baserat på naturliga biodlingsprodukter och kakaosmör för behandling av olika sjukdomar, rektal administrering.

Propolisstearinljus

Tala om prostatit, i de flesta fall utvecklas denna sjukdom utan några symtom. Med tiden blir det gradvis ett kroniskt stadium. Denna sjukdom drabbar män i åldern 30-50 år. Därför måste förebyggandet av denna sjukdom påbörjas, så snart som möjligt.

I allmänhet har ljus med propolis bra terapeutisk terapi, fungerar som ett antimikrobiellt, antiinflammatoriskt, analgetiskt och antitumörmedel. Alla dessa egenskaper beror främst på propolis (bilim). Bruksanvisningen visar att det innehåller kakaosmör (bas), propolis-extrakt 20% och dimexid.

Nedan hittar du recensioner av ljus Propolis D. På många platser är recensionerna bra, men inte så många. Det finns recensioner av suppositorier och negativa. Med dem kan du också bekanta dig längst ner i artikeln.

Sammansättning av rektala suppositorier

Farmakologisk effektivitet uppnås huvudsakligen genom bilim och dimexid. Den huvudsakliga uppgiften för dimexid är att öka biproduktens anestetiska effekt. Även dimetylsulfoxid hjälper det helande ämnet att penetrera genom huden och membranen vilket ökar läkemedlets totala effektivitet.

Strukturen av ljus innehåller:

 • propolis extrakt 20% - 0,2 gr
 • dimetylsulfoxid - 0,05 g
 • kakaobönolja (kakaosmör) - 2,0 gram

Före användning måste läkemedlet vara bekant: stearinljus Propolis D kontraindikationer.

Hemorrojder är mycket farliga - i 79% av fallen leder det till cancercancer! Tyvärr finns det mycket liten information, men det är väldigt lätt att bli av med det - ta det här. Läs mer »

Doseringsform av frisättning

Suppositorier rektal, 10 suppositorier i en kontur (rund i form av ett rör) packning från polyvinylklorid.

Indikationer för användning av ljus Propolis D

Stearinljus används för följande sjukdomar:

 • proctologic
 • gynekologisk
 • proctologic

Ljus Propolis D i gynekologi

"Propolis D" i gynekologi används när:

 • erosion av livmoderhalsen och livmoderhalsdystrofi
 • kolpit och inflammation
 • patogena svampar, stafylokocker och streptokocker;
 • metrit och endometrit
 • parametris och adnexit
 • postoperativ påfyllning
 • komplikationer efter förlossning
 • sprickor, skador, sprickor och effekterna av inflammation och urladdning
 • med tröst, som ett hjälpmedel.

I proctology

Ljus "Propolis D" i proctology används för:

 • förebyggande av hemorrojder,
 • analfissurer
 • anal sår
 • smärtlindring i paraproktit
 • erosion av den rektala slemhinnan
 • i den postoperativa perioden
 • avlägsnande av tarmkramper.

En bra översyn av propolis D-analoger och en bedömning av droger baserat på yttranden från specialister i vår portal och kundrecensioner

I urologi

Ljus "Propolis D" i urologi används för:

 • prostatit
 • prostatit i akut och kronisk form
 • godartad prostatahypertrofi
 • kronisk blåsan.

En översyn av analoger av Propolis D och ett betyg av suppositorier för behandling av prostatit enligt experter och köpare

Ljus med dimexid har praktiskt taget alla de terapeutiska egenskaperna hos bilim:

 • antimikrobiellt
 • antifungal
 • lokalbedövning, lindrar klåda som brinner i anus och i analkanalen
 • har en tonisk effekt på kärl i rektum och anus
 • antiinflammatorisk, förhindrar smittspridning
 • regenerering, läkning av analfissurer
 • sårläkning, eliminerar blödning
 • tar bort smärtsamma känslor
 • adaptogenic
 • antipruritisk och kapillär förstärkning
 • minskar hemorrojder
 • regenererar vävnaderna i analkanalen

analoger

Bland de närmaste analogerna i Propolis D-ljusen är:

Priset är 150 rubel

Priset är 648 rubel

Priset är 267 rubel

Priset är 350 rubel

Beskrivning och farmakologiska egenskaper hos preparatets individuella komponenter

propolis

Detaljerad information om bilim kan hittas här: propolis

Allt om fastigheterna finns i avsnittet: egenskaper hos propolis

Allt om de helande egenskaperna finns i avsnittet: behandling med propolis

Demiksid

Dimexidlösning, tack vare den huvudsakliga aktiva substansen, har följande åtgärder: antiinflammatorisk, lokalbedövning, antiseptisk och vibrinolytisk.

Dimexid används för följande sjukdomar

Hur bli av med hemorrojder

Mer än 1000 bloggar av människor att bli av med hemorrojder. Hur kan du övervinna sjukdomen och inte komma ihåg. Metoder och verktyg som används, diskussioner om specialister och patienter. På portalen www.gemorroy.site

 • med inflammatoriska processer på huden
 • med smärta (inklusive smärta) och svullnad av vävnader
 • hyperemi (rodnad på grund av ökad blodfyllning)
 • med minskad känslighet
 • när blockerar känsliga nervändar
 • för förstörelse av patogener (patogener), virus och svampar.
 • för upplösning av plack vid hudskador eller inflammation,
 • som en hjälpberedning för helande (regenerering) av vävnader.

Efter applicering av Dimexide tränger lösningen snabbt genom huden och slemhinnan inuti vävnaderna. Denna grundläggande egenskap används för att förbättra penetreringen och andra läkemedel, så dimetylsulfoxid används huvudsakligen i kombination med andra läkemedel och tinkturer

Användning av Dimexid

 • sår (nedsatt integritet i huden eller slemhinnor på grund av dålig blodtillförsel)
 • phlegmon (purulent mjukvävnadsprocess)
 • furuncle (purulent inflammation i hårfollikeln)
 • karbunkel (purulent inflammation hos flera hårsäckar med bildandet av ett konglomerat)
 • erysipelas (en infektionssjukdom som orsakas av streptokocker)
 • akne (akne)
 • reumatoid artrit (autoimmun inflammation i lederna)
 • osteoartrit (dystrofisk process av broskfogvävnad)
 • osteokondros (ryggradens dystrofa patologi)
 • Sår av mjuk vävnad åtföljd av utveckling av en purulent process
 • Inflammation av vävnader orsakade av blåmärken eller föroreningar

Dimexid med andra droger

När Dimexide användes med andra läkemedel, fann den:

 • öka absorptionen och förbättringen av verkan av etanol, insulin och andra läkemedel
 • kompatibel med heparin, antibakteriella läkemedel, NSAID.
 • ökar mikroorganismernas känslighet för aminoglykosid och beta-laktamantibiotika
 • Sensibiliserar kroppen till läkemedel för allmän anestesi.

Kontraindikationer för användning

Dimexid är kontraindicerat i följande fall:

 • med individuell drogintolerans
 • kvinnor under graviditet och amning
 • barn under 12 år
 • i närvaro av uttalad ateroskleros
 • med kardiovaskulär misslyckande
 • med glaukom och katarakt
 • med lever- och njursjukdom
 • med hjärtinfarkt och angina
 • för någon typ av stroke

Kakaosmör

Kakaosmör (kakaosmör, kakaosmör) - fett, pressat av riven kakao-markad korn av chokladträfrukt. Grunden för produktion av choklad. Den vitgula färgen (whitens under rancidity) har en fast och spröd konsistens vid rumstemperatur, en karakteristisk behaglig lukt.

Kakao smör kontraindikationer

Läkare rekommenderar inte användning av kakaosmör, gravida kvinnor och ammande som kakaosmör är en stark allergen och försämra upptaget av kalcium som krävs för normal fosterutveckling. Det rekommenderas inte att använda kakaosmör med:

 • diabetes mellitus
 • fetma
 • ökat tryck
 • hög temperatur
 • allergier.

Metod för applicering

Det är nödvändigt att gå in i stiftet i ändtarmen. Innan du använder ljus, är det nödvändigt att rengöra tarmarnas tarmar eller tömma naturligt.

Ansökningsskema

Läkemedlet appliceras en gång om dagen. Det är önskvärt att genomföra behandlingsproceduren på natten.

Propolis D kontraindikationer

Stearinljus är kontraindicerade hos personer med överkänslighet mot läkemedlets komponenter. I bruksanvisningen skrivs det Propolis D suppositorier är kontraindicerade med allergiska reaktioner mot beståndsdelar.

Kontraindikationer (vår rekommendation)

Det är strängt förbjudet att ta barn under 12 år, gravida kvinnor och kvinnor medan de ammar. Det är också tillåtet att använda i följande fall:

 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna
 • förekomst av uttalad ateroskleros
 • med hjärtsvikt
 • glaukom och katarakt
 • med lever- och njursjukdom
 • myokardinfarkt och angina pectoris
 • för någon typ av stroke
 • diabetes mellitus
 • fetma
 • ökat tryck
 • hög temperatur

Biverkningar

Suppositorier kan orsaka allergier.

Hållbarhet.

Använd inte efter den tid som anges på förpackningen.

Propolis D instruktioner för användning

Propolis D instruktioner för lagring av läkemedlet.

Förvara på ett torrt ställe, skyddat mot ljus och utom räckhåll för barn.

Propolis D instruktioner för användning (officiell hemsida), ladda ner PDF

Läkemedlet kan köpas från en representant för tillverkaren till ett pris av 340 till 620 rubel.

Certifieringar

Certifikat (officiell sida), ladda ner pdf

Phyto-slideshow video

Producent av LLC "Materia Bio Profi Center"

OOO Materia Bio Profi Center och LLC PC Elservice är en vertikalt integrerad förening där den fullständiga tekniska cykeln i Galleria Melonella Galleria presenteras.
Broschyren av företaget sade företaget har en högt kvalificerad forskningspersonal, moderna laboratorier, vilket möjliggör konstant övervakning av teknologiska processer, råvaror bas ligger i ett ekologiskt rent område i Altai territoriet. Företaget själv är baserat i staden Yaroslavl.

Tyvärr fanns det inget certifikat på den officiella hemsidan. Presenterade certifikat för andra produkter daterades 2009 och 2011. En kopia av det inlämnade intyget erhölls från en av distributörerna av produkterna från LLC Materia Bio Profi Center.

Propolis D ljusrecensioner

Stearinlys Propolis D recension på webbplatsen: tip.net

Rektala suppositorier "Materia Bio Profi Center"
Plussor: inte dyrt
Nackdelar: dåligt effektiv
Recension: I början köpte jag en låda för 380 rubel. Propolis ingår i kompositionen, så jag köpte den. Fortfarande är det dimexid. Annonsen är bra och allt beskrivs vackert. Jag blev behandlad med dessa ljus i 10 dagar. till slut spenderade 760 rubel, men det har ingen effekt. Ja, medan jag använde dem två gånger om dagen, fanns det ingen brännande känsla i anusen. Smärta blev också mindre. Men efter varje resa till toaletten - blev allt detsamma. Detta är inte bara ett problem med dessa ljus. Jag har provat många olika namn för det senaste året. Och propolissalva hjälpte mig. Jag applicerade det två gånger om dagen och efter 3 dagar. allt har gått.

Stearinlys Propolis D recension på platsen otzovik.ru

Det fanns inga recensioner på webbplatsen otzovik.ru

Stearinlys Propolis D recensioner på andra webbplatser

Tyvärr lyckades vi inte samla en intressant samling av recensioner. Sökmotorer för den inmatade frasen Propolis D recensioner ge ut mestadels platser till salu eller recensioner Propolis NAM.

Propolis D recensioner av läkare

Vi ber läkare att lämna sina recensioner för suppositorier från tillverkaren. Din ovärderliga erfarenhet kommer att hjälpa portföljportalerna att förstå en stor massa droger. Med tiden kommer vi att skapa en separat grupp av recensioner av läkare på webbplatsen.

Av mina kollegor har inget av dessa ljus försökt och rekommenderat till sina patienter, så det finns inget sätt att bestämma deras effektivitet när det gäller att bekämpa de sjukdomar som anges i handboken.

Delta i vår enkät och lämna feedback på Propolis D-lamporna nedan. Oavsett din bedömning publicerar vi dem. Publicera inte de kopierade recensionerna från andra webbplatser. Också, vänligen inte posta reklamartiklar, portaladministrationen tar bort dem.

Delta i en anonym undersökning eller lämna en recension

Propolis D i betygsportalen baserat på feedback, priser, undersökningar och andra faktorer.

Stearinlys Propolis D köper på apotek

Ljus med propolis Propolis D kan inte köpas på apotek. De kan köpas från företrädare för företag i olika städer i vårt land. Genomsnittspriset är 380 rubel per förpackning. När du köper, se till att kontrollera läkemedlets utgångsdatum. Köp Propolis D kan vara på tillverkarens officiella hemsida, priset är 340 rubel. Om du har en önskan att köpa Propolis D just nu, klicka på länken nedan.

Svetlana Naumova

Apotekspraktik: Ulyanovsk Pharmaceutical College, Kuban State Technological University, Apotek. Arbetslivserfarenhet är 22 år.

Propolis D-ljus med dimexid: instruktion, pris och var du kan köpa: 2 kommentarer

Utmärkt ljus, inga brännskador uppstår, lugnt sätta. Endast du står inför ett annat problem, att köpa tungt, det finns ingen Propolis D på apotek, och att beställa via Internetbutiken är dyr

Stearinljus med dimexidum är en intressant lösning, jag förstår bara inte: Dimexid eller propolis behandlas i det här fallet, eller detta dimim ökar bara åtgärden. Jag läste mycket om dimexid och om möjliga kemiska brännskador, som i det här fallet gör?

Lägg till en kommentar Avbryt svar

Sektioner av webbplatsen

Våra författare

Doktorschirurg, coloproctologist
Utbildning: Samara State Medical University. Klinisk praktikplats "kirurgi"
Arbetslivserfarenhet på 35 år.

farmaceut
Utbildning: Ulyanovsk Pharmaceutical College, Kuban State Technological University, apotek.
Arbetslivserfarenhet är 22 år.

Apotekaren
Utbildning: Ryazan Medical Institute. Akademiker Pavlov. farmaceutisk fakultet.
Arbetslivserfarenhet 17 år.

Läkaren är en fytoterapeut.
Utbildning: 1st MOLMI (första Moskvas order av Lenins medicinska institut)
Arbetslivserfarenhet: 28 år.

Ljus Propolis D med Dimexid

Gratis nummer i Ryssland

Snabb order 24/7

Placera en beställning eller lämna en begäran om läkares samråd.

Ring på RF är gratis.

ingredienser: kakaosmör - 2 g, propolis-extrakt 20% - 0,2 g, dimexid - 0,05 g.

Metod för applicering: Den fullständiga informationen om användningen av dessa ljus för olika sjukdomar ges nedan.

Formulär: suppositorier från ljusgul till ljusbrun, 10 ljus i en förpackning.

Kontraindikationer: allergiska reaktioner mot beståndsdelar. Före användning rekommenderas att konsultera en läkare.

Förvaringsförhållanden: Förvara ljus på ett torrt, mörkt ställe vid en temperatur av högst 10 ° C.

Hållbarhet: 2 år.

producent: OOO Materia Bio Profi Center.

Användningen av propolis D-ljus med dimoxid

Ljus Propolis D i gynekologi:

 • Kolpit och inflammation;
 • Patogena svampar, stafylokocker och streptokocker;
 • Beli, cervikal erosion, cervikal dystrofi; metrit, endometrit, parametrit, adnexit;
 • Postoperativa inflammatoriska processer, postpartum komplikationer; inflammationer, brott, trauma, sprickor, urladdning; tröst av sexuella organ (som ett extra verktyg).

kurs: 10-14 dagar efter kvällstoalett och på morgonen intravaginalt 1 ljus; Om det behövs, upprepa kursen.

Ljus med dimexid i proctology:

 • Inflammation av hemorrojder, sprickor, sår, erosion av rektal slemhinnor;
 • Acceleration av läkning av postoperativa sår;
 • Eliminering av tarmkanalen, avlägsnande av smärta under paraproktit.

kurs: 10-20 dagar med kost och kost, rektalt på kvällen 1 ljus (intensiv terapi rekommenderar 2 enstaka användning - morgon och kväll). Behandling av prokologiska problem kräver att man följer en specialdiet, som du behöver veta mer om läkaren.

Ljus Propolis D i Urologi:

 • Prostatit i akuta och kroniska former;
 • Godartad prostatahypertrofi:
 • Kronisk blåsan.

kurs: 2-3 kurser ordineras i 30 dagar med 1-2 månaders mellanrum, 1 ljus om natten efter 10 till 15 minuter av ett varmt bad, rektalt.

dimexide - samma dimetylsulfoxid - ett läkemedel som används i medicinsk praxis som ett antiinflammatoriskt och smärtstillande medel. Mycket ofta blir dimexid ett oumbärligt verktyg för inflammatoriska sjukdomar.

Ljus Propolis D är ordinerat som huvudmedicin, och tillhörande. Men tack vare honom efter den första applikationen, ger smärta, kramper och svullnad, vilket låter lite glömma sjukdomen.

Komponenter av propolisstearin och deras effekt på kroppen

Sammansättningen av ljuset Propolis D innehåller endast tre komponenter: direkt propolis, dimexid (därav prefixet "D") och kakaosmör. De två första komponenterna har liknande åtgärder på vissa punkter, men i en duett blir de mer effektiva och kompletterar varandra.

Kakaosmör har en extra men inte mindre viktig funktion, det är tack vare att ljuset smälter när temperaturen stiger och de aktiva substanserna absorberas fullständigt i slemhinnor och en stor cirkel av blodcirkulation.

Likheten mellan dimexid och propolis är följande:

 • båda komponenterna stärker kroppens skyddande egenskaper;
 • Båda är aktivt resistenta mot mikrober och bakterier.
 • och propolis och dimexid, effektivt avlägsna inflammatoriska processer;
 • båda har en smärtstillande egenskap.

Återställande av skadade celler, resorption av ärr och förebyggande av förtjockning av vävnader är propolisens uppgift. Propolis syftar också till att undertrycka bakteriell aktivitet.

Dimexid i sig kan enkelt och snabbt tränga in i celler och ta med sig andra aktiva substanser. I detta fall förstärker den funktionen av "vänliga" komponenter, ofta dimexid ordineras innan du tar starkare analgetika för att förbättra uppfattningen av kroppen av dem. De orsakande medlen av samma infektion stimulerar den till ökad känslighet med avseende på propolisets antimikrobiella verkan.

Kombinationen av komponenter i ljus Propolis D är godkänd av läkare inom gynekologi, prokologi och urologi. Viktigtast är att ljusen tar bort inflammationen, och detta är det första steget till återhämtning, eftersom människans hälsa omedelbart blir betydligt mer glad. Med hemorrojder är ljus en sann panacea, särskilt i de första stadierna av sjukdomen, kan de befria sig från sjukdomen utan ytterligare läkemedel.

Ljus Propolis D kan användas av alla som inte har en allergisk reaktion mot biodlingsprodukter. Medlet har en god bedövningseffekt och administreras enkelt efter ett varmt bad.

Instruktioner för användning av stearinljus Propolis D

Propolis D-ljus är effektiva efter ett kirurgiskt ingrepp i bäckenområdet, så de ordineras ofta vid postoperativ rehabilitering. Men i alla grenar av medicin har ljusen funnits.

I gynekologi. Stearinljus som sådan framhävs alltid i gynekologi som det mest effektiva sättet, särskilt vid behandling av bilagor och äggstockar. De kan ordineras även till tjejer som inte har sexuella relationer, ljusen är helt säkra.

Vid ett mildt stadium av inflammatorisk behandling kan endast Propolis D-suppositorier användas, och intensivt uttalade inflammationer kräver suppositorier med propolis som ett läkemedel som har en extra och hjälpverkan. I gynekologi är detta stötpiller en aktiv assistent för:

 • inflammation i vulva;
 • sjukdomar i slidan och livmoderhalsen som orsakas av infektion;
 • myom;
 • trast;
 • postpartum komplikationer;
 • bildning av vidhäftningar i det lilla bäckenet;
 • erosion av livmoderhalsen.

Ljus Propolis D dödar patogena mikrober, lindrar inflammation, påskyndar läkning och reparation av vävnader. De lindrar en kvinna från obehagliga symptom på sjukdomen: klåda, rodnad, puffiness, brännande. Efter återhämtning kan stötpumpet återställa den vaginala mikrofloran till den "normala" nivån, avlägsnande av bakteriell vaginos och candidiasis.

Bruksanvisning föreslår införande av ljus både vaginalt och rektalt. Vid gynekologi används båda metoderna för olika sjukdomar. Om behandlingen är riktad mot kroppen, livmoderhalsen eller vagina direkt måste du gå in i stiftet i vagina.

OBS! Före införandet av ljus är det användbart att göra en örtsprutning, det är tillräckligt att köpa ett paket kamille, kalendula, jonkruka eller celandine i apoteket och brygga enligt instruktionerna. Priset på örter är inte högt, och effektiviteten av behandlingen blir omedelbart högre.

Rektalt rekommenderas att administrera suppositorier Propolis D i terapeutiska sessioner av adnexit, salpingit, i närvaro av vidhäftningar i lilla bäckenet och andra sjukdomar.

Den genomsnittliga behandlingsperioden är två veckor, för vilka 24 ljus används (de administreras två gånger om dagen). Detaljerade instruktioner och varaktighet av kursen ska anges av behandlingsläkaren.

Urologiområde. Särskilt smutsiga är urologiska sjukdomar, som inte är omedelbart uppenbara. Hjärtan av sjukdomen blinkar gradvis upp, ganska unnoticeably för en person, och ju starkare immuniteten desto längre kommer kroppen att kämpa utan att man uppenbarar några symptom. Gradvis svullnad i vävnaderna leder till smärta vid urinering och störning av denna process.

Viktigt! Den största risken för urologiska sjukdomar i tillväxten av ärrvävnad, som påverkar organen.

Ljus Propolis D börjar med att ta bort ödem, varefter smärtor uppstår när du besöker toaletten och omedelbart inflammation. Fördelen med suppositoriet är att propolis förhindrar tillväxten av ärrvävnad, skyddar inre organ.

Drogen fick positiva recensioner i kampen mot följande sjukdomar:

 • prostatit i alla stadier av manifestation;
 • hypertrofi;
 • cystit.

Korta anvisningar på kursen: Ljuset injiceras rektalt, efter att ha tagit ett 15-minuters bad. Förfarandet utförs på natten varje dag i endast 1,5 veckor. Du måste upprepa kursen två gånger efter två månader.

I proctology. Hemorrojder är den mest känsliga och problematiska sjukdomen. För att inte ta upp det till operationsbordet, läkare ordinera stolpiller Propolis D. De läker försiktigt sprickor och sår på en plats mättad med nervändar, ta bort först smärta och klåda. Propolis D-ljuset är också relevant för:

 • sår och erosioner i den rektala slemhinnan;
 • kramper i tarmarna
 • abscess;
 • postoperativ period.

OBS! Suppositorium för hemorrojder bör endast användas i kombination med rätt diet, vilket ordineras av läkaren.

Allmänna instruktioner för behandling av hemorrojder och andra sjukdomar inom proctology: från 1,5 till 3 veckors daglig användning av suppositorier Propolis D sent på kvällen. Med förbättrad terapi - ljus administreras två gånger om dagen.

Fördelar med suppositorier under behandling

Populariteten av ljus som ett läkemedel växer människor föredrar deras bekvämlighet och effektivitet i kampen mot sjukdomar i olika skeden i samband med priset, och resten lyssnade på dessa recensioner och vill köpa drogen. Det finns en logisk fråga, vad är de bättre? Här är listan över de mest kraftfulla argumenten för att välja ljus för hemorrojder eller andra sjukdomar:

 • ljus ligger direkt på den plats som kräver behandling, och därför kommer alla 100% av de aktiva ämnena att vara inblandade för snabb återhämtning.
 • frånvaro av obehag vid behandling. Intravenös administrering av antibiotika är i sig själv obehaglig och lämnar därefter kottar och blåmärken; vaginala piller som används i gynekologi, skadar slemhinnan och kräver ytterligare beredning före administrering Salvor vid uppvärmning sprids kraftigt. Men ljus är ett mjukt läkemedel som injiceras nästan smärtfritt, smälter de snabbt från kroppstemperatur och fördelas jämnt inuti;
 • ett litet antal komponenter minskar risken för allergiska reaktioner under kursen;
 • Ljuskomponentens delar handlar omedelbart bort det mest akuta obehaget.
 • effektiviteten ligger också i det faktum att bakterier som är användbara för kroppen inte påverkas av de aktiva komponenterna i läkemedlet, men patogena celler utsöndras också till kroppen;
 • köp dem enkelt i apoteket, och du kan göra dig själv hemma, eftersom alla ingredienser är i öppen försäljning;
 • Priset på ett färdigt stötpiller är minimalt i jämförelse med antibiotika och läkemedel, vilket återställer organismens mikroflora efter dem.

Hur man använder ljuset "Propolis D"


"Propolis D" representerar en terapeutisk kombination Dimexidum och propolis, som produceras i form av suppositorier för rektal administrering, och används som förebyggande och behandling av sjukdomar i bäckenorganen från manliga (uretrit, prostatit) och kvinnliga (adnexit, endometrit), och i proctology med ont i tarmarna.

Aktiva ämnen

Aktiva ingredienser: propolis + dimexid.
ingredienser:

Beskrivning av doseringsform: suppositorier, konformad, brun.

Farmakologisk aktivitet: antimikrobiell, antiinflammatorisk, immunomodulerande, antiviral, regenerativ.

Läkningssammansättning av propolis


Propolis, eller som det kallas även bilim, är ett ämne av naturligt ursprung. Den bildas när bin behandlas med pollen av olika växter, oftast bland annat poppel, björk och alder. Såsom används bikupan för sanitet och avlägsnande av olika sprickor och hål, i medicinsk praxis det är allmänt används vid behandling av sjukdomar i huden och slemhinnor hos både infektiösa och icke-infektiöst ursprung.

De viktigaste vid bedömningen av farmakologisk aktivitet bland dem är:

 • flavonoider - en klass av växtämnen som spelar en viktig roll i växternas ämnesomsättning och ger sina vävnader en annan färg. De kallas även pigment. Biet Produkten mest representerade flavonoider 5: pinocembrin, pinobankazin, chrysin, kaempferol och galangin och pinotsembrinhalkon och andra. För terapeutiska ändamål, de används vid behandling av vaskulär sjukdom, såsom besittande P-vitamin-aktivitet, effektivt reducera deras skörhet och permeabilitet, förhindra plättaggregering och ökad erytrocyt flexibilitet;
 • De vanligast observerade aromatiska syrorna och deras estrar är derivat av bensoesyra och kanelsyror. I medicin har båda syrorna och deras estrar funnit deras tillämpning vid behandling av hudsjukdomar, såsom mykos och trichofytos som ett antiseptiskt och antifungalt medel;
 • terpenoider: a-acetoxibensulenol, bisabolol, isovanilin. Alla terpenoider avser organiska föreningar som innehåller syre i deras struktur. Deras stora biologiska roll i kroppen är att delta med bildandet av kolesterol, gallsyra, olika enzymer och vitaminer D, E, K. De, liksom andra komponenter har starka antimikrobiella och svampdödande egenskaper har en lugnande effekt på huden, och lindra irritation eliminera inflammation
 • palmitinsyra, stearinsyra, oljesyror, som är basiska fettsyror, bär en energifunktion och deltar i bildandet av ett fettförråd
 • organiska syror representeras av bärnstenssyra, mjölksyra, pyruvsyra. Succinsyra är regulatorn för många metaboliska processer, den uppvisar antihypoxiska och antioxidantiska egenskaper. Det är inblandat i reglering av centrala nervsystemet, har nootropisk och psykostimulerande aktivitet, har en allmän toning effekt. Användningen av denna syra är associerad med behandling av asthena tillstånd, depressivt syndrom, nervös utmattning. Mjölksyra - en ofta förekommande komponent av olika kosmetiska produkter som används för hud föryngring och regenerering, behandling av dess brister, akne hyperpigmentering avlägsnande. En av dess viktigaste funktioner är reglering av sura miljöer. Pyruvsyra är den slutliga metaboliten i glukosmetabolismen. Dess biologiska betydelse för kroppen är bildandet av ett substrat för aktivering av Krebs-cykeln - en persons viktigaste andningscykel;
 • till olika andra kemiska komponenter inkluderar vitaminer (grupp B, A, C, E, H, P), järn-, kalcium-, aluminium-, magnesium-, kisel, koppar, mangan, zink och andra mineraler.

Propolis, som är den huvudsakliga aktiva substansen i gnista "Propolis D", är beredd med hjälp av särskild teknik, på grund av vilken han kan aktivt stimulera immun styrkan i kroppen, utövar markerad bakteriostatisk effekt, eliminera smärta, inflammation, lös och återställa skador av hud och mjukdelar. Kakaosmör, som är basen för suppositorier, ger den mest fullständiga absorptionen av användbara föreningar.

Den andra komponenten


Dimexid, vars aktiva substans är dimetylsulfoxid, är ett läkemedel med antiinflammatorisk och analgetisk effekt. Denna åtgärd används externt direkt vid utvecklingen av den inflammatoriska reaktionen, oftast i patologin i det muskuloskeletala systemet.

Dess farmakologiska verkan är baserad på förmågan att enkelt tränga in i vävnader, kringgå huden och ha en antiinflammatorisk och smärtstillande effekt vid destinationen. Detta sker genom inaktivering av reaktiva syrespecies och för att minska oxidativ stress, accelererande metabolism i inflammation, smärtimpulser överföringshämning, såväl som genom att antagonisera histamin, bradykinin och prostaglandiner.

Indikationer för dess användning är inflammatoriska processer och smärtssyndrom med:

 • reumatoid artrit (reumatoid artrit);
 • ankyloserande spondylit (utveckling av ryggradens oändlighet som ett resultat av sammansmältning av dess leder);
 • deformering av artros (degenerering av ledbrusk);
 • artropati (sekundär skada på lederna mot bakgrund av befintlig sjukdom);
 • radikulit (lesion av rötter i ryggradsnerven);
 • neuralgia i trigeminusnerven och andra patologier i lederna;
 • skador och frakturer av elementen i muskuloskeletala systemet.

Som ett resultat av närvaron av fibrinolytisk aktivitet kan dimexid också användas för att behandla nodosa erytem, ​​i kombination med heparin - i tromboflebit.

Den yttre delen av doseringsformer i kombination med antimikrobiella komponenter det är effektivt i systemisk sklerodermi, furunkulos, erysipelas lesioner, akne och andra hudsjukdomar.

Vid behandling av reumatoid artrit och osteoartrit deformans mest effektiva kombinationen är Dimexidum kombination med icke-steroida antiinflammatoriska medel såsom diklofenak, meloxikam, nimesulid.

Kontraindikationer för tillsättning av läkemedlet Propolis D:

 1. Överkänslighet.
 2. Uttalad dysfunktion i levern eller njuren.
 3. Angina pectoris, hjärtinfarkt, ateroskleros.
 4. Stroke.
 5. Glaukom, katarakt.
 6. En koma.
 7. Perioden för graviditet och amning.
 8. Barnåldern är mindre än 12 år.

Farmakologisk aktivitet

Vid behandling av sjukdomar i fortplantnings sfär ljus Propolis D spelar en roll adjuvans och användes för att eliminera smittsamma och inflammatoriska processer i könsorganen, vilket kan orsakas av vilken som helst typ av patogena mikroorganismer. När de används används antimikrobiella, fungicida, lokalanestetika, antiinflammatoriska effekter under följande förhållanden:

 • infektions- och svampsjukdomar: kolpit, mykos, stafylokock och streptokockinfektion;
 • Cervicala skador: erosion, vävnadsdystrofi;
 • inflammation i livmodern och dess bilagor: metrit, endometrit, parametritis, adnexit;
 • rehabiliteringsperiod efter kirurgiska ingrepp;
 • komplikationer efter förlossning
 • Överträdelser av genitalvävnadens integritet, såsom sprickor, skador, tårar.

Stearinljus används också för olika sjukdomar i rektum på grund av deras lokalbedövning och antiinflammatoriska effekter. De kan användas för att lindra smärta under hemorrojder och andra tarmskador. Stearinljus eliminerar intestinala inflammationer, spasmer, smärta sensioner, visar antibakteriell verkan och främjar snabb regenerering av vävnader.
Vittnesbördet om ljuset "Propolis D" i proctology:

 • exacerbation av hemorrojder, analfissurer, sårbildning, erosion i ändtarmen;
 • rehabiliteringsperiod efter kirurgiska ingrepp;
 • spastiskt och smärtsamt syndrom med proktit, paraproctit och andra tarmsjukdomar.

I urologi används "Propolis D" vid komplex behandling av sjukdomar som cystit, prostatit, uretrit, prostatahyperplasi. Med dessa sjukdomar eliminerar kombinationen av bilim och dimexid smärta och inflammation, minskar svullnaden i vävnaderna och därmed sammanhängande urineringstörningar.

Behandlingskurs

Enligt instruktionerna har ljuset "Propolis D" detta sätt att applicera:

 • under behandling av gynekologiska sjukdomar, ordineras de två gånger om dagen: på morgonen och kvällen är ett stötpiller vaginalt. Kursens varaktighet är 10-14 dagar, beroende på svårighetsgraden av den patologiska processen. Vid behov kan behandlingstiden upprepas.
 • Vid behandling av sjukdomar från proctologins område är behandlingsperioden 10-20 dagar, den appliceras rektalt. I den vanliga behandlingen används läkemedlet för 1 ljus på natten, med en intensiv kurs - 1 ljus 2 gånger om dagen. Kursens upprepning är också möjligt om det behövs.
 • vid urologiska sjukdomar utse rektalt på 1 suppositorium för natten. Varaktigheten är upp till 1 månad. Den rekommenderade användningen är 2-3 kurser i intervaller om 1 eller 2 månader.

Propolis D tolereras vanligtvis enkelt och ger inga negativa effekter vid applicering. I närvaro av intolerans mot honung och andra biodlingsprodukter kan överkänslighet uppträda i form av allergiska utslag, klåda, dermatit.

Hållbarhet för suppositorier är 1 år från tillverkningsdatum. Förvara dem på ett mörkt ställe, med luftfuktighet högst 40% och temperatur upp till 10 grader, i området för barns otillgänglighet.